Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Μαρτίου  2015  :


~ 12 Μαρτίου 
Γρηγορίου πάπα Ρώμης του Διαλόγου (†604), Θεοφάνους ομολογητού (†818), Συμεώνος του νέου Θεολόγου (1) († 1022). Φινεές του δικαίου (†1500 π. Χ). Των εν Περσίδι Μαρτύρων.

(1) O άγιος Συμεών, καταγόταν από την Παφλαγονία και έζησε το 10ο αιώνα. Οι ευσεβείς γονείς του Βασίλειος και Θεοφανώ φρόντισαν για την άριστη εκπαίδευσή του, ενώ συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Κωνσταντινούπολη, υπό την κηδεμονία του θείου του, ο οποίος κατείχε μεγάλο αξίωμα στην Αυλή. Μετά το θάνατό του θείου του, εγκατέλειψε την Αυλή και εισήχθη στη περιώνυμη Μονή του Στουδίου, όπου ασχολήθηκε επισταμένως με τις θεολογικές μελέτες και μαθήτευσε κοντά στον ομώνυμο ηγούμενο του Συμεών. Λίγο αργότερα συναντάμε τον νεαρό Συμεών στην Μονή του Αγ. Μάμαντα, όπου εκάρη μοναχός και στη συνέχεια εκλέγεται ηγούμενος. Όταν όμως επιδίωξε να επιβάλει τούς μοναχικούς κανόνες του Μεγ. Βασιλείου, συνάντησε ζωηρή αντίδραση και παραιτήθηκε για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις θεολογικές του μελέτες. Κατηγορήθηκε άδικα από τον Μητροπολίτη Νικομήδειας Στέφανο, ότι εόρταζε μόνος του χωρίς συνοδική αναγνώριση, ως άγιο το γέροντά του Συμεών, γεγονός πού του κόστισε ταλαιπωρίες και κακουχίες έξι χρόνων. Τελικά, διατάχθηκε να πάει στο μοναχικό παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στην Ασιατική όχθη της Προποντίδας, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη σε γεροντική ηλικία. Από τις περίφημες πραγματείες σώζονται 92 λόγοι, 282 πρακτικά και θεολογικά κεφάλαια καθώς και θρησκευτικά ποιήματα. Για την θεολογική του κατάρτιση και δεινότητα ονομάσθηκε Νέος Θεολόγος.
~ 12/03 Την ωραιότητα της Παρθενίας Σου - www.agioritikovima.gr : http://youtu.be/0GSc5rYzVu8 ,


***  Η Google απογειώνει την Καλαμάτα ως τουριστικό προορισμό         
     
Έρχεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 23 Μαρτίου
 Μετά την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online», που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, όπου περισσότερες από 650 τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Google, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το ΣΕΤΕ, ανακοίνωσε χθες την επέκταση της πρωτοβουλίας στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα και την Αττική.
  Σημαντική η ευκαιρία
Ο τουρισμός είναι ένας τομέας μείζονος σημασίας για την Ελλάδα. Το 2014 εκτιμάται πως συνεισέφερε άμεσα περίπου 17 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 20,5% του ΑΕΠ και το 20% της απασχόλησης, όπως τονίστηκε. Η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη είναι σημαντική, καθώς μια αύξηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του ελληνικού τουριστικού κλάδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 3%, δημιουργώντας έως και 100.000 νέες θέσεις απασχόλησης, ανάφερε ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Google Ελλάδας, Διονύσης Κολoκοτσάς.
  Χαμηλές οι αφίξεις
μέσω διαδικτύου
Το διαδίκτυο έχει διεισδύσει πλέον σημαντικά στον τομέα του τουρισμού, με το 51% των νοικοκυριών της Ε.Ε. να το χρησιμοποιούν για τα ταξίδια τους. Στην Ελλάδα, μόνο το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων προέρχεται μέσω του διαδικτύου, λόγω της χαμηλής διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, περίπου το 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας τη δυνατότητα αύξησης των αφίξεων πέραν της κύριας τουριστικής περιόδου.
Με την επέκταση της πρωτοβουλίας, οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν για τις διεθνείς τάσεις αναζήτησης των βασικών τουριστικών αγορών της Ελλάδας αλλά και του κάθε επί μέρους προορισμού, καθώς και για βέλτιστες τεχνικές που αφορούν στη διαδικτυακή τους παρουσία.
Επιπλέον, θα λάβουν υποστήριξη για τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μάρκετινγκ προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους.
H Google επεκτείνει την πρωτοβουλία με εκδηλώσεις σε Καλαμάτα και Μύκονο στις 23 και 27 Μαρτίου, αντίστοιχα, καθώς και σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Αθήνα στις 16, 21, 24 και 29 Απριλίου, αντίστοιχα.
Όλες οι τοπικές επιχειρήσεις- άμεσα ή έμμεσα σχετιζόμενες με τον τουρισμό- μπορούν να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εκδηλώσεις μέσω της ιστοσελίδας g.co/GrowGreekTourism.

*** Για ηθική αυτουργία απολογείται η 45χρονη θετή μητέρα          
     
Έρευνες και κατασχέσεις στα γραφεία γιατρού και συμβολαιογράφου
Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράνομη υιοθεσία με αθέμιτο όφελος άσκησε ο εισαγγελέας Καλαμάτας στην 45χρονη γυναίκα από την Αθήνα, που «αγόρασε» το 8 ημερών βρέφος από την 24χρονη Βουλγάρα, έπειτα από διαμεσολάβηση της 35χρονης ομοεθνούς της και της 56χρονης Καλαματιανής γυναικολόγου.
Μάλιστα, αύριο αναμένεται να εμφανισθεί ενώπιον της ανακρίτριας Καλαμάτας για να δώσει εξηγήσεις για την πράξη της.
Στο μεταξύ, χθες απολογήθηκε για αρκετές ώρες στην ανακρίτρια η 56χρονη γυναικολόγος και στη συνέχεια, με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κατηγορία που τη βαρύνει δεν προβλέπει προφυλάκιση. Η 56χρονη πρέπει να καταβάλει ως εγγύηση 10.000 ευρώ, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 

*** Στον τελικό Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Μαθητές της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά προκρίθηκαν στον τελικό του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Young Business Talents. Πρόκειται για έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Εταιρείας NIVEA και PRAXIS MMT και αφορά ένα διαδικτυακό παιχνίδι στρατηγικής στα Οικονομικά, όπου οι μαθητές λαμβάνουν αποφάσεις διοίκησης, marketing, λογιστικών, κοστολόγησης και συναγωνίζονται κάθε εβδομάδα με άλλες τέσσερις ανταγωνίστριες εταιρείες. Μελετούν τη συμπεριφορά τους αγοράζοντας έρευνες αγοράς και καταστρώνουν business plan, ώστε να αναδειχθούν κάθε φορά οι καλύτεροι (να έχουν, δηλαδή, τη μέγιστη κερδοφορία έναντι των ανταγωνιστών). Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 2014 και έφθασε έως τα ημιτελικά στις 24 Φεβρουαρίου 2015, όταν και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τον Εθνικό Τελικό. Οι 15 καλύτερες ομάδες από κάθε Περιφέρεια μαζί με τους καθηγητές τους θα διαγωνιστούν σε πραγματικό χρόνο στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο του Μετς. Μέσα σε αυτές είναι και η ομάδα “GNK” με τους Γιώργο Πουλίτση, Βασίλη Βαμβακά, Νίκο Αντωνόπουλο και Κωνσταντίνο Ταχμαζίδη, μαθητές της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που ξεχώρισαν ανάμεσα στις 56 ομάδες της Περιφέρειάς μας. -

***  Παύει να ισχύει από τις φετινές εξετάσεις η Τράπεζα Θεμάτων 

 Επανέρχεται το 9,5 ως βαθμός προαγωγής - Ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αποκλειστικά από τους διδάσκοντες στο μάθημα θα ορίζονται τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Βάσει της εγκυκλίου, παύει να ισχύει επομένως από την εξεταστική περίοδο Μαΐου - Ιουνίου 2015 η επιλογή τους κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων. Παράλληλα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ενώ ο βαθμός προαγωγής των μαθητών στη Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στον βαθμό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων. www.protothema.gr  - 

*** Ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ για απομονωμένες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας

Η Κοινωνία της Πληροφορίας, μέσω του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, προωθεί την ανάπτυξη ασύρματου δικτύου για την παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης στο internet, σε αγροτικές – κυρίως απομακρυσμένες - περιοχές του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμος, απαντώντας θετικά σε σχετικό αίτημα, θα συνδράμει στο εγχείρημα αυτό, παρέχοντας βοήθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Όταν το δίκτυο αυτό αναπτυχθεί, θα αποκτήσουν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των εξής οικισμών του Δήμου Καλαμάτας: Αλαγονία, Μαχαλάς, Αρτεμισία, Περιβολάκια, Ελαιοχώρι, Καρβέλι, Αγία Τριάς, Κάτω Καρβέλι, Λαδά, Σπιτάκια, Κατσαραίικα, Ξεροκάμπι, Νέδουσα, Πηγές, Άγιος Φλώρος, Χριστοφιλαίικα, Άγριλος, Βελανιδιά, Κρασοπούλα, Σταματινού, Πελεκητό, Κάτω Άμφεια, Μονή Γαρδικίου, Άνω Άμφεια, Πολιανή, Λαίικα. - 

*** Η Δημοτική Αστυνομία ξανάρχεται

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει και άμεσα, καθώς σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα. Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας επισπεύδεται μετά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης και ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος. Για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας πίεζε και η ΚΕΔΕ, η οποία είχε αποστείλει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα οι δημοτικοί αστυνομικοί που μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών περιγράφουν τις συνθήκες εργασίας τους στην ΕΛΑΣ η οποία -όπως αναφέρουν- δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της Δημοτικής Αστυνομίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάστηκε τις προτάσεις των φορέων της αυτοδιοίκησης καθώς και τα αιτήματα των πρώην δημοτικών αστυνομικών και αποφάσισε την επίσπευση της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τις αρχές Μαΐου. Τη σχετική διάταξη διαμόρφωσε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την οποία απέστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που προετοιμάζει ο κ. Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάταξη για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας προβλέπεται η μετάταξη του συνόλου των πρώην δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία και η επιστροφή τους στους δήμους όπου εργάζονταν. Παράλληλα θα ενταχθούν στο δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και περίπου 100 υπάλληλοι που δεν τοποθετήθηκαν σε άλλες θέσεις. Η διαδικασία της μετάταξης και της επανατοποθέτησης αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Μαΐου 2015 και θα ξεκινήσει με προτεραιότητα τους μεγάλους δήμους με την κατάργηση των θέσεων των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. Οι υπάλληλοι θα μεταταχθούν σε θέσεις του κλάδου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι προτείνεται να μεταταχθούν κατά προτεραιότητα στους δήμους από τους οποίους προήλθαν, με πράξη μετάταξης που εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο του οικείου δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής τους κάλυψης για το 2015 προτείνεται από την ΚΕΔΕ να καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών με μεταφορά των αντίστοιχων πόρων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι αρμοδιότητες θα είναι οι παλιές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας με τη διάρθρωση που είχε ανά δήμο πριν από την κατάργησής της. Υπάρχει επίσης και η πρόταση από την ΚΕΔΕ μετά τη συμπλήρωση συνολικής υπηρεσίας ενός υπαλλήλου δέκα ετών στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας ενός ή περισσότερων δήμων να επιτρέπεται η μετάταξή του σε άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα συνεισφέρει όχι μόνο στην ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας σε επίπεδο δήμου, αλλά κυρίως στην αύξηση των εσόδων στα ταμεία των ΟΤΑ, καθώς θα ενισχυθεί ο έλεγχος της στάθμευσης των αυτοκινήτων κυρίως στις μεγάλες πόλεις όπου το πρόβλημα έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ, www.ethnos.gr . - 

***   Η επιστροφή των παραδοσιακών ποικιλιών στόχος των γεωπόνων του ΤΕΙ          
       
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου, την οποία διοργάνωσε το Ίδρυμα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελαίας.
Το εντυπωσιακό στην ημερίδα, με τίτλο «Παραδοσιακές Ποικιλίες Λαχανικών και Αυτοφυών Ειδών», ήταν η μεγάλη προσέλευση ατόμων όλων των ηλικιών, είτε επαγγελματίες του χώρου είτε απλοί καλλιεργητές.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ. Δημόπουλος, ενώ χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Μανιάτης. Το «παρών» έδωσε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργίας κ. Κυριακόπουλος.
Η ημερίδα ξεκίνησε με ομιλία του γεωπόνου- βιοτεχνολόγου, Παναγιώτη Κάτσαρη, σχετικά με το θέμα της κομποστοποίησης και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια, ενώ μίλησε για το δίκτυο που υπάρχει στην πόλη.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Μυρτώ Φοίφα, που έδωσε έμφαση στη σημασία της διατήρησης και επέκτασης των παραδοσιακών σπόρων, κάτι που προσπαθεί με τους Ανώνυμους Σποροφύλακες στο Κτήμα «Φοίφα», ενώ μίλησε και για τη σημασία που έχει για τον κόσμο να γνωρίζει τι πραγματικά είναι αυτό που τρώει.
Ακολούθησε ομιλία του καθηγητή Εφαρμογών του ΤΕΙ, Κωνσταντίνου Δελή, που αναφέρθηκε στην καλλιέργεια παραδοσιακών ποικιλιών στο ΤΕΙ, αλλά και στις έρευνες από το Ίδρυμα, ώστε να διαπιστωθούν αλλοιώσεις που έχουν προκύψει από υβρίδια φυτών, καθώς και στην καλλιέργεια αυτών.
Το λόγο μετά πήρε ο Αναστάσιος Κώτσιρας, επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ, που μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στο Ίδρυμα στην καλλιέργεια χοντροκατσαρής ντομάτας, μια ποικιλία που οι άνθρωποι του Ιδρύματος προσπαθούν να εντάξουν στον Εθνικό Κατάλογο.
Τέλος, μίλησε ο Επαμεινώνδας Κάρτσωνας, επίκουρος καθηγητής, για την αξιοποίηση των αυτοφυών ειδών της ελληνικής χλωρίδας.  Π.Μπ. 
 
*** Χαλάζι χθες το πρωί στη Χρυσοκελλαριά, έκανε το χωριό να μοιάζει χιονισμένο (φωτογραφίες) 

 
Έτριβαν τα μάτια τους χθες το πρωί οι κάτοικοι της Χρυσοκελλαριάς για να πειστούν ότι βρίσκονταν στο χωριό τους και όχι σε κάποιο χωριό της Βόρειας Ελλάδας. Κι αυτό, γιατί στις 7.00 το πρωί καταγράφηκε χαλαζόπτωση, με το χαλάζι να είναι μεγέθους στραγαλιού. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ευνόησαν την κατάσταση και το χαλάζι έφτασε σε ύψος 5 -10 πόντων, δίνοντας την εικόνα χιονόπτωσης, όπως ανέφερε μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος της Κοινότητας, Ν. Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι 50 χρονών και δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, παρατηρώντας ταυτόχρονα πως έχει χιονίσει και μερικές φορές. Εξαιτίας του φαινομένου, οι μαθητές δεν πήγαν στα σχολεία τους. Ο οδηγός του λεωφορείου που τα μεταφέρει, αφού κατάφερε να φτάσει στο χωριό για να τα παραλάβει, φοβήθηκε με την αναχώρησή του για τη σωματική τους ακεραιότητα (είναι ιδιαίτερα κατηφορικό το έδαφος) και επέστρεψε για να αποβιβάσει τα παιδιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας, δεν αποκλείεται η χαλαζόπτωση να έχει προκαλέσει βλάβες στην αγροτική παραγωγή και κυρίως στις ελιές, καθώς είναι το διάστημα που ανθίζουν.Χ.Χ. -  

***   Ο σεβασμός του δημόσιου χώρου (φωτογραφίες)          
       
Ας είμαστε ειλικρινείς και σαφείς. Δεν υπάρχει στην Καλαμάτα, στη χώρα μας, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, κουλτούρα σεβασμού του δημόσιου χώρου.
Οι εικόνες που δημοσιεύουμε από τον ποδηλατόδρομο στις οδούς Τσαμαδού και Ναυαρίνου είναι ένα ακόμη δείγμα της γενικότερης βίας που κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας, στη συμπεριφορά μας, η οποία, δυστυχώς, δε βλέπω να σταματά πουθενά.
Το ερώτημα είναι: Ποιος παίρνει την απόφαση ότι του ανήκει ο δημόσιος χώρος και μπορεί να τον οικειοποιείται; Με ποιο δημοκρατικό δικαίωμα κάποιος αλλοιώνει κάτι που ανήκει σε όλους τους πολίτες;
Και βεβαίως, η κυριαρχία της «βαρβαρότητας» δεν είναι θέμα των τελευταίων πέντε χρόνων και της οικονομικής κρίσης...  Α.Π. 
 
*** Πολύ κακό για το τίποτα μεταξύ Τσώνη – Αναστασόπουλου          
     
«Μονομαχία» με αφορμή την προμήθεια ελαστικών
Ένταση προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης
Η οφειλόμενη από προηγούμενη συνεδρίαση απάντηση του αντιδημάρχου Χρ. Καρύδη σε ερώτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στ. Αναστασόπουλου, σχετικά με τον απολογισμό του 2014, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, που οδήγησαν σε μία άνευ προηγουμένου ένταση, προχθές, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Ο δήμαρχος Γ. Τσώνης και ο κ. Αναστασόπουλος διασταύρωσαν αρκετές φορές τα ξίφη τους, ενώ η συνεδρίαση πήρε τέτοια τροπή, που ανάγκασε τον πρόεδρο Χρ. Χριστόπουλο να τη διακόψει, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Όλα αυτά, επειδή ο κ Τσώνης μίλησε για προμήθειες που έχουν γίνει χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προκαλώντας σφοδρή αντιπαράθεση, φτάνοντας στο σημείο να πει: «Θέλετε να γλιτώσετε το κεφάλι σας, για να πάνε στη φυλακή άφταιγοι».
  Ενημέρωση και αντεγκλήσεις
Ο κ. Καρύδης, προ ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε, όπως είχε υποσχεθεί, για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στις 31 Δεκεμβρίου 2014, με σαφέστατες αιχμές κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για σπατάλες (μεγάλη αύξηση στα ποσά για επέκταση του ηλεκτροφωτισμού), μη συλλογή χρημάτων (λόγω της μη λειτουργίας της επιτροπής ελέγχου του Δήμου μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας) και τη μη λειτουργία αποθήκης στο Δήμο.
Απαντώντας ο τέως δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος υπεραμύνθηκε του νοικοκυρέματος του Δήμου επί της δημαρχοντίας του, με αποτέλεσμα να υπάρξει και ένα σοβαρό ταμειακό υπόλοιπο, ενώ δήλωσε πως η παράταξή του είναι υπερήφανη για τη διαχείριση του Δήμου και την οικονομική της πολιτική. Εξέφρασε δε την άποψη πως πρόκειται για προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει την εικόνα ότι παρέλαβε καμένη γη, προκειμένου να δικαιολογήσει τη μη υλοποίηση όσων έχει υποσχεθεί προεκλογικά.
«Θα απολογείστε στη συνέχεια για το νοικοκυριό του Δήμου. Ο κ. Αναστασόπουλος θέλει να μας κάνει μάθημα νοικοκυροσύνης», ανταπάντησε ο δήμαρχος Γ. Τσώνης, τονίζοντας με τη σειρά του πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε φτιάξει καν αποθήκη, ώστε να ελέγχεται τι μπαίνει και τι βγαίνει. «Βρήκα μια κατάσταση, λαϊκά, “μπάτε σκύλοι… αλέστε”… Αυτή τη νοικοκυροσύνη παρέδωσε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δέχεται στο γραφείο του συνεχώς προμηθευτές που του ζητούν χρήματα για προμήθειες που έχουν γίνει, χωρίς να μπορεί να τους ικανοποιήσει, επειδή δεν υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά.
«Δε σας έχουν ενημερώσει οι σύμβουλοί σας; Ο κ. Γαλιάτσος και ο κ. Μπρατσιάκος», ρώτησε τον τέως δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε άγνοια. «Δεν ξέρεις; Με προκαλείτε… Αν θέλετε να γλιτώσετε το κεφάλι σας και να μπουν φυλακή άφταιγοι…», συνέχισε και προέτρεψε τόσο τον κ. Γαλιάτσο όσο και τον κ. Μπρατσιάκο να ενημερώσουν τον τέως δήμαρχο.   
  Δ. Γαλιάτσος
Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο κ. Γαλιάτσος, λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα, πως είχε επισκεφθεί το δήμαρχο στο γραφείο του, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα, τυπικό, όπως ανέφερε, που σχετίζεται με την προμήθεια ελαστικών περί τα τέλη του 2014 σε 21 από τα 62 συνολικά οχήματα διαφόρων κατηγοριών του Δήμου, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ περίπου. Ο τέως αντιδήμαρχος αντέδρασε έντονα στον τρόπο που είχε μιλήσει νωρίτερα ο κ. Τσώνης, λέγοντας πως αφήνει υπονοούμενα ότι «φαγώθηκαν» τα χρήματα και τόνισε ότι τα ελαστικά έπρεπε να αλλαχθούν, γιατί υπήρχαν σοβαροί κίνδυνοι, αλλά δεν υπήρχαν χρήματα. Διαβεβαίωσε ότι υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη αρμόδιου υπηρεσιακού παράγοντα για την αντικατάσταση των ελαστικών από προμηθευτή που επιλέχθηκε έπειτα από έρευνα αγοράς, με το σκεπτικό ότι η δαπάνη θα εγγραφόταν στον προϋπολογισμό του 2015, αφού θα πίστωνε ο προμηθευτής το Δήμο, και αφού αυτός έδωσε τη σχετική επιβεβαίωση, αλλάχθηκαν τα ελαστικά, κάτι που ήταν αίτημα όλων των οδηγών του Δήμου. «Πού είναι το μεμπτό; Καιγόμασταν. Δεν κλέψαμε, δε ζημιώσαμε το Δήμο, ούτε ένα σεντς», σχολίασε. 
Ανταπαντώντας ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων, θέτοντας θέμα πληρωμής του προμηθευτή, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Ωστόσο, δεν αμφισβήτησε την αντικατάσταση των ελαστικών, αν και, όπως είπε, θα ζητήσει σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις από τους οδηγούς των οχημάτων.
  «Σόου»
«Αυτό το σόου δεν είναι αντικείμενο που έπρεπε να μας απασχολεί. Γιατί ο κ. Πλεμμένος (υπάλληλος του Δήμου)  είπε στην αρχή αλλάξτε τα και μετά όχι; Δεν μπορεί να λέει ναι και μετά να ανακαλεί», παρενέβη ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ από τη δική του την πλευρά ο τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ι. Μπρατσιάκος, μίλησε για τυπικές παρατυπίες που γίνονται για να λειτουργήσει ο Δήμος. «Τυπολατρικά έχει δίκιο ο κ. Τσώνης», συνέχισε και πρότεινε να γίνει έλεγχος αν τοποθετήθηκαν τα λάστιχα ή όχι. Αλλιώς, η Δημοτική Αρχή να μην ανασύρει το θέμα δημοσίως.
Παρεμβαίνοντας ο Κ. Αποστολόπουλος είπε πως αυτά είναι τα αποτελέσματα του Μνημονίου, που αποσκοπεί στο να διαβληθούν οι δημόσιες υπηρεσίες στα μάτια του κόσμου.
«Μην ταλαιπωρείτε τον προμηθευτή. Διασταυρώστε ότι έγινε η προμήθεια και πληρώστε», ήταν η προτροπή του κ. Αναστασόπουλου προς τη Δημοτική  Αρχή, ενώ ακολούθησε η πρόταση του αντιδημάρχου Κ. Γεωργακόπουλου, στο πλαίσιο κατευνασμού της έντασης, να συγκροτηθεί επιτροπή που θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να ξεπεραστεί το πρόβλημα.
  Διακοπή συνεδρίασης, λήξη του θέματος 
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, όταν κλήθηκε από τη μείζονα μειοψηφία να απαντήσει στο αν επιμένει στον υπαινιγμό του κατά του πρώην δημάρχου, είπε πως δε μίλησε για φυλακές και παρέπεμψε στα πρακτικά της συζήτησης, πλήρες αντίγραφο των οποίων ζήτησε ο κ. Αναστασόπουλος.
Λίγο αργότερα, λόγω της έντασης, με τον κ. Αναστασόπουλο να διαμαρτύρεται λέγοντας πως «πετάτε λάσπη» και τον Αναστ. Παπαγεωργίου να διαμαρτύρεται για απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου, ο οποίος του είπε «δεν πας καλά», η συνεδρίαση διακόπηκε.
Με τη συνέχισή της, εμφανώς σε πιο ήρεμους τόνους, ο κ. Τσώνης ανέφερε πως δεν υπάρχει θέμα μη τοποθέτησης των ελαστικών, αλλά ήταν ζήτημα προβληματισμού του για την υπόδειξη του τρόπου πληρωμής του προμηθευτή. «Θα έρθει και άλλο τέτοιο φαινόμενο. Θα πρέπει να μου υποδείξετε τι θα κάνω για να το κάνω και στο μέλλον», είπε και το θέμα σταμάτησε εκεί, αφού όμως το Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσε επ’ αυτού για σχεδόν δύο ώρες.      Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
***  Σε έκτακτη ανάγκη μέχρι το Μάιο κηρύχθηκε ο Δήμος Οιχαλίας         
     
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Οιχαλίας με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, μετά τις  καταστροφικές ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις της Παρασκευής 6 και του Σαββάτου 7 Μαρτίου.
Η κήρυξη ισχύει μέχρι τις 30 Μαΐου 2015, οπότε και θα γίνει άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Ο δε συντονισμός των ενεργειών ανατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο μεταξύ, από το Δήμο Οιχαλίας παρακαλούνται οι κάτοικοι όπως συμπληρώσουν γραπτή αίτηση για τυχόν ζημιές που υπέστησαν οι ιδιοκτησίες τους (οικίες, οικοσκευές, ποιμνιοστάσια, αποθήκες, επιχειρήσεις, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο) από τα πλημυρρικά φαινόμενα.
Οι αιτήσεις καταγραφής των καταστροφών της κακοκαιρίας της 5ης και 6ης Μαρτίου θα συμπληρώνονται και θα υποβάλλονται στα ΚΕΠ του Δήμου άμεσα σε ειδικό έντυπο καταγραφής.
Η ανακοίνωση και το έντυπο καταγραφής είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα του Δήμου: www.dimosoichalias.gr. -
 
***  Καλαμάτα δεν είναι μόνο η πλατεία          
     
Απαράδεκτη είναι η εικόνα περίπου στο τέλος της οδού Φαρών. Το δυσάρεστο για το Δήμο Καλαμάτας που θεωρεί τον εν λόγω δρόμο τουριστικό, λόγω του ότι από εκεί ανεβαίνουν προς την πόλη οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται κατά καιρούς, όπως π.χ. χθες, είναι ότι δίνει την εικόνα τριτοκοσμικής πόλης.   Συμφωνείτε, κύριε δήμαρχε; Δ.Γ. 
 
*** Σε κατάσταση πολιορκίας η Καλαμάτα από τη μόλυνση των Πυρηνελαιουργείων 

ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Την παρέμβαση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, για το σοβαρότατο ζήτημα επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές πυρηνελαιουργείων στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, ζήτησε με έγγραφό του ο δήμαρχος Π. Νίκας. Το έγγραφο, που κοινοποιείται σε συναρμόδιους υπουργούς, βουλευτές και άλλους αποδέκτες, έχει ως εξής: «Η ατμόσφαιρα στην πόλη της Καλαμάτας και σε μεγάλο μέρος του Δήμου μας, κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Ασπροχώματος, Σπερχογείας, Αντικαλάμου, Λαιΐκων, αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Θουρίας και Αρφαρών, επιβαρύνεται επί πολλές εβδομάδες και ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, από ατμούς και οσμές που προέρχονται από πυρηνελαιουργεία. Τα πυρηνελαιουργεία αυτά βρίσκονται αφενός μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, αλλά και στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά. Οι επιπτώσεις είναι δυσμενείς, αφενός, στις καθημερινές δραστηριότητες κατοίκων και επισκεπτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά ανθρώπους με προβλήματα υγείας (αναπνευστικά και άλλα) και, αφετέρου, στην τουριστική δραστηριότητα, αφού το νέφος καπνών και οσμών φθάνει εύκολα ακόμη και στο διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, προκαλώντας πολύ αρνητική πρώτη εντύπωση στους τουρίστες. Φυσικά, η ίδια κατάσταση επηρεάζει αρνητικά και τα ξενοδοχεία της Καλαμάτας και της περιοχής της, απειλώντας να ανακόψει την εξαιρετική δυναμική που αναπτύσσεται στον τουριστικό τομέα, δεδομένων των διαμαρτυριών εξαιτίας της δυσοσμίας, από πλευράς όσων επισκέπτονται την περιοχή μας. Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας κατέθεσε τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 στον Εισαγγελέα Καλαμάτας αναφορά - διαμαρτυρία, σχετικά με το θέμα, η οποία επισυνάπτεται. Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, από τη Δημοτική Αρχή κατετέθη στον εισαγγελέα Καλαμάτας αναφορά – μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία, σε εφαρμογή αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, που επίσης επισυνάπτονται. Η κατάσταση αυτή, που προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, στην οικονομική ζωή και την τουριστική ανάπτυξη και προοπτική της Καλαμάτας και της περιοχής της, προκαλεί πολλά δημοσιεύματα και εκπομπές στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, καθώς οι διαμαρτυρίες των πολιτών και των επιχειρηματιών είναι έντονες και καθημερινές. Προσβλέπουμε σε σας και στην άμεση παρέμβασή σας, όσον αφορά σ’ αυτό το σοβαρότατο θέμα και παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, σχετικά με τη διερεύνηση του ζητήματος, ιδίως ως προς την τήρηση των όρων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που διέπουν τη λειτουργία αυτών των μονάδων, αλλά και κάθε άλλου συναφούς θέματος». Α.Π. - 
 
***Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Κύπελλο Ελλάδος: ΑΕΚ- Ολυμπιακός, εισβολή φιλάθλων προκάλεσε διακοπή του αγώνα (βίντεο)

Το γκολ με το οποίο ο Χάρα άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο 89ο λεπτό, τον πανηγυρισμό του Βίτορ Περέιρα, αλλά και το πώς προκλήθηκε η διακοπή του αγώνα. Ένα "χρυσό" γκολ πέτυχε ο Φράνκο Χάρα στο 89ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, καθώς όπως φαίνεται θα δώσει στον Ολυμπιακό την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Δείτε τη φάση, καθώς και τον πανηγυρισμό του Περέιρα, αλλά και το πώς προκλήθηκε η διακοπή του αγώνα - 
Βίντεο  1  : ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 Εισβολή οπαδών και διακοπή Κυπελλο Ελλάδας {11/3/2015} https://youtu.be/C0WxC6rlHrg  .-
Βίντεο 2 :

Βίντεο 3 : ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΉ  , https://youtu.be/eIXlEa8RCXo  .-
**  ΑΕΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1 .-
το γκόλ : στο  89΄ Χάρα ,  και οριστική διακοπή αγώνα λόγω επεισοδίων από διαιτητή Καλογερόπουλο .-
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Μάνταλος, Μπακάκης, Πλατέλλας - Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Κασάμι
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67΄ λ.τρ. Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81΄ Ρόβας), Αραβίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς (65΄ Φορτούνης), Μανιάτης (52΄ λ.τρ. Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄ λ.τρ. Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα

***   ~ Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015  για το Champions League   :
Τσέλσι (Αγγλία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)κ.α 1-1 , παράταση 2-1 ,(1-1)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 7-0 .-  (0-0)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 1-2 (18/3)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-1 (18/3)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 1-0 (17/3)
Άρσεναλ (Αγγλία)-Μονακό (Γαλλία) 1-3 (17/3)
 
*** Προκρίνονται στους 8  Στο Champions League  (Τρίτη 10/03/2015)
 ΣΑΛΚΕ -ΡΕΑΛ  4-3  {προκρίνεται η ΡΕΑΛ}.-  ( 1ος  αγώνας 0-2.).-
ΠΟΡΤΟ -ΒΑΣΙΛΕΙΑ  4-0 .- { προκρίνεται η ΠΟΡΤΟ}.- (1ος αγώνας 1-1).-


*** Πληρώνει το πρόστιμο και παίζει με Αχαϊκή η Καλαμάτα         
     
Τα πρόστιμα τα οποία της έχουν επιβληθεί από παλαιότερους αγώνες, όπως επίσης και αυτών του Νίκου Κουρμπανά και του Ευτύχη Τασιόπουλου, καλείται να καταβάλει σήμερα η διοίκηση της Καλαμάτας, πληρώνοντας ένα ποσό που πλησιάζει ή και ξεπερνά τις 3.000 ευρώ. Είναι δεδομένο ότι θα καταβληθούν τα χρήματα, με τη διοίκηση να βάζει και πάλι το χέρι στη τσέπη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπήρχε ορατό το σενάριο ματαίωσης του Κυριακάτικου αγώνα με την Αχαϊκή. Δεν υφίσταται πάντως τέτοιο σενάριο, αφού οι άνθρωποι της διοίκησης θα καταβάλουν στην ΕΠΟ τα χρήματα τα οποία αντιστοιχούν στα σχετικά πρόστιμα και η ομάδα επικεντρώνεται στο ματς της Κυριακής και την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου εντός έδρας τριπόντου.
Ο Μιχάλης Καβαλιέρης ξεκίνησε από χθες την προετοιμασία της ομάδας για το Κυριακάτικο ματς, με την προπόνηση να γίνεται στο Δημοτικό Στάδιο, περιλαμβάνοντας μπάλα αλλά και φυσική κατάσταση. Και το σημερινό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο, με τους ρυθμούς ν’ ανεβαίνουν και το βλέμμα να στρέφεται αποκλειστικά στην Αχαϊκή. Ο 49χρονος τεχνικός δεν υπολογίζει τον τραυματία Μούζο αλλά και τον ανέτοιμο Κεϊτά, που αρχίζει σιγά σιγά ν’ ανεβάζει  στροφές, περιμένοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη συμμετοχή του Νιφορόπουλου, που χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα εξαιτίας ενός κτυπήματος στον αστράγαλο από το ματς της περασμένης αγωνιστικής.
Κλείνοντας ν’ αναφέρουμε ότι ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας θα έχει έναν ακόμη συνεργάτη στο τεχνικό επιτελείο, τον οποίο μάλιστα παρουσίασε χθες. Πιθανότατα θα έχει τον ρόλο του σκάουτερ, όντας όμως σε καθημερινή βάση στις προπονήσεις, με περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που έχει ασχοληθεί με την προπονητική και είναι κάτοχος διπλώματος ΟΥΕΦΑ Β΄.
  Οι διαιτητές της 22ης  αγωνιστικής στον 3ο όμιλο
Ανακοινώθηκαν χθες από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, στο πλαίσιο της οποίας η Καλαμάτα υποδέχεται την Αχαϊκή, σ’ ένα παιχνίδι που ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Κουντουριώτης του Συνδέσμου Δυτικής Αττικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους διαιτητές και τους βοηθούς των κυριακάτικων παιχνιδιών…
Καλαμάτα-Αχαϊκή
Κουντουριώτης, Φαρμάκης, Καπρέτσος (Δυτ. Αττικής)
ΑΟ Λουτράκι-Παναρκαδικός
Μανιώτης, Γουργιώτης, Καραθανάσης (Ανατ. Αττικής)
ΠΑΟ Βάρδας-Παναργειακός
Κέκελος, Αντωνόπουλος, Κακατσίδης (Αιτωλοακαρνανίας)
Πανελευσινιακός-Αστέρας Μαγούλας
Νταούλας, Δεληθεοδωρής, Λυμπερόπουλος (Αθηνών)
Αιολικός-Βύζας Μεγάρων
Μπακογιάννης, Λεοντακιανάκος, Μπατζιόπουλος (Αθηνών)
Ερμής Κιβερίου-Δόξα Μανωλάδας
Λαμπαδαρίου, Γκολές, Κιούσης (Πειραιά)       Ν. Μπ.

***
 
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4093   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2388    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 389   video.- 
Σύνολον                                                     8870  βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3585.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 373. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    912/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   306 .-   
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                      
 ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ    

 **  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
 ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-
~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07  Μαρτίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/03/07-2015.html .-
~ Ενημέρωση επικαιρότητα Κυριακή 08  και Δευτέρας 09  Μαρτίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/08-09-2015.html .-
~ Επικαιρότητα ενημέρωση Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/10-2015.html .-
~Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 11  Μαρτίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/03/11-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/03/12-2015.html .-
~

1 σχόλιο:

  1. ~~ Ο θυμός εξευτελίζει τον άνθρωπο .-Όταν έχεις και δεν τρώς , πρέπει να σε δει γιατρός .- Το παιδί της κουφής ποτέ δεν σκούζει .- Ο κάλπικος παράς δε χάνεται .- Το γέλιο μακραίνει τη ζωή .- Η ελευθερία δεν δωρίζεται , κατακτάται .- Αν θέλεις πλούτη και τιμή , να μη κοιμάσαι την αυγή .- Επιθυμεί κανείς , ότι δεν έχει .- Βλέπε πολλά , θαύμαζε λίγα .- Γυναίκα εύκολη , φαγητό χωρίς γεύση .- Το χρέος φέρνει ψεύδος .- Στον μακρινό δρόμο και το άχυρο είναι φορτίο .- Το σπίτι που σε σκέπασε , ποτέ μην το λες καλύβι .- Τα καλά λόγια ρίχνουν τα πιστόλια. .- Η μεγαλοφυΐα πλησιάζει την παραφροσύνη .- Όσα σκεπάζει ο ουρανός , τόσα σκεπάζει η μάνα. .- Τρέμε άνθρωπο που δεν φοβάται το θεό .- Κοίτα τα άπειρον για να δεις την μικρότητά σου .-
    Το βιβλίο είναι ο θησαυρός της γνώσεως .- (Λαϊκές ρήσεις .).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή