Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 01 Νοέμβριος 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016 :
~

 
Τι λέει ο Προφήτης Δανιήλ ,  Που δεν είναι (είσαι...Θεέ ..) Θεός ;
Αν ανέβω στον ουρανό εσύ εκεί είσαι , 
Αν κατέβω εις  τον Άδη , παρόν Είσαι ..,  Αν αναλάβω τας πτέρυγας μου καθ΄ όθρο και κατασκηνώσω εις τα έσχατα της  θαλάσσης  , ..εκεί ηχεί "το καθέξην μη ... , θα μου πιάσεις το χέρι  μου , ...Όπου κι΄ αν πάω , είσαι πάντα παρών .-  Θεέ  μου σε Ευχαριστώ  και σε Υμνολογώ ! 
 
Το «φουστάνι» της Παναγίας
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Παππούλη, πως να σωθώ;
- Να πιαστείς από το φουστάνι της Παναγίας. Δηλαδή, με απόλυτη εμπιστοσύνη, όπως αυτή που έχει ένα παιδάκι στη μάνα του.

 
~ 1. Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης. Οσίου πατρός ημών Δαβίδ του «Γέροντος», του εν Ευβοία άσκήσαντος (†1519). Οσιομαρτύρων Ιακώβου διακόνου, Ιακώβου του εκ Καστοριάς και Διονυσίου (1520). Ιερομαρτύρων Ιωάννου επισκόπου εν Περσία και Ιακώβου του Ζηλωτού. Μαρτύρων Καισαρίου, Αγρίππα, Αδριανού, Δασίου, Σάβα, Σαβινιανού και Θωμά του νηπίου. Κυριαίνης και Ιουλιανής (1). Ερμηνιγγίλδου (2) και Θεολήπτης.(1)Οι αγίες Κυριαίνα και Ιουλιανή έζησαν την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η Κυριαίνα, καταγόταν από την Ταρσό της Κιλικίας, η δε Ιουλιανή από την πόλη Ρώσο. Και οι δύο είχαν αφοσιωθεί σε φιλανθρωπικά έργα χριστιανικής φιλαδελφίας. Φρόντιζαν ορφανά, παρείχαν την βοήθειά τους αφιλοκερδώς σε όποιον είχε την είχε ανάγκη. Παρότι δεν ήταν πολύ μορφωμένες πάντα έβρισκαν τρόπο να στηρίξουν την πίστη αυτών που το είχαν ανάγκη. Είχαν δε καταφέρει να φέρουν στο δρόμο του Θεού, πολλούς ειδωλολάτρες. Τις δύο αγίες τις συνέλαβε ο Μαρκιανός και τις πίεζε να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκείνες όμως δεν υποχώρησαν στις πιέσεις και έμειναν αμετακίνητες στην πίστη τους. Για την σταθερότητα τους στην ορθόδοξη πίστη οι αγίες ρίχτηκαν στην πυρά, και παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο.
(2) Ο άγιος Ερμινίγγελδος ήταν γιος του βασιλιά των Βησιγότθων Λιουβιγγέλδου. Ο Βασιλιάς αυτός και όλο το έθνος του, είχαν προσχωρήσει στην αίρεση του Αρείου. Ο Ερμινίγγελδος όμως, διδάχτηκε την ορθόδοξη πίστη από τον επίσκοπο Λέανδρο, σε ένα ταξίδι του. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, έγινε γνωστό ότι είχε απαρνηθεί τον Αρειανισμό και είχε γίνει χριστιανός. Αυτό στεναχώρησε τον πατέρα του, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει με παρακάλια και απειλές. Όταν δεν κατόρθωσε τίποτα, τον κατήγγειλε ο ίδιος ως Χριστιανό. και έτσι τον φυλάκισαν. Ο Ερμινίγγελδος παρότι βασανίστηκε πολύ, παρέμεινε πιστός στον Κύριο. Έτσι διατάχθηκε ο θάνατός του. Στρατιώτες μπήκαν στο κελί του και τον θανάτωσαν γονατιστό όπως προσευχόταν.  ~
Σήμερα 01/11/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός οι Ανάργυροι και θαυματουργοί, Όσιος Δαβίδ που ασκήτευε στην Εύβοια, Αγία Ελένη η Παρθενομάρτυς από τη Σινώπη
~ Ἦχος πλ δ’.
~ Ἅγιοι Ἀνάργυροι καὶ θαυματουργοί, ἐπισκέψασθε τὰς ἀσθενείας ἡμῶν, δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε ἡμῖν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού - 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/mEK28fylX78 .-

~
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺ....
 
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος....
 
Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας
 
Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας

Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας
 
Προφήτης Ωσηέ

Προφήτης Ωσηέ
 
Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος της Εκκλησίας της Αντιοχείας

Άγιος Λουκιανός ο ιερομάρτυρας Πρεσβύτερ....
 
Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος

Άγιοι Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και....
 
Οσία Πελαγία

Οσία Πελαγία
 
Άγιοι Σέργιος και Βάκχος

Άγιοι Σέργιος και Βάκχος
 

*** Ο καιρός στην Καλαμάτα  σήμερα Τρίτη 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για α σήμερα Τρίτη 1/11/2016 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Δίκη Marfin: Αθώοι οι κατηγορούμενοι Σίψας και Αντρέεβ 
Κανείς από τους δεκάδες μάρτυρες δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιον από τους δράστες των επιθέσεων στη Marfin και στον Ιανό
Με έγκλημα χωρίς τιμωρία μοιάζει πλέον η υπόθεση εμπρησμού της τράπεζας Marfin Bank, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, μετά την σημερινή ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας με την οποία κρίθηκαν αθώοι των κατηγοριών που τους είχαν απαγγελθεί οι κατηγορούμενοι Θ. Σίψας και Π. Ανδρεάδης ή Αντρέεβ.
Ο  μεν πρώτος κατηγορούνταν για την επίθεση στην τράπεζα και ο δεύτερος για την επίθεση χωρίς θύματα στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ». Της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου είχε προηγηθεί πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για αθώωση των δύο κατηγορουμένων αλλά και δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων  στο δικαστήριο, εκ των οποίων κανείς δεν είχε αναγνωρίσει στα πρόσωπα των κατηγορουμένων κάποιον από τους δράστες των επιθέσεων.
Τα τραγικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Μάιο του 2010 στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Κατά τη διαδήλωση, διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια, με πλέον σημαντικά τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου -όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις υπάλληλοι ανάμεσα τους και η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου- αλλά και η επίθεση που δέχθηκε το βιβλιοπωλείο «Ιανός», χωρίς εκεί, ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.
Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των δυο κατηγορουμένων και την πρότασή της τελικά υιοθέτησε και το δικαστήριο με την ετυμηγορία που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα, για τον Θ.Σίψα που κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό της τράπεζας, η εισαγγελέας είπε πως παρότι ήταν στην πορεία την επίμαχη ημέρα δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του. Για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟΣ», Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεεβ, η εισαγγελέας επισήμανε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.
Αρχικά, οι δυο κατηγορούμενοι καθώς και άλλα πρόσωπα ενεπλάκησαν στην υπόθεση μέσω μίας ανώνυμης επιστολής ενώ εν συνέχεια υπήρχαν φωτογραφίες και μαρτυρίες οι οποίες φέρονταν να τους τοποθετούσαν στο σημείο των επεισοδίων. Βέβαια οι μαρτυρίες  εν συνέχεια αναιρέθηκαν και στο ακροατήριο δεν υπήρξε κανένας μάρτυρας που να τους αναγνωρίζει ως δράστες των επιθέσεων. Επίσης η υπεράσπιση των κατηγορουμένων αμφισβήτησε μέσω και ειδικής πραγματογνωμοσύνης που προσκομίστηκε σήμερα την ταυτοποίηση μέσω φωτογραφιών του Θ. Σίψα με έναν εκ των δραστών του εμπρησμού της τράπεζας.
Οι απολογίες
Νωρίτερα, στο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε σχέση με τον εμπρησμό της Marfin. Ειδικότερα, ο Θ. Σίψας με δάκρυα στα μάτια, είπε στην απολογία του: «Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Έχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Marfin από το 2011. Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για την αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για το οποίο κατηγορούμαι».  Ο κατηγορούμενος, διανομέας τροφίμων, περιέγραψε στην απολογία του το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη την ημέρα από την στιγμή που άφησε την μοτοσυκλέτα του στο Πεδίο του Άρεως μέχρι και την ώρα που προσήχθη από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησα από το Πεδίο του Άρεως όπου άφησα και την μοτοσυκλέτα μου. Προχώρησα προς την οδό Πατησίων για να πάω στο Σύνταγμα. Σοκαριστικά με τον όγκο του κόσμου που υπήρχε εκείνη την ημέρα(···). Όταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταμάτησα να δω τι συμβαίνει στην τράπεζα Marfin. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο. Άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο. Έβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Και τότε επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ κατέβηκα προς το πεζοδρόμιο και προχώρησα προς το Σύνταγμα».
Ο 34χρόνος υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας, δεν αντιλήφθηκε ωστόσο όπως τόνισε ότι κινδύνευε η ζωή τους.
Διαβάστε τους διαλόγους
Εισαγγελέας: Πόση ώρα μείνατε κοντά στο κτίριο της Marfin;
Κατηγορούμενος: Έμεινα ένα με δυο λεπτά εκεί.
Εισαγγελέας: Τότε ποια ήταν η προσπάθειά σας να βοηθήσετε;
Κατηγορούμενος: Είπα ότι σκέφτηκα να τους βοηθήσω. Σκέφτηκα ότι θα έρθουν να μας επιτεθούν τα ΜΑΤ και κατέβηκα στο οδόστρωμα. Δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύουν ζωές.
(...)
Σύνεδρος: Αναφέρετε πως έξω από το κατάστημα ήταν κάποιος φίλος σας;
Κατηγορούμενος: Όχι μόνος μου ήμουν.
Σύνεδρος: Εσείς ανήκετε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάθατε τι είχε γίνει; Ποιοι μπορεί να είναι; Από αυτό τον χώρο ή είχαν παρεισφρήσει άλλα άτομα;
Κατηγορούμενος: Η άποψη που υπήρχε ήταν ότι είχε παρεισφρήσει άλλος κόσμος.
Σύνεδρος: Και τι κόσμος είναι αυτός;
Κατηγορούμενος:  Μπορεί να είναι φίλαθλοι, μεθυσμένοι, οτιδήποτε...
Κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: « Όταν έλαβα γνώση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».
«Δεν ήμουν στην πορεία»
Ο έτερος κατηγορούμενος Π. Ανδρεάδης ανέφερε στην απολογία του ότι δεν έχει καμία σχέση με την πορεία της 5ης Μαΐου 2011 αλλά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα.
Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες για τον εμπρησμό του «Ιανού» λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα. Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα».
Πρόεδρος: Πώς η αστυνομία έφτασε σε εσάς;
Κατηγορούμενος: Αυτό δεν το ξέρω, η αστυνομία το ξέρει.
Πρόεδρος: Ανήκετε σε κάποιο χώρο;
Κατηγορούμενος: Όχι σε κανένα. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα για τι κατηγορούμαι.
Κλείνοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος έδωσε συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και ανέφερε ότι θα ήθελε να βρεθούν οι «πραγματικοί ένοχοι».   protothema.gr

*** Η Μεσσηνία "γλίτωσε" από τον κυκλώνα που σαρώνει αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο 
Τυχερή στάθηκε η Μεσσηνία τις τελευταίες ώρες αφού ο κυκλώνας με χαρακτηριστικά τροπικής καταιγίδας, προσπέρασε το Νομό μας χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες.
Αναλυτικότερα ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Κώστας Μενούνος γράφει τα εξής:
Ένα σπάνιο φαινόμενο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα εμφανίστηκε στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες, μεσογειακός κυκλώνας με χαρακτηριστικά τροπικής καταιγίδας. Το μάτι του κυκλώνα ακολούθησε την πορεία που είχαν δώσει οι μετεωρολογικοί χάρτες και πέρασε νότια της Μεσσηνίας τις πρώτες πρωινές ώρες κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τη Μεσσηνία από επικίνδυνα φαινόμενα. Κατά μέσο όρο 20.0 mm καταγράφηκαν από τους περισσότερους σταθμούς της Μεσσηνίας εκτός από τους πολύ ΒΔ. Το μάτι του κυκλώνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Δυτική Κρήτη, στην οποία εκδηλώνονται και τα πιο έντονα φαινόμενα.

*** Ευ. Λέκκας: «Ανησυχία, χάος και δράμα στην Ιταλία» 
Ανησυχία, χάος και δράμα. Μ' αυτό το τρίπτυχο λέξεων περιέγραψε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τις εικόνες στο Αματρίτσε, που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από τον σεισμό που έπληξε τη γειτονική Ιταλία, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην περιοχή.
«Είναι μία περιοχή γεμάτη με κατολισθήσεις και προσπαθούμε να βρούμε πρόσβαση σε περιοχές ενδότερες» τόνισε, ενώ κληθείς να περιγράψει τις εικόνες που αντικρίζει στην πληγείσα περιοχή, παρέπεμψε στις λέξεις-κλειδιά, όπως είπε, που χρησιμοποιούν και τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία: «ανησυχία, χάος, δράμα».
«Είναι μία περιοχή που έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το ότι δεν έχουμε θύματα οφείλεται στην έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων από την πληγείσα περιοχή. Είναι μία περιοχή εκτεταμένη στην οποία επιπρόσθετα έχουμε πολύ δύσκολη πρόσβαση. Είναι δρόμοι που έχουν κλείσει, λόγω κατολισθήσεων. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.
«Όλη η κεντρική Ιταλία είναι σε γενική διέγερση. Είναι μία περιοχή που θα δώσει κι άλλους σεισμούς απ' ό,τι μπορούμε να υπολογίσουμε, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα είναι πώς θα στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που είναι γύρω στους 30.000-40.000».  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Οι δήμαρχοι… πιστοί στις απευθείας αναθέσεις 
Την αναστολή εφαρμογής του νέου νόμου για μελέτες και έργα ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά από το έγγραφο που έστειλε στις 29/9 στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προκύπτει ότι βασικό της μέλημα είναι οι απευθείας αναθέσεις.
Η Ν.Δ., μάλιστα, παρ’ όλο που είχε ψηφίσει επί της αρχής το νόμο, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και διαπίστωσε ότι βρίσκονται «στον αέρα» τα έργα.
Στην πραγματικότητα, και οι δύο πλευρές ζητούν να διατηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο που οδήγησε σε έργα με υπερβάσεις στο χρονοδιάγραμμα και κυρίως στον προϋπολογισμό, σε αδιαφάνεια στις αναθέσεις και διαδικασίες που εξέθρεψαν τη διαπλοκή ανάμεσα σε πολιτικούς και «εθνικούς» εργολάβους.
Σε επιστολή του προς τον υπουργό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, κάνει λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου, αλλά στην επόμενη παράγραφο αναφέρει επί λέξει: «Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο σύνολο των Δήμων της χώρας με την αναστολή των απευθείας αναθέσεων μικρών μεν έργων, αλλά απολύτως αναγκαίων για την υλοποίηση λειτουργικών αναγκών που δεν είναι δυνατόν να ακυρωθούν, είναι τεράστια», υπογραμμίζει η Χαρά Τζαναβάρα, σε ρεπορτάζ στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
  Έμφαση στη διαφάνεια
Με το νόμο 4412/2016, που εισηγήθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί Γ. Σταθάκης και Χρ. Σπίρτζης, εντάχθηκαν στο εθνικό δίκαιο οι προβλέψεις των Οδηγιών 24 και 25 της Ε.Ε. Έχει ενδιαφέρον ότι τον Αύγουστο του 2014 η τότε κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ είχε προωθήσει, με τη διαδικασία του επείγοντος, το νόμο 4281, αλλά περιορίστηκε να ενσωματώσει μόνον την Οδηγία 18, παρ’ όλο που είχαν ήδη εκδοθεί οι άλλες δύο.
Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι προέβλεπε την έκδοση περίπου 100 υπουργικών αποφάσεων, που έμειναν στα χαρτιά, ενώ προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό σύστημα δημοπράτησης μελετών και έργων, αλλά δεν τέθηκε σε λειτουργία.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνει έμφαση στη διαφάνεια και επιβάλλει τις ηλεκτρονικές διαδικασίες σε όλους τους διαγωνισμούς, ενώ θέτει ως προϋπόθεση για την προκήρυξη ενός έργου την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και των μελετών.
Με αυτές τις προβλέψεις δε θα επαναληφθούν τα γνωστά «παρατράγουδα» των αυτοκινητόδρομων, για τα οποία το Δημόσιο υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους εργολάβους. Ορίζει για πρώτη φορά ότι ο μελετητής του έργου παραμένει και στη φάση της κατασκευής, ώστε να διορθώσει τις ατέλειες που ενδεχομένως αναδειχθούν.
  Σπίρτζης: Υποκρισία
 «Από την πρώτη ημέρα είναι λειτουργικό το νέο θεσμικό πλαίσιο», διευκρινίζει ο Χρήστος Σπίρτζης και καταλογίζει στη Ν.Δ. «πολιτική υποκρισία χωρίς όριο» με αφορμή τον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πάγωμα των έργων».
Ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει ότι «η Ν.Δ. πρέπει να αντιληφθεί ότι η χώρα γυρίζει σελίδα με όρους διαφάνειας, ισονομίας και κυρίως σεβασμού στο δημόσιο χρήμα» και προσθέτει με νόημα: «Καταλαβαίνουμε την αγωνία της για την πελατεία των “ημετέρων” δημάρχων και άλλων παραγόντων του παλαιοκομματισμού, του δικτύου των απευθείας αναθέσεων και των πρόχειρων διαγωνισμών».
Αποκαλύπτει ότι στο παρελθόν ορισμένοι φορείς του Δημοσίου «βάφτιζαν» προμήθειες τα έργα για να αποφύγουν τις διαδικασίες ελέγχου. Με το νόμο 4412/2016 καταργούνται οι ασάφειες, ενώ θεσπίζονται κανόνες και για τις προμήθειες, που αποτελούν τη μεγάλη «ασθένεια» του Δημόσιου.
Το υπουργείο Υποδομών διευκρινίζει ότι μπορούν να προχωρήσουν με τον προηγούμενο νόμο οι διαδικασίες για μελέτες και έργα που είχαν προκηρυχθεί πριν από τις 8 Αυγούστου, ημερομηνία που τέθηκε σε εφαρμογή ο 4412/2016.
Προβλέπεται, επίσης, ότι σε περίπτωση που η διαδικασία κηρυχθεί άγονη, μπορεί να επαναληφθεί άλλες δύο φορές. Αν πάλι δεν υπάρξει ανάδοχος, το πρόγραμμα επαναπροκηρύσσεται, αλλά με βάση το νέο νόμο.
Καλεί δε τους δημάρχους και τους άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αναρτήσουν όλες τις συμβάσεις προμηθειών, μελετών και έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ορίζει ο νέος νόμος.
Για να διευκολυνθεί η προσαρμογή στις διατάξεις του νέου νόμου, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης εξέδωσε  ερμηνευτική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία:
-Προχωρούν με το παλιό σύστημα όλες οι συμβάσεις που είχαν προκηρυχθεί πριν από την ισχύ του νόμου και θα ολοκληρωθούν με τις προηγούμενες διατάξεις. Ειδικά οι διαγωνισμοί που είχαν κηρυχθεί άγονοι, έχουν περιθώριο να επαναπροκηρυχθούν άλλες δύο φορές και αν δεν καταλήξουν σε ανάδοχο, καταργούνται και εντάσσονται στο νέο σύστημα
-Εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των νόμων 3669/2008 και 3316/2005 που δεν καταργούνται με το άρθρο 377 του νέου νόμου. Αφορούν στις αμοιβές μελετών και υπηρεσιών, οι οποίες προβλέπεται να αναδιαμορφωθούν σύντομα.
-Παρέχονται εναλλακτικές διαδικασίες για απευθείας αναθέσεις ως την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος κληρώσεων.

*** "Βούλιαξε" η Καλαμάτα το τριήμερο! 
Προορισμός «πρώτης επιλογής» έχει γίνει η Καλαμάτα για τα τριήμερα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους ξενοδόχους της Μεσσηνίας και από τους τουριστικούς πράκτορες, αλλά και από τα στοιχεία του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, αν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες, θεωρείται ότι οι επισκέπτες θα ήταν πολύ περισσότεροι.
Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να καταλάβουν ότι για να παραμείνει η τάση των τελευταίων ετών, αλλά και να αυξηθεί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να προτάξουμε την παραπάνω διαδικασία αλλά και να προσπαθήσουμε να τη διατηρήσουμε ως "κόρη οφθαλμού", το κύμα θα ξεφουσκώσει.
Γενικότερα, οδικούς αλλά και νησιωτικούς προορισμούς προτίμησαν οι Έλληνες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με αρκετές γνωστές και αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα, να έχουν την τιμητική τους.
Όπως τόνιζε στο newpost.gr ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Λύσσανδρος Τσιλίδης, «υπάρχει αισιοδοξία για το φετινό τριήμερο, ενώ είναι πολλοί και οι ξένοι που συνεχίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον τουριστικό τζίρο».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, οι περιοχές που «πρωτοστάτησαν» στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ακόμα και της τελευταίας στιγμής, είναι κυρίως οι οδικοί, με την Πελοπόννησο, δηλαδή το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα και την Καλαμάτα, να έχει την μερίδα του λέοντος, αλλά και προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας, όπως τα Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα.
Την ίδια στιγμή, πολύ κόσμο είχε και η Θεσσαλονίκη, λόγω και της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ενώ σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό αναδεικνύεται και η περιοχή του Ολύμπου, αλλά και τα χωριά του Πηλίου.
Οι ξενοδόχοι ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το τριήμερο, ενώ υπογράμμιζαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις η πληρότητα έφτασε μέχρι το 80%, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δωμάτια βρήκαν και οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

*** Ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ έδωσε ΑΝΑΣΑ στον ΠΥΡΓΟ! Έδωσε Λύση, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~  Δίχως σταματημό ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, συνεχίζει τις περιοδείες του στην Ελλάδα με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες για τη ΛΥΣΗ, που προτείνει στα προβλήματα της χώρας.


Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗ, Κ.Βελόπουλος επισκέφτηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 τον Πύργο και μίλησε στο Ξενοδοχείο IONIAN SEA, παρουσία πλήθους κόσμου. Πάρα πολλοί ήταν οι πολίτες που  περίμεναν από νωρίς την άφιξη του Προέδρου Κ.Βελόπουλου, παρά το τσουχτερό κρύο

Στην ομιλία του ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, μίλησε για την ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, την αύξηση του πλούτου, τα Εθνικά Θέματα, την απεμπλοκή από το άρμα της Δύσης, που δεν προσφέρει τα αναμενόμενα στην Ελλάδα.

 
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ παρουσίασε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, την απάντηση στην κρίσιμη περίοδο που ζούμε…
Βίντεο : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΥΡΓΟΣ 31/10/2016 , https://youtu.be/i928Pg1lVSU  .-
Βίντεο 2 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΥΡΓΟΣ 2 31/10/2016 , https://youtu.be/Ux1SP4xpfrM .-
Βίντεο 3 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΥΡΓΟΣ 3 31/10/2016 , https://youtu.be/5fH-nz1zPUI  .-
Βίντεο 4 : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΥΡΓΟΣ 4 31/10/2016 , https://youtu.be/fZ98tVcsWHE .-
Όπως βλέπετε η ανταπόκριση των Συν-Ελλήνων ήταν συγκινητική. Πλήθος κόσμου με αγάπη για την Πατρίδα ήρθε να ακούσει το Πρόγραμμα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και να δει τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ που προσπαθεί να αφυπνίσει το λαό. Να του δείξει και αποδείξει πως υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει λύση και είναι ελληνική. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι παρεύθησαν στην εκδήλωση. Η ΛΥΣΗ είναι εδω, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

***  "Καίγεται" ο Τσίπρας! Το email των ΗΠΑ που καταστρέφει την κυβέρνηση...

~ Νέο email που διέρρευσε το Wikileaks, δείχνει την προσπάθεια που έκαναν οι ΗΠΑ για να πείσουν τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει τη χώρα μας στην Ευρωζώνη μας και να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο.
Το έγγραφο έχει αποστολέα τον Jeffrey Zients, σύμβουλο οικονομικών του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και παραλήπτη τον Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, με ημερομηνία 8 Ιουλίου 2015, δηλαδή τρεις μέρες μετά το δημοψήφισμα.
Στο email γίνεται η πρόταση να μεσολαβήσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό δύο άτομα: Φιλ Αγγελίδης (πρώην υπουργός Οικονομικών της Καλιφόρνια και υποψήφιος κυβερνήτης της πολιτεία) και  Μάικ Δουκάκης (πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ).
~
Μετάφραση:
"Ο Αγγελίδης δεν είναι πολύ κοντά στον Τσίπρα αλλά τόνισε ότι ο Τσίπρας τον επισκέφτηκε, όπως κι άλλους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις ΗΠΑ όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και κράτησαν επαφή από τότε. Θα μιλήσει απόψε με τον Jamie Galbraith, συμφοιτητή του στο κολέγιο που τον ξέρει σχεδόν 40 χρόνια, για το πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του Plan A μας, διαμηνύοντας στον Τσίπρα κυρίως, πως ενώ ο Τσίπρας έχει τις πολιτικές του επιταγές στο εσωτερικό το ίδιο ισχύει και για τη Μέρκελ και πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων. Ο Αγγελίδης είπε σε περίπτωση εξόδου (σ.σ. Grexit εννοεί), πως θέλει να βοηθήσει και προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα να παράσχει βοήθεια.
Ο Δουκάκης προσφέρθηκε να κινητοποιήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα ό,τι κι αν προκύψει. Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν που να έχει ισχυρούς δεσμούς απευθείας με τον Τσίπρα. Τόνισα ότι εστιάζουμε σε ένα Plan A για να επιτευχθεί μια συμφωνία και από την πλευρά του να ψάξει βαθιά στα 00004000 ίκτυά του και να σκεφτεί οποιονδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει να κινητοποιηθεί ο Τσίπρας. Μακροπρόθεσμα, σκέφτηκε, να δανείσει η Αμερική εμπειρία στην Ελλάδα για να ξεπεράσει τον σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις (π.χ. πρώην εφοριακοί να τους βοηθήσουν να συλλέξουν φόρους). Συμφωνήσαμε να μείνουμε σε επαφή.".

*** Το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ έρχεται!Ποιοι το ΦΕΡΝΟΥΝ και ΓΙΑΤΙ...

~ Το 4ο Μνημόνιο είναι προ των Πυλών. Πληθαίνουν οι φωνές και γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό για όλους μας.
Σύμφωνα με τη Bild "ηγετικό στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης" που δεν κατονομάζεται, θεωρεί πως το 4ο Μνημόνιο είναι πολύ πιθανό αν τελικά δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για κούρεμα του ελληνικού χρέους! «Χωρίς κούρεμα χρέους θα χρειαστούμε ένα τέταρτο πρόγραμμα» δηλώνει το "ηγετικό στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης" και, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο ίδιος προσθέτει πως σε αυτή την περίπτωση η Ευρώπη θα πρέπει «να στείλει ακόμη περισσότερα λεφτά».
Την ίδια άποψη εκφράζουν και δημοσίως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κος Καραγκούνης.
Οι Γερμανοί επ ουδενί δεν επιθυμούν να ακούσουν για κούρεμα χρέους, νέα εμπλοκή σε ελληνικό πρόγραμμα άνευ συμμετοχής του ΔΝΤ δεν επιθυμούν. Το ΔΝΤ δεν επιθυμεί εμπλοκή σε νέο πρόγραμμα και δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ χωρίς κούρεμα χρέους.
Στη μέση η Ελλάδα, με μία κυβέρνηση ανίκανη να χειριστεί τις εξελίξεις που τρέχουν. Η οικονομία καταρρέει, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται. Συνέπεια η συνεχής και ασφυκτική πίεση στη χώρα μας.
Όπως όμως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν, οι πολίτες όμως πληρώνουν…

***  Περιέργα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ παίζει στη ΘΡΑΚΗ το 'ΚΡΑΤΟΣ των ΑΘΗΝΩΝ'! Κάτι συμβαίνει...

~  Εξελέγη νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Χρήστος Μέτιος της Κομοτηνής. Εξελέγη με 20 ψήφους έναντι 16 του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη. Δε θα σας  κουράσουμε με ονόματα ανθρώπων που άλλαξαν τελευταία στιγμή τη στήριξή τους, έχοντας λάβει υποσχέσεις άλλου τύπου. Φυσικά δεν κάνουμε λόγο για κάτι παράνομο. Σίγουρα όμως όχι ηθικό.
Βλέπετε ο νέος Περιφερειάρχης έχει υποστήριξη από το Τουρκικό Προξενείο (όχι απροκάλυπτα αλλά σίγουρα φανερά), από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία έχει τάξει.. ‘σπρώξιμο’ στους αλλαξοπιστούντες, μας λένε παράγοντες της περιοχής.
Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη κ.Μέτιου στηρίχτηκε ευθύς εξ' αρχής στους παρακάτω Περιφερειακούς συμβούλους Ροδόπης:
ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ
ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΙΜΠΡΑΜ ΑΧΜΕΤ
ΧΟΥΣΕ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΙΣΜΑΗΛ
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΕΤΙΝ
ΚΑΤΡΑΝΤΖΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ
ΜΟΥΛΤΑΖΑ ΤΑΡΚΑΝ ΜΟΥΛΤΑΖΑ
Βλέπετε από τα ονόματα και κρίνετε από μόνοι σας…

***

*** Αθλητική ενημέρωση :


***  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ   1-2  , (1-0) .-

~* 42' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ! , Πολύ μακρινό σουτ του Φερέιρα, η μπάλα κοντράρει στον αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα, Μπέριο και ο Παναιτωλικός κόντρα στη μορφή του αγώνα ανοίγει το σκορ , 69' ΓΚΟΛ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τον Μαμπουλού! ,    80' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ Γιάννινα και πάλι με τον Μαμπουλού!  
~***  Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ανανίας Φωτιάδης, α' βοηθός ο Γεώργιος Καλφόγλου, β' ο Δημήτριος Γκαβέρας και 4ος ο Γεώργιος Κομίνης
~* Ο Παναιτωλικός θα παραταχθεί με 4-3-2-1: Κυριακίδης - Κλέσιο, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης – Μάρκος Πάουλο, Μάκος – Ουάρντα, Φερέιρα, Τομανέ – Μαρκόβσκι .
~ Στον πάγκο οι Κριστιάνο, Κουτρομάνος, Μουνιός, Ρότσα, Λεντέσμα, Καμαβουάκα, Χαντάκιας
~* Από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιάννης Πετράκης έχει επιλέξει το αγαπημένο του 3-5-2: Περιστερίδης – Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος – Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης, Γιάκος – Κόντε, Ζάιρο
~ Στον πάγκο για τον «Άγιαξ» είναι οι: Πασχαλάκης, Δώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Ιγκόρ Βιντάλ, Σκόνδρας, Μαμπουλού
**  
39' Κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά , 78' Κίτρινη κάρτα στον Γαρουφαλιά , 83' Κίτρινη κάρτα στον Λεντέσμα , 90' Κίτρινη κάρτα στον Ζάιρο ,
***
30' Αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός ο Ναδάλες, μέσα ο Κούτρης . .
59' Αλλαγή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσα ο Μαμπουλού, έξω ο Γιάκος ,
75' Αλλαγές για τον Παναιτωλικό. Εκτός οι Φερέιρα και Ροντρίγκες, μέσα οι Καμαβουάκα και Λεντέσμα , 84' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Εκτός ο Ουάρντα, μέσα ο Μουνιός , 89' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Εκτός ο Γαρουφαλιάς, μέσα ο Σκόνδρας ,
~** Τρομερή απόκρουση του Κυριακίδη σε εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, η μπάλα δεν φαίνεται να έχει περάσει τη γραμμή και στη συνέχεια ο Μπέριος βάζει γκολ με το κεφάλι, αλλά δεν καταλογίζεται, αφού υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ από τον β' βοηθό, Γκαβέρα. Ο αμυντικός του ΠΑΣ, όμως καλυπτόταν ξεκάθαρα από την άμυνα του Παναιτωλικού, οπότε η υπόδειξή του είναι λανθασμένη.

***  Σε αγώνες για την 4η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Τα... χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, «λύγισε» τον Κολοσσό στο φινάλε
Ρέθυμνο-Λαύριο 88-79
ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. 84-83
Προμηθέας Π.-Άρης 79-89
Κόροιβος-Δόξα Λευκάδας 74-71
Τρίκαλα-ΑΕΚ 59-78

~  Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 75-67Διαιτητές: Ανδρικόπουλος-Παπαθανασίου-Κοντίλης
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Αθηναίου 5 (1), Γκριν 18 (@), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 15 (3), Αγραβάνης, Χάκετ 3, Λοτζέσκι 5 (1 τρίποντο, 4ασίστ),
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντιτς 11, Τσούκου 5 (1), Ρέλεφορντ 17 (3), Βασιλόπουλος 2, Χολ 4, Γεωργαλής 10 (@), Αγγελάκος 3 (1), Αχόνεν 9 (1), Παπαδάκης, Ουάτσον 6
~ Παναθηναϊκός-Κύμη (31/10, 18:00)

 *** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΚΥΜΗ  92-52 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 35-25, 59-32, 73-41, 92-52
Παναθηναϊκός Superfoods (
Τσάβι Πασκουάλ ): Σίνγκλετον 7 (1), Φελντέιν 8 (1), Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Ν. Καλάθης 12 (2), Ρίβερς 7 (1), Μποχωρίδης 9 (1), Π. Καλάθης, Φώτσης 8 (2), Παππάς 13 (3), Λούντζης 5 (1), Μπουρούσης 12.
Κύμη (Μπρατσιάκος): Σχίζας 2, Τσούπκοβιτς 8 (2), Σταμάτης 2, Μόργκαν 9, Ελ-Αμίν 13 (3), Τουντζιαράκης 7, Σιγκούνας 4, Κατράνας 2, Τζόλος, Κωνσταντακόπουλος, Πάλμπλαντ 5 (1).


~ *  Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στην Football League
Κυριακή, 30/10/2016
Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα 3-2
(17', 80' Διαμαντόπουλος, 90'+3' Αλμπάνης / 14', 42' Σταματάκος)
Σπάρτη-Πανθρακικός 2-1
(42' Αναστασάκος, 60' Σιώπης / 23' Ηλιάδης)
Παναιγιάλειος-Χανιά 0-0
Αχαρναϊκός-Καλλονή 3-0
(21' Ψιάνος, 56' Ντούνγκα, 90' Σωτηράκος)

Δευτέρα, 31/10/2016

Αιγινιακός-Λαμία 0-0
Πανσερραϊκός-Πανελευσινιακός 2-1
(13' Κάκκο, 76' Ιωαννίδης - 11' Ταμπάκης)
Κισσαμικός-ΟΦΗ 1-1
(89' Μίλιτς - 81' Βουό)

Τρίτη, 1/11/2016
Αναγέννηση Καρδίτσας-Άρης (15:00)
Αγροτικός Αστέρας-Τρίκαλα (15:00)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής  για την  
Football League :
Σπάρτη-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος
Πανθρακικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Χανιά-Αγροτικός Αστέρας
Άρης-Αιγινιακός
Τρίκαλα-Πανσερραϊκός
Λαμία-Κισσαμικός
Πανελευσινιακός-Αχαρναϊκός
ΟΦΗ-Καλλονή

*** Ο Καλαματιανός «υπεραθλητής» Βασίλης Μίχος 1ος στα 142 χμ. του «Δρόμου των Αθανάτων» 
 
Ογδόντα αθλητές τίμησαν τους ήρωες, 1ος ο Βασίλης Μίχος του ΣΔΥΜ 
   Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό δίκτυο Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα ο αγώνας δρόμου Αθανάτων, αφιερωμένος στη μνήμη των ηρώων του ελληνισμού, Κολοκοτρώνη, Λεωνίδα, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και Παπαφλέσσα. Ογδόντα δρομείς πήραν εκκίνηση στις 2 μ.μ. της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου από την αρκαδική πρωτεύουσα αντιμέτωποι με την πρόκληση να καλύψουν τα 142 χλμ. έως το κέντρο της πόλης μας. Οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες, με διαρκή βροχή και τσουχτερό κρύο με αποτέλεσμα κάποιοι να εγκαταλείψουν, αλλά 67 να φτάνουν εγκαίρως ως το τέρμα χάρις και στην καλή προετοιμασία των διοργανωτών και ιδιαίτερα τους 5 υποστηρικτικούς σταθμούς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας από το τουριστικό του Ταϋγέτου κι έπειτα.
Μετά από 14 ώρες και 9 λεπτά ο πρώτος που έφτασε στο άγαλμα της ελευθερίας στην Καλαμάτα ήταν ο αθλητής του ΣΔΥΜ, Βασίλης Μίχος. Ακολούθησαν στη 2η θέση ο Νίκος Δουρουντάκης του ΣΔΥ Χανίων, 3ος ο Δημήτρης Ραζελος (ΣΔΥ Αθηνών) και 4ος ένας ακόμη Μεσσήνιος ο Γιώργος Δούβας (16:21:48), ενώ την 3άδα του ΣΔΥΜ συμπλήρωσε ο …γερόλυκος Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Πρώτη γυναίκα ήταν η 54χρονη Tuula Ahloholm (17 ώρες και 42 λεπτά). 

***  Τάσος Σιούλας: "Δεν χάλασε για τα λεφτά η μεταγραφή του Ρονάλντο στην Καλαμάτα" 
Ο πρώην προπονητής της Καλαμάτας, Τάσος Σιούλας με αφορμή το δημοσίευμα του gazzetta.gr για τον Ρονάλντο εξηγεί γιατί το «φαινόμενο» δεν ήρθε ποτέ στη «Μαύρη Θύελλα». 
Ο σπουδαίος Ρονάλντο προτού ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στην Κρουζέιρο φτάνοντας στο σημείο να αναγορευθεί ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, βρέθηκε μία ανάσα από την Καλαμάτα.
Όπως έγραψε το gazzetta.gr το «φαινόμενο» σε ηλικία 16 ετών προτάθηκε έναντι 50.000 δολαρίων από τον μέντορα του Ζαϊρζίνιο για λογαριασμό της Καλαμάτας.
Η μεταγραφή δεν έμελλε να ευοδοθεί και η «Μαύρη Θύελλα» έχασε μία χρυσή ευκαιρία να εντάξει στο δυναμικό της έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος πιθανότατα θα άλλαζε το ρου της ιστορίας της.
Ο Τάσος Σιούλας, ο οποίος από το 1994 εργαζόταν στην ομάδα της Μεσσηνίας, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις εκ των έσω, διευκρίνισε στο gazzetta.gr πως ο μη ερχομός του Βραζιλιάνου σταρ στην Καλαμάτα δεν οφείλονταν σε οικονομικούς λόγους, ενώ επιβεβαίωσε πως δεν δοκιμάστηκε ποτέ επί ελληνικού εδάφους.
«Το deal δεν έγινε για τον εξής λόγο: η Καλαμάτα έπαιζε στην Β΄ Εθνική και οι δύο θέσεις ξένων είχαν καλυφθεί από τους Αλντεμάρ και Τονίνιο. Ήταν δύο έμπειροι παίκτες που είχαν εγκατασταθεί με τις οικογένειες τους στην Καλαμάτα. Ο κ. Παπαδόπουλος θεώρησε πως δεν ήταν σωστό να λύσει την συνεργασία με έναν εκ των δύο προαναφερθέντων και πως ο 16χρόνος Ρονάλντο δεν θα ανταποκρινόταν στις συνθήκες Β Εθνικής. Δεν ήταν οικονομικός ο λόγος που δεν ήρθε ο Ρονάλντο στην Καλαμάτα», τόνισε αρχικά ο πρώην προπονητής της «Μαύρης Θύελλας» στο gazzetta.gr για να προσθέσει:
«Η αλήθεια είναι πως δεν ήρθε ποτέ! Τα χρήματα που ζητούσαν οι Βραζιλιάνοι για το 'φαινόμενο' ήταν πράγματι 50.000 δολάρια Δεν υπήρχε πρόβλημα σε αυτό άλλωστε στη είχε αγοράσει πολλούς παίκτες. Ο Κυρ Σταύρος είναι ο πιο σπουδαίος ηθικά άνθρωπος και επαγγελματίας που έχω συναντήσει στην επαγγελματική μου καριέρα».
Ο Τάσος Σιούλας έκανε αναφορά και σε έναν Βραζιλιάνο, τον Χίλτον, ο οποίος είναι ξάδερφος του Ροναλντίνιο.
«Ένας άλλος Βραζιλιάνος παίχτης που πέρασε από την Καλαμάτα, ο Χίλτον αν θυμάμαι καλά 1999-2000, τον αποκαλούσαμε γουρούνα. Ήταν πραγματικά χοντρούλης με πλούσια τεχνική κατάρτιση και είναι πρώτος ξάδερφος του Ροναλντίνιο!  Πηγή: gazzeta.gr

*** Ορίστηκε το ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός για τις 23 Νοεμβρίου
Εικόνα Αθλητισμός
Με περίπου ενάμιση μήνα… καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση που είχε αναβληθεί στους «Ζωσιμάδες» στις 16 Οκτωβρίου λόγω του ισχυρού σεισμού. Όπως ανακοινώθηκε από την Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί στο Στάδιο των Ιωαννίνων τον Λεβαδειακό, το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου.

*** Στο Champions League...στο μπάσκετ  :  
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Basketball Champions League της FIBA:
Τεστ για την ΑΕΚ κόντρα στη Μπεσίκτας, με Βαρέζε ο ΠΑΟΚ
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
 Τρίτη, 1/11/2016
Μπάκεν Μπέαρς (Δανία)-Μονακό (Γαλλία)
Τετάρτη, 2/11/2016                    
Μπάνβιτ (Τουρκία)-Νίμπουρκ (Τσεχία) 
Ναχαρίγια (Ισραήλ)-ΑΡΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:30
Έλιος Ντομζάλε(Σλοβενία)-Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης (Γερμανία)            
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
Οραντέα (Ρουμανία)-Άβτοντορ (Ρωσία)  
Καρσίγιακα (Τουρκία)-Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ)    
Τετάρτη, 2/11/2016
Κατάγια (Φινλανδία)-Λε Μαν (Γαλλία)
Κιμίκ (Ουκρανία)-Βενέτσια (Ιταλία)            
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
Βαρέζε (Ιταλία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30
Τετάρτη, 2/11/2016
Ρόζα (Πολωνία)-Όλντενμπουργκ (Γερμανία)
Νεπτούνας (Λιθουανία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)  
Ουσάκ Σπορτίφ (Τουρκία)-Βέντσπιλς (Λετονία)
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
Τσιμπόνα (Κροατία)-Αβελίνο (Ιταλία)
Γιουβέντους (Λιθουανία)-Τενερίφη (Ισπανία)
Στρασμπούρ (Γαλλία)-Οστάνδη (Βέλγιο)      
Τετάρτη, 2/11/2016
Μόρναρ (Μαυροβούνιο)-Μέγκα Λεκς (Σερβία)  
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ Τρίτη, 1/11/2016
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 19:00
Παρτιζάν (Σερβία)-Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία)                                  
Τετάρτη, 2/11/2016
Σάσαρι (Ιταλία)-Σαρλερουά (Βέλγιο)                
Λούντβιγκσπουργκ (Γερμανία)-­Σολνόκι (Ουγγαρία)
***

~   ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-20-2016.html .-
~   Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2016: 

http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-21-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο  22 Οκτωβρίου  2016  :

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-22-2016.html  .-  
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 και 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/22-23-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara News  2  Σάββατο  22-10-2016  :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-22-10-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-23-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ΑRFARA NEWS  Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/10/rfara-news-24-2016.html .-  

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-25-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 26  Οκτωβρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-26-2016.html .- 
~ Στο αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News 2  Τετάρτη 26-10-2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-2-26-10-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-27-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Παρασκευή 28 Οκτωβρίου  2016 :

 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-29-2016.html .-

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 30 Οκτωβρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-30-2016.html .-
Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 29  και 30  Οκτωβρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/29-30-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-31-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  : 

 http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .-  
~

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5044  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3166 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3193  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.402   βίντεο   .-  

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .- 
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-          
  Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI ,
 «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -     
  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,, 
  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -  
 ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- =
 Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .       
  *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    , 
 ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ                                      
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~* ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου