Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  ....
~
 
 
 
 ~ 28 Νοεμβρίου
Ιερομάρτυρος Ειρηνάρχου (1) (†303). Οσίου Στεφάνου ομολογητού υπέρ των αγίων Εικόνων (†767). Των εν Τιβεριουπόλει μαρτυρικώς αθλησάντων Τιμοθέου και Θεοδώρου, επισκόπων. Πέτρου, Ιωάννου, Σεργίου, Θεοδώρου και Νικηφόρου, πρεσβυτέρων. Βασιλείου και Θωμά διακόνων. Ιεροθέου, Δανιήλ, Χαρίτωνος, Σωκράτους, Κομασίου και Ευσεβίου μοναχών, και Ετιμασίου. Ρωμανού, επισκόπου Μακεδονίας.
(1)Ο άγιος Ειρήναρχος έζησε την εποχή του βασιλιά Διοκλητιανού και καταγόταν από την Σεβάστεια. Γεννήθηκε σε οικογένεια ειδωλολατρών και είχε μάθει να αισθάνεται μάλλον απέχθεια προς τους χριστιανούς. Υπηρετούσε τους βασανιστές των χριστιανών στους διωγμούς των. Όμως η συχνή επαφή που είχε με τους μάρτυρες του Χριστού, φώτισε σταδιακά τον Ειρήναρχο. Έβλεπε τους ηρωικούς μάρτυρες πράους αλλά ταυτόχρονα δυνατούς και ακλόνητους στην πίστη τους, τις γυναίκες να υπομένουν τα φρικτά βασανιστήρια με καρτερικότητα και αυταπάρνηση και τους θαύμαζε για το μεγαλείο τους. Η βαθμιαία αυτή μεταβολή στην ψυχή του Ειρηνάρχου κατέληξε στην ομολογία του στο Χριστό. Η ομολογία αυτή του στοίχισε το θάνατο, τον οποίο βρήκε δια αποκεφαλισμού και τον οποίο υπέστη με πλήρη αγαλλίαση.
~* Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
~* Ἀσκητικῶς προγυμνασθεὶς ἐν τῷ ὄρει, τὰς νοητὰς τῶν δυσμενῶν παρατάξεις, τῇ πανοπλίᾳ ὤλεσας παμμάκαρ τοῦ Σταυροῦ. Αὖθις δὲ πρὸς ἄθλησιν, ἀνδρικῶς ἀπεδύσω, κτείνας τὸν Κοπρώνυμον, τῷ τῆς Πίστεως ξίφει· καὶ δι᾽ ἀμφοῖν ἐστέφθης ἐκ Θεοῦ, Ὁσιομάρτυς ἀοίδιμε Στέφανε.
~ Απολυτίκιο Άγ. Στεφάνου του Νέου - 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/gLSJVpIWHks .-
~ Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: «Ο λαός κλαίει από χαρά με την αγιοκατάταξη του γερ.Ιάκωβου»
 
 ~  του Γιώργου Νταλιάρη
Ημέρα χαράς για τους πιστούς με την είδηση της αγιοκατάταξης του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ιδιαιτέρως όμως για τον Κλήρο και το λαό της Μητρόπολη Χαλκίδος που ο αγαπημένος τους γέροντας Ιάκωβος ανήκει πλέον στο αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 * Η προ μηνών πρόταση του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έφερε σήμερα τη χαρμόσυνη και συνάμα συγκινητική είδηση. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης δεν μπορούσε να κρύψει αυτά τα συναισθήματα μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τα ευχάριστα νέα βρήκαν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Ορους όπου προεξήρχε των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου και αυτή την ώρα επιστρέφει στην Χαλκίδα, καθώς για αύριο έχει προγραμματιστεί Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ, στη Μονή του γέροντος Ιακώβου.
 
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε με συγκίνηση στον γέροντα που είχε τη ευλογία να γνωρίσει και ο ίδιος: «Η πρότασή μας για την αγιοκατάταξη του γέροντα δεν ήταν μια προσωπική άποψη αλλά μεταφέραμε τη συνείδηση της Εκκλησίας, του Κλήρου και των Χριστιανών που στο πρόσωπο του γέροντα Ιακώβου αναγνώριζαν έναν Αγιο άνθρωπο με βίο ασκητικό, με πολλή προσευχή, άσκηση, νηστεία, αγρυπνία και ελεημοσύνη. Εξομολόγησε πάρα πολλούς ανθρώπους, τους στήριξε πνευματικά, αλλά και υλικά με ό,τι είχε είτε αυτός είτε το μοναστήρι.
Γνώρισα τον γέροντα όταν φοιτητής ακόμη συνόδευα τον προκάτοχό μου μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Χρυσόστομο τον Α΄. Ο μακαριστός ήταν ο πρώτος που έλεγε πως ο γέροντας Ιάκωβος ήταν Αγιος. Μάλιστα χαριτολογώντας έλεγε ‘Αυτός θα μας βάλει σε καλούς μπελάδες για να ενεργήσουμε για την αγιοκατάταξή του’. Τελικώς ο Θεός ευλόγησε ώστε να έρθει σήμερα αυτή η μέρα».
 * Ο Σεβασμιώτατος είπε μάλιστα πως γίνεται αποδέκτης πολλών μηνυμάτων από τον κόσμο για την ευχάριστη αυτή είδηση: «Στο πλοίο με το οποίο έφτασα στην Ουρανούπολη άνθρωποι με πλησίασαν και μου μετέφεραν την ικανοποίησή τους για την σημερινή εξέλιξη. Όπως μου μεταφέρουν και από την Μητρόπολη, κλίμα μεγάλης ικανοποίησης υπάρχει στους πιστούς που κλαίνε από χαρά».
Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος μέσω του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ έστειλε τις ευχαριστίες του: «Ευχαριστούμε τον Θεό, τον και για την Αγία και Ιερά Σύνοδο που μας έδωσαν αυτή την ευλογία.
Ο Παναγιώτατος γνώριζε τον γέροντα Ιάκωβο και τον είχε επισκεφθεί στο μοναστήρι όταν ήταν Μητροπολίτης Φιλαδελφείας. Μάλιστα ο γέροντας του είχε πως θα γίνει ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Παναγιώτατος είχε μάλιστα πει πως τον γέροντα θα έπρεπε να τον λέμε ‘ο με συγχωρείτε’ διότι ήταν μια φράση που έλεγε συνεχώς.
Να ευχαριστήσουμε θερμά και τον και την προηγούμενη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που έκαναν δεκτή την πρόταση».

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Δείτε ιδιόχειρο σημείωμά του
 ~ Ο , του οποίου η αγιοκατάταξη αποφασίστηκε σήμερα, είχε αλληλογραφία με τον (την εποχή εκείνη προδιατελούσε Μητροπολίτης Λαρίσης). Μάλιστα, στη δημοσιότητα έχουν έρθει επιστολές που εστάλησαν το 1990, ένα χρόνο πριν την κοίμηση του μακαριστού γέροντα και τότε ηγουμένους της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ.
*  Στις επιστολές ο γέροντας Γαβριήλ ανέφερε μερικά από τα πολλά σύγχρονα θαύματα του Οσίου Δαβίδ (θεραπείες καρκίνου, ευλογία τεκνοποιΐας, πρόσφατη ψυχική διάσωση ενός απεγνωσμένου από την έσχατη απόνοια)!
Ο οσιωθείς ταπεινότατος και ασκητικότατος Γέροντας με τις τόσες αγιοσημείες, θαύματα, χαρίσματα, αγιοπτίες, προσέθετε άλλο ένα έργο ενθεαστικής εκκλησιαστικής πιστότητος, λίγο πριν καταλήξει ο θεοτίμητος βίος του!
~
Όλα αυτά ήδη τα είχε αναφέρει αυτοπροσώπως προ ετών στο Σεβ. Γουμενίσσης ο διάδοχός του αρχιμ. Κύριλλος (+), σε προσκυνηματική του επίσκεψη στην ιερά Μονή του αγίου Ραφαήλ στη Γουμένισσα. Μάλιστα είχαν αποστείλει το 1997 από την Εύβοια μερικές κασέτες με τον μακαριστό Γέροντα. Από το ίδιο ακριβώς φρόνημα διαπνεόταν και ο π. Κύριλλος, όπως βεβαίωσε ενώπιον πάντων ο σημερινός ηγούμενος Γαβριήλ.
Ακολουθεί ιδιόχειρο σημείωμα του γέροντα Ιακώβου…

~
~
***  Η μονομαχία του 1910 στην Καλαμάτα! 
Για την ιστορία  της πόλης: Βασίλης Ι. ΜανιάτηςΜέχρι το 18ο αιώνα οι διαφορές μεταξύ ανθρώπων λύνονταν, δυστυχώς, με αιματηρό τρόπο. Γίνονταν μονομαχίες με σπαθιά ή με πιστόλια, παρουσία μαρτύρων και γιατρών… και ήταν πλέον θέμα τύχης το ποιος θα επιζούσε από τους δύο.
Ιστορική έμεινε η μονομαχία με πιστόλια μεταξύ δύο βουλευτών μας το έτος 1904. Ο βουλευτής Κοκός Χατζηπέτρος έβρισε τον υπουργό Στάη, προσβάλλοντας την οικογένειά του. Ο Στάης τον κάλεσε σε μονομαχία με πιστόλια, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκανε ο πρωθυπουργός τότε Γεώργιος Θεοτόκης ν’ ανατρέψει αυτή την απόφαση.
Δυστυχώς, θύμα υπήρξε ο Χατζηπέτρος, ο οποίος ήταν και μύωψ.
Η αθηναϊκή κοινωνία έπαθε σοκ και δεν ξαναέγιναν έκτοτε μονομαχίες.
  Στην Καλαμάτα
Και όμως, μονομαχία έγινε στην πόλη μας το 1910. Ο Παν. Τσιμπιδάρος και ο Λυκούργος Φλέσσας ήρθαν σε πολιτική αντιπαράθεση μέχρι σημείου εξύβρισης. Έτσι ορίσθηκε μονομαχία με πιστόλια πλησίον του Συντάγματος, κοντά στο παρεκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, που τότε ήταν τοποθεσία ερημική.
Τους αντιδίκους εκπροσωπούσαν οι μάρτυρες: Ευστάθιος Λιναρδόπουλος – Δημ. Πληβούρης – Παν. Σπηλιώτης και Ηλίας Λιναρδόπουλος.
Σχηματίστηκε το σχετικό πρωτόκολλο απ’ τους μάρτυρες, με τους όρους της μονομαχίας, το είδος των στρατιωτικών όπλων, πόσες οι βολές και άλλες λεπτομέρειες.
Ο Δημ. Πληβούρης, ως μεγαλύτερος, ορίστηκε να διευθύνει τη μονομαχία και να δώσει το παράγγελμα.
Οι δύο αντίπαλοι έλαβαν θέσεις και αμέσως έγινε η κλήρωση της εκλογής των δύο όπλων, καθώς και η απόσταση μεταξύ των δύο αντιπάλων.
Η ώρα ήταν 12.30 μ.μ., όταν ο Πληβούρης άρχισε να μετρά… ένα… δύο… τρία... πυρ. Οι δύο αντίπαλοι αστόχησαν και οι μάρτυρες ξαναγέμισαν τα όπλα. Ακολούθησε και πάλι το μέτρημα… Πυρ… αλλά Θεού θέλοντος και τύχης, αστόχησαν και πάλι.
Τότε επακολούθησε η ευγένεια της ελληνικής ψυχής. Οι δύο αντίπαλοι αγκαλιάστηκαν,  με δάκρυα χαράς συγχωρέθηκαν και η μονομαχία έληξε αναίμακτη.
Αυτά έγιναν στον τόπο μας πριν από 107 χρόνια.

***  Νέα δεδομένα για το θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο 
Ανατροπή στα δεδομένα με τον άτυχο 21χρονο φοιτητή στην Κάλυμνο, καθώς όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια – όπως αρχικά είχε ειπωθεί – αλλά μάλλον σε πτώση από βράχο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες με βάση την εξέταση του ιατροδικαστή, οι κακώσεις στο σώμα του 21χρονου φέρεται πως οφείλονται σε σοβαρό ατύχημα που προήλθε από πτώση. Τα χτυπήματα αλλά και η σωματική εξάντληση ήταν οι δυο σημαντικοί παράγοντες που όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση οδήγησαν τον Νίκο Χατζηπαύλου στον θάνατο.
Ένα από τα ερωτήματα των αστυνομικών αρχών είναι πως βρέθηκε η σορός του φοιτητή στο σημείο που εντοπίστηκε από τους κατοίκους, όταν αστυνομικοί αλλά και άντρες της πυροσβεστικής είχαν ερευνήσει το συγκεκριμένο σημείο αρκετές φορές.
Οι αρχές προσπαθώντας να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου, εκτιμούν ότι ο 21χρονος πιθανότατα να άφησε το ποδήλατό του και να προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο. Σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, ο φοιτητής πιθανότατα έχασε την ισορροπία του και έπεσε από μεγάλο ύψος, γεγονός που τον οδήγησε να χάσει τις αισθήσεις του.
Όσο αφορά στο πως βρέθηκε το πτώμα του σε αυτό το σημείο κοντά στο ποδήλατό του και για ποιο λόγο δεν το εντόπισαν στις αρχικές έρευνες, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες πιστεύουν ότι το πτώμα του νεαρού μεταφέρθηκε εκεί εξαιτίας των χειμάρρων που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση ακόμη και δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο, αφού ακόμη εξετάζεται μήπως κάποιος έσπρωξε τον 21χρονο από το συγκεκριμένο σημείο.
Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος φοιτητής, ζούσε στην Αθήνα και είχε πάει το προηγούμενο σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τη μητέρα του που είναι διορισμένη ως καθηγήτρια στο νησί της Καλύμνου.
Η μητέρα του από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει την εξαφάνισή του. «Μαμά πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω» ήταν τα τελευταία λόγια του 21χρονου».  in.gr

*** Νεραντζιές στη Θεμιστοκλέους 
Την πρότασή τους να φυτευτούν στη νησίδα της Θεμιστοκλέους νεραντζιές αντί των φωτίνιων που σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας καταθέτουν στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και στη Γεωτεχνική Υπηρεσία Καλαμάτας 36 περίοικοι.
Οι κάτοικοι της Θεμιστοκλέους, που είδαν τα πανύψηλα δέντρα να κόβονται και τη νησίδα να ανακατασκευάζεται, ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να φυτευτούν νεραντζιές, που θα μοσχοβολούν και θα ομορφαίνουν με το πράσινό τους.
Υποστηρίζουν ότι οι φωτίνιες που προβλέπεται να φυτευτούν, είναι χαμηλά, αδύναμα δέντρα, χωρίς ιδιαίτερη σκίαση, που μεγαλώνουν με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.
Προτείνουν νεραντζιές όπως κάποτε υπήρχαν στις γειτονιές της Καλαμάτας και ευωδίαζαν τους περαστικούς.  Α.Π.

*** Νέες επενδύσεις 240 εκατ. ευρώ και 900 νέες θέσεις εργασίας στην Costa Navarino 
Από το 2018 και το 2019 η Costa Navarino, το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας, με γνωστή τη συμβολή του στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, θα λειτουργεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ οι νέες επενδύσεις, ύψους 240 εκατ. ευρώ, για τις νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αναμένεται να φέρουν 900 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Σημειωτέον ότι για το 2016 το σύνολο της μισθοδοσίας του συγκροτήματος ήταν 19 εκατ. ευρώ, με συνολικά 1.200 θέσεις εργασίας την περίοδο υψηλής κίνησης και 800 θέσεις εργασίας σε περίοδο χαμηλής πληρότητας.
Σύμφωνα με τον κ. Στέφανο Θεοδωρίδη, αντιπρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που "τρέχει" το συγκρότημα, η Costa Navarino "κάνει πράξη την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, με τις ξενοδοχειακές υποδομές του συγκροτήματος να λειτουργούν ήδη 10 μήνες και στόχο τη δωδεκάμηνη λειτουργία».
Ο κ. Θεοδωρίδης, όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στην ιστοσελίδα newmoney.gr, ήταν την περασμένη Παρασκευή μεταξύ των ομιλητών στο δεύτερο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο για τον τουριστικό κλάδο.
Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που παρουσιάζονται στον κλάδο του τουρισμού και ειδικά τη θέση της Ελλάδος, ανέφερε ότι περί το 1,5 εκατ. Κινέζων αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, με την Αθήνα να αποτελεί τον τρίτο πιο δημοφιλή προορισμό, την ίδια στιγμή που η Ρωσία επανέρχεται δυναμικά στον τουρισμό, ενώ δεκάδες νέοι προορισμοί ανοίγουν κάθε χρόνο, με εντατικοποίηση του ανταγωνισμού.
Διεθνώς, οι νέες τάσεις έχουν να κάνουν με τη μεγάλη διείσδυση της τεχνολογίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, τις δημογραφικές αλλαγές λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής (μέχρι το 2030 πάνω από το 20% του πληθυσμού θα είναι άνω των 55 ετών και θα ταξιδεύει περισσότερο, ενώ τα ταξίδια τριών γενεών αποτελούν μία από τις μεγάλες τάσεις παγκοσμίως), ενώ στον τομέα του περιβάλλοντος η παγκόσμια μετάβαση σε χρήση πόρων χαμηλών σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα επηρεάσει και την τουριστική οικονομία.
  Η ανάπτυξη της Costa Navarino διεθνές υπόδειγμα
Ο κ. Θεοδωρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη μετάβαση από το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» και έμφαση σε τομείς όπως η πολιτιστική κληρονομιά, η αυθεντικότητα, τα sports και η ευεξία, η προσωπική εξυπηρέτηση, αλλά και η περιβαλλοντική ευαισθησία.
«Το μοντέλο ανάπτυξης της Costa Navarino αποτελεί υπόδειγμα με διεθνές επίπεδο, με ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, ενίσχυση της ελκυστικότητας και αναγνωρισιμότητας της Μεσσηνίας, δημιουργία κλίματος νέων τουριστικών επενδύσεων, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στήριξη της τοπικής οικονομίας, στήριξη τοπικών επιχειρήσεων, συμβολή στην απασχόληση όλο το έτος, προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Μεσσηνίας».
Ειδικά ως προς την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, το 2016 οι αφίξεις επιβατών στην Καλαμάτα κατέγραψαν αύξηση 264% σε σχέση με το 2009, ενώ για το 2017 αναμένεται επιπλέον αύξηση κατά 13,6%, ενώ ως προς την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Μεσσηνίας, περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ έχουν επισκεφθεί το νομό από το 2010, με το 50% του προγράμματός τους να εστιάζει στην περιοχή με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, γεύματα σε τοπικά εστιατόρια, εκδρομές.
Αντίστοιχα, έχουν γίνει περισσότερα από 27.000 δημοσιεύματα από το 2010 έως σήμερα που προβάλλουν τη Μεσσηνία και το πρότυπο ανάπτυξης της περιοχής, ενώ έχει δημιουργηθεί μία σειρά παραδοσιακών προϊόντων σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς μέσω της τοποθέτησής τους σε κορυφαία σημεία πώλησης ανά τον κόσμο (π.χ. Harrods, Marks & Spencer κ.ά.).
Στον τομέα της δημιουργίας κλίματος νέων τουριστικών επενδύσεων πέραν των άμεσων, νέων επενδύσεων της ΤΕΜΕΣ άνω των 240 εκατομμυρίων ευρώ για τις νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, που έχουν λάβει ήδη το «πράσινο φώς» από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, η βελτίωση της προσβασιμότητας και η αναγνωρισιμότητα οδηγεί σε νέες επενδύσεις με καταλυτική τη συμβολή στην αύξηση του ξενοδοχειακού δυναμικού της περιοχής, με ένα ποσοστό 13,5% σε νέες κλίνες την πενταετία 2009- 2013: από τις 7.294 το 2009 στις 8.285 το 2013 (χωρίς να υπολογίζεται η Costa Navarino)".
Ως προς την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης, αυτή επιτυγχάνεται με μορφές τουρισμού που εμπλουτίζουν το προϊόν και δίνουν προστιθέμενη αξία στην Περιφέρεια (golf, σπορ, αγροτουρισμός, συνέδρια), αλλά και τη δημιουργία και την προσέλκυση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων που αναδεικνύουν συνολικά την περιοχή (The ABTA Travel Convention, Έκθεση Volkswagen - Παγκόσμια παρουσίαση του νέου VW Passat, Lufthansa, Navarino Challenge – Ετήσιος μαραθώνιος με διεθνείς παρουσίες στην Πύλο και την Καλαμάτα κ.α.)
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. επικαλέστηκε και τα επίσημα νούμερα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τοπικών επιχειρήσεων και αγροτικής παραγωγής: Η επίδραση της επένδυσης της Costa Navarino από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι και σήμερα εκτιμάται σε ευρώ πάνω από 1 δισ. (Πηγή: ΙΠΑ, Μελέτη Ιαν. 2015)
Υπολογίζεται ότι για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην Costa Navarino, 1.65 ευρώ δαπανάται εκτός (Πηγή: ΙΠΑ, Μελέτη Ιαν. 2015)
-Το 60% των προμηθειών της Costa Navarino, προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις της Μεσσηνίας
-Περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί από την ΤΕΜΕΣ σε υποδομές που αφορούν στο σύνολο της περιοχής (μελέτες διαχείρισης υδάτων, μελέτες και κατασκευή οδικών αξόνων κ.ά.)
-Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για εστιατόρια, ξενοδοχεία & άλλες τουριστικές επιχειρήσεις με περισσότερες από 450 συμμετοχές
-Σεμινάρια εξαγωγών τοπικών αγροτικών προϊόντων, τα οποία διοργανώνονται από το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια, τα οποία έφεραν σε επαφή 300 παραγωγούς, 18 αγοραστές προϊόντων από όλον τον κόσμο και 10 εμπορικούς ακολούθους.
Προώθηση και διάδοση θετικών και επιτυχημένων μοντέλων αγροτικής ανάπτυξης από το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη" σε στενή συνεργασία με ντόπιους αγρότες, γεωπόνους και τοπικούς φορείς με συμμετοχή 750 ατόμων.
Στον τομέα της προστασίας του φυσικού πλούτου της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα, στον τομέα του τουρισμού με εξειδικευμένο Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ενώ περισσότερο από 10% του συνολικού προϋπολογισμού επενδύεται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πάνω από το 90% της συνολικής επιφάνειας της Costa Navarino, η οποία διαθέτει πρόγραμμα αειφόρου διαχείρισης υδάτινων πόρων, παραμένει ακάλυπτο με κύρια χρήση το φυσικό ή το οργανωμένο πράσινο, ενώ λειτουργούν το ερευνητικό κέντρο κλιματικής αλλαγής σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, το Νavarino Natura Hall (Μουσείο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το έχουν επισκεφθεί ήδη 3.700 μαθητές).

*** Εγκληματική οργάνωση νόθευε ηλιέλαιο και το πουλούσε σαν "εξαιρετικά παρθένο" ελαιόλαδο Μεσσηνίας 
Χτύπημα στη νοθεία τροφίμων πέτυχε η Αστυνομία μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που νόθευε συστηματικά τρόφιμα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσέθεταν χρωστικές ουσίες σε ποσότητες ηλιελαίου, προκειμένου να προσομοιάζει στο χρώμα και στην όψη με ελαιόλαδο και το διακινούσαν παράνομα στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά. Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε έχοντας ως βάση εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν επτά μέλη, ενώ, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 2.934 μεταλλικά δοχεία με λάδι, χωρητικότητας πέντε λίτρων, που προορίζονταν για εξαγωγή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 4.600 λίτρα λαδιού σε δεξαμενή καθώς και το χρηματικό ποσό των 12.450 ευρώ.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με τη διάπραξη απατών κατ’ επάγγελμα, της δηλητηρίασης πηγών και τροφίμων, της πρόληψης, καταστολής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κ.λπ. διατάξεις, της παράβασης της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας των ζώων κ.λπ. διατάξεων, αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών και άλλων διατάξεων. Επίσης, για την υπόθεση αναζητείται ένας ακόμα ημεδαπός, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 52 άτομα, κυρίως προμηθευτές.
  Πώς δρούσε η οργάνωση
Όπως πρόεκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε έχοντας ως βάση εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, στο οποίο αποθήκευε μεγάλες ποσότητες ηλιελαίου, που προμηθεύονταν από χονδρεμπόρους. Ακολούθως, ανάλογα με τις παραγγελίες που λάμβαναν για εφοδιασμό με ελαιόλαδο, προσέθεταν χρωστικές ουσίες στις δεξαμενές με το ηλιέλαιο, προκειμένου να προσομοιάζει στο χρώμα και στην όψη με ελαιόλαδο.
Το νοθευμένο ελαιόλαδο τοποθετούνταν σε πλαστικούς ή μεταλλικούς περιέκτες (τενεκέδες) διαφόρων μεγεθών, με τυπωμένες ή επικολλημένες ετικέτες με επωνυμίες που παρέπεμπαν σε περιοχές γνωστές για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας (Κρήτη, Μεσσηνία κ.α.) ή επωνυμίες που παρέπεμπαν σε ελαιόλαδο και παράλληλα αναγράφονταν σε αυτά ενδείξεις όπως «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», καθώς και οι ιδιότητές του.
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει έλαια με 6 συνολικά επωνυμίες, και συγκεκριμένα με τις «Karpos», «Λιοτριβειό», «Paros», «Kriti», «Ελαιώνας/ Eleonas», «CRETA drops» και «Elias drops».
Σημειώνεται ότι σε έλεγχο που έγινε κατά το παρελθόν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ. σε δείγμα ελαίου με την επωνυμία «Elias drops» βρέθηκε ως νοθευμένο και μη ασφαλές και χαρακτηρίστηκε ως «επιβλαβές για την υγεία» από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο.
Η διανομή των νοθευμένων ελαίων πραγματοποιούνταν με τη χρήση ενός εκτεταμένου δικτύου διανομών, που είχε τις εξής μορφές: διανομή σε καταστήματα (συνήθως εστιατόρια, καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ κ.λπ.), διανομή σε λιανοπωλητές, οι οποίοι στη συνέχεια τα μεταπουλούσαν σε δικό τους πελατολόγιο, απευθείας διανομή από τα μέλη της οργάνωσης σε μεμονωμένους πελάτες, για ιδία χρήση και εξαγωγές σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία.
Από την έρευνα διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Σεπτεμβρίου έως 24 Νοεμβρίου εξήγαγε στη Γερμανία και από εκεί και σε πόλεις του Βελγίου και της Ολλανδίας, συνολική ποσότητα περίπου 100.000 λίτρων τεχνητά χρωματισμένου ηλιελαίου, ως εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, καταφέρνοντας έτσι να αποκομίσει παράνομα κέρδη που ανέρχονται σε 200.000 ευρώ.

*** Ντύσου Αϊ Βασίλης και μοίρασε δώρα αγάπης στα Ειδικό Σχολείο και Γυμνάσιο Καλαμάτας 
Το 2ο Santa Fun Kalamata θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου μικροί και μεγάλοι θα μεταμορφωθούν σε Αϊ Βασίληδες και με κέφι και χριστουγεννιάτικη διάθεση θα διασχίσουν την πόλη, συμμετέχοντας σε δρώμενα και events κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής: στολή Αϊ Βασίλη 6 ευρώ και στολή Αϊ Βασίλη με τύπωμα στο σκουφάκι 7 ευρώ.
Μέρος δε των εσόδων θα διατεθεί στα Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και Ειδικό Γυμνάσιο Καλαμάτας.
Η διοργάνωση ανήκει στο Γ.Σ. «Ακρίτας», Τμήμα Στίβου,
υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της «Φάρις» και της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

*** Καταγγελία για εργασιακές συνθήκες… γαλέρας σε υποκατάστημα ομίλου στην Καλαμάτα 
Ανακοίνωση – καταγγελία κατά υποκαταστήματος πολυεθνικής στην Καλαμάτα εξέδωσε ο «Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Το σωματείο μας δημοσιοποιεί και στηρίζει τον αγώνα των απολυμένων εργαζόμενων του ομίλου Multirama / Public απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που λάμβανε χώρα εις βάρος τους επί σειρά ετών. Στα καταστήματα της Πάτρας και της Καλαμάτας οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να υπομένουν εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας, απλήρωτη υπερεργασία και υπερωρία, εκφοβισμούς και τιμωρητικά/πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους από την εργοδοσία.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι απολυμένοι συνάδελφοι, υποχρεώνονταν να εργάζονται συχνά και απροειδοποίητα δωδεκάωρα με αποδοχές οκταώρου, για χρονικό διάστημα από μία εβδομάδα έως και πολλούς συνεχόμενους μήνες. Καθώς συχνά καλούνταν να πιάσουν δουλειά μισή ώρα πριν από τη (12ωρη) βάρδια τους και να σχολάσουν μισή ώρα μετά τη λήξη της (για προετοιμασία του καταστήματος, κλείσιμο ταμείων και λοιπές εσωτερικές δουλειές), η εργάσιμη εβδομάδα για τους εργαζόμενους σ’ αυτά τα καταστήματα μπορούσε να έχει διάρκεια έως 78 ώρες.
Οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν, επίσης, πολύ συχνά να δουλεύουν παράνομα και αδήλωτα στα ρεπό τους, για να καλυφθούν οι βάρδιες, προκειμένου η επιχείρηση να αποφύγει την απαραίτητη -λόγω αύξησης εργασιών- πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.
Εργάζονταν παράνομα Κυριακές σε εσωτερικές εργασίες της επιχείρησης, αμισθί και χωρίς να δηλώνονται στην επιθεώρηση εργασίας.
Ταυτόχρονα, η εταιρεία ασκούσε εκφοβισμό και τρομοκρατούσε τους εργαζομένους για να “πιάνουν τους στόχους”, τιμωρώντας τους με συνεχόμενα 12ωρα, εάν δεν το κατάφερναν.
Οι εργαζόμενοι αναγκάζονταν να εργαστούν σ’ αυτές τις συνθήκες και με αυτούς τους όρους κάτω από το διαρκή φόβο της απόλυσης. Η εταιρεία δε δίστασε να απολύσει εργαζόμενη μητέρα τρεις μέρες μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας (η απολυμένη στη συνέχεια κινήθηκε δικαστικά και δικαιώθηκε ως προς τα δεδουλευμένα.)
Η εργοδοτική αυθαιρεσία έφτασε μέχρι το σημείο εκφοβισμού των εργαζόμενων για να υποχρεωθούν κατά τη διάρκεια ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας να αποκρύψουν τις απλήρωτες υπερωρίες και να πουν πως δουλεύουν “κανονικά”. Η εργοδοσία πήγε ακόμα πιο πέρα προβαίνοντας σε εκδικητική απόλυση εργαζομένου ο οποίος σ’ αυτούς τους ελέγχους ανέφερε τις συνθήκες εργασίας και τα ωράρια που επικρατούν.
Όμως, παρά την εργοδοτική αυθαιρεσία, υπήρξε οργανωμένη αντίσταση από τους εργαζόμενους στα Public (πρώην Multirama). Απολυμένοι συνάδελφοι από το κατάστημα της Καλαμάτας και της Πάτρας οργανώθηκαν και κατέθεσαν αγωγές διεκδικώντας τα δεδουλευμένα, απλήρωτα 12ωρα που έκαναν επί σειρά ετών. Η συλλογική προσπάθειά τους είχε ως αποτέλεσμα οι αγωγές που κατέθεσαν το 2013 και το 2014, έπειτα από αναβολές και καθυστερήσεις, να κερδηθούν στο δικαστήριο, με την τελευταία απόφαση να δικαιώνει έξι συναδέλφους, ενώ εκκρεμούν οι αγωγές τριών ακόμα απολυμένων».

***  Έκλεψε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Καλαμάτα, αλλά τον «τσίμπησαν» οι κάμερες 
Το ποσό των 4.500 ευρώ άρπαξε από ταμείο πρακτορείου ΟΠΑΠ ένας 39χρονος το βράδυ του Σαββάτου, όμως δεν υπολόγισε τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραφαν. Συγκεκριμένα, στις 10.30 το βράδυ μπήκε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Αθηνών και εκμεταλλευόμενος ότι εκείνη τη στιγμή ο υπάλληλος ήταν απασχολημένος σε άλλο πόστο, άρπαξε από το ταμείο το προαναφερθέν ποσό. Ο υπάλληλος δεν αντιλήφθηκε την πράξη, όμως λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι το ταμείο ήταν άδειο. Ελέγχοντας, λοιπόν, τις κάμερες διαπίστωσαν ότι  δράστης είναι ο 39χρονος.
Το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τον εντόπισαν στο σπίτι του στη Σπερχογεία και τον συνέλαβαν. Εκεί βρήκαν και τα 3.760 ευρώ, ποσό το οποίο κατάσχεσαν και επέστρεψαν στον πράκτορα. 

*** Με την πρώτη Κυριακή πρόεδρος του Δικηγορικού της Καλαμάτας ο Περικλής Ξηρογιάννης 
Από την πρώτη Κυριακή και χωρίς κανένα πρόβλημα εκλέχθηκε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Περικλής Ξηρογιάννης, συγκεντρώνοντας συνολικά 211 ψήφους και υπερκαλύπτοντας το ποσοστό το 50%+ που απαιτούνταν.
Από τα 326 μέλη του Συλλόγου που είχαν δικαίωμα ψήφου, στις εκλογές της Κυριακής ψήφισαν 284. Βρέθηκαν  9 λευκά και κανένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Από τους συνυποψηφίους του, ο κ. Αντώνης Κατσάς έλαβε 56 ψήφους και ο Κωνσταντίνος Μπελογιάννης 8.
  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο
Για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου οι υποψήφιοι  έλαβαν:
1. Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννη 118 ψήφους
2. Αλεξόπουλος Γεώργιος του Κωνσταντίνου 152 ψήφους
3. Βεργινάδη Μαρία του Νικήτα 48 ψήφους
4. Γιάλβαλη Λευκοθέα του Μιχαήλ 33 ψήφους
5. Δημαρέση Αικατερίνη του Βασιλείου 127 ψήφους
6. Ζέρβας Ιωάννης του Ηλία 84 ψήφους
7. Θεοδώρου Όλγα του Παναγιώτη 103 ψήφους
8. Κουτσουρούπας Χρήστος του Φωτίου 73 ψήφους
9. Μακρής Χρήστος του Χαριλάου 71 ψήφους
10. Μανιάτης Αντώνιος του Παναγιώτη 14 ψήφους
11. Μαρίνης Λάμπρος του Δημητρίου 149 ψήφους
12. Μάρκου Ανδρέας του Ηλία 80 ψήφους
13. Μουζάκης Χρήστος του Γεωργίου 83 ψήφους
14. Μουργής Παναγιώτης του Ιωάννου 110 ψήφους
15. Μουτεβελής Νικόλαος του Θεοφίλου 85 ψήφους
16. Νακοπούλου Σταματίνα του Μιχαήλ 134 ψήφους
17. Ορφανού Ελένη του Αποστόλου 84 ψήφους
18. Πολυμενέα Παναγιώτα του Σωτηρίου 42 ψήφους
19. Σταματόπουλος Ευστάθιος του Μιχαήλ 131 ψήφους
 20. Φωτεινάκης Βασίλειος του Χρήστου 54 ψήφους
 21. Χατζημάνης Σταύρος του Κωνσταντίνου 46 ψήφους
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τη θητεία που ξεκινά από την 1η του έτους εκλέγονται κατά σειρά οι: Αλεξόπουλος Γιώργος, Μαρίνης Λάμπρος, Νακοπούλου Ματίνα, Στάθης Σταματόπουλος, Δημαρέση Κατερίνα, Αθανασόπουλος Κώστας, Μουργής Παναγιώτης, Θεοδώρου Όλγα, Μουτεβελής Νίκος και Ζέρβας Ιωάννης (έπειτα από κλήρωση με την Έλενα Ορφανού καθώς ισοψήφησαν).
Ο κ. Ξηρογιάννης μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για τη στήριξη στο πρόσωπό του, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος είναι να κρατηθεί ψηλά το κύρος του Δικηγορικού Συλλόγου και να είναι όλοι ενωμένοι ως οικογένεια.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ραγδαίες ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ από την ΕΦΟΔΟ της ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ! Διεθνής ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ...

~ Με μια αστραπιαία επιχείρηση άντρες της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν το πρωί της Τρίτης σε τρία σπίτια, στο Παγκράτι και τον Νέο Κόσμο και συνέλαβαν 9 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους και αραβικής καταγωγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν και στην κατάσχεση υλικού το οποίο χαρακτηρίζεται πολύ σημαντικό.
 Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 οι συλληφθέντες σχετίζονται με τη διεθνή τρομοκρατία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση συνδέεται με την μεταφορά οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 από άτομα κουρδικής καταγωγής ανοικτά της Χίου. Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.   Real   Περισσότερα σε λίγο...

*** ΠΟΙΟΣ ήταν ο «ΧΑΜΠΙΜΠΙ»! Πού είναι ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ του;..

~   Όπως είχαμε γράψει από χθες τα Πάμφiλα της Λέσβου γέμισαν με αίμα από τις άγριες συγκρούσεις μεταξύ Αφγανών, που όπως απεδείχθη διαμένουν σε σπίτια στο χωριό.
Από τις συγκρούσεις έπεσε νεκρός ο «Χαμπίμπι», βαρύτατα χτυπημένος στο στήθος με μαχαίρι.
Ποιος όμως είναι ο Χαμπίμπι;
Επρόκειτο για ένα γνώριμο στην Αστυνομία, Αφγανό μετανάστη, που είχε πρόσφατα αποφυλακισθεί αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων έναντι αμοιβής το καλοκαίρι του 2015, από τη βόρεια Λέσβο στη Μυτιλήνη σε συνεργασία με Έλληνα ο οποίος επίσης καταδικάστηκε. Ο «Χαμπίμπι» δεν εργαζόταν, φαίνεται όμως πως «νοίκιαζε» σε αγροτικές εργασίες ομοεθνείς συμπατριώτες του που είχαν εγκατασταθεί σε παλιά σπίτια στο χωριό, ακόμα και σε κελιά στην Εκκλησία του χωριού! Οι κάτοικοι λένε επίσης ότι στα σπίτια αυτά διέμεναν και Αφγανοί μετανάστες που είχαν πρόσφατα έρθει στο νησί και έβρισκαν στέγη αντί του γνωστού καταυλισμού της Μόριας που απέχει περί τα τέσσερα χιλιόμετρα από τα Πάμφιλα.
O δε δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος...
Τα σχόλια δικά σας.

*** ΑΥΤΟ 'ΚΑΙΕΙ' τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Ο κύκλος του χρήματος αναλυτικά...

~  Στο γράφημα που παρουσιάζουμε, το οποίο δημοσίευσε η τουρκική έκδοση του BBC, φαίνεται στο επίκεντρο ο έμπορος χρυσού Ρεζά Ζαρράμπ ο οποίος μάλιστα τιμήθηκε από τον Ερντογάν με απόδοση αριστίνδην της τουρκικής υπηκοότητας.
Η δίκη του είναι σε εξέλιξη της ΗΠΑ και υπάρχουν φόβοι ότι πιθανή ομολογία του θα προκαλέσει σοβαρά πολιτικά προβλήματα στον Ταγίπ Ερντογάν.


***  ΚΡΙΣΙΜΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ με την ΤΡΟΙΚΑ! Θέλουν 'ΜΑΧΑΙΡΙ' στα επιδόματα...

~ Ρεπορτάζ: Αργυρώ Μαυρούλη
Σε τρία ανοικτά μέτωπα θα επικεντρωθεί η μάχη της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους δανειστές.
Σήμερα, κατά την διερευνητική πρώτη συνάντηση θα καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα συζητήσεων για το πλέον δύσκολο θέμα του υπουργείου Εργασίας που αφορά τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και τις παροχές πρόνοιας.
Στο πρώτο μέτωπο των εργασιακών, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση προκειμένου να καταθέσει στη Βουλή διάταξη με την οποία θα αλλάζει ο τρόπος προκήρυξης απεργιών σε πρωτοβάθμια σωματεία.
Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει η «Realnews», η διάταξη είναι έτοιμη και έχει λάβει έγκριση σε τεχνικό επίπεδο και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξέταζε να την καταθέσει στη Βουλή ξεχωριστά από τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα.
Η διάταξη θα προβλέπει την αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας για την λήψη απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων, στο 50 +1% του ποσοστού των εγγεγραμμένων μελών ενός πρωτοβάθμιου επιχειρησιακού σωματείου.
Σήμερα, με βάση το συνδικαλιστικό νόμο 1264/82, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.
Η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ενώ από το κυβερνητικό επιτελείο ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα συζητηθούν οι πρόσφατες παρεμβάσεις του καλοκαιριού αναφορικά με τα μέτρα καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Η δεύτερη και δυσκολότερη μάχη θα δοθεί στον τομέα των οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων. Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου θα επιμείνει ότι δεν πρέπει να κοπούν τα καταβαλλόμενα επιδόματα, στηριζόμενη στα επιπλέον 160 εκατ. ευρώ που θα δοθούν από τον προϋπολογισμό του 2018.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι δανειστές θα επιμείνουν στην εφαρμογή της μεθοδολογίας που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα, ζητώντας χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια έως και 50%, αλλά και ενοποίηση του ενιαίου επιδόματος τέκνων με το επίδομα τριτέκνων/πολυτέκνων με ταυτόχρονη διοχέτευση των πόρων σε οικογένειες με έως δυο παιδιά.
Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων να αυξηθεί από 40 ευρώ που είναι σήμερα στα 60 ευρώ με επιπλέον ενίσχυση για τις οικογένειες που έχουν έως δυο παιδιά. Οι αρμόδιοι στο υπουργείο Εργασίας έχουν ήδη στείλει εναλλακτικά σενάρια για την αναδιάρθρωση των επιδομάτων, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την τρόικα, γεγονός που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο.
Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η ενίσχυση των οικογενειών με την εξασφάλιση πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες κοινωνικές παροχές. Από τον προϋπολογισμό του 2018, η παροχή σχολικών γευμάτων ενισχύθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ και η επιδότηση για ένταξη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά 90 εκατ. ευρώ. Οι αλλαγές θα πρέπει να νομοθετηθούν και να εφαρμοστού ν έως το τέλος του έτους.
Σκληρή μάχη με τους δανειστές αναμένεται να δοθεί και στην αναδιοργάνωση του τρόπου αξιολόγησης της αναπηρίας. Οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ, επιμένουν στην ιδιωτικοποίηση των κέντρων που θα πιστοποιούν τα ποσοστά αναπηρίας, αλλά και στην αξιολόγηση των ικανοτήτων των αναπήρων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο επιστημονικό εργαλείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ΙCF (International Classification of Functioning, Disability and Health).
Σύμφωνα με την τρόικα, το Εγχειρίδιο της Διεθνούς Ταξινόμησης της Λειτουργικότητας, της Αναπηρίας και Υγείας (ICF) οδηγεί, μέσω της επιστημονικής αξιολόγησης, τεκμηρίωσης και ταξινόμησης της αναπηρίας και της λειτουργικότητας του ατόμου, στην πιστοποίηση των δικαιωμάτων του για παρεμβάσεις υποστήριξης του.
Στην τεκμηριωμένη απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε περισσότερες από 50 σελίδες επισημαίνεται η ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που υπάρχουν, αλλά και η ενίσχυση τους μέσω κονδυλίων που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για διπλασιασμό των μονάδων και στελέχωση τους με εξειδικευμένους γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που θα μπορούν να προσδιορίζουν την ικανότητα του ατόμου να ασκεί δραστηριότητες στην καθημερινότητά του.
Στο τρίτο μέτωπο του ασφαλιστικού, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην πορεία των εσόδων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στόχος της διοίκησης του Φορέα είναι οι έκδοση περίπου 40.000 συντάξεων έως το τέλος του έτους και η αποπληρωμή σημαντικού όγκου ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους.
Χθες ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την πληρωμή επιπλέον 18.734 νέων οριστικών κύριων συντάξεων και 5.503 νέων προσωρινών κύριων συντάξεων.
Παράλληλα, είναι απαραίτητο έως το τέλος του έτους να τηρηθούν το χρονοδιαγράμματα επανυπολογισμού των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων για να διαπιστωθεί το ύψος της προσωπικής διαφοράς που θα περικοπεί το 2019.
Πρώτο ραντεβού της τρόικας με τον Σταθάκη - Στο επίκεντρο η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη οι συναντήσεις των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των δανειστών για την τρίτη αξιολόγηση.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών, διαμορφώνεται ως εξής:
09.30 Ενέργεια -Γιώργος Σταθάκης
11.00 Στρατηγική ανάπτυξης/Αναπτυξιακή Τράπεζα -Δημήτρης Παπαδημητρίου
12:00 Χρηματοπιστωτικά (εξωδικαστικός συμβιβασμός)- Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σταύρος Κοντονής, Έφη Αχτσιόγλου
14:30 Επισκόπηση προγράμματος -Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Έφη Αχτσιόγλου, Δ. Λιάκος
EWG: Στόχος τεχνική συμφωνία μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου
Την πεποίθηση ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών (Staff Level Agreement) είναι εφικτή μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, εξέφρασαν όλες οι πλευρές στο EuroWorking Group της Δευτέρας, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές.
Η ίδια πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.  Πηγή: real.gr

*** ΑΛΑΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!«Αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του»...

~ «Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επερώτησης των βουλευτών της ΝΔ για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Η ένταση ανέβηκε αρκετές φορές με βαριές κατηγορίες και καταγγελίες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για την κάλυψη που προσφέρει στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο» στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, την οποία χαρακτήρισε «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους», ενώ υποστήριξε ότι εξανεμίστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ταύτισε τον πρωθυπουργό με τον κ. Καμμένο και απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε δύο φορές τον κ. Καμμένο για κυβερνητικό εταίρο. Όχι μόνο τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τον Σεπτέμβριο, όταν είχε κι άλλες επιλογές. Τον διαλέξατε γιατί ταιριάζετε. Η συγκολλητική σας ουσία είναι τυχοδιωκτισμός, ψέματα, αλαζονεία, έλλειψη μέτρου του κυβερνητικού σας ετέρου και η ροπή του στη χυδαιότητα. Το ήθος του ενός ταίριαξε με το ήθος του άλλου. Χωρίς Καμμένο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Χωρίς Τσίπρα ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος. Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι, είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον Καμμένο και οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι σειρήνες της εξουσίας».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση επισημαίνοντας: «Εσείς επαναφέρατε τους μεσάζοντες στο υπουργείο Άμυνας, που είχαν καταργηθεί μετά τις υποθέσεις του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου. Και είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθεί γιατί ξεπουλάτε στρατιωτικό υλικό. Το ηθικό σας πλεονέκτημα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής ζωής. Ο κυβερνητικός σας εταίρος αποδεικνύεται ότι πουλάει οβίδες και βόμβες στις αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό του. Εσείς δεν το κάνετε, μήπως σας εκβιάζει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση; Πώς να πάτε σε εκλογές με τα 15 δισ. μέτρων που έχετε φέρει και με το ρεκόρ φόρων. Δεν είσαστε πια σε θέση να απειλήσετε κανέναν, πολλώ δε μάλλον που έχει διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση που διενεργεί η εισαγγελέας Διαφθοράς. Αργά η γρήγορα εκλογές θα γίνουν και θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες και η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης. Και δεν θα υπάρχει το ενδεχόμενο παραγραφής ποινικών ευθυνών. Θα τη βρείτε μπροστά σας την υπόθεση αυτή. Σήμερα έχετε την ευκαιρία κ. Τσίπρα και εσείς και ο υπουργός σας να δώσετε απαντήσεις».
Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε απευθυνόμενος ξανά προς τον Πρωθυπουργό: «Και τώρα στο πιο κρίσιμο ερώτημα κ. Τσίπρα: Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Είχανε αυτά την έγκρισή σας; Μετά από όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Έγιναν όλα καλώς, τον στηρίζετε; Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μη μας πείτε ξανά για τα συμφέροντα που σας πολεμούν, μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα».
Τον προκάλεσε, μάλιστα, αν θέλει γενική συζήτηση για τη διαφθορά να ορίσουν ημερομηνία και κατέληξε: «Η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, από εσάς και την κυβέρνησή σας. Οι Έλληνες πολίτες περίμεναν ότι δεν θα ταυτιζόσασταν τόσο γρήγορα με σκοτεινές υποθέσεις. Σήμερα διαψεύσατε και αυτές τις προσδοκίες των πολιτών. Το ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα θέματα της οικονομίας το ξέραμε, σήμερα μάθαμε ότι βουτήξατε και στα θολά νερά των σκανδάλων».
 Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
«Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη» είπε ο κ. Τσίπρας. Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγιναν για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο, δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση και κυρίως αυτοί που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:
«Βλέπετε ότι δεν είναι θέμα ημερών, βλέπετε ότι η κυβέρνηση αυτή πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε πέντε χρόνια. Όχι μόνο θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, όπως έκανε με το κοινωνικό μέρισμα. Δεν θα βγάλουμε μόνο την χώρα από την κρίση, αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές».
Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι θα είστε αλλά δυο χρόνια εκεί που είστε, συν τέσσερα, είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στη ΝΔ και διερωτήθηκε: «Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους;».
«Κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής», συνέχισε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Εμείς θέλουμε το φως, γι΄ αυτό είμαι εδώ σήμερα, για να υπερασπιστώ το φως». Συμπλήρωσε δε πως όλες αυτές τις μέρες δεν έχει καταλάβει ο κόσμος γιατί κατηγορείται και ποιος κατηγορείται.
 Μητσοτάκης: Σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου η υπόθεση της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία -
Επανέλαβε την επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «αυτό που στην αρχή αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου από σήμερα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».
«Αν κάποιοι ήλθαν εδώ σήμερα με ερωτήματα φεύγουν με την βεβαιότητα για την πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απεθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ανέφερε: «Μου δώσατε την εντύπωση ότι κάνατε αγγαρεία. Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον Καμμένο. Αυτό που όλοι αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου τώρα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».
Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που σας έθεσα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε:
- Το πρώτο είναι γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το νόμο του 2011 τον ψηφίσαμε γιατί έχουμε τραυματιστεί και έχουμε πληρώσει σαν χώρα και για να τελειώνουμε με τους μεσάζοντες. Εσείς και ο υπουργός σας επιλέξατε να τους επαναφέρετε όχι από την πίσω πόρτα αλλά από την μπροστινή πόρτα. Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας για τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έλθει η αποστολή των Σαουδαράβων.
- Γιατί επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα και απαγορεύεται στους βουλευτές. Αυτό λέγεται συγκάλυψη, κουκούλωμα. Υποστήριξε δε ότι ο υπουργός Αμύνης είχε ζητήσει τη σύλληψη στρατιωτικού γιατί χάλασε μία δουλειά.
- Τρίτο ερώτημα, πού είναι τα λεφτά αν η συμφωνία αυτή ήταν νόμιμη; Δείξτε μου τα χρήματα. Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία; Γιατί αν υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε να δούμε τα χρήματα. Αν η συμφωνία χαλάσει τότε υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατομμύρια ευρώ.
- Για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλώς ένας μεσάζων, ήταν ένας μεταφορέας; Γιατί δώσατε κ. Καμμένε εντολή με τον κ. Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;
Ο ρόλος του κ . Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος, είπε ο κ. Μητσοστάκης και πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα δεν τελειώνει εδώ αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα διερευνήσουν τι έχει συμβεί. Αύριο υπάρχει συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών. Γιατί κ. Καμμένε δεν ζητάτε να έλθει ο κ. Κυριακίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, ή ο κ. Παπαδάκης ή ακόμη και ο κ. Σφακιανάκης. Μήπως είναι καλή ιδέα να ζητήσουμε και από τον κ. Ρουμπάτη, τον διοικητή της ΕΥΠ, να έλθει να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου».
Κλείνοντας αναφέρθηκε στην "επίθεση" που εξαπέλυσε εναντίον του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο εκπρόσωπός σας προχώρησε σε μία ανακοίνωση με την οποία με χαρακτήρισε "θρασύδειλο". Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασύς γιατί έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο και δειλός γιατί δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας».
 Τσίπρας: Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη -
«Από αυτή τη διαδικασία αναδείχτηκε ότι επί 15 μέρες εσείς κ. Μητσοτάκη και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μία σκευωρία», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.
«Όταν αποκάλυψα τα τηλεγραφήματα ειδικού τύπου του πρέσβη και της πρεσβείας πάνω στα οποία έχετε στηρίξει τη σπέκουλα, εσείς αντιτείνατε ότι υπάρχουν και άλλα έγγραφα ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και όχι ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση αναρωτήθηκε: «Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή;».
Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ανέφερε ότι ο κ. Σφακιανάκης ήταν η πηγή της πρεσβείας βάσει της οποίας ξεκίνησε αυτή η ιστορία. «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους μεσάζοντες, ενώ εμείς δουλεύουμε για τη χώρα», προσέθεσε.
«Προσπαθείτε να δηλητηριάσετε την πολιτική ζωή του τόπου», επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός.
Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «στην προσπάθεια σας να δημιουργήσετε αντιπολιτευτικό λόγο εμπλέκετε το διπλωματικό σώμα και τις ένοπλες δυνάμεις και αυτό θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη διαδρομή», και τελείωσε την ομιλία του λέγοντας: «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη».
 Ο καβγάς για το κουτί με τα πούρα
Το σποτ για το κοινωνικό μέρισμα με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε:
"Οι μόνες Σειρήνες που σας σαγηνεύουν - δεν μπορείτε να το κρύψετε καν πια - είναι οι χαρές τις εξουσίας. Όλοι οι πολίτες πια το καταλαβαίνουν. Και αναφέρομαι - δεν μπορώ να μη κάνω μία αναφορά - μιας και σας έχω εδώ πέρα κ. Τσίπρα σήμερα, στο θλιβερό βιντεάκι που προβάλατε τη περασμένη Παρασκευή για να δείξετε τάχα πόσο κοινωνικά ευαίσθητοι είστε. Την επόμενη φορά που θα γυρίσετε τέτοιο βιντεάκι, πείτε στον σκηνοθέτη, να βγάλει τουλάχιστον από το τηλεοπτικό κάδρο τις θήκες με τα πούρα. Γιατί δεν χρειάζεται κ. Τσίπρα, να αποκαλύπτεται σε δημόσια θέα τι πραγματικά συμβαίνει στα ενδότερα του Μαξίμου".
 "Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τοποθετούμενος επί της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Σ. Αραβίας.
"Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν είπε ο κ. Τσίπρας. Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα επανέλαβε ο κ. Τσίπρας. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τηναλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι χαμένη στους μεσάζοντες –
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής άσκησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας «για κυβέρνηση που είναι χαμένη στους μεσάζοντες και για πρωθυπουργό που προσπαθεί να συγκαλύψει μια σκανδαλώδη υπόθεση». «Σφιχταγκαλιασμένοι πηγαίνετε στις εκλογές» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε ότι είναι μείζον το ζήτημα με τη δεύτερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για συμφωνία με τον μεσάζοντα που υπογράφει και ο κ. Τσίπρας.
Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι επιχειρεί να εξαπατήσει τη Βουλή και με την συμπεριφορά του και ότι δεν σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις. « Ο κ. Καμμένος επιχειρεί να εξαπατήσει τη Βουλή» τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Σας είχε ενημερώσει ή όχι ο κ. Καμμένος; Αν ναι, είστε συνυπεύθυνος και πρέπει να λογοδοτήσετε. Αν όχι, τότε γιατί τον κρατάτε;».
Η κ. Γεννηματά κατέθεσε στα πρακτικά, τρία έγγραφα για την υπόθεση, σε συνεννόηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, όπως είπε, καθώς και έγγραφο με το σχετικό άρθρο του νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2011, όπου απαγορεύονται οι μεσάζοντες στις συμφωνίες αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού. «Τα έγγραφα που κατέθεσα αποδεικνύουν, ότι μόνο με διακρατική συμφωνία κι όχι με μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο. Και δεύτερον, 300.000 κι όχι 10.000. Τα συνυπογράψαμε με τον κ. Θεοδωράκη τα έγγραφα. Τι φοβάστε; Ο Καμμένος τα έδωσε στη δημοσιότητα» ανέφερε.
Επίσης, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά στελέχη, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Απειλές προς τη δημοκρατική παράταξη δεν περνάνε, γιατί εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη όσους έβαλαν το χέρι στο μέλι. Δεν φοβόμαστε, γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ούτε να συγκαλύψουμε».
Κουτσούμπας: Αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του -
«Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σκάνδαλο από μόνη της, η πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο της Σαουδικής Αραβίας.
Είπε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις, αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συμφωνούν στην πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν μιλούν για «αναβάθμιση της Ελλάδας» στην περιοχή, αυτό σημαίνει «αναβάθμιση κινδύνων» για τον ελληνικό λαό.
Επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ζήτησε και την διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης πρέπει να δοθούν και έγγραφα που έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητα.
Ως προς αυτά έθεσε το ερώτημα, ποιος είναι ο λόγος απόκρυψής τους από βουλευτές, αλλά και τι δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός, τονίζοντας ότι έγγραφα που αφορούν πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, δεν μπορεί να αποκρυβούν ως απόρρητα.
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει να δοθούν στην δημοσιότητα και τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών, όπου φαίνεται καθαρά η θέση του κάθε κόμματος ως προς το θέμα και η σαφής αντίθεση του ΚΚΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «γελοία κοκορομαχία» με στόχο τον αποπροσανατολισμό σε ό,τι αφορά την εμπλοκή πολιτικών στελεχών των κομμάτων που κυβέρνησαν, με επιχειρηματικούς κύκλους, αγοραπωλησίες κλπ, τονίζοντας ότι αν επιθυμούν μπορούν να προχωρήσουν σε ονομαστικοποίηση μετοχών των ανωνύμων εταιρειών, άρση κάθε είδους απορρήτου (τραπεζικών κλπ), κατάργηση offshore εταιρειών και απαγόρευση εισαγωγής και εξαγωγής κεφαλαίων.
 Θεοδωράκης: Η ακροδεξιά, όσο κι αν την ξεπλένεις, ακροδεξιά παραμένει - «Η συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση προκαλεί απέχθεια στην κοινωνία και στην Ευρώπη» τόνισε στην ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε, ότι «ο κ. Τσίπρας είναι συνυπεύθυνος για τα λάθη του κ. Καμμένου».
Ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το ερώτημα μέχρι πότε θα ανέχονται τον κ. Καμμένο για όσα κάνει, όσα είπε πρόσφατα για το θέμα των Σκοπίων, ενώ υπενθύμισε τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την αποχώρηση από το υπουργείο Παιδείας του Νίκου Φίλη.
Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ο κ. Καμμένος ζητάει άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του, ενώ δεν το ήθελε, όταν του ζητείτο στην περίπτωση με τις καταγγελίες του ισοβίτη. «Ο εθνικολαϊκισμός ως προμετωπίδα βγαίνει με τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «την ακροδεξιά, όσο κι αν την ξεπλένεις, ακροδεξιά θα μείνει».
Ακόμη, σχολιάζοντας όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για 10ετή τιμωρία όσων χρησιμοποιούν απόρρητα έγγραφα, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι και ο Ρίτσαρντ Νίξον είχε ζητήσει την δολοφονία εκείνου που διέρρεε πληροφορίες για την αποκάλυψη του Γουότεργκεϊτ.
 Λεβέντης: Όλη αυτή η συζήτηση έγινε για να ενισχυθεί ο δικομματισμός – «Αν είχε η κυβέρνηση δεχτεί να υπάρχει εισαγγελέας σε συμβάσεις του δημοσίου πάνω από 1 εκατ. ευρώ, θα είχαμε αποφύγει τους Τσοχατζόπουλους, Παπαντωνίου και Παπαδόπουλους» τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.
«Θα φθάσουμε όπως πάμε στο σημείο, να μην υπογράφουν οι υπουργοί καμία σύμβαση γιατί θα φοβούνται. Όλη αυτή η συζήτηση έγινε για να ενισχυθεί ο δικομματισμός. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι ο έλεγχος είναι εγγύηση της διαφάνειας και όχι απώλεια εξουσίας που πιστεύουν ορισμένοι μέσα στην κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην επίθεση του Ρουβίκωνα στην περιφέρεια Αττικής, λέγοντας ότι «που είναι ο αρμόδιος υπουργός να κάνει συλλήψεις; Φυσικά, όταν για κάποιους στην κυβέρνηση χαρακτηρίζονται "συλλογικότητες" αποτέλεσμα δεν βγαίνει. Εμένα μάλιστα μου λένε να μην ασκώ κριτική για το Ρουβίκωνα, γιατί θα έρθουν στο κόμμα, δηλαδή μας απειλούν ευθέως».
Για το κοινωνικό μέρισμα, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «ούτε οι μισοί δεν θα πάρουν το μέρισμα. Η διαδικασία δεν διαφέρει καθόλου με μια διαδικασία εγγραφής σε φτωχοκομείο. Ο ελληνικός λαός είναι παγιδευμένος, είχε ένα όραμα να παίρνει 700 ευρώ, τώρα παίρνει 500 και σε λίγο καιρό 300 ευρώ. Βρίσκεται ο λαός, ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη».
Για το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου ο κ. Λεβέντης δήλωσε με έμφαση ότι «η Ένωση Κεντρώων θα αλλάξει το νόμο που αφήνει στο έλεος 15χρονα παιδιά να αποφασίζουν για το μέλλον τους και φυσικά η Εκκλησία μπήκε σε αυτή την διαδικασία στην άκρη».
Καμμένος: Καθ’ όλα νόμιμη διακρατική η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία-
Είναι μια καθόλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, χωρίς μεσάζοντες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο, αναφέροντας ότι το όλο ζήτημα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά ενός ταξιάρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του ταξιάρχου σύνολο μηνυμάτων το οποίο ο κ. Λοβέρδος το έκανε αναφορά, προσέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Καμμένος κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έγγραφα και πιστοποιητικά που αφορούν στον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας ότι εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την Σ. Αραβία και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, «αλλά από τον κ. Μητσοτάκη», καθώς, όπως είπε, το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιός του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Επίσης, σημείωσε ότι ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Β. Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014.
Δεν με ενδιαφέρει ποιός εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, με ενδιαφέρει ο νόμος και εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη συμφωνία.
H καταγγελία Καμμένου για Πατεράκη και η απάντηση του επιχειρηματία
Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη από το βήμα της βουλής ο Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
 "Πριν από ένα μήνα έλαβα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που απειλούσε εμένα και την οικογένειά μου. Ειδοποίησα τη δίωξη εκβιαστών και δέχθηκα την άρση απορρήτου του κινητού μου τηλεφώνου. Σήμερα εκλήθη από τη δίωξη εκβιαστών, καταθέτω το άνοιγμα των λογαριασμών του τηλεφώνου μου και το ποιος είναι ο καλών. Ο καλών είναι ο έμπορος όπλων κ.Πατεράκης, που φωτογραφίζεται σε selfie με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ" κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
"Ο κ.Πατεράκης είναι μέλος της συμμορίας που εκπροσωπείτε σήμερα εδώ" τόνισε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε:
"Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο ισχυρή θα είναι η συνοχή της. Εμείς δεν έχουμε Τσοχατζόπουλους".
 Στα όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε ο επιχειρηματίας Γιώργος Πατεράκης, με ανακοίνωσή του.
«Με τον κ. Υπουργό επικοινώνησα τηλεφωνικώς μία φορά για λίγα δευτερόλεπτα» αναφέρει και παραθέτει τη στιχομυθία: «Κύριε υπουργέ θα ήθελα να μου δώσετε την ευκαιρία να σας συναντήσω προκειμένου να σας αποδείξω πως ουδέποτε υπήρξα έμπορος όπλων όπως κατ επανάληψη έχετε αναφέρει».
«Προκαλεί μεγάλη απορία για ποιο λόγο ο υπουργός ανέφερε από το Βήμα της Βουλής ότι ζήτησε την βοήθεια της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να ανακαλύψει ότι πίσω από τον αριθμό του τηλεφώνου μου βρισκόμουν εγώ, δεδομένου ότι του είπα αμέσως ποιος είμαι. Οι αριθμοί των τηλεφώνων μου τόσο του γραφείου όσο και του κινητού μου δεν είναι απόρρητοι. Αποδεικνύουν ευθέως το ψέμα του υπουργού ότι έπρεπε να τους "ανακαλύψει" η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην οποία είπε πως προσέφυγε. Το ήθος και η συμπεριφορά μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να πω αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Καμμμένος ότι δήθεν του είπα», αναφέρει ο κ. Πατεράκης ενώ κλείνοντας επισημαίνει:
«Δηλώνω ότι για την προστασία της τιμής και της υπολήψεως μου προτίθεμαι να καταφύγω άμεσα στη δικαιοσύνη και έχω ήδη δώσει την κατάθεση των αναγκαίων ένδικων βοηθημάτων».  enikos

***  Η Ρωσία παίρνει τα μέτρα της! Κατακτά ΚΑΙ το διαδίκτυο

~  Μια ανεξάρτητη υποδομή διαδικτύου εξετάζει να αναπτύξει η Ρωσία για τις χώρες ΒRICKS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), ως απάντηση αλλά και ως μέτρο προστασίας για το ίντερνετ που παρέχεται από τον δυτικό κόσμο και στο οποίο ασκείται έλεγχος από τις ΗΠΑ.
Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια του του Συμβουλίου Ασφαλείας και ό Βλανιτμιρ Πούτιν έθεσε ως προθεσμία τον Αύγουστο του 2018 για να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Όπως υπογράμμισα στη συνεδρίαση, το Αότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία ενός ξεχωριστού συστήματος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των DNS (Domain Name Servers), το οποίο δεν θα υπόκειται στον έλεγχο των διεθνών οργανισμών.
«Οι αυξημένες δυνατότητες των δυτικών εθνών να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στο χώρο των πληροφοριών, καθώς και η αυξημένη ετοιμότητα για την άσκηση αυτών των δυνατοτήτων, αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε.

*** ΤΩΡΑ! «Επίθεση» ΗΠΑ στη Ρωσία

~ Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson, μιλώντας στο ερευνητικό κέντρο Woodrow Wilson της Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι η Ρωσία «συνεχίζει να είναι επιθετική» προς τις γειτονικές χώρες.
«Η Ρωσία συνεχίζει την επιθετική της συμπεριφορά έναντι άλλων χωρών, παρεμβαίνοντας στην εκλογική διαδικασία και προάγοντας αντιδημοκρατικά ιδανικά» δήλωσε ο Tillerson και πρόσθεσε, ότι οι ΗΠΑ μαζί με τους συμμάχους τους, «αναγνωρίζουν την ενεργό απειλή» που προέρχεται από τη Ρωσία.
Ωστόσο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση θα επιθυμούσε εποικοδομητικές σχέσεις με τη ρωσική πλευρά.

***  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ όλο και πιο ΙΣΧΥΡΗ! Μια φωτογραφία, απόδειξη της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ της...

~ Οι Έλληνες φαίνεται ότι σιγά σιγά ξυπνάνε και αντιλαμβάνονται ποιοι τους λένε ψέματα και ποιοι την αλήθεια.
Οι δεξιοί διέλυσαν τη χώρα δίνοντας το δικαίωμα στην αριστερά να κουνάει το δάχτυλο, ενώ όταν κι αυτή με τη σειρά της πήρε την εξουσία στα χέρια της έδειξε το πραγματικό ακραίο και ανθελληνικό της πρόσωπο.
Βλέπουμε σιγά σιγά τις αίθουσες ανθρώπων, που επί χρόνια τάζουν λαγούς και πετραχήλια, να αδειάζουν, ενώ οι άνθρωποι που μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας σιγά σιγά κερδίζουν την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.
Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η παρακάτω φωτογραφία. Ο κ Παπαδημούλης, άνθρωπος της κυβερνήσεως, δεν κατάφερε να γεμίσει την αίθουσα που λίγο καιρό μετά ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, κατάφερε να γεμίσει ασφυκτικά.

Το παλιό πεθαίνει, και αυτό φαίνεται, και καιρός είναι να έρθει το καινούριο, το Ελληνικό. Κι αυτό αντιπροσωπεύει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, και γι’ αυτό οι πολίτες την εμπιστεύονται και τη δυναμώνουν καθημερινά όλο και περισσότερο.
Γιατί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δεξιά, ούτε για την αριστερά, και δεν την αφορούν οι ιδεολογικές αφετηρίες του καθενός. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το καλό της Ελλάδος, και γι' αυτό ζητάει απ΄όλους τους Έλληνες να ενωθούν. Για το καλό όλων...

***  Αυτό είναι το νέο... όνομα της κεντροαριστεράς...

~ Την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής» προτείνουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.
Ο φορέας θα συγκροτηθεί με το ιδρυτικό συνέδριον το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές της άνοιξης. Μέχρι τότε τα δύο κόμματα παραμένουν στη Βουλή με την ονομασία Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.
Η πρόταση των δύο αρχηγών να ονομαστεί Κίνημα Αλλαγής, συμφωνήθηκε στη 45λεπτη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο γραφείο της κ. Γεννηματά στη Βουλή.
Ακόμη, συμφώνησαν, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, να συνεδριάσουν από κοινού οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο κομμάτων μαζί με τα Πολιτικά Συμβούλια των δύο σχηματισμών.
Η δράση των βουλευτών θα συντονίζεται από ενιαίο συντονιστικό συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και των δύο κομμάτων.
Η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ενωτικά και να ανταποκριθούν στο αίτημα των 210.000 πολιτών που συμμτείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, με στόχο η προοδευτική παράταξη να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό.
«Δεν θα είναι είδηση οι συναντήσεις μας πια, θα είναι κατι συνηθισμένο. Προχωράμε σ’ ένα μεγάλο ανοικτό δημοκρατικό συνέδριο που θα εκφράσει όλες τις δυνάμεις» ανέφερε η κ. Γεννηματά.
«Ισχυρή αντιπολίτευση επί δύο, μία φωνή. Ένα μεγάλο συνέδριο για κατι νέο, για ένα ενιαίο κόμμα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Η κ. Γεννηματά έχει προγραμματίσει για αύριο το μεσημέρι, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Αναμένεται να ολοκληρώσει τις επαφές της με τους συνυποψηφίους της και τα κόμματα και κινήσεις που εμπλέκονται στο εγχείρημα με στόχο να σχηματισθεί ένα πολιτικό όργανο, το οποίο, μάλλον, θα λέγεται Πολιτική Γραμματεία, και θα καθοδηγεί την πορεία της παράταξης μέχρι την ολοκλήρωση του συνεδρίου. newsit.gr

*** Αθλητική ενημέρωση :
 
*** Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:Τα αποτελέσματα της Κυριακής
 Τα αποτελέσματα του Σαββάτου
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0
(39', 49' Λιβάγια, 63' Μπακασέτας)
Διαιτητής: Τζοβάρας (Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Πατράλης, Ουές
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ*): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46’ Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (76΄ Κονέ), Λόπες, Λιβάγια (71΄ Γιακουμάκης)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κοκκάλας, Ουές, Στάμου, Καρυπίδης, Ντιακαμονά, Βάντερσον, Αγγελόπουλος, Ντεβέσα (82΄ Στανσάβλιεβιτς), Δημούτσος, Πατράλης (64΄ Παπανικολάου), Ενσικουλού (67΄ Μπούντνικ)
 * O Χιμένεθ ήταν τιμωρημένος και παρακολούθησε τον αγώνα από booth του ΟΑΚΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

1. ΑΕΚ 24
2. Ολυμπιακός 23
3. ΠΑΟΚ 22
4. Ατρόμητος 21
5. Ξάνθη 17
6. Πανιώνιος 16
7. Αστέρας Τρίπολης 15
8. Παναθηναϊκός 15
9. ΠΑΣ Γιάννινα 15
10. Λεβαδειακός 15
11. Λαμία 14
12. Παναιτωλικός 13
13. ΑΕΛ 13
14. Απόλλων Σμύρνης 11
15. Κέρκυρα 11
16. Πλατανιάς 6
 * Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.
in.gr

*** Για το κύπελλο Ελλάδας :
Τρίτη 28 - 11 - 2017 :
ΟΦΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης   2-1 .- ^
(62΄Κιταμπάλά,82΄ Ογμπόε ,90+1΄ Ορτέγκα)
ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας -ΛΑΜΙΑ 1964  0-2 .- ^
(55΄Ακόστα ,59΄ Καραγιάννης )
Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών  0-4 .- ^
(17΄Μάντσον, 28΄Γουάρντα ,38΄Γουάρντα ,75΄Μενσάχ ) .-
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ  1-2 .- ^
 (32΄Κάστρο , 60΄Ορφανίδης , 90+1΄Ζυγκερίδης )
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1 .- ^
(60΄ Μιλούνοβιτς , 72΄Σολτάνη) .-

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~* ΕΚΔΡΟΜΕΣ  Διαδρομές
Δευτέρα 13  Νοεμβρίου 2017 
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-14-2017.html .-   
~*  Αθλητική ενημέρωση  Σαββατοκύριακο 11 και 12  Νοεμβρίου 2017 :Μια  εβδομαδιαία ανασκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/11/11-12-2017.html .- 
  ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-15-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-16-2017.html .- 

~* H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το   2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-18-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/rfara-news-20-2017.html .-
~** ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-21-2017.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 18  και 19 Νοεμβρίου  2017  :Αθλητικά ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/18-19-2017_20.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-21-2017.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~**   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html .-  Με 21 θέματα για την  υγεία...
~** Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~*
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-24-2017.html .-
~*  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/11/news-25-2017.html . -
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και 26 Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία περισκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/25-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008~  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-26-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-27-2017.html .-   
 

~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-28-2017.html .-
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5933   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3784    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3789  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.526    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου