Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Στο αγιάζι της Τοπικης Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Στο  αγιάζι της Τοπικης Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου  2011  :
~
Μιά φωτογραφία από την Καλαμάτα .-
~
Πανοραμική άποψη της κομώπολης Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας 2011 .-

 ~**
Αριστομένους
ImageΑνάπλαση στο δυτικό πεζοδρόμιο
 
Θα αλλάξει όψη σύντομα το δυτικό πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους από τη Φραντζή έως την Ξενοφώντος, καθώς η σχετική μελέτη εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τη μελέτη παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, ο οποίος είπε πως πρόκειται για την ανάπλαση μήκους 78 περίπου μέτρων, κυμαινόμενου πλάτους από 8,80 έως 9,80 μ. και συνολικής επιφάνειας 830 τετραγωνικών, συμπεριλαμβανομένης της στενής διόδου που συνδέει την οδό Αριστομένους με τις γραμμές του τραίνου ΟΣΕ, μήκους 23 μέτρων και πλάτους 2,80 μ.

 
Η μελέτη προβλέπει την καταρχήν δημιουργία μικρών και μεγάλων σχεδιαστικών καννάβων, έτσι ώστε αυτοί να συμπίπτουν διαστασιολογικά και χρωματικά με τους υφιστάμενους στο ανατολικό πεζοδρόμιο. Η μόνη αλλαγή που προβλέπεται σε σχέση με το απέναντι πεζοδρόμιο, είναι η ύπαρξη μιας νέας σε υφή και απόχρωση τσιμεντένιας αντιολισθητικής τετράγωνης πλάκας, με αδρή την επάνω επιφάνεια.
Επίσης, προβλέπεται η παρουσία υψηλού πρασίνου σε θέσεις ώστε να σχηματίζεται η εντύπωση δημιουργίας μεγάλης αλέας από την οποία θα περνούν τα αυτοκίνητα στην Αριστομένους. Το πλάτος του δρόμου παραμένει σταθερό σε όλο το μήκος όπως είναι σήμερα. Τα δέντρα θα απέχουν μεταξύ τους περίπου 10 μέτρα ως προς τη διάσταση του πλάτους σε σχέση με τα απέναντι, και 3,80 μ. ως προς το μήκος μεταξύ τους.

Μετατοπίσεις περιπτέρων
Άλλη μία πρόταση είναι η ελαφριά μετακίνηση των υφιστάμενων περιπτέρων σε νέες θέσεις, στο ίδιο πεζοδρόμιο, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα με τις κινήσεις των πεζών και των ΑμΕΑ, όπως και των ποδηλατιστών.
Δεδομένης της απαγόρευσης της στάθμευσης αυτοκινήτων στη δυτική πλευρά της Αριστομένους και την παρουσία του ποδηλατόδρομου δίπλα από το δρόμο, προτείνεται η εξυπηρέτηση των πελατών από τα περίπτερα να γίνεται από τη μεριά του πεζοδρομίου με κατεύθυνση δυτικά και όχι όπως λειτουργούν σήμερα, με κατεύθυνση το δρόμο. Έτσι, επιτυγχάνεται όχι μόνο η ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, αλλά απομένει και αρκετός χώρος για την τοποθέτηση της ζώνης όδευσης τυφλών. Τα περίπτερα τοποθετούνται παράλληλα με το κράσπεδο του ποδηλατόδρομου και σε απόσταση 0,70 μ. από αυτά, προκειμένου να διασφαλίζεται άνετα το άνοιγμα των θυρών τους.  
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στις διαβάσεις - περάσματα των πεζών, που «περιμένουν» και αυτές την επέκτασή τους από το απέναντι ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, αλλά και από αυτό της Φραντζή και Ξενοφώντος. Στο ύψος του ποδηλατόδρομου, προτείνεται η δημιουργία ελαφριών κλίσεων για τη δημιουργία ραμπών ανόδου και καθόδου των ποδηλάτων, ώστε συγχρόνως να εξυπηρετούνται και οι πεζοί.
Όσον αφορά στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, η μελέτη αναφέρει πως μετά από μετρήσεις, προκύπτει ότι απομένει καθαρός χώρος που κυμαίνεται από 4,70 – 5,80 μ. μέχρι την οικοδομική γραμμή των κτηρίων, που προτείνεται να δεσμευθεί ως χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Στο χώρο αυτό θα βρίσκεται η ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών, ελάχιστου πλάτους 3 μ. και μέγιστου 4 μ., στην οποία θα βρίσκεται και η ζώνη όδευσης τυφλών.  

Άλλες υποδομές
Σε όλο το μήκος του δυτικού πεζοδρομίου προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία καθιστικών με ξύλινα παγκάκια, η τοποθέτηση μικρών κάδων απορριμμάτων, η τοποθέτηση φωτιστικών ιστών και σωμάτων ίδια ακριβώς με αυτά στο απέναντι πεζοδρόμιο, η τοποθέτηση ενός πυροσβεστικού κρουνού και, τέλος, η τοποθέτηση μιας μεταλλικής βρύσης πόσιμου νερού.
Τέλος, προβλέπονται κατασκευές υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, δικτύου αυτόματης άρδευσης, δικτύου συλλογής ομβρίων με μεταλλικές επιφανειακές σχάρες στο σημείο του πεζοδρομίου που παρουσιάζονται σήμερα τα μεγαλύτερα προβλήματα και, τέλος, η σύνδεση των υφιστάμενων υδρορροών των κτηρίων με τον τσιμεντένιο επιφανειακό αγωγό ομβρίων που περνά μπροστά από αυτά.

~*** Αναρτήσεις  Ιουλίου  2011 : ~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011  .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011  .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011  .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

***  Σχόλια  ....
Αδιακρίτως
O οφθαλμίατρος

θα εξετάζει το κάταγμα;

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων του ΕΣΥ, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μεταξύ άλλων, γίνεται η εξής συγχώνευση: Η Μαιευτική - Γυναικολογική, η Ορθοπαιδική, η Ουρολογική και η Οφθαλμολογική Κλινική συγχωνεύονται σε μία και δημιουργούν την Ορθοπαιδική και Χειρουργική Μεικτή Κλινική.

Για τις συνενώσεις αυτού του είδους, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά Στάθης Τσούκαλος, ανέφερε χθες στην “Ελευθεροτυπία”:

“Στα μεικτά χειρουργικά τμήματα θα συνυπάρχουν γενικοί χειρουργοί, ωτορινολαρυγγολόγοι, οφθαλμίατροι, ορθοπαιδικοί και όποια άλλη ειδικότητα της χειρουργικής. Συγχρόνως, προβλέπεται η νομοθέτηση μεικτών εφημεριών. Θα μπορεί ένας ωτορινολαρυγγολόγος ή ένας οφθαλμίατρος να εφημερεύει και για χειρουργικά περιστατικά της χειρουργικής και για ορθοπαιδικά και για οφθαλμολογικά κ.λπ. Αν αυτό δεν είναι εφιαλτικό όνειρο, θα θέλαμε ο κ. Λοβέρδος να μας πει τι είναι”.

Μ.Ν.Λεωφορεία για Αρχαία Μεσσήνη

Φίλος της στήλης, ο οποίος διάβασε πως ο Δήμος της περιοχής θέλει να οργανώσει φεστιβάλ στην Αρχαία Μεσσήνη, προτείνει το εξής: Για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ που προωθείται, αλλά και για άλλες που γίνονται κατά καιρούς στον αρχαιολογικό χώρο, να δρομολογούνται λεωφορεία προς και από την περιοχή. Και πιο οικονομική θα είναι η μετακίνηση για τον κόσμο, αλλά και δε θα δημιουργείται το γνωστό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο χωριό Μαυρομμάτι, που σε μεγάλες εκδηλώσεις του παρελθόντος έχει προκαλέσει ακόμη και τσακωμούς μεταξύ οδηγών.

Μ.Ν.Τους απολύει...

για να τους ξαναπροσλάβει

Το διαβάσαμε χθες στην “Καθημερινή”: Ο δήμος του Σροπσάιρ, στη δυτική Αγγλία, αποφάσισε να απολύσει το σύνολο των 6.500 εργαζομένων του και να τους ξαναπροσλάβει με μισθούς χαμηλότερους κατά 5,4 %, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περικοπών που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.

Καλά, στην Ελλάδα, μας λένε ότι φταίμε οι “τεμπέληδες” Έλληνες που ζούμε στη χλιδή χωρίς να παράγουμε τίποτα. Στην Αγγλία, γιατί γίνονται περικοπές; Έχει κι εκεί “τεμπέληδες” που χρέωσαν τη χώρα;

Μ.Ν.Χάσαμε το νόημα

Σε μερικές περιπτώσεις με το θέμα του καπνίσματος έχουμε περάσει στην… απέναντι όχθη!

Στη Φλωρεντία οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πρέπει πλέον να… χτυπούν κάρτα όταν θέλουν να καπνίσουν ένα τσιγάρο. Την ίδια ώρα οι Ισλανδοί καπνιστές θα χρειάζονται σύντομα συνταγή γιατρού για να αγοράσουν ένα πακέτο τσιγάρα. Η πώληση τσιγάρων θα επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία, μόνο σε άτομα άνω των 20 ετών και εφόσον διαθέτουν συνταγή γιατρού.

Τέλος, σε ένα δρόμο στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το κάπνισμα απαγορεύεται στο ένα πεζοδρόμιο, αλλά εξακολουθεί να επιτρέπεται στο άλλο…

Τι άλλο παλαβό θα ακούσουμε;

Β.Β.


Νομός με πολλές Εφορίες

Στους νομούς με τις περισσότερες Εφορίες ανήκει η Μεσσηνία. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των “Νέων», διαθέτει 7 Εφορίες και ο μέσος όρος κατοίκων που αντιστοιχεί σε αυτές, βάσει των στοιχείων της απογραφής του 2001, είναι 25.270.

Ο σχεδιασμός προβλέπει πλέον μία Εφορία ανά νομό, όμως εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του Taxis!

Β.Β.Οι απάτες του διαδικτύου

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι περιπτώσεις απάτης στο διαδίκτυο και κάθε ημέρα όλο και κάτι διαφορετικό ανακαλύπτεται.

Αυτή τη φορά πρόκειται για την περίπτωση της νέας υπηρεσίας της Google, Google+, καθώς έχει ξεκινήσει μία μεγάλη καμπάνια spam email από κάποιους που θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στους ανυποψίαστους χρήστες.

Η νέα υπηρεσία Google+ βρίσκεται για την ώρα σε κλειστό δοκιμαστικό στάδιο, κάτι που σημαίνει ότι μόνο όσοι χρήστες έχουν πρόσκληση μπορούν να γίνουν μέλη. Έτσι, λοιπόν, οι απατεώνες εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό, και στέλνουν μαζικά email με υποτιθέμενες προσκλήσεις για τη νέα υπηρεσία της Google.

Με μία πρώτη ματιά το email μοιάζει γνήσιο, αλλά όταν κάνει ο χρήστης κλικ πάνω στο link, μεταφέρεται σε ένα site που πουλάει φαρμακευτικά σκευάσματα...

Β.Β.Μετακινήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων

Μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα, παρ' όλα αυτά δαπανήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τις μετακινήσεις με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος  κυβερνητικών αξιωματούχων ανά τον πλανήτη, σχολίασε χθες, με το γνωστό της καυστικό ύφος, αναγνώστρια της στήλης σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Αφού αναγνώρισε ότι μπορεί να υπήρχε λόγος που  επέβαλε τις μετακινήσεις αυτές, κατέκρινε ότι δεν έγιναν με έξοδα των μετακινούμενων, αλλά με έξοδα του λαού, που δοκιμάζεται σκληρά και βλέπει το πορτοφόλι του να αδειάζει με μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι στο παρελθόν.

Τα παράπονα μας φάνηκαν δικαιολογημένα, αλλά ποιος μπορεί να δώσει απάντηση;


Χ.Χ.  


Κλειδωμένη η βρύση στον Άγιο Βασίλη Σκάλας

Φίλος της στήλης, που μετακινείται συχνά στην Αθήνα, αρέσκεται στην επιστροφή του προς Καλαμάτα να χρησιμοποιεί την 7η επαρχιακή οδό και να φθάνει στη Μεσσήνη μέσω Μελιγαλά, Σκάλας και Βαλύρας.

Στη Σκάλα, εδώ και πολλά χρόνια, το είχε κάπως σαν “τάμα” να σταματά στη βρύση που υπάρχει στο ναό του Αγίου Βασιλείου, να πίνει λίγο νερό και να συνεχίζει το ταξίδι του.

Προ ημερών, ακολούθησε τη διαδρομή που κάνει χρόνια. Διαπίστωσε όμως με μεγάλη του έκπληξη, όπως μας είπε, ότι η βρύση ήταν κλειδωμένη. Αναρωτήθηκε αν δεν έχει η εκκλησία χρήματα να πληρώσει το νερό και, κατά συνέπεια, το έκοψαν ή αν συμβαίνει κάτι άλλο, που δε γνωρίζει.

Κι επειδή είναι κάπως μεγάλος σε ηλικία και μη εξοικειωμένος, κατά συνέπεια, με την τεχνολογία, δεν είχε τη δυνατότητα να μας στείλει και σχετική φωτογραφία, επιβεβαιώνοντας έτσι την ορθότητα των λεγομένων του.

Το τι συμβαίνει στην περιοχή δεν το γνωρίζουμε, αλλά αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να απαντήσει, η απάντησή του θα ήταν καλοδεχούμενη.

Χ.Χ.  


Σκουπίδια στην Καλλιπατείρας

Στα όρια της απόγνωσης και της αγανάκτησης ήταν η αναγνώστρια που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας το απόγευμα της Τρίτης, για να μας καταγγείλει την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια σε όλο το μήκος της οδού Καλλιπατείρας. “Όπου και να πάμε έχει σκουπίδια και πολλά”, είπε χαρακτηριστικά και άρχισε να μας απαριθμεί τα προβληματικά σημεία. Αναρωτήθηκε αν οι κάτοικοι της περιοχής, επειδή ζουν στη συγκεκριμένη γειτονιά, θεωρούνται πολίτες β΄ κατηγορίας και επισήμανε την έντονη δυσοσμία με την οποία υποχρεούνται να συμβιώσουν οι κάτοικοι λόγω της ζέστης.

Βρεθήκαμε χθες στην περιοχή και είδαμε ότι οι κάδοι ήταν άδειοι και ήταν ορατά τα αποτελέσματα της προσπάθειας καθαρισμού. Μόνη παραφωνία ένας γεμάτος κάδος στη συμβολή της Καλλιπατείρας με τη Σμύρνης, που υποχρέωνε τους διερχόμενους να κλείνουν με τα δάχτυλα τη μύτη τους, προκειμένου να μην εισπνέουν τη γνωστή σκουπιδο-οσμή...

Ρωτήσαμε το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα για το θέμα και απέδωσε την κατάσταση στα προβλήματα αποκομιδής λόγω και των απεργιών των εργαζομένων στην καθαριότητα. Όμως, πρόσθεσε ότι αν επιβληθεί πλαφόν και στα καύσιμα των απορριμματοφόρων, τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη...

Χ.Χ.


Οι δύο όψεις του Κορδία  

«Οι αρμόδιοι, ο Δήμος, να ξεκινήσουν από τα στοιχειώδη», μου είπε η Ανθούλα Φραγκισκάκη, της επώνυμης ταβέρνας στον Κορδία. «Τα σκουπίδια δεν τα έχουν μαζέψει εδώ και μία εβδομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν το μηχάνημα και καθάριζε τα χορτάρια από τους δρόμους, τα αποτσίγαρα από την παραλία. Φέτος, τίποτα απολύτως. Τις λάμπες είχαν να τις αλλάξουν από την Κατοχή. Πέρυσι τις άλλαξαν, έβαλαν άλλες για να έχει λίγο πιο δυνατό φως. Το χειμώνα, αν περάσεις από εδώ, θα νομίσεις ότι είσαι στο τελευταίο βουνό. Ερημιά».

«Η Δυτική Παραλία έχει δικό της χαρακτήρα. Δε μοιάζει με την ανατολική και δε θα γίνει Ανατολική Παραλία σε καμία περίπτωση. Εδώ οι άνθρωποι είναι τελείως διαφορετικοί. Σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά, είμαστε χαμηλών τόνων και προσπαθούμε να φτιάχνουμε ωραίες καταστάσεις», πρόσθεσε και δεν ήθελα πολύ για να πειστώ.

Αφού απόλαυσα μια ωραία… ψαροκατάσταση στο πιάτο, κίνησα για περίπατο στον προσφυγικό συνοικισμό.  

Γ.Ο.


Taxi μου  

Απ’ όσα έχω καταλάβει, οι ταξιτζήδες της Καλαμάτας δεν έχουν πρόβλημα με την απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλά με τη γενικότερη κατάσταση.

Τοπικά, άλλωστε, οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί (στην επαρχία) δουλεύουν εδώ και χρόνια με συνθήκες μνημονίου, Αθηναίοι μου.  

Γ.Ο.


«Φουντώνει» η οργή

Κάθε μέρα που περνά, η διαφαινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, χωρίς να δίδονται οι αναγκαίες διευκρινίσεις από την πολιτική ηγεσία για τη μελλοντική του πορεία, μορφή και παρουσία, κάνει τους πολίτες να αντιδρούν όλο και περισσότερο. «Φουντώνει» η οργή τους και δικαιολογημένα.

Η.Γ.


«Ξεχειλίζει» η αγανάκτηση

Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αποτελεί τη σταγόνα που «ξεχειλίζει» την αγανάκτηση των πολιτών της Τριφυλίας για τη διαρκώς εντεινόμενη, τα τελευταία χρόνια, συρρίκνωση - συγχώνευση - κατάργηση υπηρεσιών (και σχολείων προσφάτως), με συνέπεια την περιθωριοποίηση της Τριφυλίας.

Η.Γ.


Δεν είμαστε «χαχόλοι»

Όσο και αν προσπαθούν τεχνηέντως, κυβερνητικοί παράγοντες, να πείσουν πως το νοσοκομείο δεν υποβαθμίζεται, απλά εκτίθενται!

Όσο και αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο - άσπρο, απλά «τσάμπα» το επιχειρούν! Στην Τριφυλία, δεν είμαστε «χαχόλοι». Ξέρουμε πέντε αράδες γράμματα και διαβάζουμε την πρόταση και τι αυτή, ακριβώς, γράφει.

Η.Γ.


Εγγράφως εξηγήσεις!

Εάν το υπουργείο θέλει να διαλυθεί όποια «σύγχυση» έχει προκληθεί εξαιτίας της όποιας «ασάφειας» το ίδιο προκάλεσε με τη συγκεκριμένη αναφορά στην Τελική του Πρόταση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, δεν έχει παρά εγγράφως να δώσει εξηγήσεις.

Τόσο δύσκολο είναι;

Η.Γ.


Απόψε έκτακτο Δ.Σ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Επειδή, τόσο καιρό σε τόσες συνεδριάσεις, έχουμε με όλους ανεξαιρέτως τους δημοτικούς συμβούλους μια άλφα «σχέση», για να τους προφυλάξω και να μην εκτεθούν ανεπανόρθωτα (ξέρετε τι εννοώ), τους συνιστώ, τους προτρέπω, τους παρακαλώ σε τελευταία ανάλυση, να διαβάσουν πολύ προσεκτικά την Τελική Πρόταση και μετά να τοποθετηθούν. «Αδιάβαστος» με «άρες, μάρες, κουκουνάρες», για αυτό το πλέον σοβαρό και σημαντικό θέμα, δε δικαιούται να είναι κανείς από τους εκλεγμένους της Τριφυλίας!

Η.Γ.

~**
Πριν 94 χρόνια
ΠΡΟΧΘΕΣ το εσπέρας αφίκετο εξ Αθηνών ο Επιθεωρητής της Χωροφυλακής, Αντισυνταγματάρχης Κουτσούμπας προς επιθεώρησιν της ενταύθα Διευθύνσεως της Αστυνομίας, και ενέργειαν ανακρίσεων.


ΠΡΟΧΘΕΣ εν Πεταλιδίω οι αδελφοί Αναστάσιος και Βασίλειος Δημητρίου Μπαλαφούτη επιτεθέντες δι’ ερωτικούς λόγους κατά της Χριστίνας Στεφ. Δικαιουλάκου και της θείας της Κωνσταντίνας συζύγου Σταυρακοπούλου, ετραυμάτισαν αυτάς ελαφρώς εις το πρόσωπον.


ΚΑΤΑ τηλεγράφημα του Προέδρου της Κοινότητος Πεταλιδίου την νύκτα της παρελθούσης Τρίτης εξερράγη πυρκαϊά εις την θέσιν Σικαλόραχιν της περιφερείας της κοινότητός του αποτεφρώσασα μεγάλας εκτάσεις σταφιδαμπέλων και αμπέλων. Το πυρ άγνωστον πόθεν προήλθεν. Η πυρκαϊά κατορθώθη να κατασβεσθή χάρις εις τας προσπαθείας των προστρεξάντων χωρικών. Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πυλίας επελήφθη ανακρίσεων προς εξακρίβωσιν της προελεύσεως του πυρός.


ΤΟ Κοινοτικόν Συμβούλιον Σπερχογείας δι’ αποφάσεώς του υποβληθείσης προς έγκρισιν προς την Νομαρχίαν επιβάλλει πρόσθετον φορολογίαν επί των ζώων, ίνα και εκ ταύτης έσοδα διατεθώσιν δια την χαλικόστρωσιν των κοινοτικών οδών της υπ’ αυτού Κοινότητος.

** Πηγή  : Εφηνερίδα "Θάρρος "

~**Ο Πιέρ Λ. Ουίλλιαμς (Pierre L. Williams), χειροτονημένος λειτουργός της Αφρικανικής Μεθοδιστικής Επισκοπελιανής Εκκλησίας Σιών, έχει πτυχίο μάστερ από το Wesley Theological Seminary, και διακονεί ως εφημέριος στο Harbor Hospital της Βαλτιμόρης. Ο Πιέρ, επίσης είναι γραμματέας στην Θρησκευτική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ.
Οι ενεργοί αυτοί χριστιανοί, είναι αριστεροί και δεν διστάζουν να δραστηριοποιηθούν μέσα από τις γραμμές ενός Κομμουνιστικού Κόμματος. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το να σε χαρακτηρίσουν "Κομμουνιστή" είναι κάτι σαν βρισιά!

**
Ιφιγενεια εν Αυλιδι6 Ιουλίου 10:42 μ.μ.

Οι διοργανωτές του στολίσκο δεν έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι η Ελλάδα του Ιουλίου 2011 δεν είναι η Ελλάδα του Μαΐου 2010», δήλωσε εξέχων Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος εργάστηκε εντατικά τους τελευταίους μήνες για να εμποδίσει την πραγματοποίηση της αποστολής του στολίσκου της Γάζας. «Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική Ελλάδα (???), όταν πρόκειται για το Ισραήλ», πρόσθεσε. «Οι διοργανωτές του στολίσκου δεν το κατάλαβαν αυτό, και τώρα πληρώνουν το τίμημα»…. (???)

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου