Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Στο  αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση  :  Τρίτη 7 Φεβρουαρίου  2012   .

Το  ποντικάκι μας στην ενημέρωση !

Μιλάω, Γράφω , Αγοράζω πάντα Ελληνικά !

***  Σήμερα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ
* Σήμερα, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, πραγματοποιείται τελικά η διευρυμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.-

***  Τζίγκερ, Πολέμης και «Βγενό»
* Συναντήθηκαν Βαρδινογιάννης Πολέμης, ενώ ο Βγενόπουλος συζητάει με επιχειρηματίες εκτός ΠΕΚ και ετοιμάζει κίνηση. Δάνειο η μόνη λύση που βλέπει ο Γόντικας. Φήμες για Αλ Σαούντ.-
* Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης συναντήθηκε με τον Αδαμάντιο Πολέμη και τον Λεωνίδα Πολέμη στα γραφεία της ΒΑΡΝΙΜΑ πριν από περίπου μία εβδομάδα. Οι τρεις άνδρες μίλησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πράσινη ΠΑΕ και ενημέρωσαν τον μεγαλομέτοχο για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Τριφύλλι.
* Μεταξύ άλλων, οι Αδαμάντιος και Λεωνίδας Πολέμης εξέφρασαν για ακόμη μία φορά την ανησυχία τους και την διάθεση που έχουν για να βοηθήσουν, αν δεν βρεθεί άλλη λύση.
* Ωστόσο, και από τις δύο πλευρές βγαίνει προς τα έξω ότι το ραντεβού αφορούσε επαγγελματικούς λόγους και όχι τα τεκταινόμενα της ομάδας, επομένως το πιθανότερο ήταν να αρκέστηκαν στις ενδεχόμενες εξελίξεις και την κατάσταση που επικρατεί χωρίς να πρόσθεσαν κάτι ουσιαστικό
.-
~*  Οι κινήσεις του Βγενόπουλου * Λύση επομένως δεν προσφέρεται, όπως φαίνεται, από την πλευρά Βαρδινογιάννη, ούτε από την πλευρά Πολέμη. Εκείνος που φέρεται να εξετάζει την εκ νέου συμμετοχή του είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος του Παναθηναϊκού έχει ήδη κάνει επαφές με επιχειρηματίες που δεν έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, προκειμένου να βάλουν όλοι μαζί τα χρήματα που απαιτούνται.
* Μάλιστα, από τους συμπαίκτες του Βγενόπουλου, ο ένας φέρεται να είναι δυνατό χαρτί και εφόσον τον πείσει να μπει στο Τριφύλλι θα του δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό μπλοκ.
* Βέβαια, για τα παραπάνω αλλά και για την υλοποίηση της απόφασής του να βάλει στο ταμείο της εταιρίας 4 εκ. ευρώ (ίσως και περισσότερα) ώστε να μην αντιμετωπίσει η ομάδα προβλήματα τη φετινή σεζόν (υποχρεώσεις αγωνιστικού τμήματος και αδειοδότηση από UEFA), σημαντικό ρόλο θα παίξει αν οριστεί νέα ΑΜΚ που θα επιστρέψει η τιμή μονάδος μετοχής στα 0,33 ευρώ, αντί τα 1,12 που ήταν στην προηγούμενη άκαρπη ΑΜΚ.
~* Φήμες για Αλ Σαούντ * Από τη Σαουδική Αραβία λέγεται πως αναμένεται να επιστρέψει στο προσκήνιο ο Πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ, που είναι πιθανό να βάλει χρήματα, δίχως ασφαλώς τη συνδρομή του Βλάση Τσάκα, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη. ~* Η λύση Γόντικα Από εκεί και πέρα, αν δεν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω και δεν υπάρξουν εξελίξεις με τους Άραβες επενδυτές, τότε ο Δημήτρης Γόντικας δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποτανθεί σε τράπεζες για να πάρει δάνειο, προκειμένου να σώσει προσωρινά την ΠΑΕ. Βέβαια, ακόμη και σε αυτό το σενάριο θα χρειαστεί εγγυητές. Όμως, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν βλέπει να υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση.

*** Παραλύει σήμερα η χώρα

* Παραλύει σήμερα η χώρα, αφού 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που διαμαρτύρονται για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα. Στις 11.00 η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  για σήμερα Τρίτη 7/02/2012 :
* Για το Ευρομπάσκετ όμιλος Eurocup  :
~ Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης - ΚΡΚΑ  71-67 , (49-34).- ^ (11ος ).- ^
~ Ντόνετσκ - Κίμκι  85-67 .- ^  (10ς όμιλος).- ^
~ Μπουντουτσνόστ - Μπάνβιτ   83-73 .- ^  (11ος όμιλος).- ^
~ Γκραβελίν - Ρήγα  62-6938-41 .- ^ (9ος όμιλος).- ^
~ Λυόν /Βίλερμπαν - Άρης Θεσσαλονίκης 79-5239-18 .-^ (10 ος ) .-         ~ Άλμπα Βερολίνου - Λιέτουβος Ρίτα  62-7931-43 .-^ (11ος όμιλος ) .-
~ Βαλένθια - Νίμπουρκ  73-72   ,  40-28   .- ^ (9ος όμιλος).-  ^
~ Μπενετόν Τρεβίζο - Λοκομοτίβ Κουμπάν   87-76 , 40-38 .-^ (12ος).- ^

** Αύριο Τετάρτη 8/02/2012 Για το Euroleague στο Ευρωμπάσκετ :
* Ανατολού Εφές - Ολυμπιακός Πειραιώς
* Μοντεμπάσκι Σιένα - Ούνικάχα Μαλάγα
* Μπιλμπάο - Ρεάλ  Μανδρίτης
και γιά την Πέμπτη  9 Φεβρουαρίου 2012 :
- Αρμάνι Μιλάνο - Ούνικς Καζάν
- Ζαγκλίρις Κάουνες - Μπαρτσελόνα
- Γαλατάσαράϊ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
- Μακαμπί Τελ Αβίβ - Καντού
- Παναθηναϊκός - Φενέρ μπαχτσέ Ούλκερ

** Αύριο Τετέρτη  8/02/2012 Για τα εξ αναβολής  στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο :
* Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός
* Παναιτωλικός - Δόξα Δράμας 
***  ** Γενική Απεργία σήμερα !
* Πάμε για αγώνα διαρκείας με υπομονή, κουράγιο και πίστη. Με αγάπη κι έρωτα για τη ζωή μας!
~ Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Ας πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε. Οποια σωματεία εχουμε, οποια κόμματα έχουμε, όποιους φοβισμένους εαυτούς εχουμε, όση δύναμη ή αδυναμια έχουμε. Αν δεν το κανουμε σε λίγο θα χτυπήσουν οι πορτες των σπιτιών μας και θα μας πουν ότι υπάρχει  συμφωνία να φυγουμε ακόμη κι από κει.- 
* Τι θα πούμε τότε; Οτι φταιει καποιος άλλος και δε γινόταν τίποτα; Γιατί πρεπει να φτασουμε εκεί; Γιατι πρεπει να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο επειδη ο ενας φτωχός κι εξαθλιωμένος θα ορμαει στον άλλο φτωχό γιατί θα έχουμε αφήσει να γίνει εντελώς ζούγκλα ο κόσμος; Κανενας δε θα μείνει απ εξω από αυτό που έρχεται, είτε τα βγάζει πέρα τωρα είτε όχι. Αυτό που έρχεται και που ζητάνε δε λέγεται ζωή. Δε λέγεται ούτε ζούγκλα, ακόμη κι η ζούγκλα όμορφη θα φαίνεται μπροστά σε αυτό που ετοιμάζουν για μας. Και χωρίς ντροπή ετοιμάζονται πάλι να μιλήσουν για σωτηρίες κατορθώματα και κατακτήσεις.
~ Τι φοβόμαστε λοιπόν; Τη χρεοκοπία που μας λένε; Μα αυτό σε λίγο θα μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά σ'αυτό που μας έχουν φυλαγμένο. Από μια χρεοκοπία ή default όπως λέγεται τεχνικά(πράγμα που έτσι κι αλλιώς θα συμβει αφου το χρεος μας δε γινεται να πληρωθεί), σηκώνεσαι, ξεκινας από την αρχή, αν κρατας στα χερια σου τον πλούτο και την ενέργεια σου, τις δυνατότητες, την πίστη και την ελπίδα σου. Από την απελπισία όμως; Από τον αργό θάνατο; Από την αρρωστεια αυτή πως σηκώνεσαι;
 ~ Ζητάνε να κάνουμε το καθήκον μας και να πληρώσουμε τα χρέη μας. Αλλα ο νεκρός δεν πληρωνει τα χρέη του κι ας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι μας σκοτώνουν κυριολεκτικά. Θέλουν να τηρήσουμε λέει τις υπογραφές. Ποιες υπογραφες; Υπέγραψε ο λαός τιποτα; Ο λαός εκβιάστηκε όπως και η Βουλή με τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Πως απαιτούν τώρα να τηρηθεί κάτι ανεφάρμοστο και αποδειγμένα λάθος που επιβλήθηκε με τη βία; Πετάει ο γάιδαρος; 
Εχουν βάλει το λαό στην άκρη και μιλάνε με εκπροσώπους που ξέρουν ότι δεν εκπροσωπούν τίποτα πια. Με μια κυβέρνηση που έχει ολοφάνερη αδυναμία να κυβερνήσει αφου είναι σε απόλυτη δυσαρμονία με το λαό που την μισεί.
Ειναι γελοίοι!
~ Αφου σκίζουν τα ρούχα τους για την ανταγωνιστικότητα, γιατί δεν προχωρούν π.χ  σε μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ και του πετρελαίου ή της βενζίνης;  Αυτό δεν είναι μείωση κόστους; Γιατί δεν προχωράνε σε ενίσχυση της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού των ελληνικών επιχειρήσεων επενδύοντας; Τι λέω τώρα...
 Αρα δεν καιγονται για την ανταγωνιστικότητα. Πως θα μπορούσε άλλωστε η Γερμανία π.χ. ή οι καπιταλιστές που εκπροσωπεί η Τρόικα να αγωνίζεται για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προιόντων; Γιατί να το κάνουν αυτό; Γιατί να θέλουν να τους ανταγωνιστούμε με φθηνότερα προιόντα από τα δικά τους; Εχουμε τρελαθεί; 
~ Αυτό που θέλουν είναι η εξαθλίωση, το τελείωμα της Ελλάδας. Το να πεταχτεί εντελώς εξω από το παιχνίδι του ανταγωνισμού ξεπουλώντας δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και περιουσία σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως απαιτούν οι κανονες της όξυνσης του ανταγωνισμού και της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης. Αυτό βγαζει νόημα. Τίποτα άλλο.
Οσο για μας δεκάρα δε δίνουν που θα καταντήσει η ζωή μας.Σιγά μην κάνει επίδειξη ανθρωπιας ένα σύστημα που έχει σαν κανόνα την αλληλοεξόντωση ακόμα και με πόλεμο, στη μεση της σοβαρότερης καπιταλιστικής κρίσης στην ιστορία ίσως.
Δεκάρα δε δίνουν αν θα βρισκόμαστε όχι πια σε καφενεία, πλατείες, ή λαικές αγορές και  πανηγύρια αλλά πάνω από σωρούς σκουπιδιών ψάχνοντας τα κουρέλια μας ή πεταμένα αποφάγια όσων έχουν ακόμα.
 Οσο για τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε.
Την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται να υπογράψουν την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, το τσεκούρεμα του ελάχιστου μισθού και το κούρεμα των 12 μισθών για το οποίο "πάλευαν" και διαβεβαίωναν λίγες μόλις μέρες πριν, τσακώνονται για το ποιός "έσωσε" τον 13ο μεχρι νεωτέρας και τελικής κατάργησης του. Το πιο ωραίο είναι αυτό που λέει κάποιος φίλος, ότι τον 13ο τον έσωσε η Τρόικα από τους 3(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ) που ήθελαν να τον καταργήσουν. Τουλάχιστον γελάμε και λίγο.  Αλλωστε ας ρίξουν μια ματιά να δούν πόσοι επιχειρηματίες, είτε απο τσαμπουκά είτε από ανημποριά, πλήρωσαν δώρα Χριστουγέννων.
Θα βάλουν λοιπόν την υπογραφή τους και πάλι εκβιάζοντας τους βουλευτές τους και το λαό. Σε ενα πραγματικό φεστιβάλ μαγείας τα περιστέρια με τα ΟΧΙ εξαφανίζονται και γίνονται δουλικά ΝΑΙ που εμφανίζονται σα μαυροπούλια μεσα από τα καπέλλα των μαγων.. 
Κι όχι μόνο αυτό. Θα κουρελιάσουν  παραπέρα τη Δημοκρατία ψαχνοντας τρόπο να αναβάλουν, παρά τη συμφωνία, κι άλλο τις εκλογές. Το  ΛΑΟΣ ψάχνοντας τεχνοκράτες για να γλυτωσει τις ευθύνες των αποφάσεων στις οποίες συμμετεχει διψασμένο για ρόλο σε ένα βρώμικο παιχνίδι, το  ΠΑΣΟΚ και η  ΝΔ δε για να αποφύγουν τη συντριβή  και τις συνέπειές της, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν(και με τα χρεη τους στις τράπεζες).
~ Το θέμα  επομένως είναι το τί θα κάνουμε εμεις.
Δεν βαζουν μόνο αυτοί την υπογραφή τους, τη βαζουμε κι εμείς σωπαίνοντας.
Και ξερουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε.
Δε θα μας τρελάνουνε αυτοί. Η τρελα είναι δικό μας προνομια και όπλο κι όχι των βολεμένων που εχουν τα πάντα να χάσουν.
Αυτό που ζούμε είναι πραγματική τρέλα. Ας τρελαθούμε κι εμείς λοιπόν! ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ή όπου αλλού στις 6μμ! Ολοι δρόμο και  σήμερα στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ να παγώσουν τα πάντα. Πάμε για αγώνα διαρκείας με υπομονή, κουράγιο και πίστη. Με αγάπη κι έρωτα για τη ζωή μας!
Ας τους τρελάνουμε πριν μας πεθάνουνε!
Για τη ζωή!
*** *** EKTAKTO: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΛΑΟΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ 22% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ‏ :

~ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΑΟΣ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ 22% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.    

  - ΠΗΔΗΞΕ ΤΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ!!!

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ( ΣΑΜΑΡΑΣ – ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ) ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 22% ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΟΧΙ 0,4% ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ 2% ΚΑΙ ΑΝΩ.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ"
ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ    noreply@kinimapoliton.com

** ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ή όπου αλλού!‏

~ Ας τους τρελάνουμε πριν μας πεθάνουνε!- ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ! ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ή όπου αλλού!

*** **Φοβερό video... : http://vimeo.com/34389736 

EΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ …ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ …ΑΠΟΨΕΙΣ :

***  Ο Στρατηγός πολέμησε στην ΚΥΠΡΟ το 1974, αλλά η μετέπειτα πορεία του αμαύρωσε κάθε ηρωϊκή του δράση. Επιπλέον το έπαιζε εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ εξ ού και επανήλθε στην ενεργό υπηρσία το 1994, απόστρατος γαρ με το βαθμό του Σχη ως Αντιστράτηγος ΑΎ/ΓΕΣ αν ενθυμούμαι καλώς. Αυτά για το λαοπρόβλητο και9 μη αποδεκτό από τις τάξεις του Στρατού Στρατηγό σας
** «Είναι αυτονόητο ότι δεν έχω καμία αυταπάτη ότι η φωνή μου, φωνή ενός απλού πολίτου αυτής της χώρας , μπορεί να συγκινήσει τους πολιτικούς αρχηγούς που θα συσκεφτούν σήμερα στο “μέγαρο”[τι ειρωνεία για τον συμβολισμό..] Μαξίμου, προκειμένου να αποφασίσουν , όπως αναφέρει πιο κάτω το “nooz.gr”, αν θα μας δολοφονήσουν ή αν θα αυτοκτονήσουμε.. .
Αυτονόητο επίσης να μην μπορεί να συγκινήσει όσους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν χθες στη συγκέντρωση και χειροκροτούσαν τον κ. Παπανδρέου ο οποίος επαίρεται ότι έσωσε τη χώρα….. [ βλέπε σχετικο link του σημερινού Έθνους]
~    Και ναι μεν συμπτωματικά[;] βρισκόμαστε στην αρχή του τριωδίου, αλλά η φάρσα της
“σωτηρίας” μας με την εγκληματική ενέργεια του κ.Παπανδρέου , την απο Καστελορίζου αρχόμενη , έχει φτάσει στην ώρα της αναγκαστικής απόρριψης των προσωπείων.
Επειδή όμως η φωνή μας [όπως χθες γράψαμε, βλεπε πιο κάτω mail] μεμονωμένη μπορεί να είναι αδύνατη, ενωμένη όμως με την απολυτή πλειοψηφία του ελληνικού λαού [πλην διαφόρων τυχάρπαστων, μαυραγοριτών και εκείνων που έχουν επενδύσει στην καταστροφή της Ελλάδας ], είναι πιστεύουμε πολύ δυνατή, καλούμε τους κ.κ. Αρχηγούς που στηρίζουν την “Κυβέρνηση” να σκεφτούν για μια έστω στιγμή ότι είναι Έλληνες και να προτιμήσουν τον έντιμον θάνατον απο την εξευτελιστική υποδούλωση.
Αυτό έκαναν πάντα οπι Έλληνες,
Στείλτε σήμερα, τελευταία ευκαιρία, στον διάολο την τρόικα και τον παγκοσμιοποιημενο ιμπεριαλισμό και αμέσως θα έχετε μαζυ σας όχι μόνον ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό αλλά και όλους του ελεύθερους Λαούς του κόσμου.
Και αυτό σημαίνει τεράστια δύναμη και νίκη και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
Δημήτρης Αλευρομαγειρος
~*** Η Παναγια Σουμελα - ( Ποντιακα ) :

 ** ΒΡΥΣΗ ΜΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ :
http://youtu.be/6C8nERO-UOY ,

***
~*** Βασιλεία, Αριστοκρατία και Πολιτεία
Από τα “Πολιτικά” του Αριστοτέλους

“Τρία είναι τα είδη των πολιτευμάτων, η Βασιλεία, η Αριστοκρατία και η Πολιτεία“.

“Βασιλεία, όταν η αρχή του ενός αποβλέπει προς το κοινό συμφέρον“.
...
“Αριστοκρατία, όταν η αρχή των αρίστων αποβλέπει εις το κοινό συμφέρον ή δια το τους αρίστους άρχειν ή δια το προς το άριστον τη πολει και τοις κοινωνούσιν αυτοίς“.

“Πολιτεία, όταν το πλήθος πολιτεύεται προς το κοινό συμφέρον ή όταν το πλήθος προς το κοινό πολιτεύεται συμφέρον, καλείται το κοινό όνομα πασών των πολιτειών, Πολιτεία“.

“Εκφυλισμένες παρεκτροπές των τριών ανωτέρω πολιτευμάτων είναι, της Βασιλείας η ΤΥΡΑΝΝΙΑ, της Αριστοκρατίας η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, και της Πολιτείας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ“.

“Εις την Τυραννία άρχει ο μονάρχης προς ιδίον συμφέρον, εις την ολιγαρχία ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ αλλά οι ΛΙΓΟΙ ΕΥΠΟΡΟΥΝΤΕΣ προς ιδίον πάλι συμφέρον και εις την Δημοκρατία η αρχή ασκείται μόνο χάριν του απόρου πλήθους“.

“Η ολιγαρχία της αρχής των ολίγων εύπορων και η δημοκρατία της αρχής των πολλών απόρων, είναι εκφυλισμένες παρεκτροπές πολιτεύματος, διότι η διαφορά συνιστάται μόνο εις τον ΑΡΙΘΜΟ των αδικούντων τους υπολοίπους πολίτες, και ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να καθιερώσει αρχή προτιμήσεως“.

“Η ΜΟΝΗ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΤΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ“.
~* O Άνθρωπος είναι ή σκουλήκι και σέρνεται , ή  Σαλίγκαρος και γλύφει ή τέλος Αετός και δεν πιάνεται ..!!!!!!
** Και στη δραχμή να πάμε, δεν θα πεινάσουμε!!! Απλά μας κοροϊδεύει η πολιτική αλητεία για το δικό της συμφέρον ...
 Έχουμε 94% αυτάρκεια σε βασικά
 αγροτικά διατροφικά προϊόντα.
~ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ...
* Άλλο ένα ψέμμα, από τα πιό χοντρά, που μας είπαν για να μας χώσουν στα σαγόνια του ΔΝΤ και των λοιπών τοκογλυφικών "δανείων δυνάμεων" (sic), καταπίπτει με πάταγο. Ναί παράγουμε οι Έλληνες όσα μας χρειάζονται για να ζήσουμε. Και βέβαια όταν λέμε να πάμε στην δραχμή, εννοούμε με πατριωτική κυβέρνηση κι όχι με τους υπάρχοντες προδότες, δωσίλογους και δοτούς που λοιμαίνονται την ηγεσία της χώρας. Διότι ο πατριώτης θα χρησιμοποιήσει το εθνικό νόμισμα πρός όφελος του λαού και της οικονομίας, ενώ οι προδότες θα κοιτάξουν να εξυπηρετήσουν πάλι τους τοκογλύφους και στανικούς δανειστές.
* Με τη χαρακτηριστική -και μάλλον υπερβολική- φράση «ακόμα και αν πάμε στη δραχμή οι Έλληνες δε θα πεινάσουμε», ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, αντέκρουσε τις φήμες που κυκλοφορούν ότι
οι αγρότες στη χώρας μας είναι «άχρηστοι» και δεν παράγουν, τονίζοντας μάλιστα, ότι «είναι τρομοκρατία να κυκλοφορούν άσχετοι τέτοιες φήμες, αλλά και αδικία για τους ανθρώπους που κοπιάζουν στα χωράφια».
Ο αγροτικός κλάδος, όπως εξήγησε, είναι ιδιαίτερα δυναμικός και μπορεί να τρέξει ακόμα πιο γοργά εάν υιοθετηθεί και εφαρμοστεί μια σωστή αγροτική πολιτική, που θα κοιτάει μπροστά και δεν θα γυρνάει συνέχεια σε λάθη του παρελθόντος.
Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε, «δεν αποτελεί πολιτική το καλάθι της περιφέρειας, ούτε και ο θεσμός των δημοπρατηρίων», αφού, όπως τόνισε, αποτελούν πεπαλαιωμένες πρακτικές.
Βάσει μελέτης, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας μας σε μια σειρά βασικών αγροτικών, διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωϊκής παραγωγής διαμορφωνόταν κατά μέσο όρο στο 94% το 2010.
Στη φυτική παραγωγή, όπως προκύπτει η αυτάρκεια είναι 99% κατά μέσο όρο και διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, όπως τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82% περίπου, το μικρότερο ποσοστό εντοπίζεται στο μαλακό στάρι (32%) και το υψηλότερο στο ρύζι (171%).
Στα εσπεριδοειδή τη μεγαλύτερη αυτάρκεια παρουσιάζουν τα πορτοκάλια (167%), ενώ στα λεμόνια περιορίζεται στο 67%.
Στα φρούτα η αυτάρκεια παραμένει υψηλή (128%), ενώ χαμηλή διαπιστώνεται στον κλάδο των οσπρίων (39%).
Στη ζωϊκή παραγωγή το ποσοστό αυτάρκειας ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 73%.
Στο κρέας καταγράφεται αυτάρκεια 56%, με το μικρότερο ποσοστό στο βόειο κρέας (30% και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο (94%).
Στην κατηγορία των γαλακτοκομικών-τυροκομικών προϊόντων, η φέτα με ποσοστό αυτάρκειας 147% υπερβαίνει το μέσο όρο της κατηγορίας, που κυμαίνεται στο 80%.
Στο μέλι και στα αυγά, καταγράφεται ποσοστό αυτάρκειας 92% και 91% αντίστοιχα.
Εξελίξεις στην αγροτική οικονομία
Σημαντική πτώση της αξίας της παραγωγής του γεωργικού τομέα της Ελλάδος καταγράφεται στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011, ιδιαίτερα έντονη κατά το 2006 - με κάμψη μεγαλύτερη του 14%, αλλά και κατά τη διετία 2008-2009, με πτώση άνω του 4%.
Τη διετία 2010-2011 εκτιμάται ότι υπήρξε οριακή αύξηση, όχι πάνω από 2%.
Ιδιαίτερα έντονη είναι η πτώση της αξίας της φυτικής παραγωγής στο διάστημα 2005-2011, που συνδέεται κυρίως με την κάμψη των τιμών παραγωγού.
Βάσει εκτιμήσεων της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η αξία της φυτικής παραγωγής σε βασικές τιμές, περιορίστηκε σε 6,89 δισ. ευρώ το 2011 από 8,24 δισ. ευρώ το 2006 (-16%).
Αναφορικά με την τραπεζική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων κατά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, προκύπτει ότι ο τομέας της γεωργίας απορροφά μόλις το 1,7% του συνόλου των δανείων.
Τον Οκτώβριο του 2011, το υπόλοιπο των δανείων που προορίζονται για τις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα ανερχόταν σε 2,018 δισ. ευρώ, ενώ από το 2009, από την έναρξη της ύφεσης στην οικονομία μέχρι και πρόσφατα, ο ρυθμός επιβράδυνσης της τραπεζικής χρηματοδότησης προς τις γεωργικές επιχειρήσεις, με βάση τη μεταβολή του υπολοίπου των δανείων (2009: 3,962 δισ., Οκτώβριος 2011: 2,018 δισ. Euro) καταγράφει πτώση της τάξεως του 49% και πλέον.
Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, σύμφωνα με μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ, η δυνατότητα τραπεζικής χρηματοδότησης των αγροτών και των επιχειρήσεών τους είναι μηδενική.
Εξέλιξη αγροτικού εισοδήματος
Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το αγροτικό εισόδημα στη χώρα μας από το 2008 και με μια εξαίρεση το 2009, οπότε και καταγράφηκε μικρή άνοδος 2,1%, το 2010 διολίσθησε κατά 9,3% και το 2011 κατά 5,3%.
Στο διάστημα της εξαετίας 2006-2011 το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, όπως εκτιμάται από τη Eurostat, μειώθηκε κατά 22,6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στο ίδιο διάστημα, συγκριτικά, το αγροτικό εισόδημα στην ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 19% και στις χώρες της ευρωζώνης κατά 5% περίπου.
Κρίσιμη παράμετρος της πτώσης του αγροτικού εισοδήματος παραμένει η σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, με το μέσο γενικό δείκτη εισροών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, να καταγράφει νέα σημαντική αύξηση, της τάξεως των 7,5 ποσοστιαίων μονάδων, προερχόμενη κυρίως από τη σημαντική αύξηση στους δείκτες της ενέργειας (17,1%), των ζωοτροφών (11,9%) και των λιπασμάτων (10,7%).
Η εξαιρετικά μεγάλη αύξηση της δαπάνης για ενέργεια, που αντιπροσωπεύει το 25% και πλέον του συνολικού κόστους των εισροών στον αγροτικό τομέα, συνδέεται και με τη σημαντική αύξηση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ κατά 6% το 2011, ενώ και νέα αύξηση, κατά 9%, επιβλήθηκε το 2012.
Από την άλλη πλευρά, σημαντική κάμψη καταγράφεται στο πρώτο 10μηνο του 2011 στις τιμές παραγωγού, ιδιαίτερα έντονη στα κηπευτικά - με μεγάλη μείωση του δείκτη εκροών τον Οκτώβριο του 2011 στη νωπή τομάτα (-33,9%) και σε ορισμένα άλλα είδη, με συνέπεια την πτώση του γενικού δείκτη εκροών κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.
**


* ANAΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012   :
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερότητας στην ενημέρωση , Η Ελληνική γλώσσα , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 .-  
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/02/2012.html , Ελλαδα - Ευρώπη και Ελευθερία 2012 , Tετάρτη 01/02/2012 .-   ~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/02/1-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012.-
** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/   , Παναγία Υπαπαντη Σωτήρα στην Καλαμάτα 2/02/2012  .-   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/2-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 2 Φεβρουαρίου 2012 .-
** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/02/2-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  , Πεμπτη 2 Φεβρουαρίου  2012 .-
Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  , Παρασκευή 3/02/2012 .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/02/4-5-2012.html , Aυτό  το Σαββατοκύριακο  στην ενημέρωση  4 και 5  Φεβρουαρίου  2012  .- 
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/02/6022012.html , Ελεύθερες Θέσεις ...Σκέψεις ....Απόψεις κ.λ.π.6/02/2012 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/02/7-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
** ** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/02/blog-post.html , Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012 , Το σημερινό διακύβευμα είναι η εθνική ταυτότητα και η ελευθερία μας .-
****  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/02/7-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 .-
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου