Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 .
~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !
ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά !
~
~ 1 Μαΐου: Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιερεμία
 
  ~ Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Ιερεμία τιμά σήμερα, 1 Μαΐου, η Εκκλησία μας. Ο Προφήτης Ιερεμίας γεννήθηκε πιθανώς κατά το 650 π.Χ., στην μικρή πόλη της φυλής Βενιαμίν Αναθώθ, βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ. Ο πατέρας του ήταν ιερέας και ονομαζόταν Χελκίας. Ανατράφηκε στην ιερατική αυτή οικογένεια με αυστηρότητα. Μελετούσε τους προ αυτού Προφήτες Ησαΐα και Ωσηέ.
* Νεότατος στην ηλικία, περίπου 23 – 25 ετών, περί το 627 – 625 π.Χ., καλείται από τον Θεό στο προφητικό αξίωμα. Ανταποκρίνεται στο θέλημα του Κυρίου και έτσι το όνομά του (Ιερεμίας), που σημαίνει ο Θεός ανυψώνει ή καθιστά, εκφράζει και την αποστολή του.
Κατάπληκτος από την τιμή αυτή ο Ιερεμίας, αρνείται την υψηλή τιμητική κλήση, προβάλλοντας τις ασθενείς νεανικές του δυνάμεις. Ο Θεός όμως ενισχύει αυτόν υποσχόμενος, όχι υλικές αμοιβές και τιμές, αλλά το πολυτιμότερο όλων: τη βοήθειά Του. Ο Ιερεμίας υπακούει.
Ο Προφήτης Ιερεμίας καθαγιάσθηκε πριν από τη γέννησή του, όπως γράφει ο Άγιος Ιερώνυμος. Πράγματι, στην αρχή του προφητικού του βιβλίου ο Ίδιος ο Θεός του λέγει: «Προ του με πλάσαι σε εν κοιλία επίσταμεί σε και προ του σε εξελθείν εκ μήτρας ηγίακά σε, προφήτην εις έθνη τέθεικά σε».
Σε τέσσερις περιόδους δυνάμεθα να διαιρέσουμε την δημόσια δράση του. Πρώτον, επί του βασιλέως Ιωσίου προ της μετερρυθμίσεως (627 – 621 π.Χ.), δεύτερον, επί του βασιλέως Ιωακείμ μέχρι του Σεδεκίου (609 – 598 π.Χ.), τρίτον, επί Σεδεκίου (598 – 586 π.Χ.) και τέταρτον, μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ και την αιχμαλωσία του Σεδεκίου.
Μετά την καταστροφή του βασιλείου του Ισραήλ, το βασίλειο του Ιούδα, όπου βρισκόταν ο Προφήτης Ιερεμίας, τελούσε υπό την επίδραση των Ασσυρίων, όχι μόνο πολιτικά αλλά και θρησκευτικά. Η πολυθεΐα των Ασσυρίων είχε εισχωρήσει στους Ιουδαίους, διότι ο βασιλέας Μανασσής (693 – 639 π.Χ.) ήταν υποτελής των Ασσυρίων και είχε παραδοθεί σε θρησκευτικό συγκρητισμό και σε ειδωλολατρία. Όσες πόλεις υπήρχαν στην Ιουδαία, τόσοι ήταν και οι θεοί, όσοι οι δρόμοι της Ιερουσαλήμ, τόσα θυσιαστήρια του Βαάλ.
Υπήρχε η ειδωλολατρία του Μολώχ με τα ανθρώπινα θύματα. Στις αυλές του ναού ήταν θυσιαστήρια των Ασσυρίων θεών και το είδωλο της Αστάρτης. Ο Ιερεμίας, επί της βασιλείας του Ιωσίου, από το 627 π.Χ., επέρχεται κατά της πολυθεΐας κηρύσσοντας τον Ένα και Μόνο Αληθινό Θεό και στηλιτεύοντας τη διαφθορά. Εκτός της ειδωλολατρίας και ανηθικότητας, ο Ιερεμίας πολεμάει κατά την περίοδο αυτή και τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι παραπλανούσαν τον λαό με ψευδείς προφητείες. Ο Προφήτης διαισθάνεται κάποια μεταβολή του λαού, κάποια μετάνοια, διότι στην πρόσκληση του Θεού, ο λαός απαντά: «Ὁδοῦ, πρὸς Σὲ ἔρχομαι».
Η μετάνοια όμως αυτή ήταν πρόσκαιρη λόγω της ανομβρίας. Ο Προφήτης πονάει, υποφέρει. Περιέρχεται σε απόγνωση. Όμως η μακροθυμία του Θεού δεν εξαντλείται. Ο Θεός συμβουλεύει τον Προφήτη να ερευνήσει την υπό του κακού τρυγηθείσα άμπελο, το λαό Του, μήπως εύρει ρώγα σταφυλιού, κάποιον άνθρωπο ευσεβή, ατρύγητο από το κακό. Έτσι τονίζεται η μεγάλη αξία του ανθρώπου. Ο Προφήτης δεν βρίσκει δυστυχώς καμία ρώγα σταφυλιού ατρύγητη από το κακό. Στην άκαρπη αυτή προσπάθεια του Προφήτη, ο Θεός συνιστά σε αυτόν και πάλι να συνεχίσει την εργασία του, για να πεισθεί και ο ίδιος ο Προφήτης για το αδιόρθωτο του λαού και τη δίκαιη τιμωρία του.
Ο Θεός παρομοιάζει τον Προφήτη με μεταλλουργό που δοκιμάζει τα μέταλλα και φροντίζει από το μείγμα να εξαγάγει αυτά που είναι ευγενή, δηλαδή το χρυσό και τον άργυρο. Μάταια όμως.
Εδώ τερματίζεται η πρώτη περίοδος της δράσεως του Προφήτη Ιερεμία. Κατόπιν έρχεται η κατάλυση του Ασσυριακού βασιλείου διά της πίστεως της Νινευή το 621 π.Χ. Ο ευσεβής βασιλέας Ιωσίας, επωφελούμενος από την κατάρρευση αυτή, ανέλαβε πολιτική εξωτερικής ανεξαρτησίας και προέβη σε εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, για να ορθώσει την πίστη στον Θεό. Ο Ιερεμίας, κατά το χρονικό διάστημα 621 – 608 π.Χ., αποσύρθηκε πιθανότατα σε μόνωση. Χαρακτηριστικό της ασκητικής του ζωής ήταν ότι αυτός «λινοῦν περίζωμα εἶχε μόνον. Ὡς δὲ τὰ εὐτραφῆ τῶν σωμάτων γυμνούμενα φανερωτέραν δείκνυσι τὴν ἀκμήν, οὕτω καὶ τῶν ἠθῶν τὸ κάλλος, μὴ ἀνειλούμενον ἀπειροκάλοις φλυαρίαις, τὸ μεγαλοπρεπὲς ἐνδείκνυται».
Κατά την δεύτερη περίοδο της δράσης του, επί της εποχής του βασιλέως Ιωακείμ (609 – 598 π.Χ.), ο Προφήτης Ιερεμίας στρέφεται κατά των ατόπων της Ισραηλιτικής θρησκείας. Ο μαγικός χαρακτήρας, τον οποίο απέδιδαν οι Ιουδαίοι στο ναό και στις τελετές, τον ενοχλούσε. Έλεγε δε, ότι «ο ναός, ο οποίος χρησιμεύει να καλύπτει τα κακουργήματα, είναι όχι ναός Θεού, αλλά σπήλαιο ληστών».
Κατά το πρώτο έτος της βασιλείας του Ιωακείμ, σε κάποια μεγάλη εορτή, εμφανίζεται ο Προφήτης Ιερεμίας στην αυλή του ναού και μέσα στο ενθουσιώδες από τη θέα του ναού πλήθος, προσβάλλει την εσφαλμένη αυτή πίστη, την οποία είχε ο λαός περί του ναού και κηρύσσει την επερχόμενη καταστροφή του ναού. Όλος ο λαός εξεγείρεται και ζητεί τον θάνατό του. Σώζεται με την επέμβαση του Αχικάμ.
Μεταβαίνει στο εργαστήριο του κεραμέως και παρατηρεί ότι ο κεραμέας μεταπλάσσει όσα από τα πήλινα δοχεία δεν αρέσουν σε αυτόν. Έτσι, λέγει ο Προφήτης, θα κάνει ο Θεός σε έθνη και ανθρώπους, τα οποία δεν αρέσουν σε Αυτόν. Για την αποφυγή της καταστροφής συνιστά την εσωτερική μετάνοια του ανθρώπου. Άρχοντες και λαός αντιδρούν. Κουρασμένος ο Προφήτης από τους άκαρπους αγώνες του ζητεί τη μόνωση και προβλέποντας την αμετανοησία του λαού του Θεού, προλέγει την καταστροφή του.
Κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να τον δηλητηριάσουν στην Αναθώθ. Συνωμοτούν εναντίον του και συγγενείς του. Ο Ιερεμίας αποδίδει την σωτηρία του στον Θεό. Στρέφεται κατά των αρχόντων, του βασιλέως Ιωακείμ και των ανακτόρων, των οποίων κηρύσσει την καταστροφή. Όλος ο κόσμος είναι εναντίον του.
Προς στιγμήν κάμπτεται, διότι νομίζει ότι έχει εγκαταλειφθεί από τον Θεό και παραπονείται. Συνέρχεται όμως και συνεχίζει το έργο του. Στην αυλή του ναού κηρύσσει και πάλι την καταστροφή του ναού. Το κήρυγμα αυτό προκαλεί αναταραχή. Γι’ αυτό ο στρατηγός του ιερού χώρου του ναού Πασχώρ τον ραβδίζει και τον ρίχνει στη φυλακή. Τα κηρύγματά του γίνονται δεκτά με ειρωνείες. Του απαγορεύουν να επισκέπτεται το ναό.
Ο Προφήτης σκέπτεται να εγκαταλείψει τον αγώνα. Η φωτιά όμως του λόγου του Θεού, που είναι μέσα του, δεν τον αφήνει. Κατά το τέλος του 605 π.Χ., μετά την ήττα των Αιγυπτίων στο Χαρκαμύς, επειδή ο ίδιος δεν ήταν δυνατόν να εισέλθει στην αυλή του ναού, δίδει στον μαθητή του Βαρούχ να αναγνώσει στο μέσο της αυλής του ναού, προφητεία, διά της οποίας κηρυσσόταν η καταστροφή του ναού. Όλοι τότε επαναστατούν εναντίον του. Ο Ιερεμίας και ο Βαρούχ κρύβονται, για να μη συλληφθούν. Η προλεχθείσα όμως καταστροφή επήλθε.
Οι Βαβυλώνιοι κατέστησαν φόρου υποτελή, το βασιλέα Ιωακείμ. Αυτός, επιθυμώντας την ανεξαρτησία και αφού παρακινήθηκε από άκριτους ανθρώπους, προκαλεί τη Βαβυλώνιο εκστρατεία κατά της Ιερουσαλήμ. Ο Ναβουχοδονόσωρ επέρχεται εναντίον του και πολιορκεί την Ιερουσαλήμ. Ο Ιερεμίας μάταια συνιστά στον βασιλέα Ιωακείμ, υποταγή στους Βαβυλώνιους. Ο Ιωακείμ πεθαίνει και η πόλη καταλαμβάνεται και πολιορκείται.
Ο ναός καταστρέφεται. Ο άμεσος διάδοχος του Ιωακείμ, ο Ιωαχείμ (Ιεχονίας) πορεύεται σε αιχμαλωσία με τους αξιωματούχους της χώρας και δέκα χιλιάδες από το λαό. Ο βασιλέας Ναβουχοδονόσωρ ορίζει ως διάδοχο του Ιεχονίου, τον Σεδεκία.
Κατά την Τρίτη περίοδο της δράσεως του Προφήτη Ιερεμίου, το 594 π.Χ., απεσταλμένοι των Ιδουμαίων, Αμμωνιτών, Τύρου και Σιδώνος, παρακάλεσαν τον Σεδεκία να συμμαχήσουν κατά των Βαβυλωνίων. Οι ψευδοπροφήτες κηρύσσουν ότι τα ιερά σκεύη του ναού που είχαν κλαπεί θα επιστραφούν. Ο Ιερεμίας αντιτίθεται και συμβολικά θέτει ζυγό στον τράχηλό του, για να δηλώσει ότι θα είναι δούλοι του Ναβουχοδονόσορ.
Ο ψευδοπροφήτης Ανανίας σπάζει το ζυγό πάνω στον τράχηλο του Ιερεμία, για να τονίσει την αποτίναξη του ζυγού των Βαβυλωνίων. Ο Ιερεμίας απαντά: «Έσπασες ξύλινους ζυγούς; Σιδερένιους θα θέσει ο Θεός στον τράχηλό σας».
Ο Σεδεκίας τήρησε συνετή πολιτική προς τους απεσταλμένους των άλλων περιοχών και ενέκρινε την γνώμη του Προφήτη Ιερεμία. Όμως, κατά το 588 π.Χ., ο φαραώ της Αιγύπτου Ουαφρής επαναστατεί κατά των Βαβυλωνίων. Το φρόνημα των Ιουδαίων αναπτερώνεται και λαμβάνουν και αυτοί μέρος στην επανάσταση αυτή. Ο Ιερεμίας τους αποτρέπει από το να συμμαχήσουν με τους Αιγυπτίους κατά των Βαβυλωνίων.
Οι Ιουδαίοι δεν υπακούν και επαναστατούν. Ο Ιερεμίας επιμένει ότι η πόλη των Ιεροσολύμων θα καταστραφεί. Οι άρχοντες τον ρίχνουν σε λάκκο βορβορώδη, διότι με τον τρόπο που ο Προφήτης ομιλούσε παρέλυε τα χέρια των πολεμιστών. Με την επέμβαση όμως του Αβδεμέλεχ αποσύρεται από τον λάκκο. Η πόλη των Ιεροσολύμων καταλαμβάνεται και ο βασιλέας Σεδεκίας συλλαμβάνεται, τυφλώνεται και οδηγείται στη Βαβυλώνα. Η πόλις παραδίδεται στις φλόγες.
Κατά την τέταρτη περίοδο της δράσεώς του, ο Ιερεμίας, μετά την άλωση της Ιερουσαλήμ, αποφασίζει να διαμείνει πλησίον του Γοδολίου. Τον Γοδολία, ο βασιλέας Ναβουχοδονόσωρ εγκαθιστά κυβερνήτη της Ιουδαίας. Μετά από λίγο, όμως, ο Γοδολίας δολοφονείται και ο Ιουδαϊκός λαός, φοβούμενος την τιμωρία από τους Βαβυλωνίους, αποφασίζει να απέλθει στην Αίγυπτο παρά την γνώμη του Ιερεμίου και την εντολή του Θεού.
Χωρίς την θέλησή του, παίρνουν μαζί τους και τον Ιερεμία, ο οποίος κηρύττει και στην Αίγυπτο. Προλέγει την εισβολή του Ναβουχοδονόσωρ, η οποία και έγινε. Εκεί οι Ιουδαίοι περιπίπτουν σε ειδωλολατρία. Ο Προφήτης επέρχεται και πάλι εναντίον αυτών. Εκείνοι όμως δεν υπακούουν και ο Προφήτης προλέγει την καταστροφή τους.
Ο Προφήτης Ιερεμίας λιθοβολήθηκε από τους συμπατριώτες του στην πόλη Τάφνα της Αιγύπτου ή απήχθη μαζί με τον Βαρούχ αιχμάλωτος από τον βασιλέα Ναβουχοδονόσωρ σε κάποια εισβολή του στην Αίγυπτο το 568 π.Χ., ως λέγει κάποια Ραββινική παράδοση.
Η Σύναξη αυτού ετελείτο στο ναό του Αποστόλου Πέτρου, που ήταν κοντά στην Μεγάλη Εκκλησία.
Το βιβλίο του Προφήτη Ιερεμία στην Παλαιά Διαθήκη δεν παρουσιάζει μόνο υψηλές θρησκευτικές ιδέες, αλλά κυρίως μια ζωηρή θρησκευτική προσωπικότητα, διότι ο Ιερεμίας δεν κήρυττε μόνο, αλλά ζούσε την διδασκαλία αυτή με τόση επιμονή, ώστε όχι μόνο ο θάνατός του υπήρξε μαρτυρικός, αλλά και ολόκληρη η ζωή του ήταν ένα διαρκές μαρτύριο. Η διδασκαλία του Προφήτη Ιερεμία αφορούσε, α) τον άνθρωπο, β) τον Θεό και γ) το λαό του Θεού. Κέντρο και των τριών αυτών είναι η καρδιά, η βάση της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Απολυτίκιο:
Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.
Εκ γαστρός ηγιάσθης τη προγνώσει του Κτίσαντος, και προφητικής επληρώθης εκ σπαργάνων συνέσεως, εθρήνησας την πτώσιν Ισραήλ, σοφέ Ιερεμία εν στοργή, διά τούτο ως Προφήτην και Αθλητήν, τιμώμεν σε κραυγάζοντες, δόξα τω σε δοξάσαντι Χριστώ, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω χορηγούντι διά σού, ημίν τα κρείττονα.
 ~*  Απολυτίκιο Προφήτου Ιερεμία - 1 ΜΑΙΟΥ   : https://youtu.be/46ZU_IFg720  .-~
~
 Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου και αποτελεί ημέρα εορτασμού της άνοιξης για πολλές χώρες του βόρειου ημισφαιρίου. Ο εορτασμός της έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος, με πολλά από τα αρχαία έθιμα να επιβιώνουν μέχρι και σήμερα. Στην Ελλάδα εορτάζεται εθιμοτυπικά με τη δημιουργία στεφανιών από λουλούδια. Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην εαρινή ισημερία και το θερινό ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.
 
~ Οι πρώτοι εορτασμοί της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν στην προ-χριστιανική Ευρώπη με γιορτές, όπως το κέλτικο Μπελτέιν και την εωσφορική γιορτή της Νύχτας του Walpurgis στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και γίνονται μέχρι σήμερα. Με τον εκχριστιανισμό, όμως, της Ευρώπης, πολλές από αυτές τις γιορτές είτε απαγορεύτηκαν είτε έλαβαν χριστιανικό χαρακτήρα. Έτσι, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχασε τον θρησκευτικό του νόημα. Σήμερα, σε πολλές περιοχές της Ευρώπης επιβιώνουν έθιμα αυτής της εποχής, όπως ο χορός γύρω από το Γαϊτανάκι. Σήμερα πολλές νεο-παγανιστικές ομάδες προσπαθούν να αναβιώσουν ανάλογα αρχαία έθιμα της Πρωτομαγιάς.
Για πολλές προ-χριστιανικές παγανιστικές κοινωνίες της Ευρώπης η Πρωτομαγιά εορτάζοταν ως η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού. Έτσι το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου συνέπιπτε με τη μέση του καλοκαιριού.
~  Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης.Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.
~ Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Την 4η Μαΐου του 1886, 600.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.
Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα και περίστροφα.
Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια χειροβομβίδα εκτοξεύτηκε απ την πλευρά των διαδηλωτών εναντίον των ένστολων οπού και σκοτώθηκαν επι τοπού 7 αστυνομικοί, οι οποίοι στην συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν και να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση. Είναι ακόμα άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων αφού πολλοί τραυματισμένοι κατέληξαν τις επόμενες ημέρες, επίσημα οκτώ νεκροί αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές έχουν επαληθευτεί.
Το γνωστό σκίτσο ενός αναρχικού που πετάει μία βόμβα εμφανίστηκε κατόπιν αυτού του συμβάντος.
Οκτώ συλληφθέντες διαδηλωτές δικάστηκαν, τέσσερις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλος ένας αφαίρεσε μόνος του τη ζωή του στην φυλακή. Η διεθνής προβολή αυτής της δίκης δημιούργησε τα θεμέλια της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως Εργατικής Γιορτής.
~ Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από το Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2.000 εργάτες διαδήλωσαν ζητώντας οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί η σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών αποτέλεσαν την έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιος" Τελικώς το 8ωρο στην Ελλάδα (όπως και το ΙΚΑ) από 27/6/1932
Σημειώνεται ότι στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944, η εργατική Πρωτομαγιά συνέπεσε με την εκτέλεση 200 Ελλήνων πατριωτών, κομμουνιστών και αριστερών αγωνιστών, ως αντίποινα για τον φόνο ενός Γερμανού στρατηγού και των τριών συνοδών του, που έγινε στις 27 Απριλίου 1944 σε τοποθεσία κοντά στους Μολάους Λακωνίας . Οι 200 της Καισαριανής μεταφέρθηκαν απ' το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όπου ήταν κρατούμενοι, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και εκεί εκτελέστηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Η ίδια ημέρα είναι ημέρα ιστορικής τιμής και μνήμης.   Βικιπαίδεια

~***   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 στην Κονιδίτσα -Πελλάνας -Καστώριον -Λουγκανίκο ..ΛΑΚΩΝΙΑΣ με Δαββίλα Τούρς από Μελιγαλά ,  Ημερήσια διαδρομή - εκδρομή Τρίτη 01 Μαΐου 2018 :
Φωτογραφίες - βίντεο ...
~



















VIDEO :
1  ~ *ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ Λακωνίας Πρωτομαγιά 2018:
https://youtu.be/J1p6ftHKfhI .-
2 ~*Κονιδίτσα πρωτομαγιά 2018 Ν  Λακωνίας:
https://youtu.be/obJ2fs0EiP0 .-
3 ~*ΠΕΛΛΑΝΑ ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ ενημέρωση Αθανασίας  01/05/2018:
https://youtu.be/W9tBj44F_6E  .-
4 ~*ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018 στην ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ Λακωνίας:
https://youtu.be/zxXq0kOFj1o   .-
5 ~*Καστόριον πλατεία Πρωτομαγιά 2018:
https://youtu.be/uYsGLA8ezEA  .-
6  ~*Στο πούλμαν πρωτομαγιά 2018 από Πελλάνα Λακωνίας::
https://youtu.be/teZrEAz2a0k  .-
7 ~* Διασκέδαση χορός Πρωτομαγιά 2018 ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ Λακωνίας  : https://youtu.be/9LcqwoIyusQ  .-
8 ~*Καστόριον διαδρομή φτάνοντας Πρωτομαγιά 2018 :
https://youtu.be/yj-xn11LVsg  .-
9 ~*Καστόριον Λακωνίας φεύγοντας  πρωτομαγιά 2018:
https://youtu.be/SSJd6pDKdAY .-
10~* ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ  Πρωτομαγιά  2018:: https://youtu.be/fOo4E7mu2qY  .-
 11 ~*Πρωτομαγιά 2018 διασκέδαση ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ Λακωνίας:
https://youtu.be/bG_3mIU4eoE  .-
12~*Πρωτομαγία Τρίτη 01 5 2018 στην ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ Λακωνίας : https://youtu.be/kaVvHzhwTAQ  .-
13~*Στην ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ Λακωνίας Πελλάνας πρωτομαγιά 2018 :
https://youtu.be/22mqm2u1yNM  .-
14~*Χορός διασκέδαση Πρωτομαγιά 2018 ΚΟΝΙΔΙΤΣΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ : https://youtu.be/Gj1LtP1jFmI  .-
15~* ΚΑΣΤΟΡΙΟΝ πρωτομαγιά 2018 επίσκεψη καφές :

~** Φωτογραφίες συνέχεια ...:










~

*** Με καλό καιρό ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  ΣΉΜΕΡΑ  Τρίτη 1/5/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Α-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να επικρατεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***  Με δύο συγκεντρώσεις ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Καλαμάτα  
Με σύνθημα «η 1η Μάη είναι απεργία και ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης» το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας καλεί τον εργατικό κόσμο να δώσει το «παρών» στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Μεσσηνίας έξω από το κτήριό του στην Αριστομένους.
Με μηνύματα ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο θα γιορτάσουν σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά τα Σωματεία της Μεσσηνίας που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, που με κοινή τους ανακοίνωση καλούν: “Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε”. Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων.
Να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ζητούν με τη σειρά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς.
Σημειώνεται ότι η απεργιακή εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των φορέων θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στην Αριστομένους, κάτω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου.
«Φέτος τα κυρίαρχα αιτήματα είναι ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και εργασιακά δικαιώματα», ανέφερε σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο Σωτήρης Τσώνης, που τόνισε ακόμη ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ό,τι συμβαίνει οκτώ χρόνια τώρα, δηλαδή λιτότητα, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός, εσωτερική υποτίμηση, υπερφορολόγηση, πλειστηριασμοί και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αποκορύφωμα την προχθεσινή απόφαση για πώληση περιουσίας της ΔΕΗ.
Όπως συνέχισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, «απέναντι στο λαϊκισμό και την πόλωση, που στερούν κάθε προοπτική ανάπτυξης, η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ και άλλους κοινωνικούς φορείς, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα δράσης με αρχή τη φετινή Πρωτομαγιά».
Α.Π.

*** Ξεκινούν εργασίες συντήρησης στο δρόμο προς Κιτριές
 
Για άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής και βελτίωσης του δρόμου προς τις Κιτριές στο  τμήμα αρμοδιότητας του Δήμου Δυτικής Μάνης, μίλησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
Διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητας σε αυτό το έργο, όμως βρίσκεται σε επαφή με το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί.
  Απαράδεκτη κατάσταση
Η κα Νικολάκου, σημείωσε ότι ο δρόμος Καλαμάτα – Κιτριές, είναι από τους πιο σημαντικούς άξονες που  έχει να κάνει με τον τουρισμό της περιοχής και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει παρέμβαση, αναγνωρίζοντας ότι τμήματα του είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
Παρατήρησε ότι η Περιφέρεια δεν είναι αρμόδια για τον άξονα αυτό, αλλά η συντήρησή του ανήκει στους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης. Παρά ταύτα όπου ζητηθεί συνδρομή της περιφέρειας, γίνεται μέσω προγραμματικών συμβάσεων.
Από το Αρχοντικό έως τις Κιτριές, που είναι και το τμήμα του δρόμου που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, ανήκει στο Δήμο Δυτικής Μάνης.
  Εργασίες συντήρησης
Η κα Νικολάκου, είπε ότι έχει επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης, καθώς το έργο συντήρησης του συγκεκριμένο τμήματος έχει δημοπρατηθεί εδώ και αρκετό καιρό και έχει αναδειχθεί εργολάβος.
Όπως υπογράμμισε την διαβεβαίωσε, ότι με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου στην Παλιόχωρα, το οποίο τελείωσε αυτές τις ημέρες, ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου.
Μάλιστα, η Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι οι εργασίες συντήρησης του δρόμου δεν χρειάζονται μεγάλο χρονικό διάστημα και εκτίμησε ότι πριν την φουλ καλοκαιρινή σαιζόν θα είναι έτοιμος.
Τέλος, σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η νέα περίοδος ξεκινάει με τα θετικότερα μηνύματα και «αυτό είναι ένα αποτέλεσμα συνεργειών και συνεργασιών πολλών φορέων, με την περιφέρεια να έχει παίξει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο», κατέληξε η κα Νικολάκου.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Με δύο συμμετοχές από την Καλαμάτα ξεκινά το Game of Love του ΑΝΤ1 (φωτογραφίες)
 
Στις 7 Μαΐου θα κάνει πρεμιέρα το Το Game of Love, ένα ερωτικό παιχνίδι, όπου όλα επιτρέπονται και όλα ανατρέπονται.
Σύμφωνα με το newsbeast.gr ανάμεσα στους 14 παίχτες θα υπάρχουν και δύο από την Καλαμάτα, ειδικότερα πρόκειται για τον Σωτήρη Παλλάδα καθώς και τη φοιτήτρια του ΤΕΙ Αγγελική Γεωργιοπούλου.
Το Game of Love, ένα ερωτικό παιχνίδι, όπου όλα επιτρέπονται και όλα ανατρέπονται, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 7 Μαΐου στις 21:00 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη με παρουσιαστή τον Χάρη Χριστόπουλο στον ΑΝΤ1.
Τι θα δούμε; Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, παίκτες έτοιμους για όλα, «στο παιχνίδι σχέσεων», με στόχο να κερδίσουν το έπαθλο χρηματικής αξίας 30.000 ευρώ. Οι δοκιμασίες και οι προκλήσεις πολλές. Αποστολές, ραντεβού, κάθε λογής αποδράσεις, flirt και ερωτισμός στο full.
Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα, ας γνωρίσουμε καλύτερα τους 14 παίκτες του Game of Love:
Οι 14 παίκτες:
Νάνσυ

H Νάνσυ Πίττα είναι 24 ετών και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Γεωπονία, αλλά δεν το έχει εξασκήσει ως επάγγελμα. Προς το παρόν ασχολείται με πολλά πράγματα, αλλά κατά κύριο λόγο, με το ρούχο.
Αγαπάει πολύ τα ζώα και της αρέσει να τα φροντίζει. Η απώλεια του κατοικίδιου της, που έφυγε μπροστά στα μάτια της, είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει.
Λατρεύει τη θάλασσα και το κολύμπι. Χόμπι της, οι φωτογραφήσεις και οι επιδείξεις. Της αρέσει να εξελίσσεται σαν άνθρωπος, αποκτώντας εμπειρίες και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους.
Της αρέσει να ζει την κάθε μέρα σαν να είναι μοναδική. Επιδιώκει την αναγνώριση, την επαγγελματική καταξίωση και όνειρό της είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
Άννυ
H Άννυ Ροζάκη είναι 25 ετών. Έχει σπουδάσει professional make-up artist. Δουλεύει σε γυμναστήριο και τα χόμπι της είναι ο χορός, η γυμναστική και το θέατρο. Κάτι που έχει σημαδέψει τη ζωή της είναι ότι έχασε τον πατέρα της σε μικρή ηλικία και δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει. Έχει πολύ δυνατή σχέση με τη μαμά της και νιώθει ευγνώμων που την έχει πάντα δίπλα της και τη στηρίζει.
Αγγελική

H Αγγελική Γεωργιοπούλου είναι 20 ετών και σπουδάζει στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Της αρέσουν πολύ τα ψώνια και η περιποίηση. Ο παππούς της έχει άλογα και αυτός είναι ο λόγος που της αρέσουν πολύ όπως και η ιππασία.
Στέλλα
Η Στέλλα Κούργια είναι 23 ετών. Έχει τελειώσει τη Σιβιτανίδειο σχολή κομμωτικής και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μακιγιάζ. Είναι makeup artist και hairstylist και ασχολείται με το styling ρούχων και με το χορό.
Στεφανία
H Στεφανία Νοβίκοβα είναι 28 χρονών και κατάγεται από την πόλη Μούρμανσκ, στα σύνορα Ρωσίας - Νορβηγίας. Έχει μείνει πολλά χρόνια στην Αγία Πετρούπολη, λατρεύει την πόλη της και την πιάνει νοσταλγία πολλές φορές. Στην Ελλάδα ζει τα τελευταία 7 χρόνια με τη μητέρα της. Θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα της, παρότι έχει περάσει τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της. Αγαπά τα ελληνικά καλοκαίρια, τη φιλική ατμόσφαιρα, τους ανοιχτούς ανθρώπους και φυσικά την Ελληνική κουζίνα.
Τα τελευταία 6,5 χρόνια εργάζεται ως μοντέλο. Προσπαθεί να βελτιώσει τα ελληνικά της ώστε να δοκιμάσει τις δυνατότητές της και σε κάποιο νέο εργασιακό πεδίο, όπως στον τουρισμό, για να αξιοποιήσει τις γλώσσες που μιλά - Αγγλικά, Ρωσικά και Ελληνικά - η στο creative industry.
Μικαέλα
H Μικαέλα Σκορτά είναι 24 ετών και κατάγεται από τη Μολδαβία. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά και τον ελεύθερο χρόνο της συνήθως τον αφιερώνει στη μαμά και το σκυλάκι της, που είναι και οι αδυναμίες της, καθώς και στις κολλητές της. Το γυμναστήριο δε λείπει απ’ τη ζωή της και στο παρελθόν έπαιζε βόλεϊ χρόνια!
Μαρίνα
H Μαρίνα Σταύρου είναι 23 ετών. Σπούδασε ένα χρόνο λογιστική στην Πρέβεζα και έπειτα ήρθε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Αθήνα. Της αρέσουν ο χορός, το ποδήλατο, οι παρέες, οι βόλτες.
Σωτήρης

O Σωτήρης Παλλάδας είναι 35 χρονών και είναι από την Καλαμάτα. Έχει μαγαζί με ελαστικά αυτοκίνητων. Πριν ανοίξει το μαγαζί ήταν μόνιμος στο στρατό. Ασχολείται με το bodybuilding περίπου 15 χρόνια και αγωνιστικά από το 2015, με πολλές διακρίσεις.
Έχει «έρωτα» με τις μηχανές ταχύτητας και έχει 2 μηχανές χιλιάρες. Του έχει στοιχίσει ο πρόσφατος θάνατος του σκύλου του που είχε τα τελευταία 11 χρόνια.
Μάνος
Ο Μάνος Βροντζάκης είναι 26 ετών, ζει στο Περιστέρι και είναι personal trainer και μοντέλο. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Αθηνών (ΤΕΦΑΑ) και από 5 ετών έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση μέχρι και τα 21 του, με πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Έπειτα αποφοίτησε από το λύκειο και σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ όπου παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει ως γυμναστής αλλά και ως μοντέλο.
Ως μοντέλο έχει συνεργαστεί με όλους τους Έλληνες σχεδιαστές, έχει κάνει πολλές φωτογραφήσεις και έχει συμμετέχει σε πασαρέλες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια είναι freelancer personal trainer, γυμνάζοντας καθημερινά πολύ κόσμο.
Παναγιώτης
O Παναγιώτης Παρούσος είναι 28 ετών. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από Ελαφόνησο – Κύθηρα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών του Παντείου πανεπιστημίου και έχει κάνει μεταπτυχιακό στο City University of London.
Του αρέσει πολύ η γυμναστική και κύρια επαγγελματική του ασχολία είναι οι επιχειρήσεις. Παράλληλα ασχολείται με το μόντελινγκ και τις δημόσιες σχέσεις.
Βασίλης
O Bασίλης Αστέρης κατάγεται από την Αμαλιάδα Ηλείας και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Έζησε και μεγάλωσε στην Κόρινθο και τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στο Μεσολόγγι όπου και πήρε το πτυχίο του Τεχνολόγου Γεωπόνου.
Από τα 15 έως τα 32 υπήρξε διαιτητής ποδοσφαίρου ενώ στον επαγγελματικό τομέα έχει κάνει αρκετές δουλειές, όπως σερβιτόρος, αποθηκάριος, περιπτεράς, υπάλληλος ΚΕΠ και αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας εταιρεία απεντομώσεων στην Κόρινθο.
Δημήτρης
Ο Δημήτρης Χασούρας είναι 25 χρονών. Είναι κρεοπώλης αλλά μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές και διαφορετικές εργασίες. Ασχολείται με τη γυμναστική επαγγελματικά. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με το κυνήγι, το ψαροντούφεκο και με extreme sports (κυρίως παρα5 και οτιδήποτε μηχανοκίνητο).
Από μικρή ηλικία, λόγω διαφόρων συγκυριών ανέλαβε οικογενειακά βάρη, υποστηρίζοντας τα μικρότερα αδέρφια και τη μητέρα του.
Παναγιώτης
O Παναγιώτης Μητσάκος είναι 27 ετών. Είναι απόφοιτος ΕΠΑΛ (υδραυλικός), ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μοντέλο, μπάρμαν και υποδοχή σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας. Στο παρελθόν έχει κάνει διάφορα επαγγέλματα, έχει ασχοληθεί με το waterpolo σε επίπεδο πρωταθλητισμού δούλεψε ως προπονητής κολύμβησης για δύο χρόνια και έπαιζε στον Νηρέα Χαλανδρίου και στον Ποσειδώνα Ιλισίων μέχρι τα 18 του.
Δηλώνει εργασιομανής και ανθεκτικός στη σκληρή δουλειά και την πίεση. Από μικρή ηλικία, έχει επιλέξει να είναι ανεξάρτητος. Έχει καλή αίσθηση του χιούμορ, εμπιστεύεται τους ανθρώπους και πολλές φορές έχει απογοητευτεί, αλλά όπως λέει «όσο ζεις μαθαίνεις». Αγαπάει πολύ την οικογένειά του που αποτελεί πρότυπο για την μελλοντική του οικογένεια.
Γιάννης
Ο Γιάννης Λεβεντάκης είναι 31 ετών επιχειρηματίας, δραστηριοποιείται στα ναυτιλιακά και έχει προβληθεί αρκετές φορές στον τύπο για τις δράσεις του. Μότο του είναι ότι αν δεν τα αντιμετωπίζεις όλα με χιούμορ η ζωή δεν περνάει! newsbeast.gr

***  Ξεκινά αύριο η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων
 
Ξεκινά αύριο Τετάρτη, 2 Μαΐου, (λόγω αργίας της 1ης Μαΐου), η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων και θα λήξει την Τρίτη 15 Μαΐου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Κατά την περίοδο των εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.
Την Κυριακή 6 Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Νεαροί Πακιστανοί έφυγαν με χειροπέδες από το αεροδρόμιο
 
Δύο άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Βέλγιο με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, και ένα τρίτο που τα συνόδευε, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 21 και 24 ετών, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Επίσης, συνελήφθη ένας 33χρονος, υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 21χρονου και 24χρονου, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τις Βρυξέλλες, διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστά. Τους δύο Πακιστανούς συνόδευε, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα, ο 33χρονος. Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα Διαβατήριο Αρχών Πακιστάν και μία ταυτότητα Αρχών Γαλλίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***

***

***

**

~

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Το στέμμα στην πρωταθλήτρια ΑΕ Μάνης που έβαλε και γκολ ανθρωπιάς μαζί με την Καλαμάτα
 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΑΕ Μάνης κατέκτησε τον τίτλο και την άνοδο και η επόμενη αγωνιστική περίοδο θα τη βρει να αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της Μεσσηνίας. Δικαιολογημένα λοιπόν τα ξέφρενα πανηγύρια και το …λουτρό σαμπάνιας στην προχθεσινή φιέστα της απονομής που έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με την Καλαμάτα. Το κύπελλο και τα μετάλλια στους πρωταθλητές Μανιάτες απένειμαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βασίλης Σπηλιώτης και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Αξεξανδρόπουλος.
Το ίδιο το φιλικό ήταν όμως από μόνο του ξεχωριστό –όχι όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος που έληξε με νίκη 2-1 της Μαύρης Θύελλας (Αθανασόπουλος 25’, Καντούτσης 65’-Άρ. Ηλιόπουλος 40’), αλλά διότι φανέρωσε το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην μάχη ζωής που δίνει κόντρα στη λευχαιμία ένα 12χρονο κορίτσι από τη Μάνη, ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθειά της.
Διπλή λοιπόν η δικαίωση που αφορά στην προσπάθεια όλων των παραγόντων που αποτελούν και στηρίζουν τη διοίκηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο Στράτο Σαραντέα, τον προπονητή Παναγιώτη Πολίμο, ο οποίος αναμόρφωσε αγωνιστικά την ομάδα, τους φανατικούς φίλους της ΑΕΜ και φυσικά τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.
ΑΕ ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Πετριτάι, Μανωλέας, Αράπι, Π. Πουλάκος, Κυρ. Πουλάκος, Ηλιόπουλος, Μέτσο, Σπανός, Δασκαλάκης, Πιχιγιόνι, Π. Σουρέας, Λυμπερόπουλος, Πολυμενέας, Ξεροβάσιλας, Πέπα, Ντότσι, Ματέο, Γιαννόπουλος, Καμπανάρος, Φετάχου, Κ. Σπυρέας, Χατζηπαναγιώτης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Καντούτσης, Νινιός, Ζαχαρόπουλος, Σαραντόπουλος, Αθανασόπουλος, Μερκούρης, Δημόπουλος, Πικιός, Τσαούσης, Οικονομέας, Ρουμελιώτης, Κάτσος, Τσακαλάκος, Πάσχος, Δρίμης, Κοντογιώργης, Κανανάι. Αγωνίστηκαν ακόμα στο αρχικό σχήμα οι Μέμα, Τσάτσος του Τσικλητήρα Πύλου και Γκιάτα του Δωριέα Δωρίου.

***

 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018 : 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  01  Απριλίου  2018 : ~ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε  ΟΛΟΥΣ μας  !  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
 ~**  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
~ Δευτέρα 26-02-2018 
με  23  Ιατρικά θέματα ,
 ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Τρίτη 06 Μαρτίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ . Δευτέρα  02 Απριλίου 2018
  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τρίτη  03  Απριλίου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Τετάρτη 04 Απριλίου 2018
: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. ΠΕΜΠΤΗ  05 Απριλίου 2018
:  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Παρασκευή 06 Απριλίου 2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 

~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Μ. Σάββατο  07  Απριλίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .- 
~*Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 08 Απριλίου 2018 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-  Κυριακή ΠΑΣΧΑ -Αγίας Ανάστασης του Κυρίου μας !  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ  ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ  ! 
 ~**STAMOS-DYNAMI , http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/.../6-2018.html = ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ περιοχής Αρφαρών - Μεσσηνίας και Πελοποννήσου 2018 s.n.s. stamos01 Arfara ...

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 09 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html  .-  
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.
Τρίτη 10 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .-

~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 11 Απριλίου 2018
:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/04/arfara-news.html .- 
** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 13 Απριλίου 2018
: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_13.html .- 
 

~ **Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 14   Απριλίου 2018 
  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~ * Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή  15 -04-2018 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_14.html .-  

~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 16  Απριλίου 2018 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 17 Απριλίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/04/news_17.html .- 

~ **Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/news.html .-
~* ΑΓΙΟΣ -ΟΣΙΟΣ Αγιορείτης μοναχός -Παναγούδας ΠΑΪΣΙΟΣ . Πέμπτη  19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html .-
~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης . Πέμπτη  19  Απριλίου 2018  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_18.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_19.html .- 
~ ** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 21 Απριλίου 2018 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/   .-
~**
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή των Μυροφόρων  22 Απριλίου 2018
:  http://snsstamoskal.blogspot.gr/   .-  

~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 23 Απριλίου  2018
 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/news.html .- 
 ~ **Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 24  Απριλίου 2018
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_23.html .-        

~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   ..υγεία από το Α-Ω .
 Τρίτη 24 Απριλίου 2018
   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/04/blog-post.html  .-

 ~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 26  Απριλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_26.html  .-
~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης.Παρασκευή 27 Απριλίου 2018  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/04/news.html .-  
  ~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 28 Απριλίου 2018  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/04/news.html  .-  
~ ** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Κυριακή 29 Απριλίου 2018  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/04/news.html .-  .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  30 Απριλίου 2018
: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/04/news.html .-  

~**   
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΙΟΥ  2018 :  
~*~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !
ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .- 
~*

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου