Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Μαϊου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  :


~

~
 

 

***  «Χαμένος» ο φυσικός θησαυρός της Βέργας (φωτογραφίες)          
      
Τα μονοπάτια της περιοχής θα μπορούσαν να εκτινάξουν τον εναλλακτικό τουρισμό
 
 Η διελκυστίνδα απόψεων γύρω από τα μονοπάτια και τα καλντερίμια στην Κάτω και Άνω Βέργα αποκάλυψε ένα φυσικό θησαυρό της περιοχής, ο οποίος υπό κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να αποτελέσει δυνατό κρίκο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Τίτλος του; Εναλλακτικός τουρισμός.
Μια κατάλληλη Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιούσε όλα τα εργαλεία που διαθέτει, προγράμματα, συνεργασίες με πανεπιστήμια, με σκοπό τη σήμανση όλου του φυσικού πλούτου, ο οποίος και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί κατάλληλα.
Και μην αντικρούσει κάποιος τα παραπάνω λέγοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ο όλος σχεδιασμός, αν υπήρχε, απαιτεί μερικές χιλιάδες ευρώ. Σαν τα χρήματα που δίνονται για... καμπαναριά εκκλησιών, πανηγύρια, καρναβάλια, λευκές ή μαύρες νύχτες (σ.σ. όπως το βλέπει ο καθένας), χορηγίες σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους προς δόξαν της γουρνοπούλας.
Ο Στάνισλαβ Λεμ, Πολωνός συγγραφέας έργων φιλοσοφικών, σατιρικών και επιστημονικής φαντασίας και ευρύτερα γνωστός ως ο δημιουργός του "Σολάρις", είχε γράψει ότι "στη ζωή δεν υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν επιλογές".
Επομένως, εξαρτάται για τη δημοτική μας αρχή πού θέλει να δεσμεύσει τα χρήματά μας. Σε όλα τα παραπάνω ή σε έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής;
Η σημερινή κάνει καθημερινά τις επιλογές της, που πληρώνομε όλοι. Κι αυτές κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα χρήματα μιας μελέτης καταγραφής των μονοπατιών της περιοχής μέσω μιας εταιρείας ή ενός πανεπιστημιακού τμήματος, αλλά και ενός ευρωπαϊκού προγράμματος.
Η Δημοτική Αρχή προτιμά μια απλή διαχείριση της καθημερινότητας, διανθισμένη από κάποια έργα βιτρίνας, από το να αποτελέσει το όργανο για τομές στη φυσιογνωμία της πόλης και του Δήμου.
Άλλες πόλεις ψάχνουν τεχνογνωσία για να επεκτείνουν τον τουρισμό τους και τη χειμερινή περίοδο. Μια έρευνα αγοράς μεταξύ των τουριστών θα μπορούσε να μας δείξει τι θέλουν από την Καλαμάτα το χειμώνα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα πρέπει να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες υποδομές και στη συνέχεια να υπάρξει το κατάλληλο μάρκετινγκ.
Όλοι γνωρίζουμε, πλέον, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ότι οι τουριστικοί όμιλοι της Ευρώπης βλέπουν μία μεγάλη κατηγορία τουριστών να απορρίπτει το μαζικό τουρισμό και να αναζητά μία άλλη μορφή ταξιδιού, πιο κοντά στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση των ρύπων και γενικά επιθυμεί ένα βιώσιμο τουρισμό.
Οι δικοί μας άρχοντες, σε αντίθεση, αρκούνται σε μια πομπώδη δήλωση, συνοδευόμενη από φωτογραφίες και τηλεοπτικές κάμερες. Ακόμα κι αν η τελευταία είναι μια πομφόλυγα...  Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
 ***   Αναστολή της 48ωρης απεργίας αποφάσισε η ΟΣΥΠΑ         
     
Αναστολή της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει για την Κυριακή και τη Δευτέρα αποφάσισε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Βουλή με το αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χάρη Σπίρτζη.
Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε δε ότι θα παρέμβει προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευχέρεια στη ροή των χρημάτων προς την ΥΠΑ, όπως ούτως η άλλως πρέπει να συμβαίνει για όλα της τα έσοδα που προέρχονται από την υπέρπτηση και τα τέλη αεροδρομίων, σύμφωνα με τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την ανταποδοτικότητα των τελών αυτών.
Επίσης, όσον αφορά δε στην άμεση αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων θα διατεθούν περίπου εννέα εκατ ευρώ για συντηρήσεις και αντικατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτομηχανολογικών.  
www.naftemporiki.gr  .-
 
***   Π. Κατσίβελας: Απορρίμματα και «ταφόπλακα» με την απόφαση του ΣτΕ για Κυπαρισσιακό          
     
Ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την απόφαση του ΣτΕ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, που - όπως είπε – «ρίχνει ταφόπλακα σε όλη την ανάπτυξη της περιοχής», θα θέσει κατά τη σημερινή συνάντηση - σύσκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος, αλλά και τον υφυπουργό Επικρατείας, στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας.
Σε χθεσινές του δηλώσεις άφησε αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και εξαπέλυσε βολές για την απόφαση του ΣτΕ για τον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Χαρακτηριστικά επισήμανε: «Το αντικείμενο της όλης συνάντησης θα είναι κυρίως η διαχείριση των απορριμμάτων, με την προστασία των δασών, και γενικότερα το περιβάλλον. Απ’ ό,τι γνωρίζετε, ο Δήμος Τριφυλίας έχει ξεκινήσει όλη τη διαδικασία για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι η ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απόφαση για το ποιον μηχανισμό θα υπερασπιστεί. Εάν θα πάει σε ένα νέο ΕΣΔΑ ή θα ακολουθήσει τον ΠΕΣΔΑ που υπάρχει. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει, και πρέπει να ξεκαθαρίσει μια δια παντός και πολύ σύντομα! Όταν το περιβάλλον δεν είναι προσδιορισμένο, και οι Δήμοι και οι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις που να έχουν προοπτική και μέλλον.
Ο Δήμος Τριφυλίας θα παρουσιάσει όλες τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει, τις πολιτικές επιλογές που έχει κάνει όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων και, βεβαίως, θα πρέπει να κουβεντιάσουμε και το λαμβάνειν απ’ το υπουργείο και το Πράσινο Ταμείο, όσον αφορά στη στήριξη του τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Υπάρχουν προτάσεις του Δήμου μας, βεβαίως και άλλων Δήμων, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Είναι πάρα πολύ σημαντική η συνάντηση, γιατί θα εκφράσει ο Δήμος Τριφυλίας τις απόψεις που έχει, εκπεφρασμένες σε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δύο φορές, και για την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού κόλπου.
Η απόφαση του ΣτΕ, έτσι όπως έχει εκτεθεί και διακονηθεί, και έτσι όπως έχει παρθεί, ουσιαστικά ρίχνει ταφόπλακα σε όλη την ανάπτυξη της περιοχής, μιας και φαίνεται πως το ανθρώπινο είδος δεν προστατεύεται από κανέναν. Μπορεί να υπάρχουν σύλλογοι, οι οποίοι είναι σεβαστοί, οι οποίοι προστατεύουν την οποιαδήποτε μορφή ζωής, φαίνεται τελικά ότι για τον ίδιο τον άνθρωπο, για τους πολίτες της Τριφυλίας, για όλους τους κατοίκους του Κυπαρισσιακού κόλπου, δεν ενδιαφέρεται κανείς. Και αυτή την υποχρέωση θα την ικανοποιήσει και θα την εκτελέσει στο ακέραιο ο Δήμος Τριφυλίας, τουλάχιστον στο κομμάτι το οποίο τον αφορά.
Με την έννοια του εθνικού πάρκου, με όρο να μην υπάρχει δόμηση απ’ το λιμάνι της Κυπαρισσίας μέχρι τη Νέδα και βέβαια για όλο τον Κυπαρισσιακό κόλπο μέχρι το Επιτάλιο, μάλλον θα πρέπει να μας πουν ότι πρέπει να τα μαζέψουμε απο εδώ και να φύγουμε. Κι επειδή δεν είμαστε αποφασισμένοι να φύγουμε από έναν τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε, από ένα περιβάλλον το οποίο ξέρουμε εμείς να το προστατεύουμε περισσότερο απ’ τον καθέναν, θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει η λογική πάλι στο τραπέζι και να αρχίσουμε να μιλάμε με όρους ανθρώπινους, γιατί και ο άνθρωπος είναι μέλος του οικοσυστήματος και δεν πρέπει να διώκεται.
Κατά συνέπεια, η απόφαση του ΣτΕ που αφορά στον Κυπαρισσιακό κόλπο, μας βρίσκει πλήρως και ολοκληρωτικά αντίθετους. Κι αυτό θα το διακονήσουμε και στον υπουργό. Βεβαίως, μπορεί να είναι μια διαδικασία και επίπονος και επώδυνη για μας, αλλά θα ’ναι μακρά και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω».   Του Ηλία Γιαννόπουλου 
~
*** Πεζοδρόμια στην Καλαμάτα; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; (φωτογραφίες)          
       
Πόση πολυτέλεια θεωρείται ένα πεζοδρόμιο δίπλα σε δρόμο που να μπορεί να περπατηθεί από πεζούς; Μάλλον μεγάλη για την Καλαμάτα! Την πόλη των αναπλάσεων, την πόλη που θέλει τουρισμό, την πόλη που επιθυμεί να γίνει και πρότυπο στην Ευρώπη.
Μάλλον τα παραπάνω έχουν μπερδέψει τους υπευθύνους και έχουν «χάσει την μπάλα» σε απλά θέματα καθημερινότητας. Θέματα που αφορούν όλους όσοι ζητούν το αυτονόητο, ένα πεζοδρόμιο που είτε ποτέ δεν κατασκευάστηκε είτε για να το διασχίσει πεζός πρέπει να βάλει στα πόδια του ερπύστριες!
Το να κάνουμε μια βόλτα σε στενούς ή απομακρυσμένους από το κέντρο δρόμους θα ήταν το εύκολο για να εντοπίσουμε την απουσία πεζοδρομίων ή κάτι που να μοιάζει με πεζοδρόμιο.
Έτσι, λοιπόν, η βόλτα έγινε σε δρόμους απ’ όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες πεζοί και, μάλιστα, πολλοί από αυτούς είναι μαθητές, δρόμους που κάποτε εγκαινιάστηκαν με εκδηλώσεις-υπερπαραγωγές και οι επίσημοι «έδιναν μάχη» για το ποιος θα κόψει την κορδέλα.
Ξεκινήσαμε από τους νέους σχετικά δρόμους, αυτούς που δημιουργήθηκαν για να ξεμπλοκάρουν το κέντρο και γύρω από τους οποίους πλέον μένουν αρκετοί συνδημότες μας, αφού εκεί έχουν χτιστεί πολλές πολυκατοικίες.
  Οδός Ηρώων

Έπειτα από 20 και πλέον χρόνια αποφασίστηκε και κατασκευάστηκε το δυτικό πεζοδρόμιο της οδού. Βέβαια, η κατασκευή σταμάτησε μετά τη διασταύρωση με την Κρήτης, αφού πιο κάτω θεωρητικά είχε πεζοδρόμιο.

Όσο για την ανατολική πλευρά της Ηρώων, ούτε λόγος για πεζοδρόμιο! Προφανώς είναι παράλογο ένας δρόμος να έχει δύο πεζοδρόμια, οπότε ας περιμένουν άλλα 20 χρόνια οι πεζοί της ανατολικής πλευράς.
  Οδός Βασ. Γεωργίου

Μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Λακωνικής και συγκεκριμένα ένα τετράγωνο πιο πάνω, τα πεζοδρόμια είναι φυσιολογικά, μετά ξεκινά το χάος.Και ναι, μπορεί να μη του φαίνεται, αλλά εκεί είναι πεζοδρόμιο.
  Οδός Κρήτης

Ένας ακόμα δρόμος που είναι γεμάτος πολυκατοικίες, αλλά και σχολεία. Μέχρι την οδό Ηρώων οι πλάκες μπήκαν. Από εκεί και πέρα τσιμέντο, με τα καπάκια να προεξέχουν, αφού κι αυτά περιμένουν τη μέρα που θα τα «αγκαλιάσουν» οι πλάκες.

Βέβαια, εκτός από το τσιμέντο, υπάρχουν και χειρότερα: το χώμα που με τη βροχή γίνεται μια πολύ ωραία λάσπη!
Μια λεπτομέρεια ακόμη είναι ότι, εκτός από τους περιοίκους, από εκεί περνούν και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω.
  Οι μαθητές στην άσφαλτο

Πέραν των μαθητών που ψάχνουν για ένα κανονικό πεζοδρόμιο, υπάρχουν και οι πιο άτυχοι, αυτοί, δηλαδή, που ούτε καν έξω από το σχολείο τους υπάρχει πεζοδρόμιο.
  Οι δρόμοι που ποτέ δε γνώρισαν τι θα πει πεζοδρόμιο
Συν τοις άλλοις, υπάρχουν σημεία μεγάλων δρόμων που ποτέ δεν είχαν την τιμή να έχουν πεζοδρόμιο:

Οδός Αύρας

Οδός Καλλιπατείρας

Οδός Λακωνικής
 Οι νέοι δρόμοιΠάρα πολλοί είναι και οι δρόμοι που διανοίγονται στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια. Σε αυτούς πέφτει άσφαλτος και μετά... τέλος.
  Οι φωτογραφίες, νομίζουμε, μίλησαν… Αν στην Καλαμάτα του 2015 που θέλει να βλέπει μπροστά, τα πεζοδρόμια θεωρούνται πολυτέλεια, είμαστε άξιοι της μοίρας μας!   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 
~
*** Επαναληπτικός διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό του κυματοθραύστη στο λιμάνι της Καλαμάτας          
      
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, διενεργεί νέο επαναληπτικό πρόχειρο μειοδοτικό  διαγωνισμό με σφραγισμένες  προσφορές, σύμφωνα με  τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ και του Νόμου «Προμήθειες του Δημοσίου Τομέα και ρυθμίσεις συναφών θεμάτων»,  με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για τον «Ηλεκτροφωτισμό προσήνεμου μόλου – κυματοθραύστη λιμένα Καλαμάτας (προμήθεια και εγκατάσταση)».
Ως γνωστόν, στο δεύτερο επαναληπτικό διαγωνισμό κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, ενώ οι υπόλοιπες δέκα εταιρείες που παραβρέθηκαν δε συμμετείχαν, διότι θεωρούν ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι αρκετά χαμηλός για τις ανάγκες υλοποίησής του.
Με βάση τη φωτοτεχνική μελέτη που εκπονήθηκε, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση 35 φωτιστικών σωμάτων για την κάλυψη όλου του μήκους του μόλου (μήκος περίπου 500 κυρτό κομμάτι τοιχωμάτων - 550 ευθύ κομμάτι τοιχωμάτων) και συγκεκριμένα το πιο στενό τμήμα αυτού που εκκινεί από το φράχτη και μέχρι τον κόκκινο φάρο. Επιπροσθέτως, θα προσκομισθούν 2 τεμάχια φωτιστικών σωμάτων που ενδεχομένως χρειαστούν για λόγους συντήρησης στο μέλλον.
Τα φωτιστικά που επιλέχθηκαν εν προκειμένω έχουν δυνατότητα μεγάλης κατά μήκος κάλυψης και ειδική κατεργασία που είναι κατάλληλη για τη διασφάλιση της μη καταστροφής τους σε παραθαλάσσια περιοχή. Είναι, δηλαδή, απολύτως ασφαλή για τοποθέτηση σε τέτοιου είδους εφαρμογές.
Τα φωτιστικά θα τοποθετηθούν στα 2,5 μέτρα ύψος επί του τοίχου και η μεταξύ τους απόσταση θα είναι 30 μέτρα (ενδεχόμενη αλλαγή του ύψους τοποθέτησης π.χ. μέχρι τα 3,00 μέτρα θα προσδιοριστεί σε συμφωνία και ύστερα από υποδείξεις της επίβλεψης).
Για την επίτευξη του κατάλληλου αισθητικού αλλά και λειτουργικού αποτελέσματος, τα φωτιστικά θα τοποθετηθούν στην πλευρά του μόλου, στην οποία υπάρχει ο χώρος του περιπάτου, με στόχο τόσο την ασφαλή διέλευση των επισκεπτών όσο και την ασφάλεια των χρηστών του χώρου (καΐκια κ.λπ.).
Εκτός από η φωτοτεχνική μελέτη θα γίνει και μια σειρά άλλων παρεμβάσεων.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη 
~
***  Συνελήφθησαν 2 από τους ληστές του Διστόμου - Νεκρός ο τρίτος 

 Ο Σπύρος Δραβίλλας αυτοκτόνησε μόλις αντιλήφθηκε τους άντρες της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στην μεζονέτα-κρησφύγετο των ληστών - Οι ληστές κινούνταν στις παρυφές της τρομοκρατίας και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη και τον Βασίλη Παλαιοκώστα Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον οι ληστές του Διστόμου Σπύρος Χριστοδούλου αι Γιώργος Πετρακάκος, ενώ νεκρός είναι ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλλας. Το απόγευμα της Παρασκευής έλαβε χώρα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, Χριστοδούλου και Πετρακάκος δεν προέβαλαν αντίσταση στους άντρες της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στη μεζονέτα - κρησφύγετο στην παραλία της Χρυσής Ακτής, ενώ σύμφωνα με όσα είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες ο Σπύρος Δραβίλλας, μόλις αντιλήφθηκε πως οι άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο σπίτι, αυτοπυροβολήθηκε και αυτοκτόνησε. Ο Δραβίλλας, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, είχε βοηθήσει τον Βασίλη Παλαιοκώστα κατά την απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Την επιχείρηση έχουν αναλάβει άνδρες των ΕΚΑΜ και συμμετέχει επίσης το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η έφοδος των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας έγινε σε μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές. Στο σπίτι βρέθηκαν όπλα και τρία αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία αναζητά και ένα κλεμμένο φουσκωτό. Η ληστεία του Διστόμου Στις 22 Αυγούστου του 2014, οι ληστές του Διστόμου είχαν εισβάλει σε τράπεζα στην πόλη της Βοιωτίας και για ώρα είχαν κρατήσει όμηρο έναν υπάλληλο. Από την πρώτη στιγμή στις έρευνες συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς το περιστατικό έχει «άρωμα» τρομοκρατίας. Οι τρεις ένοπλοι, με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο προτού κλείσει, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ. Οι δράστες έφεραν βαρύ οπλισμό και, συγκεκριμένα, Καλάσνικοφ και πιστόλια. Οι τρεις ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν για αστυνομικό, βασιζόμενοι στον διάλογο που είχαν μαζί του. Το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε καμένο σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την τράπεζα, στην παραλία Αγίας Σωτήρας στο Δίστομο. Από εκεί οι δράστες διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, έχοντας πάντα μαζί τους τον ταμία της τράπεζας. Από το Δίστομο οι ληστές έφθασαν, διά θαλάσσης, στο Ξυλόκαστρο. Ο όμηρος βρέθηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου όπου τον είχαν εγκαταλείψει οι ληστές, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν με άγνωστο μέσο.  www.protothema.gr  .  - 
~
***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Σάββατο 30/5/2015 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Επίσης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο όταν ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.0 (Πολύ Υψηλός). Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ - 
~
***  Τα «νηπιάκια» διδάσκουν το σεβασμό (φωτογραφίες) 

Εκδρομή στην περιοχή της παραλίας πραγματοποίησαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στο πλαίσιο της θεματικής τους ενότητας «Κυκλοφοριακή αγωγή – Σεβασμός στον πεζό», με σκοπό να καλλιεργήσουν την υπευθυνότητά τους ως αυριανοί πολίτες και οδηγοί. Έχοντας δημιουργήσει από την τάξη τους ειδικά φυλλάδια, παρατήρησαν παραβάσεις τόσο από οδηγούς όσο και από καταστηματάρχες που σχετίζονται με τα δικαιώματα των πεζών αλλά και των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Μηχανάκια πάνω σε πεζοδρόμια, διαφημιστικές ταμπέλες πάνω στα ειδικά πλακάκια για τα άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και πολλά αυτοκίνητα σε θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, στάθηκαν αφορμές για αλληλεπίδραση και διάλογο με τους ιθύνοντες. Μοναδική ήταν η στιγμή όταν ένας οδηγός «συγκλονισμένος», όπως είπε, πήγε να συναντήσει τα παιδιά ζητώντας τους συγγνώμη που πάρκαρε σε αυτή τη θέση και δίνοντάς τους την υπόσχεση πως δε θα το ξανακάνει! Το δε μήνυμα που βρήκε στο αμάξι του από τα παιδιά, έγραφε: «Φίλε οδηγέ, αυτή η θέση δε σου ανήκει! Μην παρκάρεις σε ράμπες, θέσεις ΑμεΑ και διαβάσεις… Σεβάσου τους πεζούς και τα άτομα με αναπηρία». - 
~
***   Φώτα στο λιμάνι Κυπαρισσίας          
      
"Είδαν φως", χθες, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, που εδώ και επτά μήνες είχε βυθιστεί στο σκοτάδι.
Από τις 24 Οκτωβρίου 2014, που είχε σημειωθεί κάποια μικρή βλάβη, είχε γίνει διακοπή στη ρευματοδότηση του λιμανιού, προκαλώντας πολλά προβλήματα σε επαγγελματικά σκάφη και βάρκες ερασιτεχνών αλιέων καθώς και σε σκάφη αναψυχής.  Η.Γ. 
~
*** Ανάληψη κόστους για την ελληνική αποστολή στη Μαθηματική Ολυμπιάδα από την Περιφέρεια 

Το κόστος συμμετοχής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϋλάνδη, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Ντίνα Νικολάκου. Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «θεωρούμε αδιανόητο να μην εκπροσωπηθεί η χώρα μας στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 16 Ιουλίου 2015 στην Ταϋλάνδη». Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το συνολικό κόστος της αποστολής, όπως αναφέρεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ανέρχεται σε 9.000 ευρώ περίπου και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια μας. Τη διοργάνωση αυτή τη θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, με δεδομένο ότι αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής για μεγάλα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του εξωτερικού και προάγει το κύρος της διεθνώς, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εξαιρετικές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών». Η κα Νικολάκου υπογράμμισε ακόμη πως «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μπροστά στο αδιέξοδο που φαίνεται να υπάρχει από την επικείμενη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην καλύψει το κόστος, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και η Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται χορηγός της μεγάλης εθνικής προσπάθειας και σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, θα καλύψει το κόστος που απαιτείται». Επιπλέον, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο περιφερειάρχης μού έδωσε εντολή να ερευνήσω με τις υπηρεσίες μας, τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου εγκαίρως όλα να τακτοποιηθούν, ώστε η χώρα μας και η ελληνική αποστολή να λάβουν μέρος στη διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, όπου θα συμμετάσχουν 111 χώρες». - 
~
*** Ατάκες για τη συμφωνία (ή χρεοκοπία)          
      
-Η απόσταση από τη συμφωνία και τη χρεοκοπία είναι μια γραβάτα δρόμος.
  -Βρισκόμαστε στο χείλος της συμφωνίας.
  -Πραγματικά έρχεται η συμφωνία. Το καταλαβαίνουμε γιατί ο Σόιμπλε κάλεσε κιόλας νταούλια.
  -Το κείμενο της συμφωνίας θα περάσει από τη Βουλή σε ένα νόμο και ένα άρθρο.
  -Η Μέρκελ άρχισε να τρώει ρέγγες, γιατί στην αρχή της διαπραγμάτευσης είχε πει ότι στο τέλος τους Έλληνες θα τους κλαίνε οι ρέγγες.
  -Μόλις άκουσε ο Σαμαράς για συμφωνία αντί να πέσουμε στα βράχια, έπεσε από τα βράχια κι έσπασε και τον άλλο αγκώνα του.
  -Ο Πάπας έχει 25 χρόνια να δει τηλεόραση. Θα την ανοίξει όμως τώρα για να δει τον Τσίπρα με γραβάτα.
  -Η FIFA το έχει παίξει στο Στοίχημα. Ημίχρονο σωτηρία 1, τελικό χρεοκοπία 2.
  -Τυχόν συμφωνία δεν είναι σωτηρία, αλλά σωτηριοφάνεια.
(από το μοναδικό Λάκη Μπέλλο, Εφημερίδα Συντακτών)  Α.Π. 
~
***   Κνωσός: 12 τραυματίες από κεραυνό - Έκαναν ανάνηψη σε έγκυο         
      
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας Ρώσος - Άλλοι τέσσερις τραυματίες έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά συνήλθαν γρήγορα και μεταφέρθηκαν με τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ - Οι υπόλοιποι έξι τουρίστες έχουν τραυματιστεί ελαφρά και φέρουν θλαστικά τραύματα στα χέρια και τα πόδια
Τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δεν ήταν αρκετά για να προστατεύσουν ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών που πανικοβλήθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο ενός κεραυνού που χτύπησε πολύ κοντά και έπεσαν τρομοκρατημένοι στο έδαφος.
Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 12 άτομα από τον πανικό που προκλήθηκε, μεταξύ των οποίων μια 46χρονη γυναίκα που είναι έγκυος και χρειάστηκε να της κάνουν ανάνηψη τρεις γιατροί! Άλλος ένας άνδρας υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Άλλοι τέσσερις τραυματίες έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά συνήλθαν γρήγορα και μεταφέρθηκαν με τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ. Οι υπόλοιποι έξι τουρίστες έχουν τραυματιστεί ελαφρά και φέρουν θλαστικά τραύματα στα χέρια και τα πόδια.  www.protothema.gr  .-  
~
***  Η αυτογνωσία και η θλιβερή μας Δημοκρατία…      
      Με αφορμή το νέο – προσεχώς- άνοιγμα της ΕΡΤ. Φαντάζομαι οι περισσότεροι έχουμε δει το ολιγόλεπτο βίντεο της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης για το κατοχικό δάνειο και τις βαρβαρότητες των Ναζί στο Δίστομο.
Τι εκπομπή! Κι είναι κρίμα που είδαμε, το προηγούμενο διάστημα, μόνο μικρό απόσπασμα από αυτή την έξοχη εκπομπή της ZDF για την Ελλάδα. Αλλά έστω κι έτσι, κάτι θα μείνει. Παιδευτικό και πολύτιμο. Που μπορεί να συμβάλει στην αυτογνωσία μας, να καταλύσει δυναστικούς μύθους για τους άλλους και να φρενάρει ποικίλες ευκολίες και ισοπεδωτικές κριτικές.
Στο κρατικό κανάλι της Γερμανίας μεταδίδεται αυτή η ελευθερόστομη εκπομπή. Φαντάζεστε κάτι αντίστοιχο στα καθ’ ημάς; Να εμφανιστεί μια σατιρική εκπομπή στην ΕΡΤ και να βγάζει δίκιο στους Γερμανούς για ένα επίδικο ζήτημα, να ψέγει την κυβέρνηση, να σαρκάζει με την αντιπολίτευση και να σχολιάζει αιχμηρά μύθους, ριζωμένες συνήθειες και στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας; Η λέξη «σάλος» αδυνατεί να αποδώσει την κατάσταση που θα είχε δημιουργηθεί. Μιλάμε για το κρατικό κανάλι. Εκεί όπου κυριαρχεί η κυβερνητική «γραμμή» επί πασών των κυβερνήσεων και βασιλεύει η αυτολογοκρισία.
Έβλεπα το βίντεο και δεν χόρταινα. Ζήλεψα το χιούμορ (που δεν έχω), τον αυτοσαρκασμό, την οικονομία του λόγου, την άριστη συγκρότηση των συντελεστών και, φυσικά, την τόλμη τους. Δεν είναι λίγο να ξιφουλκείς εναντίον κεντρικών επιλογών, να αντιστρατεύεσαι στερεότυπα που έχουν ιδρύσει καθεστώς στην κοινωνία και να δίνεις δίκιο στους «τεμπέληδες του Νότου» σε μια κρίσιμη στιγμή.
Αμ το άλλο για το Δίστομο και τις πολεμικές επανορθώσεις; Ένα μάθημα σεβασμού στην Ιστορία. Όχι μισόλογα και πλαγιολισθήσεις στις ατραπούς του «ναι μεν, αλλά». Ήταν θηριωδία. Έχουν δίκιο οι Έλληνες. Πρέπει να πληρώσει η Γερμανία... Ναι, ευθέως. Κι απ’ ό,τι ξέρουμε, καμία Μέρκελ δε διανοήθηκε να κόψει την εκπομπή ή να τη λογοκρίνει.
Αυτά τα υπέροχα «παλιόπαιδα» –αριστεροί και ανατρεπτικοί χαρακτηρίζονται– δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Απύλωτο στόμα, καίριες επισημάνσεις και δηλητηριώδεις αιχμές επί παντός.
Θα μπορούσε, όμως, να τεθεί ένα ερώτημα: Πρόκειται για θαρραλέα, ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία ή για το άλλοθι ενός σιδηρού συστήματος εξουσίας; Η απάντηση δεν είναι εύκολη ούτε δεδομένη. Και δε γνωρίζουμε καν αν σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές επιτρέπει η κεντρική εξουσία να υφίστανται τέτοιου είδους εκπομπές στα κρατικά μέσα.
Επί παραδείγματι, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Τότε ολόκληρο το δυτικό μηντιακό σύστημα πολεμούσε τους Σέρβους λες και ήταν συμπληρωματικό στοιχείο του στρατιωτικού σκέλους. Απροκάλυπτη μονομέρεια, χονδροειδής προπαγάνδα και ασύστολα ψεύδη π.χ. για μαζικούς τάφους (που δε βρέθηκαν ποτέ). Ακόμη και έγκυρες, προοδευτικές εφημερίδες είχαν καταρρακώσει κάθε έννοια νηφάλιας και αντικειμενικής δημοσιογραφίας.
Υπάρχει και κάτι άλλο που αφορά αποκλειστικά τους Γερμανούς. Πολύ συχνά οι ενοχές τούς οδηγούν στην πλήρη αυτοέκθεση και στο καθαρτήριο αυτομαστίγωμα. Όπως και να ’χει όμως, έστω κι αν λειτουργούν ως άλλοθι κάποιες εκπομπές ή απλώς ανθίζουν στις ρωγμές του συστήματος, πάλι κέρδος είναι για την κοινωνία.
Όπως ήταν –για να θυμηθούμε τα δικά μας– το εγχείρημα του Μάνου Χατζιδάκι με το Τρίτο Πρόγραμμα στο κρατικό ραδιόφωνο. Πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε στην αρχή, αλλά επέζησε και μεγαλούργησε, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στα ραδιοφωνικά μας ήθη.
Βέβαια, ο αείμνηστος εκείνος δημιουργός είχε από ψηλά το πράσινο φως, από το φίλο του Κωνσταντίνο Καραμανλή, και γι’ αυτό άντεξε τις βίαιες επιθέσεις που προέρχονταν από το χώρο της Δεξιάς. Είναι οι ρωγμές, που λέγαμε, και στις οποίες ευδοκιμούν οι αιρετικοί.
Είθε να είναι ανάλογη η επενέργεια και στην ελληνική κοινωνία. Να ανέχεται και –γιατί όχι;– να επιζητεί τέτοιες εκπομπές από τα κρατικά κανάλια. Μία από αυτές θα μπορούσε να έχει τίτλο «γνώθι σαυτόν»...
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα των όσων έγιναν την περασμένη Δευτέρα, όταν συνέβη μία από τις πιο θλιβερές παραστάσεις στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Οι υποψήφιοι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρουσιάστηκαν μπροστά σε επιτροπή της Βουλής, η οποία θα έκρινε την πρόταση της κυβέρνησης για τις θέσεις. Και αντιμετώπισαν ανάκριση για τη στάση και τις απόψεις τους. Εσείς πού ήσασταν όταν έπεσε το «μαύρο»; Πώς συμπράξατε ή μη με τον αγώνα των εργαζομένων;  Δεν πάμε καλά, πρώτη φορά Αριστερά...
 ~
***   Μια ξεχωριστή μέρα…         
   Καθώς απολάμβανα τη βόλτα με τη σκύλα μου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το μάτι μου έπεσε σε μια συμμορία πιτσιρικάδων που έπαιζαν από ώρα και κέντρισαν το ενδιαφέρον μου, αφού τους παρακολουθούσα, δεν ξέρω γιατί, μέχρι που πλησίασα κοντά τους. Το μεγαλύτερο ήταν γύρω στα έξι, το μικρότερο δύο και κάτι.
Κάθονταν κάτω από ένα δέντρο και έδειχναν πολύ απορροφημένα από τη δραστηριότητά τους. Δεν τους ενοχλούσε το χώμα, αντίθετα με το δήμαρχο που θέλει κι εκεί να παρέμβει με βιομηχανικό τσιμέντο! Δεν είχαν μαζί τους κανένα απολύτως εργοστασιακό παιχνίδι. Πιστόλια πλαστικά, ξωτικά διαστημικά, ηλεκτρονικά μηχανήματα.  Τα είχαν παρατήσει στο σπίτι τους μαζί με την πλήξη τους. Η φύση τούς πρόσφερε απλόχερα ό,τι χρειάζονταν για να παίξουν: κλαδιά, ξερά και χλωρά φύλλα, χώμα και νερό.
Αφράτευαν το χώμα, έσκαβαν ένα μικρό λάκκο και τον γέμιζαν με νερό. Πήγαιναν εναλλάξ σε μια βρύση εκεί κοντά και ανεφοδιάζονταν μ’ ένα πλαστικό μπουκάλι. Αφού έφτιαχναν λάσπη, σχημάτιζαν στη συνέχεια μικρούς σβόλους, που τους άπλωναν στη συνέχεια στη λιακάδα για να ξεραθούν και να γίνουν μικρές μπάλες.
Δεν ξέρω τι σκόπευαν να τις κάνουν, δε φαίνεται να τα είχε απασχολήσει το ζήτημα. Δεν έχει σημασία άλλωστε. Μπορεί και να απολάμβαναν τη δημιουργική τους ενασχόληση και την παρέα. 
Καθώς η σκύλα είχε κουραστεί από τη βόλτα, το ίδιο φυσικά κι εγώ, κοντοσταθήκαμε και παρατηρούσαμε επισταμένως κάθε τους κίνηση.
Λίγα μέτρα πιο πέρα, ένα μωρό δοκίμαζε τα πρώτα του αβέβαια βήματα. Έπεφτε, σηκωνόταν, έκανε πως ξεσκονίζεται και συνέχιζε. Κάποια στιγμή βρήκε ένα ξερόκλαδο κι ένα φυλλαράκι, τα άρπαξε και έκατσε κατάχαμα να τα μελετήσει με την ησυχία του. Τα παρατηρούσε με ύφος περισπούδαστο, τα έκοβε κομματάκια. Έδινε την εντύπωση πως καλύτερα παιχνίδια δεν έπιασε ποτέ.
Οι πιτσιρικάδες έδειχναν ευτυχισμένοι, πλήρως ενταγμένοι στο τοπίο, σαν να ήταν εκεί από πάντα. Στο φυσικό τους περιβάλλον. Αν και γνωρίστηκαν, όπως κατάλαβα, επιτόπου, δεν υπήρχαν γκρίνιες και υπερτροφικοί εγωισμοί. Μου έχει λείψει αυτό το παιδικό χάρισμα, της αβίαστης γνωριμίας και επαφής, χωρίς συστάσεις και καχυποψίες. Της ομαλής συνύπαρξης, της απλότητας στην επικοινωνία.
Μεγαλώνοντας δεν ξέρω τι μας συμβαίνει και χάνουμε αυτήν την κοινωνική δεξιότητα. Ίσως δηλητηριαζόμαστε από τα φαρμάκια του σύγχρονου τρόπου ζωής και περιχαρακωνόμαστε στον εαυτό μας, νιώθοντας πως τάχα μάς βαραίνουν οι σκοτούρες και οι ευθύνες. Μου έχει λείψει και η ανεμελιά του φυσικού τους παιχνιδιού.
Μα, πάνω απ’ όλα, συνειδητοποιώ ότι, σε μικρούς και μεγάλους, έχει λείψει η επαφή με την ανόθευτη φύση. Το καθαρό, το ατόφιο χώμα, που δεν έχει εμποτιστεί με δηλητήρια, που δεν πνίγεται στα σκουπίδια, δε σκεπάζεται με τσιμέντο. Η μουσική της φύσης, έστω και κυκλωμένη από τόνους μπετόν, που σαν συμφωνική γαληνεύει τις ψυχές μας. 
Έπειτα από κάποια ώρα αποφάσισαν και αποφασίσαμε να φύγουμε. Είχε αρχίσει να σουρουπώνει. Σκέφτηκα ότι μικροί και μεγάλοι, ζώα, αφήναμε το πραγματικό σπίτι μας, με την ψευδαίσθηση πως γυρίζουμε στο σπίτι μας. Να κυνηγήσουμε, οι μεγαλύτεροι, την επιβίωση και την επιτυχία και να ξεχάσουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Οι πιτσιρικάδες είχαν, σίγουρα, άλλες έννοιες…
Άφηνα πίσω μου το λιμάνι και την ηρεμία και ανέβαινα στο πολύβουο κέντρο της πόλης. Παρασκευή απόγευμα και μέχρι να πιάσουν οι μεγάλες ζέστες οι άνθρωποι γεμίζουν τα καφέ της πλατείας, σε μια πόλη, σε μια χώρα, που όσο κι αν έχει πληγεί από την κρίση, βρίσκεται σε επιφανειακή ειρήνη. Ακόμα το καπάκι κρατά καλά τη χύτρα που βράζει…
 του Αντώνη Πετρόγιαννη
~
***  Ραγδαίες εξελίξεις! Ο Τσίπρας πάει Βερολίνο τη Δευτέρα;
tsipras merkel1
- Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προγραμματίζει ταξίδι στο Βερολίνο για την προσεχή Δευτέρα, σε περίπτωση που κληθεί από την Γερμανίδα Καγκελάριο Ά. Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι την 1η Ιουνίου θα συναντηθούν στην Γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να εκπονήσουν ένα κοινό οδικό χάρτη για το μέλλον της Ευρώπης μετά και τις τελευταίες απειλές της Βρετανικής πρωτεύουσας για έξοδο από την Ε.Ε.
Η ενδεχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τρεις κορυφαίους αξιωματούχους μπορεί να είναι και το πολιτικό επιστέγασμα στην διαφαινόμενη συμφωνία με τους δανειστές.
~
***  Νέα Αγχίαλος: Μεγάλη επιχείρηση αντιτρομοκρατικής - Σύλληψη δύο ληστών συνεργατών του Παλαιοκώστα (EIKONEΣ)
fwto1
Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο.
Την επιχείρηση έχουν αναλάβει άνδρες των ΕΚΑΜ και συμμετέχει επίσης το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι ληστές του Διστόμου Σπύρος Χριστοδούλου αι Γιώργος Πετρακάκος, συνελήφθησαν ενώ ο τρίτος ληστής Σπύρος Δραβίλλας, είναι νεκρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Χριστοδούλου και Πετρακάκος δεν προέβαλαν αντίσταση στους άντρες της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στη μεζονέτα - κρησφύγετο στην παραλία της Χρυσής Ακτής, ενώ σύμφωνα με όσα είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες ο Σπύρος Δραβίλλας, μόλις αντιλήφθηκε πως οι άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο σπίτι, αυτοπυροβολήθηκε και αυτοκτόνησε. Ο Δραβίλλας, σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες, είχε βοηθήσει τον Βασίλη Παλαιοκώστα κατά την απόδρασή του με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η έφοδος των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας έγινε σε μεζονέτα στην περιοχή Χρυσή Ακτή της Νέας Αγχιάλου, όπου είχαν βρει καταφύγιο οι τρεις ληστές. Στο σπίτι βρέθηκαν όπλα και τρία αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία αναζητά και ένα κλεμμένο φουσκωτό.
Στο παρελθόν, οι ληστές του Διστόμου έχουν κάνει ληστείες με τον τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, αλλά και με τον καταζητούμενο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.
Το τελευταίο διάστημα η αντιτρομοκρατική φαίνεται πως είχε εντοπίσει τα ίχνη τους και τους παρακολουθούσε.
spyros1
Σπύρος Χριστοδούλου giwrgos1
Γιώργος Πετρακάκος spyros2
Σπύρος Δραβίλλας
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Παρέμβαση ΗΠΑ για λύση στο ελληνικό πρόβλημα!
hpa1
- Σύμφωνα με Βρετανό οικονομολόγο, Matthew Lynn, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Strategy Economics, μια εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο και συγγραφέας του βιβλίου «Ελλάδα, το ευρώ και η κρίση των κρατικών χρεών», οι ΗΠΑ μπορεί να προσφερθούν να διασώσουν την Ελλάδα, εν μέσω φημών για αδυναμία της Ελλάδας να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο Matthew Lynn, υποστηρίζει πως κυρίως για λόγους γεωπολιτικούς και όχι τόσο οικονομικούς, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.
Οι ΗΠΑ θα «στηριχθούν στην Άνγκελα Μέρκελ, θα μπορούσαν να στηριχθούν στον Φρανσουά Ολάντ να είναι λίγο πιο γενναιόδωροι και να προσπαθήσουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, αλλά υπάρχει ένα άλλο επίπεδο παρέμβασης -το οποίο μπορεί να είναι λίγο μακριά – αλλά νομίζω ότι οι Αμερικανοί θα διασώσουν την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά στο Sputnik.
«Είναι ένα φινάλε. Πρέπει να θυμάστε, δεν είναι μόνο μια οικονομική ιστορία: είναι μια γεωπολιτική ιστορία. Η Ελλάδα ήταν πάντα σημαντική για την δυτική συμμαχία.
Μπορείτε να πάτε πίσω στην ιστορία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν υπήρχαν στρατεύματα που πήγαιναν στην Ελλάδα για να τη σταματήσουν από το να πέσει στα χέρια των κομμουνιστών. Εξήντα με 70 χρόνια αργότερα, οι ίδιες δυνάμεις είναι εν δράσει», είπε ο Lynn.
«Από το να δουν την Ελλάδα να πέφτει στο χάος, οι Αμερικανοί θα την ξελασπώσουν».
Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η Ευρωζώνη και οι ΗΠΑ έχουν διαφορετικά συμφέροντα: οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να διατηρήσουν το ευρώ, αλλά οι ΗΠΑ δεν το βλέπουν ως προτεραιότητα. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατήρηση της σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα να παραδίνεται στο χάος.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ τρόμαξαν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε στη Μόσχα, τον Απρίλιο, ψάχνοντας για στήριξη της θέσης του, καθώς και για πιθανή έκπτωση στις τιμές του φυσικού αερίου.
Λέει ο Lynn: «Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον, έχουν ένα χάρτη και μερικά βιβλία ιστορίας και γνωρίζουν ότι [η ρωσική οικονομική βοήθεια] είναι πάντα μια επιλογή».
Ο Lynn είπε ότι προτεραιότητα της Άνγκελα Μέρκελ είναι να σταματήσει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει μια κρίση εμπιστοσύνης στο νόμισμα, ενώ η προτεραιότητα των ΗΠΑ είναι να κρατήσουν μαζί μια ενωμένη Ευρώπη, η οποία είναι ο λόγος που – τελικά – οι ΗΠΑ θα είναι έτοιμες να διασώσουν την Ελλάδα, ή να ενεργήσουν ως εγγυητής των δανείων της.
~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταρρίφθηκαν Ισραηλινά μαχητικά F-16;! (ΒINTEO & EIKONEΣ)
1taliban
- Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα η «Veterans Today», η υπόθεση κατάρριψης στην Υεμένη από τους αντάρτες Χούτι δύο μαχητικών F-16, είναι κατα πάσα πιθανότητα ισραηλινά! 
 Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει διότι η σουδαραβική Αεροπορία δεν διαθέτει F-16 και το άλλο μόνο ενδεχόμενο είναι τα αεροσκάφη να προήλθαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή από την Αίγυπτο και να βάφτηκαν με τα σαουδαραβικά χρώματα. 1saudi21saudi
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει ότι όταν εξετάστηκαν τα συντρίμμια τους ανακαλύφθηκε πως διέθεταν εξαρτήματα που δεν χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά του τύπου που υπηρετούν στις αραβικές Αεροπορίες, αλλά μόνο στην ισραηλινή!
 Μάλιστα αναφέρει ότι από στα συντρίμμια αποκαλύφθηκε ότι τα μαχητικά είχαν βαφεί, πρόχειρα, με σαουδαραβικά διακριτικά και από κάτω υπήρχαν ίχνη από ισραηλινά διακριτικά και το καμουφλάζ των F-16A. και συγκεκριμένα υποστηρίζει ακόμα πως με αυτά πετούσαν αραβόφωνοι Ισραηλινοί πιλότοι!
 Πιο συγκεκριμένα από την ανάλυση των συντριμμιών των δύο αεροσκαφών δείχνουν ότι τα δύο αεροσκάφη είναι αγνώστου προελεύσεως. Αν και είχαν διακριτικά της Σαουδικής Αραβίας εντούτοις διαπιστώνεται πως δεν είναι της Σαουδικής Αραβίας αφενός γιατί αυτή η Αεροπορία δεν διαθέτει F-16 και αφετέρου γιατί από τα ευρήματα όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αεροσκάφη F-16A/B διότι διέθεταν ραντάρ  APG-66 ενώ τα σύγχρονα F-16 που διαθέτουν τα ΗΑΕ ή και το Μαρόκο είναι APG-80 και APG-68 αντίστοιχα!
f 16i block 52 sufa 1
 Το F-16Ι με τρεις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου, δύο πυραύλους AIM-9 Sindwinder και βόμβες βάρους 4.000 λιβρών μπορεί εύκολα να πετάξει από το Ισραήλ μέχρι την Υεμένη διά μέσου της Ερυθράς Θάλασσας.
 Έτσι συμπεραίνεται το γεγονός πως επρόκειτο για δύο από τα 50 συνολικά F-16A που έχει εφοδιαστεί η ισραηλινή Αεροπορία ή ακόμη πρόκειται για κάποιο από τα αεροσκάφη του ίδιου block παραγωγής που είχαν εφοδιαστεί η Ιταλία και η Πορτογαλία με το καθεστώς της εκμίσθωσης πριν τα επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ...
 Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα τα αεροσκάφη ανήκαν σε σμήνος ειδικών αποστολών της ισραηλινής Αεροπορίας με Ισραηλινούς πιλότους αραβόφωνους . Το συγκεκριμένο Σμήνος το οποίο αναφέρεται και ως σμήνος Kamikaze έχει ειδικά διαμορφωμένα  F-16A για την μεταφορά  πυρηνικών όπλων και μια από τις αποστολές του είναι ο βομβαρδισμός του Ιράν σε σενάριο ακραίας κρίσης!
  Ωστόσο οι δύο πιλότοι των αεροσκαφών δεν έχουν ανευρεθεί ακόμη, παρά τις εκτεταμένες έρευνες των μαχητών από την Υεμένη, ενώ να σημειωθεί πως οι πιλότοι του σμήνους έχουν ειδική εκπαίδευση για επιβίωση σε ακραία εχθρικές συνθήκες όπως αυτές του Ιράν ή  της Υεμένης.
 Μάλιστα πηγές μιλούν πως οι φαιδρότατες εκρήξεις την περασμένη εβδομάδα στην Σαναά οφείλονταν σε χρήση όπλου νετρονίου μικρής ισχύος καθώς τα συγκεκριμένα F-16 έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τέτοια όπλα.
 Εκτός από αυτά τα δύο εντός του Μαΐου καταρρίφθηκαν στην Υεμένη ένα μαροκινό F-16 κι ένα σαουδαραβικό αεροσκάφος, πιθανότατα Tornado.
Το ένα από τα δύο «ισραηλινά» μαχητικά υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο BUK-Μ1 που όντως διαθέτει η Υεμένη και φαίνεται ότι οι πιλότοι των καταρριφθέντων μαχητικών (σε όποια Αεροπορία και αν ανήκουν) μάλλον αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός ότι οι αντάρτες Χούτι είχαν στην κατοχή τους επιχειρησικά BUK-M1 της Υεμενικής Αεροπορίας. Ωστόσο είναι γεγονός ότι μεγάλα τμήματα της Υεμενικής Αεροπορίας έχουν ενταχθεί στις τάξεις των ανταρτών.
  Στην Υεμένη εκτελούνται αεροπορικές επιδρομές από τους Σαουδάραβες και τους συμμάχους τους από τον Μάρτιο και όλες οι καταρρίψεις έχουν γίνει με βλήματα BUK-M1. Το ενδεχόμενο να έχουν παραδοθεί από τις ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία F-16, φυσικά αποκλείεται, αφού κάτι τέτοιο θα γινόταν εκ των προτέρων γνωστό. Οι Σαουδάραβες επιχειρούν με πολύ καλύτερα μαχητικά όπως F--15S, EF-2000 Eurofighter, Tornado κλπ.
 Μέχρι στιγμής η ισραηλινή Αεροπορία ούτε έχει διαψεύσει ούτε έχει επιβεβαιώσει το γεγονός όπως κάνει πάντα άλλωστε να ανάλογες περιπτώσεις αεροπορικών επιδρομών σε τρίτες χώρες.
 Βίντεο με μεγάλες εκρήξεις όπου κάτα πάσα πιθανότητα γίνεται χρήση βομβών νετρονίου ,
LiveLeak - Another Massive Explosion and Shockwave in Sana'a, Yemen : https://youtu.be/BTI41NcjzTo ,
Massive explosion and shockwave in Sanaa Yemen  : https://youtu.be/MXKbwL7m5jk  ,
~
*** Απίστευτο! Η Ελλάδα χρεοκοπεί και τα κόμματα θησαυρίζουν με κρατικές επιχορηγήσεις!
corruptio
-  Η "Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΦΕΚ 956/Β/2015 που τιτλοφορείται «Κατανομή κρατικής οικονομικής ενίσχυσης έτους 2015 (α΄ δόση) στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων θα κατανεμηθούν για την τακτική χρηματοδότηση και την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς το ποσό των 6.330.000,00 ευρώ !!!
Το ποσό θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών, οικονομικού έτους 2015 και ειδικότερα τον Κ.Α.Ε. 2595 του Ειδ. Φορέα 07−130.
Ωστόσο, αναστέλλεται η καταβολή ποσού 451.950,36 ευρώ για την τακτική χρηματοδότηση και ποσού 90.390,07 ευρώ για οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στο δικαιούχο κόμμα «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ –ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ήτοι εν συνόλω ποσού 542.340,43 ευρώ. Το ανωτέρω ποσό παρακρατείται και θα καταβληθεί ατόκως στο δικαιούχο κόμμα σε περίπτωση συνδρομής των όρων της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 7 Α του Ν. 3023/2002, όπως ισχύει.
Φαίνεται πως, λεφτά υπάρχουν.
Ένα ποσό που θα μπορούσε να δώσει ανάσα σε μισθους, συντάξεις, σε οφειλές δημοσίου, σε επιδόματα ανεργίας, δίνεται στα κόμματα.
 pinakas
~
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οπαδοί στην Ιταλία φωνάζουν " Είμαστε Έλληνες" (BINTEO)
italia1
-  Λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας Νάπολι-Γιουβέντους, τον Μάιο του 2012, οι οπαδοί της Νάπολι, αποδοκίμασαν κατά χιλιάδες, με έντονα σφυρίγματα και φωνές τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας, φωνάζοντας ταυτόχρονα το με υπερηφάνεια το σύνθημα "NOI SIAMO PARTENOPEI" που σημαίνει "ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟΠΗ", δηλαδή ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δείτε τα συγκινητικά βίντεο:  Juventus - Napoli 0-2 - Finale Tim Cup - 20.05.2012 - Ingresso squadre in campo.mp4  , https://youtu.be/jUaKA5iUX4U  ,.
Partenopei... Noi Siamo Partenopei (Finale Coppa Italia)  : https://youtu.be/jPPKZxGIt1Y  ,.
~
***
~
***  Αθλητική  ενημέρωση :
~
*** Εκ βαθέων «εξομολόγηση» του Νίκου Νίκα στο «Θάρρος»         
      
Η χρονιά για την ομάδα της Καλαμάτας ήταν απογοητευτική, καταστροφική θα λέγαμε, αλλά κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο κοντινό παρελθόν, φέρνουμε εύκολα στο μυαλό μας μια εικόνα που αφήνει μηνύματα αισιοδοξίας. Μιλάμε για το χορηγικό πρόγραμμα της ομάδας, που είχε τεράστια ανταπόκριση στην πόλη και τους επιχειρηματίες – πώς θα μπορούσε άλλωστε να ισχύσει κάτι διαφορετικό, μ’ ένα σύλλογο του βεληνεκούς της Καλαμάτας -  αλλά περισσότερο για τη διαδικασία εξωτερίκευσης και ανοίγματος στην τοπική κοινωνία, τον απλό φίλαθλο κόσμο, που προέκυψε με τη δημιουργία του περιπτέρου και της μπουτίκ. Τουλάχιστον σ’ αυτό το κομμάτι η ομάδα τα πήγε εξαιρετικά και οφείλουμε ν’ αναφέρουμε τη ξεχωριστή συμβολή που είχε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ και διαφήμισης Νίκος Νίκας. Ο γνωστός Καλαματιανός επιχειρηματίας, πατώντας στην αγάπη του για την ομάδα και την πόλη, και χωρίς το παραμικρό οικονομικό όφελος έκανε πολλά σε σύντομο μικρό διάστημα, ανεβάζοντας επίπεδο τη Μαύρη Θύελλα. Μοναδικός γνώμονας και φιλοδοξία, η κοινωνική προσφορά και η ισχυροποίηση του μεγάλου σωματείου του νομού μας για το οποίο έτρεξε και μόχθησε τον τελευταίο χρόνο. Δεν θέλησε όλο αυτό το διάστημα να εκμεταλλευτεί σε προσωπικό επίπεδο την παρουσία του, το αντίθετο θα λέγαμε, ήταν συνεχώς πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο θεωρούμε ότι είχε υποχρέωση να μιλήσει, όντας υποχρεωμένος απέναντι στον κόσμο να αναπτύξει πτυχές της δράσης του, αλλά και ν’ αναφερθεί σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το διοικητικό καθεστώς και το γηπεδικό. Αυτό κάνει λοιπόν σε μια
εκ βαθέων εξομολόγηση, σε μια συνέντευξη που χαρακτηρίζεται από έννοιες όπως είναι η προσφορά και η δημιουργία…
 Πώς προέκυψε η εμπλοκή σου με την ομάδα της Καλαμάτας;
Ενδιάμεσος κρίκος ήταν ο Ηλίας Παπακωνσταντίνου. Αυτός με έφερε κοντά. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι ήθελα ν’ ασχοληθώ με την ομάδα και να τη βοηθήσω από το δικό μου μετερίζι έτσι ώστε να γίνει πιο ισχυρή. Χωρίς χρήματα, μονάχα με αγάπη για το Σύλλογο και την ιστορία. Θεώρησα ότι είχα να δώσω πολλά και αυτό έπραξα.
  Θες να ξεκαθαρίσεις ποιος ακριβώς ήταν ο τομέας δράσης σου;
Οτιδήποτε έχει σχέση με διαφήμιση και μάρκετινγκ. Να βρεθούν χορηγοί για ρούχα, άνθρωποι που θα βάλουν ταμπέλες στο γήπεδο, καθώς επίσης και η ολοκλήρωση ενός μεγάλου σχεδίου, που περιελάμβανε το περίπτερο και τη μπουτίκ. Κάποια από αυτά ήταν σκέψεις δικές μου, σε κάποια άλλα συνέβαλλαν πολλοί. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να τονίσω την καθοριστική συμβολή και το σημαντικό ρόλο του κ. Παπακωνσταντίνου στη δημιουργία της μπουτίκ. Ήταν ο χρηματοδότης της ενέργειας και θεωρώ πως το έργο του ανήκει κατά μεγάλο ποσοστό. Να ξέρετε ότι προσπαθήσαμε πολύ, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες στο θέμα των χορηγιών αλλά των συνεργασιών σε θέματα ρουχισμού. Μεγάλη ήταν η συμβολή των επιχειρηματιών της πόλης, τους οποίους και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως επίσης και του απλού φιλάθλου της Καλαμάτας.
  Με τα διοικητικά υπήρχε κάποια σχέση; Υπήρχε καλή συνεργασία;
Άλλο κομμάτι το ένα, άλλο το δικό μου. Δεν ήμουν στο Δ.Σ., δεν θα μπορούσα να έχω και λόγο. Θέλω όμως να τονίσω ότι οι άνθρωποι της διοίκησης δεν μου έβαλαν εμπόδια, αντιθέτως όποτε χρειάστηκε, ειδικότερα ο Θόδωρος Παπαθεοδωρίδης, ήταν κοντά.
  Η δική σου προσπάθεια έφερε οφέλη στην ομάδα; Είχε κέρδη;
Νομίζω σημαντικά. Αρχικά ν’ αναφέρω ότι δεν επιβαρύναμε καθόλου τη διοίκηση. Ό,τι έγινε, έγινε από εμάς και κυρίως από τον απλό κόσμο. Υπήρχαν στιγμές που δεν πίστευα στην αγάπη και την αποδοχή του. Η ομάδα είχε κέρδος οικονομικά αλλά νομίζω μεγαλύτερο ήταν το κέρδος που αναπτύχθηκε με τις κινήσεις μας, τα ρούχα, τα κασκόλ κ.ά. Συν τοις άλλοις δείξαμε και το κοινωνικό πρόσωπο μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι η Καλαμάτα, προσφέροντας το 10% επί των εισπράξεων από μπουτίκ και περίπτερο στο Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ήταν και αυτό μια ιδέα του κ. Παπακωνσταντίνου.
  Ωστόσο σταδιακά υπήρξε μια πτώση. Ήταν θέμα κούρασης;
Από τη στιγμή που η ομάδα έχανε το στόχο, ο κόσμος δεν ερχόταν στο γήπεδο και δεν έδειχνε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Νομίζω ότι αυτό μας τράβηξε  όλους. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό περιστατικό της αγάπης των φιλάθλων. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν πήγαιναν στο γήπεδο, όντας απογοητευμένοι, όμως ψώνιζαν από τη μπουτίκ και το περίπτερο. Πράγματι υπήρξε και ένας λογικός κορεσμός, όμως μείναμε μέχρι το τέλος.
  Εσύ φάνηκε να κάνεις λίγο πίσω από ένα σημείο κι έπειτα.
Όταν ο κόσμος απομακρυνόταν, από ένα σημείο κι έπειτα μας επηρέασε. Ήταν θέμα ψυχολογικό. Παρ’ όλα αυτά και όπως προανέφερα, μείναμε μέχρι το τέλος να παλεύουμε. Ήμασταν στον αγώνα και στο σημείο αυτό πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στα κορίτσια τα οποία δούλευαν. Θα ήθελα να προσφέρω περισσότερα.
  Μίλησες για την απώλεια του στόχου. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η ομάδα δεν «τράβηξε»;
Ξεκινήσαμε για να διεκδικήσουμε την άνοδο. Δυστυχώς από ένα σημείο κι έπειτα φάνηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ίσως δεν έδεσαν οι ποδοσφαιριστές, ίσως τα αποτελέσματα δεν μας έβγαιναν. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο. Τα άσχημα αποτελέσματα στην Καλαμάτα έφεραν γκρίνια και κακή ψυχολογία, με τη συνέχεια που γνωρίζετε.
  Θεωρείς ότι ήταν αγωνιστικό το πρόβλημα της συνεχούς πτώσης;
Όχι μόνο αγωνιστικό. Δεν τα πήγαν καλά παίκτες και προπονητές, όμως δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίνε όλοι σε μια ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για τα λάθη της διοίκησης, που προσέφερε όσα μπορούσε, αλλά είναι βέβαιο ότι έχει μερίδιο ευθύνης και αυτή. Ίσως μάλιστα το μεγαλύτερο.
  Για τον Γιώργο Ράλλη τι άποψη έχεις; Θεωρείς ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο ποδοσφαιρικά πρόσωπο; Είναι στο τιμόνι εδώ και αρκετά χρόνια.
Είναι βέβαιο ότι αγαπάει την ομάδα, την πονάει πραγματικά. Έχει άλλωστε βάλει αρκετά χρήματα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς στη διαδρομή φάνηκε ότι δεν μπορεί να πετύχει αυτό που ο  ίδιος θέλεις και αυτό που ζητά ο κόσμος. Ξέρω ότι στενοχωριέται αλλά κάτι πρέπει ν’ αλλάξει.
  Μιλάς για αλλαγές. Ακούγονται φήμες συνεχώς για πρόσωπα που θέλουν την Καλαμάτα.
Δεν γνωρίζω προσωπικά κάποιον που να έχει εκφράσει επισήμως το ενδιαφέρον του για την ομάδα. Να ξέρουν εάν υπάρχουν αυτοί οι παράγοντες ότι τα λεφτά που θα βάλουν δεν θα τα πάρουν πίσω. Στο ποδόσφαιρο και ειδικά σ’ αυτό το επίπεδο κάνεις το ψώνιο και δείχνεις την αγάπη σου. Πιστεύω ότι πρέπει ν’ αλλάξουν πρόσωπα, να έρθουν καινούρια άτομα, ενδεχομένως να παραμείνουν και κάποια από την παρούσα διοίκηση. Η ομάδα χρειάζεται ένα καινούριο όραμα, μια μεγάλη ώθηση, που δυστυχώς δεν μπορεί να προσφέρει η διοίκηση του Γιώργου Ράλλη. Όποιος ασχοληθεί με την Καλαμάτα, να το κάνει και αυτό είναι η μεγάλη μου συμβουλή από αγάπη και όχι για προβολή και εκμετάλλευση του ονόματος και της ιστορίας της Μαύρης Θύελλας. Θέλουμε να γίνει ισχυρή και ελπίζουμε αυτό να πραγματοποιηθεί σύντομα.
  Άφησα για το τέλος αυτό που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό. Ίσως το σημαντικότερο. Μιλάω για το προπονητήριο, που γνωρίζω καλά ότι ήταν μέσα στις επιδιώξεις και τα όνειρά σου.
Όνειρο και επιδίωξη είναι για μένα να δημιουργώ και να προσφέρω στον αθλητισμό. Να προσφέρω στη νεολαία και την πόλη μου. Βεβαίως θεωρώ ότι η Καλαμάτα δικαιούται το προπονητήριο. Πήγα τρεις φορές μαζί με τον πρόεδρο στον Δήμαρχο, τον οποίο και παρακαλώ προσωπικά να δράσει, έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Το έχει υποσχεθεί και πιστεύω ότι θα το πράξει. Γνωρίζω ότι η μελέτη υπάρχει, όμως βρίσκεται στα συρτάρια. Προφανώς είναι θέμα οικονομικό, ωστόσο ο Δήμαρχος οφείλει να τρέξει τις διαδικασίες και να φτιάξει σύντομα το έργο. Θα είναι ένα τεράστιο έργο, θα αφήσει παρακαταθήκη στη νεολαία και την πόλη μας.
Του Νίκου Μπαλόπουλου 
~
***  Στα πλέι οφ της Α1 μπάσκετ... 2ος  αγώνας  29/05/2015 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΑΡΗΣ    92-57  .- ^
Εύκολα το 2-0 ο Ολυμπιακός, μια νίκη μακριά από τους τελικούς
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 47-24, 78-36, 92-57
Διαιτητές: Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Γκούμας
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 13 (3), Χάντερ 7, Ντάνστον 6, Σπανούλης 12 (2), Ντάρντεν 3, Σλούκας 2, Λαφαγιέτ 6, Λοτζέσκι 13 (2), Πρίντεζης 14, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 8 (2), Κατσίβελης 6 (1)
ΆΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 7 (1), Τσιάρας 2, Δήμας 1, Ριντ 6 (2), Τόμας 15 (1), Πουλιανίτις, Χαρίσης 7 (1), Βεζένκοφ 17 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ


~
***  Υπέγραψε για 3 χρόνια με τον Παναθηναϊκό ο Βέμερ
«Ήρθα για να κερδίσω τίτλους» Υπέγραψε για 3 χρόνια με τον Παναθηναϊκό ο Βέμερ 
- Ο Γενς Βέμερ αποτελεί την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στην καλοκαιρινή περίοδο, μετά τους Νίκο Καλτσά και Ρόμπιν Λουντ.
Ο Γερμανός δεξιός μπακ πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι η τελική επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές για να κλείσει και το τυπικό μέρος της υπόθεσης, όπως κι έγινε, με την υπογραφή τριετούς συμβολαίου από την πλευρά του 30χρονου πρώην παίκτη της Πάντερμπορν.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βέμερ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη μεταγραφή του στο «τριφύλλι», ενώ από τα λόγια του δεν... ξέχασε το Μάρκους Μίνχ.
«Ήρθα για να παίξω και να κερδίσω τίτλους. Και φυσικά για να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Αισθάνομαι καλά και είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και νιώθω πανέτοιμος. Είναι μία καινούργια εμπειρία για μένα και θα δούμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε για να τα πάμε καλά», είπε αρχικά ο πρώην παίκτης της Πάντερμπορν, ο οποίος στο μήνυμά του προς τον κόσμο ανέφερε: «Ελπίζω να είναι μαζί μας και να μας υποστηρίζει».
Σε ερώτηση που του έγινε για το Μάρκους Μινχ είπε: « Ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής και αν μπορώ και εγώ να του μοιάσω λίγο θα είναι όλα καλά».
~
***  Ο Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA για 5η συνεχόμενη φορά           Παραιτήθηκε ο Πρίγκιπας Αλ ΧουσεΐνΟ Σεπ Μπλάτερ επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA για 5η συνεχόμενη φορά
~ Πρόεδρος της FIFA για 5η συνεχόμενη φορά θα είναι ο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος επανελέγη στον προεδρικό θώκο, μετά την αποχώρηση του Πρίγκιπα της Ιορδανίας, Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν, πριν τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.
Η πρώτη ψηφοφορία δεν έβγαλε νικητή, αφού ο κ. Μπλάτερ συνέλεξε 133 ψήφους, έναντι 73 του αντιπάλου του, ενώ ο νικητής χρειαζόταν το 2/3 των ψήφων δηλαδή 140 για την εκλογή του.
Μετά την επανεκλογή του, εμφανώς χαρούμενος, αλλά και μέσα σε αποδοκιμασίες από αρκετούς που βρίσκονταν στην αίθουσα, ο Σεπ Μπλάτερ είπε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου στον Πρίγκιπα Αλί. Διότι ήταν ένας άξιος αντίπαλος και πέτυχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να πει ''όχι, πάμε παρακάτω'' και ίσως τότε να είχα πάρει περισσότερες ψήφους. Θέλω να σας ευχαριστήσω που με δεχτήκατε και μου δίνετε την ευκαιρία για άλλα τέσσερα χρόνια. Θα μείνω στη διακυβέρνηση αυτού του πλοίου, που λέγεται FIFA και θα το επαναφέρουμε στην ηρεμία».
Από την άλλη ο Πρίγκιπας, Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν είπε: «Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου, χάρηκα που σας γνώρισα και είδα στα μάτια σας την φλόγα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με γενναιότητα στάθηκαν δίπλα μου και με στήριξαν στη διαδικασία των εκλογών», ανέφερε πριν ανακοινώση την αποχώρηση του.
Θυμίζουμε πως το μεσημέρι διακόπηκαν για αρκετή ώρα η διεργασίες του κογκρέσου, λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτήριο που τελικά αποδείχθηκε φάρσα .
~
~ Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα. Η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2507 video.  2479.-           
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2408.-                
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9210  βίντεο   .-
 Αν γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Maxwell Maltz, 1899-1975, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4378 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 450 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.133  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   439 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
Όποιος έχει δοκιμάσει ένα μεγάλο έρωτα δεν δίνει σημασία στη φιλία. Jean de La Bruyère, 1645-1696, Γάλλος συγγραφέας
~                                    
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17
~  Η φιλία [ή η αγάπη] είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα. Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη.  Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος  ~
 *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
~       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου