Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  ...
~
Αν κανείς προσπέφτη στον Θεό σε κάθε κόπο του, ο Θεός έχει τη δύναμη να τον αναπαύση... Αν ο άνθρωπος δεν καταφρονήση το σώμα, δεν θα μπορέση να δη το φως της Θεότητος (Αββάς Ησαΐας).Γεροντικόν
~   5 Απριλίου
Μαρτύρων Κλαυδίου, Διόδωρου, Ουίκτωρος, Ούικτωρίνου, Παππίου, Σεραπίωνος και Νικηφόρου. Μαξίμου και Τερεντίου. Θεοδώρας και Διδύμου, Ζήνωνος, Θέρμου, Πομπηίου. Των εν Λέσβω «Αγίων Πέντε» Νεανίδων. Υπομονής της όσιας. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Εφέσω (1) (†1801). Οσιας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη.
(1) Ο άγιος νεομάρτυρας Γεώργιος γεννήθηκε στη Έφεσο όπου το 1798 και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης παρασύρθηκε στον Ισλαμισμό και αρνήθηκε την χριστιανική του πίστη. Όταν όμως συνειδητοποίησε την πράξη του απαρνήθηκε τον Ισλαμισμό και κατέφυγε στη Σάμο. Στο διάστημα της απουσίας του οι χριστιανοί της Έφεσου έλαβαν άδεια από την Κωνσταντινούπολη και άρχισαν να αναγείρουν Ναό. Οι Τούρκοι βέβαια της περιοχής, το έφεραν βαρέως γι` αυτό διέβαλαν τους χριστιανούς ότι στο θεμέλια του νέου ανεγειρόμενου Ι. Ναού έκρυψαν το λείψανο του Αγίου Γεωργίου, τον οποίον σκότωσαν διότι απαρνήθηκε τη χριστιανική πίστη. Ο Γεώργιος συνελήφθη και οδηγήθηκε βίαια στη Έφεσο, κατόρθωσε όμως να διαφύγει στη Σάμο. Και πάλι συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές διότι επέμενε να ομολογεί την χριστιανική του πίστη. Με τη μεσολάβηση των δημογερόντων της Σάμου, αφέθηκε ελεύθερος. Επειδή όμως στη Έφεσο συνεχίζοντας οι δυσκολίες για την ανέγερση του Ναού πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην πατρίδα του και να μαρτυρήσει. Παρουσιάστηκε λοιπόν μπροστά στον τούρκο ιεροδικαστή και με θάρρος ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό. Εκείνος πότε με υποσχέσεις και πότε με απειλές για εκείνον και την οικογένειά του προσπάθησε να τον μεταπείσει μάταια. Ακολούθησαν σκληρά βασανιστήρια και τέλος ο αποκεφαλισμός του στις 5 Απριλίου 1801. Το ιερό λείψανό του έθαψαν οι Χριστιανοί με τις αρμόζουσες τιμές στο τάφο του νεομάρτυρα Πολυδώρου. ~
Σήμερα 05/04/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Κλαύδιος, Διόδωρος, Ουΐκτωρ, Ουϊκτωρίνος, Παππίος, Σεραπίων και  Νικηφόρος, Άγιοι Θεοδώρα και Δίδυμος, Άγιος Γεώργιος από την Έφεσο, Αγία Αργυρή η Νεομάρτυς

 ~    Ἦχος β’. Θείας πίστεως.
~     Θείας πίστεως, τὴ ἀναλάμψει, ὁ ἐπτάριθμος, Μαρτύρων δῆμος, ὡς λυχνία ἀνεδείχθης ἐπτάφωτος, ταὶς τῶν ἀγώνων ἐνθέοις λαμπρότησι, φωταγωγοῦντες τοὺς πίστει κραυγάζοντας. Θεῖοι Μάρτυρες, Χριστῷ τῷ Θεῷ πρεσβεύσατε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Κλαυδίου, Διοδώρου, Ουΐκτωρ, Ουϊκτωρίνος, Παππίος, Σεραπίων - 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  : https://youtu.be/AEuNuJWpdFo  .-


~
Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσκυνήσεως

Γ΄ Κυριακή των Νηστειών - της Σταυροπροσ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
*** Ρίχνει… «κούτσουρα» στο «τζάκι» της αντιπαράθεσης για τα σκουπίδια ο Παναγιώτης Νίκας
Χωρίς… φόβο και πάθος ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όχι μόνο δεν κλείνει από την πλευρά του το μείζον θέμα που προέκυψε με τη σύγκρουση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας - μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου, αλλά ρίχνει συνέχεια κούτσουρα στο… τζάκι της αντιπαράθεσης.
Βέβαια, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί οι απόψεις του δημάρχου ανταποκρίνονται σχεδόν στην πραγματικότητα. Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή κυβέρνηση έχουν τα δικά τους… βαρίδια για την τροπή που πήρε το όλο ζήτημα.
Ειδικότερα, χθες έγινε διπλή παρέμβαση του δημάρχου. Η πρώτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και η δεύτερη κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε.
Το ενδιαφέρον, πάντως, των δηλώσεων Νίκα εστιάζεται στο γεγονός ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, όχι μόνο επανέλαβε τη θέση του υπέρ της λύσης της Περιφέρειας, ερχόμενος σε αντίθεση με τους 10 «γαλάζιους» βουλευτές που κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση, αλλά εξαπέλυσε βολές τόσο κατά της κυβέρνησης Σαμαρά (2013) όσο και κατά της αντιπολιτευτικής τακτικής που σήμερα ακολουθεί η Ν.Δ. επί του ζητήματος.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου: «Το θέμα των σκουπιδιών είναι 30 χρόνια στην επικαιρότητα, γιατί το πολιτικό σύστημα δε θέλησε να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, διότι δε θέλησε να συνεννοηθεί στα στοιχειώδη.
Το 2013, η τότε κυβέρνηση μπορούσε να καταργήσει το διαγωνισμό. Αντίθετα, τον επαίνεσε! Τα λόγια “κρέμονται” ακόμα στο διαδίκτυο, με τέσσερις – πέντε υπουργούς που παραβρέθηκαν στην Τρίπολη. Το 2015, η σημερινή κυβέρνηση μπορούσε να καταργήσει το συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος μάλιστα έχει εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Και η μία κυβέρνηση μπορούσε να τον σταματήσει και η άλλη και το έργο να έχει επαναδημοπρατηθεί.
Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο ένα διαγωνισμό, εγκεκριμένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με προβλήματα; Με προβλήματα! Έχει υψηλό κόστος; Έχει υψηλό κόστος! Αυτό, όμως, μπορούσε να έχει αντιμετωπιστεί έγκαιρα.
Τι έχουμε εκτός από αυτόν σήμερα; Απολύτως τίποτα! Και το ενδεχόμενο να γεμίσει η Πελοπόννησος σκουπίδια είναι ορατό – και η Καλαμάτα και οι άλλες πόλεις και τα χωριά.
Ως δήμαρχος, από το 2011 ομιλώ για το συγκεκριμένο θέμα, για τις δυσκολίες που έχει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, για το κόστος, το οποίο ήταν υψηλότατο. Όμως, δεν προτάθηκε κάτι άλλο στην πορεία, απολύτως τίποτα!
Και μιλάμε για τοπικές διαχειρίσεις… Τοπική διαχείριση πήγαμε να κάνουμε εδώ στο Βαλτί και στο Παλιορροβούνι. Τι προχώρησε; Το μόνο που προχώρησε είναι χρήματα – και μάλιστα πάρα πολλά – για τη σύνταξη των μελετών.
Εγώ στηρίζω το συγκεκριμένο διαγωνισμό, γιατί δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Μπροστά στο κόστος να γεμίσουμε σκουπίδια, οποιοδήποτε άλλο κόστος είναι μικρό. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, προφανώς θα είχαμε άλλα αποτελέσματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!».
  Η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Με την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου λίγο αργότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας εξαπέλυσε νέες βολές για το ζήτημα. Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι το πολιτικό σύστημα δε θέλει την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «μια λέει έτσι και την άλλη γιουβέτσι», ενώ κατηγόρησε και την κυβέρνηση για ολιγωρία και πολυγλωσσία. Σχολίασε, δε, ότι «άλλα λέει για το θέμα ο Σταθάκης, άλλα ο Φλαμπουράρης, άλλα ο Φάμελλος και πάει λέγοντας. Γενικότερα και οι μεν και οι δε λένε ό,τι θέλουν».
Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει όσους υποστηρίζουν ότι πίσω από την κίνηση των 10 βουλευτών της Ν.Δ. «κρύβονται» εσωκομματικές έριδες που στόχο έχουν τον Π. Τατούλη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ξεκαθάρισε ότι τον ίδιο τον απασχολεί η ουσία του προβλήματος και όχι το όποιο κομματικό παρασκήνιο. «Δε με ενδιαφέρουν αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Οι παραλείψεις της Αστυνομίας και οι αιχμές κυριαρχούν στη δίκη για τη δολοφονία Σπ. Ιωάννου 
Συνεχίζεται η εκδίκαση στο μεικτό ορκωτό εφετείο Καλαμάτας

 Με εξαντλητικούς ρυθμούς και καταθέσεις βασικών μαρτύρων συνεχίσθηκε χθες και διεκόπη για τις 3 Μαΐου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η επανεκδίκαση, έπειτα από εντολή του Αρείου Πάγου, της υπόθεσης για την άγρια δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο του στην Κυπαρισσία στις 26 Ιανουαρίου 2009.
Χθες από το πρωί κατέθεσαν η σύζυγος του δολοφονημένου δικηγόρου, η υπάλληλος του γραφείου του, ο λογιστής φίλος του που τον βρήκε μέσα στο γραφείο χτυπημένο και δικηγόρος φίλος του, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ.
Αν και την πρώτη μέρα της δίκης στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχε καθίσει μόνο ο Βορειοηπειρώτης Ορέστη Ντούτσι, η αίτηση αναίρεσης του οποίου έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο, χθες με εντολή του δικαστηρίου έγινε η μεταγωγή και του δεύτερου Αλβανού κατηγορουμένου, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να μην παραστεί στη διαδικασία και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο. Ωστόσο, ύστερα και από αίτημα των δικηγόρων, το δικαστήριο αποφάσισε πως η παρουσία του είναι απαραίτητη και ζήτησε τη μεταγωγή του, όπως και έγινε.
Να σημειωθεί ότι στο πρώτο δικαστήριο είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη αμφότεροι.
Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατατέθηκαν αιτήματα από την υπεράσπιση του Ντούτσι να κληθούν να καταθέσουν ο αστυνομικός υποδιευθυντής που είχε χειρισθεί τότε την υπόθεση στην Κυπαρισσία και έχει κατηγορηθεί από πολλές πλευρές για λάθη και παραλείψεις,  ο ιατροδικαστής, αλλά και οι δύο αστυνομικοί που το βράδυ της δολοφονίας πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη.
  Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη των αιτημάτων, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε αυτά στην επόμενη συνεδρίαση.
  Η σύζυγος
Πρώτη τη διαδικασία άνοιξε χθες με την κατάθεσή της η χήρα του δολοφονημένου δικηγόρου, η οποία αρκετές φορές μίλησε για λάθη και παραλείψεις της τοπικής Αστυνομίας στις έρευνες, ενώ άφησε και άλλες αιχμές λέγοντας πως στα εννιάμερα του άντρα της στο νεκροταφείο Αλβανός την πλησίασε και της είπε ότι το προηγούμενο βράδυ ο αστυνομικός υποδιευθυντής ήταν με τον αδελφό του Ντούτσι και έτρωγαν στο Καλό Νερό. Επίσης, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε μιλήσει στο μεγάλο της γιο και του είχε ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι «δεν τα έκανε καλά».
Για το μοιραίο βράδυ, η μάρτυρας ανέφερε ότι ο άντρας της τηλεφώνησε περίπου στις 10.05 από το γραφείο και της ζήτησε να του ετοιμάσει φαγητό. Ωστόσο, μέχρι τις 11.00 δεν επέστρεψε, ενώ δεν απάντησε στις κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο και στο γραφείο. Την ώρα που ετοιμάσθηκε να τον αναζητήσει, την πήρε τηλέφωνο συνάδελφος δικηγόρος, ο οποίος την ενημέρωσε να πάει στο νοσοκομείο, γιατί ο «Σπύρος είχε γλιστρήσει και είχε χτυπήσει».
Πηγαίνοντας στο νοσοκομείο, όπως περιέγραψε, βρήκε πολλούς δικηγόρους και εκεί ο δικηγόρος που την είχε πάρει τηλέφωνο της είπε ότι τον έχουν χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.
Όπως είπε ακόμη, μιλώντας με την υπάλληλο του άντρα της, της ανέφερε όνομα πελάτη με τον οποίο είχαν έντονη αντιδικία εκείνο το διάστημα και αυτή της απάντησε ότι δεν είναι αυτός ο δράστης, αλλά ο Ντούτσι.
Περιέγραψε στη συνέχεια πως, όταν είχαν το σύζυγό της στο ακτινολογικό, καθ’ υπόδειξη ο φίλος του λογιστής τον ρώτησε τρία ονόματα και το θύμα με νεύματα απάντησε καταφατικά, όταν άκουσε το όνομα του Ντούτσι, αν είναι ο δράστης.
Μάλιστα, κατέθεσε πως, αν και ενημερώθηκε γιατί ήταν παρών ο αστυνομικός υποδιευθυντής και του είπαν «στον έδωσε», δεν έκανε τίποτα, ενώ όταν τον ρώτησαν αν θα συλλάβει το Βορειοηπειρώτη, δεν το αμφισβήτησε, αλλά απάντησε ότι θα περιμένει να συνέλθει το θύμα για να τα πει καλύτερα το πρωί.
Ο άτυχος δικηγόρος διακομίσθηκε διασωληνωμένος  στην Τρίπολη, όπου έπεσε σε κώμα και ύστερα από λίγες ημέρες κατέληξε.
Τόνισε ότι από την Αστυνομία της Κυπαρισσίας έγιναν πολλά λάθη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όταν ο νοσηλευτής έβγαλε τα ρούχα του άντρα της, ρώτησε το συγκεκριμένο αστυνομικό τι να τα κάνει και του είπε να τα πετάξει, ενώ τα βρήκαν την άλλη μέρα στη χωματερή του Δήμου. Επίσης, κατήγγειλε το συγκεκριμένο αστυνομικό ότι διόρθωσε την ώρα στην έκθεση αυτοψίας που έκανε στο γραφείο του θύματος.
Κατέθεσε δε την απόλυτη πεποίθησή της ότι δράστης είναι ο Βορειοηπειρώτης, ενώ πρόσθεσε πως, όταν ο Αλβανός οδηγείτο στον Ανακριτή, τον ρώτησε γιατί το έκανε κι αυτός της ζήτησε συγγνώμη και της είπε ότι το έκανε ο Ντούτσι.
Η χήρα αναφέρθηκε και στο δικηγόρο του Βορειοηπειρώτη που είχε καταθέσει στο πρώτο δικαστήριο ότι αυτός έπεισε τον Ντούτσι να ομολογήσει, αν και επέμενε ότι είναι αθώος. Είπε ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, μετά τη μήνυση που του έκαναν για ψευδορκία, παραδέχθηκε ότι πράγματι είχε πει ψέματα, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος Βορειοηπειρώτης είχε απειλήσει για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του.
Τέλος, κατέθεσε ότι η οικογένειά της ακόμα υποφέρει από το τραγικό γεγονός, ενώ υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στα  δύο της παιδιά.
  Καταθέσεις
Ακολούθως, κατέθεσε η γραμματέας του θύματος, η οποία σημείωσε ότι ο Σπύρος Ιωάννου ασχολούνταν με υποθέσεις χρεών και επιταγών, ενώ αναφέρθηκε σε δύο αντιδικίες με πελάτες, η μία με τον κατηγορούμενο Βορειοηπειρώτη. Περιέγραψε τον εργοδότη της ως τυπικό στη δουλειά του, που πάντα έδινε περιθώρια στους αντιδίκους. Εξήγησε ότι τις επιταγές του Βορειοηπειρώτη έφερε στο γραφείο ένας πελάτης και ανέθεσε τη υπόθεση στον Ιωάννου. Μάλιστα, είπε ότι  ο πελάτης από την πρώτη επίσκεψη χαρακτήρισε το Βορειοηπειρώτη «κάθαρμα και άνθρωπο της νύχτας».
Η ίδια δήλωσε μάρτυρας σκηνής στο γραφείο του Ιωάννου, όπου ο πελάτης περιέγραφε πως τον επισκέφθηκε ο κατηγορούμενος και του είπε πως «όποιος πειράξει το σπίτι του, θα τον φάει το μαύρο χώμα». Μάλιστα, η μάρτυρας κατέθεσε ότι αυθόρμητα εκείνη τη στιγμή τούς είπε: «Θα φάτε κανά βρωμόξυλο». Παρά ταύτα, πρόσθεσε ότι ο εργοδότης της δεν τρόμαξε.
Περιέγραψε και τα περιστατικά στο νοσοκομείο, ενώ υπογράμμισε ότι βλέποντας το δικηγόρο χτυπημένο, αυθόρμητα είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης το έχει κάνει.
Δήλωσε, τέλος πως δε γνωρίζει καθόλου τον κατηγορούμενο Αλβανό. Ωστόσο, δέχτηκε ερωτήσεις από τον κατηγορούμενο Βορειοηπειρώτη γιατί λέει ότι δεν τον θυμάται, αφού ο Αλβανός είχε κάνει τα χαρτιά του στο γραφείο τους, και απάντησε ότι μπορεί να είχε πάει κάποια στιγμή που αυτή έλειπε.
Επίσης, επιβεβαίωσε ότι άκουσε τον Αλβανό, όταν πήγαινε στον ανακριτή, που απάντησε στη χήρα ότι ο Βορειοηπειρώτης το έχει κάνει.
  Νεύματα
Αργά το απόγευμα ξεκίνησε η κατάθεση του φίλου του θύματος και λογιστή τότε του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Όπως είπε, περίπου στις 10.00 εκείνο το βράδυ με κοινό τους φίλο πήγαιναν σε ταβέρνα και πέρασαν έξω από το γραφείο του Ιωάννου για να τον πάρουν μαζί, αλλά είδαν ότι είχε πελάτη και έφυγαν. Περίπου στις 11.30 ξαναπέρασε από την περιοχή και είδε τα φώτα αναμμένα, την πόρτα μισάνοιχτη και ένα σώμα πεσμένο στο πάτωμα.
Μπαίνοντας στο γραφείο βρήκε τον άτυχο δικηγόρο πεσμένο σε ύπτια θέση και με κατεύθυνση προς την πόρτα. Η τεχνητή οδοντοστοιχία που είχε το θύμα βρισκόταν στο πάτωμα, ενώ υπήρχε πολύ αίμα. Το δε γραφείο ήταν αναστατωμένο και φαινόταν να έχει προηγηθεί έντονη πάλη.
Ο άτυχος δικηγόρος σοβαρά χτυπημένος, όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, βογκούσε και σοκαρίσθηκε πολύ από αυτό που αντίκρισε. Τότε κάλεσε φίλο τους δικηγόρο, ο οποίος, όταν πήγε, κάλεσε Αστυνομία και ασθενοφόρο. Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο δικηγόρος τον ρωτούσε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο τι έγινε, αλλά το θύμα έβγαζε φθόγγους χωρίς να απαντάει συγκεκριμένα.
Ο λογιστής περιέγραψε ότι στο Ακτινολογικό προσπαθούσαν να κρατήσουν το θύμα ακίνητο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, αλλά έκανε έντονες κινήσεις. Του είπε να «κάτσει ήσυχα» και αμέσως ησύχασε, ωστόσο, όταν του είπε αν καταλαβαίνει τι του λέει να του σφίξει τη γροθιά, δεν το έκανε.
Τότε, όπως κατέθεσε, τον ρώτησε δύο φορές για τον άνθρωπο που είχαν έντονη αντιδικία ή αν ήταν Αλβανοί οι δράστες και όλες τις φορές έκανε νεύμα σαν να εννοεί όχι. Στη συνέχεια, με υπόδειξη του αστυνομικού που βρισκόταν στο χώρο, τον ρώτησε αν τον χτύπησε ο Βορειοηπειρώτης και κούνησε το κεφάλι προς τα κάτω, αφήνοντας ένα βογκητό σαν ναι. Τότε γύρισε στο συγκεκριμένο αστυνομικό και του είπε «στον έδωσε» και ο αστυνομικός έφυγε. Όπως σημείωσε, θεώρησε ότι ο αστυνομικός πήγε να συλλάβει το Βορειοηπεριώτη ως δράστη. Όταν όμως βγήκε από το νοσοκομείο, είδε εκεί τον αστυνομικό, τον ρώτησε γιατί δεν πήγε και του απάντησε ότι αυτά είναι ενδείξεις.
Τέλος, περιέγραψε ότι τη μεθεπόμενη μέρα και ενώ περπατούσε, τον συνάντησε ο κατηγορούμενος Βορειοηπειρώτης με το αυτοκίνητο και του ζήτησε να μπει, αλλά τον απέφυγε γιατί φοβόταν. Κατέθεσε πως του είπε επιτακτικά «εσύ που τον βρήκες ξέρεις πολλά», καθώς και ότι θέλει να ζήσει ο δικηγόρος για να πει την αλήθεια.
Τελευταίος κατέθεσε χθες το βράδυ ο δικηγόρος που προσέτρεξε στο γραφείο του θύματος, όταν τον ειδοποίησε ο λογιστής. Από τα βασικά σημεία στην κατάθεσή του ήταν το κατά πόσο το θύμα αντιλαμβανόταν. Αρχικά είπε πως πριν έρθει το ασθενοφόρο στο γραφείο, προσπαθούσε να συγκρατήσει το σώμα του θύματος, το οποίο τρανταζόταν ολόκληρο. Προσπάθησε τότε να τον ρωτήσει ποιος το έκανε αυτό, αλλά το θύμα μόνο βογκούσε. Χαρακτηριστικά είπε «μούγγριζε».
«Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, πιστεύω ότι δεν επικοινωνούσε», είπε και λίγο αργότερα, όταν τον ρώτησαν αν μέσα στο ακτινολογικό το θύμα έδωσε απαντήσεις όταν το ρώτησαν ονόματα πιθανών δραστών.
Εξήγησε στη συνέχεια πως ο ίδιος δεν αντιλήφτηκε νεύμα από το θύμα. Μάλιστα, είπε ότι είναι αδιανόητο να συνέβη κάτι τέτοιο, αφού τον είχε ρωτήσει ο ίδιος νωρίτερα και δεν είχε πάρει απαντήσεις.
Αντίθετα, διέψευσε τον προηγούμενο μάρτυρα ότι φοβάται και δε λέει ότι είδε νεύμα. Μάλιστα, είπε ότι ποτέ δεν του έχει πει κάτι τέτοιο και πως αυτό το έχει πει και στον ίδιο.
Ωστόσο, ανέφερε πως άκουσε το λογιστή να λέει στον αστυνομικό «στον έδωσε» και ο αστυνομικός να φεύγει.
Και ο συγκεκριμένος μάρτυρας μίλησε για σοβαρές ελλείψεις στην αστυνομική έρευνα, ενώ χαρακτήρισε καθοριστικό το αποτύπωμα του Αλβανού κατηγορουμένου που βρέθηκε σε ένα χαρτί στο γραφείο του θύματος.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Κινητή απειλή τα τηλέφωνα για τα παιδιά 
Μακριά τα κινητά τηλέφωνα από παιδιά κάτω των 12 ετών προειδοποιούν οι ειδικοί
 Τον κώδωνα του κινδύνου για τα αρνητικά συμπτώματα στην υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κρούουν οι ειδικοί και τονίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας με ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά, προτείνοντας αλλαγή των εθνικών ορίων έκθεσης.
Στο πλαίσιο της ημερίδας «Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία και οι Πιθανές Επιπτώσεις της στην Υγεία», που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΚΕΔΕ, ο δρ. Θεόδωρος Μέτσης, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, μηχανικός Περιβάλλοντος, ανέφερε, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην "Καθημερινή", ότι ερευνητικά ιδρύματα, ακαδημαϊκοί και αξιόλογοι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας που καταγράφονται σήμερα, μέσα στον αστικό ιστό, δεν είναι ασφαλή και πρόσθεσε ότι νέες εφαρμογές, όπως η τεχνολογία του 5G και οι έξυπνοι μετρητές που θα αντικαταστήσουν τους αναλογικούς μετρητές της ΔΕΗ, θα αυξήσουν την ακτινοβολία και θα επηρεάσουν την καθημερινότητά μας.
«Οι επιδράσεις στην υγεία, από τις ακτινοβολίες της ασύρματης τεχνολογίας, περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικού στρες, αύξηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές των λειτουργιών μάθησης και μνήμης. Επίσης, άμεσες επιπτώσεις με τη μορφή πονοκεφάλων, έλλειψη συγκέντρωσης, αϋπνίες, διαταραχές μνήμης, μείωση ανοσοποιητικού συστήματος, αλλεργίες κ.τ.λ. αποτελούν καθημερινά συμπτώματα στους διαμένοντας πλησίον των κεραιών», ανέφερε Λουκάς Μαργαρίτης, καθηγητής Ραδιοβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ.
«Η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για να προστατέψει τους πολίτες, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, όπου το πλαίσιο έχει γίνει πιο αυστηρό» σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, προσθέτοντας παράλληλα ότι «και ο κάθε χρήστης αυτών των συσκευών πρέπει να σέβεται τους κανόνες προστασίας και να μην κάνει κατάχρηση».
  Κανόνες ασφαλούς χρήσης
της ασύρματης επικοινωνίας
-Χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο λογικά και για σύντομα τηλεφωνήματα
-Παιδιά κάτω των 12 ετών καλό είναι να μη χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα
-Μη βάζεις το κινητό σε επαφή με το κεφάλι σου
-Μην κάνεις χρήση κινητού σε αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο ή ανελκυστήρα
-Μην κάνεις χρήση κινητού, όταν υπάρχουν μικρά παιδιά ή έγκυες γυναίκες γύρω σου
-Κράτησε το κινητό μακριά από το σώμα σου
-Όταν κάνεις χρήση κινητού, κράτα απόσταση από άλλους
-Μην τοποθετείς το κινητό στην τσέπη σου
-Τη νύχτα κλείνε πάντα το κινητό σου και απενεργοποίησε το Wi Fi
-Μην παίζεις παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο on-line, βάλτο σε airplane mode
-Ασύρματα LAN (Wi FI) μπορούν να σε εκθέσουν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων
-Περιόρισε το Wi Fi και κάνε χρήση σταθερής - ενσύρματης σύνδεσης
-Όταν το σήμα που δέχεσαι είναι κακό, μην τηλεφωνείς
-Αν έχεις πρόσβαση σε σταθερή γραμμή, κάνε χρήση αυτής κατά προτεραιότητα
-Απενεργοποίησε επιλογές Wi Fi, Bluetooth, και Data, όταν δε χρησιμοποιούνται
Σύμφωνα με τους ομιλητές, πολλές επιστημονικές μελέτες και πορίσματα Ιδρυμάτων συστήνουν πιο προσεκτική και ελεγχόμενη έκθεση στην ακτινοβολία και προτείνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: Να αναθεωρηθεί η νομοθεσία και να τροποποιηθούν τα όρια έκθεσης, με βάση τα νέα βιολογικά δεδομένα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών. Να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της έκθεσης των παιδιών. Να γίνεται χρήση ενσύρματου δικτύου, σε νηπιαγωγεία, σχολεία κ.α. Η χορήγηση αδειών να μην περιλαμβάνει τοποθέτηση κεραιών κοντά σε σχολεία, ημερήσια κέντρα φροντίδας, γηροκομεία, νοσοκομεία ή άλλα κτήρια, όπου ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

***  6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος: «Άλκηστις» του Ευριπίδη σήμερα 
Με πλήθος κόσμου συνεχίστηκε για 6η μέρα το 6ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2017». Περίπου 600 μαθητές απόλαυσαν την κωμωδία «Ιππής» του Αριστοφάνη από τα 7ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Κέρκυρας.
Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν οι: Αλαμάνου Έλλη, Ασημόπουλος Σπύρος, Βρακά Ελευθερία, Γκούβα Βασιλική, Γιούργα Νεφέλη, Ευαγγελίδης Νικόλαος, Καλαϊτζίδου Νίκη, Μέξα Έλενα, Μελιδονιώτη Σύλβια, Μποζίκη Φαίδρα, Νραγκόι Γκέρσι, Πασκάλ Μαρία, Περδικομάτη Αικατερίνη, Πιλαφά Ζωή, Πίτσα Νίκη, Προβατά Αικατερίνη, Σκορδίλη Ευτυχία.
Σήμερα στις 9.30 το πρωί θα παιχθεί η τραγωδία του Ευριπίδη «Άλκηστις» από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά (Γυμνάσιο και Λύκειο), ενώ στις 11.00 το ίδιο έργο από τα 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Καλύμνου.

*** Ελεύθερη η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, αποχώρησαν οι 86 μετανάστες
Ο δήμαρχος και άλλοι αιρετοί του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκαν προχθές την κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε η πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές και γενικά ο χώρος της κατασκήνωσης.
Σχετικά με την κατασκήνωση, αποφασίσθηκαν τα εξής:
1. Η παράδοση στην Ελληνική Αστυνομία όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα για την υποστήριξη των παράνομων μεταναστών (100 στρώματα, 200 κουβέρτες, μαξιλάρια, σεντόνια) και η άμεση αντικατάστασή τους με καινούργια. Η παράδοσή τους θα γίνει με πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής και αυτά θα χρησιμοποιούνται σε ανάλογες περιστάσεις.
2. Η άμεση έναρξη εργασιών συντήρησης της κατασκήνωσης, αρμοδιότητας πολιτικού μηχανικού κυρίως, που αφορούν σε επισκευές βλαβών λόγω των χιονοπτώσεων του χειμώνα (σκεπές, χρωματισμοί, δίκτυα, χώροι άθλησης κ.λπ.)
3. Η άμεση κατασκευή παιδικής χαράς
4. Η πρόσκληση - ενημέρωση όλων των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στα προγράμματα της κατασκήνωσης.
Σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος τόνισε ότι οι 86 πρόσφυγες αποχώρησαν από την κατασκήνωση υγιείς και κάλεσε τους γονείς να προτιμήσουν και φέτος το χώρο για τη διασκέδαση και ψυχαγωγία των παιδιών τους. Α.Π.

***  «Τα φωτεινά μυαλά δεν έχουν πατρίδα» - Παρουσίαση του βιβλίου σήμερα στην Καλαμάτα 
Το συγγραφικό εγχείρημά της με τίτλο «Τα φωτεινά μυαλά δεν έχουν πατρίδα» παρουσιάζει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου REX στην Καλαμάτα, η δημοσιογράφος Βάσω Μιχοπούλου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. και το βιβλιοπωλείο του Λυκούργου Καρολεμέα BOOKMARK (πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12).
Η συγγραφέας διηγείται σε ένα- μοναδικό στο είδος του βιβλίο- 40 αληθινές ανθρώπινες ιστορίες κορυφαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, που διαμόρφωσαν και εξακολουθούν να διαμορφώνουν τις συνθήκες της σύγχρονης επιστημονικής πραγματικότητας παγκοσμίως, να προχωρούν ένα βήμα μπροστά την ανθρωπότητα και να επηρεάζουν τη ζωή μας. Στόχος της είναι ένας: να κάνει τις διεθνώς αναγνωρισμένες αυτές προσωπικότητες, αναγνωρίσιμες στο ευρύ κοινό.
  Ομιλητές
Προσκεκλημένοι ομιλητές της βραδιάς είναι ο διεθνώς κορυφαίος Μεσσήνιος καθηγητής Νευροεπιστημών και Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης, που “λύνει το γρίφο” του Αλτσχάιμερ, Νικόλαος Ρομπάκης, ο πολιτογραφημένος Μεσσήνιος, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας που ανέσυρε τους μοναδικούς θησαυρούς της Αρχαίας Μεσσήνης στην επιφάνεια, Πέτρος Θέμελης και ο καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης.
  Το βιβλίο
«Οι επιστήμονες του 21ου αιώνα: ανθρώπινες ιστορίες πίσω από τους εργαστηριακούς πάγκους» θα ήταν ο εναλλακτικός τίτλος του βιβλίου της βιολόγου και δημοσιογράφου Βάσως Μιχοπούλου, η οποία αναλαμβάνει να μας συστήσει 40 κορυφαίους επιστήμονες, Έλληνες και ξένους, που διαμορφώνουν τις συνθήκες της σύγχρονης επιστημονικής πραγματικότητας παγκοσμίως, να προχωρούν ένα βήμα μπροστά την ανθρωπότητα και να επηρεάζουν τη ζωή μας.
Πώς και γιατί διάλεξαν το συγκεκριμένο δρόμο, τι τους ελκύει στην επιστήμη τους, τι ερευνούν και ποια είναι τα αποτελέσματα των ερευνών τους, τι συναισθήματα βιώνουν έπειτα από μια ανακάλυψη, τι ώρα τελειώνουν από το πανεπιστήμιο, σε τι σπίτι γυρνούν; Έχουν ζωή έξω από το εργαστήριο; Είναι ερωτήματα στα οποία απαντούν οι ξεχωριστές αυτές προσωπικότητες κάνοντας τον αναγνώστη κοινωνό της έρευνάς τους.
Οι ίδιοι σε απλή και κατανοητή γλώσσα περιγράφουν την επιστημονική τους πορεία, εξηγούν τους στόχους, τη μεθοδολογία και τη σημασία του ερευνητικού τους έργου για την Επιστήμη και την κοινωνία, καθώς και τον αντίκτυπο που αυτό έχει στην καθημερινότητά μας και στη ζωή μας γενικότερα.
Χάρη στο βιβλίο της Βάσως Μιχοπούλου, ο μη ειδικός αναγνώστης μπορεί να «ταξιδέψει» μαζί με τους πρωταγωνιστές σε πολλά επιστημονικά πεδία, να εμπνευστεί από αυτές τις ξεχωριστές ανθρώπινες ιστορίες τους και να τους ακολουθήσει ως πρότυπα σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία, ανερμάτιστη, παρακολουθεί σαστισμένη όλα όσα συμβαίνουν γύρω της και βρίσκεται εγκλωβισμένη στη μετριοκρατία και στην προβολή αναλώσιμων και συνήθως ευτελών ειδώλων.
Το βιβλίο περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βιογραφικά σημειώματα των επιστημόνων, ενώ προλογίζει ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής.
  Η συγγραφέας
Η Βάσω Μιχοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο οποίο σήμερα εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο πεδίο των Διεθνών Σχέσεων. Ταυτόχρονα, έχει μετεκπαιδευτεί στη Δημοσιογραφία της Επιστήμης με υποτροφίες σε ευρωπαϊκά «Σχολεία Επιστημονικής Δημοσιογραφίας» (Schools of Science Journalism).
Είναι δημοσιογράφος με εικοσαετή και πλέον επαγγελματική εμπειρία σε εφημερίδες, περιοδικά, on-line έντυπα και τηλεόραση. Έχει εργαστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ΕΡΤ Α.Ε. ως εσωτερική συντάκτρια στη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΝΕΤ, στην ΕΤ1, αλλά και στην Κρατική Ραδιοφωνία ως δημοσιογράφος – παραγωγός, ενώ έχει συνεργαστεί κατά καιρούς και με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς (ALPHA, STAR CHANNEL, Newsbomb.web TV κ.ά.)
Αρθρογραφεί στον ελληνικό και ξένο Τύπο (όπως το «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», «H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ο «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ», περιοδικό Cancer World, κ.ά.), και έχει σημειώσει αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες με αποκλειστικές και μοναδικές μέχρι σήμερα συνεντεύξεις στην Ελλάδα.
Έχει ασχοληθεί με την επικοινωνία της Επιστήμης και έχει συνεργαστεί με αρκετά ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα στον τομέα της προώθησης της επιστημονικής πληροφορίας στον Τύπο, ενώ έχει αναλάβει τη διοργάνωση αρκετών επιστημονικών συνεδρίων, ημερίδων και άλλων δράσεων.
Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά και δημοσιογραφικά συνέδρια, έχει λάβει μέρος με υποτροφία σε πολλά διεθνή επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια (workshops), έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως η μοναδική Ελληνίδα δημοσιογράφος Επιστήμης σε διεθνή study press trips, έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή πάνελ σε στρογγυλά τραπέζια στο πλαίσιο αρκετών επιστημονικών δράσεων, ενώ έχει προσκληθεί από αρκετές επιστημονικές εταιρείες στο εξωτερικό ως σύμβουλος επικοινωνίας στον τομέα της υγείας.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (EΣΗΕΑ), αλλά και η μοναδική Eλληνίδα δημοσιογράφος που είναι επίσημο μέλος της International Science Writers Association, καθώς και πολλών διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων.

***  36χρονη έκλεψε σε δύο πολυκαταστήματα στο κέντρο της Καλαμάτας 
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 36χρονη, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα πώλησης ενδυμάτων- υποδημάτων, εμπορεύματα τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος.
Επιπλέον όπως προέκυψε, χθες το μεσημέρι, η 36χρονη είχε αφαιρέσει από έτερο κατάστημα πώλησης ενδυμάτων- υποδημάτων ένδυμα, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε σε υπάλληλο του καταστήματος.   

***  Ευτυχώς γλίτωσαν οι εργαζόμενοι 
Εδώ και μερικές ημέρες γεμίζουν ξανά τα ράφια των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, αφού πλέον η εταιρεία αγοράστηκε από το Σκλαβενίτη.
Μάλιστα, όπως μάθαμε, στην Καλαμάτα δε θα κλείσει κάποιο κατάστημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όσο καιρό οι υπάλληλοι ήταν όμηροι της συμφωνίας, πληρώνονταν κανονικά.
Σίγουρα η παραπάνω συμφωνία αποτελεί μια καλή είδηση και για την Καλαμάτα, αφού αν έκλειναν τα καταστήματα της αλυσίδας στην πόλη, δεκάδες συνδημότες μας που εργάζονταν σε αυτά θα έμεναν άνεργοι.
Π.Μπ. 

*** Η αστυνομία αναζητά μάρτυρες για το άγνωστο όχημα που παρέσυρε και σκότωσε τον 80χρονο 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Χθες (4.4.2017) το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ασπροχώματος- Πύλου, άγνωστο όχημα παρέσυρε 80χρονο ημεδαπό τραυματίζοντας τον θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του ως άνω ατυχήματος, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας στα τηλέφωνα 27210-44634 και 27210-44633 ή στο 100. 

***  Έκλεβαν αγγούρια από θερμοκήπιο φορώντας κουκούλες 
Αγγούρια συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να κλέβουν τρία άτομα το βράδυ της Δευτέρας από θερμοκηπιακή εγκατάσταση στις Λίμνες Φιλιατρών. Ο ιδιοκτήτης λίγο μετά τις 10.00 είδε τρία άτομα με κουκούλες να έχουν πηδήξει την περίφραξη, να είναι στο θερμοκήπιο και να κόβουν τα προϊόντα. Συνολικά προκάλεσαν ζημιά ύψους 250 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης κατάφερε να συγκρατήσει έναν 53χρονο, τον οποίο παρέδωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Φιλιατρών, ενώ οι άλλοι δύο ξέφυγαν.

***  Πρόβα της Πυροσβεστικής για την άσκηση στο Μέγαρο Χορού (φωτογραφίες) 
 
Πρόβα πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για την άσκηση που έχει προγραμματιστεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Αντικείμενο της άσκησης θα είναι  η Πυρκαγιά σε χώρο συνάθροισης κοινού και θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 7 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ.
Το σενάριο της 45επτης άσκησης προβλέπει κατάσβεση πυρκαγιάς με ταυτόχρονη διάσωση εγκλωβισμένων - τραυματισμένων ατόμων.
Εκτός της Π.Υ. Καλαμάτας, θα συμμετάσχουν η ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ, ο Δήμος Καλαμάτας και εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νομό.
Σκοπός και στόχος είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του εμπλεκομένου προσωπικού, η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των υλικών πόρων και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

***  Τροχαίο με τραυματισμό έξω από το Praktiker (φωτογραφίες) 
 
Σύγκρουση οχήματος με μηχανάκι συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Αθήνας στο ύψος του Praktιker.
Το ατύχημα έγινε όταν αυτοκίνητο επιχείρησε αναστροφή με αποτέλεσμα ένα μηχανάκι να πέσει επάνω στο όχημα.
Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός ενός ατόμου που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν είναι σοβαρά.

*** Λύση - πακέτο για τα χρέη των αγροτών 
Τα «κόκκινα» δάνεια που έχουν εμπορική δραστηριότητα θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών
 Στο πλαίσιο του μηχανισμού ρύθμισης θα μπορούν οι οφειλέτες αγρότες να εντάξουν τις απαιτήσεις από το Δημόσιο, από ασφαλιστικά ταμεία και από πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεών της
Βασική προϋπόθεση - σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του «Έθνους» - για να θεωρηθούν οι αγρότες ως φυσικά πρόσωπα επιλέξιμοι οφειλέτες στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης είναι να συντρέχει στο πρόσωπό τους η εμπορική δραστηριότητα.
Αυτό που μένει να ξεκαθαρισθεί είναι εάν αρκούν η υποβολή Ε3 και η τήρηση βιβλίων ή προϋποτίθεται η εκμετάλλευση ατομικής επιχείρησης και οργανωμένης αγροτικής μονάδας. Εύλογα, πάντως, στην πρώτη περίπτωση δικαίωμα στη ρύθμιση οφειλών θα έχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός αγροτών.
Η ρύθμιση των δανείων των αγροτών, των αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και των εταιρειών με αγροτικές δραστηριότητες, ειδικά δε αυτών που είχαν συναφθεί με την πρώην Αγροτική Τράπεζα που βρίσκεται υπό ειδική εκκαθάριση με εκκαθαρίστρια την Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση ΑΕ, PQH, τέθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Kόκκαλη.
  Η ρύθμιση αφορά σε
όλα τα «κόκκινα δάνεια»
Η ρύθμιση για τους αγρότες αφορά σε όλα τα «κόκκινα» δάνεια, συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, ακόμη και οφειλές από πιστωτικές κάρτες. Παράλληλα, οι αγρότες οφειλέτες θα μπορούν, πέραν των απαιτήσεων της ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση, να εντάξουν τις απαιτήσεις από το Δημόσιο και από ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων της ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση.
Θα δίνεται, επομένως, η δυνατότητα σε όσους έως τα τέλη του 2016 είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 20.000 ευρώ με καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών ή οφειλή που ρυθμίστηκε μετά την 1η Ιουλίου του 2016, να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών. Η οφειλή δεν απαιτείται να προέρχεται από την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους (π.χ. Ανοιχτό Δάνειο Αγροτών), αλλά θα μπορούν να ενταχθούν και οφειλές από άλλη αιτία (π.χ. στεγαστικό δάνειο).
Η προηγούμενη δυνατότητα δεν ισχύει εφόσον το φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει υποβάλει στο παρελθόν αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις των άρθρων 62 επ. του ν. 4307/2014 (Α' 246), στις διατάξεις του ν. 3588/2007 (Α' 153), εκτός εάν έχει υπάρξει έγκυρη παραίτησή του από τις εν λόγω διαδικασίες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών ή έχει διακόψει την επιχειρηματική του δραστηριότητα ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, βρίσκεται σε διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης.
Επίσης, για να θεωρηθεί ως επιλέξιμος οφειλέτης θα πρέπει να έχει θετικό καθαρό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε τουλάχιστον μία από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης του άρθρου 4.
Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών θα υποβάλλεται από τον οφειλέτη και σε περίπτωση συνοφειλετών υποχρεωτικά και από αυτούς ηλεκτρονικά στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) με τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα τηρείται στην ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ έως την 31η Δεκεμβρίου 2018.

  ~** Τα παλιά ονόματα χωριών της Μεσσηνίας 
 TA ΠΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
1. ΑΝΘΕΙΑ = ΒΕΪΖΑΓΑ
2. ΑΙΠΕΙΑ = ΦΑΡΜΙΣΙ
3. ΑΙΘΑΙΑ = ΝΤΕΛΙΜΕΜΙ
4. ΑΡΙΟΧΩΡΙ = ΓΑΪΔΟΥΡΟΧΩΡΙ & ΒΡΑΧΑΤΑΓΑ
5. ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ = ΚΟΠΑΝΟΙ
6. ΑΛΑΓΟΝΙΑ = ΣΙΤΣΟΒΑ
7. ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΟ = ΑΓΟΡΕΛΙΤΣΑ
8. ΑΝΘΟΥΣΑ = ΖΕΖΑ ή ΔΕΡΕ (παλαιότερα)
9. ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ = ΤΣΕΡΝΙΤΣΑ ή ΤΖΕΡΝΙΤΖΑ
10. ΑΓ.ΝΙΚΩΝΑΣ = ΠΟΛΙΑΝΑ
11. ΑΝΩ ΔΩΡΙΟ = ΣΟΥΛΙΜΑ
12. ΑΣΙΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ = ΤΖΑΦΕΡΟΓΛΙ
13. ΑΝΔΑΝΙΑ = ΣΑΝΔΑΝΙ
14. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΕΙΟΝ = ΧΑΣΑΜΠΑΣΑ
15. ΑΜΜΟΣ = ΜΠΑΛΙΑΓΑΣ
16. ΑΡΙΣ = ΑΣΛΑΝΑΓΑ
17. ΑΝΑΛΗΨΗ = ΤΖΩΡΗ
18. ΑΥΛΩΝΑ = ΚΑΡΑΜΟΥΣΤΑΦΑ
19. ΑΜΦΙΘΕΑ = ΒΡΩΜΟΒΡΥΣΗ (Το 1957)
20. ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ = ΓΡΙΖΙ
21. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ = ΜΙΝΑΓΙΑ
22. ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ = ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΠΑΣΑ
23. ΑΡΣΙΝΟΗ = ΣΙΜΙΖΑ
24. ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ = ΧΑΪΚΑΛΙ
25. ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ= ΓΛΙΑΤΑ
26. ΑΛΩΝΙΑ= ΓΚΟΡΤΖΟΓΛΙ
27. ΒΑΛΥΡΑ = ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ
28. ΓΛΥΦΑΔΑ ΠΥΛΙΑΣ = ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ
29. ΓΛΥΚΟΡΡΙΖΙ = ΜΟΥΡΤΑΤΟΥ
30. ΔΑΦΝΗ = ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΩΡΙΟ
31. ΔΑΣΟΧΩΡΙ = ΛΥΚΟΥΡΕΣΙ
32. ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ = ΒΙΔΙΣΟΒΑ (Από το 1930)
33. ΔΡΑΚΟΝΕΡΙ = ΙΣΜΑΗΛ
34. ΔΙΟΔΙΑ = ΛΟΪ
35. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ = ΓΡΙΒΙΤΣΑ
36. ΕΥΑ = ΝΑΖΗΡΙ
37. ΕΛΛΗΝΟΕΚΚΛΗΣΙΑ = ΣΑΜΑΡΙ
38. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ = ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
39. ΕΛΑΙΑ = ΜΠΟΥΖΙ
40. ΕΞΟΧΙΚΟ ΚΟΡΩΝΗΣ = ΓΑΛΛΕΪΚΑ
41. ΕΞΟΧΙΚΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ = ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗ
42. ΕΛΑΙΟΦΥΤΟ = ΣΙΓΡΑΠΑ
43. ΘΟΥΡΙΑ = ΦΡΟΥΤΖΑΛΑ
44. ΚΑΚΚΑΒΑ = ΓΚΟΓΚΕΪΚΑ
45. ΚΑΡΥΕΣ = ΚΟΠΑΝΙΣΑ
46. ΚΑΖΑΡΜΑ = ΝΤΟΥΒΡΕΪΚΑ
47. ΚΑΤΩ ΚΑΡΒΕΛΙ = ΧΑΝΑΚΙΑ
48. ΚΑΛΟΧΩΡΙ = ΧΑΛΑΜΠΡΕΖΑ
49. ΚΑΡΒΕΛΙ = ΚΟΥΤΣΑΒΑ ΚΑΡΒΕΛΙ
50. ΚΑΡΥΟΒΟΥΝΙ ΜΑΝΗΣ = ΑΡΑΧΩΒΑ
51. ΚΑΡΝΑΣΙ = ΤΣΟΡΩΤΑ
52. ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ = ΚΑΡΑΚΑΣΕΛΙ ή ΚΑΡΑΚΑΒΕΛΙ
53. ΚΑΤΩ ΜΕΛΠΕΙΑ = ΓΑΡΑΤΖΑ
54. ΚΑΛΛΙΘΕΑ = ΜΕΜΕΡΙΖΙ
55. ΚΑΛΛΙΡΟΗ = ΜΠΟΥΓΑ
56. ΚΑΛΑΜΑΚΙ = ΤΟΥΡΚΟΒΡΥΣΗ

57. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ = ΧΑΛΒΑΤΣΟΥ
58. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗ =  ΡΙΠΕΣΙ

59. ΚΕΝΤΡΙΚΟ = ΚΟΥΡΤΑΓΑ
60. ΚΟΚΛΑ = ΒΗΔΥΣΟΒΑ
61. ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ = ΖΑΓΟΡΑΙΝΑ ή ΤΑΓΑΡΑΙΝΑ
62. ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ = ΟΣΜΑΝΑΓΑ

63. ΚΥΒΕΛΕΙΑ ΜΗΛΕΑΣ = ΓΑΡΜΠΕΛΙΑ
64. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ = ΑΡΚΑΔΙΑ
65. ΚΥΝΗΓΟΣ = ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
66. ΛΕΥΚΟΧΩΡΑ = ΧΑΣΤΕΜΙ
67. ΛΑΔΑ = ΚΟΥΤΣΑΒΑ ΛΑΔΑ
68. ΛΑΜΠΑΙΝΑ = ΛΕΖΙ
69. ΜΑΓΟΥΛΑ = ΜΑΓΟΥΛΑ(σλαβική
λέξη,  σημαίνει μικρός λοφίσκος).
70. ΜΑΘΙΑ = ΔΡΑΓΚΑ
71. ΜΑΛΘΗ = ΜΠΟΝΤΙΑ

72. ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ =ΑΝΩ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ή
ΑΝΩ ΧΩΡΑ

73. ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ = ΒΕΛΗ ΠΕΡΑΝ
74. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ = ΣΚΑΡΜΙΓΚΑ
75. ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ = ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ ή ΜΥΛΟΙ
76. ΜΥΡΣΙΝΟΧΩΡΙ = ΠΙΣΠΙΣΙΑ
77. ΝΕΔΟΥΣΑ = ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΒΑ
78. ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ = ΜΙΣΚΑ

79. ΟΙΧΑΛΙΑ = ΑΛΗ ΤΣΕΛΕΠΗ & ΤΟΣΚΕΣΙ
80. ΠΑΝΟΡΑΜΑ = ΤΟΥΡΚΑΚΙ ή ΤΡΟΥΚΑΚΙ
81. ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ = ΚΟΝΤΟΓΟΝΙ
82. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ = ΞΗΡΟΚΑΣΙ

83. ΠΑΛ. ΛΟΥΤΡΟ = ΛΙΚΟΝΤΟΥΖΙ
84. ΠΕΥΚΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ = ΜΠΑΛΑ

85. ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙ = ΠΟΔΟΓΟΡΑ
86. ΠΕΤΡΙΤΣΙ = ΑΡΝΑΟΥΤΑΛΙ
87. ΠΗΔΑΣΟΣ = ΧΟΝΖΟΓΛΙ ή Αβαρινίτσα

88. ΠΗΓΕΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ = ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΒΑ
89. ΠΙΛΑΛΙΣΤΡΑ = ΚΟΥΡΤΑΛΙ
90. ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ = ΚΑΛΙΣΚΗΡΙ
91. ΠΛΑΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ = ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥ

92. ΠΛΑΤΥ= ΜΠΑΣΤΑ
93. ΠΟΛΥΛΟΦΟΣ = ΝΤΑΡΑΚΛΗ

94. ΠΟΛΥΘΕΑ = ΜΑΛΙΚΙ
95. ΠΡΟΣΗΛΙΟ = ΛΙΑΣΙΝΟΒΑ

96. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ = ΚΑΫΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
97. ΠΤΕΡΗ = ΣΚΛΑΒΑΙΪΚΑ
98. ΡΕΜΑΤΙΑ = ΛΟΥΜΙ
99. ΡΙΖΟΧΩΡΙ = ΜΠΡΕΧΤΙ

100. ΡΙΖΟΧΩΡΙ = ΛΑΠΙ
101. ΣΙΤΟΧΩΡΙ ΤΡΙΦΥΛ. = ΠΙΤΣΑ

102. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ = ΚΟΥΡΤΣΑΟΥΣΙ
103. ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟ = ΒΑΡΟΥΣΙΑ
104. ΣΤΕΝΗΚΛΑΡΟΣ = ΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙ
105. ΣΤΕΝΩΣΙΑ = ΛΕΖΑΓΑ
106. ΤΡΙΚΟΡΦΟ = ΠΕΝΤΙΑΣ
107. ΤΡΙΟΔΟΣ = ΑΛΗ ΤΣΕΛΕΠΗ

108. ΤΡΙΚΗ = ΤΟΣΚΕΣΙ
109. ΥΑΜΕΙΑ (Πυλίας) = ΤΖΑΪΖΙ

110. ΦΑΛΑΝΘΗ = ΠΑΝΙΑΡΗ
111. ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ = ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΦΑΡΟΣ
112. ΦΙΛΙΑ = ΔΟΓΑΤΖΗΔΕΣ

113. ΦΛΕΣΙΑΔΑ(Νέστωρος) = ΠΑΙΔΕΜΕΝΟΥ
114. ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ = ΤΑΒΕΡΝΑ
115. ΧΑΡΑΥΓΗ (Μάνης) = ΤΡΙΚΟΤΣΟΒΑ
116. ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ = ΒΛΑΚΑ (Μετονομασία το 1907)
117. ΧΡΥΣΟΚΕΛΑΡΙΑ = ΣΑΡΑΤΖΑΣ
118. ΧΩΡΑ = ΛΙΓΟΥΔΙΣΤΑ

Από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας, Σταυριανόπουλο Θεόδωρο

*** Αθλητική ενημέρωση  :
 
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 27ης  αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο της Σούπερ Λίγκα , έχει ως εξής:
VIDEO  με τα γκολ  στους  5    απ ΄ τους 6 σημερινούς αγώνες :
~*SUPER LEAGUE  27η  αγωνιστική  Τετάρτη 5/4/2017  γκολ :
~*https://youtu.be/JC8cbWYjxFw .-

ΤΕΤΑΡΤΗ  05/04/2017 :
 Ξάνθη-Παναιτωλικός  3-0 .- ^

Τα  γκολ  : ο Τυνήσιος Γιουνές στο 3΄ και στο 38΄ με πέναλτι , ο Βασιλακάκης στο 59΄.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες κάρτες: Γουάλας, Καμαρά / Ροντρίγκες, Μάκος, Λόπες
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Παπαγεωργίου, Λουσέρο, Ντε Λούκας (62΄ Καμαρά), Γουάλας, Βασιλακάκης (83΄ Μεχία), Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι (71΄ Τριάδης), Γιουνές.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κούσας, Ροντρίγκες, Ρόσα (46΄ Κλέσιο), Μάκος (64΄ Μπράβο), Παπάζογλου, Ρέι, Μαρκόβιτς, Τσοκάνης (64΄ Ρότσα), Πάουλο, Λόπες.

 ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης  1-4  .- ^

Τα γκολ : 15΄ ο Μανιάς , 28΄ πεν. Ο Μάσα , 30΄  ο Μανιάς , 33΄ ο Ναζλίδης  , 38' ΠΕΝΑΛΤΙ  άουτ ο Ντοναρούμα , 91΄ πεν.  Μανιά  .-
Διαιτητής του αγώνα ο Θάνος, με βοηθούς τους Δημητριάδη, Παρασίου
 Κίτρινες: Μασαλέσα - Καλτσάς, Ντοναρούμα
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Κόντορ, Μασαλέσα (81΄ Ευμορφίδης), Ντέλετιτς, Βαρέλα (53΄ Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (75΄ Καπός), Αβραάμ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Μάσα (90+2΄ Κώτσιρας), Φαρίνια (81΄ Κυριακόπουλος), Ιωαννίδης (65΄ Χαμντανί), Μανιάς
Στον πάγκο της ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Καπός, Ναβάρο, Ευμορφίδης
Στον πάγκο του Αστέρα: Αθανασιάδης, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Καλτσάς, Χαμντανί, Γκαϊντουτσικ

 Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-2 .-^

Τα  γκολ : 2΄ Ο Μπίσεσβαρ , 38΄ Κουλούρης  ,
Διαιτητής είναι ο Γιώργος Κύζας (Δράμας), με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαΐας), Παναγιώτη Σταθόπουλο (Ηλείας) και τέταρτος ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου).
Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κυβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Ούμπιδες, Τόνσο, Κυριακίδης, Ντιγκινί, Λε Ταλέκ.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Παπαδόπουλος, Νταούντα, Πλατέλλας, Λημνιός, Λαζαρίδης, Κοντοές, Μπάχα.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάτσε, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Γλύκος, Μάτος, Ουάρντα, Ενρίκε, Σάκχοφ, Αθανασιάδης, Βαρέλα.

 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα  3-0 .- ^

Τα  γκολ : ο Καπετάνου στο 20΄, Σαρπόνγκ στο 36΄ και Σουλέ .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριαντάφυλλος Τίκας
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+ Μπαλάφας (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαλάφας, Σουλέ - Λίλα
 ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Σισοκό, Τομάς, Καλί (80΄ Αντονιάν), Ασίγκμπα, Στόιτσεφ (46΄ Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72΄ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Κόντε, Κοζορώνης, Γιάκος, Κοροβέσης (77΄ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Λίλα (64΄ Ναδάλες), Μαυροπάνος (58΄ Βιδάλ), Ακόστα.

 Ηρακλής-Λεβαδειακός  1-0 .- ^

Τα  γκολ :  58΄  ο Δώνης ,
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Στάμου, Δώνης, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε.
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ουόν, Κουλιμπαλί, Ζεζίνιο, Βασιλείου, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Βούρος, Καράμπουε.

19:30 (Κέρκυρα) Κέρκυρα-Ολυμπιακός   0-2 , (0-1) .-
Τα  γκολ :  20 ΄ Ο  Φορτούνης,  77΄ Μάριν ,
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι οΆγγελος Ευαγγέλου
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζαραδούκας, Νίκιτς, Ντιόγκο, Ιωάννου, Σιόντης, Κόντος, Γεωργίου, Γκόμες, Τουράμ
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο, Φορτούνης, Μάριν, Σεμπά, Καρντόσο
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ζορμπάς, Ανδρεόπουλος, Γεωργακόπουλος, Σπίνουλας, Επστάιν, Αντιλέχου .
Στον πάγκο: Λεάλι, Ελιουνούσι, Ρέτσος, Τσόρι, Μάρτινς, Ανσαριφάρντ, Ανδρούτσος

ΠΕΜΠΤΗ  06/04/2017 :

17:15 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

19:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς-ΑΕΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. Ολυμπιακός 26 18-3-5 12-1-1 6-2-4 47-15 57
2. Πανιώνιος 26 15-6-5 8-3-2 7-3-3 33-17 51
3. ΠΑΟΚ 26 16-4-6 10-1-2 6-3-4 39-17 49
4. Παναθηναϊκός 26 13-9-4 9-2-1 4-7-3 41-16 48
5. ΑΕΚ 26 11-10-5 8-5-1 3-5-4 44-22 43
___---------------------
 6. Πλατανιάς 26 11-8-7 8-4-1 3-4-6 31-28 41
. Ξάνθη 26 11-8-7 6-5-2 5-3-5 28-24 41
8. Ατρόμητος 26 10-5-11 5-1-6 5-4-5 25-34 35

. ΠΑΣ Γιάννινα 26 8-11-7 5-5-3 3-6-4 28-26 35

10. Κέρκυρα 26 7-8-11 5-4-4 2-3-7 20-31 29

11. Παναιτωλικός 26 7-7-12 6-2-5 1-5-7 27-33 28

12. Λάρισα 26 5-9-12 5-5-3 0-4-9 21-36 24
13. Αστέρας Τρίπολης 26 5-8-13 4-5-4 1-3-9 25-42 23
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 14. Λεβαδειακός 26 5-7-14 5-4-4 0-3-10 23-44 22
15. Ηρακλής 26 3-10-13 1-8-4 2-2-9 21-35 19
. Βέροια 26 3-7-16 2-5-6 1-2-10 16-49 16
* Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

***  Ηρακλής Ξυλοκάστρου – Καλαμάτα για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου 
Στη «μάχη» της φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών ρίχνεται σήμερα ο ΠΣ Η Καλαμάτα, καθώς αντιμετωπίζει στις 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Ξυλοκάστρου, τον Κυπελλούχο Κορινθίας Ηρακλή Ξυλοκάστρου στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου.
Η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση, συνεχίζοντας έτσι στη διοργάνωση (θα περάσει χωρίς αγώνα στην 3η αγωνιστική).
Το τεχνικό τιμ της Καλαμάτας Έλβιο Μάνα, Τάσος Χατζηαγγελής δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου κατέκτησε το Κύπελλο Κορινθίας, επικρατώντας με 4-3 στα πέναλτι (ο κανονικός  αγώνας και η παράταση «σφραγίστηκαν» από ισοπαλία 1-1) στο μεγάλο  τελικό τον ΑΣ Κόρινθος 2006.
Στο πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας Κορινθίας ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου βρίσκεται στην 5η θέση με 40 βαθμούς έπειτα από 26 αγωνιστικές.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  :
Tετάρτη, 05/04/2017 15:00 NOVASPORTS 2
Ξάνθη - Παναιτωλικός
Super League

17:15 NOVASPORTS 3
ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης
Super League

17:15 NOVASPORTS 5
Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα
Super League

17:15 NOVASPORTS 4
Ηρακλής - Λεβαδειακός
Super League

17:15 NOVASPORTS 2
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ
Super League

17:30 Novasports 24 HD
Ολυμπιακός - Σόλνοκ
Champions Cup Πόλο

18:30 EUROSPORT
Σπλιτ
Αρση βαρών: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

19:30 NOVASPORTS 1
Κέρκυρα - Ολυμπιακός
Super League

20:30 COSMOTE Sport 2
Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:00 COSMOTE Sport 7
Ντάρμσταντ - Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γερμανικό Πρωτάθλημα

21:00 EUROSPORT
Σπλιτ
Αρση βαρών: Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

21:00 COSMOTE Sport 3
Γκλάντμπαχ - Χέρτα
Γερμανικό Πρωτάθλημα

21:00 COSMOTE Sport 4
Μάιντς - Λειψία
Γερμανικό Πρωτάθλημα

21:30 COSMOTE Sport 6
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια - Γρανάδα
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:30 COSMOTE Sport 8
Σπόρτινγκ Χιχόν - Μάλαγα
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:30 COSMOTE Sport 8
Σπόρτινγκ Χιχόν - Μάλαγα
Ισπανικό Πρωτάθλημα

21:45 NOVASPORTS 2
Νάπολι - Γιουβέντους
Κύπελλο Ιταλίας

21:45 COSMOTE Sport 5
Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ
Αγγλικό Πρωτάθλημα

22:00 COSMOTE Sport 1
Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι
Αγγλικό Πρωτάθλημα

22:30 COSMOTE Sport 2
Λεγανές - Ρεάλ Μαδρίτης
Ισπανικό Πρωτάθλημα

 ~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
Τεχνητή Λίμνη Λάδωνα
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .-  
   ~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11  , 12  και  13  Μαρτίου  2017  :Μια  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που μας πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/11-12-13-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 13 Μαρτίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  ....   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-13-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  14 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....     :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/news-14-2017.html    .- 
~*  Η  Εφημερίδα μας  Arfara News 2 .. Τρίτη 14  Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-2.html .-  

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  15 Μαρτίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ....  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-15-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Μαρτίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-16-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 17 Μαρτίου  2017 :
~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :   http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  18 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-18-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 19 Μαρτίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  , 19  και 20  Μαρτίου  2017  :
~
Μαζί με την αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ...:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/03/18-19-20-2017.html .-  

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης
 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-24-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 25-03-2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης/
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-25-03-2017.html .-

~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26  Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της καθημερινή μας  ενημέρωσης  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/news-26-2017.html .-  
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου  2017 :Αθλητική επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2017/03/25-26-2017.html  .- 
 ~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας
  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~
 Τ. Λίμνη Λάδωνα Ν. Αρκαδίας
***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/  .-ή  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .-  
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ *  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html  .- 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 :
Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-

~*
~*
*** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 


~ *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5439   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3536   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3535 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.510   βίντεο   .-

 ~

Ι.Ν. Παναγία Γερόντισσα

 Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου

Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων

Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Ι.Ν. Προφήτου Ηλία και Νεκτα..

Πλατεία Αρφαρών

Ψαλτήρι Αγίων Θεοδώρων

Παπά-Διονύσης

Παπά-Μιχάλης

 Ι.Ν. Αναστάσεως

Προτομή παπά-Γιάννη

Γυμνάσιο-Λύκειο Αρμένειο

  Βοήθεια σπίτι ..

Στην πλατεία

Οδός Γ. Αρμένη πλατεία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου