Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης   .....
~
Η πνευματική ζωή πρέπει να αρχίζει με την καρδιά και στις κρίσεις σας πάντοτε να βάζετε ένα ερωτηματικό.
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
~ 23 Ιουλίου
Προφήτου Ιεζεκιήλ. Ιερομαρτύρων Απολλιναρίου και Βιταλίου, επισκόπων Ραβέννης. Απολλώνιου και Φωκά του νέου (1).Των υπό των Βουλγάρων ποικίλοις τρόποις τιμωριών τελειωθέντων Μαρτύρων, επί Νικηφόρου του βασιλέως, Αθανασίου. Οσίων Θύρσου [Θερίσου] επισκόπου Καρπασίας του αναχωρητού, [Σωσ] Άννης, της εν τη Λευκάτη και Πελαγίας της Τηνίας (†1834).
(1) Ο άγιος Φωκάς έζησε και μαρτύρησε κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού. Επειδή ήταν χριστιανός, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Αφρικανό, τον έπαρχο. Εκεί μετά από ερώτηση, του ομολόγησε την πίστη του. Ύστερα από αυτήν του την ομολογία, ο Αφρικανός άρχισε να βρίζει τον Χριστό και προσπάθησε να χτυπήσει τον άγιο. Τότε έγινε ένας τρομερός σεισμός, ο έπαρχος έπεσε κάτω και κείτονταν νεκρός μαζί με τους στρατιώτες του. Τότε ο άγιος μετά από παράκληση της γυναίκας του, τον ανέστησε. Κατόπιν όμως οι ειδωλολάτρες τον οδήγησαν στον αυτοκράτορα. Αλλά και μπροστά σ` αυτόν ο άγιος ομολόγησε την πίστη του στον Θεό. Αμέσως ο αυτοκράτορας διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια. Πρώτα τον κρέμασαν από ένα ξύλο και του έσκισαν το σώμα με σιδερένια νύχια και μετά τον έριξαν μέσα σε ένα λάκκο με ασβέστη. Στο τέλος τον έβαλαν σε ένα λουτρό, όπου είχαν ζεστάνει το νερό πάρα πολύ. Εκεί μετά από θερμή προσευχή, ο άγιος παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.~
Στις 23/07/2017 εορτάζουν:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Φωκά του Νέου από τη Σινώπη, Προφήτης Ιεζεκιήλ, Οσία Πελαγία η Τηνία
 
~  Ἦχος γ’. θείας πίστεως.
~ Θείου Πνεύματος, τὴ ἐπιπνοία, προκατήγγειλας, Θεοῦ Προφῆτα, ἐσομένων μυστηρίων τὴν ἔκβασιν τὴν τοῦ Σωτῆρος ἀπόρρητον κένωσιν, καὶ αἰωνίων νεκρῶν τὴν ἀνάστασιν Ἰεζεκιὴλ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Προφήτου Ιεζεκιήλ - 23 ΙΟΥΛΙΟΥ: https://youtu.be/PNLznSQ77Cc  .-

 
~
Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη

Σύναξη της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Μάνη
 
Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....

***  Ο καιρός  σήμερα Κυριακή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Κυριακή 23/7/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-70%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 8.8 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).

***  Πασίγνωστος ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ δίνει ΜΑΧΗ για τη ΖΩΗ του...

~ Μάχη γα τη ζωή του δίνει γνωστός καναλάρχης σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην παραλιακή ζώνη, σύμφωνα με φήμες.
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο γνωστός Έλληνας ιδιοκτήτης καναλιού βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης και κατά την διάρκεια ερωτικής πράξεως με νεαρή κοπέλα ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος.
Η κοπέλα έντρομη κάλεσε την ρεσεψιόν και άμεσα ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κοντινή ιδιωτική κλινική. Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες για τον γνωστό επιχειρηματία, καθώς οι γιατροί φοβούνται ότι μπορεί να μείνει για μήνες φυτό, χωρίς επαφή με το περιβάλλον.
Εάν το δημοσίευμα ισχύει, ευχόμαστε τα καλύτερα στον επιχειρηματία.

*** ΣΟΚ! Ο ΟΜΠΑΜΑ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΨΗΦΟΥΣ;...

~ Φαίνεται ότι οι Δημοκρατικοί στις μπορεί να κλαίγονται ότι οι Ρώσοι παρενέβησαν στις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι έχουν κάνει στο παρελθόν κάτι πολύ χειρότερο.
Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση που υποδηλώνει ότι ο αριθμός των παράνομων ψήφων στις εκλογές που εξελέγη Πρόεδρος ο Μπάρακ Ομπάμα είναι πάνω από 5 εκατομμύρια.
Ένας ερευνητικός όμιλος στο Νιου Τζέρσεϊ έλαβε μια νέα ματιά στα δεδομένα δημοσκοπήσεων και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός των μη νομίμων πολιτών που ψήφισαν στις εκλογές στις ΗΠΑ είναι περίπου 5.7 εκατομμύρια εκλογές οι οποίες ανέδειξαν τον Μπαράκ Ομπάμα ως πρόεδρο.
Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί θα σημαίνει ότι ο Μπάρακ Ομπάμα, ο πολιτικός-λάβαρο των Δυτικόδουλων σε όλη την Ευρώπη, είχε εκλεγεί με νοθεία.

***  ΕΤΣΙ "ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

~ Μια έρευνα-σοκ δημοσιεύτηκε για τη χώρα μας, η οποία αποδεικνύει ότι τα  δύο από τα τρία ψάρια που τρώμε είναι... εισαγωγής.
Με λίγα λόγια, το 66% των ψαριών που καταναλώνονται στην Ελλάδα εισάγονται από το εξωτερικό, ενώ είμαστε μια Μεσογειακή χώρα με πολλά ψάρια.

Στο παρελθόν, βέβαια, δεν συνέβαινε αυτό, καθώς η Μεσόγειος είχε μεγάλη επάρκεια ψαρικών.
Αφού το πολιτικό μας σύστημα κατέστρεψε συστηματικά τον πρωτογενή τομέα στην κτηνοτροφία, τώρα κατέστρεψε και την αλιεία.

***  Η Καλαμάτα…βγάζει απόψε τα παπούτσια χορού 
Η Καλαμάτα, από σήμερα το βράδυ, "βγάζει" για μία ακόμα χρονιά τα… παπούτσια του χορού και επιστρέφει στην καθημερινότητά της. Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ εισέπραξε τα τελευταία χειροκροτήματα και δίνει ραντεβού και πάλι για του χρόνου.
Ο καιρός για αποτιμήσεις και κριτικές δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά, φέτος, έχουμε την αίσθηση ότι το κοινό παρακολούθησε ενδιαφέρουσες παραστάσεις, με δυνατά κοινωνικά μηνύματα, και, η καλλιτεχνική διευθύντρια, Κατερίνα Κασιούμη, είχε τον απαραίτητο χρόνο να οργανώσει με επιτυχία το θεσμό της Καλαμάτας. Γιατί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα σε πανελλαδικό επίπεδο και γιατί όχι σε ευρωπαϊκό.
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και την προχθεσινή πρωτοβουλία της κας Κασιούμη, να φέρει τους καλλιτέχνες να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους στο Φεστιβάλ, αλλά και να γνωριστούν καλύτερα με το κοινό, μέσω της συνέντευξης τύπου. Οι εντυπώσεις τους ήταν θετικές και ενδιαφέρουσες τόσο για το θεσμό όσο και για την περιοχή και τους ανθρώπους της Καλαμάτας.
Γενικότερα, ο θεσμός παραμένει ένα μεγάλο δώρο για την Καλαμάτα. Η πόλη απέδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι μπορεί να τα καταφέρει στις μεγάλες και πολύ απαιτητικές διοργανώσεις αλλά και να αξιοποιήσει την ευκαιρία ώστε να βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έδωσε για πολλοστή φορά στην Καλαμάτα την ευκαιρία να αναδείξει τον σημαντικό σύγχρονο πολιτισμό της και προσέφερε την δυνατότητα να δικτυωθούν οι πολιτιστικοί φορείς της, με φορείς του εξωτερικού.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η δυναμική της Καλαμάτας ως προορισμός σύγχρονου πολιτισμού, ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα διατηρηθεί. Και όχι μόνο αυτό. Θα δώσει την αφορμή να γεννηθούν κι άλλα γεγονότα, εκδηλώσεις, τα οποία θα κάνουν την Καλαμάτα τοπόσημο πολιτισμού.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Φωτιά στη “Βίγλα” Κυπαρισσίας 
Φωτιά ξέσπασε , χθες, λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου στα βουνά της Κυπαρισσίας, στη θέση “Βίγλα”, πάνω από τους Μύλους και δίπλα στους Μπλεμενιάνους. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων και άλλες, όμως η φωτιά ήταν σε δύσβατη περιοχή και αυτό έκανε δύσκολη την προσέγγιση του σημείου και την επιχείρηση κατάσβεσης. Η φωτιά εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν επεκτάθηκε στις “Αριές” και το όρος Ψυχρό. Στην κατάσβεση συνέδραμαν και 2 PZL που έκαναν ρίψεις νερού από αέρος, για να την περιορίσουν καθώς υπήρχε κίνδυνος σε περίπτωση που άλλαζε η φορά των ανέμων να κινδύνευαν σπίτια στον οικισμό των Άνω Μπλεμενιάνων. Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες, υπό αντίξοες συνθήκες και αυτό δείχνει την πίστη τους στο υπηρεσιακό καθήκον και την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και συνείδηση. Εκείνο που προκαλεί αίσθηση και ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι και πριν από τέσσερα χρόνια, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013, είχε προκληθεί φωτιά στη “Βίγλα” κάνοντας στάχτη 500 στρέμματα δάσους και αυτό, σε συνδυασμό με όλες τις ενδείξεις, ενισχύουν τη βάσιμη υποψία πως, προφανώς, πρόκειται για εμπρησμό...
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Προσοχή στις κλοπές 
Προσοχή στα ποδήλατά σας τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επειδή πολλοί είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, πολλοί είναι κι αυτοί που καραδοκούν να τα «αρπάξουν». Άλλωστε πλέον τα καλά ποδήλατα, μπορεί να κοστίζουν σχεδόν όσο κι ένα μηχανάκι.   Β.Β. 

*** Η κεντρική παιδική χαρά της Καλαμάτας θέλει άμεσα παρεμβάσεις (φωτογραφίες) 
 
 
 
Για τα παιδιά ιδανικός χώρος για παιχνίδι είναι, φυσικά, η παιδικά χαρά, ένας χώρος που τους ανήκει απόλυτα, το ζήτημα όμως είναι να είναι ασφαλής και να έχει τα κατάλληλα όργανα.
Μία από τις πιο κεντρικές παιδικές χαρές στην Καλαμάτα είναι εκείνη «στα σχοινιά», ανάμεσα στις οδούς Νέδοντος και Αρτέμιδος. Μια παιδική χαρά την οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες παιδιά, γι’ αυτό και πρέπει άμεσα να γίνει μια σωστή και ολοκληρωμένη παρέμβαση. Να σημειωθεί, δε, ότι είναι μία από τις περίφημες «πιστοποιημένες παιδικές χάρες».
Τέλος, να αναφέρουμε ότι πριν από μερικές ημέρες επικοινώνησε μαζί μας μητέρα που πρόκειται να μετακομίσει στην Καλαμάτα. Το ερώτημά της ήταν απλό, απλά δυσκολεύτηκα να της βρω απάντηση: στην Καλαμάτα υπάρχουν παιδικές χαρά με ειδικό για παιδιά πλαστικό τάπητα; «Υπάρχουν», της απάντησα, «αλλά είναι ελάχιστες».
Για το πόσες και πού είναι, είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα να απαντήσω. Μία που ήρθε στο μυαλό είναι αυτή στην πλατεία Μαυρομιχάλη… Άλλη… Άλλη…
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κατά των παιδικών χαρών με χώμα (ειδικότερα άμμο), το θέμα είναι το χώμα να είναι σε κάποιο σημείο της και, φυσικά, να είναι κατάλληλο για παιχνίδι και όχι αφημένο στην τύχη του.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Αστυνομική επιχείρηση με 25 συλλήψεις 
  Νέα αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, που, όσον αφορά  στη Μεσσηνία έγιναν 25 συλλήψεις.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 754 άτομα, εκ των οποίων τα 592 ήταν Έλληνες και 162 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 567 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 132 άτομα, από τα οποία 90 ήταν Έλληνες και 42 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 74 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-          Πέντε Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-          Τρεις αλλοδαποί, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και όλοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ειδικότερα δύο Τούρκοι, μια γυναίκα 31 ετών και ένας άνδρας 33 ετών, επιχείρησαν να επιβιβασθούν με πλαστά έγγραφα σε πτήση για την Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το ίδιο επιχείρησε και ένας 19χρονος Σύρος με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
-          Δύο Έλληνες, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
-          Πέντε Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-          Έξι αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 355 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 13 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

***  Ολοκληρώθηκε το τσιμεντένιο τοιχίο, συνέχεια του έργου στην «Αρκαδιά»… 
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τσιμεντένιου τοιχίου, στο σημείο που είχε γκρεμιστεί η μάντρα στο μπαλκόνι της «Αρκαδιάς» στην Κυπαρισσία. Το έργο του τσιμεντένιου τοιχίου κατασκεύασε, σύμφωνα με τις οδηγίες, τις υποδείξεις και με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας, ο συμβασιούχος ΥΕ Εργατών της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Χρηστάκης Παππάς!
Όπως είναι γνωστό, για το έργο της ανάπλασης της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, τμήμα της οποίας είναι και η κατασκευή της μάντρας που γκρεμίστηκε από τη θεομηνία το Σεπτέμβριο του 2016, εκπονήθηκε μελέτη η οποία εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, με όρους και προϋποθέσεις, ενώ όρους και προϋποθέσεις έχει θέσει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Παρατηρήσεις επί της μελέτης ανάπλασης έχει κάνει και περιλαμβάνονται στη γνωμοδότησή του το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου.
Η ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ, μεταξύ άλλων, έχει επισημάνει τόσο για τον αναλημματικό τοίχο όσο και το δρόμο «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα απαραίτητα αποστραγγιστικά μέτρα και αντίστοιχα στη συλλογή-απομάκρυνση των ομβρίων με την εφαρμογή κατάλληλων ρύσεων και επαρκών φρεατίων συλλογής για την απορροή τους. Επίσης, ο τύπος των στοιχείων της λιθεπένδυσης του αναλημματικού τοίχου, ο τρόπος δόμησης και η απόχρωση του συνδετικού κονιάματος θα αποφασισθούν σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας κατόπιν δοκιμών επί τόπου», τονίζοντας ότι «τυχόν παράβαση της απόφασης  και των σχεδίων θα επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο».
Πλέον, αναμένεται η συνέχιση των εργασιών για αποστραγγιστικά μέτρα και συλλογή - απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων, με φρεάτια κ.τ.λ., η λιθεπένδυση του τσιμεντένιου τοίχου, η κατασκευή του πεζοδρομίου, όπως και «πεζούλι», για να μην πέσει κανένας άνθρωπος στο κενό…   Η.Γ. 

*** Προσοχή στις κλοπές 
Προσοχή στα ποδήλατά σας τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επειδή πολλοί είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, πολλοί είναι κι αυτοί που καραδοκούν να τα «αρπάξουν». Άλλωστε πλέον τα καλά ποδήλατα, μπορεί να κοστίζουν σχεδόν όσο κι ένα μηχανάκι.  Β.Β. 

***  Δεύτερο σε αύξηση αφίξεων το πρώτο εξάμηνο του 2017 το αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Αύξηση κατά 10,5% παρουσίασαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ξεπερνώντας τα 6,5 εκατ. σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Σε ό,τι μας αφορά, δεύτερο σε ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων κατατάσσεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, πιστοποιώντας την ραγδαία ανοδική του πορεία.
Τα σχετικά στοιχεία δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή», σύμφωνα με τα οποία στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταγράφηκε η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση αφίξεων ανάμεσα στα σημαντικότερα αεροδρόμια της χώρας.
Μπορεί, λοιπόν, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να μην είναι, ακόμα, ανταγωνιστικό σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο η ραγδαία ποσοστιαία αύξηση δείχνει ότι σύντομα θα μπορεί να ανταγωνιστεί και σε αυτό το επίπεδο σημαντικά και καθιερωμένα αεροδρόμια.
Το ότι, άλλωστε, λογίζεται πλέον από σημαντικά ΜΜΕ (Καθημερινή κ.λπ.) ως ένα από πιο σημαντικά αεροδρόμια της χώρας είναι ένα ακόμα ποιοτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τη δυναμική του αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

***  6η Έκθεση «Άρτος - Οίνος – Έλαιον» στην Καλαμάτα 
Ο δήμος Καλαμάτας διοργανώνει φέτος για 6η χρονιά την έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», από την Παρασκευή 31 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017. Η έκθεση αποτελεί επιτυχημένο θεσμό, με σκοπό την προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, καθώς σ' αυτό λειτουργεί και υπαίθριο μουσείο σιδηροδρόμων.
    Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιούνται καθημερινά πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και δραστηριότητες που σχετίζονται με τις διατροφικές συνήθειες και τον τρόπο παρασκευής των τροφίμων τα παλαιότερα χρόνια.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εμπλουτίζεται με μουσικά σχήματα, παράσταση Καραγκιόζη κ.λπ., που αποτελούν πόλο έλξης του κοινού καθ' όλες τις ημέρες λειτουργίας.
    Συμμετοχή στην έκθεση
Οι επιχειρήσεις που παράγουν και διαθέτουν τρόφιμα, ποτά και παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να λάβουν μέρος στην έκθεση, που θα λειτουργεί και τις 4 ημέρες από 18.00 έως 23.30. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι δυνατόν να γίνονται και πωλήσεις.
Στους εκθέτες θα διατεθεί χώρος 2,5 x 2,5 μ. με πάγκο, καρέκλα, φωτισμό και παροχή ρεύματος, αν απαιτείται. Ο χώρος θα φυλάσσεται από εταιρεία security και κατά τις ώρες μη λειτουργίας της έκθεσης.
Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στην έκθεση θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν εγκαίρως αίτηση, που παρατίθεται εδώ. Τις θέσεις εκθετών μπορεί κανείς να δει εδώ.
Πληροφορίες δίδονται από την επιχείρηση, στην οποία έχει αναθέσει ο Δήμος Καλαμάτας την οργανωτική επιμέλεια της έκθεσης: Ανέλιξη Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, τηλ. 27210 62151, info@anelixi.net.gr. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017.

***  Οι καμπάνες της Υπαπαντής 
Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε αρκετά παράπονα δημοτών που διαμένουν στην περιοχή της Υπαπαντής για την ένταση στις καμπάνες, ιδιαίτερα τις Κυριακές. “Καταλαβαίνουμε ότι το χτύπημα είναι και μια πρόσκληση για να προσέλθουν οι πιστοί στην Εκκλησία, αλλά, ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός”, μας τόνισαν.
Βέβαια, στα δικά μου χρόνια, όντας γεννημένος στα σκαλιά της εκκλησίας, ο ήχος της καμπάνας ακουγόταν διαφορετικά στα αφτιά μου, πιο γλυκός. Ίσως γιατί είχε μικρότερη ένταση, ίσως γιατί σήμερα η μνήμη έχει γλυκάνει τον όποιο θόρυβο…   Α.Π. 

*** Η σοβαρή ρευματοειδής αρθρίτιδα στο επίκεντρο μελέτης για την αποτελεσματικότητα των θεραπειών
~ Τα αναλυτικά δεδομένα της ORAL Strategy, μιας μελέτης φάσης 3b/4 για τη συνολική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του tofacitinib citrate ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη (MTX) για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ), δημοσιεύθηκαν πρόσφατα διαδικτυακά στο ιατρικό περιοδικό The Lancet ενώ παρουσιάστηκαν και κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ρευματολογίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού κατά του Ρευματισμού (EULAR).
~  Η ORAL Strategy είναι η πρώτη κλινική μελέτη για τη σύγκριση ενός αναστολέα των κινασών Janus (JAK), του tofacitinib citrate, ως μονοθεραπείας ή σε συνδυασμό με MTX, έναντι της αδαλιμουμάμπης με συγχορήγηση ΜΤΧ, με πρωτεύον καταληκτικό σημείο το ποσοστό των ασθενών που πέτυχαν ανταπόκριση ACR50 τον έκτο μήνα της μελέτης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, ποσοστό 46% των ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε 5 mg tofacitinib citrate δύο φορές ημερησίως σε συνδυασμό με MTX και 38,8% εκείνων που έλαβαν 5 mg tofacitinib citrate δύο φορές ημερησίως ως μονοθεραπεία, πέτυχαν ανταπόκριση ACR50. Οι ασθενείς που έλαβαν 40 mg αδαλιμουμάμπης κάθε δεύτερη εβδομάδα σε συνδυασμό με MTX, πέτυχαν ανταπόκριση ACR50 σε ποσοστό 43,8%.
«Όπως ήταν αναμενόμενο, το tofacitinib citrate σε συνδυασμό με μεθοτρεξάτη επέφερε παρόμοια ποσοστά ανταπόκρισης ACR50 συγκριτικά με την αδαλιμουμάμπη με συγχορήγηση μεθοτρεξάτης», δήλωσε ο Δρ Roy Fleischmann, συγγραφέας της μελέτης, κλινικός καθηγητής στην Παθολογική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Southwestern του Πανεπιστημίου του Τέξας και Συνδιευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κέντρου Κλινικών Ερευνών Metroplex. «Μολονότι το tofacitinib citrate ως μονοθεραπεία δεν κατέδειξε μη κατωτερότητα σε κανένα από τα δύο σκέλη συνδυαστικής θεραπείας, οι κλινικές ανταποκρίσεις που παρατηρήθηκαν αντικατοπτρίζουν εκείνες της φάσης 3 του κλινικού προγράμματος και επιβεβαιώνουν την αντίληψή μας ότι το tofacitinib citrate αποτελεί μια σημαντική επιλογή, τόσο σε συνδυασμό με ΜΤΧ όσο και ως μονοθεραπεία, για ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται ή έχουν δυσανεξία στη μεθοτρεξάτη».
Τα αποτελέσματα ασφαλείας της μελέτης ORAL Strategy συνέπιπταν με το προφίλ των γνωστών ανεπιθύμητων ενεργειών (ΑΕ) του tofacitinib citrate. Τα συνολικά ποσοστά των ΑΕ ήταν εφάμιλλα μεταξύ των σκελών θεραπείας. Η πλειονότητα των ΑΕ ήταν ήπιας έως μέτριας έντασης. Τα ποσοστά των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών (ΣΑΕ) και των διακοπών της θεραπείας λόγω των ΑΕ ήταν σε γενικές γραμμές παρόμοια μεταξύ των σκελών θεραπείας.
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι ένα χρόνιο, φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει περίπου 17,6 εκατ. άτομα παγκοσμίως και πάνω από 2,9 εκατ. άτομα στην Ευρώπη. Προκαλεί διάφορα συμπτώματα, μεταξύ άλλων, άλγος και οίδημα στις αρθρώσεις, ιδίως σε αυτές των χεριών, των ποδιών και των γονάτων, και μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των αρθρώσεων και ενδεχόμενη αναπηρία.
Η ΡΑ μπορεί να αντιμετωπιστεί με ποικίλους τύπους φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των στεροειδών, των συμβατικών συνθετικών τροποποιητικών της νόσου αντιρρευματικών φαρμάκων (csDMARD) και των βιολογικών τροποποιητικών της νόσου αντιρρευματικών φαρμάκων (bDMARD). Αρκετοί ιατροί χρησιμοποιούν συνδυαστική θεραπεία με ΜΤΧ για τη θεραπεία των ασθενών με μέτρια έως σοβαρή ΡΑ. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς διακόπτουν τη θεραπεία με ΜΤΧ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αποτελεσματικότητα των εν λόγω θεραπευτικών σχημάτων.
Το tofacitinib citrate είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των αναστολέων των κινασών Janus (JAK). Το tofacitinib citrate σε συνδυασμό με MTX ενδείκνυται για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής μορφής, ενεργής ΡΑ σε ενήλικες ασθενείς που παρουσίασαν ανεπαρκή ή όχι καλά ανεκτή ανταπόκριση σε ένα ή περισσότερα τροποποιητικά της νόσου αντιρρευματικά φάρμακα (DMARDs). Το tofacitinib citrate μπορεί να χορηγηθεί ως μονοθεραπεία σε περίπτωση δυσανεξίας στη μεθοτρεξάτη ή όταν η θεραπεία με μεθοτρεξάτη είναι ακατάλληλη.

***  Δείτε πώς πετυχαίνουν οργασμό χωρίς… σεξ! [vid]
~  Και ποιος άνθρωπος δεν λατρεύει το σεξ και την απόλυτη αίσθηση της κορύφωσης στην σεξουαλική επαφή, ή και την αυτοϊκανοποίηση, τον οργασμό;
   Μπορούσατε, όμως, ποτέ να φανταστείτε ότι ο οργασμός μπορεί να έρθει και χωρίς καν να κάνετε σεξ;
Και όμως η απάντηση είναι ναι! Δείτε το πώς στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, αλλά πάρτε και μια ιδέα από τις επόμενες γραμμές...
Με τη σκέψη
Τη δεκαετία του 1980 με το AIDS να εμφανίζεται για πρώτη φορά και τον φόβο να έχει κυριεύσει τους πάντες, η Barbara Carellas, μια καλλιτέχνιδα του Broadway, ανακάλυψε ότι ο συνδυασμός της βαθιάς αναπνοής, της φαντασίας, των ερωτικών ήχων, και της εκούσιας συμπίεσης των πυελικών μυών, της προσφέρει δυνατούς οργασμούς. Όταν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Rutgers την έβαλαν να εφαρμόσει την τεχνική της καθόσον την είχαν συνδέσει σε μαγνητικό τομογράφο, διαπίστωσαν ότι ο οργασμός μέσω της σκέψης ενεργοποιεί τα ίδια τμήματα του εγκεφάλου, όπως ο κανονικός οργασμός μέσω του σεξ.
Σωματική άσκηση
Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών της πυέλου (kegel) είναι γνωστό ότι προκαλούν οργασμική εμπειρία σε πολλές γυναίκες. Σε έρευνα από το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, αποδείχτηκε ότι οι περισσότερες γυναίκες κατάφεραν να φτάσουν σε οργασμό μέσω ασκήσεων, όπως επιτόπια αναρρίχηση με σχοινί, άρση βαρών, κολύμβηση και γιόγκα, ενώ το 44% είπε ότι βίωσε μέχρι και 11 οργασμούς κατά τη διάρκεια μίας και μόνο άσκησης.
Γέννα
Αυτό ακούγεται απίθανο, δεδομένου του πόνου που βιώνει εκείνη τη στιγμή μια γυναίκα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Κάποιες γυναίκες έχουν οργασμό και μάλιστα πολύ δυνατό την ώρα που γεννούν! Αυτό συμβαίνει επειδή το μωρό διεγείρει τις ίδιες περιοχές του κόλπου, που θα έπρεπε κανονικά να διεγερθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής.
Δείτε και το σχετικό βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή "Strange Sex" του αμερικανικού δικτύου TLC:
VIDEO : Strange Sex- Thinking Off  ,  https://youtu.be/qeMMRAwBXE8 .-
~
*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Εθνική U20
Με 77-56 την Ισπανία
Η Εθνική Νέων Ανδρών επικράτησε άνετα με 77-56 της Ισπανίας στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο και προκρίθηκε στο αυριανό (23/7, 21:15) τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ. Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν ο Βασίλης Χαραμπόπουλος με 19 πόντους.
Η Εθνική ξεκίνησε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με «όπλο» της την πολύ καλή άμυνα, που οδήγησε τους Ισπανούς σε αρκετά λάθη, κατάφερε γρήγορα να πάρει διψήφια διαφορά πόντων (13-3 στο 5΄). Στη συνέχεια η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με ένα σερί 7-0 έκανε το σκορ 24-9 (8΄), αλλά οι Ισπανοί στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου πέτυχαν 5 «αναπάντητους» πόντους και μείωσαν σε 24-14 (10΄).
Στην δεύτερη περίοδο η Εθνική συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό και αν και δεν ήταν τόσο αποτελεσματική στην επίθεση κατάφερε σχετικά εύκολα να διατηρήσει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, και να πάει στα αποδυτήρια στο +13 (37-24 στο 20΄).
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέχισε με την ίδια προσήλωση στην άμυνα και στο τρίτο δεκάλεπτο και με τους Καρρά, Χαραμπόπουλο και Κόνιαρη να είναι ασταμάτητοι στην επίθεση, κατάφερε να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμα της στους 15 πόντους (60-45 στο 30΄).
Στην τελευταία περίοδο οι Ισπανοί, που ήταν εγκλωβισμένοι από την άμυνα της Εθνικής, έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και έτσι οι Έλληνες με την ψυχολογία στα ύψη «καθάρισαν» εύκολα τον αγώνα. Σε όλη την διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 19 πόντους και έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στο τελικό 77-56, που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης. 
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 37-24, 60-45, 77-56.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 5, Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 10 (2), Φλιώνης 4, Καρράς 16, Σκουλίδας 5, Δίπλαρος 7 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 5, Χαραλαμπόπουλος 19 (3), Μουράτος 4, Τάταρης 2.
Ισπανία (Ναβάρο): Ντε Λα Ρουά, Γκαρσία 12 (1), Λόπεθ 5, Βίλα 2, Χου 1, Ρίγο, Γιούστα 4, Σορόγια, Μάρτι 12, Βίλα 11, Μπαρέιρο 6, Μαθάιρα 3 (1).
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου:
Προημιτελικά
Ισραήλ-Γαλλία 74-52
Ελλάδα-Ισπανία 21:15 («Δύο Αοράκια»)
Αγώνες κατάταξης 5-8
Λιθουανία-Γερμανία 85-81
Ισλανδία-Σερβία 21:15 (Κλειστό Πανεπιστημίου)
Αγώνες κατάταξης 9-12
Μαυροβούνιο-Τουρκία 72-80
Σουηδία-Ουκρανία 74-77
Αγώνες κατάταξης 13-16
Σλοβενία-Λετονία 78-50
Ιταλία-Τσεχία 55-53
Newsroom ΔΟΛ

***  Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Ισραήλ στον τελικό του Ευρωμπάσκετ Κ20

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΡΑΗΛ     65-56 ,(26-23) .-   ^
Τα  δεκάλεπτα : 9-16 , (26-23) , 48-41, 65-56 .- ^
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ  ...το 10ο ...
Η Εθνική Νέων Ανδρών είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας 65-56 στον τελικό του Ισραήλ!
~ Να ‘τοι οι πρώτοι σε ΟΛΗ την Ευρώπη!
Άλλη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ έγραψε η Εθνική! 
Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν μπήκαν καλά στον τελικό, αλλά στη συνέχεια έδειξαν τη ΜΑΓΚΙΑ τους και επικρατώντας 65-56 του Ισραήλ, κατέκτησαν το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ Νέων!
Ξανά η άμυνα ήταν «κλειδί» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Κόνιαρη να ήταν κορυφαίος, καθώς αν και ξεκίνησε με 0/5 σουτ, βρήκε μετά το… χέρι του και τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Τρομερή ενέργεια πρόσφερε και ο Λούντζης με 12 πόντους, ενώ ο Χαραλαμπόπουλος ως σταθερή… αξία έκανε νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 12 (2), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 15 (5 τριπ., 6 ριμπ.), Φλιώνης 2, Καρράς 6, Σκουλίδας, Δίπλαρος 8 (1), Αγραβάνης, Χρηστίδης 9, Χαραλαμπόπουλος 10 (2 τριπ., 10 ριμπ.), Μουράτος 3, Τάταρης.
Ισραήλ (Κάτας): Άρτζι 7 (1), Μπένι, Ρούινα, Μόσκοβιτς, Μπλατ 10, Χάμπερ 4, Ραμπίνοβιτς, Σαπίρ, Ναβόν 7 (1), Κόπερμπεργκ 5, Νάτσια, Ζούσμαν 23 (5).
Γιαννακόπουλος: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους προπονητές και την ΕΟΚ»
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχάρη το τιμ της Εθνικής Νέων Ανδρών για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, αλλά και την ΕΟΚ για τη «διαχείριση του ελληνικού μπάσκετ». 
Η δήλωση Γιαννακόπουλου
«Συγχαρητήρια στους προπονητές, που ήταν "μαέστροι", συγχαρητήρια στα παιδιά, που έδειξαν για ακόμα μια φορά το τι σημαίνει ελληνική ψυχή και ελληνικό μπάσκετ, συγχαρητήρια και στην ΕΟΚ, που αποδεικνύει ξανά ότι διαχειρίζεται σωστά τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ».

VIDEO :
 ~ΕΛΛΑΔΑ  Απονομή το 8ο χρυσό  για τους νέους στο μπάσκετ και το 10ο στο σύνολο 23/07/2017: https://youtu.be/oMMaZepJn1c  .-
~ Απονομή μεταλλίων για Γαλλία και Ισραήλ 23/07/2017:
 https://youtu.be/vnzxO9SI-6s  .-
~Απονομή κυπέλλου ΕΛΛΑΣ ΙΣΡΑΗΛ 65-56 τελικός πρωταθλήτριας Ευρώπης μπάσκετ νέων 23 /07/ 2017 ΕΛΛΑΔΑ: https://youtu.be/19VKSBjpKp8  .-
            
*** Θρήνος στον Ολυμπιακό: «Έσβησε» ο θρυλικός Μπέμπης
Βυθίστηκε στο πένθος η οικογένεια του Ολυμπιακού... Σε ηλικία 90 ετών, «έφυγε» μία θρυλική μορφή των ερυθρολεύκων, ο σπουδαίος Θανάσης Μπέμπης.
~ Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της ολυμπιακής οικογένειας δεν είναι πια ανάμεσά μας.
  ~ Σε ηλικία 90 ετών, ο θρυλικός Θανάσης Μπέμπης έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων…
   Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής άφησε το αποτύπωμά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα του λιμανιού (αγωνίστηκε ακόμα σε Φωστήρα, Ακράτητο, Βύζα Μεγάρων), την οποία αγάπησε όσο λίγοι.
   Δεν ήταν, άλλωστε, λίγες οι φορές που συγκίνησε με την αγάπη του για τον Ολυμπιακό, ακόμη και στα βαθιά γεράματα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού
«H Οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θρηνεί για την απώλεια του ερυθρόλευκου γίγαντα Θανάση Μπέμπη.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ψυχή, που συγκλόνιζε πάντα για τη λατρεία του για την ερυθρόλευκη σημαία, έφυγε σήμερα σε ηλικία 90 ετών, αλλά το ιστορικό του αποτύπωμα θα μένει βαθύ στην Ιστορία του Συλλόγου και στις ψυχές όλων των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ»
.

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html  
~* ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html  
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~*   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS ΔΕΥΤΈΡΑ 10  Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-10-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της  ενημέρωσης : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/07/news-12-2017.html ..-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/07/news-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/07/news-14-2017.html .- 
~*  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 :
~
Στο αγιάζι των ενημερώσεων : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-15-2017.html ,- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-16-2017.html .- 
 ~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-17-2017.html ,-
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-18-2017.html .- 

~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/news-19-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-20-2017.html .-

  * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  21 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-21-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 22 Ιουλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-22-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  2 Σάββατο 22 Ιουλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-2-22-2017.html .- 
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-23-2017.html .-
~
 

~     http://www.dinfo.gr  .-= ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ  .- www.kaloe.gr info@kaloe.gr ,                                                                         www.scribd.com/collections/4454697 = ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΛΥΡΑΙΟΣ  
http://www.sentragoal.gr .-  ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 http://www.fast bracesgreece.gr/main .- / ΤΑ  ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ  http://superfood.blogy.gr/post/597-ixthyelaio-to-farmako-toy-21oy-aiona .- Super Food
 ~  http://neraidohori.info.com  ,                                                                          
 Κοντόπουλος Ν-Ι  ~  www.kontopoulos.com.gr    .- https://www.facebook.com/groups/172702946410540/230134187334082/?notif_t=group_activity  ΠΙΣΤΕΥΟΜΕΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΟΝ .-

ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ –ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  :
 
 ~ Εκδρομές -διαδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας Σ/Κ  17  ΚΑΙ 18  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/17-18-2015_16.html 
1./ ~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html  .-
2./ ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος   
 http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html 
3./    ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
4. /  ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-   
 5.-/  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-                                                                                                                                                 
 1~ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ Σάββατο  10  Οκτωβρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-    
 2~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Κυριακή  11  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/11-2015.html .-   
       ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~Προγράμματα  κληρώσεων αγώνων ποδοσφαίρου περιόδου  2015-2-16 στην Ελλάδα  , Κυριακή  16  Αυγούστου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/2015-2-16.html .- 
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 

~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , ^  Arfara-Messinias 2  , 

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5744   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3663   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.052  βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 ~ https://www.youtube.com/user/stamos01  .-
~ https://www.youtube.com/user/stamatios01  .-
~ https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
~***  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  
~** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-   
~** https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
~***   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~**  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ   ~  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου