Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

 Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  Παρασκευή  30 Μαρτίου  2012 :
 Το  ποντικάκι  μας ενημερώνει:

***  Κυβέρνηση σε κατάσταση προεκλογικής κρίσης :
-  Ο υπουργός Παιδείας απειλεί (ακόμη) με παραίτηση εάν εφαρμοστεί ο νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
-  Ο υπουργός Εργασίας αποσύρει άρθρο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενώ η Βουλή συζητούσε ήδη επί του νομοσχεδίου του.
-  Ο υπουργός Μεταφορών-Υποδομών εντάσσει στο δικό του πολυνομοσχέδιο (ταξί κλπ) άρθρο που προβλέπει αύξηση του οικοδομικού συντελεστή για τουριστικά συγκροτήματα … παρότι στη Βουλή έχει κατατεθεί άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τον Νέο Οικοδομικό Οργανισμό!

Η «σοδειά» των χθεσινών τραγελαφικών καταστάσεων αποδεικνύει ότι η συνοχή της κυβέρνησης έχει προσβληθεί από τον (γνωστό) προεκλογικό ιό, με ελάχιστα περιθώρια  βελτίωσης στο ελάχιστο διάστημα που απομένει θεωρητικά μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.
Η σωρεία «διορθωτικών» άρθρων που προστίθεται άρον-άρον στα τρία υπό ψήφιση πολυνομοσχέδια, οδήγησε το κυβερνητικό επιτελείο να παρέμβει στους υπουργούς, ζητώντας τους να μη κατακλύζουν τη Βουλή με ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής.
«Έκρηξη» Καρτάλη-Σηφουνάκη
Νωρίτερα δε, όταν έγινε γνωστή η νομοθετική παρέμβαση Βορίδη για την αύξηση του «τουριστικού» οικοδομικού συντελεστή δόμησης, σημειώθηκε «έκρηξη» από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη και από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος (και… αρμόδιο για το θέμα) Νίκο Σηφουνάκη, οι οποίοι διαφώνησαν και με την ουσία της παρέμβασης και με την μεθόδευση.
Παρεμπιπτόντως, ο κ. Βορίδης βρίσκεται σταθερά στο μάτι του κυκλών τις τελευταίες ημέρες – είτε για την κόντρα του με τον Γ.Ραγκούση γθα τα ταξί, είτε για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, είτε για την απόφασή του να επαναπροσληφθούν οι πιλότοι της Ολυμπιακής που είχαν τεθεί εκτός υπηρεσίας στο παρελθόν και είχαν συνταξιοδοτηθεί, είτε – χθες – για την «τακτοποίηση» της τουριστικής δόμησης.
«Βιάστηκε» ο Κουτρουμάνης
Όσον αφορά στην απόσυρση του (ευνοϊκού) άρθρου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τον υπουργός Εργασίας, ο Γιώργος Κουτρουμάνης την απέδωσε στο γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Για να δεχθεί κατηγορίες από συναδέλφους του ότι βιάστηκε να το εντάξει στο πολυνομοσχέδιο «για προεκλογικούς λόγους» με αποτέλεσμα τη χθεσινή υποχώρηση.
Μπαμπινιώτης: Με στηρίζετε ή παραιτούμαι
Ερωτηματικό παραμένει η στάση του υπουργού Παιδείας μετά την «εντολή» που πήρε χθες το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό «να τηρηθεί ο νόμος». Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, αν και έδειξε να καλύπτεται από την «κατά παρέκκλιση», για το 2012,  χρηματοδότηση των ΑΕΙ που δεν έχουν εκλέξει διοικήσεις, εμφανίζεται ενοχλημένος από το πυρ ομαδόν που δέχθηκε τόσο από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη ΝΔ κεντρικά (δια στόματος Α.Σαμαρά).
Μέσω της δημόσιας τηλεόρασης μάλιστα διεμήνυσε χθες το βράδυ ότι εάν η κυβέρνηση δεν τον στηρίξει, θα παραιτηθεί. Με την επισήμανση ότι ο νόμος πλαίσιο που επεξεργάσθηκε η προκάτοχός του Αννα Διαμαντοπούλου και ψηφίσθηκε με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή, «έχει αποτύχει».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαμπινιώτης δεν ανήκει στο πολιτικό προσωπικό και αποτέλεσε το πρόσωπο-έκπληξη στον μίνι ανασχηματισμό της 6ης Μαρτίου.

*** Ανακατάληψη των πόλεων από τους μετανάστες κηρύσσει ο Σαμαράς
*  Την επιχείρηση «ανακατάληψη των ελληνικών πόλεων» από τους μετανάστες κήρυξε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο διαγραμματειακό όργανο της ΝΔ που τέθηκε –και επισήμως– σε εκλογική ετοιμότητα.
* «Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε», είπε, εκφράζοντας την πλήρη συμφωνία του με τα «στρατόπεδα φιλοξενίας» τους μέχρι να επαναπατρισθούν.
* Και όχι μόνο: Δεσμεύθηκε εκ νέου ότι αμέσως μετά τις εκλογές (και εφόσον τις κερδίσει) θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια «που μετέτρεψε τη χώρα μας σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών.
* Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι το πρόσφατο ταξίδι του σε Ισπανία-Πορτογαλία είχε ως σκοπό (και) την από κοινού αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, καθώς και οι τρεις χώρες, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, αποτελούν πύλες εισόδου μεταναστών στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
~*
«Με ρωτούν για τα μέτρα»* Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα, ομολογώντας ότι οι πολίτες τον ρωτούν εάν θα αποδεχθεί τα νέα μέτρα ή τι θα κάνει για να αποφευχθούν.
* Ως προς το πρώτο απάντησε –εμμέσως– αρνητικά λέγοντας ότι το επιτελείο του επεξεργάζεται ισοδύναμα μέτρα και αναζητεί πόρους από τις περικοπές στις κρατικές σπατάλες. Παραπέμποντας μάλιστα στο οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο 2 πέρυσι, ανέφερε ότι απ΄ αυτές τις περικοπές θα προέλθουν 18,4 δισ.
 *

 * Όσο για προεκλογικές δεσμεύσεις, επανέλαβε ότι θα παραμείνει «στις εξής δύο» που έχει εξαγγείλει προ καιρού: Στην άμεση αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων έως 700 ευρώ και των πολυτέκνων».- 

***  Σαν πρόβατα στην σφαγή* Τα όσα είπε ο κ. Τόμσεν στην εκδήλωση του London School of Economics επιβεβαιώνουν ότι το ΔΝΤ σαν κεντρική ιδέα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας έχει την εσωτερική υποτίμηση. Πρόκειται για ένα πλάνο που οι ίδιοι οι Τόμσεν και Μορς ομολογούν ότι θα πάρει πολλά χρόνια και αφήνει πάρα πολλά ερωτήματα όσον αφορά την πιθανότητα επιτυχίας του.
* Είναι σαφές ότι η ελληνική πολιτική σκηνή αλλά και η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να αφυπνισθούν εκ νέου απέναντι σε ένα θολό τοπίο που αν δεν ξεκαθαρίσει, εμείς και μόνο εμείς θα την πληρώσουμε. Οι μεν πολιτικοί αντί να ασχολούνται με την εκλογική αναμέτρηση, που ένας θεός ξέρει τι λογαριασμό θα μας βγάλει την επομένη των εκλογών, ας δουν με υπευθυνότητα τι γίνεται μέχρι τότε.
* Η επιχειρηματική κοινότητα έχει τις σχέσεις και πρέπει να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Ηδη στο LSE έγινε λόγος για το νέο κούρεμα, στοιχείο που διαφαίνεται ξεκάθαρα από τις τιμές των νέων ομολόγων στην αγορά. Την ίδια στιγμή ο κίνδυνος να κλονισθεί και πάλι ολόκληρη η Ευρώπη γίνεται απειλητικός από την διαφαινόμενη κρίση στην Ισπανία, που οι αγορές στοχοποιούν αλλά και οι απεργίες ξεκινούν.
* Στην χώρα μας πρέπει να καταλάβουμε ότι οι Τροϊκανοί δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα. Το δείγμα γραφής της τελευταίας διετίας ήταν πολύ κακό όσον αφορά την διαχείριση προς τους πιστωτές και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, που από όλα τα ζητήματα του μνημονίου, επιλέγεται βασικά το ποίημα της εσωτερικής υποτίμησης. Οι ίδιοι οι πιστωτές λένε ότι αντί να έχουμε πάρει μέτρα μείωσης δαπανών βάζαμε φόρους!
* Το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει επιτέλους να δει το θέμα συνολικότερα και να αγωνιστεί να προωθήσει συνδυασμό λύσεων  για έξοδο από την κρίση. Το ρίσκο αντί να μειώνεται αυξάνεται.

***  Προσαγωγές και συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας
* Σε εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια δράσης της στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Επίσης, συντάχθηκαν 13 εκθέσεις Αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών.

***  Μαραθώνιος επαφών Βενιζέλου στην Κύπρο
* Μαραθώνιο επαφών με την πολιτική ηγεσία και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου έχει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, στην πρώτη εκτός συνόρων επίσκεψή του, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

***
*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ :
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/21-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης  , Τετάρτη  21 Μαρτίου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/03/22-2012.html , Η ζωή μας στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 22  Μαρτίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/ , Στο αγιάζι της καθημερινής Ενημέρωσης , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/03/24-2012.html , Σάββατο  στην ενημέρωση 24 Μαρτίου  2012 .-
** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/03/25-2012.html , Κυριακή στην ενημέρωση 25  Μαρτίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/03/26-2012.html , Στο  αγιάζι της καθημερινότητας , Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012 .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/03/27-2012.html   , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαρτίου  2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/03/28-2012.html  , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28  Μαρτίου  2012 .-
** ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/30-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 .-  http://youtu.be/zxCLMpZplS0  ,

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/03/29-2012.html  , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 .-*** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
** Μελιγαλά Μεσσηνίας :
** ΒΙΠΕ Μελιγαλά Μεσσηνίας : http://youtu.be/X96v4tYK5l4  ,
** ΄Αγιος Φλώρος - Αγ. Κωνσταντίνος Αρφαρών : http://youtu.be/udeDUcMzCmA  ,
** Άγιος Φλώρος Αρφαρών 29 Μαρτίου 2012 :
**
http://www.youtube.com/watch?v=p97vVZfULvw  ,

** Χριστοφιλαίϊκα Τσουκαλαίϊκα Αρφαρών Πέμπτη 29/03/2012 :
**
http://www.youtube.com/watch?v=y-nH4PKLO-U  ,

**

*** O Εφραίμ δεν ρέπει στο έγκλημα –τον συνέτισε η φυλακή
* Μια ποινική αξιολόγηση σε βάρος του, για την ύπαρξη “ενδείξεων τέλεσης εκ μέρους του αξιοποίνων πράξεων” αλλά και μια περίπου διθυραμβική περιγραφή χαρακτήρα και προσωπικότητας, επιφύλαξαν οι δικαστές του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ στο σκεπτικό της αποφυλάκισής του.
* Η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης έγινε τελικά δεκτή για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της επικαιρότητας, που πέρασε το κατώφλι του Κορυδαλλού πριν από σχεδόν 4 μήνες , κατηγορούμενος για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και Δημοσίου.
* Η αυλαία αυτής της περιπέτειας, σε αρχικό επίπεδο βέβαια αφού εκκρεμεί πλέον η παραπομπή του σε δίκη, πέφτει σήμερα το πρωί όταν θα ανοίξουν, λίγο πριν μπει η μεγάλη εβδομάδα, οι πύλες των φυλακών για τον ιερωμένο. Ο δικός του «Γολγοθάς» ολοκληρώνεται με ένα βούλευμα που κάνει δεκτή την (δεύτερη) θετική εισήγηση του εισαγγελέα Π. Μαντζούνη και του επιβάλλει εγγυοδοσία 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αλλά και από τη Μονή Βατοπεδίου και εμφάνιση στο Α.Τ της περιοχής του.
~* «Δεν ρέπει στο έγκλημα» * Οι δικαστές αναφέρουν κατ΄ αρχήν πώς προκύπτουν ενδείξεις σε βάρος του Εφραίμ για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, αλλά καταλήγουν ότι:
* «Επειδή όλη η υπόθεση αστικώς και ποινικώς εκκρεμεί ενώπιον των δικαστηρίων, δεν υφίσταται εκ νέου περίπτωση εκ νέου ανάμειξης στη υπόθεση διοικητικών υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού των οργάνων αυτών εκ μέρους του κατηγορούμενου, μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος από τα αρμόδια δικαστήρια...
* Εξάλλου, πολλοί και σημαντικοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού κόσμου εκφράζονται με έντονα θετικό τρόπο για το πρόσωπο, το χαρακτήρα και το έργο του κατηγορούμενου, γεγονός που συνηγορεί ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις αποκλειστικώς στα πλαίσια της διεκδίκησης από τη Μονή των ως άνω ακινήτων και ότι δεν πρόκειται για προσωπικότητα με ροπή στην τέλεση εγκληματικών πράξεων, ώστε να πιθανολογείται κίνδυνος τέλεσης εκ μέρους του και άλλων εγκλημάτων".
~* «Η φυλακή τον συνέτισε» * Οι δικαστές αναφέρονται δε και στο γεγονός ότι από τους δεκάδες κατηγορούμενους για την υπόθεση ο κ. Εφραίμ είναι ο μοναδικός που μπήκε στις φυλακές, ενώ εκτιμούν ότι ο χρόνος παραμονής στις φυλακές είναι ικανός να τον συνετίσει:
* "Εξάλλου, ο χρόνος κράτησης του κατηγορούμενου υπερβαίνει τους 3 μήνες, κρίνεται σε κάθε περίπτωση ικανός να συνετίσει τον κατηγορούμενο και να τον αποτρέψει από την τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων. Σημειώνεται ότι από όλους τους κατηγορούμενους, μόνο ο παρών κατηγορούμενος είναι προσωρινά κρατούμενος".
* Επίσης αναφέρεται ότι δεν τυγχάνει ύποπτος φυγής, αλλά και ότι προέκυψαν προβλήματα στην υγεία του. Ακόμη ότι δεν είχε ποινική εμπλοκή, ούτε πριν ούτε μετά το Βατοπέδι σε άλλες παράνομες πράξεις.


*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
~
Με την εθνική Κοντόπουλος, Μπάκα
ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΚ ΣΤΑΘΗ ΜΠΑΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
Με την Εθνική ομάδα σε Κέρκυρα η Μπάκα και Πορτογαλία ο Κοντόπουλος
Οι πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Κοντόπουλος και Βασιλική-Σταυρούλα Μπάκα αναχωρούν σήμερα για την Αθήνα προκειμένου να ενσωματωθούν με τις εθνικές ομάδες κολύμβησης που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο σε διεθνείς αγώνες (Πολυεθνείς Συναντήσεις Εφήβων – Νεανίδων στην Κοΐμπρα Πορτογαλίας και Παίδων – Κορασίδων στη Κέρκυρα αντίστοιχα).
Δυστυχώς όμως αντί να εστιάζουμε στο πόσο σημαντικό είναι αυτό το γεγονός για το μεσσηνιακό αθλητισμό, την κολύμβηση ειδικότερα και φυσικά για τα ίδια τα παιδιά είμαστε αναγκασμένοι ν’ αναφερθούμε στο πρόβλημα που υπάρχει με τη (μη) θέρμανση του νερού στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου. Τα αποθέματα τελείωσαν μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο στάδιο για την προετοιμασία των δύο νεαρών κολυμβητών και η μη έγκαιρη προμήθεια νέας ποσότητας καυσίμων από το Δήμο Καλαμάτας είχε ως αποτέλεσμα να μη γίνουν κανονικά οι προπονήσεις αυτής της εβδομάδας, προκαλώντας το δικαιολογημένο ξέσπασμα του προπονητή του ΝΟΚ, Στάθη Μπακολιά:
«Δεν μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά κι εγώ να κοροϊδεύω τα παιδιά. Ή να λειτουργεί σωστά η πισίνα ή να κλείσει. Κάποιοι κάνουν πολιτική με το κολυμβητήριο. Σε μια εβδομάδα που θα έρθουν για προετοιμασία Αθηναίοι, σαν από θαύμα θα βρεθεί πετρέλαιο. Εμείς δεν κολυμπάμε για την πλάκα μας, στο ΝΟΚ υπάρχουν δεκάδες παιδιά και πολλοί αθλητές βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο, όπως συμβαίνει με τον Κοντόπουλο και τη Μπάκα που θα εκπροσωπήσουν την Καλαμάτα σε διεθνείς αγώνες.
Ενώ από το Σαββατοκύριακο είχε φανεί ότι το πετρέλαιο τελείωνε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Τη Δευτέρα έγινε προπόνηση με το νερό να είναι …δροσερό, ενώ την Τρίτη ήταν κρύο, με αποτέλεσμα η Μπάκα να αισθανθεί ένα τράβηγμα. Την Τετάρτη ήταν αδύνατον να γίνει προπόνηση κι ενώ τα παιδιά έπρεπε να κάνουν ταχύτητες φεύγουν “σφιγμένα” για τους αγώνες τους» καταλήγει ο Στάθης Μπακολιάς, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία στους αθλητές του.
Τρίτος διεθνής αγώνας για Κοντόπουλο
Ο Κωνσταντίνος Κοντόπουλος θα ταξιδέψει με την εθνική ομάδα Εφήβων στη Κοΐμπρα της Πορτογαλίας για την 3η συμμετοχή του με τα χρώματα της Ελλάδας. Είχαν προηγηθεί η συμμετοχή του στη Πολυεθνή συνάντηση στη Κέρκυρα στις 16-17/4/2011, όπου είχε κατακτήσει 1 χρυσό και 1 χάλκινο, και στους Βαλκανικούς αγώνες στη Banjaluka της Βοσνίας όπου είχε κατακτήσει 4 χρυσά μετάλλια. Στη Κοΐμπρα θα συμμετέχουν 12 χώρες οι οποίες είναι: Τσεχία, Κύπρος, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Ελβετία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία, Σερβία και Τουρκία.
Τέταρτη συμμετοχή με την εθνική η Μπάκα
Για τη Μπάκα Βασιλική – Σταυρούλα η οποία θα αγωνιστεί για 4η φορά με την Εθνική ομάδα είχαν προηγηθεί η συμμετοχή της στη Πολυθενή Συνάντηση της Λεμεσού στις 16-17/4/2011 όπου είχε κατακτήσει 2 χάλκινα μετάλλια , στο Μεσογειακό Κύπελλο στη Πάφο στις 25-26/6/2011 όπου είχε κατακτήσει 1 χάλκινο μετάλλιο καθώς και η συμμετοχή της στο 11ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας στις 23-30/7/2011 στη Τραπεζούντα της Τουρκίας. Στη Κέρκυρα θα συμμετέχουν 12 χώρες οι οποίες είναι: Βραζιλία, Τσεχία, Κύπρος, Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ελβετία, Ισραήλ, Βουλγαρία, Ουκρανία και Σερβία).
Όπως δήλωσε ο προπονητής τους Στάθης Μπακολιάς «τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και η συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα, η οποία γίνεται βάση των επιδόσεων τους, είναι και η ανταμοιβή των προσπαθειών τους αφού και οι δύο κολυμβητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στη κατηγορία τους στα 50, 100, 200 ΕΛ είναι οι κορυφαίοι στην Ελλάδα».

*** TΟ  3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Μπαμπάς ο Κώστας Ηλιόπουλος
Τις καλύτερες ευχές στο συνάδελφο Κώστα Ηλιόπουλο και τη σύζυγό του Γιώτα που έγιναν πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά γονείς. Η μικρούλα γεννήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου και φυσικά η μέρα αποκτά καινούργιο νόημα για αυτούς.
Να σας ζήσει, να είναι υγιής και καλότυχη και πριν την καμαρώσετε όπως επιθυμείτε να χαρείτε όλες τις καθημερινές στιγμές!
Τι κοινό έχουν ο Δημ. Κουφόγιωργας και ο Κ. Κουτράκης;
Δε θυμάμαι ποιός είχε χαρακτηρίσει το facebook …ρουφιάνο, αλλά μας μαρτύρησε κι εμάς ότι χθες ήταν η γενέθλια μέρα για τον Κώστα Κουτράκη και τον Δημήτρη Κουφόγιωργα. Εκτός λοιπόν από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό -έστω κι από εντελώς διαφορετικά πόστα- ο προπονητής των ακαδημιών βόλεϊ της Καλαμάτας ’80 και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Fitness Land και ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Νέστορα Πύλου μοιράζονται ως ιδιαίτερη μέρα την 28η Μαρτίου.
Χρόνια πολλά!
Λαχειοφόρος αγορά ο Ηρακλής Καλαμάτας
Λαχειοφόρο αγορά πραγματοποιεί ο ΑΟ Ηρακλής Καλαμάτας. Έτσι, τα τρία τελευταία νούμερα του πρώτου και δεύτερου αριθμού του Λαϊκού Λαχείου που κληρώνει την Τρίτη 8 Μαΐου 2012, κερδίζουν αντίστοιχα από ένα ποδήλατο. Ο κάθε λαχνός έχει 2,50 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 6937263267.
Η διοίκηση των «κυανόλευκων» περιμένει τη στήριξη των μελών και φίλων του Συλλόγου.
«Χρυσή» αλλαγή ο Παναγιώτης
«Χρυσή» αλλαγή αποδείχθηκε ο 15χρονος μεσοεπιθετικός του ΑΟ Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας, Παναγιώτης Πλιάτσικας, στο πρόσφατο εκτός έδρας ματς με τον ΑΣ Ανδρούσας (για την 24η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής).
Στο 87΄ αντικατέστησε τον Παναγιώτη Τατσόπουλο, ενώ στο 90΄ πέτυχε το δεύτερο γκολ (με εντυπωσιακό σουτ) της ομάδας του, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του επίτιμου προέδρου του ΑΟ Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας και πατέρα του, Χρήστου Ντοχά, του τεχνικού συμβούλου Νικήτα Παπανικολόπουλου ή «Γάτου» και τα εύσημα των συμπαικτών του.
Το Πανόπουλο Κυπελλούχος Ηλείας
Η ομάδα ΠΦΟ Πανόπουλου (συμμετέχει στον 6ο όμιλο του πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής μαζί με τους εκπροσώπους του νομού μας Εράνη Φιλιατρών και Πάμισο Μεσσήνης) αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ηλείας, καθώς επικράτησε με 3-0 του μεγάλου τελικού του Ολυμπιακού Οσύλου (ομάδα Β΄ κατηγορίας Ηλείας).
Στενοχωρημένοι Στράτος, Σούλης
Στενοχωρημένοι είναι ο αρχηγός της ομάδας Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Καλαμάτας Στράτος Κελαράκος και ο μεσοεπιθετικός Σούλης Γκούζος από τις δύο βαριές ήττες (με 4-1 από τον ΠΑΟΚ και 5-0 από την Ομόνοια) στο ξεκίνημα του 8ου Πρωταθλήματος Παλαιμάχων της ΕΠΣΜ Μεσσηνίας. Πρόκειται για δύο βασικά στελέχη του Ολυμπιακού Καλαμάτας, που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για τη συγκρότηση της ομάδας. Δεν έχουν παρά να περιμένουν από τον προπονητή Δημήτρη Ξυγκώρο να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές στα πλάνα τιυ, για να ανακάμψουν οι «ερυθρόλευκοι» (τη Δευτέρα αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Αστέρα Μικρομάνης).-

*** Η μεγάλη ανατροπή του Παναθηναϊκού στο Τελ Αβίβ  ,  
** ΟΙ τέσσερις (4) συναντήσεις : Παναθηναϊκός  - Μακαμπί Τ.Α. :  93-73 , 92-94 (κ.α. 83-83) , 62-65 , και 78-69 .- Η 5η  αναμέτρηση θα γίνει την προσεχή  Πέμπτη 5/04/2012 , για την πρόκριση στο Φάϊναλ Φόρ !!
    Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012 
Η «καρδιά» του πρωταθλητή μίλησε στη «Nokia Arena». Ο Παναθηναϊκός, παίζοντας με ψυχή και πάθος απέναντι στο Τελ Αβίβ, πήρε σπουδαία νίκη με 78-69 επί της Μακάμπι και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος δέχτηκε δριμεία κριτική από τους επικριτές τους, για τις κινήσεις του στο τρίτο ματς, πήρε την προπονητική… ταυτότητα του Μπλατ και οδήγησε τους παίκτες του σε αυτήν τη μεγάλη ανατροπή.
Πλέον η πρόκριση θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία, μπροστά στον κόσμο τους να προκριθούν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.-
~ Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-41, 50-54, 78-69

~** 4ος  Αγώνας στο ευρωμπάσκετ για την πρόκριση  στο Φαϊναλ Φόρ της Κωνσταντινούπολης Παρ. 30-03-2012 :

~ Ολυμπιακός Πειραιώς - Σιένα 76-69 , (54-55) , (38-39) ,(21-21).-  
Στις προηγηθήσες συναντήσεις :82-75 ,80-81 ,και 75-55 .-

~ Μπιλμπάο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας    71-73 , (28-39) .- ^  
* Στους προηγηθέντες αγώνες  : 71-98 , 60-79 , και 94-81  .-
** Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας  6 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης ! και για 9η φορά σε Φαϊναλ Φόρ !!

~** Για το Φάϊναλ Φόρ της Κωνσταντινούπολης 11και 13 Μαϊου 2012 ήδη  βρίσκονται : Μπαρτσελόνα  με 3-0 νίκες , ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 3-1 νίκες και Ολυμπιακός Πειραιώς με 3-1 νίκες .-

~**Δεν αρκούν οι παλαίμαχοι...
* Οι παλαίμαχοι είναι διατεθειμένοι να πάρουν τις μετοχές από τον Τζίγκερ, όμως, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θεωρεί αρκετή την κίνηση του Βαρδινογιάννη για να βάλει το 1,7 εκατ. ευρώ.-

** Μπατίστ: «Πάμε για το 7ο! Ευρωπαϊκό ... τρόπαιο !» :Δήλωσε οΜάϊκ Μπατίστ στην ιστοσελίδα του στο twitter !
* Τον κόσμο του Παναθηναϊκού κάλεσε στο ΟΑΚΑ ο Μάικ Μπατίστ, ενόψει της 5ης και πιο καθοριστικής αναμέτρησης κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.-

**
*** Νέα Είσοδος πόλης ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  30/03/2012  :
http://www.youtube.com/watch?v=BtEDYEiAVJs   ,


**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου