Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015  :

 

05/02 ~**Απολυτίκιο Αγ. Αγάθης - 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/RpyUPNwpU2o ,


 *** Η μεγάλη ώρα έφτασε ( Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)
Agios
Η βοήθεια της Ρωσίας στην Ελλάδα. Όλα όσα είπε ο Άγιος Παΐσιος για τον Ευρωπαϊκό πόλεμο και τη θέση της Ελλάδας.
« Μετά την πρόκληση των Τούρκων θα κατέβουν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθούν εμάς.»
«Τότε οι Τούρκοι για να υπερασπιστούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας θα συγκεντρώσουν εκεί κι άλλα στρατεύματα. Όμως θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία κι άλλα έξι- εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: Δεν πάμε κι εμείς πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;»
«Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…Θα βγάλει η ελληνική κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’αυτόν τον πόλεμο,(τον ευρωπαϊκό) χάθηκε».
‘Άλλη φορά έλεγε: “Να έχετε ένα κτηματάκι και λίγο να το καλλιεργείτε. Κοντά σε σας, θα βοηθήσετε και κάποιον που δε θα έχει”.
«Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για την επέκταση των μιλίων από 6 σε 12 μίλια τότε από πίσω θα έρχεται ο πόλεμος. Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα χτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται, έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήσει»
«Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό κόλπο και τα στρατεύματά της θα σταματήσουν έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν 6 μήνες προθεσμία στη Ρωσία να αποσύρει από αυτά τα μέρη, τα στρατεύματά της. Η Ρωσία όμως δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα για να επιτεθούν στους Ρώσους. Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι Παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Εμείς, οι Έλληνες δεν θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο».

*** Στους 31 οι νεκροί από την εποχική γρίπη
Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , ο αριθμός των νεκρών λόγω της γρίπης ανέρχεται στους 31.
Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι νοσηλεύονται 38 άτομα σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ, ενώ εκτιμάται ότι λόγω της έλλειψης κλινών ΜΕΘ, αρκετοί ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους, υποστηριζόμενοι με φορητούς αναπνευστήρες.
Μάλιστα, οι ειδικοί θεωρούν ότι η οριακή κατάσταση του ΕΣΥ σε προσωπικό δεν επιτρέπει την πραγματική αποτύπωση του κύματος γρίπης σε ό,τι αφορά τα περιστατικά.

*** Συγκέντρωση αυτή την ώρα έξω από το ΣτΕ για την εξόρυξη χρυσού
Μέλη της Επιτροπής Αγώνων Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Σήμερα θα δοθεί η απόφαση για την προσφυγή των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της κατασκευής φραγμάτων αποβλήτων σε δύο φυσικά ρέματα από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ/Eldorado Gold.

*** Βούτσης: Αλλαγή του νόμου «Καλλικράτη» και του μοντέλου λειτουργίας Δήμων voutsis
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο του «Καλλικράτη», αλλά και το συνολικό μοντέλο λειτουργίας των Δήμων, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ.
Όπως επεσήμανε στη δήλωσή του ο κ. Βούτσης, το ολοκληρωμένο σχέδιο της νέας κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση θα παρουσιαστεί αμέσως μετά τη ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων, από τον ίδιο τον υπουργό στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
 Στη συνάντηση ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ συμμετείχε από πλευράς δημάρχων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, οι αντιπρόεδροι Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Α. Κοιμήσης, Γ. Ιωακειμίδης και Δ. Μπίρμπας. Μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση ,ήταν η υφυπουργός Μακεδονίας –Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κ. Πουλάκης.
Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση είναι μεταξύ άλλων:

  1. τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και στην «επιστροφή» στα ταμεία των δήμων της χώρας του πρωτογενούς πλεονάσματος, που έχει παρακρατηθεί από τους ήδη μειωμένους πόρους της Αυτοδιοίκησης
  2. την άμεση υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, που αφορά 33.000 θέσεις απασχόλησης
  3. Τι θα ισχύσει στο διάστημα της μεταβατικής περιόδου , μετά την κατάργηση των γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου.
  4. Τη συμμετοχή των δήμων στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, για τα έργα που τους αφορούν, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και τη μεγαλύτερη συνεισφορά του Πράσινου Ταμείου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει έργα ανάπτυξης στους Δήμους.
  5. Τη διασφάλιση της συνέχισης και ολοκλήρωσης δημοτικών έργων που χρηματοδοτούνται από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ και τα οποία κινδυνεύουν με ματαίωση εφόσον δεν ολοκληρωθούν μέχρι στις 31/12/2015, ενώ οι δήμοι θα κληθούν να επιστρέψουν τη χρηματοδότησή τους.
  6. Την παροχή δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού σε μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας, που σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της έλλειψης αυτής.
  7. Την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΔΕ που στόχο έχει την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δήμων και ιδιαίτερα των μικρών σε μέγεθος πληθυσμού , με το οποίο ζητά να δοθεί η δυνατότητα καταβολής εξόδων σε όλους τους αντιδημάρχους, να καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης δημοτικών συμβούλων σε καλλικρατικούς δήμους. Καθώς και να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης ειδικών συνεργατών και συμβούλων σε όλους τους δήμους της χώρας σε αριθμό αντίστοιχο με αυτό των αντιδημάρχων.
  8. Την παράταση της προθεσμίας για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων των Δήμων
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης τόνισε: «Είχαμε μια πρώτη , διερευνητικού χαρακτήρα συνάντηση, με την νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Καταθέσαμε τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για μια σειρά από ζητήματα. Συμφωνήσαμε με τον κ. Υπουργό να περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης και την παρουσίαση των προγραμματικών της δηλώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να αναζητήσουμε τρόπους επίλυσης των θεμάτων που μας απασχολούν. Προσβλέπουμε σε μια ειλικρινή συνεργασία, προς όφελος της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών. Περιμένουμε τον κ. Βούτση τις επόμενες ημέρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. για να έχουμε μια περισσότερο αναλυτική συζήτηση, παρουσία όλων των μελών μας ».

 *** Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση
Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, την επανεξέταση φοροαπαλλαγών καθώς και τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας (ΦΜΠ) άνω των 300.000 ευρώ, εξετάζει η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», όσοι κατέχουν ακίνητα, οικόπεδα, γαίες , έργα τέχνης, τραπεζικές καταθέσεις, επενδυτικά προϊόντα, αλλά και όσοι κάνουν δήλωση στη χώρα, οι οποίοι κατέχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό (αφού ληφθεί υπόψη και η φορολόγηση τους εκτός Ελλάδας), θα φορολογηθούν με φόρο μεγάλης περιουσίας, βάσει του περιουσιολογίου.
Όσον αφορά στον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων, δεν θα χρησιμοποιηθούν οι αντικειμενικές αλλά οι πραγματικές αξίες, οι οποίες θα ενημερώνονται σε ετήσια βάση.
Επιπλέον, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, το οποίο θα διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τις οικογένειες με δυο παιδιά και τέλος στα 19.000 ευρώ με τρία παιδιά. Οι εκπτώσεις φόρου θα παρέχονται με βάση το εισόδημα του καθενός και με διαφορετικούς συντελεστές.
Όσον αφορά τους έμμεσους φόρους, προτείνεται μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ, χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ για τα βασικά είδη διατροφής, την εστίαση, τις παιδικές τροφές, τα είδη προσωπικής ανάγκης ατόμων με αναπηρία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ακόμη θα εξεταστεί από μηδενική βάση το σύνολο των 700 φοροαπαλλαγών και ειδικών καθεστώτων που ισχύουν σήμερα και κοστίζουν στον προϋπολογισμό 3,6 δισ. ευρώ.
Ειδική φορολογία θα επιβληθεί και στα είδη και στις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης - κατανάλωσης, όπως σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες και αυτοκίνητα.

 *** Ν.ΣΜΥΡΝΗ: Εντοπίσθηκε (τελικά) η προκήρυξη για την πρεσβεία του Ισραήλ
Της Νάντιας Αλεξίου
Από τηλεφωνική αναγγελία στην «Εφ.Συν» άγνωστος, προσδιόρισε το χώρο στον οποίο εγκαταλείφθηκε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας του Ισραήλ.
Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, ενημερώθηκε από την Εφ.Συν. προκειμένου να εντοπίσουν κείμενο της προκήρυξης. Το 19 σέλιδο κείμενο εντοπίσθηκε σε κάδο απορριμμάτων (03/02-23.00) αποθηκευμένο σε Usb, με την ΟΛΑ να έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, όπως είχε προκύψει από την βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες.
Συντάκτες της εφημερίδας είχαν προηγουμένως δεχθεί τηλεφώνημα (03/02- 20.30)και μετέβησαν στη συμβολή των οδών, χωρίς να εντοπίσουν την προκήρυξη και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Πρόκειται για τη δεύτερη «ασυνεννοησία» με παραλήπτες τηλεφωνικής αναγγελίας για παραλαβή προκήρυξης , τους συντάκτες της Εφημερίδας των Συντακτών.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ως δράστες της ένοπλης επίθεσης, εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ, στο Ν. Ψυχικό (12/12-03.03)εν μέσω καταρρακτώδους βροχής είχε προσδιορισθεί από τη βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια .
Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 54 κάλυκες διαμετρήματος 7.62 mm, ενώ δύο ακόμη κάλυκες εντοπίστηκαν σε φρεάτιο (56 κάλυκες συνολικά) καθώς είχαν παρασυρθεί από τα νερά της βροχής. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες από το σημείο της επίθεσης προέκυψε ταυτοποίηση με τα όπλα με τα οποία έβαλλαν οι δράστες κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (30/12 2013). Την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση, όπως και κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (Ο.Λ.Α).

 *** Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα
Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σήμερα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά της χώρας, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με βαθμιαία βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Ευνοείται και σήμερα η μεταφορά σκόνης.
Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς και στα ημιορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και σταδιακά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 *** Απίστευτο: Περίπου 1.000 άποροι σε Φιλοθέη και Ψυχικό (ΕΓΓΡΑΦΟ)aporoi

Εξωπραγματικός φαντάζει ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν άποροι στο πλουσιότερο προάστιο της Αττικής, τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Περίπου 1.000 από τους 27.000 στη Φιλοθέη και το Ψυχικό προβάλλει ότι είναι άποροι η αρμόδια αντιδήμαρχος στην Περιφέρεια Αττικής στο έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το ΑvantipopoloGR.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος ζητά να συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους», που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κατερίνα Πετρίτση Μουράντ από την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 512 μέλη απλο 234 νοικοκυριά, εκ των οποίων οι 85 είναι γονείς, 39 ανήλικα παιδιά, 11 παιδιά ηλικίας 0-6. Επίσης στο πρόγραμμα θα μπουν 195 ΑΜΕΑ και ένας άστεγος.
Υπογραμμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι 330 εκατ. ευρώ και το 44% θα διατεθεί στην Αττική. Γι αυτό το ποσό ερίζουν οι δήμαρχοι για το ποιος θα «μοιράσει» τα λεφτά, που κινούνται με την παλαιοκομματική νοοτροπία. Διότι αν τα μοιράσει π.χ. η ΚΕΔΕ του Πατούλη μπορούν να πάνε στο Ψυχικό και την Φιλοθέη…
 tralala
 tralalao

*** Έκτακτη είδηση: Συνάντηση Βορίδη, Ραγκούση, Βελόπουλου στο Κολωνάκι - Τι συζήτησαν οι δύο πρώην υπουργοί με τον γνωστό δημοσιογράφο;
Velopoulos
Συνάντηση στο γνωστό καφέ του Κολωνακίου ¨Βιβλιοθήκη" είχαν ο πρώην Υπουργός Μάκης Βορίδης με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Σύμφωνα με άνθρωπό μας που βρισκόταν στο διπλανό τραπέζι, ο Μάκης Βορίδης είπε με έμφαση στον γνωστό δημοσιογράφο ότι "στηρίζει Σαμαρά". Οι δυο τους μίλησαν για αρκετή ώρα για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας αλλά και για την μέχρι τώρα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Την συζήτηση διέκοψε ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης που είχε θερμή χειραψία και ακόμη πιο θερμό διάλογο μαζί τους. Εμείς ακούσαμε πολύ καλά τι έιπαν και θα σας τα ποκαλύψουμε εν ευθέτω. Προς το παρόν σας λέμε ότι ο κ. Ραγκούσης βρίσκεται στην Αθήνα και ήρθε για να μείνει αφήνοντας πίσω του την αγαπημένη του Πάρο. 

*** "Η Ελλάδα πέρασε το μήνυμα της" δήλωσε ο Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση με τον Ντράγκιvarou dragi
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Σε δηλώσεις του ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για "μια συνάντηση που απέδωσε καρπούς" και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα παρουσίασε το μήνυμά της».
Ο κύριος Ντράγκι κατά την συνάντηση υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ υποστηρίζει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό.
 Εν τω μεταξύ μιλώντας στην εφημερίδα της Βρετανίας «Telegraph» λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κύριος Βαρουφάκης τονίζει: «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στο Βερολίνο. Θα πω στον κύριο Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε Αριστεροί, αλλά μπορεί να βασιστεί σ' εμάς ότι θα διώξουμε τα καρτέλ και την ολιγαρχία από την Ελλάδα, και ότι θα προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τις οποίες οι προκάτοχοί μας αρνήθηκαν».
 Παράλληλα σε συνέντευξη στην γερμανική Zeit έδωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι είναι υπουργός "μιας χρεωκοπημένης χώρας".
«Αν κοιτάξει κανείς καθαρά στατιστικά τα πράγματα, θα δει ότι υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά στην πραγματικότητα τα εισοδήματα και οι τιμές πέφτουν. Η υπάρχουσα πολιτική που εφαρμόζεται εν μέσω κρίσης έχει προκαλέσει την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη: στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία. Χρειαζόμαστε μια αλλαγή», τόνισε ενώ ερωτηθείς για το γεγονός ότι έχει έρθει σε κόντρα με όλη την Ευρώπη σε λίγες ημέρες απάντησε: «Είναι φυσικό αυτό που συμβαίνει. Θα πάρει χρόνο μέχρι να γίνει αντιληπτό παντού ότι συντελείται μια ριζική αλλαγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση στην Ελλάδα και πήρε αποφάσεις που απλά χειροτέρεψαν τα πράγματα».
Στην επισήμανση του δημοσιογράφου μήπως όλα αυτά αποτελούν δικαιολογίες για να καθυστερήσουν τις μεταρρυθμίσεις, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε: «Οι Γερμανοί πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αποτελεί παρέκκλιση από το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων το να δώσουμε επιπλέον 300 ευρώ σε κάποιον συνταξιούχο που παίρνει μόλις 300 ευρώ αυτή τη στιγμή. Όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις εννοούμε τα καρτέλ, τους πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν φόρους. Γιατί ένα χλμ. αυτοκινητόδρομου κοστίζει τρεις φορές περισσότερο στην Ελλάδα απ' ότι στη Γερμανία; Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ευνοιοκρατίας και διαφθοράς. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε. Αντί γι' αυτό ασχολούμαστε με τα ωράρια των φαρμακείων».
Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης απηύθυνε μήνυμα προς τους Γερμανούς ζητώντας να ακούσουν τι έχει να πει η νέα κυβέρνηση: «Μη μας εμπιστευτείτε. Αλλά ακούστε μας. Ακούστε τι έχουμε να πούμε και μετά να το συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό».
Αποκάλυψε μάλιστα ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον Χοσέ Άνχελ Γκουρία, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, για να βοηθήσει την Ελλάδα να φτιάξει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων: «Δεν έχουμε προσλάβει ακόμη κανέναν. Ανακοινώσαμε ότι θα επανεξετάσουμε απολύσεις στον δημόσιο τομέα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αν κάνουμε επαναπροσλήψεις θα είναι γιατί δεν ήταν νόμιμες οι απολύσεις».

  *** ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Γέρου του Μωριά
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843)
Μία από μεγάλες προσωπικότητες του μεγάλου Αγώνα του 1821 υπήρξε αναντίρρητα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Όταν μιλάμε για την Ελληνική Επανάσταση, το μυαλό μας ανατρέχει σε αυτόν. Και όταν αναφερόμαστε σε αυτόν, τότε επαναφέρει στην μνήμη μας τις μεγάλες μάχες του Αγώνα. Ο Ελληνισμός με πολλούς τρόπους τον τίμησε και τον τιμά. Στο πρόσωπο του είδε τον αληθινή Έλληνα, τον στρατιωτικό ηγήτορα που μπορούσε να αντέξει στις ποικίλες αντιξοότητες της ζωής, είχε το ηθικό σθένος να ηγηθεί των αγράμματων Ελλήνων και να τους οδηγήσει σε νίκες και επιτυχίες, να τους εμπνεύσει ένα νέο είδος Ηρωισμού και να θυμηθούν τίνων ήσαν απόγονοι. Μόνο και μόνο που σήμερα είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες ενός μεγάλου αγώνα, με την λαμπρή του περικεφαλαία, κατάλοιπο της παρουσίας του στην αγγλοκρατούμενη Ζάκυνθο, με το αγέρωχο βλέμμα, το γεμάτο αποφασιστικότητα μάτι του, τα γεμάτα υπερηφάνεια μουστάκια που μαζί με τα μαλλιά είχαν ασπρίσει και συνόδευαν την πορεία του Γέρου στην πείρα του Αγώνα, αλλά και το κοντό μα γεροδεμένο και μαθημένο στις κακουχίες κορμί. Σήμερα μετά από 170 χρόνια από εκείνον τον Φεβρουάριο του 1843 που ο Γέρος του Μωριά ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αθανασία, όλων μας η μνήμη ας ανατρέξει στην μεγάλη αυτή μορφή που συνδέθηκε με την απελευθέρωση ενός μεγάλου Έθνους, που βρισκόταν σε μακροχρόνια δουλεία. Ως μικρό αφιέρωμα στην παρουσία του στην Ελληνική Ιστορία με την παρούσα ομιλία θα μεταφέρουμε κάποιες από τις άγνωστες σε πολλούς πτυχές της προσωπικότητος και της προσφοράς του στον Ελληνισμό.
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ
Στην Ζάκυνθο κατέφυγε ο Κολοκοτρώνης και οι δικοί του για να γλιτώσουν από τον μεγάλο διωγμό των Κλεπτών το 1806. Στις 10 Απριλίου 1806 φτάνει με κεφαλλονίτικο πλοιάριο στην Ζάκυνθο. Η Είδηση ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ζούσε και έφτασε στην Ζάκυνθο, διαδόθηκε ταχύτατα. Η συνάντηση με τους αγαπημένους του συντρόφους (που και αυτοί κατέφυγαν στο ασφαλές καταφύγιο των Επτανήσων), τους Αναγνωσταρά, Νικηταρά, Μέλιο, Πετμαζαίους, Γιαννάκη Κολοκοτρώνη, εξελίχθηκε σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα. Την επομένη τον επισκέφτηκε ένας Ζακυνθινός ευγενής, ο κόντες Διονύσιος Ρώμας.
Εκεί έκαναν ένα επιβλητικό Μνημόσυνο για τους αδικοχαμένους κλέφτες του Μωριά. Μετά την λήξη του Μνημοσύνου ο Ρώμας μοίρασε μερικά χρήματα στους πτωχούς, ο δε Κολοκοτρώνης απομονωμένος, αφού επέστρεψε από την εκκλησία έκλαιγε απαρηγόρητα. Αλλά ο Γιαννάκης Κολοκοτρώνης τον παρηγόρησε λέγοντας του: «Υπάρχει και δια την Ελλάδα Θεός».
Αρκετές φορές ανέβαινε στο Κάστρο της Ζακύνθου, πολλές φορές με τα παιδιά του, είτε και μοναχός του και ώρες ατελείωτες, αγνάντευε την ταλαιπωρημένη Πελοπόννησο. Το μυαλό του ποτέ δεν ησύχαζε, ήθελε να γυρίσει πίσω, να διαμορφώσει στράτευμα, να πολεμήσει τους Τούρκους και να τους διώξει μια για πάντα.
Το 1811 γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το στερνοπαίδι του ο Κολίνος ή Κωνσταντίνος. Αρκετές φορές έπαιρνε τον Κολίνο από το χεράκι και ανέβαινε από την «Παναγία του Πικρίδη» στον δρόμο του Κάστρου. Του έδειχνε μακριά τα βουνά του Μωριά, λέγοντας:
-Εκεί, παιδί μου, ζήσανε οι πρόγονοι μας, αυτός ο τόπος τώρα στενάζει από την Τουρκιά.
ΟΙ ΔΥΟ ΑΔΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΟΥ
Δίπλα σε μεγάλες μορφές της Ιστορίας μας, όπως ο Σωκράτης που στην Δίκη του προτίμησε να αδικηθεί παρά να αδικήσει, τοποθέτησε ο λαός μας τον δύο φορές φυλακισθέντα πρωτοήρωα του Αγώνα.
Ο Γέρος απέκτησε σπουδαία φήμη στον Ελληνισμό διαχρονικά, όχι μόνο για τις πολεμικές του πράξεις, αλλά και για την εν γένει ορθή και συνετή στάση του. Αυτό φάνηκε και από την στωικότητα και την μνησικακία που επέδειξε ύστερα από τις δύο άδικες φυλακίσεις του, το 1825 και το 1834, στην Ύδρα στην πρώτη (στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία)και στο Φρούριο Παλαμήδι του Ναυπλίου στην δεύτερη.
Με καρτερία και θυμοσοφία, σαν ένας νέος Σωκράτης του μαχόμενου Ελληνισμού. Ας ακούσουμε λίγα από την έναρξη της περίφημης Δίκης του την άνοιξη του 1834 στο Ναύπλιο.
-Σήκω επάνω, κατηγορούμενε. Πώς ονομάζεσαι;
-Θεόδωρος Κολοκοτρώνης .
-Πόθεν κατάγεσαι;
-Από το Λιμποβίσι της Καρύταινας .
-Πόσων ετών είσαι;
-Εξήντα τεσσάρων.
-Τι επάγγελμα έχεις;
-Κρατώ στο χέρι το σουλντάδον (το τουφέκι) και πολεμάω για την Πατρίδα μου.
Αυτός ο δωρικός λόγος εμπερικλείει την διαχρονική έννοια του Έλληνος Ήρωος, όπως δίδαξαν και οι πρόγονοι μας σε κρίσιμες φάσεις της Ιστορίας μας.
Ο ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Δεν ήξερε πολλά γράμματα, αλλά δεν παρέλειπε να αγωνίζεται για αυτά, όπως φαίνεται και από την προσπάθεια του να μορφωθούν τα παιδιά του, αλλά και από τις συμβουλές που δίνει στους μαθητές στην ομιλία του προς αυτούς στον τότε Γυμνάσιον τη περιοχής Πλάκας Αθηνών.
Σαν μόνιμη παρακαταθήκη για τα Ελληνόπουλα και των επόμενων γενεών αποτελούν τα λόγια αυτά. Αντλούμε χαρακτηριστικά τμήματα:
ΔΙΔΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΖΗΜΙΩΝΕΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ
«Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοι μας, έπεσαν εις την διχόνοιαν και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπέταξαν.
Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαψαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσας εις πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατον να το κατορθώσουν.
Τον έναν έκοπταν, ο άλλος τον σταυρόν του έκαμε».
Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΟΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάστασι, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε πως οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μάς είπε "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα", αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την Επανάστασι».
Γεώργιος Διον. Κουρκούτας
Καθηγητής Φιλόλογος
ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΥΡΓΟΥ
την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

*** Απίστευτος βανδαλισμός στο γλυπτό «Τρεις Κύκλοι» του Ζογγολόπουλου στη Θεσσαλονίκη
Άγνωστοι βανδάλισαν το γνωστό γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου «Τρεις Κύκλοι» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, την περασμένη Πέμπτη. Οι δράστες ξήλωσαν τον μεγαλύτερο κύκλο του γλυπτού και τον πέταξαν επιδεικτικά στο πλακόστρωτο, όπου έμεινε για σχεδόν τέσσερις μέρες, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την τύχη του.
Ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης με το συνεργάτη του Μπερνάρ Κουόμο, που ήταν οι μελετητές του έργου ανάπλασης της παραλίας, περιμάζεψαν το απόγευμα της Κυριακής το κομμάτι του γλυπτού που αφαιρέθηκε και ενημέρωσαν το Δήμο.
Την οργή της για την καταστροφή του γλυπτού δεν έκρυψε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η πράξη αυτή «δείχνει τον απαίδευτο χαρακτήρα κάποιων κατοίκων της πόλης». Σύμφωνα με την κ. Χρυσίδου, οι δράστες δεν είχαν στόχο αυτό καθαυτό το γλυπτό, καθώς δεν πήραν μαζί τους τον κύκλο που έβγαλαν και πιθανόν να ήταν μια απερίσκεπτη πράξη νεαρών.
Το έργο του διακεκριμένου γλύπτη μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2013, ύστερα από προσφορά του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου και τοποθετήθηκε στον Κήπο των Γλυπτών.
Το γλυπτό φιλοτεχνήθηκε το 1978 και είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Αποτελείται από τρεις κύκλους με χορδές, οι οποίοι μετακινούνται με τη βοήθεια του νερού στα όρια του πλαισίου που τους συγκρατεί. Παρουσιάστηκε σε πολλά σημεία της Αθήνας, όπως στην είσοδο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ πριν από τη Θεσσαλονίκη ήταν εγκατεστημένο στην είσοδο των Γενικών Αρχείων του Κράτους, στο Ψυχικό.

***  Καταδίκασε την βάρβαρη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου το υπουργείο Εξωτερικών
 Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην οικογένεια του Ιορδανού πιλότου που εκτελέστηκε με βάναυσο τρόπο από τους τζιχαντιστές.
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την αποτρόπαιη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου Μάαζ αλ-Κασάσμπεχ, και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα παραμένει συνεχής αρωγός στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
Συγκεκριμένα το ΥΠΕΞ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Διαβεβαιώνουμε όλες τις κυβερνήσεις και τους λαούς της περιοχής που υποφέρουν από την τρομοκρατική απειλή του ISIS ότι η Ελλάδα θα παραμείνει συνεχής αρωγός στις προσπάθειες τους για την αντιμετώπιση του αυτοαποκαλούμενου "ισλαμικού κράτους", μίας βάρβαρης τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης που δρα με πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και χωρίς να δεσμεύεται από τις αρχές του πολιτισμού και τις ανθρωπιστικές αξίες οποιασδήποτε θρησκείας.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος, στο φίλο ιορδανικό λαό και στην ιορδανική κυβέρνηση».

***  Σπείρα ξάφριζε τη Ξάνθη με βασικά μέλη τρία ανήλικα αγόρια
Τρία ανήλικα αγόρια ήταν τα βασικά μέλη μιας σπείρας στην Ξάνθη, με πλούσιο παρελθόν στις παρανομίες. Η σπείρα δρούσε από τις 30 Οκτωβρίου του 2014. Στο διάστημα αυτό είχε διαρρήξει 23 σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα. Κατηγορείται επίσης και για εμπρησμούς κλεμμένων φορτηγών.
Η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σχεδόν πάνω από 17.000 και μετρητά ύψους 1.615 ευρώ. Στα κλοπιμαία βρέθηκαν μεταξύ άλλων: κοσμήματα, 26 ηλεκτρονικές συσκευές , τρεις φορητούς υπολογιστές και ένα σταθερό, ένα tablet, ένα γεωργικό μηχάνημα, έξι κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι, διάφορα έγγραφα, 15 δίκυκλα από τα οποία οκτώ και δύο Ι.Χ. φορτηγάκια που βρέθηκαν καμένα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών της Ασφαλείας, βρέθηκαν το tablet, μία ηλεκτρονική συσκευή, το ρολόι και ένας κινητήρας με ξυσμένο αριθμό που ερευνάται σε ποιον ανήκει.
Η ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ξάνθης εξακρίβωσε τα στοιχεία έξι μελών εκ των οποίων τα δύο από τα τρία είναι 15 χρονών ενώ το άλλο 17, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Τα άλλα τρία μέλη είναι 27, 20 και 18 χρονών. Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος όλων για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της σπείρας.

***  Άρτα: Ζημιές σε 329 κτίρια - Προβλήματα σε Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία κα Ευρυτανία
Καταστροφές σε 329 κτίρια στους δήμους Άρτας και Νικολάου Σκουφά μετά από την έντονη θεομηνία που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, κατέγραψαν οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών.
Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς οι αυτοψίες συνεχίζονται και τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να είναι ακραία.
Αναλυτικά στους 15 οικισμούς των δύο δήμων ζημιές καταγράφηκαν:
σε 229 κατοικίες,
σε 28 επαγγελματικούς χώρους,
σε 78 αποθήκες,
και σε 4 δημόσια κτίρια.
Την ίδια στιγμή, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Νομοί Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας που επίσης επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία. Μόλις καταστεί δυνατόν, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές ώστε να αρχίσει το έργο των απογραφής των εκεί ζημιών.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, επισπεύδονται οι διαδικασίες οριοθέτησης των πληγέντων περιοχών, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθήσουν μέσω των φορέων της Αυτοδιοίκησης οι οικονομικές αποζημιώσεις.

*** ΑΠΌ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς  του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015 :
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
 ~ ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει το όνειρο , που ονομάζουμε ζωή , να είναι γλυκύτερο .- Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθ΄ αυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος , την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γήινων πόνων και όπου δεν θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών .- Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτίο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψηλότερο σκοπό .- Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , όταν θα σημάνουν οι τελευταίες ΄ώρες της ζωής μας , για να αποθέσουμε το φορτίο και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό .- (Κάρολος Γκάους ).-

    ΑπάντησηΔιαγραφή