Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαϊου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :




  
~
*** 5 Μαΐου
Μεγαλομαρτύρων Ειρήνης (1) (†β΄αι.), Γαϊανού, Γαΐου, Νεοφύτου. Οσίου Ευθυμίου, επισκόπου Μαδυτών, του θαυματουργού.

(1)Η αγία Ειρήνη, της οποίας το λαϊκό όνομα ήταν Πηνελόπη, γεννήθηκε στη πύλη Μαδεδλών της Περσίας και γονείς της ήταν ο έπαρχος Λικίνιος και η ευγενής Λικινία. Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε την γραμματική της εκπαίδευση κοντά σε έναν από τους πλέον σοφούς διδασκάλους της εποχής της, τον Απελλιανό, ο οποίος δίδαξε στη Πηνελόπη τη θύραθεν σοφία, ενώ την χριστιανική πίστη την διδάχθηκε από μια χριστιανή υπηρέτρια του πατέρα της. Όταν τελείωσε η κατήχηση βαπτίσθηκε χριστιανή και έλαβε το όνομα Ειρήνη. Όταν ο Λικίνιος έμαθε ότι η κόρη του έγινε χριστιανή διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου για να σκοτωθεί. Αλλά από θαύμα το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε εκείνον. Μεγάλη ήταν η σύγχυση των παραβρισκομένων, αλλά η αγία τους καθησύχασε και αφού προσευχήθηκε με θέρμη, ο πατέρας της αναστήθηκε. Αμέσως βαπτίσθηκαν όλοι χριστιανοί. Στη συνέχεια η αγία περιόδευσε σε αρκετά μέρη όπου, δίδαξε το λόγο του Θεού και έκανε πολλά θαύματα. Στο τέλος αποσύρθηκε σε ένα ερημικό μέρος έξω από την Έφεσο όπου έζησε με προσευχή και άσκηση.
~   05/05 Απολυτίκιο Αγ. Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης - 5 ΜΑΙΟΥ:
 https://youtu.be/9-l1ScQ5VyI?list=PL175C10CE6A189986 .-


~
***  Πήγαν να κάνουν διάρρηξη και έπεσαν σε αστυνομικό της Ασφάλειας
     
«Στα πράσα» έπιασε  αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας τρεις Έλληνες και έναν Αλβανό, την ώρα που προσπαθούσαν να παραβιάσουν αποθήκη σπιτιού στην οδό Παπατσώνη στην Καλαμάτα, το βράδυ του Σαββάτου.
Ο αστυνομικός είδε τους τέσσερις άντρες και καθώς η συμπεριφορά τους του φάνηκε ύποπτη, κάλεσε ενισχύσεις. Μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν τρεις Έλληνες ηλικίας 58, 60 και 60 ετών, καθώς και έναν 34χρονο Αλβανό.
Οι δράστες είχαν διαρρήξει την αποθήκη του σπιτιού, αλλά όταν έγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό, δεν είχαν προλάβει να αφαιρέσουν κάτι.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, ενώ, όπως προέκυψε, ο 34χρονος Αλβανός διέμενε παράνομα στη χώρα. Σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Β.Β.
~
*** Στις 16 Μαΐου αρχίζει η 4η Ανθοκομική Έκθεση
      
Για 4η φορά διοργανώνεται φέτος η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί κατά το διάστημα από 16 έως 24 Μαΐου στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.
H 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας θα δώσει την ευκαιρία σε όσους την επισκεφθούν να θαυμάσουν και να αγοράσουν ανοιξιάτικα λουλούδια σε πανδαισία χρωματισμών, καθώς και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών, αλλά και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης, θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά για παιδιά.
Όσοι φυτωριούχοι, ανθοπώλες, καταστηματάρχες με γεωργικά εφόδια κ.ά. ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, ακόμη και από περιοχές εκτός Μεσσηνίας, μπορούν να συμπληρώσουν σχετική αίτηση.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από 9.00 έως 13.00 και από 18.00 έως 23.00, όλες τις ημέρες διοργάνωσής της.
Επίσης, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα της 4ης Ανθοκομικής  Έκθεσης μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, συμμετέχει με παράλληλη δράση, που έχει θέμα «Ιδιωτικές συλλογές – Νοσταλγία». Η δράση αυτή θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Μαΐου  και την Κυριακή 17 του μήνα, στο νότιο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Θα παρουσιασθούν ιδιωτικές συλλογές με αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν με μεράκι, αγάπη και πάθος.
Οι ενδιαφερόμενοι συλλέκτες, που κατέχουν συλλογές αντικειμένων όπως παλιές φωτογραφικές μηχανές, ραδιόφωνα, νομίσματα, κόμικς, φωτογραφικά άλμπουμ κι άλλα μικροαντικείμενα και υλικά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παπατσώνη 4, τηλ. 27213 60856, ώρες 9.00 – 13.00, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση, μέχρι την Τρίτη 12 Μαΐου. 




~
*** Εξετάζεται φόρος 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις καταθέσεων με στόχο την είσπραξη 180 εκατ. ευρώ
analhpsh1
Την επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων εξετάζει η κυβέρνηση ως εναλλακτικό μέτρο τόνωσης των εσόδων, αλλά και ως δημοσιονομικό ισοδύναμο στα μέτρα που απορρίπτει η τρόικα.
Από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, που έχει ήδη τύχει επεξεργασίας από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προβλέπεται πως το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει σε ετήσια βάση έως και 180 εκατ. ευρώ.
Το τέλος ανάληψης καταθέσεων θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ (0,001 ευρώ η επιβάρυνση) και θα παρακρατείται τόσο κατά τις συναλλαγές στο γκισέ της τράπεζας, όσο και στις συναλλαγές που διεκπεραιώνονται μέσω ΑΤΜ και ηλεκτρονικής τραπεζικής (phone banking, web banking, κ.α.).
Το τέλος δεν θα επιβαρύνει την κατάθεση χρημάτων στις τράπεζες, αλλά μόνον την ανάληψη. Ωστόσο δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που καταθέτης μεταφέρει χρήματα μεταξύ λογαριασμών που είναι ο ίδιος δικαιούχος (αυτά δεν φεύγουν από την τράπεζα).
~
*** Κυβέρνηση: Περιμένοντας... απαντήσεις για τον υπουργό που έβγαλε(;) 80.000 ευρώ στο εξωτερικό
maximou1
Σιγή ιχθύος τηρεί η κυβέρνηση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη” για αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο.
Την αποκάλυψη του ονόματος αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να περάσει στην αντεπίθεση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν την δική τους έρευνα και έχουν καταλήξει “ότι το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο”.
Μάλιστα σημειώνει ότι το τραπεζικό απόρρητο το επικαλείται η εφημερίδα για να προστατευθεί η ίδια και ότι εάν υπάρχουν πράγματι αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν τρόποι για να δημοσιοποιηθούν. Άλλωστε κάτι παρόμοιο έκανε και η κυβέρνηση όταν αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.
Κυβερνητικά στελέχη πάντως αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Μέσα Ενημέρωσης κάνουν παρόμοια δημοσιοεύματα χωρίς όμως να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες καταγγελίες και σημειώνουν ότι “αυτή η πρακτική θα πρέπει να σταματήσει διαφορετικά είναι λάσπη στον ανεμιστήρα”. Πάντως αυτή την φορά το πρόσωπο του υπουργού φωτογραφιζόταν και σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινώνησαν μαζί του.
Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα “Μακεδονία” αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού καθώς δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο. Επιμένει όμως ότι διαθέτει το απαραίτητο αποδεικτικό έγγραφο. Σημειώνει δε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό ο οποίος είπε ότι όσο είναι στην κυβέρνηση δεν έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.
~
*** Ανάσα ρευστότητας αναζητά το Μαξίμου
anasa1
Η Αθήνα, με το πρόσχημα ότι επιδιώκει «συνολική συμφωνία» για όλα μέχρι τον Ιούνιο, ουσιαστικά αναζητά τόπους για να αποφύγουν μία στάση πληρωμών τον Μάιο, ώστε να «τσουλήσουν» τα πράγματα έως τις πληρωμές προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο.

Με κάθε δυνατό τρόπο η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την οικονομική ασφυξία που συνεπάγεται το «ναυάγιο» στις προσπάθειες για επίτευξη μίας «ενδιάμεσης συμφωνίας» μετά τη δίμηνη παράταση του Φεβρουαρίου. Πρόσωπο-κλειδί των εξελίξεων αναδεικνύεται ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι.
Το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει στη Φραγκφούρτη σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να συναντήσουν απόψε στις 21:30 τον Μάριο Ντράγκι.
Στη Φραγκφούρτη οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα ζητήσουν από τον κύριο Ντράγκι, όχι μόνον να μην κλείσει τη γραμμή χρηματοδότησης από τον ELA, αλλά και να δώσει έμμεση χρηματοδότηση στην Αθήνα εγκρίνοντας την Τετάρτη την αύξηση του ορίου δανεισμού από έντοκα κατά 2-3 δισ. ευρώ (από τα 15 δισ. που έχουν φτάσει σήμερα σε περίπου 17-18 τουλάχιστον).
Θα του εξηγήσουν μάλιστα ότι αν βάλει φρένο στη χρηματοδότηση, η Αθήνα θα αναγκαστεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αντί τους δανειστές.
Τέλος, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πληρώσει με νύχια και με δόντια τα 750 εκατ. που απομένουν προς το Ταμείο για το μήνα Μάιο (στις 12 του μηνός). Μετά από αυτή, η επόμενη μεγάλη πληρωμή σε δανειστές (πέραν πληρωμών για «μικροποσά» της τάξεως των 300-600 εκατ. τον Ιούνιο προς το ΔΝΤ), είναι στις 20 Ιουλίου με 3,5 δισ. (και άλλα 3,2 δισ. τον Αύγουστο) προς την ΕΚΤ.
~
***  Ξηλώνουν τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με τροπολογία που κατέθεσαν το βράδυ πριν την Πρωτομαγιά- Έντονες αντιδράσεις
diaygeia1
Η κυβέρνηση προχωρά στο ξήλωμα βήμα-βήμα της Διαύγειας, μετά από περίπου δέκα χρόνια, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Εσωτερικών “εκδημοκρατισμός της διοίκησης-καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνησης-αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις”. Η εν λόγω προσθήκη ανοίγει το δρόμο για την κατάργησή της.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το θέμα της έγκρισης δαπανών.
 Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών να μεταβάλλει τον τρόπο που λειτουργεί το πρόγραμμα Διαύγεια, βάση του οποίου προκειμένου να εκτελεστούν οι εντολές που αφορούν σε δαπάνες του δημοσίου, θα πρέπει προηγούμενα να έχουν δημοσιοποιηθεί στον σχετικό ιστότοπο.
Με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία εισήχθη στις 30 Απριλίου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Δημόσια Διοίκηση, το καθεστώς αυτό επιχειρείται να αλλάξει για ανακλητικές πράξεις που εκδίδονται την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
~
*** Χρυσόγονος: Ναι στο δημοψήφισμα αν οι δανειστές επιμένουν σε ασύμφορα μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)
xrysogonos
O Eυρωβουλευτής του Σύριζα και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Χρυσόγονος κάλεσε για υπομονή μέχρι να "
αποτινάξουμε τη μνημονιακή υποτέλεια" όπως τόνισε ο ίδιος και δήλωσε πως το δημοψήφισμα είναι στον ορίζοντα σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν σε αδιέξοδα μέτρα!
CRASHonline.gr - Ο Κώστας Χρυσόγονος στο "Χωρίς Αναισθητικό" (2) : https://youtu.be/8ln-8mzJmnk ,.-
CRASHonline.gr - Ο Κώστας Χρυσόγονος στο "Χωρίς Αναισθητικό" (1) : https://youtu.be/1q3Io572xHI ,.-
~
***  Πρόγραμμα κατάρτισης για 15.000 άνεργους νέους
     
Θα αφορά αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ Δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης για 15.000 άνεργους στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, του λιανικού εμπορίου, της εξωστρέφειας και του διεθνούς εμπορίου, αλλά και στις Τεχνολογίες των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα θα αφορά συνολικά 15.000 ανέργους ηλικίας από 18 έως 24 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ στα ΝΕΑ, θα παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικές – επαγγελματικού προσανατολισμού, συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης προσόντων, καθώς και πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στους εξής τομείς: εφοδιαστική αλυσίδα (logistics), λιανικό εμπόριο, εξωστρέφεια και διεθνές εμπόριο (έμφαση στον πρωτογενή τομέα), τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών.
Κάθε ωφελούμενος θα επιδοτηθεί με 1.471,60 ευρώ, ενώ ο πάροχος για κάθε τμήμα κατάρτισης θα λαμβάνει 840 ευρώ.
Το πρόγραμμα προβλέπει πρακτική άσκηση (on the job training) σε επιχειρήσεις με συναφές αντικείμενο, στο οποίο θα καταρτιστούν οι άνεργοι με 120 ώρες θεωρία και 260 ώρες πρακτική άσκηση μέσα στην επιχείρηση.
Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνει σε δύο στάδια, ώστε να συνδυάζεται η θεωρία με την πρακτική στις επιχειρήσεις. Το πρώτο στάδιο θα αφορά 60 ώρες κατάρτισης στην έναρξη της δράσης και δεύτερο 60 ώρες θεωρίας μετά την υλοποίηση ενός μήνα πρακτικής άσκησης.
Θα δημιουργηθεί ειδικό μητρώο των επιχειρήσεων των κλάδων που θα ζητούν ανέργους για πρακτική άσκηση (ανά ειδικότητα και περιοχή).
Στις αιτήσεις οι επιχειρήσεις θα αναφέρουν: α) τον αριθμό των ατόμων (ανά ειδικότητα) που θέλουν να απασχολήσουν για την απόκτηση της εργασιακής εμπειρίας και πρακτικής άσκησης, β) τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν σε σταθερή βάση και την περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται.
Οι επιχειρήσεις όπου θα κάνουν πρακτική οι άνεργοι δε θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.
Ειδικότερα, σε περίπτωση που συντρέξει μείωση προσωπικού ένεκα απόλυσης θα πρέπει η επιχείρηση να προβεί σε νέα πρόσληψη, ούτως ώστε να διατηρείται σταθερός ο αριθμός του υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι σε όλα τα μέχρι τώρα προγράμματα οι επιχειρήσεις δε θα έπρεπε να απολύσουν το προσωπικό το τελευταίο τρίμηνο πριν από την υποβολή αιτήσεων, ενώ τώρα θα μπορούν να έχουν απολύσει πριν και όχι κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Στον αριθμό του προσωπικού δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των πρακτικά ασκουμένων. Οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν στο σύστημα Εργάνη του υπουργείου Εργασίας τους ανέργους που θα απασχολήσουν για πρακτική άσκηση.
~
***  Πολίτης ζητά αποζημίωση από την Περιφέρεια για ζημιά σε ΙΧ από λακκούβα
     
Ποσό που ανέρχεται στα 4.500 ευρώ περίπου, εντόκως,  ζητά πολίτης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αποζημίωση για τις υλικές ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητό του, όταν έπεσε σε λακκούβα καθώς κινούνταν στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αρφαρών-Πηδήματος.
Ο ζημιωθείς κατέθεσε αγωγή στις 27 Μαρτίου 2008 και ασκήθηκε προσφυγή, που θα συζητηθεί στις 13 Μαΐου στο Μονομελές  Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.
Το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ορίσει δικηγόρο για τη δικαστική της εκπροσώπηση. 
~
***  «Τραβιάτα» με τον Δημήτρη Πλατανιά
     
Ο Πολιτιστικός Αντίλογος και το ταξιδιωτικό γραφείο Ζαφειροπουλος Travel οργανώνουν ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα, για την παράσταση «Τραβιάτα» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρωταγωνιστής στη διάσημη όπερα είναι ένας δικός μας καλλιτέχνης, ο Δημήτρης Πλατανιας.
Η αναχώρηση με πούλμαν θα γίνει από την πλατεία της Υπαπαντής την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 16.00. Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ και αφορά στη μετακίνηση και εξασφαλισμένο εισιτήριο στην πλατεία του θεάτρου Ολύμπια. Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαιτείται η άμεση κράτηση εισιτηρίου.
Πληροφορίες: Zafiropoulos travel 2721095400, Ανδρέας Ζαγάκος 6982301817, Βασίλης Ζαφειροπουλος 6945190020.  Α.Π.
~
***  «Ψαλίδισμα» στις αποδοχές στα Νομικά Πρόσωπα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
     
Στη λογική της εξοικονόμησης πόρων στο δημοτικό ταμείο, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης στη χώρα, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας προχώρησαν σε μείωση των εξόδων παράστασης των προέδρων και αντιπροέδρων, αλλά και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.
Η αρχή έγινε στην τελευταία συνεδρίαση της «Φάρις». Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, περικόπτονται - για τρίτη φορά - οι αποζημιώσεις που προσφέρονται στους αιρετούς της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, η μηνιαία αποζημίωση του προέδρου Θανάση Ηλιόπουλου περικόπτεται από τα 720 ευρώ (μεικτά) στα 690 ευρώ. Η δε αποζημίωση των διοικητικών συμβούλων περικόπτεται από τα 23 ευρώ (μεικτά) στα 20. Έως τώρα οι διοικητικοί σύμβουλοι αποζημιώνονταν για μέχρι τρεις συνεδριάσεις το μήνα, ενώ στο εξής θα αποζημιώνονται για μέχρι δύο συνεδριάσεις το μήνα.
Το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα, όπου κατά πλειοψηφία (υπέρ οι παρόντες σύμβουλοι της πλειοψηφία, κατά οι παρόντες σύμβουλοι του Ανοιχτού Δήμου, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Ανεξάρτητης Συμμαχίας και λευκό από τον εκπρόσωπο της Αλλαγή, Γ. Χριστόπουλο) καθορίστηκαν τα έξοδα παράστασης, ανά νομικό πρόσωπο, ως εξής:
Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 120 ευρώ για τον αντιπρόεδρο.
Στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 120 για τον αντιπρόεδρο. Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, 400 ευρώ για τον πρόεδρο και 160 ευρώ για τον αντιπρόεδρο.
Στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, 400 ευρώ για τον πρόεδρο και 160 ευρώ για τον αντιπρόεδρο.
Τέλος, στη δημοτική μονομετοχική ανώνυμη εταιρεία «Διοκλής», ο πρόεδρος θα αμείβεται με 690 ευρώ, ο αντιπρόεδρος με 345 ευρώ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με 23 ευρώ ανά συνεδρίαση, με μέγιστο αριθμό τις δύο συνεδριάσεις το μήνα.  του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
*** Ξεναγήσεις στο Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας
     
  Δύο ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Μαΐου, στο Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας εκ μέρους της ανασκαφέως, αρχαιολόγου Ξένης Αραπογιάννη.
Η πρώτη ξενάγηση έγινε στην ομάδα «Πάμε βόλτα» και την παρακολούθησαν περισσότερα από 60 άτομα, ενώ η δεύτερη στους μαθητές της 6ης τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους.
Οι ξεναγήσεις έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας να γνωρίσουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας τον αρχαιολογικό θησαυρό της Αρχαίας Θουρίας και να συμμετάσχουν στην προβολή και ανάδειξη του χώρου.
~
***  Χωρίς ρεύμα το κέντρο της Καλαμάτας
     

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα μεγάλο μέρος της οδού  Αριστομένους καθώς και η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται στο δρόμο για να επισκευάσουν το συντομότερο τη βλάβη που προκάλεσε τη διακοπή. 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Οι καλαματιανοί έδειξαν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά (φωτογραφίες και βίντεο)
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πραγματικά συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Άτομα όλων των ηλικιών και μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες βρέθηκαν για ένα κοινό σκοπό, τη στήριξη στο Δημήτρη Νινιό.
Μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης ήταν εκεί φανερά συγκινημένος.
Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο "Θάρρος".
Video: Φιλικό Δημήτρη , https://youtu.be/-tu0D5JfKYY  .-
~
*** Σήμερα(χθές04-05 ) στο Στάδιο για φιλανθρωπικό σκοπό Παλαίμαχοι Super Stars Μεσσηνίας- παλαίμαχοι ΑΕΚ
      
Φιλικό ματς μεταξύ της ομάδας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Super Stars Μεσσηνίας και της ΑΕΚ, διεξάγεται σήμερα και ώρα 4.00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, τα έσοδα το οποίου θα διατεθούν  για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η ανταπόκριση των Μεσσήνιων φιλάθλων (τα εισιτήρια κοστίζουν 2 ευρώ και ο καθένας μπορεί να τα προμηθεύεται από τα μέλη του ΔΣ των Super Stars Μεσσηνίας) είναι μεγάλη. Έτσι επιβεβαιώνεται πως η αθλητική οικογένεια του Νομού μας είναι ευαισθησία.
Στην αποστολή παλαιμάχων της ΑΕΚ συμμετέχουν οι εξής:
Σεραφείδης, Μανωλάς, Νεστορίδης, Καραφέσκος, Αρδοίζογλου, Παπαϊωάννου, Μπατίστα, Τόσκας, Παπαδόπουλος, Μαύρος, Καραγκιοζόπουλος, Στυλιανόπουλος, Μουσούρης, Κωνσταντινίδης, Λέτσας, Ζήσης, Πορφύρης, Σαρκίδης, Ανδρικούλας, Σιμιγδαλάς, Αντωνόπουλος, Θεοχαρίδης, Κούτουλας.
Ο προπονητής της ομάδας του Συνδέσμου Παλαιμάχων Super Stars Μεσσηνίας Αντώνης Χατζηαγγελής, έχει καλέσει για τη σημερινή συνάντηση 27 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στις 3.00 μ.μ. στα αποδυτήρια και είναι οι εξής:
Καλλιντέρης, Πλακουδάκης, Χατζής, Ηλιόπουλος, Κολοκάθης, Μάνα, Μπάλλας, Μπλέτσας, Χατζηαγγελής, Σ. Χριστόπουλος, Τ. Χριστόπουλος, Θειακός, Γκούνης, Παναγόπουλος, Μαρινάκης, Γουρδέας, Μούργος, Γυφτοχρήστος, Μισέρος, Μαντούκας, Παυλέας, Πουρσανίδης, Βασιλόπουλος, Μουστάκας, Τριανταφυλλάκης, Σεβαστέλης.
Για όλους όσοι βρεθούν στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας θα υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις (όπως μοίρασμα φανέλων και μπαλών από τα καταστήματα αθλητικών ειδών «Alma Sport” του Κώστα Ηλιόπουλου, που είναι και ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Παλαιμάχων Super Stars Μεσσηνίας ευχαριστούν όλους τους χορηγούς που βοηθούν στη διοργάνωση του φιλικού αγώνα.
  Δεξίωση και βραβεύσεις
Μετά τη λήξη της φιλικής συνάντησης (στις 7.00 μ.μ.) θα δοθεί δεξίωση στην ταβέρνα «Μένης» (στο Πήδημα), προς τιμήν της αποστολής της ομάδας παλαιμάχων της ΑΕΚ. Μάλιστα, θα γίνει βράβευση του επίτιμου προέδρου της «Μαύρης Θύελλας» Λυκούργου Γαϊτανάρου από το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Super Stars Μεσσηνίας και του πρώην προέδρου του Αστέρα Αρφαρών και εκ των  χορηγών του φιλικού ματς, Βασίλη Σακκά από τους παλαίμαχους της ΑΕΚ.
~
*** Ατρόμητος: «Πρώτη ηθική δικαίωση η απόφαση για Σπανό και Αγγελόπουλο»                  
«Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους» 
Ατρόμητος: «Πρώτη ηθική δικαίωση η απόφαση για Σπανό και Αγγελόπουλο»
Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε την Τρίτη ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός και ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννη Αγγελόπουλός.
Μετά την ακρόαση τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα, Εισαγγελέας και Ειδικός Ανακριτής αποφάσισαν από κοινού να μην τους επιβάλλουν κανέναν περιοριστικό όρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο άντρες παρέδωσαν «ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία» που κατέρριψαν «ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς».  Θυμίζουμε ότι χθες, Δευτέρα, ο Γιώργος Σπανός κατέθεσε μήνυση στον Τάκη Φύσσα για συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα συνέβησαν με αφορμή την κατάθεση του τελευταίου στον ανακριτή για το ματς ανάμεσα στον Ατρόμητο και στον Ολυμπιακό.
*** Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος: « Η σημερινή κοινή απόφαση της Εισαγγελέως και του Ειδικού Ανακριτή που δεν επιβάλλει κανένα περιοριστικό όρο στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος κ. Γιώργο Σπανό και στον τεχνικό διευθυντή κ. Γιάννη Αγγελόπουλο αποτελεί μια πρώτη ηθική δικαίωση για την ομάδα μας.
Τα ακράδαντα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στον Ειδικό Ανακριτή κατέρριψαν τους ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς του γνωστού πλέον σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ψευδομάρτυρα.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα ερευνήσει τη δική μας υπόθεση σε βάθος κι εμείς με την σειρά μας θα σταθούμε αρωγοί για να ξεσκεπαστεί η σκευωρία που στήθηκε σε βάρος μας».
~
***  Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό σε ρόλο σκάουτερ ο Ρότσα             
Στη Λατινική Αμερική 
Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό σε ρόλο σκάουτερ ο Ρότσα
Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, αυτή την φορά με διαφορετικά καθήκοντα. Ο πρώην τεχνικός των «πρασίνων» αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε η διοίκηση και θα αναλάβει χρέη σκάουτερ, ιδιαίτερα στην αγορά της Λατινικής Αμερικής που γνωρίζει αρκετά πράγματα.
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει ότι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αναλαμβάνει καθήκοντα σκάουτερ στο τριφύλλι και ειδικότερα στην ποδοσφαιρική αγορά της Λατινικής Αμερικής» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους «πράσινους».
Στη προπόνηση της Τρίτης, οι Μάρκους Μπεργκ και Μλάντεν Πέτριτς ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης και δεν υπολογίζονται για τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ακολούθησε ο Νάνο, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί ρεπό.



*** *** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015             
 ~ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Κυριακή  26  Απριλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-26-2015.html .-                 
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  27  Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-27-2015.html .-                              
~ Αθλητικό Σαββατο-κύριακο 26 και  27 Απριλίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/26-27-2015.html. ,                          
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-28-2015.html .-             
~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-            
~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
~ 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :

~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-    
~   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου