Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ........................
~
Εἶπε ὁ Ἀββᾶς Ἠλίας: Ἐγὼ τρία πράγματα φοβᾶμαι. Ὅταν πρόκειται ἡ ψυχή μου νὰ βγεῖ ἀπὸ τὸ σῶμα· ὅταν μέλλῃ νὰ συναντήσει τὸν Θεό· καὶ ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα νὰ βγεῖ ἡ ἀπόφαση γιὰ μένα.

(Ἁγιορείτικη Βιβλιοθήκη, Ἔτος ΙΒ΄, 1947)
Γεροντικόν~ 22 Φεβρουαρίου
Μαρτύρων Ανθούσης, Αρίστου επισκόπου Κύπρου και Συνετού. Οσίων Τελεσφόρου επισκόπου Ρώμης, Αθανασίου ομολογητού (1), του εν Παυλοπετρείω, Βααρδάτου(2), Βλασίου επισκόπου, Θαλασσίου και Λιμναίου του ελεήμονος.
1) O όσιος Αθανάσιος ο Oμολογητής, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από πλούσιους αλλά ευλαβείς γονείς. Σε νεαρή ηλικία προσήλθε στη Μονή Παυλοπετρίου, η οποία βρίσκεται στον κόλπο της Νικομήδειας, και εκεί εκάρη μοναχός. Τόσο δε προόδευσε στις αρετές ώστε η φήμη του έφθασε μέχρι το Παλάτι. Συνδέθηκε μάλιστα και με φημισμένους οσίους, όπως τον Θεόδωρο Στουδίτη και τον Ιωάννη της Μονής Καθαρών, με τούς οποίους συνεργάσθηκε για την αναστήλωση των αγίων εικόνων. Στα χρόνια όμως του Λέοντα του εικονομάχου, κατηγορήθηκε ότι λατρεύει τις άγιες εικόνες και έτσι υποβλήθηκε σε διάφορα βασανιστήρια, ενώ συγχρόνως εξορίστηκε. Έτσι σταθερός στο φρόνημα παρέδωσε οσιακά την μακάρια ψυχή του στον αθλοθέτη Κύριο.
(2) O όσιος Βαραδάτος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και σε νεαρή ηλικία, επέλεξε την ερημική ζωή. Έτσι, όταν ο Πατριάρχης Αντιοχείας Θεόδοτος, πληροφορήθηκε για τις σπάνιες αρετές του Βαραδάτη, φρόντισε να τον αποσπάσει από την ασκητική ζωή του για να τον χρησιμοποιήσει στο πολύπλευρο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Πράγματι, ο όσιος δέχθηκε την πρόταση και περιόδευσε στις πόλεις και με την άγια ζωή του ενέπνεε το σεβασμό στον δημιουργό Θεό και τις εντολές του, ως επίσης και την καρτερία στις δύσκολες περιστάσεις της ζωής. Έτσι οσιακά εκοιμήθη σε μία από τις περιοδείες του. ~ 
Σήμερα 22/02/2017 εορτάζουν:
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων, Όσιος Αθανάσιος ο Ομολογητής της Μονής Παυλοπετρίου
~  Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτήρ.
~  Ὡς ῥόδα νοητὰ καὶ χαρίτων ταμεῖα ἐφάνησαν ἐκ γῆς τὰ σεπτά. Ὕμνων σκηνή, πανένδοξοι μάρτυρες, Ἐκκλησίας ἑδραίωμα διαπνέοντα, τῶν ἰαμάτων τὴν χάριν καὶ παρέχοντα ὀσμὴν ζωῆς τοῖς ἐκ πόθου ὑμᾶς μακαρίζουσι.
~* Απολυτίκιο Μνήμης των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων - 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/hLTD_e4-G3E  .-

~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
*** Λογοθεραπεία Καλαμάτας: Το τμήμα που κέρδισε την «Αθηνά» 
Από φέτος ξανά στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων
Μία από τις πιο ευχάριστες και αισιόδοξες ειδήσεις που αφορούν στην Καλαμάτα ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και αφορά στην επανατοποθέτηση του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο μηχανογραφικό δελτίο. Αυτό μαζί με άλλα 8 κατάφεραν να ξεφύγουν από τα χέρια της «Αθηνάς», του Σχεδίου που είχε αποφασίσει το οριστικό κλείσιμο της Λογοθεραπείας το 2018.
Για να φτάσουμε, βέβαια, στην επιτυχία της Δευτέρας χρειάστηκαν χρόνια μάχης και επιμονής. Η αρχή έγινε με τους φοιτητές που βγήκαν στους δρόμους, ενώ η προσπάθεια συνεχίστηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος Δημήτρη Πετρόπουλο, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Δημήτρης Βελισσαρίου, φορείς της περιοχής (που, ενώ αρχικά έδειξαν το ενδιαφέρον και την αγωνία τους, τελικά εξαφανίστηκαν) και, τέλος, με τους κυβερνητικούς βουλευτές, που εξαρχής είχαν δηλώσει αισιόδοξοι.
Κάπως έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στη θετική απάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, ότι δέχεται την εισήγηση των προέδρων των ΤΕΙ, σύμφωνα με την οποία εννέα τμήματα των ΤΕΙ, από τα είκοσι που χαρακτηρίστηκαν με το νόμο Διαμαντοπούλου ως μεταβατικά και επρόκειτο να καταργηθούν, εντάσσονται από φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ειδικότερα, τα εννέα αυτά τμήματα είναι τα εξής:

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων (Πάτρα)
Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας (Πάτρα)
Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας (Αίγιο)

ΤΕΙ Αθήνας
Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)

ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Δράμα)

ΤΕΙ Πελοποννήσου
Τμήμα Λογοθεραπείας (Καλαμάτα)

ΤΕΙ Θεσσαλίας
Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Καρδίτσα)

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων

Κώστας Γαβρόγλου
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε:
«Από το σχέδιο “Αθηνά” είχαν καταργηθεί 20 Τμήματα των ΤΕΙ, πολλά από τα οποία ήταν με προσωπικό και ειδικότητες απολύτως αναγκαίες για την Τεχνολογική Εκπαίδευση. Εμείς ζητήσαμε από τη Σύνοδο των Προέδρων να προχωρήσουν σε μία αιτιολογημένη πρόταση και να δούμε πώς θα ακολουθήσουμε τις προτάσεις τους. Νομίζω γίνεται για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά υπήρξε μία απολύτως αιτιολογημένη πρόταση. Εμείς θα τη σεβαστούμε και θα προχωρήσουμε, ώστε στο μηχανογραφικό που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών να συμπεριλάβουμε τα τμήματα τα οποία μας προτείνει η Σύνοδος των Προέδρων. Από τα 20 τμήματα προτείνει τη λειτουργία των 9 τμημάτων και, μάλιστα, με δέσμευση να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό.
Είναι μια σημαντική στιγμή, γιατί υπάρχει μία συλλογική απόφαση του κατεξοχήν αρμόδιου οργάνου των ΤΕΙ, που είναι η Σύνοδος των Προέδρων, και υπάρχει και δική μας συναίνεση, δηλαδή μία συμφωνία της Πολιτείας να αποδεχθεί αυτή την πρόταση. Αυτό πρέπει να το χαιρετίσουμε, γιατί το θεωρούμε ένα βήμα στο δημοκρατικό διάλογο στην ανώτατη εκπαίδευση του τόπου μας. Θέλω πάλι δημόσια να ευχαριστήσω αλλά και να χαιρετίσω τη δύσκολη, ομολογώ, απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει η Σύνοδος των Προέδρων, συζητώντας διεξοδικά αυτό το θέμα».
  
Δημήτρης Βελισσαρίου
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, Δημήτρης Βελισσαρίου, τόνισε: «Κι εγώ εκ μέρους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, εκπροσωπώντας τη Σύνοδο των Προέδρων, θα ήθελα  να ευχαριστήσω το υπουργείο για τις διαδικασίες, που είναι καινούριες, να συζητάμε αυτά τα θέματα και να ακουγόμαστε.
Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η απόφαση, γιατί ουσιαστικά εμείς τεκμηριώσαμε τις προτάσεις που έδωσαν τα ίδια τα ιδρύματα. Δηλαδή, η Σύνοδος δεν ανέλαβε κατά κάποιον τρόπο την ευθύνη να απορρίψει ή να αποδεχθεί προτάσεις που έκαναν τα τμήματα, απλά τεκμηρίωσε τις προτάσεις. Ήταν οι προτάσεις των Ιδρυμάτων τέτοιες οι οποίες οδήγησαν στον αριθμό αυτό. Δηλαδή, από τα 20 τμήματα τα οποία είχαν τεθεί σε μεταβατικότητα και ουσιαστικά θα σταματούσαν να λειτουργούν και θα συγχωνεύονταν από το 2018, για τα εννέα να μας δώσουν προτάσεις τα Ιδρύματα, να τις έχουμε συναθροίσει και να τις έχουμε αξιολογήσει».
  
Δημήτρης Πετρόπουλος: «Δώσαμε μια δύσκολη μάχη και τελικά κερδίσαμε»
Τοποθετηθείς ο πρόεδρος του Τμήματος Λογοθεραπείας, Δημήτρης Πετρόπουλος, δήλωσε ότι αυτή η εξέλιξη τον χαροποιεί και τον κάνει να αντιμετωπίζει το όλο θέμα με μεγαλύτερη ευθύνη.
Όσο για το αν την περίμενε, μας είπε ότι πάντα ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος και θεωρεί δίκαιο που το τμήμα θα συνεχίσει να υπάρχει στην πόλη.
Κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει όσους, άμεσα ή έμμεσα, βοήθησαν για αυτή τη σπουδαία στιγμή.
Π. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ-ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΚΑΙ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ
«Αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών»
Σε κοινή δήλωση για την παραμονή του Τμήματος Λογοθεραπείας οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας, αναφέρουν:
«Ένα σωστό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, αυτό της επανένταξης στο μηχανογραφικό του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ικανοποιήθηκε ύστερα από απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων και του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου.
Με ερώτησή μας αλλά και επανειλημμένες συναντήσεις με τις κατά καιρούς ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας, είχαμε υποστηρίξει την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του τμήματος, μεταφέροντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ.
Το εν λόγω τμήμα, στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αποτελεί υπόδειγμα εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης του κοινωνικού ιστού, καθώς συνεργάζεται και προσφέρει δωρεάν διάγνωση και θεραπεία, σε προβλήματα λόγου και ομιλίας παιδιών και ενηλίκων, σε πολλές δομές της πόλης της Καλαμάτας, όπως: βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, το ειδικό σχολείο, το νοσοκομείο (Παθολογική, Νευρολογική και ΩΡΛ Κλινική), το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το ΚΕΦΙΑΠ, το Γηροκομείο και ΝΠΙΔ. Παράλληλα, στεγάζεται σε νεόδμητες εγκαταστάσεις και διαθέτει άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό.
Έπειτα από την εφαρμογή του “Σχεδίου Αθηνά” και τον οικονομικό στραγγαλισμό των πέντε πρώτων ετών της κρίσης, μία ενιαία και δυναμική εκπαιδευτική οντότητα με άμεση διασύνδεση με την τοπική οικονομία και περαιτέρω προοπτική, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Το ΦΕΚ του “Σχεδίου Αθηνά” οδήγησε σε κλείσιμο το νεοϊδρυθέν Τμήμα Λογοθεραπείας για τοπικούς πελατειακούς σχεδιασμούς που απέχουν από την ευρύτερη προσπάθεια δημιουργικής ανασυγκρότησης, με άμεσο κίνδυνο την απώλεια σημαντικών πόρων των Ελλήνων πολιτών για την ανάπτυξη του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, από το 1989 έως σήμερα που επενδύθηκαν.
Με την ανάσχεση της καταστροφικής λογικής του “Σχεδίου Αθηνά”, η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες προτάσεις και συνδυάζονται με δημοκρατικό διάλογο, οι αποφάσεις που προκύπτουν είναι θετικές και συλλογικές».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στα δικαστήρια για ένα σταλακτίτη 
Το φυσάει και δεν κρυώνει αυτό που έπαθε το καλοκαίρι του 1998 ένας Γερμανός τουρίστας στα σπήλαια του Δυρού. Έχοντας επισκεφθεί τα σπήλαια, ακούμπησε ένα σταλακτίτη, ο οποίος έσπασε και του έμεινε στα χέρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και… συνελήφθη.
Χθες, λοιπόν, δικαζόταν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Η γυναίκα του, που παραστάθηκε στο δικαστήριο, εξήγησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση, ούτε να τον καταστρέψει ούτε να τον πάρει.
Τελικά, με πρόταση της εισαγγελέως έγινε μετατροπή της κατηγορίας σε απλή κλοπή και γλίτωσε την ποινή λόγω παραγραφής του αδικήματος. Β.Β. 

*** Κατέρρευσε μόνο του το κτήριο του «Δημόσιου Ταμείου» στη Μεσσήνη 
Η κατεδάφιση του κτηρίου του παλαιού Δημόσιου Ταμείου, στη Μεσσήνη, απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο δήμαρχος, ύστερα από τη «φασαρία» που δημιουργήθηκε μετά την προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος.
Ο κ. Τσώνης έκανε εκτεταμένη αναφορά στο ιστορικό του κτηρίου, λέγοντας ότι από το 2013 είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνο και ετοιμόρροπο. Πρόσθεσε δε, ότι η δική του Δημοτική Αρχή είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες βάζοντας προστατευτικά γύρω από το κτήριο, ενώ τόνισε ότι η άρση επικινδυνότητας μπορούσε να πραγματοποιηθεί με την κατεδάφιση του α’ ορόφου. Στις 27 Ιανουαρίου του 2017 το κτήριο κατέρρευσε ολόκληρο, επισήμανε ο δήμαρχος. Αμέσως ο αντιδήμαρχος κ. Ξενόγιαννης ενημέρωσε την Αστυνομία και το μόνο που έκανε ο Δήμος ήταν να απομακρύνει τα μπάζα, εκ των οποίων τα αγκωνάρια, τα κάγκελα και ό,τι άλλο έχει πιθανώς αξία φυλάσσεται σε αποθήκη που παρακολουθείται από τέσσερις κάμερες!
Επίσης, ο κ. Τσώνης επισήμανε ότι ουδέποτε είπε ότι ήταν «παρών» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Μηλίτση, αλλά μια γυναίκα που δήλωσε ότι ασχολείται με την Αρχαιολογία και η οποία έβγαζε φωτογραφίες. Η μοναδική αναφορά στην κα Μηλίτση, σύμφωνα με τον κ. Τσώνη, ήταν ότι σε έγγραφο που είχε αποστείλει ο ίδιος στην υπηρεσία τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με αυτό το κτήριο, έλαβε απάντηση ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν είναι αρμόδια γι’ αυτό. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι στο κτήριο εκεί λειτουργούσε επί 20 χρόνια ξυλουργείο και δεν υπήρχε κανένα ιστορικό έγγραφο…
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, κατηγόρησε το δήμαρχο ότι επί της ουσίας δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του είχε θέσει με έγγραφό του, ενώ μίλησε και για την αναφορά του δημάρχου στην κα Μηλίτση, ερωτώντας γιατί έγινε και επισημαίνοντας ότι το έγγραφο που απέστειλε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Δήμο Μεσσήνης είναι «καταπέλτης» και μιλά για μη σύννομες ενέργειες.
Επίσης, ο κ. Αναστασόπουλος επανέλαβε τις μαρτυρίες ότι περίοικοι είδαν ότι υπήρχαν έγγραφα στο κτήριο, όταν αυτό κατεδαφίστηκε.
Απαντώντας στον Στάθη Αναστασόπουλο ο Γιώργος Τσώνης τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται για τα έγγραφα, και πρόσθεσε ότι πάτησε σε «πεπονόφλουδα» από τα ψέματα του δημοτικού συμβούλου του Γιώργου Αθανασόπουλου (σ.σ. απουσίαζε τη Δευτέρα), προσθέτοντας ότι μικρός έπαιζε «κρυφτούλι» στο συγκεκριμένο κτήριο και θα έπρεπε να ξέρει αν υπήρχαν έγγραφα σε αυτό. Μάλιστα, διερωτήθηκε, για την πλευρά της αντιπολίτευσης, «γιατί τέτοια «πρεμούρα» για τα έγγραφα, για να δείτε αν χρώσταγε κανένα ανθρωπάκι»;
Αναφορικά με τις ερωτήσεις του Στάθη Αναστασόπουλου για τις αναφορές στο πρόσωπο της κα Μηλίτση, ο δήμαρχος διάβασε τα πρακτικά από το προηγούμενο συμβούλιο, ενώ ακούστηκε και το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα. Ανταπαντώντας ο Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι απ’ το απόσπασμα που διάβασε ο δήμαρχος, το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει, ότι χρησιμοποίησε το όνομα της κα Μηλίτση για να δικαιολογήσει τα όσα έκανε, ενώ για τα έγγραφα επικαλέστηκε ξανά μαρτυρίες περιοίκων, και υποστήριξε ότι έπρεπε να διασωθούν και να μεταφερθούν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση, όταν το λόγο ζήτησε και πήρε ο αντιδήμαρχος κ. Ξενόγιαννης, ο οποίος σημείωσε ότι έχει μεγαλώσει στη γειτονιά, δίπλα σ’ αυτό το κτήριο, ξέρει καλά ότι δεν υπήρχε κανένα έγγραφο και δεν μπορεί ο κ. Αναστασόπουλος, που είναι 4-5 χρόνια στη Μεσσήνη, να γνωρίζει καλύτερα.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Ξενόγιαννη, τον ρώτησε γιατί δεν έλεγε τα ίδια στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έθεσε το θέμα ο Γιώργος Αθανασόπουλος. Ενώ απαντώντας στις «αιχμές» για την παρουσία του στη Μεσσήνη, είπε ότι έχει περπατήσει όλη τη Μεσσήνη, όλο το Δήμο και όλη τη Μεσσηνία, εν αντιθέσει με τον κ. Ξενόγιαννη που δεν έχει βγει ποτέ του από τη Μεσσήνη…
Κλείνοντας τη συζήτηση το λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καρύδης, ο οποίος επισήμανε ότι από την εμπειρία του ως εργαζόμενος για 32 χρόνια σε οικονομικές υπηρεσίες θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να υπήρχαν έγγραφα μέσα στο κτήριο, γιατί όταν μια υπηρεσία μετακομίζει, ειδικά οικονομική, μεταφέρει τα πάντα στο νέο χώρο. «Δεν αφήνουν ούτε καρφίτσα» έκλεισε λέγοντας κατηγορηματικά.
    Του Κώστα Γαζούλη

*** Πόλα Ρούπα – Νικ. Μαζιώτης ζητούν να παραστούν στο Μονομελές Καλαμάτας για τη γονική μέριμνα του γιου τους 
  1η Μαρτίου συνεκδικάζονται δυο αιτήσεις, των γονιών και της γιαγιάς - θείας
 Να παραστούν την 1η Μαρτίου στη διαδικασία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, όπου έχουν καταθέσει αίτηση για θέμα που αφορά στη γονική μέριμνα του παιδιού τους, ζητούν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης.
Με ένα επτασέλιδο κείμενο που συνυπογράφουν, ζητούν τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο της Καλαμάτας και εξηγούν τους λόγους.
Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου Καλαμάτας, Αντώνη Κατσά, έχουν κατατεθεί δύο αιτήσεις, οι οποίες θα συνεκδικασθούν την 1η Μαρτίου στο Μονομελές Καλαμάτας.
Αρχικά, γιαγιά και θεία έχουν καταθέσει αίτηση και ζητούν να ασκούν από κοινού τη γονική μέριμνα του παιδιού, βάσει του άρθρου του Αστικού Κώδικα που προβλέπει τη δυνατότητα αυτή όταν υπάρχει αντικειμενική αδυναμία άσκησης της επιμέλειας από τους γονείς. Ζητούν την από κοινού γονική μέριμνα ως επίτροπος και συνεπίτροπος αντίστοιχα.
Ταυτόχρονα, έχουν καταθέσει αίτηση οι γονείς, καθώς βάσει άλλου άρθρου του Αστικού Κώδικα οι ίδιοι μπορούν να ζητήσουν να ανατεθεί η γονική μέριμνα.
  Το κείμενο
Στο κείμενο που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης αναφέρουν:
«Εμείς, οι γονείς, ζητάμε να παραστούμε στο δικαστήριο με την ιδιότητα του διαδίκου – μάρτυρα για τους εξής λόγους:
Αρχικά, και από την πρώτη στιγμή που συνελήφθη η μητέρα του Ρούπα Παναγιώτα, τόσο η ίδια όσο και οι συγγενείς μας Χριστιάννα Ρούπα και Ειρήνη Ρούπα ζητούσαμε μέσω του δικηγόρου μας να τους δοθεί άμεσα το παιδί. Το αίτημά μας αυτό, που υποβάλλαμε μέσω του δικηγόρου μας προς την εισαγγελέα Ανηλίκων Νικολού Μαρία – Ελένη, που είχε αναλάβει την υπόθεση, παρακάμφθηκε από την ίδια και αρνήθηκε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση, προκειμένου να πάει άμεσα το παιδί μας σε ένα οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον, κάτι το οποίο επιθυμούσαμε να γίνει όλοι μας και για το οποίο όφειλε και η εισαγγελέας να ιεραρχήσει. Όσο για τη διαδικασία διερεύνησης του νέου περιβάλλοντος και των ανθρώπων που θα αναλάμβαναν το παιδί – διαδικασία για την οποία θα προχωρούσε η ίδια η εισαγγελέας –, αυτή δε θα την εμπόδιζε το γεγονός ότι το παιδί θα βρισκόταν σε συγγενείς και όχι σε ένα κρατικό ψυχιατρείο, σε κλειστή ψυχιατρική κλινική, φρουρούμενο και σε καθεστώς απομόνωσης.
Επιμέλεια
Με βάση το αρχικό αίτημά μας και εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από την εισαγγελέα, η ίδια θα μπορούσε να προχωρήσει τη διαδικασία ανάθεσης της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού μας στους συγγενείς που εμείς επιλέξαμε χρησιμοποιώντας το άρθρο 1535 του αστικού κώδικα, με βάση το οποίο αφαιρείται η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς του κατόπιν αιτήματος των ιδίων.
Αντ’ αυτού, η εισαγγελέας Νικολού Μαρία - Ελένη προχώρησε στην εντολή να μεταφερθεί το παιδί από την υποδιεύθυνση ασφαλείας ανηλίκων, όπου βρισκόταν χωρίς τη μητέρα του από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στη ΓΑΔΑ και για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα, στην κλειστή ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”. Με την ίδια εντολή είχε διατάξει να φρουρείται το παιδί επί εικοσιτετραώρου βάσεως από αστυνομικούς της υπηρεσίας ανηλίκων και να μην έχει επικοινωνία με οποιοδήποτε άτομο χωρίς τη δική της εισαγγελική εντολή.
Στη συνέχεια, εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση με βάση την οποία διέταξε την αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του παιδιού μας και την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειάς του στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου, επαναλαμβάνοντας τη “ρητή” εντολή απαγόρευσης της επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο.
Η διάταξη στην οποία βασίστηκε ήταν αυτή του άρθρου 1532 του Α.Κ., ενώ η απόφαση αιτιολογήθηκε στην ίδια ανακοίνωση με το άρθρο 3 της σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού (Ν. 2101/1992) και με τα άρθρα 1532, 1533, 1600 του αστικού κώδικα.
Με βάση τα άρθρα 1533 και 1600 δηλώνεται η “εμπεριστατωμένη και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας διαπίστωση” της Εισαγγελίας, ότι απουσίαζε οποιαδήποτε άλλη λύση στο ζήτημα της ανάθεσης της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού, γεγονός που, κατά την ίδια, την υποχρέωνε να προχωρήσει στην ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας στο νοσοκομείο.
  Το μέλλον του παιδιού
Στη συνέχεια προχώρησε στην ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού στη γιαγιά του Ειρήνη Ρούπα, ενώ εμείς από τη μεριά μας είχαμε ζητήσει την ανάθεση της επιμέλειας και στη θεία του Χριστιάννα Ρούπα.
Η διαδικασία προχώρησε κατά το άρθρο 1532 ΑΚ με το οποίο διατάχθηκε τόσο η αρχική ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου όσο και η ανάθεση στη συνέχεια της προσωρινής επιμέλειας στη γιαγιά του.
Οπότε αυτό το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει για την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού μας με βάση τα άρθρα 1535 και 1532 του αστικού κώδικα. Το μεν άρθρο 1535 που αφορά στο αίτημα των ίδιων των γονέων του παιδιού να ζητήσουν την αφαίρεση της επιμέλειας του για λόγους αντικειμενικών συνθηκών και μόνο. Και είναι αυτό που με νομικούς όρους καλύπτει σε ένα δικαστήριο εμάς τους γονείς του. Από την άλλη, το άρθρο 1532 είναι άκρως επιθετικό τόσο από το περιεχόμενο και τη φύση του όσο και από τον τρόπο που αιτιολογήθηκε η χρησιμοποίησή του από την εισαγγελέα ανηλίκων Νικολού Μαρία - Ελένη.
Συνεπώς, αφού παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία να καλέσουμε ένα δικαστήριο για την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού μας στους συγκεκριμένους συγγενείς και αφού έχει προηγηθεί η ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας στη γιαγιά του παιδιού μας από της εισαγγελέα ανηλίκων με τη χρήση του 1532, στο δικαστήριο φτάνουμε και με τους δύο αυτούς νόμους, οι οποίοι επί της ουσίας ζητούν το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με εντελώς διαφορετική αιτιολόγηση και ουσία.
Βασίζονται σε ένα διαφορετικό ιστορικό προηγούμενο, ερμηνεύουν διαφορετικά το παρόν και συνεπώς αιτιολογούν με διαφορετικό τρόπο τους όρους ζωής του παιδιού μας στο μέλλον.
Απαραίτητη παρουσία
Πιστεύουμε πως είναι απαραίτητη η παρουσία μας στο δικαστήριο, γιατί εκεί θα κριθεί η ζωή του παιδιού μας από εδώ και στο εξής. Γι’ αυτό και αδυνατούμε να το δούμε ως μια περιορισμένης σημασίας τυπική διαδικασία. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και το ίδιο το δικαστήριο θα αναγνωρίζει τη βαρύτητα που θα έχει η απόφαση και συνεπώς και η διαδικασία μέσω της οποίας θα παρθεί αυτή.
Διαφορετικά θα απεμπολεί το ίδιο το δικαστήριο την ποιοτική βαρύτητά του, αλλά και τη βαρύτητα του ίδιου του περιεχομένου της απόφασης που θα πάρει. Γιατί η ζωή κανενός παιδιού δεν μπορεί να κρίνεται σε μια τυπική – διεκπεραιωτική δικαστική διαδικασία. Πόσο μάλλον η τύχη του δικού μας παιδιού, το οποίο προκειμένου να φτάσει η υπόθεσή του σε αυτό το δικαστήριο, πέρασε μεγάλο φάσμα δοκιμασιών για το ίδιο.
Επειδή πιστεύουμε πως οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή του παιδιού μας, μας αφορά σε βαθμό που υπερβαίνει οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο, μας είναι αδύνατον να μην πιστεύουμε πως η συνδρομή μας θα είναι μοναδική και αναντικατάστατη.
Πιο ειδικά: το δικαστήριο πρόκειται να διεξάγει μια έρευνα πάνω στις συνθήκες υπό τις οποίες πρέπει να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού μας στη γιαγιά του Ειρήνη Ρούπα και τη θεία του Χριστιάννα Ρούπα, ή όχι. Η έρευνα αυτή θα βασίζεται προφανώς τόσο στο νέο του περιβάλλον και τους ανθρώπους με τους οποίους θα ζήσει όσο και στις συνθήκες αυτές που νομιμοποιούν την εφαρμογή του νόμου 1532, με βάση τον οποίον διατάχθηκε η εισαγγελική εντολή, με την οποία δόθηκε η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού μας στη γιαγιά του Ειρήνη Ρούπα.
Επειδή κατ’ ουσία και κατά φύση το άρθρο 1532 του αστικού κώδικα εφαρμόζεται από πρόσωπα ή θεσμούς εξωτερικά της οικογένειας και των γονέων ή από συγγενείς εις βάρος του ενός ή και των δύο γονέων και που σε κάθε περίπτωση εμπεριέχει την προσβολή – με την ευρύτερη έννοια του όρου – του ενός ή και των δύο γονέων ως προς την ικανότητά τους να ασκήσουν τα γονικά τους καθήκοντα και επειδή ως προς τη δική μας περίπτωση, η απόφαση και η βούλησή μας να παραχωρηθεί η επιμέλεια του παιδιού μας και στη γιαγιά και τη θεία του, προϋπήρξε και εκφράστηκε πριν καν εκδοθεί η απόφαση της εισαγγελέως ανηλίκων για την ανάθεση της επιμέλειας στο νοσοκομείο, πιστεύουμε πως ο νόμος στον οποίο μπορεί να διεξαχθεί ένα δικαστήριο για τη δική μας περίπτωση είναι αυτός του 1535, τον οποίο και συμπεριλαμβάνουμε στην αίτησή μας να γίνει το δικαστήριο. Αυτό μαρτυρεί και η προσπάθεια του δικηγόρου μας από την πρώτη στιγμή της σύλληψης της μητέρας του Ρούπα Παναγιώτας, να δοθεί αμέσως το παιδί στη γιαγιά και τη θεία του, προκειμένου να περάσει άμεσα σε ένα ασφαλές, οικείο και υγιές περιβάλλον.
Σε κλινική
Αντ’ αυτού, το παιδί μας υποβλήθηκε με τη χρήση του 1532 σε μια δοκιμασία πολύ κρίσιμη για το ίδιο, την προσωπικότητα και την ψυχική υγεία του, καθώς παρέμεινε κατ’ εντολή της εισαγγελίας σε κλειστή ψυχιατρική κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Γνωρίζει ο καθένας πως κανένας εισαγγελέας δε δύναται εκ του θεσμικού του ρόλου να βγάλει διάγνωση πάνω σε οποιοδήποτε ιατρικό θέμα και να διατάξει την εισαγωγή οποιουδήποτε ενήλικα ή ανήλικου σε νοσοκομείο. Η υπέρβαση που έγινε στη δική μας περίπτωση, ετούτη τη στιγμή τουλάχιστον, μας απασχολεί στο βαθμό που γνωρίζουμε πως η διαδικασία που επιβλήθη στο παιδί μας είχε τη δύναμη να υπονομεύσει με δραστικό και μη αναστρέψιμο τρόπο την ψυχική του υγεία, ιδίως αν αυτή η διαδικασία συνεχιζόταν. Μένει στην κρίση του καθένα να εξετάσει κατά πόσο ο εγκλεισμός σε ψυχιατρείο ενός παιδιού 6 χρονών, καθόλα υγιούς, μπορεί να θεωρηθεί ότι γίνεται «προς το συμφέρον του» ή όχι, όπως επικαλείται το άρθρο 1532 με βάση το οποίο διατάχθηκε αυτό.
Η εισαγγελέας ανηλίκων έκανε χρήση του συγκεκριμένου άρθρου, όχι γιατί θεώρησε ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες που εμποδίζουν τους γονείς του στο να ασκήσουν το λειτούργημά τους λόγω του ότι είναι πρακτικά αδύνατο να το κάνουν αφού βρίσκονται στη φυλακή, αλλά βασίστηκε σε σειρά παραγόντων που κατά την άποψή της τη νομιμοποίησαν να προχωρήσει στον εγκλεισμό του παιδιού σε παιδοψυχιατρική κλινική.
Οι παράγοντες αυτοί κατά την ίδια ήταν παραπάνω από ικανοί ώστε να προσβάλλει τη δυνατότητά μας να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως γονείς σε βαθμό που υπερβαίνει κατά πολύ το αντικειμενικό γεγονός της αδυναμίας μας αυτής, δηλαδή το ότι βρισκόμαστε στη φυλακή. Πιστεύουμε πως το δικαστήριο, που εμείς δια του συνηγόρου μας καλέσαμε και όχι η εισαγγελέας ανηλίκων, το οποίο πρέπει να εξετάσει ένα αίτημα που αφορά στο μέλλον του παιδιού μας, είναι ουσιαστικό, και έχει το κύρος να διεξάγει μια έρευνα, όχι μόνο ως προς το αίτημά μας να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού μας στη γιαγιά και τη θεία του, αλλά, και ως προς τη διαδρομή μέσω της οποίας γονείς και Εισαγγελία οδηγηθήκαμε προς την ίδια διαδικασία – η εισαγγελία μέσω του δικού μας αιτήματος να γίνει εκδίκαση και με βάση το άρθρο 1532 το οποίο η ίδια η εισαγγελέας ανηλίκων εφάρμοσε – μπορεί να αποκτήσει ως προς το περιεχόμενό του (το Δικαστήριο) την απαραίτητη ουσία και βαρύτητα που είναι ανάλογη της ίδιας της συζήτησης που αφορά στη ζωή και το μέλλον ενός παιδιού, μόνο αν παραστούμε εμείς οι γονείς του στη δίκη αυτοπροσώπως και όχι μέσω των συνηγόρων μας.
«Είμαστε αρμόδιοι»
Όσον δε αφορά στο παρελθόν της ζωής του παιδιού, αλλά και των γεγονότων που προηγήθηκαν της μεταφοράς του στο ψυχιατρείο, είμαστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι να μιλήσουμε και να εξεταστούμε. Έχουμε χρέος απέναντι στο παιδί μας να το υπερασπιστούμε, καθώς η όποια προσβολή προς εμάς ως γονείς συνεπάγεται την προσβολή του ίδιου του παιδιού μας (με την ευρύτερη έννοια του όρου η λέξη “προσβολή”). Αυτό θα προεκτείνεται αναπόφευκτα στο ζήτημα του συμφέροντός του από δω και στο εξής, δηλαδή στην ίδια την απόφαση του δικαστηρίου και το περιεχόμενό της. Και αυτό, γιατί είναι αναπόφευκτο με βάση τα ίδια τα γεγονότα ότι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του παιδιού μας συνιστούν μια αναπόσπαστη ενότητα.
Αυτή η ενότητα αποπειράθηκε να σπάσει από τη χρήση του 1532, γεγονός που συνιστά μια ρήξη ουσιαστική στη ζωή του παιδιού, συνεπώς στο ίδιο το παιδί. Και την οποία ρήξη οφείλουν να του επιβάλλουν παράγοντες που το ίδιο αδυνατεί να ελέγξει. Αυτό το καθήκον έχουμε εμείς ως γονείς του. Να αποτρέψουμε την όποια ρήξη στη ζωή του παιδιού μας, συνεπώς στο ίδιο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Γιατί αν για οποιοδήποτε λόγο του επιβληθεί μια τέτοια ρήξη, θα έχει ως συνέπεια την εσωτερίκευση μιας σύγκρουσης, κατά την οποία θα καλεστεί το ίδιο το παιδί εκ των πραγμάτων να διεξάγει έναν εσωτερικό πόλεμο φέρνοντας τον ίδιο του τον εαυτό σε αντιπαράθεση με όλα όσα αγαπούσε και είχε ανάγκη, όλα όσα το μεγάλωσαν, αλλά και όσα το βοήθησαν να διαμορφώσει και να συγκροτήσει το χαρακτήρα του, όλα όσα το έκαναν χαρούμενο και το έκαναν να νιώθει ασφαλής. Δεν έχει δηλαδή μόνο να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία της προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, αλλά να αντιμετωπίσει όλους αυτούς τους λόγους με βάση τους οποίους ακολουθήθηκε μια συγκεκριμένη διαδρομή πριν καταλήξει σε αυτό.
Και αυτή η κατάληξη εξακολουθεί να είναι υπό όρους, καθώς η γιαγιά του στην οποία παραχωρήθηκε η προσωρινή επιμέλεια από την εισαγγελέα ανηλίκων βρίσκεται σε αυτή τη θέση υπό τον όρο να εξετάζεται τόσο η ίδια όσο και το περιβάλλον του παιδιού, αλλά και το ίδιο το παιδί από κοινωνική λειτουργό, όπως, επίσης, να εξετάζεται το ίδιο το παιδί από παιδοψυχίατρο. Όπως επίσης το ίδιο το δικαστήριο θα αποφανθεί ως προς τους όρους που θα δοθεί η επιμέλεια και σε ποιο ή ποια πρόσωπα. Είναι σαφές πως υπάρχει σε μια ενότητα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του παιδιού μας και την οποία ενότητα είμαστε οι πιο αρμόδιοι να διαφυλάξουμε, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ίδια την εσωτερική ισορροπία του παιδιού μας. Το δικαστήριο αυτό ως προς αυτό το ζητούμενο, δηλαδή τη διασφάλιση της ισορροπίας του παιδιού μας, θα είναι ένας ιστορικός στη ζωή του σταθμός, ενώ η αναγωγή του σε ένα τυπικό και άνευ ουσιαστικού ως προς τις πραγματικές ανάγκες και το συμφέρον του παιδιού, γεγονότος θα συνεπάγεται ότι και αυτό το δικαστήριο θα είναι ένας παράγοντας που θα συνεισφέρει στην εσωτερική ρήξη του παιδιού, με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει στην ψυχική ισορροπία του και τη δόμηση της προσωπικότητάς του. Και δε χρειάζεται να είναι κάποιος παιδοψυχολόγος για να καταλάβει ότι οι εσωτερικές συγκρούσεις στα παιδιά μόνο κακό κάνουν στα ίδια και τη συνολική ψυχοκοινωνική ισορροπία τους.
  Πολιτικοί λόγοι
Επειδή κανένα γεγονός στη ζωή του δεν το βλέπαμε, δεν το βλέπουμε ούτε θα το βλέπουμε ως κενό περιεχομένου, επειδή πιστεύουμε στο περιεχόμενο (θετικό ή αρνητικό) και αυτού του δικαστηρίου και επειδή ύψιστο καθήκον μας είναι να περιφρουρούμε το παιδί μας και όχι να το αφήνουμε έκθετο, πιστεύουμε πως είναι απολύτως αναγκαία η παρουσία μας στο δικαστήριο. Αυτό το αίτημά μας αφορά πέρα ως πέρα στο ίδιο μας το παιδί.
Επειδή η φύση της υπόθεσης του παιδιού μας δε συνιστά μια συνηθισμένη περίπτωση, αλλά ως τέτοια θέλει να αντιμετωπίζεται μέχρι τώρα, και επειδή είναι κατανοητό ευρύτερα κοινωνικά ότι ο τρόπος αντιμετώπισης του είναι άμεσα συνδεδεμένος με την πολιτική φύση της υπόθεσης, πράγμα το οποίο θα αποδείξουμε, συνεπώς η ίδια η διαδικασία της συγκεκριμένης δίκης γίνεται μέρος αυτής της πολιτικής. Το παιδί μας υποβλήθηκε στις διαδικασίες της κράτησης στην ασφάλεια (ΙΚΑ) και του εγκλεισμού στο ψυχιατρείο για λόγους πολιτικούς και καθόλου δεν υπόκειται αυτή η διαδικασία στις “συνήθεις πρακτικές”, με βάση τις οποίες αντιμετωπίζεται το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιού. Το πρωτόγνωρο στην περίπτωσή μας αφορά ακριβώς στην εξαίρεση και όχι τον κανόνα, η οποία εξαίρεση συνίσταται αποκλειστικά και μόνο στη πολιτική φύση της υπόθεσης.
Γνωρίζουμε πως σε ένα αστικό δικαστήριο μπορεί να εκδικάσει μία υπόθεση χωρίς να υποχρεώνεται η παρουσία ακόμα και του προσώπου που καλεί το ίδιο το δικαστήριο, στην περίπτωση που με βούλησή του αυτό το πρόσωπο απέχει από αυτήν. Στη δική μας περίπτωση δεν είναι η βούλησή μας που μας αποτρέπει να παραστούμε στο δικαστήριο, αλλά το γεγονός ότι είμαστε στη φυλακή. Με αυτή την αίτηση ζητάμε την αντιμετώπιση αυτού του εμποδίου και τη μεταγωγή μας στη Καλαμάτα για να είμαστε παρόντες στη δίκη.
Δεδομένου ότι η πιθανή απόρριψη της αίτησής μας μπορεί να βασιστεί στο επιχείρημα της φυλάκισής μας και δεδομένου ότι σε αυτή την περίπτωση θα γίνει επίκληση της σοβαρότητας των λόγων για τους οποίους είμαστε στη φυλακή, δηλώνουμε τα εξής: Η απόφαση της απόρριψης ή της αποδοχής του αιτήματός μας σχετίζεται άμεσα με τη θέση της εισαγγελέως ανηλίκων ότι πρόκειται για μια “εξαιρετική περίπτωση”, πράγμα που επαναλαμβάνουμε πως “τεκμηριώνεται” από την ίδια, και μάλιστα από την επίκληση της νομοθεσίας που έκανε η ίδια η εισαγγελέας και κυρίως από τον τρόπο που κατ’ εντολή της αντιμετωπίστηκε το παιδί μας, ο οποίος τρόπος δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.
Ως προς αυτό το ζήτημα οι αρμόδιοι που θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν πρέπει να γίνει η μεταγωγή μας ή όχι στην Καλαμάτα για να παραστούμε στο δικαστήριο, θα πάρουν στην ουσία μια θέση ως προς το ερώτημα εάν το παιδί μας και η υπόθεση του συνιστά μια εξαίρεση ή όχι, κι αν πρέπει να συνεχίζεται ή όχι να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.
Αν αυτό το δικαστήριο δικάσει ερήμην μας αφού είμαστε οι πλέον αρμόδιοι να σπάσουμε αυτό το καθεστώς που επιβλήθηκε στο παιδί μας, θα έχει συναινέσει στη συνέχιση και διαιώνιση αυτού του καθεστώτος, και για να μη συμβεί αυτό προϋποθέτει ο κάθε αρμόδιος κρατικός παράγοντας που θα κληθεί να κάνει δεκτή ή να απορρίψει την αίτησή μας για να παραστούμε στο δικαστήριο, εκ των πραγμάτων θα πάρει και θέση επί της ουσίας της υπόθεσης, δηλαδή, εάν σωστά το παιδί μας υποβλήθηκε σε καθεστώς εξαίρεσης, αλλά κι αν πρέπει να συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο.
Το δικαστήριο στη Καλαμάτα που θα εξετάσει τη διαδικασία της ανάθεσης της επιμέλειας του παιδιού μας στη γιαγιά και τη θεία του θα είναι ένα σταυροδρόμι που θα καθορίσει το μέλλον του».
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Ανοιχτή συζήτηση απόψε για την ιστορία και το μέλλον του «Νησιώτικου» καρναβαλιού… 
Το καρναβάλι της Μεσσήνης έφτασε αισίως τα  157 χρόνια! Πρόκειται πιθανότατα για το μακροβιότερο καρναβάλι ολόκληρης της χώρας… Στις φετινές εκδηλώσεις, δε, γίνεται μια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης για θέματα πολιτισμού και προέδρου της ΚΕΑΔΗΜ, Γεωργίας Παναγοπούλου, να αποκτήσει και το δικό του «έμβλημα» με τον Ταύρο, που κατά την αρχαιότητα «ταύτιζαν» με τον ποταμό Πάμισο λόγω της δύναμης και της ορμής του.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και για να αποκτήσει το ιστορικό καρναβάλι την αναγνωρισιμότητα και την εξωστρέφεια που αξίζει, απόψε στις 6.30 στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση σε εκδήλωση με τίτλο «Μιλώντας για την ιστορία ανοίγουμε τη συζήτηση στο μέλλον».
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ΚΕΑΔΗΜ και την Κοιν.Σ.Επ. «Ρέκτης». Εισηγητής και συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ηλίας Μπιτσάνης.  Κ. Γαζ. 

*** Στην Καλαμάτα για πτήση με Τ-6 βρίσκεται ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης 
Στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα βρίσκεται σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ Νάυαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Η επίσκεψη του γίνεται στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με εκπαιδευτικό αεροσκάφος βασικού-σταδίου T-6A Texan II της 361 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος (ΜΕΑ) προκειμένου να έχει από πρώτο χέρι την εμπειρία των δυνατοτήτων πτητικής εκπαίδευσης που προσφέρει το σύγχρονο αυτό αεροσκάφος στους ιπτάμενους της ΠΑ.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, ο οποίος θα πετάξει στον ίδιο σχηματισμό με αεροσκάφος προκεχωρημένου – επιχειρησιακού σταδίου T-2E Buckeye.
Θυμίζουμε ότι η αεροπορική βάση της Καλαμάτας αποτελεί το επίκεντρο των προσπαθιών αναβάθμισης της παρεχόμενης πτητικής εκπαίδευσης νέων χειριστών μέσω επιδιωκόμενης διεθνούς συνεργασίας.
Ειδικότερα σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του Α/ΓΕΑ υπάρχει η πρόθεση δημιουργίας ενός σύγχρονου Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, με κύρια πλεονεκτήματα τις άριστες καιρικές συνθήκες, την υπαρξη σοβαρής τουριστικής-ξενοδοχειακής υποδομής για φιλοξενεία διεθνών απστολών, την ποικιλία διαθέσιμων περιοχών για εκπαίδευση και τις υποδομές.
Δεδομένου μάλιστα ότι  η αντικατάσταση των απαρχαιωμένων Τ-2C/E Buckeye με Νέο Αεροσκάφος Προκεχωρημένης και Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης (ΝΑΠΕΕ) δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί με τη δεδομένη οικονομική κατάσταση, επιδιώκεται ανταποδοτική εκμετάλλευση ξένου τύπου αεροσκάφους για εκπαίδευση πιλότων της ΠΑ με αντίστοιχη διάθεση έως και 12.000 ωρών πτήσης από τον πλεονάζοντα αριθμό των T-6A που υπάρχει διαθέσιμος.
Το μοντέλο ήδη εφαρμόζεται σε ένα βαθμό με το T-339 της ιταλικής Αεροπορίας (προκεχωρημένο - επιχειρησιακό στάδιο/LIFT) και επιδιώκεται η επέκταση της συνεργασίας με εκπαίδευση πιλότων της ΠΑ στο σύγχρονο T-346A MASTER, το οποίο είναι σχεδιασμένο με προηγμένα πτητικά χαρακτηριστικά και υπερσύγχρονο πιλοτήριο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες πτητικής εκπαίδευσης για μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς.
Πάντως επιδιώκεται και η συνεργασία της ΠΑ με άλλες αεροπορικές δυνάμεις όπως αυτή του Ισραήλ που διαθέτει αεροσκάφη ίδιου τύπου. Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια αναβάθμισης της Καλαμάτας σε διεθνές αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης είναι ένα ζήτημα που συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια και πρέπει επιτέλους να προχωρήσει καθώς πιέζουν και οι ανάγκες για την εκπαίδευση πιλότων της ΠΑ σε σύγχρονο τύπο μαχητικού LIFT ενώ και ο ανταγωνισμός για αντίστοιχα Διεθνή Κέντρα Εκπαίδευσης στην Ιταλία και την Τουρκία είναι μεγάλος..
Του Απόλλωνα Λεονταρίτη
Πηγή: Onalert.gr

***  «Καλός στρατιώτης» του κόμματος η Πιπίνα Κουμάντου 
Με δήλωση της δηλώνει εν δυνάμει υποψήφια της Ν.Δ. στη Μεσσηνία
 Η δικηγόρος Πιπίνα Κουμάντου θέλει να κρατά μικρό καλάθι σε ό,τι αφορά την πολιτική της σταδιοδρομία. Έτσι, με ανακοίνωσή της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντώντας (;) και στο κυριακάτικο ρεπορτάζ του "Θάρρους", δε χρίζει τον εαυτό της υποψήφια βουλευτή οψόποτε διεξαχθούν αυτές. Αντίθετα, μας ενημερώνει ότι ακολούθησε το δρόμο της… κομματικής αρετής.
Ειδικότερα, σημειώνει σε σχετική ανάρτηση: "Πριν από λίγους μήνες ανταποκρίθηκα στο ανοικτό κάλεσμα που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους μας και δήλωσα το ενδιαφέρον μου για την ένταξή μου στα στελέχη του κόμματος. Συμπλήρωσα τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα – αίτηση του 'Μητρώου Στελεχών', απάντησα στα επίπονα ιδεολογικά (και όχι μόνο) ερωτήματα, έφτιαξα το βίντεο 3 λεπτών, υπέβαλα αντίγραφα της αρθρογραφίας μου κ.λπ.
Το ίδιο έπραξαν, εξ όσων γνωρίζω, ακόμα 2.500 άτομα σε όλη την Ελλάδα. Όπως με ενημέρωσαν, η αίτησή μου βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης. Όταν θα έχω νεότερα, να είστε σίγουροι ότι θα σας ενημερώσω πριν από όλους».
Έτσι, η κυρία Κουμάντου δημοσιοποιεί την επιδίωξή της να είναι μία από τους επτά υποψηφίους στη Μεσσηνία, αλλά δε θέλει να προκαταλάβει και καμία απόφαση, μια και η θέση του κόμματος είναι "αυστηρή". Δεν υπάρχουν υποψήφιοι αλλά εν δυνάμει… Έτσι φρόντισε και… για την πίτα και για το σκύλο, αφού το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχουν γίνει πολλά παραπάνω από μία αίτηση στο Μητρώο Στελεχών και μια… audition (ακρόαση), απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων.
Μένοντας στο ρεπορτάζ με τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, να αναφέρουμε ότι ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, δηλώνει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται να είναι και πάλι υποψήφιος, αλλά οι συζητήσεις που έχει με την ηγεσία του κόμματος διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μη συμμετοχής του. «Αυτό το θεωρούμε αυτονόητο» σημειώνουν με νόημα συνεργάτες του κ. Σαμπαζιώτη.
Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Το παρκάκι μπροστά στην Κεντρική Σκηνή 
Βλέποντας τις εργασίες να προχωρούν για την ανάπλαση του νοτίου μέρος της Αριστομένους, παρατηρήσαμε ότι δε θα αλλάξει κάτι στο σημείο που υπάρχουν τα αγάλματα, στο ύψος της Κεντρικής Σκηνής.
Μήπως θα έπρεπε και το συγκεκριμένο σημείο να ενταχθεί στην ανάπλαση; Με τα αγάλματα και τα κυπαρίσσια που έχουν τοποθετηθεί, αυτό έχει γίνει απροσπέλαστο, ειδικά το βράδυ, ενώ συχνά βλέπουμε κόσμο να κοιμάται ή να κάνει την ανάγκη του εκεί…
Κάποτε εκεί υπήρχε μια παιδική χαρά και το σημείο έσφυζε από ζωή…
Επειδή δε η ανάπλαση προχωρά, αν είναι να γίνει κάτι, ας το αποφασίσουν άμεσα…  Π.Μπ. 

*** Φυλάκιση 3,5 ετών σε τοξικομανή που κατάπιε την ηρωίνη για να μην τον πιάσουν 
Τυχερός στάθηκε ένας χρόνιος τοξικομανής, όταν σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί κατάπιε για να γλιτώσει μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν γρήγορα στο νοσοκομείο, όπου του έγινε πλύση στομάχου. Κατάφεραν, δε, να συλλέξουν 16 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε αγοράσει από  τσιγγάνο 20 γραμμάρια και, μάλιστα, ως αντίτιμο είχε δώσει ελαιόλαδο.
Ο αστυνομικός κατέθεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι ο κατηγορούμενος ήταν με το αυτοκίνητό του στο Πεταλίδι και προσπάθησαν να τον ελέγξουν, καθώς είχαν πληροφορίες ότι διακινεί ναρκωτικά στην περιοχή. Όταν τους αντιλήφθηκε, προσπάθησε να φύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς,  αλλά τον ακινητοποίησαν. Τότε τον είδαν να βάζει κάτι στο στόμα. Ύστερα από λίγο ένιωσε δυσφορία και άρχισε να κάνει εξαγωγή. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο. Στο αυτοκίνητο δε, βρήκαν ηρωίνη σε μορφή «βραχάκι» βάρους 6,3 γραμμαρίων.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι το περιστατικό στάθηκε η αφορμή να βάλει μυαλό και να ξεκόψει από τα ναρκωτικά, που τον κατέστρεφαν επί χρόνια. Προσκόμισε, δε, έγγραφα ότι συμμετέχει σε κέντρο απεξάρτησης και πλέον είναι καλά.
Ο πρώην τοξικομανής κρίθηκε ένοχος για τα ναρκωτικά, αλλά και για διατάραξη συγκοινωνιών, απείθεια και οπλοφορία, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μια λεπίδα. Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.  Β.Β.

 *** Η πραγματικότητα και οι αυταπάτες… 
Σε αντίθεση με τις «πικρές» διαπιστώσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Χάρη Βγενή, τους προηγούμενους μήνες η Δημοτική Αρχή… φρόντιζε να καλλιεργεί (σ.σ. εν αγνοία της;) κλίμα υπεραισιοδοξίας για το μέλλον της κρουαζιέρας στην Καλαμάτα.
Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της σημείωνε μεταξύ άλλων: «Ευρεία σύσκεψη προγραμματίζεται τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή κλιμακίου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, αλλά και τοπικών επαγγελματιών, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Η πιο πάνω απόφαση, όπως ενημερώνει ο Δήμος με ανακοίνωσή του, προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε, στον Πειραιά, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, με τον Θεόδωρο Κόντε, πρόεδρο της εν λόγω Ένωσης, καθώς και με μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.
Στην προγραμματιζόμενη σύσκεψη με το κλιμάκιο της Ένωσης, διευκρινίζει η ανακοίνωση του Δήμου, θα εκπροσωπηθούν ο Δήμος και άλλοι τοπικοί φορείς, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των επαγγελματιών ταξί, των επιχειρηματιών με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των επιχειρηματιών τουριστικών λεωφορείων και άλλων κλάδων που σχετίζονται με τον τουρισμό κρουαζιέρας…».  Α.Π.

*** Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα 
Διαδήλωση κατά της εξαθλίωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου το ΠΑΜΕ, προκειμένου να απαιτηθούν δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή και τις ανάγκες των εργαζόμενων.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: "Έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας.
Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές.
Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων, που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης, με νέα μέτρα που αφορούν στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ό,τι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια!». Α.Π.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΑΛΚΕ-ΠΑΟΚ  1-1  .- (1ος αγώνας  0-4) .- 

*** Αναλυτικά το πρόγραμμα των Β΄ αγώνων των πλέι οφ του FIBA Champions League:

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου

Καρσίγιακα (Τουρκία)-Σκαϊλάινερς (Γερμανία) (80-90)

ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γιουβέντους (Λιθουανία) 19:30 (78-77)  2ος 75-54 .-
Τα δεκάλεπτα: 25-9, 37-27, 55-38, 75-54
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 3 (1), ΜακΓκράθ 8 (1), Ελονού 14, Σάκοτα 10 (2), Βασιλειάδης 9 (3), Χαριτόπουλος 11 (1), Ντίξον 14 (2), Λαρεντζάκης 2, Νιούλεϊ, Μαυροειδής 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Σιρέικα): Ντιγκς 10, Πάρκερ, Μπιτσκάουσκις 3, Σιρουταβίτσιους 7 (1), Μπεστ 4, Τσεπουκάιτις 9, Σαλένγκα 3 (1), Βασίλιους 3, Γκάλντικας 11, Σούλσκις 4.

Νίμπουρκ (Τσεχία)-Σάσαρι (Ιταλία) (72-94)

Όλντενμπουργκ (Γερμανία)-Αβτοντόρ (Ρωσία) (84-87)

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου

Παρτιζάν (Σερβία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)  (76-74)  .-

Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)-Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ) (83-66)

Στρασμπούρ (Γαλλία)-Άρης (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30 (52-71)

Βενέτσια (Ιταλία)-Βέντσπιλς (Λετονία) (67-74)

*** Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

***  Στη φάση των «16»  στο Champions League  :


Αναλυτικά τα παιχνίδια το επόμενο διήμερο έχουν ως εξής (με ώρα έναρξης στις 21:45):

ΤΡΙΤΗ  21/02/2017

Λεβερκούζεν(Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 2-4 .-ημιχρ. (0-2).

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία)   5-3 .- ημίχρ. (1-2) .     

ΤΕΤΑΡΤΗ  22/02/2017

Πόρτο (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

Σεβίλλη (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία)

Έχουν γίνει τα ματς:

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ντόρτμουντ(Γερμανία) 1-0

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 4-0

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 5-1

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Νάπολι (Ιταλία) 3-1

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 7,8,14 και 15 Μαρτίου.
***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 

~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 18 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-18-2017.html .-
~ *  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή  19  Φεβρουάριος  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .......  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-19-2017.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 18  και 19  Φεβρουαρίου  2017
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/18-19-2017-18022017-17.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ......  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/news-20-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/02/news-21-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη  22 Φεβρουαρίου 2017 :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-22-2017.html .-


***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  

1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3452   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3451  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.147  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου