Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 .
~

 ~* Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών Παράκληση στην Παναγία μας Παρασκευή 10-08-2018 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213593636888736/?t=22 .-

~*  1 Θεατρική παράσταση στο Αρφαρά 10/08/2018 Ι. Κ . Ζαλαχώρης DSCN5998 :  https://youtu.be/ST9svhrjEVQ .-
~* 2 ΑΡΦΑΡΑ θεατρική παράσταση Αρφαρά 10/08/2018 Ένας βλάκας και μισός DSCN599: https://youtu.be/NpE10vBvUbk .-
~* 3 ARFARA Θ Παράσταση Ένας βλάκας και μισός 10/08/2018 DSCN5999 :   https://youtu.be/vIiKUVP8KNk .-
~* 4 Ένας βλάκας και μισός παράσταση Αρφαρά 10/08/2018 DSCN6000: https://youtu.be/5SrYy60E9Bc .-
 ~*  5  Θεατρική  Παράσταση Αρφαρά Ένας βλάκας και μισός 10/08/2018: 
https://youtu.be/L8tiCQALc6E .- 



Φωτογραφία του Κωνσταντινος Κατσαμπανης.
 ~*11 α ΑΡΦΑΡΑ Θ  παράσταση ένας βλάκας και μισός 10/08/2018: 
~*11 Ένας βλάκας και μισό θεατρική παράσταση στο Αρφαρά 10/08/2018: https://youtu.be/0ibHpTpli14 .-
~*12 Ένας βλάκας και μισός ΑΡΦΑΡΑ ΘΕΑΤΡΙΚΉ  ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ  10/08/2018: https://youtu.be/CSG-2Q63VEk .-  
~*13 Ένας βλάκας και μισός παράσταση Αρφαρά 10/08/2018:
~*14 ΄Ενας βλάκας και μισός Αρφαρά Θέατρο 10/08/2018 : 
~* 15  Ένας βλάκας και μισός Αρφαρά Θέατρο 10/08/2018: 

~* 16 Τέλος παράστασης Ένας βλάκας και μισός 10/08/2018 Αρφαρά: https://youtu.be/JoRGXWXo2s8   .- 
Ω~*  ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 10-08-2018 ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ  :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213594403467900/?t=6 .-







~* 11 Αυγούστου: Η θαυματουργική διάσωση της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα

~ Έφτασε 11 του Αυγούστου και οι Κερκυραίοι θα ξεχυθούν για μια ακόμη φορά στους δρόμους, κατακλύζοντας κάθε σοκάκι που θα περάσει ο Άγιος, ο δικός τους Προστάτης.
*  Όλοι μα όλοι οι κάτοικοι του νησιού, όποιον κι αν ρωτήσεις έχει να σου διηγηθεί ένα μικρό ή ένα μεγάλο θαύμα του πολιούχου τους Αγίου.
Και σήμερα στις 11 Αυγούστου λιτανεύεται στην Κέρκυρα το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, σε ανάμνηση της θαυματουργικής επέμβασης του Αγίου το 1716 μ. Χ., ο οποίος έδιωξε σε μία νύχτα τους χιλιάδες, χιλιάδων των Τούρκων εισβολέων και έτσι διέσωσε το νησί της Κέρκυρας.
Το 1716 η Κέρκυρα βρισκόταν στα χέρια των Βενετών, οι οποίοι την κατείχαν από το 1386. Επειδή, λοιπόν, οι Τούρκοι κινούνταν απειλητικά προς την Κέρκυρα, τότε στάλθηκε στο νησί ο Στρατηγός Ιωάννης Ματθίας Σούλεμπουργκ, προκειμένου να παρακολουθεί τις στρατιωτικές κινήσεις των Τούρκων, οι οποίοι από το 1431 επιχειρούσαν, κατά καιρούς, να την καταλάβουν.
Οι Τούρκοι την 24η Ιουνίου του 1716, ξεκίνησαν να πολιορκούν την Κέρκυρα. Οι μέρες περνούσαν και οι Κερκυραίοι δυσκολευόντουσαν από τον στενό κλοιό των Τουρκαλάδων.
Οι κάτοικοι της Κέρκυρας δεν απελπίστηκαν και με προσευχές και δεήσεις προς τον Άγιο τους, τον Άγιο που δεν τους χαλάει χατίρι κέρδισαν το ποθούμενο.
Πράγματι στις 9 Αυγούστου του 1716 ξεσπά στο νησί μια καταστρεπτική καταιγίδα και μια γενική αναταραχή προκαλείται στο στρατόπεδο των πολιορκητών.
Η πολιορκία των Τούρκων που άρχισε στις 24 Ιουνίου λήγει τα ξημερώματα της 11ης Αυγούστου του 1716, με θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος, αφού, καθόλη τη νύχτα της 10ης Αυγούστου πολλοί στρατιώτες είδαν τον Άγιο Σπυρίδωνα με τη μορφή καλόγερου πλαισιωμένου από εκατοντάδες ουράνιες αγγελικές δυνάμεις να βγαίνει από τον ναό του όπου και το Θαυματουργό του Λείψανο, απειλώντας τους επιτιθέμενους Μουσουλμάνους με αναμμένο πυρσό, πράγμα που μεγαλώνει τον πανικό τους.
Το θαυμαστό αυτό σημείο της Χάρης του Θεού ανάγκασε τους Ενετούς να αναγνωρίσουν τον Άγιο ως ελευθερωτή της Κέρκυρας. αξιοσημείωτο δε πως αυτή η πολιορκία, για πρώτη φορά, δεν στοίχισε την ζωή σε κανέναν από τον άμαχο πληθυσμό.
Κατόπιν, με απόφαση του Βενετού Γενικού Καπιτάνου Ανδρέου Πιζάνη, καθιερώθηκε όπως κατά την 11η Αυγούστου να γίνεται Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα για μία ακόμη φορά σώζεται, για μία ακόμη φορά ο Άγιος της την σκεπάζει. Η Κέρκυρα για μια ακόμη φορά ευγνωμονεί και ευχαριστεί τον πολιούχο της.
Άγιε Σπυρίδωνα πρέσβευε τω θεώ υπέρ ημών.
Μεγαλυνάριον:
Χαίροις Τριμυθούντος η καλλονή, Χαίροις ασθενούντων, και πασχόντων ο ιατρός, Χαίροις των Πατέρων, ωράϊσμα και κλέος, Τρισόλβιε Σπυρίδων, σε μεγαλύνομεν.


***    Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο της Μεσσηνίας την Τρίτη 
Λήψη έκτακτων μέτρων στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς ζητά η ΓΓΠΠ
 Σε επιφυλακή βρίσκονταν, χθες, όλη την ημέρα οι υπηρεσίες και οι αρχές της Μεσσηνίας, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο.
Για σήμερα η πρόβλεψη για τη Μεσσηνία έχει μειωθεί σε «υψηλό κίνδυνο», αλλά οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή.
Για τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, σημείωσε ότι έγινε συντονισμός για πλήρη ετοιμότητα, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
  Η Πολιτική Προστασία
Μάλιστα, μέσω των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ταφύλλης, έστειλε κατεπείγον έγγραφο στους Δήμους και τις Περιφέρειες για λήψη έκτακτων μέτρων στις περιοχές που υπάρχει προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.
Με αυτό ζητά,  να τεθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό σε μέγιστη ετοιμότητα και να γίνει ενημέρωση των πολιτών για λήψη μέτρων αυτοπροστασίας  σε περίπτωση ανάγκης. Παράλληλα, να ενημερωθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
Να ενημερωθούν οι εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους χώρους ευθύνης τους, σε δράσεις σχετικές με την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση πυρκαγιών, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα να συνδράμουν το έργο των αρμόδιων αρχών, εφόσον αυτό απαιτηθεί.
  Ενημέρωση
Επίσης, με το έγγραφο του κ. Ταφύλλη, τονίζεται ιδιαίτερα η αναγκαιότητα ενημέρωσης για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς εκ μέρους της Αστυνομίας σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, όλων των τουριστικών εγκαταστάσεων, οργανωμένων χώρων υπαίθριας κατασκήνωσης, ελεύθερων κατασκηνωτών καθώς και θρησκευτικών χώρων (Ιερές Μονές, κτλ.) που βρίσκονται εντός ή συνορεύουν σε δασικές εκτάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές από αμέλεια και για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Επίσης, ζητά τη συνδρομή εκτός από την Αστυνομία και της Πυροσβεστικής και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εξασφάλιση μέγιστης ετοιμότητας, προκειμένου να συνδράμουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, στην αντιμετώπιση τυχόν δασικών πυρκαγιών.
Το δε Υπουργείο Πολιτισμού να ενημερώσει τους υπευθύνους φύλαξης αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται εντός ή συνορεύουν με δασικές εκτάσεις για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, ώστε να ενημερώνουν κατά την είσοδό τους επισκέπτες για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια και για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας καθώς και να λάβουν αυξημένα μέτρα επιτήρησης εντός των αρχαιολογικών χώρων.
Μεταξύ άλλων, ζητείται και από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. να θέσει σε ετοιμότητα το προσωπικό του προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση αποκατάσταση τυχόν βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την εκδήλωση πυρκαγιών στις ανωτέρω περιοχές, ενώ σε ετοιμότητα να είναι και το  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ανακοινώνει υποψηφιότητα στο δήμο Τριφυλίας ο Γιώργος Λεβεντάκης
 
Την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Τριφυλίας θα ανακοινώσει επίσημα, στα ΜΜΕ, τη Δευτέρα (πιθανότατα) ο Φιλιατρινός εφοπλιστής, Γιώργος Λεβεντάκης. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Λεβαντάκης έκανε αλλεπάλληλες επαφές με κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους συλλόγων και αυτοδιοικητικούς παράγοντες με τους οποίους συζήτησε για την υπάρχουσα κατάσταση στο δήμο Τριφυλίας και φέρεται να υπάρχει, με πολλούς εξ αυτών, συναντίληψη για την ανάγκη αλλαγής στη δημοτική διοίκηση. Ο ίδιος με συνεργάτες του έχουν προχωρήσει σε καταγραφή προβλημάτων και ήδη καταρτίζεται προγραμματικό σχέδιο δράσης για το δήμο με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων κι επισκεπτών και την ανάπτυξη της περιοχής με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει. Η υποψηφιότητα του κ. Λεβεντάκη θα είναι υπερκομματική και ανεξάρτητη και στο συνδυασμό του θα συμμετέχουν υποψήφιοι από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

***   Μεγάλη "solo" συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο “Τρενοτεχνείον”
 
 
«Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, πως σου μοιάζει, πως σου μοιάζει. Αυτός ο κόσμος που αλλάζει, με τρομάζει, με τρομάζει…», ερμήνευσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης το βράδυ της Πέμπτης στη "solo" συναυλία του στο “Τρενοτεχνείον” Κυπαρισσίας του Νίκου Καλογερόπουλου κι ο κόσμος όχι μόνο δεν τρόμαξε αλλά γέμισε το χώρο και χειροκροτούσε το σπουδαίο μουσουργό! Κάθε εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι μοναδική και μοναδικός ήταν και προχθές στη μεγάλη σόλο συναυλία του στην Κυπαρισσίας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν από νωρίς για να απολαύσουν κάθε στιγμή της συναυλίας με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μόνο στη σκηνή, παρέα με τις κιθάρες του και το λαούτο του! Αρκετές φορές, μέχρι να κουρδίσει τις κιθάρες και το λαούτο, αφηγήθηκε με το πηγαίο του χιούμορ ιστορίες των τραγουδιών, κάνοντας μια αναδρομή από τα πρώτα του τραγούδια που γράφτηκαν από τον Νίκο Ζούδιαρη μέχρι τον τελευταίο του δίσκο, τη «Μικρή Βαλίτσα». Δεν περιορίστηκε στο δικό του ρεπερτόριο με τις σπουδαίες επιτυχίες του, αλλά τραγούδησε και Βαμβακάρη, Χατζιδάκι, Πανούση καθώς και «Κόκκινη τριανταφυλλιά μου»! Πραγματικά ήταν μια καλοκαιρινή μουσική βραδιά γεμάτη συναισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Σημαντικές παρεμβάσεις στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης 
Εκτεταμένες παρεμβάσεις θα γίνουν στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα έργα θα αφορούν τη βελτίωση του οδοστρώματος και των πρανών, αλλά και τη λήψη μέτρων για την οδική ασφάλεια.
Το τμήμα της 82ης Εθνικής οδού Σπάρτη-Καλαμάτα από τα όρια του Ν. Λακωνίας έως την Καλαμάτα έχει μήκος 41 χιλιόμετρα. Η χάραξη του είναι λίαν δυσχερής, σε ορεινό έντονα πτυχωμένο γεωμορφολογικό ανάγλυφο, έχει μειωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, συνεχής εναλλασσόμενες στροφές, μικρά μήκη ορατότητας, για τους χρήστες της οδού και υποχρεωτικά σε όλο το μήκος της χαμηλή ταχύτητα κυκλοφορίας.
Εκτός, αυτών όμως το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες καταπτώσεις βραχωδών υλικών επάνω στο κατάστρωμα του δρόμου με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα μέχρι σήμερα και κυρίως από το 8° έως το 18° χλμ.
Οι επεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν στο δρόμο είναι:
  • Διαπλατύνσεις  σε  κλειστές  στροφές  για  ορατότητα  και  σε ευθυγραμμίες  για προσπεράσεις. Καθαρισμός πρανών και τάφρων από φυτική γη.
  • Επενδεδυμένοι κυκλοφορίσιμοι τάφροι, τοίχοι αντιστήριξης, εγκάρσιοι οχετοί κ.λπ.
  • Οδοστρωσία σε πολύ φθαρμένα οδοστρώματα.
  • Αντιολισθηροί τάπητες.
  • Κατακόρυφη και κυρίως οριζόντια σήμανση.
  • Στηθαία ασφαλείας
  •  Ηλεκτροφωτισμός ισόπεων κόμβων και κατοικημένων περιοχών.
  • Κατασκευή νέων κόμβων στις συμβολές με το Επαρχιακό ή Δημοτικό δίκτυο μεγάλης κυκλοφορίας
  • Εργασίες για τις καθιζήσεις και προστασία από τις κατακρημνίσεις.  Β.Β.

***   Διακοπές στην Costa Navarino κάνει και ο «Χάρι Πότερ» , Ντάνιελ Ράντκλιφ 
   Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο Βρετανός ηθοποιός που έγινε γνωστός παγκοσμίως από τον ρόλο του στις ταινίες «Χάρι Πότερ» βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα και  συγκεκριμένα στην  Costa Navarino .   Την είδηση επιβεβαίωσε μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο Γιάννης Αναστασόπουλος από την Καλαμάτα, παίκτης του Γ.Σ. Γαργαλιάνων, ο οποίος πόζαρε δίπλα στον διάσημο ηθοποιό.    Ο Ντάνιελ Τζέικομπ Ράντκλιφ,  όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1989 και έκανε το υποκριτικό του ντεμπούτο σε ηλικία 10 ετών στην τηλεταινία του καναλιού BBC One «David Copperfield» το 1999. Το 2001 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία «The Tailor of Panama». Σε ηλικία 11 ετών κέρδισε το ρόλο του Χάρι Πότερ στην πρώτη ομώνυμη ταινία και πρωταγωνίστησε στη σειρά ταινιών για δέκα χρόνια μέχρι την κυκλοφορία της όγδοης και τελευταίας τον Ιούλιο του 2011.
   Gargalianoinline.gr

***   20 κιλά χασίς είχαν κρύψει σε παραλία στη νήσο Σχίζα 
Την τέλεια κρυψώνα νόμιζαν ότι είχαν βρει οι δράστες, αλλά οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τους διέψευσαν φθάνοντας μέχρι τη νήσο Σχίζα και κατάσχοντας σχεδόν 20 κιλά αποξηραμένο χασίς.
Μετά από πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Δίωξης, επισκέφθηκαν το νησί της Σχίζας, το οποίο χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία ως πεδίο βολής. Εκεί βρήκαν κρυμμένους δύο πλαστικούς κουβάδες που περιείχαν σακούλες με χασίς.
Το σημείο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από τους αστυνομικούς, αλλά οι κάτοχοι των ναρκωτικών δεν εμφανίσθηκαν.
Έτσι, χθες, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τις ποσότητες και είδαν πως πρόκειται συνολικά για ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 19.800 γραμμαρίων.
Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε απομακρυσμένη παραλία και διαχωρισμένα σε 4 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, κλεισμένες αεροστεγώς.
Δύο πακέτα περιείχαν από 5.060 γραμμάρια το καθένα, ένα από 5.040 γραμμάρια και άλλο ένα με 4.640 γραμμάρια χασίς. Τα ναρκωτικά ήταν σε άριστη κατάσταση και δε φαίνεται να έχουν καλλιεργηθεί στη Μεσσηνία.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των κατόχων των ναρκωτικών ουσιών. .Β.

***  Νέα ψηφιακή εποχή για τις επιχειρήσεις – Μ’ ένα «κλικ» στον υπολογιστή η σύσταση 

Το πιο αποφασιστικό βήμα για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και το τέλος της γραφειοκρατίας αποτελεί η λειτουργία της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Σύστασης Επιχειρήσεων (e-ΥΜΣ), που λειτουργεί από 23/07/2018 για το σύνολο της Επικράτειας.
Με τη χρήση της πλατφόρμας αυτής, μέσω της ιστοσελίδας της e-ΥΜΣ (https://eyms.businessportal.gr/auth), κάθε επιχειρηματίας μπορεί από τον Υπολογιστή του (από γραφείο ή το σπίτι του) να συστήσει ηλεκτρονικά την Επιχείρησή του.
Σε πρώτη φάση μπορούν να συσταθούν μόνο Μονοπρόσωπες ΙΚΕ [ήδη, μέχρι 8/8/2018, έχουν συσταθεί πάνω από πενήντα (50) σε όλη την Ελλάδα] και σταδιακά θα μπορούν να συστήνονται όλες οι νομικές μορφές (ΑΕ-ΕΠΕ-ΙΚΕ-ΟΕ-ΕΕ).
Η Καινοτομία είναι ότι αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά:
-   Συντάσσεται το καταστατικό [μέσω της συμπλήρωσης συγκεκριμένων υποχρεωτικών πεδίων της εφαρμογής και με χρήση των προτύπων, που ανά νομική μορφή, ορίζονται στη ΥΑ 31637/2017 (ΦΕΚ 928 Β’)] το οποίο υπογράφεται επίσης ηλεκτρονικά, είτε με τη χρήση κωδικών των ιδρυτών στο TAXISNET (ηλεκτρονική υπογραφή), είτε με τη χρήση εγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπογραφής.
-   Γίνεται έλεγχος και δέσμευση της επωνυμίας και διακριτικού τίτλου της επιχείρησης στο ΓΕΜΗ.
-   Χορηγείται αριθμός ΓΕΜΗ και Κωδικός Αριθμός Καταχώρισης (ΚΑΚ) της σύστασης στο ΓΕΜΗ.
-   Δημιουργείται ο φάκελος στη μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ.
-   Αποδίδεται ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης στο ΓΕΜΗ.
-   Λαμβάνεται ο ΑΦΜ της εταιρείας μέσω του Taxis
-   Χορηγείται προσωρινός κλειδάριθμος, ώστε η εταιρεία να λάβει άμεσα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στο TAXISNET.
-   Εγγράφεται η εταιρεία στο κατά τόπο αρμόδιο Επιμελητήριο.
-   Ενημερώνεται ο ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας.
-   Εκδίδονται ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους αιτούντες τη σύσταση.
Αυτό είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή και έπεται συνέχεια, αφού έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις των Επιμελητηρίων και όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, από τα αρμόδια Υπουργεία, έπεται το Ψηφιακό ΓΕΜΗ, όπου με τη χρήση των 150000 ψηφιακών υπογραφών (που θα χορηγηθούν στις επιχειρήσεις) θα υποβάλλονται ψηφιακά οι Ισολογισμοί και τα λοιπά στοιχεία των εταιρειών στο ΓΕΜΗ, έτσι ώστε το Ψηφιακό ΓΕΜΗ να αποτελέσει το ηλεκτρονικό εργαλείο διεκπεραίωσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικής δράσης.
Ας σημειωθεί ότι, μέχρι πριν μερικά χρόνια, για τη σύσταση μιας επιχείρησης, χρειάζονταν 127 γραφειοκρατικές διαδικασίες, επισκέψεις σε δεκάδες υπηρεσίες και μάλιστα με συνοδεία λογιστή και δικηγόρου και απαιτείτο χρόνος περίπου 1,5 μήνα.
Σήμερα, κυριολεκτικά με ένα «κλικ» στον υπολογιστή, ένα πρότυπο καταστατικού και με ηλεκτρονική διασύνδεση με τους εμπλεκόμενους φορείς, γίνεται πραγματικότητα η σύσταση μιας επιχείρησης.
Σε κάθε περίπτωση, τα Επιμελητήρια βρίσκονται στο πλευρό όλων των επιχειρήσεων και μπορούν να τους προσφέρουν την αναγκαία τεχνογνωσία σε αυτήν τη νέα ψηφιακή εποχή.

***   Εγκαίνια στην ανακαινισθείσα Ιεράς Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας 
Με λαμπρότητα θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή 12 Αυγούστου 2018, τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτηριακού συγκροτήματος της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.
Το πρωί και ώρα 7.30 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας καί Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών και Μετεώ­ρων κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Περί ώρα 10.30 π.μ., θα τελεσθεί ο Αγιασμός των Εγκαι­νίων και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη της κτητορικής επιγραφής της Ιεράς Μονής.

***  Προφυλακίσθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε για τη διακίνηση ηρωίνης 
Με συνολικά τέσσερις προφυλακίσεις ολοκληρώθηκε χθες το πρωί ο κύκλος των απολογιών, των 5 συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης χιλιάδων δόσεων ηρωίνης στην Καλαμάτα.
Χθες απολογήθηκαν ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα που φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό είχε αναλάβει τις μεταφορές των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Καλαμάτα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, καθώς και ο 38χρονος καλαματιανός που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές για ναρκωτικές ουσίες. Και οι δύο, όπως και οι υπόλοιποι 3 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.
Ο μεν πρώτος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές, ο δε δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
  Μεταφορές
Στον 33χρονο αποδίδεται ο ρόλος του μεταφορέα των ναρκωτικών από την Αθήνα, τον όποιο όπως φαίνεται ανέλαβε όταν συνελήφθη ο προκάτοχός του. Συγκεκριμένα, στις 23 Μαΐου, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στα διόδια της Νεστάνης, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, σταμάτησαν αυτοκίνητο που επέβαιναν ένας 58χρονος και μια 25χρονη από την Καλαμάτα. Σε κενό στο σασί στο πορτ μπαγκάζ, ανάμεσα στην ταπετσαρία και τα πλαστικά του οχήματος, βρήκαν μια νάιλον συσκευασία με 258 γραμμάρια ηρωίνης.
Είχαν ήδη πληροφορίες ότι ο 58χρονος συχνά μετέφερε είτε με το αυτοκίνητό του, είτε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Καλαμάτα. Με τη σύλληψή του, όμως έπρεπε να αναπληρωθεί το κενό, για να «δουλεύει η αλυσίδα». Έτσι, επιστρατεύτηκε ο 33χρονος, ο οποίος μετά από συνεννόηση με τον 58χρονο που είχε ήδη συλληφθεί μετέβαινε αυθημερόν στην Αθήνα με λεωφορείο και έπαιρνε από τον 49χρονο κατηγορούμενο ως αρχηγό της ομάδας, που έμενε στην Κυψέλη, τα ναρκωτικά και επέστρεφε Καλαμάτα.
  Στο σπίτι του «αρχηγού»
Μάλιστα τη Δευτέρα, ο 33χρονος συνελήφθη μέσα στο σπίτι του 49χρονου στην Κυψέλη, την ώρα που έκανε έφοδο η Αστυνομία και στην  κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν σε σακίδιο που είχε τρεις ανισοβαρείς συσκευασίες με συνολικά 81 γραμμάρια ηρωίνης, που εικάζεται πως μόλις είχε αγοράσει.
 Παράλληλα, κατηγορείται και για αρκετές περιπτώσεις αγοραπωλησίας ναρκωτικών μεταξύ χρηστών.
Τέλος, ο 38χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατηγορείται ότι είχε αγοράσει ποσότητες ναρκωτικών από συγκατηγορούμενους του.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Κρατάει άπαντες «ζεστούς» αναφορικά με το μέλλον του ο Παναγιώτης Νίκας 
Ακόμα μια «ξαφνική» αναφορά του Δημάρχου Καλαμάτας, σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου προκάλεσε πληθώρα συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από παρόντες, σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Νίκας είπε ότι θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα ώστε η δημοτική του παράταξη να συνεχίσει να βρίσκεται στα «ηνία» του Δήμου Καλαμάτας , είτε με αυτόν επικεφαλή είτε με κάποιον μέσα από τη δημοτική του ομάδα… Ξεκαθαρίζοντας δηλαδή, ότι στην περίπτωση που αυτός αποφασίσει να μην είναι ξανά υποψήφιος, θα πρέπει του συνδυασμού του να ηγηθεί πρόσωπο μέσα από τη δημοτική του ομάδα. Φαίνεται πάντως ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας αρέσκεται να «συντηρεί» τη συζήτηση γύρω από το πολιτικό του μέλλον, μη ξεκαθαρίζοντας ο ίδιος τις προθέσεις του, και αυτό είναι κάτι απολύτως λογικό για κάποιον που έχει πολιτική αίσθηση… Πάντως αν υποθέσουμε ότι είναι τρία τα «μέτωπα» που έχει κατά  νου του, πριν πάρει την τελική του απόφαση, τολμώ να προβλέψω ότι θα διεκδικήσει για τέταρτη θητεία, γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία, στο Δήμο της Καλαμάτας, ενόψει δε και των εορτασμών των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης το 2021… Μένει όλα αυτά να τα δούμε βέβαια, αφού σίγουρα μόνο ο ίδιος ξέρει πότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος για ανακοινώσεις.    Κ. Γαζ.

***  Φωτιά στα «Σκιάχτρα» στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες & βίντεο
 
Παρανάλωμα του πυρός, λίγο έλειψε να γίνει η περιοχή της Πανηγυρίστρας Κυπαρισσίας, από φωτιά που προκλήθηκε στα «Σκιάχτρα» στο χώρο πρασίνου απέναντι από τον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Η φωτιά προκλήθηκε τα ξημερώματα, σε ομοίωμα τρακτέρ από σανό, αλλά ευτυχώς έγινε άμεσα αντιληπτή από κατοίκους που ειδοποίησαν το Π.Κ. Κυπαρισσίας και το Α.Τ. Τριφυλίας. Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς και άνδρες του Π.Κ. Κυπαρισσίας με πυροσβεστικό όχημα οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί από το δυνατό αέρα που φυσούσε εκείνη τη στιγμή. Μια σπουδαία εκδήλωση του Μ.Ε.Σ.Κ. για την πολιτιστική μας κληρονομιά και ένα θέαμα που εντυπωσίαζε κατοίκους κι επισκέπτες καθώς και διερχόμενους με οχήματα και λεωφορεία, «αμαυρώθηκε» από τη φωτιά που προκλήθηκε από αγνώστους.
Video: 


***   Συνέλαβαν 24 άτομα για διάφορα αδικήματα σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία 
Χειροπέδες σε 24 άτομα πέρασαν μέσα σε 24 ώρες στη Μεσσηνία, οι αστυνομικές υπηρεσίες, σε ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και στο νομό μας την Πέμπτη.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1053 άτομα, εκ των οποίων τα 758 ήταν Έλληνες και  295 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 762 οχήματα.
Προσήχθησαν 131 άτομα, από τα οποία 75 ήταν Έλληνες και 56 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 87 άτομα.
  Συλλήψεις
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο 19χρονοι στο Πάρκο του ΟΣΕ από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, καθώς κατείχαν ένα τσιγαριλίκι κάνναβης και 1,2 γραμμ. χασίς. Επίσης, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη στο Ριζόμυλο, ένας 24χρονος αλλοδαπός  γιατί κατείχε 1,1 γραμμ. χασίς. Τέλος, στην περιοχή της Αγίας Σιών στην Καλαμάτα συνελήφθη 62χονος Ρομά γιατί είχε στην κατοχή του 1,7 γραμμ. χασίς.
  • Πέντε Έλληνες και 3 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 318 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 3 παραβάσεις της νομοθεσίας για τον Αιγιαλό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  B.B.

***  Αποκατάσταση ζημιών τμημάτων του οδικού δικτύου στο Δήμο Μεσσήνης 
Συνεχίζονται οι εργασίες στα πλαίσια του έργου, ¨Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου αρμοδιότητας δήμου Μεσσήνης που προκλήθηκαν από της πλημμύρες  της 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016¨ ,προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ , στην Τ.Κ Βαλύρας ,για την αποκατάσταση τμήματος δρόμου 650 μέτρων ,από το γεφύρι ρέματος Μαυροζούμενας έως κοιμητήριο Βαλύρας.
Έχει ξεκινήσει η κατασκευή σωληνωτού-οχετού για την  ομαλή απορροή ομβρίων υδάτων ,στην Τοπική Κοινότητα Καρποφόρας (Ριζόμυλος)  .
Εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης  χώρου πραγματοποιήθηκαν στην Τ.Κ. Χράνων ,ενώ αποκαταστάθηκε τοιχίο αντιστήριξης ,για την ασφαλέστερη διέλευση .
Τέλος ,στην  τοπική κοινότητα Aχλαδοχωρίου ( Καλαμάκι) , ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής σκαλοπατιών για την  ασφαλή διέλευση των επισκεπτών στη θάλασσα .
Oι υποδομές της καθημερινότητας είναι στις άμεσες προτεραιότητες  της συνολικής μας προσπάθειας.

***  Το Κατάρ θα κάνει ποδαρικό στο Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας 
Μια χώρα του Κόλπου θα κάνει ποδαρικό στο Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης που θα δημιουργηθεί στην Καλαμάτα. Το Κατάρ σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο έχει ήδη κάνει κράτηση για την νέα δομή πολυεθνικής εκπαίδευσης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Καταρινό ομόλογο, η Αθήνα έχει ήδη ολοκληρωμένο σχέδιο - πρόταση προς την Ντόχα για την εκπαίδευση με προμετωπίδα εκείνη που αφορά στους πιλότους  Πολεμικής Αεροπορίας.
Άλλωστε,  όπως τόνισε προχθές ο Πάνος Καμμένος: "Είμαστε έτοιμοι να επεκταθούμε σε συνεργασία των αμυντικών μας βιομηχανιών, τόσο του κρατικού όσο και του ιδιωτικού τομέα, όπου υπάρχουν πολλές επιτυχημένες συνεργασίες και βεβαίως έχουμε προχωρήσει σε νέες συνεργασίες που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την ανταλλαγή αξιωματικών στις δύο χώρες."
Σε κάθε περίπτωση η Καλαμάτα και το σχέδιο για την αναβάθμισή της σε πολυεθνικό κέντρο εκπαίδευσης, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα του Ελληνικού Πενταγώνου. Άλλωστε η αξιοποίηση της άϋλης υπεραξία της βάσης, μπορεί να γεμίσει και τα ταμεία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Πρόσφατα άλλωστε η σχετική έρευνα ανέδειξε έναν πολύ σημαντικό βραχνά και ταυτόχρονα θησαυρό. Την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία για να καλύψει τις ανάγκες χρειάζεται, μάξιμουμ 15 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, ο διαθέσιμος στόλος είναι στα 45.
Αυτό σημαίνει πως μπορούν να βρεθούν μνηστήρες στην διεθνή εκπαιδευτική αγορά για να εκμεταλλευτούν με το αζημίωτο, περί τις 12.000 ώρες πτήσεως. Ώρες πτήσης και εκπαίδευσης που θα γίνουν σε μια κορυφαία αεροπορία και ταυτόχρονα γλιτώνουν το κόστος αγοράς, συντήρησης και υποστήριξης αεροσκαφών.
Επιπρόσθετα θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την εκπαίδευσή τους σε μια περιοχή όπως η Καλαμάτα, με καλοκαιρία στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους, με ασφάλεια, με ελικόπτερο για έρευνα και διάσωση πάντα διαθέσιμο.  ηγή: onalert.gr

*** Στο 1,20 ευρώ η τιμή εκκίνησης για την κορινθιακή σταφίδα στην ΕΑΣ Μεσσηνίας 
Υπάρχει τεράστια ζήτηση για το προϊόν από το εξωτερικό αλλά η παραγωγή μειώνεται συνεχώς! 
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το πρωί , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Λαζόγιαννης αναφορικά με τον καθορισμό της τιμής για μαύρη κορινθιακή σταφίδα εσοδείας 2018 και την διαδικασία παραλαβής της από τον Συνεταιρισμό. Ο κ. Λαζόγιαννης ανέφερε ότι αν και η χρονιά ξεκίνησε αρκετά καλά , το τελευταίο καιρό παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα στην παραγωγή για το οποία έχει ενημερωθεί άμεσα ο ΕΛΓΑ. Σχετικά με τον καθορισμό της τιμής, ύστερα από πολύ αγώνα, όπως υπογράμμισε, καθορίστηκε στο 1,20 ευρώ το κιλό για τον παραγωγό , εκ των οποίων ο παραγωγός θα παίρνει το 1 ευρώ μέσα σε μια εβδομάδα μετά την παράδοση της σταφίδας και τα υπόλοιπα χρήματα την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Πρόσθεσε δε, ότι όλο αυτό το διάστημα θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην τιμή και πως θα διαμορφώνονται. Παράλληλα , τόνισε, ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην ποιότητα του προϊόντος, καθώς πρόκειται για προϊόν που προσδιορίζεται για εξαγωγή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.  Ο κ. Λαζόγιαννης σημείωσε ότι η παραγωγή της σταφίδας έζησε οικογένειες και σπούδασε παιδιά κατά το παρελθόν και στην περιοχή μας αλλά δυστυχώς αυτή μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Εξέφρασε ωστόσο την  αισιοδοξία του για το γεγονός ότι πρώτη φορά φέτος δόθηκε στους παραγωγούς η συνδεδεμένη ενίσχυση 50ευρώ το στρέμμα , ύστερα από αγώνα που δόθηκε,  ώστε να πειστεί ο Υπουργός , που φαίνεται να κατάλαβε πόσο σημαντική είναι για την αγροτική ανάπτυξη η συγκεκριμένη παραγωγή. Ξεκαθάρισε όμως, ότι δε φτάνει μόνο αυτό και χρειάζεται να δοθούν τα κίνητρα στους παραγωγούς να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση της καλλιέργειες, κάτι που βλέπει θετικά εξ αρχής και το Υπουργείο. Από την πλευρά του συμπλήρωσε ότι η σταφίδα έχει πολύ μέλλον, η μειωμένη παραγωγή που έχει η χώρα μας έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση που υπάρχει, και όλοι από κοινού θα πρέπει να δουν πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Κλείνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μόνο πέρυσι ακυρώθηκαν 5 με 6 χιλιάδες τόνους από το εξωτερικό αφού δεν μπορούσε να καλυφθεί αυτή η ζήτηση. Για τα μέρη παραλαβής αλλά και τις ώρες ,μίλησε ο Διευθυντής Οικονομικών ζητημάτων της ΕΑΣ κ. Νίκος Ποδοχωρίτης. Ο κ. Ποδοχωρίτης και από την πλευρά του υπογράμμισε ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή της «Ένωσης Μεσσηνίας» η στήριξη στην παραγωγή της σταφίδας. Επίσης, σημείωσε ότι ο συνεταιρισμός αποτελεί το ρυθμιστή της αγοράς και έχει ήδη ένα ξεκάθαρο πλάνο, για τις παραδόσεις, τις πληρωμές κοκ. Αναφορικά με τους τόπους παράδοσης της παραγωγής , που θα ξεκινήσει τις ημέρες μετά το 15 Αύγουστο ανέφερε ότι είναι οι ίδιοι με πέρυσι και πιο συγκεκριμένα:
  -Στους Γαργαλιάνους στο υποκατάστημα της Ένωσης κάθε Τρίτη και Πέμπτη
-Στη Γιάλοβα στις αποθήκες πίσω από το δρόμο, Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή
-Στη Μεσσήνη Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη στο υποκατάστημα της Ένωσης
-Στους Κόμπους , κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, και
-Στη Θουρία κάθε Τετάρτη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ένωσης ή κατόπιν ραντεβού .
Παράλληλα ο κ. Ποδοχωρίτης έκανε γνωστό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και οι εκκαθαρίσεις για το 2017 , με την τιμή να αφορά 0,10 λεπτά το κιλό. Σχετικές ανακοινώσεις τόσο για τους τόπους παράδοσης παραλαβής αλλά και για την εκκαθάριση του 2017 αναμένονται και στα ΜΜΕ τις επόμενες ημέρες
 Η χειρότερη χρονιά για τη δακοκτονία
Στο περιθώριο της συνέντευξης για τη σταφίδα, ο κ. Λαζόγιαννης απάντησε σε ερώτηση και για το πώς προχωρά η παραγωγή του ελαιολάδου, στέλνοντας, ένα δυσοίωνο μήνυμα καθώς όπως σημείωσε η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη σχετικά με τη δακοκτονία. Ερωτώμενος αν αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση των ψεκασμών, απάντησε, ότι δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος ευνόησαν την ανάπτυξη του δάκου καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι προβλήματα παρουσιάζονται ακόμα και σ’ αυτούς που προχώρησαν μόνοι τους σε ψεκασμούς από νωρίς.
 Του Κώστα Γαζούλη

*** Σκυλοπορεία διαμαρτυρίας στο Πάρκο 
Οι αντιδράσεις για την επιβολή προστίμων , από την δημοτική αρχή, σε όσους διασχίζουν το πάρκο με τα σκυλία τους, συνεχίζονται και από ότι είδαμε διοργανώνεται μέσω “Facebook” , βόλτα διαμαρτυρίας με σκυλιά στις 22 Αυγούστου… Οι διοργανωτές καλούν όλους τους έχοντες κατοικίδιο σκύλο, να ακολουθήσουν τη βόλτα τους στο πάρκο, έχοντας όμως μαζί τους ότι επιβάλλει ο νόμος για τα κατοικίδια, όπως λουρί, σακουλάκια , βιβλιάριο υγεία , κοκ… Μένει να δούμε πως και αν θα αντιδράσει η δημοτική αρχή Καλαμάτας σ’ αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία.  Κ. Γαζ.

*** Φιλιατρά: Χειροκρότησαν τη Φιλαρμονική και τα χορευτικά στην πλατεία 
Με εμφάνιση της Φιλαρμονικής του και παράσταση χορευτικών τμημάτων στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών «έκλεισε» προχθές το βράδυ τις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Μια λαμπρή εκδήλωση που απόλαυσε και χειροκρότησε θερμά το πολυπληθές κοινό που είχε γεμίσει τα καταστήματα της πλατείας! Με πλούσιο ρεπερτόριο έδωσε την τρίτη της συναυλία για το καλοκαίρι η Φιλαρμονική υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Παναγιώτης Φωτεινά. Τα, δε, χορευτικά, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου χορού, Άρη Θεοδωρόπουλου, για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν το κοινό. Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου, Βιβή Παντελάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Η κα Παντελάκη αναφέρθηκε και στη συμμετοχή της Φιλαρμονικής σε Φεστιβάλ το επόμενο χρονικό διάστημα και τη συμμετοχή των χορευτικών στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση και όλοι απόλαυσαν την καλοκαιρινή βραδιά στην πλατεία των Φιλιατρών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
 Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Οι διαγραμμίσεις τον Αύγουστο… 
Δεν ξέρω πραγματικά τι εξυπηρετεί να πραγματοποιούνται διαγραμμίσεις στις οδούς της Καλαμάτας σε περίοδο που η κίνηση χτυπά «κόκκινο» . Πέρα από το γεγονός, ότι δημιουργεί πρόβλημα η συνεχής κίνηση και στο οδόστρωμα που ξεβάφει σχετικά εύκολα, παράλληλα δημιουργούνται και ουρές και οι οδηγοί ταλαιπωρούνται. Όπως σωστά σχολίασαν στα κοινωνικά δίκτυα… η τακτική της δημοτικής αρχής θυμίζει τις γιαγιάδες στο χωρίο που «ασπρίζουν» με ασβέστη για το Πάσχα…   Κ. Γαζ.

*** Στο κέντρο της Καλαμάτας 
Σβηστά ήταν ,χθες το πρωί,  τα φανάρια στην κεντρική διασταύρωση της Καλαμάτας, Βασ. Γεωργίου και Αριστομένους, με τα αυτοκίνητα να κινούνται κατά βούληση. Τελευταία στην Καλαμάτα, οι φωτεινοί σηματοδότες, παθαίνουν συχνά βλάβες και όταν αυτό συμβαίνει καλοκαιρινούς μήνες και σε ώρες αιχμής, το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται.
Πάντως στον περιμετρικό, στη διασταύρωση με την οδό Παπαφλέσσα (τη συνέχεια της  Βασ. Γεωργίου), τα φανάρια επισκευάσθηκαν. Όχι όμως και στη διασταύρωση με την οδό Λακωνικής. Β.Β.

*** Η «ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ» του συνθέτη Παντελή Παυλίδη και το συγκρότημα «ΕΥΔΟΥΣΙΝ» στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνος 
Η ΑΛΦΑΒΗΤΟΣ, σε απόδοση του Παντελή Παυλίδη,  που θα πάρει σάρκα και οστά  το Σάββατο 11 Αυγούστου στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνος, είναι μία αφήγηση της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Με τον παλμό  της η Λύρα, αναδεικνύει  τις κορυφαίες στιγμές του Ελληνικού Λόγου, επιλεγμένα αποσπάσματα από τα Ομηρικά Έπη, τη Θεογονία του Ησιόδου και της Αρχαίας Ελληνικής λυρικής ποίησης της Σαπφούς, του Αλκαίου, του Αλκμάνος, του Αριστοτέλη και άλλων ποιητών, καθώς και της  Βυζαντινής ψαλτικής τέχνης και της δημοτικής παράδοσης, που έφθασαν μέχρι τις μέρες μας και εξακολουθούν να μας συγκινούν.
Η σκηνή ενισχύεται οπτικά με προβολή ψηφιακών γραφικών, ειδικά σχεδιασμένων για την παράσταση, που πάλλονται  δυναμικά από τον ήχο της Λύρας.  Ιερογλυφικά που σχηματίζουν ναούς και αγάλματα, νότες και αστερισμούς, μεταφέρουν το αθέατο σύμπαν της ελληνικής μουσικής.
«Μία  μουσικοοπτική  εμπειρία, που γίνεται υπενθύμιση για το ποιοι είμαστε και από που ερχόμαστε.»
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παν Καπερνέκα: τραγούδι, αυλός, μπανσούρι, βαλίχα.
Ευάγγελος Κοντόπουλος:  κοντραμπάσο
Αρετή Μίγγου: κρουστά
Κλεονίκη:  τραγούδι, κρόταλα, χορός
Ορφέας  Παυλίδης: ψηφιακά μέσα
Παντελής  Παυλίδης: λύρα, τραγούδι


*** Αθλητικά Νέα :
Όλοι μας και... μόνοι τους!
*** Ναταλία και Αιμιλιανός Μάλωσης και Μιχάλης Σούμπλης στην Κίνα με την Εθνική Παίδων στο «Μπρίτζ» 
Η Εθνική ομάδα μπριτζ παίδων (Under 16), μετά την αξιοπρεπή εμφάνιση της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 στην Σλοβακία και την κατάκτηση της 9η θέσης ανάμεσα σε 16 χώρες, συνεχίζει την διεθνή παρουσία της, λαμβάνοντας δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπριτζ Νέων, που πραγματοποιείται από 8 έως 18 Αυγούστου 2018 στην πόλη Wujiang της Κίνας.
Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, έχει την χαρά να στελεχώνει την συγκεκριμένη ομάδα με 3 αθλητές. Την Ναταλία Μάλλωση, τον Αιμιλιανό Μάλλωση και τον Μιχάλη Σούμπλη. Η Εθνική ομάδα αποτελείται επιπλέον από τους αθλητές Ιωάννη Φωτεινάκη, Ιάσωνα Παπασπύρου και Ιωάννη Βιρβιδάκη, ενώ η αποστολή συμπληρώνεται από τους Β. Βιρβιδάκη (προπονητής), Μ. Κορώνη (αρχηγός) και Ι. Λυγινού (αρχηγός αποστολής).
Με την συμμετοχή συνολικά 18 ομάδων στην κατηγορία U16 και με πολλές καλές ομάδες τόσο από Ευρώπη όσο και από ΗΠΑ και Κίνα, η Εθνική μας έχει ως πρώτο στόχο την 12η θέση και βέβαια την συλλογή σημαντικών αγωνιστικών εμπειριών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής :
Πέμπτη   9/8 :       Σουηδία, Γερμανία, Πολωνία, Ινδία
Παρασκευή 10/8 :          Νορβηγία, Κινεζική Ταϊπέι , Κίνα 3, Δανία
Σάββατο      11/8 :        Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Κίνα 2
Κυριακή 12/8 :        Αγγλία, Κίνα 1, Καναδάς, Τουρκία
Δευτέρα 13/8 :        Μποτσουάνα
Το πρώτο μέρος των αγώνων θα είναι με το σύστημα Round robin, ενώ θα ακολουθήσει ένα μεικτό σύστημα νοκ-άουτ για τους 8 πρώτους και Swiss για τους 8 επόμενους, με κάθε ηττημένο από τα νοκ-άουτ να εισέρχεται στο Swiss.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεοσύστατη αυτή Εθνική ομάδα είναι το αποτέλεσμα προσπάθειας τεσσάρων και πλέον ετών, από ανθρώπους τόσο του ΟΑΜΚ όσο και άλλων περιφερειακών ομίλων καθώς και από την ΕΟΜ, με υποστήριξη και προώθηση του παιδικού μπριτζ. Τόσο τα μαθήματα στους ομίλους, όσο και η εισαγωγή του μπριτζ στα σχολεία, έχει δώσει νέες προοπτικές στο άθλημα και την ελπίδα ότι σύντομα μπορούμε να φτάσουμε το επίπεδο άλλων χωρών με μεγάλη παράδοση σε εφηβικές και προεφηβικές κατηγορίες.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας ευχαριστεί  όλους τους ιδιώτες χορηγούς καθώς και τον Δήμο Καλαμάτας για την οικονομική βοήθεια που προσέφεραν για την κάλυψη των εξόδων της Εθνικής ομάδας. Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να χαρούν την συμμετοχή τους και  όλοι να γυρίσουν πίσω γεμάτοι εμπειρίες και όρεξη, ώστε να οδηγήσουν το πνευματικό αυτό άθλημα ακόμα πιο ψηλά.

***Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής 
Ξάνθη-Παναθηναϊκός 
ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 
Πανιώνιος-ΟΦΗ 
Λαμία-Άρης 
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 
Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ

2η αγωνιστική
Παναιτωλικός-ΟΦΗ
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Λαμία
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Αρης-ΑΕΛ
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης

3η αγωνιστική
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Ξάνθη-Παναιτωλικός
ΑΕΚ-Πανιώνιος
Λαμία-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα
Αρης-Λεβαδειακός

4η αγωνιστική
Ξάνθη-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναιτωλικός-Λαμία
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-ΑΕΛ
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης

5η αγωνιστική
ΟΦΗ-ΑΕΚ
Λαμία-Ξάνθη
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
ΑΕΛ-Παναιτωλικός
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος
Λεβαδειακός-Ατρόμητος
Αρης-Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

6η αγωνιστική
Λαμία-ΟΦΗ
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Ξάνθη-ΑΕΛ
ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης
Παναιτωλικός-Λεβαδειακός
Πανιώνιος-Αρης
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

7η αγωνιστική
ΟΦΗ-Ολυμπιακός
ΑΕΛ-Λαμία
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ
Λεβαδειακός-Ξάνθη
Αρης-ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

8η αγωνιστική
ΑΕΛ-ΟΦΗ
Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης
Λαμία-Λεβαδειακός
ΑΕΚ-Αρης
Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
Πανιώνιος-Ατρόμητος

9η αγωνιστική

ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης
Λεβαδειακός-ΑΕΛ
Αρης-Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-Παναιτωλικός

10η αγωνιστική
Λεβαδειακός-ΟΦΗ
Απόλλων Σμύρνης-Αρης
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Λαμία-Αστέρας Τρίπολης
ΑΕΚ-Ατρόμητος
Ξάνθη-Πανιώνιος
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός

11η αγωνιστική
ΟΦΗ-Αρης
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
Πανιώνιος-Λαμία
Παναιτωλικός-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ-Ξάνθη

12η αγωνιστική
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
Αρης-Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης
Απόλλων Σμύρνης-Ατρόμητος
ΑΕΛ-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
Λαμία-ΠΑΟΚ
ΑΕΚ-Ξάνθη

13η αγωνιστική

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος-Αρης
Πανιώνιος-Λεβαδειακός
Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΟΚ-ΑΕΛ
Ξάνθη-Ολυμπιακός
ΑΕΚ-Λαμία

14η αγωνιστική
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος
Αρης-Παναιτωλικός
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ
Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη
ΑΕΛ-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Λαμία

15η αγωνιστική
ΟΦΗ-Ατρόμητος
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη-Αρης
ΑΕΚ-Λεβαδειακός
Λαμία-Απόλλων Σμύρνης
Ολυμπιακός-ΑΕΛ
~

*** Παντελάκης: «Νέο μεγάλο ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό» (pic)
Ο Νώντας Παντελάκης δήλωσε πολύ χαρούμενος που μπήκε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, μέσω των social media.Παντελάκης: «Νέο μεγάλο ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό» (pic)
Η μετακίνηση του στον Παναθηναϊκό ήταν… τεράστια υπόθεση για τον Νώντα Παντελάκη. Κάτι που φάνηκε και από την τοποθέτηση του 23χρονου αμυντικού στον λογαριασμό που διαθέτει στο Instagram… 
Εκεί όπου «ανέβασε» μια φωτογραφία του με τον Νίκο Νταμπίζα, λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τους «πράσινους», με τη λεζάντα που τη συνόδευε να λέει: «

Πολύ χαρούμενος που μπήκα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα ξεκινά». 

*** Τσιτσιπάς: «Περήφανος για τον εαυτό μου και την Ελλάδα»
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του μετά την επική νίκη επί του Σάσα Ζβέρεφ. Î¤ÏƒÎ¹Ï„σιπάς: «Περήφανος για τον εαυτό μου και την Ελλάδα»
νθουσιασμένος για τη νίκη, αλλά και την υποδοχή από το ελληνικό κοινό στο Rogers Cup, δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επική νίκη του απέναντι στον Σάσα Ζβέρεφ, νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο 19χρονος τενίστας γύρισε ένα ματς στο οποίο βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ και 5-2 γκέιμ στο δεύτερο. 
«Δεν ξέρω πώς το έκανα αυτό! Εσείς θα μου πείτε (γέλια). Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Απλώς κατάφερα να ανατρέψω το ματς, να γεμίσω άγχος τον αντίπαλό μου και να παραμείνω ζωντανός. Ίσως και να ξεγέλασα τον Ζβέρεφ, γιατί έκανα κάποια πράγματα που δεν τα περίμενε», τόνισε ο Τσιτσιπάς, που στη νέα λίστα της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα θα μπει στο Top 20.
«Είναι κάτι φανταστικό. Είμαι περήφανος, για τον εαυτό μου και την πατρίδα μου. Νιώθω περήφανος γιατί βγάζω στο κορτ τον καλύτερό μου εαυτό σε τόσο μεγάλα τουρνουά και που μπορώ να κάνει το τένις μεγάλος στην Ελλάδα. Είδα σήμερα πολλές ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και τόσο κόσμο να με υποστηρίζει. Ένιωσα ότι έπαιζα στην… έδρα μου. Σαν να έπαιζα στην Αθήνα», ανέφερε ο νεαρός τενίστας.
**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018  :~** ARFARA τα NΕΑ μας  Η Εφημερίδα μας ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 .ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για  όλους μας  ! :  http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/07/arfara-n.html .-
~* ARFARA  NEWS ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  02 Αυγούστου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή  03  Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 04 Αυγούστου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~* ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Κυριακή 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .- 
~*ARFARA  NEWS  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 . Εορτή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html .-
 ~* ~ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 07 Αυγούστου  2018* : 
http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news.html  .-  
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-news_7.html .-  
~*ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ ,   Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018 . :  
http://snsarfara.blogspot.com/2018/08/08-2018.html .-
~*~*ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ   τα  ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη 09  Αυγούστου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/08/arfara-news_9.html .-
~* ARFARA NES  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 10  Αυγούστου  2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/08/arfara-nes.html .-  
~*ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/08/arfara-news-11-2018.html .-
~*
~
 ~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6425 video.  -    Σταματης Σκουλικας 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας , 
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
Σύνολον                                  14.600   βίντεο 
~*https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.   
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
.-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ     
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.gr
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328  , .=  http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr , .- 
https://www.facebook.com/pg/paisiosmonahos/posts/?ref=notif = ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ 
                                      
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου