Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016 :
~



 
Στα γεράματα κρυώνουμε εύκολα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΌσο κανείς είναι νέος, πρέπει να αγωνίζεται, διότι, όσο γερνά, δε μπορεί να κάνει τίποτα. Τότε, στα γεράματα, τον πειράζει ακόμα και το ρεύμα που δημιουργείται από την κλειδαρότρυπα!
 ~ 11 Νοεμβρίου
Μηνά Μεγαλομάρτυρος (†304). Των αγίων Μαρτύρων Βικεντίου διακόνου (1) (†304), Βίκτωρος († β’ αι.). Δράκωνα καί Στεφανίδος. Των Οσιων Θεοδώρου ομολογητού, ηγουμένου των Στουδίου και Μαξίμου «του δια Χριστόν σαλού».
(1)Ο άγιος Βικέντιος γεννήθηκε στην Ουέσκα της Ισπανίας και από νεαρή ηλικία αφιερώθηκε στα γράμματα. Ψυχή φλεγόμενη από τη θεία φλόγα προσκολλήθηκε, από τα εφηβικά του χρόνια, στον επίσκοπο της Σαραγόσης, Ουαλέριο. Ο Ουαλέριος εκτιμώντας την αγνότητα, τη σύνεση και τον ευσεβή ζήλο του Βικέντιου τον χειροτόνησε διάκονο. Επειδή δε ο ίδιος αν και μορφωμένος πολύ, δεν είχε την ευκολία του λόγου συχνά χρησιμοποιούσε τον Βικέντιο ως δάσκαλο του Θείου Λόγου. Γι` αυτό, συχνά, ο Ουαλέριος, χαριτολογώντας έλεγε ότι ο άγιος Βικέντιος είναι η φωνή του στην Εκκλησία. Με το πέρασμα του χρόνου ο Βικέντιος βελτίωνε την ευφράδειά του, αύξανε την θερμότητα του ζήλου του και την ακούραστη προσπάθειά του να προσελκύσει στους κόλπους της αληθινής Εκκλησίας τους ειδωλολάτρες.Τα περισσότερα βράδια του τα διέθετε για την κατήχηση και τον διαφωτισμό των συνανθρώπων του. Όταν το πληροφορήθηκε αυτό ο Δακιανός, που διετέλεσε διοικητής επί Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, διέταξε και έφεραν τον Βικέντιο αλυσοδεμένο, στην Σαραγόση της Βαλέντιας. Παρόλες τις απειλές που δέχθηκε ο άγιος ομολόγησε την πίστη στον Ιησού Χριστού και μπροστά στον έπαρχο. Γι` αυτό το λόγο διατάχθηκε να τον μαστιγώσουν μέχρι να ματώσουν οι σάρκες του. Κατόπιν τον έδεσαν σε σιδερένια κλίνη, κάτω από την οποία ήταν αναμμένη φωτιά. Με αυτόν τον μαρτυρικό τρόπο παρέδωσε ο άγιος Βικέντιος το πνεύμα στον Κύριο.~
Σήμερα 11/11/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μηνάς «ὁ ἐν τῷ Κοτυαείῳ» ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Βίκτωρ ο Μεγαλομάρτυρας, Άγιος Βικέντιος ο Διάκονος Ιερομάρτυρας, Όσιος Θεόδωρος ο Ομολογητής ηγούμενος Μονής Στουδίου
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~ Tρισάριθμον σύνταγμα τῶν ἀθλητῶν τοῦ Χριστοῦ συμφώνως τιμήσωμεν ὡς καθαιρέτας ἐχθροῦ, Μηνᾶν τὸν ἀοίδημον, Βίκτωρα τὸν γενναῖον καὶ Βικέντιον ἅμα, τούτοις συνευφημοῦντες στεφανίδα τὴν θείαν. Αὐτῶν, Χριστέ, ἱκεσίαις πάντας ἐλέησον.
 ~*  Απολυτίκιο Άγ. Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου - 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/HK_zKunr4u0  .-

~
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
***  Η χειροβομβίδα "τίναξε" στον αέρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη Ομπάμα!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι Πυρήνες της Φωτίας απειλούν με βια κατά την επίσκεψη Ομπάμα!
- Ακυρώθηκε η ομιλία του Ομπάμα στην Πνύκα και θα γίνει όπως όλα δείχνουν στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος
- Ως επίσημη δικαιολογία προβλήθηκε ο κακός καιρός για την αλλαγή στην τοποθεσία...
- Άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ "σαρώνουν" ήδη το Μαξίμου και τους γύρω χώρους
- Κανείς δεν μπαίνει στο πρωθυπουργικό μέγαρο αν δεν γίνει ειδικός έλεγχος που είναι στο ανώτατο επίπεδο
        
«Ούτε στην επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα πριν από 17 χρόνια δεν είχαν ληφθει τέτοια μέτρα ασφαλείας». Αυτό λένε ανώτατοι αξιωματικοί με εμπειρία που ζουν τον πυρετό της προετοιμασίας για την άφιξη του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.
Καταλυτικός παράγοντας για να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας είναι το "ορφανό" ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα στην γαλλική πρεσβεία στην καρδιά της Αθήνας με την χειροβομβίδα που έριξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης.
~ Αυτή είναι πιθανότατα και η αιτία της αλλαγής της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα. Ο αμερικανός Πρόεδρος ήταν να μιλήσει το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στην Πνύκα έναν χώρο γεμάτο συμβολισμό για την Δημοκρατία. Όμως, η ομιλία στο συγκεκριμένο σημείο ακυρώθηκε. Η επίσημη δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν ότι αυτό έγινε λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να είναι ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα σημείο το οποίο είναι ανοικτό και εκτεθεμένο από παντού.
Αντ' αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα γίνει στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε στεγασμένο χώρο. Ήδη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η αστυνομία έχουν ειδοποιηθεί για επιπλέον μέτρα ασφαλείας.
Οι μυστικές υπηρεσίες "σαρώνουν" το Μαξίμου
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, από το πρωί, γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι στο Μέγαρο Μαξίμου από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών. Κάθε χώρος, κάθε γωνία μέσα και έξω και γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου ελέγχεται εξονυχιστικά. Επίσης, οι μυστικοί πράκτορες έχουν επι της ουσίας "εγκατασταθεί" εκεί για να έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Από την Δευτέρα το πρωί μάλιστα, θα υπάρχει και μπουφές στην είσοδο του Μαξίμου για όλη την αμερικανική αποστολή.
Το επίπεδο ασφαλείας είναι στο 3, που είναι και το υψηλότερο και όσοι μπαίνουν στο πρωθυπουργικο μέγαρο ελέγχονται όπως ποτέ άλλοτε.
Τα μέτρα ασφαλείας
Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα, θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα, στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τους 3.000.
Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί σήμερα. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.
Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και υπαλλήλων της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του κ. Ομπάμα - καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.
Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουν με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

*** Λέοναρντ Κοέν: Αφήνουν λουλούδια έξω από το σπίτι του στην Ύδρα [pics]
Πέθανε ο Λέοναρντ Κοέν
Ο Καναδός τραγουδοποιός και λογοτέχνης Λέοναρντ Κοέν που έφυγε από τη ζωή, ήταν λάτρης της Ύδρας...        
Το 1963 αφού αγόρασε σπίτι στο νησί, εγκαταστάθηκε μόνιμα. Η μοναδικότητα της Ύδρας τον ενέπνευσε και εκεί έγγραψε μεγάλες επιτυχίες που αφορούσαν τραγούδια, μουσική αλλά και μυθιστορήματα. Το μυθιστόρημα "Beautiful Losers" (Θαυμάσιοι αποτυχημένοι, 1966), γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και ο Λέοναρντ Κοέν αναδείχθηκε ως συγγραφέας.
Το 1967 έφυγε για τις ΗΠΑ, αλλά είχε επισκεφτεί αργότερα αρκετές φορές την Ύδρα.
Σήμερα, με την θλιβερή είδηση του θανάτου του, θαυμαστές και φίλοι του Λέοναρντ Κοέν αφήνουν λουλούδια στην πόρτα του σπιτιού του στην Ύδρα…

***  Πέθανε η κόρη του "Mr Coca - COLA"
Άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης στον Ευαγγελισμό η Νίκολα Πινέδο Δαυίδ. Η κόρη του Mr Coca Cola, Γιώργου Δαυίδ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών. Τα τελευταία δύο χρόνια έδινε μάχη με τη λευχαιμία αλλά δεν τα κατάφερε βυθίζοντας σε πένθος τους 3 γιους της, ηλικίας 12,15 και 18 και τον σύζυγό της, Κλεμέντε Πινέδο.
Η ίδια είχε επιλέξει να είναι μακριά από τις επιχειρήσεις του ομίλου Δαυίδ και προτίμησε να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της αλλά και στο έντονο φιλανθρωπικό της έργο.
Το τελευταίο αντίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, θα είναι σε στενό οικογενειακό κύκλο.

***  Δεν τα κατάφερε το Kalamata:21… Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021! (βίντεο & φωτογραφίες) 
 
 
 
H Καλαμάτα δεν τα κατάφερε να  κατακτήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκε ότι η πόλη που θα  έχει την τιμή να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 , μαζί με το Νόβισαντ της Σερβίας και την Τιμιοσοάρα της Ρουμανίας είναι η Ελευσίνα.
Dead Can Dance | Eleusis : https://youtu.be/c8ZXJsvmKdE  .-
Όπως είναι φυσικό στα μέλη της αποστολής της Καλαμάτας επικρατεί απογοήτευση. Σε λίγα λεπτά αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η εκτελεστική διευθυντές του Καλαμάτα 21 στο ξενοδοχείο Western Musuem Hotel
  *Αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα με βίντεο φωτογραφίες και συνεντεύξεις αργότερα 
Video: Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, https://youtu.be/XKquehxpCTM  .-Δεν τα κατάφερε το Kalamata:21… Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021! (βίντεο & φωτογραφίες) .-

 *** Πέτρος Τατούλης: «Η Πελοπόννησος Expo οδηγός ανάπτυξης για την Ελλάδα» 
Ενθουσιασμένος και περήφανος για την ευόδωση της προσπάθειας συνένωσης, ενίσχυσης και προβολής της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου, που ξεκίνησε το 2011, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την προχθεσινή τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, στην οποία συμμετέχουν τα Επιμελητήρια και επιχειρήσεις από Αρκαδία, Αργολίδα, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία.
«Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός και ένα μεγάλο ταξίδι, που ξεπερνά τοπικιστικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη και υπακούει στην πολιτική κατεύθυνση ενίσχυσης της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «το ταξίδι αυτό με τα Επιμελητήρια δεν ήταν εύκολο εξαρχής. Ξεπεράστηκαν, ωστόσο, προβλήματα και προβληματισμοί και έχει εδραιωθεί πνεύμα εμπιστοσύνης, που αποδίδει ορατά επιτυχημένα αποτελέσματα».
Κατά την τοποθέτησή του, αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του προέδρου της ΔΕΘ - ΣΕΠΕ - Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΘ, «με σκοπό τη συγκρότηση του φορέα διαχείρισης ενός θεσμού που φιλοδοξούμε να μετατραπεί σε κυρίαρχη έκθεση της Νοτίου Ελλάδας».
Επίσης, ανακοίνωσε πως κατά τη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020» ελήφθη απόφαση για δημιουργία περιφερειακού ταμείου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα παρέχει ρευστότητα και εγγυήσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Σε ό,τι αφορά το χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα πρέπει να γίνει απ’ όλους αντιληπτό ότι, χωρίς καθαρούς όρους λειτουργίας του, δεν μπορεί να υπάρξει μόχλευση της οικονομίας και επιχειρηματική δραστηριότητα» τόνισε ακολούθως.
Η δε υπέρβαση των διοικητικών ρυθμίσεων της Πολιτείας, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, αποτελεί απόδειξη ότι «συνετά πράξαμε και επενδύσαμε στην εξωστρέφεια και σε μια ισχυρή διακριτή ταυτότητα, τη “Μυθική Πελοπόννησο”, που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».
Συνεχίζοντας υποστήριξε πως η επιχειρηματικότητα και η οικονομία έχει αποδειχθεί πλέον περίτρανα ότι δεν υπακούουν σε ιδεοληψίες, ενώ η σύγχρονη οικονομία συνιστά ένα νέο «κράμα», όπου το κράτος απ’ τη μια πλευρά εποπτεύει την εφαρμογή των κανόνων και απ’ την άλλη δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στην ιδιωτική οικονομία. «Σε διαφορετική περίπτωση, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα παραμένουν εγκλωβισμένες στις δικές τους ιδεοληψίες».
Κατά τον ίδιο, η Περιφέρεια σε πολύ σύντομο διάστημα έχει δώσει δείγματα επιτυχίας και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς, ενώ σχολιάζοντας τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και αυτό αναγνωρίζεται από τη σημερινή κυβέρνηση.
Η κεντρική κυβέρνηση, επανέλαβε, θα ασχολείται για πολλά χρόνια ακόμα με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, «την αναπτυξιακή αναγκαιότητα ωστόσο μόνο μέσα από τις Περιφέρειες και την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού μπορούμε να την υπηρετήσουμε, γιατί η συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς είναι άμεση και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η κοινωνική και επιχειρηματική συνοχή και αλληλεγγύη».
«Ο νέος προβληματισμός αυτή τη στιγμή στα πολιτικά στελέχη είναι η πρόταση της Ένωσης Περιφερειών για τη μετατροπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, την οποία θα πρέπει να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει έμπρακτα όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας» τόνισε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο περιφερειάρχης. 

*** Πρωταθλήτρια κερδών η εταιρεία «Καρέλιας» το 2015 σύμφωνα με την ICAP 
Καταλαμβάνει την τέταρτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου της, με υψηλό δείκτη εξωστρέφειας
   Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP Gropu για το χώρο της βιομηχανίας, τα οποία δόθηκαν προχθές στη δημοσιότητα, η καλαματιανή καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» παρουσιάζει για το 2015 υψηλή κερδοφορία, καταλαμβάνοντας την 4η θέση ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου της.
Είναι γεγονός ότι η μεγαλύτερη εγχώρια καπνοβιομηχανία κάθε χρονιά αυξάνει το δείκτη εξωστρέφειάς της. Γενικότερα, με βάση τα στοιχεία, φαίνεται ότι ισχυρή ανθεκτικότητα μέσα σε ένα κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και έντονης έλλειψης ρευστότητας επέδειξε το 2015 η «αφρόκρεμα» των 500 πιο κερδοφόρων ελληνικών επιχειρήσεων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της ICAP Group με βάση τους ισολογισμούς της παρελθούσης χρήσης, οι 500 πιο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες βελτίωσαν εντυπωσιακά τη λειτουργική τους κερδοφορία (EBITDA), παρότι οι πωλήσεις τους κατέγραψαν μικρή μείωση.
Ειδικότερα, οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες αφενός εμφάνισαν συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της τάξης των 10,8 δισ. ευρώ, αφετέρου τα συνολικά προ φόρων κέρδη τους σχεδόν διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε περίπου 5,4 δισ. το 2015, όταν το τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού τομέα, ήταν (για ακόμη μία χρονιά) ζημιογόνο.
Όσον αφορά στη σύνθεση της ομάδας των 500 πιο κερδοφόρων ελληνικών εταιρειών, σημειώνεται ότι 136 της περσινής κατάταξης δεν περιλαμβάνονται στη νέα κατάταξη και αντικαθιστώνται από άλλες επιχειρήσεις.
Επίσης, από τις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες του 2014, μόνο 67 είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι 112 από τις εταιρείες της παρούσας κατάταξης διακρίνονται ανελλιπώς ως “Business Leaders in Greece” από το 2007 έως και το 2015, αποτελώντας το «σκληρό πυρήνα» των πλέον κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.
Η ICAP Group υπογραμμίζει στην έρευνα πως οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες:
α) Κάλυψαν με τον κύκλο εργασιών τους σχεδόν το 65% του συνολικού κύκλου εργασιών όλων των εταιρειών με διαθέσιμους ισολογισμούς στη βάση δεδομένων της ICAP
β) Εμφάνισαν το 2015 συνολικά κέρδη EBITDA της τάξης των 10,8 δισ., ενώ τα κέρδη EBITDA που προκύπτουν από το σύνολο των επιχειρήσεων κατέστησαν αρνητικά (καθοριστική η συμμετοχή τραπεζών στο σύνολο)
γ) Εμφάνισαν συνολικά κέρδη προ φόρων της τάξης των 5,4 δισ. το 2015, ενώ το τελικό καθαρό αποτέλεσμα του συνόλου των εταιρειών ήταν για ακόμη μία φορά ζημιογόνο (εγγραφή υψηλών ζημιών το 2015, γεγονός που προήλθε αποκλειστικά από τα αρνητικά αποτελέσματα του τραπεζικού τομέα).
Επισημαίνεται ότι το κατώτατο όριο κερδών EBITDA, προκειμένου να συμπεριληφθεί μια επιχείρηση στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες το 2015, διαμορφώθηκε σε 3,21 εκατ., μέγεθος ελάχιστα χαμηλότερο από το 2014, αλλά σαφώς υποδεέστερο σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.
O Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος της ICAP Group, δήλωσε σχετικά: «Οι κορυφαίες αυτές επιχειρήσεις είναι άξιες συγχαρητηρίων εφόσον με την επίμονη και συστηματική προσπάθειά τους συνεχίζουν να καταγράφουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Οι πρωτοπόρες αυτές επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν την “κινητήρια δύναμη” που θα δώσει νέα ώθηση στον επιχειρηματικό τομέα, προκειμένου η χώρα μας να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.
Στην παρούσα φάση, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά, λόγω των παρατεταμένων διαπραγματεύσεων της χώρας και των δανειστών εταίρων της, ενώ η οικονομία εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας.
Σε αυτές τις συνθήκες, οι πρωτοπόρες αυτές επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν την "κινητήρια δύναμη" που θα δώσει νέα ώθηση στον επιχειρηματικό τομέα, προκειμένου η χώρα μας να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά». Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος παρουσιάζει τη «Λεσβία» στην Καλαμάτα
«Αν κυριαρχούσαν οι γυναικείες ποιότητες, οι κοινωνίες θα ήταν πιο ανεκτικές»
 Κορίτσι συναντά κορίτσι. Η Μελίνα και η Βιβή ερωτεύονται. Ζουν δυνατά αυτό που τους συμβαίνει, αναγκαστικά στις παρυφές του κοινωνικού περιθωρίου. Από άλλες, σκοτεινές και δυσώδεις πτυχές αυτού του περιθωρίου, εμφανίζεται ο Παπαϊωάννου. Νεαρός χούλιγκαν, μονίμως ντοπαρισμένος, είναι ο βιαστής της Μελίνας. Η μαγεία και η βία, η ελευθεριότητα του έρωτα και ο σύγχρονος φασισμός, πλέκουν την ιστορία της «Λεσβίας», του πιο πρόσφατου μυθιστορήματος του Βαγγέλη Ραπτόπουλου.
Λίγο πριν το παρουσιάσει στην Καλαμάτα, ο συγγραφέας μίλησε στο «Θ»:
lesvia-3h-xil.jpg
  -Αρκεί, ως άντρας, να «λατρεύεις τις γυναίκες και να έχεις περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου εξερευνώντας το μυστήριό τους», όπως σημειώνεις σε πρόσφατη συνέντευξή σου, για να προσεγγίσεις ουσιαστικά ένα λεσβιακό έρωτα; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισες γράφοντας τη «Λεσβία»;
  Λογοτεχνικά είναι εξίσου δύσκολο να ζωντανέψεις έναν άντρα ή μια γυναίκα, έναν αστυνομικό ή ένα ληστή. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ένιωθα πως κινούμαι σ’ ένα ναρκοπέδιο, γράφοντας, όχι μόνο για δύο λεσβίες, αλλά και για ένα βιαστή, τον οποίο δεν ήθελα να παρουσιάσω απλώς ως τον κακό της ιστορίας, και πάλεψα να τον δω όσο πιο σφαιρικά και αντικειμενικά γινόταν.
  -Ανοιχτό ως προς τις προθέσεις του, επομένως άνετα αμφιλεγόμενο, και δυνάμει ενοχλητικό, όπως η αλογόμυγα που θέλουμε (θέλουμε, αλήθεια;) να κεντρίζει τα καπούλια μας, τι αντιδράσεις σού έχει φέρει το βιβλίο; Τι αντίκτυπο έχεις λάβει από τους αναγνώστες και ειδικά από λεσβίες; Πόσο διαθέσιμο είναι το κοινό μπροστά σε αυτή την εναλλακτική ερωτική ιστορία;
  Γενικά, οι προθέσεις μου έγιναν κατανοητές από πάρα πολλούς, πράγμα που με κάνει να νιώθω ευγνώμων. Οι περισσότερες λεσβίες είδαν θετικά το μυθιστόρημά μου, επειδή ακριβώς τις κάνει «ορατές» στην κοινωνία, τη στιγμή που είναι αόρατες και βρίσκονται υπό διωγμόν. Ελάχιστες μου επιτέθηκαν με το επιχείρημα ότι «από πού κι ως πού γράφει γι’ αυτό θέμα ένας άντρας». Λες και για φόνους, ας πούμε, έπρεπε να γράφουν μόνο οι δολοφόνοι. Πιστεύω ότι το έκαναν από ιδρυματισμό, γιατί φοβούνται να βγουν από το γκέτο όπου έμαθαν να ζουν φυλακισμένες.
  -Γιατί επέλεξες να τοποθετήσεις χρονικά την ιστορία σου στις αρχές της δεκαετίας του 1990; Γιατί όχι σήμερα, τώρα; Σε τι θα διέφερε;
  Η πρώτη ύλη για το πορτρέτο του χούλιγκαν-βιαστή προέρχεται από ένα εγχειρίδιο Ψυχιατρικής και ήταν εξαρχής τοποθετημένη στη δεκαετία του ’90, συμπαρασύροντας και το λεσβιακό έρωτα. Σήμερα, θα ήταν πιο σύγχρονο το σκηνικό (κινητά και φέισμπουκ π.χ.), και η πρωταγωνίστριά μου δε θα εγκατέλειπε τη μάχη με τους γονείς της και την κοινωνία έτσι εύκολα. Παρά το συντηρητισμό που διακρίνει την Ελλάδα, είκοσι τόσα χρόνια μετά έχουμε γίνει κάπως πιο προοδευτικοί.
  -Στον αντίποδα του έρωτα των κοριτσιών και ταυτόχρονα παράγοντας που δυναμιτίζει και καθορίζει την εξέλιξη της ιστορίας, ο Σωτήρης Παπαϊωάννου, χούλιγκαν, μόνιμα ντοπαρισμένος νεαρός, είναι, θα λέγαμε, ο απόλυτος ορισμός του αντιερωτισμού, του ανέραστου…
 Ο βιαστής της ηρωίδας μου είναι το αποκτηνωμένο αρσενικό, ο αντίθετος πόλος σε μια ιστορία όπου κυριαρχεί το θηλυκό. Τα αρσενικά είναι σαφώς προβληματικά στη «Λεσβία», όπως και στη σύγχρονη κοινωνία. Οι γυναίκες βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους, οι άντρες στη χειρότερη. Κι αυτή η ανισορροπία προκαλεί δυσοίωνες παραμορφώσεις.
  -Ο βιασμός της Μελίνας από τον Παπαϊωάννου παραμένει, στη «Λεσβία», ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία… 
 Αν και προβληματικό, το αρσενικό εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στις μέρες μας. Εξάλλου, η κρίση που βιώνουμε, είναι κυρίως κρίση αξιών, και δευτερευόντως οικονομική. Ο βιασμός της Μελίνας από το χούλιγκαν δεν καταγγέλλεται και δε διώκεται, όπως ακριβώς και ο ψυχικός βιασμός από τον πατέρα της. Αν κυριαρχούσαν οι γυναικείες ποιότητες, οι κοινωνίες μας θα ήταν πολύ πιο ανεκτικές και ευαίσθητες. Δυστυχώς, οι γυναίκες που καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας, έχουν ήδη μεταβληθεί σε άντρες.
VaggelisRaptopoulos2.jpg
  -Τα εμβόλιμα προφητικά όνειρα, μα και η επιλογή ενός ποιήματος του Γιάννη Υφαντή, ως παράγοντες της ιστορίας, θέτουν το ζήτημα της «μαγείας» και της απομάγευσης της σύγχρονης εποχής, θέμα στο οποίο επανέρχεσαι συχνά στα γραπτά και τις συνεντεύξεις σου. Πώς τα εννοείς; Όταν η Μελίνα λέει, «Αυτό που θέλω είναι η Βιβή και αυτό που χρειάζομαι είναι ο Αντρέας» κι επιλέγει τον Αντρέα γιατί δεν μπορεί να τα έχει και τα δύο, εκφράζει τον κυνισμό της εποχής;
  Χωρίς τα ανορθολογικά στοιχεία που υπάρχουν στη «Λεσβία» - η ποίηση, τα προφητικά όνειρα, οι χρονικοί αντικατοπτρισμοί, η τηλεπάθεια-, η ζωή είναι λειψή. Η κρίση προέρχεται από την περιθωριοποίηση όλων αυτών, από την απομάγευση της καθημερινότητάς μας. Σήμερα κυριαρχούν ο κυνισμός και ο πραγματισμός, η συμφεροντοκρατία και ο ατομισμός, ο οικονομισμός και το χρήμα ως ύψιστη αξία. Με αποτέλεσμα να ζούμε σαν ανάπηροι, μόνο με το μισό εαυτό μας σε λειτουργία, και να ψάχνουμε στους ψυχοθεραπευτές και στα ψυχοφάρμακα τη λύτρωση, την ισορροπία. Αναζητούμε αυτά που «χρειαζόμαστε» από πρακτική σκοπιά, κι όχι όσα «θέλει» αληθινά η ψυχή μας.
  -Σε εκείνους που χαρακτηρίζουν «πορνογραφική» την περιγραφή της ερωτικής πράξης ανάμεσα στις ηρωίδες, τι απαντάς; 
  Η πορνογραφία είναι σήμερα πια ένα πεδίο αποενοχοποιημένο και πρόσφορο για κατακτήσεις. Αφενός, έχουμε τη δυνατότητα να την υπηρετήσουμε, σε αντίθεση με τους λογοτεχνικούς προγόνους μας, που δεν τους το επέτρεπε ο συντηρητισμός των ημερών τους. Και αφετέρου, είναι σε θέση να εκφράσει πολύ πιο αντιπροσωπευτικά εποχές παρακμιακές σαν τη δική μας. Η πορνογραφία πρωτοεμφανίζεται με τον Λουκιανό («Εταιρικοί διάλογοι») και την «Παλατινή Ανθολογία» στους Ελληνιστικούς Χρόνους, οι οποίοι ήταν ό,τι πιο κοντινό στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
  -Πού βρίσκονται οι ήρωες της «Λεσβίας», η Μελίνα, η Βιβή, ο Παπαϊωάννου, σήμερα, 25 χρόνια μετά το χρονικό της ιστορίας; Πώς έχουν εξελιχθεί οι ζωές τους;
Ο Παπαϊωάννου θα ήταν σήμερα μέλος της Χρυσής Αυγής. Η Βιβή θα παρέμενε μια συνειδητοποιημένη λεσβία, και η Μελίνα θα ήταν σαφώς πιο διεκδικητική και ανυποχώρητη. Κι επειδή πολύ τις αγάπησα και τις πόνεσα, θα τις έβαζα να ξαναβρίσκονται και να ζουν το μεγάλο έρωτά τους, υπερπηδώντας τα εμπόδια της στενόμυαλης κοινωνίας αυτή τη φορά.
  -Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα παρουσιάσει το μυθιστόρημά του «Λεσβία», το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Στέκι «Μπουκαδούρα» (Πάρκο Λιμενικού, Καλαμάτα).
Θα προλογίσει η δημοσιογράφος Γεωργία Οικονομοπούλου.

*** Σημαντική μείωση ποινής στο «ζηλιάρη» από τη Μεσσήνη που χαράκωσε στο νοσοκομείο τη σύντροφό του 
Ένοχος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά της συντρόφου του, με την οποία έχουν χωρίσει, κρίθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας άντρας από τη Μεσσήνη. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Αύγουστο της επιτέθηκε με μαχαίρι στους χώρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο.
Το δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, όχι όμως κι αυτό της μεταμέλειας που ζήτησε χθες ο κατηγορούμενος.
Αρχικά είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας μετέτρεψε την κατηγορία σε απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Χθες κρίθηκε ένοχος και για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Να σημειωθεί πως είχε καταδικασθεί σε 5 χρόνια κάθειρξης και 8 μήνες φυλάκισης, όμως χθες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο κατά πλειοψηφία μείωσε την ποινή σε 4 χρόνια φυλάκισης για τη σωματική βλάβη και σε 6 μήνες φυλάκισης για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία. Επίσης, τη μη μετατροπή της νέας ποινής, αλλά την έκτισή της. Όπως τόνισε η πρόεδρος της Έδρας, αυτό κρίθηκε αναγκαίο ώστε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων πράξεων. Μάλιστα, του τόνισε πως πρέπει να αποδεχτεί την απόφαση της γυναίκας να χωρίσουν και να μην την ξαναενοχλήσει.
  Στο νοσοκομείο
Θύτης και θύμα ήταν ζευγάρι επί πολλά χρόνια και έχουν αποκτήσει μαζί 4 παιδιά, ενώ ο κατηγορούμενος παλαιότερα έκανε χρήση ναρκωτικών και είχε αρχίσει να πίνει. Την άνοιξη του 2015, έπειτα από πολλά προβλήματα που είχαν, η γυναίκα πήρε τα παιδιά, έφυγε από το σπίτι που έμεναν και πήγε στη μητέρα της. Ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να το δεχτεί και της ζητούσε να επανασυνδεθούν.
Πέρυσι τον Αύγουστο η γυναίκα του βρισκόταν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση η μητέρα της. Ο κατηγορούμενος επισκεπτόταν καθημερινά το νοσοκομείο, επιμένοντας να γυρίσει η σύντροφός του στο σπίτι τους.
Την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια, πήγε στο νοσοκομείο με δύο κουτάκια μπύρας. Ενώ βρίσκονταν στο προαύλιο, πρόσφερε το ένα στην πρώην σύντροφό του, αλλά κάποια στιγμή έβγαλε έναν σουγιά και άρχισε να τρυπάει το αριστερό του χέρι, προσπαθώντας να κόψει τις φλέβες του.
Η γυναίκα, βλέποντας αυτή την κίνηση, του φώναξε «τι κάνει» και του πέταξε το κουτάκι με την μπύρα που κρατούσε. Τότε αυτός έστρεψε το σουγιά πάνω της και την τραυμάτισε σε όλη την αριστερή πλευρά του προσώπου και στο δεξί χέρι. Η γυναίκα τρέχοντας μπήκε στο κτήριο για να προστατευθεί, ενώ ο κατηγορούμενος έφυγε με το μηχανάκι του.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας τον εντόπισαν αργότερα να κινείται με το μηχανάκι σε χωματόδρομο και τον συνέλαβαν. Είχε ήδη πάει στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης να ράψει τα τραύματά του.
Η πρώην σύντροφός του χθες κατά την κατάθεσή της ανέφερε πως πιστεύει ότι και ο ίδιος έχει μετανιώσει για την πράξη του, αλλά δεν επιθυμεί να επανασυνδεθούν.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να βλάψει την πρώην σύντροφό του, λέγοντας πως όλα έγιναν από το πάθος που είχε γι’ αυτή. Είπε ακόμη πως ήταν σε μεγάλη σύγχυση εκείνη την ημέρα, εξ ου και προσπάθησε να βλάψει τον εαυτό του. Επίσης, ότι δεν έκανε κίνηση να χτυπήσει τη γυναίκα, αλλά τραυματίστηκε πάνω στη συμπλοκή που σημειώθηκε. Δήλωσε μετανιωμένος, αναφέροντας πως πλέον έχει αποδεχτεί το χωρισμό τους.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Χειροβομβίδα βρέθηκε σε κάδο ανακύκλωσης στην Καλαμάτα
Μια χειροβομβίδα βρέθηκε από υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου Καλαμάτα στο χώρο συλλογής της Ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η χειροβομβίδα ήταν ενεργή, και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μεγάλη καταστροφή. Αυτή την στιγμή έχει περισυλλεχθεί από άνδρες της ασφάλειας ενώ αναμένεται στην Καλαμάτα ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού. Παράλληλα, η ασφάλεια της Καλαμάτα διενεργεί προανάκριση γι’ αυτή την περίεργη υπόθεση…
  (φωτό αρχείου)

*** Ψηφίστηκε το ακατάσχετο των επιδοτήσεων σε αγρότες 
Ψηφίστηκε, τελικά, η ευνοϊκή ρύθμιση για ακατάσχετο επιδοτήσεων σε αγρότες που έχουν πληγεί από καταστροφές. Η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Κεφαλλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία, χθες το απόγευμα, από τη Βουλή και προβλέπει το "ακατάσχετο" σε επιδοτήσεις αγροτών από περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ά.).
Η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε μαζί με το νόμο για την "Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς Έρευνας και Διάσωσης".
Την κύρωση της συμφωνίας είχε εισηγηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ζήτησε, μεταξύ άλλων, να γίνει δεκτή λόγω του κατεπείγοντος η τροπολογία της κας Θεοπεφτάτου.

*** Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τη ζημιά από το δάκο ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας 
Αλλαγή του Κανονισμού Ασφάλισης του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει τις ζημιές που προκαλεί ο δάκος, ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας. Όπως δηλώνει ο κ. Κώστας Αποστολόπουλος, πρόεδρος στον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού, «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο στην περιοχή της Πύλου αλλά και σε ολόκληρη την Μεσσηνία. Έχει μειωθεί η παραγωγή ελαιολάδου κάτω από το 50%. Ζητάμε να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ και να αποζημιώνονται οι ζημιές από το δάκο».
Και προσθέτει: «Τα χρήματα για τη δακοκτονία δεν αρκούν. Στην περιοχή της Μεσσηνίας θα έπρεπε να γίνουν συνολικά 5 ψεκασμοί για να έχουμε αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του δάκου. Αντί για αυτό έγιναν μόλις 2 ψεκασμοί. Επίσης, καθυστέρησαν στην έναρξη της εφαρμογής και τον πρώτο ψεκασμό τον έκαναν τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστεί η πρώτη γενιά. Και η ζημιά έχει γίνει σε όλη τη Μεσσηνία, από τη Μάνη μέχρι την Τριφυλία.
Ζητάμε ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στους πληγέντες από το δάκο παραγωγούς. Οι ζημιές πρέπει να αποζημιώνονται άμεσα. Έχουμε και ζημιές από το χαλάζι και περιμένουμε πάνω από ένα χρόνο να αποζημιωθούμε.
Έχουμε έρθει σε επικοινωνία και με άλλους αγροτικούς συλλόγους της χώρας και ζητάμε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στη διαδικασία της δακοκτονίας. Για τον επόμενο χρόνο ζητάμε να αυξηθούν τα κονδύλια για τους παγιοθέτες και να αυξηθούν οι παγίδες. Επίσης να αυξηθούν τα κονδύλια, ώστε να γίνει ο σωστός αριθμός ψεκασμών για την αντιμετώπιση του δάκου. Με 2 ψεκασμούς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά, εμείς θα σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε τη διαδικασία με τις παρακρατήσεις».
Η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού αναφέρει: «Σε επιστολή μας προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την 25η Αυγούστου 2016 σημειώναμε τον εμφανή κίνδυνο να μειωθεί η παραγωγή κάτω από το 50% και να αλλοιωθεί η ποιότητα του ελαιολάδου και απαιτούσαμε να δοθούν άμεσα χρήματα, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα των δολωματικών ψεκασμών.
Επίσης, διευκρινίζαμε πως σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν δε συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας, δε θα επιτρέψουμε να γίνει παρακράτηση για το δάκο σε κανέναν αγρότη, αλλά θα διεκδικήσουμε αποζημίωση για την κατεστραμμένη παραγωγή. Οι φόβοι που εκ των προτέρων είχαμε εκφράσει επαληθεύτηκαν και τώρα που η ελαιοσυγκομιδή αρχίζει, βρισκόμαστε απέναντι σε μία ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής μας λόγω της εγκατάλειψης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας της οργανωμένης δακοκτονίας.
Η ζημιά σε χιλιάδες δέντρα έχει ήδη ξεπεράσει το 50% Σε επιστολή μας που στείλαμε σήμερα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέσαμε ως μείζον αίτημά μας την αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει για όλα τα ζημιογόνα αίτια που πλήττουν τις καλλιέργειες στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στους πληγέντες. Τους καλέσαμε να καταγράψουν άμεσα την καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή και να μας αποζημιώσουν έγκαιρα και όχι με καθυστέρηση ενός και πλέον χρόνου όπως ισχύει σήμερα.
Ζητήσαμε από την επόμενη σεζόν να εξεταστεί ένα διαφορετικό πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας, ώστε να μην παρουσιαστεί ξανά το ίδιο πρόβλημα. Και βέβαια, να σταματήσει κάθε σκέψη και σχέδιο της κυβέρνησης για παραπέρα αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ και για επιπλέον χρέωση, ώστε να καλύπτεται η παραγωγή από αίτια όπως ακαρπία κ.λπ.
Συνάδελφοι αγρότες, μαζικά και οργανωμένα, να μην αποδεχτούμε την παρακράτηση που γίνεται υπέρ δακοκτονίας μέσω της έκθλιψης του ελαιοκάρπου στα ελαιουργεία. Μην πληρώνουμε ένα κράτος το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας, μία κυβέρνηση η οποία συνεχίζει της αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων και χωρίς κανέναν δισταγμό ψηφίζει νέα φορομπηχτικά και αντιλαϊκά μέτρα, δημιουργώντας έτσι όλες τις συνθήκες που θα οδηγήσουν τις οικογένειες μας στην εξαθλίωση. Αν δεν αντισταθούμε τώρα, αύριο θα ξεκληριστούμε. Με αποφασιστικότητα και μαζικότητα στους αγροτικούς συλλόγους και οργάνωσή νέων συλλόγων σε κάθε κεφαλοχώρι, σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και τους νέους που δέχονται την ίδια επίθεση από την κυβέρνηση θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε ριζικές λύσεις στα προβλήματά μας».

***

*** Αθλητική ενημέρωση :
Φιλική ήττα από τη Λευκορωσία πριν από την... επίσημη Βοσνία
*** ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 0-1 .-
~ Το νικηφόρο σερί των πέντε αγώνων διακόπηκε απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την Εθνική ομάδα, η οποία έχασε 1-0 από τη Λευκορωσία στην πρόβα τζενεράλε ενόψει του καθοριστικού αγώνα της Κυριακής με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο ίδιο γήπεδο, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.
~ Το  γκόλ  : σκόραρε ένα πολύ όμορφο γκολ στο 14΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παλίτσεβιτς από τα 25 μέτρα (ο Γλύκος δεν είχε στήσει καλά το τείχος) και έχασε σημαντικές ευκαιρίες.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπασταθόπουλος – Κορνιλένκο, Σίτοφ, Μαρτίνοβιτς
 ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε):
Γλύκος, Μανιάτης (46΄ Παπασταθόπουλος), Σταφυλίδης (75΄ Τζαβέλλας), Κυριάκος Παπαδόπουλος (87΄ Τοροσίδης), Οικονόμου, Τζιόλης, Σάμαρης (46΄ Ταχτσίδης), Μάνταλος (46΄ Διαμαντάκος), Καρέλης, Βέλλιος, Γιαννιώτας (69΄ Φορτούνης).
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Χάτσκεβιτς): Τσέρνικ, Σιτάου, Παλίτσεβιτς (46΄ Βαλάτσκο), Παλιάκοφ (46΄ Μαρτίνοβιτς), Κέντις (61΄ Κόρζουν), Σαβίτσκι (72΄ Ρίος), Νιαχαΐτσικ, Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Χλεμπ (56΄ Γκορντζέιτσουκ), Λάπτσεφ (61΄ Κορνιλένκο).

*** Μαξίμου: Αντιτρομοκρατική και απειλή για Grexit στο ποδόσφαιρο
Δηλώσεις ΤζανακόπουλουΜαξίμου: Αντιτρομοκρατική και απειλή για Grexit στο ποδόσφαιρο
~ Το μήνυμα πως θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε η Πολιτεία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι χθες πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευρεία σύσκεψη υπουργών, όπου συμφωνήθηκε «τις έρευνες για τις πρόσφατες εγκληματικές υποθέσεις να αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία», ενώ, μεταξύ άλλων μέτρων, η Κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών.
«Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα να γίνει κράτος εν κράτει.
Η συντεταγμένη πολιτεία θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην προσπάθεια αυτή και έχει δίπλα της τους διεθνείς αθλητικούς θεσμούς, τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του αθλητισμού, αλλά και των Ελλήνων πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Euroleague:
Πέμπτη, 10/11/2016
Ούνιξ Καζάν (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 65-62
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 72-70

Ο ΠΑΟ νίκησε στην παράταση την Μακάμπι σε ματς «θρίλερ»
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 83-75 παρ. (67-67 κ.α.)
 Τα δεκάλεπτα: 18-12, 35-28, 52-43, 67-67 κ.α., 83-75 παρ.
~ Ο ΠΑΟ νίκησε στην παράταση την Μακάμπι σε ματς «θρίλερ»
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Ορντόβ (Κροατία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 26 (3), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 6, Μποχωρίδης 6 (2), Φώτσης 2, Παππάς, Φελντέιν 4, Γκιστ 12 (2), Μπουρούσης 5, Καλάθης 13 (1).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ραμί Χαντάρ): Γκάουντλοκ 14 (2), Ραντ 3 (1), Σίλι 6, Σμιθ 11 (1), Πνίνι 3 (1), Οχαγιόν 3 (1), Ουίμς 15 (2), Αλξάντερ, Άιβερσον 8, Ζίρμπες 12.

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 105-92
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 92-86

Παρασκευή, 11/11/2016:
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
89-87 , (38-34).-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-14,(38-34) ,
63-57, 89-87 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι: Μιγκέλ Πέρεθ (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Πέτρι Μαντίλα (Φινλανδία).
Η δωδεκάδα της Γαλατά αποτελείται από τους: Σμιθ, Πρέλντζιτς, Μίτσοβ, Τάιους, Τόμπσον, Σιλμπ, Πλάις, Ντέι, Γκιουλέρ, Ντίμπλερ, Ντέντμον, Κοκσάλ.
Ενώ οι δώδεκα του Ολυμπιακού είναι οι: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Χάκετ, Λοτζέσκι.
Διαιτητές: Πέρεθ Πέρεθ (Ισπανία), Ρότσα (Πορτογαλία), Μαντίλα (Φινλανδία)
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Εργκίν Αταμάν): Σμιθ 2, Μίτσοβ 5 (1), Τάιους 10, Τόμπσον 6, Σιλμπ, Πλάις 2, Ντέι 16 (2), Γκιουλέρ 7 (1τρ, 12ασ), Ντίμπλερ 17 (5/5τρ), Ντέντμον 22 (4), Κοκσάλ 2
Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 2, Μπιρτς 16 (11ρ), Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης 14 (3τρ, 8ασ), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 17 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 19 (5), Χάκετ, Λοτζέσκι 15 (3)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

***  Αντίστροφη μέτρηση για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
Ραντεβού την ΚυριακήΑντίστροφη μέτρηση για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
~  Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης, τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 50.000 χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο (εκ των οποίων οι 7.500 από 105 χώρες του κόσμου), αριθμός συμμετοχών ρεκόρ για τη διοργάνωση, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, για τη διεξαγωγή του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει την εκκίνηση για τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, στις 8.35 το πρωί, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.
Στις 9 π.μ. θα ξεκινήσει η κλασική διαδρομή στην Εγκατάσταση της Ιστορικής Αφετηρίας Μαραθωνίου (συμπεριλαμβάνεται: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου ΣΕΓΑΣ).

***  ΕΠΟ: Επ' αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτωνΜετά τον εμπρησμό στο σπίτι του ΜπίκαΕΠΟ: Επ' αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων
~  Αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΟ έπειτα από την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργου Μπίκα, η οποία ήταν και «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Η απόφαση πάντως θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή στη Χαλκιδική.
Η απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κώστα Κουτσοκούμνη.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της.
Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.
Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής διαιτησίας) και τον είχαν απειλήσει.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** A΄ Τοπικό ΕΠΣ Μεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο 8η αγωνιστική :
Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2016
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας -Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0-2 .- ^
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -Α.Σ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ   0-1 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ -Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών
Κυριακή 13 -11 - 2016 :
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης-Α.Ο.ΜΥΛΤΙΑΔΗΣ
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας
Α.Ε.ΑΒΙΑΣ-ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

***  Α1  Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 7η αγωνιστική :
Σάββατο 12/11/2016 :
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ   1-2 .- ^
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.- ΑΚΡΙΤΑΣ  Κορώνης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας   0-1 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-Α.Ο.  ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας-Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

*** Β΄ Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας :
1ος  Όμιλος 6η αγωνιστική , Σάββατο 12/11/2016 :
ΑΕΚ Καλαμάτας -Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   0-1 .- ^
Α.Ε. Κυπαρισσίας/Ηρακλής-ΠΑΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ  2-2 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΑΣΤΕΡΑΣ  Βαλύρας   1-0 .- ^
ΔΟΞΑ Καλαμάτας-Α.Ε. Μάνης    0-2 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ε.  ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας
Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ
2ος  Όμιλος  5η αγωνιστική , Σάββατο 12/11/2016 :
Α.Ο. ΜΕΘΟΝΗΣ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ  4-1 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού
Π ΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας- Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ- ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα-Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης

*** Γ΄ Κατηγορία ΕΠΣ Μεσσηνίας 5η αγωνιστική :
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΘΥΕΛΛΑ  Καλαμάτας  4-0 .- ^{Τετάρτη 9/11/2016 .} .- 
Σάββατο 12/11/2016 :
ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   4-3 .- ^
Κυριακή 13/11/2016 :
Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας-ΑΠΣ ΑΡΙΣ
Α.Ο.ΛΑΙΪΚΩΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ-ΑΠΟ ΙΚΑΡΟΣ Καλαμάτας
ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας-ΝΕΣΤΩΡ Πύλου

***  Το πρόγραμμα Στην Α1 βόλεϊ ανδρών 4η στροφή :
Το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ κλέβει το ενδιαφέρον στην 4η «στροφή»
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11/2016«Μελίνα Μερκούρη» 18:00 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
«Νίκος Σαμαράς» 18:00 Ορεστιάδα - Ηρακλής Χαλκίδας
Mίκρα 18:00 Ηρακλής - Παναχαϊκή
«Δημ.Βικέλας» 19:30 Φοίνικας Σύρου - Κύζικος
Κυψέλη 20:00 Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11/2016Ζηρίνειο 18:30 ΑΟΠ Κηφισιάς - Παμβοχαϊκός

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής Στην Α1 πόλο ανδρών...:
Ντέρμπι... και πάλι μόνο στα «χαρτιά», ο Ολυμπιακός «βύθισε» τον Παναθηναϊκό
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 14-4
Πανιώνιος-Καλαμάκι 12/11
Υδραϊκός-Χίος 12/11
Γλυφάδα-Βουλιαγμένη 12/11
Παλ. Φάληρο-ΠΑΟΚ 12/11
ΝΟ Πατρών-Εθνικός 12/11

*** Στις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:Άνετος Ολυμπιακός, εύκολα η ΑΕΚ, χωρίς απώλεια ο ΠΑΟ
Πανναξιακός - ΑΕΚ 3-0 (25-9,25-17,25-18)
Παναθηναϊκός - Αίας Ευόσμου 3-0 (25-14,25-19,25-19)
ΓΣ Ηλιούπολης - Άρης 2-3 (20-25,25-23,25-19,20-25,9-15)
Ελπίς - Ολυμπιακός 0-3 (15-25,13-25,8-25)
Μακεδόνες - ΑΟ Θήρας 3-2 (13-25, 29-27, 27-25, 21-25, 17-15)
Θέτις – Μαρκόπουλο 2-3 (25-19, 25-22, 22-25, 11-25, 14-16)

*** Το πρόγραμμα  Στην Α1 βόλεϊ γυναικών της 5ης αγωνιστικής  :
ΑΕΚ - ΠΑΟ και Σαντορίνη - Πανναξιακός τα ντέρμπι του φιλέ...
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ14:30 Ολυμπιακός - Μακεδόνες
17:00 Άρης - Θέτις
18:00 Αίας Ευόσμου - ΓΣ Ηλιούπολης
18:00 Μαρκόπουλο - Ελπίς
18:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
19:00 ΑΟ Θήρας - Πανναξιακός

***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών:
Ντέρμπι «Δικεφάλων» στην Πυλαία και «νεοφώτιστων» στη Λευκάδα
Σάββατο 12 Νοεμβρίου
ΚΓ Μ. Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο-Τρίκαλα Μάνος-Παναγιώτου-Βαρδάλος (Πετράκης Ν.)
ΔΑΚ Τόφαλος 17.00 Προμηθέας Π.-Λαύριο Σχινάς-Ψαριανός-Γεωργιάδης (Πίγκας)
ΚΓ Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Κύμη Καρακατσούνης-Μαγκλογιάννης-Τσώνος (Θεοδωρόπουλος)
ΔΚΓ Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Άρης Πουρσανίδης Γ.-Σώμος-Ανδρικόπουλος (Παπαπαδόπουλος Γ.)
ΚΓ ΠΑΟΚ 20.00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Αναστόπουλος Π.-Μπήτης-Παντελίδης (Παπαγεωργίου)
Κυριακή 13 Νοεμβρίου
ΟΑΚΑ 17.00 Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ. Παφίλης-Αναστόπουλος Αντ.-Καραβίτης (Ντίνος)
ΣΕΦ 18.00 Ολυμπιακός-Απόλλων Π. Ταρενίδης Στ.-Σκούτας-Λόρτος (Ντάβαρης)

*** Την  Κυριακή 13/11/2016 για τα προκριματικά Ευρωποδοσφαίρου:
Εθνική  ΕΛΛΑΔΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ




ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-

***
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :

http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :

 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ 19.- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html.-

 ~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-   
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .- 
  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .-
~  

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...
ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟ
ΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5052  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3188 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3184  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.414   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου