Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....

Βάλε μίαν καλήν αρχήν, δια να γίνη και το τέλος καλόν. Εργάσου τώρα την κάθε ημέραν δια να θερίσης ειρήνην στο γήρας.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Εορτασμός γενεθλίων στη πλατειούλα των Αρφαρών Μεσσηνίας χθές 08-07-2017  : Βίντεο ...
~3α και 1α  γενέθλια για Δεσποινούλα και Μπεμπούλα Φωτεινή 08/06/2017  στο ΑΡΦΑΡΑ Καλαμάτας: https://youtu.be/FTDpAim79U4  .-
~Γενέθλια Δέσποινα 3ων και μπεμπούλα Φωτεινή 1ος έτουε 08/06/2017: https://youtu.be/HB7md4g760Q .-
 
Σήμερα 09/07/2017 εορτάζουν:
Άγιος Παγκράτιος Ιερομάρτυρας επίσκοπος Ταυρομενίας, Άγιος Μιχαήλ Πακνανάς ο κηπουρός, Όσιος Φώτιος κτήτορας της Μονής Ακαπνίου στη Θεσσαλονίκη
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Κράτος ἔνθεον ἠμφιεσμένος ἐκ τῆς χάριτος τοῦ κορυφαίου ἀποστόλων ζηλωτὴς ἐχρημάτισας· καὶ ταῖς ῥοαῖς τῶν αἱμάτων, Παγκράτιε, τὴν ἱερὰν διπλοῒδα ἐφοίνιξας. Πάτερ ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Παγκρατίου του Ιερομάρτυπος, επισκόπου Ταυρομενίας - 9 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/jEq3dv1Vx_U  .-


Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κ....
 
Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία

Άγιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία
 
Αγίων Πάντων

Αγίων Πάντων
 
Αγία Καλλιόπη

Αγία Καλλιόπη
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώ....
 
Άγιο Πνεύμα

Άγιο Πνεύμα
 
Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας

Άγιος Κυπριανός ο εξ Αντιοχείας
 
Της Αναλήψεως

Της Αναλήψεως
 
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
9 Ιουλίου
Ιερομαρτύρων Παγκρατίου (1) επισκόπου Ταυρομενίου (†α΄αι.) και Μεθοδίου επισκόπου Λάμπης (†1793). Μαρτύρων Ανδρέου και Πρόβου. Πατερμουθίου, Κόπριος και Αλεξάνδρου, των ασκητών. Νεομάρτυρος Μιχαήλ (Πακνανά), του εν Αθήναις (†1770). Οσίων Φωτίου κτίτορος της εν Θεσ/νίκη ιεράς Μονής Ακαπνίου, Διονυσίου του ρήτορος και Μητροφάνους, των εν Άθω.
(1) Ο άγιος Παγκράτιος, καταγόταν από την Αντιόχεια. Διδάχτηκε τον Χριστιανισμό από τον απόστολο Πέτρο, ο οποίος τον χειροτόνησε και επίσκοπο Ταυρομενίου. Ο Παγκράτιος, μετά την χειροτονία του έπρεπε να πάει στην επαρχία του. Κατά θεία οικονομία συνάντησε δύο ναυτικούς το Ρωμύλο και τον Λυκαονίδη, οι οποίοι μετά την νουθεσία που τους έκανε, πίστευσαν και αυτοί στον Χριστό. Μετά από αυτό ο άγιος επιβιβάστηκε σε ένα από τα πλοία και πήγε στην Σικελία. Όταν έφθασε εκεί εξαφάνισε και κατέστρεψε όλους τούς ειδωλολατρικούς ναούς και κατόρθωσε να κάνει χριστιανό τον ηγεμόνα της περιοχής, Βονιφάτιο. Μάλιστα τον έκανε να χτίσει και ναό για τις ανάγκες των χριστιανών.
***  Χθες Σάββατο  08-07-2017 στο  όμορφο χωριό ΠΥΡΓΟΣ Λεύκτρου Δ. Μάνης και στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Στούπα  ... :ΒΙΝΤΕΟ...
~Πύργος Λεύκτρου  Στούπα Μάνης Θ Λειτουργία Ναός Άγιος Γεώργιος 08/06/2017: https://youtu.be/mWoDsgzIkQY .-
~Πύργος Λεύκτρου Μάνης Ναός Αγίου Γεωργίου ΜΝΗΜΌΣΥΝΟ 08/06/2017: https://youtu.be/tlKFn6nMRMA   .-
~ΠΥΡΓΟΣ Λεύκτρου Στούπα    Μάνης 08/06/2017:
https://youtu.be/6zI-Cboharg  .-
~^ ΠΥΡΓΟΣ Λεύκτρου Δ  Μάνης Ναός Αγίου Γεωργίου Θ. Λ.  και μνημόσυνο 08/06/2017: https://youtu.be/vr3zcXm1OqI .-

** ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ 29&30/7/17
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:1η ΗΜΕΡΑ:ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΖΑΧΑΡΩ(ΚΑΦΕ)-ΠΑΤΡΑ-ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΑΡΤΑΣ(ΓΕΥΜΑ)-Ι.Μ.ΛΙΓΟΒΙΤΙΣΣΑΣ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ(ΔΙΑΝ/ΣΗ).
2η ΗΜΕΡΑ:ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΡΧ.ΧΩΡΟΣ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ-ΝΥΔΡΙ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)-Ι.Μ.ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ-ΧΩΡΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΟΝΙΤΣΑ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΠΑΤΡΑ-ΜΕΛΙΓΑΛΑ.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:06:15ΠΜ...

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:ΠΟΥΛΜΑΝ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ-ΞΕΝΑΓΟ:80€


*** Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Μάνης 
Διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα σημειωθούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και συγκεκριμένα:
- στον οικισμό Στούπας, που βρίσκονται από «Καλογριά» έως «Λιμανάκι», από τις 8.30 π.μ. έως τις 13.00
- στην Τ. Κ. Αγίου Νικολάου πλησίον Κέντρου Υγείας,  από τις 13.00 έως τις 15.00.

*** «Βασιλιάς» των παραβάσεων η υπερβολική ταχύτητα 
Μικρή αύξηση παρουσίασαν το μήνα Ιούνιο τα τροχαία ατυχήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε σύγκριση με πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, τον Ιούνιο σημειώθηκαν 50 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 45 που σημειώθηκαν το ίδιο μήνα πέρυσι.
  Τροχαία ατυχήματα
Ειδικότερα σημειώθηκαν:
-          5 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 4 τον Ιούνιο του 2016 (αύξηση 25%).
-          5 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, όσα και τον Ιούνιο του 2016.
-          40 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 36 τον Ιούνιο του 2016 (αύξηση 11%).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 62 παθόντες (έναντι 59 τον Ιούνιο του 2016). Ειδικότερα καταγράφηκαν 5 νεκροί, όσοι και τον Ιούνιο του 2016, 6 σοβαρά τραυματίες, έναντι 5 τον Ιούνιο του 2016 και 51 ελαφρά τραυματίες, έναντι 49 τον Ιούνιο του 2016.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, αντικανονικό προσπέρασμα, απόσπαση της προσοχής του οδηγού, μη τήρηση απόσταση ασφαλείας και μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών.
  Παραβάσεις
Επίσης, τον προηγούμενο μήνα συγκροτήθηκαν 497 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.341 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 189 παραβάσεις.
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.650 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:  1.863 για υπερβολική ταχύτητα, 215 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 159 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 84 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 144 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 62 για παραβίαση σηματοδότη, 80 για Κ.Τ.Ε.Ο., 7 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 14 για αντικανονικούς ελιγμούς, 16 για αντικανονικό προσπέρασμα και 3 για διαφημιστικές πινακίδες.  Β.Β.

*** Ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία από τον Χρυσόστομο (Τόμι) Σχινά 
Ακόμα ένα νέο, όνομα, έρχεται να προστεθεί, στους πιθανούς υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.
Ύστερα από τον πρέσβη Χρήστο Παναγόπουλο και τον Ιατρό Πάνο Χαλβατσιώτη, που ήδη έχουνε εκφράσει το ενδιαφέρον τους για  να «στελεχώσουν» ,για πρώτη φορά, το ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία, όποτε προκύψουν βουλευτικές εκλογές, το τελευταίο διάστημα έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και ο Μεσσήνιος δικηγόρος, Χρυσόστομος Σχινάς.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους» , ο κ. Σχινάς έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις στα «κεντρικά» του κόμματος προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο  Τόμι (όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι), Σχινάς είναι παράλληλα και πασίγνωστος διαιτητής της Α’1 κατηγορίας στο μπάσκετ, ενώ  από τα νεανικά του χρόνια στην Καλαμάτα και πριν φύγει για σπουδές στην Αθήνα, τη δεκαετία του ’80, υπήρξε «πρωτοκλασάτο» στέλεχος της ΟΝΝΕΔ .
Όταν τελείωσε τις σπουδές του, στη Νομική Αθηνών, «ανδρώθηκε» στο γραφείο του συγχωρεμένου Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νώντα Ζαφειρόπουλου.
Κατά το διάστημα της διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, διατέλεσε Νομικός Σύμβουλος στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, με Υφυπουργό τον κ. Ανδριανό, ενώ παρέμεινε στη θέση του (με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ανδριανού) και επί Υπουργίας του κ. Κοντονή για να συνεχίσει το έργο του...  Κ. Γαζ. 

*** Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στη Φοινικούντα για την Παναγία Τριχερούσα 
Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός για την Παναγία Τριχερούσα, πολιούχο και προστάτιδα της Φοινικούντας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της γραφικής κωμόπολης.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Πλήθος πιστών συνέρρεε με ευλάβεια, για να προσκυνήσει τη χαριτόβρυτη Εικόνα της Παναγίας και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, κάνοντας αναφορά στο θαυμαστό γεγονός ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνας της Τριχερούσας στη Φοινικούντα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκλησή του.
Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε με το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως τον μουσικολογιώτατο κ. Διονύσιο Θανασούλη, β’ ιεροψάλτη του ιερού ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού Αττικής, καθώς και την κυρία Ευσταθία Τσώνη για την προσφορά τους στην τοπική εκκλησία.

***  Προσοχή στη λεπτομέρεια 
Από την ερχόμενη εβδομάδα η πόλη της Καλαμάτας θα…παίζει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, πανελλαδικής εμβέλειας. Αιτία η έναρξη του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού. Ήδη τα πρώτα αφιερώματα ξεκίνησα από τις εφημερίδες του Σαββάτου, αλλά έπεται και συνέχεια.
Η προβολή που θα δεχτεί η πόλη, είμαστε βέβαιοι ότι θα σημάνει συναγερμό και στις υπηρεσίες του δήμου Καλαμάτας, έτσι ώστε η πόλη, και, ιδιαίτερα, η περιοχή γύρω από το Μέγαρο Χορού να…λάμπει.
Έτσι θα διαπιστώσουν έγκαιρα ότι ο υδάτινος "διάδρομος", που έχει κατασκευαστεί απέναντι από το κτήριο, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και θα το διορθώσουν.   Α.Π. 

***  Αυξάνονται οι νέοι αγρότες στη Μεσσηνία 
Μέχρι αύριο το αργότερο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάρτηση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης για το Υποµέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 ανά περιφέρεια, γεγονός που φέρνει πιο κοντά τους δικαιούχους στην ημερομηνία καταβολής του 70% της πρώτης δόσης του μέτρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι δυνατή ακόμη και αρχές Αυγούστου, με την προϋπόθεση μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή ενστάσεων, οι αρμόδιες υπηρεσίες να τρέξουν τη διαδικασία για την έγκαιρη αποστολή της τελικής λίστας με τους δικαιούχους.
Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 5/7 από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.
Πιο αναλυτικά, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα 1.103 δικαιούχων, 20.733.500,00 ευρώ και 24 εν δυνάμει δικαιούχων, 443.000,00 ευρώ. Απορριπτόμενοι είναι 42 υποψήφιοι με μη επιλέξιμες αιτήσεις. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί για τα αναλυτικά αποτελέσματα της δικής του αίτησης στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΠΣΚΕ.
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης, κατά των πινάκων αξιολόγησης, ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ, εντός δεκαπέντε ημερολογιακών ημερών από την επομένη της έκδοσης της απόφασης ανάρτησης των πινάκων. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσβάλλει το σύνολο των στοιχείων της αξιολόγησης µε τα οποία διαφωνεί (επιλεξιµότητα, βαθμολογία, ποσό ενίσχυσης).
  Τα δικαιολογητικά
Οι εν δυνάμει δικαιούχοι οφείλουν να προσκομίσουν στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας τους τα επιπλέον δικαιολογητικά, σε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης. Αυτά, κατά περίπτωση, αφορούν: Τη διακοπή της μόνιμης εξωγεωργικής απασχόλησης. Την αναστολή του επιδόματος ανεργίας. Την απόδειξη της ιδιοκτησίας των αγροτεμαχίων που έχουν δηλωθεί στο ΟΣ∆Ε του έτους 2016 ως μισθωμένα, και των οποίων την ιδιοκτησία ο υποψήφιος απέκτησε στη συνέχεια.
   ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Σύμφωνα με στοιχεία από τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας, στην πρώτη υποβλήθηκαν συνολικά 208 αιτήσεις εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 194, 11 απορρίφθηκαν και 3 είναι ακόμα εν δυνάμει δικαιούχοι. Στη δεύτερη κατατέθηκαν 89 αιτήσεις, όπου εγκρίθηκαν οι 87, 1 είναι εν δυνάμει σε ισχύ και 1 απορρίφθηκε. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στη διαδικασία υπήρξε διπλή αξιολόγηση που έγινε από τις υπηρεσίες των ΔΑΟΚ, οι οποίες κινήθηκαν γρήγορα ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό το μέτρο.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, Γιάννη Κυριακόπουλο, ο αριθμός των αιτήσεων δείχνει μια στροφή των νέων ανθρώπων προς τον πρωτογενή τομέα, αιτία, βέβαια και της οικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. "Ελπίζω αυτή η τάση να συνεχιστεί, γιατί στο παρελθόν υπήρξε μια μερίδα νέων ανθρώπων που εγκατέλειψε την προσπάθεια", πρόσθεσε.
Προς επίρρωση των παραπάνω είναι και η παρατήρηση ότι «οι 9 στους 10 που µπήκαν στο πρόγραµµα Νέων Αγροτών τελικά εγκατέλειψαν». Η δήλωση αυτή, ανήκει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και αποτυπώνει µε τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την έκβαση του προγράµµατος της προηγούµενης περιόδου, που δεν κατάφερε να λύσει παραγωγικά και διαρθρωτικά αδιέξοδα µε το πριµ πρώτης εγκατάστασης και αξιοποιήθηκε από πολλούς ευκαιριακά.
Αφενός, τα οριακά περιθώρια κέρδους του επαγγέλµατος και αφετέρου η κάµποση προίκα και οι υποδοµές που απαιτούνται για να στηριχθεί αυτή η επιλογή των νέων, οδήγησαν τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, τους κατ’ ανάγκη και όχι κατά συνείδηση νέους αγρότες να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους. Την ίδια στιγµή, και οι αλλαγές στην ΚΑΠ  ανέτρεψαν παραγωγικές βεβαιότητες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το ίδιο το πρόγραµµα δηµιούργησε διχοτοµικές καταστάσεις και υποθήκευσε κάθε επιχειρηµατικού τύπου προοπτική.
Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, με δηλώσεις του στο "Θάρρος", παρατήρησε ότι σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο του προγράμματος το 2014, φέτος υπάρχει μια αύξηση της τάξης περίπου του 20% στον αριθμό των αιτήσεων (66 έναντι 89). Για τον ίδιο αυτό δείχνει τη δυναμική που έχει η περιοχή της Τριφυλίας στον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα είναι και μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον, αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, σημαντική προστιθέμενη αξία, στην προσπάθεια που πρόκειται να ξεκινήσουν.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Μεγαλόσωμα σκυλιά επιτέθηκαν σε περαστικό στην περιοχή της Μαρίνας 
Χθες το βράδυ, γύρω στις 10, περπατώντας στην περιοχή της Μαρίνας, δέχθηκα επίθεση από δύο μεγαλόσωμα σκυλιά. Ράτσα δεν αναγνώρισα, αφενός γιατί ήταν σκοτεινός ο δρόμος αφετέρου επειδή καταλαβαίνετε πως δεν ήταν το πρώτο που με απασχολούσε εκείνη τη στιγμή. Αφού, λοιπόν, έτρεξαν με ορμή προς το μέρος μου γαβγίζοντας, το ένα από τα δύο χίμηξε προς τα πάνω μου προσπαθώντας να με δαγκώσει και το απέφυγα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όταν πήρε φόρα να μου επιτεθεί εκ νέου, ευτυχώς κάποιοι γείτονες που άκουσαν τη φασαρία βγήκαν στο μπαλκόνι και φώναξαν με αποτέλεσμα να φοβηθούν και να απομακρυνθούν. Αρχικά τους ευχαρίστησα και ύστερα τους ρώτησα αν είναι δικά τους ή αν γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη τους. Μου απάντησαν σε όλα αρνητικά. Εικάζω πως είναι αδέσποτα, καθώς δεν είχαν κάποιο λουράκι, ενώ σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκπαιδευμένα.
Έχω την τύχη να είμαι σήμερα υγιής και αρτιμελής στο σπίτι μου, γράφοντας αυτό το κείμενο. Αυτή την τύχη δεν την είχε δυστυχώς η κυρία πριν από λίγους μήνες στην οδό Ηρώων. Εκείνη δέχθηκε επίθεση από σκυλιά οικόσιτα και είχε τη δυνατότητα να αναζητήσει τις ευθύνες από τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη. Εγώ και ο οποιοσδήποτε άλλος βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση ή ενδεχομένως να βρεθεί μελλοντικά- κάτι το οποίο πραγματικά απεύχομαι- θα βρούμε ποτέ το δίκαιο μας; Και το βασικότερο, θα πιέσουμε ουσιαστικά με την αναφορά μας να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι; Τα επικίνδυνα και επιθετικά τετράποδα είναι δημιούργημα των ανεύθυνων δίποδων. Δεν παύουν όμως να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και αν σήμερα βρισκόμουν στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος, οι υπερευαισθησίες κάποιων συλλόγων θα φάνταζαν τουλάχιστον γραφικές.
Ηλίας Γεωργουλάκος

***  Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καλαμάτα 
Συνελήφθη, προχθές   το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Επίσης, προχθές,  το απόγευμα συνελήφθη, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 42χρονος ημεδαπός,  γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

*** Έλεγχος… «Ρίχτερ» σε 81 σχολεία της Μεσσηνίας 
Στο μικροσκόπιο των ειδικών θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, 81 σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων στη Μεσσηνία, περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως μεσαίας σεισμικότητας, και, έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1986, χρονιά που τέθηκε σε εφαρμογή ο σύγχρονος κανονισμός στατικής επάρκειας.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα των «Κτιριακών Υποδομών» (ΚΤΥΠ) ξεκίνησε τον Μάρτιο από 18 δήμους της Δυτικής Αττικής και έχει ήδη ολοκληρωθεί σε 54 μονάδες, ενώ σε αρχικό στάδιο βρίσκονται οι έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, οι οποίοι σύντομα θα επεκταθούν στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.
Οι προσεισμικοί έλεγχοι είχαν ξεκινήσει το 2005 από τον τότε Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και ώς το 2011 είχαν καλυφθεί 6.023 κτίρια σε όλη τη χώρα, με προτεραιότητα σε αυτά που βρίσκονται στην τρίτη ζώνη σεισμικότητας.
Το πρόγραμμα όμως μπήκε στον... πάγο το 2011, λόγω του πρώτου Μνημονίου που έφερε την απόλυση περίπου 300 συμβασιούχων του ΟΣΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους δούλευαν σ' αυτόν τον κρίσιμο τομέα.
Τρία χρόνια μετά, λίγο πριν από τις εκλογές του 2015, με απόφαση της τότε διοίκησης του Οργανισμού και με απευθείας ανάθεση παραχωρήθηκε στην επιτροπή ερευνών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ο έλεγχος 1.782 σχολείων στην ηπειρωτική Ελλάδα αντί 500.000 ευρώ (συν ΦΠΑ). Για να καλυφθεί η επιλογή, η σύμβαση είχε βαφτιστεί «ερευνητικό» πρόγραμμα και είχε δοθεί έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και πάλι πριν από τέσσερις μήνες, με την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων στην εταιρεία «Κτιριακών Υποδομών», που δημιουργήθηκε με τη συγχώνευση του ΟΣΚ, της ΔΕΠΑΝΟΜ, που έχει την ευθύνη για την κατασκευή δημόσιων νοσοκομειακών μονάδων, και της «Θέμιδας», που κατασκευάζει σωφρονιστικά καταστήματα.
«Το πρώτο θετικό τεστ έγινε στους σεισμούς στα νότια της Λέσβου», επισημαίνει η πρόεδρος των ΚΤΥΠ Ιωάννα Κοντούλη και εξηγεί ότι από την πρώτη στιγμή οι μηχανικοί του οργανισμού βρέθηκαν στο νησί και έκαναν ελέγχους σε 71 σχολεία, ένα νοσοκομείο, τέσσερα κέντρα υγείας και έξι παιδικούς σταθμούς. Μία ημέρα μετά τον μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου είχαν ήδη ελέγξει τα 16 σχολικά συγκροτήματα για να μπορέσουν οι μαθητές να δώσουν πανελλήνιες.  Α.Π.

*** Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος για τις φωτιές σε Μεσσηνία και Λακωνία 
Ανακοίνωση εξέδωσε η  Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τη στάση της ηγεσίας στις πρόσφατες φωτιές σε Μεσσηνία και Λακωνία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση- καταγγελία
Για πολύ κακή τύχη των πολιτών και του οικιστικού περιβάλλοντος εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια του καταιγιστικού καύσωνα πυρκαγιές σε περιοχές της Μεσσηνίας και Λακωνίας.
Όλοι οι συνάδελφοί μας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία υπερέβαλλαν εαυτούς σώζοντας ζωές και περιουσίες, μη εγκαταλείποντας μέρα και νύχτα το πεδίο της μάχης εναντίον των πυρκαγιών.
Δυστυχώς, παρά το ότι οι  συνάδελφοί μας  στάθηκαν πάνω από το ύψος των περιστάσεων, εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο τιμούμε όλοι μας,  η ηγεσία έκανε το παν να τροχοπεδήσει την υπεράνθρωπη αυτή προσπάθεια.
 Η απαραίτητη διοικητική μέριμνα (τροφοδοσία) δεν ήταν η ενδεδειγμένη  παρατηρήθηκαν κρούσματα έλλειψης  πόσιμου νερού(παρόλο που στη χώρα επικρατούσαν συνθήκες καύσωνα) και φαγητού. Στην πυρκαγιά της Λακωνίας δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα έλλειψης διοικητικής μέριμνας αλλά  η κούραση του προσωπικού ήταν μεγάλη μέχρι να σβήσει η φωτιά αλλά δυστυχώς  συνεχίζετε  αφού  Πυροσβεστικές Δυνάμεις της περιφέρειας βρίσκονται ακόμα και τώρα στην περιοχή, αναγκάζοντας σε επιφυλακή και συνεχή καταπόνηση συναδέλφους που επανδρώνουν και τα οχήματα της εν λόγω πυρκαγιάς αλλά και των Υπηρεσιών που ανήκουν.
 Δεν τηρήθηκαν  τα απαραίτητα μέτρα που ορίζονται για την προστασία των πυροσβεστών με αποτέλεσμα να υπάρξουν κρούσματα θερμοπληξίας και τραυματισμών και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Λυπούμαστε  και διαμαρτυρόμαστε  συλλογικά για την ανωτέρω  κατάσταση και δεσμευόμαστε συλλογικά να πράξουμε ότι  είναι απαραίτητο και εφικτό για να σταματήσει αυτός ο επαναλαμβανόμενος φαύλος κύκλος της αδιαφορίας  προς τους μάχιμους συναδέλφους ο οποίος δύναται να επιφέρει εκτός των ανωτέρω και κίνδυνο ζωής στο πεδίο της μάχης με την φωτιά.
                                                     Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΠΑΠΑΔΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                               ΔΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
***  Νέα παράταση από το ΤΑΙΠΕΔ στο διαγωνισμό για τη Μαρίνα της Πύλου 
Νέα παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Μαρίνας Πύλου. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν οικονομικές προσφορές έως τις 30 Οκτωβρίου 2017.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει από το 2013 αλλά προέκυψαν αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή ενώ στην πορεία ενεπλάκη και η αρχαιολογία. Φαίνεται πλέον ότι τα προβλήματα έχουν λυθεί και η διοίκηση του Ταμείου καλεί τους ενδιαφερόμενους στη β φάση του διαγωνισμού για την 40ετή παραχώρηση της μαρίνας.
Κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος -στην πρώτη φάση του διαγωνισμού –είχαν εμφανιστεί 11 ενδιαφερόμενοι αλλά δύσκολα θα υπάρξουν και 11 δεσμευτικές προσφορές.
Θεωρείται σίγουρο πως ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Costa Navarino που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη μαρίνα θα υποβάλει προσφορά.

***  Συναυλία στο πατρικό της Κάλλας 
Στην αυλή του πατρικού σπιτιού τής Μαρίας Κάλλας, στο Νεοχώρι, θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, επετειακή συναυλία λυρικού τραγουδιού με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό της, στις 16 Σεπτεμβρίου 1977.
 Ο τενόρος Βασίλης Καβάγιας και η σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη, συνοδευόμενοι από τον Γιάννη Αερινιώτη στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως ο «Ριγκολέτο» και η «Τραβιάτα», ιταλικές καντσονέτες, αλλά και το τραγούδι «Συ μου πήρες πια το νου και την καρδιά» από την οπερέτα «Ο βαφτιστικός», του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
Ερειπωμένο και αφημένο στη μοίρα του για δεκαετίες, πριν από λίγα χρόνια το οικογενειακό σπίτι του πατέρα της διάσημης ντίβας, Γιώργου Καλογερόπουλου, πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος έχει δεσμευτεί να το αποκαταστήσει και να το μετατρέψει σε μουσειακό και ερευνητικό κέντρο για την Κάλλας.
Σημειωτέον, ότι η Ελληνίδα υψίφωνος δεν μεγάλωσε στο Νεοχώρι, αλλά στη Νέα Υόρκη, όπου εγκαταστάθηκαν οι γονείς της λίγο πριν από τη γέννησή της, ενώ σε ηλικία 14 ετών μετακόμισε στην Αθήνα με τη μητέρα και την αδελφή της. Η είσοδος στη συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας σε συνεργασία με το διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο Athenaeum, είναι ελεύθερη. Έναρξη στις 9.00 μ.μ.   Α.Π. 

***  Air Condition: Ένα μηχάνημα επιβίωσης για τις ημέρες του καλοκαιριού 
Ασυντήρητα τo 90% των κλιματιστικών
Όσο περνούν τα χρόνια όλο και πιο επιτακτική γίνεται  η ανάγκη ύπαρξης κλιματιστικών σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, καθώς τις μέρες που υπάρχει καύσωνας σώζει ζωές. Έτσι έχει γίνει  απαραίτητο για  κάθε ελληνικό σπίτι.
Το «Θάρρος» μίλησε με τον πρόεδρο των πιστοποιημένων ψυκτικών της Μεσσηνίας Ιωάννη Βετουλάκη, που μας τόνισε κάποια πράγματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, αλλά και να προσέχουμε πριν και μετά την αγορά ενός κλιματιστικού.
Όπως μας είπε αρχικά ,ο καταναλωτής θα πρέπει, κατά την έρευνα αγοράς, να προσέχει αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο επώνυμο και να μελετά τους όρους της εγγύησης που το συνοδεύουν.
Επίσης , ο καταναλωτής να ενημερώνεται για το αν υπάρχει διαθέσιμο στοκ ανταλλακτικών, αλλά αυτό  βέβαια το τελευταίο είναι κάτι που δε μπορεί εύκολα να το γνωρίζει και για αυτό έχει μεγάλη  σημασία το πόσο επώνυμο είναι ένα
 Πόσο κοστίζει
Σχετικά με τα χρήματα που πρέπει να διαθέσει κάποιος για την αγορά ενός σχετικά καλού κλιματιστικού αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος, αλλά μια τιμή που αποτελεί την αρχή είναι τα 300 ευρώ.
  Η σημασία των btu
Ένα άλλο θέμα που μας τόνισε ο κ. Βετουλάκης είναι το ζήτημα των μονάδων μέτρησης της θερμότητας και ψύξης γνωστά πλέον και ως btu. Για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός χώρου απαιτείται  και η επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος.
Ένας μέσος όρος υπολογισμού είναι τα btu επί 2,2 αντιστοιχούν στα τετραγωνικά του χώρου που πρόκειται να ικανοποιήσει. Για παράδειγμα ένα μηχάνημα 12000 btu καλύπτει ιδανικά ένα χώρο 26,4 τετραγωνικών μέτρων.
  Η κατανάλωση του ρεύματος
Όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος που είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο ,ειδικά τις ημέρες που το μηχάνημα είναι πολλές  ώρες σε λειτουργία,  το κόστος κατανάλωσης σύμφωνα με τον κ. Βετουλάκη διαφέρει ανάλογα με το τι ζητά ο καταναλωτής.
Έτσι μας είπε ότι , αν η θερμοκρασία είναι 40 βαθμοί και ο καταναλωτής θέλει μέσα στο σπίτι να έχει 18 βαθμούς με ένα καινούργιας τεχνολογίας μηχάνημα πάντα, αυτό δουλεύει στο φουλ και  σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση, από το να θέλουμε 30 βαθμούς Κελσίου από αυτό, αφού θα δουλεύει σε πιο λίγες στροφές ο κινητήρας του μηχανήματος.
  Η ιδανική θερμοκρασία
Σχετικά με την επιλογή κάποιων να ρυθμίζουν το Air Condition στους 18 βαθμούς ενώ η εξωτερική θερμοκρασία είναι μεγάλη π.χ. 40 βαθμοί, ο κ. Βετουλάκης μας είπε ότι αυτό είναι λάθος, εκτός αν ο χρήστης είναι συνεχώς στον ίδιο χώρο και του αρέσει το πολύ κρύο.
Αν κάποιος μπαινοβγαίνει από το χώρο που λειτουργεί το μηχάνημα η ιδανική διαφορά της θερμοκρασίας εντός και εκτός είναι στους 10 βαθμούς.
  Η κίνηση αγοράς των ημερών
Τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού ο πρόεδρος των ψυκτικών μας είπε ότι η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα, αφού πολλοί είναι αυτοί που την τελευταία στιγμή «τρέχουν» για να αγοράσουν κλιματιστικό, ενώ πολλά είναι τα τηλέφωνα για βλάβες η συντηρήσεις σε αυτά.
Η κρίση όπως μας είπε έχει επηρεάσει πολύ και αυτό τον χώρο, αφού το 90% των χρηστών άφησε τα μηχανήματα του ασυντήρητα και έτσι όλοι μαζί ζητούν διόρθωση των βλαβών και συντηρήσεις.
Ενώ ακόμα υπάρχουν και αυτοί που πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν άλλη μια χρονιά χωρίς κλιματισμό, κάτι που σε ελάχιστες περιπτώσεις συνέβη. Οι υψηλές θερμοκρασίες ανάγκασαν  μαζικά τους καταναλωτές να ζητούν άμεσα την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού.
  Η συντήρηση του μηχανήματος
Αναφερόμενος στη συντήρηση ο κ. Βετουλάκης μας είπε ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν είναι απλά το θέμα να πλυθούν τα φίλτρα, αλλά πρέπει το μηχάνημα να καθαρίζεται εσωτερικά με χημικά.
Για αυτό το ζήτημα επισήμανε ότι οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν ποιος τους κάνει τη συντήρηση, αφού υπάρχουν καταγγελίες στο σωματείο ότι κάποιοι επιτήδειοι κάνουν συντήρηση στο μηχάνημα με ένα μπουκάλι νερό.
Το ζήτημα είναι να γίνει συντήρηση με τα κατάλληλα χημικά, ώστε και να απολυμανθεί σωστά αλλά και να καθαριστεί.
  Η σωστή τοποθέτηση
Πέρα από τη συντήρηση,  μεγάλη σημασία έχει και η εγκατάσταση του μηχανήματος όπως τόνισε ο πρόεδρος των ψυκτικών, αφού, αν ένα μηχάνημα τοποθετηθεί τυχαία , αποτελεί  μεγάλο σφάλμα.
Έχει σημασία και η θέση που θα μπει και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, αφού για παράδειγμα τα inverter πρέπει να έχουν το λιγότερο 2,5 με 3 μέτρα σωλήνα ανάμεσα στα δύο μέρη του κλιματιστικού, διαφορετικά καταστρέφεται το μηχάνημα.
  Οι πιστοποιημένοι ψυκτικοί
Ρωτώντας για το πώς ο καταναλωτής μπορεί να καταλάβει αν ένας ψυκτικός είναι πιστοποιημένος, ο πρόεδρος αυτών μας είπε ότι ο πελάτης μπορεί να ζητά από αυτόν που καλεί, να του επιδεικνύει την άδειά του.
Το 99% των πιστοποιημένων ψυκτικών ανήκει στο σωματείο και έτσι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καλεί και στο τηλέφωνο του σωματείου που είναι το 2721088590 και να ενημερώνεται σχετικά.
  Πως άντεχαν στο παρελθόν χωρίς ac
Σχετικά με το συνηθισμένο που αναρωτιόμαστε όλοι πως ζούσε ο κόσμος κάποτε χωρίς κλιματιστικά ο κ. Βετουλάκης μας εξήγησε ότι στο παρελθόν τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.
Ειδικότερα μας είπε ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές  λόγω κλιματικής αλλαγής με το  παρελθόν, που  υπήρχαν άλλες θερμοκρασίες και άλλα επίπεδα των υγρασιών στο περιβάλλον. Ο συνδυασμός θερμοκρασίας και υγρασίας είναι αυτός που κάνει τη ζέστη ανυπόφορη τις περισσότερες φορές.
  Ο κλασικός ανεμιστήρας
Τέλος,  τον ρωτήσαμε για την κλασική λύση του ανεμιστήρα, μια λύση φθηνή που όμως αποτελεί ψευδαίσθηση ότι δροσίζει το χώρο. Όπως μας είπε,  ο ανεμιστήρας αποτελεί λύση όταν κάποιος είναι ιδρωμένος, αφού ουσιαστικά ζεσταίνει τον αέρα και εξατμίζει τον ιδρώτα από πάνω μας, έτσι έχουμε την αίσθηση της ψύξης.
 Ο ανεμιστήρας , ωστόσο, δεν κρυώνει τον αέρα, αφού με την τριβή δημιουργείται θερμότητα και έτσι ζεσταίνει τον αέρα.
  Πέρα από την ψύξη υπάρχει και η θέρμανση
Πέρα από το καλοκαίρι το Air Condition είναι μια ιδανική λύση και για τον χειμώνα
Το Air Condition πέρα όμως από το ψύχος μπορεί να παράγει και θερμότητα και μάλιστα σε χαμηλή τιμή, αφού όπως μας είπε ο κ. Βετουλάκης η διαφορά κόστους ανάμεσα σε κλιματισμό και καλοριφέρ με πετρέλαιο είναι ένα προς τρία.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Οικολογική καταστροφή στον Ταΰγετο, «θερίζουν» τα αρωματικά φυτά 
Σοβαρές διαστάσεις καταστροφής φαίνεται να λαμβάνει τα τελευταία χρόνια η ανεξέλεγκτη συλλογή αρωματικών φυτών από τον Ταΰγετο, παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις, καθώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει βάναυσα τις υπηρεσίες, οι οποίες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ελέγχους και περιπολίες, όπως θα ήθελαν.
Καταγγελίες αναφέρουν πως ντόπιοι και μη, λυμαίνονται τον Ταΰγετο, όχι απλώς συλλέγοντας  μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών και ιδιαίτερα τσαγιού, αλλά καταστρέφοντας τα φυτά, είτε συλλέγοντας πριν την ανθοφορία, είτε ξεριζώνοντας ολόκληρο το φυτό.
Από τις περιοχές, που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο, είναι στη θέση «Ξεροβούνα» Ταϋγέτου, απ’ όπου μάλιστα προέρχονταν και οι 2,5 τόνοι τσάι που κατασχέθηκαν πρόπερσι από τις δασικές υπηρεσίες και το οποίο είχε βρεθεί μέσα σε αποθήκη στην πλευρά της Λακωνίας.
  Απαγορεύσεις
Η ολική απαγόρευση που έχει επιβληθεί στη συλλογή του τσαγιού, προφανώς έχει «εξιτάρει» τους ενδιαφερόμενους «συλλέκτες». Σύμφωνα με την απόφαση των Δασαρχείων απαγορεύεται η συλλογή, τόσο για ατομική όσο και για εμπορική χρήση, φυτικών ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως:
-Tσάι του Ταϋγέτου [Sideritis clandestina (Bory) Hayek].
-Δίκταμο (Origanum dictamnus L.).
-Λαγορίγανη - ενδημικό είδος ρίγανης του Ταϋγέτου (Origanum Lirium Heldr. ex Halacsy).
Αποκλειστικά και μόνο για κάλυψη ατομικών αναγκών, επιτρέπεται η συλλογή μετά την εποχή της ανθοφορίας ειδών, όπως: ρίγανη, φασκόμηλο, μέντα, βαλσαμόχορτο, θρούμπι, θυμάρι κ.ά., κατά το κατάλληλο ανά είδος στάδιο συλλογής, χωρίς άδεια, μέσα από τα δημόσια δάση και τις δασικές εν γένει εκτάσεις της διοικητικής Περιφέρειας του Δασαρχείου Καλαμάτας, από οποιονδήποτε.
Η επιτρεπόμενη ποσότητα συλλογής για ατομική χρήση ανέρχεται μέχρι δύο κιλά για τη ρίγανη και ένα κιλό για κάθε ένα από τα υπόλοιπα είδη ανά άτομο, συνολικά για την περίοδο συλλογής.
Για εμπορική χρήση, με έγγραφη άδεια του Δασαρχείου, επιτρέπεται η συλλογή ποσότητας έως και 20 κιλών για τη ρίγανη και έως και δέκα κιλά για κάθε ένα από τα υπόλοιπα είδη.
  Με τα χέρια δεμένα
Στη βόρεια «Ξεροβούνα» του Ταϋγέτου, έχει παρατηρηθεί συχνά το φαινόμενο να συλλέγεται παράνομα τσάι, καθώς φαίνεται ότι η ολοκληρωτική απαγόρευση μάλλον έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Η αστυνόμευση είναι από τη φύση της δύσκολη, καθώς το τσάι φύεται πάνω από τα 1.200 μέτρα υψόμετρο και σε άγονα βραχώδη σημεία του βουνού. Γίνεται δε αδύνατη, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν μείνει με ασυντήρητα οχήματα και χωρίς χρήματα για καύσιμα.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, οι δασικές υπηρεσίες της Καλαμάτας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τόσο με την κατάσταση που βρίσκονται τα οχήματά της, όσο και με τα καύσιμα, τα οποία τους τελευταίους μήνες  είναι δυσεύρετο είδος. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η έλλειψη πιστώσεων για οδοιπορικά.
Έτσι, ότι πόροι υπάρχουν, διατηρούνται προκειμένου να μπορούν οι υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Ωστόσο, εκτός από τους επιτήδειους που αποσκοπούν κυρίως στην κερδοσκοπία, καταστροφή σε αρωματικά και άλλα φυτά του βουνού, έχουν παρατηρηθεί και από πολλά αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στον Ταΰγετο.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ο Πούτιν ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ελλάδα εναντίον Αλβανών

~ Έστω και με έμμεσο τρόπο η Ρωσία αποδεικνύει ότι παρά τα όσα «χαστούκια» έχει φάει από τη Ελλάδα, εκείνη συνεχίζει να τη στηρίζει.
Μια απόδειξη είναι η συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Αλβανίας και του Μαυροβουνίου έως το τέλος του 2018, κάτι που «εγκλωβίζει» τη αλβανική οικονομία.
Η απόφαση πάρθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση και με την υπογραφή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κυρώσεις θα συνεχισθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018.
«Από την 1 Ιανουαρίου ως την 31η Δεκεμβρίου 2018 επεκτείνονται οι απαγορεύσεις εισαγωγών, από τις ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Καναδά, Αυστραλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Αλβανία και Μαυροβούνιο», αναφέρεται σχετικά.

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! O Πούτιν ΥΨΩΣΕ τη φωνή του στον Τραμπ…

~ Με άρθρο που δημοσιεύεται στους New York Times, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι στη συνάντηση που διεξήχθη ανάμεσα στον Βλαντιμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ υπήρχε μια στιγμή έντασης, με αφορμή τις κατηγορίες για Εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβαν οι New York Times από ανώνυμο αμερικανικό αξιωματούχο, μια ελαφριά διαμάχη μεταξύ των ηγετών για το θέμα αυτό κράτησε 40 λεπτά και μάλιστα, όπως τονίζει το άρθρο, ο Ρώσος πρόεδρος ύψωσε ακόμη και τη φωνή του, ζητώντας στοιχεία από την αμερικανική πλευρά.
«Η πρώτη συνάντηση του Donald Trump με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου», γράφουν οι The New York Times. Ακόμα και η ομάδα του Τραμπ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, δεν γνώριζε πλήρως πώς θα συμπεριφερόταν σε αυτή τη συνάντηση, παρόλο που, όπως σημείωσε ο αξιωματούχος, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε περισσότερες πιθανότητες να διαφωνήσει με τον Πούτιν. Ο μόνος Αμερικανός αξιωματούχος που παρευρέθηκε στη συνάντηση ήταν ο Ρεξ Τίλερσον, ο προέτρεψε τον Αμερικανό πρόεδρο να κρατήσει μια σκληρή γραμμή σχετικά με την παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, με τη σειρά του σημείωσε ότι η θέση του Tραμπ δεν ήταν τόσο αντιφατική. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ο Τράμπ επεσήμανε ότι άκουσε τις διαβεβαιώσεις του Πούτιν ότι οι κατηγορίες ήταν ψευδείς και ότι η Ρωσία δεν παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές. Επιπλέον, οΤραμπ παραπονέθηκε για τους αντιπάλους του, οι οποίοι επιδιώκουν να μπλέξουν τη Μόσχα στην εκλογή του.

***  ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ! Πέφτουν στον ποταμό Τίγρη οι τζιχαντιστές

~  Θέμα χρόνου είναι η ανακατάληψη της Μοσούλης από τους Ιρακινούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα να έχει λούσει κρύος ιδρώτας τους τζιχανστιτές.
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πέφτουν στον ποταμό Τίγρη για να γλιτώσουν από ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ που επιχειρούν να ανακαταλάβουν το τελευταίο προπύργιο του ISIS.
Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν υψώσει την σημαία του Ιράκ, στην όχθη του ποταμού Τίγρη, στην παλιά πόλη της Μοσούλης,” ανέφερε χαρακτηριστικά τηλεοπτικός τίτλος στην τηλεόραση.

***  Το βότανο που προστατεύει από καρκίνο και διαβήτη
Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.
~  Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός.
Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν:
4 θερμίδες
0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
0,1 γραμμάρια λίπους
0,6 γραμμάρια υδατανθράκων
0,3 γραμμάρια φυτικών ινών και
0,1 γραμμάρια ζάχαρης
Επίσης παρέχουν:
το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη Κ
το 22% της βιταμίνης C και
το 17% της βιταμίνης Α
~ Βότανο: Οφέλη του μαϊντανού για την υγεία του ανθρώπου
Πρόληψη του καρκίνου
Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια.
Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα.
Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, σε μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.
Πρόληψη του διαβήτη
Η μυρικετίνη έχει επίσης αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες τύπου “in vitro” σε ζώα έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.
*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Επιβεβαίωση Ουζουνίδη για την απόκτηση Λουτσιάνο από τον Παναθηναϊκό
 Με τριετές συμβόλαιο
O Μαρίνος Ουζουνίδης επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Λουτσιάνο Νέβες, του Βραζιλιάνου επιθετικού, μόλις ουσιαστικά διευθετηθούν τα διαδικαστικά ζητήματα με την Κορίνθιανς.
Ο 24χρονος στράικερ έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με αποδοχές που ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ ετησίως.
Επιπλέον, θα καταβληθούν χρήματα στην Κορίνθιανς, ώστε να συναινέσει στην αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή, λίγους μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου του στις 30 Δεκεμβρίου του 2017.
Ετσι την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη θα ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους «πράσινους« στην Ολλανδία.  Newsroom ΔΟΛ

***  Σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου
Υπέστη ανακοπή καρδιάς
~ Στο νοσοκομείο εσπευσμένα εισήχθη το βράδυ της Πέμπτης ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς.
Ο γνωστός δημοσιογράφος που έχει γίνει αγαπητός στο κοινό για τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές διαλόγου με τους φιλάθλους, περνάει κρίσιμες ώρες διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Την είδηση μετέφερε από τον αέρα του Real FM ο συνάδελφός του στον σταθμό, Νίκος Χατζηνικολάου ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.
Τον περασμένο Γενάρη, ο Γιώργος Γεωργίου είχε χάσει τον γιο του, Τάσο σε ηλικία 35 ετών, έπειτα από χρόνια μάχη με τη σπάνια ασθένεια «Αταξία του Φρίντριχ».
Αυτό το δυσάρεστο γεγονός είχε επηρεάσει και την υγεία του άτυχου δημοσιογράφου, ο οποίος τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση.   Newsroom ΔΟΛ

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 : ~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-01-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Ιουλίου 2017  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-02-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/07/news-03-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 04 Ιουλίου 017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-04-017.html .-

~ * ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  Τετάρτη 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/07/2017-arfara-news-01-2017-httparfara.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-05-2017.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 06 Ιουλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/07/news-06-2017.html .-
~ *  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/07/news-07-2017.html .-
~ *   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Ιούλιος  2017 Παρασκευή07-06-2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/07/2017-1-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 08 Ιουλίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-08-2017.html .-  
~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 09 Ιουλίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/07/arfara-news-09-2017.html .- 
~

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη  01 Ιουνίου  2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/news-01-2017.html .-  
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μαςΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ....
Η ευλογία της Παναγίας μας όλους να μας σκεπάζει.. 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-02-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 03 Ιουνίου  2017 :  ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/06/news-03-2017.html .-
~*Εικόνες για αρφαρα μεσσηνιας φωτογραφιες
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 04- Ιουνίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-04-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05  Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-05-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-06-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03,04 και 05 ΙΟΥΝΙΟΥ  2017  :Με  ανασκόπηση των αθλητικών γεγονότων της εβδομάδος που πέρασε : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/0304-54-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 07 Ιουνίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-07-2017.html  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08  Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/news-08-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Ιουνίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 10  Ιουνίου 2017  :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-10-2017.html .-
 
~ *  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 11 Ιουνίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/06/news-11-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017  : Στο   αγιάζι της ενημέρωσης : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS   2  Δευτέρα 12  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-2-12-2017.html .- 
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Ιουνίου  2017  : Με  Ανασκόπηση όλων των αθλητικών νέων της εβδομάδας που πέρασε  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/06/10-11-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 13 Ιουνίου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/06/news-13-2017.html .-
~*  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τετάρτη  14  Ιουνίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-14-2017.html .-   
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-16-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Σ/Κ/Δ  17, 18 ΚΑΙ 19 Ιουνίου  2017 :
 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...... τριήμερη έκδοση λόγο τριημέρου απουσίας εκδρομής  στην Ελλάδα μας  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/06/news-17-18-19-2017.html - 

~*  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 20  Ιουνίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-20-2017.html .-  
 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-21-2017.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-22-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Ιουνίου  2017  ~:Στο  αγιάζι της ενημέρωσης 
: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/06/news-23-2017.html .-  

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 24  Ιουνίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-24-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 25 Ιουνίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/06/arfara-news-25-2017.html .- 

~ ΜΙΑ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html .-
  ~Δευτέρα 26-06-2017:   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τρίτη 27-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Τετάρτη 28-06-2017:Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~Πέμπτη 29-06-2017 : Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
~ Παρασκευή 30-06-2017 :   Προσκύνημα στο Άγιο Όρος
-----------------------------
~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5723   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3651   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3655 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.019  βίντεο   .-
  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ

 1.-~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  Stamatis
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            
3.- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
4.- https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
***
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .- Stamatios Skoulikas
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
httpimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
~   
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου