Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου  2012  :
Το  ποντικάκι  στην ενημέρωση ! :
~** ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΝΑ !!
** Ιούνιος του 2012 και η παγκόσμια εξουσία συνεχίζει την απαξιώση του Ελληνικού πνεύματος και ότι συνεπάγεται με αυτό, κρατώντας την ανθρωπότητα μακριά από τις Ελληνικές αξίες που δίνουν υπόσταση στο ανθρώπινο είδος λανσάροντας σαν τρόπος ζωής το αφύσικο το απάνθρωπο και το υλιστικό δηλαδή την πλήρη αποξενώσει του ανθρώπου από το φυσικό και την εναρμόνιση του με το περιβάλλον. Οι εγχώριοι Ελλαδίτες πρόθυμοι, όπως πάντα άλλωστε στα προτάγματα των καιρών, αφέθηκαν στα χέρια της εποχής και στη ροή του κυρίαρχου ρεύματος. Και όμως το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ δεν πέθανε. Γιατί όλοι αυτοί είναι εξαιρετικά ανίκανοι να σκοτώσουν κάτι που δεν κατανόησαν ποτέ κάτι που απλά διηγούνται εγκυκλοπαιδικά . Όμως ακόμα και εδώ, σε αυτή την απέραντη χωματερή, υπάρχουν κάποιοι που αγωνίζονται χρόνια τώρα για να σώσουν ότι μπορούν από το αθάνατο και πανανθρώπινο Ελληνικό πνεύμα. Η μάχη είναι άνιση, ο πόλεμος όμως δεν χάθηκε ακόμα. Όταν θα τελειώνει αυτό το ταξίδι, τότε οι μόνοι που θα θέλουν να θυμούνται και θα είναι περήφανοι για αυτό, θα είναι όσοι κατανόησαν τον όρο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ.
~** Παναθηναικός = τρόπος ζωής!!!Greenarea13:Tα πάντα για τον Παναθηναικό μας όπως δεν σας τα λένε αλλού...! Ειδήσεις,άρθρα δημοσιογράφων, αφιερώματα,Chat,στήλες ψυχαγωγίας και αλλά...!  Η  νέα  χρονιά 2012-2013  έρχεται !!!!! Θα  είμαστε πάλι εδώ !! sns arfara stamos01 !!!

~** Οι Ρώσοι αγοράζουν...το Πήλιο!
* Η παρουσία των Ρώσων επιχειρηματιών που έχουν έλθει στο Πήλιο και που έχουν αναζητήσει συνδέσμους στην περιοχή μας για να ευοδωθούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια ξεκίνησε από τις αρχές της άνοιξης.Είχε προηγηθεί από πέρυσι το καλοκαίρι εκστρατεία των τοπικών φορέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη ρωσική αγορά, που περιελάβανε, εκτός των άλλων, την επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στην περιοχή μας, επίσκεψη αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων και των Ενώσεων Ξενοδόχων της Μαγνησίας και της Λάρισας στη Μόσχα τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο, αφού προκάλεσε δεκάδες εγκωμιαστικά άρθρα και ρεπορτάζ για το Πήλιο σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της Ρωσίας, κάτι που όπως φαίνεται δεν πέρασε απαρατήρητο από την επιχειρηματική τάξη της Μόσχας που αναζητά νέες επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού σε χώρες του εξωτερικού. Είναι χαρακτηριστικό πως αξιόπιστη πηγή που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε ότι μόνον ο ίδιος από την περασμένη άνοιξη μέχρι και σήμερα έγινε αποδέκτης από έξι διαφορετικούς Ρώσους που του μετέφεραν την πρόθεσή τους να αγοράσουν οικόπεδα, τόσο στο ανατολικό, όσο και στο νότιο Πήλιο, με στόχο την ανέγερση, όπως του διεμήνυσαν, τουριστικών μονάδων δυναμικότητας 100 - 120 κλινών.Όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λόγω της γεωμορφολογίας που έχει το Πήλιο, όπου είναι εξαιρετικά σπάνιες οι μεγάλες και επίπεδες επιφάνειες, οι εκτάσεις που ζητούνται από τους Ρώσους εντός των οικισμών είναι 2- 3 στρέμματα, ενώ τα οικόπεδα που ζητούνται εκτός οικισμών είναι αρκετά μεγαλύτερα. Από 15 έως 20 στρέμματα. Η ίδια πηγή τόνισε ότι στις παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι Ρώσοι, οι ντόπιοι ζητούν 800.000 - 1.000.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ για τα εκτός οικισμών τα ποσά που ζητούνται κυμαίνονται από 300.000 - 500.000 ευρώ το στρέμμα. Σημειώνεται πως Ρώσοι έχουν ήδη προχωρήσει σε αγορές εκτάσεων στην περιοχή του Αλμυρού, με κτηματομεσίτες του Βόλου να χαρακτηρίζουν τους υποψήφιους αγοραστές καλοπληρωτές, αλλά και σκληρούς διαπραγματευτές για την επίτευξη της βέλτιστης για τους ίδιους οικονομικής τιμής
~** ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ!!*
** Μόνο  μιά λέξη ....... ΝΤΡΟΠΗ ! Μπορούν όλοι οι Έλληνες και χωρίς τα Γερμανικά προϊόντα !! Τότε  θα  νοιώσουν τι σημαίνει  Ανεργεία και  οι Γερμανοί κυρία ΜΕΡΚΕΛ που μας  χρωστάτε  πολύ περισσότερα  από  τα δάνειά σας .....
Η ανθρωπιστική κρίση σε πλήρη έξαρση.    Σκηνές που μόνο στη Γερμανική κατοχή του Β! Παγκοσμίου πολέμου βλέπαμε. Θα μου πείτε μήπως και σήμερα Σιωνιστική Γερμανική κατοχή δεν έχουμε;;;; Το μόνο που μας λείπει είναι ο πόλεμος, αλλά και αυτός από κοντά έρχεται.Βλέπουμε συνανθρώπους μας να πεθαίνουν στους δρόμους από πείνα, όπως τότε στο Β! Π.Π.   Ζούμε πάλι τη περίοδο του 1940-45    Η   Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτή τη φορά όχι με όπλα, αλλά με ευρώ.               Βλέπουμε συνέλληνες υπηκόους της Ε.Ε. να ..
αυτοκτονούν.Όποιο κράτος θέλει να χρεοκοπήσει, να πτωχεύσει, και να αυτοκτονούν οι κάτοικοί του, ας μπεί στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη , και στο Ευρώ, της Σιωνιστικής Γερμανίας.
Εικόνες εξαθλίωσης επικρατούν στους πληθυσμούς των κρατών-μελών της Νοτίου Ευρώπης. Κάτι ήξεραν η Αγγλία και Νορβηγία που αρνήθηκαν να μπούνε στην Ευρωζώνη.
Η Αγγλία σαν πρώην Κοσμοκράτειρα γνώριζε τι θα ακολουθήσει.
Η Νορβηγία τότε είχε ανακαλύψει κοιτάσματα υδρογονανθράκων, και σου λέει κορόϊδο είμαι να τα μοιραστώ με τους Ευρωπαίους;;;
** ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ, ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ,ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ, ΤΟ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ...
~** Η Ελλάδα ερημώνει…… Οικονομική κρίση και και υπογεννητικότητα δείχνουν το “μαύρο” μέλλον της χώρας μας – Δείτε πόσο μειώθηκε ο πληθυσμός!
Αντίθετα ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ Ή ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,
στον Αλβανό που εγείρει θέμα Τσάμηδων,στον σκοπιανό που προκλητικά οικειοποιείται τη ΓΗ των Μακεδόνων,και στον Τούρκο που καταδυναστεύει την Κύπρο και επιβουλεύεται τη Θράκη και το Αιγαίο αφιερώνουμε μέσα από τα βάθη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ μας το τραγούδι που ακούστηκε στη φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου:
ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ,
ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΟΙΡΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΥΠΟΤΑΓΗ.
ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ, ΑΠ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ!

** Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
** Αίσθηση προκαλούν τα προσωρινά στοιχεία απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς η Ελλάδα όχι μόνο γερνά, αλλά χάνει και τον πληθυσμό της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, σε δέκα χρόνια η Ελλάδα έχει χάσει πάνω από 1.000.000 Έλληνες και πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ, που κρατά από την… δεκαετία του 1940.   Η οικονομική κρίση, η υπογεννητικότητα και η μετανάστευση Ελλήνων στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια, μας έχουν φέρει στα προ 20ετίας πληθυσμιακά επίπεδα.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).   Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).   Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού που έχει ενταθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα των 8 εκατομμυρίων ψυχών!   Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.  Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η μείωση πληθυσμού φαίνεται μικρή σε σχέση με το 2001, ωστόσο θα πρέπει να υπολογιστεί ότι στην Ελλάδα υπήρχαν εκείνη την περίοδο 300.000 αλλοδαποί, την ώρα που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν το 1.300.000. -
~** Σύριοι κατέρριψαν τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος
* Λύσσαξαν οι Αμερικανοσιωνιστές...Επισήμως, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν προ ολίγου ότι χάθηκε η επαφή με στρατιωτικό αεροσκάφος την ώρα που βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία. Αλλά τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στη Συρία ή σε συριακά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk και τη Hurriyet τα δύο μέλη πληρώματος βρέθηκαν ζωντανά και κρατούνται από τις Συριακές Αρχές. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη βάση Ερχάκ στην ανατολική επαρχία Μαλάτια. Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο Al-Manar, μετέδωσε ότι οι συριακές δυνάμεις κατέρριψαν το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, που είχε εισέλθει παράνομα στον εναέριο χώρο της Συρίας, με άγνωστη αποστολή.
* Παράλληλα, το State Department έβγαλε μια πολύ επιθετική ανακοίνωση για το συμβάν κατά της συνεπούς εθνικιστικής-αντισιωνιστικής κυβερνήσεως της Συρίας, διαβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με τους τούρκους (με τους οποίους κάποιοι εγχώριοι καραγκιόζηδες μας διαβεβαίωναν ότι είναι… τσακωμένοι), για «συντονισμό» των ενεργειών τους.
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ektakto-surioi-katerripsan-tourkiko-polemiko-aeroskafos
~**  ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΣΤΗΣ Ο ΡΑΠΑΝΟΣ;;;;
Γεια σου Α. Σαμαρά που μας έσωσες από τους παρδαλοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ!
Μεγάλη εντύπωση στον κόσμο προκάλεσε το γεγονός ότι ο μόνος υπουργός που κατά κοινήν ομολογία είχε σίγουρη τη θέση του στην αριστεροδεξιοκεντρώα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον δύο ημέρες προ της ορκωμοσίας της, ήταν ο Βασίλης Ράπανος.
Πολλά εγράφησαν περί του νέου υπουργού Οικονομικών, για τις σπουδές του, για την έως τώρα καριέρα του κ.λπ. ....
Υπάρχει, όμως, και κάτι που απέκρυψαν επιμελώς τα λιβανιστήρια των ΜΜΕ. Το πολιτικό παρελθόν του Β. Ράπανου Ρωτήσαμε συναγωνιστές από την Κω (τόπο γεννήσεώς του) και μας απήντησαν: «κομμουνιστής, απ’ αυτούς που μετά το 1974 πήγαν στο ΠΑΣΟΚ».

Κι όχι μόνον κομμουνιστής της θεωρίας, αλλά και της πράξης. Της τρομοκρατικής πράξης! Βομβιστής, λοιπόν, με πλούσια δράση που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθώων συνανθρώπων μας, ήταν ο νέος «υπερυπουργός»!
Μάλιστα, για την τρομοκρατική του δράση είχε δικαστεί και καταδικαστεί από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών. Παρέμεινε στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 Νοεμβρίου 1969 μέχρι την 21η Αυγούστου 1973, όταν η «κακή χούντα» χορήγησε αμνηστία σ’ αυτόν και τους ομοίους του!
Σήμερα, αυτός ο εκλεκτός της μνημονιοκρατίας, δηλώνει στους Financial Times (που μιλούν γενικώς και αορίστως για συμμετοχή του σε «ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση κατά τη διάρκεια της χούντας», αποκρύπτοντας την βομβιστική του δράση…):
«Η φυλακή έγινε το πανεπιστήμιό μου».
Αψευδής μάρτυς της τρομοκρατικής δράσης του νυν υπερυπουργού οι εφημερίδες της εποχής, τις οποίες και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε παρακάτω:
Βομβιστής την εποχή της 21ης Απριλίου ήταν και ο πολιτικός εκείνος που επί των ημερών του έλαβε ο Β. Ράπανος τις σημαντικότερες θέσεις της καριέρας του: ο πρωθυπουργός της εθνικής ντροπής των Ιμίων, της παραδόσεως του Οτσαλάν, του φοβερού σκανδάλου του χρηματιστηρίου κ.τ.λ., ο Κώστας Σημίτης!
Στην ίδια κυβέρνηση υπουργός ήταν και ο Πέτρος Ευθυμίου, επίσης βομβιστής κατά την περίοδο της Επαναστάσεως.
Συμπέρασμα: Ας μην απογοητεύονται οι «σύντροφοι» Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας, Ξηροί κ.λπ.
Μπορεί κάποια μέρα να γίνουν υπερυπουργοί κυβέρνησης και μάλιστα με «δεξιό» πρωθυπουργό, που μόλις έχει… σώσει την Ελλάδα από τους παρδαλοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ...
~** Στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας
~Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, κείμενο που έφερε πρώτο στο φως το Εθνος στο φύλλο της Παρασκευής.
******   Το κείμενο:
Ομιλεί για αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης με διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και με πλήρη σεβασμό στους δημοσιονομικούς στόχους για το έλλειμμα, του χρέους και των διαρθρωτικών αλλαγών.
Δηλώνει την πρόθεση των αρχηγών να αιτηθούν τουλάχιστον διετούς παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής
Δεσμεύεται για επαναφορά της συλλογικής αυτονομίας και της ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Υπόσχεται αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα.
Εισηγείται την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).
«Επεκτείνει» το επίδομα ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους.
Περιέχει κατηγορηματική δέσμευση για μη απολύσεις στο Δημόσιο ενώ όσον αφορά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και φορέων, θέτει ως στόχο «να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας».
ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνεται ο μνημονιακός προσανατολισμός
Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει το μνημονιακό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα γενικόλογο κείμενο στα ουσιώδη και κοινωνικά επώδυνα θέματα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και πrοσθέτει:

«Είναι πλέον φανερό πως η διατυμπανιζόμενη προεκλογική αναθεώρηση του μνημονίου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του. Οι αόριστες επιθυμίες, χωρίς χρονικούς προσδιορισμούς για τις όποιες θεσμικές αλλαγές και η ασάφεια ως προς την αποκατάσταση των βάναυσων κοινωνικών αδικιών, δημιουργούν τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικας η κυβέρνηση
«Οι γνωστοί συνέταιροι της εξουσίας Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, με τη νέα τους αριστερή μεταγραφή Φώτη Κουβέλη, επαναλαμβάνουν μετεκλογικά όσα έλεγαν προεκλογικά», αναφέρει σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ενώ δίδονται υποσχέσεις και εκφράζονται προθέσεις, η κυβέρνηση «είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της τρόικας, η οποία σπεύδει τη Δευτέρα στην Αθήνα για να δώσει τις εντολές της».
«Τους ενημερώνουμε», καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βλέπουμε το…τυράκι, αλλά ακόμα δεν είδαμε τη φάκα. Την περιμένουμε στις προγραμματικές δηλώσεις και στα πρώτα νομοσχέδια».
KKE: Μόνο δια νόμου κατάργηση
«Η επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ότι θα γίνει για την ανακούφιση του λαού, είναι μια αναγκαστική προσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και την ευρωζώνη. Η όποια επιμήκυνση θα φορτώνει νέα δεινά στο λαό και όχι ανακούφιση, ενώ δεν θα σταματήσει τη νέα χρεοκοπία.

Το ΚΚΕ θα φέρει στη βουλή σχέδια νόμου για την κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης, καθώς και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα» σχολιάζει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του
***** Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής
Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που θα δημιουργηθεί με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ . Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.
Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.
Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.
Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στην διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.
Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επί μέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν, να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.
Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου.
Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:
·        Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.
·        Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.
·        Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες
·        Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.
·        Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.
·        Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής
Α. Ζητήματα για Αναθεώρηση δανειακής σύμβασης:
1. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Έτσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και την στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
2. Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και την ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
3. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
4. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).
5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους.
6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτο-απασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφ' όσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).
7. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.
8. Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:
·        ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.
·        ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.
9. Όχι απολύσεις στο δημόσιο.
10. Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.
11. Αγροτική Τράπεζα Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.
Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι.
Β. Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο
1. Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο. Επανακαθορισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στους κρίσιμους και συμπληρωματικούς τομείς (αγροτική παραγωγή, τρόφιμα, μεταποίηση καινοτομία), αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων ( ενέργεια, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, ναυτιλία). Ενίσχυση της Περιφερειακής διάστασης της ανάπτυξης και δημιουργία τοπικών συμφωνιών (με έμφαση στο τρίπτυχο ελληνικά προϊόντα- τουρισμός – πολιτισμός).
2. Αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αποδέσμευση και αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (τίτλοι, χρήσεις γης συντελεστές δόμησης, μορφές χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης). Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα εναρμονίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Παράλληλα διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών πόρων σε εφαρμογή των διακηρύξεων του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. Σύνδεση στρατηγικών παρεμβάσεων με τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με υψηλό εισοδηματικό πολλαπλασιαστή.
3. Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα τη κτηνοτροφία και τα τρόφιμα.
·        Πρώτος στόχος η μετατροπή του αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα σε θετικό.
·        Αξιοποίηση του ρεύματος επιστροφής στην ύπαιθρο με παροχή κινήτρων, με παραχώρηση γης σε νέους αγρότες αλλά και ενεργούς αγρότες και συνεταιρισμούς
·        Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων.
·        Ίδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.
·        Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή.
·        Λειτουργία Δημοπρατηρίων, συμβατικών και ηλεκτρονικών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια.
·        Ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας
·        Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» με τη δημιουργία κάρτας αγρότη.
·        Εκσυγχρονισμός και εξυγίανση των συνεταιρισμών.
4. Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
·        Ενεργοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων.
·        Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μετά από την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών με διάφορους πρόσφορους τρόπους: Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσω του Ενιαίου Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του «εργαλείου ρευστότητας», της αποκλιμάκωση επιτοκίων χορηγήσεων κλπ.
·        Αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.
Επίσπευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο. Αναστολή κάθε προστίμου και διακανονισμός, όταν υπάρχει χρέος του Δημοσίου.
5. Αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας. Εφαρμογή της χρηματοοικονομικής πρότασης που έχει γίνει δεκτή και από τους ομολογιούχους - φυσικά πρόσωπα και από το Λογιστήριο του κράτους.
6. Αμεση προτεραιότητα έχουν και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για πολίτες και νοικοκυριά
·        Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης)
·        Για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας (αυτεπιστασία Δήμων, προγράμματα κατάρτισης, θεσμοί κοινωνικής μέριμνας)
·        Για τους δανειολήπτες εφαρμογή της ρύθμισης ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.
·        Για τα νοικοκυριά, καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών κλπ.
·        Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων από κοινοτικούς πόρους. Ενοποίηση και εξορθολογισμός επιδομάτων – ουσιαστικός έλεγχος.
Γ. Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες
1. Νέο Φορολογικό Σύστημα:
·        Με ευρεία συναίνεση και σταθερότητα για το επόμενα δέκα χρόνια.
·        Με θέσπιση περιουσιολογίου και «πόθεν έσχες».
·        Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των φόρων
·        Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας.
·        Με μείωση των έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κλπ.
·        Με οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάσταση τους από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών.
2. Αποκρατικοποιήσεις:
·        Διαδικασία αποκρατικοποιήσεων – εγγυήσεις διαφάνειας.
·        Σύνδεση με την ανάπτυξη και όχι μόνο με εισπρακτικούς στόχους.
·        Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τις ρυθμιστικές αρχές
·        Διατήρηση της κυριότητας του κράτους στα δίκτυα και αξιοποίηση του θεσμού των συμβάσεων παραχώρησης για βασικές υποδομές.
·        Επίσπευση με άμεσες ενέργειες, κυρίως των περιπτώσεων όπου η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συνδέεται με επενδύσεις σε υποδομές και θέσεις εργασίας. Π.χ. λειτουργικό έργο ΟΣΕ
3. Κατάργηση συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων:
Στόχος να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας.
4. Δημόσια Υγεία:
Επείγοντα μέτρα για αποκατάσταση ομαλού εφοδιασμού νοσοκομείων και ασθενών σε φάρμακα, αποκατάσταση λειτουργίας ΕΟΠΥΥ. Ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου. Συνέχιση μείωσης της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης.
5. Αμεσα μέτρα καταπολέμησης σπατάλης και διαφθοράς (εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και διαχείρισης υλικού).
Δ1.Συμφωνία για αλλαγές-εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα και αναδιοργάνωση του κράτους – δημόσιας διοίκησης.
Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα . Προτεραιότητες είναι:
α) Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος
·        Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να εξασφαλίζει διοικητικά την επιβολή ποινών και τη δήμευση περιουσιών για όσους τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.
·        Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
·        Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα.
·        Υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες. Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.
·        Ορισμός πλαφόν στο συνολικό ποσό που λαμβάνουν από συνταξιοδοτικά ταμεία οι βουλευτές. Για τους νεοεισερχόμενους βουλευτές κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και συνταξιοδότηση μόνον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, όπως ο κάθε πολίτης, και εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
·        Επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.
·        Δραστικός περιορισμός του αριθμού των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των υπουργών, Γενικών Γραμματέων και βουλευτών.
·        Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα ζητήματα των ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις. Δημόσια τηλεόραση ανεξάρτητη, που θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα διορίζει και τα εκτελεστικά όργανα της διοίκησής της. Διαφανής οικονομική διαχείριση και εξασφάλιση της διάθεσης τυχόν πλεονασμάτων από τις χρήσεις στην παραγωγή ελληνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.
·        Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Βελτιώσεις για ταχύτερη απονομή. Εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Κωδικοποίηση του δικαίου. Απεμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας από την επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και κατοχύρωση του Αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.
·        Συνολική στρατηγική για χτύπημα γραφειοκρατίας
·        Συνολική στρατηγική για χτύπημα φοροδιαφυγής.
·        Συνολική στρατηγική για την Ενέργεια και τη διαχείριση Υδάτινων πόρων (ρυθμιστικό πλαίσιο, ρυθμιστικές αρχές και μακροχρόνιος προγραμματισμός)
β) Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης
·        Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων: Κεντρικός διυπουργικός συντονισμός των καθημερινών οριζόντιων αποφάσεων. Ενίσχυση της επιτελικότητας, του συντονισμού και του ελέγχου της εφαρμογής δημοσίων πολιτικών.
·        Ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές: Δραστική μείωση του αριθμού των γενικών διευθύνσεων και ορισμός γενικών διευθυντών με 5ετή θητεία και μισθό ίσο με του Γενικού γραμματέα.
·        Περιορισμός της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων. Πάταξη της διαφθοράς μέσω της ενίσχυσης πρακτικών διαφάνειας και νομοθέτησης νέου αυστηρότερου πειθαρχικού δίκαιου και κυρίως εφαρμογή του στην πράξη.
·        Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής. Διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού. Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Σύνδεση του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση.
·        Οργανωτικός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός.
Δ2. Για Παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια:
1.Αναβάθμιση φύλαξης συνόρων.
2. Αναβάθμιση αρμοδιοτήτων-δικαιοδοσιών FRONTEX
3. Πρωτοβουλία σε Ευρώπη (και με πυρήνα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου) για:
·        αλλαγή Συμφωνίας Δουβλίνου-ΙΙ
·        και κοινή πολιτική επαναπατρισμού.
4. Διασπορά των παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους.
5. Επιτάχυνση εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.
6. Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα (Ευρωπαϊκός Νότος).
7. Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία. Βασική αρχή η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και η πεποίθηση ότι η ίδια η Ασφάλεια είναι κι αυτή ουσιώδες δικαίωμα των πολίτη και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας. Μόνο έτσι θα ελεγχθούν και τα κρούσματα αυτοδικίας.
Ε. Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής
1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.
2. Ενεργός προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.
3. Ενίσχυση όλων των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας και αναζήτηση νέων περιφερειακών ερεισμάτων για την κατοχύρωση-προώθηση εθνικών συμφερόντων. Η ενεργός διπλωματία είναι απαραίτητη εν όψει και των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παραδοσιακά επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονιάς με όλο τον περίγυρό της.
4. Αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της.

Τελική παρατήρηση: Πέρα από την συναίνεση που σημειώθηκε σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και ζητήματα στα οποία δεν προχώρησε ακόμα ο διάλογος. Στα ζητήματα αυτά και σε άλλα που θα προκύψουν στο μέλλον, θα συνεχιστεί η προσπάθεια συνεννόησης, ώστε η συναινετική βάση της νέας διακυβέρνησης να ενισχύεται συνεχώς.
  *** Δέ πρέπει  να εργάζονται οι λιγότεροι , για να τρέφονται οι περισσότεροι !!!
~**  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 :
*
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/01-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιουνίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/02-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/23-4-2012.html ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης του τριημέρου 2,3 και 4 Ιουνίου  ,  , Κυριακή και Δευτέρα 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Άγιο Όρος - Αθωνική πολιτεία -Περιβόλι Παναγιάς Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/04-2012.html , Δευτέρα 04 Ιουνίου 2012 του Αγίου πνεύματος Ενημέρωση και αρθρογραφία .-
 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/05-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/05062012.html , Διάλογοι εκλογικοί και ... 05/06/2012.
~**-http://stamos-ynami.blogspot.gr/2012/06/6-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/08-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012 . –
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/8-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα Παρακευή 8 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/9-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 .-
~**   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/13-2012.html , ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/3-14-2012.html , Τρείς 3 μέρες πρίν την κάλπη Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/15062012.html , Εθνικός Δρόμος Καλαμάτας -Αθηνών πριν και μετά Βίντεο 15/06/2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/06/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 .-
~ ** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/06/16-2012.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ : Αναδημοσιεύσεις Βρίσκω και σας τα παρουσιάζω Σάββατο 16 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/06/h-17-2012.html , Hμέρα βουλευτικών Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/06/18-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/06/19-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Τρίτη 19 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/06/20-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/06/21-2012.html  ., Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/06/22-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 ,.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/06/23-2012.html . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

~***

~*** 029. Κάμπος Αγίου Φλώρου 2012 Διαδρομή πρός δρόμο  Μελιγαλά - Βαλύρας :
https://www.youtube.com/watch?v=NkpAFvO2mnE  ,~*** 030. Διαδρομή Βαλύρας 2012 στο  δρόμο  Σκάλας Βαλύρας :
https://www.youtube.com/watch?v=aNVfS-qwsM8  ,~*** 031. Διαδρομή Λάμπαινας 2012 στο δρόμο Βαλύρας Μεσσηνης  :
https://www.youtube.com/watch?v=_jGCvKa2Sk8  ,** Αλήθεια στις  Σκέψεις , Αλήθεια στα Λόγια , Αλήθεια  στα Έργα  !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου