Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013  :
 Οι τρείς  φίλοι  από  τα παλιά
γιά  μιά  εβδομάδα  στο περιβίλι  της Παναγίας (14 ,  20  Ιουλίου 2013 )
Διαδρομές : Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας , Σκήτη Αγίας Άννης , Καρτσωναίϊκα Αγίου Γεωργίου , Ξ.Μ.  Διονυσίου , Ι.Μ. Σταυρονικήτα , Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας , Ι.Μ. Ιβήρων και Ι.Μ. Φιλοθέου .-
ΘΑ   ΤΑ  ΞΑΝΑΛΕΜΕ    ΑΠΟ  20  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 !!!! Καλή  εβδομάδα  γιά  όλους  μας και μιά  όμορφη Κυριακή γιά  σήμερα !!!
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :***  Κόντρα για τις συνιστώσες
** Δύσκολος «τοκετός» για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ
Δύσκολος «τοκετός» για τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα

Εν μέσω κόντρας για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών υπερψηφίστηκε το Σάββατο η ιδελογική-ιδρυτική Διακήρυξη και το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του 1ου Συνεδρίου, που έχει εξελιχθεί σε «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο και συνολική «μάχη» μεταξύ προέδρου-συνιστωσών.
Το Συνέδριο υπερψήφισε την πρόταση για την απευθείας εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Συνέδριο και όχι από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Υπερψηφίστηκε, επίσης, η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής με ενιαία λίστα.
Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας από κυβέρνηση της Αριστεράς κατόπιν διαπραγμάτευσης και λογιστικού ελέγχου, απορρίπτοντας μειοψηφούσα πρόταση περί αμφισβήτησης του συνόλου του χρέους.
Απορρίφθηκαν, επίσης, εισηγήσεις για να μείνει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας -όλες τροπολογίες της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου έλαβαν τη μορφή μπρα ντε φερ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μανώλη Γλέζου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι τον «στενοχώρησαν» οι δηλώσεις του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, διαφοροποιώντας τον ωστόσο από τις υπόλοιπες συνιστώσες έναντι των οποίων διατήρησε τη σκληρή γραμμή.
Πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του Mega το βράδυ του Σαββάτου ανέφεραν πως ο Αλ.Τσίπρας και οι συνιστώσες κατέληξαν τελικώς σε συμβιβαστική λύση σχετικά με την αναφορά στο Καταστατικό που θα έκανε λόγο για αυτοδιάλυση εντός δύο ή τριών μηνών.
Βάσει του συμβιβασμού, η κατάργηση της λειτουργίας των συνιστωσών εντός διμήνου ή τριμήνου αντικαθίσταται από την έκφραση «σε εύλογο χρονικό διάστημα και με την αναγκαία διαβούλευση».
Σε «προθεσμίες μηνών» και «ασφυκτικό πλαίσιο» είχε αντιδράσει από το βήμα του συνεδρίου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προτείνοντας σε όσες συνιστώσες δεν είναι έτοιμες να δοθεί η δυνατότητα επανεξέτασης και στο μεταξύ να υπάρξουν από όλους οι απαραίτητες ωριμάνσεις.
Ο Μανώλης Γλέζος, εν τω μεταξύ, επανήλθε εκφράζοντας τη διαφωνία του με την υιοθέτηση Καταστατικού του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης το βράδυ του Σαββάτου. «Άλλο ενιαίος φορέας, άλλο ενιαίο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται έναν κανονισμό λειτουργίας, αλλά όχι καταστατικό» δήλωσε.
Σχολιάζοντας ορισμένες διατυπώσεις σχετικά με το θέμα των συνιστωσών, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε: «Με κάνουν να επαναστατώ».
«Οι συνιστώσες είναι εγγύηση για τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σημειώνοντας πως «αν εμείς διαπιστώσουμε ότι κατοχυρώνονται, θεσμοθετούνται τα δικαιώματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία έχουμε συμφωνήσει, τότε και εμείς θα προχωρήσουμε, αλλιώς μην περιμένετε».
«Ένα καταστατικό, αλλιώς χαιρετίσματα»...
«Δεσμευόμαστε για το Καταστατικό του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ή ο καθένας το δικό του Καταστατικό... οπότε χαιρετίσματα» είναι το μήνυμα που έστειλε προς τις συνιστώσες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στο συνέδριο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις, ενώ στρεφόμενος προσωπικά στον Μανώλη Γλέζο ανέφερε ότι η τοποθέτησή του τον στεναχώρησε, όμως διαχώρισε «τη διαφωνία του Μανώλη από τη διαφωνία εκείνων που θέλουν να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν και τον δικό τους φορέα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδείξει και με το αποτέλεσμα των εργασιών του Συνεδρίου του ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Την ώρα που διεξαγόταν ένας πλούσιος και ουσιαστικός διάλογος εδώ με στόχο να βγούμε πιο δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, η μεγάλη μάχη διεξαγόταν και διεξάγεται στην κοινωνία και το μήνυμά της είναι 'σας παρακολουθούμε, καλά τα λέτε, αλλά τελειώνετε γιατί χανόμαστε» τόνισε.
Περνώντας στο θέμα των αποφάσεων του Συνεδρίου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδείξει και με το αποτέλεσμα των εργασιών του Συνεδρίου του ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει, καθώς «πρέπει να βγούμε ενωμένοι και με όλα τα σφυριά να χτυπάνει στην ίδια κατεύθυνση».
Αναφερόμενος στον κ. Μανώλη Γλέζο είπε ότι «ο Μανώλης με στενοχώρησε γιατί μίλησε όχι ως ιστορικός εκπρόσωπος μιας γενιάς αγώνων και θυσιών, αλλά ως εκπρόσωπος μιας συνιστώσας».
«Όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάνουν την υπέρβαση και έρχονται σε σένα, εσύ δεν μπορεί να μην κάνεις καμία υπέρβαση, είναι σαν να λες ότι όπως λειτουργούσα όταν είχα 3%, έτσι θα λειτουργώ και όταν έχω 30%» είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι που μας στήριξαν, μας παρακολουθούν, μας δοκιμάζουν, αλλά δεν είναι 'κλειδωμένοι' σε μας».
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα αν σε κάποιον προταθεί να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόσκληση οργάνωσης σε «14 καταστατικά και 14 προγράμματα;» ενώ πρόσθεσε ότι «θα οργανωθούν σε ένα κόμμα με διορισμένα και όχι εκλεγμένα μέλη της ηγεσίας του, για τις κρίσιμες αποφάσεις αυτή η ηγεσία που θα λογοδοτεί;»
Πάντως ο κ. Τσίπρας διαχώρισε την «διαφωνία του Μανώλη από την διαφωνία εκείνων που θέλουν να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και να έχουν και τον δικό τους φορέα».
«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η λογική που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ 'μαζικό χώρο' και τον καθένα να έχει την δική του οργάνωση, η λογική του 'χαλαρού' ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και της πειθαρχίας ανά οργάνωση» υπογράμμισε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «ή δεσμευόμαστε για το Καταστατικό του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ ή ο καθένας το δικό του Καταστατικό... οπότε χαιρετίσματα».
Διευκρινίζοντας ότι «δεν μιλάμε για το δικαίωμα διαφορετικής άποψης», ο κ. Τσίπρας πρότεινε στο Συνέδριο την απόφαση «ένα μέλος, μία ψήφος, όχι προνόμια, όχι αποκλεισμοί», καλώντας μάλιστα τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο να ψηφίσουν εκπροσώπους στην Κεντρική Επιτροπή από όλες τις συνιστώσες και όλες τις τάσεις.
Αναφερόμενος και πάλι στον κ. Γλέζο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «Μανώλη κανείς δεν θα σου πει τι να κάνεις, εμείς θα πάρουμε συλλογικές αποφάσεις και τη Δευτέρα το πρωί θα σε πάρω από το χέρι να δώσουμε την μάχη στα κοινωνικά μέτωπα παρά τις διαφωνίες μας».
«Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ»
Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης-«συμμορία καταστροφής».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι, η «κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο, καθώς είναι εντεταλμένοι των δανειστών», ενώ «με άνεση γκάνγκστερ της εποχής του Αλ Καπόνε πέρασαν από το 'success story' στην εξόντωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων γιατί αυτό απαιτούν οι δανειστές».
Χαρακτηρίζοντας «οδοστρωτήρα» την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι φέρνει στην Βουλή ένα «κατάπτυστο νομοσχέδιο που είναι σύνολο αγριοτήτων το οποίο «στέλνει στον Καιάδα ανθρώπους που δεν είναι ούτε επίορκοι, ούτε τεμπέληδες, ούτε διορισμένοι, αλλά έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ, όμως ανήκουν στην κατηγορία των προγραμμένων για να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκτελεσμένων που θέλει η τρόικα».
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη» και η οποία στηρίζεται από την Μέρκελ και τους δανειστές για να ολοκληρώσει την καταστροφή.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 'νεκροθάφτης του δημόσιου τομέα', λέγοντας ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό γίνεται γιατί δεν προλαβαίνει να υπογράφει απολύσεις ή λόγω τύψεων, θυμίζει τον Όλι Ρεν που του ''χαλούσαμε τα Σαββατοκύριακα...
»Ο κ. Χατζηδάκης είναι στο ίδιο μήκος κύματος, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι την θλίβουν τα μέτρα αλλά θα ψηφίσει, ο κ. Σαμαράς λέει ότι 'τα πάμε καλά' , ο κ. Βενιζέλος που δεν τολμά να ξεμυτίσει σε κοινή θέα απαίτησε να κάνει ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αυτή η συμμορία της καταστροφής ζει στο δικό της κόσμο, δεν έχουν καταλάβει τίποτε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Newsroom ΔΟΛ

*** 31 off shore εταιρείες στη ΔΟΥ Καλαμάτας!         
   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 «Άστραψε και βρόντηξε» ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέαντρος Ρακιντζής, με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σχετικά με τη διαφθορά στη χώρα μας.
Αυτό που μάθαμε, εκτός όλων των άλλων, είναι ότι στη ΔΟΥ Καλαμάτας είναι καταγεγραμμένες 31 εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα υψηλός και η πόλη μας κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο.... φορολογικός παράδεισος
Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, πάνω σε... κρεμμύδια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ έπεσαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων για την επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες. Εντόπισαν ότι μια 85χρονη εμφανιζόταν να έχει λάβει επιστροφή ΦΠΑ ύψους 4 εκατ. ευρώ για καλλιέργεια κρεμμυδιών.
Είναι μία από τις πάμπολλες περιπτώσεις που περιγράφει σε αδρές γραμμές ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος είχε διαπιστώσει από τη μελέτη των εκθέσεων και των πορισμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης (ΓΔΟΕ) που υποβάλλονται στο γραφείο του ότι το Δημόσιο υφίσταται μεγάλη ζημιά από τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ αγροτών.
Πλήθος τα παράδοξα, τα προηγούμενα χρόνια, λόγω μη διενέργειας τακτικού και οριστικού φορολογικού ελέγχου, καθώς και μη άμεσης απάντησης και παρακολούθησης των δελτίων ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκόμενων ΔΟΥ.
  Εικονικά τιμολόγια
Αποτέλεσμα αυτού, όπως σημειώνεται στην ετήσια έκθεση για το 2012, ήταν παράλληλα η μεγάλη άνθηση του φαινομένου έκδοσης και διακίνησης πλαστών εικονικών τιμολογίων. Στοχεύοντας στην πάταξη των παρανομιών, ο γενικός επιθεωρητής ζήτησε άμεσα από τη ΓΔΟΕ να δώσει εντολή διενέργειας επανελέγχου υποθέσεων επιστροφών ΦΠΑ για κάθε ΔΟΥ χωριστά, ανάλογα με το ύψος των επιστροφών.
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο ΓΕΔΔ «διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους συνεταιρισμούς δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, συγκεντρωτικές τιμολογίων, ενώ οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν είχαν διενεργήσει σε βάρος τους τακτικό φορολογικό έλεγχο, για τουλάχιστον μία δεκαετία. Η ζημιά του Δημοσίου που καταγράφεται εξαιτίας της ως άνω μη συμμόρφωσης, αλλά και της απουσίας αποτελεσματικού ελέγχου, ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».
-
*** Χρήστος Θηβαίος «Το μεγαλύτερο ταλέντο του ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη»         
    Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
 «Το μεγαλύτερο ταλέντο του ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη»
 Της Μαρίας Νίκα
 Ο Χρήστος Θηβαίος, παρέα με τον Σπύρο Γραμμένο και τους Mr Highway Band, θα βρίσκεται αύριο στην Καλαμάτα, για την αντιφασιστική συναυλία που διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων της πόλης ενάντια στο πανελλήνιο φεστιβάλ το οποίο ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή για τις 3 και 4 Αυγούστου στο Πάρκο του Λιμενικού. Ο γνωστός τραγουδοποιός μίλησε στο «Θ», με αφορμή την αυριανή αντιφασιστική συναυλία, που οργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της ΔΕΥΑΚ, των Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς και το Συνδικάτο Οικοδόμων.
  Ξανά στην Καλαμάτα για συναυλία, αλλά αυτή τη φορά έχει και άλλον σκοπό…
Η Καλαμάτα είναι μια πόλη με εξαιρετική πολιτιστική δραστηριότητα, πραγματικά σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα και ερχόμαστε να κάνουμε μια συναυλία με τους Mr Highway Band και τον Σπύρο Γραμμένο, που έχει διττή σημασία, επειδή ακριβώς πρώτα συμμετέχουμε σε ένα αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Και ο ρατσισμός δεν είναι μόνο αυτός που γνωρίζουμε. Έχει να κάνει με τα διαφορετικά παιδιά στα σχολεία, με την ομοφυλοφιλία, έχει έναν πολύ ευρύτερο κώδικα αυτό το οποίο λέμε φασισμός και ρατσισμός.
  Οτιδήποτε διαφορετικό μάς ενοχλεί;
Ακριβώς. Και ερχόμαστε πραγματικά με τις καλύτερες διαθέσεις να κάνουμε μια ειρηνική συναυλία, να παίξουμε και να δείξουμε, μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, που είναι το χνάρι του ανθρώπου πάνω στη γη, ότι το μεγαλύτερο ταλέντο του ανθρώπου είναι η αλληλεγγύη.
  Αυτό το κύμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που μεγαλώνει, οφείλεται στην κρίση ή υπήρχε και τώρα βγαίνει στην επιφάνεια;
Νομίζω ότι υπήρχε και τώρα βγαίνει στην επιφάνεια. Το θέμα είναι ότι σε μια περίεργη κοινωνικά και πνευματικά περίοδο, πάντα η πρώτη ψήφος είναι ότι φταίει ο άλλος. Από εκεί ξεκινάει.
  Εσείς πώς βιώνετε την περίοδο της κρίσης και όλων αυτών που τη συνοδεύουν;
Κατ’ αρχάς, έχω το ανάστημά μου, είμαι όρθιος για να φανώ ως παράδειγμα στα παιδιά και αυτό το κάνω και ως άνθρωπος και ως κοινωνικό πρόσωπο και από την άλλη μεριά ως τραγουδοποιός και άνθρωπος των γραμμάτων. Αυτή είναι η δική μου στάση. Και πάντα σκεπτόμενος ότι υπάρχουμε όλοι μαζί. Δεν είμαστε μόνοι μας.
  Σε παλαιότερη συνέντευξή σας έχετε δηλώσει ότι ο φασισμός δεν κερδίζεται με φασισμό…
Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος, όταν γεννιέται, έχει ένα θησαυρό μέσα του. Από εκεί και πέρα, το πώς αρχίζει να διαχειρίζεται η κοινωνία ένα πρόσωπο, ένα παιδάκι, αυτά είναι συμφέροντα κοινωνικών αντιθέσεων. Πάντως, σίγουρα ο φασισμός δεν κερδίζεται με φασισμό.
  Έχετε δυο μικρά παιδιά. Τους μιλάτε γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας;
Τα αφήνω πρώτα να καταλάβουν μόνα τους, να δω τι εισπράττουν.
  Η μουσική, η τέχνη, είναι αντίδοτο στην κρίση;
Η μουσική δεν αλλάζει την κοινωνία, αλλάζει συνειδήσεις. Έτσι και μπορέσει να κάνει τις συνειδήσεις να ονειρευτούν και να αλλάξουν, μπορεί να αλλάξουν οι άνθρωποι. Και ο κόσμος αλλάζει, αν αλλάξουμε κι εμείς. Θεωρώ πραγματικά ότι οι άνθρωποι που θέλουν μια υγιή κοινωνία είναι το 99%.
  Κάνατε σπουδές Φιλοσοφίας στην Ιταλία, με καθηγητή και τον Ουμπέρτο Έκο. Αυτές οι σπουδές πόσο σας έχουν βοηθήσει στο να αντιλαμβάνεστε τα πράγματα, αλλά και στα τραγούδια που γράφετε;
Πάρα πολύ, και είναι μια δασκάλα πυλώνας για μένα οι σπουδές μου και η εκμάθηση, η μελέτη και το εργαστήριο του διαφορετικού.
  Πρόσφατα ζήσαμε το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτό ήταν ένα είδος φασισμού;
Όταν πήγα να τραγουδήσω τον «Κεμάλ», είπα ότι τα τανκς μπήκαν στη «Λιλιπούπολη». Σίγουρα υπήρχαν πολλά προβλήματα στην ΕΡΤ. Δε σας λέω ότι και οι 2.600 υπάλληλοι δεν είχαν κάποια ευθύνη. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα οι οποίοι κάνουν συγκλονιστική δουλειά και είναι ολόκληρη η ζωή τους. Και σίγουρα μιλάμε για έναν κρατικό θεσμό, ο οποίος έχει ένα αρχείο πολιτιστικό, που δεν το έχει κανείς άλλος. Ο πραγματικός πολιτισμός δεν είναι τα πεθαμένα μάρμαρα, τα μάρμαρα δεν είναι ζωντανά, δε ζήσανε ποτέ. Οι άνθρωποι ζούνε και πεθαίνουν.
  Αυτή την εποχή σάς βρίσκουμε στο στούντιο. Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;
Ένα αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο και την πρώτη αιματηρή εξέγερση στα μεταλλεία της Σερίφου.
  Πολύ ενδιαφέρον. Με τη Σέριφο έχετε κάποια σχέση;
Πηγαίνω πολύ συχνά.
  Το αφιέρωμα θα κυκλοφορήσει σύντομα;
Πιστεύω πως ναι, γύρω στο φθινόπωρο. Κάναμε δύο συγκλονιστικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής με την υποστήριξη της Μελίνας Σιδηροπούλου, της αδελφής του Παύλου. Πραγματικά ήταν δύο συγκλονιστικές βραδιές και θέλουμε να το επαναλάβουμε.
  Πώς είναι τη μια να παίζετε στο Μέγαρο Μουσικής και την άλλη σε ένα μικρό χωριό σε κάποια περιοδεία;
Το ίδιο πράγμα, γιατί όταν εισπράττει ο άλλος αυτό που έχει καταθέσει όλα του τα χρόνια είναι ακριβώς το ίδιο και με τον ίδιο σεβασμό κάνουμε κι εμείς τις συναυλίες μας. Και χώρο στα νέα παιδιά…
 Όπως οι Mr Highway Band με τους οποίους συνεργάζεστε;
Ακριβώς. Και άλλα νέα παιδιά, όπως η Μαρία Παπαγεωργίου με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, ο Σπύρος Γραμμένος… Νέο υλικό.
   *Η αντιφασιστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8.30 το βράδυ στο Λιμάνι της Καλαμάτας. Είσοδος ελεύθερη.
Video: 

 
***ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ
 Μειώθηκαν οι φωτιές                                                            
~ Μειώθηκαν οι φωτιές Από τα πετυχημένα σχόλια στο facebook: «Μειώθηκαν οι φωτιές φέτος. Δεν έχει ο κόσμος λεφτά να χτίσει...»! Β.Β.
~ Ακόμα χάλια είναι ο δρόμος Βομβαρδισμένη ζώνη εξακολουθεί να θυμίζει ο δρόμος πάνω από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ. Λες και το πεδίο βολής που ήταν λίγο πιο πάνω έχει αλλάξει θέση και είναι μέσα στο δρόμο. Η εργολαβία έχει ανατεθεί για την αποκατάσταση του δρόμου, όμως ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για να ξεκινήσουν εργασίες. Β.Β.
~ Καταπληκτικός μανιάτικος περίπατος Όσοι επισκέπτεστε τη Μάνη και σας αρέσουν οι ωραίες διαδρομές, μην αμελήσετε να περπατήσετε στον ειδικό πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο που έχει φτιαχθεί από τον Άγιο Νικόλαο έως τη Στούπα. Μια καταπληκτική παράλια διαδρομή, που γίνεται ονειρική, αν την κάνετε την ώρα του ηλιοβασιλέματος! Β.Β.
~ Ψώνια Και να που επανήλθε το θέμα με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ε, βέβαια, τώρα που θα γίνουν επενδύσεις και θα πέσει χρήμα στην αγορά, να έχουμε ανοιχτά μαγαζιά να ψωνίζουμε. Μ.Ν.
~ Τον αράπη κι αν τον πλένεις… Είδα σήμερα (σ.σ. χθες) συνεργεία του Δήμου να πλένουν την πλατεία. Ήθελα πρώτα απ’ όλα να ρωτήσω, χρησιμοποιούν κατάλληλα αντιολισθητικά υλικά ή θα γλιστράνε οι άνθρωποι και θα τσακίζονται; Για την ιστορία τώρα, να θυμίσω κάτι που γνωρίζουν μόνο οι παλιοί Καλαματιανοί: Η πλατεία, χάρη στην έξυπνη κίνηση του αείμνηστου Κώστα Κουτουμάνου, κατασκευάστηκε ως «πεζοδρόμιο» της εθνικής οδού Αθήνας – Καλαμάτας, που υποτίθεται έφθανε μέχρι το λιμάνι. Χωρίς να χρεωθεί ο Δήμος και οι δημότες ούτε μία δραχμή. Την πλατεία αυτή, παρά τις αντιρρήσεις όλων αυτών που ξέρουν, εσύ, κε Νίκα, την κατέστρεψες - σπαταλώντας ένα σοβαρό ποσό. Τώρα μου φαίνεται προσπαθείς να την ομορφύνεις με το πλύσιμο. Ξεχνάς, φοβάμαι, τη λαϊκή παροιμία: «τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς». Γιώργος Νταγιόπουλος Δημοτικός σύμβουλοςΔροσιά στο ποταμάκι της παραλίας! Ζεστή μέρα και η προχθεσινή και η κεντρική παραλία της Κυπαρισσίας, Αϊ-Λαγούδης, από νωρίς το πρωί ήταν γεμάτη κόσμο που απολάμβανε τη δροσιά στη θάλασσα και το ελαφρύ κυματάκι! Και ο σκύλος, όμως, που βλέπετε στη φωτογραφία, μια χαρά απολάμβανε τις βόλτες του στην παραλία και μόλις θέλησε δροσιά, άραξε στο ποταμάκι με τα νερά της Διονυσιάδας Πηγής! Η.Γ.
~ Το χαμόγελο της πατάτας… Η φύση έκανε μια μικρή παρέκκλιση από το φυσιολογικό, ο άνθρωπος έβαλε τη δικιά του πινελιά, αφορμή για μερικά χαμόγελα, άκρως απαραίτητα στα χρόνια της κρίσης. Την Τετάρτη, σε πάγκο της κεντρικής αγοράς Καλαμάτας… Χ.Ε.
~ Τι θα κάνουν τώρα; Τα παιδιά που δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους συγκεκριμένες σχολές, με σκοπό όταν τελειώσουν να διδάξουν στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, τι θα κάνουν τώρα, μετά τις τελευταίες εξαγγελίες για περικοπές στο συγκεκριμένο τομέα; Δεν είναι μόνο πρόχειρες οι ανακοινώσεις που γίνονται, αλλά και σε λάθος χρόνο. Μ.Ν.
~ Θέατρο του παραλόγου Οι εκπαιδευτικοί που θα βγουν, λέει, σε διαθεσιμότητα, έχουν μια πιθανότητα, αν δεν απολυθούν, να μετακινηθούν σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας. Δηλαδή, εκεί που φώναζαν κάποιοι να φύγουν οι εκπαιδευτικοί από τα γραφεία και να μπουν στις τάξεις, τώρα θα τους πάρουν από τα σχολεία να τους πάνε στα γραφεία; Μ.Ν.
~ Αντέχεται (;) το «50-50» Μικρά και... μεγάλα ονόματα, «εθνικοί εργολάβοι», συμφέροντα, σκοπιμότητες, σενάρια, παρελαύνουν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, με αφορμή το διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Χωρίς να υιοθετούμε τίποτα απ’ όλα αυτά, αφού δεν υπάρχουν αποδείξεις, καλό θα ήταν, όμως, οι αρμόδιοι να κρατήσουν όσο γίνεται το... γήπεδο της αναμέτρησης καθαρό. Βέβαια, όπως λέει μια ποδοσφαιρική παροιμία, το «50-50» δεν αντέχεται, αλλά ο διαιτητής πρέπει να σταθεί στο ύψος του. Α.Π.
~ Προκαλεί η ανορθογραφία Καλά όλοι οι υπόλοιποι, δικαιολογούνται μέχρι ενός σημείου. Ο δήμαρχος, όμως, που είναι και φιλόλογος, πώς και δεν παρατήρησε τόσα χρόνια ότι το άγαλμα του Παπαφλέσσα στην πλατεία 23ης Μαρτίου είναι ανορθόγραφο; Εκείνο το «ήτα» μοναχό του βγάζει μάτια. Ας το διορθώσουμε, προς τιμήν του ήρωα και μόνο. Α.Π.
~ Η Δικαιοσύνη υπάκουσε στο νόμο! Στη θέση της δειλής φράσης «Υπακούστε στο νόμο», η κραυγή μας είναι «Εξεγερθείτε ενάντια σε όλους τους νόμους!», γράφει ο πρίγκιπας Πιοτρ Αλεξέγιεβιτς Κροπότκιν, θεωρητικός του αναρχοκομμουνισμού, στο δοκίμιό του «Νόμος και εξουσία», το 1886. Εκατόν τριάντα χρόνια αργότερα, οι όροι έχουν αντιστραφεί: ένας αναρχικός, ο Κώστας Σακκάς, προφυλακισμένος 31 μήνες μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να επεκτείνει κατά έξι ακόμη μήνες την ήδη, κατά ένα χρόνο, παραταθείσα κράτησή του, διεκδικεί από τους παρανομούντες δικαστές απλώς υπακοή στους νόμους. Διαμαρτυρόμενος για την κατάφωρη παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, ο Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας πριν από 38 μέρες και οι γιατροί που τον παρακολουθούν προειδοποιούν ότι κινδυνεύει η ζωή του. Ούτε στην προοπτική να βρεθεί με τη σορό ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος θα μπορούσε να γίνει μάρτυρας και να προκαλέσει αναζωπύρωση της δράσης των αντιεξουσιαστών, φάνηκε να ευαισθητοποιείται η ελληνική Δικαιοσύνη. Ευτυχώς χθες σώθηκαν τα προσχήματα και ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος με σκληρούς περιοριστικούς όρους. Α.Π. -

*** Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Guardian
Ο Σνόουντεν «μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ»
Ο Σνόουντεν «μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ»
Μπουένος 'Αιρες

Πληροφορίες που αν αποκαλυφθούν θα είναι «ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ» έχει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως λέει ο δημοσιογράφος του Guardian που συνομιλεί μαζί του.
Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε πρώτος τις πληροφορίες που του διοχέτευσε ο Σνόουντεν, είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτική στον τρόπο αντιμετώπισης του πρώην τεχνικού συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.
«Ο Σνόουντεν έχει στην κατοχή του αρκετές πληροφορίες για να βλάψει την αμερικανική κυβέρνηση μέσα σε ένα λεπτό από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στο παρελθόν» είπε ο Γκρίνγουολντ στη συνέντευξή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion.
«Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να γονατίζει και να προσεύχεται να μη συμβεί τίποτα στον Σνόουντεν, γιατί αν κάτι του συμβεί, όλες οι πληροφορίες θα αποκαλυφθούν και θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της» είπε.
Την Τρίτη, ο Γκρίνγουολντ δήλωσε στο Reuters ότι ο Σνόουντεν θα δεχτεί μάλλον την πρόταση για πολιτικό άσυλο από την Βενεζουέλα, μία από τις τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής που προσφέρθηκαν να του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο.
Ο δημοσιογράφος είπε ακόμη στη συνέντευξή του στην La Nacion ότι τα έγγραφα τα οποία ο Σνόουντεν έχει στη διάθεσή του για διαφορετικά σημεία του κόσμου περιγράφουν λεπτομερώς ποιά αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης καταγράφουν τις μεταδόσεις στη Λατινική Αμερική και πώς λειτουργούν.
«Ενας τρόπος για να υποκλέψεις τις επικοινωνίες είναι μέσω μίας εταιρείας τηλεφωνίας στις ΗΠΑ που έχει συμβόλαια με εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής» είπε ο Γκρίνγουολντ χωρίς να διευκρινίσει σε ποιά εταιρεία αναφέρεται.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

*** Ο μπαλαμός και ο γύφτος                    
του Δημήτρη Γιατράκου 
«Δεν έχω τόπο, δεν έχω ελπίδα, δε θα με χάσει καμιά πατρίδα, και με τα χέρια μου και την καρδιά μου φτιάχνω τσαντίρια στα όνειρά μου», τραγουδά εδώ και δεκαετίες ο Διονύσης Τσακνής, περιγράφοντας την κατάσταση των γύφτων ή τσιγγάνων στη χώρα μας.
Κατά πάσα πιθανότητα, δεν είναι δικό του, αλλά δεν έχει και σημασία. Διάβασα πως το πρωτοτραγούδησε η Remedios Silva με τίτλο Naci en Alamo και αποτελεί το sountrack της ισπανικής ταινίας “Vengo”.
Το πολύ ωραίο τραγούδι μού ήλθε στο μυαλό διαβάζοντας προχθές στο «Θάρρος» πως, σύμφωνα με στοιχεία της Πρόνοιας στη Μεσσηνία, 1.000 και πλέον άνθρωποι αυτής «φυλής» ζουν σε τραγικές συνθήκες, μη έχοντας πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό, και οι οποίοι, για να ζήσουν, κλέβουν, αυτό δεν είναι είδηση, αλλά και εκδίδουν τα παιδιά τους!
Εδώ μπορεί ν’ ακούσω τα εξ αμάξης από ανθρώπους που έχουν υποφέρει από την παραβατικότητα των τσιγγάνων, αλλά γι' αυτήν δεν είναι άμοιρη ευθυνών η Πολιτεία, η οποία ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί τους. Εκείνο που πρώτιστα την ενδιέφερε ήταν να κρύψει τα σκουπίδια, στην κυριολεξία, κατά την αντίληψή της, κάτω από το χαλί, χωρίς ποτέ να κάνει το παραμικρό για την εκπαίδευση και την ένταξή τους στην κοινωνία.
Εκτός από την Πολιτεία, και οι πολίτες της, εμείς δηλαδή, βλέπουμε τους γύφτους, όπως κάποτε οι λευκοί Αμερικανοί τους μαύρους. Σαν απόβλητα.
Όταν, ωστόσο, ο άλλος δεν έχει να φάει και θα κλέψει και το παιδί του θα εκδώσει και ναρκωτικά θα πουλήσει και ό,τι άλλο παράνομο σκαρφιστεί ο νους του θα κάνει.
Το γράφω, επειδή, παρά την κρίση, οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει πείνα και πώς μπορεί να λειτουργήσουν οι άνθρωποι υπό τέτοιο καθεστώς. Όπως λέει, λοιπόν, το κουπλέ του κομματιού: «Νάις μπαλαμό, νάις μπαλαμό και το λουμνό τ’ αφεντικό νάγια δόμλες ατzέι μπαλαμό» (Φύγε λευκέ, φύγε λευκέ, και το πρόστυχο τ’ αφεντικό, μην τον δέχεσαι τον λευκό), οι τσιγγάνοι κάπως έτσι μας βλέπουν.
Μέσα στη μαυρίλα ο Δήμος Καλαμάτας πήρε απόφαση να εκπαιδεύσει από Σεπτέμβρη παιδιά τσιγγάνων μέσω ειδικού προγράμματος. Λέμε μπράβο και περιμένουμε...
  Εκείνο που πρώτιστα ενδιέφερε την Πολιτεία ήταν να κρύψει τα σκουπίδια, κατά την αντίληψή της, κάτω από το χαλί, χωρίς ποτέ να κάνει το παραμικρό για την εκπαίδευση και την ένταξή τους στην κοινωνία

***  Ευαγγελίζεται το καλύτερο, αλλά…            
της Βίκυς Βετουλάκη
 Η εγκληματικότητα βρίσκεται στο «κόκκινο» και αυτό πλέον δεν αποτελεί είδηση, αλλά καθημερινό φαινόμενο. Η ανασφάλεια, ιδίως στην ύπαιθρο, έχει κυριαρχήσει και δεν είναι λίγοι όσοι στα χωριά κοιμούνται με την καραμπίνα στο «μαξιλάρι». Η δε Αστυνομία, κουτσουρεμένη τα τελευταία χρόνια, με πάρεργα και χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, προσπαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει στο βαθμό που ίσως θα ήθελε.
  Στον αντίποδα, το νέο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας τίθεται σε διαβούλευση και ευαγγελίζεται εξυγίανση και καλύτερη λειτουργία. Πολλά από τα δεδομένα, ακόμα και στη δομή, θα αλλάξουν σημαντικά και για τη Μεσσηνία.
Η χαρά της αναβάθμισης πριν από μερικά χρόνια του Τμήματος Ασφαλείας σε Υποδιεύθυνση χάνεται, αφού σύντομα θα ξαναγίνει Τμήμα. Πιθανότατα, η απεξάρτησή της από την τοπική διοίκηση και ο έλεγχός της κεντρικά να αποδώσει περισσότερα, αλλά αυτό μόνο η πράξη θα το δείξει. Όπως και να ’χει, η Ασφάλεια Καλαμάτας υποβιβάζεται. Άλλο Υποδιεύθυνση, άλλο Τμήμα…
Το έργο που προσέφερε ως Υποδιεύθυνση δεν ήταν μικρό, ιδιαίτερα αν υπολογισθεί κανείς πως είχε μείνει με «5» άτομα. Τι θα γίνει τώρα ως τμήμα και ποια θα είναι η πραγματική της δύναμη, παραμένει άγνωστο.
  Η αναδιάρθρωση της Αστυνομίας θα φέρει κι άλλα «δεινά». Η Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας θα μετατραπεί κι αυτή σε απλό τμήμα, ενώ αστυνομικά τμήματα άλλων περιοχών της Μεσσηνίας θα καταργηθούν ή θα γίνουν απλοί σταθμοί. Η αστυνόμευση της υπαίθρου θα γίνεται από τα αστικά κέντρα. Πώς και με τι δυνάμεις; Επίσης άγνωστο…
Τις δε υποσχέσεις των προηγούμενων χρόνων για δημιουργία Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κι άλλων, ξεχάστε τες.
  Σύντομα αναμένεται να προσδιορισθεί ποια ακριβώς θα είναι η δομή της Αστυνομίας στη Μεσσηνία με τα νέα δεδομένα. Όλα, όμως, δείχνουν πως γυρίζουμε προς τα πίσω. Σε τμήματα και σταθμούς… Ας ελπίσουμε ότι δε θα δούμε και χωροφύλακες.
-
***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
*** Ποιοτικές προσθήκες και αρκετά μεσσηνιακά ταλέντα για τη Μαύρη Θύελλα         
        Πολύωρες συσκέψεις πραγματοποιούν καθημερινά ο Πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Ράλλης, άμεσοι συνεργάτες του στην διοίκηση, ο γενικός αρχηγός Νικήτας Παπανικολόπουλος, ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης και ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Σακελλαρόπουλος, όπου συζητούν για το σχεδιασμό της ομάδας εν όψει νέας αγωνιστικής περιόδου. Η Καλαμάτα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το Κύπελλο Μεσσηνίας.
  Μεταγραφική ενίσχυση
Το κυριότερο θέμα στις συσκέψεις αφορά την μεταγραφική ενίσχυση και εξετάζονται διάφορες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Όπως είχαν δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γ. Ράλλης, θα παραμείνουν 8-10 ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ ενώ θα γίνου ποιοτικές προσθήκες και θα αποκτηθούν μεσσηνιακά ταλέντα (έχουν γίνει επαφές με ομάδες της Τριφυλίας αλλά και από την Καλαμάτα).
  29 Ιουλίου η πρεμιέρα
Σχετικά με την προετοιμασία τώρα, οι οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 29 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας (εκεί θα γίνει το βασικό στάδιο, ενώ θα υπάρξουν επισκέψεις στον Ταΰγετο). Κλείνοντας να αναφέρουν ότι το πρώτο πακέτο μετεγγραφών θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

***

~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2013 :
  
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/01-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 01 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/02-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/03-2013.html   , Άρωμα από Ελλάδα Τετάρτη 03 Ιουλίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/07/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Ιουλίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Ενημέρωση από όσα γράφονται Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ -  Ιατρικά  Θέματα  ,  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/07/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Ιουλίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Ιουλίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/07/06-2013.html , Αυτά  που  γράφονται και  αυτά που μας γράφουν  Σάββατο 06  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/07-2014.html , Το αγιάζι τηςς ενημέρωσης Κυριακή 07 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/07-2013.html  , Ότι γράφεται και ότι βρήσκουμε Κυριακή 07 Ιουλίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  08 Ιουλίου  2013 ,-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html , Τ ο  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  09 Ιουλίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/07/09-2013.html  , ΄Διαδρομές-επισκέψεις στο Άγιο Όρος Περιβόλι της Παναγίας Τρίτη 09 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/07/10-2013.html  , Υγεία  γιά  Όλους  - Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη   10  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html , Γράφοντε  και  σας τα  γράφουμε ,  Πέμπτη  11  Ιουλίου  2013 .-
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/07/12-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   12  Ιουλίου  2013
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 .-

http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/07/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουλίου  2013 .-
~ ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-   
~

 &*** ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2565   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1031   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1034  video.-
                                                         Σύνολο  :  4630    βίντεο ανηρτημένα .-
***
 ~** ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :  
http://www.agiooros.net   ,
 www.athos.gr  ,
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου