Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  ....
~

VIDEO   από εκδηλώσεις -εκδρομές -διαδρομές ΕΛΛΑΔΑ :
1~** Στην 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ Σάββατο 21/10/2017: https://youtu.be/fFgIj2hB3O0 .-
2~**Μάνη 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ Σάββατο 21/10/2017: https://youtu.be/sEIBCkDLH9w  .-
3~**Καστάνια Μάνης Σάββατο 21/10/2017  6η γιορτή κάστανου:
4~**ΣΤΟΥΠΑ ΜΑΝΗΣ 21/10/2017:
https://youtu.be/ZewffGv10XE    .-
5~** Στην 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ 21/10/2017: https://youtu.be/fFgIj2hB3O0 .-
6~**Μάνη 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ 21/10/2017: https://youtu.be/sEIBCkDLH9w .-
7~**Καστάνια Μάνης γιορτή κάστανου 21/10/2017:
https://youtu.be/zLgQSPUJQQk  .-
8~**Καστάνια Μάνης 6η γιορτή κάστανου 21/10/2017:
 Η χάρις του Χριστού και της Παναγίας μας όλα τα διαλύει. Έχε υπομονήν, διότι η Βασίλισσα Θεοτόκος και Κυρία των όλων δεν μας αφήνει. Αυτή προσεύχεται δι' ημάς.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
9~**ΚΑΣΤΑΝΙΑ 6η γιορτή κάστανου Μάνη 21/10/2017:
https://youtu.be/YwnRjmfEqA8   .-
10~**Καστάνια 6η γιορτή κάστανου 21-10-2017 χορός:
https://youtu.be/fMg2QRBoXa0 .-
11~**Καστάνια  6η γιορτή κάστανου 21/10/2017:
https://youtu.be/OJl9Tte5YzA .-
12 .- ~** Στον κήπο του σπιτιού 19/10/2017 :
https://youtu.be/4D7buvS-nIo   .-
~ 22 Οκτωβρίου
Αβερκίου, επισκόπου Ιεραπόλεως (†167). Ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου επισκόπου και Ηρακλείου. Μαρτύρων Γλυκερίας, Θεοδότης, Άννης και Ελισάβετ (1). Των εν Εφέσω αγίων Επτά Παίδων: Αντωνίνου, Διονυσίου, Εξακουστωδιανού, Ιαμβλίχου, Κωνσταντίνου, Μαξιμιλιανού και Μαρτινιανού. Ευλαλίου, επισκόπου Λαπήθου. Οσίων Λώτ και Ρούφου.
(1)Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν επίσκοπος και κήρυττε με μεγάλο ζήλο το Ευαγγέλιο στα πλήθη των ειδωλολατρών. Τα κηρύγματά του προσέλκυσαν πλήθος ειδωλολατρών στην χριστιανική πίστη. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον άρχοντα του τόπου. Έτσι λοιπόν διέταξε νά συλλάβουν τον άγιο και να τον υποβάλλουν σε βασανιστήρια, για να τον αναγκάσουν να θυσιάσει στα είδωλα. Εκείνος όμως δεν υποχώρησε. Ένας στρατιώτης, ονόματι Ηράκλειος, βλέποντας την καρτερία του Αλεξάνδρου πίστεψε στον Χριστό. Ο Ηράκλειος υποβλήθηκε σε πολλά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίστηκε. Ο Άγιος Αλέξανδρος με τη χάρη του Θεού, θεραπεύτηκε από τις πληγές των βασανιστηρίων. Όταν έκανε κάποιο θαύμα, προσέλκυσε στην πίστη του Χριστού τέσσερις γυναίκες, την Θεοδότη, τη Γλυκερία, την Άννα και Ελισάβετ. Οι γυναίκες αυτές ομολόγησαν την πίστη τους μπροστά στον άρχοντα και οδηγήθηκαν γι` αυτό κάτω από το σπαθί του δήμιου. Τελευταίος από όλους αποκεφαλίστηκε με ξίφος και ο Άγιος Αλέξανδρος.
~
~
* Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
* Ἀποστόλων τὸν ζῆλον ἐκμιμησάμενος, τὴ Ἐκκλησία ἐκλάμπεις ὡς ἑωσφόρος ἀστήρ, τὴν θεόσδοτον ἰσχὺν φαίνων τοὶς ἔργοις σοί, σὺ γὰρ θαυμάτων ἱερῶν, τᾶς δυνάμεις ἐνεργῶν, Ἀβέρκιε Ἱεράρχα, πρὸς εὐσέβειας εἰσόδους, τοὺς πλανωμένους καθωδήγησας.
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
*** Ομιλία στο Αρφαρά Κυριακή 22-10-2017 :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
~ Την Κυριακή 22-10-2017  και ώρα  19.00 έγινε ενημερωτική ομιλία , για την Ομοφυλοφιλία με ομιλήτρια την κ. Λίλη Χολέβα .εκπαιδευτικός -πρεσβυτέρα και φιλόλογος ..και εισηγητή του γιατρό -βουλευτή κ. Λευτέρη  Ι. Παπανικολάου .-
~* Ακολουθούν βίντεο  σε επτά 7  ενότητες :
1~ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ομιλία Αρφαρά 22/10/2017 Λ. Παπανικολάου  κ.Λίλη Χολέβα: https://youtu.be/30AXsD_Ql8E   .-
2 ~ Ομοφυλοφιλία εισαγωγική ομιλία από Λευτέρη Ιω. Παπανικολάου  γιατρός -   βουλευτής ΑΡΦΑΡΑ 22/10/2017 :
https://youtu.be/Fwy9OoejvTs  .-
3 ~ Ομοφυλοφιλία -1-   Αρφαρά ομιλία κ. Χολέβα 22/10/2017:
https://youtu.be/Z9wYLPegb6Q .-
4 ~Ομοφυλοφιλία  -2-  Αρφαρά ομιλία κ.  Χολέβα 22/10/2017:
https://youtu.be/6L5LfCQ5aCk .-

Υστερόγραφο :
--** Κατά  την διάρκεια της ομιλία , ελέγχθηκαν οι λέξεις : αρσενοκοίτης =άρρην+ κοίτη = άνδρας ομοφυλόφιλος που κάνει την ερωτική του πράξη , έχοντας το ρόλο  του αρσενικού . ,(ανδροκοίτης, αρσενοκοίτης)
Από εδώ και οι λέξεις λεσβία , μπινές , πούστης ...
---** και  καταπύγον = κωλοδάχτυλο = η ύψωση του μεσαίου δαχτύλου-= συμβολίζει  τον φαλλό (ανδρικό πέος) --προσβλητική χειρονομία {σύμβολο φαλλού και σεξουαλικής συνεύρεσης , πυγή= κώλος = υπονοούσα τον πισωγλέντη .-
-- ** μπινές= ομοφυλόφιλος άντρας {ο αρεσκόμενος τόσο να τον «δίνει» όσο και να τον «παίρνει», (με άτομα του ίδιου φύλου) }.-
--*** πούστης= ομοφυλόφιλος άντρας , υπό την έννοια ότι ο ένας έχει προκαθορισμένα «γούστα», ενώ ο άλλος είναι «απρόβλεπτος». 
--** λεσβία = ονομάζεται μια γυναίκα που την έλκουν σεξουαλικά και συναισθηματικά άλλες γυναίκες. ,Η γυναίκα που έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις, που έλκεται σεξουαλικά από γυναίκες.

*** Κοντά στην πολυπόθητη αδειοδότηση το υδατοδρόμιο Πύλου 
Κοντά στην πολυπόθητη αδειοδότηση φαίνεται ότι βρίσκονται τέσσερα υδατοδρόμια (Θεσσαλονίκης, Ίου, Ηρακλείου και Πύλου) οι φάκελοι των οποίων έχουν αξιολογηθεί από την ΥΠΑ, που με τη σειρά της επεξεργάζεται την αποστολή σχετικής γνωμάτευσης στη διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών.
Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Πύλου ανατέθηκε στην εταιρεία "Ελληνικά Υδατοδρόμια", η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα.
Με τα υδατοδρόμια αυτά και την προσθήκη νέων "στρατηγικών" προορισμών (όπως είναι η Πύλος) η "Ελληνικά Υδατοδρόμια" θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα.
Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.).
 Ακόμα, θα πραγματοποιούνται περιηγητικές πτήσεις (Sightseeing) προς τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π). Επίσης η γεωγραφική θέση της Πύλου εξασφαλίζει την εύκολη σύνδεση του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με αμφίβια υδροπλάνα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ξεπέρασε τον ένα χρόνο παραμονής στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών το νομοσχέδιο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών».
 Το κείμενο του σχεδίου νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο του 2016, που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Έχουν περάσει 13 μήνες και το νομοσχέδιο, που στόχο είχε την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των υδατοδρομίων για την άμεση ανάπτυξη του κλάδου, παραμένει σε κάποιο υπουργικό γραφείο, με τον δρόμο προς τη Βουλή να διαφαίνεται μακρύς.
Μέχρι σήμερα έχουν αδειοδοτηθεί μόλις τρία υδατοδρόμια στα λιμάνια Κέρκυρας, Παξών και Πάτρας, ενώ εκκρεμούν οι αιτήσεις για αδειοδότηση άλλων 20 υδατοδρομίων.
Σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα, πριν από έναν περίπου χρόνο, η Δημοτική Αρχή μάς ενημέρωνε ότι «προχωρούν οι διαδικασίες και για το υδατοδρόμιο Καλαμάτας. Το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής ενέκρινε σχετικό σχέδιο νόμου για κατασκευή 19 υδατοδρομίων, τα επόμενα δύο χρόνια στη χώρα, και, μεταξύ αυτών είναι και της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μπορεί η πρόταση να είχε κατατεθεί, αλλά η αλλαγή θέσης της πρόσδεσής τους και το κενό, που υπάρχει με την ολοκλήρωση του "master plan" στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθιστούν το εγχείρημα σχεδόν έωλο. Τούτων δοθέντων, σε περίπτωση που η Καλαμάτα θέλει πραγματικά να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, τότε θα πρέπει να αλλάξει βηματισμό η Δημοτική Αρχή.    του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Τούρκοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από την Καλαμάτα για Γερμανία με πλαστά διαβατήρια
Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις Τούρκοι  (ένας  33χρονος και δύο   34χρονοι) οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Ντίσελντορφ Γερμανίας με πλαστά έγγραφα. Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων τους  κατασχέθηκαν τρία  τουρκικά  διαβατήρια.

*** Foodstandard: Το καλύτερο ελαιόλαδο είναι το ελληνικό
 
Μια βροχή θα σώσει τη φετινή παραγωγή
 Στην αίθουσα που στεγαζόταν στο παρελθόν το Δημαρχείο Κάμπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η εκδήλωση που διοργάνωσε η Foodstandard, με στόχο να αναδειχθούν τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα στους Συνεταιρισμούς.
Μάλιστα, για τα εν λόγω προγράμματα μίλησαν και ελαιοπαραγωγοί των οποίων οι Συνεταιρισμοί έχουν ήδη ενταχθεί και αναφέρθηκαν στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.
Η δε συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε στα σχέδια για το μέλλον του ελαιολάδου στη χώρα μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δημοσιογράφο Ελένη Ψυχούλη, που έθεσε ως θέμα για συζήτηση το ερώτημα «ποιο είναι το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο», με την απάντηση να είναι μία: της Ελλάδας…
 Σταύρος Αδαμόπουλος- Πρόεδρος οργάνωσης Παραγωγών Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας
adamopoulos.jpg
 Ο Σταύρος Αδαμόπουλος, που ηγείται ενός συνεταιρισμού που έχει ήδη χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότησή του ευρωπαϊκά προγράμματα, βρέθηκε στον Κάμπο, προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του στους παρευρισκόμενους επενδυτές.
Όπως είπε, τα τρία αυτά χρόνια που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα υπάρχει γενική ομολογία από όλα τα μέλη ότι η ένταξη ήταν θετική, αφού έτσι κατάφερε ο συνεταιρισμός του να εκσυγχρονιστεί σε πάγιο αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό.
Επίσης, μέσα από την ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα υπήρξε εκπαίδευση στους ελαιοπαραγωγούς σχετικά με την καλλιέργεια.
Βλέποντας στο μέλλον, είπε ότι για το Συνεταιρισμό της Στέρνας ισχύει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Ειδικότερα, ενώ υπάρχουν προγράμματα και κονδύλια. πολλοί ελαιοπαραγωγοί είτε παραβλέπουν είτε αγνοούν την ύπαρξη τους και έτσι δεν τα εκμεταλλεύονται, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε κίνηση αυτοκτονίας.
Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτά τα χρήματα υπάρχουν, όμως άλλοι έχουν την τεχνογνωσία να τα απορροφούν και οι Έλληνες παραγωγοί όχι. Ουσιαστικά περνάμε μια θηλιά στο λαιμό μας και, όπως είπε, δεν πρέπει να μας φταίνε οι άλλοι, αλλά εμείς να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, ώστε αν είναι κακός, να τον κάνουμε καλό, ενώ αν είναι καλός, να τον κάνουμε καλύτερο.
Μιλώντας για τη Μεσσηνία, ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι ο νομός μας παράγει το 20% του ελαιολάδου της χώρας και είναι πρώτος σε ποσότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το οξύμωρο, όμως, είναι ότι η Μεσσηνία είναι αυτή που έχει απορροφήσει τα λιγότερα κονδύλια, κάτι που χαρακτήρισε τραγικό.
 Η φετινή σοδειά
Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Αδαμόπουλο σχετικά με τη φετινή παραγωγή, καθώς και τις εκτιμήσεις του, απάντησε ότι η χρονιά που διανύουμε αποτιμάται ακριβώς αντίθετα από την περσινή ελαιοκομική χρονιά, η οποία ήταν εξίσου καταστροφική λόγω των υπερβολικών υγρασιών και έτσι χάθηκε αρκετός ελαιόκαρπος.
Μιλώντας για τις δύο ποικιλίες που καλλιεργούμε στη Μεσσηνία, είπε ότι αυτή των Καλαμών έχει υποστεί ζημιά άνω του 50-60%, ενώ η ζημιά στην Κορωνέικη ακόμα δεν μπορεί να προβλεφθεί. Αυτό που ελπίζει και, μάλιστα, όπως είπε, προσεύχεται, είναι να βρέξει την εβδομάδα που θα ακολουθήσει, ώστε να αναστραφεί κατά κάποιον τρόπο η ζημιά.
 Γιώργος Κλείδωνας- Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάμπου Αβίας
kleidonas.jpg
 Μεγάλο ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο επισήμανε ότι υπάρχει στην περιοχή του Κάμπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, Γιώργος Κλείδωνας. Για αυτό το λόγο και στο συγκεκριμένο συνεταιρισμό γίνονται προσπάθειες απορρόφησης προγραμμάτων, ώστε να βελτιωθεί το προϊόν.
  Η φετινή παραγωγή
Για τη φετινή παραγωγή ο κ. Κλείδωνας ανέφερε ότι η χρονιά είναι δύσκολη και είναι το άλλο άκρο σε σχέση με πέρυσι, όμως δήλωσε αισιόδοξος ότι, αν βρέξει για 2-3 μέρες, όπως προβλέπεται από την ΕΜΥ, ίσως διασωθεί κάτι από τη μεγάλη καταστροφή που διαφαίνεται.
  Ελένη Ψυχούλη- Δημοσιογράφος
psixouli.jpg
 Χαρούμενη για την επίσκεψή της στην περιοχή δήλωσε η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη, που μίλησε για την καμπάνια που προωθείται για το ελαιόλαδο, η οποία, όπως είπε, είναι ευφυέστατη και διαφέρει από τις άλλες. Κι αυτό, γιατί για πρώτη φορά γίνεται καμπάνια για την ελιά χωρίς να χρησιμοποιείται η ξύλινη γλώσσα των παραγωγών και των πολιτικών.
Το μήνυμα που θέλει να περαστεί μέσα από αυτή είναι το «μαζί», κάτι που θα πρέπει να γίνει αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση. Έτσι και το ελληνικό ελαιόλαδο πρέπει να είναι ένα και να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες από όλη την Ελλάδα, ώστε να φτάσει στη θέση που του αρμόζει.
Μιλώντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αλλαγή αυτού του κλίματος, η κα Ψυχούλη δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει μια στροφή στους παραγωγούς, αφού από εκεί ξεκινά η προσπάθεια. Το καλό που έκανε η κρίση, όπως είπε, είναι ότι έφερε νέους παραγωγούς στα χωράφια, ανθρώπους που είχαν άλλη παιδεία και λόγω της κρίσης επέστρεψαν στην παραγωγή. Έτσι, σε συνδυασμό με τους παλιούς, έχει δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο παραγωγής, με σεμινάρια. Κατά την ίδια, το ελληνικό ελαιόλαδο έχει πάρει το δρόμο του. Βέβαια, ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του δύσκολου βουνού, αλλά σιγά σιγά θα ανέβει προς την κορυφή.
 Το χύμα ελαιόλαδο που εξάγεται σε άλλες χώρες
Σχολιάζοντας το σύνηθες φαινόμενο ελληνικό ελαιόλαδο να φεύγει χύμα προς άλλες χώρες, που επίσης παράγουν ελαιόλαδο, η κα Ψυχούλη ανέφερε ότι αυτό γινόταν πάντα, τώρα όμως έχουμε την αντίθετη τάση, δηλαδή ο κάθε παραγωγός που κάνει ένα καλό ελαιόλαδο το τυποποιεί μόνος του, κάτι που είναι επίφοβο, αφού μια κακή χρονιά μπορεί να τον καταστρέψει.
Κλείνοντας η κα Ψυχούλη ανέφερε ότι το ζήτημα είναι να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια.
  Στέλιος Δρυς- Διευθυντής Foodstandard
dris.jpg
Ημέρα γιορτής χαρακτήρισε την ημερίδα ο διευθυντής της Foodstandard, Στέλιος Δρυς. Όπως είπε, βρέθηκε στον Κάμπο προκειμένου να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα που υπάρχουν και αφορούν στους ανθρώπους του ελαιολάδου.
Από τη Μεσσηνία ήδη τέσσερις Συνεταιρισμοί συμμετέχουν, ενώ ο κ. Δρυς επισήμανε ότι πρέπει να ενταχθούν και οι υπόλοιποι, αφού τα χρήματα των προγραμμάτων είναι χρήματα που οι ελαιοπαραγωγοί έχουν δώσει μέσω παρακρατήσεων.
Μιλώντας για το μέλλον του ελαιολάδου, ανέφερε ότι η περιοχή έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ΠΟΠ του κόσμου, δηλαδή θα μπορούσε εν δυνάμει να πλησιάσει τους 35 έως 40.000 τόνους, με 25.000- 30.000 επαγγελματίες παραγωγούς. Κάτι που για να συμβεί και να έχουν οι παραγωγοί οικονομικό όφελος, θα πρέπει να ενωθούν και να γίνει ένα σωστό μάρκετινγκ σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, να ωφεληθούν από όλα τα προγράμματα ώστε να μειωθεί το κόστος.
 Η αλλαγή νοοτροπίας στην παραγωγή του ελαιολάδου και οι συνεταιρισμοί
Μιλώντας ο κ. Δρυς για τις αλλαγές στην παραγωγή του ελαιολάδου, είπε ότι δε βλέπει κάποια αλλαγή, κάτι που για τον ίδιο μπορεί να οφείλεται στο ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μεταβατικό επίπεδο, κυρίως στο κομμάτι «συνεταιρισμοί».
Όπως εξήγησε, οι παλιοί τύπου συνεταιρισμοί έκαναν τον κύκλο τους και τώρα πλέον και με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωράμε σε νέου τύπου συνεταιρισμούς, που λέγονται «οργανώσεις ομάδων παραγωγών», με βασικό στοιχείο σε σχέση με το παρελθόν ότι ο κάθε παραγωγός που συμμετέχει θα πρέπει να παραδίδει το προϊόν του και να πωλείται μέσω του συνεταιρισμού σε ομαδικό επίπεδο.
  Οι εκτιμήσεις για τη φετινή ελαιοκομική παραγωγή και οι τιμές
Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθούν φέτος οι τιμές, ο κ. Δρυς απάντησε ότι θα συνεχιστούν οι καλές τιμές και, μάλιστα, θα είναι και καλύτερες από πέρυσι.
Το πρόβλημα, όπως είπε, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ποσότητα, κάνοντας καλύτερη δασοπροστασία και άλλα πράγματα που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούσαν οι παραγωγοί δεδομένα, αλλά πλέον δεν είναι.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
*** Διακοπή Ρεύματος σε Μ. Μαντίνεια και Αβία 
Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου, από τις 8.30 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στις Τ.Κ. Μικρής Μαντίνειας και Αβίας.

***  Λιβάρτζι Γαργαλιάνων: Οικόσημο PAISLEY GROVE σε ελαιοπερίβολο για το Golden Pithari! 
 
 
 
Το οικόσημο PAISLEY GROVE της Οικογένειας Paisley της Westerlea, ευγενούς προέλευσης της Βασιλικής Γραμμής, τοποθετήθηκε χθες στον ελαιώνα του Golden Pithari στο Λιβάρτζι Γαργαλιάνων. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός, καθώς πλέον το Οικόσημο της Οικογένειας Paisley θα τοποθετείται ως ετικέτα στο ελαιόλαδο με την επωνυμία Golden Pithari, το οποίο παράγεται από το συγκεκριμένο αγρόκτημα. Είναι, δε, η πρώτη φορά που το έμβλημα θα συνοδεύει ελαιόλαδο!
Με όλο το διαδικαστικό τελετουργικό, ο Βαρόνος Duncan W Paisley της Westerlea, ο 5ος Laird της Βαρονίας του Westerlea, αρχηγός του ονόματος και των όπλων της Westerlea και ο αρχηγός της οικογένειας Paisley παγκοσμίως, παρουσία και άλλων μελών του Clan, ενδεδυμένοι όλοι με παραδοσιακές βασιλικές ενδυμασίες της Σκωτίας, προχώρησαν στην τοποθέτηση του εμβλήματος στο αγρόκτημα. Πλέον θα αποτελεί ύψιστη αναγνώριση για τον αγρό, αλλά και για το παραγόμενο ελαιόλαδο!
Αυτό το γεγονός έγινε πραγματικότητα, αφενός, από την εξαιρετική ελαιοκαλλιέργεια στο αγρόκτημα του Κώστα Γιαννίμπα, ο οποίος παράγει ποιοτικό ελαιόλαδο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, και, αφετέρου, από τον John Katsikaronis, με καταγωγή από το χωριό Καρυές Τριφυλίας, ο οποίος έχει την οικογενειακή εταιρεία Golden Pithari, η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια ελαιοδέντρων και ιδιαίτερα στην παραγωγή ελαιολάδου και την εμπορία.
Ο John Katsikaronis, που διαμένει στο Εδιμβούργο, έχει αναπτύξει στενή σχέση με την οικογένεια Pailsey. Μάλιστα, έγινε μέλος της και πρόεδρος του Συλλόγου της Οικογένειας στη Σκωτία, που προωθεί την ιστορία και την παράδοση της Οικογένειας Paisley και των παρεκτάσιμων Οικογενειών της. Στοχεύσει επίσης στην ένωση όλων των μελών της.
Το Golden Pithari ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ποιότητας γκουρμέ, που παράγεται στην Ελλάδα και προσφέρεται απευθείας από τον παραγωγό με όλα τα στοιχεία της γεύσης και της υφής του ανέπαφα!
Ο John Katsikaronis επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ήδη ασχολούμαι με το εμπόριο του ελαιόλαδου τα τελευταία 4 χρόνια και τώρα το πάμε λίγο παραπέρα. Θέλουμε το ελληνικό ελαιόλαδο, και συγκεκριμένα της περιοχής εδώ, να γίνει γνωστό στην αγορά της Σκωτίας. Όλοι χρειαζόμαστε ένα μέσο για να προωθηθεί το ελαιόλαδο. Ο Σύλλογος της Οικογένειας Paisley δυναμώνει τις σχέσεις Ελλάδας και Σκωτίας. Λόγω της εορτής για τα 30 χρόνια του Συλλόγου, τον επόμενο χρόνο, έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα προωθήσεως του Συλλόγου και της Οικογένειας. Νιώθουν πάρα πολύ περήφανοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το προϊόν.
Το λάδι Golden Pithari δε θα το βρείτε στην ελληνική αγορά, είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο, το οποίο προσφέρουμε μόνο σε συγκεκριμένα εστιατόρια υψίστης ποιότητας…».
Με τη σειρά του, ο ιδιοκτήτης του ελαιώνα, Κώστας Γιαννίμπας, σημείωσε: «Προσπαθούμε όλοι μαζί, σε μια κοινή προσπάθεια, για το καλύτερο και σε τοπικό επίπεδο και σε κοινωνικό και στο ευρύτερο φάσμα. Γι’ αυτό ήρθαμε να παντρέψουμε όλη αυτή την κουλτούρα και τη μια και την άλλη, προκειμένου να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, νέες αγορές και συνεργασίες. Πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε τη συνεργασία! Έχουμε ξεχάσει πλέον τι πάει να πει συνεργασία και βάζουμε πάνω από όλα το εγώ. Η αγάπη για αυτό που κάνουμε είναι που κάνει το λάδι ξεχωριστό!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Δράση "Οδήγηση και Αλκοόλ"» στην Καλαμάτα 
Για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, χθες, διοργανώθηκε στην Καλαμάτα  (Πλατεία 23ης Μαρτίου, ώρα έναρξης 22:00) η δράση “Οδήγηση και Αλκοόλ” με πρωτοβουλία και συντονισμό του Παναγιώτη Παπαντωνίου, (Συγκοινωνιολόγου Πολιτικού Μηχανικού, Διδάκτορα ΕΜΠ), με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».
Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Στο πλαίσιο της δράσης, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας έκαναν "φιλικά" αλκοτέστ σε πολίτες συζητώντας για τα επιτρεπτά όρια του αλκοόλ στην οδήγηση. Παράλληλα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν την ένδειξη στο αλκοολόμετρο την ώρα του τεστ ενώ πήραν και ένα αναμνηστικό δώρο.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 11η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.
Η δράση έχει εξαιρετική σημασία δεδομένου ότι παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC πανευρωπαϊκά, 1 στα 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», ο ήρωας της βραδιάς, ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύτηκε με αναμνηστικά δώρα, ενώ σε άλλη περίπτωση οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβούλευαν να αφήσει το όχημα και να επιστρέψει με ασφάλεια κάνοντας χρήση των ΜΜΜ ή καλώντας ένα ταξί.

***  Κ. Κρανιώτης: «Επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων το 2018» 
Ο φόρος υπεραξίας, ο οποίος ανεστάλη για τα έτη 2015, 2016 και 2017, θα επανέλθει από το νέο έτος με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο που συμφωνήθηκε. Αυτό επισήμανε, μιλώντας στο «Θ», ο οικονομολόγος Κώστας Κρανιώτης. Τούτο, όπως εξήγησε, σημαίνει ότι όσοι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και θέλουν από το 2018 να πουλήσουν σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. κτίσματα, θα βρουν μπροστά τους την επιβάρυνση του φόρου υπεραξίας.
  Πώς θα υπολογίζεται
Ο φόρος αυτός υπολογίζεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κώδικα φορολογίας εισοδήματος και θα επιβάλλεται ως εξής, σύμφωνα με τον κ. Κρανιώτη:
-Ο φόρος υπεραξίας θα επιβάλλεται με συντελεστή 15% στο κέρδος που προκύπτει ανάμεσα στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης κάθε ακινήτου. Ο φόρος θα επιβαρύνει τον πωλητή του ακινήτου, ενώ ο αγοραστής θα οφείλει φόρο μεταβίβασης 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου
-Εφόσον ο φορολογούμενος έχει διακρατήσει το ακίνητο που πουλάει για πέντε τουλάχιστον έτη από τη στιγμή της απόκτησής του, η υπεραξία θα είναι αφορολόγητη μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ.
-Όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα τα οποία έχουν στην κατοχή τους πριν από το 1995, θα απαλλάσσονται από το φόρο υπεραξίας.
-Η τελική υπεραξία επί της οποίας θα υπολογίζεται ο φόρος θα προσδιορίζεται με βάση ποσοστιαίους συντελεστές απομείωσης, κλιμακούμενους ανάλογα με τα έτη διακράτησης του ακινήτου (από 98,2% για δύο χρόνια διακράτησης έως 60% για περισσότερα από 25).
  Τιμές κτήσης και πώλησης
Ο κ. Κρανιώτης εξήγησε ότι ως τιμές κτήσης και μεταβίβασης θα λαμβάνονται αυτές που αναγράφονται στα συμβόλαια, ενώ εάν πρόκειται για ακίνητο το οποίο έχει αποκτηθεί από κληρονομιά, η τιμή κτήσης θα υπολογίζεται με βάση το φόρο κληρονομιάς που είχε καταβληθεί (το ίδιο και για τις δωρεές - γονικές παροχές).
«Σε κάθε άλλη περίπτωση που η τιμή κτήσης δεν μπορεί να προκύψει με βάση δημόσια έγγραφα (όπως π.χ. αυτεπιστασία ή αντιπαροχή), θα υπολογίζεται με βάση ένα μαθηματικό τύπο, ο οποίος λαμβάνει υπ’ όψιν τον πληθωρισμό των ετών που έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στην απόκτηση και την πώληση. Ο τύπος θα έχει ως εξής: τιμή κτήσης = τιμή μεταβίβασης επί το Δείκτη Τιμών Κατοικιών του έτους κτήσης δια του ΔΤΚατ του προηγουμένου της μεταβίβασης έτους. Ο Δείκτης Τιμών Κατοικιών δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος» τόνισε.
Οι φορολογούμενοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι, εάν προχωρήσουν σε τρεις πωλήσεις ακινήτων σε χρονικό διάστημα δύο ετών, τότε με βάση τις διατάξεις του άρθρου 21 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος η υπεραξία που προκύπτει, η διαφορά δηλαδή της τιμής πώλησης με την τιμή κτήσης, δε θα φορολογηθεί με 15% όπως προκύπτει από τις διατάξεις του φόρου υπεραξίας ακινήτων, αλλά με βάση τις διατάξεις του άρθρου 21 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, όπου ο συντελεστής κυμαίνεται από 22% έως 45% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 100%.
«Δηλαδή, όποιος πωλήσει τρία ακίνητα μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών, θεωρείται από την εφορία ως επιχειρηματίας και η υπεραξία από την πώληση των ακινήτων του λαμβάνεται υπ’ όψιν ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα, το οποίο φορολογείται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών.
Εφόσον, λοιπόν, επανέλθει ο φόρος υπεραξίας από 01/01/2018, οι φορολογούμενοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν προβούν σε πώληση ακινήτου, διότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πλήθος από παγίδες υπερφορολόγησης», σχολίασε κλείνοντας ο κ. Κρανιώτης.
   Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο τίμησαν οι αστυνομικοί 
Τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο τίμησαν χθες και οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στην Καλαμάτα, ενώ ακολούθησε δεξίωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου Rex.
Στις εκδηλώσεις παρέστη το σύνολο του ένστολου και διοικητικού προσωπικού της Αστυνομίας, ενώ την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Αστυνομίας διάβασε η Αστυνόμος Α΄ που υπηρετεί στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Μαρία Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων, η ημερήσια διαταγή του αρχηγού ανέφερε:
«Βιώνουμε ως μέλη του αστυνομικού οργανισμού τα αισθήματα της ικανοποίησης, της χαράς, της τιμής και της υπερηφάνειας, αποτέλεσμα της επίσημης αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς μας. Αναλογιζόμαστε, παράλληλα, το χρέος και την ευθύνη μας έναντι της πατρίδας μας και της κοινωνίας και ανανεώνουμε την ισχύ του όρκου και τη βούλησή μας να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα, με αποτελεσματικότητα, με ανθρωπιά και αυτοθυσία στις απαιτήσεις της θεσμικής μας αποστολής.
Γνωρίζουμε, άλλωστε, όλοι πως η προστασία των πολιτών, η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και γενικά η εξασφάλιση των απαραίτητων για την οικονομική ανάκαμψη και την ευημερία της χώρας προϋποθέσεων ομαλότητας, ηρεμίας και ασφάλειας αποτελούν βασικές υποχρεώσεις και κυρίαρχη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.
Μια Αστυνομία σύγχρονη παρά το δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον, αποτελεσματική παρά τις πολυάριθμες και πολύπλοκες επιχειρησιακές απαιτήσεις, εξωστρεφή παρά την ιδιαίτερη ιεραρχική και οργανωτική της δομή και κυρίως ανθρώπινη παρά τις δύσκολες βιωματικές εμπειρίες υπό τις οποίες, μοιραία, το προσωπικό της καλείται, καθημερινά, να εκπληρώσει τη σημαντική και πολυεπίπεδη υπηρεσιακή του αποστολή».
Β.Β.

*** Λείπει κάτι αυτονόητο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Η είδηση για την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τις Βρυξέλες προκάλεσε, για ακόμα μια φορά, θετικά σχόλια, αλλά και ανακούφιση σε ανθρώπους που έχουν σχέση με το Βέλγιο.
Γιατί, εκτός από τους «συστημένους» τουρίστες, αυτές τις γραμμές χρησιμοποιούν και απλοί τουρίστες, όπως και ταξιδιώτες είτε από την Καλαμάτα είτε από όλη την Πελοπόννησο.
Ένα ζήτημα, ωστόσο, πρέπει για ακόμα μια φορά να θιχτεί: είναι απαράδεκτο ένα αεροδρόμιο σαν αυτό της Καλαμάτας, με τόσες πολλές πλέον πτήσεις, να μην έχει ιστοσελίδα.
Μια ιστοσελίδα που, έστω, να αναφέρει τις πτήσεις που υπάρχουν ή πρόκειται να ξεκινήσουν.
Μέχρι σήμερα κάποιος που θέλει να μάθει τις πτήσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας, θα ενημερωθεί είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είτε από πίνακες σε μορφή εικόνας που κυκλοφορούν, τους οποίους δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος.
Να σημειωθεί πως, όταν χρειαστήκαμε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ για τις περσινές πτήσεις, ούτε καν ταξιδιωτικό γραφείο μπόρεσε να μας βοηθήσει διαβάζοντάς τους.  Π.Μπ.

*** Ανάμεσα στα κορυφαία resorts της Ευρώπης τα ξενοδοχεία της Costa Navarino 
Τα δύο ξενοδοχεία της Costa Navarino βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης, σύμφωνα με τους αναγνώστες του αμερικανικού περιοδικού Conde Nast Traveler. Τα Readers Choice Awards ανέδειξαν το The Westin Resort Costa Navarino και το The Romanos Luxury Collection Resort, στην 4η και 15η θέση αντίστοιχα, με συνολική βαθμολογία 98,21 και 96,73/100.
Η ετήσια λίστα του Conde Nast Traveler έχει διεθνή απήχηση και αναδεικνύει τους αγαπημένους προορισμούς σε όλον τον κόσμο, μέσα από τις προτιμήσεις περισσότερων από 300.000 αναγνωστών που συμμετείχαν στη φετινή 30ή έκδοση.
Οι ταξιδιώτες ανέδειξαν, για μια ακόμη φορά, τα πολυβραβευμένα The Romanos Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, αξιολογώντας τη διαμονή τους, την τοποθεσία, την εξυπηρέτηση και τις ξεχωριστές εμπειρίες.
Το ξενοδοχείο The Romanos Resort βρίσκεται ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες, με θέα τα νερά του Ιονίου Πελάγους. Τα deluxe δωμάτια, οι σουίτες και οι βίλες Ionian Exclusive δένουν με το φυσικό τοπίο και προσφέρουν αυθεντική φιλοξενία.
Στο The Westin Resort, Costa Navarino, οι επισκέπτες απολαμβάνουν αξέχαστες οικογενειακές διακοπές, πλήθος αθλητικών επιλογών και γνωρίζουν το γκολφ στα δύο signature γήπεδα.
Οι γαστρονομικές επιλογές με έμφαση στα πλούσια συστατικά της περιοχής, τα πολιτιστικά προγράμματα, οι θεραπείες αναζωογόνησης στο Anazoe Spa, καθώς και πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, συμπληρώνουν τον ιδανικό προορισμό διακοπών για κάθε εποχή του χρόνου.
Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Costa Navarino: www.costanavarino.com.

***  "Στον απόηχο του Ναυαρίνου" 
Μια επέτειος δεν είναι show. Τουλάχιστον δεν είναι κυρίως show. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδώσουμε φόρο τιμής σε εκείνους που έγραψαν την Ιστορία, φέρνοντας ξανά στο νου το απόσταγμα της ιστορικής αλήθειας.
Αναρωτιέμαι, πόσοι από εκείνους που βρέθηκαν τις προάλλες στο γραφικό λιμάνι της πανέμορφης Πύλου, γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα οφείλει να τιμά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Πόσοι, άραγε, αντιλαμβάνονται την καθοριστική σημασία που είχε για την χώρα η στήριξη των ξένων Δυνάμεων;
Φαντασμαγορική και πολύ καλά οργανωμένη η αναπαράσταση, ωραία η παρουσίαση και ο συντονισμός της εκδήλωσης, μεστες και οι δηλώσεις. Είμαστε, όμως, σίγουροι πως αρκούν για να τιμήσουμε την Ιστορία και τους πρωταγωνιστές της;
Η καθοριστική συμβολή των ξένων Δυνάμεων στο Ναυαρίνο, έσωσε την ελληνική επανάσταση και κράτησε ζωντανή τη φλόγα του αγώνα. Αν δεν έβαζαν πλάτη οι Ρώσοι, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι, ο εθνικός ξεσηκωμός θα τελείωνε άδοξα με τον Ιμπραήμ να πνίγει ολοκληρωτικά την Πελοπόννησο στο αίμα.
Ξέρω πως αυτά ίσως ξενίζουν τους περισσότερους. Ζούμε άλλως τε στη χώρα που αντιλαμβάνεται την ελευθερία ως αυστηρά προσωπική υπόθεση. Η συμμαχική βοήθεια είναι πάντα συνυφασμένη με την ιδιοτέλεια και ο κακώς εννοουμενος εγωισμός πηγάζει από την ημιμάθεια αδιάκοπα.
Η ιστορική αλήθεια διδάσκει κάτι που αντιλαμβάνονται λίγοι, δεν το λέει, όμως,σχεδόν κανείς. Πως η συμμαχία με ξένες δυνάμεις δεν είναι πάντα προδοτική. Και ότι η έξωθεν ανάμιξη μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη αν συνδυαστεί με σωστή διαχείριση εκ των έσω.
Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα όταν παύσει να κατηγορεί φοβικά και ανεύθυνα για όλα τους Ευρωπαίους και κάνει τη δική της αυτοκριτική. Για το σημερινό μας χάλι αν ευθύνεται μια φορά η όποια ιδιοτέλεια των συμμάχων, ευθύνεται δέκα ο εκβιασμός των προεστων και των κοτζαμπάσηδων απέναντι στο νεοσύστατο ελληνικό Κράτος. Των καιροσκοπων που θέλησαν να εξαργυρώσουν τη στήριξη τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, την επόμενη της ανεξαρτησίας. Αυτών που απαιτούσαν καρέκλες και ανταλλάγματα για να διασφαλίσουν την τοπική τους κυριαρχία. Και όταν ένιωσαν να απειλείται, δολοφόνησαν τον σπουδαιότερο πολιτικό που γνώρισε η σύγχρονη Ελλάδα. Τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Πριν επιρριψουμε τις ευθύνες αλλού, ας αναλογιστούμε τα δικά μας λάθη. Η ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Όπως, επίσης, δεν χάνεται. Εμείς οι ίδιοι την χάνουμε, όταν δεν τη σεβόμαστε. Ηλίας Γεωργουλακος

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

 *** Για την   SUPER LEAGUE στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 21-10-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-1  .- ^
Τα  γκολ : 45+2΄ Κόντε , 63΄Γιακουμάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 .- ^
Το  γκολ : 79΄Φάμπιο Νούνες

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1 .-
Τα  γκολ : 37΄αυτογκόλ Χούλτ  , 85΄Μολίνς

Κυριακή  22-10-2017  :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  0-1,   (0-0) .-^
Τα γκολ : 47΄Μασούντ ,

 ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΞΑΝΘΗ 2-0 ,(1-0) .-^
Τα  γκολ :11΄ Καστίλιο , 84΄ Χρ. Αλμπάνης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ   0-1,(0-1) .- ^
Τα  γκολ : 21΄Κρίσμαν


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ    1-0  , (0-0) .-
 
 
 
 Τα  γκολ :  51΄Ένγκελς   ,
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης / Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Τρύφωνας Πετρόπουλος / 4ος: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Πάρντο, Ανσαριφάρντ
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Μακ, Βιεϊρίνια , Πρίγιοβιτς

*** Αποτελέσματα Γ΄ εθνικής στο ποδόσφαιρο 5ος όμιλος , 4η αγωνιστική  22-10-2017 :
Αστέρας Αμαλιάδας-Τσικλητήρας 2-1
Διαγόρας Βραχνέικων-ΑΣ Λεωνίδιο 4-0
ΠΑΟ Βάρδας-Ζάκυνθος 1-0
Παλληξουριακός-Πανηλειακός 0-4
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα 0-0
(21/10/2017) Παναρκαδικός – Αχαϊκή 2-0

~** Αποτελέσματα στους άλλους ομίλους :
1ος  όμιλος
Καβάλα-ΑΕ Διδυμότειχου 1-0
Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής-Ορφέας Ξάνθης 1-0
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου-Ελπίς Σκουτάρεως 1-2
Νέστος Χρυσούπολης-Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 0-0
Απόλλων Παραλιμνίου-Δόξα Προσκυνητών 4-0
Άρης Αβάτου-Αετός Ορφανού 1-0
2ος  όμιλος
Άρης Παλαιοχωρίου-ΑΕ Καρίτσας 3-0
Πιερικός-Ηρακλής 0-1
Αγροτικός Αστέρας-Εδεσσαϊκός 4-3
ΦΑΣ Νάουσα-Κιλκισιακός 1-0
Αλμωπός Αριδαίας-ΑΠΕ Λαγκαδά 1-1
Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-Φίλιππος Αλεξάνδρειας 2-0
Μακεδονικός-ΑΟ Καρδίας 1-0
3ος  όμιλος
ΑΕΠ Καραγιαννίων-Μακεδονικός Φούφα 0-1
ΑΕ Λευκίμμης-Πανλευκάδιος 1-0
Δόξα Κρανούλας-Καστοριά 1-0
Θεσπρωτός-Εθνικός Φιλιππιάδας 2-2
Ερμής Αμυνταίου-Σκουφάς Κομποτίου 0-0
Τηλυκράτης-Αστέρας Παραποτάμου 2-0
4ος όμιλος
Οπούντιος Μαρτίνου-Νίκη Βόλου 0-3 α.α.
Αστέρας Ιτέας-ΓΣ Αλμυρού 3-1
Αμβρυσσέας Δίστομου-Αχιλλέας Φαρσάλων 2-0
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΟ Σελλανών 2-1
Διγενής Νεοχωρίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0
(21/10) Βόλος ΝΠΣ- ΑΟ Θήβα 2-1
5ος όμιλος
-------
6ος όμιλος
Πέλοπας Κιάτου-Προοδευτική 0-2
ΑΟ Λουτράκι-ΑΟ Ζευγολατιού 1-0
Εθνικός-Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξας 4-0
(14:30) Ιωνικός-Ιάλυσος 1-1
(13.30) Διαγόρας-ΑΠΟ Κερατσίνι 2-0
7ος  όμιλος
 Παναργειακός-Αήττητος Σπάτων 0-0
(15:00) Διαγόρας Αγίας Παρασκευής-ΑΕ Ερμιονίδας 1-0
ΑΟ Χαλκίς-Ερμής Κιβερίου 3-0
Πανθηραϊκός-Ταμυναϊκός 2-0
(14.30) Θύελλα Ραφήνας-Αιολικός 1-0
8ος  όμιλος
Ερμής Ζωνιανών-Ηρόδοτος 2-5
Ηλυσιακός-Αιγάλεω 3-0
Ατσαλένιος-ΑΕ Μυλοποτάμου 2-0
(15.30) OΦ Ιεράπετρας-Φωστήρας 0-0
Άγιος Ιερόθεος-ΑΟ Παλαιόχωρας 1-3

***   Για την Α1  στο ελληνικό μπάσκετ 3η  αγωνιστική
Σάββατο 21-10-2017  :
ΠΑΟΚ -ΚΥΜΗ  94-83 .-^
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ  79-76 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ  80-87 .-^
ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ 81-74 .- ^
ΛΑΥΡΙΟ-ΑΡΗΣ  70-71 .- ^
Κυριακή 22-10-2017 :
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    52-89 , (25-45) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 11-13 , 14-32 , 11-28 , 16-17 .-
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΤΡΙΚΑΛΑ  86-51 , (31-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-179-14 , 26-12 , 29-8  .-

 *** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Σάββατο 21-10-2017 : Α΄ Τοπικό
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας- ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-3 .-^
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  1-1 .- ^
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά  2-1 .-^
Κυριακή 22-10-2017 :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  1-0 .- ^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΙΑΣ  0-3 .-^
Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-2 .- ^
ΕΡΑΝΗ  Φιλιατρών-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 0-3  - ^

Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ Σάββατο 21-10-2017 :
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 1-2  .-^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας   2-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  1-3 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης  0-0 .-^
Κυριακή 22-10-2017 :
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 2-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Πεταλιδίου-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. 1-0 .- ^
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Χώρας  3-0 .-^

Β΄ Κατηγορίας Τοπικό  1ος  Όμιλος
Σάββατο 21-10-2017  :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  1-3  .- ^
Κυριακή 22-10-2017 :
ΑΠΣ ΑΡΙΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Καλαμάτας 1-1 .-
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ-Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ 4-2 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ Άμφειας-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.  1-0 .-^
Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ -ΑΕΚ Καλαμάτας  3-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Βαλύρας-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ  2-0 .- ^

Β΄ Κατηγορίας Τοπικό  2ος  Όμιλος







Σάββατο 21-10-2017  :
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ -ΔΟΞΑ Καλαμάτας 0-2  .- ^
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ -Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  3-0 .- ^
Κυριακή 22-10-2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Καλαμάτας-ΝΕΔΟΥΣΑ Αλαγονίας -
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας  4-5 .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 1-1 .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ Πρωτάθλημα ΕΠΣΜεσσηνίας
Σάββατο 21-10-2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  2-0 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  5-2 .- ^
ΕΡΑΝΗ-Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  2-1 .- ^

*** Για νίκη και στη Σπάρτη με Βλαχιώτη η Μαύρη Θύελλα 
Ένας ακόμα αγώνας πρόκληση περιμένει σήμερα την Καλαμάτα, που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής θα αντιμετωπίσει στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης τον Αστέρα Βλαχιώτη. Είναι ένα ντέρμπι για τον 5ο Όμιλο, καθώς οι δύο ομάδες μοιράζονται τη 2η θέση με 7 βαθμούς. Οι «μελανόλευκοι» όμως χωρίς να παραγνωρίζουν δυσκολίες και ιδιαιτερότητες θα εκδράμουν με μοναδικό στόχο τη νίκη και το 3ποντο, έχοντας μάλιστα στο πλευρό τους έναν σημαντικό αριθμό φιλάθλων που βρίσκεται σε κινητοποίηση όλες αυτές τις μέρες και μετά το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.
Ο προπονητής Νίκος Ζαλίκας δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον τραυματία Παπουτσογιαννόπουλο, όμως ο Καμινιώτης συμμετείχε στο προχθεσινό δίτερμα με επίδεσμο στην περιοχή του αγκώνα και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.
Την αναμέτρηση της Καλαμάτας στη Σπάρτη ορίστηκε να διευθύνει ο Ε. Μανούχος, με βοηθούς τους Ε. Λυκομήτρο και Χ. Λέκκα, όλοι από την Ενωση Αργολίδας.
  ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Επικίνδυνη αποστολή στην Αμαλιάδα

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή έχει σήμερα ο Τσικλητήρας Πύλου που θα δοκιμαστεί στις 4 μ.μ. στην Αμαλιάδα κόντρα στον τοπικό Αστέρα, που είναι η μοναδική ομάδα στον 5ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής με το απόλυτο σερί των 3 νικών σε ισάριθμα παιχνίδια. Το μεσσηνιακό συγκρότημα ακολουθεί αντίθετη πορεία, με μόλις 1 βαθμό, μέχρι τώρα, αλλά αυτό αποτελεί και ένα βασικό κίνητρο για τους παίκτες του Νίκου Κακαλέτρη, ώστε να τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στα πλάνα του έμπειρου Καλαματιανού τεχνικού θα βρίσκονται και οι Σβίγκος, Χατζηστάμου, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν με προβλήματα τραυματισμών.
Τον αγώνα του Τσικλητήρα στην Αμαλιάδα θα «σφυρίξει» ο Αρκάς Γ. Γκριτζέπης με βοηθούς τους Δ. Κύριο και Ν. Καματάκη, επίσης από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-5ος ΟΜΙΛΟΣ
Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
Σήμερα , 4 μ.μ.
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλου-Τσικλητήρας Πύλου 2-1 .-^
Διαγόρας Βραχνέικων-Λεωνίδιο 4-0 .-^
ΠΑΟ Βάρδας-Ζάκυνθος  1-0 .-^
Παλληξουριακός-Πανηλειακός  0-4 .-^
Παναρκαδικός-Αχαϊκή 2-0 χθες
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα 0-0 .-^

Η βαθμολογία
1. Αστ. Αμαλιάδας   12
2. Παναρκαδικός  9
3. Βραχνέικα 9
4. Καλαμάτα  8
5. Αστ. Βλαχιώτη  8
6. Πανηλειακός   8
7. Αχαϊκή    4 ~
8. Ζάκυνθος  4
9.  Βάρδα    4
10. Παλληξουριακός   3
11. Τσικλητήρας   1
12. Λεωνίδιο 0

Η επόμενη αγωνιστική (5/11/2017)
Τσικλητήρας-Καλαμάτα
Ζάκυνθος-Αστέρας Βλαχιώτη
Παλληξουριακός-ΠΑΟ Βάρδας
Λεωνίδιο-Αμαλιάδα
Αχαϊκή-Βραχνέικα
Πανηλειακός-Παναρκαδικός

***  Πρώτο ματς στην Τέντα για την Καλαμάτα ’80, στις 5 μ.μ. με Ολυμπιάδα Άσσου για την Γ΄Εθνική 
Μετά την οδυνηρή πρεμιέρα στο Ναύπλιο η Καλαμάτα ’80 θα στηριχθεί σήμερα στην έδρα της για να πάρει την πρώτη της νίκη στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ των ανδρών. Η αναμέτρηση με την Ολυμπιάδα Άσσου Λεχαίου Κορινθίας θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. στην Τέντα, ενώ το πρόγραμμα του Νοτίου Ομίλου περιλαμβάνει την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και τα εξής παιχνίδια:
Γλαύκος-Οίακας Ναυπλίου
ΚΑΠ-Ν. Ιωνία
Ακράτα-ΕΑ Πατρών
Έσπερος-Κεραυνός Αιγίου
ΚΑΟ Μελισσίων-Απόλλων Σμύρνης
Ένωση Ιλίου-Αχαγιά ‘82

*** Ενδιαφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού για προετοιμασία Ρώσων πρωταθλητών στην Καλαμάτα
Επίσκεψη σήμερα και επιθεώρηση των εγκαταστάσεων  από 4μελή αποστολή Ρώσων, με σκοπό συνεργασία για αθλητικό-προπονητικό τουρισμό με την πόλη μας!
    Στην Καλαμάτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα 4η μελής  αποστολή από τη Ρωσική Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού. Επικεφαλής θα είναι ο προπονητής των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 800 μέτρα, Γιούρι Μπορζακόφσκι.
Σκοπός της επίσκεψής τους στην πόλη μας είναι ο έλεγχος των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι χώροι πληρούν τις προδιαγραφές, έτσι ώστε να κάνουν τις προετοιμασίες τους εδώ οι ρωσικές ομάδες.
Χθες το πρωί οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση στο υπουργείο Τουρισμού με την υπουργό κα Έλενα Κουντουρά, καθώς και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.
Οι δύο πλευρές ανέλυσαν όλες τις πτυχές για ένα μνημόνιο συνεργασίας, πάνω στον αθλητικό – προπονητικό τουρισμό. Παράλληλα, η ρωσική αποστολή χθες επιθεώρησε και τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, πριν βρεθούν σήμερα στην Καλαμάτα, ενώ μετά την πόλη μας πρόκειται να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Κρήτης, ώστε στο τέλος να επιλέξουν τον κατάλληλο χώρο προετοιμασίας των αθλητών τους.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η προοπτική συνεργασίας της Καλαμάτας με τη Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου σε αθλητικό – προπονητικό τουρισμό, θα επιφέρει τεράστια οφέλη για ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Η Καλαμάτα, άλλωστε, έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα του εξαιρετικού κλίματος όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ διαθέτει και ένα πολύ καλό όνομα στο στερέωμα του κλασικού αθλητισμού, καθώς κατά το πρόσφατο παρελθόν πολύ σπουδαίοι αθλητές, Έλληνες και ξένοι, την επέλεγαν για την προετοιμασία τους. Επίσης, εκατοντάδες αθλητές έχουν λάβει μέρος στο μεγάλο διεθνές μήτινγκ στίβου «Παπαφλέσσεια», που διεξάγεται την άνοιξη κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ο Δήμος Καλαμάτας είναι ενήμερος για την πολύ σημαντική αυτή επίσκεψη στην πόλη μας, ενώ την 4μελή αποστολή στους αθλητικούς χώρους θα ξεναγήσει ο αρχιπροπονητής του Μεσσηνιακού και στέλεχος του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Πουλόπουλος. Παράλληλα, οι άνθρωποι της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα  επισκεφθούν και δομές φιλοξενίας της περιοχής  Του Κώστα Γαζούλη

***

~ ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-21-2017.html .-
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5880   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3749   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3747  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.375   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου