Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΈΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης , 
Τρίτη  26 Ιουνίου 2018 .-
~ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ , ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌΝ ΜΑΣ  !
ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  ,.. ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΣΕ ΟΛΑ !
~ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΜΑΤΑ , ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ , ΚΙ ΄ΑΛΛΟΣ ΣΑΛΑΤΑ !
ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ! ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ !

Σοκαριστικό  βίντεο που ξεσκεπάζει τους Σκοπιανούς. Πρώην Πρωθυπουργός των Σκοπίων λέει την αλήθεια για την αληθινή Μακεδονία και οι Σκοπιανοί του επιτίθενται. Το βίντεο μετέφρασε η σελίδα μας κοινοποιήστε το παντού ελεύθερα. + Η  ΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ''  Ξύπνα Ελλάδα'' ΣΤΟ FB ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ..''ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ '' !! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ : https://youtu.be/pMm43TVGIw8 .- 

ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ! ΓΙ΄ΑΥΤΌ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ! Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΞΗ , Η ΑΝΟΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ !!!!!
26 Ιουνίου: Εορτή του Οσίου Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη

Τη μνήμη του Οσίου Δαβίδ από τη Θεσσαλονίκη τιμά σήμερα, 26 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Δαβίδ ήταν από τη Θεσσαλονίκη και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού του ΙΑ’ (527 – 565 μ.Χ.).
Η ζωή του ήταν μια συνεχής φιλανθρωπία και εργασία για την πίστη του Χρίστου. Όταν ήλθε η κατάλληλη ώρα, ο Δαβίδ μοίρασε τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και έγινε αναχωρητής. Για τρία ολόκληρα χρόνια, κατοικούσε επάνω σ’ ένα δένδρο.
Εκεί, με τα λιοπύρια του καλοκαιριού και τις παγωνιές του χειμώνα, δουλαγωγούσε το σώμα του με άσκηση στην εγκράτεια και με προσευχή, απαγγέλλοντας στίχους του προφητάνακτος ομωνύμου του Δαβίδ:
«Ωμοιώθην πελακάνι ερημικώ, εγενήθην ωσεί νυκτικόραξ εν οικοπέδω, ηγρύπνησα καί εγενόμην ως στρουθίον μονάζον επί δώματος» (Ψαλμός ρα’ 7-8).Έγινα όμοιος με πελεκάνο, που περνά τις μέρες του στην έρημο. Κατάντησα σαν κλαυσοπούλι που κράζει κλαψιάρικα τη νύκτα σε ερειπωμένο σπίτι. Παρέμεινα άυπνος και έγινα σαν στρουθίο που έχασε το σύντροφό του και μένει μόνο στο ύψος της στέγης.
Πράγματι, ο Όσιος Δαβίδ με την αυστηρή άσκηση κατάφερε να υποτάξει σε μεγάλο βαθμό τα πάθη της σάρκας και να γίνει ένας ένσαρκος άγγελος. Γι’ αυτό και οι Θεσσαλονικείς τον έκριναν σαν τον καταλληλότερο για αντιπρόσωπο τους στον Ιουστινιανό, από τον όποιο θα ζητούσαν έπαρχο για την πόλη τους.
Στο γυρισμό, ο Όσιος Δαβίδ παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο. Ήταν το έτος 540 μ.Χ.Απολυτίκιο:Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Τη αγάπη του Λόγου πάτερ πτερούμενος, επι του δένδρου διήλθες αγγελικήν βιοτήν, και εξήνεγκας ημίν καρπούς της χάριτος, εξ’ ων τρυφώντες, νοητώς εκβοώμεν σοι πιστώς, Δαυίδ οσίων ακρότης. Μη διαλίπης πρεσβεύων, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.

***  Οι καρποί της Θείας Κοινωνίας
~ Εάν ο πιστός συμμετέχει στην θεία Κοινωνία με την κατάλληλη προετοιμασία, με καθαρή εξομολόγηση, με νηστεία, με αγάπη προς τους αδελφούς, με πίστη και φόβο Θεού, τότε η συμμετοχή του είναι καρποφόρος πνευματικά.
* Ο άνθρωπος ενούται με τον Χριστό, ενούται με τους εν Χριστώ αδελφούς του. Δια της θείας Κοινωνίας ο πιστός γίνεται «σύσσωμος και σύναιμος» του Χριστού.
Ο ίδιος ο Χριστός, όταν για πρώτη φορά μίλησε για το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, είπε: Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ.
Με την θεία Κοινωνία γινόμαστε ένα κράμα με το πανάγιον Αίμα του Χριστού, γινόμαστε ένα φύραμα με το πανάγιο Σώμα Του. «Δέχεσαι μέσα σου τον Χριστό, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, αναμιγνύεσαι με το άγιο Σώμα Του, αναφύρεσαι με το Σώμα του Κυρίου που βρίσκεται στον ουρανό». Η αγάπη του Χριστού για μας, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, δεν αρκέστηκε στο γεγονός της σαρκώσεως, στα άχραντα πάθη και στην ταφή. Προχώρησε στην προσφορά της θείας Κοινωνίας:
«Δεν ήρκεσε στον Χριστό το να γίνει άνθρωπος, να ραπισθεί και να σφαγεί για μας, αλλά και συμφύρει τον εαυτό Του με μας. Και όχι μόνο με την πίστη, αλλά και στην πραγματικότητα μας κάνει σώμα δικό Του… Σκέψου ποιας τιμής αξιώθηκες! Ποια τράπεζα απολαμβάνεις! Αυτό το οποίο οι άγιοι Άγγελοι όταν το βλέπουν φρίττουν και δεν τολμούν να το κοιτάξουν χωρίς δέος, εξαιτίας της λάμψεως που εκπέμπεται από εκεί, με αυτό εμείς τρεφόμαστε, με αυτό συμφυρόμαστε και έχουμε γίνει ένα σώμα Χριστού και μία σάρκα. Τις λαλήσει τας δυναστείας Κυρίου, ακουστάς ποιήσει πάσας τας αινέσεις Αυτού;».
Σε άλλη πάλιν ομιλία του ο θεοφώτιστος Χρυσόστομος, τοποθετεί στο στόμα του Κυρίου τούτα τα λόγια: «Για σένα, άνθρωπε, εμπτύστηκα, ραπίστηκα, κενώθηκα από την δόξα, άφησα τον Πατέρα και ήλθα σε σένα που με μισείς και με αποστρέφεσαι και δεν θέλεις ούτε το όνομα μου να ακούσεις. Έτρεξα προς εσένα και σε κατεδίωξα, για να σε κάμω δικό μου. Σε ένωσα και σε συνέδεσα με τον εαυτό μου. Σου είπα: Φάγε το Σώμα μου και πιες το Αίμα μου. Και στον ουρανό σε έχω και κάτω στην γη είμαι ενωμένος μαζί σου…
Όχι απλώς συνδέομαι μαζί σου, αλλά συμπλέκομαι, τρώγομαι, λεπτύνομαι λίγο-λίγο, για να γίνει μεγαλύτερη η ανάμειξη, η συμπλοκή και η ένωση. Γιατί εκείνα που ενώνονται διατηρούν τα όρια τους, εγώ όμως συνυφαίνομαι μαζί σου. Δεν θέλω δηλαδή να υπάρχει κάτι ανάμεσα μας. Θέλω να είναι ένα τα δύο, Εγώ και συ».Ανάμεσα στον Χριστό και στον πιστό που άξια κοινωνεί δεν παρεμβάλλεται πλέον τίποτε. Όλα λιώσανε μέσα στην φωτιά της αγάπης Του. «Ημείς και ο Χριστός εν εσμέν», λέει ο θεοφόρος Χρυσόστομος.
Τόσο τολμηρά μόνον ένας Άγιος μπορεί να μιλήσει. Και πράγματι έτσι μίλησαν οι Άγιοι: Μέλη Χριστού γινόμεθα, μέλη Χριστός ημών δε και χειρ Χριστός και πους Χριστός εμού του παναθλίου και χειρ Χριστού και πους Χριστού ο άθλιος εγώ δε… Τις η άμετρος ευσπλαχνία σου Σώτερ;
Με την συμμετοχή μας στην θεία Κοινωνία ενούμεθα με τους αδελφούς μας και όλοι μαζί οικοδομούμε το Σώμα του Χριστού. Ο Απόστολος Παύλος γράφει: Ότι είς άρτος, εν σώμα οι πολλοί εσμέν. Οι γαρ πάντες εκ του ενός άρτου μετέχομεν. Και ο άγιος Ιωάννης παρατηρεί ότι όπως ο άγιος Άρτος που κοινωνούμε είναι Σώμα Χριστού, έτσι και όσοι κοινωνούμε γινόμαστε Σώμα Χριστού.
«Όχι πολλά σώματα, άλλα ένα σώμα. Διότι όπως ο άρτος, ενώ αποτελείται από πολλούς κόκκους, είναι ένας, ώστε πουθενά να μην φαίνονται οι κόκκοι, ενώ υπάρχουν,… έτσι ενούμεθα και μεταξύ μας και με τον Χριστό. Διότι δεν τρέφεσαι από άλλο σώμα εσύ και από άλλο εκείνος, αλλά όλοι από το ίδιο σώμα τρεφόμαστε. Γι’ αυτό και ο Απόστολος Παύλος προσέθεσε Οι γαρ πάντες εκ του ενός άρτου μετεχομεν».
Με το μυστήριο του αγίου Βαπτίσματος γίναμε, κατά Χάριν, παιδιά του Θεού και μέλη της αγίας οικογενείας Του, της Εκκλησίας. Με την θεία Κοινωνία τρεφόμαστε με το άγιο Σώμα και Αίμα του Χριστού. Ο Χριστός, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, «αναμειγνύει τον εαυτόν Του με τον καθένα από τους πιστούς δια των αγίων Μυστηρίων, δηλαδή δια της θείας Κοινωνίας. Και εκείνους που γέννησε ο Χριστός δια του αγίου Βαπτίσματος τους τρέφει με τον εαυτόν Του». Δημιουργείται έτσι μεταξύ των πιστών ένας δεσμός πνευματικός, δεσμός αγάπης αληθινής.
Αυτή η αγάπη πρέπει πάντα να διακρίνει τους πιστούς στις σχέσεις τους. Λέει σχετικά ο ιερός Χρυσόστομος: «Εγίναμε κοινωνοί της πνευματικής Τραπέζης. Ας γίνουμε κοινωνοί και της πνευματικής αγάπης. Διότι αν ληστές μοιράζοντας τα λάφυρα τους ξεχνούν τους ληστρικούς τρόπους τους, ποια δικαιολογία θα έχουμε εμείς που συνεχώς κοινωνούμε του αγίου Σώματος του Κυρίου και δεν μιμούμεθα ούτε των ληστών την ημερότητα;
~ Αν και σε πολλούς ανθρώπους όχι μόνον η συμμετοχή στην κοινή τράπεζα, αλλά και το ότι κατάγονται από την ίδια πόλη, υπήρξε αρκετό για να συνάψουν φιλία. Εμείς όμως οι πιστοί όταν έχουμε την ίδια πόλη και το ίδιο σπίτι και την ίδια τράπεζα και οδό και θύρα και ρίζα και ζωή και κεφαλή και τον αυτό ποιμένα και βασιλέα και διδάσκαλο και κριτή και δημιουργό και πατέρα και όταν όλα τα έχουμε κοινά, ποιας συγχωρήσεως θα ήταν δυνατόν να τύχουμε, εάν διαιρούμεθα ο ένας από τον άλλο;».
Για τους πιστούς που κοινωνούν το άγιο Σώμα του Χριστού τα πάντα τους ενώνουν, επειδή τους ενώνει ο Χριστός. Η αγία μας Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού και ο Ναός είναι ο πατρικός μας Οίκος. Όσοι έρχονται στην θεία Λειτουργία είναι αδελφοί μας εν Χριστώ και η αγάπη πρέπει να υπάρχει πάντα ανάμεσα μας. Εάν ο Χριστός δίνει για μας το πανάγιο Σώμα Του, οφείλουμε και μείς από καρδίας να αγαπούμε τους αδελφούς μας και να τους βοηθούμε σε κάθε τους ανάγκη.
Σ’ εκείνους που παρέβλεπαν τους πεινώντας αδελφούς, ο ιερός Χρυσόστομος απηύθυνε τούτα τα λόγια: «Ο Χριστός έδωσε εξίσου σε όλους το άγιο Σώμα Του και συ ούτε κοινό ψωμί δεν δίνεις ελεημοσύνη εξίσου σε όλους;». Αυτό είναι πράξη ανάξια για όσους κοινωνούν τον Χριστό.Η θεία Λειτουργία είναι η φανέρωση του μυστηρίου της Εκκλησίας.
Η κοινωνία των πιστών είμαστε ο ευλογημένος λαός του Θεού, ενωμένοι μέσα στην αγάπη του Χριστού. «Ένα είμαστε όλοι και μεταξύ μας και εν Χριστώ. Διότι ο Χριστός είναι ο σύνδεσμος της ενότητας, επειδή είναι ταυτόχρονα Θεός και άνθρωπος», γράφει ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας.
Δια της σαρκώσεως Του ο Χριστός «εκκλησίας σάρκα ανέλαβε» και «ήρθε στο δικό της σπίτι. Την βρήκε λερωμένη, λιγδωμένη, γυμνή, βουτηγμένη στα αίματα και την έλουσε (με το Βάπτισμα), την άλειψε με αρώματα (με το Χρίσμα), την έθρεψε (με την θεία Κοινωνία) και την έντυσε ιμάτιο που όμοιο του δεν είναι δυνατόν να βρεθεί: Αυτός ο Ίδιος έγινε στολή της και την πήρε από το χέρι και την ανεβάζει στα ύψη».
Την οδηγεί στην ουράνιο Βασιλεία όπου ιερουργείται η Θεία Λειτουργία.

***   Η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους
Η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους
~   Υπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους τάχθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ.
 *  «Πρέπει να τεθεί κατά τη γνώμη μου το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησιάς γιατί θα συσπειρώσει μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης. «Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησιάς είναι σημαντικότερες από το όνομα των Σκοπίων» πρόσθεσε σημειώνοντας πάντως ότι μπορεί να βρεθεί μια μέση οδός με τη συμφωνία της Εκκλησίας.Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε υπέρ του διαχωρισμού λέγοντας ότι θα δώσει μάχη στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, όπου αναμένεται ζωηρή συζήτηση όπως είπε, για να περάσουν οι απόψεις του.
 ~*** Ο άνθρωπος που τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ στο Πισοδέρι της Φλώρινας, συνομιλεί με τον κ. Ιωάννη Αμπατζογλου που τον είχε βιντεοσκοπήσει αιμόφυρτο σε εκείνα τα επεισόδια της 17ης Ιουλίου στις Πρέσπες. ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΔΡΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ? ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΚΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ :  H κυβέρνηση μειώνει τα τέλη διαμονής για τους μετανάστες http://www.enoplos.gr/2018/06/h_25.html    ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ..ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΖΟΥΝ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ..ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ..ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ,ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...ΚΙ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΡΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ;;;;
ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...   : Βίντεο Α΄,  https://youtu.be/u-U0G7ajPFU .-
 ~ *** Οι πατέρες μας συμβουλεύουν να έχουμε...Πίστη Ορθή στη ψυχή...Αλήθεια στη γλώσσα...και Σωφροσύνη στο σώμα....Κατά τον Άγιο Χρυσόστομο ,θα σας το πω όπως το θυμάμαι κι αν δεν το λέω ορθά παρακαλώ διορθώστε με...Ο Θεός τοποθέτησε διπλά τείχη πριν από τη γλώσσα μας. Το διάφραγμα των δοντιών και τη περιβολή των χειλιών ώστε να τη χαλιναγωγούν και να μην εκφράζει άκριτα λόγια...Επειδή το ψαλτηράκι είναι όλο μια μεγάλη προσευχή...κι εκεί μέσα παρακαλάμε καθημερινά.....Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου... ή....είπα, φυλάξω τας οδούς μου, του μη αμαρτάνειν με εν γλώσση μου...Είθε να μας χαρίσει ο Κύριος εγκράτεια και στη γλώσσα μας...ώστε να μη μιλά πονηρά κι άπρεπα και πληγώνει αλλά γλυκύτερα κι από το μέλι και να αναπαύει...: ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ TΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Α' ΜΕΡΟΣ)-Π.ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗ ,: ΒΊΝΤΕΟ , https://youtu.be/AvnNL3lkZxU  .-

Δοξολογία Θεοδώρου Φωκαέως, ήχ. γ΄- Χορός Βατοπαιδινών και Γρηγοριατών :
~*** ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Β' ΜΕΡΟΣ )-Π. ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗ : Τα λόγια σου παιδί μου να είναι χαριτωμένα, γεμάτα χάρη και γλυκύτητα. Οικοδομητικά, με σοβαρότητα, φρόνηση και σύνεση .Να προξενούν πνευματική ευχαρίστηση αλλά και ταυτόχρονα να προφυλάσσουν από κάθε αφορμή για αμαρτία. Δεν είναι ανάγκη να είναι ελεγκτικά, ούτε να δημιουργούν φόβο. Να δημιουργούν πνευματική ικανοποίηση σ' όσους τα ακούνε και να βοηθάνε σε σταθερότερες αποφάσεις και αγιότερη ζωή.Χαριτωμένα είναι τα λόγια που παρηγορούν τους θλιμμένους, είναι τα ήρεμα λόγια που μεταφέρουν και εξηγούν τα θεόπνευστα λόγια του Ευαγγελίου στους συνανθρώπους που βρίσκονται στην άγνοια, τα λόγια που παρακινούν ταπεινά στη μετάνοια, που βοηθούν στη συμφιλίωση, τα λόγια που συντελούν στην πρόληψη διαζυγίων κι αυτοκτονιών...Αν ο νους έχει περιεχόμενο καθαρό και άγιο, αν η καρδιά νιώθει συναισθήματα αγάπης, καλοσύνης, συγχωρητικότητας, ανάλογα θα είναι και τα λόγια.Γι' αυτό χρειάζεται ν' αποκτήσουμε καθαρό ψυχικό περιεχόμενο διότι η γλώσσα εκφράζει το θησαυρό που έχουμε μέσα μας.Είπε Γέρων...
🙏Σε σένα Ουράνιε Πατέρα που εξουσιάζεις τον χρόνο κι ολα οσα μας περιτριγυρίζουν στρέφουμε βλέμμα και καρδιά...Βοήθησέ μας να χαρίσουμε τον καλύτερο εαυτό μας κι αυτή τη βδομάδα στους άλλους....Να στολίσουμε τις ψυχές μας με πράξεις αγάπης ....Ανοιξε τα μάτια μας να βλέπουν με τα μάτια τα δικά Σου....να δουν το φως του ελέους Σου....Ανοιξε  τα αυτιά μας για ν΄ακούσουν  τον ήχο της Φωνής Σου...Οι σκέψεις Σου να γίνουν και δικές μας.....Κάνε η άθλιες ,ταλαίπωρες ψυχές μας   να διψούν για ό,τι είναι Αγιο και να παραδοθούν με τέλεια εμπιστοσύνη στην στοργική αγκαλιά Σου, δώσε μας σύνεση..φωτισμό...πίστη δυνατή ώστε να πορευόμαστε με ελπίδα στον αγώνα της ζωής ..Συγχώρεσέ μας  για όλα όσα απερίσκεπτα πράττουμε καθημερινά...Για την κάθε παρακοή Στον Λόγο Σου...για την κάθε μας αμέλεια στην τήρηση των Θείων εντολών Σου....κι όπως έλεγε και ο άγιος Γρηγόριος "Κύριε φώτισε μου το σκότος " Σ ευχαριστούμε Χριστέ μου για την Αγάπη Σου.....^_^ Βίντεο B΄, : https://youtu.be/-WVlfpnruJk  .- 
~


*** 29χρονη «μπούκαρε» σε σπίτια στους Γαργαλιάνους 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε οικίες, στους Γαργαλιάνους.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το βράδυ, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, 29χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στους Γαργαλιάνους η 29χρονη αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτή και τράπηκε σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, εντόπισαν την 29χρονη λίγες ώρες αργότερα, στους Γαργαλιάνους και την συνέλαβαν.
Στο  πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι η 29χρονη, κατά τον τελευταίο μήνα, στους Γαργαλιάνους, διέπραξε ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, από όπου αφαίρεσε χρήματα κ.α..
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής της σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
*** Διεθνές συνέδριο μεγάλων ταχυτήτων στην Καλαμάτα 
Σημαντικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο βρίσκονται ήδη στην Καλαμάτα και θα επιδιώξουν, σε διεθνές συνέδριο που ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο Elite, να επιλύσουν προβλήματα ώστε να δεκαπλασιαστεί η ταχύτητα των ασύρματων επικοινωνιών! «Είναι το σημαντικότερο συνέδριο που έχει γίνει στην Καλαμάτα», ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση αυτής της διεθνούς επιστημονικής εκδήλωσης, που ονομάζεται IEEE SPAWC 2018 (INTERNATIONAL WORKSHOP ON SIGNAL PROCESSING ADVANCES IN WIRELESS COMMUNICATIONS).
Μαζί με το δήμαρχο μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου η Καλαματιανή δρ. Αθηνά Πετροπούλου, διακεκριμένη καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και ο δρ. Κωνσταντίνος Παπαδιάς, επιστημονικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Athens Information Technology της Ελλάδας.
Η δρ. Αθηνά Πετροπούλου σημείωσε ότι ο δήμαρχος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την προσπάθεια για τη διενέργεια του διεθνούς συνεδρίου στην πόλη και ανέφερε πως η προσφορά του είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της πόλης.
Σε ό,τι αφορά τη θεματολογία του συνεδρίου, ανέφερε ότι οι σύνεδροι θα ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια που διαπιστώνονται στην προσπάθεια να δεκαπλασιαστεί η ταχύτητα των ασύρματων επικοινωνιών.
Ο δρ. Κωνσταντίνος Παπαδιάς τόνισε από την πλευρά του ότι ήταν εξαιρετική επιτυχία ότι κατάφερε η πόλη να πάρει το συγκεκριμένο συνέδριο, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν αυτό έχει γίνει στις πιο γνωστές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ κ.α. Πρόσθεσε ότι στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα για την 5η γενιά των δικτύων ασύρματης επικοινωνίας, επισήμανε όμως ακόμη ότι στις συζητήσεις που θα γίνουν θα πέσουν οι σπόροι ακόμη και για πιο μελλοντικά άλματα της επικοινωνίας.
Ο αρμόδιος για τις νέες τεχνολογίες δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε με τη σειρά του ότι στην Καλαμάτα χτίζεται το μέλλον και επισήμανε ότι η πόλη έχει επιλεγεί, από την κυβέρνηση, μεταξύ των τριών πόλεων της χώρας στις οποίες θα δημιουργηθούν δίκτυα ασύρματης επικοινωνίας 5ης γενιάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών του συνεδρίου, “η επιλογή της Καλαμάτας έγινε κατόπιν ανταγωνιστικής υποβολής υποψηφιότητας στο Διεθνές Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ).  Η διεξαγωγή αυτού του υψηλού κύρους συνεδρίου στην Καλαμάτα αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη τιμή, αλλά και ευκαιρία για την ανάδειξη του πνευματικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής».

*** Γλέντησαν με τις φωτιές του Αϊ Γιαννιού του Ριγανά στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας 
 
Τις φωτιές του Αϊ Γιαννιού του Ριγανά αναβίωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας! Κάτοικοι της περιοχής συμμετείχαν στην εκδήλωση και ταξίδεψαν νοσταλγικά στο χρόνο!
Οι πολίτες παραμέρισαν για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας, χάρηκαν και διασκέδασαν, έκαψαν τους Μάηδες, πήδησαν τις φωτιές, όπως το έθιμο επιτάσσει, για το καλό, γεύθηκαν παραδοσιακή ριγανάδα και απόλαυσαν τα χορευτικά του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε παραδοσιακούς χορούς!
Επίσης, έκαναν τη βόλτα τους στα καλντερίμια και το Κάστρο, ενώ απόλαυσαν το φαγητό, τον καφέ και το ποτό τους στα καταστήματα που λειτουργούν στην ιστορική «Αρκαδιά»!
Τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έθιμο και τις δράσεις του Συλλόγου! Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προένταξη στο «Πράσινο Ταμείο» του έργου της Ανάπλασης Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Γιάννα Κωνσταντέλου, όπως και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Τα εγκαίνια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 
 
 
 
Τα εγκαίνια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360o Καλαμάτας, επί της οδού Λακωνικής 152, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα.
Στo πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων παρουσιάστηκε η κολεξιόν της Ακαδημίας Μόδας Ιωαννίνων και Πάτρας, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Στικούδη.

*** Αγρότες στη Μεσσηνία ζήτησαν να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων τους 
Διαμαρτυρία του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Μεσσήνης έξω από τα δικαστήρια και συνάντηση με τον εισαγγελέα 
   Διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας με σημαίες και πανό έκαναν χθες το πρωί αγρότες του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, ενώ αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε τον εισαγγελέα υπηρεσίας και παρέδωσε υπόμνημα.
Ο λόγος, όπως εξήγησαν οι ίδιοι, είναι οι κλήσεις που δέχονται μέλη τους να παρουσιασθούν σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις για αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί και αφορούν στην παρακώλυση συγκοινωνιών, από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2017.
Οι αγρότες παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και μετά τη συνάντηση με τον εισαγγελέα αποχώρησαν ειρηνικά.
Από δε τον εισαγγελέα ζήτησαν να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών.
  Για τις κινητοποιήσεις
Όπως εξήγησαν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης που συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση, τον τελευταίο καιρό μέλη τους λαμβάνουν κλήσεις να παρουσιασθούν σε αστυνομικά τμήματα για να δώσουν καταθέσεις.
«Οι αστυνομικές Αρχές ζητούν καταθέσεις επειδή το Γενάρη και το Φλεβάρη του 2017 οι αγρότες συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος μαζί με άλλους αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων. Οι δε κινητοποιήσεις αυτές είχαν αποφασιστεί συλλογικά και οργανωμένα», επισήμαναν.
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου που μοιράσθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας καταγγελλόταν ότι «όλη την περίοδο των κινητοποιήσεων αστυνομικές δυνάμεις κατέγραφαν πρόσωπα και στοιχεία, σαν μυστικοί πράκτορες. Και τώρα μας εμφάνισαν ένα κατηγορητήριο με δεκάδες αγωνιζόμενούς αγρότες και άλλους εργατοϋπαλλήλους που μας στήριζαν.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση! Ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, συνεχίζοντας τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων, ποινικοποιεί τους αγώνες των φτωχών αγροτών. Αγώνες ενάντια στο βίαιο ξεκλήρισμά τους, που η κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει με λάσπες, συκοφαντίες, αστυνομικά τμήματα, δικαστήρια και καταστολή. Τώρα φτάσανε στο σημείο να σημειώνουν και φάτσες, χωρίς λοιπά στοιχεία (πινακίδες αυτοκινήτων και μηχανημάτων), θυμίζοντας άλλες εποχές».
  «Δε θα απολογηθούμε»
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης επισημαίνει ακόμα στην ανακοίνωσή του ότι αυτές οι τακτικές δεν τρομοκρατούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και καταλήγει: «Αντίθετα, αποδεικνύουν ότι η οργάνωσή μας και οι αγώνες μας τους προβληματίζουν, τους ενοχλούν και στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν ενάντια στο φτωχό λαό. Δε θα απολογηθούμε επειδή συμμετείχαμε στο δίκαιο αγώνα μας. Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι που μας ξεκληρίζουν με την πολιτική τους. Τους στέλνουμε πίσω τα κατηγορητήρια. Συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα μας. Η λύση είναι η παραπέρα μαζικοποίηση του συλλόγου μας. Προχωράμε σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ενώνουμε τον αγώνα μας με το φτωχό εργαζόμενο της πόλης, τον άνεργο, το συνταξιούχο και τη νεολαία. Είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής, αφού την ίδια ώρα που ρίχνουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, κόβουν τις συντάξεις, κάνουν την εργασία απασχόληση με εξευτελιστικές ατομικές συμβάσεις, με μισθούς πείνας, σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ για τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ και στηρίζουν μανιωδώς το μεγάλο κεφάλαιο για τις μπίζνες και τα κέρδη τους».  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Εκδήλωση με το μεγάλο Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Β. Τσαμπρόπουλο στην Καλαμάτα 
Στο προαύλιο του εκθεσιακού χώρου του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας που στεγάζει τη «Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια» επί της οδού Σταδίου 64 στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί κύκλος θερινών εκδηλώσεων με τίτλο «… με φως καταμεσής του κόσμου…».
Η πρώτη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 9.00 μ.μ., θα φιλοξενήσει το μεγάλο Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο σε μουσικές δημιουργίες του από τη διεθνή του δισκογραφία από το 2000 μέχρι σήμερα.
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος, λίγο καιρό πριν από την ηχογράφηση της νέας του διεθνούς δισκογραφικής παραγωγής, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη πιανιστική συναυλία για το κοινό της Καλαμάτας. Ένα πρελούδιο, ένα πρώτο άκουσμα, καλλιτεχνικό προανάκρουσμα της νέας του μουσικής για πιάνο και, την ίδια στιγμή, ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, ψηλαφώντας όλες τις σελίδες της ξεχωριστής μουσικής του μέσα από τις βραβευμένες ηχογραφήσεις του για την ECM, από τις αρχές του 2000 μέχρι σήμερα.
Μουσική ξεχωριστή, πρωτότυπη και εσωστρεφής μέσα από τα ιδιαίτερα χρώματά της. Το Nordic στοιχείο και η ομίχλη του μακρινού Βορρά μοιάζει να συναντά απρόοπτα στο ταξίδι του την απλότητα του τοπίου και τη δροσιά της αύρας της φωτεινής Μεσογείου. Κάποιοι ελληνικοί μουσικοί δρόμοι με άρωμα ανατολής δείχνουν να εναρμονίζονται φυσικά και ανεπιτήδευτα με τον απόηχο της κλασσικής μουσικής, η οποία αποτελεί πάντα την πηγή έμπνευσης και τη βασική μουσική ταυτότητα της δημιουργίας του Βασίλη Τσαμπρόπουλου.
Πιανίστας βιρτουόζος και δεξιοτέχνης στο κλαβιέ, μέσα από τις πιο απαιτητικές σελίδες της πιανιστικής φιλολογίας, δε διστάζει να μην προβάλλει στη μουσική του τη μεγάλη δεξιοτεχνία του, αλλά να σμιλεύει τον ήχο αφήνοντάς τον να δημιουργεί χρώματα. Να πλάθει μικρές ιστορίες, μα κυρίως να δημιουργεί το χώρο εκείνον, για να συνθέτει ο ίδιος ο ακροατής, μέσα από την υφή και το χρώμα της ψυχής του, τη δική του, την προσωπική του ιστορία.
Η μουσική για τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο πλάθεται, ζει και αναπνέει μέσα σε αυτόν τον πολύ προσωπικό χώρο της «ερώσας» ψυχής. Καταφέρνει να εισχωρήσει μόνον όταν η ίδια η ψυχή το επιθυμήσει πολύ, το ζητήσει αληθινά και αφήσει ανοιχτή την πόρτα… τις πιο πολλές φορές όμως μένει κλειστή, επειδή συνήθως κλειδώνει από μέσα.
Προπώληση εισιτηρίων στο κτήριο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας «Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρία Γ. Καρέλια» έως και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου της έκθεσης.  Τηλέφωνο 2721086923
Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ   Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

*** Το «τσιγαριλίκι» έβαλε τρεις νεαρούς σε μπελάδες 
Για κατοχή ενός τσιγάρου κάνναβης συνελήφθησαν τρεις νεαροί τα ξημερώματα της Κυριακής στη Μικρή Μαντίνεια.
Οι νεαροί, 21, 23 και 28 ετών, επέβαιναν σε αυτοκίνητο και τους έγινε έλεγχος από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), βρίσκοντας ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

**  *Η μεγάλη διάρκεια του σεισμού «τρόμαξε» τους Μεσσήνιους! 
Με το «κούνημα» του Eγκέλαδου… που μας «θυμήθηκε» ύστερα από καιρό ξεκίνησε η εβδομάδα στη Μεσσηνία. Στις 8.14 το πρωί της Δευτέρας 5.4 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο 34 χλμ. μακριά από την Πύλο, με εστιακό βάθος 10 χλμ., ταρακούνησαν τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κάτι που «τρόμαξε» τους κατοίκους.
Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμα και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Αμέσως μετά το «χτύπημα» του Εγκέλαδου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός στα τηλεοπτικά κανάλια, λέγοντας: «Η περιοχή είναι έντονα σεισμογενής, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις. Μάλλον πρέπει να είναι ο κύριος σεισμός».
Όπως εξήγησε, το σημείο στο οποίο καταγράφηκε ο σεισμός είναι το σημείο στο οποίο ενώνονται οι λιθοσφαιρικές πλάκες, το λεγόμενο και «τόξο του Αιγαίου». Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2006 στην ευρύτερη περιοχή είχε σημειωθεί δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.
Τέλος, ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι «τα κτήρια στην Ελλάδα αντέχουν πολύ μεγαλύτερους σεισμούς. Δε θα πρέπει να υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει επαρκή ενημέρωση και παιδεία, ώστε να αντεπεξέλθει σε αυτές τις καταστάσεις».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι «η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα» και, ως εκ τούτου, «δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για τη συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη θάλασσα».
Η σεισμική δόνηση δεν προκάλεσε ζημιές, καθώς τα πυροσβεστικά κλιμάκια της ευρύτερης περιοχής δε δέχθηκαν κλήσεις.
Μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, σημείωσε ότι υπήρξε μεν ανησυχία από τη διάρκεια του σεισμού, ωστόσο ο κόσμος διατήρησε την ψυχραιμία του και όλα κύλησαν ομαλά, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έχουν «εμπειρία» από ανάλογους σεισμούς. Επανέλαβε, δε, ότι δεν καταγράφηκαν ζημιές.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τη σεισμική δόνηση ακολούθησαν αρκετές μικρότερες, με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 3,7 ρίχτερ.
  4,3 στο «ρήγμα» της Βόλβης ανησύχησε τη Θεσσαλονίκη
Τρεις ώρες μετά το σεισμό ανοιχτά της Πύλου ισχυρή σεισμική δόνησε αναστάτωσε και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,3 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο το ρήγμα της Βόλβης, που τον Ιούνιο του 1978 είχε δώσει το μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ της Θεσσαλονίκη.
Και σε αυτή την περίπτωση οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, ενώ υπογράμμισαν ότι τα δύο σεισμικά γεγονότα δεν συνδέονται.  Του Κώστα Γαζούλη

***  Κύτταρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας το Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας
Κύτταρο πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας αποτελεί το Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, όπως αποδεικνύεται και από τη σπουδαία έκθεση των έργων των μαθητών του που ξεκίνησε το Σάββατο και ολοκληρώνεται σήμερα στο «Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας».
Το απόγευμα του Σαββάτου άνοιξαν «οι πύλες» της έκθεσης και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και επισκέπτες, έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις δημιουργίες και τα έργα των μαθητών. Σημειώνεται πως το Εικαστικό Εργαστήρι δεν είναι κάτι καινούργιο για την Κυπαρισσία, αλλά ήδη λειτουργεί στην πόλη 22 ολόκληρα χρόνια. Ο Δήμος Κυπαρισσίας, με δήμαρχο τον Ηλία Τσίγγανο, και το Διοικητικό Συμβούλιο της -τότε - Δημοτικής Επιχείρησης Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ.), σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και τον υπουργό Σταύρο Μπένο, δημιούργησαν το 1996 το "Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών", το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Εικαστικό Εργαστήρι. Από το 2011, με τη σύσταση και λειτουργία του καλλικράτειου Δήμου Τριφυλίας και τη σύσταση και συγκρότηση του νέου Νομικού Προσώπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, υπήχθη στην Κοινωφελή Επιχείρηση.
Όλα αυτά τα χρόνια παρέχει μαθήματα σε όσους το επιθυμούν, είτε έχουν ταλέντο είτε απλό μεράκι για την τέχνη. Σκοπός του είναι να κρατήσει ζωντανή την εικαστική και αισθητική παιδεία. Στο πλαίσιο αυτό λειτουργούν τμήματα διαφόρων κατευθύνσεων και επιπέδων, που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες. Τα παιδιά μέσα από τη δημιουργική απασχόληση και τη ψυχαγωγία μαθαίνουν τη γλώσσα της εικαστικής δημιουργίας. Εφαρμόζουν τις αρχές των Εικαστικών Τεχνών σε μια ποικιλία τεχνικών, ανάλογα με την ηλικία τους: Ζωγραφική με χρώμα σε μεγάλη επιφάνεια, χαρακτική, κατασκευές με διάφορα υλικά, μάσκα. Επίσης, γνωρίζουν τους μεγάλους δημιουργούς μέσα από ασκήσεις. Τα ταλέντα που θα αναδειχθούν με το πέρασμα του χρόνου από τα παιδικά τμήματα, θα αποτελέσουν τη νέα γενιά εικαστικών καλλιτεχνών της Τριφυλίας.
Πέρυσι, το Εικαστικό Εργαστήρι Κυπαρισσίας μετεγκαταστάθηκε στο κτήριο του ΕΠΑΛ και έχει νέο υπεύθυνο σπουδών το Σωτήρη Γκαρδιακό. Εκτός από την Κυπαρισσία, έχει αναπτύξει δράσεις στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους, και σε αυτό συμμετέχουν μαθητές κάθε ηλικίας, από έξι ετών!
Σε δηλώσεις του, ο κ. Γκαρδιακός επισήμανε: «Το Εικαστικό Εργαστήρι ύστερα από ένα χρόνο δουλειάς διοργανώνει την πρώτη του έκθεση. Έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, μικρές εγκαταστάσεις, έργα μικρών μαθητών, καθώς και κεραμική, φιλοξενούνται στους χώρους του μουσείου. Στο πλαίσιο των μαθημάτων και των κύκλων, η τέχνη αποκτά μερικά καινούργια νοήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν στο Εργαστήρι να παρακολουθήσουν μαθήματα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κεραμικής, να μάθουν πράγματα γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, να δουν πώς λειτουργεί η σύγχρονη τέχνη μέσα από την ιστορία της τέχνης. Κλείνοντας τη φετινή χρονιά, μένουμε πάρα πολύ ευχαριστημένοι ύστερα από τη λειτουργία του Εικαστικού Εργαστηρίου σε τρεις δομές. Σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, με σύνολο 85 μαθητές!
Και καλούμε ακόμα όσους και όσες ενδιαφέρονται να έρθουν να δουν τις δυνατότητές τους. Οι ηλικίες ξεκινούν από έξι και ως δώδεκα ετών είναι το παιδικό τμήμα, ενώ από δεκατριών ετών μέχρι οποιαδήποτε ηλικία είναι το τμήμα ενηλίκων.
Το Εργαστήριο συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις. Υπάρχει εξωστρέφεια, οπότε στη συνέχεια θα δείτε κι άλλα πράγματα που θα διοργανώσει…».
Στη σεμνή τελετή έναρξης της έκθεσης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Ανδρέας Μπουγάς και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου.  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Τριφυλία: Απαραίτητη η αύξηση της παραγωγής σε αγγούρι και ντομάτα 
Η συνέπεια και η μεθοδικότητα των παραγωγών της Τριφυλίας αποτέλεσαν και φέτος το κλειδί για να κερδίσουν την αγορά στον τομέα της ντομάτας και του αγγουριού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο φινάλε της καλλιεργητικής περιόδου, όσοι επένδυσαν στα δύο αυτά προϊόντα είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Αργυρίου στην εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα".
Σε ό,τι αφορά τα αγγούρια, υπάρχει καλλιέργεια σε έκταση 1.000 στρεμμάτων με παραγωγή 22.000 τόνων, ενώ για την ντομάτα η παραγωγή της γίνεται σε έκταση 1.100 στρεμμάτων, με την παραγωγή να φτάνει τους 20.000 τόνους.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, «η τιμή της κατά μέσον όρο ήταν 75 λεπτά και η κατανάλωσή της έγινε κατά βάση στην εσωτερική αγορά. Αντιθέτως, το αγγούρι, τα τελευταία χρόνια, κατευθύνεται κυρίως στην αγορά της Βουλγαρίας και έχει αναπτυχθεί ένας εξαγωγικός προσανατολισμός». Το αγγούρι της Τριφυλίας και των Φιλιατρών θεωρούνται ξεχωριστής ποιότητας, λόγω του μικροκλίματος της περιοχής.
Ο Αντώνης Παρασκευόπουλος θα επισημάνει, τέλος, ότι αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι παραγωγοί της περιοχής, αφού «είναι νέα παιδιά, ανοιχτά στις σύγχρονες τάσεις και αντιλήψεις, αλλά και εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Η άριστη συνεργασία που έχουν με το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα».
Η καλλιέργεια μακριού αγγουριού έχει προβάδισμα, αφού βρίσκει πιο εύκολα αγορές στο εξωτερικό. Η τιμή του κυμάνθηκε από 30 έως 50 λεπτά, αλλά η συνήθης τιμή είναι 35-40 λεπτά το κιλό.
Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Παρασκευόπουλος θα επισημάνει: «Για να μπορέσουμε να έχουμε μια δυναμική στις αγορές και να οργανωθούμε σε υψηλό βαθμό, είναι προαπαιτούμενο η αύξηση των θερμοκηπιακών εκμεταλλεύσεων. Δεν μπορούμε με 3.000 στρέμματα να έχουμε υψηλούς στόχους. Οφείλουμε σε πρώτη φάση να φτάσουμε τουλάχιστον τα 5.000 στρέμματα».

***  Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στην Αρχαία Μεσσήνη 
Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.
Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει.
Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στο φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.
  Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη
Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης
Χορός
Σωκράτης Πατσίκας
Παναγιώτης Κλίνης
Κρις Ραντάνοφ
Σμαράγδα Κάκκινου
Μαρία Τζάνη
Πάρις Θωμόπουλος
Τίτος Λίτινας
Άννα Λάκη
Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ κανονικό, 14 ευρώ φοιτητικό –μαθητικό
Προπώληση: Δημαρχείο Μεσσήνης & Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας & viva.gr
Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

***  Τα μέλη των δημοτικών οργανώσεων του «Κινήματος Αλλαγής» στη Μεσσηνία 
Την ικανοποίησή του εκφράζει με ανακοίνωσή του  το Κίνημα Αλλαγής στη Μεσσηνία για την προχθεσινή διαδικασία εκλογής των μελών διοίκησης των τοπικών οργανώσεων στους Δήμους του νομού.
Όπως επισημαίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, στις κάλπες προσήλθαν 850 μέλη, ενώ εκλογές δεν έγιναν μόνο στο Δήμο Οιχαλίας για τεχνικούς λόγους, θα διεξαχθούν ωστόσο την ερχόμενη Κυριακή 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας, η σύνθεση των Συντονιστικών Επιτροπών του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται ως εξής:
  ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
1 ΠΑΥΛΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2 ΒΑΡΕΛΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
3 ΦΙΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 ΚΑΛΥΒΑΣ ΝΙΚΟΣ
5 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
6 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
7 ΤΣΟΜΠΑΝΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΗ
 ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
1  ΜΠΑΡΑΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
3 ΣΙΚΑΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4 ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5 ΚΑΛΥΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6 ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ
 1 ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
2 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
3 ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
4 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5 ΑΝΔΡΩΝΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ
6 ΜΠΑΙΜΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
7 ΓΚΟΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
 ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
1 ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
2 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΝΕΓΟΥ ΜΑΡΙΑ
3 ΛΙΓΓΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4 ΛΙΓΓΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5 ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
6 ΣΑΡΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
7 ΜΠΛΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 ΔΗΜΟΣ ΔΥΤ.ΜΑΝΗΣ
1 ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2 ΚΙΤΡΙΝΙΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3 ΣΚΑΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4 ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5 ΣΑΡΑΝΤΕΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


***  Αθλητικά Νέα :

***  ΧΘΕΣΔευτέρα  25  ΙΟΥΝΊΟΥ  2018 :

~**  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ - ΡΩΣΙΑ  3-0  .-^
Τα  γκολ10' Γκολ για την Ουρουγουάη, 1-0! Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σουάρες από τον άξονα και λίγο έξω από την περιοχή της Ρωσίας, σημαδεύει τη γωνία που θεωρητικά κάλυπτε ο Ακινφέεφ, ωστόσο ο πορτιέρε των οικοδεσποτών δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εκτίμηση και 1-0. , 23' Γκολ η Ουρουγουάη, 2-0! Ύστερα από στημένη φάση, η μπάλα απομακρύνθηκε και στρώθηκε στον Λαξάλτ, που έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σέριτσεφ, άλλαξε πορεία, ο Ακινφέεφ αιφνιδιάστηκε και πάλι. ,  28' Μεγάλη ευκαιρία για την Ουρουγουάη. Ο Μπεντανκούρ βρέθηκε απέναντι από τον Ακινφέεφ, τον πλάσαρε, αλλά δεν έκανε το 3-0, ενώ ο Ζομπνίν απομάκρυνε λίγο μετά προ του Καβάνι, λίγο πάνω από τη γραμμή της εστίας. 90' Γκολ η Ουρουγουάη, 3-0! Ο Καβάνι με πλασέ από κοντά, έπειτά από απόκρουση του Ακινφέεφ σε κεφαλιά του Γοδίν, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Λατίνων..- 
Διαιτητής: Τεσέμα Γουεγέσα (Αιθιοπία). 
Ρωσία (Τσερτσέσοφ/4-2-3-1): Ακινφέεφ – Κουρντιάσοφ, Ιγκνασέβιτς, Κουτέποφ, Σμολνίκοφ – Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σέριτσεφ, Σαμέντοφ, Αλ Μίραντσουκ, Τζιούμπα 
Ουρουγουάη (Ταμπάρες/4-4-2): Μουσλέρα, Κάσερες, Γοδίν, Κοάτες, Λαξάλτ - Τορέιρα, Μπεντανκούρ, Βεσίνο, Νάντες - Καβάνι, Σουάρες

~** ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ  2-1 .-^
Τα γκολ : 22' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ! Λάθος από τη Σαουδική Αραβία στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Αμπντάλα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Σαλάχ που με μια λόμπα κρέμασε τον τερματοφύλακα για το 1-0 , 39' Πέναλτι για τη Σαουδική Αραβία. Ο Γιασέρ έκανε τη σέντρα, η μπάλα στο απλωμένο χέρι του Φατί και σωστά δίνεται το πέναλτι , 40' Το έχασε ο Φαχάντ! Ο Ελχανταρί απλώνει το αριστερό του χέρι, η μπάλα βρίσκει και στο δοκάρι και τελικά καταλήγει κόρνερ , 45'+2' Πέναλτι και πάλι για τη Σαουδική Αραβία. Ο Αλί Γκαμπρ σύμφωνα με τον ρέφερι έχει ανατρέψει τον Φαχάντ. Πολύ τραβηγμένη παράβαση αν δοθεί , 45'+6' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ! Σκόρερ ο Σαλμάν που κάνει το 1-1. 
93' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, 2-1 Ωραία ομαδική δουλειά από τα δεξιά για τους Σαουδάραβες, η μπάλα φτάνει στον Σαλέμ, ο οποίος με ωραίο διαγώνιο τελείωμα νικά τον... 45χρονο πορτιέρε της Αιγύπτου και γράφει το 2-1.
Αίγυπτος: Ελχανταρί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Φατχί, Αμπντελσαφί, Ταρέκ Χαμέντ, Ελνένι, Αμπντάλα, Τρεζιγκέ, Μαρουάν, Σαλάχ. 
Σαουδική Αραβία: Αλμοσαϊλέμ, Οσάμα, Αλμπουραΐκ, Γιασέρ, Μοτάζ, Σαλμάν, Χατάν, Οταΐφ, Χουσαΐν, Σαλέμ, Φαχάντ.    Διαιτητής είναι ο Κολομβιανός, Βιλμάρ Γκολντάν
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 
Σαουδική Αραβία (Χ. Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Σαχρανί, Μ. Χαουσαουί, Οσ. Χαουσαουί, Αλ Μπουράικ, Οταΐφ, Αλ Μοκαουί, Αλ Φαράζ, Αλ Νταουσαρί, Μπαχμπρί (65΄ Ασίρι), Αλ Μουαλάντ (79΄ Αλ Σεχερί) 
Αίγυπτος (Ε. Κούπερ): Ελ Χανταρί, Φατί, Αλί Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντέλ Σαφί, Χάμεντ, Ελ Νένι, Τρεζεγκέ (81' Καχραμπά), Σαΐντ (40+7’ Ουάρντα), Σαλάχ, Μόχσεν (64' Σομπί). 
~** ΙΡΑΝ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  1-1 .-^
Τα γκολ : 14΄ Μπουτάϊμπ , 19΄ Ίσκο .45' ΓΚΟΛ για την Πορτογαλία! 1-0 ,Βασικά γκολάρα από τον Κουαρέσμα! Έπειτα από 1-2, ο μέσος της Μπεσίκτας, έκανε το σουτ με το εξωτερικό, από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί «Γ» της εστίας του Ιράν., 53 ' πεναλτι Ρονάλντο ΑΠΟΚΡΟΎΕΤΑΙ ,ΤΟ ΧΆΝΕΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΆΝ , 
Πορτογαλία (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Φόντε, Ρονάλντο, Αντρέ Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Κουαρέσμα, Σέντρικ, Αντριέν Σίλβα. 
 Ιράν (Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Εζατολαχί, Πουραλιγκαντζί, Ομίντ, Αμίρι, Μεχντί, Τζαχανμπάχς, Χοσεϊνί, Σαρντάρ, Ραμίν

~**  ΙΣΠΑΝΙΑ - ΜΑΡΟΚΟ  2-2 .-^
Τα γκόλ :  45΄ ΓΚουαρέσμα ,
Έπιασε στον ύπνο την Ισπανία το Μαρόκο και άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Μπουταΐμπ, αλλά η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τον Ίσκο να ισοφαρίζει στο 20ο λεπτό. Στο 81’ οι παίκτες του Ρενάρ ανέκτησαν εκ νέου τα ηνία με κεφαλιά-δυναμίτη του Εν Νεσέρι,   και  στο 93' ο Ιάγκο Άσπας με τακουνάκι (μετά από τη βοήθεια του VAR) διαμόρφωσε το 2-2 , Οι Αφρικανοί άνοιξαν το σκορ στο 14' με τον Μπουταΐμπ (μετά από... μυθική γκάφα των Ινιέστα-Σέρχιο Ράμος), όμως πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η «απάντηση» από τον Ίσκο. Στο 81’ οι παίκτες του Ρενάρ ανέκτησαν εκ νέου τα ηνία με κεφαλιά-δυναμίτη του Εν Νεσέρι, ωστόσο ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Ιάγκο Άσπας. Με τακουνάκι από το ύψος της μικρής περιοχής και στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Ισπανός φορ χάρισε την πρωτιά του ομίλου στην ομάδα του Ιέρο, η οποία καλείται να αλλάξει… πολλά στα μετόπισθεν. 
         Ισπανία (4-2-3-1): Ντε Χέα – Καρβαχάλ, Πικέ, Ράμος, Ζόρντι Άλμπα – Τιάγκο Αλκάνταρα (74’ Ασένσιο), Μπουσκέτς – Σίλβα (84’ Ροντρίγκο), Ινιέστα, Ίσκο – Ντιέγκο Κόστα (73’ Ιάγκο Άσπας) 
Μαρόκο (4-2-3-1): Ελ Καζουί – Ντιράρ, Ντα Κόστα, Σαΐς, Χακίμι – Ελ Αχμαντί, Μπουσουφά – Ζιγιάς, Άμραμπατ, Μπελχαντά (64’ Φαζρ) – Μπουταΐμπ (71’ Ελ Νεσίρι)  

*** ΣΗΜΕΡΑ , Τρίτη 26  Ιουνίου 2018 :

~**  ΔΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ  0-0  .-^
Τα γκολ :
Διαιτητής του ματς θα είναι ο Σάντρο Ρίτσι από την Βραζιλία.
Δανία: Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Μπρέθγουεϊτ, Γιόργκενσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Κορνέλιους, Σίστο.
Γαλλία: Μανταντά, Κιμπέμπε, Βαράν, Γκριεζμάν, Λεμάρ, Ζιρού, Ντεμπελέ, Καντέ, Ενζονζί, Σιντιμπέ, Ερνάντες.
Στον πάγκο για την Δανία βρίσκονται οι: Κρον Ντέλι, Βέστεργκαρντ, Κνούντσεν, Κβιστ, Γιόργκενσεν, Ντόλμπεργκ, Φίσερ, Λοσλ, Λέραγκερ, Σένε, Ρούνοου και Πουλσεν.
νώ οι αναπληρωματικοί της Γαλλίας είναι οι: Λιορίς, Παβάρ, Ουμτίτι, Πογκμπά, Εμπαπέ, Τολισό, Ματουιντί, Ραμί, Φεκίρ, Τοβέν, Μεντί και Αρεολά.





~**  ΑΥΣΤΡΙΑ - ΠΕΡΟΥ  0-2 .-^
Τα  γκολ :18' ΓΚΟΟΟΟΛ για το Περού! Ο Καρίγιο με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ράιαν και ανοίγει το σκορ για τους Περουβιανούς 50' ΓΚΟΟΟΛ για το Περού! Ο Γκερέρο με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 0-2
Περού: Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα, Τάπια, Γιοτούν, Γκερέρο, Καρίγιο, Φλόρες 
Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς, Λέκι, Γιούριτς, Κρούζε




~** ΝΙΓΗΡΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  1-2 .-^
Ta  γκολ :14' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, 0-1 Ο ΜΕΣΙ! 14΄ Μέση ,  Το 1-1 με Μόουζες   ο Ρόχο ήρθε σαν από μηχανής Θεός στο 86’ και διαμορφώνοντας το 2-1 κόντρα στη Νιγηρία, έστειλε στα ουράνια όλο το έθνος, χαρίζοντας μια μεγαλειώδη πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, 
Αργεντινή (4-4-2): Φράνκο Αρμάνι – Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο – Πέρες, Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία – Μέσι, Ιγκουαΐν   
Νιγηρία (3-5-2): Ουζόχο – Ομεουρό, Εκόνγκ, Μπαλαγκάν – Ιντόγου, Μόουζες, Εντιντί, Ετέμπο, Όμπι Μίκελ – Μούσα, Ιεανάτσο
Νιγηρία (3-5-2): Ουζόχο – Ομεουρό (90’ Ιβόμπι), Εκόνγκ, Μπαλαγκάν – Ιντόγου, Μόουζες, Εντιντί, Ετέμπο, Όμπι Μίκελ – Μούσα, Ιεανάτσο (46’ Ιγκάλο) 
Αργεντινή (4-4-2): Φράνκο Αρμάνι – Μερκάδο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταλιαφίκο – Πέρες (60’ Παβόν), Μασεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία (71’ Μέσα) – Μέσι, Ιγκουαΐν 










~** ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ   1-2 .-^
Τα γκολ :  53΄ ΓΚΟΛ για την Κροατία με τον Μπάντελι. , 76' ΓΚΟΟΟΛ Ο Γκίλφι Σίγκουρτσον ευστοχεί από την άσπρη βούλα., 90' ΓΚΟΛ ο Πέρισιτς 2-1 η Κροατία ,
Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λ. Κάλινιτς, Γεβντάι, Τσόρλουκα, Τσαλέτα-Τσαρ, Πίβαριτς, Μόντριτς, Μπαντέλ, Πιάτσα, Πέρισιτς, Κόβατσιτς, Κράμαριτς.
Ισλανδία (Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Ίνγκασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Μάγκνουσον, Γκούναρσον, Χάλφρεντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Φινμπόγκασον.

***


***   ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΡΩΣΙΑ
Πρόγραμμα αγώνων - Αποτελέσματα και Βαθμολογίες:
  1ος Όμιλος
14/06 (Μόσχα) Ρωσία-Σαουδική Αραβία 5-0
15/06 (Εκατέρινμπουργκ) Αίγυπτος-Ουρουγουάη 0-1
19/06 (Αγία Πετρούπολη) Ρωσία-Αίγυπτος 3-1
20/06( Ροστόφ ον Ντον) Ουρουγουάη-Σαουδική Αραβία 1-0
25/06 (Σαμάρα) Ουρουγουάη-Ρωσία 3-0
25/06 (Βόλγκογκραντ) Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος  2-1 

1ος όμιλος

#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Ρωσία
6 ^
8-1
2.
Ουρουγουάη
9 ^
5-0
3.
Αίγυπτος
0
2-6
4.
Σαουδική Αραβία
3
2-7
 1η αγωνιστική (14-15/06)
Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0
(12′ Γκαζίνσκι, 43′, 90+1′ Τσερίσεβ, 71′ Τζιούμπα, 90+5′ Γκολόβιν)
Αίγυπτος – Ουρουγουάη 0-1
(89′ Χιμένες)
2η αγωνιστική (19-20/06)
Ρωσία – Αίγυπτος  3-1  (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία  1-0  (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)
3η αγωνιστική (25/06)
Ουρουγουάη – Ρωσία 3-0(17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος 2-1(17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.-  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ και 2.- ΡΩΣΙΑ .- 

2ος Όμιλος
15/06 (Αγία Πετρούπολη) Μαρόκο-Ιράν 0-1
15/06 (Σότσι) Πορτογαλία-Ισπανία 3-3
20/06 (Μόσχα) Πορτογαλία-Μαρόκο 1-0
20/06 (Καζάν) Ιράν-Ισπανία 0-1
25/06 (Σαράνσκ) Ιράν-Πορτογαλία  1-1 
25/06 (Καλίνινγκραντ) Ισπανία-Μαρόκο   2-2

2ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Ιράν
1
2-2
2.
Πορτογαλία
5
5-4
3.
Ισπανία
5
6-5
4.
Μαρόκο
1
2-4
 
 1η αγωνιστική (15/06)

Μαρόκο – Ιράν 0-1
(90+5′ αυτ. Μπουχαντούζ)
Πορτογαλία – Ισπανία 3-3
(4′ πέν., 44′, 88′ Ρονάλντο – 24′ και 55′ Κόστα, 58′ Νάτσο)
2η αγωνιστική (20/06)
Πορτογαλία – Μαρόκο 1-0 (15:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Ιράν – Ισπανία 0-1(21:00, Kazan Arena, Καζάν)
3η αγωνιστική (25/06)
Ιράν – Πορτογαλία 1-1 (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)
Ισπανία – Μαρόκο 2-2 (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)
ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΙΣΠΑΝΙΑ  2.- ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 

 3ος Όμιλος
16/06 (Καζάν) Γαλλία-Αυστραλία 2-1
16/06 (Σαράνσκ) Περού-Δανία 0-1
21/06 (Εκατέρινμπουργκ) Γαλλία-Περού 1-0 
21/06 (Σαμάρα) Δανία-Αυστραλία  1-1  

 21/06  Γαλλία - Περού 1-0 
26/06 Δανία - Γαλλία  0-0 
26/06 Αυστρία - Περού  0-2 
ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΓΑΛΛΙΑ  , 2.- ΔΑΝΙΑ 

3ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Γαλλία
6 ^
3-1
2.
Δανία
4
2-1
3.
Αυστραλία
1
2-3
4.
Περού
0
0-2
  

1η αγωνιστική (16/06)
Γαλλία – Αυστραλία 2-1
(57′ Γκριεζμάν, 82′ Πογκμπά – 61′ Γέντινακ)
Περού – Δανία 0-1
(59′ Πόουλσεν)
2η αγωνιστική (21/06)
Δανία – Αυστραλία 1-1  (15:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)
Γαλλία – Περού 1-0 (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
3η αγωνιστική (26/06)
Δανία – Γαλλία 0-0 (17:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)
Αυστραλία – Περού 0-2 (17:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

4ος Όμιλος16/06 (Μόσχα) Αργεντινή-Ισλανδία 1-1
16/06 (Καλίνινγκραντ) Κροατία-Νιγηρία 2-0
21/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αργεντινή-Κροατία 0-3 
22/06 (Βόλγκογκραντ) Νιγηρία-Ισλανδία 2-0   
26/06 (Αγία Πετρούπολη) Νιγηρία-Αργεντινή  1-2 
26/06 (Ροστόφ ον Ντον) Ισλανδία-Κροατία  1-2

ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΕ : 1.- ΚΡΟΑΤΙΑ   2.- ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 

4ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Κροατία
9 ^
7-1
2.
Ισλανδία
1
2-5
3.
Αργεντινή
4
3-5
4.
Νιγηρία
0
1-6
 1η αγωνιστική (16/06)

Αργεντινή – Ισλανδία 1-1
(19′ Αγκουέρο / 23′ Φινμπόγκασον)
Κροατία – Νιγηρία 2-0
(32′ αυτ. Ετέμπο, 70′ πεν. Μόντριτς)
2η αγωνιστική (21-22/06)
Αργεντινή – Κροατία 0-3 (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)
Νιγηρία – Ισλανδία 2-0  (18:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
3η αγωνιστική (26/06)
Νιγηρία – Αργεντινή 1-2 (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Ισλανδία – Κροατία 1-2  (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

 5ος Όμιλος17/06 (Σαμάρα) Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1
17/06 (Ροστόφ ον Ντον) Βραζιλία-Ελβετία 1-1
22/06 (Αγία Πετρούπολη) Βραζιλία-Κόστα Ρίκα  2-0
22/06 (Καλίνινγκραντ) Σερβία-Ελβετία 1-2
27/06 (Μόσχα) Σερβία-Βραζιλία
27/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Ελβετία-Κόστα Ρίκα

5ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Σερβία
3
1-0
2.
Ελβετία
4
3-2
3.
Βραζιλία
4
3-1
4.
Κόστα Ρίκα
0
0-3
  1η αγωνιστική (17/06)

Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1
(56′ Κολάροφ)
Βραζιλία – Ελβετία 1-1
(20′ Κουτίνιο, 50′ Ζούμπερ)
2η αγωνιστική (22/06)
Βραζιλία – Κόστα Ρίκα 2-0  (15:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)
Σερβία – Ελβετία 1-2  (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)
3η αγωνιστική (27/06)
Σερβία – Βραζιλία (21:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
Ελβετία – Κόστα Ρίκα (21:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)
6ος Όμιλος
17/06 (Μόσχα) Γερμανία-Μεξικό 0-1
18/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Σουηδία-Νότια Κορέα 1-0
23/06 (Σότσι) Γερμανία-Σουηδία  2-1
23/06 (Ροστόφ ον Ντον) Νότια Κορέα-Μεξικό 1-2
27/06 (Καζάν) Νότια Κορέα-Γερμανία
27/06 (Εκατέρινμπουργκ) Μεξικό-Σουηδία 

6ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Μεξικό
6
3-1
2.
Σουηδία
3
2-2
3.
Ν. Κορέα
0
1-3
4.
Γερμανία
3
2-2
 1η αγωνιστική (17-18/06)

Γερμανία – Μεξικό 0-1
(35′ Λοθάνο)
Σουηδία – Ν. Κορέα 0-1
(65′ Γκράνκβιστ)
2η αγωνιστική (23/06)
Ν. Κορέα – Μεξικό  1-2  (18:00, Rostov Arena, Ροστόφ)
Γερμανία – Σουηδία  2-1 (21:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)
3η αγωνιστική (27/06)
Ν. Κορέα – Γερμανία (17:00, Kazan Arena, Καζάν)
Μεξικό – Σουηδία (17:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
7ος Όμιλος
18/06 (Σότσι) Βέλγιο-Παναμάς 3-0
18/06 (Βόλγκογκραντ) Τυνησία-Αγγλία 1-2
23/06 (Μόσχα) Βέλγιο-Τυνησία  5-2
24/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αγγλία-Παναμάς   6-1
28/06 (Καλίνινγκραντ) Αγγλία-Βέλγιο
28/06 (Σαράνσκ) Παναμάς-Τυνησία

7ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Βέλγιο
6^
8-2
2.
Αγγλία
6^ 
 8-2
3.
Τυνησία
3
3-7
4.
Παναμάς
0
1-9
  1η αγωνιστική (18/06)Βέλγιο – Παναμάς3-0

(56′ Μέρτενς, 69′, 75′ Λουκάκου)
Τυνησία – Αγγλία 1-2
 (35′ Σάσι / 11′, 91′ Κέιν)

2η αγωνιστική (23-24/06)
Βέλγιο – Τυνησία  5-2  (15:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
Αγγλία – Παναμάς  6-1  (15:00, Nizhny Novgorod Stadium, Νίζνι)
3η αγωνιστική (28/06)Αγγλία – Βέλγιο (21:00, Kaliningrad Stadium, Καλίνινγκραντ)
Παναμάς – Τυνησία (21:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)

8ος Όμιλος
19/06 (Μόσχα) Πολωνία-Σενεγάλη  1-2 
19/06 (Σαράνσκ) Κολομβία-Ιαπωνία 0-1
24/06 (Εκατέρινμπουργκ) Ιαπωνία-Σενεγάλη  2-2 
24/06 (Καζάν) Πολωνία-Κολομβία  0-3 
28/06 (Βόλγκογκραντ) Ιαπωνία-Πολωνία
28/06 (Σαμάρα) Σενεγάλη-Κολομβία 

8ος όμιλος
#
Ομάδα
Β.
Γκολ
1.
Πολωνία
0
1-2
2.
Σενεγάλη
4
4-3
3.
Κολομβία
0
0-1
4.
Ιαπωνία
4
3-2
 1η αγωνιστική (19/06)

Κολομβία – Ιαπωνία 0-1 (15:00, Mordovia Arena, Σάρανσκ)
Πολωνία – Σενεγάλη 1-2 (18:00, Otkrytiye Arena, Μόσχα)
2η αγωνιστική (24/06)
Ιαπωνία – Σενεγάλη 2-2 (18:00, Central Stadium, Εκατερίνμπουργκ)
Πολωνία – Κολομβία 0-3 (21:00, Kazan Arena, Καζάν)
3η αγωνιστική (28/06)
Ιαπωνία – Πολωνία (17:00, Volgograd Arena, Βόλγκογκραντ)
Σενεγάλη – Κολομβία (17:00, Cosmos Arena, Σαμάρα)

Φάση των «16» Νοκ -Αουτ αγώνες : 
50. 30/06 (Καζάν) 1ος 3ου ομίλου-2ος 4ου ομίλου
49. 30/06 (Σότσι) 1ος 1ου ομίλου-2ος 2ου ομίλου
51. 01/07 (Μόσχα) 1ος 2ου ομίλου-2ος 1ου ομίλου
52. 01/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) 1ος 4ου ομίλου-2ος 3ου ομίλου
53. 02/07 (Σαμάρα) 1ος 5ου ομίλου-2ος 6ου ομίλου
54. 02/07 (Ροστόφ ον Ντον) 1ος 7ου ομίλου-2ος 8ου ομίλου
55. 03/07 (Αγία Πετρούπολη) 1ος 6ου ομίλου-2ος 5ου ομίλου
56. 03/07 (Μόσχα) 1ος 8ου ομίλου-2ος 7ου ομίλου

Προημιτελικοί
57. 06/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Νικητής 49-Νικητής 50
58. 06/07 (Καζάν) Νικητής 53-Νικητής 54
60. 07/07 (Σαμάρα) Νικητής 55-Νικητής 56
59. 07/07 (Σότσι) Νικητής 51-Νικητής 52

Ημιτελικοί
61. 10/07 (Αγία Πετρούπολη) Νικητής 57-Νικητής 58
62. 11/07 (Μόσχα) Νικητής 59-Νικητής 60

Αγώνας για την τρίτη θέση
63. 14/07 (Αγία Πετρούπολη) Ηττημένος 61-Ηττημένος 62

Τελικός
64. 15/07 (Μόσχα) Νικητής 61-Νικητής 62
 
~ ** Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
Τα δύο πρώτα ζευγάρια των 16 στα Νοκ Άουτ  παιχνίδια :
30 Ιουνίου  2018
Ουρουγουάη – Πορτογαλία (21:00) (Fisht Stadium – Σότσι) 
01 Ιουλίου  2018
Ισπανία – Ρωσία (17:00) (Luzhniki Stadium – Μόσχα)

***  Άγγελος Γεωργόπουλος: Η ΕΠΟ να συντάξει νέους πίνακες διαιτησίας! 
«ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Πολλές αντιδράσεις πανελληνίως προκάλεσε η ανακοίνωση από την ΕΠΟ των νέων πινάκων διαιτησίας εθνικών κατηγοριών, ενώ δικαιολογημένα μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει και στη Μεσσηνία, λόγω κυρίως της μη επιλογής του Γιώργου Μπάνα στο νέο πίνακα της 1ης κατηγορίας (Σούπερ Λιγκ), όπου είχε συμπεριληφθεί την προηγούμενη διετία, καθώς και των Δημήτρη Γιαννόπουλου, Νίκου Τουρλομούση, οι οποίοι «κόπηκαν» από την 3η κατηγορία (για τον πρώτο υπήρχαν μάλιστα προσδοκίες προώθησης).
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνία, Άγγελος Γεωργόπουλος, τονίζει τα παρακάτω:
«Οι πίνακες διαιτητών που ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδία αδικούν κατάφορα τους διαιτητές της Ένωσής μας και δημιουργούν το αίσθημα της αναξιοκρατίας.
Διαιτητές όπως ο Γιώργος Μπλάνας με τεράστια προσφορά στην ελληνική διαιτησία απεπέμφθη από τους πίνακες!
Διαιτητές μας που ήταν στους πίνακες της Γ’ Εθνικής και εδικαιούντο προαγωγή, με μεγάλη προσφορά στο τοπικό, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με ήθος και αξία, διεγράφησαν από τους πίνακες!
Το μήνυμα των αξιολογήσεων που περνάει στους διαιτητές δημιουργεί αντικίνητρο στο να εισέλθουν νέα άτομα στο χώρο, να εκπαιδευτούν και να ανεβάσουν το επίπεδο στη διαιτησία του τόπου μας, όταν νοιώθουν ότι κρίνονται όχι με την αξία τους, αλλά με άλλα δεδομένα.
Θα πρέπει λοιπόν η ΕΠΟ να ανακαλέσει τους πίνακες και να συντάξει νέους σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα.
Γιατί έτσι μόνο θα αναπτυχθεί το ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο».


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 : 
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .- 
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-   
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html.- 
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης . Τρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .- 
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό !http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .-  

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018:http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .-  
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html.-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html - 
~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,   ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html .-
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html.- 
~*
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωση . Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara-21-2018.html  .-
~* ARFARΑ - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης ΣΆΒΒΑΤΟ  23 ΙΟΥΝΊΟΥ 2918   : http://snsarfara.blogspot.com/2018/06/arfara-23-2918.html.- .-

~*Arfara - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή  24-Ιουνίου 2018  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-  
~^ ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα  25 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018 :http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html 
~*
ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΈΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,

Τρίτη  26 Ιουνίου 2018   :
~* 
Κωνσταντινούπολη***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,http://www.youtube.com/stamos01 ,   6432 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.    σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4146  video-https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.447   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-           https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS   1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
~https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas 
~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--

  

 


~ **  ..Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ..ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ! Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ..Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΟ !!!!ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΑΣ..  ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ...: https://youtu.be/dyUb3Sf0ErM .-

~**  Ο ΓΕΡ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΟΥΘΕΤΕΙ : https://youtu.be/ICIggX-wb4M .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου