Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03 Αυγούστου 2018 .
~
VIDEO  Από Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών Καλαμάτας   μέρες Παρακλήσεων στην Παναγία μας : 
1~* Παράκληση στην Παναγία μας Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά 02/08/2018  : https://youtu.be/qsZBUoP767k  .- 
2~* Αrfara Άγιοι Θεόδωροι 2η  παράκληση  02/08/2018 Ι  Ευαγγέλιο : 



3~*Πάσχα καλοκαιριού 2η παράκληση  02/08/2018 :
4 ~*ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  03/08/2018 καταιγίδα ώρα 17. 00 -17,30: https://youtu.be/ttfPVvGup8E .-


5~* ΑΡΦΑΡΑ  1η παράκληση ομιλία αρχιμανδρίτη 01/08/2018:
6~*Από 1η παράκληση Αρφαρά  02/08/2018 : 

7~*Παράκληση 1η  Αρφαρά 01/08/2018 Άγιοι Θεόδωροι : 

 ~**   3 Αυγούστου: Εορτή των Αγίων Δαλματίου, Φαύστου και Ισαακίου

~  Τη μνήμη των Αγίων Δαλματίου, Φαύστου και Ισαακίου τιμά σήμερα, 3 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Δαλμάτιος ήταν στρατιώτης, γρήγορα όμως τη θεοσεβή ψυχή του κυρίευσε η επιθυμία να αφοσιωθεί στον Κύριο και Δημιουργό του.
*  Ξεκίνησε, λοιπόν μαζί με το γιο του Φαύστο να συναντήσει τον μοναχό Ισαάκιο, η φήμη του οποίου είχε φέρει κοντά του πολλούς άνδρες.
Ο Δαλμάτιος διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους μοναχούς για την αρετή του τόσο ώστε εξελέγη ηγούμενος μετά το θάνατο του ευσεβούς Ισαακίου.  Μάλιστα για τον ενάρετο βίο του ο Δαλμάτιος τιμήθηκε και από τη Γ’ Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε το 431 μ.Χ. στην Έφεσο, στην οποία οι Πατέρες ανέδειξαν τον όσιο αρχιμανδρίτη.  Τον δρόμο του Δαλμάτιου, ο οποίος τελείωσε τη ζωή του εν ειρήνη, ακολούθησε ο γιος του Φαύστος, αναδεικνύοντας εαυτόν άξιο διάδοχο του πατέρα του.  Όσον αφορά στον όσιο Ισαάκιο, έμεινε ξακουστός για τη στάση, την οποία υπέδειξε απέναντι στον αιρετικό αυτοκράτορα Ούλη, όταν αυτός κατά την εκστρατεία του ενάντια στους Σκύθες συνάντησε τον όσιο. Ο Ισαάκιος πέθανε σε βαθιά γεράματα. Απολυτίκιο: Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.            Την τρίστιχον χορείαν των Όσιων τιμήσωμεν, Φαύστον Ισαάκιον άμα, και Δαλμάτιον τον ένδοξον ως τρίφωτος λαμπάς γαρ αρετών, σκεδάζουσι την νύκτα των παθών, και ταίς θείαις καταυγάζουσι δωρεαίς, τους πόθω ανακράζοντας, δόξα τω θαυμαστώσαντι υμάς, δόξα τω μεγαλύναντι, δόξα τω ενεργούντι δι’ υμών, πάσιν ιάματα.  ~** Απολυτίκιο Αγ. Δαλματίου, Ισαακίου και Φαύστου - 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟ  : https://youtu.be/YWZLe9JWtP0  .- 
~  Ι.Μ. Μεσσηνίας: Απόγευμα ποδοσφαίρου στις κατασκηνώσεις (ΦΩΤΟ)
Αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 1 Αυγούστου 2018, στην Κατασκήνωση «Αγία Αικατερίνη» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
*Οπως αναφέρει ανακοινωθέν της Μητρόπολης, προσκεκλημένος ήταν ο κ. Ηλίας Μαστορέας, προπονητής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας. Ο κ. Μαστορέας μίλησε στους νέους για το άθλημα και την οργάνωση του ποδοσφαίρου, καθώς και για το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να το διακρίνει. Οι κατασκηνωτές άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον την εισήγηση του προπονητή και τον ευχαρίστησαν για την παρουσία του. Τέλος, του απονεμήθηκε τιμής ένεκεν το μετάλλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.
      
***  Η Παναγία μεσιτεύει για όλους μας ακατάπαυστα

~  Δεν υπάρχει πτυχή, λεπτομέρεια ζωής, την οποία να μη γνωρίζει η Θεοτόκος και να μην μπορεί να δώσει ανάσα ζωής και ελπίδα σωτηρίας.
Ο Αγιορείτικος μοναχισμός νιώθει βαθύτατο συγκλονισμό στο να την επικαλείται και να μην την αφήνει ήσυχη «υπέρ πάσης ψυχής θλιβομένης τε και καταπονουμένης». Η Παναγία δεν ξεκουράζεται, αναπαύεται στην υπέρ των τέκνων της κόπωση, γι’ αυτό και ποτέ δεν χαμηλώνει τα δεόμενα πανάχραντα χέρια της. Η Παναγία επανέρχεται συχνά μέσα στην ανθρώπινη ιστορία κυρίως ως μητέρα. Και μία καλή μητέρα ξέρει ν’ ακούει, να πονά και ν’ αγαπά.
Είναι αδίστακτη η πίστη όλων μας, ότι η Υπεραγία Θεοτόκος μετέχει στη δόξα του Υιού της, συμβασιλεύει μαζί του διευθύνει κοντά στο πλευρό του τις τύχες και όλα τα γεγονότα της Εκκλησίας και του κόσμου που εκτυλίσσονται μέσα στο χρόνο, μεσιτεύει «ημέρας και νυκτός» για όλους μας προς Εκείνον, ο οποίος θα έρθει να κρίνει τον κόσμο. «Εκείνη έχει το πλήθος των πολλών οικτιρμών. Έχει πολλή αγάπη στο ανθρώπινο γένος, προπάντων στους αμαρτωλούς. Ο Υιός της παίρνει μεγάλη χαρά, όταν τον παρακαλεί η Μητέρα του, διότι θέλει να σώσει τον άνθρωπο. Δια τούτο και μόνο έφερε την Μητέρα του και μας την εχάρισε, για να την έχουμε μέσον προς σωτηρίαν». «Πού ημπορώ εγώ να απαριθμώ όλα τα μεγαλεία όσα εποίησεν ο Θεός εις την Αειπάρθενον; Αυτά είναι άπειρα κατά το μέγεθος και αναρίθμητα κατά το πλήθος. Και αν ήταν δυνατόν να ενωθούν όλοι όσοι εσώθησαν με τον άσπορον Τόκον της, και να γίνουν ένα στόμα και μία γλώσσα πάλιν δεν ήθελαν δυνηθή να αριθμήσουν τα μεγαλεία της Θεοτόκου και να τα εγκωμιάσουν κατά την αξίαν τους…». Η εποχή μας φαίνεται να είναι η εποχή της μεγάλης αποστασίας και πραγματικά αντίχριστες οι ημέρες που ζούμε, αφού οι κυβερνήτες μας «έδιωξαν» κυριολεκτικά από την αγκαλιά της Θεομήτορος, Αυτόν που βαστάζει τα πάντα. Με τον τρόπο αυτό εξορίζεται ο Χριστός από την κατ’ εξοχήν δική Του ημέρα, την Κυριακή, για να μην ακούν την κυριακάτικη καμπάνα και τους θυμίζουν ενοχές. Όσοι πιστοί ορθόδοξοι «προσέλθωμεν τω τάφω της Θεομήτορος»! Να γονατίσουμε ικετευτικά, να προσκυνήσουμε λατρευτικά, να υμνήσουμε δοξολογικά και ταπεινά να παρακαλέσουμε την Κυρία Θεοτόκο να πρεσβεύει για κάθε ψυχή πονεμένη, πικραμένη και παραπονεμένη, και για τούτη την πολυβασανισμένη πατρίδα μας Ελλάδα.     Σαββίδης Παύλος, Θεολόγος  π. Θεόκλητος Διονυσιάτης  Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης  Γ. Μωυσής  
***  Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Μετά τις εκλογές να είστε έτοιμοι, έρχεται…»

~   Ο Άγιος είχε προβλέψει όσα βιώνουμε σήμερα, από την πολιτική αστάθεια και τους φόρους μέχρι την εξάρτηση από τις τραπεζικές κάρτες, ενώ είχε μιλήσει για πείνα χειρότερη της Κατοχής και πόλεμο με την Τουρκία.
«…Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε».
«…θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν». «…ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες» …«…θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί…».  Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
~

*** Μέχρι 20 Αυγούστου αιτήσεις για το Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα 
Ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι και 20 του μήνα και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας». Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
***  Παρουσίαση του βιβλίου της Β. Κοσμοπούλου «Το τσόφλι» στην Καρδαμύλη 
Παρουσίαση του βιβλίου της Βίκης Κοσμοπούλου «Το τσόφλι» θα γίνει την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, στις 8.00 το βράδυ, στο cafe «Ανδρούβιστα» στην Καρδαμύλη  από τις εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Σωματείου ΝΑΡΤΟΥΡΑ.
Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Άγγελος Λάππας, ποιητής- πρόεδρος Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων,
Μιχάλης Μπορνόβας, οδοντίατρος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, ηθοποιός.
 Λίγα λόγια
Τρεις χιλιάδες εξακόσιοι εργάτες εκτελούν πρόθυμα την τελευταία εντολή.
«Εργάζονται συστηματικά στο μεγάλο ρολόι. [...] κι όλο πεισμώνουν, κι όλο πιστεύουν πως το τσόφλι θα κλείσει, πως ο Χρόνος θα λιποτακτήσει, πως θα μείνει πάλι απ’ έξω να τριγυρνά με την τροτέζα του [...]».
Σύμφωνα με το μύθο, ο Χρόνος και η Ανάγκη περιελίσσονταν γύρω από το κοσμικό αυγό και το έσπασαν για να σχηματιστεί το ταξινομημένο σύμπαν - η γη, ο ουρανός και η θάλασσα.
Είκοσι τέσσερα πεζά. Δώδεκα ζεύγη σε διάλογο για την ανάγκη όσων βρίσκονται στο τσόφλι να επιστρέφουν στον χρόνο. Να νιώσουν ασφάλεια, να διορθώσουν λάθη, να λυτρωθούν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν ξανά, να αλωθούν, να βρουν σημείο αναφοράς, την έμπνευση αλλά και την πρώτη σκέψη.
H κόρη και ο γαμπρός της Βενετίας, ο Βίκτορας κι ένας μοναχός, ο Παύλος Αναγνώστου και κάποιος ταξιδιώτης, η Ρενάτα Σκαρλάτου και η Άννα, τρεις συγγραφείς, ο Ξενοφών κι ένας «καμικάζι», η Δέσποινα κι ένα ζευγάρι, ο Άγγελος Ασλάνογλου και η Vicenta, ο Λάζαρος και μια ξενιτεμένη, μια «σταχτοπούτα» και η Μαρτίριο Άλμπα, όλοι ζητούν επανεκκίνηση. Κάτι αλλιώτικο, όμως, συμβαίνει με την Αντιγόνη και την Εύα.
Πάντως, ο Χρόνος δίνει σε όλους μια υπόσχεση.

*** Συνελήφθησαν νεαροί αλλοδαποί για αγοραπωλησία χασίς 
Δύο νεαροί αλλοδαποί συνελήφθησαν την Τρίτη στα Φιλιατρά για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης στα Φιλιατρά αστυνομικοί του Τμήματος Τριφυλίας συνέλαβαν μία 21χρονη αλλοδαπή, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης βάρους 1,20 γραμμαρίων. Η 21χρονη υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι αγόρασε τα ναρκωτικά από 22χρονο αλλοδαπό διαφορετικής εθνικότητας, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

***  Πάρκο στο Ζευγολατιό για τη μελισσοκομική τέχνη ζητά ο Δήμος Οιχαλίας 
Τη δημιουργία ενός μεγάλου Μελισσοκομικού Πάρκου στο Ζευγολατιό προωθεί ο Δήμος Οιχαλίας, καταθέτοντας σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD-Leader» για τη δράση που αφορά υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές.
Ο φάκελος που θα υποβληθεί αφορά στο Μελισσοκομικό Πάρκο Δήμου Οιχαλίας, προϋπολογισμού 316.191,22 ευρώ.
Η πρόταση κάνει λόγο για δημιουργία μελισσοκομικού πάρκου στον οικισμό του Ζευγολατιού, εντός δημοτικού χώρου. Ο Δήμος Οιχαλίας προτίθεται να γίνει ο πρώτος στην Ελλάδα που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ενός μεγάλου μελισσοκομικού πάρκου πολλαπλών λειτουργιών και δραστηριοτήτων.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ο πρώτος δημόσιος χώρος στην Ελλάδα για την εκπαίδευση και την ενημέρωση για τη μελισσοκομική τέχνη, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα και την τοπική οικονομία.
Β.Β.

***  Νόμιμο και παράνομο παρκάρισμα έκλεισαν την Αριστοδήμου 
Μπορεί ο μήνας να έχει αλλάξει από εχθές όμως ο οδηγός ενός οχήματος δεν το έχει απομακρύνει από την ανατολική πλευρά της οδού Αριστοδήμου.
Έτσι λοιπόν στο παράνομα παρκαρισμένο όχημα έχει βεβαιωθεί από χθες κλήση.
Το πρόβλημα όμως «ολοκληρώθηκε» το απόγευμα της Πέμπτης όταν οδηγός πάρκαρε νόμιμα μεν το όχημά του στην αντίθετη πλευρά.
Αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και λίγη ώρα η οδός Αριστοδήμου έχει κλείσει αφού δεν μπορούν οχήματα να διασχίσουν το σημείο.  

***   Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 03/08/2018 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες μεσημβρινές ώρες. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας, με τη μορφή ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής ή καταιγίδας. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.6 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Πρόκληση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας στα ΑμεΑ για την προσβασιμότητα στις παραλίες 
Εμπαιγμό σε βάρος των ΑμεΑ συνιστά η στάση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας απέναντί τους, στερώντας το δικαίωμα της προσβασιμότητάς τους στις παραλίες της περιοχής! Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος Τριφυλίας επιχειρεί ατυχώς – για τον ίδιο πρωτίστως – να κάνει το «μαύρο», «άσπρο».
Στο φύλλο του «Θ» την Κυριακή δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για την πραγματική κατάσταση, υπό τον τίτλο «Χωρίς προσβασιμότητα στις παραλίες της Τριφυλίας τα ΑμεΑ». Μεταξύ άλλων, αναφέραμε συνοδεία φωτογραφιών: «Ανύπαρκτες, ουσιαστικά και πρακτικά, είναι οι υποδομές που επιτρέπουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις παραλίες της Τριφυλίας καθιστώντας τες αφιλόξενες σε ΑμεΑ και άλλα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και, κατά συνέπεια, αποκλείοντας τους συνανθρώπους μας και στερώντας το δικαίωμά τους στη χαρά και την ψυχαγωγία που παρέχουν οι παραλίες, οι ακτές και η θάλασσα. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και το πρώτο καλοκαίρι που, δυστυχώς, παρουσιάζουμε και αναδεικνύουμε μέσα από το “Θ” το μέγα θέμα και πρόβλημα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις παραλίες. Γράφαμε με την ελπίδα, επιτέλους, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να πράξει το αυτονόητο: να υλοποιήσει πολύ μικρού κόστους (για να μην ακούσω πάλι το γνωστό τους “παραμύθι” πως δεν υπάρχουν, τάχα, λεφτά) έργα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις δαντελωτές παραλίες, τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά της θάλασσάς μας...».
Αφού αναφέραμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις περί «Ειδικών ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους» και το άρθρο 2 του νόμου «Περί αιγιαλού και παραλίας», όπως και ότι ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και όλοι οι Δήμοι, έχει υποχρέωση και εκ του νόμου, αλλά κυρίως ηθική, να εξασφαλίζει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις παραλίες, σημειώναμε την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού από το Δήμο το 2016 και «συγκεκριμένα κινητό διάδρομο πρόσβασης παραλιών από ΑμεΑ και αμφίβιο – πλωτό αμαξίδιο ΑμεΑ, που τοποθετήθηκε στις παραλίες Μάτι της Δ.Ε. Γαργαλιάνων και Αϊ-Λαγούδη της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Το δε κόστος της προμήθειας του εξοπλισμού για την κάθε παραλία ανήλθε στο ποσό των 11.335 ευρώ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 22.670 ευρώ».
Όλοι, τότε, είπαμε “μπράβο” στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας που έπραξε το αυτονόητο. Δεν πέρασαν λίγες μέρες μετά την τοποθέτηση των δύο αυτών “ραμπών” και μια δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε τους πάντες. Όπως διαπιστώθηκε και επισημάνθηκε, τόσο στο Μάτι όσο και στον Αϊ-Λαγούδη οι υποδομές είχαν αφεθεί στη “μοίρα” τους και είχαν “θαφτεί” από την άμμο, ενώ στο Μάτι το πλωτό αμαξίδιο δε βρισκόταν καν στο σημείο και στον Αϊ-Λαγούδη έκανε την “εμφάνισή” του λίγες μόλις μέρες πριν από το Δεκαπενταύγουστο και παρέμενε εκεί μόνο για ελάχιστες ώρες.
Επίσης, οι διάδρομοι και στις δύο παραλίες ούτε ξεκινούσαν από σημείο που μπορούσε να προσεγγίσει ΑμεΑ με καροτσάκι από το δρόμο, μες στην άμμο, ούτε και κατέληγε στη θάλασσα, αλλά πολλά μέτρα πριν από αυτή. Το καλοκαίρι του 2017, στο Μάτι, ίδια σχεδόν κατάσταση, ενώ στον Αϊ-Λαγούδη το αμαξίδιο έμενε περισσότερες ώρες στο σημείο, αλλά ο διάδρομος πάλι δεν έφτανε μέχρι τη θάλασσα.
Τις προηγούμενες μέρες, στον Αι-Λαγούδη, δεν υπήρχε πουθενά το αμαξίδιο, ενώ βλέπετε στις φωτογραφίες την κατάσταση με το διάδρομο. Στο σημείο, από τον παραλιακό δρόμο που υποτίθεται “θα” υπήρχε πρόσβαση, πεταμένες στην άμμο ξύλινες φυλλαδέλες, ενώ έπειτα από αρκετά μέτρα βρίσκεται ο ειδικός διάδρομος, ο οποίος και φέτος είναι γεμάτος με άμμο και δεν καταλήγει στη θάλασσα, αλλά πολύ πριν από αυτή.
Είναι αδύνατον, ως εκ τούτου, να προσεγγίσει αμαξίδιο ΑμεΑ τη θάλασσα, γιατί δεν εξασφαλίζεται, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, η προσβασιμότητα των ΑμεΑ».
Τρεις μέρες μετά το δημοσίευμα του «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, «ανέβασε» στη σελίδα του στο facebook δύο (μόνο) φωτογραφίες που δείχνουν το αμαξίδιο πάνω στις ξύλινες φυλλαδέλες (σ.σ. οι οποίες έχουν χαλάσει, «σπάσει» και «γουβώσει») που έχει ρίξει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας και οι οποίες προφανώς είναι οι ίδιες με πέρυσι, γι’ αυτό και έχουν το χάλι που έχουν.
Οι φυλλαδέλες αυτές, ωστόσο, έστω, είναι στην άκρη του δρόμου για να μπορεί να προσεγγίσει ΑμεΑ ή υπάρχει άμμος πριν από αυτές; Ο ειδικός διάδρομος φτάνει μέχρι και τη θάλασσα; Είναι καθαρός ή γεμάτος με άμμο;
Και γιατί έπρεπε να δημοσιεύσουμε πρώτα το ρεπορτάζ και ύστερα από αυτό να «φανεί» στην παραλία το αμαξίδιο; Πού ήταν τους προηγούμενους θερινούς μήνες; Όπως είναι σήμερα η κατάσταση, την οποία βλέπετε στην φωτογραφίες, εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα της παραλίας του Αϊ-Λαγούδη; Αλήθεια, στο Μάτι έχει τοποθετηθεί ο ειδικός διάδρομος και εξασφαλίζει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα; Υπάρχει στο Μάτι αμαξίδιο;
Όπως και στο ρεπορτάζ αναφέραμε «τα ΑμεΑ δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας, ας το αντιληφθούν εκεί στο Δήμο Τριφυλίας, έστω και τώρα, δεν είναι αργά, ποτέ δεν είναι αργά για προσφορά σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας! Ας κάνουν το αυτονόητο: Να άρουν τον ιδιότυπου αποκλεισμό που έχουν θέσει τα ΑμεΑ, εξασφαλίζοντας υποδομές προσβασιμότητας των συνανθρώπων μας στις παραλίες». Και όχι έπειτα από δημοσιεύματα να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες στο facebook μόνο για τις εντυπώσεις! Η ουσία έχει σημασία και αξία και όχι τα όποια επικοινωνιακά τερτίπια στα social media.
Ούτε και χθες, πάντως, ώρα 11.00 π.μ., όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας είχε εξασφαλίσει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στη θάλασσα στον Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Γυναίκα παρασύρθηκε απο μηχανάκι στην παραλία της Καλαμάτας 
Λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά όταν στην προσπάθεια της να διασχίσει την οδό Ναυαρίνου χτυπήθηκε από διερχόμενο μηχανάκι. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

*** Η Αποκεντρωμένη δικαιώνει Ν. Πατσαρίνο και ακυρώνει την απόφαση του δημάρχου Π. Νίκα 
Τη χαρακτηρίζει μη νόμιμη και χωρίς επαρκή αιτιολογία
 Δεκτή ως προς τα βασικά της σημεία κάνει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου την προσφυγή του Νίκου Πατσαρίνου, κατά της απόφασης του δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα, για καθαίρεση του πρώτου από τη θέση προϊσταμένου τμήματος του Δήμου.
Μάλιστα, ειδικότερα για την καθαίρεση του κ. Πατσαρίνου από τη θέση προϊσταμένου, η Αποκεντρωμένη αποφαίνεται ότι η πράξη του δημάρχου «είναι μη νόμιμη, καθώς δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και η απόφαση δε φέρει σαφή, ειδική και επαρκή αιτιολογία ως προς τη µη επιλογή του σε θέση ευθύνης».
 Βάσιμη προσφυγή
Με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας τον Ιούνιο αποφάσισε τη μη τοποθέτηση του κ. Πατσαρίνου ως προϊσταμένου του Τμήματος Αστυνόμευσης και Φύλαξης της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας και τον τοποθέτησε στο Τμήμα Μελετών, Τοπογραφικών Αποτυπώσεων και Εφαρμογών ως εισηγητή.
Ο κ. Πατσαρίνος αντέδρασε καταθέτοντας προσφυγή με τέσσερα σκέλη.
Το πρώτο αφορούσε ότι καθαιρέθηκε από προϊστάμενος χωρίς αιτιολογία, παρά το γεγονός ότι με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ΟΤΑ Μεσσηνίας υπηρετεί ως προϊστάμενος τμημάτων από τον Ιούνιο του 2016.
Για το σκέλος αυτό, η Αποκεντρωμένη αποφαίνεται ότι προβάλλεται βάσιμα, και η προσβαλλόμενη πράξη του δημάρχου είναι μη νόμιμη, καθώς δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και η απόφαση δε φέρει σαφή, ειδική και επαρκή αιτιολογία ως προς τη μη επιλογή του προσφεύγοντος σε θέση ευθύνης.
 Εν μέρει
Ως προς το δεύτερο σκέλος της προσφυγής, ο κ. Πατσαρίνος επικαλείτο ότι καθήκοντα προϊσταμένου ανέλαβε άλλος προϊστάμενος με παράλληλα καθήκοντα σε άλλη Διεύθυνση κατά παράβαση νόμου, σύμφωνα με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα ανάθεσης παράλληλων καθηκόντων στους υπαλλήλους, αλλά όχι και στους προϊσταμένους. Αυτό η Αποκεντρωμένη το κρίνει απαράδεκτο, καθώς, όπως σημειώνεται, δε στοιχειοθετείται έννομο συμφέρον του προσφεύγοντος, όταν ο λόγος αναφέρεται σε τρίτο πρόσωπο.
Το τρίτο σκέλος της προσφυγής του κ. Πατσαρίνου αναφέρει ότι η απόφαση του δημάρχου εκδόθηκε κατά παράβαση του άρθρου 72 του ν. 3584/2007, αλλά η Αποκεντρωμένη κρίνει το λόγο αυτό αβάσιμο.
Τέλος, στο τέταρτο σκέλος της προσφυγής ο κ. Πατσαρίνος υπογραμμίζει ότι διακυβεύεται η εργασιακή του θέση, το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό του δικαίωμα.
Η απόφαση της Αποκεντρωμένης θεωρεί ότι ο λόγος αυτός προβάλλεται παραδεκτά, καθώς αιτιολογείται συγκεκριμένη πιθανολογούμενη βλάβη την οποία υφίσταται ο προσφεύγων από την πραγμάτωση της προσβαλλόμενης απόφασης.
Για τους λόγους αυτούς κάνει εν μέρει δεκτή την προσφυγή του κ. Πατσαρίνου και ακυρώνει κατά τα μέρη αυτά τις σχετικές αποφάσεις του δημάρχου Καλαμάτας.
Ο δε Δήμος μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης εντός 30 ημερών.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε η εξέταση των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες 
Χρόνος θα συμπληρωθεί σε λίγους μήνες από την ημερομηνία που συγκροτήθηκαν στη Μεσσηνία οι τέσσερις επιτροπές εξέτασης των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες.
Πέρυσι, λοιπόν, στις αρχές Νοεμβρίου, συγκροτήθηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, οι επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες του νομού. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι οι συνεδριάσεις των επιτροπών που θα εξετάσουν τις ενστάσεις θα ξεκινούσαν περί τα τέλη Ιανουαρίου του 2018. Ακολούθως η ημερομηνία μετατέθηκε για την άνοιξη. Όμως, έφτασε και το καλοκαίρι και οι επιτροπές δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα, ούτε μια φορά. Τώρα η εκτίμηση είναι ότι «μάλλον» θα ξεκινήσουν από… Σεπτέμβριο.
 Χιλιάδες ενστάσεις σε αναμονή 
Το αν, τελικά, η εξέταση των ενστάσεων ξεκινήσει το Σεπτέμβριο κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά και ακόμα περισσότερο να εκτιμήσει πόσος χρόνος θα χρειασθεί για να ολοκληρωθούν.
Παρά το γεγονός ότι από το Δεκέμβριο του 2017 ολοκληρώθηκε η κύρωση ποσοστού 94,22% των εκτάσεων στη Μεσσηνία που περιλαμβάνονται στο δασικό χάρτη, η εξέταση των ενστάσεων παραμένει μια άγνωστη πλευρά της ιστορίας. Συνολικά βρίσκονται σε αναμονή στη Μεσσηνία 14.300 αντιρρήσεις, οι περισσότερες που έχουν κατατεθεί από τους νομούς που είχε αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
Η καθυστέρηση εξέτασης των ενστάσεων λειτουργεί ως ντόμινο και δημιουργεί προβλήματα σε ιδιοκτήτες και συμβολαιογράφους, καθώς δεν μπορεί να γίνει καμία πράξη αγοραπωλησίας σε αυτά τα ακίνητα που εκκρεμεί αντίρρηση, ούτε αποδοχή κληρονομιάς, ούτε καν προσύμφωνο!
Ειδικότερα, για όσες εκτάσεις δεν υπάρχει ο χαρακτηρισμός ΑΑ, δεν επιτρέπεται να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, αγοραπωλησία, προσύμφωνο, ούτε καν πληρεξούσιο.

«Πελοπόννησος Πρώτα»
Στο μεταξύ, χθες με ανακοίνωσή του ο περιφερειακός συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα» αναφέρεται στις καθυστερήσεις που υπάρχουν για τους δασικούς χάρτες από Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ειδικότερα σημειώνεται: «Έπειτα από δεκαετίες ξεκίνησε, επιτέλους, η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών στη χώρα μας. Μέχρι τώρα έχει υλοποιηθεί σχεδόν το 50% του απαραίτητου έργου, όμως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις ανά περιοχή.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για πολλοστή φορά δίνει παρατάσεις ανάρτησης των δασικών χαρτών, αφού ορισμένοι Δήμοι, και στην Περιφέρειά μας, δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφασή του:
1. Δίνει παράταση έως 27/8/2018 για 15 Δήμους, μεταξύ των οποίων οι Άργους - Μυκηνών και Ναυπλιέων, προκειμένου να κλείσουν εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με την οριοθέτηση οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων στα υπόβαθρα που χρησιμοποιούνται για τους δασικούς χάρτες.
2. Ενημερώνει ότι υπάρχουν ακόμα 29 Δήμοι σε όλη τη χώρα που αδιαφορούν για τα δικαιώματα των δημοτών τους και για τη θεσμική τομή των δασικών χαρτών. Σε αυτούς υπάγονται οι Δήμοι Γορτυνίας και Επιδαύρου της περιοχής μας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούμε τους συγκεκριμένους Δήμους να συνεργαστούν με το υπουργείο για την οριοθέτηση των οικιστικών περιγραμμάτων, ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις τους και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμβάλει και να συνδράμει στο σκοπό αυτό με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων.
Θυμίζουμε ότι έχουν υπογραφεί δεκάδες συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων με υποδεέστερα και μικρότερης αξίας αντικείμενα.
Η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών είναι βασικό εργαλείο για την κατοχύρωση των δημόσιων και ιδιωτικών συμφερόντων, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανάπτυξη των περιοχών και τη θωράκιση της χώρας μας από καταστροφές, όπως αυτές που προσφάτως βιώσαμε και βιώνουμε, είτε λόγω των κλιματικών αλλαγών, είτε λόγω έλλειψης υποδομών, είτε λόγω τυχαίων συμβάντων και εσκεμμένων πράξεων».
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

~   ~*  Επενδυτης, εν ωρα εργασίας εξω απο το φαρμακειο μας, σε όχημα πελάτη μας.
https://youtu.be/gs3SfqZC15U  .- 
[ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ FB , ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. Nikos Michailidis ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ..ΚΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ  eglimatikotita.gr . ] .-

~*ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ) 2018
https://youtu.be/jWygkq6JEzc  .- 
[ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΟΥ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΕΤΣΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ? ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΜΟΥΣΑΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ,ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΟΝΙΟΥΣ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΤΙΘΑΣΟΣ ΚΙ ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΛΑΟΣ..ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ..ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ..ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΥΣ ,ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ..ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΙΣ..ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΟΣΑ ΑΝΟΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?ΤΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ...ΤΗ ΓΗ..ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ..ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ....ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ(Ο ΛΑΟΣ ΣΙΩΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΕ,ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ,ΚΑΙ ΕΒΛΕΠΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΟΜΟΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ) ΠΩΣ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΙΩΠΑ ΤΩΡΑ;;;;;ΓΙΑΤΙ..ΓΙΑΤΙ..ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Η «Πολιορκία», είναι η δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους της Aratos Films, μετά την «Έξοδο 1826». Η «Πολιορκία», βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δη στο ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ -Σενάριο Ι σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας. -Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Βασιλειάδης. -Επιπρόσθετη κινηματογράφηση: Δημήτρης Σταμπολής. -Μουσική σύνθεση: Έφη Ράτσου. -Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Βλάχου, Μαριαλένα Χρυσογονίδου. -Βοηθοί: Αθηνά Μπατσίλα, Σπυριδούλα Λιαράτσικα, Κλεοπάτρα Παλιαδέλη. -Ανδρικές παραδοσιακές φορεσιές: Μανώλης Σαββίδης. -Μοντάζ: Γιώργος Σουμελίδης. -Supervisor - VFX: Χρήστος Ορφανίδης. -Οπερατέρ: Δημήτρης Μανουσιάκης. -Βοηθός οπερατέρ: Νεφέλη Ντακοζούδη. -Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Σουμελίδης. -Σκριπτ: Αλέξανδρος Ζαμπέτας, Απόστολος Μπαρουξής. -Ήχοληψία: Θάνος Πέτρου, Μυρτώ Χατζηανδρέου. -Επεξεργασία ήχου - μιξάζ: Θάνος Πέτρου. -Mastering Ι μιξάζ μουσικής: Κρίτωνας Κιουρτσής. -Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά. -Βοηθοί μακιγιάζ: Τζένη Ευσταθιάδου, Ελένη Τσιάφκα. -Coloring: Γιώργος Φλέγγας. -Graphics design Ι φωτογραφίες: Νίκος Γκάρας, Δημήτρης Παγιάντζας. -Φορεσιές Ι όπλα Ι παραδοσιακό υλικό: Θέατρο Άρατος, Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης Αυτής Γιαννιτσών, Μουσείο «Μιχάλη Τσαρτσίδη», Ελληνομνήμονες, Σπύρος Κατσίρας, Φώτης Λουριδάς, Γιάννης Μπάρλος. -Σύμβουλος σε θέματα ιστορικού οπλισμού: Γιάννης Μπάρλος. -Σύμβουλος σε θέματα ξιφομαχίας: Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών «Λέοντες» & Γιώργος Γεωργάς. -Υπεύθυνος marketing: Βασίλης Γεωργαντάς. -Unit publicist: Βάλια Μπουγιουκλή. -Οργάνωση Ι εκτέλεση παραγωγής: Ελένη Σκάρπου – Γιώργος Τσακίρης. -Δημοσιότητα Ι επικοινωνία: BrainCo - Άννα Σταματιάδου. -Ηθοποιοί (μεταξύ άλλων): Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Γιώργος Ζώης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Τατιάνα Μελίδου, Σοφία Μανωλάκου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Μανώλης Σαββίδης, Αντώνης Σιώπκας, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Θανάσης Μπριάνας, Χριστίνα Λιόλιου, Γιάννης Περδίκης, Δημήτρης Δήμου, Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Κώστας Λιόλιος, Αριστείδης Σιναπίδης, Δημήτρης Κύρτσος, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Βαγγέλης Μάγειρος, Γιώργος Τούλης, Σάκης Κολότσιος, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Γιάννης Λαζαρίδης, Γιώργος Κολοζάκης, Ζωή Γιαννέτα, Βασίλης Τελίδης, Φώτης Λουριδάς, Γιάννης Μπάρλος, Δημήτρης Ανδρόνογλου, Φώτης Βερβίτας, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Βαφειάδης, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Δανάη Πολυκάρπου, Βάσω Βλασσίου, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ράλλης, Παυσανίας Θεοδωρακόπουλος, Βασίλης Βεργινάδης, Σπύρος Κατσίρας, Σοφία Δούση, Βασίλης Κουκούτσης, Βασιλική Δαφνά, Γιώργος Σουμελίδης, Παναγιώτης Σαββίδης. -Guests: Γιώργος Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας.  + Η ταινία αναμένεται να έχει διανομή το φθινόπωρο - χειμώνα του 2018 - 2019.  Aratos Films https://www.youtube.com/watch?v=-D_fT.. .   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΤΖ. ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΔΕΙΞΕ !! ].-

~*Όταν Οι Μικροί Άγγελοι της Αθωνιάδας μας καλούν!!!! :
https://youtu.be/76sU6Az-tf0  .- [ Η καμπάνα είναι η μοναδική επαναστατική έκφραση που έχει απομείνει πλέον στην ελληνική κοινωνία που σιωπά εκκωφαντικά... Είναι ο μοναδικός ήχος που προσπαθεί να μας αφυπνίσει..θέσει σε εγρήγορση...Το μήνυμα της υποδηλώνει πότε  χαρά..άλλοτε λύπη...Πάντοτε σε δύσκολους καιρούς,το χτύπημα της ξεσήκωνε το κόσμο..Ο γλυκόλαλος ήχος της απευθύνεται σε ολους..πλούσιους και φτωχούς...ανεξαρτήτως.. Γρηγορείτε...μείνετε ξύπνιοι...μας εφιστά τη προσοχή η μάνα εκκλησία...Σας κλέβουν..σας φιμώνουν...σας γενοκτονούν...Αδέλφια....Γρηγορείτε , είναι το σύνθημα της Ορθόδοξης Χριστιανικής ζωής μας...Γρηγορείτε(οι επιθέσεις του μισόκαλου διαρκείς κι ατελείωτες), στήκετε εν τη πίστει(σταθερότητα πίστης σημαίνει αποδοχή της μόνης αλήθειας του Κυρίου συνέπεια και πιστότητα σε αυτή την αλήθεια), ανδρίζεσθε(μόνο ο αναγεννημένος άνθρωπος  εχει γενναιότητα και ανδρεία,αρετές με τις οποίες πολεμάει ενάντια στη αμαρτία και ζει εν Χριστώ ), κραταιούσθε(μείνετε φύλακες πιστοί της ορθότητας των δογμάτων της πίστεως) !!! Πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντί με Χριστώ...ποτέ να μη ξεχνάμε αυτά τα λόγια του Αποστόλου Παύλου και τη σημασία τους !Με το Χριστό όλα είναι δυνατά..ΟΛΑ !!!!!Μια γλυκιά Καλημέρα γεμάτη αισιοδοξία , χαμόγελο και ψυχική γαλήνη ... :)) Το σύντομο βινεάκι αναρτήθηκε απο τον χρήστη του fb κ.Vassili Ipsilanti.Τον ευχαριστούμε πολύ ,όπως και κάθε άλλη ψυχή που μας δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψουμε κι εμεις οι γυναίκες εστω και νοερά στο ΠΟΛΥ Αγαπημένο Περιβόλι της Παναγίας και της καρδιάς μας..!!!!  ] .-

~*  Γιώτα Γρίβα - Έχασα τη Γη | Giota Griva - Exasa ti Gi - Official Video Clip 2018 : https://youtu.be/-6Bk56JiblE .-    
[ Γιώτα Γρίβα - Έχασα τη Γη     Μουσική: Μιχάλης Τουρατζίδης   Στίχοι: Jenny Tsiko   Σκηνοθεσια:Αλεξης Κωνσταντινιδης   Βρείτε το "Γιώτα Γρίβα - Έχασα τη Γη" στα:   iTunesGoogle PlaySpotify: Apple Music: Deezer:  Subscribe here: http://bit.ly/MichaelTouratzidisYoutube  Facebook Page Michael Touratzidis: http://bit.ly/MichaelTouratzidis  CREDITS:               Ενορχήστρωση: Μιχάλης Τουρατζίδης  Πλήκτρα: Κώστας Γκίτσης  Τύμπανα: Δημήτρης Μηλιακίδης  Μπάσο: Κώστας Στιλπνόπουλος  Κιθάρες: Δημήτρης Χατζηκίδης  Κρουστά: Αλέξης Μπουλγουρτζής  Κλαρίνο-Ζουρνάς: Βασίλης Καρακώστας  Μίξη: Σωκράτης Τσιούλης/Μ. Τουρατζίδης  Μάστερ: Σωκράτης Τσιούλης  Special Thanks: Δημήτρης Δανιήλ  Ηχογράφηση/Μix/Master: Studio Leon  Σκηνοθεσία: Alex Κωνσταντινίδης    Παραγωγή: Μιχάλης Τουρατζίδης  Στίχοι:                                                                                                 
Εκεί που πάει η καρδιά
να σπάσει σαν τρελή
χάνω τα λόγια μου
και νιώθω σαν παιδί
εκεί που η ανάσα μου
κόβεται σαν χαρτί
τρέμουν τα πόδια μου
εκεί ευθύνεσαι εσύ
Έχασα τη γη
κάτω απ'τα πόδια μου
μ'ένα σου φιλί
η στεναχώρια μου
χάθηκε κι αυτή,
σε ερωτεύθηκα
και στα δίχτυα σου
έπεσα μπλέχτηκα
Εκεί που μια αγκαλιά
κουμπώνει τα κορμιά
και παίρνουμε φωτιά
σε θέλω πιο πολύ
εκεί που το μυαλό
κολλάει στο λεπτό
σαν να'χω τρελαθεί
εκεί ευθύνεσαι εσύ. ] .-
~* Παράκληση στην Παναγία μας Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρά 02/08/2018  : https://youtu.be/qsZBUoP767k  .- 
**
~

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** Ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος από την Καλαμάτα και τον Δαναό στην Εθνική Κωφών! 
Η φανέλα με το εθνόσημο είναι το όνειρο κάθε αθλητή, στην περίπτωση του Ανδρέα Φιλιππόπουλου όμως η επιτυχία είναι διπλή.
Ο 19χρονος Καλαματιανός ποδοσφαιριστής του Δαναού δεν άφησε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ακοή να σταθεί εμπόδιο στη ζωή του και με τη στήριξη των δικών του ανθρώπων και των υπευθύνων της τοπικής μας ομάδας κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Αυτές τις μέρες ζει μοναδικές στιγμές στη Σουηδία, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών U21. Ο Ανδρέας είχε κληθεί παλιότερα σε προπονήσεις και φιλικά προετοιμασίας με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και αυτή είναι πρώτη του επίσημη συμμετοχή. Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός ξεκίνησε ως βασικός στο εναρκτήριο παιχνίδι, που διεξήχθη χθες στη Στοκχόλμη, κόντρα στην διοργανώτρια. Παρά την ήττα η παρουσία του εκεί αποτελεί κορυφαίο επίτευγμα, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την Ελλάδα και τον Ανδρέα με δύο ακόμα παιχνίδια στο πλαίσιο των ομίλων. Το πρόγραμμα έχει ειδικότερα ως εξής: Σάββατο 4 Αυγούστου και ώρα (Ελλάδος) 1 μ.μ., Ουκρανία-Ελλάδα και Δευτέρα 6 Αυγούστου 4 μ.μ.
Ελλάδα-Ρωσία. Τα παιχνίδια μεταδίδονται ζωντανά από το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://u21eurodeaf2018.com/event/.
Ο προπονητής του Δαναού, Πέτρος Δημόπουλος, παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα με ιδιαίτερη συγκίνηση και δικαιολογημένα αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να δώσει στον Ανδρέα την ευκαιρία να συμμετάσχει ως ισότιμο μέλος στην ομάδα και στα τοπικά πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ Τοπικής. Από την ηλικία των 14 ετών στον καλαματιανό σύλλογο ο διεθνής Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής έχει καταγράψει δεκάδες συμμετοχές ως βασικός ή αναπληρωματικός, έχοντας φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά και ζήσει τη χαρά της χαράς της επίτευξης μερικών γκολ.
Ούτως ή άλλως η συμμετοχή όλων των παιδιών και όχι η νίκη αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας από ιδρύσεως του Δαναού, ενώ ο Πέτρος Δημόπουλος προσθέτει ότι όλοι οφείλουμε να στηρίζουμε περισσότερο τα άτομα της κοινωνίας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και τότε είναι που παιδιά όπως ο Ανδρέας μπορούν να ανθίσουν και να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες, απολαμβάνοντας ισότιμα τις χαρές της ζωής και του αθλητισμού…Χ.Ε.

***  Με «λακκούβες» ο συνθετικός χλοοτάπητας του γηπέδου Δυτικής Παραλίας 
Κατά την αυτοψία της Δημοτικής Παράταξης Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» εντοπίστηκαν δυνητικά επικίνδυνα βαθουλώματα στον πλαστικό χλοοτάπητα που εγκαινίασε η Δημοτική Αρχή προ 3μήνου στη Δυτική Παραλία (πρώην Σφαγεία) και  χρηματοδοτήθηκε με δανεισμό του Δήμου Καλαμάτας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα (προς την θάλασσα) παρουσιάστηκαν βαθουλώματα με αποκάλυψη του μαύρου υλικού πλήρωσης (κόκκοι καουτσούκ). Κάτι τέτοιο είναι δυνητικά επικίνδυνο για τους αθλούμενους και ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα με τη χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου.
Οφείλει άμεσα η Δημοτική Αρχή:
-Να προβεί σε άμεση επικοινωνία με τον ανάδοχο για την άμεση επιδιόρθωση της γενεσιουργού αιτίας που προκάλεσε αυτήν την αστοχία. Να εξεταστεί αν το σύστημα αποστράγγισης είναι αρκούντως ικανοποιητικό  και αν η τοποθέτηση του υποστρώματος του χλοοτάπητα έγινε κατά το σωστό τρόπο
-Αφού διορθωθούν οι συγκεκριμένες αστοχίες να υπάρξει και γραπτή πιστοποίηση  με το πρότυπο που έχει θέσει η FIFA για τους συνθετικούς χλοοτάπητες.
Μανώλης Μάκαρης
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Καλαμάτας

*** Στις 11 Αυγούστου ο «4ος Γύρος Κοντοβουνίων 2018» 
Η οργανωτική επιτροπή Κορομηλιωτών διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αγώνα δρόμου 8 χιλιομέτρων με την επωνυμία "4ος ΓΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΩΝ" και αγώνα δρόμου 1000 μέτρων για παιδιά, που θα πραγματοποιηθούν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 6:30 μ.μ..
Τον αγώνα και γενικά την όλη εκδήλωση, υποστηρίζουν ο Δήμος Μεσσήνης, Δρομείς του Συλλόγου Υγείας Μεσσηνίας, Δρομείς της ευρύτερης περιοχής, οι πολιτιστικοί σύλλογοι  Kορομηλιας, Παλαιοκάστρου, Κυνηγού και χορηγοί φίλοι και επαγγελματίες της Μεσσηνίας.
Οι δρομείς του αγώνα των 8 χλμ. θα διανύσουν μία κυκλική διαδρομή, με μικρές υψομετρικές διαφορές, που θα κινηθεί σε ασφάλτινο δρόμο και θα ενώσει τα χωριά Κορομηλιά - Παλαιόκαστρο - Κυνηγού - Κορομηλιά, ενώ θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερό !
Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στη φύση της ορεινής και κεντρικής Μεσσηνίας, ενώ θα απολαύσουν τη φιλοξενία και την αγάπη της τοπικής κοινωνίας.
Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ, ενώ στο τέλος του αγώνα σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, θα προσφερθεί  φαγητό και θα ακολουθήσει γλέντι στο Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς. Η γραμματεία θα ανοίξει στις 4.30 μ.μ. για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής, ενώ περιορισμένος θα είναι ο αριθμός των νέων εγγραφών την ημέρα του αγώνα. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα των Κοντοβουνίων μπορούν να επικοινωνούν  με τα μέλη του συλλόγου Παναγιώτη Καμπά στο τηλ.: 6983511797 και Παναγιώτη Κρόμπα στο τηλ.: 6974062634. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 8 Αυγούστου.
Οι διοργανωτές απευθύνουν θερμή παράκληση προς όλους τους δρομείς και φίλους που θα βρεθούν στην Κορομηλιά Μεσσηνίας και επιθυμούν να συνεισφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης, στο χώρο της γραμματείας θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, προκειμένου να βοηθηθούν άπορες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μεσσήνης.
Για την μετάβαση στη Κορομηλιά οι ενδιαφεροόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο από Καλαμάτα - Μεσσήνη - Λάμπαινα - Τρίκορφο - Κορομηλιά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Αυγούστου
Τόπος διεξαγωγής: Κορομηλιά Μεσσηνίας
Ώρα εκκίνησης: 18:30
16:30: Άνοιγμα γραμματείας αγώνα, στο Δημοτικό Σχολείο Κορομηλιάς
18:15: Εκκίνηση παιδικού αγώνα 1000 μέτρων
18:25: Λήξη παιδικού αγώνα
18:30: Εκκίνηση αγώνα 8 χλμ στη διαδρομή (Κορομηλιά - Παλαιόκαστρο – Κυνηγού-Κορομηλια
19:45: Λήξη του αγώνα
20:00: Απονομές αγώνων και τελετή λήξης
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει πρόσφατα να έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Για τα παιδιά που θα τρέξουν την ευθύνη έχουν οι γονείς!
***   Πρόταση για δημιουργία αεραθλητικού κέντρου στην Καλαμάτα 
Με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Νικόλαος Kωνσταντέλος και ο γραμματέας Γεώργιος Κατσίρης, η Αερολέσχη Καλαμάτας γνωστοποιεί προς το δήμαρχο ότι επιδιώκει τον ορισμό της περιοχής δραστηριότητάς της ως αεραθλητικού κέντρου.
Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως η «Αερολέσχη Καλαμάτας δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας από το 1979 (έτος ίδρυσής της), τόσο στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς όσο και στον αερομοντελισμό και πλοήγηση ελαφρών μονοθέσιων αεροπλάνων.
Ειδικά, όμως, για το αλεξίπτωτο πλαγιάς που είναι περισσότερο γνωστό ως παραπέντε, πολυετής επιδίωξή μας είναι η αναγνώριση και ο ορισμός της ιδιαίτερης περιοχής που αυτό λαμβάνει χώρα ως αεραθλητικό κέντρο».
Η Αερολέσχη ζητεί από το δήμαρχο την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας για την επίτευξη του σκοπού αυτού, δεδομένης της μακροχρόνιας δράσης του συλλόγου στην περιοχή, καθώς και του γεγονότος ότι το άθλημα του αλεξιπτώτου προσελκύει τόσο απλούς περιηγητές όσο και αεραθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην οικονομική και τουριστική προβολή και ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής της.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει την Αερολέσχη για την αναγνώριση της περιοχής δραστηριότητάς της ως αεραθλητικού κέντρου, σε συνέχεια ενεργειών του για την υποστήριξη αυτού του αθλήματος, με κυριότερη την αναβάθμιση της πίστας παραπέντε στην Άνω Βέργα.


"
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .- 
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   

~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
   
*~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης. 
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ * ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_13.html .-
~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .- 
~*ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 .
  :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_14.html .
~* ARFARA  ΑΡΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  15 ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_15.html     .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..
Τρίτη 17 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_17.html .- 

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2018 . :http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  

~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 19 ΙΟΥΛΊΟΥ  2018 .   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_18.html .- 

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄ Α/ .- ΚΥΚΛΑΔΕΣ ..... 1ο μέρος ~* ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.. ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ....Σάββατο  14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ,  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/14-2018.html .-
Β/ .-  
ΚΥΚΛΑΔΕΣ ...   2ο μέρος .. Πέμπτη 19  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post_19.html .-
 
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Παρασκευή  20 Ιουλίου  2018  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_19.html .-

~* ΕΛΛΑΔΑ- ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ Στα Ελληνικά Νησιά μας ΄  Παρασκευή  20  Ιουλίου 2018  :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/20-2018.html .-
~ *  ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ  μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . Σάββατο  21  Ιουλίου  2018 :   http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara_21.html  .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή 22  Ιουλίου  2018   : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara_22.html .-
~* ~ ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα  ΝΕΑ  μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη  24 Ιουλίου  2018 . :http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .-
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ  μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . 
Τετάρτη  25  Ιουλίου 2018 .  :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara_24.html .- 
~*~*ARFARARA  ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της  ενημέρωσής . Πέμπτη  26  Ιουνίου 2018   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfarara.html .-
~* ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ Αγία Παρασκευή 26/07/2018 Θ Λ : https://youtu.be/VJukF-RirkI .-
~*~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  τα ΝΕΑ μας , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 28  Ιουλίου  2018 .
:  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara_28.html .-

~*ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 .   : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara_28.html  .-
~*~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 30  Ιουλίου  2018   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara_30.html .-
~*
~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  : 
~* ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .- 
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*
~*
~*1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6450  video.  -    ΣταματηςΣκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμοςσκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14. 322   βίντεο   .-   
TWITTER .... STAMOS 01 , S .-
https://twitter.com/stamos01  .-
https://twitter.com/StamatiosS .-  1.-https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/

 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook     Αναρτήθηκε από 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου