Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 26  Νοεμβρίου  2016  :
~                  Φωτογραφίες από Αρχαιολογικό χώρο  Ελευσίνας


Αυτός που αντιλέγει στην αλήθεια, είναι όμοιος μ' εκείνον τον υπηρέτη που ράπισε τον Κύριο στο πρόσωπο, μας λέγει ο Αββάς Μάρκος.
Γεροντικόν
26 Νοεμβρίου
Οσίων Ακακίου του «εν Κλίμακι», Αλυπίου του «Κιονίτου» (1) († ζ΄ αι.), Ιακώβου του «αναχωρητού», Νίκωνος του «μετανοείτε» (προστάτη Λακωνίας), Σίλου επισκόπου Περσίδας, Στυλιανού του Παφλαγώνος (2), Χαιρέμονος. Πέτρου «πατριάρχου Ιεροσολύμων». Προκοπίου του Πέρσου και Ιννοκεντίου επισκόπου, του Ρώσου. Νεομάρτυρος Γεωργίου του Χιοπολίτου (†1807).
(1) Ο όσιος Αλύπιος, γεννήθηκε στην Ανδριανούπολη της Παφλαγονίας όταν αυτοκράτορας ήταν ο Ηράκλειος. Ανετράφει από ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι φρόντισαν να διαμορφώσει ο Αλύπιος χριστιανικό ήθος. Από νεαρή ηλικία επιθυμούσε να αφιερωθεί στον ασκητικό βίο. Έτσι, μοίρασε όλη την περιουσία που είχε στους φτωχούς και αποσύρθηκε στην έρημο. Στον όσιο προσέτρεχαν πολλοί άνθρωποι που αναζητούσαν τη γαλήνη, τους οποίους ο Αλύπιος καθοδηγούσε με σύνεση. Έζησε εκατό χρόνια, από τα οποία τα εξήντα έξι τα πέρασε πάνω σε κίονα.
(2)Ο όσιος Στυλιανός ανατράφηκε από πλούσια και ενάρετη οικογένεια, που του εμφύσησε την φιλανθρωπία, ώστε μα διαθέτει τα χρήματα του στους έχοντες ανάγκη. Όταν οι γονείς του απεβίωσαν, ο Στυλιανός μοίρασε όλη την περιουσία του στους φτωχούς και έκανε πραγματικότητα τη μεγαλύτερη επιθυμία του: αποσύρθηκε στην έρημο όπου κλείστηκε σε ένα σπήλαιο. Ο όσιος καλλιέργησε σε βάθος κάθε χριστιανική αρετή και ασκήθηκε στην εγκράτεια. Αξιώθηκε μάλιστα από το Θεό να θεραπεύει τις γυναίκες που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν, καθώς και τα άρρωστα παιδιά.  ~
Σήμερα 26/11/2016 εορτάζουν:
Όσιος Αλύπιος ο Κιονίτης, Όσιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας, Όσιος Νίκων ο «Μετανοεῖτε», Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας από τη Χίο
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Στήλη ἔμψυχος τῆς ἐγκρατείας, στῦλος ἄσειστος τῆς Ἐκκλησίας Στυλιανὲ ἀνεδείχθης μακάριε· ἀνατεθεὶς γὰρ Θεῷ ἐκ νεότητος κατοικητήριον ὤφθης τοῦ Πνεύματος. Πάτερ ὅσιε Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε δωρίσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Άγ. Στυλιανού - 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/16I9_4YuEDE  .-

~
Αγία Αικατερίνη

Αγία Αικατερίνη
 
Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας στο Άγιον Όρος

Σύναξη της Παναγίας της Κουκουζέλισσας σ....
 
Προφήτης Αβδιού

Προφήτης Αβδιού
 
Άγιος Πλάτωνας

Άγιος Πλάτωνας
 
Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής

Άγιος Ματθαίος Απόστολος και Ευαγγελιστής
 
Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος

Άγιος Φίλιππος ο Απόστολος
 
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπο....
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Ο κόσμος των Αγγέλων

Ο κόσμος των Αγγέλων
 
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των
***   Πέθανε ο comandante της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο
Έφυγε ο «Λίδερ Μάξιμο»Πέθανε ο comandante της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο Ο Φιντέλ Αλεχάνδρο Κάστρο Ρους γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1926
~  Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 90 ετών ο Φιντέλ Κάστρο, όπως ανακοίνωσε στην Αβάνα ο αδελφός του και νυν ηγέτης της χώρας, Ραούλ. «Ο comandante της κουβανικής επανάστασης απεβίωσε στις 22:29 το βράδυ» είπε.
~ Ποιος ήταν ο ΦιντέλΟ Φιντέλ Αλεχάνδρο Κάστρο Ρους γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1926 στην Κούβα. Ήταν γιος ενός Ισπανού μετανάστη, που εργαζόταν στις φυτείες ζάχαρης. Ο ίδιος ο Φιντέλ πρόσθεσε το όνομα Αλεχάνδρο (Αλέξανδρος), όταν σε ηλικία 17 ετών διάβασε για τα κατορθώματα του βασιλιά της Μακεδονίας.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αβάνας, ασχολήθηκε με την πολιτική και ταξίδεψε ως φοιτητής σε αρκετές χώρες της περιοχής. Μετά την αποφοίτησή του, το 1950, άσκησε τη δικηγορία στην πρωτεύουσα κυρίως για λογαριασμό των φτωχών και μη προνομιούχων. Την περίοδο εκείνη η Κούβα ζούσε τα τελευταία χρόνια του καθεστώτος Μπατίστα. Ο Κάστρο θεωρούσε ότι το καθεστώς αυτό μπορούσε να ανατραπεί μόνο με επανάσταση.
Μαζί με τον αδελφό του Ραούλ, ίδρυσε μια παράνομη οργάνωση με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος. Η προσπάθεια έγινε στις 26 Ιουλίου 1953 και ήταν αποτυχημένη. Ο Φιντέλ και ο αδελφός του συνελήφθησαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών. Ο Φιντέλ στο δικαστήριο εκφώνησε ένα λόγο που αργότερα έγινε γνωστός με τον τίτλο Η Ιστορία θα με δικαιώσει. Μεταξύ άλλων, είπε στους δικαστές: «Σας προειδοποιώ. Μόλις αρχίζω […] Ξέρω ότι θα υπάρξει συνωμοσία για να με καταδικάσετε στη λήθη. Η φωνή μου όμως δεν θα λυγίσει […] Καταδικάστε με. Δεν έχει σημασία. Η Ιστορία θα με δικαιώσει.»
Τα λόγια του ήταν προφητικά: Το 1955 το καθεστώς χορήγησε γενική αμνηστία, ο Κάστρο απελευθερώθηκε και υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα. Από το Μεξικό και με τη βοήθεια εκατοντάδων άλλων συντρόφων του (μεταξύ αυτών και ο Ερνέστο Γκεβάρα) ο Κάστρο συνέχισε να δουλεύει για την ανατροπή του Μπατίστα.
Το 1959 ο Κάστρο επικεφαλής περίπου 9.000 ανταρτών μπήκε στην Αβάνα. Ο Φουλχένσιο Μπατίστα –τον οποίο δεν στήριζαν πλέον ούτε οι ΗΠΑ- αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.
Από τότε, ο Κάστρο έγινε απλά ο Φιντέλ. Όλοι τον αναγνώριζαν: από τη γενειάδα, τη στρατιωτική του στολή, τις πολύωρες ομιλίες, το χιούμορ, αλλά και τους ελιγμούς που σε δύσκολες περιόδους οικονομικού εμπάργκο του έδιναν νέους –απροσδόκητους- συμμάχους. Αποχώρησε, για λόγους υγείας, το 2008.  Απόστολος Ρουμπάνης

*** Κούβα: Από τον Κολόμβο στον Μπατίστα και από εκεί στον ΦιντέλΚούβα: Από τον Κολόμβο στον Μπατίστα και από εκεί στον Φιντέλ Η ιστορία της αρχίζει τον Οκτώβριο του 1492, όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος, στη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού, την αντίκρυσε και τη διεκδίκησε για λογαριασμό των Reyes Catolicos, των Καθολικών Βασιλέων της Ισπανίας.
Λίγα χρόνια αργότερα άρχισε η ισπανική κατάκτηση και η εισαγωγή σκλάβων από την Αφρική. Από τα μέσα έως τα τέλη του 19ου αιώνα έγιναν δύο πόλεμοι για την ανεξαρτησία με αποτέλεσμα το νησί να περάσει από τον έλεγχο της Ισπανίας, στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ. Το 1925 ιδρύθηκε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ το 1933 έγινε το πρώτο πραξικόπημα από τον Φουλχένσιο Μπατίστα. Ο τελευταίος θα κυριαρχήσει στα πολιτικά πράγματα της Κούβας για τα επόμενα 20 χρόνια.
Η πρώτη απόπειρα του Φιντέλ Κάστρο να τον ανατρέψει έγινε το 1953, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το 1956, ο Κάστρο έφτασε στην Κούβα και ξεκίνησε τον ανταρτοπόλεμο κατά του καθεστώτος Μπατίστα. Στο πλευρό του και ο νεαρός γιατρός από την Αργεντινή Ερνέστο Γκεβάρα, στον οποίο οι Κουβανοί έδωσαν αμέσως το παρατσούκλι 'Τσε', επειδή οι Αργεντινοί χρησιμοποιούν συχνά το che, όταν μιλούν.
Το 1959 ο Κάστρο, επικεφαλής περίπου 9.000 ανταρτών, μπήκε στην Αβάνα, οδηγώντας τον Φουλχένσιο Μπατίστα στην «έξοδο». Ο Φιντέλ Κάστρο έγινε η ηγετική φυσιογνωμία της Κούβας με υπαρχηγό τον αδελφό του Ραούλ και τρίτο στην ιεραρχία τον Ερνέστο Γκεβάρα.
Στις 17 Απριλίου 1961 περίπου 1.500 Κουβανοί εξόριστοι αποβιβάστηκαν στις νότιες ακτές της Κούβας στον Κόλπο των Χοίρων. Ήλπιζαν ότι θα γίνουν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του νησιού, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τον Φιντέλ Κάστρο.
Αλλωστε, η εκτίμηση της CIA ήταν ότι η απόβαση στην Κούβα θα ήταν το πρώτο βήμα για το οριστικό τέλος του Φιντέλ.
Τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με τις προβλέψεις. Από τις μάχες σκοτώθηκαν 114 Κουβανοί εξόριστοι, ενώ οι υπόλοιποι 1.189 συνελήφθησαν και κάθησαν στο εδώλιο. Ορισμένοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για εσχάτη προδοσία και εκτελέστηκαν.
Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στη φυλακή, για να ακολουθήσουν μήνες διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ έως ότου αφεθούν τελικά ελεύθεροι να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολίτειες. Η Κούβα έλαβε ως αντάλλαγμα 53 εκατ. δολάρια σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Την ίδια χρονιά η Κούβα έγινε κομμουνιστικό κράτος, εγκαινιάζοντας και επίσημα την περίοδο «συνύπαρξης»με την ΕΣΣΔ. Ένα χρόνο αργότερα, το 1962, ξέσπασε μία ακόμα κρίση με παγκόσμιες διαστάσεις.
Η Αβάνα συμφώνησε με τη Μόσχα να εγκαταστήσει πυρηνικούς πυραύλους σοβιετικής κατασκευής στο έδαφός της, προκαλώντας ένταση (και όχι μόνο) στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΣΣΔ. Τελικά, οι πύραυλοι αποσύρθηκαν αφού και η Ουάσινγκτον συμφώνησε να αποσύρει τους δικούς της πυρηνικούς πυραύλους από το έδαφος της Τουρκίας. Αυτό που δεν αποσύρθηκε ήταν το εμπάργκο της Ουάσινγκτον στην Κούβα.
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του Ανατολικού Μπλοκ, η οικονομία της Κούβας αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Στηρίχθηκε, όμως, από άλλες χώρες της περιοχής, αλλά και από την ΕΕ με αιχμή τον τουρισμό.
Παράλληλα, επιτράπηκε η εισαγωγή και εξαγωγή προϊόντων, η λειτουργία ζωνών ελεύθερου εμπορίου σε τουριστικές περιοχές. Ωστόσο, τα ανοίγματα αυτά περιορίστηκαν, αφού ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο κατήγγειλε ότι στο νησί αρχίζουν να εμφανίζονται Κουβανοί με «κακές καπιταλιστικές ιδέες και συμπεριφορές»...
Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Κούβα βρήκε νέους συμμάχους στο πρόσωπο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και της Βολιβίας Έβο Μοράλες. Ο Κάστρο στέλνει γιατρούς για τους φτωχούς της Βενεζουέλας και της Βολιβίας και οι πρόεδροι τον «διευκολύνουν» με αυτό που έχουν σε μεγάλη ποσότητα: πετρέλαιο και αέριο.
Επί δεκατίες ο Κάστρο είχε να λέει ότι παρακολούθησε από την τηλεόραση την ορκωμοσία δέκα Αμερικανών προέδρων. Ωστόσο, στις 26 Ιουλίου 2006 είπε με το γνωστό του χιούμορ: «Ας μην κουράζονται οι βόρειοι γείτονές μας. Δεν θα μείνω πρόεδρος μέχρι τα 100». Ο ίδιος αναφερόταν κυρίως στις αναρίθμητες απόπειρες δολοφονίας του από τους Αμερικανούς.
Τα λόγια του αποδείχθηκαν προφητικά. Λίγες μέρες αργότερα εισήχθη σε κλινική και η εξουσία πέρασε στα χέρια του αδελφού του, Ραούλ Κάστρο.
Τελικά, στις 20 Φεβρουαρίου 2008 ο Φιντέλ ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από την εξουσία.
Απόστολος Ρουμπάνης

***  Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα 
 
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε χθες η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου στην Καλαμάτα. Την πανηγυρική θεία λειτουργία στον ομώνυμο λυόμενο ναό της πόλης, τον οποίο κατέκλυσε πλήθος πιστών, τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Απευθυνόμενος ο κ. Χρυσόστομος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο βίο και τις αρετές της Αγίας, ευχόμενος το παράδειγμά της να καταστεί πρότυπο στη ζωή του κάθε ανθρώπου, ιδίως στις σημερινές δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Τέλος, εξήρε τις προσπάθειες του προϊσταμένου του ναού, αρχιμανδρίτου Ευθυμίου Θεοδωροπούλου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ενοριτών, για την ανέγερση του νέου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού προς τιμήν της Αγίας Αικατερίνης.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

***  Σε κινητοποιήσεις καλούν αγρότες της Πελοποννήσου 
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της και εκφράζοντας τη μεγάλη αγανάκτηση και καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων όλης της Περιφέρειας από το δάκο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλους τους νομούς.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου βρέθηκε στις Διευθύνσεις Γεωργίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να ενημερωθεί για ποιο λόγο δεν έγιναν οι ψεκασμοί.
«Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον», σημειώνει η Ομοσπονδία και συνεχίζει: «Και έτσι, αφού δεν πήραμε απαντήσεις, βρεθήκαμε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην Οικονομική Επιτροπή, που έχει την κύρια ευθύνη για τους διαγωνισμούς τις δακοκτονίας, με αποτέλεσμα να πιεστούν από τη δίκαιη αγανάκτηση των αγροτών και να μας διαβεβαιώσουν ότι θα γίνει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα.
Το Δ.Σ. της ΟΑΣΠΠ γνωρίζει καλά ότι όποιες υποσχέσεις κι αν πάρει δε λύνουν το πρόβλημα. Οι αγρότες έχουν χρέος να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν δυναμικά την επιβίωσή τους, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες κράτους – περιφέρειας αλλά και των πολιτικών που εξυπηρετούν (ΚΑΠ – ΕΕ).
Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να πάρουν μέρος δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών σωματείων στις 8 Δεκεμβρίου, ώστε από κοινού να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη ζωή.
Ζητάμε τώρα: Την άμεση καταγραφή της ζημιάς και αποζημίωση στο 100% με πραγματικές τιμές προϊόντος. Να μην πληρωθεί από τους αγρότες η ανεπιτυχής και ελλιπής δακοκτονία. Να δεσμευτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πως θα αναλάβει εξολοκλήρου το πρόγραμμα δακοκτονίας».

*** Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι ανήλικοι που έκαναν κλοπές στην Καλαμάτα 
Ελεύθεροι με τους όρους της εποπτείας από τους γονείς τους και κοινωνικού λειτουργού αφέθηκαν χθες οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν για τη διάπραξη κλοπών σε καταστήματα.
Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή για τις πράξεις τους και αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς ο νόμος πλέον απαγορεύει την προφυλάκιση ανηλίκων. Πρόκειται για ένα 15χρονο, ένα 16χρονο και ένα 17χρονο, οι οποίοι από 3/10 έως και 22/11/2016, στην Καλαμάτα και στις τοπικές κοινότητες Αιθαία και Ασπρόχωμα, είχαν διαπράξει συνολικά:
-Οκτώ κλοπές σε τρία φροντιστήρια, ένα παντοπωλείο, ένα κατάστημα με τρόφιμα, ένα κατάστημα με καταδυτικό εξοπλισμό, ένα καφενείο, ένα ψητοπωλείο και 2 απόπειρες κλοπής σε κατάστημα ψιλικών.
-Μία κλοπή στο γραφείο του «Kalamata 21», απ’ όπου είχαν αφαιρέσει 30 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή και
-Τρεις κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών.
Από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 4.500 ευρώ. 

***  23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Με την Κατερίνα Κασιούμη στο… τιμόνι 
Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα ξεκινήσει να σχεδιάζεται από την Κατερίνα Κασιούμη, τη μέχρι πρότινος καλλιτεχνική του διευθύντρια, αφού ήταν η μοναδική που κατέθεσε υποψηφιότητα στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις».
Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρό της Θανάση Ηλιόπουλο, χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία της ίδιας αλλά και του διευθυντή του Τμήματος Εικαστικών Παναγιώτη Λαμπρινίδη.
Ο κ. Ηλιόπουλος συμπλήρωσε ότι η επιλογή έγινε έγκαιρα, έτσι ώστε η καλλιτεχνική διευθύντρια να έχει σύμμαχό της το χρόνο για το σχεδιασμό του νέου φεστιβάλ, σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά που είχε μόλις τρεις μήνες στη διάθεσή της.
Πρόσθεσε, δε, ότι ο προϋπολογισμός του προηγούμενου διεθνούς φεστιβάλ ήταν 430.000 ευρώ και ο απολογισμός του έφτασε στα 400.000 ευρώ, ενώ χάρις και στην έγκαιρη χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού, έχει αποπληρωθεί το 95% των υποχρεώσεών του.
Από την πλευρά της, η κυρία Κασιούμη σχολίασε ότι η Σχολή Χορού ξεκίνησε δυναμικά, αφού η ανταπόκριση των δημοτών είναι εξαιρετική, ενώ πολύ καλά προχωρά και το τμήμα ενηλίκων, που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά.
Στη συνέχεια, ανέφερε τον προγραμματισμό που υπάρχει από τη Σχολή Χορού για το 2017, ενώ αναφερόμενη στο Διεθνές Φεστιβάλ υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να είναι ακόμα καλύτερο.
Παραδέχτηκε ότι σε καιρούς κρίσης ο πολιτισμός βάλλεται από παντού, όντας εύκολος στόχος, αλλά ζήτησε απ' όλους τους συντελεστές να στηρίξουν το θεσμό.
"Η τελειότητα είναι το ζητούμενο και όχι το εφικτό", είπε, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε για την ποιότητα του προηγούμενου φεστιβάλ, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, επισήμανε ότι τα σχόλια για "πανελλαδικό" και "επαρχιακό" φεστιβάλ, αναφερόμενος στο 22ο, "είναι εντελώς κακόβουλα".
Η Κατερίνα Κασιούμη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Πραγματοποίησε σπουδές στην Αθήνα, στην Κρατική Σχολή Χορού Ορχηστικής Τέχνης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κοπεγχάγη, Βιέννη Λονδίνο), ενώ έχει ολοκληρώσει σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο.
Κατέχει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα κι έχει μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού, που έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Όταν ο Καραμανλής συνάντησε τον Σαμαρά 
Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά εάν η συνάντηση που είχε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά (οι δυο τους στη φωτογραφία αρχείου) στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΟ της Ν.Δ. ήταν σημαντική.
Μάλλον τυχαία ήταν και έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή. Προφανώς θα ήθελε να δείξει μπροστά στις κάμερες ότι οι σχέσεις τους είναι αγαστές. Τι όμως συζήτησαν;
Ανέκδοτα! Ναι, ο κ. Καραμανλής που είναι σπεσιαλίστας στα ανέκδοτα είπε ένα σόκιν (παρουσία και άλλων βουλευτών της ΝΔ) στον κ. Σαμαρά και γέλασαν οι πάντες, παρότι το ανέκδοτο ήταν κρύο, είχε πολλά υπονοούμενα για εφοπλιστές, προίκες και καράβια.
Και όλα αυτά σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση της ΚΟ της Ν.Δ. (η πρώτη που γίνεται μετά τον εσωκομματικό ανασχηματισμό), κατά την οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «θλιβερή», επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη για εκλογές    (από το ΒΗΜΑτοδότη)…   Α.Π. 

***  Η ενδοοικογενειακή βία μάστιγα και στην Καλαμάτα 
«Ποιο είναι το πιο διαδεδομένο έγκλημα στον κόσμο; Η βία κατά των γυναικών. 1 στις 3 γυναίκες πέφτει θύμα βίας. Μία από αυτές είμαι κι εγώ. Το 2008 κινδύνευσε η ζωή μου από τη βία της εργοδοσίας. Γιατί αποκάλυψα  την απλήρωτη εργασία. Γιατί ήμουν γυναίκα, μετανάστρια, συνδικαλίστρια. Μπορούν να αποτραπούν περιστατικά βίας, όπως το δικό μου;", σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε παρέμβασή της η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Για την ίδια η απάντηση βρίσκεται στην υπογραφή κάποιων διεθνών συνθηκών, αλλά από την πλευρά μας θεωρούμε σημαντικότερο τα θύματα να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και αρχίσουν να καταγγέλλουν τη βία που υφίστανται.
Σύμφωνα με το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, μόνο στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί είναι δεκάδες. Περισσότερα είναι αυτά, όμως, που παραμένουν "σφραγισμένα" στα σπίτια των κακοποιημένων γυναικών, κυρίως από φόβο.
Το Κέντρο θα είναι ανοικτό σήμερα στο κοινό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών. Με το μήνυμα «Δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη», καλούν όλες τις γυναίκες, που υφίστανται κάθε μορφής βία να σπάσουν τη σιωπή και να απευθυνθούν στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Καλαμάτας.
  Σταθερά πάνω από 3.000 οι καταγγελίες τα τελευταία χρόνια
Σήμερα, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών, η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ δείχνουν πως στα χρόνια της κρίσης οι αριθμοί μένουν σχεδόν οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, το 2014 καταγράφηκαν 3.512 εγκλήματα, το 2015 έφτασαν τα 3.572 και το πρώτο 10μηνο του 2016 άγγιξαν τα 3.233.
Σχετικά με τους δράστες αναφέρεται ότι το 2014 ήταν 3.859, εκ των οποίων 494 αλλοδαποί (συλληφθέντες 1.523), το επόμενο έτος οι δράστες ανήλθαν σε 1.580, εκ των οποίων 491 αλλοδαποί (1.580 συλληφθέντες) και το 2016 (πρώτο 10μηνο) ήταν 3.551, εκ των οποίων 487 αλλοδαποί (1.327 συλληφθέντες).
  Ο φόβος κρατά κλειστά στόματα
«Δεν αντέχω άλλο!» είπε η γυναίκα που μπήκε ξαφνικά ένα πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και έκλαιγε με αναφιλητά. Μισή ώρα μετά και αφού ηρέμησε, άρχισε να εξιστορεί στον αξιωματικό υπηρεσίας τα όσα βίωνε. Ήταν παντρεμένη, με δύο παιδιά, και κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της εκείνη την ημέρα την είχε χτυπήσει. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά - όπως συμβαίνει συνήθως.
Η αστυνομικός τής εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Εκείνη έφυγε, αλλά λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε πάλι μπροστά στην αστυνομικό: «Θέλω να ανακαλέσω όσα σας είπα την τελευταία φορά. Ο άντρας μου δεν είναι κακός, απλά ό,τι έκανε το έκανε πάνω στα νεύρα του. Μου ζήτησε να τα ξαναβρούμε, να ξαναγυρίσω σπίτι. Έχουμε και δύο παιδιά...».
Είναι δύσκολο για κάποιον να καταγγείλει ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Ο φόβος του στιγματισμού, η ανασφάλεια της μοναξιάς, το άγχος του συναισθηματικού αποχωρισμού, το ενδεχόμενο της προσωπικής αστάθειας που προκαλείται από μία τέτοια κατάσταση, είναι μερικοί από τους λόγους που εμποδίζουν να καταγγείλει ή οδηγούν στο να ανακαλέσει την αρχική απόφαση.
  Γιατί δε φεύγουν από το σπίτι
Οι λόγοι που δε φεύγουν οι γυναίκες από το σπίτι είναι πολλοί. Πρώτον, γιατί πολύ συχνά δεν αναγνωρίζουν τη βία που υφίστανται ως ενδοοικογενειακή βία. Έχουν μεγαλώσει σε ένα βίαιο οικογενειακό περιβάλλον και η βία τούς είναι οικεία και γνώριμη. Δεν την καταλαβαίνουν σαν κάτι διαφορετικό, έτσι βρίσκουν ένα σύντροφο και αναπαράγουν - διαιωνίζουν το ίδιο συναίσθημα.
Ένας δεύτερος λόγος είναι και η μεγάλη κοινωνική ανασφάλεια. Ο στιγματισμός, η ανασφάλεια, το αίσθημα της ντροπής. Ντρέπεται πάρα πολύ για αυτό που της συμβαίνει και κατηγορεί τον εαυτό της γι’ αυτό.
Επίσης, η κακοποίηση έχει διακεκομμένο χαρακτήρα. Υπάρχουν στιγμές κακοποίησης, αλλά και στιγμές τρυφερής και καλής σχέσης, οπότε η γυναίκα πολλές φορές μπερδεύεται. Έχει ανάμεικτα συναισθήματα για το σύντροφό της. Δεν είναι σίγουρη ότι είναι μια κακοποιημένη γυναίκα. Όσο πιο πολύ κρατάει η κακοποιητική σχέση, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η εξάρτησή της από το δράστη.
Από την άλλη, το να φύγει από το σπίτι είναι ακόμα πιο δύσκολο τώρα και λόγω της ανεργίας. Καθώς δυσκολεύεται πολύ να αυτονομηθεί, να βρει εργασία. Καμιά φορά τα ζητήματα επιβίωσης είναι πολύ σοβαρά και σημαντικά και συσκοτίζουν τα ψυχικά.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***   Η ΜΕΡΚΕΛ σε ΠΑΝΙΚΟ! Δεν έχει Σχέδιο-Β...

~ Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει η μία απέναντι στην άλλη». Η δήλωση αυτή έγινε σε μία προσπάθεια της Μέρκελ να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ της Ένωσης και της Τουρκίας.
Θυμίζουμε τις απειλές του Ερντογάν πως θα ανοίξει τα σύνορα του και θα ‘πνίξει’ στους μετανάστες την Ευρώπη.
«Η μεταναστευτική συμφωνία με την Τουρκία, πιστεύω είναι προς το κοινό συμφέρον των δύο πλευρών», τόνισε η Μέρκελ σε μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) κατά την διάρκεια μιας περιφερειακής συνόδου στην βόρεια πόλη Νοϊμίνστερ.
«Και για αυτό το λόγο εμείς ως Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και η Τουρκία πρέπει να κάνει το ίδιο», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, και προσθέσεπως η συμφωνία βοήθησε στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς τα κράτη-μέλη και στην μάχη ενάντια στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
Μάλιστα για να δώσει και έναν πιο δραματικό τόνο είπε, σε ερώτηση που δέχτηκε για εναλλακτικές : «Δεν έχω σχέδιο Β, είναι δύσκολο, αλλά εργάζομαι σκληρά για να διασφαλίσω ότι αυτό το σχέδιο εφαρμόζεται. Επίσης εργάζομαι σκληρά για να διασφαλίσω ότι θα επιτύχουμε παρόμοιες συμφωνίες με άλλες χώρες».

***  ΛΙΜΕΝΙΣΤΗΚΕ στον ΠΕΙΡΑΙΑ! Το ΚΑΜΑΡΙ του ΣΤΟΛΟΥ...

~  Χθες το μεσημέρι έφτασε η ΝΑΤΟική ναυαρχίδα στο λιμάνι του Πειραιά. Το όνομα της είναι SNMG2 HNLMS DE RUYTER F804 και ανήκει στο Ολλανδικό Ναυτικό.
Η SNMG2 είναι ο στόλος των ΝΑΤΟΙκών πλοίων που ελέγχουν μαζί με τη Frontex τις προσφυγικές ροές μεταξύ Τουρκίας και νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
HNLMS DE RUYTER F804  : https://youtu.be/S2EmEMJuomw .-
Η HNLMS DE RUYTER F804 αποτελεί  τη τρίτη  φρεγάτα της κλάσης De Zeven Provinciën και κατασκευάστηκε το 2004 στα ναυπηγεία Royal Schelde του Vlissingen της Ολλανδίας.
Έχει μήκος 144 μέτρα, πλάτος 18,8 και βύθισμα 5,18. Φέρει 4 μηχανές (2 gas turbines και 2 πετρελαιομηχανές) και μπορεί να πλεύσει με 30 κόμβους μέγιστη ταχύτητα.  Το πλήρωμα του αποτελείται από 227 πλήρωμα.


***  Ρίχνουν τον ΤΡΑΜΠ!Δεν θα αναλάβει Πρόεδρος;..

~ H Τζιλ Στάιν, ανεξάρτητη υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ, υπέβαλε επίσημο αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν. Η ίδια επίσης ανακοίνωσε πως η διαδικασία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και ότι θα ζητήσει να γίνει το ίδιο και στις Πολιτείες της Πενσιλβάνια και Μίσιγκαν, όπου ο Τραμπ κέρδισε οριακά.
Η εκλογική επιτροπή του Ουισκόνσιν επιβεβαίωσε ότι «προετοιμάζεται για την ανακαταμέτρηση των ψήφων» και ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 13 Δεκεμβρίου. Η επιτροπή ανέφερε ότι ακόμη υπολογίζει το ποσό που το κόμμα των οικολόγων θα πρέπει να καταβάλει για την κάλυψη του κόστους της διαδικασίας.
Σύμφωνα με  τους συνεργάτες της κας Στάιν «το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ελάχιστα αξιόπιστο». Η Στάιν υποστηρίζει ότι ειδικοί σε εκλογικά ζητήματα κατέγραψαν στις τρεις Πολιτείες αυτές «»στατιστικές ανωμαλίες» οι οποίες εγείρουν ανησυχίες».
Θυμίζουμε πως η Κλίντον έλαβε σχεδόν 2 εκατ περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ, ωστοσό ο εκλεγμένος Πρόεδρος πήρες τις εκλεκτορικές ψήφους (290 έναντι 232).

*** ΒΟΜΒΑ για τη Συνθήκη Σένγκεν! Αλλάζει η ΕΕ...

~  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σχετική της σύσταση προς το Συμβούλιο, προτείνει τη διατήρηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε για πέντε χώρες. Αυτές είναι οι χώρες της Αυστρίας, Γερμανίας, Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, «παρά τη σταδιακή σταθεροποίηση της κατάστασης και την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων που πρότεινε η Επιτροπή για την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και την προστασία του χώρου Σένγκεν, (η Επιτροπή) θεωρεί ότι δεν πληρούνται ακόμη στο σύνολό τους οι όροι του χάρτη πορείας "Αποκατάσταση του χώρου Σένγκεν", οι οποίοι καθιστούν δυνατή την επιστροφή στην ομαλή λειτουργία του χώρου Σένγκεν».
«Προτείνουμε τη διατήρηση των ελέγχων μόνο εκεί που είναι απαραίτητα και μόνο ως ύστατη λύση, ενώ συνιστούμε θερμά τη χρήση άλλων εναλλακτικών, όπως οι έλεγχοι της αστυνομίας» ανέφερε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Αυτοί οι έλεγχοι δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα και δεν θα συνεχιστούν για πάντα», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως το «ξεκάθαρο» μήνυμα που στέλνει η Επιτροπή είναι ότι η κατάσταση θα επιστρέψει στην ομαλότητα στο τέλος του επόμενου τριμήνου.
Η Επιτροπή θεωρεί πως ο σημαντικός αριθμός παράτυπων μεταναστών και αιτούντων άσυλο που εξακολουθεί να παραμένει στην Ελλάδα και η εύθραυστη κατάσταση στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, δημιουργούν κίνδυνο «δευτερογενών ροών». «Η σημερινή απόφαση δεν είναι πολιτική, ούτε αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στα κράτη-μέλη. Είναι μία αντικειμενική απόφαση, καθώς παραμένουν 60.000 εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια είναι εύθραυστη», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Παρατηρείται δηλαδή το εξής φαινόμενο. Κάποιες χώρες της Ε.Ε σταματούν να εφαρμόζουν τη Συνθήκη Σένγκεν, κατά τα συμφέροντά τους, η Ελλάδα όμως επιμένει στο να την εφαρμόζει.  Πότε επιτέλους θα αποκτήσουμε πολιτική με γνώμονα το συμφέρον ΜΑΣ και όχι το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ;

***


*** Αθλητική ενημέρωση :
Τελικά... Green Friday με νίκη επί της Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ
*** Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 Πέμπτη, 24/11
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 100-79
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 73-80
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 86-72
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 89-75
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 70-79

Παρασκευή, 25/11
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 78-64
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 112-84
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 86-80

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-1 17
Ρεάλ Μαδρίτης 7-2 16
Φενερμπαχτσέ 6-3 15
Ολυμπιακός 5-4 14
Παναθηναϊκός 5-4 14
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-4 14
Μπασκόνια 5-4 14
Νταρουσάφακα 5-4 14
Μπαρτσελόνα 4-5 13
Ερυθρός Αστέρας 4-5 13
Αναντολού Εφές 4-5 13
Αρμάνι Μιλάνο 4-5 13
Γαλατασαράι 3-6 12
Ζαλγκίρις 3-6 12
Ούνιξ Καζάν 2-7 11
Μπάμπεργκ 2-7 11

***  Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στη Football League   :
Παρασκευή, 25/11/2016
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 2-0
(20', 26' πεν. Διαμαντόπουλος)
ΟΦΗ-Πανελευσινιακός 2-0
(10' Τσαντλί, 42' Μίκιτς)
Σάββατο, 26/11/2016
Αναγέννηση Καρδίτσας-Σπάρτη (15:00)
Αγροτικός Αστέρας-Καλλιθέα (15:00)
Αιγινιακός-Πανθρακικός (15:00)
Αχαρναϊκός-Τρίκαλα (15:00)
Καλλονή-Λαμία (15:00)
Κισσαμικός-Άρης (16:00) 
Κυριακή, 27/11/2016
Πανσερραϊκός-Χανιά (15:00)

*** Στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα αποτελέσματα Στην Α1 βόλεϊ ανδρών  :
Κηφισιά - ΠΑΟΚ 2-3 (17-25, 25-23, 26-24, 20-25, 13-15)
Ηρακλής - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 26/11
Ορεστιάδα - Ολυμπιακός 26/11
Φοίνικας Σύρου - Παμβοχαϊκός 26/11
Κύζικος - Παναχαϊκή 26/11
Παναθηναϊκός - Ηρακλής Χαλκίδας 26/11

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 1-1
ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0
ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 Ολυμπιακός-Κέρκυρα Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης"
17:15 Λεβαδειακός-Ηρακλής Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς
17:15 Παναιτωλικός-Ξάνθη Γηπ. Παναιτωλικού
19:30 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός Γηπ. Πανιωνίου
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος Γηπ. Τούμπας
*** ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ  2-0  (1-0).-^
Τα γκολ : 39' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-0 Κόντε , 90+2 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 2-0 Κοζορώνης .-
ΠΑΣ Γιαννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Γιάκος, Ζάιρο, Κοζορώνης, Κόντε.
Στον πάγκο του ΠΑΣ: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Μαμπουλού, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Ακόστα, Βιδάλ
Βέροια (Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Σισοκό, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Αρτσε, Χαροντάκης, Σαρπόνγκ, Σισίνιο, Καπετάνος.
Στον πάγκο της Βέροιας: Καντιμοίρης, Μελίσσης, Ναβαλόφσκι, Βασιλαντονόπουλος, Λινάρδος, Μεληκιώτης, Βίτι
VIDEO :
~*ΑΣΤΕΡΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ 1-1  και ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΒΕΡΟΙΑ 2-0 12η  αγων. 26-11-2016  γκολ: https://youtu.be/gEDq4wW55G8 .-
~*ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΒΕΡΟΙΑ 2-0  γκολ 12η αγων   26/11/2016:
 https://youtu.be/7dWdy-9IYiU .-

***  ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης- ΑΕΛΑΡΙΣΣΑ 1-1 , (1-0) .-
Τα  γκολ :πέναλτι 18' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ Ο Ιωανίδης  ΑΣΤΕΡΑΣ!  77' ΓΚΟΟΟΟΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ! Ο Ναζλίδης φάουλ ,
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Oι ενδεκάδες:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Φερνάντες, Ιωαννίδης.
ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Φατιόν, Αβραάμ, Ναζλίδης, Ναβάρο, Μαρουκάκης.
Οι πάγκοι:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Ευαγγέλου, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς, Μάσα.
ΑΕΛ: Καβουσάκης, Ντέλετιτς, Ντοντό, Κόντορ, Ποτουρίδης, Γκόλιας, Κάπος.
VIDEO :
~*ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ- ΑΕΛ Λάρισα 1-1  γκολ 12η αγων  26/11/2016:

*** ΑΕΚ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0 , (0-0).-
Τα  γκολ :Με τα γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 77΄, 90΄ και του Χρήστου Αραβίδη στο 87΄ .-
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Χρήστος Γκράνας με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη, Πέτρο Πάτρα και 4ο τον Ανδρέα Γκάμαρη
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αραβίδης, Μάνταλος, Πατίτο, Αλμέιδα
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας, Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος, Ντεβέσα, Μανούσος, Γιακουμάκης
Στον πάγκο για την "Ένωση" οι: Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Πλατέλλας, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Πέκχαρτ.
Αναπληρωματικοί για τους Κρητικούς οι: Κοκκαλάς, Ντίνας, Ντιλαβέρ, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Πριντέτα, Στανισλάβιεβιτς.
VIDEO :
~* ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0 Α΄ ημίχρονο  0-0  12η αγων. 26/11/2016:
https://youtu.be/fnfeYzkKeCI .-
Διαιτητής: Χρ. Γκράνας
 Κίτρινες: Μάνταλος, Λαμπρόπουλος
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (63΄ Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Μάνταλος, Πατίτο (90΄+2 Τσέλιος), Αλμέιδα (63΄ Πέκχαρτ).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Κάργας (80΄ Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Γιορέντε, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Αποστολόπουλος (67΄ Μενδρινός), Ντεβέσα (67΄ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης.
VIDEO :
~*ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0  12η αγων  δηλώσεις γκόλ 26/11/2016: https://youtu.be/y0_-aTX7b5o  .-
~*ΑΕΚ-Πλατανιάς  3-0  1ο γκολ 26/11/2016 : https://youtu.be/DnSDZoARp2I  .-
~*ΑΕΚ-ΠΑΤΑΝΙΑΣ 3-0  2ο γκολ  26/11/2016:
 https://youtu.be/wBH9-BLMH6k  .-
~*ΑΕΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0  3ο γκολ  26/11/2016 :
 https://youtu.be/ebTVdpPi4oc .-

***   Κυριακή  27-11-2016  :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
Δευτέρα  28-11-2016 :
ΠΑΟΚ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

*** Ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας
Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜ 10η  αγωνιστική :
Σάββατο 26-11-2016 :
 Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας  1-1  .- 
Α.Ε ΑΒΙΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  1-1  .-
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Παραλίας -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών
Α.Ο ΦΑΡΑΙ-Α.Σ.ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Κυριακή
ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών- Π.Σ  Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης-ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Α1 Τοπικό ΕΠΣΜ  9η  αγωνιστική :
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας -ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης   3-2 .-
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. 0-1  .-
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. -Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  2-3 .-
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  1-3  .- 
Κυριακή
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας -Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης
Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας

Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜ  1ος όμιλος  8η αγωνιστική :
ΑΕΚ Καλαμάτας-Α.Ε. Γαργαλιάνων   0-2 .-
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  Άμφειας  5-1 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  1-0 .-
Κυριακή
Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης-ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ
Α.Ε ΜΑΝΗΣ-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
ΔΟΞΑ Καλαμάτας -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας

Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜ  2ος  όμιλος 7η  αγωνιστική :
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-Α.Ο.ΛΟΓΓΑΣ   2-0 .-
Κυριακή 
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-Α.Ο ΠΑΤΙΣΤΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ Χαροκοπιού-Α.Ο ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ Παπαφλέσσα-Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ
Α.Σ.ΦΥΤΕΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας

Γ΄ Τοπικό ΕΠΣΜ  6η αγωνιστική :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας  0-2 .-
 ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας -ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας  2-2 .- (Τετάρτη
Κυριακή
ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας -Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ
Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ-ΘΗΣΕΑΣ Καλαμάτας
Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας
ΑΠΣ ΑΡΙΣ -ΝΕΣΤΩΡ Πύλου
ΑΠΟ Καλαμάτας ΙΚΑΡΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ Παραλίας

~** ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
 ΔΟΞΑ Καλαμάτας-ΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-7 .-
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑ   1-0 .-
Α.ΟΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης 1-0 .-
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.  3-3 .-
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ-Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  2-3  .-

*** Γ΄ Εθνική ποδόσφαιρο  3ος  όμιλος :
Τετάρτη 23-11-2016 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3-0 .-
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΩΝΙΔΑΣ  0-1 .-
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-0 .-
ΑΙΟΛΙΚΟΣ-ΧΑΛΚΙΔΑ 1-1 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας -ΠΑΜΒΡΟΥΣΙΑΚΟΣ  2-1 .-
ΑΧΑΪΚΗ -ΦΩΣΤΗΡΑΣ 0-0 .-
ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ-ΘΗΒΑ 1-1 .-
Για  την Γ΄ Εθνική  3ος όμιλος :
Κυριακή 27/11/2016, 15:00
Παναργειακός-ΑΟ Πύλου
Λουτράκι ΠΑΟ-Παναρκαδικός
Ερμιονίδας ΑΕ -Αιολικός
Παναχαϊκή-Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου
ΑΟ Χαλκίς-Αχαϊκή
Φωστήρας Αθηνών-ΑΟ Ζευγολατιού
Δόξα Μεγαλόπολης -Θήβα ΑΟ
Ρεπό: Βάρδα

Ο Ολυμπιακός εύκολα το ντέρμπι, νίκες για ΠΑΟΚ, Άρη, Κολοσσό
ΠΑΟΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ 77-75 .-
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 42-36, 61-55, 77-75
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 2, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 2, Τέιλορ 3 (1), Μιλιένοβιτς 10 , Γλυνιαδάκης 15, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 24 (3), Μπράιαντ 11 (1), Κλάντον 8.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Τόνι Κωνσταντινίδης): Κώττας 6, Ραζής 2, Χριστοδούλου 3 (1), Αρνολντ 2, Φιτζπάτρικ 14 (4), Τάλτον 19 (1), Καμπερίδης, Γιαννόπουλος 22 (3), Κράβιτς 7, Εντουάρντς.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε... αντίπαλο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ  78-67 .-
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 43-34, 65-46, 78-67
Διαιτητές: Αναστόπουλος Π.-Καρακατσούνης-Παντελίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπιρτς 12 (10 ρ.), Σπανούλης 10 (2 τρ., 9 ασ.), Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Γκριν 7(1), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 9(1), Μιλουτίνοφ, Χάκετ 1, Λοτζέσκι 17 (3), Αθηναίου.
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 14 (2), Βασιλειάδης 11 (3), Λαρεντζάκης, Φάλκερ 2, Ουίλιαμς 2, Σάκοτα 14 (1), Μιλόσεβιτς 5 (1), Ντίξον 10 (1), Ιβάνοβιτς, Μαυροειδής 9, Σκουλίδας.
VIDEO :
~*ΟΣΦΠ-ΑΕΚ  78-67  26/11/2016:
https://youtu.be/-ytojpVTyjI .-

***Σε αγώνες της 8ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κόροιβος-Λαύριο 89-86 παρ. (73-73 κ.α.)
Τα δεκάλεπτα: 22-19, 42-32, 57-54, 73-73 κ.α., 89-86 παρ.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Μπράουν 10 (1τρ, 8ασ), Γκότσερ 16 (4), Μιχάλογλου, Βαν Οοστρουμ 16 (1), Χολ 17, Μιλουτίνοβιτς 13, Σαχπατσίδης 2, Χατζηνικόλας 6, Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 9.
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Χάμιλτον 11 (1), Γιανγκ 29 (2), Γιαννακόπουλος 3 (1), Κοκ 6, Μπολντς 16 (1), Πάντερ, Στεφανίδης 6 (1), Αθανασούλας 4, Περράκης 6 (1), Κακλαμανάκης, Σέλτον 5 (1).

Δόξα Λευκάδας-Άρης 69-79
Τα δεκάλεπτα: 14-21, 28-45, 50-65, 69-79
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ 5, Μπασάμπε 19 (10 ρ.), Ντόμπλας 2, Τσαλδάρης 11 (3), Ουέλς 17 (3), Πεταλωτής, Δεμερτζής, Ψαθάς 6, Ρόμπινσον 9 (1).
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζένκινς 19(3), Κάμινγκς 19 (5), Μούρτος, Μπάκνερ 8 (9 ρ.), Ντραγκίσεβιτς 5(1), Μαρμπλ, Ξανθόπουλος 6 (2), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης, Ζάρας 10 (2), Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 10 (2).

Κολοσσός Ρ.-Κύμη 64-54
Τα δεκάλεπτα: 14-16, 36-24, 49-42, 64-54
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 14 (12 ριμπ.), Τσούκου 4, Ρέλεφορντ 15 (3), Βασιλόπουλος 12 (7 ριμπ.), Χολ 6, Λιάπης, Γεωργαλλής 2, Άχονεν 1, Παπαδάκη 3 (1), Ουάτσον 7.
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος):Αντεγκμπόγιε 12 (2), Τσούπκοβιτς 9 (2), Κοστόφ, Μόργκαν 6, Ελ Αμίν 17 (3), Τουντζιαράκης 5, Σχίζας, Κατράνας, Σταμάτης, Πάλμπλαντ 5 (1).

Προμηθέας Π.-Τρίκαλα 84-67
Τα δεκάλεπτα: 19-7, 38-29, 65-43, 84-67
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): Κλαρκ 19 (4), Πέττας 7 (1), Φαγιέ 15 (5), Σαρικόπουλος 9, Μουρ, Γιαννικόπουλος, Γκίκας 12 (2), Γερομίχαλος, Γκράβας 4, Τσάμης 10 (2), Τζόνσον 4, Κρομά 2.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 6, Τσαγκαράκης 3 (1), Μπάρλοου 19 (5), Χότον 8, Μανωλόπουλος 8 (2), Λίποβι 14, Άτιτς, Πουλιανίτης 3 (1), Καλλές .

ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 77-75
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 78-67

Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών 28/11, 19.00
 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2016  :
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  01 Νοέμβριος 2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τρίτη 01  Νοεμβρίου  2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-01-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/2112016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-03-2016.html .- 
~Εφημερίδα μας στο αγιάζι της ενημέρωσης ARFARA NEWS Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2016    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-04-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016 : 
 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-05-2016.html .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες  : Σάββατο 05  Νοεμβρίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/blog-post.html .- 
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2016/11/05-06-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  06  Νοεμβρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-06-2016.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  07  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-07-2016.html  .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις- Ελληνικές Ομορφιές και μοναδικότητες   Δευτέρα 07  Νοεμβρίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2016/11/103.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  08  Νοεμβρίου  2016:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-08-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 09 Νοεμβρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι ενημέρωσης  ARFARA NEWS  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-10-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Παρασκευή 11 Νοεμβρίου  2016 :  
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-11-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 12  Νοεμβρίου  2016 : 
 http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-12-2016.html .-
~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 12 και 13  Νοεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/12-13-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 13  Νοεμβρίου  2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-13-2016.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-14-2016.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 15  Νοεμβρίου  2016 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-15-2016.html .-  
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-16-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA ΝWES 2  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου  2016  :
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-wes-2-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-17-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-18-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  19 Νοεμβρίου 2016  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-19-2016.html .- 
 ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 19  και 20 Νοεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/11/19-20-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο 19-Νοεμβρίου-2016 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-2-19-2016.html .-
~   Προσκύνημα εκδηλώσεων Παναγίας Έλωνας στο Λεωνίδιο Κυριακή 20-11-2016:  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/20-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 20-11-2016    
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-20-11-2016.html : .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα  21  Νοεμβρίου  2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-21-2016.html  .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τρίτη  22 Νοεμβρίου 2016  :  
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-22-2016.html  .-
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 23  Νοεμβρίου 2016 :

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/11/news-23-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τετάρτη 2311-2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/2311-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-24-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016  : 
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-25-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 26  Νοεμβρίου  2016  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/11/arfara-news-26-2016.html .- 
~
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5064 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3217   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3208 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.489  βίντεο   .-  
~
   ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου