Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ  ..ΣΚΕΨΕΙΣ  ..ΑΠΟΨΕΙΣ  
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου  2012 :
~** ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ : ΝΔ+ΠΑΣΟΚ =ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΕΣΜΟΣ *
Παρα το ότι οι Αποκριές τέλειωσαν το πολιτικό μασκέ των αστικών κομμάτων των "επαγγελματιών" της Δημοκρατίας είναι σε τρομερό φόρτε.
Χωρίς ίχνος τσίπας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ αλλά και η ΔΗΜΑΡ υποχρεώνονται σε κανονικό στριπτίζ, δείχνοντας πως στόχος τους είναι η με κάθε τρόπο υποκλοπή της λαικής ψήφου και τίποτα παραπάνω, όταν βέβαια οι συνθήκες και τα μεγάλα αφεντικά το επιτρέψουν. Εχουμε λοιπόν το παρακάτω τραγελαφικό σουρεάλ σκηνικό.............
** Από την … Δευ, 15/09/2008
  ''Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος απάντησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν του θέσανε το ερώτημα'' .                                                                  Ο Ισοκράτης είχε πει ότι «Έλλην είναι αυτός που μετέχει της Ελληνικής Παιδείας»

 *& Η απάντηση του κ. Στεφανοπουλου ειναι πολύπολιτισμική και την χρησιμοποιούν οι ανθελληνες της παγκοσμιοποιησις γιατι ταιριαζει στο βρωμερο εργο τους. Σημερα στην Πατριδα μας εχουμε δυο παραταξεις: Τους Ελληνες και τους Ανθελληνες, μεσαια ταξις ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, η ΕΙΣΑΙ η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
Σας παραπεμπω στον συννημενο αρθρο  ''ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ''  του κ. Γεωργαλα Ιστορικου και συγγραφεα δεκαδων βιβλιων.  Εδω θα βρητε την απαντησιν μεσα απο τα λογια του Ισοκρατους.
~  Στις εθνικές εορτές και συγκεκριμένα στης μαθητικές παρελάσεις πολύ αλλοδαποί μαθητές κρατάνε την σημαία. Υπάρχουν αρκετοί που αντιδρούν, και άλλοι που συμφωνούν. Εγώ δεν θα ασχοληθώ με το αν είναι σωστό η δεν είναι κάποιος αλλοδαπός μαθητής να γίνετε σημαιοφόρος .
Εγώ θα σας πληροφορήσω, πως οι πολιτικοί αυτού του κράτους σας κοροϊδεύουν, πατώντας στην άγνοια την αδιαφορία και την έλλειψη παιδείας τον Ελλήνων.
Η αρχή είχε γίνει από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο πριν μερικά χρόνια,το πρόβλημα ήταν αν θα πρέπει η όχι, ο ένας νεαρός μαθητής από την Αλβανία να γίνει σημαιοφόρος του σχολείου του.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος απάντησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν του θέσανε το ερώτημα .
Ο Ισοκράτης είχε πει ότι «Έλλην είναι αυτός που μετέχει της Ελληνικής Παιδείας»
Αυτό ήταν !!, ξαφνικά όλοι ανακαλύψανε τον Ισοκράτη. Και τι απάντηση !. . . . έστελνε τον όποιον είχε διαφορετική γνώμη στο καναβάτσο.
Η απάντηση τα είχε όλα, ήταν πολύπολιτισμική και βγαλμένη από την αρχαία δημοκρατική Ελλάδα του Περικλή (άλλο παραμύθι κ΄αυτό ).
Άμεσος όλοι την υιοθέτησαν και με καμάρι την χρησιμοποιούν στα τηλεοπτικά παράθυρα όποτε έχουμε εθνικές εορτές και μαθητικές παρελάσεις.
 
Τρίζουν τα κόκκαλα του Ισοκράτη

~ ~**  Περί ελληνικών ιδρυμάτων στην Τουρκία και εκδήλωση για τα "Σεπτεμβιανά"‏

~ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Έτος Ιδρύσεως 1928

Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα

Τηλ.: 2109517072 Φαξ: 2109598967
www.cpolitan.gr


~** ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ~ Η τροποποίηση του Νόμου 5737/2008 περί Μειονοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων, η οποία δημοσιεύθηκε στις 28 Αυγούστου 2011, προβλέπει βελτιώσεις στη διαδικασία επιστροφής της ακίνητης περιουσίας των Ιδρυμάτων που δηλώθηκαν στην καταγραφή του 1936, αφήνοντας όμως ανοικτές πολλές εκκρεμότητες, λόγω της σκοπίμως ασαφούς διατύπωσης.
 ~ Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, έχοντας απόλυτη επίγνωση της αδήριτης τουρκικής πραγματικότητας, θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί κίνηση εντυπωσιασμού της διεθνούς κοινής γνώμης και προπέτασμα καπνού για τις βλέψεις της τουρκικής πολιτικής στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
~ Οι αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις, ψηφίσματα και ετήσιες αναφορές διεθνών οργανισμών σχετικά με τη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας εκ μέρους της Τουρκίας, όπως πολύ πρόσφατα της Ετήσιας Έκθεσης 2011 της Κυβερνητικής Επιτροπής των Η.Π.Α. για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες (U.S. Committee on International Religious Freedom -USCIRF), του Ψηφίσματος 306 της Βουλής των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου (House of Representatives) στις 15 Ιουνίου 2011, της Ετήσιας Έκθεσης 2010 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Πρόοδο της Τουρκίας, καταδεικνύουν περίτρανα ότι η Τουρκία απέχει σημαντικά από την αποκατάσταση των τρομερών αδικιών που έχουν διαπραχθεί σε βάρος των Μειονοτήτων στη χώρα αυτή. .
~ Δυστυχώς και σήμερα με την εξέλιξη αυτή, η συσσωρευμένη πικρή εμπειρία δεκαετιών δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.
~ Καλούμε την Τουρκική Κυβέρνηση να σεβαστεί και να εφαρμόσει άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς περιορισμούς και γραφειοκρατικά εμπόδια όλες ανεξαιρέτως τις Συμβάσεις του Ο.Η.Ε. και των Διεθνών Οργανισμών, για την ριζική αποκατάσταση των κατοχυρωμένων από το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών των μειονοτήτων.

 Καλλιθέα, 01.09.2011
Ανοιγμα στις μειονότητες
 ~Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗΣημαντικά προβλήματα, αν και όχι όλα, των μη μουσουλμανικών ευαγών ιδρυμάτων (βακούφια) λύνει η τροποποίηση που έκανε η τουρκική κυβέρνηση στο νόμο περί βακουφίων με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης.
~ Από την περσινή συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων. Φέτος, το τραπέζι θα είναι πιο πλούσιο... (ΕΡΑ/ΑΠΕ)Η τροποποίηση έγινε την παραμονή του δείπνου που παρέθεσαν χθες οι μη μουσουλμανικές μειονότητες στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ολα αυτά τη στιγμή που άλλη μία ελληνική κοινότητα στην Πόλη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη δήμευση σχολικού κτηρίου.
~* Τέσσερις αλλαγές
~ Με βάση την τροποποίηση του νόμου περί βακουφίων θα επιστραφούν στα ελληνικά κοινοτικά ευαγή ιδρύματα πρώτον οι ακίνητες περιουσίες για τις οποίες δεν αναφέρεται ο κάτοχος του τίτλου ιδιοκτησίας, δεύτερον τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στο τουρκικό Θησαυροφυλάκιο, στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, στους δήμους και στις νομαρχίες με τρόπους πέραν της απαλλοτρίωσης, της πώλησης και της ανταλλαγής και τρίτον τα νεκροταφεία και οι διάφορες πηγές, η διαχείριση των οποίων έχει περιέλθει στους δήμους. Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για ακίνητα που είχαν δηλώσει τα μειονοτικά ευαγή ιδρύματα στη δήλωση που είχαν κάνει αυτά το 1936. Με τη νέα του μορφή ο νόμος αναφέρει ότι τα ενδιαφερόμενα βακούφια θα πρέπει να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις εντός δώδεκα μηνών, οι οποίες θα ικανοποιηθούν αφού αξιολογηθούν εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.
~ Τέταρτη αλλαγή που επέρχεται είναι η πρόβλεψη καταβολής αποζημίωσης για τις ακίνητες περιουσίες των μειονοτικών κοινοτικών ευαγών ιδρυμάτων, οι οποίες έχουν περιέλθει στο τουρκικό δημόσιο και στη συνέχεια έχουν μεταπωληθεί σε τρίτους. Η αποζημίωση θα υπολογιστεί εκ μέρους του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών με βάση την τρέχουσα τιμή των ακινήτων αυτών και θα καταβληθεί εκ μέρους της Θησαυροφυλάκιου ή τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων.
~ Ως προς τους τίτλους ιδιοκτησίας όπου δεν αναφέρεται ο κάτοχος, υπάρχει σημαντικός αριθμός ακινήτων που ανήκουν στα μειονοτικά βακούφια, αλλά κατά την εγγραφή τους στο κτηματολόγιο στο παρελθόν δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ο κάτοχος του τίτλου.
~ Οι υποθέσεις των μειονοτικών βακουφικών ακινήτων με αδιευκρίνιστο κάτοχο τίτλου κυριότητας, των νεκροταφείων και των ακινήτων που το τουρκικό δημόσιο έχει μεταπωλήσει σε τρίτους, ήταν τρία προβλήματα τα οποία δεν είχαν λυθεί με το νόμο περί βακουφίων που είχε ψηφιστεί στις 20 Φεβρουαρίου 2008. Από το 2002 έως το 2008 ο εν λόγω νόμος άλλαξε τρεις φορές λύνοντας κάθε φορά κάποια από τα προβλήματα των μειονοτικών βακουφίων, αλλά παρέμεναν κάθε φορά σημαντικά προβλήματα.
~ Δεν ρυθμίζεται ωστόσο με τη νέα τροποποίηση και παραμένει πρόβλημα η υπόθεση των λεγόμενων «κατειλημμένων βακουφίων», δηλαδή των ιδρυμάτων που έχουν περιέλθει στο τουρκικό δημόσιο με την περιουσία αλλά και τη διοίκησή τους. Μεταξύ των μειονοτικών κατειλημμένων βακουφίων υπάρχουν 24 που ανήκαν στην ελληνική μειονότητα.
~ Η κίνηση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης έγινε την παραμονή του δείπνου που παρέθεσαν χθες οι μη μουσουλμανικές μειονότητες στον πρωθυπουργό Ερντογάν. Πρόκειται για το λεγόμενο «ιφτάρ», το δείπνο των μουσουλμάνων κατά την περίοδο του Ραμαζανιού. Σήμερα είναι η προτελευταία μέρα της νηστείας, ενώ στις 30 Αυγούστου ξενικά η θρησκευτική γιορτή του Ραμαζανιού.
~ Ενα από τα άλυτα προβλήματα έχει πάρει ήδη το δρόμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για την υπόθεση της δήμευσης του κτηρίου του ομογενειακού δημοτικού σχολείου στο Ορτάκιοϊ του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.
~ Η κοινότητα του Αγίου Φωκά στο Ορτάκιοϊ έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο πριν από λίγο καιρό, και σύμφωνα με τη διαδικασία, γνωστοποίησε στους ενδιαφερομένους ότι αποδέχεται την προσφυγή.
~ Το εν λόγω κτήριο μετά τη δήμευση λειτουργεί ως γραφείο της τουρκικής Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα σχετικά εγκαίνια είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2009.
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Έτος Ιδρύσεως 1928

Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα

Τηλ.: 210 9517072 Φαξ 210 9598967
www.cpolitan.gr

~** 6η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1955: Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...

 **  Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης κάθε έκφρασης εθνικής μνήμης δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση η πλήρης αποσιώπηση από το καθεστώς και τα φερέφωνα του κάθε ιστορικού γεγονότος, του οποίου η αναφορά, μπορεί έστω και ελάχιστα να ξυπνήσει από τον λήθαργο το πατριωτικό αίσθημα των συμπατριωτών μας. Ένα τέτοιο αποσιωπημένο ιστορικό γεγονός αποτελεί και η 6η Σεπτεμβρίου 1955.
Σήμερα συμπληρώθηκαν 56 χρόνια από την δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα την νύχτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955. Τα γεγονότα, τα οποία συνέβησαν εκείνη τη νύχτα και η απαθέστατη στάση τόσο της τότε κυβέρνησης Καραμανλή όσο και από των μετέπειτα κυβερνήσεων, κατέλυσαν κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας και οριστικοποίησαν μια διαδικασία παρακμής, η οποία συνεχίζεται αμείλικτη μέχρι σήμερα. Η καλοστημένη τουρκική προβοκάτσια περί βομβισμού στην Θεσσαλονίκη του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο σφαγέας του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ και η οποία μεταδόθηκε ως είδηση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Άγκυρας ήταν αρκετή για να ανάψει την φλόγα της καταστροφής και να κινητοποιήσει τον τουρκικό όχλο - «άξιο» συνεχιστή των άθλιων παραδόσεων των μογγόλων προγόνων τους- ενάντια στον Ελληνισμό της Πόλης. Η νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου ήταν η Νύχτα της Αποκαλύψεως για τους Έλληνες.
 Έλληνες δολοφονήθηκαν, 600 τραυματίσθηκαν αμυνόμενοι των περιουσιών τους και των Ιερών των Εκκλησιών, καταστήματα παρεδόθησαν στην καταστροφή, τον εμπρησμό και την λεηλασία, ενώ 2.000 Ελληνικές κατοικίες ληστεύθηκαν και έγιναν ερείπια. Ο τουρκικός όχλος βίασε, γκρέμισε, λήστευσε και σκότωσε τον μόχθο εκατοντάδων ετών των Ελλήνων της Πόλης, με την βοήθεια του επίσημου κράτους του, σ' έναν απαράδεκτο εκβιασμό του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην εξίσου σκλαβωμένη Κύπρο. Στους βανδαλισμούς, «πρώτη και καλύτερη» η στρατιωτική σχολή του Τούρκων ευέλπιδων στο Τσεγκέλκιοι, οι ναυτικοί δόκιμοι και άλλες στρατιωτικές σχολές. Φορτηγά ολόκληρα με υπανθρώπους αγροίκους έφεραν από τα βάθη της Τουρκίας για να μετάσχουν στο «πανηγύρι» της καταστροφής, γεμάτα αξίνες, λοστούς, δυναμίτες και βενζίνη.

~Εκκλησίες και σχολεία έγιναν ερείπια και στάχτες, ενώ ακόμα και τα νεκροταφεία ανεσκαύθησαν από τους ανίερους υπανθρώπους. Αρχεία, βιβλία, μουσεία, εικόνες, κειμήλια, οστεοφυλάκια πυρπολήθηκαν και Ιερείς βασανίσθηκαν αγρίως. 56 χρόνια πέρασαν από τότε και η ανάμνηση της τουρκικής θηριωδίας φέρνει σε κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα, με γνώση της Ιστορικής μνήμης, αγανάκτηση, οργή και θέληση για ανταπόδοση και εκδίκηση. Όμως, οι «ελληνικές» κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν χάσει κάθε επαφή με την εθνική σκέψη και το λαϊκό αισθητήριο, προσπαθούν πότε με την «άψογη στάση» και πότε με προδοτικές συμφωνίες να δεχθούν την ταπείνωση και την συρρίκνωση που επιβάλλονται στο Έθνος μας. Η νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 ισοδυναμεί με μια δεύτερη άλωση της Πόλης, πολύ χειρότερη και καταστροφική, όμως, αυτή τη φορά, γιατί τώρα υποτίθεται πως υπάρχει Ελληνικό Κράτος με δυνατότητες αμύνης χωρίς Κερκόπορτες και Πύλες Ρωμανού. Γιατί, ως γνωστόν, κανείς από τους πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων δεν είπε στο παρελθόν, ούτε λέει και σήμερα έστω και μια λέξη για την τραγική αυτή επέτειο, όπως φυσικά κανείς τους δεν είπε τίποτα για την εξίσου τραγική επέτειο της μικρασιατικής εκστρατείας στις 13 Αυγούστου. Δεν μίλησαν, όχι μόνο για τον «φόβο» μήπως και χαρακτηριστούν ως «σωβινιστές» και «φασίστες», αλλά και γιατί τόσο το επίπεδο αυτών όσο και των «ιδεών» τους είναι σε τέτοιο χαμηλό επίπεδο, που είναι αδύνατο να έχουν την παραμικρή σύνδεση με εθνικές ευαισθησίες. Δεν μιλάνε, λένε, για τις τραγικές επετείους του Ελληνισμού γιατί η ανάμνησή τους αποτελεί κίνδυνο για την... Ελληνοτουρκική φιλία.
Για ποια «Ελληνοτουρκική φιλία» μιλούν οι δειλοί, οι κλέφτες και οι προδότες; Μήπως γι' αυτήν που έσφαξε 2.000.000 Έλληνες και ξερίζωσε άλλους τόσους ή μήπως γι' αυτήν που διέλυσε τον Ελληνισμό της Πόλης το 1955; Μήπως γι' αυτήν που κατέλαβε την μισή Κύπρο το 1974 με τους 1.619 αγνοούμενους ή μήπως γι' αυτήν που τον Ιανουάριο του 1996 στα Ίμια δολοφόνησε ανενόχλητη και ατιμώρητη 3 Έλληνες Αξιωματικούς, όπως άλλωστε το ίδιο έκανε τον Αύγουστο του 1996 στη μαρτυρική Κύπρο με τους εθνομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού;
~ Ό,τι και να κάνουν τα διάφορα πουλημένα τομάρια, οι ελεεινοί ριψάσπιδες και οι ξεφτιλισμένοι χαρτογιακάδες του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κατεστημένου, ΕΜΕΙΣ δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ τα σκλαβωμένα μας εδάφη, για τα οποία ορκιζόμαστε να αγωνιστούμε και βέβαια δεν ξεχνάμε την Πρωτεύουσα του χιλιόχρονου Βυζαντινού Ελληνισμού, την Κωνσταντινούπολη, με την Ηρωική μορφή του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τον Θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά. Αφού πρώτα ελευθερώσουμε πραγματικά τις γειτονιές μας, τις πόλεις μας, την ίδια μας τη Χώρα, τότε θα μπορέσουμε να βάλουμε στόχο την Μεγάλη Επιστροφή και την Ελληνική Εκδίκηση... Για Εμάς τα γεγονότα ιστορικής μνήμης -είτε με θετική είτε με αρνητική κατάληξη - είναι εκείνα που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν για μεγαλύτερους και εντονότερους Εθνικούς και Κοινωνικούς Αγώνες.
~** Ενημερώνουμε τους συνΈλληνες ότι στις 26/01/2012 δεχθήκαμε μία διαδικτυακή επίθεση το μεσημέρι γύρω στις 2.15, η οποία μπλόκαρε το μπλόγκ μας.Έλεγε δηλαδή σε όποιον αναζητούσε το μπλόγκ μας ότι αυτό είναι "αποκλεισμένο" και παρεμφερή με αυτό πράγματα...Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο και αποδεικνύει ότι ¨κάποιοι¨δεν θέλουν την ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ και του Έλληνος.Εμείς, ακόμα και αν διαγράψουν το μπλόγκ μας ή ακόμα και αν δεχθούμε επιθέσεις με αυτόν ή άλλους τρόπους, θα συνεχίσουμε τον ιερό αγώνα μας υπέρ πίστεως και πατρίδος.Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ θα επιτευχθεί, θέλουν δεν θέλουν, και όχι μόνο ως μπλόγκ....Εάν διαγραφεί ή αποκλεισθεί το μπλόγκ μας ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ, να ξέρετε ότι θα "μεταφερθούμε" στο ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ 2 και ούτω καθεξής.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.Με τιμή,
Πελασγός και Προμηθεύς

  ~** ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45‏ :

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΤΩΝ 45
Η Μιλένα Αποστολάκη    Όχι, απλά.... ανήκει στους εκλεκτούς "εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου.
    Κι όμως αποτελεί γεγονός, η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.
    Η τέως υπουργός του  Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του  μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου βγαίνει στη σύνταξη πρόωρα από την Ολυμπιακή με το νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός,  A. Λοβέρδος...
    Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. Τώρα, πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά... κανείς δεν καλοθυμάται, αφού η κ. Αποστολάκη χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου. Όταν όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε -αν ποτέ πάρουμε- 850 Ευρώ κι αυτά στα 65...
    Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που πίεζε συνεχώς το Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.
    Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2.500 ευρώ εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα 40 τους!
    Γι' αυτά φταίει πάλι το ΔΝΤ, ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, αυτούς που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και να κλείνουν τους δρόμους για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;
*  
   Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει, "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".
    Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναεμφανιστεί στην Ελληνική ιστορία. Κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας!
    Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια, να δείτε που στο τέλος θα πουν ότι εμείς τους διαφθείρουμε!
~ Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαδίδουμε τα ρεζιλίκια τους!!


~** Μάθετε τί λέει το Κοράνι για τους Έλληνες! :
* Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)
 * Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ' επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!
Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω). 
 * Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»). 
 * Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ... 
 * Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.
~ Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης , E-mail stheofan@panteion.gr
~ (Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος » (English is a Hellenic Dialect) .-

~**

***
ANAΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012   :
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-  
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-                   
 ~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου  2012 .-
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html , Aυτό  το Σαββατοκύριακο  στην ενημέρωση  4 και 5  Φεβρουαρίου  2012  .-                  
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-                                    
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .- ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-                                   
**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-                                                         
 ** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  ,    Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
**  http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html , Ελεύθερες   απόψεις ...!  Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη  9/02/2012  .-

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-

** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/10-2012.html , Στο αγιάζι  της καθημερινής μας ενημέρωσης , Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου  2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012 ,-
** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/11-12-2012.html , Αυτό το Σαββατοκύριακο στην ενημέρωση 11 και 12  Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/12-2012.html , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-13-2012.html , Μετά την ψηφοφορία του 2ου Μνημονίου Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/14-2012.html , Σκέψεις  ...Θέσεις ...Απόψεις και πολλά άλλα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου  2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   , Τετάρτη  15 Φεβρουαρίου  2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/15022012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση 15/02/2012 .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/16-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου  2012 .-      
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16-022012.html , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Πέμπτη 16 /02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/16022012.html , Μεσσηνιακή ενημέρωση και άλλα 16/02/2012  .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/blog-post.html , Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012 ,ΘΕΣΕΙΣ ...ΣΚΕΨΕΙΣ ...ΑΠΟΨΕΙΣ .. ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ .-
**  http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/18-19-2012.html , Aυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου  2012 ,-

**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/20022012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 20/02/2012 .-

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/21022012.html , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα 21/02/2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/02/21-2012.html, Στο  Αγιάζι της Καθημερινότητας  στην  Ενημέρωση , 21/02/2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/blog-post.html , Μουσικές Επιλογές Τραγούδια και Μουσική γιά όλους μας : Τρίτη  21 Φεβρουαρίου  2012 ! .-
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/22-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/02/23-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012  .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html ,  Τριήμερο Απόκρεων και καρναβαλιών , Σάββατο 25 , Κυριακή 26  και Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου  2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/28-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Τρίτη  28 Φεβρουαρίου  2012.-
**

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/29-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ..ΣΚΕΨΕΙΣ ..ΑΠΟΨΕΙΣ Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 .-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου