Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018 .
~
 
 
 
~ 8 Ιανουαρίου
Αττικού και Κύρου, πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως. Ιερομάρτυρος Καρτερίου. Μαρτύρων Αντωνίου, Ιουλιανού, Βασιλίσσης και των συν αυτοίς. Ελλαδίου και Θεοφίλου διακόνου, Νεολλίνας, Κελεσίου, Παρθένας.Οσίων Αγάθωνος, Γεωργίου και Ιωάννου των «Χοζεβιτών». Δομνίκης (1), Μακαρίου του Μάκρη, ηγουμένου της εν Κων/πόλει ιεράς Μονής Παντοκράτορος.Προφήτου Σαμέα, του Ελαμίτου. Παρθενομαρτύρων Νεολλίνας, Δομνίνης και Παρθένας της Έδεσσαίας (†1375).
(1) Γεννήθηκε στην Καρθαγένη της Αφρικής. Σε νεαρή ηλικία μαζί με άλλες σαράντα συνομήλικες της πήγε στην Κωνσταντινούπολη το 384 επί αυτοκρατορίας Μ. Θεοδοσίου. Όταν ο πατριάρχης Νεκτάριος κινούμενος από θεία φώτιση γνώρισε την νεαρή Δομνίκη, εντυπωσιάστηκε από την αγνότητα και τα πλούσια πνευματικά της χαρίσματα και δέχθηκε να τη βαπτίσει αμέσως και να την κάρει μοναχή. Στην μοναχική της ζωή, η αγία διακρίθηκε νωρίς για την αφοσίωση, το ζήλο, την ανεξάντλητη φιλανθρωπία, το υψηλό ηθικό και πνευματικό της επίπεδο. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε ηλικία 95 ετών.
8 Ιανουαρίου: Εορτή Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτη
~ Τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτη τιμά σήμερα, 8 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας.
* Ο Όσιος Γεώργιος γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Κύπρου από γονείς ευσεβείς. Είχε κι έναν μεγαλύτερο αδελφό που τον έλεγαν Ηρακλείδη. Αυτός λοιπόν, όταν ακόμα ζούσαν οι γονείς τους, πήγε στους Αγίους Τόπους για να προσκυνήσει.
Αφού προσκύνησε, κατόπιν πήγε στη Λαύρα του Καλαμώνας που βρισκόταν κοντά στο σημερινό μοναστήρι του Αββά Γερασίμου στον Ιορδάνη και εκεί έγινε μοναχός. Ο δε Γεώργιος παρέμεινε κοντά στους γονείς του. Αργότερα πέθαναν οι γονείς του και ο Γεώργιος έμεινε ορφανός.
Τότε τον παρέλαβε μαζί με την κληρονομιά του ο θείος του, που είχε μια μοναχοκόρη και ήθελε να τον κάνει γαμπρό του. Ο Γεώργιος όμως δεν ήθελε να παντρευτεί και έφυγε στον άλλο του θείο, που ήταν ηγούμενος σ’ ένα Μοναστήρι. Αλλά επειδή ο προηγούμενος θείος του πίεζε τον αδελφό του ηγούμενο ν’ αφήσει τον Γεώργιο να φύγει από το μοναστήρι, ο Γεώργιος έφυγε κι από ‘κει και πήγε στον αδελφό του Ηρακλείδη στη Λαύρα του Καλαμώνος. Άλλ’ επειδή ήταν νεαρός τον οδήγησε στη Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου, την λεγόμενη Χοζεβά που βρίσκεται σε μια ερημική και άγρια χαράδρα κι είναι κοντά στην αρχαία Ρωμαϊκή οδό, που οδηγεί από τα Ιεροσόλυμα στην Ιεριχώ. Εκεί πλέον ο Γεώργιος αφού έγινε μοναχός, έζησε αυστηρά ασκητική μοναχική ζωή. Η φήμη της αρετής του ήταν μεγάλη και τα άγια έργα του δίδαξαν πολλούς. Τελικά, ειρηνικά παρέδωσε την αγία του ψυχή στον Θεό.
Λίγα λόγια για το μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου, την λεγόμενη Χοζεβά.
Βρίσκεται σε μια ερημική και άγρια χαράδρα κι είναι κοντά στην αρχαία Ρωμαϊκή οδό, που οδηγεί από τα Ιεροσόλυμα στην Ιεριχώ. Στην Αγία Γραφή η τοποθεσία αυτή λέγεται χείμαρρος Χορράθ κι είναι συνδεδεμένη με πολλά ιστορικά γεγονότα.
Σ’ αυτό το μέρος είναι η σπηλιά στην όποια είχε κάποτε κρυβεί ο προφήτης Ηλίας (910 π.Χ.) για να γλιτώσει από την καταδίωξη του ασεβέστατου βασιλιά Αχαάβ και της ειδωλολάτριδας συζύγου του της Ιζάβελ. Σ’ αυτή τη σπηλιά ο ζηλωτής προφήτης έμεινε μήνες και τρεφόταν κατά ένα θαυμαστό τρόπο. Μερικά κοράκια του έφερναν πρωί και βράδυ ψωμί και κρέας. Νερό έπινε από τον χείμαρρο. Όταν όμως κι από εδώ έλειψε το νερό, εξ αιτίας της ανομβρίας, ο προφήτης αναχώρησε κατ’ εντολή του Θεού στα Σάρεπτα της Σιδώνος.
Στη σπηλιά αυτή ύστερα από χρόνια ήρθε και κλείστηκε κι ο θεοπάτορας Ιωακείμ. Σαράντα μερόνυχτα έμεινε εδώ νηστεύοντας και προσευχόμενος να του χαρίσει ο Θεός ένα παιδί, γιατί ήταν άτεκνος. Σ’ αυτό το διάστημα κι η σύζυγος του Άννα είχε παραμείνει στο σπίτι της και προσευχόταν θερμά. Με δάκρυα παρακαλούσε και ζητούσε να της λύσει ο Πανάγαθος Θεός την ατεκνία της.
Πολύ συγκινητική είναι η προσευχή του Ιωακείμ, στη σπηλιά όπως μας την διέσωσε αρχαία παράδοση: «Ου καταβήσομαι», έλεγε μονολογώντας ο ευσεβής Ιωακείμ, «ούτε επί ποτόν, έως ότου επισκέψεταί με Κύριος ο Θεός μου και έσται μου η ευχή βρώμα και πόμα». Και δεν κινήθηκε απ’ εκεί, παρά μονάχα, όταν ο φιλάνθρωπος Θεός που ακούει πάντα τις προσευχές των ευσεβών παιδιών του, εισήκουσε τη δέηση του και μ’ ένα άγγελο του διεμήνυσε το χαρμόσυνο μήνυμα, πώς θα αποκτούσε παιδί. Και πραγματικά. Την επόμενη χρονιά ο Ιωακείμ και η Άννα αξιωνόντουσαν να αποκτήσουν την κεχαριτωμένη Μαρία, τη Μητέρα του Θεού. Γι’ αυτό και το όνομα Θεοπάτορες, δηλαδή πρόγονοι κατά σάρκα του Σωτήρος μας Χριστού, του Θεού μας.
Από μια τυπική διάταξη της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων μανθάνουμε, πως ο χείμαρρος ήταν κτήμα του Ιωακείμ, του πατέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εδώ υπήρχε και κήπος του ιδίου κι εδώ αργότερα κτίστηκε και Εκκλησία έπ’ ονόματι της Παναγίας στην οποία διάφορες μέρες του χρόνου γινόντουσαν μεγαλόπρεπες πανηγύρεις. Σε τούτο το μέρος κτίστηκε κι η μονή της Παναγίας του Χοζεβά, που θεωρείται μία από τις αρχαιότερες μονές της Παλαιστίνης.
Στην ιερά αυτή Μονή έζησαν την αγγελική ζωή της πλήρους αφιερώσεως χιλιάδες ευλαβείς ψυχές. Σ’ αυτή πέρασε κι ο άγιος Γεώργιος από τη νήσο Κύπρο, που είναι γνωστός με το επώνυμο Χοζεβίτης, τα περισσότερα χρόνια της ασκητικής ζωής του. Η όλη περιοχή διακρίνεται για την αγριότητα της. Κι αυτή την περιοχή χωρίς άλλο θα είχε υπ’ όψη ο Κύριος, όταν έλεγε την παραβολή του ανθρώπου που περιέπεσε στους ληστές κι είναι γνωστή σαν παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Καθ’ όλη τη διαδρομή του χειμάρρου υπάρχουν πολλά σπήλαια, τα οποία από ενωρίς προσείλκυσαν πολλούς αναχωρητές.
Σ’ ένα από αυτά, που βρίσκεται από πάνω από τη Μονή, είχε εγκατασταθεί κάποτε ο Άγιος Ιωάννης ο θαυματουργός, που είχε διατελέσει επίσκοπος της Καισαρείας κι ύστερα εγκατέλειψε την επισκοπή κι ήρθε στο μέρος αυτό να μονάσει. Ο μεγάλος αυτός άγιος και θαυματουργός έκτισε την εκκλησία και τη Μονή στο όνομα της Παναγίας και καλλώπισε τον χώρο εκείνο έτσι, που σε λίγο καιρό χιλιάδες φιλέρημες ψυχές ήρθαν να ζήσουν την αγγελική ζωή.
Την ακμή της Μονής, στην οποία πολλά θαύματα γινόντουσαν από την Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και των γύρω ασκητηρίων, που στις αρχές του εβδόμου αιώνα φιλοξενούσαν πιο πολλές από πέντε χιλιάδες ψυχές, ανέκοψαν οι περσικές επιδρομές. Σαν καταιγίδα αληθινή είχαν ενσκήψει οι άγριες αυτές ορδές, που έσφαζαν, έκαιαν, ερήμωναν τα πάντα από εκεί που περνούσαν. Αυτή την εποχή καταστράφηκε κι ο άγιος ναός της Αναστάσεως και όλοι οι ναοί και τα μοναστήρια της Παλαιστίνης (614 μ.Χ.)
Απολυτίκιον
Ήχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.
Γεωργήσας τον λόγον Πάτερ της χάριτος, δικαιοσύνης έδρέψω καρποφορίαν λαμπράν, ως την ένθεον ζωήν αϊρετισάμενος, όθεν της δόξης κοινωνός, ανεδείχθης του Χριστού, Γεώργιε θεοφόρε’ ώ και πρεσβεύεις άπαύστως, έλεηθήναι τάς ψυχάς ημών.
~ Απολυτίκιο Αγ. Γεωργίου του Χοζεβίτου - 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/UgtMEzRDLHE  .-

*** Οι καρποί της Θείας Κοινωνίας
 
~  Εάν ο πιστός συμμετέχει στην θεία Κοινωνία με την κατάλληλη προετοιμασία, με καθαρή εξομολόγηση, με νηστεία, με αγάπη προς τους αδελφούς, με πίστη και φόβο Θεού, τότε η συμμετοχή του είναι καρποφόρος πνευματικά.
* Ο άνθρωπος ενούται με τον Χριστό, ενούται με τους εν Χριστώ αδελφούς του. Δια της θείας Κοινωνίας ο πιστός γίνεται «σύσσωμος και σύναιμος» του Χριστού.
Ο ίδιος ο Χριστός, όταν για πρώτη φορά μίλησε για το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας, είπε: Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ.
Με την θεία Κοινωνία γινόμαστε ένα κράμα με το πανάγιον Αίμα του Χριστού, γινόμαστε ένα φύραμα με το πανάγιο Σώμα Του. «Δέχεσαι μέσα σου τον Χριστό, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, αναμιγνύεσαι με το άγιο Σώμα Του, αναφύρεσαι με το Σώμα του Κυρίου που βρίσκεται στον ουρανό». Η αγάπη του Χριστού για μας, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, δεν αρκέστηκε στο γεγονός της σαρκώσεως, στα άχραντα πάθη και στην ταφή. Προχώρησε στην προσφορά της θείας Κοινωνίας:
«Δεν ήρκεσε στον Χριστό το να γίνει άνθρωπος, να ραπισθεί και να σφαγεί για μας, αλλά και συμφύρει τον εαυτό Του με μας. Και όχι μόνο με την πίστη, αλλά και στην πραγματικότητα μας κάνει σώμα δικό Του… Σκέψου ποιας τιμής αξιώθηκες! Ποια τράπεζα απολαμβάνεις! Αυτό το οποίο οι άγιοι Άγγελοι όταν το βλέπουν φρίττουν και δεν τολμούν να το κοιτάξουν χωρίς δέος, εξαιτίας της λάμψεως που εκπέμπεται από εκεί, με αυτό εμείς τρεφόμαστε, με αυτό συμφυρόμαστε και έχουμε γίνει ένα σώμα Χριστού και μία σάρκα. Τις λαλήσει τας δυναστείας Κυρίου, ακουστάς ποιήσει πάσας τας αινέσεις Αυτού;».
Σε άλλη πάλιν ομιλία του ο θεοφώτιστος Χρυσόστομος, τοποθετεί στο στόμα του Κυρίου τούτα τα λόγια: «Για σένα, άνθρωπε, εμπτύστηκα, ραπίστηκα, κενώθηκα από την δόξα, άφησα τον Πατέρα και ήλθα σε σένα που με μισείς και με αποστρέφεσαι και δεν θέλεις ούτε το όνομα μου να ακούσεις. Έτρεξα προς εσένα και σε κατεδίωξα, για να σε κάμω δικό μου. Σε ένωσα και σε συνέδεσα με τον εαυτό μου. Σου είπα: Φάγε το Σώμα μου και πιες το Αίμα μου. Και στον ουρανό σε έχω και κάτω στην γη είμαι ενωμένος μαζί σου…
Όχι απλώς συνδέομαι μαζί σου, αλλά συμπλέκομαι, τρώγομαι, λεπτύνομαι λίγο-λίγο, για να γίνει μεγαλύτερη η ανάμειξη, η συμπλοκή και η ένωση. Γιατί εκείνα που ενώνονται διατηρούν τα όρια τους, εγώ όμως συνυφαίνομαι μαζί σου. Δεν θέλω δηλαδή να υπάρχει κάτι ανάμεσα μας. Θέλω να είναι ένα τα δύο, Εγώ και συ».Ανάμεσα στον Χριστό και στον πιστό που άξια κοινωνεί δεν παρεμβάλλεται πλέον τίποτε. Όλα λιώσανε μέσα στην φωτιά της αγάπης Του. «Ημείς και ο Χριστός εν εσμέν», λέει ο θεοφόρος Χρυσόστομος.
Τόσο τολμηρά μόνον ένας Άγιος μπορεί να μιλήσει. Και πράγματι έτσι μίλησαν οι Άγιοι: Μέλη Χριστού γινόμεθα, μέλη Χριστός ημών δε και χειρ Χριστός και πους Χριστός εμού του παναθλίου και χειρ Χριστού και πους Χριστού ο άθλιος εγώ δε… Τις η άμετρος ευσπλαχνία σου Σώτερ;
Με την συμμετοχή μας στην θεία Κοινωνία ενούμεθα με τους αδελφούς μας και όλοι μαζί οικοδομούμε το Σώμα του Χριστού. Ο Απόστολος Παύλος γράφει: Ότι είς άρτος, εν σώμα οι πολλοί εσμέν. Οι γαρ πάντες εκ του ενός άρτου μετέχομεν. Και ο άγιος Ιωάννης παρατηρεί ότι όπως ο άγιος Άρτος που κοινωνούμε είναι Σώμα Χριστού, έτσι και όσοι κοινωνούμε γινόμαστε Σώμα Χριστού.
«Όχι πολλά σώματα, άλλα ένα σώμα. Διότι όπως ο άρτος, ενώ αποτελείται από πολλούς κόκκους, είναι ένας, ώστε πουθενά να μην φαίνονται οι κόκκοι, ενώ υπάρχουν,… έτσι ενούμεθα και μεταξύ μας και με τον Χριστό. Διότι δεν τρέφεσαι από άλλο σώμα εσύ και από άλλο εκείνος, αλλά όλοι από το ίδιο σώμα τρεφόμαστε. Γι’ αυτό και ο Απόστολος Παύλος προσέθεσε Οι γαρ πάντες εκ του ενός άρτου μετεχομεν».
~  Με το μυστήριο του αγίου Βαπτίσματος γίναμε, κατά Χάριν, παιδιά του Θεού και μέλη της αγίας οικογενείας Του, της Εκκλησίας. Με την θεία Κοινωνία τρεφόμαστε με το άγιο Σώμα και Αίμα του Χριστού. Ο Χριστός, λέει ο ιερός Χρυσόστομος, «αναμειγνύει τον εαυτόν Του με τον καθένα από τους πιστούς δια των αγίων Μυστηρίων, δηλαδή δια της θείας Κοινωνίας. Και εκείνους που γέννησε ο Χριστός δια του αγίου Βαπτίσματος τους τρέφει με τον εαυτόν Του». Δημιουργείται έτσι μεταξύ των πιστών ένας δεσμός πνευματικός, δεσμός αγάπης αληθινής.
Αυτή η αγάπη πρέπει πάντα να διακρίνει τους πιστούς στις σχέσεις τους. Λέει σχετικά ο ιερός Χρυσόστομος: «Εγίναμε κοινωνοί της πνευματικής Τραπέζης. Ας γίνουμε κοινωνοί και της πνευματικής αγάπης. Διότι αν ληστές μοιράζοντας τα λάφυρα τους ξεχνούν τους ληστρικούς τρόπους τους, ποια δικαιολογία θα έχουμε εμείς που συνεχώς κοινωνούμε του αγίου Σώματος του Κυρίου και δεν μιμούμεθα ούτε των ληστών την ημερότητα;
Αν και σε πολλούς ανθρώπους όχι μόνον η συμμετοχή στην κοινή τράπεζα, αλλά και το ότι κατάγονται από την ίδια πόλη, υπήρξε αρκετό για να συνάψουν φιλία. Εμείς όμως οι πιστοί όταν έχουμε την ίδια πόλη και το ίδιο σπίτι και την ίδια τράπεζα και οδό και θύρα και ρίζα και ζωή και κεφαλή και τον αυτό ποιμένα και βασιλέα και διδάσκαλο και κριτή και δημιουργό και πατέρα και όταν όλα τα έχουμε κοινά, ποιας συγχωρήσεως θα ήταν δυνατόν να τύχουμε, εάν διαιρούμεθα ο ένας από τον άλλο;».
Για τους πιστούς που κοινωνούν το άγιο Σώμα του Χριστού τα πάντα τους ενώνουν, επειδή τους ενώνει ο Χριστός. Η αγία μας Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού και ο Ναός είναι ο πατρικός μας Οίκος. Όσοι έρχονται στην θεία Λειτουργία είναι αδελφοί μας εν Χριστώ και η αγάπη πρέπει να υπάρχει πάντα ανάμεσα μας. Εάν ο Χριστός δίνει για μας το πανάγιο Σώμα Του, οφείλουμε και μείς από καρδίας να αγαπούμε τους αδελφούς μας και να τους βοηθούμε σε κάθε τους ανάγκη.
Σ’ εκείνους που παρέβλεπαν τους πεινώντας αδελφούς, ο ιερός Χρυσόστομος απηύθυνε τούτα τα λόγια: «Ο Χριστός έδωσε εξίσου σε όλους το άγιο Σώμα Του και συ ούτε κοινό ψωμί δεν δίνεις ελεημοσύνη εξίσου σε όλους;». Αυτό είναι πράξη ανάξια για όσους κοινωνούν τον Χριστό.Η θεία Λειτουργία είναι η φανέρωση του μυστηρίου της Εκκλησίας.
Η κοινωνία των πιστών είμαστε ο ευλογημένος λαός του Θεού, ενωμένοι μέσα στην αγάπη του Χριστού. «Ένα είμαστε όλοι και μεταξύ μας και εν Χριστώ. Διότι ο Χριστός είναι ο σύνδεσμος της ενότητας, επειδή είναι ταυτόχρονα Θεός και άνθρωπος», γράφει ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας.
Δια της σαρκώσεως Του ο Χριστός «εκκλησίας σάρκα ανέλαβε» και «ήρθε στο δικό της σπίτι. Την βρήκε λερωμένη, λιγδωμένη, γυμνή, βουτηγμένη στα αίματα και την έλουσε (με το Βάπτισμα), την άλειψε με αρώματα (με το Χρίσμα), την έθρεψε (με την θεία Κοινωνία) και την έντυσε ιμάτιο που όμοιο του δεν είναι δυνατόν να βρεθεί: Αυτός ο Ίδιος έγινε στολή της και την πήρε από το χέρι και την ανεβάζει στα ύψη».
Την οδηγεί στην ουράνιο Βασιλεία όπου ιερουργείται η Θεία Λειτουργία.

*** Επεισόδια στην Βηθλεέμ. Χτύπησαν τα αυτοκίνητα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων και της Πομπής του
 
~  Με ρόπαλα, πέτρες , βαριά αντικείμενα και αυτοσχέδιους μηχανισμούς χτύπησαν το αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ Θεόφιλου και την πομπή του την ώρα που προσπαθούσαν να φτάσουν στο ναό της γεννήσεως για να τελέσουν την θεία λειτουργία των Χριστουγέννων με το παλαιό ημερολόγιο. Στην πομπή του πατριαρχείου ήταν και το αυτοκίνητο της προξένου Τζίμα Αικατερίνης.
* Αποκλειστικό Μαρία Γιαχνάκη
Τα τζάμια των πατριαρχικών αυτοκινήτων έσπασαν και όλα τα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ενώ προκάλεσαν μικροτραυματισμούς σε αγιοταφίτες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , η παλαιστινιακή αστυνομία δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ως είθισται με αποτέλεσμα οι ιεράρχες και όλη η πομπή να βρεθεί στα χέρια φανατικών μουσουλμάνων αλλά και αραβορθόδοξων.
«Μάταια φωνάζαμε βοήθεια, η αστυνομία κοιτούσε χωρίς να κάνει τίποτα. Μας χτυπούσαν όχι μόνο οι άραβες ορθόδοξοι αλλά είχαν φέρει και κόσμο έξω από την πόλη.» Δηλώνει στο iellada.gr o Πατριαρχικός επίτροπος Μητ Καπιτωλιάδος κ Ησύχιος.
«Μας άφησαν στο έλεος του Θεού, ούτε ο δήμαρχος έκανε κάτι ούτε οι αρχές και είναι ντροπή την ημέρα της Χριστιανοσύνης που γιορτάζουμε την γέννηση του Θεανθρώπου να προσπαθούν να μας σκοτώσουν. Ήταν συννενοημένο να μας χτυπήσουν. Αυτό είναι εγκληματική ενέργεια και μόλις προκάλεσαν διπλωματικό επεισόδιο»
«Που είναι οι αρχές; Έτσι αφήνουν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την πομπή του ακάλυπτη; ντροπή , λέει ο Σεβασμιότατος »
Στη μια το μεσημέρι το αυτοκίνητο του Πατριάρχη κατευθυνόταν προς την πόλη της Βηθλεέμ και ξαφνικά λίγο πριν φτάσουν τα αυτοκίνητα στο ναό της γέννησης άρχισαν οι επιθέσεις.
Φώναζαν συνθήματα κατά του Πατριάρχη και ύψωσαν πανό επαναφέροντας το καυτό θέμα της Ιερουσαλήμ και των αγοραπωλησιών που ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει εισβάρος των Παλαιστινίων.
Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό αφού ουσιαστικά φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι Παλαιστίνιοι, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί ενεπλάκησαν σε αυτή την επίθεση μέσω εγκληματικών ενεργειών ,και από ότι φαίνεται είναι μόνο η αρχή   Δείτε βίντεο από την επίθεση στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη:
~ Romfea.gr | Επίθεση διαδηλωτών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων : https://youtu.be/cAQyz6REE3M  .-

***   ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΕΛΜΟΥ(ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ)

 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Μελιγαλά-Τρίπολη-Λεβίδι (καφέ).
Συνεχίζοντας και αφού περάσουμε την κωμόπολη Κλειτορία του Ν. Αχαΐας και πλησίον από τις πηγές των Αορανείων, θα καταλήξουμε στο χιονοδρομικό κέντρο με υψόμετρο 1.750μ.
Εκεί, θα παραμείνουμε αρκετές για καφέ, παιχνίδι με τα χιόνια και να θαυμάσουμε το πανέμορφο χιονισμένο τοπίο με πανοραμική θέα ως τον Κορινθιακό κόλπο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για Καλάβρυτα, αφού προηγουμένως κάνουμε μια σύντομη στάση στον τόπο θυσίας.
Στα Καλάβρυτα, θα μείνουμε αρκετή ώρα για φαγητό-ψώνια-βόλτα για να γνωρίσουμε την πόλη. Στην συνέχεια, αφού κάνουμε μια στάση στην Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, για ένα σύντομο προσκύνημα, θα συνεχίσουμε για Διακοφτό, για να επιστρέψουμε στον Μελιγαλά μέσω Αρχαίας Κορίνθου-Τρίπολης.
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:00 ΠΜ
ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΗΛ:6932211205,6932901925,6973396877


*** Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις 
Η ΕΣΕΕ ενημέρωσε με επιστολή της τους εμπορικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες μέλη της για την έναρξη και τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων του 2018, που αρχίζουν επίσημα τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.
Η ΕΣΕΕ στη σχετική εγκύκλιο επισημαίνει ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους καταστηματάσχες, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ. Γενικά, στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 με ωράριο από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00.

***  Η…βιασύνη και η…σιωπή για λιμάνι και αεροδρόμιο 
Σειρά σημαντικών θεμάτων για την ανάπτυξη της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής περιείχε η ατζέντα των επισκέψεων και συναντήσεων του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, με κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ιδιαίτερη σημασία είχε, βέβαια, η συνάντησή του με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, όπου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον και τον χαρακτήρα του λιμανιού της Καλαμάτας και του αεροδρομίου. Και για τα δύο ζητήματα ο κ. Νίκας φαίνεται να έχει ξεκαθαρισμένη άποψη. Ανάπτυξη μέσω της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι τη θέση της κυβέρνησης, ούτε για το λιμάνι ούτε για το αεροδρόμιο. Μόνο σκόρπιες κουβέντες.
Για παράδειγμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης έχει δηλώσει ότι για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα περιφερειακά αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που θα χρηματοδοτήσει τα έργα αναβάθμισής του. Πάντως, κοντός ψαλμός και για τα δύο θέματα…
Το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής για τις επαφές του κ. Νίκα αναφέρει τα εξής: "Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, στις 5 Ιανουαρίου 2018, στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και του λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Σχετικά με το λιμάνι και τις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν, ο Δήμαρχος την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαο Μαντζούφα.
Για το αεροδρόμιο, ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Ευρώπης, υπάρχει μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Στο προσεχές τρίμηνο, η Κυβέρνηση θα εκφράσει τη θέση της για το θέμα του αερολιμένα.
Για αμφότερα τα θέματα, με πρώτο τη λειτουργία και την ανάπτυξη του λιμανιού, θα υπάρξει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων, και έκφραση άποψης.
Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας συναντήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και με αντικείμενο τις Προσκλήσεις που πρόκειται να εκδοθούν για έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Εσωτερικών, για έργα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Στις 2 Προσκλήσεις που έχουν ήδη δημοσιευθεί, ο Δήμος Καλαμάτας θα ανταποκριθεί με την υποβολή πρότασης για την ανακατασκευή του κινηματοθεάτρου «Ηλέκτρα» και για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας.
Επίσης, ο Δήμαρχος παρέδωσε το τεχνικό δελτίο του έργου ανακατασκευής των δημοτικών οδών στα χωριά του Ταϋγέτου (Ελαιοχώρι και χωριά περιοχής Αλαγονίας), ύψους 3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η ολοκληρωμένη μελέτη έχει ήδη υποβληθεί". Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ 
Τέσσερα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με στόχο τη δημιουργία 37.000 νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2018.
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ»
Ένα από τα βασικά προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ., που αναμένεται να δώσει δουλειά σε χιλιάδες ανέργους αφορά στην επιχορήγηση της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις νέων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2018 με την επωνυμία «πρώτη πρόσληψη» που αφορά τις προσλήψεις 20.000 ανέργων.
Αναλυτικά: Το πρόγραμμα «πρώτης πρόσληψης» παρέχει οικονομικά κίνητρα σε αυτοαπασχολούμενους νέους ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν προσωπικό, για να προσλάβουν ανέργους σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Ο Ο.Α.Ε.Δ. θα επιχορηγεί το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νέων θέσεων εργασίας για 12 ή 18 μήνες, αναλόγως της ηλικίας των προσλαμβανόμενων ανέργων.
Δικαιούχοι
1. Ατομικοί επιχειρηματίες ηλικίας έως 35 ετών, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό.
2. Επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στο εταιρικό ή μετοχικό τους κεφάλαιο συμμετέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών, με ποσοστό άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά).
3. Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), που δεν απασχολούν και δεν απασχόλησαν οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικό και στις οποίες την πλειοψηφία των μεριδίων, άνω του 50% (ατομικά ή αθροιστικά), κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.
Ωφελούμενοι
Άνεργοι ηλικίας 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
Οι ωφελούμενοι άνεργοι κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 πρέπει:
-Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
-Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος δεν πρέπει να έχουν απασχοληθεί κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης υπαγωγής από τους δικαιούχους, σε επιχειρήσεις, οποιασδήποτε νομικής μορφής, στις οποίες συμμετέχουν ή συμμετείχαν οι δικαιούχοι, είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε ως νομικές οντότητες, με ποσοστό συμμετοχής έως 50% (ατομικά ή αθροιστικά).
Διάρκεια προγράμματος
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται:
• Σε 18 μήνες, για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας έως 29 ετών.
• Σε 12 μήνες, για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω.
Ποσό Επιχορήγησης
Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην δημιουργία επιχειρήσεων από ανέργους με επιδότηση 20.000 ευρώ.
Αφορά σε 2.500 ανέργους με επιδότηση μέχρι 20.000 ευρώ για τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης, ετοιμάζεται να προωθήσει ο ΟΑΕΔ.
Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να ξεκινήσει ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο ή το αργότερο το Φεβρουάριο του 2018 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.
Το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών» θα παρέχει συμβουλευτική στους άνεργους και θα υποστηρίζει τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
Στάδια του προγράμματος
1. 5.000 άνεργοι θα επιλεγούν μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα παρακολουθήσουν ένα πενθήμερο σεμινάριο Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τους Εργασιακούς Συμβούλους του ΟΑΕΔ., οι οποίοι θα εκπαιδεύουν τους άνεργους νέους στη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
2. Μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι 5.000 ωφελούμενοι θα υποβάλλουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
3. Οι επιχειρηματικές ιδέες θα αξιολογηθούν ως προς την ωριμότητά τους με βάση διαμορφωμένα κριτήρια και θα επιλεγούν οι 3.000 πιο ώριμες ιδέες.
4. Οι 3.000 ωφελούμενοι θα καθοδηγηθούν και θα υποστηριχθούν από καθοδηγητές (coaches) ώστε να ετοιμάσουν και να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα τελικά επιχειρηματικά τους σχέδια.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα ακολουθήσει πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, που θα χρηματοδοτηθούν για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.
Επιδότηση από 15.000-20.000 ευρώ
Θα επιδοτηθούν συνολικά 2.500 άνεργοι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, με ποσά μεταξύ των 15.000 και 20.000 ευρώ.
Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι νέοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων.
ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΔΡΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Το τρίτο πρόγραμμα αφορά στη Δράση Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 4.500 νέους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών (υπό εξειδίκευση). Εντός του Ιανουαρίου 2018, αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα κατάρτισης 200 ωρών για 4.500 νέους άνεργους, ηλικίας έως 29 ετών, απόφοιτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή Γενικού Λυκείου για απασχόληση σε περίπου 10 επαγγελματικές ειδικότητες (τεχνικές και του τομέα των υπηρεσιών).
Δικαιούχοι
Ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
Διάρκεια προγράμματος
Συνολικά 14 μήνες (10 μήνες επιχορήγησης και 4 μήνες δέσμευση).
Ύψος επιχορήγησης
Το ύψος επιχορήγησης είναι 360 ευρώ το μήνα για κάλυψη μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.
ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ 18-29 ΕΤΩΝ
Το τέταρτο πρόγραμμα απασχόλησης αφορά στην πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών. Στις αρχές του 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-29 ετών, αποφοίτων ΑΕΙ, δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης.
Στόχος προγράμματος
Στόχος τους προγράμματος είναι η πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισµούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισµούς Περιορισµένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τοµέα.
Άνεργοι πάνω από 3 μήνες
Οι 10.000 θέσεις θα αφορούν εγγεγραµµένους στο µητρώο ανέργων του ΟΑΕ∆ για χρονικό διάστηµα άνω των τριών µηνών.
Επιλέξιμες επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις, προκειµένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα δεν πρέπει πριν την υποβολή της αίτησης χρηµατοδότησης να έχουν προβεί σε µείωση του προσωπικού τους κατά την διάρκεια του τριµήνου πριν από την υποβολή της αίτησης.
Επίσης, πρέπει να διατηρούν το προσωπικό τους καθ’ όλη την διάρκεια του προγράµµατος.

*** Κατανομή για τα προνοιακά επιδόματα 
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πραγματοποιήθηκε κατανομή κονδυλίων σε Δήμους της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2018, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017.
 Η κατανομή που αφορά στο Δήμο Καλαμάτας ανέρχεται σε 1.628.941,28 ευρώ και προορίζεται για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων όλης της Μεσσηνίας, μέσω του Δήμου Καλαμάτας.
Τα αντίστοιχα ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο προσεχές διάστημα.

*** Ανατολικό πάρκο 
Στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου εδώ και ένα μήνα περίπου υπάρχει ένας δημοτικός στύλος φωτισμού "ξαπλωμένος" στα χορτάρια. Θεωρούμε ότι κάποιος υπεύθυνος από το δήμο Καλαμάτας θα πρέπει να περάσει και να επανατοποθετήσει το στύλο ή να τον μαζέψει, αν αυτός έχει αχρηστευθεί.  Α.Π.

*** Επιφυλάξεις, παρατηρήσεις και αντιρρήσεις στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική «Διαμεσολάβηση» από το Δ.Σ. Καλαμάτας 
Αλλάζει άρδην τις αστικές διαφορές που οδηγούνται  στα δικαστήρια
 Την πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης, λίγες μέρες  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αφορμή, η εσπευσμένη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική «Διαμεσολάβηση» που εισηγείται το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού κ. Κοντονή αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. Η «Διαμεσολάβηση» είναι μια εναλλακτική μέθοδος εξωδικαστικής επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, στην οποία τα μέρη, με τη βοήθεια και συνδρομή του Διαμεσολαβητή, ενός τρίτου προς τα μέρη ουδέτερου προσώπου, διαπραγματεύονται προκειμένου να καταλήξουν σε μία βιώσιμη και αμοιβαία ικανοποιητική λύση της διαφοράς, χωρίς την ανάγκη να προσφύγουν σε μία χρονοβόρα και δαπανηρή δικαστική διαμάχη. Ο κ. Ξηρόγιαννης τόνισε ότι παρά τις ημέρες των εορτών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε προς διαβούλευση στις 27 Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική «διαμεσολάβηση», η οποία διήρκησε έως τις 2 Ιανουαρίου. Αν και σημείωσε ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου κινείται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το μικρό χρονικό διάστημα και την περίοδο μέσα στις εορτές που διήρκησε η «Διαβούλευση». Παρά τις λίγες ημέρες που είχαν στη διάθεση τους για να το μελετήσουν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εξέφρασε παρατηρήσεις αλλά και αντιρρήσεις στις 2 Ιανουαρίου στο σχέδιο νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση ενώ αναμένεται να τοποθετηθεί και στην ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδριάζει, για πρώτη φορά υπό τη νέα σύνθεση,  την προσεχή Κυριακή.
Οι αντιρρήσεις του ΔΣ Καλαμάτας πάνω στο νομοσχέδιο, αφορούν αρχικά την δυνατότητα που δίνει αυτό, να πιστοποιούνται ως «διαμεσολαβητές» και μη νομικοί. Ο κ. Ξηρογιάννης υπογράμμισε ότι η «Διαμεσολάβηση» είναι μια νομική εργασία, με εφαρμογή διατάξεων νόμου, και δεν μπορεί να γίνεται από ανθρώπους που δεν έχουν σπουδές στα νομικά. Επίσης, σημείωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο 36 του Κώδικα Δικηγόρων, ορίζεται πως στο έργο του Δικηγόρου περιλαμβάνεται και η «Διαμεσολάβηση» και γι’ αυτό δε χρειάζονται περαιτέρω πιστοποίηση ως διαμεσολαβητές οι δικηγόροι. Σε κάθε περίπτωση πάντως ζητά να είναι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι φορείς εκπαίδευσης διαμεσολαβητών και όχι ιδιωτικοί φορείς. Πρόσθεσε δε, ότι θα πρέπει να υπάρχει μητρώο διαμεσολαβητών στο Πρωτοδικείο και μόνο οι εγγεγραμμένοι σ’ αυτό να μπορούν να ασκούν τοπικά την εργασία του διαμεσολαβητή ενώ ζητά η διαδικασία να γίνεται σε χώρο των δικαστηρίων ή του Δικηγορικού Συλλόγου, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα αξιοπιστίας και ασφάλειας της διαδικασίας. Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας εξέφρασε και τις επιφυλάξεις του σχετικά με την υποχρεωτικότητα που θεσπίζει το Υπουργείο στο θεσμό της «Διαμεσολάβησης» καθώς υποθέσεις που δεν θα τελεσφορούν και θα οδηγούνται στα αστικά δικαστήρια θα επιβαρύνουν διπλά τους πολίτες.  Του Κώστα Γαζούλη

***  ΗΠΑ, μακρινό όνειρο του Έλληνα εξαγωγέα 
Παρακολούθησα πρόσφατα το 2ο ExportUSA Forum 2017, με τίτλο Analyzing The American Food Reality που διοργάνωσε το Τμήμα TradeUSA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Από τα πολλά και ενδιαφέροντα που άκουσα, ξεχώρισα τα εξής:
1) Η Ελλάδα αποτελεί τον 84ο σε αξία εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ. Οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ ανέρχονται σε 1,3 δισ. εκ των οποίων το 25%περίπου προέρχεται από τον κλάδο τροφίμων και ποτών. Το μεγαλύτερο μερίδιο (53%) καλύπτει ο τομέας φρούτα, λαχανικά, καρποί, με δεσπόζουσα τη θέση των επιτραπέζιων ελιών.
2) Στις ελιές κυριαρχούν κατά 87% οι μαύρες κομμένες σε ροδέλα, χωρίς άλμη (για τις πίτσες), ενώ στη φέτα το τρίμμα.
Το ροδάκινο ανεβαίνει αντικαθιστώντας στις σαλάτες άλλα «εξωτικά» φρούτα, όπως το μάνγκο και το αβοκάντο
3) Το γιαούρτι γνωρίζει μεγάλη διάδοση, όχι όμως εξαγόμενο από την Ελλάδα, αλλά με εργοστάσια παραγωγής στις ΗΠΑ.
Μια από τις χρήσεις που το κάνει δημοφιλές είναι σε σάλτσα στο πρόχειρο φαγητό του δρόμου (street food)
4) Μπορεί να δει κανείς στη Νέα Υόρκη ουρά 200 μέτρων για greek gyros που κάνει θραύση (έχει γίνει “viral”).
5) Τα κιόσκια (καντίνες) για πρόχειρο φαγητό (stret food) στο δρόμο, συνεχώς πληθύνονται, γιατί ανταποκρίνονται στον γρήγορο ρυθμό ζωής. Με επένδυση 100.000 δολαρίων, η απόδοση από την 1η χρονιά δίνει 300.000 δολάρια, ο δε συνολικός τζίρος τους υπολογίζεται στα 1,2 δισ.
6) Υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο εστιατόρια με τζίρο 879 δισ. και 14,7 εκατομμύρια απασχολούμενους. Το 70% είναι οικογενειακού τύπου αποτελούμενα από έναν επιχειρηματία.
7) Η πείρα δείχνει ότι είναι προτιμότερη μια στρατηγική εισόδου κατ’ αρχήν στο food service και στη συνέχεια επέκτασης στο retail (λιανική).
8) Ενώ η Amazon έχει ξεπεράσει σε τζίρο το ένα τρις δολάρια, οι μεγαλύτερες και γνωστές μάρκες (brands) τροφίμων γνωρίζουν πτώση 20-30% . Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν οι διανομείς (distributors) αποτελεί πλεονέκτημα για τις μικρές ελληνικές εταιρείες.
  Η εξαίρεση του κανόνα (GAEA Τρόφιμα)
  Για τον κανόνα της παρουσίας (απουσίας) του ελληνικού ελαιολάδου στις ΗΠΑ γράφω λίγα σχόλια στο τέλος. Στην ημερίδα μίλησε και ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης, CEO της GAEA Τρόφιμα. Σταχυολογώ:
α) Οι ΗΠΑ αποτελούν την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου (περί τους 315 χιλ. τόνους ελαιολάδου και πυρηνελαίου) και συνάμα μια ακριβή αγορά, γι’ αυτό και μια εταιρεία πρέπει να είναι προετοιμασμένη να επενδύσει πολλά δολάρια.
β) Η GAEA Τρόφιμα ξεκίνησε το 1997 με διαθέσιμη επένδυση τα 500 χιλιάδες δολάρια. Το 2015 έκανε μια νέα αρχή, έχοντας σταδιακά φτάσει τα 5,2 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεων.
γ) Για την υποστήριξη του προϊόντος μιας εταιρείας ένας καλός τοπικός διανομέας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση.
δ) Οι ενέργειες δημοσίων σχέσεων (PR) έχουν μηνιαίο κόστος 5.000-10.000 δολάρια, επιτυγχάνοντας 2 εκατομμύρια «κτυπήματα» (impressions) στα μεγαλύτερα εξειδικευμένα περιοδικά προκειμένου να επιτύχει μια εταιρεία την είσοδό της στα ράφια. Στη συνέχεια, όμως, απαιτείται μια συνεχής υποστήριξη της εμπορικής επωνυμίας του brand της εταιρείας.
ε) Το κύριο όπλο του ελαιολάδου στις μη ελαιοπαραγωγές χώρες είναι τα πλεονεκτήματά του για μια υγιεινή διατροφή, συνεπώς θα πρέπει να έχει την αναγκαία υψηλή ποιότητα.
στ) Το ελαιόλαδο είναι ένα ειδικό προϊόν που οι καταναλωτές δεν το γνωρίζουν και δεν ανήκει στις γευστικές τους συνήθειες.
ζ) Η εκπαίδευση, λοιπόν, των καταναλωτών είναι αναγκαία και πολυεπίπεδη. Περιλαμβάνει πάντοτε συμμετοχή στην έκθεση της Fancy Food και σε πολλά επί μέρους Trade Shows. Επίσης, πρέπει να γίνεται μια συνεχής επένδυση στους διανομείς, με ελάχιστο προϋπολογισμό τα 200.000 - 300.000 δολάρια ετησίως. Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την πρόσκληση των πελατών και των προμηθευτών τους στην Ελλάδα για να «μυηθούν» στα μυστικά του ελαιολάδου. Μέσα στα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων, το merchandised support περιλαμβάνει όχι μόνο το ράφι, αλλά και συμπληρωματικούς χώρους προβολής. Γενικότερα, η επένδυση για την προβολή και προβολή των επώνυμων προϊόντων της εταιρείας απορροφά το 10% του τζίρου των πωλήσεων.
  Σκέψεις και συμπεράσματα
 Φεύγοντας από το πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας (πολύ καλή η ποιότητα του catering για το ελαφρύ γεύμα) όπου έγινε η εκδήλωση, σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν:
i) Η παρουσία του ελληνικού ελαιολάδου στις ΗΠΑ –τη μεγαλύτερη αγορά εκτός Μεσογείου με 315 χιλιάδες τόνους- είναι διαχρονικά σχεδόν ασήμαντη. Το μερίδιο της Ελλάδας κυμαίνεται γύρω στο 2-3%, όταν η Τυνησία είναι στο 6% και «κτυπάει» διψήφια νούμερα (17% το 2015, βλ. «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο», σελ 586).
Να συμπληρώσουμε ότι τις 2 πρώτες θέσεις κατέχουν χωρίς αμφισβήτηση, αλλά με έντονο μεταξύ τους ανταγωνισμό η Ιταλία (έχει πέσει σταδιακά τα τελευταία χρόνια από το 70% στο 40%) και η Ισπανία που έχει αντίστοιχα ανέβει και αυτή στο 40%, ενώ τις δεκαετίες ’80 και ’90 κυμαινόταν από 11% - 20% .
Ειδικά στην κατηγορία του παρθένου, 150910, το οποίο (θα έπρεπε να) είναι το ισχυρό ελληνικό ατού λόγω υψηλής ποιότητας, η Τυνησία είναι τρίτη με μερίδιο 10% και για την 4η θέση «κονταροχτυπιούνται» Ελλάδα, Αργεντινή και Μαρόκο με μερίδιο της τάξης των 3% έκαστη (βλ. «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο», σελ 588).
ii) Το παράδειγμα, η «εξαίρεση» όπως γράφω παραπάνω, της GAEA Τρόφιμα (υπάρχουν και λίγες ακόμα σε μικρότερη κλίμακα), θέτει ένα ερώτημα που «καίει» και από εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσει όποιος θέλει να χαράξει πολιτική: Γιατί οι υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις (ιδιωτικές και συνεταιριστικές) απέτυχαν τόσα χρόνια (από τη δεκαετία του ’80) να αναπτυχθούν;
Γιατί δεν αξιοποίησαν, τις εποχές που η Ισπανία δεν είχε καν ενταχθεί στην ΕΕ, καθώς και αργότερα τις επιδοτήσεις στην τυποποίηση και επιπλέον στην εξαγωγή σε τρίτες χώρες που ξεπερνούσαν το 1/3 της χονδρικής τιμής που πουλούσε ο Έλληνας ελαιοπαραγωγός;
iii) Τα ερωτήματα αφορούν και τα «βαριά ονόματα» της ελληνικής βιομηχανίας που από την εποχή που ηγούνταν του κλάδου, σήμερα έφτασαν στο σημείο να πουλιούνται σε διεθνή fund και μάλιστα όχι ως ανεξάρτητες οντότητες, αλλά ως συμπλήρωμα σε άλλα προϊόντα άσχετα / ανταγωνιστικά του ελαιολάδου. Έφταιξε η λάθος στρατηγική και το μάνατζμεντ, η υπερβολική προσήλωση και εμπιστοσύνη σε κρατικοδίαιτες κατευθύνσεις και επιδοτήσεις;
Φυσικά, το «επιχειρείν» εμπεριέχει τα ρίσκα της αποτυχίας. Πόσες και ποιες, όμως, είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που απέτυχαν αν και επέδειξαν την προσήλωση σε ένα όραμα εξωστρέφειας, ποιότητας και διαρκούς επένδυσης που διακατέχει την GAEA Τρόφιμα; (Γνωρίζω μια ιδιωτική αποτυχία, αλλά εκεί μάλλον ευθύνεται η βιασύνη και η υπερβολή χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων. Όσο για τους συνεταιρισμούς, εκεί οι παθογένειες είναι ευρύτερες και ξεπερνούν το πλαίσιο της εδώ συζήτησης).
Αλήθεια, πού πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ και τον ελληνικό προϋπολογισμό προγραμμάτων προώθησης (βλ. «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο», σελ 550), τα οποία μάλιστα άρχισαν στις αρχές του ’90;
Όπως επίσης και τα 3 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ (σε σταθερές τιμές 2009) της «ενίσχυσης στην κατανάλωση» (τυποποίησης) που κατά 80% σχεδόν αφορούσαν τους πρόσφατα συγχωνευθέντες ΣΕΒΙΤΕΛ και ΕΣΒΙΤΕ και έφτασαν τους 181 χιλιάδες τόνους το 1994; (βλ. «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο», σελ 548).
iv) Για κάποιον ανυποψίαστο, επρόκειτο για μια λαμπρή ημερίδα, μια κρύα ημέρα του χειμώνα του 2017. Με τον ΣΕΒΙΤΕΛ «στα μέσα και στα έξω», άλλωστε ήταν και χορηγός της εκδήλωσης. Έστω και μετά τα τρία απορριφθέντα προγράμματα, η ζωή συνεχίζεται.
v) Πέραν των όσων πολύ χρήσιμων ακούστηκαν, τα ερωτήματα, ειδικά για το ελαιόλαδο, παραμένουν, προσθέτοντας και ένα ακόμη: πόσες πιθανότητες επιτυχίας και επιβίωσης έχουν οι νέες (πάρα πολύ μικρές) επιχειρήσεις από εξωστρεφείς, μορφωμένους, νέους, που προσπαθούν; (βλ. «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο», σελ 678)
vi) Όπως, άλλωστε αναφέρουν καλοί γνώστες της αμερικανικής αγοράς , οι επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να κάνουν εξαγωγές στις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι αποφασισμένες, να διαθέτουν την απαραίτητη ρευστότητα (η είσοδος στην αμερικανική αγορά είναι πολυδάπανη) και να έχουν στο νου τους 2 λέξεις - κλειδιά: "consistency" και "persistance", δηλαδή "συνέπεια" και "επιμονή". Η "επιμονή" έχει να κάνει με την εκπαίδευση επαγγελματιών και καταναλωτών. Η συνέπεια αναφέρεται στην ικανότητα των επιχειρήσεων με τυπικότητα να τηρούν τα συμφωνηθέντα και να προμηθεύουν τους Αμερικανούς πελάτες με τις συμφωνηθείσες ποσότητες στις συμφωνηθείσες προθεσμίες.

*** Κίνηση ΜΑΤ Τραμπ βάζει μπροστά τις ΗΠΑ...

~ Το νέο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που έφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να φέρει πίσω στη χώρα πάνω από 400 δις δολάρια.
Το ποσό αυτό μάλιστα μπορεί και να είναι διπλάσιο εάν υπολογιστούν τα κεφάλαια που θα επαναπατρίσουν όλες οι αμερικανικές εταιρείες. Σύμφωνα με τους αναλυτές πλέον δεν συμφέρει στις εταιρείες τεχνολογίας να έχουν τα κέρδη τους σε άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να επιβάλει φόρο 15,5% στα κέρδη σε μετρητά που επιστρέφουν στη χώρα, τη στιγμή που ο προηγούμενος φορολογικός συντελεστής ήταν 35%. Από τη ρύθμιση αυτή αναμένεται ότι θα επωφεληθούν οι λεγόμενες εταιρείες τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Η Apple, για παράδειγμα, αναμένεται να επαναπατρίσει στη χώρα ακόμη και 200 δις δολάρια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Μια τέτοια μεγάλη επιστροφή κεφαλαίων μπορεί να οδηγήσει μεταξύ άλλων σε νέο γύρο επιχειρηματικών συμφωνιών αλλά και σε επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία. Προς τα εκεί αναμένεται ότι μπορεί να κατευθυνθεί το 30% των επαναπατρισθέντων κεφαλαίων.  Με πληροφορίες από CNN

*** Αλλάζουν ΟΛΑ στα ΣΧΟΛΕΙΑ! Με τη Βούλα των Δανειστών..~ Τα πάνω, κάτω φαίνεται ότι έρχονται στο ωράριο των εκπαιδευτικών. Δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι υποχρεωμένοι να μένουν 30 ώρες την εβδομάδα στα σχολεία.
Στο τέλος του μήνα, όπως ανακοίνωση ο υπουργός Παιδείας θα έρθει προς δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος θα περιλαμβάνεται και η σχετική ρύθμιση για την αύξηση της παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Με βάση τη ρύθμιση δάσκαλοι και καθηγητές θα παραμένουν υποχρεωτικά στα σχολεία 30 ώρες την εβδομάδα.
 Μένει να φανεί, όταν κατατεθεί η ρύθμιση, ποιο θα είναι το αντικείμενο, πέραν του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, αλλά και το ποιος θα ασκεί τον έλεγχο και θα βεβαιώνει τις ώρες παραμονής τους στα σχολεία.
 Σε κάθε περίπτωση ήδη και μετά τη διαρροή των πληροφοριών για την πιθανή αύξηση του ωραρίου οι αντιδράσεις είναι σφοδρές σε όλα τα επίπεδα.
 Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα (ΣΥΝΕΚ) με ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν θα δεχθεί καμία υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο.newsit

*** ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! Στο Καστελόριζο η μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία...

~ Άνδρες της ομάδας Καταδρομών μαζί με βατραχανθρώπους του λιμενικού βούτηξαν από κοινού στα παγωμένα νερά στο ακριτικό ελληνικό νησί, το Καστελόριζο, στο λιμάνι Μεγίστη και άπλωσαν την μεγαλύτερη υποβρύχια ελληνική σημαία στα χρονικά. Με αυτόν τον τρόπο εστάλη ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση το οποίο υπενθυμίζει ότι η εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας μας προστατεύονται και θα προστατεύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Πρόκειται λοιπόν για τη σχεδόν 20 τετραγωνικών μέτρων ελληνική σημαία που ποντίστηκε, στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής του χριστιανισμού, των Θεοφανίων.

Σε βάθος περίπου 1 μέτρου από την επιφάνεια της θάλασσας, με σφραγισμένα μπιτόνια και βαρίδια κατάφεραν να παραμείνει επί ώρες αναπτυγμένη η γαλανόλευκη.


onalert
 Mε πληροφορίες από http://kalymnos-news.gr , https://difernews.gr/

***  ΤΟ 2018 ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
To 2018 ήρθε με ορμή.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/01 στις 18,00 στην Κόρινθο στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Δαμασκηνού 57)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/01 στις 18,00 στην Τρίπολη στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ 'MAINALON RESORT' (Πλατεία Άρεως)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29/01 στις 18,00 στην Πάτρα στο Ξενοδοχείο 'ASTIR HOTEL' (Aγ. Ανδρέου 16)


*** *** Για την 16η αγωνιστική στην Super League  :
06-01-2018 Σάββατο :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ   3-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 43΄Επστάϊν , 46΄ Μασούρας , 53΄Λάμπρου , 78΄Παπαγεωργίου .-
Κάρτες :κίτρινες ,  Επστάϊν ,Κριτικός, Γκράσσι , Ντουρμισάϊ , Κόρμπος , Γεωργίου .-
ΠΑΟΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  5-0 ,(1-0).- ^
Τα γκολ : 18΄Μάτος , 48΄ , και 58΄Ντιάλμα , 57΄ και 89΄Πρίγιοβιτς ,
Κάρτες :κίτρινες ,  Νιάσε , Τσαμπούρης , Μπελγχαζουανί , κόκκινη , Τσαμπούρης.-
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΕΚ  1-4 , (0-3) .-
Τα γκολ : 6΄Μπακασέτας , 36΄ Χριστοδουλόπουλος ,45+1΄ Αραούχο , 61΄Λόπεζ , 69΄Μόραρ .-
Κάρτες :κίτρινες , Μπεζαράνο , Τσιγκρίσκι, Μιχάϊ , Κονέ ,
Κυριακή 07-01-2018 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   2-0 (0-0) .- ^

***Τα γκολ : 72΄ και 90+2΄ Βιλλαφανες
Κάρτες : κίτρινες , Ντικαμονά Χ, Δώνης , Αγγελόπουλος Στάμου , Κοροβέσης , Διμούτσος , Μουνιέ ,  κόκκινη : Ντικαμονά , Καρυπίδης ,
 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Ινσούα, Άλτμαν, Μουνιέ (81' Χατζηγιοβάνης), Λουντ (46' Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κολοβέτσιος, Πίσπας (61' Δώνης), Κουλιμπαλί
Πλατανιάς: Κλιαϊτς, Καρυπίδης, Γκρζέλτσακ (46' Ντουάλα), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Κοροβέσης, Παπανικολάου (68' Πετρόπουλος), Δημούτσος, Αμπντουλραχμάν (44' Στάμου)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  0-0  , (0-0) .- ^
Τα γκολ :
 Κάρτες : Μπουκουβάλας , Καρανίκας , Πασαλίδης , Μπέριος , Γκόντο ,
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964-ΞΑΝΘΗ   0-1 , (0-1) .- ^
Τα γκολ : 34 Μέγια , .-
 Κάρτες :Μέγια , Ντουρίκοβιτς , Βάντερσον , Ζίφκοβιτς , .-
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   0-3 , (0-0) .- ^
Τα γκολ : 54 Μαρίν, 68΄  Ανσαριφάρντ , 89΄ Ντούρντεβιτς ,
 Κάρτες : Γκόλιας , Μαρίν , Μιλιοσάβλεβιτς  , Σεμπά ,  Ταχτσίδης ,Ντούρντεβιτς ,  .- ^
Δευτέρα 08-01-2018 :
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α.
 *** Για την Super League , Women γυναικών 8ης αγωνιστικής :
Κυριακή 07-01-2018 :
Αμαζόνες Δράμας-Φαίδων Άργους  4-0 .- ^
ΠΑΟΚ Θ.-Οδυσσέας Γλυφάδας   1-0 .- ^
Ελπίδες Καρδίτσας 94 - ΟΦΗ   1-0 .- ^
Τρίκαλα 2011-Μεσολόγγι   2-0 .- ^
Βόλος 2004-Άρης Θεσ.    0-3 .- ^
ΑΕ. Λάρισα -Ατρόμητος Α.  2-0 .- ^
***Για την 10η αγωνιστική στην Football League :
Σάββατο 06-01-2018 :
ΒΕΡΟΙΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 1963   0-1  .- ^
ΟΦΗ - ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ   3-0 .-^
Κυριακή 07-01-2018 :
ΣΠΑΡΤΗ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ   1-0 .- ^
ΔΟΞΑ Δράμας-ΠΑΝΑΙΓΕΙΑΛΙΟΣ   0-0 .- ^
ΑΕ Καραϊσκάκης -ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ   2-1 .- ^
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ Λάρισσας   2-1 .- ^
ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης- ΑΠΌΛΛΩΝ Πόντου  2-0 .- ^
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ  0-3 α.α. .-
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Καρδίτσας  1-1 .- ^

*** 3rd  League Group 5 για την 11η αγωνιστική :
Κυριακή 07-01-2018 :
για τον 5ο όμιλο :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΛΕΩΝΙΔΙΟ  3-1 .- ^
ΑΕ. ΑΣΤΕΡΑΣ Βλαχιώτη -ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ  2-0 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Βραχαίϊκων -ΖΑΚΥΝΘΟΣ  1-0  .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  0-1 .-^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ   1-2 .- ^

*** ***Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  :
Σάββατο 06-01-2018 :
Γ.Σ. Λάρισας /ΦΑΡΟΣ-Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ  80-87,(43-39)  .- ^
Τα δεκάλεπτα :25-22, 18-17 , 21-23 , 16-25 .- ^
ΚΥΜΗ- ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου  Παράταση :93-89 ,(35-39)  .- ^
Τα δεκάλεπτα :18-19 , 17-20 , 25-20 , 17-18 , ΟΤ 16-12 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΡΗΣ  81-87 , (42-37) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 21-17 , 21-30 , 25-19 , 14-21 .- ^
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ  75-86  ,(40-41)  .-^
Τα δεκάλεπτα : 17-23 , 23-18 , 11-10 , 19-19  .-^
ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πάτρας - ΑΕΚ Αθηνών 69-66 , (37-42).-
Τα δεκάλεπτα : 16-19 , 21-23 , 12-13 , 17-9  .- ^
Κυριακή 07-01-2018 :
ΠΑΟΚ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .  78-71 , (44-33) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 29-18 , 15-15  , 13-8, 21-30 ,- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας 92-57 , (45-29).-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-12 , 21-17 , 25-11 , 22-17  .- ^
***  Για την Α1 στο μπάσκετ Γυναικών :
Κυριακή 07-01-2018 :
ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας - Ολυμπιακός Πειρ .  50-79 .- ^
Πανιώνιος Γ.Σ. -ΠΑΟΚ Θεσσαλ.  65-62 .- ^
Παναθηναϊκός Α. - Εσπερίδες Καλλιθέας  48-68 .- ^
Παναθλητικός Σ.Φ. Συκεών - Νίκη  Λευκάδας  71-67  .- ^
ΑΟ. Δάφβη Αγίου Δημητρίου -Φάρος Κερατσινίου 66-72 .- ^

*** Για την Α1  στο Ελληνικό Βόλεϊ
Σάββατο 06-01-2018 :
~ ΝΙΚΗ Αιγινίου -Φοίνικας Σύρου  1-3 .- ^σετ ,
Κυριακή 07-01-2018 :
~  ΑΟ. Κηφισιάς - ΠΑΟΚ Θεσσαλ .    2-3   σετ  .- ^
~ Παναχαϊκή Γ.Ε.-  Εθνικός Πειραιώς    0-3  .-^  σετ
~ Ολυμπιακός -Παμβοχαϊκός     3-0  .- ^ σετ
 *** Ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας  13η αγωνιστική  :
Σάββατο 06-01-2018 Α΄ ΤΟΠΙΚΟ ,
Αναγέννηση Παραλίας - Α.Ο. Σπερχογείας  0-7 .- ^
Κυριακή 07-01-2018 :
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ -Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  5-1 .- ^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ   3-1 .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ   2-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  0-2 .- ^
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας  2-2 .- ^
Α.Σ. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ-Α.Ο.ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  1-0 .- ^
Α.Ο.ΦΑΡΑΙ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ   2-0 .- ^
***  Β΄ΤΟΠΙΚΟ
Κυριακή 07 -01-2018 : για 12η αγωνιστική 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ  1-4 .- ^

*** Προεπιλογή Ε.Ο. Νέων  :
Τετάρτη 03-01-2018  , 6η αγωνιστική 9ος όμιλος
ΕΠΣ Μεσσηνίας -ΕΠΣ Ηλείας  2-0 .- ^
*** Προεπιλογή Ε.Ο. Παίδων
Τετάρτη 03-01-2018  , 6η  αγωνιστική , 9ος  όμιλος
ΕΠΣ Μεσσηνίας - ΕΠΣ Ηλείας  3-1 .- ^
***

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .-
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/01/news-03-2018-3.html .- 
~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .-
~** Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 04  Ιανουαρίου 2018  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-

~**  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
 Παρασκευή 05  Ιανουαρίου 2018
: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας RFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..Σάββατο 06-Ιανουαρίου 2018.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΑ στις εορτάζουσες και εορτάζοντες  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/rfara-news.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή 07 Ιανουαρίου 2018 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/01/news-07-2018-7.html .- 
~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 08 Ιανουαρίου 2018  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .- 
~**
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5964   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3815   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3811  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 610   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.
  Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου