Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2   στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28  Ιουλίου  2016  :

Το «ψυγείο» του Γέροντα
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΚοντά στην καλύβα του Γέροντα κάτι κοκκίνιζε κάτω από ένα θάμνο. Ένας προσκυνητής ρώτησε με περιέργεια:
- Τι είναι αυτό γέροντα;
- Αυτό; Είναι το «ψυγείο» μου! (Ήταν καλοκαίρι και είχε βάλει εκεί τις ντομάτες για να είναι δροσερές!).

  Αρφαρά

~  Η οικονομική κρίση… αυξάνει τα κρούσματα μελιταίου πυρετού
Την προσοχή σε όσους, είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά για τις ανάγκες της οικογενείας τους, ξεκινούν ενασχόληση με την κτηνοτροφία, εφιστά ο προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, Περικλής Παπαδόπουλος, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση κρουσμάτων μελιταίου πυρετού, όχι μόνο σε ζώα, αλλά και σε ανθρώπους.
Η δε αγορά ζώων από μονάδες που δεν έχουν κωδικό εκτροφής ή ζωοαγορές μπορεί να κρύβει μεγάλους κινδύνους.
Τονίζει δε, πως δεν πρέπει να καταναλώνεται φρέσκο γάλα από ζώα χωρίς να έχει βραστεί στους 100ο C  και τυρί, από την παρασκευή του οποίου δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3 μήνες.
  Υποχρεωτικός εμβολιασμός
Αρχικά, επισήμανε ότι πολλοί και κυρίως νέοι, έχουν στραφεί τον τελευταίο καιρό στην αγορά ζώων, υπογραμμίζοντας ότι πρώτα θα πρέπει να απευθύνονται στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για να ενημερώνονται για τις εγκεκριμένες μονάδες που έχουν υγιή ζώα. Πρόσθεσε δε, ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι, ακόμα και για τα οικόσιτα ζώα, είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το μελιταίο πυρετό (εμβολιασμός στα θηλυκά, αιμοληψία στα αρσενικά).
Για οποιαδήποτε μεταβολή του ζωικού τους κεφαλαίου, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να απευθύνονται, επίσης, στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.
  Οι ζωαγορές είναι παράνομες
Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι στη Μεσσηνία δεν υπάρχει καμία εγκεκριμένη ζωαγορά και όποιοι διενεργούν τέτοια αγορά, είναι παράνομοι. Ο δε αγοραστής δε γνωρίζει καν από πού προέρχονται τα ζώα και τι ασθένειες μπορεί να φέρουν. Αυτή τη στιγμή έχει ζητηθεί άδεια ζωαγοράς στο Κοπανάκι, όμως ακόμα δεν έχει δοθεί.
Συνέστησε, δε, αυστηρά, λόγω των προβλημάτων με το μελιταίο πυρετό και την οζώδη δερματίτιδα στα βοοειδή, να σταματήσουν προσωρινά να αγοράζουν ζώα από παράνομες αγορές.
Για τα προϊόντα από τα οικόσιτα ζώα, ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής διευκρίνισε ότι το γάλα που παίρνουν από τα ζώα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταναλώνεται χωρίς να βραστεί. Μάλιστα, είπε ότι πρέπει να βράζεται κανονικά στους  100ο C και όχι απλώς να ζεσταίναται ή να «φουσκώνει», αλλά να κοχλάζει. Για δε το τυρί, να περνούν τουλάχιστον 3 μήνες πριν το καταναλώσουν.
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι για περίπου μια 5ετία δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα μελιταίου πυρετού σε ανθρώπους και ξαφνικά τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται κι αυτό τον ανησυχεί, εξ ου και ζητά από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Ο μελιταίος πυρετός είναι σοβαρή ασθένεια για τον άνθρωπο, που μπορεί να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα, με μακροχρόνια θεραπεία, και να του αφήσει αναπηρίες.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

~ 7.000 κόσμος κατέκλυσε την «Αρχαία Μεσσήνη» για τον Γιάννη Χαρούλη! (βίντεο)
Με μια συναυλία, «βγαλμένη» από ανάλογες της δεκαετίας του ’80 σε όγκο και «ενέργεια»,  ξεσήκωσε τους 7.000 και πλέον επισκέπτες της Αρχαίας Μεσσήνης, ο χαρισματικός Έλληνας ερμηνευτής Γιάννης Χαρούλης, το βράδυ της Τετάρτης…  Συνδυάζοντας την έντεχνη μουσική με την παραδοσιακή και τον ηλεκτρικό ήχο με τη μοναδική του κρητική χροιά, ο καλλιτέχνης χάρισε 3 ώρες διασκέδασης στο κοινό, που τραγούδησε και χόρεψε μαζί του… κάτω από τα αστέρια, στον αρχαιολογικό χώρο…
IMG_9687.JPG
 Υγ: Εύσημα αξίζουν και στους διοργανωτές, για την άρτια διοργάνωση και προστασία παράλληλα του χώρου, ενώ υπεράνθρωπες ήταν και οι προσπάθειες των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, της περιοχής, που έβγαλαν εις πέρας και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα , την πρωτόγνωρη «εισβολή» χιλιάδων επισκεπτών, στους δρόμους των χωριών, στα «πέριξ» του Αρχαιολογικού χώρου
 Κ. Γαζ.
ΒΙΝΤΕΟ  : Γιάννης Χαρούλης - Συναυλία Αρχαία Μεσσήνη , https://youtu.be/ZJdPyg2kHns .-

~ Παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων για 12η χρονιά στην Κυπαρισσία
Στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα είναι σε λειτουργία, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το υπαίθριο παζάρι με αντίκες. Οργανωμένο σε 26 μεγάλα περίπτερα, πάνω στο υπέροχο πλακόστρωτο, το παζάρι θα είναι ανοιχτό όλη μέρα με συμμετοχή εμπόρων από το Μοναστηράκι και αλλού. Τα εμπορεύματα-παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα – εκτίθενται από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, αποτελώντας αντικείμενο έρευνας, αλλά και τέρψης των επισκεπτών.
Οι επισκέπτες, οι λάτρεις των αντικών και όχι μόνο, έρχονται από κάθε σημείο της χώρας και μαζί με τους περαστικούς, τους κατοίκους της Μεσσηνίας και τους παραθεριστές ξεπερνούν τους 8.000 σε αριθμό.
Ο λόγος της επίσκεψής τους στο παζάρι δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον για τις αντίκες, αλλά η ίδια η ιδέα του, καθώς κατά τη διάρκεια των διακοπών αποτελεί μια ευχάριστη απασχόληση και μια ιδιαίτερη εμπειρία.
Μην ξεχνάμε ότι είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα που διοργανώνεται στα πρότυπα ανάλογων σε όλη την Ευρώπη.
Το παζάρι οργανώνεται από το Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, με διαρκή στόχο και προσπάθεια να αναδείξει την αξία της και να σωθεί ο κηρυγμένος διατηρητέος οικισμός, που είναι η Παλιά Πόλη, για την ιστορική του σημασία, τη μοναδικότητα και την αρχιτεκτονική του κληρονομιά. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης.
Σχετικά η κα Τζίμα Ιμιρζιάδη, που έχει στην ευθύνη της την οργάνωση και την επικοινωνία του παζαριού, εξηγεί: «Η έλξη και το ενδιαφέρον από το κοινό μιας επίσκεψης στην Κυπαρισσία βασίζεται στην αναφορά της Παλιάς Πόλης, που, όπως σε όλες τις πόλεις του κόσμου, είναι το βασικό τουριστικό αξιοθέατο. Αυτό το εισπράττουμε καθημερινά στο Μεγάλο Καλντερίμι από τους πολυπληθείς επισκέπτες μας. Νιώθουμε χαρά που ακούμε ότι έρχονται για πρώτη φορά στη Κυπαρισσία, ότι δεν ήξεραν ότι υπάρχει παλιά πόλη εδώ, ότι θεωρούν μαγική την ατμόσφαιρα με τόσο κόσμο στα καλντερίμια…».
Το Μεγάλο Καλντερίμι (με μέγιστο πλάτος 10 περίπου μέτρων) είναι από άσπρη, τοπική, πελεκητή πέτρα και είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου (3 χιλιόμετρα συνολικό μήκος) λιθόστρωτων καλντεριμιών της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας. Βρίσκεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.
  Συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας
Παράλληλα, πλάι στο παζάρι, σε έναν καταπράσινο δημοτικό κήπο, οι διοργανωτές, σε συνεργασία με το ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, θα εκθέτουν την ετήσια παραγωγή του τμήματος υφαντικής και ινδικού τελάρου (4, 5, 6 και 7 Αυγούστου).
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν υφαντά τέχνης, αλλά και τη διαδικασία της υφαντικής από την αρχή, δηλαδή και τη δημιουργία του νήματος (ξάσιμο-γνέσιμο) και την παραδοσιακή υφαντική σε τελάρο.
  Πληροφορίες για το παζάρι
Από 4-9 Αυγούστου 2016
Ώρες λειτουργίας: 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ

Εστία μόλυνσης δίπλα σε εκατοντάδες λουόμενους και επισκέπτες…
Έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τότε που η σφοδρή καταιγίδα έπληξε την περιοχή μας. Ως αποτέλεσμα είχαν συγκεντρωθεί στάσιμα νερά, από τους «χείμαρρους» που καταλήγουν στη θάλασσα…
Μια τέτοια εστία «στάσιμων νερών», που έχει μετατραπεί πλέον σε «πηγή μόλυνσης», δίπλα σε εκατοντάδες λουόμενους και χιλιάδες επισκέπτες, εξακολουθεί να μην απασχολεί κανέναν…
Τις φωτογραφίες μάς έστειλαν κάτοικοι της περιοχής, με την ευχή κάποιος αρμόδιος για το θέμα να ευαισθητοποιηθεί.  Κ. Γαζ.  

Εντοπίστηκε στην Ανατολική Μάνη φυτεία με δεκάδες δενδρύλλια κάνναβης
Φυτεία με δεκάδες δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε η Αστυνομία σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας και συνέλαβε δύο άτομα, ηλικίας 34 και 38 ετών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από την αξιοποίηση στοιχείων που είχε η Αστυνομία για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, στην περιοχή Παραγώγια της Τοπικής Κοινότητας Λιγαρέας, όπου εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 169 δενδρύλλια κάνναβης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τη φυτεία καλλιεργούσαν ο 38χρονος και ο 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Μηδενικές καταβολές σε ζευγάρι για οφειλές σε τράπεζα
Μηδενικές καταβολές των χρεών του πέτυχε ζευγάρι που εντάχθηκε στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Για μια 5ετία δε θα καταβάλλει κανένα ποσό για οφειλές που έχει, ενώ θα υπάρξει επανεξέταση το φθινόπωρο.
  Μείωση εισοδημάτων
Το ζευγάρι, ένας 47χρονος και μια 48χρονη, έχουν ένα ανήλικο παιδί και το μοναδικό εισόδημά τους είναι περίπου 150 ευρώ το μήνα από αγροτικές εργασίες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν εργασία και οι δύο, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης έμειναν άνεργοι.
Η οικογένεια φιλοξενείται σε σπίτι συγγενούς, ενώ οι δαπάνες διαβίωσης τους υπολογίσθηκαν από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας στα 500 ευρώ. Για να ανταπεξέλθουν δέχονται οικονομική βοήθεια από συγγενή.
Ο 47χρονος δε διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο εκτός από ένα αγροτικό αυτοκίνητο, ενώ η γυναίκα ένα ελαιοπερίβολο 2 στρεμμάτων, εκτιμώμενης εμπορικής αξίας 1.500 ευρώ και το μισό ιδανικό μερίδιο ενός ελαιοπεριβόλου 12 στρεμμάτων, εκτιμώμενης αξίας 3.000 ευρώ.
  Μηδενικές καταβολές
Τα προηγούμενα χρόνια ο 47χρονος ως δικαιούχος και η σύζυγός του ως εγγυήτρια έλαβαν ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους 17.353,24 ευρώ. Από το 2013, όμως, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι έχουν περιέλθει σε διαρκή και μόνιμη αδυναμία να πληρώσουν τις οφειλές τους, αφού υπήρξε κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων τους.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που αντιμετωπίζει το ζευγάρι, πρέπει για την επόμενη πενταετία να ορισθούν μηδενικές καταβολές, ενώ η περίπτωσή τους θα επανεξετασθεί σε δικάσιμο το Νοέμβριο, για το ενδεχόμενο μεταβολής των περιουσιακών τους στοιχείων ή των εισοδημάτων τους.
Επίσης, αποφάσισε ότι δεν υπάρχει λόγος εκποίησης των περιουσιακών τους στοιχείων, καθώς δε θα προσφέρουν αξιόλογο τίμημα.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

Τον έκλεψε στο ίντερνετ καφέ
Το κινητό τηλέφωνο και 20 ευρώ ενός 20χρονου έκλεψε ένας 25χρονος Ρουμάνος προχθές τα ξημερώματα από ίντερνετ καφέ στην Καλαμάτα.
Ο Ρουμάνος εκμεταλλεύτηκε μικρή απουσία του 20χρονου για να αρπάξει τα πράγματα. Χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν το Ρουμάνο και τον συνέλαβαν, αλλά τα κλοπιμαία δε βρέθηκαν. 

Διακομιδή ασθενούς από σκάφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
Ένας 34χρονος αλλοδαπός διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έπειτα από διάσωσή του από σκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή 110 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου (SSR Μάλτας).
Ο συγκεκριμένος διασώθηκε μαζί με 473 ακόμα άτομα από σκάφος αγνώστων στοιχείων και έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, διότι παρουσίαζε συμπτώματα υπεργλυκαιμικής κρίσης.
Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε τον 34χρονο, τον μετέφερε αρχικά στο Στρατιωτικό Αερολιμένα Καλαμάτας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου εισήχθη για περαιτέρω έλεγχο και ιατρική περίθαλψη.

Το φετινό πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Μάνης
Το πρόγραμμα του 11ου Φεστιβάλ Μάνης στο Θέατρο Κώστας Καζάκος, στη Μηλέα Δυτικής Μάνης, έχει ως εξής:
  -Σάββατο 30 Ιουλίου, 9.15 μ.μ.
Θέατρο, μουσική, χορός, από όλη την Ελλάδα σε μία παράσταση.
Σύλλογος ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ – Παράσταση «Σαν παλιό Σινεμά»
Είσοδος ελεύθερη
 -Δευτέρα 1η Αυγούστου, 9.15 μ.μ.
«Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση
Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν:
Ερωφίλη: Φωτεινή Φιλοσόφου
Βασιλιάς: Γιάννης Νικολαΐδης
Χρυσόνομη: Τζένη Οικονόμου
Καρπόφορος: Γιάννης Τσιώμου
Πανάρετος: Βασίλης Ασημακόπουλος
Γενική είσοδος 15 ευρώ και εισιτήρια ΟΓΑ
 -Κυριακή 7 Αυγούστου, 9.15 μ.μ.
ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (η Μάνα της Αντίστασης)
με τη Μαίρη Βιδάλη
Γενική είσοδος 10 ευρώ
   -Δευτέρα 8 Αυγούστου, 9.15 μ.μ.
«ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ… ΕΝΑΣ» Κωμωδία
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Γιώργος Ματαράγκας, Πέτρος Ξεκούκης, Αλεξία Μουστάκα, Κωνσταντίνα Γκόρου, Πέτρος Πέτρου
Είσοδος 12 ευρώ, προπώληση 10 ευρώ
 -Τετάρτη 10 Αυγούστου, 9.30 μ.μ.
Συναυλία Αλκίνοος Ιωαννίδης
Είσοδος 12 ευρώ, προπώληση 10 ευρώ
 -Σάββατο 20 Αυγούστου, 9.15 μ.μ.
«Κόκο…Μπλόκο» Κωμωδία
Η ολότρελη, ανατρεπτική, ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς «Κόκο…Μπλόκο» έρχεται να ταράξει τα ήσυχα βράδια του καλοκαιριού σας!
Πρωταγωνιστούν Βασιλική Ανδρίτσου, Νίκος Μουτσινάς, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Αντώνης Κρόμπας, Σοφία Μανωλάκου, Ματίνα Νικολάου, με μπαλέτα και… δελφίνια!
Είσοδος 15 ευρώ. Άνεργοι φοιτητικό 12 ευρώ
 -Κυριακή 21 Αυγούστου, 9.15 μ.μ.
«Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους» Επιθεώρηση
Στάθης Ψάλτης, Στέλιος Διονυσίου
 Προπώληση εισιτηρίων
Σούπερ Μάρκετ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, Στούπα
Κρατήσεις ως προπώληση, στο 6945021783
  ΠΑΝΗΓΥΡΙ
-Κυριακή 14 Αυγούστου
Πανηγύρι στα Ξανθιάνικα Μηλέας
Ψητά – μπύρες – πολύ κέφι με ζωντανή μουσική, Ορχήστρα ΞΕΡΕΑ.

Χρηματοδότηση Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ Β’ 2082/06-07-2016, ΦΕΚ Β’ 2204/15-07-2016) με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των ζώων αυτών, δηλαδή την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή τους, την υιοθεσία ή την επανένταξή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν. 4039/2012, όπως ισχύει, και η έγκριση διάθεσης των σχετικών πιστώσεων.
Στην εν λόγω ΚΥΑ αναφέρονται αναλυτικά οι επιλέξιμες και οι μη επιλέξιμες δαπάνες, οι δυνητικοί δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν.
Η χρηματοδότηση των φορέων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 70% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει. Στην περίπτωση της σίτισης των ζώων η χρηματοδότηση των φορέων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 50%.
Υπενθυμίζουμε ότι σε προχθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ θα γίνει συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Αυγούστου.  Α.Π.

Μικρά μονόστηλα και δίστηλα…
 Ένα από τα… κουσούρια που μου έχει μείνει, διαβάζοντας χρόνια εφημερίδες, είναι να ψάχνω τις μονόστηλες και δίστηλες ειδήσεις. Σε πολλές από αυτές βρίσκω αριστουργηματικές ειδήσεις. Κάποια εποχή ήθελα, μάλιστα, να τις μαζεύω και να φτιάξω ένα κολάζ από αυτές. Τελικά, έμεινα στα σχέδια.
Προχθές, διάβασα ότι οι ζωές επτά εργατών, που πρόπερσι κάηκαν ζωντανοί σ΄ ένα εργοστάσιο στο Τορίνο, αποζημιώθηκαν συνολικά με 13 εκατομμύρια ευρώ (η γερμανική πολυεθνική είχε κατηγορηθεί για εγκληματική αμέλεια και ανεπαρκή συστήματα πυρόσβεσης).
«Τα λεφτά δεν πρόκειται να φέρουν πίσω το γιο μου», ψιθύριζε η μάνα του Ρομπέρτο Σκόλα, 32 ετών, εργάτη στη γερμανική εταιρεία, που σήμερα ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες εργαζομένους από τα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο.
Πόσο, άραγε, αξίζει η ζωή αυτών των ανθρώπων, ζώντων και νεκρών; Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή; Αξίζει, άραγε, όσο ένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης; Όσο ένα επίδομα ανεργίας; Όσο μια αποζημίωση που μετρούν στην παλάμη της μάνας ενός εργάτη που άφησε την τελευταία του πνοή στις σκαλωσιές;
Η ανάσα μας έχει κι αυτή το κοστολόγιό της, αυτό που της βάζουν οι έμποροι της ζωής και του θανάτου. Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Μα μονάχα η αγορά αποφασίζει τη χρηματική αξία της ζωής τους.
Πόσο αξίζει πραγματικά η ζωή; Μπορούμε να της βάζουμε τιμή; Έχει εμπορική αξία; Το σύστημα στο οποίο ζούμε έχει πολλούς τρόπους για να την υπολογίζει. Οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν το ρίσκο του θανάτου. Και βάζουν κάθε ασφαλισμένο να αποφασίζει μόνος του για το ποσό με το οποίο θα ασφαλιστεί. Η αξία της ζωής του, δηλαδή, δεν αποφασίζεται από τις ηθικές αρχές της κοινωνίας, αλλά από την ικανότητά του να πληρώσει το ασφάλιστρο.
Σύμφωνα με επιστήμονες, έχει μάλιστα υπολογιστεί πως η αξία της ζωής του μέσου ανθρώπου ισούται με 120 φορές το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας του (τόσα μπορεί να πληρώνει στην ασφάλεια ζωής).
Έτσι, ένας Ευρωπαίος αξίζει σήμερα 1 έως 3 εκατομμύρια ευρώ κι ένας Κινέζος 120.000 ευρώ, όσο κι ένας Ιρακινός. Οι οικονομολόγοι έχουν το δικό τους τρόπο να υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή. Αυτοί μετρούν την οικονομική απώλεια της κοινωνίας από το θάνατο ενός ανθρώπου, δηλαδή το διαφυγόν κέρδος από την παραγωγή. Είναι προφανές πως γι’ αυτούς τους οικονομολόγους η ζωή της γυναίκας που μένει στο σπίτι για να φυλάει τα παιδιά, η ζωή του συνταξιούχου και του ανέργου δεν αξίζουν τίποτα.
Αυτοί οι δόλιοι υπολογισμοί που δικαιώνουν την εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ζωής, δεν έχουν παρά έναν απώτερο στόχο: την καθολική επιβολή της λογικής του κέρδους.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη*** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Πρωτιά και 2η θέση στην Ουκρανία ο Λαζαρίδης!
Το έκανε πάλι το …θαύμα του ο Γιώργος Λαζαρίδης επιστρέφοντας από ένα ακόμη διεθνές τουρνουά με διπλή κορυφαία διάκριση. Πιο συγκεκριμένα έλαβε μέρος στους αγώνες που έγιναν στο Χάρκοφ της Ουκρανίας, κατορθώνοντας να πανηγυρίσει την 1η θέση στο διπλό με παρτενέρ τον Πολωνό Αlbin Batycki, ενώ έπαιξε και στον τελικό του μονού, όπου όμως ηττήθηκε, παίρνοντας έτσι τη 2η θέση. 

***   Ώρα... Europa για ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΣ στον γ' προκριματικό γύρο  UEFA EUROPA LEAGUE
Live score από το sports.in.gr
Στη μάχη του γ' προκριματικού γύρου του Europa League μπαίνουν απόψε Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ.
Οι Πράσινοι υποδέχονται στις 21:00 την ΑΪΚ Στοκχόλμης, ο ΠΑΣ αγωνίζεται στις 21:45 στην Ολλανδία απέναντι στην Άλκμααρ, ενώ η ΑΕΚ στις 22:00 στη Γαλλία με την Σεντ Ετιέν.
Ο ΠΑΣ συνεχίζει το ταξίδι του στη διοργάνωση μετά την πρόκριση επί της Οντ, αλλά θα έχει δύσκολο έργο αυτή τη φορά απέναντι στην Άλκμααρ.
Δύσκολο είναι και το ματς της ΑΕΚ που έπεσε πάνω στην Σεντ Ετιέν, ενώ θα αγωνιστεί και χωρίς τους ανέτοιμους Πατίτο Ροντρίγκες και Ούγκο Αλμέιδα.
Αντίθετα, πιο εύκολο φαντάζει το έργο του ΠΑΟ με την ΑΪΚ που είναι στα... μέτρα του, με τους Πράσινους να θέλουν από σήμερα σκορ πρόκρισης. 
 
 

~*ώρα 21.00  ,
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΪΚ Στοκχόλμης Σουηδίας 1-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : Διαιτητές : Ντάνκερτ  
Κάρτες : 25' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Χάουκσον.
28' Κίτρινη  κάρτα στον Κπόζο . 55΄κάρτα ο Γουακάσο, 85' Κίτρινη κάρτα στον Μέστο , 93΄κίτρινη  ο  Γιόχανσον .-
Παναθηναϊκός (Α. Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ, Λεντέσμα, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ .
~ Στον πάγκο των "πρασίνων" οι: Κοτσόλης, Νούνο Ρέις, Μπουμάλ, Λέτο, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Ρ. Νόρλινγκ): Κάρλγκρεν, Χόκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Μπλόμπεργκ, Άβντιτς, Μάρκανεν, Οφόρι, Ζούντγκρεν, Ισιζάκι, Κπόζο
~ Αναπληρωματικοί για τους φιλοξενούμενους οι: Σταματόπουλος, Βάισανεν, Γιασίν, Χόοφελντ, Σαλέτρος, Γκράβιους, Αφανέ .-
~ Με  το  3-4-2-1 ο σχηματισμός του Παναθηναϊκού , και με το 5-3-2 ο σχηματισμός της ΑΪΚ Στοκχόλμης .-
- Ο Βιγιαφάνιες μπαίνει αντί του Κουτρουμπή.  65' Αλλαγή για την ΑΙΚ.  Ο Γιάσιν στη θέση του Ισιζάκι.  70' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο αντί του Γουακάσο . 87' Αλλαγή για την ΑΪΚ. Εκτός ο Άβντιτς, μέσα ο Σαλέτρος . 88' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Ιμπάρμπο, μέσα ο Λουντ .
~* Ο Παναθηναϊκός επικρατεί 1-0 της ΑΪΚ και παίρνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης, καθώς εκτός από τη νίκη, κράτησε και το «μηδέν» στην άμυνα .-
~ Σκόρερ και κορυφαίος του Παναθηναϊκού ο Μολέντο, που με κεφαλιά στο 79', διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα
~ Κορυφαίος και ο τερματοφύλακας Στίλ .-

~* ώρα 21.45ΑΛΚΜΑΡ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκόλ : 36΄Λούκασεν ,
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους
Κάρτες :65' Κίτρινη στον Τζημόπουλο , 77' Κίτρινη στον Καρανίκα ,79' Κίτρινη στον Φλάαρ ,
Οι Ολλανδοί του φαν ντεν Μπρομ ξεκινούν τον αγώνα με τους: Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ, Βάουτενς, Γιάχανμπαχς, Βέγκορστ και Ντάμπνεϊ Σόουζα.
Από την άλλη πλευρά , ο ΠΑΣ  του Γιάννης Πετράκης επέλεξε την ακόλουθη 11άδα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης, Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος, Φερφελής
~ Στον πάγκο του ΠΑΣ κάθονται οι Περιστερίδης, Κολιοφούκας, Κόντε, Δώνης, Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπουλού. Δυο τερματοφύλακες, λοιπόν, ανγκαστικά, λόγω των πολλών απουσιών που έχει η ομάδα της Ηπείρου .-
~ 50' ο  Μαμπουλού στη θέση του Φερφελή . 61' Ο Κόντε στη θέση του  Κοζορώνη .63' Ο Φρεντ στη θέση του  Βέγκορστ και ο Γκαρσία σε αυτή του  Γιάχανμπαχς . 74' Ο Δώνης στη θέση του Γιάκου . 87' Ο Γιενς στη θέση του  Βαν Όβερεμ .-


~* ώρα 22.00   , ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΑΕΚ  0-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ : -
  Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία) Βοηθοί: Ντι Φιόρε, Λόνγκο (Ιταλία)
Κάρτες : 21' Κίτρινη στον Πολομά για μαρκάρισμα στον Σιμόες.56' Κίτρινη κάρτα στον Μπαρμπόσα για φάουλ στον Χαμουμά , 77΄ κάρτα ο Μπακασέτα .90' Κίτρινη κάρτα στον Νταμπό .

Oι ενδεκάδες:
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Γκαλτιέ, 4-3-3): Ριφιέ - Τεοφίλ-Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά - Παζό, Σέλναες, Λεμουάν - Τανάν, Χαμουμά, Ρου.
ΑΕΚ (Κετσπάγια, 4-2-3-1): Ανέστης - Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ - Γιόχανσον, Σιμόες - Βάργκας, Μπαρμπόσα, Μάνταλος - Πέκχαρτ.
Οι πάγκοι: ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Μουλέν, Κλεμάν, Νταμπό, Μονέ - Πακέ, Μαλκουί, Μπέριτς, Πιέρ-Γκαμπριέλ.
ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Πλατέλλας, Αραβίδης, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Μπακασέτας.
~ Η ΑΕΚ ξεκινά με 4-2-3-1
46' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας στη θέση του Πέκχαρτ. 67' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος στη θέση του Βάργκας. . 68' Αλλαγή για την Σεντ Ετιέν. Στη θέση του Παζό πέρασε ο Νταμπό. 83' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Εκτός ο Μάνταλος, μέσα ο Πλατέλλας .86' Αλλαγή για τη Σεντ-Ετιέν. Εκτός ο Χαμουμά, μέσα ο Μονέ Πακέ

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1948 μέχρι το 2012 Από μια χώρα σε... 220
Το 1948 το BBC πλήρωσε 3.000 αμερικανικά δολάρια για να αποκτήσει τα πλήρη δικαιώματα της τηλεοπτικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους μετέδωσε σε μία χώρα, που ήταν φυσικά η Μεγάλη Βρετανία. Ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Από τότε μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι και η τηλεόραση μπήκε για τα καλά στη «ζωή» των Αγώνων...
Το 1960 η Eurovision φροντίζει να μεταδοθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε 21 χώρες ταυτόχρονα, μάλιστα από το 1968 η εικόνα αυτή ήταν πλέον έγχρωμη. Το 1976 ξεπεράστηκε το «φράγμα» των 100 χωρών (124), για να φτάσουμε στο Σίδνεϊ το 2000 και στην Αθήνα το 2004, όπου περισσότερα από 300 κανάλια, μετέδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε 220 χώρες. Ο αριθμός των τηλεθεατών έφτασε στα 3,9 δισεκατομμύρια και ανάμεσά τους για πρώτη φορά και οι κάτοικοι του Αζερμπαϊτζάν.
Στο Πεκίνο το 2008 οι τηλεθεατές ανήλθαν στα 4,3 δισεκατομμύρια και στο Λονδίνο το 2012 μισό δισ. περισσότεροι, ενώ στην εποχή πλέον της διαδικτυακής ενημέρωσης, πέρα από τα 506 τηλεοπτικά κανάλια παγκοσμίως που είχαν ολικά ή μερικά δικαιώματα, υπήρξαν και 190 websites, που απέκτησαν δικαίωμα μετάδοσης συγκεκριμένων αθλημάτων.
Η εξέλιξη αυτή της απευθείας μετάδοσης των Αγώνων είχε ως εξής:
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ
Λονδίνο-1948 1
Ελσίνκι-1952 2
Μελβούρνη-1956 1
Ρώμη-1960 21
Τόκιο-1964 40
Μεξικό-1968 40
Μόναχο-1972 98
Μόντρεαλ-1976 124
Μόσχα-1980 111
Λος Άντζελες-1984 156
Σεούλ-1988 160
Βαρκελώνη-1992 193
Ατλάντα-1996 214
Σίδνεϊ-2000 220
Αθήνα-2004 220
Πεκίνο-2008 220
Λονδίνο-2012 220
\ Ανάλογη είναι και η αύξηση των ποσών που «πέφτουν στο τραπέζι» για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το 1976 το κανάλι ABC πλήρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια, για να μεταδώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στις Η.Π.Α., ενώ το 1992 το NBC πλήρωσε 401 εκατομμύρια δολάρια για τον ίδιο λόγο και το 2004 πλήρωσε 793,50 εκατομμύρια. Το 1992 το ποσό σε αμερικανικά δολάρια στον Καναδά ήταν 16,50 εκατομμύρια για το CTV και το 2004 έφτασε στα 37 εκατομμύρια για το CBC.
Στην Κεντρική και Νότια Αμερική το ποσό για το OTI (Organizacion de la Television Iberoamericana) το 1992 ήταν 3,55 εκατομμύρια δολάρια και το 2004 ήταν 18 εκατομμύρια. Στην Ασία για το ABU (Asian-Pacific Broadcasting Union) το ποσό ήταν 2,20 εκατομμύρια δολάρια το 1992 και 15,10 εκατομμύρια το 2004. Ειδικότερα στη Σαουδική Αραβία για το ASBU (Arab States Broadcasting Union) το 1992 το ποσό ήταν 550.000 δολάρια και το 2004 έφτασε στα 5,50 εκατομμύρια, ενώ στην Ιαπωνία για το Japan Pool το 1992 ήταν 19 εκατομμύρια δολάρια και το 2004 ήταν 155 εκατομμύρια δολάρια. Στην Αυστραλία το Channel 10 το 1984 πλήρωσε 10,60 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια, το 1992 το TV Olympics 34 εκατομμύρια, το 2000 που οι Αγώνες έγιναν στο Σίδνεϊ, το Channel 7 πλήρωσε 45 εκατομμύρια και το 2004 το ίδιο κανάλι 50,50 εκατομμύρια δολάρια.
Στην Ευρώπη η EBU (European Broadcasting Union) το 1960 απέκτησε τα δικαιώματα για 700.000 αμερικανικά δολάρια, το 1984 το ποσό αυτό πήγε στα 20 εκατομμύρια δολάρια, το 1996 ανέβηκε στα 240 εκατομμύρια και το 2008 έφτασε στα 442 εκατομμύρια δολάρια.
Για Η.Π.Α. και Ευρώπη τα συνολικά ποσά (πάντα σε αμερικανικά δολάρια) των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, από το 1972 έως και το 2012, που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν στο Λονδίνο, έχουν ως εξής:
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Η.Π.Α. ΕΥΡΩΠΗ
Μόναχο-1972 13.5 εκατομμύρια 1.745 εκατομμύρια
Μόντρεαλ-1976 25.0 εκατομμύρια 4.550 εκατομμύρια
Μόσχα-1980 72.3 εκατομμύρια 5.652 εκατομμύρια
Λος Άντζελες-1984 225.0 εκατομμύρια 19.450 εκατομμύρια
Σεούλ-1988 300.0 εκατομμύρια 28.000 εκατομμύρια
Βαρεκλώνη-1992 401.0 εκατομμύρια 75.000 εκατομμύρια
Ατλάντα-1996 456.0 εκατομμύρια 240.000 εκατομμύρια
Σίδνεϊ-2000 725.0 εκατομμύρια 350.000 εκατομμύρια
Αθήνα-2004 793.0 εκατομμύρια 394.000 εκατομμύρια
Πεκίνο-2008 894.0 εκατομμύρια 442.000 εκατομμύρια
Λονδίνο-2012 1.182.0 εκατομμύρια (*)
 (*) Οι Αγώνες του Λονδίνου δόθηκαν ως «πακέτο» με τους Χειμερινούς του Βανκούβερ 2010 και το συνολικό ποσό ανήλθε στα 2.200.000 δολάρια για την Αμερική και στα 746.000.000 για την EBU.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~ Ο Ολυμπιακός... χαμένος στη «λευκή» ισοπαλία με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά
Εντονη «γιούχα» στο ΦάληροΟ Ολυμπιακός... χαμένος στη «λευκή» ισοπαλία με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά
~ Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έκανε το αυτονόητο, δηλαδή να εξασφαλίσει ένα σκορ πρόκρισης από το πρώτο ματς του 3ου προκριματικού του Champions League, αλλά αντίθετα, χάρισε ένα εύκολο 0-0 στη Χάποελ Μπερ Σεβά που έχει πλέον τη ρεβάνς (3/8) στο... καυτό Ισραήλ.
Ασύνδετος, ανέτοιμος και «άχρωμος» ο Ολυμπιακός που λίγο έλειψε να βάλουν χειρότερους μπελάδες στο κεφάλι τους σε κάποιες από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Χάποελ που έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στα πρώτα 90 λεπτά του Καραϊσκάκη.
Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν κακή. Οι «ερυθρόλευκοι» με εμφανές πρόβλημα στον άξονα, δεν είχαν ένα παίκτη να μπορέσει να «απλώσει» το παιχνίδι τους, ενώ παράλληλα έκαναν πολλά αβίαστα λάθη όταν βρίσκονταν στην επίθεση.
Απέναντί τους είχαν μία ομάδα που σε... άλλες εποχές δεν θα δυσκολεύονταν να σκοράρουν και στις λιγοστές φορές που έπαιξαν ορθολογικά έδειξε τα κενά της, κυρίως από τα άκρα. Ήταν τόσο κακή η εικόνα των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος, που δεν έβγαλαν ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία στα καρέ των Ισραηλινών, οι οποίοι από την πλευρά τους ήταν εκείνοι που απείλησαν περισσότερο στα τελευταία λεπτά.
Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 20΄ με το δυνατό σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή που απόκρουσε με γροθιές ο Γκόρες. Δύο λεπτά μετά και πάλι ο Φορτούνης ήταν ο αποδέκτης από τη σέντρα του Ντε Λα Μπέγια, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ της Χάποελ.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 37΄ με τον Μπρουν, ο οποίος επιχείρησε να πλασάρει από κοντά, αλλά ο Μποτία με καθοριστική προβολή έδιωξε σε κόρνερ. Στο 41΄ και πάλι η Χάποελ έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο, ο Ντε Λα Μπέγια απομάκρυνε την τελευταία στιγμή τη γυριστή κεφαλιά του Νουακέμε.
Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις γρήγορες αλλαγές που έκανε ο Σάντσεθ (ο Ντομίνγκες έδειξε ιδιαίτερα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του). Διάθεση υπήρχε από τους παίκτες, αλλά δεν τους έβγαινε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, δείγμα του ότι οι Πειραιώτες είναι ακόμη ανέτοιμοι και θέλουν πολλή δουλειά.
Ο Φορτούνης στο 72΄ απείλησε με το δυνατό σουτ που επιχείρησε και βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Γκόρες. Η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς σημειώθηκε στο 89΄ με το πλασέ του Μιλιβόγεβιτς που ανάγκασε τον Γκόρες στην απόκρουση του αγώνα σε κόρνερ. Με το σφύριγμα της λήξης ο κόσμος του Ολυμπιακού αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες για την εμφάνισή τους.
Διαιτητής: Μανουέλ Ντε Σόουζα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Μποτία, Φιγκέιρας - Μπρουν, Βίτορ, Μπίτον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β. Σάντσεθ): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (40΄ Ντα Κόστα), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63΄ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58΄ Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.
ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Μπ. Μπαχάρ): Γκόρες, Μπίτον, Μιγκέλ Βίτορ, Νουακέμε (90΄+2 Σαμπτάι), Μπαρντά (69΄ Σαχάρ), Νταβιτζάντα, Μπράουν, Τάχα, Μέλικσον (76΄ Ράντι), Σοάρες, Όγκου.
Στους πρώτους αγώνες του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:'
Άγιαξ (Ολλανδία) - ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-1
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-0
Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (Βουλγαρία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 2-2
Παρτιζάνι (Αλβανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 1-1
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-0
Ροστόφ (Ρωσία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 2-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) 2-0
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 0-0
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 2-1
Αστάνα (Καζακστάν)-Σέλτικ (Σκοτία) 1-1
Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 0-1
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 1-1
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Μονακό (Γαλλία) 2-1
Newsroom ΔΟΛ

~*  «Πρόκριση ή... σπίτια σας», η ατάκα Μαρινάκη στους παίκτες 
 Εξαλλος στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού«Πρόκριση ή... σπίτια σας», η ατάκα Μαρινάκη στους παίκτες  ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης (δεξιά) με τον αντιπρόεδρο, Σάββα Θεοδωρίδη
~ Με τα πιο σκληρά λόγια, αλλά και με απειλές περί... λύσης συμβολαίων ακόμη και σχεδόν ολόκληρης της ομάδας, παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αμέσως μετά το κάκιστο παιχνίδι της ομάδας και το 0-0 που παραχώρησε στη Χάποελ Μπερ Σεβά για τον 3ο προκριματικό του Champions League.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, πήγε αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στα αποδυτήρια και προειδοποίησε πως εάν δεν έρθει η πολυπόθητη πρόκριση στο Ισραήλ δεν θα διστάσει να αλλάξει ακόμη και ολόκληρη την ομάδα:
«Δεν ήταν εικόνα αυτή που είδαμε σήμερα. Αυτός δεν ήταν ο δικός μου Ολυμπιακός, αυτός που θέλω να βλέπω. Αν δεν πάρετε την πρόκριση, να μην γυρίσετε στην Ελλάδα. Να πάτε σπίτια σας με τα πόδια! Θα πάρω άλλους παίκτες που θα είναι καλύτεροι από εσάς.
Κοιτάξτε να κάνετε αυτό που πρέπει στο Ισραήλ γιατί δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα στην ομάδα ούτε για εσάς. Ο κόσμος προσπάθησε να έρθει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στο Καραϊσκάκη κι εσείς τον απογοητεύσατε. Και λίγα σας είπαν απόψε οι φίλαθλοι», είπε μεταξύ άλλων στους «ερυθρόλευκους» παίκτες που τον παρακολουθούσαν σιωπηλοί.  Newsroom ΔΟΛ

~   «Μπλόκο» της FIBA στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να εκδώσει δελτία     Αναμένεται αντίδραση... 
H AEK δεν θα μπορέσει τελικά να εκδώσει δελτία στους παίκτες που απέκτησε κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, αφού η ΕΟΚ πήρε εντολή από την FIBA να μην προβεί σε κάποια σχετική ενέργεια.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την σειρά της ενημέρωσε την ΚΑΕ ΑΕΚ γι' αυτή την εξέλιξη και αναμένεται η επίσημη αντίδραση των «κιτρινόμαυρων».
Ο λόγος που η FIBA κατέφυγε σε ένα τέτοιο μέτρο είναι γιατί η Ένωση επέλεξε να αγωνιστεί στην διοργάνωση που διοργανώνει η Euroleague, το EuroCup, και όχι σε αυτή της FIBA, το Champions League. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
~ ΟΜΟΝΟΙΑ Κύπρου - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ  α΄ αγώνας 3-2 .-^
~ ΜΠΕΪΤΑΡ Ιερουσαλήμ-Ομόνοια Κύπρου  β΄ αγώνας  1-0 .-^
 Προκρίνεται η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ .-

~ Κλίφτονβιλ-ΑΕΚ Λάρνακας 2-3 .-^  α΄ αγώνας
~ ΑΕΚ Λάρνακας -Κλίφτονβιλ 2-0 .- ^  β΄ αγώνας
Προκρίνεται η ΑΕΚ Λάρνακας Κύπρου .-

~
 
~ ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-     
 ~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-
  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 
 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .
~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  09  Ιουλίου  2016 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-09-2016.html .-   
~  Η Εφημερίδα μας    Αrfara  Νews  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιουλίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/rfara-ews-10-2016.html .-

~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Ιουλίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-11-2016.html . - ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/09-10-2016.html .-                     
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-12-2016.html .-

~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιουλίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-13-2016.html .- 
~~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-14-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Ιουλίου 2016  :    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-15-2016.html  .-
 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιουλίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-16-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 16 Ιουλίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-16-2016.html .-

~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  09  και 10  Ιουλίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/16-17-2016.html .-~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  17 Ιουλίου 2016
  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-17-2016.html  .-  
 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 18 Ιουλίου  2016 :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-18-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  18 Ιουλίου  2016  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-18-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-19-2016.html .-   
Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 19  Ιουλίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-19-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  20  Ιουλίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-20-2016.html .- 
~   ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  7ο  κεφάλαιο-μέρος Παρασκευή 21 Ιουλίου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/07/21-2016.html .- 
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  23 και  24 Ιουλίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/23-24-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFAR News Σάββατο-κύριακο 23 και 24 Ιουλίου  2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/07/arfar-news-23-24-2016.html .-   Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  22 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 25 Ιουλίου  2016   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  26 Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Ιουλίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  28 Ιουλίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-28-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2   στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28  Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-28-2016.html .- 
~
 
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4860 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3021 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2026  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 917   βίντεο   .-
*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-


https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-  
595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139 .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   
 

  Σε   βίντεο :
1~ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΙ 1 ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 26-07-2016:
https://youtu.be/4UludzUIYm8 .-
~ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΙ 2 ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 26-07-2016 :
 https://youtu.be/Ly-p4ecT_dg .-
~Λογάριθμοι 3 , ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 26/7/2016 :
 https://youtu.be/hI1Q4GF3vy0 .-
4~ΛΟΓΑΡΙΘΜΟΙ 4  ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΙ 2016 :
 https://youtu.be/YGG5A1FLxxk .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου