Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά .
Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~

~**    Καλοκαίρι 2018 ΣΤΗΝ ΎΔΡΑ ημερήσια εκδρομή :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213842582712226/  .-
~**  ΓΕΡΑΚΙ , Άγιος Δημήτριος ,Χάρακας ,Κυπαρίσσι και Ι. Μ. Ζερμπίτσας , Ξηροκάμπι N. Λακωνίας 2018 ημερήσια  Με - 240 - φωτογραφίες : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213843228368367/ .- 
~** Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΣΠΆΡΤΗ , ΓΕΡΑΚΙ  , ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ ,  ΧΆΡΑΚΑΣ , ΚΥΠΑΡΙΣΙ , ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ , Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΖΕΡΜΠΙΤΣΑΣ  Αύγουστος 2018 μονοήμερη εκδρομή Mε  -247- φωτογραφίες : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213844282914730/ .
 ~** Καρύταινα - Ελληνικό (Μουλάτσι) - Στεμνίτσα - Δημητσάνα - Μονή Αιμιαλών  , ΖΥΓΟΒΙΣΤΗ Αύγουστος 2018 , με -172- φωτογραφίες : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10213845087774851/ .-
      


~**   Ανδρέας Παπανδρέου 1993 - Θέλουν το όνομα Μακεδονία γιατί θέλουν να κάνουν ένα ξεχωριστό κράτος παίρνοντας την δική μας Μακεδονία. Ήταν γνωστό από την αρχή ότι όποιος δίνει το όνομα δίνει στο τέλος και τα εδάφη. Όμως όλοι αυτοί έκαναν ότι τους έλεγαν οι Αμερικανοί ακόμα και οι σημερινοί ΄γι αυτό και ξεπουλάνε τα πάντα όσο όσο.: https://www.facebook.com/117312045356121/videos/473575989729723/  .-

~**  17 Σεπτεμβρίου: Εορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης

~   Τη μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης τιμά σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α’ Κορινθίους. 13:13).
*  Η Αγία Σοφία, τίμια και θεοσεβής γυναίκα, γρήγορα χήρεψε και με τις τρεις κόρες της ήλθε στη Ρώμη. Εκεί καταγγέλθηκαν ως φημισμένες χριστιανές. Τότε ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε ότι οι τέσσερις γυναίκες ήταν χριστιανές και διέταξε να τις συλλάβουν.
Αφού απομόνωσαν τη μητέρα, άρχισαν να ανακρίνουν τις κόρες. Πρώτη παρουσιάστηκε στο βασιλιά η δωδεκάχρονη Πίστη. Με δελεαστικούς λόγους ο Ανδριανός προσπάθησε να πείσει την Πίστη να αρνηθεί το Χριστό και θα της χορηγούσε τα πάντα, για να ζήσει ευτυχισμένη ζωή, αλλά αντιμετώπισε το άκαμπτο φρόνημα της νεαρής.
Τα λόγια της Αγίας Γραφής αποτέλεσαν δυναμική απάντηση της Πίστης: «εν πίστει ζώ τή τού υιού τού Θεού τού αγαπήσαντός με καί παραδόντος εαυτόν υπέρ εμού» (Γαλ. 2: 20) δηλαδή «ζω εμπνεόμενη από την πίστη μου στον Χριστό, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για τη σωτηρία μου». Τότε, μετά από βασανιστήρια, την αποκεφάλισαν.
Επίσης με τα λόγια της Αγίας Γραφής απάντησε και η δεκάχρονη Ελπίδα, όταν τη ρώτησαν αν αξίζει να υποβληθεί σε τέτοια βασανιστήρια: «ηλπίκαμεν επί Θεώ ζώντι, ός εστι σωτήρ πάντων ανθρώπων, μάλιστα πιστών» (Α΄ Τιμοθ. 4:10). Δηλαδή, «ναι, διότι έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας στον ζωντανό Θεό, που είναι σωτήρ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των πιστών». Αμέσως τότε και αυτή αποκεφαλίστηκε.
Αλλά δεν υστέρησε σε απάντηση και η εννιάχρονη Αγάπη. Είπε ότι η ύπαρξή της είναι στραμμένη «εις τήν αγάπην τού Θεού καί εις τήν υπομονήν τού Χριστού» (Β’ Θεσσαλ. 3: 5). Βέβαια δεν άργησαν να αποκεφαλίσουν και αυτή.
Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.
Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Ως ελαία κατάκαρπος ανεβλάστησας εν ταίς αυλαίς του Κυρίου, Σοφία μάρτυς σεμνή, και προσήγαγες Χριστώ καρπόν ηδύτατον τους της νηδύος σου βλαστούς, δι’ αγώνων ευαγών, Αγάπην τε και Ελπίδα συν τη θεόφρονι Πίστει, μεθ’ ων δυσώπει υπέρ πάντων ημών.
~**  Οι περιστασιακές δοκιμασίες και τα βάσανα στην ζωή μας

Τα προηγούμενα είδη μαρτυρίου, που είδαμε, αποτελούν, στις πιο πολλές περιπτώσεις, δείγμα διαχρονικής δοκιμασίας, κατά το πνεύμα της πορείας στη στενή και τεθλιμμένη οδό, όπως την όρισε ο Κύριος!
*  Η οδός αυτή του κυριακού λόγου εννοείται ως διαχρονικός τρόπος σωτηρίας εν Χριστώ Ιησού. Όταν μας είπε: «ἀγωνίζεσθε εἰσελθεῖν διὰ τῆς στενῆς πύλης εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν», εννοούσε την δια βίου παιδεία του σωτήριου μαρτυρίου.
Αλλά στον ανθρώπινο βίο, υπάρχουν και περιπτώσεις, κατά τις οποίες προκύπτουν τρόποι ζωής, που βιώνονται ως δοκιμασίες ή βάσανα. Ένας θάνατος προσφιλούς προσώπου, μια ασθένεια με διαδρομή βασανιστική, για το πρόσωπο που πάσχει, μια οικονομική καταστροφή ή κάτι άλλο σχετικό πάντοτε με μία από τις πολλές κατηγορίες των ανθρώπινων βασάνων, το οποίο όμως δεν ταυτίζεται απόλυτα με ένα ισόβιο μαρτύριο.
Στις τελευταίες αυτές περιπτώσεις φαίνεται να διακυβεύεται η συνολική ύπαρξη του ανθρώπου αλλά κάποια στιγμή η κατάσταση αυτή αλλάζει και το βαρύ νέφος μίας κουραστικής δοκιμασίας διαλύεται.
Αυτές οι περιστασιακές δοκιμασίες ονομάζονται από τους πατέρες της Εκκλησίας «επιφορές», επειδή προκύπτουν αιφνίδια και απρόσμενα και βρίσκουν τον πνευματικό αγωνιστή ανέτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Αυτές οι αιφνίδιες δοκιμασίες έχουν κατά τους Πατέρες το δικό τους παιδαγωγικό νόημα. Ποιο είναι αυτό το νόημα;
Ο πατερικός λόγος εκτιμά ότι αυτές οι αιφνίδιες επιφορές, όπως ένας αιφνίδιος θάνατος ή ένα απρόσμενο τροχαίο ατύχημα, υποχρεώνουν το χριστιανό αγωνιστή να μπει σ’ ένα αγώνα για τον οποίο δεν είχε προετοιμασθεί και πρέπει, συχνά σε μία στιγμή μέσα, να συνειδητοποιήσει μια δοκιμασία που απαιτεί μεγάλη ισχύ ψυχικών δυνάμεων, που αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν την έχει. Μία τέτοια λοιπόν δοκιμασία έχει μεγαλύτερη παιδαγωγική αξία, κατά τους Πατέρες, από μία, έστω και σκληρή, άσκηση στην οποία επιδίδεται κάποιος πιστός εκούσια για την πνευματική του πρόοδο. Η εκούσια άσκηση είναι στη διάθεση του αγωνιζόμενου να προγραμματισθεί κατά το μέτρο της προαίρεσής του και των πνευματικών του δυνατοτήτων. Το ακούσιο όμως, καθώς αιφνιδιάζει, προκαλεί αφ’ εαυτού, στον πνευματικό αγωνιστή, την διάθεση μίας αρνητικής αντίδρασης και απώθησης της δοκιμασίας που τον αιφνιδίασε. Τότε ακριβώς το βάρος της αιφνίδιας αυτής δοκιμασίας γίνεται αβάσταχτο και άφιλο! Δεν συμφιλιώνεται εύκολα ο πάσχων χριστιανός με τη δοκιμασία αυτή.
Στο σημείο αυτό «παρεμβαίνει» ο Μ. Βασίλειος για να δώσει τη δική του σοφία επιγραμματικά: «Εκούσιον ποιήσατε το καταναγκασμένον». Πόσο εύκολο όμως είναι να περάσει ο πληττόμενος πιστός με μία αιφνίδια δοκιμασία από το ακούσιο στο εκούσιο;
Πρόκειται εδώ για μία περίπτωση κατά την οποία ο πιστός θα χρειασθεί να κάνει την υπέρβαση του θελήματός του και να παραδώσει το πρόβλημά του στο θέλημα του Θεού. Εφόσον οι επιφορές – οι αιφνίδιες δοκιμασίες και τα απρόσμενα βάσανα- αποτελούν παραχώρηση της αγάπης του Θεού για μία αναβάθμιση της πνευματικής δυναμικής του πιστού, πρέπει η σκέψη του να επιστρέφει στη νύχτα της Γεσθημανής και να ακολουθήσει το παράδειγμα του θεανθρώπου Ιησού, ο οποίος έκανε την υπέρβαση αυτή με την υπακοή του όχι στο δικό του θέλημα αλλά στο θέλημα του Θεού ∙ «πλὴν οὐχ ὡς ἐγὼ θέλω ἀλλ’ ὡς σύ»!
Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιζόμενος πιστός, να περάσει από το ακούσιο στο εκούσιο, είναι μία κρίσιμη στιγμή αναμέτρησης των πνευματικών του δυνάμεων με τον εαυτό του! Σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή πολλοί χριστιανοί προτιμούμε την ταύτισή μας με το εκούσιο, με το δικό μας θέλημα, και διολισθαίνουμε στη θεοδικία και σε άλλα επιχειρήματα για να θεωρήσουμε τον εαυτό μας αδικημένο από τον Θεό! Αλλά ο θεοφιλής πιστός, ο ακόλουθος του Χριστού στο μαρτυρικό μονοπάτι του Γολγοθά, επικεντρώνει την καθημερινό του αγώνα στο να περνάει από το δικό του θέλημα στο θέλημα του Θεού. Γι’ αυτό σε κάθε δύσκολη στιγμή μίας δοκιμασίας σκληρής θα πει το λόγο του Ιώβ: «ὁ Κύριος ἔδωκεν, ὁ Κύριος ἀφείλετο» ή όπως είπε Γέρων: «Δόξα τω Θεώ τω εν φαρμάκοις στρυφνοίς την υγείαν ημίν προσάγοντι».
Πηγή: «ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ
ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ»
««Ἀγωνίζεσθε εἰσελθεῖν διά τῆς στενῆς πύλης»
(Λουκ. 13, 24 )
Ιωάννου Κ. Κορναράκη
Εγχειρίδιο μαρτυριακής παιδείας
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αρχονταρίκι
***  Στα χέρια της Αστυνομίας πορτοφολάδες που δρούσαν στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έξι περιπτώσεις κλοπών πορτοφολιών, στην Καλαμάτα.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί, ένας 29χρονος και μία 35χρονη, καθώς  και δύο αλλοδαποί, ένας 58χρονος και μία 46χρονη, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τους τελευταίους τέσσερις μήνες περίπου, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών από άτομα που βρίσκονταν στον χώρο της λαϊκής αγοράς, στην πόλη της Καλαμάτας.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από την 26.5.2018 έως και χθες (15.9.2018), στην Καλαμάτα, διέπραξαν έξι περιπτώσεις κλοπών, από όπου αφαίρεσαν ισάριθμα πορτοφόλια, που περιείχαν χρήματα, κάρτες τραπεζών, έγγραφα κ.ά., μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε.
Επιπλέον, οι ανωτέρω, σε δύο από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις πραγματοποίησαν αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες που είχαν αφαιρέσει.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -583,49- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -2.600- ΛΕΚ Αλβανίας, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -5.000- ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους των πορτοφολιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

*** Πάνω από 200 υπερήλικες οδηγοί στη Μεσσηνία 
Κενά στη διαδικασία εξετάσεων ηλικιωμένων βρίσκουν οι εκπαιδευτές οδηγών
Σε εξέλιξη βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο μια πολύ σημαντική εισαγγελική έρευνα, που αφορά την κατοχή διπλωμάτων οδήγησης από υπερήλικες στη Μεσσηνία. Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί  στη Μεσσηνία πάνω από 200 κάτοχοι διπλωμάτων  οδήγησης, οι οποίοι έχουν υπερβεί λίγο ή πολύ το 80ό  έτος της ηλικίας τους.
Η εισαγγελική παραγγελία, εστιάζει στην ικανότητα αυτών των οδηγών στο να συνεχίζουν να οδηγούν και γι’ αυτό έχει ζητηθεί να εξετασθούν όλοι από γιατρούς Νοσοκομείου, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι ορθώς τους έχει ανανεωθεί το δίπλωμα. Μάλιστα, το έναυσμα για να διαταχθεί μια τέτοια έρευνα σε επίπεδο Μεσσηνίας, δεν είναι γνωστό και εγείρει ερωτήματα για τις υπόνοιες ή υποψίες που μπορεί να την προκάλεσαν.
Πάντως, η έρευνα, αν και έχει διαταχθεί από το 2017, έρχεται σε απόλυτη εναρμόνιση με τα νέα δεδομένα που εισάγει ο ΚΟΚ για εξετάσεις οδήγησης σε ηλικιωμένους και για τα οποία οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών τηρούν κάποιες επιφυλάξεις.
 Από το 2017
Η προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε την άνοιξη του 2017 από τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου, βρίσκεται στα χέρια της Τροχαίας Καλαμάτας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 200 υπερήλικες οδηγοί.
Με την ολοκλήρωση της έρευνας, πιθανότατα η Εισαγγελία  θα αποφασίσει και για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, καθώς ο κ. Σταύρου με την παραγγελία του είχε ζητήσει νέες ιατρικές εξετάσεις για τους οδηγούς αυτούς, αλλά σε νοσοκομείο.
Άλλωστε, με το νέο ΚΟΚ, πλέον οι οδηγοί άνω των 74 ετών καλούνται να περνούν από εξέταση ανά τρία χρόνια και οι άνω των 80 ετών κάθε δύο χρόνια.
Παράλληλα, θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητα τα πιστοποιητικά παθολόγου και οφθαλμίατρου.
Οι οδηγοί άνω των 74 χρόνων, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους αποδεικνύοντας πως και ξέρουν να οδηγούν και να παρκάρουν, αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία.
Έτσι, το υπουργείο Μεταφορών προσπαθεί να βάλει «φρένο» στους ηλικιωμένους που κυκλοφορούν στους δρόμους και έχουν χάσει τα αντανακλαστικά τους αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος.
 Εκπαιδευτές οδηγών
Οι εκπαιδευτές οδηγών, κρίνουν ως θετικό το νέο μέτρο, όμως εκτιμούν ότι έχει αρκετά κενά και πως θα έπρεπε εκτός από τις εξετάσεις των ηλικιωμένων να περιλαμβάνει υποχρεωτικά και εκπαίδευση. Ένα δε από τα πιο αρνητικά στοιχεία, θεωρούν πως είναι ότι οι ηλικιωμένοι θα δίνουν εξετάσεις οδήγησης με το δικό τους όχημα και χωρίς παρουσία εκπαιδευτή.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης Μεσσηνίας Παναγιώτης Κατσίβας μας εξήγησε, ότι ένας άνθρωπος 75 και 80 χρονών που έχει πάρει το δίπλωμά του πριν από σχεδόν 50 χρόνια, γνωρίζει πιθανότατα έναν «άλλο» ΚΟΚ.
«Την εποχή λοιπόν που πήραν το δίπλωμα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες που εξυπηρετεί ο σημερινός. Τότε, δεν υπήρχαν ούτε φωτεινοί σηματοδότες, ούτε αυτοκινητόδρομοι, ούτε λωρίδα επιταχύνσεως, ούτε λωρίδα επιβραδύνσεως. Αυτά λοιπόν, δεν τα γνωρίζουν οι ηλικιωμένοι. Σωστά επομένως, θα περνάνε από γιατρούς και ίσως θα έπρεπε να ήταν και αυστηρότερος ο έλεγχος, με κάποιες δικλείδες, για παράδειγμα το ποσοστό όρασης ή τα αντανακλαστικά τους. «Είμαι όμως αντίθετος να δίνουν μόνο εξετάσεις. Θα έπρεπε πρώτα οι ηλικιωμένοι να επιμορφωθούν σε ορισμένα πράγματα και μετά να δίνουν εξετάσεις. Ο νόμος είναι καλός, αλλά έχει κενά. Θα πρότεινα να περνάνε πρώτα από ένα σεμινάριο και να είναι αυστηρότερα τα ιατρικά κριτήρια», κατέληξε ο κ. Κατσίβας.
Ως την αρχή απελευθέρωσης του επαγγέλματος των εκπαιδευτών οδηγών, βλέπει το νέο αυτό μέτρο, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτής οδηγών και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίας, ο κ. Κώστας Παπαμικρουλέας.
Όπως σημείωσε μιλώντας μαζί μας, ο νόμος έχει αρκετά κενά και είναι δύσκολος στη εφαρμογή του.
«Πως θα μπει ο εξεταστής σε ένα όχημα, το οποίο δεν γνωρίζει, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να πάρει τον έλεγχο, αφού ο νόμος λέει ότι οι ηλικιωμένοι θα δίνουν εξετάσεις με το δικό τους όχημα;
Στο εξωτερικό, μετά τα 80, υπάρχει μια συμβουλευτική επιτροπή, σαν Σχολή Οδηγών, η οποία προετοιμάζει ψυχολογικά τον 80αρη να μην οδηγήσει ή τον προετοιμάζει να οδηγήσει, αφού όμως πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.
Εκτίμησή μου είναι, ότι αυτό είναι η αρχή ενός σχεδίου που θέλουν να βγάλουν το δάσκαλο έξω από τις εξετάσεις. Ήδη στο πρώτο στάδιο το κατάφεραν, γιατί ο δάσκαλος δεν θα παρίσταται στην εξέταση των ηλικιωμένων.
Πιστεύω, ότι είναι ένα μακροχρόνιο σχέδιο που θα αλλάξει τον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να απελευθερώσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτή και να το δώσουν σε εταιρίες, οι οποίες θα μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που δεν μπορεί να κάνει μόνη της η Σχολή Οδηγών. Δεν θα ήθελα να είμαι προφήτης κακών ειδήσεων, αλλά θα έλεγα στους εν ενεργεία συναδέλφους μου να προσπαθήσουν να συνεταιρισθούν, να φτιάξουν ομάδες, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν», κατέληξε ο κ. Παπαμικρουλέας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Το Υπερταμείο…παίζει, ο Νίκας αγνοεί αν και γνώριζε! 
Στο θέμα της… επιδρομής σε ακίνητα της Καλαμάτας
  ο παράλογο της απόφασης να δεσμευτούν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων κάποιοι χώροι και πλατείες της Καλαμάτας, είναι χωρίς δεύτερη σκέψη αυταπόδεικτο. Τι θα μπορούσε να κάνει άραγε το Δημόσιο την πλατεία της Φραγκόλιμνας - έστω κι αν αυτή βρίσκεται στην κατοχή του- ως ανταλλαγή με το Ιστορικό Δημαρχείο της Καλαμάτας; Άραγε τι θα μπορούσε να προσφέρει οικονομικά το κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου;
Για το τρίγωνο από το Πανελλήνιο έως του "Κοιλάκου", θα ισχυριζόταν κάποιος ότι υπάρχει οικονομική αξία. Το Μουσείο Μπενάκη όμως; Και γιατί το Υπερταμείο δεσμεύει τα παραπάνω ακίνητα και παραχωρεί στο δήμο Καλαμάτας τα 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία, περιοχή όπου, κάλλιστα, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί τουριστικά;
fragkolimna.jpg
Άραγε τι "εμπορικό" χαρακτήρα θα είχε για το Υπερταμείο η πλατεία της Φραγκόλιμνας;
Μαζί με τα παραπάνω ερωτήματα τίθεται ένα ακόμα. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, έδειξε ότι γνώριζε την απόφαση του περασμένου Ιουνίου, όπου και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος, ενώ  δημοσιεύτηκε και το αντίστοιχο ΦΕΚ. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι δημοσιοποιήθηκε "μια πραγματικότητα που γνωρίζουμε από τον Ιούνιο, οπότε και ψηφίστηκε ένας νόμος".
Γιατί άφησε άραγε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει και δεν αντέδρασε από την πρώτη στιγμή; Αφού τα ακίνητα ήταν γνωστά με βάση τον Κωδικό Αριθμού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ).
Σε κάθε περίπτωση, από την πρώτη έρευνα προκύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρξαν λάθη στις επιλογές, αφού εκχωρούνται και ακίνητα που δεν προσφέρονται για εμπορική εκμετάλλευση ή αξιοποίηση.
Για το ενδεχόμενο να κάνει λάθη η επιτροπή επιλογής των ακινήτων -παρότι της δόθηκε χρόνος και πλήρης πρόσβαση στις κρατικές υπηρεσίες για έρευνα- προϊδεάζει και η ίδια η απόφαση Τσακαλώτου. Εκεί αναφέρεται ότι πριν από την ολοκλήρωση της εκχώρησης του ακινήτου στο Υπερταμείο πρέπει να ελεγχθεί αν απαγορεύεται από τον νόμο.
Πάντως, η απόφαση του κ. Τσακαλώτου παραπέμπει σε απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε στις 18 Ιουνίου 2018, εγκρίνοντας τη λίστα με τα ακίνητα που ζητούσε για λογαριασμό της ΕΤΑΔ (με επιστολή του από 14 Ιουνίου) ο εντεταλμένος σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ όπως επισήμως αναφέρεται το Υπερταμείο).
Όλα αυτά γίνονται μετά την επέκταση της δανειακής σύμβασης με τους Ευρωπαίους πιστωτές, την οποία ψήφισε τον Ιούνιο φέτος η Βουλή μαζί με τα προαπαιτούμενα (άρθρο 109 στο νομοσχέδιο) και ορίζει ότι το Υπερταμείο «δεσμεύεται στον ESM ότι κάθε φορά που το δικαιούχο κράτος-μέλος δεν καταβάλλει ποσό οφειλόμενο βάσει ή με βάση τη Σύμβαση, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας μετά από αίτημα θα φέρει την ευθύνη καταβολής αυτού του ποσού σαν να ήταν ο κύριος οφειλέτης, εφόσον τα συνολικά καταβλητέα ποσά δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 25 δισ. ευρώ».
Δηλαδή, τα ακίνητα αποτελούν περιουσία του Υπερταμείου για να εξασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων για τα υπόλοιπα 99 χρόνια, μετά και τη λήξη του τρίτου μνημονίου.
Για το επίμαχο θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή από τον υπεύθυνο Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Κουτσούκο.
Σε αυτή ερωτάται, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός:  Σε ποια οικονομική λογική ανταποκρίνεται η πώληση κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα; Τι είδους αξιοποίηση θα γίνει από το Υπερταμείο σε πάρκα, άλση, πλατείες και εν γένει κοινόχρηστους χώρους;
 Με ποιο σκεπτικό το Δημόσιο αποποιείται την κυριότητα κτιρίων-συμβόλων της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς; Γιατί η όλη διαδικασία έγινε με αυτή τη μεθόδευση και τι άλλο έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με τους δανειστές;
Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργού…
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Θα συζητάμε για την ώρα 
Όλο το χειμώνα έχουμε το… περιθώριο στην Ελλάδα να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε τελικά  με την αλλαγή της ώρας.
Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα αλλάξει κανονικά σε χειμερινή, αλλά η τελευταία υποχρεωτική αλλαγή της θερινής ώρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.
Τον Οκτώβριο του 2019 οι χώρες θα πρέπει πια να έχουν αποφασίσει ποια ώρα θέλουν μόνιμα.  Ή θα παραμείνουν για πάντα στη θερινή και δεν θα αλλάξουν σε χειμερινή ή θα αλλάξουν μόνιμα σε χειμερινή.
Έχουμε λοιπόν πολύ καιρό μπροστά μας για να συζητάμε τι θέλουμε, αν και ως χώρα μας πάει καλύτερα η θερινή ώρα. Γιατί να έχεις Ιούλιο και Αύγουστο και να σκοτεινιάζει από τις 7, θα μας κάτσει βαρύ!
Και ας μην ξεχνάμε ότι ήδη από το 2016 η Τουρκία έχει αποφασίσει, παραμένοντας μόνιμα στη θερινή ώρα. Β.Β.

*** Ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για τo ασφαλιστικό 
Ημερίδα ασφαλιστικής ενημέρωσης, οργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με εισηγητή το νομικό Ανδρέα Κουτσόλαμπρο.
Η ημερίδα που αφορά κυρίως τους δικηγόρους, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη, στις 6.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Αναλυτικά, το θέμα που θα παρουσιασθεί είναι «Ασφαλιστικές επιβαρύνσεις Δικηγόρων, απόφαση ΣτΕ: Εισφορές – Εκκαθάριση –– ΚΕΑΟ».
Βασικός ομιλητής θα είναι ο δικηγόρος, Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Προϊστάμενος του Γ΄ Τμήματος της Νομικής Υπηρεσίας ΕΦΚΑ Ανδρέας Κουτσόλαμπρος.
Συντονιστές της ημερίδας θα είναι ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης και η Πρόεδρος Λ.Ε.Α.Δ.Κ.
Κωνσταντίνα Γκόνου.

*** Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς»: Κάλεσμα σε μαθητές για συμμετοχή στην παιδική χορωδία 
Κάλεσμα σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου για συμμετοχή στην παιδική χορωδία απευθύνει ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς».
«Στις αρχές του 2018», σημειώνεται, «ιδρύσαμε παιδική χορωδία. Διδάσκει και διευθύνει ο ικανότατος καθηγητής μουσικής, Απόστολος Τσάφος, ο οποίος έχει άριστες γνώσεις ευρωπαϊκής και βυζαντινής μουσικής, μεγάλη διδακτική εμπειρία και προσφέρεται αφιλοκερδώς.
Απευθυνόμαστε σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου.
Η συμμετοχή είναι χωρίς κόστος για τους γονείς.
Για τα παιδιά είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούν με τη μουσική, να μάθουν τη θεωρία της μουσικής, να αγαπήσουν το χορωδιακό τραγούδι να αποκτήσουν ευαισθησία, να κάνουν καλές παρέες, να περάσουν όμορφα και να αποφύγουν επιβλαβείς ασχολίες.
Η πρόβα θα γίνεται κάθε Παρασκευή στις 6.00 μ.μ. στον όροφο του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας (αν η ημέρα και η ώρα δεν εξυπηρετεί και η συμμετοχή είναι μεγάλη, μπορεί να γίνει πρόβα και άλλη ημέρα και ώρα).
Για πληροφορίες: τηλ. 2721021532, 6978190104,
Αλέξανδρος Μπουφέας, αντιπρόεδρος Ορφέα,
e-mail: aleboufe@yahoo.gr».

*** Την Τετάρτη μαζί με την εφημερίδα θα κυκλοφορήσει το 3ο Ένθετο του «Θάρρους» 
Οι δραστηριότητες είναι πολλές για τα παιδιά όλων των ηλικιών, όπως της άθλησης και εξάσκησης σωματικών και κινητικών δεξιοτήτων (αθλήματα, χορός, μπαλέτο), μουσικής (εκμάθηση μουσικού οργάνου), ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών (ζωγραφική, εικαστικά, θέατρο κ.ά.) και ένταξης σε ομάδες (θεατρικό παιγνίδι, χορωδία, σκάκι, πρόσκοποι κλπ.).
Από αυτές τουλάχιστον μία ταιριάζει σε κάθε παιδί.  

***  Σε λειτουργία η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού 
Σε λειτουργία τέθηκε από τη Δευτέρα 10/09/2018 η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προσθέσουν τα χρέη του 2017 για τις αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που δεν είχαν υποβληθεί, μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να προσθέσει τα χρέη του 2017 ήδη από 1/7/2018.
Επίσης, υπάρχουν πλέον τα 11 δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ συμπληρώνονται αυτόματα οι πίνακες οφειλών τραπεζών και Δημοσίου και δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσει ο χρήστης με το χέρι.

***  Επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν (βίντεο) 
Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του Ρουβίκωνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επίθεση έγινε στις 6 το πρωί.
Περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες πέταξαν μπουκάλια με μπογιές στο κτήριο που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγου Καλάρη ενώ προκάλεσαν φθορές και στο κουβούκλιο του αστυνομικού φρουρού.
Στο βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης φαίνονται τα μέλη του Ρουβίκωνα να πλησιάζουν πεζή την πρεσβεία με έναν εξ αυτών να ζητά από τον οπλισμένο φρουρό να βγει από το κουβούκλιο «για να μην πέσουν τα τζάμια πάνω σου». Αμέσως μετά με μια βαριοπούλα στα χέρια σπάει το κουβούκλιο ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Ρουβίκωνα πετούν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στο κτήριο.
Την επίθεση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 7 και το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης ο οποίος σε ανάρτηση του στο Facebook έγραψε: «Επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό. Τιμή στους δολοφονημένους Κούρδους αγωνιστές».
protothema.gr 
***  Οι Αλβανοί μεταφέρουν τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ τους και στα γήπεδα! Έφτιαξαν Εθνική ομάδα Τσάμηδων(!)…

Σε μια νέα πρόκληση προχώρησαν οι Αλβανοί, στο πλαίσιο της προπαγάνδας τους για τα δήθεν εγκλήματα των Ελλήνων κατά των Τσάμηδων.  Η προπαγάνδα τους πλέον έφτασε μέχρι και τα… γήπεδα ποδοσφαίρου, καθώς σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα ιδρύθηκε από τον περασμένο Μάιο Εθνική ομάδα της… Τσαμουριάς. Η ομάδα αυτή έγινε αποδεκτή από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου CONIFA, η οποία είναι μια διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου που ιδρύθηκε το 2013, στην οποία συμμετέχουν διάφορες ομάδες που εκπροσωπούν έθνη, μη αναγνωρισμένα κράτη, εθνοτικές μειονότητες, που δεν ανήκουν στη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία FIFA.
Οι Τσάμηδες που συμμετέχουν στην διοργάνωση του CONIFA όπου θα αντιμετωπίσουν ομάδες που έχουν φτιαχτεί από Ουιγούρους, απ’ την Ποντανία ή και την Αμπχαζία.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο
***  Νέες ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις του Ερντογάν για τα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Θα ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ τον αριθμό των στρατιωτών μας»…

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο Ρ. Τ. Ερντογάν για το κυπριακό, αφού προμήνυσε την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο κατεχόμενο κομμάτι της νήσου.  Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Yeni Şafak δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο, όμως αν υπάρξει ανάγκη (για ψυχολογικούς λόγους δηλαδή) θα ιδρυθεί βάση στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» .
Μάλιστα σημείωσε ότι «Μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μην μας παρεξηγήσουν όμως, δεν θα μειώσουμε τον αριθμό των δυνάμεών μας. Θα τον αυξήσουμε».  Τέλος, αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν σχολίασε: «Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε το “ναι”, εκείνοι “όχι”. Έβαλαν αυτούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμάς μας άφησαν έξω».
***   Πάνος Καμμένος: «Ο Ζάεφ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ τη συμφωνία»! Παρόλα αυτά ΣΤΗΡΙΖΕΙ την κυβέρνηση…

~  Τα ψέματα περί μη κυρώσεως της συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζει ο Πάνος Καμμένος με δηλώσεις του, αυτή τη φορά στον ΑΝΤ1.  «Η συμφωνία δε θα κυρωθεί. Εμείς που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι, θα κάνουμε το παν για να μην κυρωθεί. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουμε. Έχω δεσμευτεί δημόσια εδώ και καιρό. Δε θα συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι ο Ζόραν Ζάεφ παραβιάζει καθημερινά την συμφωνία από πλευράς των Σκοπίων, αφού συνεχώς «λέει πράγματα που δεν υπάρχουν στη συμφωνία» και ως εκ τούτου η συμφωνία δεν έχει ισχύ. Φυσικά δεν έκανε κανένα σχόλιο για την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά την τελειοποίηση της συμφωνίας Ελλάδος-Σκοπίων, δίνοντας φιλί ζωής στον Αλέξη Τσίπρα.
Είναι προφανές ότι γνωρίζοντας ότι θα ψηφίσουν άλλοι βουλευτές, ανεξάρτητοι και του Ποταμιού, τη συμφωνία στη βουλή, δεν θα πέσει η κυβέρνηση και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα το παίξουν αντάρτες παίζοντας το τελευταίο χαρτί πριν την ολική τους κατάρρευση…
***  Στον Τ. ΧΑΤΖΗ την Κυριακή 23/09 ο Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ έχει να κάνει μία ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΦΩΤΙΑ…

Δυναμικά επιστρέφει στις τηλεοπτικές παρουσίες ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, για να αποκαλύψει και να σχολιάσει όσα οι άλλοι δεν τολμάνε.


*** Αθλητικά Νέα  :

*** Στο Ελληνικό ποδοσφαιρο  , στην SUPER LEAGUE  :


~** ΑΡΙΣ Θεσσαλονίκης -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-0 ,(1-0) .-^
Τα γκολ :21' Πέναλτι για τον Άρη, με τον Σαβαντόγκο να ανατρέπει τον Γκαρσία και τον ρέφερι Τάση να δείχνει σωστά την παράβαση..., 22' Γκοοοοολ! 1-0 ο Άρης, με τον Γιουνές να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι α λα Πανένκα και να ανοίγει το σκορ για τους "κιτρινόμαυρους"..., 57' Γκοοοολ! 2-0 ο Άρης, με τον Επασί να διώχνει με υπερένταση την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μενέντεθ, αγγίζοντας τη μπάλα που βρίσκει στο δοκάρι, αλλά ο επερχόμενος Γκαρσία σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία , 64΄ χάνει πέναλτι ο Μαρκόφσκι .-
Διαιτητές :Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γιώργος Τάσης του Συνδέσμου Ηπείρου.
Κάρτες32' Κίτρινη κάρτα στον Βέλεθ. , 36' Κίτρινη κάρτα στον Νανγκίς, για "θέατρο". , 46' Κίτρινη κάρτα στον Δεληζήση για μαρκάρισμα στον Μαρκόφσκι. ,63' Από μια κίτρινη κάρτα σε Γκάμα και Μητρόπουλο. , 81' Κίτρινη κάρτα στον Φαβάρο. , 
~
 ο Λεβαδειακός; Αυτό αποτελείται από τους Επασί, Τσαμπούρη, Ζησόπουλο, Φαβάρο, Ντιόγκο, Όμο, Μητρόπουλο, Σαβατονγκό, Σουμπίνιο, Νανγκίς και Μαρκόφσκι.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους θα καθίσουν οι: Καντιμοίρης, Σόουζα, Ναζλίδης, Σιώπης, Κολάσο, Κωνσταντινίδης και Παυλίδης.
Ενώ αναπληρωματικοί των Βοιωτών θα είναι οι: Μάνγκα, Νίκας, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Ιωαννίδης, Αντιλέχου και Μπάγιτς.
~* 53' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Χατζηλάμπρου παίρνει τη θέση του Ντιόγκο. ,68' Αλλαγή για τον Άρη. Μέσα ο Κολάσο, έξω ο Γκάμα. , 76' Αλλαγή για τον Άρη. Έξω ο Ματίγια, μέσα ο Σιώπης, που κάνει ντεμπούτο..., 77' Αλλαγή για τον Λεβαδειακό, μπαίνει ο Μανγκά και βγαίνει ο Νανγκίς. , 84' Κλείνει τις αλλαγές του ο Πάκο Ερέρα, με τον Παυλίδη να αντικαθιστά τον Ντιγκινί. , 85' Το ίδιο και ο Λεβαδειακός με τον Ιωαννίδη να αντικαθιστά τον Μητρόπουλο. .- 
~* 64' Πέναλτι για τον Λεβαδειακό, τουλάχιστον υπερβολικό, με τον Μαρκόφσκι να το κερδίζει από τον Δεληζήση. , 66' Ο Κουέστα αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μαρκόφσκι, πέφτοντας στη σωστή γωνία, ενώ στη συνέχεια η άμυνα του Αρη διώχνει σε κόρνερ!




 1η αγωνιστικής  Αποτελέσματα Σ/Κ/Δ  24, 25, 26/08/2018:
ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης  1-0 .-^Σα
Παναιτωλικός - Ατρόμητος  1-2 .-^Σα
Απόλλων Σμύρνης- ΑΕΛάρισσα  0-1 .- ^ Σα
ΑΕΚ -ΠΑΣ Γιάννινα  2-0 .- ^ Σα
Ξάνθη-Παναθηναϊκός  0-1 .-^ Κυ
Πανιώνιος- ΟΦΗ  2-2 .- ^ Κυ
Ολυμπιακός- Λεβαδειακός  1-0.-^  Κυ 
Λαμία-Άρης     0-3 .-  Δευ
~* Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Ξεκινάει με -6 βαθμούς .-

~**  2η αγωνιστική Σ/Κ/Δ  01, 02, 03/09/2018 :
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ  0-1  .-   ^ Κυ 
Ατρόμητος-Ξάνθη   0-0 .- ^  Σα 
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ   0-1  .-^  Σα 
Παναθηναϊκός-Λαμία  3-1.- ^  Σα 
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα  5-0  .- Κυ
Αρης- ΑΕΛάρισσα   2-0 .- ^  Κυ 
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης  1-0  .-^ Δευ
Παναιτωλικός-ΟΦΗ  2-1  .- ^ Δευ



3η αγωνιστική  16/09/2018 
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ  1-3 .- Σα 
Ξάνθη-Παναιτωλικός  1-1 .- Σα 
ΑΕΚ-Πανιώνιος  4-0 .- Σα 
Λαμία-Ατρόμητος 0-1 .- Κυ
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 .- Κυ
ΑΕ Λάρισσα -Παναθηναϊκός  1-3 .- Κυ 
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 .-  Κυ 
Αρης-Λεβαδειακός   2-0 .-  Δευ

4η αγωνιστική 23/09/2018 
Ξάνθη-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Παναιτωλικός-Λαμία
Πανιώνιος-Ολυμπιακός
Ατρόμητος-ΑΕΛάρισα 
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης


***  Μια ομάδα-τρέλα κι ένας κόσμος που παραμιλάει!
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο… βουβό, αλλά έχει κάνει τον κόσμο του να… παραμιλάει. Το διπλό στον κάμπο έφερε το 3Χ3, που είχε να συμβεί από τη σεζόν του νταμπλ (2009-10). Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος. 
η σεζόν 2009-10, που πανηγύριζε το τελευταίο του νταμπλ ο Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ήταν μαθητής του Δημοτικού, ο Γιάννης Μπουζούκης μόλις είχε πάρει το απολυτήριο, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ήταν μαθητής Γυμνασίου και ο Χρήστος Δώνης με τον Δημήτρη Κουρμπέλη διάβαζαν τα μαθήματά τους στο Λύκειο. 
Εντάξει, υπήρχαν και κάποιοι (ελάχιστοι) που είχαν πάρει το απολυτήριο, όπως ο Βαγγέλης Οικονόμου και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Άντε και κάποιοι ξένοι, όπως οι Γιόχανσον, Ινσούα και Μακέντα στις δικές τους χώρες… 
Προς τι αυτή η εισαγωγή; 
Γιατί από τότε (δηλαδή εννιά ολόκληρα χρόνια) έχει να κάνει ο Παναθηναϊκός τέτοιο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τότε ήταν Εργοτέλης, Ξάνθη, Πανθρακικός με τέρματα 5-0 και τώρα είναι Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ με τέρματα 7-2. Κι αν τότε, θεωρούνταν έως και φυσιολογικό το «3 στα 3», αφού στο ρόστερ υπήρχαν παικταράδες, μεταξύ των οποίων ο Τζιμπρίλ Σισέ, αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του «τριφυλλιού». 
Ουδείς επί της ουσίας ήξερε τι να περιμένει από αυτή τη νεανική ομάδα, η οποία, εκτός από τους περιορισμούς και τα άλλα προβλήματα, δεν είχε καν αποκτήσει τον βασικό της επιθετικό. Κι όμως… Αυτή η παρέα, που καθοδηγείται από τον Γιώργο Δώνη και τον Νίκο Νταμπίζα ξεκίνησε στο… βουβό, αλλά έχει κάνει τον κόσμο να… παραμιλάει. 
Πέρα από τη νεανική τρέλα που υπάρχει, αυτή η ομάδα, μολονότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, αλλά και πώς να το πάρει, παίζοντας, μάλιστα, ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Προφανώς, οι «πράσινοι» έχουν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα ακόμη, αλλά αν μη τι άλλο, έδειξαν με το… καλημέρα πως αξίζουν τη στήριξη. Και τώρα, που υπάρχει ευφορία, αλλά και όταν έρθουν τα πρώτα δύσκολα… 
Αλλά, κι όταν έρθουν, υπάρχει η εγγύηση του προπονητικού επιτελείου, που θα απορροφήσει τους… κραδασμούς. Γιατί όταν ξέρεις να δουλεύεις με το κεφάλι χαμηλά και έχοντας επίγνωση της πραγματικότητας, είναι δεδομένο ότι ξέρεις να διαχειριστείς και τέτοιες καταστάσεις. Σε αυτό θα βοηθήσει και η υγεία, που εκπέμπει το τμήμα και είναι εμφανής από χιλιόμετρα. Και η ΥΓΕΙΑ σε έναν οργανισμό είναι σπουδαίο πράγμα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά…

***  Ο Δώνης ωριμάζει τους μικρούς κι ο Παναθηναϊκός προελαύνει!
Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το 3Χ3 του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τα… πράσινα μωρά που ωριμάζουν μέσω της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στο Κορωπί. 
Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Όχι πολύ, αλλά λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα το καλοκαίρι. Όταν όλος ο κόσμος ήταν όχι απλά μαζεμένος, αλλά και απογοητευμένος με τον Παναθηναϊκό. Τα όσα έγιναν διοικητικά, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές, έκαναν την πλειοψηφία των φιλάθλων να είναι μαγκωμένη, κενή. Ο Γιώργος Δώνης, κόντρα σε όλους και όλα, τόνιζε συνεχώς κάτι που έκανε πολλούς να απορούν. «Εμείς τη δουλειά μας και να ξέρετε ότι δουλεύουμε ως μεγάλη ομάδα. Τα υπόλοιπα με τον καιρό και στο γήπεδο», ήταν μια από τις ατάκες του προπονητή του «τριφυλλιού», ο οποίος «στράβωνε» (με κομψό τρόπο) με όλους όσοι απαξίωναν το νεανικό ρόστερ, δίχως επιχειρήματα, αλλά με μοναδικό γνώμονα την απογοήτευση που είχαν νιώσει για όλα όσα συνέβαιναν στον Παναθηναϊκό. 
Ερχόμαστε στο «σήμερα». Ένα «σήμερα» που λέει ότι ο Παναθηναϊκός προελαύνει στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με εξαιρετικές εμφανίσεις αν εξαιρέσουμε ένα ημίχρονο με τη Λαμία, με αξιοζήλευτους αριθμούς (7 γκολ υπέρ, 2 κατά) και το κυριότερο με προσδοκίες για πολλά καλύτερα πράγματα στο μέλλον, αν συνεχιστεί η ίδια δουλειά και φυσικά αν αλλάξει η διοίκηση που θα δώσει μια περισσότερη άνεση από του χρόνου για επιστροφή στην Παναθηναϊκή κανονικότητα.
Η εμφάνιση στη Λάρισα και η νέα νίκη ήταν εξαιρετική. Οι «πράσινοι» που ξεκίνησαν με 4-3-3 και στη συνέχεια έπαιξαν με 4-2-3-1 και προς το τέλος με τριάδα στην άμυνα ήταν σχεδόν αλάνθαστοι στο τακτικό τους κομμάτι. Έκλεισαν όλα τα ατού των γηπεδούχων, δεν ένιωσαν επιθετικά τον αντίπαλο σχεδόν ποτέ ουσιαστικά- αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα μετά το 2-1- και με γρήγορη κυκλοφορία έβγαιναν μπροστά για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Σκόραραν δυο πολύ ωραία γκολ με τον Γιόχανσον, ένα με πέναλτι από τον εντυπωσιακό φέτος Χατζηγιοβάνη, και αν δε γινόταν το λάθος από τον Μαυρομάτη (λάθος απειρίας, αλλά μην πέσουμε να φάμε το παιδί που έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένας εξαιρετικός αριστεροπόδαρος στόπερ), τώρα θα μιλούσαμε για μια… χαλαρή βόλτα από τον θεσσαλικό κάμπο για τον Παναθηναϊκό. 
Οι «πράσινοι» δείχνουν στοιχεία καλοδουλεμένης ομάδας και παρά το γεγονός ότι πολλή ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ δεν υπάρχει, η δουλειά που γίνεται από τον Γιώργο Δώνη είναι αξιοζήλευτη. Ο Ελληνας τεχνικός κάνει πράξη όσα έλεγε το καλοκαίρι. Δημιουργεί ένα πολύ καλό σύνολο από νεαρά παιδιά, κατά πλειοψηφία, τα οποία ωριμάζει ποδοσφαιρικά και όχι μόνο- «φτιάχνει» έναν Παναθηναϊκό από την αρχή. Έναν Παναθηναϊκό εξαιρετικό τακτικά, έναν Παναθηναϊκό τετράγωνο που όσο περνάει ο καιρός «ψήνεται» και βελτιώνεται. Άλλωστε, το έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη: Ο στόχος είναι διπλός. Οσο το δυνατόν ψηλότερα φέτος στη βαθμολογία, αλλά και δημιουργία βάσης για τα επόμενα χρόνια με ποδοσφαιριστές νέους που θα αποτελέσουν ένα μικρό κορμό για τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος! 
Η νίκη στη Λάρισα έχει πολλαπλά κέρδη για το τριφύλλι. Εκτός από το 3Χ3, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να προελαύνει και έχει στη συνέχεια δυο εντός έδρας παιχνίδια με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι δεδομένο ότι την επόμενη εβδομάδα το ΟΑΚΑ θα έχει πάνω από 20.000 κόσμου, που ενθουσιάζεται με αυτό που βλέπει από τους παίκτες του Γιώργου Δώνη. Είναι δεδομένο, επίσης, ότι έχουμε πολλά ενδιαφέροντα και όμορφα να δούμε στη συνέχεια από τον φετινό Παναθηναϊκό. Προς το παρόν, χαμηλά η μπάλα και όπως τονίζει ο κόουτς των «πράσινων»: Κάθε ματς και ένας τελικός…».

***

~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:                         
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου 2018 . ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                                                    ~** ARFARA  NEWS  Η  Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  02 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-      
 ~** ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας : Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2018 .....  από το Α ---έως και το Ω   ...  :http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/02-2018.html  .-   
~** ARFARA  NEWS   Η Εφημερίδα ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας  Δευτέρα  03  Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news-03-2018.html.-
~** ARFARA NEWS  η  Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Τρίτη  04 Σεπτεμβρίου  2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html  .- 
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ τα ΝΕΑ μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης ., Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .- ~**ARFARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των Αρφαρών . Παρασκευή  07 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .- 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα τα ΝΕΑ των Αρφαρών . Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .- 
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Αρφαρά τα Νέα μας . Κυριακή  09 Σεπτεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα ΝΕΑ των ΑΡΦΑΡΩΝ . Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-
~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών .Τετάρτη  12 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/09/arfara-news_11.html  .-              ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα Νέα των Αρφαρών . Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news_13.html .-    
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα  των Αρφαρών .Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης    http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-
~**~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα των  Αρφαρών . Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html.-                                    ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  τα Νέα των Αρφαρών . Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/09/arfara-news.html .-                                                         ~**  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  Επισκέψεις -Προσκύνημα μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο : Κυριακή 16-09-2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/09/16-09-2018.html .-
~**   ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/09/arfara-news_16.html .-                    
~**
~**                                                          

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    
 ~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,   http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -    Σταματης Σκουλικας 
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-    http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.   http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
  Σύνολο  14.444   βίντεο   .- 
ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ    =      http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh   .-          
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-              http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   
  ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .\
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου