Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας
Στο αγιάζι της Ενημέρωσης
Τρίτη 02 Ιουνίου  2020  .-
~




~**  Άγιος Νικηφόρος – Γιορτή σήμερα 2 Ιουνίου
Τη μνήμη του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού και Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το758 μ.Χ. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία άνηκαν σε αρχοντική και επίσημη κοινωνική τάξη αλλά ήταν ευσεβείς και ενάρετοι άνθρωποι οι οποίοι γαλούχησαν τον γιο τους με τα νάματα των Θείων Γραφών.  Η προσήλωση μάλιστα του πατέρα του στην ορθή πίστη, έγινε αιτία να διωχθεί και να εξορισθεί από τον εικονομάχο και δυσεβή αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ε’, τον Κυπρώνυμο στη Νίκαια όπου και πέθανε. Προικισμένος με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες, απέκτησε μεγάλη θεολογική και θύραθεν εκπαίδευση. Γρήγορα όμως αποσύρθηκε σε ένα κτήμα του στον Βόσπορο, όπου αφοσιώθηκε στην άσκηση και τη μελέτη των Θείων Γραφών. Όμως ο αυτοκράτορας τον υποχρέωσε να αναλάβει τη διεύθυνση του μεγάλου πτωχοκομείου της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν εκοιμήθη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιος, ο αυτοκράτορας Νικηφόρος Α’, υπέδειξε ως άξιο διάδοχό του τον Νικηφόρο. και όντως την Κυριακή του Πάσχα του 806 ανήλθε στον Πατριαρχικό Θρόνο. Θρόνος ο οποίος ισοδυναμούσε με Γολγοθά. Έδωσε σκληρούς αγώνες για την τιμή και την προσκύνηση των ιερών Εικόνων. Όταν όμως το 813 μ.Χ. ανέβηκε στο θρόνο της Βασιλεύουσας, ο ασεβής Λέων Ε’, ο Αρμένιος, ξέσπασε μεγάλος και απηνής διωγμός κατά των εικονολατρών. Η αγέρωχη στάση και εμμονή του Νικηφόρου στην προστασία της Ορθοδοξίας, προκάλεσε την οργή του αυτοκράτορα, ο οποίος τον απομάκρυνε από τον πατριαρχικό θρόνο. Υπέστη πολλές ταλαιπωρίες και τελικά, αρκετά ταλαιπωρημένος παρέδωσε στο δίκαιο μισθαποδότη Θεό το πνεύμα του στις 2 Ιουνίου 822 μ.Χ. – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Μαρίνος, Νικηφόρος, Νικηφορία, Νικηφόρα  Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Θείας πίστεως.  Νίκην ήνεγκε, τη Εκκλησία, η ση ένθεος, ομολογία, Νικηφόρε Ιεράρχα θεόληπτε. την γαρ Εικόνα του Λόγου σεβόμενος, υπερορία αδίκως ωμίλησας. Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος. https://youtu.be/jLv_8FnaazY   .- 

~** Η Προσευχή, η απελπισία και τα υλικά αγαθά
Οι διδαχές του για την προσευχή είναι πολύτιμες για κάθε χριστιανό. Έλεγε: «Δεν υπάρχουν μακαριότεροι άνθρωποι από εκείνους που έπιασαν επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό και είναι δικτυωμένοι με ευλάβεια με το Θεό. Όπως δεν υπάρχουν πιο δυστυχισμένοι από εκείνους που έκοψαν την επαφή τους με το και γυρίζουν ζαλισμένοι τον κόσμο και τα κουμπιά των σταθμών του κόσμου, για να ξεχάσουν λίγο το πολύ άγχος της εκτροχιασμένης ζωής τους».   Συμβούλευε δε και τα εξής: «Πολύ βοηθάει, πριν από την προσευχή να διαβάσεις ένα κομμάτι από το Γεροντικό. Τότε θα θερμανθεί η καρδιά σου και θα καπακωθούν όλες οι μέριμνες και θα μπορέσεις να προσευχηθείς απερίσπαστα». Και για το νου που σκορπίζεται κατά την ώρα της προσευχής τόνιζε: «Την ώρα της προσευχής, όταν ο νους μας φεύγει σε άσχημα πράγματα ή έρχονται χωρίς να το θέλουμε, να μην χρησιμοποιούμε αντιρρητικό πόλεμο κατά του εχθρού, διότι και όλοι οι δικηγόροι εάν μαζευτούν, με ένα διαβολάκι δεν τα βγάζουν πέρα με τη συζήτηση, αλλά μόνο με μια περιφρόνηση μπορεί να τα διώξει κανείς, όπως και τους βλάσφημους λογισμούς» Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για έναν πνευματικό αγωνιστή είναι η απελπισία. Γιʼ αυτό ο γέροντας Παΐσιος έλεγε: «Να μην απελπίζονται όσοι βρίσκονται μέσα στον κόσμο, όταν είναι κυριευμένοι από πολλά πάθη και η φύση τους είναι άτακτη και τρέχει με ορμή στην κατηφόρα, αλλά να ελπίζουν στην παντοδυναμία του Θεού και να στρίψουν το τιμόνι της γερής τους μηχανής στο δρόμο του Θεού, της ανηφόρας, και πολύ γρήγορα θα προσπεράσουν άλλες βραδυκίνητες μηχανές που τρέχανε μπροστά από πολλά χρόνια στο δρόμο του Θεού». Και άλλοτε συμπλήρωνε: «Δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, όταν αγωνιζόμαστε αλλά δε βλέπουμε καμιά πρόοδο παρά μόνο μηδενικά συνέχεια. Όλοι οι άνθρωποι μηδενικά κάνουμε, ποιος περισσότερα και ποιος λιγότερα. Βλέποντας ο Χριστός τη μικρή μας προσπάθεια, βάζει ανάλογα μια μονάδα στην αρχή και έτσι παίρνουν αξία τα μηδενικά μας και βλέπουμε λίγη προκοπή. Γιʼ αυτό δεν πρέπει να απελπιζόμαστε, αλλά να ελπίζουμε στο Θεό». Για τους ανθρώπους που είναι προσκολλημένοι στα υλικά αγαθά ο γέροντας Παΐσιος τόνιζε: «Ο κυριευμέ­νος από υλικά πράγματα είναι κυριευμένος πάντα από στε­νοχώρια και άγχος, γιατί πότε τρέμει μην του τα πάρουν και πότε μην του πάρουν την ψυχή. Ο τσιγκούνης πάλι, που αγκύλωσε το χέρι του από το πολύ σφίξιμο, έσφιξε και την καρδιά του και την έκανε πέτρινη. Για να θερα­πευθεί, θα πρέπει να επισκεφθεί δυστυχισμένους ανθρώ­πους, να πονέσει, οπότε θα αναγκασθεί να ανοίξει σιγά-σιγά το χέρι του και θα μαλακώσει τότε και η πέτρινη καρδιά του και θα γίνει καρδιά ανθρώπινη και έτσι θα του ανοιχθεί και η πύλη του Παραδείσου». Ο γέροντας Παΐσιος έλεγε:  «Όσοι αναπαύονται μέσα στον υλικό κόσμο και δεν ανησυχούν για τη σωτη­ρία της ψυχής τους, μοιάζουν με τα ανόητα πουλάκια, που δεν θορυβούν μέσα στο αυγό, για να σπάσουν το τσόφλι, να βγουν έξω να χαρούν τον ήλιο — το ουράνιο πέταγμα στην παραδεισένια ζωή, αλλά παραμένουν ακίνητα και πεθαίνουν μέσα στο τσόφλι του αυγού». Αποσπάσματα από το Βιβλίο  “Διδαχές Γερόντων”


~** ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ : Άνοιξε από σήμερα για τους προσκυνητές με ειδικά διαμονητήρια και προσκλήσεις από τις Ι. Μονές
-Επιτρέπεται από σήμερα η είσοδος στους προσκυνητές του με την επίδειξη των ειδικών διαμονητηρίων αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους στις Ιερές Αγίου Όρους, πάντα σε συνεννόηση με την Ιερά Κοινότητα.  Ειδικότερα, επιτρέπονται 15 άτομα ανά Ιερά Μονή, μέχρι 10 άτομα για τις Σκήτες, δύο ανά Κυριακό Ιδιόρρυθμου Σκήτης και ένας ανά Ιερό Καλύβι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εταιρεία “Αγιορείτικες γραμμές”, ανοίγουν από σήμερα και τα εκδοτήρια εισιτηρίων της Ουρανούπολης και της Δάφνης Αγίου Όρους.  Η σημερινή μέρα σηματοδότησε επίσης και την έναρξη δρομολογίων για το ταχύπλοο “Παναγία” στις 8.35 καθημερινά από την Ιερισσό έως την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.  Σημειώνεται επιπλέον, ότι από την Ουρανούπολη φεύγει καθημερινά το ταχύπλοο “Οδηγήτρια” στις 09.45 και επιστρέφει από Δάφνη στις 12.10. Από την Ουρανούπολη, επίσης καθημερινά, εκτελεί δρομολόγια το θαλάσσιο ταξί “Πορταίτισσα”. Καθημερινά πραγματοποιείται και το δρομολόγιο του οχηματαγωγού πλοίου “Ευαγγελίστρια” που μεταφέρει καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Άγιο Όρος ενώ από τις 15 Ιουνίου ξεκινάνε οι κρουαζιέρες προς το Άγιον Όρος, κατά τις οποίες γίνεται ο περίπλους και μπορούν να συμμετέχουν εκτός από άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Όλα τα παραπάνω δρομολόγια πραγματοποιούνται με μειωμένο πρωτόκολλο 50%. Λόγω της αυξημένης κίνησης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιούνται έκτακτα δρομολόγια με τα ταχύπλοα πλοία καθώς και με το θαλάσσιο ταξί.


***  Σεισμός του Κ.Βελόπουλου: Casus belli αν οι Τούρκοι…..
Σεισμός του Κ.Βελόπουλου: Casus belli αν οι Τούρκοι.....~ Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος στον Real FM 97,8 αναφέροντας  το προκλητικό παιχνίδι της Τουρκίας προς την Ελλάδα. 
Ο Κ.Βελόπουλος τόνισε ότι η Ελληνική λύση πρέπει να απαντήσει με casus belli αν η Τουρκία προβεί ξανά σε προκλητικές ενέργειες .Τόνισε ότι η Τουρκία επιζητεί κλιμάκωση και ότι η Ελλάδα πρέπει να θέσει τα όρια της. Δείτε παρακάτω την συνέντευξη του Κ.Βελόπουλου: 


***  Πώς η Άγκυρα «περικύκλωσε» την Αθήνα και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα…
Πώς η Άγκυρα «περικύκλωσε» την Αθήνα και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα...Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι θα προχωρήσουν στην μεγαλύτερη πρόκληση-επίθεση κατά της Ελλάδας που είναι να «τρυπήσουν» εντός της υφαλοκρηπίδας της, επί της ουσίας δηλαδή θα επιχειρήσουν να καταλύσουν παντελώς την εθνική της κυριαρχία. 
Ήδη η Άγκυρα πριν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια έχει φτιάξει το «προγεφύρωμα» της στην Λιβύη, η οποία αποτελεί τον έτερο πόλο του τουρκολιβυκού μνημονίου. Δηλαδή έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις και στις δύο «πλευρές» από όπου θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τα σχέδια της. Ήδη τουρκικές φρεγάτες έχουν μόνιμη παρουσία στην Λιβύη και σε οποιοδήποτε περιστατικό μπορούν να σπεύσουν εκ δυσμάς προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ενισχύσουν τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που θα εξέλθουν εκ της τουρκικής ενδοχώρας. Η εκτίμησή μας στο pronews.gr είναι πως στην Αθήνα δεν προτίθενται να αντιδράσουν και θα αφήσουν το θέμα να σέρνεται, μέχρι τον επόμενο δια της μεθόδου «δεν είδαμε, δεν ακούσαμε». Αυτό άλλωστε μπορεί να γίνει κατανοητό από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση της Άγκυρας στο ζήτημα της Λιβύης από την Αθήνα. Η Αθήνα δεν έχει εμποδίσει τις μεταφορές ανδρών και οπλισμού από την Τουρκία στην Λιβύη (και φυσικά δεν το έκαναν ούτε οι Δυτικοί, το αντίθετο τείνουν να υποστηρίξουν άμεσα την τουρκόφιλη λιβυκή κυβέρνηση αδιαφορώντας παντελώς για τα ελληνικά συμφέροντα). Ήδη έξι τουρκικές φρεγάτες τύπου Perry όχι απλά έχουν προσεγγίσει τις τελευταίες ημέρες τις λιβυκές ακτές, αλλά υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι εμπλέκονται άμεσα στις εχθροπραξίες αφού επί της ουσίας προστατεύουν τις επιχειρήσεις του φιλότουρκου GNA στις περιοχές που δρουν και «καλύπτουν» τα τουρκικά μεταγωγικά κατά την προσέγγισή τους στην Τρίπολη. Οι τουρκικές φρεγάτες ασφαλίζουν τον εναέριο χώρο για να επιχειρούν τα μη επανδρωμένα Bayraktar TB2 τα οποία δρουν μαζικά στην περιοχή και έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην κατάληψη της αεροπορικής βάσης Al-Watiya. Επί της ουσίας η επιτυχής αντεπίθεση του GNA οφείλεται σε αυτά και στους Τουρκμένους τζιχαντιστές. Εκτός όμως από τα τουρκικά πλοία και τα μη επανδρωμένα UAV στο έδαφος της Λιβύης φαίνεται ότι έχουν μεταφερθεί και εντοπιστεί αντιαεροπορικά συστήματα Hawk τα οποία έχει μεταφέρει η Άγκυρα για να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνάμεις του προέδρου Σάρατζ. Οι μισθοφόροι από τη Συρία οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από την Τουρκία στη Λιβύη μεταξύ των οποίων και μέλη του ISIS όπως αναφέρουν  ανεξάρτητοι στρατιωτικοί αναλυτές ξεπερνούν πλέον τις 10.000. Καθημερινά τουρκικά C-130 πετώντας εκτός Ελληνικού FIR είτε στα όρια του Κύπρου-Αιγύπτου είτε πάνω από τις Βαλκανικές χώρες και την Αδριατική μεταφέρουν όπλα και μισθοφόρους στην Τρίπολη. Ο Φατίχ Ντονμέζ, υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως οι γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη θα αρχίσουν σε τρεις με τέσσερις μήνες (Σεπτέμβριο με Οκτώβριο) και εκδόθηκαν NAVTEX για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Ναυτικού σε μια μεγάλη περιοχή από την Ρόδο και το Καστελόριζο, νότια της Κρήτης έξω ακριβώς από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου και μέχρι ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη. Σε τουρκικό ΦΕΚ δημοσιεύτηκαν 7 αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της Τουρκίας. Δηλαδή, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της. Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης. Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά ελληνική υφαλοκρηπίδα, λέει ότι φτάνει εκεί η τουρκική υφαλοκρηπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη. Όλα αυτά δείχνουν πως η Αθήνα δεν έχει πραγματική διάθεση να το τραβήξει μέχρι τα «άκρα» σε περίπτωση που παραβιαστεί η εθνική της κυριαρχία.
***  Ενοίκια: Αυτά πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να πάρουν πίσω μέρος της “χασούρας”…
Ενοίκια: Αυτά πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να πάρουν πίσω μέρος της “χασούρας”...Μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χάσει ενοίκια (το 40% λόγω κορονοϊού), να κάνουν την σχετική δήλωση έτσι ώστε να τύχουν της ευνοϊκής ρύθμισης που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών και με βάση την οποία θα πάρουν πίσω περίπου το 30% αυτών που έχουν χάσει. 
Η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να ανοίξει μέχρι το τέλος του μήνα. Η επικαιροποίηση του μισθωτηρίου συμβολαίου,  η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για τα μισθώματα που δεν εισπράχθηκαν και η αποδοχή της από τους ενοικιαστές αποτελούν τα τρία κλειδιά που θα κλειδώσουν την έκπτωση την έκπτωση φόρου εισοδήματος ή και ΕΝΦΙΑ που θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την κρίση της πανδημίας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί το κράτος θα καλύψει τελικά το 30% των χαμένων ενοικίων συμψηφίζοντάς το με τους φόρους που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους με εξαίρεση τις οφειλές από ρυθμίσεις. Η πλατφόρμα Προκειμένου να γίνει ο υπολογισμός της απώλειας, αλλά και κυρίως η έκπτωση φόρου για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που εισπράττει μισθώματα μειωμένα κατά 40% θα πρέπει δημιουργηθεί στο Taxisnet ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε αυτή, σχεδιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να «ανέβουν» όλα τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια συμβόλαια που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Μόλις αναρτηθούν τα μισθωτήρια οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται θα πρέπει:  * Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς τους στο Taxisnet και να επικαιροποιήσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια καθώς θα πρέπει οι μισθώσεις να φαίνονται στο σύστημα ως ενεργές. * Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση δηλώνοντας το  μηνιαίο μίσθωμα, τους μήνες κατά τους οποίους το ενοίκιο καταβλήθηκε μειωμένο κατά 40% και τα στοιχεία των ενοικιαστών που δικαιούνται μείωση  ενοικίου.  * Η αίτηση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον ενοικιαστή. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την έκπτωση φόρου στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Όταν θα κλείσει η πλατφόρμα  η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων και θα υπολογίσει το ποσό της «αποζημίωσης» για τους φορολογούμενους που εισπράττουν από το Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία το 60% των μισθωμάτων.  Συνολικά θα καλυφθεί το 30% των ενοικίων που δεν θα εισπραχθούν καθώς η έκπτωση φόρου ανέρχεται στο 20% επί του 60% των μισθωμάτων που θα λάβουν οι ιδιοκτήτες. Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι σε ένα μηνιαίο μίσθωμα 600 ευρώ, η μείωση που γίνεται κατά 40% ή 240 ευρώ, η έκπτωση φόρου υπολογίζεται σε 20% επί των εισπραττόμενων 360 ευρώ και διαμορφώνεται σε 72 ευρώ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το 30% των υπόλοιπων 240 ευρώ του ενοικίου που «έχασε» ο ιδιοκτήτης.  Κάθε ιδιοκτήτης θα πάρει πίσω με τη μορφή έκπτωσης από τον φετινό φόρο εισοδήματος ή και τον φετινό ΕΝΦΙΑ το 30% της απώλειας που θα υποστεί από την αναγκαστική μείωση των ενοικίων κατά 40%. Θανάσης Παπαδής για το newsit
*** Οργισμένος ο Κ.Βελόπουλος: Φοβική η Κυβέρνηση απέναντι σε λαθρομετανάστες – δέρνει όμως τους Έλληνες…
Οργισμένος ο Κ.Βελόπουλος: Φοβική η Κυβέρνηση απέναντι σε λαθρομετανάστες - δέρνει όμως τους Έλληνες...Επικριτικός έναντι της κυβέρνηση για την πολιτική της στο μεταναστευτικό και το χειρισμό των αντιδράσεων των κατοίκων, όπου υπάρχουν ΚΥΤ, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξή του στον FOCUS FM. 
Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών και του Στέφανου Δαμιανίδη και αναφερόμενος στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ΚΥΤ στη Μαλακάσα, ο κ.Βελόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «έφαγαν το ξύλο της αρκούδας και χημικά και δακρυγόνα». Πρόσθεσε ακόμη πως « Στη Ρόδο συνέλαβαν Πακιστανό, ο οποίος αυνανιζόταν στην παιδική χαρά και πήγε στο δικαστήριο και είπε, ότι ξυνόταν και ζητάει συγνώμη και τον άφησαν ελεύθερο, για ειλικρινή μεταμέλεια. Αυτούς τους ανθρώπους φέρνουμε στην Ελλάδα», επεσήμανε ο κ.Βελόπουλος. Αναφερόμενος στην πρόταση της Κομισιόν για στήριξη με 32 δις ευρώ στην Ελλάδα, τόνισε, ότι «είναι στα χαρτιά» και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να αναθέσει σε ιδιώτες τη διαχείριση του τελικού «πακέτου» στήριξης και μάλιστα σε μία εταιρία, που “έλεγε πως η ΔΕΗ είναι βιώσιμη και να κλείσουμε τα ελαιοτριβεία και να μείνουν μόνο δύο πολυεθνικές”. «Ασκούν διοίκηση ωσάν να είναι ανόητοι ή δεν ξέρουν να ασκούν διοίκηση, επιμένουν στο λάθος», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Όσον αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας να διεξαγάγει έρευνες στην περιοχή της Κρήτης και της Ρόδου, θύμισε την πρότασή του να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να καθοριστεί η «κόκκινη γραμμή», η οποία δεν έγινε δεκτή και σημείωσε με αγωνία πως «οι Τούρκοι μας περικυκλώνουν από παντού». Για τις ακραίες καταστάσεις, που διαδραματίζονται στις ΗΠΑ, ο κ.Βελόπουλος έκανε λόγο για «βρώμικα παιχνίδια», συνδέοντας τον Τζορτζ Σόρος με τη χρηματοδότηση των ANTIFA και εκτίμησε, ότι «θέλουν να ρίξουν τον Τραπμ, επειδή ξέρουν, ότι θα ξανακερδίσει τις εκλογές». «Θα τους κηρύξω και εγώ παράνομους», κατέληξε ο κ.Βελόπουλος. Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Κ.Βελόπουλου στον FOCUS FM, εδώ:



*** Για ΟΛΕΣ τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ θα μιλήσει ο Κ. Βελόπουλος στον Γ. Παπαδάκη – Την Παρασκευή θα γίνει χαμός……
Για ΟΛΕΣ τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  θα μιλήσει ο Κ. Βελόπουλος στον Γ. Παπαδάκη - Την Παρασκευή θα γίνει χαμός......~  Συνεχίζει τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση ο Κ. Βελόπουλος με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τις τρέχουσες εξελίξεις. 
Την Παρασκευή 05 Ιουνίου 2020 ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, θα φιλοξενηθεί στον Γ.Παπαδάκη και την εκπομπη Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 στις 8.30 το πρωι. Ακόμα, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, θα φιλοξενηθεί και στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2020, στην εκπομπή 6 με 10 στις 9,15 το πρωί. Ο Κ. Βελόπουλος θα κάνει αποκαλύψεις…

***  ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Καταρρίπτονται όλα…



ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! Καταρρίπτονται όλα...
Οι δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας θα πρέπει να εμπεριέχονται στο ελληνικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης, επισημαίνει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. 
Ο επικεφαλής της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Κομισιόν δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «Νέα» ότι η αποδέσμευση των πόρων προς τα κράτη – μέλη της ΕΕ θα γίνεται σε δόσεις και θα συνδέεται άμεσα με συγκεκριμένα ορόσημα, τα οποία ναι μεν θα συμφωνούνται με τα κράτη – μέλη, αλλά θα συναρτώνται με τις συστάσεις του ευρωπαϊκού εξαμήνου και την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. «Για την Ελλάδα, πράγματι υπάρχει ακόμη η ενισχυμένη εποπτεία και θα είναι προφανώς ένας παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, αλλά θα ληφθεί υπόψη πρώτα και κύρια από τις ελληνικές Αρχές στον καταρτισμό των σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Τα κράτη – μέλη θα πρέπει να καταθέσουν εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τα οποία θα συμφωνηθούν με την Επιτροπή και στα οποία θα θέτουν συγκεκριμένα ορόσημα για την εκταμίευση των δόσεων της χρηματοδότησης. Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε μια βαριά γραφειοκρατική διαδικασία αλλά να είμαστε σίγουροι ότι η χρηματοδότηση χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες και τις προκλήσεις, που διατυπώνονται στο ευρωπαϊκό εξάμηνο» δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, μιλώντας για το Recovery and Resilience Facility (RRF), το βασικό εργαλείο ύψους 560 δισ. ευρώ (310 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 250 δισ. ευρώ σε δάνεια) του πακέτου ανάκαμψης της Κομισιόν. Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις επεσήμανε, σχετικά με τη διαδικασία με την οποία θα χορηγούνται οι πόροι από το RRF, ότι «δεν μιλάμε μόνο για επενδύσεις, αλλά και για μεταρρυθμίσεις, για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και ανταγωνιστικότητας των οικονομιών των κρατών – μελών μέσω μεταρρυθμίσεων». Αναφερόμενος ειδικότερα στη διασύνδεση των μεταρρυθμιστικών και επενδυτικών σχεδίων με την υλοποίηση των συστάσεων, που διατυπώνει η Κομισιόν στο ευρωπαϊκό εξάμηνο ανά χώρα, δήλωσε ότι «ελπίζουμε να βοηθήσει την εφαρμογή των συστάσεων για κάθε κράτος, διότι υπάρχει μια πραγματική χρηματοδότηση που συνδέεται με αυτές, οπότε τα κράτη – μέλη θα έχουν επιπλέον κίνητρο να τις υλοποιήσουν». Η άμεση σχέση υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και αποδέσμευσης πόρων από το νέο βασικό εργαλείο του πακέτου ανάκαμψης της ΕΕ φάνηκε επίσης από την αναφορά του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Κομισιόν στις διαφορές των προγραμμάτων συνοχής και στο RRF. «Στο εργαλείο αυτό υπάρχει ισχυρότερη διασύνδεση με τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οικονομικά και κοινωνικά διαθρωτικά προβλήματα και υπάρχει ισχυρότερη διασύνδεση με το ευρωπαϊκό εξάμηνο, και τις συγκεκριμένες συστάσεις ανά χώρα». Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν από το συνολικό πακέτο ανάκαμψης «New Generation EU» η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει σε επιχορηγήσεις 22,5 δισ. ευρώ (με τα 18 δισ. ευρώ από τις δράσεις του RRF) και 9,4 δισ. ευρώ σε δάνεια.Στην ερώτηση αν θα μπορούσε η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τους πόρους για να ενισχύσει τον τραπεζικό τομέα, καθώς στην πιο πρόσφατη έκθεση για την Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου η Επιτροπή τονίζει το ζήτημα των συνεχιζόμενων προβλημάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα, ο Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι δεν μπορεί να έχει συγκεκριμένη απάντηση, διότι «είναι κάτι που ενδεχομένως απαιτήσει ξεχωριστές συζητήσεις με την Ελλάδα καθώς θα ετοιμάζει το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, πάντως, σε κάθε περίπτωση, όπως και στις άλλου είδους χρηματοδοτήσεις, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι όροι για την κρατικές ενισχύσεις». Διευκρίνισε δε ότι μπορεί η Κομισιόν να έχει στο προσωρινό πλαίσιο απλοποιήσει τους όρους για τις κρατικές ενισχύσεις, όμως, «καθώς θα βγαίνουμε από τη φάση της κρίσης θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα επιστρέφουμε στους όρους που διέπουν τις κρατικές ενισχύσεις, και είναι κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη». Κλείνοντας την απάντησή του τόνισε ότι το RRF «στοχεύει κυρίως να ενισχύσει δημόσιες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Και αυτό περιμένω από τα κράτη – μέλη να συζητήσουμε». Η απάντηση Πέτσα  Απαντώντας στις δηλώσεις Ντομπρόβσκις ο Στέλιος Πέτσας απάντηση πώς δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Θα σχεδιάσουμε ένα πολυσυλλεκτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και τη χρηματοδότηση που είναι ήδη πολύ μεγάλη. Άλλο τόσο μεγάλη είναι η ευθύνη της κυβέρνησης να σχεδιάσει κάτι σωστό. Όσον αφορά εάν τα χρήματα αυτά συνδέονται με κάποιου είδους εποπτεία, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εμείς είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση έχει μεταρρυθμιστικό σχέδιο και θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα, για να αναπτύξει την οικονομία και να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Δε θέλω να μπερδεύονται οι Έλληνες. Για αυτό να πούμε κάτι ξεκάθαρο. Με το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια. Με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας”. «Οι Έλληνες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μας άφησε σε ένα καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Αυτά είναι γνωστά και εν πολλοίς, αυτά επαναλαμβάνει ο κ. Ντομπρόβσκις. Όσον αφορά στο τι πρόκειται να γίνει με το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων απάντησα και πριν. Δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις. Μνημόνια υπήρχαν επί Τσίπρα. Επί Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι να υποβάλουμε ένα σχέδιο που θα δουλεύει προς όφελος των Ελλήνων», είπε ο κ. Πέτσας.
*** ΕΚΤΑΚΤΟ – Ντ.Τραμπ: «Κινητοποιώ χιλιάδες στρατιώτες για την αποκατάσταση της τάξης»…
ΕΚΤΑΚΤΟ - Ντ.Τραμπ: «Κινητοποιώ χιλιάδες στρατιώτες για την αποκατάσταση της τάξης»...~  Την κινητοποίηση «χιλιάδων και χιλιάδων», όπως είπε χαρακτηριστικά, στρατιωτών αλλά και “πολιτικών δυνάμεων” και την πλήρη κινητοποίηση των ομοσπονδιακών Αρχών για την αποκατάσταση της τάξης στις πόλεις των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό. 
Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι θα αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, για να σταματήσουν τις λεηλασίες και τις καταστροφές περιουσιών. Όπως είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει από τους κυβερνήτες των Πολιτειών που μαστίζονται από βίαιες διαδηλώσεις την κινητοποίηση της Εθνοφρουράς. 
BREAKING: Trump says mobilizing all available civilian and military resources to deal with unrest

Εάν δεν το πράξουν τότε «θα στείλω εγώ τις στρατιωτικές δυνάμεις και θα λύσω το πρόβλημα αμέσως».



Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε τον όρο ομοσπονδιακές στρατιωτικές δυνάμεις, .(federal military) κάτι που παραπέμπει έως και σε στρατιωτικό νόμο, αν και ο Ντ.Ττραμπ απέφυγε να αναφερθεί ευθέως σε κάτι τέτοιο.
***   Ελλάδα-Τουρκία:Si vis pacem, para bellum – εάν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο…
Ελλάδα-Τουρκία:Si vis pacem, para bellum - εάν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο...Ελλάδα-Τουρκία. Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Ας δούμε όμως πως ο γερμανικός τύπος παρουσιάζει την κατάσταση.

Αρχικά ενδιαφέρον παρουσιάζει τo άρθρο της DW με τίτλο ‘Ο φόβος της Ελλάδας για τον «προαιώνιο εχθρό»’.  σ.σ VoiceNews: Αυτά γραφόντουσαν αρχές Φεβρουαρίου με τα γεγονότα εκ τοτε να είναι πολλά μεν, χωρίς να αλλάζουν την κατάσταση δε. Είτε με COVID-19 , είτε χωρίς όπως βλέπουμε  η τουρκική πίεση παραμένει υψηλή. Ας δούμε τι έγραφαν τότε οι Γερμανοί να δούμε πόσο επίκαιρα είναι. Δυστυχώς δεν θα μπορούσε να είναι πιο επιτυχημένος ή πιο επίκαιρος ο τίτλος αυτός. Το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε μία σειρά άρθρων και ρεπορτάζ του γερμανικού τύπου. Η κλιμακωτή όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών τους τελευταίους μήνες είναι εμφανής, όχι μόνο στα ΜΜΕ αλλά και στους απλούς πολίτες. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σε σημείο όπου η συζήτηση για πόλεμο είναι σε καθημερινή βάση. Si vis pacem, para bellum (εάν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο). Αυτό φαίνεται να πιστεύει και ο Αλ. Μαλλιάς, ο οποίος «καταφεύγει στον Πρώσο στρατηγό Καρλ φον Κλάουζεβιτς … Για να αποτρέψεις μια σύγκρουση, πρέπει να είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος για τη σύγκρουση, αναφέρει ο Έλληνας διπλωμάτης, κάνοντας αναφορά στον πρωτοπόρο της στρατιωτικής σκέψης». Αυτό είπε ο πρέσβης μας επί τιμή στη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση. Η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά  Ανάλυση σχετικά με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά παραθέτει και η Nordwest Zeitung, κάνοντας λόγο «για κίνδυνο πολέμου που απειλεί την Ανατολική Μεσόγειο – μεταξύ δύο νατοϊκών συμμάχων». Μάλιστα τονίζει ότι «μέχρι σήμερα ελάχιστοι στη Γερμανία παίρνουν στα σοβαρά το ενδεχόμενο ανάφλεξης». Το ερώτημα που θέτει ο δημοσιογράφος είναι πώς πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς μια χώρα – ταραχοποιό; «Αυτό ακριβώς διερωτώνται και οι Έλληνες, όταν πρόκειται για την γείτονα Τουρκία. Ναι, για μια νατοϊκή σύμμαχο. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι νέο» παρατηρεί ο αρθρογράφος. Εν συνεχεία παραπέμπει στην κρίση των Ιμίων του 1996 και  υπογραμμίζει πως οι Έλληνες πιστεύουν για την Τουρκία ότι «δεν μπορεί να χαλαρώσει. Σίγουρα όχι με έναν  αυταρχικό ηγέτη, που θα ήθελε να είναι σουλτάνος, που εισβάλει με τα στρατεύματά του στη Συρία και παίρνει θέση ανοιχτά στον λιβυκό εμφύλιο. (…) To τουρκικό δόγμα είναι το εξής: Η Ανατολική Μεσόγειος μας ανήκει σε μεγάλο μέρος. Είναι η δική μας μπλε πατρίδα». Η Ελλάδα είναι εξοργισμένη με το τουρκολιβικό σύμφωνο καθώς αλλάζει τα σύνορα προς τη Δύση. Μάλιστα είναι η πρώτη ουσιαστική ελληνοτουρκική αλλαγή από την Συνθήκη της Λωζάννης. Αυτό πρέπει να ανακοπεί. Πρωτίστως διπλωματικά, ενδεχομένως νομικά. Αν χρειαστεί στρατιωτικά. Άμυνα ως «ultima ratio», εκτιμά ο αρθρογράφος. Η μεταναστευτική κρίση Ρεπορτάζ παραθέτει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με αφορμή επίσκεψη του ανταποκριτή της στη Λέρο για το μεταναστευτικό. Όπως αναφέρει και το γερμανικό ρεπορτάζ η κατάσταση είναι κρίσιμη κι οριακή. Η αντοχή των υποδομών έχει ξεπεραστεί από το πλήθος των ανθρώπων που φιλοξενούνται. Με αφορμή το παράδειγμα της Λέρου τίθεται το ερώτημα ποιος τελικά επωφελείται από την άθλια κατάσταση στα προσφυγικά κέντρα των νησιών. «….Υπάρχει πλήθος στοιχείων που καταμαρτυρούν ότι ελληνικές κρατικές θέσεις (ή τουλάχιστον μεμονωμένοι υπάλληλοι), αδίστακτοι επιχειρηματίες, όπως και πολλοί ‚ακτιβιστές‘ χρησιμοποιούν συστηματικά προς ίδιον όφελος την ανάγκη» αναφέρει το ρεπορτάζ. Όπως παρατηρεί το ρεπορτάζ «μόνο η ΕΕ το 2015 έδωσε στην Ελλάδα πάνω από ένα δις ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Από αυτή την πίτα όλοι θέλουν να φάνε μεγαλύτερο κομμάτι από εκείνο που τους αναλογεί». Χωρίς αναφορά σε πραγματικά ονόματα, το ρεπορτάζ καταγράφει μαρτυρίες εργαζομένων σε συναφείς φορείς, καταγγέλλοντας ατασθαλίες με υπόνοιες διαφθοράς. Για παράδειγμα ότι «προβλεπόταν να χορηγηθούν 3000 μερίδες με κοτόπουλο, ρύζι και δέκα ελιές. Αντ’ αυτού οι ελιές ήταν τέσσερις». Κι όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, από τις μικρές ατασθαλίες μπορεί κανείς να φανταστεί την έκταση του προβλήματος. Ποιοι επωφελούνται από τη μεταναστευτική κρίση Τέλος το Der Spiegel αναφέρεται στο ζήτημα της διακίνησης των δύστυχων αυτών μεταναστών και προσφύγων. Τα κέρδη είναι τεράστια για τους διακινητές. Βάσει του ελληνικού ποινικού δικαίου, απειλούνται ποινές στερητικές της ελευθερίας έως και 15 χρόνια καθώς και πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ. Ωστόσο ο πιο αυστηρός νόμος στην Ευρώπη αποδεικνύεται αναποτελεσματικός, καθώς οι διωκτικές αρχές δε στοχεύουν τη ρίζα του προβλήματος.  Στοχεύουν σε εκείνους που απλώς οδηγούν τα πλοιάρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ελληνικός νόμος δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στα μέλη μιας σπείρας διακινητών και στον εγκέφαλό της, ενώ στις «δρακόντειες ποινές κατά των συνεργών» ασκούν κριτικοί και Έλληνες νομικοί. Σε κάθε περίπτωση «πέρυσι σχεδόν 2000 οδηγήθηκαν στις φυλακές λόγω συνέργειας σε παράνομη μεταφορά ανθρώπων. Ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ποινικών κρατουμένων μετά τους σχετιζόμενους με διακίνηση ναρκωτικών, ενώ διπλασιάστηκαν μάλιστα από το 2016». 
***  Φίλης: Δυστυχώς καταργήσατε τα τούρκικα ως μητρική γλώσσα στα νηπιαγωγεία της Θράκης που είχε βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…(BINTEO)



Φίλης: Δυστυχώς καταργήσατε τα τούρκικα ως μητρική γλώσσα στα νηπιαγωγεία της Θράκης που είχε βάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...(BINTEO)
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκος Φίλης, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Παιδείας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δεύτερη γλώσσα που μπαίνει στα νηπιαγωγεία… 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε διεθνείς μελέτες που αναφέρουν πως μετά τα 6 έτη θα πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά μία άλλη γλώσσα πλην της μητρικής τους.
Με αφορμή αυτές τις μελέτες, ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά: “Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ βάλαμε σε νηπιαγωγείο μητρική γλώσσα. Ήταν στη Θράκη, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, δυστυχώς, από τα πρώτα μέτρα, μεσα στον εθνικιστικό παροξυσμό της”. “Στα νηπιαγωγεία που πηγαίνει η μειονότητα, τα παιδάκια δεν καταλάβαιναν τίποτα εκεί μέσα και βάλαμε ένα δεύτερο βοηθό στο νηπιαγωγό που ξέρει τη μητρική τους γλώσσα, την τουρκική, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα παιδάκια επί της ουσίας στη διαπαιδαγώγηση του ελληνικού κράτους”, συμπλήρωσε ο πρώην Υπουργός Παιδείας.

 Είναι ευρέως γνωστή η τέρψη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προς το μουσουλμανικό στοιχείο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε κατάφωρα τόσο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά Χριστιανοφοβική αντίληψη των δύο παρατάξεων,δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία καθώς και οι δύο κυβέρνησεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας βρήκαν τρόπο έτσι ώστε όχι μόνο να μην αδικείται η μουσουλμανική κοινότητα στον ελλαδικό χώρο αλλά και να καρπώνεται της ευνοϊκής μεταχείρισης της Κυβέρνησης ακόμα και σε βάρος του Ορθοδόξου Χριστιανικού στοιχείου.  Το άκρως δυσάρεστο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι παράλληλα με τις επαίσχυντες προκλήσεις της όμορης χώρας της Τουρκίας τόσο με τις προκλήσεις και τις εισροές παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα όσο και με τις επαισχυντες προκλήσεις στα χερσαία σύνορα του Έβρου, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου πλην της Ελληνικής Λύσης, η οποία έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε οτιδήποτε φέρει τη μουσουλμανική υπογραφή, επιβάλλεται σε τέτοιες περιόδους κρίσης να να συσπειρώνονται υπέρ του Ελληνικού φρονήματος και όχι να επιδίδονται σε κεκαλυμμένες ενέργειες υπό το πρίσμα της διπλωματίας με απώτερο σκοπό να μην είναι παραπονούμενη μουσουλμανική κοινότητα. Η Ελληνική Λύση λέει «Πρώτα η Ελλάδα», «Πρώτα οι Έλληνες»…  με πληροφορίες από timeline.gr
***  Η ΕΥΠ στον πόλεμο κατά του παρεμπορίου – Άρση όλων των απορρήτων – «Τσουχτερά» τα πρόστιμα…
Η ΕΥΠ στον πόλεμο κατά του παρεμπορίου - Άρση όλων των απορρήτων - «Τσουχτερά» τα πρόστιμα...Εμπλοκή της ΕΥΠ, πρόστιμα που θα φτάνουν τις 100.000 ευρώ, κατάσχεση οχημάτων, αλλά και συγκρότηση μιας νέας αυτόνομης Task Force με αυξημένες αρμοδιότητες, όπως η άρση τηλεφωνικού, φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Ανάπτυξης για την καλύτερη εποπτεία της αγοράς το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 
Το νομοσχέδιο με τίτλο: «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς, διατάξεις για την ανάπτυξη, την έρευνα και την καινοτομία», κινείται πάνω σε δύο βασικούς άξονες: την αυστηροποίηση των ελέγχων μέσω της χρήσης κάθε διαθέσιμης πληροφορίας, αλλά και των ίδιων των προστίμων.
Αναφορικά με τον πρώτο, προβλέπεται η δημιουργία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) που θα αντικαταστήσει το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ). Πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία στη χώρα με αντικείμενο αποκλειστικά την παραοικονομία και τον ευρύτερο έλεγχο της ορθής λειτουργίας της αγοράς. Διευρυμένες αρμοδιότητες Στο πλαίσιο αυτό θα μπορεί να προχωρά στη διενέργεια πάσης φύσεως ελέγχων σε κάθε στάδιο διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και υπηρεσιών τόσο κατά την παραγωγή, εισαγωγή, διακίνηση, αποθήκευση, όσο και κατά τη διάθεση των προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών, Επίσης στις αρμοδιότητές της είναι η αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου και του παράνομου ηλεκτρονικού εμπορίου, της παράνομης απομίμησης προϊόντων και η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Το δυναμικό Στη νέα δομή, που θα αποτελεί αυτοτελή Υπηρεσία, θα υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Ανάπτυξης και θα εδρεύει στο κτίριο της ΓΓ Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, εκτός των ελεγκτών του υπουργείου Ανάπτυξης καλούνται να συμμετάσχουν και στελέχη των υπόλοιπων Αρχών (ΕΛ.ΑΣ., ΣΔΟΕ, Τελωνεία, Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία, περιφερειακές αρχές κοκ). Διοικητής της νέας δομής, που θα διορίζεται με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης, μπορεί να διορίζεται ιδιώτης ή μόνιμος ή ιδιωτικού δίκαιου αορίστου χρόνου υπάλληλος του στενού δημόσιου τομέα, είτε με απόσπαση είτε με μετακίνηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με επιχειρησιακή εμπειρία στην οργάνωση, τον συντονισμό και την εκτέλεση ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων ελέγχου. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό) είτε απόστρατος, είτε εν ενεργεία αξιωματικός με επιχειρησιακό background. Η θητεία του θα είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα τρία έτη. Η επιχειρησιακή δύναμη της νέας δομής θα είναι μεγάλη. Αφενός, σε πρώτη φάση, θα στελεχωθεί από περίπου 60 άτομα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα λειτουργεί αυτόνομα και θα μπορεί να δεσμεύει με εντολές ελέγσχου κάθε ελεγκτική υπηρεσία που υπάρχει στη χώρα. Ουσιαστικά θα έχει την αρμοδιότητα να κινητοποιεί και να σχεδιάζει δράσεις επιτάσσοντας κάθε διαθέσιμη Αρχή, από αυτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως τα τελωνεία. Σε περίπτωση δε άρνησης κάποιας υπηρεσίας, θα έχει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων. Όλα τα στελέχη της Task Force θα είναι κατ ουσίαν ανακριτικοί υπάλληλοι που θα μπορούν να ελέγχουν κάθε αγαθό και κάθε υπηρεσία που καταλήγει στον καταναλωτή. Πρόσβαση σε κάθε πληροφορία Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι το γεγονός ότι εντός της δομής θα δημιουργηθεί και μια υπηρεσία που θα θυμίζει την ΕΥΠ. Ουσιαστικά πρόκειται για μια Υπηρεσία Διαχείρισης Πληροφοριών και Ανάλυσης Δεδομένων, που μέσω ενός νέο λογισμικού συστήματος θα δέχεται διαβαθμισμένες καταγγελίες ή πληροφορίες. Μάλιστα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των παραβάσεων του ανταγωνισμού και των αθέμιτων πρακτικών στην αγορά το νομοσχέδιο εισάγει και διατάξεις για την άρση του τηλεφωνικού,φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου, αλλά και συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να ελέγχουν. Συνολικά η ΔΙΜΕΑ μπορεί να συνεργάζεται και να ανταλλάσσει πληροφορίες ιδίως με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αντίστοιχες υπηρεσιών άλλων κρατών, καθώς και με όλες τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς και να συγκροτεί ομάδες εργασίας ή επιτροπές. Τα μικτά κλιμάκια, κατόπιν σχετικής εντολής ελέγχου, δύνανται να βεβαιώνουν και φορολογικής φύσεως παραβάσεις και σχετίζονται με υπηρεσίες που προσφέρονται απευθείας στον καταναλωτή. «Τσουχτερά» πρόστιμα Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις, για τη διακίνηση και εμπορία απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων επιβάλλονται πρόστιμα που ξεκινούν από 1.500 ευρώ για αριθμό τεμαχίων έως 500 και φθάνουν τις 100.000 ευρώ για τη διακίνηση και εμπορία απομιμητικών/παραποιημένωνπροϊόντων συνολικού αριθμού τεμαχίων από 5001 και άνω. Για την περίπτωση διακίνησης απομιμητικών / παραποιημένων προϊόντων άνω των 3.000 τεμαχίων πλην των ανωτέρω κυρώσεων, επιβάλλεται η κατάσχεση των μέσων διακίνησης των απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων. Το νομοσχέδιο θα παραμείνει σε διαβούλευση ως τις 15 του μήνα.
*** Σχολή Ξεναγών στην Καλαμάτα ζητεί ο Νίκας

~ Την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη με επιστολή του, στην οποία εκφράζει τη λύπη του για την εξαίρεση της Περιφέρειας από το σχετικό σχεδιασμό του υπουργείου. 

“Ασφαλώς και λυπηθήκαμε για την εξαίρεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Σχολής Ξεναγών, αφού η Περιφέρειά μας πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για μια τέτοια Σχολή”, τονίζει ο περιφερειάρχης, ο οποίος σε δηλώσεις του εκφράζει την εκτίμηση πως αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει δίπλα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Π. Νίκας στην επιστολή του, οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία της εν λόγω Σχολής καλύπτονται, καθώς: “α) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου λειτουργεί Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, που παρέχει τα κρίσιμα εφόδια για ξεναγούς υψηλού μορφωτικού επιπέδου, β) η Περιφέρειά μας έχει σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι γνωστά ευρέως, όπως σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία της βυζαντινής περιόδου, νεότερα μνημεία και περιοχές ασύγκριτου φυσικού κάλλους”. Ο περιφερειάρχης, καταλήγοντας, δηλώνει ότι η Περιφέρεια -στην περίπτωση θετικής απόφασης- “έχει τη διάθεση να συμβάλει και οικονομικά, κυρίως με την παροχή στέγασης για τη λειτουργία της Σχολής αλλά και με άλλους τρόπους”.
***  Πορεία αγροτών σήμερα στην Καλαμάτα

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, ενώ ακολούθησε δυναμική κινητοποίηση στους δρόμους της γείτονος πόλης.  
Κατά τη διάρκεια της γ.σ. αποφασίστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων και η κλιμάκωση του αγώνα, «που αφορά στην κυριολεξία την επιβίωσή μας. Για άλλη μια χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουμε το εισόδημά μας. Η φετινή καταστροφή στην ελιά λόγω καύσωνα είναι ταφόπλακα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά με χαμένο εισόδημα. Ταυτόχρονα, όλοι οι αγρότες – κτηνοτρόφοι πουλάμε τα προϊόντα μας κάτω από το κόστος παραγωγής. Η κατάσταση με τις πατάτες, γάλα, κρέας κ.τ.λ. είναι χαρακτηριστική» όπως σημειώνεται σχετικά. Σήμερα, λοιπόν, Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 9.00 το πρωί, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο σταθμό της Μεσσήνης, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην πόλη της Καλαμάτας.
***  625.000 ευρώ για την «Αγιά Σωτήρα του Μοριά»


~ Χρηματοδότηση 625.000 ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βυζαντινού Μνημείου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας εξασφάλισε ο Δήμος Τριφυλίας.   

Σε ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας σχετικά με τη χρηματοδότηση αναφέρεται: «Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε, στο σύνολο, 625.000 ευρώ, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, του εντυπωσιακού και μεγαλοπρεπούς Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στην Τ.Κ. Χριστιανουπόλεως – Δ.Ε. Φιλιατρών, καθώς και για σωστικές παρεμβάσεις στο δεύτερο ναό, κείμενο πλησίον αυτού. Ουσιαστική και πολύτιμη η βοήθεια γι’ αυτό τόσο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον οποίο δημόσια ευχαριστώ, όσο και της Τεχνικής μας Υπηρεσίας, που ολοκλήρωσε τη μελέτη.








Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου αποτελούσε κοινό στόχο, με τον πρόεδρο κ. Αλεξόπουλο, να φτάσουμε -το συντομότερο δυνατόν- στο επιθυμητό αυτό αποτέλεσμα. Ένα όνειρο, λοιπόν, που θα γίνει -επιτέλους- πραγματικότητα, σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας».  Η.Γ.
***  Εκτεταμένη συντήρηση δασικού -οδικού δικτύου και καθαρισμοί από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού – συντήρησης του δασικού – αγροτοδασικού δικτύου με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για λόγους αντιπυρικής προστασίας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι συντηρήσεις στην ευρύτερη περιοχή Παλαιοκάστρου, Κεφαλόβρυσου, Κουτήφαρι, Πουλίτσι, Περδικόβρυσης και Λατζουνάτου. Επίσης, στην περιοχή του Ταϋγέτου, σε συνεργασία με μηχάνημα του Δήμου Δυτικής Μάνης, συντηρείται ο δρόμος από Κέντρο έως πηγές Ριντόμου.

Ο δε προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο περιλαμβάνει συντηρήσεις οδών στις περιοχές των Κοινοτήτων Βούταινας, Κορομηλιάς, Μαγγανιακού και Καλογερεσίου. Επαρχιακό – εθνικό δίκτυο Όσον αφορά στους καθαρισμούς της βλάστησης και της κοπής των κλάδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, καθώς και τους καθαρισμούς τάφρων απορροής και πρανών με συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, ολοκληρώνονται τις προσεχείς μέρες οι παρεμβάσεις στην 8η επαρχιακή οδό, Μεσσήνη –Αβραμιού – Στρέφι – Διόδια – Αριστομένης – Κεφαλόβρυσο, καθώς και σε τμήμα της 3ης επαρχιακής, Τρίοδος – Μάνεσι – Διόδια.  Ο προγραμματισμός για την επόμενη εβδομάδα είναι να συνεχιστούν οι αντίστοιχες εργασίες στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Χώρα – Ρωμανός – Γιάλοβα – Πύλος – Μεθώνη, στην 13η επαρχιακή Μεθώνη – Κορώνη και σε τμήμα της 9ης επαρχιακής Κορώνη – Βουνάρια.   Ο ανωτέρω προγραμματισμός θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου – Νέστορος, ο οποίος θα διαθέσει και δικά του μηχανήματα.




Καθαρισμός παραλιών  Παράλληλα συνεχίζονται, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των ακτών στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, οι αντίστοιχες εργασίες στην παραλία Αγίου Νικολάου Μπούκας και στη συνέχεια στην παραλία Ανάληψης και Βελίκας Δήμου Μεσσήνης.   Ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα είναι ο καθαρισμός παραλιών στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.    Καθαρισμοί κάτω ζώνης ΓΟΕΒ Παμίσου Τέλος, στo πλαίσιο διευκόλυνσης της πρωτογενούς παραγωγής προγραμματίζεται άμεσα η συντήρηση και ο καθαρισμός των οδών της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ Παμίσου, καθώς και η απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής κατά μήκος της τάφρου Μουτελάκη. Τα υλικά αυτά έχουν παραμείνει στις όχθες για αρκετά χρόνια, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και τη διευκόλυνση των αγροτικών εργασιών.  Στόχος των παρεμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας είναι η ασφαλής διέλευση των οχημάτων, η αντιπυρική προστασία των περιοχών παρέμβασης, η εξυπηρέτηση της μετακίνησης των κατοίκων και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής.

*** ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ  μέσα από Βίντεο 
~^ Μητσοτάκης δηλώσεις σε γερμανικό κανάλι 29-05-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218530418465190/ .-
~* * Εξεταστική  για Κοτζιά ζήτησε η Ελληνική Λύση  27/05/2020 : https://youtu.be/YJk75oXFBOM  .- 
~*  Έγινε η ετεροχρονισμένη Ανάσταση 26/05/2020 : 
 https://youtu.be/tsgB-gs98QU  .-                         
~****    έμειναν στα λόγια  27/05/2020  
 https://youtu.be/CNRu8ZBFpf4  .- 
 ~ ***   Ο Κ  Μητσοτάκης για πράσινη ενέργεια  28/05/2020 : 
https://youtu.be/QAqCUH-Y_WE   .-
~ Στην Μαλακάσα  έπεσε ξύλο στους Έλληνες  01/06/2020 : https://youtu.be/UrhPUWL6OZw  .-  
~  21-05- 2020 στην Ελληνική Βουλή:         
 https://youtu.be/EgYI1LzAH3k  .-                                                                                         ~  Ο Κ .  Βελόπουλος για Μακεδονία  20/05/2020  
https://youtu.be/3tYJNoxWrl0  .-
** Κ. Μητσοτάκης και Ν. Κεραμέως στα σχολεία 01-06-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218562386104361/  .-
 ** Κάζου μπέλης για Τουρκική εισβολή σχόλια  01-06-2020 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218562275861605/  .-
** Άγριο  γιούχα στον Γ. Τσίπρα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  01-06-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218562080296716/  .-
** Συμβαίνουν Η.Π.Α.  01-06-2020  :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218561873331542/  .-
 ** Ο αδελφός του ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΦΛΟΪΝΤ   01-06-202 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218561679486696/  .-
 **Γεγονότα στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α . : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218561499802204/  .-                                   ** Έγιναν στις Η.Π.Α.  01-06-2020  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10218561405839855/  .-                                  
***

~*** Αθλητική Ενημέρωση  :

~**    Euro 2004: Η UEFA θυμήθηκε τον θρίαμβο της Ελλάδας στην Πορτογαλία…
Euro 2004: Η UEFA θυμήθηκε τον θρίαμβο της Ελλάδας στην Πορτογαλία...Το Euro 2020 θα διεξαχθεί το… 2021 λόγω της πανδημίας κι η UEFA συνεχίζοντας το ταξίδι στο χρόνο ‘θυμήθηκε’ στην ιστοσελίδα της τον θρίαμβο της Εθνικής ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας… 
«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, όταν στην πρεμιέρα του Euro 2004 η Ελλάδα είχε νικήσει την Πορτογαλία ότι στον τελικό θα βλέπαμε το ίδιο ζευγάρι και φυσικά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και την επανάληψη του αποτελέσματος που έμοιαζε εντελώς παράλογο».
Μ’ αυτό το εισαγωγικό σημείο οι άνθρωποι της UEFA ξεκινούν την αναφορά τους στο πιο γλυκό ποδοσφαιρικό παραμύθι που βρήκε την Ελλάδα το βράδυ της 4ης Ιουλίου να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης χάρις στο γκολ του Άγγελου Χαριστέα… «Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, σε επίπεδο Νέων, Πορτογαλία φαινόταν να είναι το πεπρωμένο της να κατακτήσει τον τίτλο στα πάτρια εδάφη, με τη χρυσή γενιά (Φίγκο, Ρούι Κόστα, Ντέκο, Ρονάλντο) να έχει ξεπεράσει την ήττα σοκ της πρεμιέρας από την Ελλάδα που είναι το απόλυτο αουτσάιντερ» ανέφερε στο pregame που ολοκληρώνεται με την αναφορά των πιο σημαντικών παικτών από τους δύο φιναλίστ. Κι αφού ακολουθεί η περιγραφή του αγώνα κι οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών η αναφορά της UEFA στο έπος της Πορτογαλίας κλείνει με τον εξής εντυπωσιακό τρόπο: «Η επιτυχία της Ελλάδας ήταν το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ακόμη μεγαλύτερο από τον θρίαμβο της Δανίας το 1992». Κι όσοι θέλουν να θυμηθούν εκείνη τη μεγάλη βραδιά, μπορούν στις 19:00 να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσα από το UEFA.tv. protothema.gr
~* * Marca: «Ο Σλούκας δεν είχε πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης, γυρίζει στον Ολυμπιακό»…
Marca: «Ο Σλούκας δεν είχε πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης, γυρίζει στον Ολυμπιακό»...Το ισπανικό μέσο αναφέρει πως ο Κώστας Σλούκας δεν είχε ποτέ πρόταση από την «Βασίλισσα» και θεωρεί σίγουρη την επιστροφή του στον Ολυμπιακό… 
Η σεζόν στην Euroleague ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω κορωνοϊού και οι ομάδες αρχίζουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ένα πρόσωπο που έχει απασχολήσει και θα συνεχίζει να απασχολεί τα μεταγραφικά σενάρια είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ, από την στιγμή που κρίνεται από τους περισσότερους ότι θα αφήσει τη Φενέρμπαχτσε, που φέρεται να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έχει γίνει αιτία να «σφάζονται» οι ομάδες για χάρη του. Σύμφωνα με την ισπανική «Marca», όμως, ο Σλούκας δεν είχε ποτέ πρόταση από την Ρεάλ Μαδρίτης, όπως είχε γραφτεί στον Τύπο της χώρας. Αυτό έχει, άλλωστε, μια βάση, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Φακούντο Καμπάτσο στη «Βασίλισσα», ο οποίος έχει το ενδεχόμενο του ΝΒΑ ανοιχτό. Πάντως, το ισραηλινό «Sports Rabbi» σημειώνει πως ο Σλούκας έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά «δεν μπορεί να υπογράψει, μέχρι να ξεμπερδέψει με την Φενέρ, κάτι που μπορεί να πάρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας». Πηγή:www.gazzetta.gr
~** Θρήνος στον ιταλικό αθλητισμό: Νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους οι κολυμβητές Ροσέτι & Λομπίνι…
Θρήνος στον ιταλικό αθλητισμό: Νεκροί σε συντριβή αεροσκάφους οι κολυμβητές Ροσέτι & Λομπίνι...~Θλίψη στους κόλπους του υγρού στίβου της Ιταλίας – Η Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης ανακοίνωσε ότι δύο ιταλοί κολυμβητές, ο Φάμπιο Λομπίνι και ο Τζιοέλε Ροσέτι, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα… 
Μια ανείπωτη τραγωδία με πρωταγωνιστές δύο νεαρούς αθλητές έλαβε χώρα στην Ιταλία.
Συγκεκριμένα, η Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης ανακοίνωσε ότι δύο ιταλοί κολυμβητές, ο Φάμπιο Λομπίνι και ο Τζιοέλε Ροσέτι, σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων ΜΜΕ, το μικρό αεροσκάφος τους συνετρίβη στην περιοχή μεταξύ Ρώμης και Νάπολης περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση και τυλίχθηκε στις φλόγες σύμφωνα με την έκθεση της πυροσβεστικής. Ο 23χρονος Ροσέτι ήταν εκείνος που οδηγούσε το αεροσκάφος, ενώ ο 22χρονος Λομπίνι, ήταν φιναλίστ στα 200μ. πεταλούδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25αρας πισίνα το 2017. «Η Ομοσπονδία, σοκαρισμένη και έκπληκτη, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια, τους φίλους και τις οργανώσεις στις οποίες ήταν μέλη», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της FIN. protothema.gr
~**

~* * ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  29-020 : 
1.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  01  ΙΟΥΝΙΟΥ  2020 : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/05/01-2020-1-1.html  .-
2.-.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουνίου  2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/06/02-2020.html  .-
3.- 


 ~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2020  :
1.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή  01  Μαϊου  2020  ~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  
https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/04/01-2020-1-1-1.html  .-
2.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου 2020   : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/05/02-2020.html 
3.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 03  Μαϊου  2020 : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/05/03-2020.html  .-
 4.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  04 Μαϊου  2020 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/05/04-2020.html  .-
5.-  ARFARA NEWS KALAMATA GREECE ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ  Δευτέρα 04  ΜΑΪΟΥ 2020 : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2020/05/arfara-news-kalamata-greece-04-2020.html  .-
6.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη  05 Μαϊου  2020 :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/05/05-2020-5-5.html  .-
7.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη  06- Μαϊου  2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/05/06-2020.html  .
8.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  07 Μαϊου  2020  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/05/07-2020.html 
9.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 08 Μαϊου  2020 : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/05/08-2020.html  
10   .- ΑΡΦΑΡΑ Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο  09 Μαίου  2020  :  https://snsarfara.blogspot.com/2020/05/09-2020-9-9.html  .-
11.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 10 Μαϊου  2020 : https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/05/10-2020.html     . - 
12.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα 11 Μαϊου 2020  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/05/11-2020.html .-
13.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 12 Μαϊου 2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/05/12-2020-12-12.html .-
14 .- Αρφαρά  Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Tετάρτη  13 Μαϊου   2020 : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/05/13-2020.html   .- 
15.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 14 Μαϊου  2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/05/14-2020.html 
16.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  15 Μαϊου  2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/05/15-2020.html  .-
17.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο  16  Μαϊου  2020    :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/05/16-2020.html  .-
18.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 17 Μαϊου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/05/17-2020.html  .-                                                                    19.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης   Δευτέρα  18  Μαϊου  2020   : https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/05/18-2020.html  .-                                                            20.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη  19 Μαϊου 2020 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/05/20-2020.html  .-
21.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης .Τετάρτη  20  Μαϊου  2020 :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/05/blog-post.html  .-
22 .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη 21 Μαϊου  2020  : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/05/21-2020-21-21.html .-
23.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή  22 Μαϊου  2020 : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/05/22-2020-22-22.html .-  
24.- Αρφαρά  Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα  μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Σάββατο  23 Μαϊου  2020  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/05/23-2020-23-23.html .-
 25.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 24  Μαϊου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/05/24-2020-24-24.html .-
26.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα  25  Μαϊου  2020 : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/05/25-2020.html  .-
27.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη  26 Μαϊου  2020  :  https://snsarfara.blogspot.com/2020/05/26-2020.html  .- 
28.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 27  Μαϊου 2020  : https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/05/27-2020.html  .- 
 29.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  28 Μαϊου 2020 : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/05/28-2020.html  .-
30.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 29 Μαϊου 2020 : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/05/29-2020.html .-
31.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο  30 Μαϊου  2020 :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/05/30-2020-video-1998.html  .-
32.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 21 Μαϊου  2020  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/05/21-2020.html  .-                           

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου