Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008  ....
~
Με τον Ιερέα  Παναγίας Βράχου


Για να είσαι αρεστός στον Θεό, κράτησε αυτές τις τρεις παραγγελίες και σώζεσαι: Όπου και αν πας, τον Θεό να έχης μπρος στα μάτια σου πάντοτε. Ό,τι και αν κάνης, να στηρίζεται στη μαρτυρία των θείων Γραφών. Και σ' όποιον τόπον και αν κατοικής, μη μετακινείσαι εύκολα από εκεί (Άγ. Αντώνιος).Γεροντικόν

τοιχογραφίες μέσα στο εκκλησάκι της Παναγίας Βράχου Νεμέας 12-11-2017

~ 14 Νοεμβρίου
Αποστόλου Φιλίππου (1), εκ των IB`. Γρηγορίου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Παλαμά (†1340). Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου (†1800).
(1)Ο Απόστολος Φίλιππος καταγόταν από τη Βηθσαΐδα της Γαλιλαίας, η οποία ήταν πατρίδα και των αποστόλων Ανδρέα και Πέτρου. Όταν ο Κύριος συνάντησε τον Φίλιππο τον κάλεσε κοντά Του, ο Φίλιππος δέχθηκε με πολύ χαρά και προέτρεψε και τον φίλο του Ναθαναήλ να ακολουθήσει τον Κύριο και αυτός. Έπειτα από την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ο Φίλιππος κληρώθηκε να κηρύξει το λόγο του Ευαγγελίου στις χώρες της Ασίας. Έχοντας συντρόφους του στο ευαγγελικό του έργο τον απόστολο Βαρθολομαίο και την αδερφή του Μαριάμνη κήρυξε σε πάρα πολλές πόλεις, ερχόμενος καθημερινά αντιμέτωπος με κινδύνους και κακουχίες. Ο Απόστολος Φίλιππος βρήκε μαρτυρικό θάνατο στην Ιεράπολη της Φρυγίας. Στον τόπο εκείνο ο Φίλιππος και οι σύντροφοί του είχαν οδηγήσει στη Χριστιανική πίστη πλήθος κόσμου, γεγονός που εξόργισε τους ειδωλολάτρες, οι οποίοι και κρέμασαν στην πλατεία της πόλης τον Φίλιππο, τον Βαρθολομαίο και τη Μαριάμνη.
~ Ευχές στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας 
 
 
 
Έως αργά το εσπέρας δεχόταν ευχές για την ονομαστική του εορτή ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στο Επισκοπικό Μέγαρο.
Το παρόν έδωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ  και  Άρτης κ. Καλλίνικος.
Ακόμη, πλήθος κόσμου συνέρρευσε, μεταξύ αυτών ιερείς, εκκλησιαστικά συμβούλια, κατηχητικά σχολεία, μουσικοχορετικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος εγκαρδίως ευχαρίστησε το ποίμνιό του για την τιμή, το σεβασμό και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του.
Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ονομαστηρίων μητροπολίτη Μεσσηνίας
Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, καθώς και για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος και ο Θεοφιλ. επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.
Το Θείο Λόγο κήρυξε μητροπολίτης Σταγών, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου και στον εορτάζοντα μητροπολίτη.
Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών επισκόπων, σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλον, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.
Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τους μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές Αρχές, καθώς και τους πιστούς για την παρουσία και τις ευχές τους.
Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα παρέδωσε σε εννέα νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Ευθύς αμέσως δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον ποιμενάρχη τους.
Στην εορτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  Ο Αρχιεπίσκοπος στον Εσπερινό
Μια μέρα νωρίτερα τελέστηκε πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, των Θεοφιλ. επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου, Μεθώνης κ. Κλήμεντα και του εορτάζοντος μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Από του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στο μητροπολίτη Μεσσηνίας τα έτη του να είναι πολλά με υγεία και μακροημέρευση προς δόξαν Θεού και διακονίας του λαού. Με τη σειρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε το Μακαριώτατο για την παρουσία του στα ονομαστήριά του, τονίζοντας ότι αποτελεί έκφραση ενότητας της Εκκλησίας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε .-
~
Ἦχος γ’.
Ἀπόστολε Ἅγιε Φίλιππε, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.
~ Απολυτίκιο Άγ. Αποστόλου Φιλίππου - 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/grC9f038nXs  .-
~

***  Προβολή της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας» στα Φιλιατρά 
Την ταινία «Η δική μας Μαρία Κάλλας» θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, παρουσία μελών της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στον κινηματογράφο Cinelux στα Φιλιατρά.
  Ιστορικό
Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία είναι ένας τριτοβάθμιος πολιτιστικός οργανισμός των απανταχού μεσσηνιακών πολιτιστικών ομοσπονδιών και συλλόγων. Ιδρύθηκε το 1997 με την προτροπή του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού. Μέλη του βρίσκονται σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη, Ρωσία και Ελλάδα.
Το 2013 η καθηγήτρια της Υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, Maria Boudas Bakalis, ανέβασε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση Αθηνών ένα δικό της μονόπρακτο, το «La Maria. Η Ζωή και οι έρωτες της Μαρίας Κάλλας». Τότε στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία γεννήθηκε η ιδέα να γυριστεί μια ταινία για τη Μεσσήνια στην καταγωγή Μαρία Κάλλας (Καλογεροπούλου), προκειμένου να προβάλλουν τη μεγάλη ντίβα και το ρόλο που διαδραμάτισε στο χώρο του λυρικού θεάτρου.
Το 2014 το Δ.Σ. της Αμφικτυονίας ανέθεσε τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η δική μας Μαρία» στον Ελληνοσουηδό σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, μαθητή του Bergman, καθηγητή της Βασιλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου της Στοκχόλμης. Η επαφή με το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» οδήγησε στην απόφαση να υποδυθεί τη Κάλλας ένα μέλος του, η Μυρτώ Καμβυσίδη. Μέλη της Αμφικτυονίας και φίλοι της από την Ελλάδα και το εξωτερικό βοήθησαν αποφασιστικά να γίνουν τα γυρίσματα στο Νεοχώριο Οιχαλίας, τόπο καταγωγής της Κάλλας, στο Μελιγαλά, στην Καλαμάτα, στην Αθήνα, στην Τρίπολη, στο Σκορπιό, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι, στο Μιλάνο και στη Βερόνα.
Η ταινία είναι αποτέλεσμα 250 εθελοντών, έχει διάρκεια 95 λεπτών κι έχει ήδη προβληθεί σε Αμερική, Καναδά, Αγγλία και πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Με ενέργειες, δε, της Αμφικτυονίας κηρύχτηκε το 2017 «Έτος Μαρίας Κάλλας» από το υπουργείο Πολιτισμού.
  Μηνύματα
Τα μηνύματα που βγαίνουν από την ταινία είναι: Η Κάλλας είναι Ελληνίδα και η Ελλάδα συνεχίζει να γεννά διάσημες προσωπικότητες. Επίσης, αποτελεί ένα διπλωματικό πολιτιστικό εργαλείο για την Ελλάδα και αντιπαρατίθεται στην προσπάθεια οικειοποίησης της Κάλλας από την Ιταλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ενώ ανατάσσει την ψυχολογία των απανταχού Ελλήνων και κυρίως των ομογενών μας.
Κατά δεύτερο, η ταινία είναι το αποτέλεσμα αυθόρμητης συμμετοχής διακοσίων πενήντα (250) προσώπων όλων εθελοντών. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο παράδειγμα για την Ελλάδα.
Τέλος, η προσπάθεια αυτή στοχεύει στην καλλιτεχνική, πνευματική και τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας.
Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και τα μέλη της Αμφικτυονίας.

*** Κλειστό το Ταμείο και το Λογιστήριο της ΔΕΥΑΚ στις 17/11 
Λόγω της αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος της ΔΕΥΑΚ την προσεχή Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, δε θα λειτουργήσουν το Ταμείο και το Λογιστήριο. Οι υπόλοιπες, ωστόσο, Υπηρεσίες Έργων, Επισκευών Βλαβών κ.λπ. θα λειτουργήσουν κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα για τις Βλάβες είναι 27210 63120 και 27210 69427 και λειτουργούν όλο το 24ωρο.

*** Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στις κάλπες της Κεντροαριστεράς και στη Μεσσηνία!  {210.000 ψηφίσανε Χ 3 ευρώ=630.000 Ευρώ}!!!
Με «αέρα» η Φώφη στο δεύτερογύρο απέναντι στον Ανδρουλάκη!
  Με περισσότερους από 210.000 ψηφίσαντες, σ’ όλη τη χώρα, οι εκλογές για πρόεδρο στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Μεγάλη νικήτρια του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Φώφη Γεννηματά, η οποία «μπαίνει» στη «μάχη» του δεύτερου γύρου με ποσοστό 41,20%.
Καθαρή ήταν η επικράτηση στη δεύτερη θέση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, που συγκέντρωσε το 24,85% και ευελπιστεί να προσελκύσει ψηφοφόρους από τους συνυποψηφίους του που δεν κατάφεραν να περάσουν στο δεύτερο γύρο, ώστε να διεκδικήσει την προεδρία του νέου φορέα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Τρίτος στις εκλογές αναδείχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με 13,78%, ενώ ο πρόεδρος του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, ήρθε τέταρτος με ποσοστό κοντά στο 10,78%. Ακολούθησαν ο Γιάννης Μανιάτης με 4,51%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 2,43%, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος με 1,71%, ο Απόστολος Πόντας με 0,54% και ο Δημήτρης Τζιώτης με 0,20%.

  «Καθαρό» προβάδισμαστη Φώφη έδωσε και η Μεσσηνία
Ανάλογη της προσέλευσης στις κάλπες σ’ όλη τη χώρα ήταν και αυτή στη Μεσσηνία. Οι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς σχημάτισαν «ουρές» στα εκλογικά κέντρα της περιοχής, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πνευματικό Κέντρο, όπου διεξήχθη η εκλογική διαδικασία στην Καλαμάτα, δόθηκε παράταση μιας ώρας, και οι κάλπες έκλεισαν στις 9.00 μ.μ. αντί για τις 8.00 μ.μ. που ήταν προγραμματισμένο, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι και να ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος ψηφοφόρος που επιθυμούσε.
Συνολικά στα εκλογικά κέντρα της Μεσσηνίας ψήφισαν 3.092 άτομα. Πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς στη Μεσσηνία με 1.461 ψήφους και ποσοστό 47,2% ήρθε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Καθαρά» δεύτερος συγκεντρώνοντας 772 ψήφους και ποσοστό 25% ήρθε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακολούθησαν με 418 ψήφους ο Γιώργος Καμίνης (ποσοστό 13,5%), με 200 ο Σταύρος Θεοδωράκης (ποσοστό 6,5%), με 56 ο Κωνσταντίνος Γάτσιος (1,8%), με 113 ο Γιάννης Μανιάτης (3,7%), με 10 ο Απόστολος Πόντας (0,32%), με 40 ο Γιάννης Ραγκούσης (1,3%) και, τέλος, με 3 ο Δημήτρης Τζιώτης (0,09). Στις κάλπες βρέθηκαν και 19 λευκά ψηφοδέλτια.
Σε επικοινωνία μας με το γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Γιάννη Πάζιο, μας τόνισε ότι το κύριο μήνυμα της εκλογικής αυτής διαδικασίας ήταν η συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Επίσης, υπογράμμισε ότι αυτή η μεγάλη συμμετοχή «προκαλεί» ένα πολιτικό γεγονός τόσο στο χώρο της Κεντροαριστεράς όσο και κατ’ επέκταση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Πρόσθεσε δε, ότι στο χέρι πλέον όλων είναι να αξιοποιήσουν αυτό το «δυναμικό» των ανθρώπων προς όφελος του νέου εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς.
Τέλος, ευχήθηκε να προχωρήσουν ομαλά και οι διαδικασίες αυτής της εβδομάδας, ώστε την προσεχή Κυριακή ο κόσμος της Κεντροαριστεράς να επιλέξει αυτόν που θα ηγηθεί του νέου φορέα και να προχωρήσουν οι εξελίξεις άμεσα, με σκοπό η Κεντροαριστερά να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
  Φώφη Γεννηματά: Δικαιώθηκε η πρωτοβουλία μας – Όλοι μαζί την επόμενη ημέρα
H Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο προοδευτικό φορέα, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες με τη συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα.
«Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στη μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στη συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για τη χώρα», υπογράμμισε η κα Γεννηματά ευχαριστώντας όλους τους συνυποψηφίους της για τον αγώνα και τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.
  «Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα
«Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στη διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

  Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς
«Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα.
Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα αποτελέσματα των εκλογών.
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας», ανέφερε προσθέτοντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες πήραν το νέο φορέα στα χέρια τους. «Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους.
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι εδώ», σημείωσε.
Έκανε δε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψηφίους για την επόμενη Κυριακή, στο δεύτερο γύρο, «σε πείσμα όσων έλεγαν πως δε θα τα καταφέρουμε», όπως ανέφερε.
  Συγχαρητήρια Σταύρου
Θεοδωράκη στη Φώφη Γεννηματά
 «Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συγχαρητήρια δήλωσή του προς τη Φώφη Γεννηματά.
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συνεχάρη και τους συνυποψηφίους του για τον αγώνα που έδωσαν. «Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία.
Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας. Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται», είπε ο κ. Θεοδωράκης.
  Γιάννης Ραγκούσης
Τα συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε ευχαριστώντας όλους όσοι τον ψήφισαν.
  Γιώργος Καμίνης
Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Γιώργος Καμίνης συνεχάρη τους συνυποψηφίους του για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας της ψηφοφορίας. «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους προοδευτικούς πολίτες «που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τους εκατοντάδες εθελοντές, που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.
  Γιάννης Μανιάτης
«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος που στήριξε και συμμετείχε, είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματός μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».
Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων, ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας.
«Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας όλοι θα είμαστε παρόντες στη μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΣΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ»…
 Αυτόνομη πορεία και συνέδριο ζητούν μέλη του κόμματος
 Η αποτυχία του προέδρου και ιδρυτή του «Ποταμιού», Σταύρου Θεοδωράκη, στην εκλογική διαδικασία για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς «πυροδότησε» αντιδράσεις από μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη προς τα ΜΜΕ και την οποία υπογράφουν περίπου 60 μέλη του κόμματος, κατηγορούν το Σταύρο Θεοδωράκη για καθαρά προσωπική απόφαση, όσον αφορά στην υποψηφιότητά του για το νέο φορέα, ενώ ζητούν άμεσα συνέδριο και να συνεχίσει το «Ποτάμι» την αυτόνομη πορεία του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
  «Αυτόνομη πορεία του Ποταμιού - Συνέδριο τώρα»
 Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για το Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δε σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφησή του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε.
Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες.
Εμείς συνεχίζουμε, μένουμε πιστοί σε όσα μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε το Φλεβάρη του 2014, για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, τη διαφθορά, τον κομματισμό. Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος.
Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας.
Τα μέλη του Ποταμιού:
Αγγελοπούλου Νικολίτσα-Λίλη, Αγγελοπούλου Αικατερίνη, Αγγελοπούλου Μαρίζα, Αγγελοπούλου Μυρτώ, Αθανασιάδου Σοφία, Αθανασόπουλος Θάνος, Αναστασοπούλου Μαρία, Αντωνοπούλου Αργυρή, Αργυρός Ευάγγελος, Βασιλούδης Θεοδόσιος, Γκεντζής Αλέξανδρος, Δημήτρης Σαράντου, Ζήρας Παναγιώτης, Ιωαννίδου Στέλλα, Καβούνη Ροδή, Καλαθενιός Γεώργιος, Κάλφας Νικήτας, Καραγιάννης Μάρκος, Καρακατσάνης Γιώργος, Καραμανιώλας Δημήτρης, Κατσανούλας Κωνσταντίνος, Κατσαρέλης, Τριαντάφυλλος Δημήτρης, Καχριμάνης Σπύρος, Κίκιλης Ιωάννης, Κοντόπουλος Ανδρέας, Κόρδας Νίκος, Κοσμάτος Ανδρέας, Κουρκουνάς Δημήτρης, Κουρούβανη Ελένη, Κριπαράκος Κώστας, Λαπόρδα Χριστίνα, Μανθόπουλος Θεόδωρος, Μανουσάκης Στάθης, Μαυρίκιος Γιάννης, Μολδοβανίδης Νίκος, Μουζάς Παύλος, Μπαζάκης Κώστας, Μπακάλης Νάσος, Μπακέας Παναγιώτης, Μπινιάρης Θωμάς, Νάτσης Ευθύμιος, Ντζελβέ Μαρία, Οικονομόπουλος Ανδρέας, Παπαδοπούλου Ελένη, Παπαστράτος Στέλιος, Πατέλης Βασίλης, Ρηγούτσος Αλοΐσιος, Σπετσιέρης Ελευθέριος, Τάνης Κώστας, Τουτουντζόγλου Δημήτριος, Τριανταφυλλίδης Τρύφων, Τσαούσης Γιώργος, Τσίγγου Κίττυ, Τσιριγώτη Κοντάκη Δέσποινα, Φουντάκης Γιώργος, Χάιδου Νατάσσα, Χατζηαθανασίου Παντελής, Χατζηιερεμίας Συμεών, Χριστόπουλος Θανάσης.    Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

***  Στο κλαμπ των παντρεμένων ο Στασινός 
 
Την εκλεκτή της καρδιάς του, Ιωάννα Πέζου, παντρεύτηκε το πρωί της Κυριακής ο φωτογράφος του «Θάρρους», Στασινός Μουτσούλας.
Ο γάμος έγινε στο ναό του Αγίου Νικολάου, σε στενό κύκλο, κατ’ επιλογήν του ζευγαριού. Μάλιστα, ο πατέρας Φίλιππος ανέφερε ότι στα 20 χρόνια που τελεί γάμους, ο συγκεκριμένος ήταν ο καλύτερος, αφού όσοι παρευρέθησαν «έζησαν το μυστήριο».
Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στο «Θάρρος», ευχόμαστε στον Στασινό και την Ιωάννα βίον ανθόσπαρτον! 

***  23χρονη και 39χρονος διέρρηξαν αυτοκίνητο στην Καλαμάτα 
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί, ένας 39χρονος και μία 23χρονη, γιατί όπως προέκυψε προχθές το απόγευμα, στην Καλαμάτα,διέρρηξαν όχημα και αφαίρεσαν προσωπικά του αντικείμενα. 

*** Συνάντηση Τσώνη-Δέδε στο Υπουργείο Υποδομών 
Την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από κοινή τους πρωτοβουλία και επικοινωνία, συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε.
Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο σε φιλικό περιβάλλον, ενώ συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Μεσσήνης, όπως αγροτική οδοποιία, φράγματα και  υποδομές.
«Στην περίοδο της κρίσης τόσο ο δήμαρχος όσο και ο γενικός γραμματέας είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να εξεύρουν πόρους, ώστε να εκταμιευτούν χρήματα  για τις ανάγκες του Δήμου.
Η κοινή προσπάθεια βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο, αλλά το πλέον ουσιαστικό είναι ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και ο γενικός γραμματέας  θα επιμένουν, γιατί όποιος επιμένει και στην αυτοδιοίκηση έχει αποτέλεσμα, ώστε να έρθουν τα καλύτερα» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Μεσσήνης.

*** Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Κυπαρισσία ο Π. Τατούλης λόγω λιμανιού 
Απόφαση με την οποία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας την πόλη της Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας υπέγραψε με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Όπως αναφέρεται, η απόφαση ελήφθη λόγω των εκτεταμένων ζημιών στον προσήνεμο μόλο του λιμένα της Κυπαρισσίας και του κινδύνου για την ασφάλεια των πολιτών και των σκαφών που βρίσκονται στο λιμάνι.
Η απόφαση πάρθηκε από τον περιφερειάρχη έπειτα από σχετικά έγγραφα του Δήμου Τριφυλίας στις 11 Σεπτεμβρίου και στις 24 Οκτωβρίου, ενώ άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου του 2018, όπως αναφέρεται. Β.Β. 

*** Μόνο για το 30% των ζημιών αποζημιώνονται οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο το 2015 
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε
 Η αποζημίωση των πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015 σε περιοχές της Καλαμάτας καθορίσθηκε με απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών.
Η απόφαση, όπως αναφέρεται σε αυτή, στοχεύει στην υποστήριξη των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν σε περιοχές της Καλαμάτας και υπέστησαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο. Εντούτοις, η κρατική αποζημίωση που εγκρίθηκε φτάνει μόνο μέχρι το 30% της ζημιάς.
  Το 30%
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η επιχορήγηση αφορά επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή που οριοθετήθηκε από τη σχετική υπουργική απόφαση. Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας και αφορούν σε κτηριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, τα οποία έχουν καταγραφεί από την αρμόδια επιτροπή ως ολοσχερώς κατεστραμμένα από τον ανεμοστρόβιλο.
Η επιχορήγηση καταβάλλεται εντός 4 ετών από την επέλευση του ανεμοστρόβιλου και συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 30% του συνόλου της κατά περίπτωση εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας.
  Δικαιολογητικά
Η επιχορήγηση καταβάλλεται στους δικαιούχους από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης έπειτα από προσκόμιση των εξής εγγράφων - δικαιολογητικών:
-Βεβαίωση της αρμόδιας Περιφέρειας στην οποία αναγράφεται η επωνυμία, το ΑΦΜ της επιχείρησης, η ζημία που υπέστη αναλυτικά ανά κατηγορία και συνολικά, καθώς και αναφορά περί εγκατάστασης και άσκησης νόμιμης δραστηριότητας της επιχείρησης εντός της ζώνης οριοθέτησης, δηλαδή Δήμο και δημοτικό διαμέρισμα
-Πρακτικό εκτίμησης ζημιών υπογεγραμμένο από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών
-Βεβαίωση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία βεβαιώνεται ότι δεν έχει εγκριθεί δωρεάν κρατική αρωγή για τις ίδιες ζημιές κτισμάτων με βάση το άρθρο 10 του ν.2576/1993, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 84 του ν. 4313/2014 και ισχύει, ούτε εκκρεμεί σε αυτήν σχετική αίτηση
-Υπεύθυνη δήλωση ότι ο δικαιούχος δεν αποζημιώνεται από άλλον φορέα για τις ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο. Ζημιές οι οποίες καλύπτονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποζημιώνονται μόνο κατά το μέρος που υπερβαίνουν το ποσό που εισπράχθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία, το άθροισμα των οποίων (ασφαλιστηρίου συμβολαίου και επιχορήγησης) δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 100% της εκτιμηθείσας ζημίας
-Βεβαίωση της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εμφανίζεται το συνολικό ύψος αποζημίωσης που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος ή άλλως υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου περί μη ύπαρξης ασφαλιστικού συμβολαίου με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής
-Πιστοποιητικό Πρωτοδικείου των τελευταίων 30 ημερών περί μη πτώχευσης
-Γενικό Πιστοποιητικό από το Γ.Ε.Μ.Η.
-Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης της εταιρείας από το Γ.Ε.Μ.Η.
-Δικαιολογητικά εκταμίευσης όπως προβλέπονται από σχετική υπουργική απόφαση.
Η βεβαίωση περί του ύψους των ζημιών παρέχεται από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας με βάση τις ζημιές που κατέγραψαν οι αρμόδιες πρωτοβάθμιες ή δευτεροβάθμιες επιτροπές. Από το ύψος της εκτιμηθείσας ζημίας αφαιρείται τυχόν ασφαλιστική αποζημίωση που έλαβε ή πρόκειται να λάβει ο δικαιούχος.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Καλαματιανοί του εξωτερικού: Βένια Πανοπούλου, από την Καλαμάτα στη Βουδαπέστη και τελικά στο Καντέρμπερι 
Μετά τους Καλαματιανούς της Ολλανδίας μεταφερόμαστε στην Αγγλία, όπου μας υποδέχεται η Βένια Πανοπούλου, η οποία μεγάλωσε στην Καλαμάτα και έφυγε για τη Βουδαπέστη, προκειμένου να σπουδάσει Οδοντιατρική.
Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, μέχρι που η αγάπη για την Αρχιτεκτονική την έκανε να αλλάξει χώρα, αλλά και σχολή.
Επόμενος σταθμός της, λοιπόν, η Αγγλία, όπου πλέον εργάζεται και παράλληλα κάνει το μεταπτυχιακό της στη Ρομποτική και τις Αναλώσιμες Ύλες.
 Πόσο καιρό εργάζεσαι στο εξωτερικό και πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να φύγεις;
Τον πρώτο χρόνο ήμουν μεταξύ Λονδίνου, όπου δούλευα για κάποιο διάστημα, και Canterbury, όπου και είναι η σχολή μου. Τον τελευταίο χρόνο παράλληλα με το μεταπτυχιακό μου εργάζομαι στο Canterbury, όμως όχι πάνω στο αντικείμενό μου.
Η απόφασή μου να φύγω στο εξωτερικό ήταν κάτι πολύ φυσικό για εμένα, αφού, όπως είπα και στην αρχή, το είχα αποφασίσει από αρκετά μικρή ηλικία. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως μελλοντικά θα παραμείνω στο εξωτερικό, αφού έπειτα από 7 χρόνια διαμονής είναι κάτι το οποίο μου είναι πολύ οικείο. Επίσης, οι ευκαιρίες εδώ είναι πολύ περισσότερες, ειδικότερα για τον τομέα ειδίκευσης που έχω επιλέξει.
 Δυσκολεύτηκες στην ανεύρεση εργασίας στη χώρα που βρίσκεσαι;
Δε δυσκολεύτηκα να βρω δουλειά, μιας και είχα προϋπηρεσία στην εταιρεία.
 Πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στη χώρα που ζεις;
Θεωρώ πως δεν έχω βιώσει ρατσισμό τα χρόνια που ζω στην Αγγλία. Πάντα υπάρχουν κάποια σχόλια για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά ποτέ δεν έχει ειπωθεί κάποιο κακεντρεχές ή ρατσιστικό σχόλιο σε προσωπικό επίπεδο.
 Τι θα ήθελες να μεταφέρεις από την κουλτούρα της εκεί ζωής σου στην Ελλάδα;
Αυτό που θα ήθελα να μεταφέρω στην Ελλάδα είναι σίγουρα η οργάνωση, αλλά και ο σεβασμός στον εργαζόμενο και το συνάνθρωπο. Θεωρώ ότι, δυστυχώς, η κρίση στην Ελλάδα πλέον δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κοινωνική. Κάθε φορά που επιστρέφω στην Ελλάδα βλέπω με μεγάλη μου λύπη πως υπάρχει τρομερή έλλειψη σεβασμού και τρόπων καλής συμπεριφοράς.
 Τρία πράγματα που πρέπει κάποιος να δει, αν επισκεφτεί την πόλη που βρίσκεσαι…
Τον καθεδρικό ναό του Canterbury, ο οποίος είναι η Αρχιεπισκοπή όλης της Αγγλίας και είναι πραγματικά μαγευτικός. Τα Dover cliffs, που είναι λίγο πιο έξω από το Canterbury, αλλά πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή, ειδικά για τους λάτρεις της φύσης, αλλά και τους westgate gardens, που ειδικά την άνοιξη είναι γεμάτοι τουλίπες όλων των χρωμάτων και μανόλιες.
 Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Καλαμάτα;
Από την Καλαμάτα μού λείπει κυρίως η θάλασσα και τα υπέροχα χρώματα στον ουρανό την ώρα του ηλιοβασιλέματος.
 Σκέψη για επιστροφή υπάρχει στο μυαλό σου;
Η σκέψη για επιστροφή υπάρχει γενικά, αλλά στην παρούσα φάση είναι πολύ μακρινή. Ίσως στα επόμενα χρόνια να αλλάξω γνώμη, αλλά προς το παρόν αγαπώ αυτό που κάνω πολύ για να το αφήσω και να γυρίσω.
  Των Παναγιώτη Μπαμπαρούτση - Κώστα Γαζούλη

*** ΕΓΓΡΑΦΑ-ΣΟΚ!Εγγυητής το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ σε δάνεια ΤΡΑΠΕΖΩΝ και ΔΕΗ...

~   Μπαίνοντας κανείς στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ βλέπει πολλά κι ωραία πράγματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως το Ελληνικό Δημόσιο μπήκε εγγυητής στην ALPHA BANK προκειμένου η τράπεζα να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων ποσό ύψους 102 εκατομμυρίων .
Το ότι η υπογραφή μπήκε 29/8 και δημοσιεύτηκε 2,5 μήνες μετά είναι άλλη υπόθεση.
 Όπως βλέπετε και η EUROBANK πήρε εγγύηση αλλά και η ΔΕΗ για να προχωρήσει σε δανεισμό ώστε να αναπτυχθεί η επιχείρηση.

Πάντως και οι δύο τράπεζες πήραν εγγύηση για να δώσουν τα χρήματα ως επιχειρηματικά δάνεια σε πολίτες.
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ και ΕΔΩ και ΕΔΩ

***  Οδηγούν στο ΧΑΟΣ τη Μέση Ανατολή; Το σχέδιο ΔΙΑΛΥΣΗΣ της Σαουδικής Αραβίας...

~  Πολλοί είναι αυτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες που πιστεύουν ότι το κράτος της Σαουδικής Αραβίας είναι πολύ πιο θνησιγενές απ’ ότι παρουσιάζεται σήμερα, κι ότι οι Αμερικανοί σκέπτονται το σενάριο της διαλύσεως του κράτους σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο μέλλον με τη συμμαχία των δύο κρατών.
Υπάρχει ένα σενάριο το οποίο ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει στα «συρτάρια» της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και της CIA. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η Σαουδική Αραβία θα διχοτομηθεί σε 4 νέα κράτη.
Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου πολλοί Αμερικανοί υψηλόβαθμοι υποστήριξαν ότι η μόνη λύση για τη Μέση Ανατολή είναι η αναδιάταξη των συνόρων, και η διάσπαση κρατών σε μικρότερα, ώστε τα κράτη να ελέγχονται πιο εύκολα.
Για τη Σαουδική Αραβία το το σενάριο πήγαινε ως εξής: Το πρώτο κράτος που θα δημιουργηθεί  είναι η Μέκκα και η Μεντίνα, όπου θα λειτουργήσουν με έναν παρόμοιο τρόπο όπως το Βατικανό. Το δεύτερο κράτος, με πρωτεύουσα το Ριάντ, θα κυβερνάται από το μετριοπαθές Ισλάμ. Το τρίτο κομμάτι θα γινόταν ενός «Μεγάλου Ισραήλ», κομμάτι που θα εξασφάλιζε καλύτερα την αμυντική θωράκιση του Εβραϊκού κράτους και τέλος στις περιοχές Al-Qatif και του al-Dammam θα δημιουργηθεί ένα κρατίδιο Σιιτών.
Θεωρία συνωμοσίας ή ένα ρεαλιστικό σχέδιο; Μόνο το μέλλον μπορεί να το αποδείξει...

***  Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ προκαλεί "ΣΕΙΣΜΟ" στον ΣΚΑΪ! Έρχονται αποκαλύψεις...

~  Μη χάσετε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι την ενημερωτική εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα όπου θα βρεθεί καλεσμένος ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα κάνει αποκαλύψεις και θα ξεσπεπάσει για άλλη μια φορά το Δυτικόδουλο πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο με κάθε τρόπο εμποδίζει την οικονομική αλλά και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων.
Συντονιστείτε όλοι στον ΣΚΑΪ στις 12.00 το μεσημέρι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

***  Στους Έλληνες "κοινωνικό μέρισμα" και στους "'Καρανίκες" ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ για ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ...

~  Τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τα «σπασμένα» της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει πλουσιοπάροχα τους ημετέρους «Καρανίκες» με χιλιάδες ευρώ.
Χαρακτηριστικά οι δαπάνες για το γραφείο του Πρωθυπουργού ανέρχονται περίπου στις 666.000 ευρώ το χρόνο, ενώ μόνο για τους μετακλητούς (δηλαδή τα κομματικά ρουσφέτια) ξοδεύονται περίπου 84.000 ευρώ ετησίως.
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος, μόνο στη Γραμματεία του πρωθυπουργού οι έξτρα δαπάνες ανέρχονται σε 22.000 ευρώ μηνιαίως ενώ τον Απρίλιο του 2016, όταν είχε ξεσπάσει και πάλι θόρυβος, οι υπερωρίες για τρίμηνη περίοδο ήταν 10.300 ευρώ. Μεταξύ των ανθρώπων που λαμβάνουν τις υπερωρίες αυτές είναι και ο γνωστός σε όλους Νίκος Καρανίκας.
Και το έγκλημα δεν σταματάει εκεί. Στο πολιτικό γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου τον Ιούνιο εγκρίθηκε η δαπάνη 2.900 ευρώ για υπερωρίες και 3.200 ευρώ για εργασίες σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες. Σύνολο δηλαδή 6.100 μηνιαίως ή 73.200 ευρώ ετησίως για τους μετακλητούς του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Επίσης, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη εγκρίθηκαν για τον Ιούνιο δαπάνες ύψους 3.800 ευρώ για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις νυκτερινές ώρες και ποσό 3.200 για υπερωριακή απασχόληση. Σύνολο δηλαδή 7.000 τον μήνα ή 84.000 ευρώ ετησίως.
Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις πρόσθετες αμοιβές. Σύμφωνα με τα έγγραφα πληρωμών που δημοσιεύονται στη Διαύγεια κάθε μήνα πληρώνουμε 11.000 ευρώ σε υπερωρίες και 10.000 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες. Δηλαδή συνολικά η Γραμματεία του Μαξίμου δαπανά 22.000 ευρώ για πρόσθετες αμοιβές μηνιαίως ή 264.000 σε ετήσια βάση.   Με πληροφορίες από newsbomb.gr

***  EKTAKTO! Διάλυση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προμηνύει αυτό;..

~  Αποχώρηση είχαμε από την Χρυσή Αυγή. Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή στον Πειραιά», Ηλίας Κατσαφάδος, ανεξαρτητοποιήθηκε και από τη δημοτική παράταξη, της οποίας είναι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος.
Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, για την απόφασή του, ο κ. Κατσαφάδος έκανε λόγο για κομματικές παρεμβάσεις στο έργο του και κατήγγειλε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α' Πειραιά, Νίκο Κούζηλο.
Η επιστολή του έχει ως εξής:
«Με την παρούσα επιστολή δηλώνω την ανεξαρτοποίησήμου από την δημοτική παράταξη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΠΕΙΡΑΙΑ.
Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Αριστοτέλη –το «γνωστικό» συναρτάται με το «επιθυμητικό» που σημαίνει ότι τα συναισθήματα ορίζουν τον τρόπο ενεργοποίησης του λόγου...
Η υποψηφιότητα μου είχε ως στόχο να έχω ωςδημοτικός σύμβουλος αδέσμευτη, ειλικρινή και ξεκάθαρή γνώμη-άποψη για κάθε θέμα χωρίς υποδείξεις, εξαρτήσεις και κομματικές παρεμβάσεις, όταν μάλιστα παραβιάζονται οι διαδικασίες, δεν τηρείται η δεοντολογία και η ιεραρχία.
Επειδήσέβομαι την εντολή των συνδημοτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης κaι είναι μεγάλη τιμή που μεεμπιστεύτηκαν , δεν διαπραγματεύομαι τηναξιοπρέπειά μου και παραμένω πιστός στις αρχές και τα πιστεύω μου.
Η επιλογή μου για ανεξαρτοποίηση και όχι παραίτηση στηρίζεται στην υποχρέωση και προσωπική ευθύνη που έχω στους συνδημότες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Δεν θα τους προδώσω και δεν θα τους εγκαταλείψωμέχρι το τέλος της θητείας μου
Συνεχίζω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος με κύριο μέλημά μου την απρόσκοπτη και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων μου».

***  ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ στον Αμερικανικό ΣΤΡΑΤΟ! Τον ΟΔΗΓΟΥΝ στο ΧΑΟΣ με απίστευτη απόφαση... (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από απόφαση που έχει τρομοκρατήσει στρατιώτες και επιστήμονες.
Ο στρατός των ΗΠΑ θέλοντας να διευρύνει τη δυνατότητα προσλήψεων, αποφάσισε να επιτρέψει σε ανθρώπους που έχουν ιστορικό σοβαρής ψυχικής ασθένειας να προσληφθούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις, κάτι που είναι ξεκάθαρο ότι είναι αρκετά επικίνδυνο.
Οι ψυχίατροι προειδοποιούν ότι αυτή η «χαλάρωση» των όρων θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο στους ίδιους τους ανθρώπους με ψυχική ασθένεια, αλλά και στους ευάλωτους νεοσύλλεκτους οι οποίοι θα είναι τρομοκρατημένοι έχοντας δίπλα τους ψυχικά αρρώστους να κρατάνε όπλο.  Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: Lowering standards: People with serious mental illness history no longer banned from US Army ,  https://youtu.be/x52hu0ilm4E  .-

 ***

*** Αθλητική ενημέρωση :

~Για  την 7η αγωνιστική  Euroeleague :
Αγωνιστική ημέρα: 7
14.11. 21:05
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αναντολού Εφές  72-92
14.11. 21:15
Παναθηναϊκός
Κίμκι  93-65
14.11. 21:30
Μπασκόνια
Ρεάλ Μαδρίτης  105-75
14.11. 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα
Ζαλγκίρις Κάουνας παραταση:  83-85
15.11. 19:45
Φενερμπαχτσέ
Ολυμπιακός
15.11. 20:00
Ερυθρός Αστέρας
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
15.11. 21:00
Μπάμπεργκ
Μπαρτσελόνα
15.11. 21:45
Βαλένθια
Μιλάνο
~ Αγωνιστική ημέρα: 8

16.11. 19:00ΚίμκιΜακάμπι Τελ Αβίβ
 

16.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΠαναθηναϊκός
 

16.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπασκόνια
 

16.11. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΟυνικάχα Μάλαγα
 

17.11. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΦενερμπαχτσέ
 

17.11. 21:00ΟλυμπιακόςΕρυθρός Αστέρας
 

17.11. 21:45ΜιλάνοΜπάμπεργκ
 

17.11. 22:00ΜπαρτσελόναΒαλένθια

***  Τρίτη  14 Νοεμβρίου 2017  :

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΚΙΜΚΙ   93-65 , (46-27).-^
Τα δεκάλεπτα : 26-16 , 20-11, 26-22 , 21-16.- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς (Κροατία), Περούγα (Ισπανία), Σίλβα (Πορτογαλία)
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-26, 72-49, 93-65ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (2), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 24 (7), Γκιστ 12 (1), Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους , Γκάμπριελ 6 (2), Όγκαστ , Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 11, Αντετοκούνμπο 9 (1).
ΚΙΜΚΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ρόμπινσον 8, Σβεντ 17 (2), Βίαλτσεφ , Ζάιτσεφ , Μάρκοβιτς 2, Σοκόλοφ , Μόνια 6, Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ 9, Άντερσον 9 (1), Τζένκινς 8, Τόμας 2.
 
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.-ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  72-92 , (35-47).-^
Τα δεκάλεπτα :19-19, 19-28 , 26-20 , 11-25 .-^
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΡΕΑΛ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ  105-75 , (64-44) .-^
Τα δεκάλεπτα : 36-1728-27 , 24-19 , 17-12 .- ^
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ-ΖΑΓΚΛΙΡΗΣ ΚΑΟΥΝΑΣ    κ.α. 72-72  ,     (34-41) .-^ παράταση :  83-85 .- ^
Τα δεκάλεπτα : 17-21 , 17-20 , 14-18 , 24-13 ,ΟΤ. 11-13  .-

~** Στο  Ευρωμπάσκετ αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:
 Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ    93-65  εντός
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ    εκτός

Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ    εκτός
8.- 17-11-2017 ,ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ      εντός
~*  Όλο το πρόγραμμα των αγώνων (αγωνιστικές)εδώ : https://www.escore.gr/basketball/europe/euroleague/fixtures /.-
   
~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1
Κίμκι      5-2 ^
Ολυμπιακός  4-2
Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 ^
-------------------
Μακάμπι Τελ Αβιβ 4-3 ^
Φενέρμπαχτσε    4-2
Παναθηναϊκός  4-3 ^
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-3 ^
-------------------
Βαλένθια 3-3
Μπάμπεργκ 3-3
Μάλαγα     3-4 ^
Ερυθρός Αστέρας 2-4
Μπαρτσελόνα 2-4
Μπασκόνια 2-5 ^
Αρμάνι Μιλάνο 1-5
Αντολού Εφές 2-5 ^

***  Για το Eurocup  :
ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΑΛΜΠΑ  80-96  .- ^
ΖΕΝΙΘ -  ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ 90-85 .- ^
ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ-ΤΡΕΝΤΟ  73-64 .-
ΜΟΥΡΣΙΑ-ΜΟΝΑΚΟ  58-66 .-
ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ-ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ  55-66 .- ^
ΛΟΥΝΤΓΟΥΙΝΣΠΟΥΡΓΚ-ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ 86-74 .- ^
ΒΑΝΒΙΤ ΜΠΑΝΤΙΡΜΑ-ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ 82-80 .- ^
ΒΕΝΕΖΙΑ-ΒΑΓΙΕΡΕΟΥΘ  70-67 .- ^
ΑΡΗΣ-ΑΒΕΛΛΙΝΟ  59-56 .- ^
ΚΙΜΠΟΥΡΚ-ΟΟΣΤΕΝΤΕ  86-72 .- ^
ΜΠΡΝΟ-ΣΕΝΣΟΥΡ  95-79 .-^
ΤΖΟΥΡΜΑΛΑ-ΡΑΠΛΑ 97-72 .-^
ΡΟΚ-ΚΑΛΕΒ   86-67 .-^
ΟΓΚΡΕ-ΒΑΛΜΙΡΑ  105-62 .- ^
ΧΑΪΝΑΟΥΤ-ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΣΕΚΜΕΣΕ  64-69 .-^
ΣΖΟΛΝΟΚΙ ΟΛΑΓΙ -ΦΑΛΚΟ ΣΖΟΜΠΑΘΕΛΙ  89-79.-^



~** Για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών χθές.
***  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  66-89 .-
Τα δεκάλεπτα: 14-32, 40-52, 52-74, 66-89
Διαιτητές: Πηλοϊδης, Παναγιώτου, Κατραχούρας
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μίχαλος 5 (1), Σακελλαρίου 8 (1), Τσούπκοβιτς 12 (2), Σαρικόπουλος 10 ), ΜακΝίλι 6, Μολφέτας, Καμπερίδης 3 (1), Χέντερσον 5 (1), Γούντσον 13 (3), Ραλλάτος, Δίπλαρος 3, Κράβιτς 1.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντένμον 21 (4), Γκιστ 2, Όγκαστ 8, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 13 (3), Ρίβερς 3 (1), Παππάς 10 (1), Βουγιούκας 4, Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 4, Αντετοκούνμπο 11, Μήτογλου 4.

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ  90-72 .- ^
Tα δεκάλεπτα: 21-19, 39-39, 69-65, 90-72
Διαιτητές: Διαμαντής, Βαρδάλος, Λόρτος
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 9, Στρέλνιεκς 12 (1), Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 7 , Ρόμπερτς 18 (3), ΜακΛίν 7, Τολιόπουλος 6, Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 7 (1), Μπόγρης, Τόμπσον 16 (3/4 τρίποντα), Γουίλτζερ.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Ντάνιελς 12 (1), Κώττας 1, Μούντι 5 (1), Ρόμπερτσον 14 (2), Άρμστεντ 13 (3), Γκουντγουϊν 11 (2), Μέντλοκ 4 (1), Χριστοδούλου 7, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Γιαννόπουλος 5 (1).

***  Σε αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική της Α1 ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:ΓΣΛ Φάρος-Τρίκαλα 77-70
Λαύριο-Κολοσσός Ρ. 80-62
Προμηθέας Π.-Κύμη 93-82
ΑΕΚ-Κόροιβος 86-60
ΠΑΟΚ-Άρης 63-57
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 66-89
Ολυμπιακός-Ρέθυμνο 90-72

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Παναθηναϊκός 10
Ολυμπιακός 9
Προμηθέας Πατρών 9
Κολοσσός Ρόδου 8
Κόροιβος Αμαλιάδας 8
Λαύριο 8
ΑΕΚ 8
ΓΣΛ/Φάρος 8
Τρίκαλα 7
ΠΑΟΚ 7
Άρης 7
Ρέθυμνο 6
Κύμη 5
Πανιώνιος 5  

*** Παραμένει εκτός ο Βασίλης Σπανούλης
Ενόψει Ερ.Αστέρα - Φενέρ 
 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουν ρίσκο οι «ερυθρόλευκοι»

~ Ο Ολυμπιακός θα δώσει αυτή την εβδομάδα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, με Ερυθρό Αστέρα και Φενέρ, για την ευρωλίγκα. Οι ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη εξανεμίστηκαν, καθώς ο αρχηγός της ομάδας του λιμανιού δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τον Ολυμπιακό ούτε αυτή την εβδομάδα.
Η αλήθεια είναι πως ο Σπανούλης έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών. Απ' την άλλη όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουν ρίσκο οι «ερυθρόλευκοι».
Ο Σπανούλης θα πρέπει να γυρίσει όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος, όταν θα είναι στο 100% για να προσφέρει αυτά που μπορεί στην ομάδα του. Όλα λοιπόν δείχνουν πως η επιστροφή του αρχηγού του Ολυμπιακού πάει για την επόμενη εβδομάδα. in.gr


~**


  ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο 2
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/2-08-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το  2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-09-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  ...το 2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-10-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΄....  από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-12-2017.html .-
~* ΕΚΔΡΟΜΕΣ  Διαδρομές
Δευτέρα 13  Νοεμβρίου 2017 
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/11/13-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-14-2017.html .-  
 


 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5922   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3767    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3769  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.458    βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 


~***   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΦΑΡΑ 11-11-2017 :
1~**ΑΡΦΑΡΑ 11/11/2017 ομιλία Θεολόγου Ν. Ζαχαριάδη βιώματα Αγ.  Όρος: https://youtu.be/-SxOkPHaMUA .-
2~**Προσφώνηση  Λ. Ι. Παπανικολάου σε ομιλία Ν. Ζαχαριάδη Αρφαρά 11/11/2017: https://youtu.be/0nwB4NzhKOg   .-
3~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  1 από ομιλία Ν. Ζαχαριάδη Αρφαρα 11/11/2017: https://youtu.be/G3a7icqFSS8 .-
4~**Περί προσευχής από Ν  Ζαχαριάδη 11/11/2017 ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/5avfXTZZssQ .-
5~** Περί Νηστείας Ν. Ζαχαριάδης ΑΡΦΑΡΑ 11/11/2017: https://youtu.be/I3oWfYgGq4o .-
6~**Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης  ομιλία 4  Ν.Ζαχαριάδη 11/11/2017 Αρφαρά: https://youtu.be/WxH3RpOMr7w  .-
7~**Άγιον Όρος 2 Ν. Ζαχαριάδης ομιλία Αρφαρά 11/11/ 2017: https://youtu.be/FRiSV9bq2pc  .-
8~* 1 Αρφαρά 11-11-2017 ομιλία βιώματα  Άγιου Παϊσιου από Ν. Ζαχαριάδη: https://youtu.be/YUupg7NP8Yg  .-
9~* 2 Βιωματικές αναφορές  5 Αγιον Όρος Ν  Ζαχαριάδη 11/11/2017: https://youtu.be/VhLD5Z1f9dA   .-
10~**ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  3 ιστορική διαδρομή  ομιλία Ν. Ζαχαριάδη Αρφαρά 11/11/2017: https://youtu.be/TT0lAwxdaRM  .-
11~**ΑΡΦΑΡΑ 2 βιώματα Άγιο Παϊσιο Ν Ζαχαριάδης 11/11/2017:  https://youtu.be/fKsBCrUtPQ8   .-
12~ **Αρφαρα 3 Βιώματα Αγιο Παϊσιο από Ν. Ζαχαριάδη 11/11/2017: https://youtu.be/3v6MjpXEu-A .-

Το «μπαλκόνι του Θεού» στην Πελοπόννησο!
EINAI  ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΜΕΡΝΑ στο Νομό ΗΛΕΙΑΣ
Αξίζει μια επίσκεψη !! Τολμήστε το ...!









 
 
 
 
 ~ Βρίσκεται στο χωριό Σμέρνα του νομού Ηλείας και έχει απέραντη θέα προς το Ιόνιο
Σε υψόμετρο 650 μέτρων, με απέραντη θέα προς το Ιόνιο, το ορεινό χωριό Σμέρνα του νομού Ηλείας, στην Πελοπόννησο, βρίσκεται στην κορυφογραμμή του βουνού Λαπίθα.
Το χωριό πυρπολήθηκε από τον Ιμπραήμ στις 7 Σεπτεμβρίου του 1825 και στα δυτικά του, ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου -ή Παναγιά η Σμερνιώτισσα- αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής.
Ριζωμένος μέσα στα απόκρημνα βράχια του βουνού, ο ναός έχει εκπληκτική θέα.
Λέγεται πως η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στο σπήλαιο από κάποιον βοσκό, την περίοδο της Τουρκοκρατίας, κι έτσι το σπήλαιο μετατράπηκε στη συνέχεια σε ναό.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου