Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..... 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......


~
ανατροφή του παιδιού
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΗ ανατροφή του παιδιού αρχίζει από την εγκυμοσύνη. Αν η μητέρα που κυοφορεί συγχύζεται και στενοχωριέται, το έμβρυο μέσα στην κοιλιά της ταράζεται. Ενώ όταν η μάνα προσεύχεται και ζει πνευματικά, το παιδάκι στην κοιλιά της μάνας αγιάζεται.

~** ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-

1 Φεβρουαρίου
Προεόρτια Υπαπαντής. Μαρτύρων Τρύφωνος (1) (†250), Περπετούας και των συν αυτή (†202), Θεΐωνος και των δύο παίδων. Καρίωνος, Ρευκάτου, Σατορνίλλου, Σατίρου, Σεκούνδου και Φηλικιτάτης. Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Ναυπλίου (†1655). Οσίων Βασιλείου αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του ομολογητού του εξ Αθηνών (†870) και Βενδιμιανού. Πέτρου του εν Γαλατία και Τιμοθέου του ομολογητού. Αυταδέλφων Γεωργίου επισκόπου, Δαβίδ και Συμεώνος του νέου Στυλίτου, των εκ Μυτιλήνης. Αδριανού, Πολυεύκτου, Πλάτωνος και Γεωργίου των εν Μεγάροις μαρτύρων.
(1)O άγιος Τρύφων καταγόταν από τη Λάμψακο και έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Γορδιανού και Δεκίου. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια και στη παιδική του ηλικία, έβοσκε χήνες για να ζήσει. Συγχρόνως όμως μελετούσε με ζήλο την Αγία Γραφή και εκτελούσε με ευλάβεια τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Έτσι, σιγά σιγά ο Τρύφων με την ευσεβή φιλομάθεια του, κατόρθωσε όχι μόνο να διδαχθεί ο ίδιος, αλλά και να διδάσκει τις αιώνιες αλήθειες της πίστεώς του. Γρήγορα η ευσεβής ψυχή του δέχθηκε τη χάρη τού Αγίου Πνεύματος και ο Θεός αξίωσε τον Τρύφωνα να θαυματουργεί. Όμως ο άγιος θεράπευε όχι μόνο κάθε ασθένεια, αλλά και εξάγνιζε τις μολυσμένες από τα δαιμόνια ψυχές. Όταν ο αυτοκράτορας Γορδιανός, πληροφορήθηκε για τις θαυματουργικές ικανότητες του Τρύφωνα, τον παρακάλεσε να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη του. O αυτοκράτορας προσπάθησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, προσφέροντας στον άγιο αξιώματα και χρήματα, τα οποία όμως ο Τρύφων ευγενικά αρνήθηκε. Όταν αυτοκράτορας έγινε ο Δέκιος, εξαπέλυσε άγριο διωγμό κατά των Χριστιανών. O άγιος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη Νίκαια της Βιθυνίας μπροστά στα ειδωλολάτρη έπαρχο, όπου ομολόγησε με θάρρος την πίστη του. Τότε υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια και τέλος αποκεφαλίστηκε. ~
Σήμερα 01/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας, Όσιος Βασίλειος Α' ο Ομολογητής Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας εκ Ναυπλίου
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Τρυφὴν τὴν ἀκήρατον, ἰχνηλατῶν ἐκ παιδός, βασάνους ὑπήνεγκας, ὑπὲρ Χριστοῦ τοῦ Θεοῦ, καὶ ἤθλησας ἄριστα ὅθεν τὴν τῶν θαυμάτων, κομισάμενος χάριν, λύτρωσαι πάσης βλάβης, καὶ παντοίας ἀνάγκης, Τρύφων Μεγαλομάρτυς, τοὺς σὲ μακαρίζοντας.
~* Απολυτίκιο Αγ. Τρύφωνος - 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/RlOXKADE2vo  .-

~~ Ο κόσμος σήμερα , έχει ανάγκη , από καλούς πνευματικούς  .-                       ~ Αν υπήρχαν καλοί πνευματικοί , θα λιγόστευαν οι ψυχίατροι  .- 

~Ο πνευματικό , πρέπει πρώτα να εξετάζει και μετά να εφαρμόζει τους κανόνες  .- ~ Ο  μοναχός παντού και πάντοτε , πρέπει να κινείται στο χώρο της γενικής Αγάπης .-                                                                                                                                   ~ Η  υπακοή να γίνεται ολοκληρωτικά , χωρίς κακομοιριά και σαν αγκαρία .-                                                                                                                    
~ Οι  δυνατοί να βαστάζουν τα βάρη , για να ξεκουράζουν τους αδύνατους και όχι να θέλουν οι δυνατοί να σηκώνουν το ίδιο βάρος με τους αδύνατους .-                                                                                                             
~ Δύσκολα ασχολούμεθα με τον εαυτό μας , ενώ με τους άλλους , ασχολούμαστε πολύ εύκολα  .-                                                                                                                            ~ Ο  Θεός είναι πνευματικός άρχοντας και σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου.- ~ Στη σύζυγό σου να φέρεσαι με πνευματικό τρόπο , με Αγάπη , και κατανόηση και με πολύ κουβέντα-συζήτηση , καθώς επίσης και στα παιδιά σας .- 
~ Η  απιστία κάνει μεγάλη ζημιά .- Ο κόσμος έχασε το νόημα της ζωής και πρέπει στα σίγουρα να το βρει .- 
~ Το  κακό ξαπλώθηκε παντού , Είναι μαυρίλα ,….
~ Οι  μορφωμένοι κάνουν μεγάλες ανοησίες , γι΄ αυτό και τώρα είμαστε σε μαύρη εποχή .-    
~  Δυστυχώς ο κακός άνθρωπος , παρουσιάζεται σαν καλός  .-
~ Η κοσμική αντιμετώπιση των πραγμάτων γεμίζει τα ψυχιατρεία .-
~ Να εργαζόμαστε με φιλότιμο και ευγνωμοσύνη το Θεό .- 
~ Την καρδιά μας νατην δίνουμε στο Θεό και όχι στα υλικά πράγματα .- Αγάπη σημαίνει να δίνεις .-                                                                                                                           
~ Η ζωή μας είναι μια τομάτα ή την τρως στη μάπα ή την τρως σαλάτα .-
Η ζωή μας είναι ένα κέρμα που την ξοδεύουμε άνευ λόγου εκεί που δεν πρέπει , χωρίς λογική , σκέψη και ρεαλισμό .-    sns.....   
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και  Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πα....
 
Άγιος Αντώνιος ο Μέγας

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας
 
Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου

Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου....
 
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης
 
Άγιος Πολύευκτος

Άγιος Πολύευκτος
 
Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης

Όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης
 
Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού

Σύναξη του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βα....
 
Αγία Θεοφάνεια

Αγία Θεοφάνεια
 
Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς

Άγιοι Θεόπεμπτος και Θεωνάς
 
***  Ρυθμίσεις κυκλοφορίας για τον εορτασμό της Υπαπαντής 
Για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα παρευρεθούν αύριο στις εορταστικές εκδηλώσεις και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της πολιούχου της Καλαμάτας  «Παναγίας Υπαπαντής του Χριστού», θα εφαρμοσθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα, από τις 7.00 το πρωί έως και τη 1.30 μετά το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, θα απαγορεύεται η στάθμευση και η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Υπαπαντής, Σταδίου, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Παν. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος.
Οι δε οδηγοί παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των τροχονόμων. 

***  Ένα πανίσχυρο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες της Μεσσηνίας 
Την προγραμματισμένη για χθες διαμαρτυρία τους πραγματοποίησαν μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, που λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι έφτασαν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Εκεί, στάθμευσαν τα γεωργικά τους μηχανήματα για μερικά λεπτά και συνέχισαν για τον τελικό τους προορισμό, που ήταν η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας.
Η επίσκεψη στην υπηρεσία έγινε προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους για τους δασικούς χάρτες, καθώς, όπως υποστηρίζουν, έχουν πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ενστάσεις. Για να γίνει, όμως, ένσταση απαιτούνται χρήματα, τα οποία οι αγρότες χαρακτηρίζουν ως χαράτσι και υποστηρίζουν ότι εντάσσονται στο 3ο μνημόνιο.
Για το λόγο αυτό, λοιπόν, αντιπροσωπεία τους πήγε στο γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Δασών, Γιώργου Σωτηρόπουλου. Αφού τον ενημέρωσαν για τις μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις, του παρέθεσαν το ζήτημα με τους δασικούς χάρτες, το οποίο χαρακτήρισαν καθαρά φοροεισπρακτικό, αποτελώντας ένα ακόμα χαράτσι. Θέλησαν, δε, να λάβουν απάντηση στο αν οι αγρότες πρέπει να πληρώσουν ή όχι για ενστάσεις.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής δήλωσε ότι το κόστος των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες είναι πολιτικό ζήτημα και δεν είναι θέμα της υπηρεσίας και ειδικότερα του ιδίου. Δουλειά του, σχολίασε, είναι να εφαρμόζει ό,τι του υπαγορεύει η υπηρεσία του. Ειδικότερα για τους χάρτες, είπε ότι αυτοί είχαν συνταχθεί και στη συνέχεια δόθηκε εντολή ανάρτησης.
Αυτό που ζήτησαν οι αγρότες από το διευθυντή ήταν να μάθουν τη γνώμη του σχετικά με την πληρωμή ή όχι της ένστασης και αν τη θεωρεί δίκαιη, αλλά, όπως τους εξήγησε, δεν είναι δικαστής για να εκφέρει γνώμη αν αυτό είναι δίκαιο ή άδικο.
Για το Δήμο Μεσσήνης συγκεκριμένα, συμπλήρωσε πως πριν ενταχθεί στον «Καλλικράτη» υπήρχαν ήδη κυρωμένοι χάρτες, όπως και στη Θουρία, το Ασπρόχωμα και τον Αντικάλαμο. Εκεί, λοιπόν, που οι χάρτες είναι κυρωμένοι, όλοι οι πολίτες μπορούν να πάρουν την πληροφορία από την υπηρεσία μέσα σε δύο μέρες, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές χρειάζονται τρεις μήνες το λιγότερο.
Κατέληξε, λοιπόν, στο ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αυτή τη διαδικασία, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δασικούς χάρτες. Επομένως, αυτοί αποτελούν ένα εργαλείο χρήσιμο για τη διοίκηση, αλλά και για τον πολίτη.
Σε αυτό το σημείο οι αγρότες εξέφρασαν εκ νέου την αντίθεσή τους για το κόστος στην περίπτωση ένστασης, ενώ υποστήριξαν ότι πολλά από όσα αναφέρονται ως δασικά δε θα έπρεπε να είναι, αφού υπάρχουν συμβόλαια για πολλά σημεία γης.
Λίγο πριν το τέλος της επίσκεψης επέμειναν ξανά στο ερώτημα αν πρέπει να πληρώσουν για να κάνουν ενστάσεις. Ερώτημα που ο διευθυντής, όπως επανέλαβε, δεν μπορεί να απαντήσει, αφού ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να κινείται με βάση το νόμο.
  Δημήτρης Μπίρης«Το κράτος μάς χτυπά ανελέητα»
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Δημήτρης Μπίρης, δήλωσε ότι η διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δασών έγινε, αφού το κράτος χτυπά ανελέητα τους αγρότες. Πέρα από τη φορολογία, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής και ήδη υπάρχοντα προβλήματα, προστίθεται αυτό με τους δασικούς χάρτες.
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στους αγρότες, τους εργαζομένους, αλλά και όλο τον κόσμο, να κατέβουν στο δρόμο, αφού τα μέτρα αυτά πλήττουν τους πάντες και θα έχουν ως αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα της χώρας.
Σχετικά με τη συνάντηση στη Διεύθυνση Δασών, δήλωσε ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα και κάλεσε όλος τους αγρότες που έχουν πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες να μην πληρώσουν.
  Η συνέχεια των κινητοποιήσεων
Πάντως, οι αγρότες της Μεσσηνίας δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν άμεσα τις αντιδράσεις τους με ένα και ισχυρό μπλόκο, που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πού και πότε θα στηθεί, αφού αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους αγροτικούς συλλόγους της Μεσσηνίας.
  Συμβολικό κλείσιμο ε.ο. Καλαμάτας- Μεσσήνης
Λίγο πριν από τις 3.00 το μεσημέρι και ενώ οι αγρότες επέστρεφαν στη Μεσσήνη, έκλεισαν συμβολικά το δρόμο για περίπου μισή ώρα στον κυκλικό κόμβο στη διασταύρωση για την Αθήνα.
Όπως είπαν, αυτό είναι ένα μόνο μικρό δείγμα τού τι θα ακολουθήσει.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Υποχρεωτική από σήμερα η ενημέρωση των καταναλωτών αν το κατάστημα διαθέτει POS 
Πρόστιμο 1.000 ευρώ θα επιβάλλεται από σήμερα σε καταστηματάρχες που δεν έχουν αναρτημένες πινακίδες στις εισόδους και στα ταμεία των καταστημάτων τους, με τις οποίες και θα ενημερώνουν τους καταναλωτές αν διαθέτουν ή όχι μηχάνημα POS (αυτό που επιτρέπει την πληρωμή με κάρτες).
Σύμφωνα με το άρθρο 66 του νόμου 4446/2016, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι από 1η Φεβρουαρίου 2017 οι επιχειρήσεις που αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές υποχρεούνται να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής, με σαφή τρόπο, που να μην επιδέχεται παρερμηνείας και με αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο.
Σε όσους παραβαίνουν την υποχρέωση αυτή, θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.
Από την πλευρά της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενημερώνει με εγκύκλιο τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους ανά την επικράτεια για τις επερχόμενες μεταβολές, τόσο στον τομέα των ηλεκτρονικών αγορών με κάρτα όσο και στο καθεστώς της σχετικής ενημέρωσης προς τους καταναλωτές.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο εμπορικός κόσμος της χώρας θέλει μεν τη γενίκευση των ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτα και το έχει αποδείξει πολλές φορές, πλην όμως απαιτείται χαλάρωση των τραπεζικών χρεώσεων και προμηθειών για τις σχετικές συναλλαγές μας. Τα παράπονα εμπόρων από όλη την Ελλάδα, που δεχόμαστε, για υπερβολικές χρεώσεις από τις τράπεζες, συνεχώς πληθαίνουν και πολλές φορές το κόστος της χρέωσης αποτελεί τροχοπέδη για τη μαζικοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Η ΕΣΕΕ ήδη προγραμματίζει νέο κύκλο συναντήσεων τόσο με τους αρμόδιους υπουργούς όσο και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποκλειστικό θέμα τη δραστική μείωση των χρεώσεων των ελληνικών τραπεζών και την εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά επίπεδα.
Τέλος, εφιστώ την προσοχή στους συναδέλφους μου να επιλέγουν παρόχους πληρωμών και μηχανημάτων POS από την ελληνική αγορά και να μην πιστεύουν τους καλοθελητές και τους επιτηδείους, που τους δελεάζουν να απευθυνθούν σε ξένες τράπεζες για εκκαθάριση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους εκτός της χώρας. Οι πρακτικές αυτές παρακάμπτουν τα capital controls και, άρα, είναι παράνομες, φέρνοντας τις επιχειρήσεις αντιμέτωπες με εξοντωτικά πρόστιμα, πολλαπλάσια του πρόσκαιρου οφέλους που μπορεί να έχουν από τη χρήση των “POS αλλοδαπής προέλευσης”».
  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Λίγες αντιδράσεις από επαγγελματίες με μικρό ποσοστό κέρδους
Την απόφαση που τίθεται σε ισχύ σήμερα σχολίασε στο «Θάρρος» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη. Όπως είπε, ήδη υπάρχει ενημέρωση στους καταναλωτές για το αν ένα κατάστημα δέχεται κάρτες, αφού οι περισσότεροι που διέθεταν POS είχαν κολλήσει το αντίστοιχο αυτοκόλλητο που παρείχε η τράπεζα με την τοποθέτηση του μηχανήματος.
Πλέον, όμως, αυτή η ενημέρωση θα πρέπει να είναι καθολική, είτε κάποιος διαθέτει μηχάνημα είτε όχι.
Σχετικά με επαγγελματίες που αντιδρούν στη χρήση POS, ανέφερε ότι υπάρχουν αντιδράσεις κυρίως από αυτούς που έχουν πολύ μικρό ποσοστό κέρδους, αφού με τη χρήση της κάρτας ένα ποσοστό κρατείται ως προμήθεια από την τράπεζα.
Στο ποσοστό δε της προμήθειας ο επαγγελματίας πρέπει να προσθέσει και το κόστος αγοράς του μηχανήματος, που είναι περίπου στα 80 ευρώ.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Μειώνεται το κόστος υποβολής ενστασεών για τους δασικούς χάρτες 
Στη μείωση του τέλους υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες, αλλά και στη δυνατότητα επιστροφής των ποσών που έχουν καταβληθεί από πολίτες που δικαιώθηκαν για περιπτώσεις λαθών στους ήδη ανηρτημένους, προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Αυτό επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί κλίμακα μεταξύ των 134 και των 450 ευρώ, ώστε να μειωθεί το κόστος αντιρρήσεων.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών για την υποβολή τους, αλλά προσέθεσε ότι από τη ρύθμιση προβλέπονται και περιπτώσεις στις οποίες η υποβολή αντιρρήσεων είναι ατελής.
Να σημειωθεί ότι, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, η υποβολή αντιρρήσεων από όσους πολίτες ενδιαφέρονται θα διαρκεί δύο μήνες, ενώ η προθεσμία φτάνει τις 80 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού. Παράλληλα, ορίζεται ότι το ειδικό τέλος ξεκινά από τα 20 ευρώ για έκταση έως 100 τ.μ. και αυξάνεται κλιμακωτά μέχρι τα 3.600 ευρώ για εκτάσεις άνω των 300 στρεμμάτων.
  Διευκρίνιση
Αναφορικά με τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει σε αρκετές περιοχές, για τις οποίες έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες, το υπουργείο διευκρινίζει ότι «η ανάρτηση και κύρωση δασικών χαρτών δεν αλλάζει την ιδιοκτησία της γης, αλλά καθορίζει τη μορφή της», ενώ το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει υπό προϋποθέσεις τη νομιμοποίηση των εκτάσεων που έχουν εκχερσωθεί για γεωργική εκμετάλλευση, αλλά και των αγρών που έχουν διασωθεί λόγω της μη χρήσης τους».
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου:
•Το χρονικό περιθώριο υποβολής αντιρρήσεων έχει αυξηθεί κατά 15 ημέρες και τα τέλη είναι μειωμένα κατά 10% σε σχέση με την παλαιότερη ρύθμιση, ενώ εξετάζεται η δημιουργία κλίμακας μεταξύ των 135-450 ευρώ που θα μειώσει το κόστος αντίρρησης.
•Η υποβολή αντιρρήσεων είναι ατελής για περιοχές που συμπεριελήφθησαν στο δασικό χάρτη λόγω μη αποτύπωσης των ρυμοτομικών σχεδίων ή των οικιστικών πυκνώσεων, για όσες φαίνονται ως δασικές το 1945, αλλά περιλαμβάνονται στον εποικισμό, για αυτές που φαίνονται είτε το 1945 είτε τώρα ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις ή πετρώδεις και περιλαμβάνονται στον εποικισμό, για περιοχές με εκκρεμείς πράξεις χαρακτηρισμού και για εκείνες με τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού.
•Δεν εξετάζεται παράταση των προθεσμιών για την υποβολή αντιρρήσεων.
•Δε χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις συνεργασία με ειδικό επιστήμονα ή τοπογραφικό διάγραμμα.
•Για τις περιπτώσεις λαθών στο δασικό χάρτη εξετάζεται η δυνατότητα επιστροφής των ποσών που απαιτούνται για την υποβολή αντιρρήσεων.
•Οι δασικοί χάρτες δεν καθορίζουν ιδιοκτήτη, αλλά ποιες περιοχές είναι δάση. Είναι συνταγματικά δίκαιο να αποκαλυφθούν οι παράνομες εκχερσώσεις και να αποδοθεί στους πολίτες γη που είχε καταληφθεί χωρίς άδεια.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνεται ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι ένα εργαλείο το οποίο θα επιτρέψει να υπάρχει σαφής εικόνα του δασικού χώρου, ώστε να προλαμβάνονται εύκολα οι καταπατήσεις και οι παράνομες αλλαγές χρήσεων γης και να αποφεύγονται οι «ύποπτες» -όπως αναφέρουν- καταστροφές των δασών.
«Μακρόπνοο έργο υποδομής» χαρακτήρισε την ανάρτηση των δασικών χαρτών ο κ. Σταθάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα έχει θετικές συνέπειες για την εθνική οικονομία: «Η οριοθέτηση αυτή διευκολύνει τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό και την αξιοπιστία των εγγραφών στις κτηματογραφήσεις του Κτηματολογίου, με άμεσο όφελος στην ανάπτυξη και στην προσέλκυση επενδυτικών σχεδίων, καταργεί τη γραφειοκρατία με την εισαγωγή αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και εγκαθιδρύει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη», τόνισε.
Προσέθεσε, μάλιστα, πως είναι άδικο ένα μικρό ποσοστό της συνολικής έκτασης των δασικών χαρτών που θα τεθεί σε φάση αντίρρησης να κρατά σε ομηρεία το σύνολο της έκτασης. Ειδικότερα, για τις αμφισβητήσεις που θα προκύψουν από την υποβολή αντιρρήσεων, ο κ. Σταθάκης είπε ότι θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα δοθούν οι κατάλληλες λύσεις.

*** «Αυτοί που φεύγουν …Σείριος Νικ. Στασινόπουλος» 
Η κοινωνία μας, δυστυχώς, στερήθηκε της παρουσίας ενός ευπατρίδη. Ενός ανθρώπου «μποέμ» της εποχής μας, που όμως παράλληλα υπήρξε διακριτικός και ευαίσθητος, με καρδιά και αισθήματα για τους συμπατριώτες του Καλαματιανούς.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ζήτησε τη βοήθειά του και να μην του την παρείχε.
Ήταν ο αφανής ευεργέτης – γνήσιος εγγονός του αείμνηστου παππού του, Σείριου Στασινόπουλου, ευεργέτη, που βοηθούσε φτωχούς συνανθρώπους μας και δεν ήθελε δημοσιότητες.
Πολυταξιδεμένος, είχε γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο, και οι εμπειρίες του ήταν τεράστιες.
Καλός και πιστός φίλος, πάντοτε χαμηλών τόνων. Δεν κακολογούσε κανέναν ποτέ.
Του άρεσαν οι διασκεδάσεις και οι αστείες φάρσες που γίνονταν μεταξύ της παρέας του.
Λίγοι στην Καλαμάτα γνωρίζουν ότι είχε αναλάβει Αφρικανόπουλο μικρό και ορφανό από γονείς και το χρηματοδοτούσε μέχρι τώρα.
Ο γράφων το παρόν ήταν φίλος του 60 χρόνια και είναι άπειρες οι εμπειρίες που έχει για τις αθόρυβες ευεργεσίες του.
Ο Σείριος έφυγε. Όμως, άφησε πίσω του την άριστη υστεροφημία του καλού και χρηστού πολίτη.
Ένα μεγάλο και υπέροχο χάρισμα, που θα επιθυμούσαμε όλοι μας.
Οι καλοί άνθρωποι και οι ευεργεσίες τους είναι διαμάντια που λάμπουν και πέραν του τάφου.
Αντίο, καλέ μου, αξέχαστε φίλε!
Βασίλης Ι. Μανιάτης

*** Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Οι ζωές που δεν έζησαν» του Σταύρου Τσαγκαράκη 
 
Σε μια όμορφη και άρτια οργανωμένη εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου, ο συγγραφέας Σταύρος Τσαγκαράκης παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο του «Οι ζωές που δεν έζησαν/ 14 μικρές ιστορίες γυναικών» .
Την εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Δήμητρας Δημοπούλου και τις εκδόσεις «Γαβριηλίδη», συντόνισε η φιλόλογος Πέτη Γράψα. Για το βιβλίο μίλησε η σχολική σύμβουλος Φιλολόγων Μεσσηνίας Βασιλική Σακκά, ενώ από την πλευρά της η ψυχοθεραπεύτρια Ευαγγελία Ανδριτσάνου, παλιά μαθήτρια του συγγραφέα, όταν ο ίδιος δίδασκε ως νεαρός καθηγητής σε Λύκειο της Νέας Σμύρνης, αναφέρθηκε στον «άνθρωπο» Σταύρο Τσαγκαράκη. Αποσπάσματα από τις «14 μικρές ιστορίες γυναικών» που περιγράφονται στο βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Γεωργία Τσαγκαράκη και Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, συνοδεία μοναδικών μελωδιών που συνέθεσε η πιανίστρια Άννα - Μαρία Μουτεβελή ειδικά γι’ αυτή τη βραδιά.
Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας «πλημμύρισε» από φίλους, συναδέλφους, αλλά κυρίως από μαθητές Σταύρου Τσαγκαράκη. Το «παρών» έδωσε και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη.      Κ. Γαζ.

***  Ληστεία με πυροβολισμούς στα ΕΛΤΑ Ανδραβίδας – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών 
Ένοπλοι εισέβαλαν σήμερα νωρίς το πρωί στα ΕΛΤΑ της Ανδραβίδας, με σκοπό τη ληστεία του καταστήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews οι κακοποιοί είναι τρεις και λειτούργησαν πολύ γρήγορα, ενώ παραμένει άγνωστο το ποσό που πήραν.
Διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, πιθανόν κλεμμένο, το οποίο καταδιώκεται αυτή την ώρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή του Τραγανού, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κινείται προς την Βάρδα.

*** 3η εκπτωτική βραδιά στην Κυπαρισσία 
Συμμετέχοντας στο θεσμό των χειμερινών εκπτώσεων που άρχισαν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και λήγουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» και τα καταστήματα οργανώνουν την «3η Εκπτωτική Βραδιά» με ιδιαίτερες προσφορές και εκπτώσεις, και καλούν τους συναδέλφους και καταναλωτές-πελάτες να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο αυτή την ενέργεια.
Αυτή την Παρασκευή, λοιπόν, 3 Φεβρουαρίου «δώστε», όπως αναφέρουν, «ένα δυνατό “παρών” σε μια γιορτή εκπτώσεων, προσφορών, ευκαιρίας διασκέδασης και ψυχαγωγίας, αλλά και συναναστροφής με φίλους και γνωστούς. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως κάθε φορά που προτιμάτε την τοπική αγορά για τα ψώνια σας δε βοηθάτε μιαν απρόσωπη εταιρεία, αλλά τα πρόσωπα που συναντάτε καθημερινά, τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με αίσθημα ευθύνης δίπλα σας και δίνουν μια προσπάθεια για να παραμείνει η αγορά μας ζωντανή, παραμερίζοντας τις ισχυρές οικονομικές δοκιμασίες της επιβίωσής τους.
Ευελπιστούμε οι προσπάθειες μας να γίνουν η αφορμή της επιστροφής μας στην κανονικότητα με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για όλους μας. Σας υποσχόμαστε μια βραδιά με γιορτινό κλίμα και ευκαιρίες για να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας σε προσιτές τιμές».

*** Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για το Επιμελητήριο κήρυξε ο Γ. Γκούμας 
 
Μπορεί ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο» του κ. Γιώργου Γκούμα να έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του προχθές το βράδυ στο ξενοδοχείο Elite, αλλά επί της ουσίας η εκδήλωση, όπως και η ομιλία του επικεφαλής, είχαν καθαρά προεκλογικό άρωμα και χαρακτήρα. Άλλωστε, οι εκλογές στα Επιμελητήρια αναμένεται να διεξαχθούν μέσα στους επόμενους μήνες.
Στην εκδήλωση του «Νέου Επιμελητηρίου» η συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά, ενώ ο κ. Γκούμας ανέφερε στην ομιλία του ότι η παρουσία τόσο κόσμου είναι μήνυμα ελπίδας για την αναβάθμιση του θεσμού των Επιμελητηρίων, μήνυμα δύναμης για την έναρξη του κοινού αγώνα και μήνυμα προοπτικής για ένα νέο και ενεργό Επιμελητήριο.
Ανακοίνωσε ακόμη τους στόχους του συνδυασμού του, δεσμευόμενος ότι σε περίπτωση εκλογής, τα κόμματα θα μείνουν μακριά από το Επιμελητήριο, ενώ ο ίδιος θα υπηρετήσει αμισθί.
  Κάλεσμα
Αρχικά ο κ. Γκούμας τόνισε ότι ο επιμελητηριακός θεσμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που πρέπει να υπηρετείται πάντα με ανιδιοτέλεια: «Βιώνουμε μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και κοινωνική, αλλά και κρίση αξιών. Απευθύνω ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους επαγγελματίες του νομού μας να έρθουν κοντά μας, να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν τον αγώνα μας. Έναν αγώνα ηθικό, που σας χρειάζεται όλους και δε θα αποκλείει κανέναν. Έναν αγώνα που θα ενώσει και δε θα διχάσει πάλι τον επαγγελματικό κόσμο του νομού μας. Έναν αγώνα αποτελεσματικό, που θα δίνει προοπτική στις επιχειρήσεις και στους νέους μας. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι σ’ ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον έχουμε να αντιμετωπίσουμε χώρες με ασύγκριτα μεγέθη σε ποσότητες παραγωγής. Μόνο με τη συνένωση των δυνάμεών μας και την ποιότητα που πηγάζει από την ένωση αυτή έχουμε ελπίδες οικονομικής επιτυχίας και όχι μόνο επιβίωσης! Μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε σελίδα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Δε φοβόμαστε την πρόκληση. Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο και ξεκάθαρο πλαίσιο αξιών, αρχών και θέσεων».
  Βασικοί στόχοι
Οι βασικοί στόχοι που έχει θέσει ο συνδυασμός του κ. Γκούμα για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όπως τους παρουσίασε, είναι:
-Στήριξη των μελών με ουσιαστική παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με διαρκή και αληθινή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα
-Αναβάθμιση του Επιμελητηρίου και ενίσχυση του ρόλου του ως συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα αγοράς και ανάπτυξης. Η νέα διοίκηση να έχει ρόλο όχι μόνο στην υποστήριξη και την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά και προτάσεις
-Εξωστρέφεια με οργανωμένες αποστολές των μεσσηνιακών επιχειρήσεων στις μεγαλύτερες εκθέσεις του εξωτερικού, με άμεσα αποτελέσματα, που θα ενδυναμώσουν την τοπική οικονομία
-Ένταξη στην πολιτική εξωστρέφειας και μιας επιθετικότερης στρατηγικής με απευθείας επικοινωνία με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού, αλλά και πολιτικούς φορείς, όπως Περιφέρειες, Δήμοι, Πρεσβείες και Προξενεία άλλων χωρών, με στόχο την προβολή και τις συνεργασίες.
  Καινοτομίες
Ακολούθως σημείωσε ότι η στρατηγική για τον τομέα του τουρισμού θα έχει ορίζοντα 10ετίας, με πρωτοβουλίες, δράσεις και μέτρα για μεγαλύτερη ανάπτυξή του. «Ένταξη των στόχων σ’ ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό του νομού και σύνδεση με κύριους αναπτυξιακούς άξονες όπως οι υποδομές (οδικό δίκτυο, λιμάνια, τουριστικές εγκαταστάσεις), επίσης κοινωνία της πληροφορίας, περιβαλλοντική πολιτική, ενεργειακή πολιτική – ενεργειακή αναβάθμιση χώρων των δραστηριοτήτων αλλά και άμεση συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές του νέου και μέχρι σήμερα αναξιοποίητου ΕΣΠΑ 2016-2020. Δηλαδή, ΠΕΠ Πελοποννήσου, τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα των υπουργείων, αλλά και διεθνή ευρωπαϊκά προγράμματα», συμπλήρωσε ο κ. Γκούμας.
Ειδική αναφορά έκανε στην καινοτομία, σημειώνοντας ότι είναι το κλειδί που ανοίγει το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε στα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, στη χρήση σύγχρονων τεχνικών μεθόδων, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την πανεπιστημιακή κοινότητα της Μεσσηνίας.
Και κατέληξε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, ότι το Επιμελητήριο δε θα είναι χώρος κομματικών αντεγκλήσεων. Ο θεσμός πρέπει να παραμένει μακριά από κόμματα και αγκυλώσεις. Ο συνδυασμός “Νέο Επιμελητήριο” είναι ανεξάρτητος και θα διατηρήσει αυτή την υπερκομματική του δράση, όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο που θα ακολουθήσει, αλλά και μετά. Επίσης, κάτι που θεωρώ χρέος μου να τονίσω είναι η ανιδιοτελής προσφορά μας στο θεσμό και βεβαίως ότι οι υπηρεσίες που θα προσφέρω ως πρόεδρος θα είναι αμισθί».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας του συνδυασμού και την κοπή της πίτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος 
Όπως ήδη είναι γνωστό, με ανακοίνωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάλογη δημοσιότητα, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προχώρησε σε διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου προσωρινής διαχείρισης με μηχανική/χειρωνακτική διαλογή και κομποστοποίηση των αστικών στερεών αποβλήτων του.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την κατακύρωση της υπηρεσίας διαχείρισης των απορριμμάτων στην εταιρεία με τη διακριτική επωνυμία «Μεσόγειος Α.Ε.» και ευδοκίμησε με την επιτυχή ολοκλήρωση του σταδίου προσυμβατικού ελέγχου, ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου της σχετικής σύμβασης, που πρόκειται σύντομα να υπογραφεί, για να αρχίσει η εκτέλεση του έργου από τον ανάδοχο.
Έπειτα, λοιπόν, από εντατικές και μακροχρόνιες προσπάθειες, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και το Δημοτικό Συμβούλιο δίνουν λύση σε ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.
Το έργο θα οδηγήσει σε προσωρινή μεν, αλλά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, πλήρως συμβατή με τον υπό αναθεώρηση περιφερειακό σχεδιασμό, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ισχύοντος εθνικού σχεδιασμού.
Επιπλέον, και με τις δράσεις που προβλέπει το εγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) του Δήμου, τίθενται οι βάσεις για την ανακύκλωση και αξιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων, η οποία στο μέλλον θα επεκταθεί με διαχείριση που θα ξεκινάει από τους πολίτες.
Το εν λόγω έργο, που καθιστά πρωτοπόρο το Δήμο Πύλου-Νέστορος με βάση τα νέα δεδομένα στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία για τη μηχανική/χειρωνακτική διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών και των οργανικών υλικών, που περιέχονται στα απορρίμματα αστικού τύπου. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα αξιοποιούνται άμεσα περαιτέρω, ενώ το οργανικό/βιοαποδομήσιμο κλάσμα θα κομποστοποιείται σε ειδική ανοικτή πλατεία πριν από την αξιοποίησή του, ανάλογα και με την ποιότητά του. Τυχόν υπολείμματα της διεργασίας θα διατίθενται σε κατάλληλους αδειοδοτημένους χώρους τελικής διάθεσης.
Οι εργασίες αυτές θα πραγματοποιηθούν στη θέση «Άγιος Νικόλαος», εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πύλου, σε έκταση περίπου 45 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή περικλείει και το ΧΑΔΑ Πύλου, επιφάνειας 7.5 στρεμμάτων, που αποκαθίσταται από την Περιφέρεια.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχει δυνατότητα παράλληλης επεξεργασίας και ποσοτήτων από τα δεματοποημένα σύμμεικτα απορρίμματα που βρίσκονται στο χώρο από την προηγούμενη διαχείριση.

*** Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα 3 άτομα για λαθραία τσιγάρα (φωτογραφία) 
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου λαθραίων τσιγάρων και καπνού, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 46 ετών, αντίστοιχα και ένας 70χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα και γραφείο-επιχείρηση, ιδιοκτησίας του 70χρονου και στο οποίο εργάζονται ο 38χρονος και ο 46χρονος, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν, είκοσι εννέα τυποποιημένες συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους -14,5- κιλών και -269- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Οι τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού και τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων, θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

*** Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 1/2/2017 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και αργά το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου: «Η Τουρκία να σεβαστεί τα σύνορα και τη συνθήκη της Λωζάνης» 
«Θέλω να πω στη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι πρέπει να σέβεται την ιστορία, τη φιλία και την καλή γειτονία. Δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε φίλοι αλλά πρέπει να την αποδεικνύουμε αυτή τη φιλία» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην πορτογαλική τηλεόραση RTP.
«Η σημερινή (σ.σ. την Κυριακή) παραβίαση ήταν πάρα πολύ σοβαρή γιατί δεν παραβιάστηκαν μόνο τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης. Παραβιάστηκε η συνθήκη της Λωζάνης» είπε στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία.
«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη στο μέλλον γιατί κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις αλλά και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο  κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη να αλλάξει την πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη προκαλεί τα προβλήματα, όπως την αύξηση του χρέους, των ανισοτήτων, της ανεργίας και δυναμιτίζει το κοινωνικό κράτος. Πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας. Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ακόμη ο κ. Παυλόπουλος και στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη οι δυο λαοί, Έλληνες και Πορτογάλοι να υπερασπίσουν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.
Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί σήμερα Δευτέρα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μαρσέλο Ρέμπελο Ντε Σόουζα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

***

~

*** Αθλητική ενημέρωση :
 
***  Κορυφαίος στόπερ της Bundesliga ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος! 
Με σχεδόν 32.000 ψήφους ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναδείχθηκε κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της Bundesliga, όντας μέλος της καλύτερης ενδεκάδας.
Τις καρδιές των φίλων της Bundesliga –κι εμάς που εξίσου τον στηρίξαμε- έχει κλέψει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Ο Έλληνας στόπερ επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική παρουσία του στο πρώτο μισό της σεζόν, αφού ψηφίστηκε στην καλύτερη 11άδα του γερμανικού πρωταθλήματος και μάλιστα αναδείχθηκε κορυφαίος κεντρικός αμυντικός, ξεπερνώντας τον Μεργκίν Μαβράι, με τον Ματς Χούμελς να μένει τρίτος και... εκτός!
Πιο συγκεκριμένα, ο «Sokratis» έλαβε 31.839 ψήφους (27%) κι άφησε από κάτω τον άσο της Κολωνίας, ο οποίος συγκέντρωσε 30.452 ψήφους (26%).
Πηγή: sport-fm.gr

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή 01  Ιανουαρίου  2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-01-2017.html .- 
~*  ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ Κυριακή 01 Ιανουαρίου  2017  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/01-2017.html .-                        
~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  :
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/01/news-02-2017-2.html .-  
~* ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .- 
~ * Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη  03 Ιανουαρίου  2017
:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-03-2017.html  .-    
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  04 Ιανουαρίου  2017  *:   
 http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-04-2017-4.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη  05  Ιανουαρίου  2017 : 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-05-2017.html  .-
~  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2017  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-06-2017.html .-
 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 07 Ιανουαρίου  2017  :
 http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-07-2017.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08 Ιανουαρίου 2017 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/07-08-2017-2-super-league-712017-1-0.html .-   
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08  Ιανουαρίου 2017:  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-08-2017.html .-               
 ~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζει της ενημέρωσης .Κυριακή  08  Ιανουαρίου  2017 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2.html .- 
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 11 Ιανουαρίου  2017 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-11-2017-5-10012017.html  .-
~ Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 12 Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ...
 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-12-2017.html  .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 13  Ιανουαρίου  2017  : 
 http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-13-2017-12.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 14  Ιανουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας ...: http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-14-2017.html .-   
~   Αθλητικό Σαββατοκύριακο 14 και 15  Ιανουαρίου 2017
:    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/14-15-2017-11-14012017.html
  .- ~ H Εφημερίδας μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15  Ιανουαρίου 2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/h-arfara-news-15-2017.html .-

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 16  Ιανουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....   : 
 http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-16-2017.html  .-

 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  17 Ιανουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .../:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/news-17-2017.html .-
 ~***  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  Τρίτη 17 Ιανουαρίου  2017 
   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/17-2017.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  19 Ιανουαρίου  2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-19-2017.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....
  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-21-2017.html  .-

~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 22 Ιανουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-22-2017-arfara-news-22-2017.html .- 
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  21 και 22 Ιανουαρίου 2017
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/21-22-2017-k-17-21-01-2017-1-1-0-0.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 23  Ιανουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/news-23-2017.html . -
  ~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας .....
:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-24-2017.html .- 

 ~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .- 
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-26-2017-26-1.html  .-   

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017  :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/01/news-27-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....   :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/01/news-28-2017.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-29-2017.html .-

*** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  28  και  29  Ιανουαρίου  2017  :Μια  αθλητική ενημέρωση σε αθλητικά νέα-γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε  ...    :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/01/28-29-2017.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ΑRFARA NEWS Δευτέρα  30  Ιανουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/01/rfara-news-30-2017.html .-
  ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-


~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ..... 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  

~** ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5154   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3410   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3392  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.936  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~  
 

2 σχόλια:

  1. *** ΤΙΜΑ ΙΑΤΡΟΝ ΠΡΟΣ ΧΡΕΙΑΙΣ ΑΥΤΟΥ ,
    ΚΑΙ ΓΑΡ ΑΥΤΟΝ ΕΚΤΙΣΕ ΚΥΡΙΟΣ .
    ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΝΥΨΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΤΟΥ ,
    ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ .-
    Σοφία Σειράχ , ΚΕΦ. ΛΗ στ 1-4 .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~ Ο κόσμος σήμερα , έχει ανάγκη , από καλούς πνευματικούς .- ~ Αν υπήρχαν καλοί πνευματικοί , θα λιγόστευαν οι ψυχίατροι .- ~Ο πνευματικό , πρέπει πρώτα να εξετάζει και μετά να εφαρμόζει τους κανόνες .- ~ Ο μοναχός παντού και πάντοτε , πρέπει να κινείται στο χώρο της γενικής Αγάπης .- ~ Η υπακοή να γίνεται ολοκληρωτικά , χωρίς κακομοιριά και σαν αγκαρία .- ~ Οι δυνατοί να βαστάζουν τα βάρη , για να ξεκουράζουν τους αδύνατους και όχι να θέλουν οι δυνατοί να σηκώνουν το ίδιο βάρος με τους αδύνατους .- ~ Δύσκολα ασχολούμεθα με τον εαυτό μας , ενώ με τους άλλους , ασχολούμαστε πολύ εύκολα .- ~ Ο Θεός είναι πνευματικός άρχοντας και σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου.- ~ Στη σύζυγό σου να φέρεσαι με πνευματικό τρόπο , με Αγάπη , και κατανόηση και με πολύ κουβέντα-συζήτηση , καθώς επίσης και στα παιδιά σας .- ~ Η απιστία κάνει μεγάλη ζημιά .- Ο κόσμος έχασε το νόημα της ζωής και πρέπει στα σίγουρα να το βρει .- ~ Το κακό ξαπλώθηκε παντού , Είναι μαυρίλα ,…. ~ Οι μορφωμένοι κάνουν μεγάλες ανοησίες , γι΄ αυτό και τώρα είμαστε σε μαύρη εποχή .- ~ Δυστυχώς ο κακός άνθρωπος , παρουσιάζεται σαν καλός .- ~ Η κοσμική αντιμετώπιση των πραγμάτων γεμίζει τα ψυχιατρεία .- ~ Να εργαζόμαστε με φιλότιμο και ευγνωμοσύνη το Θεό .- ~ Την καρδιά μας νατην δίνουμε στο Θεό και όχι στα υλικά πράγματα .- Αγάπη σημαίνει να δίνεις .- ~ Η ζωή μας είναι μια τομάτα ή την τρως στη μάπα ή την τρως σαλάτα .- Η ζωή μας είναι ένα κέρμα που την ξοδεύουμε άνευ λόγου εκεί που δεν πρέπει , χωρίς λογική , σκέψη και ρεαλισμό .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή