Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην  ενημέρωση  :
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012  .
Το ποντικάκι μας στην ενημέρωση !
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  ΚΑΙ  ΠΟΛΛΑ  ΑΛΛΑ :
~***
Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των παιδιών

***
Image

* Η ξαφνική απώλεια της δουλειάς του ενός εκ των δύο γονέων ή η μείωση των εσόδων, εκ των πραγμάτων γεννά αλλαγές στην καθημερινότητα μιας οικογένειας και, κατ’ επέκταση, των παιδιών. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται σε αδυναμία του γονέα να προσφέρει τον ίδιο όγκο υλικών αγαθών στο παιδί του, σε αύξηση των «όχι» στις διαρκείς απαιτήσεις του, σε μείωση ή ακόμα και διακοπή συνηθειών που είχαν γίνει μέρος της ζωής του παιδιού, όπως ο κινηματογράφος, το λούνα παρκ και τα πολλά παιχνίδια.

Μία ακόμα όμως δυσάρεστη πραγματικότητα, με την οποία θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπο το παιδί, είναι και η αλλαγή στη συμπεριφορά του γονιού, ο οποίος ξαφνικά έμεινε χωρίς δουλειά και η ψυχολογία του πέφτει στο ναδίρ.


Η αλλαγή αυτή στη συμπεριφορά του γονέα μπορεί να μεταφράζεται σε πολλά νεύρα, τάσεις απομόνωσης, ψυχρότητα ή, στο χειρότερο σενάριο, βίαιη συμπεριφορά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παιδί να υφίσταται ένα σοκ. Να μην αναγνωρίζει το γονέα του, να νιώθει ξένο και ως μέρος του προβλήματος.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα κυριότερα ερωτήματα που θέτουν οι γονείς όταν τους επισκέπτονται είναι: «Πώς πρέπει να προσεγγίσω το παιδί μου, ώστε να το κάνω να αποδεχτεί τα νέα δεδομένα και αν είναι καλύτερο να μην του πω ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα, γιατί ούτως ή άλλως δε θα το καταλάβει».

Ο ψυχίατρος Γιάννης Κούρος, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχολογίας Ψυχιατρικής Ενηλίκων και Παιδιών (ΕΨΨΕΠ), ειδικευμένος στην Παιδοψυχολογία και στα Παιδαγωγικά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει: «Τα παιδιά αρχίζουν να καταλαβαίνουν πράγματα ήδη από 3 ετών. Είναι δεδομένο ότι ένα παιδί δεν μπορείς να το έχεις κλεισμένο σε μία γυάλα και να του αποκρύπτεις την πραγματικότητα. Ειδικότερα σήμερα που με την τηλεόραση έχουν τόσες πολλές παραστάσεις και ένα βομβαρδισμό πληροφοριών και να θέλει κάποιος να το πράξει, είναι σχεδόν αδύνατο». Επισημαίνει ακόμη πως τα παιδιά αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα και τις εικόνες από ένα μεγάλο, αλλά δε ζουν σε μία ουτοπία. «Έτσι κι αλλιώς, ως μέλος συμμετέχει στη ζωή της οικογένειας, οπότε βιώνει τα πάντα με άμεσο τρόπο», λέει και προσθέτει: «Επομένως, λέμε αναμφίβολα ναι στη γνωστοποίηση του προβλήματος, σχετικά με τα νέα οικονομικά ισχύοντα της οικογένειας, λέμε όμως όχι στην τραγικοποίηση της κατάστασης. Πρέπει να καλλιεργείται από τους γονείς η ελπίδα και να τονίζεται ότι θα ξαναφτιάξουν τα πράγματα. Δεν πρέπει να μπαίνουν στο μυαλό του παιδιού αρνητικές σκέψεις, γιατί τότε αυτό δημιουργεί ένα ντόμινο κακών συμπεριφορών και ψυχολογικών προβλημάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι προφανές ότι καθοριστικό ρόλο έχει πρωτίστως η προσαρμογή του γονέα στα νέα δεδομένα, για να μη μεταβιβάζει την αρνητική ενέργεια στο παιδί του, αλλά και για να αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Στην όλη προσπάθεια προσαρμογής των παιδιών, σημαντικός είναι και ο ρόλος των δασκάλων που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους μαθητές τους.

«Πίσω από τις πολλές δυσκολίες που επιφέρει η οικονομική κρίση υπάρχει και μία θετική πλευρά που πρέπει να της δοθεί σημασία. Είναι μία καλή ευκαιρία για όποιον έρχεται σε επαφή με παιδιά να τους μεταδώσει αξίες και αρχές, όπως η ολιγάρκεια, η μη σπατάλη, η υποτίμηση της σπουδαιότητας των υλικών αναγκών, η αποταμίευση που είχαμε ξεχάσει τι είναι, αλλά και της αλληλοβοήθειας», τονίζει ο ψυχολόγος και προσθέτει: «Εδώ υπεισέρχεται και ο ρόλος του δασκάλου, όταν βλέπει στο σχολείο φαινόμενα απομονωτισμού των παιδιών που ξαφνικά δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το κυλικείο».

Στα μεγαλύτερα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου τα πράγματα είναι φαινομενικά πιο εύκολα, γιατί πρόκειται για μεγάλους ανθρώπους. Ωστόσο, επειδή σε αυτήν την περίπτωση ενυπάρχει η εφηβεία, επιβάλλεται μία τακτική συζήτηση μαζί τους, γιατί σε αυτήν την ηλικία υφίσταται η τάση μεγαλοποίησης των προβλημάτων. «Ένας έφηβος, εάν βρίσκεται σε μία παρέα και ξαφνικά είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στα οικονομικά σε σχέση με τα άλλα παιδιά, αποκτά συμπλέγματα και τάσεις μελαγχολίας. Η επικοινωνία και η υπερτόνιση της προσωρινότητας του προβλήματος είναι και σε αυτή την περίπτωση η σωστότερη αντιμετώπιση», συστήνει ο κ. Κούρος.

Η Μάρα Ανθοπούλου, δασκάλα σε Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, με πολυετή παρουσία στην εκπαίδευση, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταφέροντας την εμπειρία της. «Είναι γεγονός ότι η συμπεριφορά των παιδιών το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αλλάξει προς το δυσμενέστερο. Δηλαδή, έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικά, πιο απείθαρχα, πιο ευερέθιστα και ως άμεση προέκταση πιο βίαια. Αναφέρομαι σε βία όχι σωματική, αλλά κυρίως λεκτική και κατά βάση στις μεταξύ τους σχέσεις», τονίζει και προσθέτει πως «είναι βέβαιο ότι αυτή η συμπεριφορά εκπορεύεται από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους, τις οποίες τις βιώνουν στην πράξη. Για παράδειγμα, τα παιδάκια των μικρότερων τάξεων έρχονται και μας λένε ότι "δεν μπορούμε να έρθουμε στην εκδρομή γιατί δεν έχουμε χρήματα". Τα πιο μεγάλα παιδιά της έκτης τάξης, όχι μόνο καταλαβαίνουν τι βιώνει η χώρα μας, αλλά κάνουν και αναφορές για ΔΝΤ ή εκστομίζουν εκφράσεις όπως "λεφτά υπάρχουν" και άλλα σχετικά».


Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάζεται, σύμφωνα με τη δασκάλα, έχει να κάνει με την πολυπολιτισμικότητα στα σχολεία. «Το ελληνόπουλο, ο γονέας του οποίου έχασε τη δουλειά του, κατηγορεί το συμμαθητή του που είναι από άλλη χώρα, ότι του την πήρε ο δικός του γονέας. Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, προσπαθούμε, παρά την απαξίωση του λειτουργήματος που ασκούμε, να κάνουμε το καθήκον μας και να είμαστε κοντά στα παιδιά, να συζητάμε μαζί τους και να τα στηρίζουμε», επισημαίνει η κα Ανθοπούλου.


Ανδρέας Σιδηρόπουλος

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
***
Υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου
ImageΜονόδρομος η δραστική μείωση του ΦΠΑ για την επιβίωση του κλάδου της μαζικής εστίασης
«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν οι επαγγελματίες του κλάδου μαζικής εστίασης, οι οποίοι ζητούν επιτακτικά τη μείωση του ΦΠΑ σε μονοψήφιο αριθμό, ως απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπει «φρένο» στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου και να αποφευχθούν χιλιάδες λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας.
Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που αυξήθηκε ο ΦΠΑ για την εστίαση στο 23%, δέχτηκαν καίριο πλήγμα ακόμα και υγιείς και κερδοφόρες, μέχρι πρότινος, επιχειρήσεις, που δηλώνουν πλέον ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, καθώς καλούνται να διαχειριστούν και επιπρόσθετες επιβαρύνσεις, όπως το ειδικό τέλος ακινήτων. Αναφέρουν δε ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν το έχουν καταβάλει, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

Η επιδείνωση της ύφεσης και η δραματική συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος, που αυτή έχει επιφέρει, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την τόνωση της κίνησης, σύμφωνα με τα λεγόμενα εκπροσώπων του κλάδου, ενώ, όπως εκτιμούν, εάν δε διαφοροποιηθεί κάτι άμεσα, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη στο άμεσο μέλλον για την πορεία αρκετών επαγγελματιών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι εστιάτορες ασκούν ισχυρή πίεση για δραστική μείωση του ΦΠΑ, αναφέροντας ότι, σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν παράπλευρες τουριστικές απώλειες για τη χώρα μας. Όπως τονίζουν, η μείωση του ΦΠΑ είναι μία σημαντική παράμετρος, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας έναντι άλλων, που έχουν ήδη προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας στην εστίαση με εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς αναμένεται ότι θα ανοίξει ο δρόμος για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις στον κλάδο.
Σε απόγνωση οι εστιάτορες
Οι πρώτες εκτιμήσεις εκπροσώπων του κλάδου κάνουν λόγο για κατακόρυφη πτώση του τζίρου, που κυμαίνεται από 50% έως και 70%, ανάλογα με την περιοχή, ενώ μείωση κατά 30%- 40% παρουσιάζουν και οι διανομές κατ’ οίκον. Ενδεικτική είναι μία πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, που δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν μειώσει τις δαπάνες για τις εξόδους τους σε εστιατόρια και καφέ κατά 88% κατά μέσο όρο.
«Υπολογίζεται ότι, μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012, θα έχουν κατεβάσει ρολά 20.000 περίπου επιχειρήσεις», δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Ιωάννης Τσάκος, προσθέτοντας ότι η κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί σημαντικά μετά τον Οκτώβριο, λόγω της συνεχούς μείωσης των καταναλωτικών δαπανών.
Ανησυχητικό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι και το γεγονός ότι ακόμα και τα Σαββατοκύριακα η διάθεση του κόσμου για έξοδο είναι συγκρατημένη. «Αξίζει να σημειωθεί ότι και το Σάββατο, που ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει με έξοδο, η κίνηση είναι πεσμένη κατά 50%», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσάκος.
Ωστόσο, όπως τονίζει, οι χώροι που βρίσκονται κοντά σε πανεπιστήμια φαίνεται ότι αντιστέκονται σθεναρά στην κρίση. «Οι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να βγαίνουν, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, και προτιμούν μεζεδοπωλεία, όπου το κόστος ανά άτομο δεν υπερβαίνει τα 16 ευρώ», σημειώνει ο κ. Τσάκος.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΕ, Γεώργιος Καββαθάς, δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι τα λουκέτα έχουν αγγίξει, μέχρι στιγμής, το 10% της συνολικής αγοράς, που μεταφράζεται σε απώλεια 30.000- 40.000 θέσεων εργασίας.
Όπως εκτιμά, τα λουκέτα αναμένεται να αυξηθούν εάν δεν ελαφρυνθούν τα φορολογικά βάρη, γεγονός που θα συμβάλει στην απώλεια ακόμη περισσότερων θέσεων εργασίας, που, όπως υπολογίζει, θα ανέρχονται σε 80.000 με 100.000.

«Αντεπίθεση»
με προσφορές

Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πλειονότητα των επαγγελματιών, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της μαζικής εστίασης, υιοθετεί τη στρατηγική της επιθετικής πολιτικής των τιμών, ως ένα μέσο για την προσέλκυση πελατών, προσφέροντας, σε αρκετές περιπτώσεις, τα προϊόντα κάτω από την τιμή του κόστους.
Όπως επισημαίνει ο κ. Καββαθάς, προσφορές γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα είτε με τη μορφή των λεγομένων «happy hours», δηλαδή μειώσεις τιμών στις «νεκρές» ώρες έναντι των ωρών αιχμής, είτε με την προσφορά δύο προϊόντων στην τιμή του ενός ή ακόμα και με έκπτωση στην τελική τιμή της παραγγελίας, ιδίως στην κατ’ οίκον διανομή.
Ο κ. Καββαθάς αναφέρει, επίσης, ότι η ΠΟΕΣΕ μελετά τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει, προκειμένου ο καταναλωτής να έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει την ηλεκτρονική του παραγγελία με έκπτωση από το διαδικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας και όχι από κάποιο άλλον ιστότοπο, με εκπτωτικά κουπόνια.
Παρά την πληθώρα των προσφορών, όπως τονίζει, αυτές δεν απέφεραν τα προσδοκώμενα κέρδη στα ταμεία των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτείται άμεσα η εφαρμογή ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους.

Υπέρ της πάταξης
της φοροδιαφυγής

Για το θέμα της φοροδιαφυγής και του αθέμιτου ανταγωνισμού, ο κ. Καββαθάς δηλώνει ότι, στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να προτείνει στον υπουργό Οικονομικών την καθιέρωση της υποχρέωσης των επιχειρήσεων του κλάδου για αυτόματη παραγγελιοληψία.
Επίσης, προτάθηκε η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS, προκειμένου το υπουργείο να έχει πλήρη εικόνα των εσόδων των επιχειρήσεων, σε πραγματικό χρόνο.

Γ. Μπάρλα
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***
Συνεργασία σχολείου-οικογένειας για στήριξη των παιδι
Image
Η προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο, η δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας, θέματα διατροφής και προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών, είναι μερικοί από τους τομείς που περιλαμβάνει το ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, με στήριξη από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου.
Όπως σημειώνει στο «Θ» ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού, Γιάννης Χριστόπουλος, το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, μετά την επιτυχημένη υλοποίηση μιας άλλης δράσης τον περασμένο Νοέμβριο, που είχε ως τίτλο «Συνεργασία σχολείου - οικογένειας».



Σχολή ΓονέωνΤο νέο σεμινάριο που θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο στο χώρο του σχολείου, θα είναι ένα είδος «Σχολής Γονέων» και σκοπό έχει τη στήριξη των γονιών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Για μια δράση που θα συμβάλει, επίσης, στην επικοινωνία και τη σύσφιξη σχέσεων, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου, Τάσος Πολυχρονόπουλος. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βρουν σήμερα οι άνθρωποι χρόνο για να παρακολουθήσουν κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα το σεμινάριο, όμως ήδη διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και καλή συμμετοχή». Μάλιστα, την Τσικνοπέμπτη δάσκαλοι και γονείς διοργανώνουν αποκριάτικο πάρτυ στο χώρο του σχολείου, με φαγητό που θα μαγειρέψουν οι ίδιοι, έθιμα όπως το γαϊτανάκι, ενώ έχουν επιλέξει και κατάλληλες μουσικές!  
Θεματολογία
Όσο για τις βασικές θεματικές ενότητες του σεμιναρίου, που θα οργανωθεί στο σχολείο, είναι:
• Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
• Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
• Υγεία και ασφάλεια στην οικία, το σχολείο και τους χώρους παιδικής αναψυχής
• Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια
• Θέματα διατροφής
• Σημασία της σωματικής άσκησης
• Διαχείριση ελεύθερου χρόνου
• Επαγγελματικός Προσανατολισμός
• Κατανάλωση και Διαφήμιση
• Οικογενειακός Προϋπολογισμός
• Συνεργασία εκπαιδευτικού - γονέων - παιδιού
• Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων
• Προώθηση της ισότητας των φύλων
• Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
• Ψυχολογική Υποστήριξη
• Αγωγή Υγείας
• Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια.

Της Μαρίας Νίκα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών του 10ου Δημοτικού, αλλά και άλλων σχολικών μονάδων της πόλης. Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Δευτέρα και Τετάρτη 5.00 - 7.00 μ.μ. Έναρξη λειτουργίας: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.
Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διευθυντή του σχολείου Γιάννη Χριστόπουλο (τηλ. 27210 82708).


***
Δηλώσεις για ζημιές από την κακοκαιρία στον ΕΛΓΑ

Δηλώσεις στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ στην Καλαμάτα καλούνται να υποβάλουν οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές από παγετό, ανεμοθύελλα ή θάλασσα. Οι δηλώσεις γίνονται δεκτές από την κα Σταματελοπούλου Αγγελική στο Δήμο Καλαμάτας, Παπατσώνη 4.
Απαραίτητα δικαιολογητικά, για τη συμπλήρωση της δήλωσης, είναι η ταυτότητα, ο ΑΦΜ, ο Τραπεζικός λογαριασμός της Αγροτικής Τράπεζας και η δήλωση καλλιέργειας / εκτροφής του έτους 2011, όπως αυτή υπεβλήθη στα πλαίσια των Δηλώσεων Ενιαίας εκμετάλλευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για παγετό
Όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά από τον παγετό της 1ης και 2ας Φεβρουαρίου 2012 σε καλλιέργειες στο Δήμο Καλαμάτας, μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς μέχρι τη 16η Φεβρουαρίου 2012.

Για ανεμοθύελλα
Όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά από την ανεμοθύελλα της 6ης Φεβρουαρίου 2012 σε καλλιέργειες στο Δήμο Καλαμάτας, μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς μέχρι την 21η Φεβρουαρίου 2012.


Για θάλασσα

Όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά από τη θάλασσα της 7ης Φεβρουαρίου 2012 σε καλλιέργειες στο Δήμο Καλαμάτας, μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς μέχρι την 22η Φεβρουαρίου 2012.

***
Πριν 94 χρόνια
- ΠΡΟΧΘΕΣ συνελθόντες εις μίαν των αιθουσών του ενταύθα Αλεξανδρακείου Πτωχοκομείου υπό την προεδρίαν του Επισκόπου Οιτύλου και Γυθείου Διονυσίου, οι εκτελεσταί της διαθήκης του Σπυρ. Αλεξανδράκη, ήτοι ο Πρωτοδίκης Πετρίδης ως αρχαιότερος των Δικαστών και Β. Αλεξάκης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμών, προέβησαν εις την εκλογήν του Αδελφάτου του ως άνω πτωχοκομείου εκλέξαντες ως μέλη αυτού τους Γ. Κουτσομητόπουλον Ιατρόν, Β. Κωστόπουλον Δικηγόρον, Π. Μανίνον, Κ. Πτωχούλην και Ηλ. Τζανετουλίδην Εμπόρους.

- ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ χθες ενώπιον του Στρατοδικείου εφέθη ελεύθερος ο Ν. Τσιμικλής κατηγορούμενος επί διαταράξει της οικιακής ειρήνης.

- Ο Ευάγγελος Αγγελόπουλος εκ Γαργαλιάνων εργαζόμενος εις το εκεί υποδηματοποιείον του Παν. Γαϊτάνη αφήρεσε διάφορα δέρματα αξίας 400 δραχμών.

- ΚΑΤΑ την χθεσινήν συνεδρίασιν του Πλημμελειοδικείου κατεδικάσθησαν οι Θεοδ. Τσοκαλάς εκ Τσουκαλεΐκων εις 10 ημερών φυλάκισιν και 100 δρχ. χρηματικήν ποινήν, Ιωάνν. Τόγκας εκ Τόσκεσι εις 15 ημ. φυλάκισιν και Κωνστ. Ανδρινόπουλος εξ Αλητσελεπή εις 30 ημ. φυλάκισιν. 


*** 

~**  
ANAΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012   :
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-  
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-                    
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου  2012 .-
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html , Aυτό  το Σαββατοκύριακο  στην ενημέρωση  4 και 5  Φεβρουαρίου  2012  .-                 
 ** ttp://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-                                    
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-                                   
**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-                                                         
** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/02/8-2012.html  ,    Σήμερα είναι Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 στην Ενημέρωση .-
**  http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/9022012.html , Ελεύθερες   απόψεις ...!  Θέσεις..!! Σκέψεις ...! κ.α. , Πέμπτη  9/02/2012  .-
** ** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 .-


***
 *** http://platykalamatasmessinias.blogspot.com/  , ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  .-
*** http://www.arxaiaithomi.gr/  , ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ .-
*** http://lyrasi.blogspot.com / , ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΛΥΡΑΣ
*** http://lyrasi.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ .-
*** http://valira-messinias.pblogs.gr/  , ΙΘΩΜΑΤΑ  .-
***   http://eklisval.blogspot.com/   , Η ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://dimmerop.blogspot.com/  ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΠΗΣ .-
*** http://vlasiosarfara.blogspot.com/ , ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΦΑΡΑ .-
*** http://thamyrisvalyra.blogspot.com/  ,ΘΥΜΑΡΙΣ ΠΟΛ.ΣΥΛ. ΒΑΛΥΡΑΣ  .-
*** http://familykormas.blogspot.com/ ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΜΑ .-
***  http://dsval.blogspot.com/  , ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΛΥΡΑΣ .-
*** http://lampainalezimessinias.blogspot.com/  ,ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΛΕΣΙ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://meropitopik.blogspot.com/ ,ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://ithominews.blogspot.com/  , ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ .-
*** http://notosspor.blogspot.com/  , ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ .-
*** http://storyval.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://culutreval.blogspot.com/  ,ΒΑΛΥΡΑ –ΠΟΛΚΙΤΙΣΜΟΣ .-
*** http://valped.blogspot.com/  , ΒΑΛΥΡΑ –ΕΚΠ.-ΠΑΙΔΕΙΑ .-
*** http://messiniasblogs.blogspot.com/  , ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .-
*** http://lykeiomeligala.blogspot.com/  , ΓΥΜΝΑΣΙΟ –ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ .-
*** http://dipanoskaltsis.blogspot.com/  , ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ .-
*** http://megalopoli.blogspot.com /, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ .-
*** http://valta-trifilias.blogspot.com / , ΒΑΛΤΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://pyrgostrifylias.blogspot.com/ , ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
***  http://snsstamoskal.blogspot.com/  , ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2 .-
***  http://anodorio.blogspot.com/ , ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ –ΣΟΥΛΙΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://messiniwn-ithi.blogspot.com/ , ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΗΘΗ .-
*** http://trifylianews.blogspot.com/ , ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ .-
*** http://www.mmess.gr/  . ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://www.immspartis.gr/ , ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/ , ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .-
*** http://www.inathos.gr/athos/el/ , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://giannislinardos.blogspot.com/ , ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΛΙΝΑΡΔΟΣ .-
*** http://xalkia.blogspot.com/ , ΧΑΛΚΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://kdavilla.blogspot.com/ , ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΑΒΙΛΛΑΣ .-
*** http://www.terapad.com/ , ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .-
*** http://davillas.blogspot.com/ , ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ –ΔΑΒΙΛΛΑΙΟΙ .-
*** http://oriniithomi.blogspot.com/ , ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΙΝΟΣ- ΡΕΥΜΑΤΙΑ .-
*** http://tzeferemini.blogspot.com/ , ΒΑΛΥΡΑ-ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ .-      http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html  .-  ARFARA KALAMATAS .-
http://www.seismoi.gr/  .,SEISMOI

 ** ** http://xandrinaikosfc.blogspot.com/  : ΧΑΝΔΡΙΝΑΙΚΟΣ Π.Σ. 1982.-
~**  http://asdanaos.blogspot.com/  , Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
~** http://eranifiliatron.blogspot.com / , ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
~** http://www.irakliskal.webs.com /, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
~**  http://aoiraklis.blogspot.com/ , ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1991.-
~ *  http://www.fifa.com/  , FIFA .-
~**   http://www.epsmes.gr/  , : ΕΠΣΜεσσηνίας .-
~** http://www.uefa.com/  , OYEΦΑ  -UEFA .-
~** http://www.epo.gr/  , ΕΠΟ .-
~** http://www.opap.gr/  , ΟΠΑΠ .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου