Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου  2016 :
~Δεν είναι δυνατό εκείνος που αγωνίζεται για την αρετή να μην έχει πολλούς εχθρούς.Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης
 Δεν είναι δυνατό εκείνος που αγωνίζεται για την αρετή να μην έχει πολλούς εχθρούς.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης
~ 21 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Ιουλιανής και των συν αυτή 500 εν Νικομήδεια (†304), Θεμιστοκλέους (1) (†251). Οσίου Πέτρου μητροπολίτου πάσης Ρωσίας, του θαυματουργού.
Η Αγία  Ιουλιανή  Η Αγία  Ιουλιανή Η  Αγία  Ιουλιανή  :
Οι γονείς της Ιουλιανής ήταν ειδωλολάτρες και θέλησαν να τη μνηστεύσουν με κάποιο διακεκριμένο αξιωματούχο της Αντιόχειας, τον Ελεύσιο. Αλλά η Ιουλιανή αρνήθηκε σθεναρά. Η άρνησή της κατέπληξε τους γονείς της, διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν τους είχε φέρει καμιά αντίρρηση και ήταν υπάκουη κόρη. Ο Ελεύσιος με πληγωμένο εγωισμό ζητούσε εκδίκηση. Αφού ερεύνησε και παρακολούθησε για πολύ καιρό την Ιουλιανή, έμαθε ότι εν αγνοία των γονέων της είχε γίνει χριστιανή. Έτσι ο Ελεύσιος την κατήγγειλε στον έπαρχο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να φυλακισθεί.
Μέσα στη φυλακή, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες να γίνει σύζυγος του Ελευσίου και να αποφύγει τον κίνδυνο του θανάτου. Αλλά η Ιουλιανή προτιμούσε να πεθάνει, παρά να πάρει ειδωλολάτρη σύζυγο. Τότε ο Ελεύσιος με διαταγή του έπαρχου και πολύ μίσος την μαστίγωσε ανελέητα. Έπειτα, έκαψε το πρόσωπό της με πυρακτωμένο σίδερο, και της είπε: «Πήγαινε τώρα στον καθρέπτη να καμαρώσεις την ομορφιά σου». Η δε Ιουλιανή, με ένα ελαφρό μειδίαμα του απάντησε: «Στην ανάσταση των δικαίων, στα πρόσωπα δε θα υπάρχουν πληγές και εγκαύματα. Θα υπάρχουν μόνο οι πληγές των ψυχών από την αμαρτία. Γι' αυτό, Ελεύσιε προτιμώ τώρα τις πληγές του σώματος, που είναι προσωρινές, παρά τις πληγές της ψυχής, που βασανίζουν αιώνια». Μετά από λίγο, το ξίφος του δημίου έκοψε το νεανικό κεφάλι της Ιουλιανής.
Αργότερα ο Ελεύσιος, όταν βρέθηκε ναυαγός σε κάποιο άγνωστο νησί, βρήκε τραγικό τέλος, όταν τον κατασπάραξε ένα άγριο λιοντάρι.
Η σύναξή της τελείται στο μαρτύριο αυτής, πλησίον της μάρτυρος Ευφημίας στο Πέτριο.
Ο Άγιος Θεμιστοκλής  Ο Άγιος Θεμιστοκλής Ο Άγιος Θεμιστοκλής
(1)Ο άγιος Θεμιστοκλής καταγόταν από τα Μύρα της Λυκίας και έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Δεκίου. Ήταν βοσκός στο επάγγελμα. Την εποχή εκείνη ο Ασκληπιός, ο διοικητής της Λυκίας, ξεκίνησε διωγμό κατά των χριστιανών και ο στόχος του ήταν να συλλάβει τον άγιο μάρτυρα Διοσκουρίδη. Ο Διοσκουρίδης όμως κατέφυγε στο όρος όπου έβοσκε ο Θεμιστοκλής τα πρόβατά του. Οι άνθρωποι του διοικητή κίνησαν και αυτοί προς το όρος όπου και συνάντησαν τον Θεμιστοκλή. Όταν ερωτήθηκε για την πίστη του δεν δίστασε ούτε στιγμή να ομολογήσει τον έναν και μοναδικό Θεό. Οι στρατιώτες ακούγοντας την ομολογία αυτή της πίστης του τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Ασκληπιό. Παρ` όλες τις απειλές που δέχθηκε ο άγιος έμεινε ακλόνητος στην πίστη του. Αυτό εξόργισε τον Ασκληπιό και διέταξε τον βασανισμό του. Ο άγιος Θεμιστοκλής παρέδωσε το πνεύμα του κατά την διάρκεια του μαρτυρίου.
~
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς νύμφη πανάμωμος καὶ ἀθληφόρος σεμνή, τῷ Λόγῳ νενύμφευσαι τοῦ ἀθανάτου Πατρός, Ἰουλιανὴ ἔνδοξε, σὺ γὰρ φθαρτὸν μνηστήρα παριδοῦσα, ἐμφρόνως ἤθλησας ὑπὲρ φύσιν καὶ τὸν ὄφιν καθεῖλες· καὶ νῦν ταῖς τοῦ νυμφίου σου τρυφᾶς φαιδρότησι.
Απολυτίκιο Αγ. Ιουλιανής - 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/NoZkoic15Ds  .-
Σήμερα 21/12/2016 εορτάζουν:
Αγία Ιουλιανή, Άγιος Θεμιστοκλής
~
Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως

Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως
 
Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης

Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχ....
 
Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδες Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ

Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδε....
 
Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μ....
 
Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκο....
 
Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος....
 
Κυριακή των Αγίων Προπατόρων

Κυριακή των Αγίων Προπατόρων
 
Μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου ....
 
Σύναξη Αρχιστράτηγου Μιχαήλ «ἐν τοῖς Ἄδδα»

Σύναξη
 
***   Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες για το δολοφόνο της 35χρονης στους Γαργαλιάνους 
Στο μικροσκόπιο όλα τα άτομα του στενού κύκλου της
 Με τους εντατικούς ρυθμούς των πρώτων ημερών, αλλά σε διαφορετικό πλέον επίπεδο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας οι έρευνες για τη δολοφονία της 35χρονης πολύτεκνης μητέρας στις 9 Δεκεμβρίου μέσα στο αυτοκίνητό της.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που ασχολούνται με την υπόθεση είναι αισιόδοξοι ότι θα οδηγήσουν σύντομα τον υπεύθυνο της στυγερής αυτής δολοφονίας ενώπιον της δικαιοσύνης.
Οι έρευνες έχουν εστιαστεί σε ανάλυση των στοιχείων τόσο από τα ευρήματα στο σημείο της δολοφονίας όσο και από τις καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας και των Ανθρωποκτονιών της Αθήνας τις πρώτες ημέρες.
 Στο στενό κύκλο
Η άτυχη 35χρονη, η οποία είχε γεννήσει το πρώτο παιδί του 2016 (και το τέταρτο της οικογένειάς της), βρέθηκε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου πυροβολημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι από μονόβολο όπλο. Νεκρή τη βρήκε ο σύζυγός της, πηγαίνοντας με εργάτες εκείνη τη στιγμή σε ελαιοπερίβολο τους.
Η τελευταία φορά που την είδε ζωντανή ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν έπειτα από καυγά που είχαν η 35χρονη έφυγε από το σπίτι και δε γύρισε όλο το βράδυ.
Αν και τις πρώτες ώρες ο 55χρονος πυροσβέστης σύζυγος εξετάσθηκε ως ύποπτος, την επόμενη ημέρα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος του κανένα στοιχείο. Δεν είναι, όμως, ο μόνος που μπήκε στο κάδρο των υπόπτων της Αστυνομίας. Εξετάζονται κι άλλα άτομα στο στενό κύκλο του ζευγαριού, αλλά και της ίδιας της 35χρονης.
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν μπει κάμερες από καταστήματα της περιοχής, ενώ φυσικά έχει γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για όσους μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση.
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πτυχίο το χριστουγεννιάτικο δώρο για αποφοίτους της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Πελοποννήσου 

Ένα δώρο που περίμεναν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια έλαβαν χθες απόφοιτοι της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου και ειδικότερα των Τμημάτων Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.
Έτσι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο συγγενείς και φίλους, οι απόφοιτοι από χθες κάνουν όνειρα για ένα καλύτερο αύριο.
Την απονομή των πτυχίων έκαναν ο πρόεδρος του Τεχνολογικού Ιδρύματος, μαζί με το διευθυντή της Σχολής, καθώς και τους προϊσταμένους των δύο Τμημάτων.
Αυτοί, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τελευταία φορά στα παιδιά και, πριν τα συγχαρούν, να ενημερώσουν για την αξία του πτυχίου που έλαβαν, καθώς και τις διεξόδους που έχουν, δίνοντας έμφαση στη συνέχεια σε ένα μεταπτυχιακό, το οποίο μπορεί να κάνει κάποιος δωρεάν βρίσκοντας την ανάλογη υποτροφία.
Το πτυχίο τους έλαβαν χθες οι:
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
Αληφραγκή Ελευθερία, Γεωργίου Αντώνιος, Γιώτη Ελευθερία, Δολαπτσή Ειρήνη, Εμμανουήλ Φιλήμων, Ζαντιώτη Ελένη, Θεοφανόπουλος Αναστάσιος, Κοιτόσης Παρασκευάς, Κωνσταντέλο Βικτωρία, Λαγού Αναστασία, Λιάκου Ελένη, Μαυροειδής Νικόλαος, Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, Μπραντίτσας Παναγιώτης, Πετρόπουλος Αθανάσιος, Σαχάμης Δημήτριος, Σιδηροπούλου Κωνσταντίνα, Τσάτουμας Δημήτριος, Φλέσσας Νικόλαος
 ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ανευλαβή Ειρήνη, Αντεκελίδη Δέσποινα, Βουλγαρέλλης Θεμιστοκλής, Δούκλια Αμαλία, Ζαμπούφλου Ελπίδα, Ζαχαράκη Κωνστάντω, Καλομοίρης Βασίλειος, Κασσαλία θεοδώρα, Κωνσταντινόπουλος Σωτήριος, Κωνσταντίνου Ζωή, Λαμπράκου Κανελλή, Ευαγγελία Αικατερίνη, Μαθιού Βασιλική, Μήτου Καρολίνα-Αθανασία, Μοβσεσιάν Νάταλι, Μπαλουρδή – Κοντογιάννη Άννα, Μπασουράκος Παναγιώτης, Νάκου Ιφιγένεια, Νικητάκης Σπυρίδων, Παϊαύλα Δήμητρα, Παπαγιάνι Λορένα, Παπαθανάση Δήμητρα, Παραβάλου Μαργαρίτα, Ράχη Τζωρτζίνα-Μισέλ, Ρούσσου Ιακωβίνα, Σημαιοφορίδου Βασιλική, Σμυρλή Σταυρούλα, Σταθάς Ιωάννης, Σταυροπούλου Ευγενία, Στεργίου Φώτιος, Φραγκή Μαριάνθη, Χαριτάκη Αιμιλία Μελένια, Χατζηδάκη Ευαγγελία.

19

20

1

1
***

***

***

***

***

***

~

Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας Καλαμάτα- Ορκωμοσία 20-12-2016, https://youtu.be/jl55MAd8cN0  .-

***  Πατριός και παππούς ασελγούσαν σε 9χρονο κοριτσάκι 
Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν στη Μεσσηνία οι περιπτώσεις ασέλγειας σε παιδιά που βλέπουν τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας.
Πριν από δέκα μέρες ένας 41χρονος πατέρας προφυλακίσθηκε με την κατηγορία της κατάχρησης του ανηλίκου γιου του σε ασέλγεια και αποπλάνηση. Χθες προφυλακίσθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας 60χρονος, ενώ επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι στον 85χρονο πατέρα του, καθώς και οι δύο κατηγορούνται για ασέλγεια στο ανήλικο κορίτσι της γυναίκας του πρώτου.
  Πατριός και παππούς
Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε μόλις χθες, διαδραματίσθηκε στους σκοτεινούς τοίχους ενός σπιτιού στη Μεσσηνία το 2010. Χρειάσθηκαν, όμως, έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και οι κατηγορούμενοι, πατριός και παππούς, να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν προκύψει και έχει επιβεβαιώσει το κορίτσι, που τότε δεν είχε κλείσει ακόμα τα 10 έτη, πατριός και παππούς για περίπου ένα χρόνο το υπέβαλλαν επανειλημμένα σε ασελγείς πράξεις.
Στο ίδιο σπίτι το κοριτσάκι ζούσε και με τη μητέρα του, από την οποία το 2011 αφαιρέθηκε η επιμέλεια και πλέον μεγαλώνει με τη μεγαλύτερη αδελφή του, που είναι ενήλικη.
Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για τις πράξεις τους στον ανακριτή, ενώ τόσο ο 60χρονος πατριός όσο και ο 85χρονος πατέρας του αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Για τις πράξεις τους αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του 60χρονου και η επιβολή περιοριστικών όρων, προκειμένου να μείνει ελεύθερος, στον 85χρονο.
  Πριν από 10 ημέρες
Πριν από 10 ημέρες είχε σημειωθεί άλλο ένα σοβαρό περιστατικό σε βάρος ανήλικου παιδιού και, μάλιστα, από τον ίδιο του τον πατέρα. Και ο συγκεκριμένος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκε, ενώ αυτή η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2012.
Έπειτα από καταγγελία της πρώην συζύγου του  41χρονου για ασελγείς πράξεις σε βάρος του τότε 6χρονου γιου τους, διατάχθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας προκαταρκτική εξέταση. Κατά τη διάρκεια αυτής το παιδί εξετάσθηκε από παιδοψυχιάτρους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της μητέρας για τον ίδιο του τον πατέρα.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***   Κατανομή 68.000 ευρώ σε απευθείας αναθέσεις για επείγουσες εργασίες στις πλημμύρες 
Στην κατανομή πίστωσης για την εκτέλεση επειγουσών εργασιών σε περιοχές της Μεσσηνίας, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που προέκυψαν κατά τις έντονες βροχοπτώσεις της 6ης προς 7ης Σεπτεμβρίου, προχώρησε στην τελευταία της συνεδρίαση η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τα έργα που ανατέθηκαν σύμφωνα με την απόφαση είναι:
-Τζικάκης Ευστάθιος – Ριζάς Αριστομένης ΟΕ: καθαρισμός 7ης Εθνικής Οδού στο τμήμα Θουρία –Τσουκαλέικα, καθαρισμός 7ης Επαρχ. Οδού στο τμήμα Βαλύρα – Εύα, καθαρισμός 3ης Επαρχ. Οδού στο τμήμα Άρις – Τρίοδος και  καθαρισμός 24ης Επαρχ. Οδού σε Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, ποσό 37.750 ευρώ
-Αριστομένης Ριζάς Ε.Ε.: καθαρισμός 5ης Επαρχ. Οδού Αρφαρά – Πήδημα, καθαρισμός 24ης Επαρχ. Οδού σε Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, ποσό 10.773 ευρώ
-Ανδρέας Κωνσταντόπουλος Ε.Ε.: καθαρισμός 4ης Επαρχ. Οδού σε Θουρία – Πολιανή, ποσό 3.144 ευρώ
-Αναστάσιος Γεωργιόπουλος, Ε.∆.Ε.: Αποκατάσταση των πρανών και της διάβρωσης του καταστρώματος της 22ης ΕΟ στο τμήμα της γεφύρας στο Σιμιζέικο ρέμα, ποσό 3.600 ευρώ.
Το συνολικό ποσό που ενέκρινε η επιτροπή για κατανομή είναι 68.531.08 ευρώ.  Β.Β.

***  Η μονοδρόμηση της Μαρίας Κάλλας, οι αποζημιώσεις και οι αντιδράσεις στη «φιέστα» 
Μπορεί ακόμα να μην έχει αποφασιστεί πότε και ποιος θα κάνει τα εγκαίνια του περιμετρικού, αλλά ήδη κάτοικοι έχουν ανακοινώσει ότι η «φιέστα» της παράδοσης δε θα είναι και τόσο ήρεμη.
Για παράδειγμα, κάτοικοι της οδού Μαρίας Κάλλας θα διαμαρτυρηθούν την ημέρα των εγκαινίων για τη μονοδρόμηση στο νότιο μέρος του περιμετρικού. Σχετικά με το σημείο, ο Δήμος δηλώνει ότι θα βρεθεί λύση και θα γίνει άρση της μονόδρομησης.
Όσο για το πότε και αν θα διαπλατυνθεί το σημείο, αυτό παραμένει άγνωστο, αφού, σύμφωνα πάντα με ανθρώπους που ξέρουν τη συγκριμένη περίπτωση, ουσιαστικά ποτέ δεν ξεκίνησε επίσημος διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές για το τι θα γίνει, αλλά μόνο προφορικές υποσχέσεις δοθηκαν ότι «αφού μπούμε, μετά θα…».  Π.Μπ.

***  Ντίνα Νικολάκου: «Όχι στην επέκταση του ΠΟΠ, όχι στη Γεωγραφική Ένδειξη της Ελιάς Καλαμών» 
Τη σφοδρή αντίθεση της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου στην επέκταση του ΠΟΠ και στην ένταξη της Ποικιλίας Ελιάς Καλαμών στον εθνικό κατάλογο και τη Γεωγραφική της Ένδειξη, εξέφρασε χθες η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου. Στο περιθώριο της διοικητικής παράδοσης και παραλαβής του έργου της αναδιαρρύθμισης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η κα Νικολάκου τόνισε: «Η Περιφερειακή Αρχή και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρούν ως αρνητική εξέλιξη το τελευταίο ΦΕΚ και την απόφαση του κ. υπουργού σε σχέση με την ένταξη της ποικιλίας «Ελιά Καλαμών» στον εθνικό κατάλογο. Το λέμε αυτό, γιατί θεωρούμε– κι αυτή είναι η μεγάλη αγωνία όλων των παραγωγών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κυρίως της Μεσσηνίας – ότι το επόμενο βήμα θα είναι οι Περιοχές Γεωγραφικής Ένδειξης, όπου, θέλω να το πω για να το καταλάβει όλος ο κόσμος, θα μπορεί πλέον να υπάρχει εμπορία της ποικιλίας Ελιάς Καλαμών από οποιοδήποτε μέρος, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά του κόσμου! Ελιά Ποικιλίας Καλαμών στον εθνικό κατάλογο και στη συνέχεια Γεωγραφική Προέλευση σημαίνει Ελιά Καλαμών από την Τυνησία, από την Τουρκία ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεστε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απέναντι σ’ αυτή τη λογική και δεν είναι απλά απέναντι. Έχουμε ήδη κάνει συνάντηση του περιφερειάρχη σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της επέκτασης του ΠΟΠ, που εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται μόνο, εκτός από τη Μεσσηνία, στη Λακωνία, σε τμήμα της Αρκαδίας και στη νότια Ηλεία. Χαρήκαμε πάρα πολύ που στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, όπου ήταν οι συνεταιρισμοί της Λακωνίας και της Μεσσηνίας αλλά και οι υπηρεσίες μας, για πρώτη φορά υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση να κατευθυνθούμε όλοι μαζί, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις προς αυτή την κατεύθυνση. Άρα, λοιπόν, όχι στην επέκταση του ΠΟΠ σ’ όλη την επικράτεια και κυρίως όχι, μετά την ήδη αυτή τη στιγμή απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών την Ελιά Καλαμών, όχι  - με τίποτα - στην Προέλευση Γεωγραφικής Ένδειξης, για να μην έχουμε πάρα πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις γι’ αυτό το μοναδικό και ξεχωριστό προϊόν.
Η Ελιά Καλαμών, η ποικιλία Ελιά Καλαμών, με αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει σε ποιότητα και γεύση, μπορεί να παραχθεί μόνο όταν υπάρχει το ειδικό μικροκλίμα, όταν υπάρχουν οι ειδικές συνθήκες σε ό,τι αφορά το έδαφος σε αυτές τις περιοχές. Θα είμαστε έτοιμοι, με μια ειδική μελέτη, πλήρως τεκμηριωμένη, να αποδείξουμε πως αυτό που λέμε είναι το επιστημονικά ορθό και δε θα επιτρέψουμε, σε καμία περίπτωση, στο υπουργείο να παίρνει αποφάσεις εναντίον των πελοποννησιακών προϊόντων».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Κίνηση ανθρωπιάς από φοιτητές στην Καλαμάτα 
Μια συγκινητική έκπληξη περίμενε τον αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαμάτας και υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, την περασμένη Παρασκευή, καθώς τον επισκέφθηκε ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Καλαμάτας, την οποία αποτελούσαν οι: Γιαννόπουλος Νικόλαος, Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα και Λαμπίρη Βασιλική από την Αθήνα, Βαβαρούτσου Μαρία και Κοντούλη Κωνσταντίνα από την Καλαμάτα, Βρεκάς Μίσα από την Κόρινθο και Αργυρόπουλος Ανδρέας από το Ζευγολατιό Κορινθίας.
Οι φοιτητές πρόσφεραν στον π. Φίλιππο μεγάλη ποσότητα τροφίμων, τα οποία συγκέντρωσαν με προσωπική τους μέριμνα από συγγενείς και φίλους, ώστε να διανεμηθούν στις 80 οικογένειες οι οποίες λαμβάνουν βοηθήματα από την ενορία του Αγίου Νικολάου.
Ο π. Φίλιππος, αφού τους ευχαρίστησε, ευχήθηκε η πράξη τους αυτή να βρει κι άλλους μιμητές.

***  Μίλτος Χρυσομάλλης: Δε σας έχει απομείνει καθόλου τσίπα κ. Τσίπρα; 
Ο κ. Τσίπρας και η ανεκδιήγητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να στήσει άλλη μία φιέστα εξαπάτησης στη Μεσσηνία. Εδώ και μία βδομάδα παρακολουθούμε μπαράζ διαρροών στον τοπικό τύπο για το πότε το αγαπημένο παιδί του κ. Σόϊμπλε (ο κ. Τσίπρας) και ο κουμπάρος του κ. Καλογρίτσα (κ. Σπίρτζης) θα αποφασίσουν να εγκαινιάσουν και να δώσουν στην κυκλοφορία τον Περιμετρικό της Καλαμάτας. Αλήθεια κ. Σπίρτζη αφού ο Περιμετρικός είναι έτοιμος από την προηγούμενη εβδομάδα γιατί δεν τον δίνεται προς χρήση και όποτε αποφασίσετε έρχεστε να κάνετε και την προεκλογική σας περιοδεία; Αλήθεια κ. Σπίρτζη δεν είναι τουλάχιστον υποκριτικό από τη μια να μην έχετε παραδώσει στην κυκλοφορία τον έτοιμο περιμετρικό και από την άλλη να έχετε ΗΔΗ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,επειδή δώσατε ένα τμήμα του δρόμου στην κυκλοφορία; Προφανώς η δήθεν αριστερή σας ευαισθησία εξαντλείται στο κάδρο του Βελουχιώτη που έχετε στο γραφείο σας.
Οι Μεσσήνιοι και όλοι οι Έλληνες σας έχουν καταλάβει όμως. Μη νομίζετε ότι θα τους εξαπατήσετε πάλι κ. Τσίπρα. Θέλετε να κάνετε τα εγκαίνια ή την Πέμπτη ή την Παρασκευή γιατί έτσι πιστεύετεότι θα έχετε τις λιγότερες αντιδράσεις. Νομίζετε ότι, επειδή την Πέμπτη θα καταβάλετε τις συντάξεις του Ιανουαρίου και το φιλοδώρημα ελεημοσύνης στους χαμηλοσυνταξιούχους αυτοί θα έρθουν να σας αποθεώσουν στα εγκαίνια. Γελιέστε οικτρά. Σας έχουν καταλάβει και οι πλέον εύπιστοι κ. Τσίπρα. Όλοι ξέρουν ότι από τον Ιανουάριο οι άμεσες και έμμεσες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις είναι τέτοιες, που δε θα αρκούν ούτε για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Όλοι επίσης, γνωρίζουν κ. Τσίπρα ότι, από τη μία δίνετε ένα πενιχρό φιλοδώρημα στο χέρι στους χαμηλοσυνταξιούχους και από την άλλη τους αδειάζετε τις τσέπες. Αλήθεια, οι άνεργοι και οι άστεγοι δεν χρίζουν της φιλεύσπλαχνης πολιτικής της Κυβέρνησής σας;  Την κουτοπονηριά σας την έχουν καταλάβει όλοι πλέον κ. Τσίπρα. Αν τολμάτε ελάτε να κάνετε τα εγκαίνια στις 22 Ιανουαρίου, τότε που θα έχουν εφαρμοστεί τα νέα μέτρα που έχετε ψηφίσει και θα έχει εξαϋλωθεί ο μισθός και η σύνταξη. Τότε όμως, ένα μήνα μετά, δε θα τολμάτε κ. Τσίπρα να βγείτε από το Μαξίμου και να πάτε ούτε μέχρι το περίπτερο της επόμενης γωνίας, αν υπάρχει και αυτό και δεν το έχουν κάψει τα «χαϊδεμένα παιδιά» από τα Εξάρχεια
Οι καιροί που εξαπατούσατε τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί κ. Τσίπρα. Επιτέλους, παραδώστε ολοκληρωμένο το έργο του περιμετρικού στην κυκλοφορία και αφήστε τα καλοστημένα σόου στην άκρη.Είναι γνωστό εξάλλου, πως αυτό το έργο ήταν σχεδόν έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά και είχε απομείνει δύο μηνών δουλειά και εσάς, με κινήσεις παρωδία, σας πήρε δυο χρόνια να την τελειώσετε. Τέτοιου είδους μικροπολιτικά επικοινωνιακά τερτίπια δεν έχουν πλέον καμιά απήχηση στην κοινωνία. Γι’ αυτό καλό θα είναι να κοιτάξτε να περισώσετε όση αξιοπρέπεια και τσίπα σας έχει απομείνει, αν είχατε και ποτέ.

Μίλτος Χρυσομάλλης, Δρ Πολιτικός Μηχανικός
Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας

***  «Η Πούλια και ο Αυγερινός» στο Πνευματικό Κέντρο 
Από την πειραματική σκηνή Καλαμάτας 
 Τη θεατρική παράσταση «Η Πούλια και ο Αυγερινός» θα παρουσιάσει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας από το νέο έτος στο Πνευματικό Κέντρο και ειδικότερα την Τετάρτη 4, την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ και το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι και στις 7.30 το απόγευμα.
  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή παραμυθιού: Συνεργασία ομάδας                   Σκηνοθεσία – Αυτοσχεδιασμοί: Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας
Μουσική Επιμέλεια: Κατερίνα Πετρουλάκη,                Δέσποινα Δρεπανιά, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας    Σκηνικό, φροντιστήριο: Κατερίνα Μηλιαρέση
Σχεδιασμός Φωτισμών: Λεωνίδας Παπαδόπουλος Κατασκευές κούκλας: Λέττα Πετρουλάκη
Αφίσα: Κατερίνα Τζαβάρα            
Φωτογραφίες: Νίκος Τζαβάρας                             Ηχητικές- φωτιστικές εγκαταστάσεις: Χρήστος Συκάς                                Επιμέλεια προγράμματος, κειμένων: Λέττα Πετρουλάκη                    Εκτύπωση: Παν. Δημ. Δημόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
 Διανομή
Αφηγήτρια: Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη
Βασίλισσα Γιώτα Βασιλειάδη
Βασιλιάς: Αντώνης Σταματέλος
Πούλια: Νάγια Γραμματικοπούλου
Αυγερινός: Σταυρούλα Γκόνου
Υπηρέτης: Φανή Αλεξανδρίδη
Παραμάνα: Ελένη Σιγαλού
Πρίγκιπας: Ελένη Σιγαλού
Κυνηγός: Φανή Αλεξανδρίδη
 Χορός
(με αλφαβητική σειρά)

Αγγουρά Ρουμπίνη, Ανδριώτη Φρόσω, Αδαμόπουλος Κων/νος, Βασιλάκης Λουκάς, Βασιλοπούλου Νικολέττα, Βέβε Μαρία, Δημητρακόπουλος Κων/νος, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακοπούλου Σέβη, Δημητριάδης Κανέλλος, Δίσκος Γιάννης, Καλογεροπούλου Γωγώ, Καπέλλα Χριστίνα, Κατσιρέα Πηνελόπη, Κινινής Δημήτρης, Κουλόπουλος Κων/νος, Κωνσταντακόπουλος Κων/νος, Λυμπεροπούλου Στέλλα, Μαυράκη Αντωνία, Μιτακίδη Γιολάντα, Μπάκα Γωγώ, Μπαχαρακάκης  Ηλίας-Ορέστης, Μπούχαλης Άγγελος, Ξυνού Ηρώ, Παχτίτης Νικόλας, Πετροπούλου Αναστασία, Σκαρτσίλη Άννα, Σταματέλος Αντώνης, Σταυροπούλου Κων/να, Φουντέα  Στέλλα, Χρονόπουλος Γιώργος.

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

  ***  Για την   Euroleague  13η αγωνιστική Τρίτη 20/12/2016  :
 Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας  73-65

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 45-34, 56-43, 73-65
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 15 (1), Μπερτς 1, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 5, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 11 (7 ριμπ.), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 18 (4), Αθηναίου 2.
Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουόλτερς 4, Ντάνγκουμπιτς 4, Μίτροβιτς 2 (1/6 σουτ), Λάζιτς, Ντόμπριτς 1, Σιμόνοβιτς 4 (2/8 σουτ), Τζένκινς 5 (1/7 σουτ), Γκούντουριτς 12, Γιόβιτς 16 (1 τρίπ.), Κούζμιτς 13 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 4.-

***   Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός     {Τετάρτη 21/12/2016} .-

Προϊστορία αγώνων  :
25/03/1998 (Ημιτελικός Κυπελλούχων): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 77-58
01/04/1998 (Ημιτελικός Κυπελλούχων: Μιλάνο-Παναθηναϊκός 86-61
22/10/2009 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 67-75
03/12/2009 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 80-68
18/11/2010 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 71-81
22/12/2010 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 93-62
19/01/2012 (Ευρωλίγκα-Top 16): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 57-78
23/02/2012 (Ευρωλίγκα-Top 16): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 58-67
02/01/2014 (Ευρωλίγκα-Top 16): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 73-57
27/02/2014 (Ευρωλίγκα-Top 16): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 77-75
07/11/2014 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Μιλάνο-Παναθηναϊκός 66-64
11/12/2014 (Ευρωλίγκα-Καν. Περίοδος): Παναθηναϊκός-Μιλάνο 90-63

***   Για  το  Champions League  Τρίτη  20/12/2016 :
 ΑΡΗΣ-ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ    85-58  .-

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 61-43, 85-58
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 16(1/1β. 3/3διπ., 3/6τρ.), Ξανθόπουλος 8, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Τζένκινς 14(2/2β., 3/5διπ., 2/3τρ.), Κάμινγκς 15(6/8β., 3/5διπ., 1/3τρ.), Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Γιάνκοβιγτς 2, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 13(5/6β., 1/2διπ., 2/5τρ.)
ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ (Αλφάσι): Φάουστ 9(2), Κίτσεν 1, Γκέιτς 13(3/6β., 5/8διπ.), Μπράουν 9, Νας 2, Ασάντε-Ασάρε 5(1), Μπέρκοβιτς, Μπερ Αβέν 5(1), Ντάγκλας 4, Σκόλντεμπραντ
***  ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ!Αυτοί είναι οι ''16'' του Κυπέλλου Ελλάδος...
Oλοκληρώθηκε η  κλήρωση για τους ‘’16’’  του κυπέλλου Ελλάδος ,ενώ από τους πιο σημαντικούς αγώνες είναι το Άρης – Ολυμπιακός και το Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟ είχε πιθανότητες να κληρωθεί με   Ολυμπιακού, ΑΕΚ  ή και ΠΑΟΚ τελικά θα αντιμετωπίσει εύκολο αντίπαλο αφού κληρώθηκε με τον Κισσαμικό.
Η ΑΕΚ κληρώθηκε με τον Λεβαδειακό, ενώ ο Ολυμπιακός θα σταθεί αντιμέτωπος με τον Άρη .Ο ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.
Τα οκτώ ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση:
Ξάνθη - ΟΦΗ
Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα
Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Άρης - Ολυμπιακός
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ
Τρίκαλα - Αστέρας Τρίπολης
Λαμία - Ατρόμητος
Παναθηναϊκός - Κισσαμικός

***  ***   Ποινή φυλάκισης στον Αλαφούζο!

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά όρισε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών για τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και για τον δημοσιογράφο, Κυριάκο Θωμαΐδη της εκπομπής "Δίκη στον ΣΚΑΙ".
Καταδισκάστηκαν για προσβολή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, αλλά και για παραβίαση δικαστικής απόφασης από την εν λόγω εκπομπή.
Επίσης, με άλλη δικαστική απόφαση ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Κυριάκος Θωμαΐδης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.
Ο λόγος και σε αυτή την περίπτωση είναι η παράβαση του νόμου για την  προστασία προσωπικών δεδομένων , που σχετίζεται με άλλη εκπομπή της "Δίκης στον ΣΚΑΙ".
Τόσο στη μία όσο και στην άλλη υπόθεση μηνυτής ήταν το αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Οι ποινές εξαγοράζονται και εφεσιβάλλονται.

***  Παναθηναϊκός: Έκλεισε ο Λυμπερόπουλος! Νέος τεχνικός διευθυντής

 Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι ο άνθρωπος που διαλέγει η διοίκηση του Παναθηναϊκού για το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι οριστική κι αύριο Τετάρτη θα υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ.        
Ο παλιός άσος της ομάδας είναι ο διάδοχος του Ζιλμπέρτο Σίλβα, καθώς στην κούρσα του Καλαματιανού με τον Αντωνίου οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επέλεξαν τον Νίκο Λυμπερόπουλο.
Ο τελευταίος είχε σήμερα συναντήσεις με στελέχη της διοίκησης και με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο.
Οι διοικούντες την ΠΑΕ του εξήγησαν τι θέλουν από το νέο τεχνικό διευθυντή και πείστηκαν ότι ο «Λύμπε» είναι ο κατάλληλος για τη θέση.
Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ύστερα από 12 χρόνια, όμως σε άλλο πόστο. Για την επικύρωση της συμφωνίας απομένει το αυριανό ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, όπου και θα «σφραγιστεί» η συνεργασία τους.

***  Ολυμπιακάρα στο πόλο! Αεράτη νίκη στο Champions League

Στο σβηστό... ο Ολυμπιακός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Champions League υδατοσφαίρισης. Διέλυσε 15-2 τη γαλλική Ολιμπίκ Νις στο κολυμβητήριο στην 3η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» της χρονιάς.      
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της (δεδομένης) ανωτερότητάς τους, καθώς εμφανίστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και βρέθηκαν να προηγούνται 9-0 στο τέλος του ημιχρόνου!
Στη συνέχεια οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου χαλάρωσαν, με αποκορύφωμα τα δύο χαμένα πέναλτι στην τρίτη περίοδο από Φουντούλη και Εσπανιόλ (αμφότερα τα απέκρουσε ο Ρεμί Γκαρσό), αλλά προς το τέλος του αγώνα ξαναβρήκαν ρυθμό και ανέβασαν την τελική διαφορά στα 13 γκολ. Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν ένα -αναμενόμενα- εύκολο απόγευμα και παραμένουν στην κορυφή του ομίλου με επτά βαθμούς.
Ο Θοδωρής Βλάχος είχε στη 13άδα αντί του Κυριάκου Ποντικέα τον Στέλιο Αργυρόπουλο, ο οποίος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στο Champions League, ενώ στο β΄ ημίχρονο ο Στέφανος Γαλανόπουλος αντικατέστησε τον Γιόσιπ Πάβιτς στην «ερυθρόλευκη» εστία.
Τα οκτάλεπτα: 5-0, 4-0, 1-1, 5-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Μπούσλιε, Αργυρόπουλος, Ντόσκας 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 3, Γιάνοβιτς 1, Εσπανιόλ 1, Γαλανόπουλος
ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΙΣ (Σαμουέλ Ναρντόν): Γκαρσό, Μπασελιέ, Μουταμπαγί, Τσάκιτς, Μονερέ 1, Ροκιετά, Χάνσεν, Ιζντίνσκι 1, Κροσετί, Λαβερσάν, Μπρουγέρ, Σαντιέ, Γκιγιοτό

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για  σήμερα  :
 ΕΡΤ2
Basketball Champions League Μπεσίκτας - ΑΕΚ
19:00
NOVASPORTS 2
Basketball Champions League Βέντσπιλς - Ουσάκ Σπορτίφ
19:00
NOVASPORTS 4
Euroleague Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα
19:45
ΕΡΤ2
Euroleague Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός
21:00
NOVASPORTS 3
Basketball Champions League ΠΑΟΚ - Βαρέζε
21:00
NOVASPORTS 2
Euroleague Μακάμπι Τελ Αβίβ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
21:05
NOVASPORTS 5
Euroleague Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα
21:30
NOVASPORTS 4
Γαλλικό Πρωτάθλημα Παρί Σεν Ζερμέν - Λοριάν
21:50
NOVASPORTS 1
Γαλλικό Πρωτάθλημα Μπορντό - Νις
21:50
ΕΡΤ1
Κυπελλο Ισπανίας Μπαρτσελόνα - Έρκουλες
23:00 
OTE Sport 4
NBA Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Γιούτα Τζαζ
05:30
OTE Sport 6
Χάντμπολ Κίελο - Ράιν Νέκαρ Λέβεν
19:30
OTE Sport 1
Γερμανικό Πρωτάθλημα Μπάγερν Μονάχου - Λειψία
21:00
OTE Sport 8
Γερμανικό Πρωτάθλημα Ίνγκολσταντ - Φράιμπουργκ
21:00
OTE Sport 7
Γερμανικό Πρωτάθλημα Χόφενχαϊμ - Βέρντερ
21:00
OTE Sport 5
Γερμανικό Πρωτάθλημα Χέρτα - Ντάρμσταντ
21:00
OTE Sport 3
Γερμανικό Πρωτάθλημα Κολονία - Μπάγερ Λεβερκούζεν
21:00
OTE Sport 6
Champions League Βόλεϊ Νόλικο - Ζάκσα
21:30
OTE Sport 2
Ιταλικό Πρωτάθλημα Ίντερ - Λάτσιο
21:45

~ ~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-16-2016-16.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-17-2016-17.html .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  17  και  18 Δεκεμβρίου  2016:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/17-18-2016-super-leagua-15-17122016-0-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2016
: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-18-2016.html  .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-19-20-2016.html  .-
~   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/12/news-21-2016.html .- 

* ** ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5080 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3284   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3292 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 653  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου