Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου 2016

  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :
~Πρέπει να είναι κανείς έτοιμος για την ανατροπή , αλλά και για την σωστή ανατροφή .-
Να αγαπήσω είναι το μεγαλύτερο θαύμα όλου του κόσμου .-
Η φιλία , δυστυχώς , διαρκεί όσο και το συμφέρον .-
Η επούλωση είναι θέμα χρόνου , αλλά μερικές φορές είναι και θέμα  ευκαιρίας .- ( Ιπποκράτης ) .-
Όποιος φθάσει να γνωρίσει την ιδίαν αυτού ασθένεια, αυτός έφθασε το τέλειον της ταπεινώσεως.
                                  Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
~ 5 Ιουλίου
Οσίων Αθανασίου του εν Άθω (1) (†1000) και των συν αυτώ αποκταθέντων Εξ μαθητών και Λαμπαδού. Ιερομάρτυρος Στεφάνου μητροπολίτου Ρηγίου (Καλαβρίας). Οσιομάρτυρος Κυπριανού του εκ Κλειτσού Αγράφων (†1679). Σύναξις των ΚΓ΄ Λεσβίων Αγίων.
(1) Ο όσιος Αθανάσιος, ο οποίος καταγόταν από την Τραπεζούντα, προέρχονταν από πολύ ευσεβή και εύπορη οικογένεια. Η οικογένειά του, του προσέφερε όλα τα απαραίτητα εφόδια για τις σπουδές του, τις οποίες ολοκλήρωσε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί του γεννήθηκε μέσα στην ψυχή του η επιθυμία να γίνει μοναχός και να φθάσει στα άκρα της ασκητικής ζωής. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, πήγε στο όρος Κυμινάς της Μικράς Ασίας, όπου βρισκόταν ένα μοναστήρι του οποίου ηγούμενος ήταν ο Μιχαήλ, ο επονομαζόμενος Μαλείνος. Έτσι ανάμεσα στους μοναχούς, συγκαταλέχτηκε και ο Αθανάσιος. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν στο Μοναστήρι, διακρίθηκε για τις αρετές και για την ασκητική του ζωή. Επειδή όμως έφθασε σε ύψιστα σημεία αρετής και τον τιμούσαν όλοι, αποφάσισε να φύγει και πήγε στον Άθων κοντά σε ένα γέρο ασκητή υπακούοντας τον με μεγάλη ταπεινοφροσύνη. Εν συνεχεία μετά από θεία αποκάλυψη, έφυγε από εκεί και πήγε στα ενδότερα του Αγίου Όρους. Εκεί μετά από πολλές παρακλήσεις του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά, με τον οποίο γνωριζόταν, έχτισε έναν ναό προς τιμήν της Παναγίας. Επίσης έφτιαξε πολλά κελιά για τους μοναχούς. Μετά λοιπόν από πολλούς κόπους και θυσίες, δημιούργησε την ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας, η οποία είναι η αρχαιότερη μονή στο Όρος και τιμάται επ` ονόματι του Οσίου Αθανασίου. Στην συνέχεια εξεδήμησε προς Κύριον και μάλιστα κατά τρόπο μαρτυρικό. Συγκεκριμένα υπήρχε ανάγκη να ανασκευαστεί η οροφή του Ναού της Μονής. Ο όσιος, αν και σε μεγάλη ηλικία, ανέβηκε και αυτός μαζί με άλλους αδελφούς της μονής για να κάνουν το έργο. Η οροφή όμως κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον όσιο μαζί με τους υπόλοιπους αδελφούς. ~
Στις 05/07/2016 εορτάζουν:
Όσιος Αθανάσιος ο εν Άθω και οι συν αυτώ έξι μαθητές του, Όσιος Λαμπαδός, Άγιος Κυπριανός ο νέος οσιομάρτυρας
Οσία Μάρθα μητέρα του οσίου Συμεών, που ασκήτευσε στο όρος θαυμαστό Άγιος Ιωνάς ο Αθωνίτης Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος Άγιος Μεθόδιος ο εν Νυβρίτω
~ Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~ Τὴν ἐν σαρκὶ ζωήν, σοῦ κατεπλάγησαν, Ἀγγέλων τάγματα, πῶς μετὰ σώματος, πρὸς ἀοράτους συμπλοκάς, ἐχώρησας πανεύφημε, καὶ κατετραυμάτισας, τῶν δαιμόνων, τὰς φάλαγγας· ὅθεν Ἀθανάσιε, ὁ Χριστὸς σὲ ἠμείψατο, πλουσίαις δωρεαῖς· διὸ Πάτερ, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτου - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/s2HsUcwObOE  .-
 
~

*** Ο καιρός  σήμερα Τρίτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τρίτη 5/7/2016 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 9.6 (Πολύ Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Με το ένα πόδι σπίτι…με το άλλο καλοκαιρινές διακοπές οι καλαματιανοί
Ταξιδιωτικοί πράκτορες μιλούν στο "Θ" για το τι σκέφτονται οι πολίτες για τις φετινές τους διακοπές
Χωρίς διακοπές θα περάσει το φετινό καλοκαίρι για έναν αριθμό Καλαματιανών, καθώς οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τα τελευταία χρόνια και την περιοχή μας, είναι αναπόφευκτα ολέθριες και στο κομμάτι της αναψυχής.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κατσίρης, "οι εποχές που οι πολίτες ταξίδευαν σε όλα τα μέρη του κόσμου και σήκωναν ολόκληρα καταστήματα, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ειδικότερα, φέτος, τα πράγματα είναι δραματικά. Όταν το γραφείο μας δουλεύει, κυρίως, με δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, καταλαβαίνετε το μέγεθος της πτώσης στον κλάδο.
Με τις συνεχείς περικοπές, τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, και όλα τα άλλα, που να βρεθεί χρόνος να σκεφθεί ο άλλος για διακοπές. Και να σκεφτείτε ότι φυσικά στα πακέτα προσφορών που παρέχουμε έχουν γίνει σημαντικές εκπτώσεις. Το δυστύχημα είναι ότι δεν βλέπω και κάποια ελπίδα για το ορατό μέλλον".
Αντίθετα, όπως, τόνισε βλέπει σημαντική αύξηση ξένων επισκεπτών στη Μεσσηνία για φέτος, τονίζοντας ότι η επένδυση του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και η ολοκλήρωση του εθνικού δρόμου, έχουν αλλάξει εντελώς την εικόνα της Μεσσηνίας.
Σαφώς καλύτερη εικόνα μας μετέφερε το ταξιδιωτικό πρακτορείο Τριγκλίδας. Όπως σχολίασαν, παρά τα οικονομικά προβλήματα, οι πολίτες δείχνουν ενδιαφέρον για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Φυσικά, οι σημερινές εποχές δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν, αλλά με…όπλο τη μείωση των αριθμών…ραστώνης, οι Καλαματιανοί διψούν ακόμα να γνωρίσουν νέους τόπους ή να επισκεφθούν πόλεις και περιοχές που τους άρεσαν. Για να κρατηθεί το θετικό πρόσημο στην επιχείρηση έχει γίνει σημαντική μείωση των τιμών στα διάφορα πακέτα διακοπών. Εκείνο που έχει μείνει το ίδιο είναι η παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών εκ μέρους του πρακτορείου.
Τέλος, μιλήσαμε και με τον Δημήτρη Μανιάτη, ο οποίος εκτός από το γραφείο ταξιδίων που διατηρεί είναι και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση άρχισε να κινείται μετά το πέρας των σχολείων και των εξετάσεων.  Την ίδια ώρα, οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ολοφάνερες και όσον αφορά στη διάρκεια των διακοπών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο "Θάρρος" στέλεχος, οι περισσότεροι από τους πελάτες του εν λόγω πρακτορείου πηγαίνουν πλέον διακοπές για 4 με 5 ημέρες. «Ενώ παλιότερα οι περισσότεροι πελάτες μας επέλεγαν εβδομαδιαία πακέτα για τις θερινές διακοπές τους, πλέον οι πιο πολλοί ντόπιοι προτιμούν τις μικρότερες χρονικά αποδράσεις, με μια μικρή προτίμηση στην κρουαζιέρα, η οποία είναι οικονομικότερη", σχολίασε.
Πάντως, τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιούνιο από το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.), υποστηρίζουν ότι το 80% των Ελλήνων δε θα πάει πουθενά φέτος το καλοκαίρι.
Ειδικότερα, όπως καταδεικνύει η εν λόγω έρευνα, μόνο δύο στους δέκα συμπατριώτες μας αναμένεται να ξεφύγουν για λίγες ημέρες φέτος, προκειμένου να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το καλοκαίρι.
Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι διακοπές που θα κάνει το 20% των Ελλήνων έχει σχέση με τις διακοπές που απολάμβαναν μέχρι και πριν λίγα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς: Μόνο ένα 22% από αυτούς θα μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Οι περισσότεροι (78%) αναμένεται να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι, στον τόπο καταγωγής τους, ή αλλού. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝ.ΚΑ., το 42% των Ελλήνων που απάντησαν θετικά στο αν θα πάνε διακοπές θα λείψουν μόνο για τέσσερις ημέρες. Ένα 26% θα κάνει φέτος εβδομαδιαίες διακοπές, ενώ το 20% των ερωτηθέντων θα αποδράσει για 10 ημέρες. Διακοπές με διάρκεια δύο εβδομάδων θα κάνει το φετινό καλοκαίρι μόνο το 11% των συμπατριωτών μας, ενώ για τρεις εβδομάδες θα αποδράσει μόλις το 1% από αυτούς!
Με την ανεργία να καλπάζει και με αυτούς που εργάζονται να μην κερδίζουν πάνω από 700 ευρώ, καταλαβαίνει εύκολα κανείς γιατί η έρευνα δείχνει τέτοια αποτελέσματα.     Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Η παραλία της Καλαμάτας πρέπει να…μυρίζει Μεσσηνία σύμφωνα με τον Γ. Κωστέα 
  
Μια κουβέντα με τον Παναγιώτη και Γιώργο Κωστέα για την τοπική «γαστρονομία» 
 Η εταιρεία που δεν φοβάται να πειραματιστεί με όπλο τη ποιότητα σε νέα προϊόντα
   Είναι πολλά τα πράγματα που μας προκαλούν αρνητικά, σ' αυτόν τον "ευλογημένο" τόπο. Ένα από αυτά είναι και το γεγονός ότι δεν προωθούμε την τοπική μας γαστρονομία. Πόσο κόστος έχει το σερβίρισμα ενός τσίπουρου με δύο ξερά σύκα παραγωγής μας ή με παστέλι, αντί για τα…ηλίθια πατατάκια, αγνώστου προελεύσεως και διάρκειας κατανάλωσης; Γιατί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στα ξενοδοχεία δεν σερβίρονται μόνο τοπικά προϊόντα;
Γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να πάρω απάντηση πειστική. Αυτές, όμως, οι πολυκαιρισμένες αναμονές για κάτι καλύτερο, δεν λογχίζουν τον… ουρανό, αλλά την ψυχή και τα όνειρά μας. Καθώς μάλιστα τον τελευταίο καιρό η χώρα παραπαίει και οδηγείται από ταπείνωση σε ταπείνωση, οι αναμονές ταυτίζονται με το ίδιο της το μέλλον.
Υπάρχει, βέβαια, και η παράλληλη Μεσσηνία, η οποία εκπροσωπείται επάξια, έχει εκπροσώπους, σπάνια όμως αποκτά εξουσία. Διαθέτει ήθος, που ωστόσο είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε κανόνες. Βρίσκεται σε μια συνεχή εγρήγορση για το καλό του τόπου.
Θα έλεγα ότι την παράλληλη Μεσσηνία συνιστούν άνθρωποι ή αιχμές ανθρώπων, που σε πείσμα της περιρρέουσας ατμόσφαιρας εξακολουθούν να πράττουν το σωστό και το δύσκολο, να πορεύονται με ευθύνη και πείσμα. Η παρουσία τους είναι ορατή, και συχνά εκθαμβωτική. Εταιρείες μικρές ή μεσαίες που μάχονται με διάθεση και μεράκι για κάτι το διαφορετικό.
Μία από αυτές είναι και η εταιρεία "Κωστέας", η οποία δεν σταματά ποτέ να…κάθεται ήσυχη. Πειραματίζεται, βγάζει νέα προϊόντα, με βασικό τους υλικό την ποιότητα. Περνώντας, χθες, μια βόλτα από το μαγαζί, διαπιστώσαμε ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος, οι στυλοβάτες της επιχείρησης έχουν προχωρήσει σε νέα εγχειρήματα.
03kosteas-1.jpg
Το πρώτο είναι το κρασί ποικιλίας "Merlot", ένα κόκκινο διαμάντι που κλείνει μέσα στο μπουκάλι όλη την αγάπη για τον τόπο τους. Η φιλοσοφία του; "Αυτό το κρασί είναι η τρέλα μας, το μεράκι μας, η αγάπη για τους φίλους μας. Δεν προχωρήσαμε στην παραγωγή του για να βγάλουμε χρήματα. Το κάναμε γιατί μας άρεσε η ιδέα. Αν είναι να έρθουν και τα υπόλοιπα, καλοδεχούμενα", μου είπαν.
03kosteas-2.jpg
Έπειτα για να γιορτάσουν τρόπον τινά τα 60 χρόνια της επιχείρησης προχώρησαν στην έκδοση ούζου και τσίπουρου 500 γραμμαρίων. Μπουκάλια λιθογραφημένα με μεταξοτυπία, όλα στο χέρι. Κι αυτά διαθέτουν τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας. Μάλιστα, η συσκευασία δεν είναι μόνο για την ευεξία της καρδιάς μας, αλλά μπορούν και να χρησιμοποιηθούν και ως αντικείμενα αισθητικής.
03kosteas-3.jpg
Προσωπικά, όμως, ήθελα να πάω την κουβέντα στην τοπική γαστρονομία και στην προστιθέμενη αξία που μπορεί να μας δώσει, αν γνωρίζαμε την αξία της,. Διότι αν καταναλώναμε τοπικό κρασί, ούζο, τσίπουρο, λάδι ποιότητας, προϊόντα της τοπικής μας κουζίνας, εκτός από τα όποια κέρδη των επιχειρήσεων, θα δημιουργούσαμε και ζήτηση για νέα εργατικά χέρια.
Κατάλαβα ότι έξυσα την πληγή που τους ταλαιπωρεί και μερικές φορές τους κόβει την όρεξη. Επί του θέματος έχουν ήδη γραφτεί πολλά, ειπωθεί άλλα τόσα. Εγώ κρατώ από την κουβέντα που κάναμε επί του θέματος με τους δύο επιχειρηματίες, την κουβέντα του Γιώργου: "Είναι απαράδεκτο η παραλία της Καλαμάτας να μην πίνει και να μην τρώει τοπικά ποιοτικά προϊόντα. Τελεία και παύλα"…   του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Ιδανικός προορισμός η Κυπαρισσία για ιατρικό τουρισμό
Για μια ακόμη φορά, η Κυπαρισσία και η Τριφυλία μπήκαν στο χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού, στο 2ο του Συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό που διοργάνωσε, πριν λίγες εβδομάδες, στο ξενοδοχείο Athens Titania Hotel, το δίκτυο των Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals! Η Ιατρός Μικροβιολόγος- Βιοπαθολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη, που διατηρεί Εργαστήριο Βιοπαθολογίας στην Κυπαρισσία, συμμετείχε στο Συνέδριο για τον Ιατρικό Τουρισμό και ανέπτυξε το θέμα «Ιατρικός Τουρισμός και Κυπαρισσία, Ιδανικός Προορισμός». Παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως Tour Operators, Επιχειρηματικοί και Κρατικοί Φορείς, Επιμελητήρια, Ασφαλιστικές Εταιρίες και οι πιο Εξειδικευμένοι Ιατροί του Δικτύου μας, παρουσίασαν τις νέες τεχνικές της Ελάχιστης Επεμβατικότητας – Minimally Invasive Surgery. Παρουσιαστής – Συντονιστής ήταν ο Κώστας Παπασπήλιος, Συγγραφέας. Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους κι απηύθυναν χαιρετισμό η Ελένη Χόβρη, Πρόεδρος του Ομίλου Med-Professionals (Εκδόσεις-Διαδίκτυο-Τηλεόραση), ο Κογιουμτσής Νίκος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Φώτιος  Πατσουράκος, Ταμίας Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και η Σοφία Βούλτεψη, Δημοσιογράφος, Βουλευτής ΝΔ. Η βιοπαθολόγος - μικροβιολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη - Μαρίνη, στην παρουσίασή της αναφέρθηκε στις ομορφιές και στους αρχαιολογικούς τόπους - σταθμούς της Πελοποννήσου και ειδικότερα του νομού Μεσσηνίας, εστιάζοντας στην Τριφυλία  και την Κυπαρισσία. Πρόβαλε τις υγειονομικές δομές της επαρχίας Τριφυλίας (Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας, Ιδιωτικά Ιατρεία, Εργαστήρια, Οδοντιατρεία, Φυσικοθεραπευτήρια, Φαρμακεία). Επίσης παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει το Εργαστήριό της με μια δυνατή ομάδα εργασίας (βοηθούς μικροβιολόγου - νοσηλεύτριες και γραμματειακή υποστήριξη) και Σύγχρονα Μηχανήματα, υπό την Διεύθυνσή της. Η Πελοπόννησος και δη η Τριφυλία και η Κυπαρισσία προβλήθηκαν και θα προβάλλονται, ανά τον κόσμο, με στόχος να γίνουν πόλος έλξης Ιατρικού Τουρισμού! Όπως, δε, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του δικτύου των Εξειδικευμένων Ιατρών Med-Professionals, «Καθώς ήδη η χώρα μας βρίσκεται στην 15η θέση του διεθνούς χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού, εστιάσαμε στους τρόπους προώθησης της με στοχευμένες πλέον πράξεις. Στόχος του 2ου Συνεδρίου είναι η άμεση ένταξη της χώρας μας στην 10η θέση του παγκόσμιου χάρτη του Ιατρικού Τουρισμού ως χώρα με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας που μπορεί να προσελκύσει ξένους ασθενείς που επιζητούν προσιτές τιμές σε συνδυασμό με ποιοτικές, ασφαλείς υπηρεσίες υγείας. Επίσης, κορυφαίους Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας -minimally invasive surgery-. Τέλος, όλοι μαζί μπορούμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο, προωθώντας τον Ιατρικό Τουρισμό και διαμορφώνοντας προτάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς(επιχειρηματίες, κρατικοί φορείς, tour operators, επιμελητήρια, ασφαλιστικές εταιρίες), με σκοπό να χτίσουμε μία ενιαία κι ολοκληρωμένη εξωστρεφή στρατηγική, προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα ο πιο ανταγωνιστικός, χρυσός προορισμός για ταξιδιώτες υγείας κι ευεξίας»! Επίσης, η Ιατρός συμμετείχε στο 42ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο που έλαβε χώρα 11 έως 14 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Divani Caravel και στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας που πραγματοποιήθηκε στις 2 έως 4 Ιουνίου 2016 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών κάνοντας ευρύτερα γνωστές τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει η Κυπαρισσία και η Τριφυλία και, βεβαίως, το υπερσύγχρονο Εργαστήριό της! 

***  Συνολικά 11 υποψήφιοι για τις 4 τηλεοπτικές άδειες
Συνολικά 11 φάκελοι υποψηφιότητας κατατέθηκαν στη διαδικασία προκήρυξης δημοπρασίας για τη χορήγηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Η προθεσμία κατάθεσης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έληξε σήμερα στις 15.00. Συνολικά κατατέθηκαν 11 φάκελοι υποψηφιότητας και συγκεκριμένα από τις εταιρείες:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΚΑΙ ΑΕ
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - STAR CHANNEL
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. - “EPSILON TV”
9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL
11. City News ΑRΤ TV
Σήμερα Δευτέρα θα γίνει και η αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να ελεγχθεί η προσκόμιση των απαραιτήτων, σύμφωνα με την Προκήρυξη, δικαιολογητικών. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Προβολών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των νομίμων εκπροσώπων των υποψηφίων ή των ειδικά εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς χαρακτήρισε επιτυχημένη την υποβολή φακέλων υποψηφιότητας στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών και πρόσθεσε ότι «συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».
«Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί» σημειώνει ο υπουργός.
Εκτιμά ότι οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, «την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός».
«Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν», λέει τέλος ο κ. Παππάς.
naftemporiki.gr

***  Η ευκαιρία του Brexit για την Ελλάδα       
 Από το 1957 που ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) ορίστηκε ως στόχος η δημιουργία μιας κοινής αγοράς και η προοδευτική προσέγγιση της οικονομικής πολιτικής των κρατών μελών.
Κοινή αγορά σήμαινε την κατοχύρωση τεσσάρων βασικών ελευθεριών: α) Ελευθερία κυκλοφορίας προσώπων, β) Ελευθερία κυκλοφορίας εμπορευμάτων, γ) Ελευθερία κυκλοφορίας υπηρεσιών, δ) Ελευθερία κυκλοφορίας κεφαλαίων.
Η δημιουργία της τότε ΕΟΚ και σήμερα Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) είχε σημαντικές θετικές επιπτώσεις στη ζωή όλων των Ευρωπαίων. Μήπως θέλουμε να επανέλθουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μας εντός της Ε.Ε.; Μήπως θέλουμε να επανέλθουν οι δασμοί στις εισαγωγές των προϊόντων; Μήπως θέλουμε να γυρίσουμε στα κλειστά σύνορά μας;
Οι λόγοι δημιουργίας της Ε.Ε. ήταν, κυρίως, πολιτικοί και οικονομικοί.
Ειδικότερα:
Πρώτον, πολιτικοί λόγοι. Ο 20ός αιώνας έφερε στην Ευρώπη δύο Παγκόσμιους Πολέμους με μύριες καταστροφές. Όλα τα κράτη συνειδητοποίησαν ότι θα είχαν όφελος από τη συνεργασία και όχι από τη σύγκρουση. Πράγματι, στα εξήντα χρόνια λειτουργίας της η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας, προόδου και παράδειγμα για μίμηση απ’ όλο τον κόσμο.
Δεύτερον, οικονομικοί λόγοι. Σύνορα, δασμοί, έλεγχοι κ.τ.λ. δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των αγαθών και στις επιχειρήσεις. Η μικρή αγορά, δηλαδή η αγορά ενός κράτους, εμποδίζει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στοιχίζει ακριβά σε παραγωγούς και καταναλωτές. Το κόστος της μη Ευρώπης ήταν τεράστιο σε πολλούς τομείς (οικονομία, τεχνολογία, διεθνείς σχέσεις κ.τ.λ.).
Τα τελευταία χρόνια έχει φουντώσει ο ευρωσκεπτικισμός σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, τίθεται το ερώτημα, αν η πορεία της Ένωσης είναι προς το συμφέρον των κρατών και των λαών που την αποτελούν.
Το χορό του ευρωσκεπτικισμού και, κατ’ επέκταση, τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σέρνουν τα ακροδεξιά και τα ακροαριστερά κόμματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα διεξήχθη και το δημοψήφισμα στην Αγγλία, με το γνωστό αποτέλεσμα.
Οι επιπτώσεις του Brexit φάνηκαν από την πρώτη στιγμή σε παγκόσμια κλίμακα. Αλλά και μέσα στην Αγγλία άρχισε ένας πόλεμος όλων εναντίον όλων, γιατί ακριβώς αμέσως άρχισαν να φαίνονται οι αρνητικές επιπτώσεις της αποχώρησης από την Ε.Ε. Και βέβαια, κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες για τις αρνητικές επιπτώσεις. Δυστυχώς έτσι ενεργούν οι πολιτικοί και, πρωτίστως, οι λαϊκιστές πολιτικοί.
Μία από τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit θα είναι και η αποχώρηση εταιρειών από το Λονδίνο προς χώρες της Ε.Ε. Η αποχώρηση αυτή μπορεί να αποτελέσει μια λαμπρή ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. Πώς και γιατί;
Είναι γνωστό ότι στο Λονδίνο έχουν τις έδρες των ναυτιλιακών εταιρειών τους οι περισσότεροι Έλληνες εφοπλιστές. Και όπως και άλλες εταιρείες, έτσι και οι ναυτιλιακές θα αναζητήσουν έδρα σε χώρα της Ε.Ε. Τώρα, λοιπόν, είναι μια λαμπρή ευκαιρία για την Ελλάδα να καλέσει επίσημα και δημόσια τους Έλληνες εφοπλιστές να μετεγκατασταθούν σε Αθήνα-Πειραιά.
Θα μπορούσε η Αθήνα- ο Πειραιάς να γίνει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο. Όμως, επειδή δύσκολα βρίσκονται χώροι στην Αθήνα-Πειραιά, η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει μια δημόσια έκταση μερικών χιλιάδων στρεμμάτων στην Ανατολική Αττική (π.χ. Λαύριο), να δημιουργήσει τις υποδομές και στη συνέχεια να διαθέσει-πουλήσει τα οικόπεδα στους εφοπλιστές για να δημιουργήσουν τις κτηριακές τους εγκαταστάσεις, τα γραφεία τους. Και βέβαια, η εγκατάσταση ναυτιλιακών εταιρειών θα προσελκύσει κι άλλες συναφείς εταιρείες, υποστηρικτικές της ναυτιλίας (ασφάλειες, ναυλώσεις, τράπεζες κ.τ.λ.).
Εννοείται ότι σε αυτή την περιοχή θα δημιουργηθούν όλες οι σύγχρονες υποδομές, ώστε να μπορεί να εξελιχθεί στο πιο μεγάλο και πιο σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο.
Οι συνθήκες για να συμβεί αυτό είναι οι πλέον κατάλληλες, διότι: α) Θα υπάρξει μετεγκατάσταση ναυτιλιακών εταιρειών από το Λονδίνο, β) Η Ναυτιλία, αυτή την εποχή, μετακινείται από τη Δύση (Νέα Υόρκη, Λονδίνο) προς την Ανατολή, γ) Η Ελλάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις του κόσμου, δ) Η Αθήνα-ο Πειραιάς, από γεωγραφική άποψη, βρίσκεται στο πιο κατάλληλο σημείο, αφού βρίσκεται στη Μεσόγειο (στο μέσον της γης).
Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Έλληνες εφοπλιστές, θα μπορούσε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο ναυτιλιακό κέντρο στον κόσμο. Αλλά χρειάζεται όραμα. Δε χρειάζονται ιδεοληψίες. Αν το κομματικό/πολιτικό σύστημα είχε όραμα, αν η Δεξιά δεν είχε κόμπλεξ και αν η Αριστερά δεν είχε ιδεοληψίες, η Ελλάδα θα μεγαλουργούσε. Η Ελλάδα, ταχύτατα, θα απογειωνόταν οικονομικά.
Επιπλέον, δεδομένου ότι η Ναυτιλία αποτελεί μια παγκόσμια δύναμη, η Ελλάδα ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο θα αποκτήσει σημαντική θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η Ελλάδα θα γινόταν μια χώρα υπολογίσιμη. Αλλά, είπαμε, χρειάζεται όραμα.
  Παύλος Μάραντος, Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης.

*** Ο Δημήτρης Μαγριπλής μιλάει στο «Θάρρος» για «Τα Καναπεδάκια της Ανεργίας»! 
«Τι είναι πιο τρελό, η πένα του συγγραφέα ή η ίδια η νεοελληνική πραγματικότητα; Τι συμβαίνει όταν τα καναπεδάκια μας τρώνε αντί να τα τρώμε; Σ’ ένα ιδιότυπο ταμπλό μαγικής αφήγησης και στεγνού ρεαλισμού, ο Δημήτρης Μαγριπλής καταγράφει σπαρταριστές, σουρεαλιστικές εικόνες και ιστορίες από την αστική και αγροτική Ελλάδα της υπερκατανάλωσης και της συνακόλουθης κρίσης. Οι ανίκητοι μηχανισμοί της ελληνικής γραφειοκρατίας, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας και των λεγόμενων “κοινωνικών φορέων”, ο επιχειρηματίας, ο αγρότης, ο συμβασιούχος, όλα τους συνθέτουν ένα γκροτέσκο ψηφιδωτό της χώρας, που σε μια δεύτερη ματιά δε φαίνεται και τόσο αποτραβηγμένο από την πραγματικότητα».
ΜΑΓΡΙΠΛΗΣ WEB WITH BORDER.jpg
«Τα Καναπεδάκια της Ανεργίας» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Μαγριπλή, μια συλλογή διηγημάτων – η τέταρτη του ιδίου – που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Κριτική», σε όλα τα βιβλιοπωλεία, διαδικτυακά και μη και, φυσικά, σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Μεσσηνίας! Ήδη, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού και αυτό καθώς ο συγγραφέας με τα μικροδιηγήματά του φωτίζει την πορεία στο χρόνο, στην εποχή των Μνημονίων!
  ΕΡ: «Τα Καναπεδάκια της Ανεργίας»! Πώς και γιατί;
  Απ: Δεν πρόκειται για κάτι ξαφνικό. Είναι η τέταρτη συλλογή διηγημάτων μου και θα την ενέτασσα ως πρώτο βιβλίο μιας τριλογίας, με τον γενικό τίτλο: «Ημερολόγια μνημονίου» . Το παραπάνω μαρτυρεί άλλωστε και το γιατί. Η ανάγκη της προσωπικής λύτρωσης συναισθημάτων και εμπειριών που προσδιορίζονται από την μεγάλη ανατροπή που όλοι ζήσαμε και ζούμε.
  ΕΡ: Ποιος ο στόχος και ποια τα μηνύματα στο αναγνωστικό κοινό;
  Απ: Νομίζω, ως δημιουργός, ότι είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Προσωπικά κάνω τέχνη που κινείται ανάμεσα στην αλήθεια και τη φαντασία. Αυτά τα δυο περιπλέκονται και συνθέτουν ένα κόσμο, που σε άλλους αρέσει και σε άλλους είναι περιττός. Δεν υπάρχουν στόχοι και σκοποί παρά μια διάθεση να μοιραστώ αγωνίες, όνειρα και πτώσεις, με την ελπίδα πως αυτό που μαρτυρώ είναι ελευθερία και πτήση για περισσότερους από έναν.
  ΕΡ: Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει «βάλσαμο» στην ψυχή του άνεργου;
  Απ: Κάθε βιβλίο είναι βάλσαμο και γιατρειά. Είναι η αίσθηση ότι δεν είσαι μόνος και όταν κάτι συμβαίνει σε πολλούς τότε δεν είναι απόρροια της αστοχίας σου, αλλά σημάδι των καιρών. Αυτοί οι χρόνοι που ζούμε είναι ιστορικοί, επομένως εμπεριέχουν το τραγικό και προπαντός την έλλειψη οποιασδήποτε βεβαιότητας. Ποιος είναι σίγουρος πια για το μέλλον του; Δεν ξέρω κανέναν που να κάνει μεγάλα σχέδια και να επιμένει στο λήθαργο της εποχής της αφθονίας. Επομένως απευθύνεται σε όλες τις επαγγελματικές ιδιότητες . Ως γιατρικό, δεν έχει πληθυσμό - στόχο, ούτε ξεχωρίζει με βάση το χρόνο, το φύλο, τη φυλή, την τάξη ή τους βαρύγδουπους τίτλους. Το βιβλίο πάντοτε αντιμετωπίζει με πλήρη ισότητα και δικαιοσύνη τους αναγνώστες του.
  ΕΡ: Η ανεργία αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και προεκτάσεις. Τελικά, στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα τα καναπεδάκια μας τρώνε αντί να τα τρώμε;
  Απ: Η εργασία στις μέρες μας απαιτεί φαντασία και δύναμη. Ακόμη και στην περίπτωση των μισθωτών. Το ερώτημα είναι αν παράγει πλούτο. Εδώ είναι που σηκώνει τα χέρια ψηλά και ο πιο αισιόδοξος. Μια χώρα ολόκληρη χωρίς αυτάρκεια αγαθών, χωρίς πληρότητα φαρμάκων, χωρίς διάθεση επ - ανάστασης. Ένας κόσμος ταπεινωμένος και κουρασμένος. Μια κρατική μηχανή περιορισμένη με όρους και επιταγές από ξένα κέντρα. Ένας λαός που ξεπροβάλλει μετά από μια βίαιη αφύπνιση από τον λήθαργο της δήθεν ευδαιμονίας. Αγουροξυπνημένοι λοιπόν έχουμε ανάγκη τροφής για δύναμη. «Τα Καναπεδάκια της Ανεργίας» και γενικά η θεωρία είναι προϋπόθεση αυτογνωσίας και ως τέτοια, απαρχή της πράξης. Εδώ όμως θέλει προσοχή. Τα μικροδιηγήματα αυτής της συλλογής ξεκινούν από το λήθαργο της ευδαιμονίας και αργά, όπως αργά λιώνει το κουφέτο, γλυκαίνουν την ένδοξη μνήμη μας, τόσο ώστε να μπερδεύει κανείς το αμύγδαλο με το βότσαλο που κρύβει η πραγματικότητα. Αυτός που επιμένει στη λήθη παίζει με τα δόντια του. Και δεν είναι οι εποχές μας εποχές για έξοδα. Αντιθέτως, είναι στιγμές για μεταλλάξεις, όπως αυτή που περιγράφω στη «Μετάλλαξη της γυναίκας μου» και συλλογικές συνειδητοποιήσεις, όπως στην «Αποικία». Πάει η «Χλίδα» και τα «Ταπ ταπ στο γιαλό», πρέπει να δούμε τη «Δική μας ευθύνη» ώστε να αποφύγουμε τον «Κάδο», «Παραμονές του πολέμου». Από τη «Χώρα της αφθονίας» μέχρι το «Antistathite» μεσολαβούν παραπάνω από δύο χρόνια, τα πρώτα και ίσως τα πιο επώδυνα της μνημονιακής ιστορίας μας. Πρόκειται για μια εκρίζωση που μεταμορφώνει τα πάντα και οδηγεί σε ένα τοπίο ξένο και πρωτόγνωρο για αισθήσεις και αισθήματα. Τα διηγήματα αυτής της συλλογής, επομένως, φωτογραφίζουν την πορεία στον χρόνο, άλλοτε βασισμένα στη φαντασία και άλλοτε σε βιωματικές καταγραφές. Συνήθως όμως φαντασία και βίωμα περιπλέκονται και τότε συμβαίνουν παράξενα πράγματα... Τα καναπεδάκια δεν είναι πλέον βρώσιμα, αλλά, κι αν είναι, μας τρώνε αντί να τα τρώμε.
  Σύντομο βιογραφικό συγγραφέα:
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην ιστορική γειτονιά του Κουκακίου και από το 2000 αποφάσισε να επιστρέψω στη φύση. Επέλεξε την όμορφη Κυπαρισσία του νότου. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε το 2007 με το ψευδώνυμο Φώτης Αδάμης. Έκτοτε, και με παραίνεση του αείμνηστου φίλου του ποιητή Αργύρη Χιόνη, χρησιμοποιεί το όνομά του. Τα Καναπεδάκια της ανεργίας είναι η τέταρτη συλλογή διηγημάτων του. Προηγήθηκαν τα Μαθήματα κηπουρικής και άλλα διηγήματα (εκδ. Σοκόλη, 2007), οι Κρυφές ενοχές (εκδ. Αν. Σταμούλη, 2011), οι Δέκα μικρές εικονογραφημένες ιστορίες (εκδ. Ευθύνη, 2012) και η ποιητική συλλογή Στα τέταρτα του χρόνου (στο Α. Κοκονάκη – ∆. Μαγριπλής, Χρώµα και λόγος, εκδ. Αν. Σταµούλη, 2010). Με την ιδιότητά του ως διδάκτορας κοινωνιολογίας έχει εκδώσει έξι (6) επιστημονικές μελέτες (όλες σχεδόν στον εκδοτικό οίκο του Αντ. Σταμούλη, στη Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και πολλά άρθρα και δοκίμια, σε επιστημονικά και λογοτεχνικά περιοδικά. Εργάστηκε 15 χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , με τελευταίο σταθμό το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου όπου ακόμη διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ηθικής Φιλοσοφίας, αν και τα κύρια εισοδήματά του πια προέρχονται από την ενασχόλησή του με τη γη (ελαιοπαραγωγός). Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Στέλιος Κούλογλου: Η ηγεσία της Ευρώπης «χορεύει στη γέφυρα» ενώ το πλοίο φθάνει στα βράχια… 
 
 
 
 
«Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος, σε απόγνωση» ανέφερε για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και τον παγκόσμιο πολιτικό «χάρτη» όπως αυτός διαμορφώνεται 
 Ομιλία χθες στην Καλαμάτα και σήμερα στους Γαργαλιάνους από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
 Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Χθες το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΡΕΞ» στην Καλαμάτα για την Διατλαντική Συμφωνία ΤΤΙP που αφορά μυστικές συναντήσεις μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ για διεθνείς συμφωνίες επενδύσεων και εμπορίου. Συμφωνίες, που, αν τελικώς «ευοδωθούν», θα ρίξουν τα «στάνταρς» της ποιότητας ζωής της Ευρώπης, όπως ο ίδιος υποστήριξε. Αυτές οι Διατλαντικές Συμφωνίες δουλεύουν σε βάρος των μικρών παραγωγών και υπέρ των πολυεθνικών, συμπλήρωσε. Πρόσθεσε δε, ότι η πρόσφατη απόφαση των Βρετανών για το «Brexit» θα έπρεπε να αφυπνίσει την ευρωπαϊκή ηγεσία και να σταματήσει αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε η «Ευρωπαϊκή Ένωση θυμίζει τον Τιτανικό… Η ηγεσία «χορεύει» στη γέφυρα του πλοίου καθώς αυτό φτάνει στα βράχια» . Για το «Brexit» o κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι αποτελεί μια «καταδίκη» στο Ευρωπαϊκό Πολιτικό κατεστημένο ενώ παράλληλα δίνει «αέρα στα πανιά» των ακροδεξιών και των Ευρωσκεπτικιστών, που το στήριξαν κατά κύριο λόγο. Αντί η Ευρώπη να «πάρει» όλα αυτά τα μηνύματα, συνεχίζει να μην αντιδρά και παράλληλα ο κ. Σόιμπλε εκμεταλλεύεται την κρίση για να προωθήσει τα σχέδια του για μια Ευρώπη «δυο ταχυτήτων» πρόσθεσε.  Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα το “Brexit” σχολίασε: «Οι επιβάτες της δεύτερης θέσης την πλήρωσαν, ως γνωστόν, πιο ακριβά, από αυτούς της πρώτης θέσης».
Πριν την ομιλία του ο κ. Κούλογλου μίλησε και στα τοπικά ΜΜΕ απαντώντας σε ερωτήσεις για την πολιτική σκηνή στη χώρα. Αναφορικά με τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, είπε ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της Αριστεράς, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από ευρύτερες συνεργασίες και συνεννόηση και όχι από φανατισμό, διαίρεση και  από πολιτική αστάθεια. Σχολιάζοντας τη σκληρή καθημερινότητα που οι πολίτες έχουν κληθεί να πληρώσουν το «λογαριασμό» του 3ου μνημονίου, ο κ. Κούλογλου είπε ότι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια να αποτρέψει τη λιτότητα και αναγκάστηκε σε «συνθηκολόγηση» τον περασμένο Ιούλιο. Η «συνθηκολόγηση» αυτή έφερε εξαιρετικά επώδυνα μέτρα με «υφεσιακά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αποτρέψει τη λιτότητα, πράγμα που χρειάζεται και ευρύτερες ευρωπαϊκές συνεργασίες τις οποίες δε «βλέπει» όπως διαμορφώνεται το πολιτικό «σκηνικό» στην Ευρώπη, ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και εξαλείφοντας τη διαφθορά, πράγματα που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται συμπλήρωσε. Κλείνοντας, σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης αλλά και του παγκόσμιου πολιτικού «χάρτη», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως δεν «βλέπει φως» δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Είμαι ένας αισιόδοξος εκ φύσεως άνθρωπος, σε απόγνωση» .
  Σήμερα στους Γαργαλιάνους ο Στέλιος Κούλογου θα μιλήσει για κοινοτικές δράσεις, όχι γνωστές στο κοινό, που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων. Δράσεις, όπως η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Ισπανίας με τις «Ηθικές Τράπεζες» και τους «Συνεταιρισμούς» αλλά και για τη χρήση της «Κλωστικής Κάνναβης» που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αναφερόμενος δε, στη χρήση της «Ιατρική Κάνναβης» που αναπτύσσεται γοργά σε όλο τον πλανήτη εν αντιθέσει με τη χώρα μας είπε ότι παραμένει «κολλημένη» σε στερεότυπα.
  Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

Ο Στέλιος Κούλογλου προειδοποιεί αλλά και ενεργεί…
 Εκδήλωσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου, αλλά και για τη νεανική επιχειρηματικότητα
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 \Δύο σημαντικά θέματα για την χώρα μας ανέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά τη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του, χθες και σήμερα στη Μεσσηνίας.
Το θέμα της ομιλίας του στην Καλαμάτα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX, ήταν η περιγραφή των επιπτώσεων σε παγκόσμιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο από τις Συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου TTIP και CETA, κατά την εκδήλωση και συζήτηση με θέμα «Εσείς τι ξέρετε για την TTIP;».
Με τη βοήθεια κινηματογραφικού υλικού, ο Στέλιος Κούλογλου ανέλυσε τόσο το μέγεθος των πιέσεων των πολυεθνικών εταιρειών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και την μυστικότητα που διέπει τις σχετικές διαβουλεύσεις της Κομισιόν. Τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, ώστε με τις αντιδράσεις τους να μην επιτρέψουν στα κοινοβούλια των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχτούν τις Συμφωνίες που θα επηρεάσουν τις εργασιακές σχέσεις, τις προδιαγραφές ασφαλείας των τροφίμων, τα ελληνικά προϊόντα ονομασίας προέλευεσης και άλλες πλευρές της οικονομικής δραστηριότητας των χωρών της Ε.Ε.
Οι Συμφωνίες, υποστήριξε, θα δώσουν την ευκαιρία να περάσουν στις αγορές μεταλλαγμένα και άλλα προϊόντα, στα οποία δεν θα έχει γίνει προληπτικός έλεγχος για την ποιότητα και την καταλληλότητά τους, ενώ θα καταργηθεί ο χαρακτηρισμός των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Γνωστοποίησε, δε, ότι, σε περίπτωση που κάποια χώρα θελήσει να αντιδράσει, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε μηχανισμό επίλυσης διαφορών σε διεθνή… ιδιωτικά δικαστήρια!
 Με δεδομένο ότι η Συμφωνία ΤΤΙΡ μάλλον θα καθυστερήσει, πιθανότατα μετά τις γαλλικές εκλογές, επεσήμανε την ανάγκη άμεσων κινητοποιήσεων για την Συμφωνία CETA της Ε.Ε. με τον Καναδά, η οποία σύντομα θα έρθει προς επικύρωση στα εθνικά κοινοβούλια.
 Αν έστω κι ένα κράτος δεν την ψηφίσει, για παράδειγμα η Ελλάδα, δεν θα περάσει, ξεκαθάρισε, και σχολίασε,, ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υπάρχει αντιπολίτευση, ενώ ένας από τους υπέρμαχους της ΤΤΙΡ είναι ο κ. Σόιμπλε.
Σήμερα, στις 8.00 το βράδυ, ο Στέλιος Κούλογλου θα μιλήσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων με θέμα "Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και νεανική επιχειρηματικότητα".
Σε ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ανά την Ελλάδα, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη χτυπήσει το καμπανάκι υποστηρίζοντας ότι πρέπει "να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε τα έργα για να δώσουμε προτάσεις και διεξόδους στους νέους που δεν μπορούν να βρουν δουλειά".
Ο Στέλιος Κούλογλου έχει χαρακτηρίσει «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά και παρότρυνε μέσω αυτής της εκδήλωσης, να αρχίσουν να γίνονται συζητήσεις που να αφορούν και το μέλλον της χώρας και όχι μόνο το παρελθόν.
Η ιδέα της εκδήλωσης ήταν ότι στην Ελλάδα συνεχίζεται η συζήτηση για πάρα πολλά πράγματα, άλλοτε σημαντικά και άλλοτε λιγότερο σημαντικά, συχνά για το παρελθόν μας αλλά σπάνια για το μέλλον μας, την ίδια στιγμή που υπάρχει μια ολόκληρη γενιά στην Ελλάδα, που πάει χαμένη. Κι αυτή είναι η γενιά των νέων ανθρώπων, που δεν μπορούν να βρουν δουλειά.
«Είπαμε να παρατήσουμε τα μεγάλα λόγια, εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να ξεκινήσουμε συγκεκριμένες πράξεις, προσπαθώντας να δώσουμε προτάσεις και διεξόδους, σε αυτούς τους νέους, γιατί η χώρα υφίσταται μια στρατηγική ήττα, από τη στιγμή που οι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν», τόνισε σε ανάλογη εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο.

***  1.000 λιγότερες γεννήσεις από θανάτους κάθε χρόνο στη Μεσσηνία
Tην Παρασκευή 1η  Ιουλίου  πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση του συλλόγου μας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς εξέθεσε στον Σεβάσμιότατο  Μητροπολίτη τα έντονα βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλο πλήθος τρίτεκνων οικογενειών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τελευταίες πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας σχετικά με τη λειτουργιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου και στο δημογραφικό πρόβλημα, που έχει πάρει και στη Μεσσηνία τεράστιες διαστάσεις, καθώς, κάθε χρόνο, έχουμε 1.000 λιγότερες γεννήσεις από θανάτους. Τέλος, ευχαρίστησε για της άριστη συνεργασία που έχει ο σύλλογος με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με στόχο την υποστήριξη αδύναμων οικονομικά μελών μας.
Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης δήλωσε πως θα είναι πάντα στο πλάι μας σε ότι τον χρειαστούμε και του φάνηκε ιδιαίτερα θετική η πρωτοβουλία μας για την δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου.
Στην συνάντηση, εκτός του πρόεδρου  παρέστησαν η Γραμματέας Αλατσάκη Ξανθίππη και η Συντονίστρια Λειτουργιάς του Κοινωνικού  Παντοπωλείου Μπούρα Παναγιώτα.

***
~

*** Αθλητική ενημέρωση  :

******  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία 


  ~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία :

Την   (Τετάρτη  06-07-2016 )  : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ
2ος  Ημιτελικός  ,

~** Την   (Πέμπτη 07-07-2016 ) : ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ

***  Εύκολη πρεμιέρα για την Εθνική που νίκησε 78-53 το Ιράν   Στο προολυμπιακό τουρνουά  στο  Τορίνο  και  στον 1ο  αγώνα :
Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-31, 66-47, 78-53Διαιτητές: Ζόρζε Βάζκεζ (Πορτογαλία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία)
ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου 4 (1), Καλάθης 6, Μπουρούσης 11 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 8 (2), Παπαπέτρου 3, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 12 (2), Αντετοκούνμπο Γ. 16 (2), Κουφός 10, Αντετοκούνμπο Θ. 5
ΙΡΑΝ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Ντοραγκί, Μασαγιέκι, Ασλάνι, Χασανζάντε 2, Γιακτσαλί 12 (4), Ζανγκενέ 3 (1), Σεντιγκί, Σαχακιάν 3 (1), Καρντούστ 2, Τζαμσιντιτζαφαραμπαντί 13 (2), Καζεμί 2, Χαντάντι 16 (1)
Την  Τετάρτη  05-07-2016 στο 2ο  αγώνα με το Μεξικό ώρα 19.00 από ΕΡΤ 2 .-

***Ξύλο και διακοπή στον αγώνα πόλο των Νέων με την Κροατία   Σε τουρνουά στο Βελιγράδι
Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης νέων ανδρών στο Βελιγράδι, καθώς ο τελικός ανάμεσα στην εθνική Ελλάδας και την Κροατία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Το ματς διεκόπη στα μέσα της τελευταίας περιόδου, με το σκορ να είναι 11-9 σε βάρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, μετά από χτύπημα που δέχθηκε ο Νίκος Γαρδίκας από αντίπαλο, που είχε ως συνέπεια να ακολουθήσει γενική σύρραξη.
Οι διαιτητές διέκοψαν την αναμέτρηση, καταχωρώντας ως τελικό το σκορ στο σημείο της διακοπής, όπερ σημαίνει ότι η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Το ματς ήταν γενικά πολύ σκληρό, καθώς οι δύο ομάδες έχουν... προηγούμενα από τον προημιτελικό του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας, και μάλιστα η Κροατία χρεώθηκε με αποβολή χωρίς αντικατάσταση στην τρίτη περίοδο και έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο.
Η ελληνική αποστολή εξέφρασε πολλά παράπονα για τη διαιτησία, θεωρώντας ότι σε μεγάλο βαθμό ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των Κροατών.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-2, 4-3, 3-4, 0-2 (διακοπή)
Για την ελληνική ομάδα σκόραραν οι Γιαννόπουλος 3, Λιαπάκης 2, Γαρδίκας, Παπαναστασίου, Καπετανάκης, Γκιουβέτσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Τετάρτη η νέα διοίκηση του Εθνικού Μελιγαλά, που θέλει να γίνει ο νέος…. Αστέρας Αρφαρών!
Οι προσπάθειες των Νίκου Μακρινιώτη και Ηλία Μουρούσια απέδωσαν καρπούς και έτσι, μετά και την χθεσινή συγκέντρωση στον Μελιγαλά, όλα δείχνουν ότι την προσεχή Τετάρτη θα έχουμε νέα διοίκηση στον τοπικό Εθνικό.
    Σε αυτήν θα μπουν νέα πρόσωπα, επιχειρηματίες από την περιοχή  και βέβαια αλλάζει πια η φιλοσοφία των… γυρολόγων και μισθοφόρων παικτών, θα λάβει χώρα σαφέστατη στροφή στους ντόπιους και γηγενής παίκτες  (στο πετυχημένο πρότυπο αν θέλετε του Αστέρα Αρφαρών), ενώ θα αναλάβει  την ομάδα και αναλόγου τύπου και φιλοσοφίας τεχνικός…

*** «Πράσινοι» και επισήμως οι Χουλτ και Ιμπάρμπο 
Τους ανακοίνωσε και τους δυο

~ Διπλό «χτύπημα» την Πέμπτη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ και του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο 26χρονος Σουηδός αριστερός μπακ υπέγραψε με τους Πράσινους για τρια χρόνια, ενώ ο Κολομβιανός επιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Κάλιαρι. Αμφότεροι έφυγαν για την Ολλανδία ώστε να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της νέας ομάδας τους.
Η ανακοίνωση των Πρασίνων για τον Χουλτ:
«Υπέγραψε σήμερα το τριετές συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» ο Σουηδός ποδοσφαιριστής.
Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην «πράσινη» οικογένεια.
Ο Μπο Νίκλας Χουλτ -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1990 στην πόλη Βέρναμο της Σουηδίας. Έκανε ντεμπούτο στην ομάδα της γενέτειράς του, το 2008 και, μετά από 20 ματς, την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Έλφσμποργκ.
Εκεί, παρέμεινε για μια πενταετία, έχοντας 92 εμφανίσεις και 11 τέρματα, για να μετακομίσει το 2014 στη Νις, μετρώντας 45 συμμετοχές και δύο γκολ έκτοτε.
Ο Χουλτ είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του τέσσερις φορές, σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών, ενώ παράλληλα έχει περάσει προηγουμένως από τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της Σουηδίας».
Και για τον Ιμπάρμπο: « Συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Κάλιαρι για τον μονοετή δανεισμό του Κολομβιανού επιθετικού.
Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την, υπό μορφή δανεισμού από την Κάλιαρι, ένταξη του Βίκτορ Ιμπάρμπο στο ρόστερ της ομάδας μας και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» του «τριφυλλιού».
Ο Κολομβιανός επιθετικός γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1990 στο Τουμάκο της Κολομβίας. Αφού «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Λα Καντέρα, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2008 στην Ατλέτικο Νασιονάλ, όπου παρέμεινε για μια τριετία, μετρώντας 102 εμφανίσεις και έξι τέρματα.
Το καλοκαίρι του 2011 η Κάλιαρι προχώρησε στην απόκτησή του, παρότι βρέθηκε κοντά στην μετακόμιση στην Ουντινέζε, δύο χρόνια νωρίτερα. Με την ομάδα της Σαρδηνίας, ο Σεγούντο Βίκτορ Ιμπάρμπο Γκερέρο -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- έκανε 115 συμμετοχές ενώ πέτυχε και 15 γκολ.
Αποχώρησε ως δανεικός για την Ατλέτικο Νασιονάλ τον Ιανουάριο του 2016, με την οποία έπαιξε σε 11 ματς και σημείωσε ένα τέρμα, κι ενώ είχαν προηγηθεί οι δανεισμοί του αρχικά σε Ρόμα και ακολούθως σε Γουότφορντ, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου.
Ο 26χρονος άσος έχει πλούσια εμπειρία και από την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, παίζοντας μάλιστα και αντίπαλος της Ελλάδας στη νίκη της Κολομβίας με 3-0, στο Μουντιάλ του 2014, για τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.
Συνολικά, ο Ιμπάρμπο έχει χριστεί διεθνής 15 φορές με την Εθνική Ανδρών, σκοράροντας μια φορά, από το 2010 και έπειτα. Προηγουμένως, αγωνίστηκε στην Κ20 της πατρίδας του».
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της «πράσινης» ΠΑΕ ο Χουλτ: Ο Παναθηναϊκός έχει μια μακρά και καλή παράδοση σε ότι αφορά στους παίκτες από την Σκανδιναβία, με τον Μπεργκ να είναι το τελευταίο… παράδειγμα. Τι προσδοκάς από αυτή τη συνεργασία;
«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο. Φυσικά και γνωρίζω για αυτή την “ιδιαίτερη” σχέση του Παναθηναϊκού με την Σκανδιναβία και φυσικά θα ήθελα να βάλω κι εγώ ένα “λιθαράκι” στο να συνεχιστεί η παράδοση…».
Έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με το νούμερο 13, το οποίο είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του και ένας καλός λόγος για να σε… λατρέψουν! Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;
«Τι να πω, ίσως και είναι το… κάρμα μου να με ακολουθεί αυτό το νούμερο! Οι πολλές δηλώσεις δεν μου αρέσουν, θεωρώ ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να προπονούμαστε σκληρά και στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας. Πάντως, πρέπει να πω πως ανυπομονώ να παίξω για τους οπαδούς μας, έχω ακούσει ότι είναι οι καλύτεροι εδώ στην Ελλάδα!».
Σε αγωνιστικό επίπεδο, πως θα σκιαγραφούσες το προφίλ σου; Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού και που θεωρείς ότι μπορείς να αποδίδεις καλύτερα αυτά για τα οποία σε επέλεξε ο Αντρεά Στραματσόνι;
«Καταρχήν, θέλω να δικαιώσω όχι μόνο τον προπονητή μου αλλά κι όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα… μυστικά μου (σ.σ. γέλια), παρά μόνο να σας πως ότι είμαι αριστεροπόδαρος, παίζω σε όλη την πλευρά και τα μεγάλα μου προσόντα θα έλεγα ότι είναι πως έχω πολύ ταχύτητα αλλά και αρκετές φυσικές δυνάμεις».
Τρίτη μεταγραφή στην καριέρα σου, μετά τις Έλφσμποργκ και Νις, προφανώς με την ελπίδα να αποδειχτεί η… καλύτερη. Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;
«Υπέγραψα στον Παναθηναϊκό γιατί θεωρώ πως είναι η σωστή κίνηση αυτή την στιγμή για την καριέρα μου. Ελπίζω ότι, στο τέλος της χρονιάς, θα δικαιωθώ για αυτή μου την απόφαση! Φυσικά και θέλω να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα πάνω απ’ όλα, αλλά και να τα πάμε καλά στην Ευρώπη είναι εξίσου σημαντικό… Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος Σύλλογος και ξέρω πως, αν τα πάω καλά εδώ, θα έχω την δυνατότητα να επιστρέψω στην εθνική Σουηδίας». Newsroom ΔΟΛ
***Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό ο Σίνγκλετον!
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Κρις Σίνγκλετον, καθώς έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι διάρκειας για 1+1 χρόνια.               ~ Ο Κρις Σίνγκλετον αποτελούσε διακαής πόθος του Αργύρη Πεδουλάκη και ύστερα από μερικές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του, το οποίο θα είναι διάρκειας για 1+1 χρόνια! 
~ Μάλιστα, η απόκτηση του Σίνγκλετον αποτελεί και μία σημαντική... νίκη για τον Παναθηναϊκό, καθώς για τον Αμερικανό είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αφού τον πίεζε αρκετά το τελευταίο διάστημα.
~ Ο 27χρονος ήταν στην κορυφή της λίστας του «Άρτζι» για τον αθλητικό ψηλό που ήθελε στην «πράσινη» φροντ λάιν και τρανή απόδειξη ήταν τα όσα έκανε φέτος με τη φανέλα της Λοκομοτίβ Κουμπάν, καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

~Έτσι, ο Σίνγκλετον, ο οποίος σε λίγο καιρό θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Κίνας, αποτελεί την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, ο οποίος αφού είχε αίσιο τέλος το συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να συνεχίσει το μεταγραφικό του πλάνο, ενόψει της νέας σεζόν.

***  Υπέγραψε στον ΠΑΟ για τρία χρόνια ο Νούνο Ρέις      25χρονος Πορτογάλος μέσος
Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι από τη Δευτέρα ο Νούνο Ρέις, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα, πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε τριετές συμβόαλιο συνεργασίας με την «πράσινη» ΠΑΕ.
Ο 25χρονος Πορτογάλος μεσοαμυντικός (ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ελβετία, όπου είχαν μεταναστεύεσει οι γονείς του), θήτευσε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, χωρίς ποτέ να παίξει στην πρώτη ομάδα των «λιονταριών».
Αγωνίστηκε ως δανεικός για δυόμιση χρόνια στη βελγική Σερκλ Μπριζ και για άλλον έναν στην Ολανένσε, ενώ πέρυσι το καλοκαίρι εντάχθηκε στο δυναμικό της Μετς, με την οποία κατέγραψε 27 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος, βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει την άνοδο.
Ο Νούνο Μιγκέλ Περέιρα Ρέις -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- υπήρξε διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και μάλιστα αγωνίστηκε ως αρχηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (U20) του 2020, όπου οι Ιβηρες έφτασαν ως τον τελικό της διοργάνωσης.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Νούνο Ρέις τόνισε: «Γενικά προτιμώ να αγωνίζομαι στο εξωτερικό, γιατί είναι διαφορετικό το επίπεδο. Στην Ελλάδα έμαθα ότι είναι υψηλό το επίπεδο, ενώ και ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, οπότε η απόφασή μου ήταν μάλλον εύκολη! Μόλις ενημερώθηκα για την προοπτική αυτή, δεν είχα κανένα δισταγμό να αποδεχθώ την πρόταση που μου έγινε και... να ‘μαι.
Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό! Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε καλή ομάδα, αξιόλογους παίκτες, οπότε γιατί να μην το καταφέρουμε; Ο Κάρλος Φρέιτας ήταν τεχνικός διευθυντής μου στην Μετς και να ξέρετε ότι πάντα μου έλεγε πως ο Παναθηναϊκός έχει τις συνθήκες που χρειάζομαι για να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής και να μην διστάσω να πω το ναι, αν με ειδοποιούσαν κάποια στιγμή από την Αθήνα».
Όσο για το πού προτιμά να αγωνίζεται, ο Πορτογάλος είπε: «Νιώθω καλύτερα αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο, θεωρώ ότι μπορώ να αποδώσω καλά και στην άμυνα. Νιώθω ότι έχω ωριμάσει πλέον και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να βελτιώσω πολύ την αντίληψή μου, την επιθετικότητα στα μαρκαρίσματα αλλά και την προσαρμογή μου στις εκάστοτε συνθήκες, είτε ως στόπερ είτε ως "κόφτης", που είναι και τα τρία δυνατά μου στοιχεία».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  «Kopani»… Η ξυλορακέτα από τη Μεσσηνία που «κατακτά» τις παραλίες της χώρας! (βίντεο)
Από τους Γαργαλιάνους… σ’ όλο τον κόσμο μέσα σε έξι χρόνια!
0004.jpg
  Οι ρακέτες της παραλίας αποτελούν εδώ και χρόνια βασικό «αξεσουάρ» στον καλοκαιρινό «εξοπλισμό» μας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκουν με τις ξυλορακέτες τον κατάλληλο τρόπο να γυμναστούν, πριν απολαύσουν τη βουτιά τους στις υπέροχες θάλασσες της χώρας μας… Εδώ και 6 χρόνια, μια «μεσσηνιακή ξυλορακέτα» έχει βαλθεί να «κατακτήσει» τις παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας και όχι μόνο…
Ο Κώστας Φραγκόγιαννης, που συνεχίζει στους Γαργαλιάνους την ξυλουργική παράδοση της οικογένειάς του, σκέφτηκε να κατασκευάσει στο ξυλουργείο του μια ξυλορακέτα… Από τις αρχικά αποτυχημένες προσπάθειες ήρθε, τελικά, το επιθυμητό αποτέλεσμα και σήμερα οι ξυλορακέτες της εταιρείας «Kopani» βρίσκονται σε κάθε ελληνική παραλία, ενώ η δυνατότητα κατασκευής «προσωπικής» ρακέτας, με ό,τι σχέδιο επιθυμεί ο κάθε ενδιαφερόμενος, τις έχει κάνει να ξεχωρίζουν…
Το «Θάρρος» συνάντησε τον Κώστα Φραγκόγιαννη και μας «ξετύλιξε» το success story της εταιρείας «Kopani»…
~ Βίντεο : Ξυλορακέτες Kopani - Συνέντευξη , https://youtu.be/SAyX0BbUZtY .-
-Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της εταιρείας;Η δουλειά μου είναι γύρω από το ξύλο και την ξυλουργική τέχνη. Έτσι, καθώς βρισκόμουν πριν από χρόνια στην παραλία και έπαιζα ρακέτες με ένα φίλο, σκέφτηκα να προσπαθήσω να φτιάξω μια δική μου ρακέτα… Φυσικά, οι πρώτες προσπάθειες ήταν αποτυχημένες, αλλά ύστερα από αρκετό κόπο κατάφερα να φτιάξω αυτό που έχουμε σήμερα και αποτελεί μια αρκετά καλή ξυλορακέτα, κοινά αποδεκτή. Κάπως έτσι «γεννήθηκαν» οι ξυλορακέτες «kopani».
-Πόσο εύκολο είναι να κατασκευάσει κάποιος μια ξυλορακέτα;
Η κατασκευή μιας ξυλορακέτας δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο ακούγεται… Δεν παίρνει κάποιος ένα οποιοδήποτε ξύλο και απλά το κόβει… Για να φτιάξεις μια ξυλορακέτα ανταγωνιστική, χρειάζονται 8 με 9 διαφορετικά στάδια… Αρχικά χρειάζεται «μασίφ» ελαφρύ ξύλο, της δημιουργούμε μέσα, στο γέμισμα που λέμε, διάφορα κενά, για να απορροφά τους κραδασμούς, αλλά και να γίνει πιο ευθύβολη… Παράλληλα, έτσι φτιάχνουμε μια εμπροσθόβαρη και οπισθόβαρη ρακέτα, η οποία μπορεί να είναι και «επιθετική» και «αμυντική». Μετά καταλήγουμε στον τύπο της λαβής… Η πιο κοινή λαβή σε ρακέτα είναι η «timer». Είναι αυτή που όλοι έχουμε δοκιμάσει και ξεκινάμε να παίζουμε. Από εκεί και πέρα, όσο παίζει κάποιος ξυλορακέτες και βελτιώνεται, θέλει να δοκιμάσει κι άλλο είδος παιχνιδιού. Γι’ αυτό υπάρχουν οι ρακέτες με λαβές «pro», όπως λέγονται, ή και οι ρακέτες με τη λαβή «τσιγκέλι», που απευθύνονται σε όσους παίζουν «ψηλά» με αρκετά καρφιά και γενικότερα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στο άθλημα…
13433064_895982403846558_450263725406813155_o.jpg
 -Σε τι διαφέρει το «Kopani» από τις υπόλοιπες ξυλορακέτες;
Όταν φτιάξαμε τις πρώτες ρακέτες, ξέραμε ότι δεν έχουμε ανακαλύψει και τον τροχό… Έτσι, για να κάνουμε τη διαφορά, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε πιο «προσωπικές» ρακέτες, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να βάλει το δικό του «μότο» ή το σχέδιο που επιθυμεί… Αυτό γίνεται με πυρογράφο και δεν επηρεάζει καθόλου τις παικτικές ικανότητες της ρακέτας… Παράλληλα, δημιουργεί μια πιο όμορφη αισθητικά ρακέτα…
Μια ακόμα διαφορά σε σχέσεις με άλλες ρακέτες του εμπορίου, είναι η δυνατότητα που έχουμε να κατασκευάζουμε ρακέτες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των πελατών μας… Δηλαδή, πώς θέλουν τη «λαβή» τους, πόσα γραμμάρια να ζυγίζει κ.ο.κ…

 -Γιατί «Kopani»;
Φτιάχνοντας μια μέρα κάποιες ρακέτες για φίλους, μπήκε ο παππούς μου στο ξυλουργείο και πιάνοντας μία στο χέρι, μου λέει: «Τι κοπάνι είναι αυτό, παιδί μου;»… Γελώντας τον ρώτησα τι εννοεί και μου λέει «σαν το κοπάνι που είχε η γιαγιά σου για τα χαλιά είναι…».
Ε, έπειτα από κάποιες μέρες και αφού αποφασίσαμε να ξεκινήσει η εταιρεία, μιλώντας με ένα φίλο σκέφτηκα να δώσω αυτό το όνομα… Έτσι ο παππούς, μπορούμε να πούμε, είναι ο «νονός» της εταιρείας…
13516579_901779799933485_1523478593846231531_n.jpg
 -Σε τι ηλικίες απευθύνεται το άθλημα της ξυλορακέτας;
Από 7-8 χρόνων μπορεί ένα παιδί να αρχίσει να παίζει με μια ξυλορακέτα… Έχουμε τη δυνατότητα κατασκευής και για «παιδικές» ρακέτες. Γενικά είναι ένα εύκολο άθλημα. Όσο εξασκείσαι, τόσο βελτιώνεσαι, όπως συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα…

 -Τι θα έλεγες σε αυτούς που ενοχλούνται από τις ξυλορακέτες στις παραλίες;
Είναι γεγονός ότι πολλούς λουόμενους τους ενοχλεί ο ήχος από τις ξυλορακέτες… και πολλές φορές έχουν το δίκιο τους, καθώς επιθυμούν να χαλαρώσουν και να μην ενοχλούνται. Επειδή έχει γίνει γνωστό το άθλημα της ξυλορακέτας, σε πολλές οργανωμένες παραλίες πλέον έχουν δημιουργηθεί γήπεδα ειδικά γι’ αυτό, τα οποία κλείνονται με «φιλέ», ώστε να μη φεύγει το μπαλάκι, αλλά και να μην κινδυνεύει κάποιος να χτυπήσει.

erg.jpg
  -Μια εταιρεία από τη Μεσσηνία μπορεί να είναι ανταγωνιστική;
Όταν ξεκινήσαμε την ιδέα να κάνουμε επαγγελματικά την κατασκευή της ξυλορακέτας, δεν περίμενα την ανταπόκριση και τη μεγάλη απήχηση που θα είχε στον κόσμο. Είδαμε ότι οι ξυλορακέτες μaς αρέσουν, οι πελάτες μας είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και έτσι άρχισε να μεγαλώνει το «kopani» και μαζί του να μεγαλώνουμε κι εμείς… Ήδη έχουμε αρκετές παραγγελίες και από το εξωτερικό και συζητήσεις για να στήσουμε σημεία πώλησης εκεί… Έτσι, βλέπουμε ότι μια εταιρεία με έδρα τους Γαργαλιάνους μπορεί να «σταθεί» και να είναι ανταγωνιστική… Εμείς συνεχίζουμε με «μεράκι» τη δουλειά μας, και ό,τι έρθει… καλώς να έρθει.
13522069_901779839933481_3932411318996391111_n.jpg
 -Πού θα βρούμε τις ξυλορακέτες «Kopani»;
Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βρει τις ρακέτες μας μέσα από το site μας: www.kopani.gr ή τη σελίδα μας στο facebook (www.facebook.gr/kopani). Εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει την παραγγελία που επιθυμεί κι εμείς να του στείλουμε με αντικαταβολή τη ρακέτα στο χώρο που επιθυμεί. Παράλληλα, έχουμε συνεργασίες με αρκετά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν σημεία πώλησης της ρακέτας «kopani».
DSC_5555.jpg

\ * Ευχαριστούμε πολύ το Kalamata Beach Volley Bar,  για τη φιλοξενία στο χώρο του, το φωτογραφείο www.chronischronopoulos.com  για το μοντάζ, αλλά και τον Κώστα Φραγκόγιαννη για το υπέροχο δώρο του…
Των Κώστα Γαζούλη & Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

  ~ *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html.  .-                                                                                                                                                                               
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-   
 ~ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .- 
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   08 Ιουνίου 2016  18ο  κεφάλαιο  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/08-2016-18.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  11  και 12  Ιουνίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/11-12-2016.html .-
~EURO  2016  στην  Γαλλία 10/06 -10/07/2016 και COPA AMERICA 2016...   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/06/euro-2016-1006-10072016.html  ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  18  και 19 Ιουνίου  2016:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/18-19-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΑ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23  Ιουνίου  2016  :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-23-2016.html  .-
~ ΘΥΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα από παλιές φωτογραφίες Πέμπτη  23  Ιουνίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/23.html  .-
~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  25   και  26  Ιουνίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/06/25-26-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 26  Ιουνίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 27 Ιουνίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-27-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα  μας     ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  28 Ιουνίου   2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-28-2016.html  .-             
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29  Ιουνίου  2016 :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-29-2016.html .-
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ  της Ορθόδοξης  Εκκλησία μας  29 Ιουνίου  2016  7ο κεφάλαιο :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/06/29-2016-7.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  30 Ιουνίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-30-2016.html .- 
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-
  ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~

~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    
  
 

43 σχόλια:

 1. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

  Γεια σας κύριε και κυρία,
  Είμαι ένα άτομο που παρέχει δάνεια στο εξωτερικό. με πρωτεύουσα
  το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείων μεταξύ βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ανθρώπων € 5000 € 50.000.000 σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι είναι οι πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ανά έτος οικονομικής δανείων., επενδυτικά δάνεια , δάνεια αυτοκινήτων, προσωπικά δάνεια. Είμαι διαθέσιμος για να απαντήσει στους πελάτες μου μέχρι 3 ημέρες από την παραλαβή του αιτήματος σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail: horvatovajana71@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο από έναν αξιόπιστο ιδιώτη δανειστή θα σας χορηγήσει ένα χρήμα χωρίς άγχος; Αν ναι, τότε είστε στη σωστή κατεύθυνση. Πάρτε τα χρήματά σας μέσα σε 5 ώρες. Είμαι ο Hobelman, ένας επιχειρηματίας και μάλιστα ένας ιδιωτικός δανειστής. Θα ήθελα να δημιουργήσω έναν κλάδο των δραστηριοτήτων μου στη χώρα σας, αν μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μου με έναν σημαντικό επιχειρηματία εκεί. Δίνω δάνειο με επιτόκιο 2%. γράψτε σε μένα μέσω αυτού του μηνύματος hobelmanfinance@gmail.com

   Whatsapp: +17816567138
   https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
   Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hobelmanfinance@gmail.com

   Διαγραφή
 2. Γεια σας!
  Ψάχνετε για ένα δάνειο είναι να ενισχύσει τις δραστηριότητές σας, είτε για ένα έργο, ή να αγοράσει ένα διαμέρισμα, αν η τράπεζά σας επιβάλλει όρους που δεν είστε σε θέση να ανταποκριθούν. περισσότερες ανησυχίες Είμαι μια σοβαρή και ειλικρινή άτομο που χορηγεί δάνεια που κυμαίνονται από € 1.000 έως € 5.000.000 σε όποιον είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διαφορετικά το επιτόκιο είναι 3%,
  Εάν χρειάζεστε χρήματα για άλλους λόγους, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.
  Ευχαριστώ να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail!


  Email: jeanclauderivert@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σας!
  Ψάχνετε για ένα δάνειο είναι να ενισχύσει τις δραστηριότητές σας, είτε για ένα έργο, ή να αγοράσει ένα διαμέρισμα, αν η τράπεζά σας επιβάλλει όρους που δεν είστε σε θέση να ανταποκριθούν. περισσότερες ανησυχίες Είμαι μια σοβαρή και ειλικρινή άτομο που χορηγεί δάνεια που κυμαίνονται από € 1.000 έως € 5.000.000 σε όποιον είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διαφορετικά το επιτόκιο είναι 3%,
  Εάν χρειάζεστε χρήματα για άλλους λόγους, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.
  Ευχαριστώ να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail!


  Email: jeanclauderivert@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. προσφορά δανείου και το δανεισμό χρημάτων

  Είστε που έχουν ανάγκη ή θα ήθελαν να επενδύσουν σε διάφορες τομέα. Η Finance Group Eco τράπεζα είναι εκεί για να σας βοηθήσει με τα πάντα. Θα χορηγεί δάνεια 2.000 € έχει € 300.000 με επιτόκιο 3%. Για ό, τι θέλουμε να επενδύσουμε επίσης διαθέσιμα για να σας φιλοξενήσουν, ενώ οι λαοί μου έκανε δανείων και τις επενδύσεις σας σε αυτή τη διεύθυνση: horvatovajana71@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. Δάνειο προσφορά χρήματος μεταξύ συγκεκριμένων
  Είμαι ένα άτομο οικονομικών. Κάνω τα δάνεια μεταξύ ιδιωτών στις οικονομικές δυσκολίες και είναι σε θέση να επιστρέψει το ποσό που δανείστηκε. Μου όροι του δανείου είναι απλά και καλά déterminées. εγώ σημαντικό κεφάλαιο που μπορεί να προσφέρει ένα δάνειο για ιδιώτες και οι διάρκειες θα πρέπει να βασίζεται σε μηνιαίο προϋπολογισμό σας .Αν έχετε σχέδια για να κάνει ή αν είστε σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ταχυδρομείο, το συντομότερο δυνατόν με το ποσό του χρόνου και του δανείου σας, γνωρίζοντας ότι το επιτόκιο μου είναι 3%.
  E-mail: filippe.elo88@gmail.com
  +Whatsapp: +43 681 10448252

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 6. Δάνειο προσφορά χρήματος μεταξύ συγκεκριμένων
  Είμαι ένα άτομο οικονομικών. Κάνω τα δάνεια μεταξύ ιδιωτών στις οικονομικές δυσκολίες και είναι σε θέση να επιστρέψει το ποσό που δανείστηκε. Μου όροι του δανείου είναι απλά και καλά déterminées. εγώ σημαντικό κεφάλαιο που μπορεί να προσφέρει ένα δάνειο για ιδιώτες και οι διάρκειες θα πρέπει να βασίζεται σε μηνιαίο προϋπολογισμό σας .Αν έχετε σχέδια για να κάνει ή αν είστε σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου ταχυδρομείο, το συντομότερο δυνατόν με το ποσό του χρόνου και του δανείου σας, γνωρίζοντας ότι το επιτόκιο μου είναι 3%.
  E-mail: filippe.elo88@gmail.com
  +Whatsapp: +43 681 10448252

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 7. Γεια σας εδώ είναι όλα.
  Έχουν ανάγκη από χρήματα χρηματοδότηση; Τα καλοκαίρια να απορρίψει από τις τράπεζες; Μεγαλύτερη ανησυχία έχει αφήσει σας, το όνομά μου είναι η κα ΑΝΝΑΜΑRIA είμαι μια γυναίκα με ένα πολύ υψηλό κεφάλαιο και είναι στη διάθεσή σας για να σας προσφέρουν δάνεια χρημάτων μεταξύ ιδιωτών και σοβαρότητα από 1.000 έως 900.000 ευρώ. Έτσι, εάν είστε ένα άτομο σοβαρότητα και ειλικρινής και σας έχουν ανάγκη, επικοινωνήστε γρήγορα μαζί τους με αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε δουλειές. Μόνο οι άνθρωποι που είναι σε θέση να ξεπληρώσουν. Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους για περισσότερες πληροφορίες.

  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: christinamaria.lunetta021@gmail.com
  ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: christinamaria.lunetta021@gmail.com


  Ευχαριστούμε
  PS: θέλετε να κάνετε παρελθόν το μήνυμα στους φίλους σας ή κοινόχρηστο σαν κι εμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γεια σας

  χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο χρειάζονται ένα δάνειο για την αγορά του σπιτιού σας, για επαγγελματικούς λόγους, για την επίτευξη των έργων σας επικοινωνήστε μαζί μου. Είμαι ειλικρινής και αξιόπιστη γαλλική δανειστή. Η προσφορά μου κυμαίνεται από 3.600 € έως 6.200.000 €.

  e-mail: stephannefillon@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γεια σας!
    Δουλεύω για μια τράπεζα που προσφέρει ένα δάνειο ύψους 1.000 € έως 500.000 € για όλα τα πρόσωπα που είναι σε θέση να επιστρέψει με τόκο με επιτόκιο που κυμαίνεται από 2%. Σύμφωνα με το αιτούμενο ποσό του δανείου το κάνετε αυτό στους ακόλουθους τομείς:
  Οικονομικές Έτοιμο
  - Δάνειο Ακίνητα
  - Επενδύσεις Δάνειο
  - Δάνειο Αυτοκινήτου
  - Σταθεροποίηση χρέους
  - Εξαγορά της πίστωσης
  - Προσωπικό δάνειο
  Εάν είστε πραγματικά στην ανάγκη ενός δανείου, παρακαλούμε γραφής.
  Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την απάντησή σας.
  Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: horvatovajanas3@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. προσφέρει δάνειο αξιόπιστη και γρήγορη

  Είστε στην αναζήτηση για να επιλύσετε τα προβλήματά σας και οικονομικά σχέδια . Μην σπαταλάτε το χρόνο σας για να είναι αναστατωμένος, είμαστε εδώ για εσάς που υποστηρίζονται για τα οικονομικά σου προβλήματα. Θα χορηγεί δάνεια των χρημάτων που κυμαίνονται από € 3.000 έως 800000 ευρω .Εγώ χορηγεί δάνεια Οικονομική , στεγαστικό Δάνειο , επενδυτικό Δάνειο,
  Το αυτοκίνητο δάνειο , προσωπικό Δάνειο . Είμαι διαθέσιμος να ικανοποιήσει τους πελάτες μου σε μια μέγιστη διάρκεια 3 Ημέρες μετά την παραλαβή της αίτησή σας.
  Το πρόσωπο δεν είναι σοβαρό να απέχουν. Διεύθυνση: horvatovajana71@gmail.com ή whatsapp:+13468679412
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. προσφέρει δάνειο αξιόπιστη και γρήγορη

  Είστε στην αναζήτηση για να επιλύσετε τα προβλήματά σας και οικονομικά σχέδια . Μην σπαταλάτε το χρόνο σας για να είναι αναστατωμένος, είμαστε εδώ για εσάς που υποστηρίζονται για τα οικονομικά σου προβλήματα. Θα χορηγεί δάνεια των χρημάτων που κυμαίνονται από € 3.000 έως 800000 ευρω .Εγώ χορηγεί δάνεια Οικονομική , στεγαστικό Δάνειο , επενδυτικό Δάνειο,
  Το αυτοκίνητο δάνειο , προσωπικό Δάνειο . Είμαι διαθέσιμος να ικανοποιήσει τους πελάτες μου σε μια μέγιστη διάρκεια 3 Ημέρες μετά την παραλαβή της αίτησή σας.
  Το πρόσωπο δεν είναι σοβαρό να απέχουν. Διεύθυνση: horvatovajana71@gmail.com ή whatsapp:+13468679412
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γεια σας
  Χρειάζεται χρηματοδότηση για το σπίτι σας, την επιχείρησή σας, για αγορά αυτοκινήτου, αγοράστε μοτοσικλέτα, για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση, για περισσότερες αμφιβολίες προσωπικές ανάγκες σας. Θα χορηγεί προσωπικά δάνεια κυμαίνονται από 1.000 € έως € 8.000.000, με ονομαστικό επιτόκιο του 3% ανεξαρτήτως ποσού. Πείτε μας στις εφαρμογές του δανείου σας το ακριβές ποσό που θέλετε και την ημερομηνία. Παρακαλούμε γράψτε μας για την προσωπική σας δάνεια 24/24 ώρες.
  Υ.Γ: Θα δανείζουν μόνο σε άτομα διαδόχους για να με πληρώσει.
  Επικοινωνήστε μαζί μου στο: juliennesalvarez@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Χρειάζεστε ή θέλετε να επενδύσετε σε διάφορους τομείς. Η τράπεζα BGFI Group Finance είναι εκεί για να σας βοηθήσει από όλα. Παρέχουμε δάνεια από € 2000 έως € 300.000 με επιτόκιο 3%. Για ό, τι θέλουν να επενδύσουν είμαστε επίσης στη διάθεσή σας για να σας καλωσορίσουμε τότε οι άνθρωποι μου έκαναν το αίτημά σας για δάνειο και επένδυση από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γεια σας!
  Είμαι δανειστής μεταξύ ενός ατόμου. Κάνουμε νομικά και νομικά έξοδα, προσφέρουμε € 2.000 έως € 800.000 με επιτόκιο 3% ετησίως. Είμαστε διαθέσιμοι για να βοηθήσουμε όποιον θέλει και μπορεί να εξοφλήσει το χρέος του. Αν χρειαστεί, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail
  dimitrisnicolaros@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Γεια σας!
  Είμαι δανειστής μεταξύ ενός ατόμου. Κάνουμε νομικά και νομικά έξοδα, προσφέρουμε € 2.000 έως € 800.000 με επιτόκιο 3% ετησίως. Είμαστε διαθέσιμοι για να βοηθήσουμε όποιον θέλει και μπορεί να εξοφλήσει το χρέος του. Αν χρειαστεί, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail
  dimitrisnicolaros@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γεια σας,

  Είμαι κυρία vasilikh popoulou. Υποβάλλω μια προσφορά δανείου μεταξύ ατόμων για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας χωρίς ανησυχίες.

  Γράφω το κείμενό μου σε αυτόν τον ιστότοπο για να σας βοηθήσω να πάρετε γρήγορη και σοβαρή χρηματοδότηση.

  Έτσι εάν χρειάζεστε επείγοντα χρήματα, παρακαλώ απαντήστε μου ώστε να μοιραστώ την προσφορά μου.

  Το επιτόκιο μου είναι 3% και καλύπτει ολόκληρο το δάνειο. Η χρηματοδότηση μου είναι 800.000 ευρώ.

  Η ηλεκτρονική μου διεύθυνση: vasilikhpopoulou@gmail.com

  Καλή μέρα σε σας.

  εγκάρδια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Χρειάζεστε ή θέλετε να επενδύσετε σε διάφορους τομείς. Η ομάδα τραπεζών Finance είναι εδώ για να σας βοηθήσει από όλους. Παρέχουμε δάνεια από € 2000 έως € 300.000 με επιτόκιο 3%. Για ό, τι θέλουν να επενδύσουν είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε τότε οι άνθρωποι μου έκαναν το αίτημα δανείου σας και την επένδυση από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γεια σας Όλοι, χρειάζεστε ένα δάνειο; Αναζητάτε κεφάλαια για την αποπληρωμή πιστώσεων και χρεών; Προσφέρουμε Δάνεια χωρίς Πιστωτικούς Έλεγχους, Χωρίς εξασφάλιση, Εύκολα βήματα, γρήγορη χρηματοδότηση και χαμηλό επιτόκιο 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Oceanicfinance113@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Χρειάζεστε ή επιθυμείτε να επενδύσετε σε περισσότερους από έναν τομείς. Η Τράπεζα Group Finance είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τα πάντα. Χορηγούμε δάνεια από € 2.000 σε € 3.000.000 με επιτόκιο 3%. Για ό, τι θέλει να επενδύσει, είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε, ώστε οι κάτοικοι μου έκαναν την αίτηση δανείου και την επένδυσή σας από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

  Viber: +22962026090

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Επικοινωνία: farkajvasilis@gmail.com

  Προώθηση ειδικής προσφοράς πίστωσης
  Χρειάζεστε δάνειο γέφυρας;
  Χρειάζεστε πίστωση με επιτόκιο 3%;
  Χρειάζεστε υποθήκη;
  Χρειάζεστε υποθήκη;
  Έχετε πίστωση εντός 24 ωρών;
  Επικοινωνήστε με την ακόλουθη διεύθυνση για να λάβετε την πίστωσή σας από € 500 έως € 2,000,000 σε μια περίοδο 24 ωρών.

  Επικοινωνία: farkajvasilis@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. πάρτε 2% νόμιμο δάνειο για
  επιχειρηματικούς σκοπούς, αγοράστε σπίτι και πληρώστε ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Χρειάζεστε 2% αξιόπιστο δάνειο για
  επιχειρηματικές επενδύσεις, για την ανακαίνιση του σπιτιού και για την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο
  να κάνετε επιχειρήσεις και να πληρώνετε ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Χρειάζεστε ή επιθυμείτε να επενδύσετε σε περισσότερους από έναν τομείς. Η Τράπεζα Group Finance είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τα πάντα. Χορηγούμε δάνεια από € 2.000 σε € 3.000.000 με επιτόκιο 2%. Για ό, τι θέλει να επενδύσει, είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε, ώστε οι κάτοικοι μου έκαναν την αίτηση δανείου και την επένδυσή σας από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

  - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

  - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

  - Για την υλοποίηση ενός έργου

  - Ή για άλλους λόγους

  Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

  Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

  Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

  - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

  - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

  - Για την υλοποίηση ενός έργου

  - Ή για άλλους λόγους

  Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

  Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

  Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Χρειάζεστε ή επιθυμείτε να επενδύσετε σε περισσότερους από έναν τομείς. Η Τράπεζα Group Finance είναι εδώ για να σας βοηθήσει με τα πάντα. Χορηγούμε δάνεια από € 2.000 σε € 3.000.000 με επιτόκιο 2%. Για ό, τι θέλει να επενδύσει, είμαστε επίσης διαθέσιμοι για να σας καλωσορίσουμε, ώστε οι κάτοικοι μου έκαναν την αίτηση δανείου και την επένδυσή σας από τη διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

  - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

  - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

  - Για την υλοποίηση ενός έργου

  - Ή για άλλους λόγους

  Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

  Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

  Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Χρειάζεστε 2% αξιόπιστο δάνειο για
    τις επιχειρηματικές επενδύσεις, την ανακαίνιση του σπιτιού και την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο
    να κάνετε επιχειρήσεις και να πληρώνετε ιατρικούς λογαριασμούς επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. πάρτε 2% νόμιμο δάνειο για
    για επαγγελματικούς σκοπούς, για την ανακαίνιση του σπιτιού και για την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com


   

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

  - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

  - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

  - Για την υλοποίηση ενός έργου

  - Ή για άλλους λόγους

  Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

  Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

  Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

  - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

  - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

  - Για την υλοποίηση ενός έργου

  - Ή για άλλους λόγους

  Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

  Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

  Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως είτε

  - Για να αναζωογονήσετε τις δραστηριότητές σας

  - Ανακαίνιση του εσωτερικού του διαμερίσματος, του σπιτιού, του κτιρίου κτλ ...

  - Για την υλοποίηση ενός έργου

  - Ή για άλλους λόγους

  Αλλά δυστυχώς η τράπεζα καθορίζει προϋποθέσεις που δεν μπορείτε να εκπληρώσετε. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από € 3.000 έως € 500.000 με επιτόκιο 3%.

  Σημείωση: "Το δάνειο σας δεσμεύει και πρέπει να επιστραφεί. Ελέγξτε τις δυνατότητες αποπληρωμής πριν δεσμευτείτε »μόνο σοβαρό άτομο.

  Άμεση επικοινωνία Email: irabebeirapyrgos@outlook.fr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Χρειάζεστε 2% αξιόπιστο δάνειο για
    τις επιχειρηματικές επενδύσεις, την ανακαίνιση του σπιτιού και την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. πάρτε 2% νόμιμο δάνειο για
    για επαγγελματικούς σκοπούς, για την ανακαίνιση του σπιτιού και για την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο από έναν αξιόπιστο ιδιώτη δανειστή θα σας χορηγήσει ένα χρήμα χωρίς άγχος; Αν ναι, τότε είστε στη σωστή κατεύθυνση. Πάρτε τα χρήματά σας μέσα σε 5 ώρες. Είμαι ο Hobelman, ένας επιχειρηματίας και μάλιστα ένας ιδιωτικός δανειστής. Θα ήθελα να δημιουργήσω έναν κλάδο των δραστηριοτήτων μου στη χώρα σας, αν μπορείτε να συνδεθείτε μαζί μου με έναν σημαντικό επιχειρηματία εκεί. Δίνω δάνειο με επιτόκιο 2%. γράψτε σε μένα μέσω αυτού του μηνύματος hobelmanfinance@gmail.com

  Whatsapp: +17816567138
  https://hobelmanfinance346789211.wordpress.com/
  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hobelmanfinance@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Γεια σας κύριε και κυρία,
  Είμαι ιδιώτης με σημαντικό κεφάλαιο που ο Jr θέτει στη διάθεση σοβαρών και έντιμων δανειοληπτών. Προσφέρω δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 99.000 δολάρια χωρίς γρήγορο χρόνο ανακύκλωσης και με σταθερό επιτόκιο.
  Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας σε μένα.

  Email: arianedubois126@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Γεια σε όλους,
  Η εταιρεία μας χορηγεί δάνειο όλων των τύπων τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για την επιχείρησή σας ή για προσωπική σας δουλειά; Μην παραλείψετε να μας στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για περισσότερες πληροφορίες Email: customercare@kabusinesshome.com

  Ευχαριστώ
  Ενήλικας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Γεια σου
  Είμαι η κυρία Άντα gan. Προσφέρουμε μια σειρά από δάνειο από το άτομο, που μπορεί να φτάσει τα όνειρά τους χωρίς ανησυχίες.
  Γράφω το κείμενό μου σε αυτό το site για να σας βοηθήσει να πάρετε μια γρήγορη και αξιόπιστη χρηματοδότηση.
  Έτσι εάν χρειάζεστε επειγόντως χρήματα, παρακαλώ απαντήστε μου για να κάνω εκείνο το μέρος της πρότασης μου.
  Μου το επιτόκιο είναι 3% και εκτείνεται σε όλο το δάνειο. Μου ικανότητα άντλησης κεφαλαίων είναι 900 000 ευρώ.
  Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το mail:adajgan@gmail.com διεύθυνση
  Καλημέρα.
  Με ικανοποίηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Γεια σου
  Είμαι η κυρία Άντα gan. Προσφέρουμε μια σειρά από δάνειο από το άτομο, που μπορεί να φτάσει τα όνειρά τους χωρίς ανησυχίες.
  Γράφω το κείμενό μου σε αυτό το site για να σας βοηθήσει να πάρετε μια γρήγορη και αξιόπιστη χρηματοδότηση.
  Έτσι εάν χρειάζεστε επειγόντως χρήματα, παρακαλώ απαντήστε μου για να κάνω εκείνο το μέρος της πρότασης μου.
  Μου το επιτόκιο είναι 3% και εκτείνεται σε όλο το δάνειο. Μου ικανότητα άντλησης κεφαλαίων είναι 900 000 ευρώ.
  Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το mail:adajgan@gmail.com διεύθυνση
  Καλημέρα.
  Με ικανοποίηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

  Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
  Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή