Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

~ Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News,  Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας 
~

*** Μπλόκο από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στις έρευνες για τον Μπεν
 
Τη μία μετά την άλλη διαδέχονται οι εκπλήξεις στην υπόθεση αναζήτησης του μικρού Μπεν που αγνοείται από το 1991 καθώς μετά την ανεύρεση αρχαίου μαζικού τάφου, σήμερα ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου που ερευνάται μπλόκαρε τις έρευνες. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο γίνονται οι έρευνες προσήλθε στο σημείο μαζί με τον δικηγόρο του και δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορα «θέματα» όσον αφορά τη συνέχιση της επιχείρησης της αστυνομίας.
Οπως αναφέρει ο απεσταλμένος της Daily Mirror, ο ιδιοκτήτης φοβάται ότι μετά την ανακάλυψη του νεκροταφείου το οικόπεδό του θα ανασκαφεί σε όλη του την έκταση. Ανησυχεί, δηλαδή, ότι η έκτασή του θα καταστραφεί ως αγρόκτημα αν κηρυχθεί χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
ethnos.gr

*** Παράδοση βοήθειας σε πλημμυροπαθείς από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας
Παράδοση βοήθειας σε πλημμυροπαθείς από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

~ Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μεσσηνίας καλεί τους πλημμυροπαθείς -οι οποίοι έχουν ήδη καταγραφεί από τα αρμόδια κλιμάκια του Δήμου Καλαμάτας και έχουν λάβει και την απαραίτητη βεβαίωση του εφημέριου της ενορίας τους- να παραλάβουν το αργότερο έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου τη βοήθεια που τους αναλογεί.

Η παραλαβή της βοήθειας γίνεται στο χώρο του Ασύλου Ανιάτων (οδός Λακωνικής 333), από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και αφορά σε είδη ρουχισμού, ιματισμού, κρεβατιών και στρωμάτων. Μετά την καταληκτική ημερομηνία της 5ης Οκτωβρίου δεν θα γίνονται πλέον δεκτές άλλες αιτήσεις, ώστε η Μητρόπολη να προβεί στη δεύτερη φάση της βοήθειας.   
  ***  Η πεζογέφυρα της 23ης Μαρτίου
 Η πεζογέφυρα της 23ης Μαρτίου
~ Η πεζογέφυρα της 23ης Μαρτίου τη δεκαετία του 1950. Λεωφορεία εποχής, κάρο και... διαφημίσεις στη μάντρα του Νέδοντα και τα περίπτερα.
Η γέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1870 για να εξυπηρετήσει τη σύνδεση με τις περιοχές δυτικά της πόλης και έγινε πεζογέφυρα στις αρχές του 20ού αιώνα όταν κατασκευάστηκε η γέφυρα Σταματελάκη ή Καροτσαρέικη (δεν υπάρχει σήμερα) που ένωνε την Κολοκοτρώνη με τη Θουρίας.

*** Σε οίκο ανοχής, όπου εκδιδόταν η μάνα του, γεννήθηκε ο σφαγέας του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ (Ντοκουμέντο)

Το να είναι κάποιος «πατέρας» (ata εις την τουρκικήν γλώσσα) του τουρκικού λαού αποτελεί μοναδικό και σημαντικό γεγονός στην ιστορία αυτής της χώρας. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι να είσαι πατέρας. Ακόμη και κάποιος που συμπεριφέρεται με καλοσύνη στον συνάνθρωπο του λέμε ότι του συμπεριφέρθηκε σαν πατέρας, στην μεταφορική βέβαια έννοια της λέξης. Αλλά το να υποχρεώνεις έναν λαό να σε ονομάζει πατέρα, να σε λατρεύει για τα «επιτεύγματά», τις «αρχές»  και τα «κατορθώματά» σου είναι παράλογο και ίσως υποκρύπτει κάτι βλαπτικό για την προσωπικότητά σου.
Ο Μουσταφά Κεμάλ αυτοαναγορεύτηκε με διάταγμα το 1934 ως Kemal Atatürk. Γιατί άραγε το έκανε αυτό; Στο ερώτημα υπάρχει απάντηση, αλλά ουδείς στην Τουρκία και σε άλλες χώρες τολμάει να την δώσει. Οι Τούρκοι δεν τολμούν καν να θέσουν το ερώτημα ή να το συζητήσουν διότι γνωρίζουν τα επακόλουθα, ήτοι σύλληψη ίσως και λυντσάρισμα. Τα ψέματα και η προσωπολατρία των Κεμαλιστών, και κάποιων συνοδοιπόρων τους στην Ελλάδα όπως ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο τραγουδιστής Ρέμος, δεν έχουν όρια. Γιατί όμως θα πρέπει να σιωπούμε χωρίς να αναφέρουμε για τους αιμοσταγείς γείτονες μας κάποιες πικρές αλήθειες που αφορούν τον «πατέρα» τους, τον «πατέρα» του Μπουτάρη και του Ρέμου. Εξηγούμεθα αναλυτικότερα.
Υπάρχει απόφαση του οθωμανικού δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης από την εποχή της τουρκοκρατίας σύμφωνα με την οποία ο Μουσταφά Κεμάλ είναι παιδί αγνώστου πατρός. Θα ήταν βέβαια ποταπό να κατηγορήσουμε κάποιον επειδή είναι νόθος. Και δεν θα το κάνουμε. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στην Τουρκία και στην Ελλάδα που γεννήθηκαν νόθα και δεν φταίνε σε τίποτα γι΄ αυτό. Σε τελευταία ανάλυση δεν έφταιγε σε τίποτε ο Κεμάλ. Θα ήταν προφανώς δύσκολο για αυτόν να ομιλεί για την παιδική του ηλικία και κατανοούμε ότι ποτέ δεν είχε αναφερθεί όσο ζούσε σε αυτήν και μάλιστα παραποίησε τα πάντα σχετικά με τα παιδικά του χρόνια. Ουδείς θα ήθελε να είναι στην θέση του Μουσταφά Κεμάλ και σίγουρα μια τέτοια κατάσταση είναι οικτρή. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται κάποιος είναι γιατί οι Τούρκοι, οι Κεμαλιστές δεν επαναξιολογούν την ιστορία του Κεμάλ έτσι ώστε όλος ο κόσμος να μάθει, ακόμη και οι συνοδοιπόροι τους στην Ελλάδα, και να έχει μια αντικειμενική εικόνα για αυτό το ιστορικό πρόσωπο.
Οι Ρώσοι π.χ. επαναξιολογούν την περίοδο της κομμουνιστικής δικτατορίας και τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν εκείνη την περίοδο.Πολλοί λαοί και πολλά έθνη επαναξιολόγησαν την ιστορία τους και τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε οι επόμενες γενιές να μάθουν την ιστορική αλήθεια. Οι Τούρκοι όμως επιμένουν στην «αγιοποίηση» του Κεμάλ και των υποτιθέμενων «αρχών» του, αρχές που ποτέ δεν είχε. Η μόνη του αρχή και το μόνο του πιστεύω ήταν η βία και η λεηλασία. Ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν αρχιτέκτων μαζικών δολοφονιών και εκκαθαρίσεων.
Ο Μουσταφά Κεμάλ δεν ίδρυσε κανένα δημοκρατικό και σύγχρονο κράτος όπως διατείνονται οι οπαδοί του. Αυτό το λεγόμενο μοντέρνο κράτος από την ημέρα της ιδρύσεως του έως σήμερα έχει διαπράξει εναντίον όλων των μειονοτήτων εγκλήματα όπως βασανιστήρια, απελάσεις, αφομοιώσεις, εξοντώσεις και γενοκτονίες. Είναι αυτό ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος; Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μουσταφά Κεμάλ μέχρι του θανάτου του διοικούσε την Τουρκία με δικτατορικά διατάγματα και μονοκομματικό σύστημα. Είχε δε δώσει στον τουρκικό στρατό  αρμοδιότητες τέτοιες που του έδιναν την δυνατότητα να ελέγχει τα πάντα.
Η μόνη μεταρρύθμιση που επέφερε στην Τουρκία ήταν η εισαγωγή του λατινικού αλφαβήτου. Όμως με αυτή την αλλαγή απωλέσθηκαν περίπου 85.000 οθωμανικές λέξεις με αποτέλεσμα το τουρκικό λεξιλόγιο σήμερα να αποτελείται μόνο από περίπου 35.000 λέξεις και οι νέες γενιές των Τούρκων να αδυνατούν σήμερα να καταλάβουν τα οθωμανικά κείμενα της εποχής του Κεμάλ. Όσο δε αφορά την κοσμικότητα του κεμαλικού κράτους να υπενθυμίσουμε ότι διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους δεν υπήρξε ποτέ. Οι μουσουλμάνοι ιερωμένοι ήταν και είναι υπάλληλοι του κράτους και στην προσευχή της Παρασκευής διαβάζουν και μεταβιβάζουν τις γραπτές εντολές της Άγκυρας.
Τι άλλαξε στην πράξη με την άνοδο του Κεμάλ στην εξουσία; Τίποτε, εκτός της εμφάνισης της βαρβαρότητας των Κεμαλιστών. Η λεγόμενη Δύση θα πρέπει κάποτε να αντιληφθεί και να παραδεχθεί την αλήθεια. Οι Κούρδοι, οι Αρμένιοι, οι Αλεβίτες, οι Πόντιοι, ο Ελληνισμός της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου μπορούν να αξιολογήσουν καλύτερα από τους «Μπουτάρηδες», «Ρέμους» και άλλους τουρκολάγνους που μακρόθεν αναμασούν κυριολεκτικά μπαρούφες για τον «μεταρρυθμιστή» Κεμάλ. Τα ευρωπαϊκά κράτη, και κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες, είναι εξ ίσου υπεύθυνα για τα αίσχη του Κεμάλ και των Κεμαλιστών και θα πρέπει να πάψουν να επαινούν το έργο του σφαγέα, διότι αλλιώς είναι το ίδιο ανήθικα όσο  αυτός και οι συνοδοιπόροι του.
Σε όλη την διάρκεια ύπαρξης αυτού του μογγολικού κράτους που ονομάζεται Τουρκική Δημοκρατία, όλους αυτούς που οι Κεμαλιστές τους θεωρούσαν εσωτερικούς εχθρούς τους, τους έβλαπταν με την μέθοδο της δυσφήμησης και αναλήθειας. Όροι και έννοιες όπως «αρμένικη καταγωγή» (ermeni dolu), «άπιστος» (giavur) χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται ως σήμερα για να λασπολογήσουν Τούρκους και μη που αμφισβητούσαν και αμφισβητούν το έργο του Κεμάλ και αποκαλύπτουν τα βάρβαρα πεπραγμένα του. Η Τουρκική Δημοκρατία ψήφισε μάλιστα και τον νόμο 5816, σύμφωνα με τον οποίο όποιος αμφισβητεί το πρόσωπο και το έργο του Κεμάλ «πατέρα των Τούρκων» φυλακίζεται άμεσα και τα δικαστήριο επιβάλλει εξοντωτικές ποινές.
Εμείς ούτε θα δυσφημήσουμε, ούτε θα λασπολογήσουμε όπως κάνουν οι Τούρκοι και οι τουρκολάγνοι συνοδοιπόροι τους, αλλά θα αναφερθούμε στην κατωτέρω εικόνα που δείχνει το κείμενο της απόφασης 451 του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης στην οθωμανική- αραβική γραφή και στην νέα τουρκική.
Αποδίδουμε ακολούθως εν συντομία τα γεγονότα όπως προκύπτουν από το έγγραφο 451 του Οθωμανικού δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης. Η Zübeyde ήταν η μητέρα του Κεμάλ. Ο Ali Riza ήταν στην Θεσσαλονίκη ένας τελωνειακός υπάλληλος, ο οποίος παντρεύτηκε την Zübeyde όταν ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν 5 ετών. Έτσι δεν τυγχάνει φυσικός, αλλά θετός πατέρας του Κεμάλ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Zübeyde εργαζόταν στην Θεσσαλονίκη σε οίκο ανοχής και είχε μαζί της και τον μικρό Κεμάλ. Ένας γνωστός αγάς της πόλης ονόματι Abduş γνώρισε την μητέρα του Κεμάλ όταν αυτός ήταν 2 ετών. Όταν ο Κεμάλ ήταν 5 ετών πέθανε ο Abduş. Σε ηλικία 12 ετών ο Κεμάλ ταξιδεύει στην Timova απ’ όπου καταγόταν ο Abduş για να απαιτήσει την κληρονομιά του. Οι συγγενείς του θανόντος απορρίπτουν το αίτημά του και η μητέρα του απευθύνεται στο δικαστήριο για να διεκδικήσει την κληρονομιά.
Η ακριβής μετάφραση της απόφασης 451 του δικαστηρίου έχει ως εξής: «Μετά τον θάνατο του Abduş η Zübeyde ισχυρίστηκε με μήνυση που κατέθεσε ότι ήταν η γυναίκα του Αbduş και το παιδί της ο Κεμάλ ο γιός του. Οι αδελφές του Abduş κατέθεσαν ότι η Zübeyde δεν ήταν παντρεμένη με τον αδελφό τους και ότι την πήρε σπίτι του ως ερωμένη από τον οίκο ανοχής. Στην αγκαλιά της τότε είχε τον δίχρονο γιό της Κεμάλ. Ο Abduş πέθανε χωρίς δικούς του απογόνους». Σε σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το δικαστήριο στον οίκο ανοχής της Θεσσαλονίκης πήρε την εξής απάντηση (ακριβής μετάφραση από την απόφαση 451): «Η Zübeyde ήρθε σε εμάς την 19η Ιουνίου 1297 ( σημ.: σύμφωνα με την τότε ισλαμική χρονολόγηση) με τον γιό της και μας εγκατέλειψε την 11η Απριλίου 1298 αφού συμφώνησε με κάποιον Abduş».
Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Κεμάλ γνώρισε ποτέ τον φυσικό του πατέρα. Ο Κεμάλ δεν μίλησε ποτέ και δεν έγραψε ποτέ κάτι για το θέμα αυτό, όποιος δε ανέφερε κάτι σχετικό, τον σταχυολογούσε ως εχθρό του. Οι γιοί και οι κόρες του «πατέρα των Τούρκων» που σύλησαν και βεβήλωσαν τα ιερά και όσια του Ελληνισμού, οι τουρκολάγνοι συνοδοιπόροι τους στην Ελλάδα είναι καιρός να μάθουν την πραγματική ιστορία του «πατέρα» τους. Διότι όπως είπε ο Έλληνας ποιητής Μένανδρος: «Αεί κράτιστον εστί τα αληθή λέγειν επί παντώ καιρώ». Γ. Λιναρδής  paspartoy.blogspot.gr

*** Μαζεύτηκαν οι τελευταίες ξαπλώστρες στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη
 Μαζεύτηκαν οι τελευταίες ξαπλώστρες στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη
~ Τελείωσε και επίσημα το καλοκαίρι στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Χθες μαζεύτηκαν από τους επαγγελματίες και οι τελευταίες ξαπλώστρες από την παραλία του Αϊ-Λαγούδη.
Πάντως ο καιρός έχει άλλη άποψη, όπως και αρκετοί λουόμενοι που συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη θάλασσα.  Κ.Μπ.

***  "Αντιμετωπίζοντας την κακοποίηση" την Κυριακή στην Καλαμάτα


~«Αντιμετωπίζοντας την κακοποίηση με τη δύναμη του διαλόγου και της κοινής δράσης - παρούσα αντιμετώπιση, ελλείψεις, προτάσεις»: Αυτό είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνει την Κυριακή και ώρα 9.30 π.μ. - 4 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η Τοπική Επιτροπή Μεσσηνίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).

Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Μη Βίας και αποσκοπεί στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε τοπικό επίπεδο, και αφορούν: Στην στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και στην ανάδειξη των σημαντικών ελλείψεων, αλλά και προτάσεων που επηρεάζουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Επίσης, η εκδήλωση καταπιάνεται με την διάχυση πληροφόρησης και τεχνογνωσίας από εξειδικευμένους φορείς, όπως το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και την Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ.
Η ημερίδα διαρθρώνεται σε τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες ξεκινώντας από την "Πρώτη καταγραφή της κακοποίησης", προχωρά με την παρουσίαση των "Υπηρεσιών για την κακοποίηση" και κλείνει με την "Παιδική Κακοποίηση".
Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου θα γίνεται "Παρουσίαση σχολικών προγραμμάτων για τη βία", από τον Ιωάννη Σόλαρη, υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Επισημαίνεται ότι θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, που πρέπει να είναι εκεί στις 9.30 π.μ. για την εγγραφή τους - ενώ η εκδήλωση ξεκινά στις 10 π.μ. με χαιρετισμούς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η πρώτη καταγραφή της κακοποίησης
Συντονίζει: Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, πρ. επιμελήτρια Ανηλίκων Καλαμάτας.
10.30 π.μ. "Η βία στην καθημερινή κλινική πράξη", Σωκράτης Μακρέας, γαστρεντερολόγος, επεμβατικός ενδοσκόπος, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας
10.50 π.μ. "Βία κατά των προσώπων", Βασίλης Τσιγαρίδης, διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κοινωνιολόγος
11.10 π.μ. "Η αθέατη πλευρά της κακοποίησης στην περιφέρεια. Η αναγκαιότητα των ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης και παρέμβασης", Αγγελική Ρουμελιώτου, κοινωνική λειτουργός ΠΕΔΥ Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, Msc (c) Διοίκηση Μονάδων Υγείας, μέλος του ΣΚΛΕ Τ.Ε. Μεσσηνίας
11.30 π.μ. "Ενδοοικογενειακή βία: Μια ιατροδικαστική προσέγγιση", Βαγγέλης Ναστούλης, ιατροδικαστής Γ.Ν. Μεσσηνίας, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας
11.50 π.μ. Συζήτηση
 Υπηρεσίες για την κακοποίηση
Συντονίζει: Αγγελική Μαλαπέτσα, πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Μεσσηνίας Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, κοινωνική λειτουργός Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας Γ.Ν. Μεσσηνίας
12 μ. "Εμφυλη βία - Μορφές και αντιμετώπιση", Δήμητρα Μιχαλοπούλου BSc MSc ψυχολόγος Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καλαμάτας
12.20 μ.μ. "Διαχείριση της απόφασης και της τοποθέτησης ενός παιδιού σε δομή ενδοοικογενειακής φροντίδας", Κλειώ Κατιγιαννάκη, ψυχολόγος και Γιώτα Μηλίτση, κοινωνική λειτουργός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας
12.40 μ.μ. "Σύστημα προστασίας των παιδιών με και χωρίς αναπηρίες στην Ελλάδα και η πρόκληση της αποϊδρυματοποίησης: Η περίπτωση των Λεχαινών", Γιώργος Νικολαΐδης, ψυχίατρος, MD, MA, Msc, PhD Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού
1 μ.μ. "Κακοποίηση - οικογένεια - εκκλησία. Ενα λεπτό τρίπτυχο", αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, υπεύθυνος του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Μεσσηνίας
1.20 Συζήτηση
 Παιδική κακοποίηση
Συντονίζει: Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, γεν. γραμματέας Τοπικής Επιτροπής Μεσσηνίας Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, κοινωνική λειτουργός, Ιδρυμα Απόρων Ανιάτων "Η Στέγη της Εκκλησίας"
2 μ.μ. "Θα μπορούσε ένας έπαινος να είναι... κακοποίηση; Μια εκπαιδευτική προσέγγιση των παιδικών βιωμάτων", Δημήτρης Σαρρής, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας
2.20 μ.μ. "Σεξουαλική κακοποίηση: Πρόγραμμα πρόληψης στα σχολεία", Αφροδίτη Στάθη, ψυχολόγος, διοικητική διευθύντρια Εταιρείας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ
3 μ.μ. "Πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών και Εθνικό Σύστημα Αναφοράς", Ανθή Βασιλακοπούλου, κοινωνική λειτουργός Msc Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού
3.20 μ.μ. "Η κακοποίηση από νομική σκοπιά", Καλλιόπη Σπυροπούλου, δικηγόρος, επιστημονική συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β' Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
3.40 μ.μ. Συζήτηση - Συμπεράσματα - Προτάσεις
 Οργανωτική Επιτροπή
Αγγελική Μαλαπέτσα, Ευγενία Οικονόμου, Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Παρασκευή Γκούνη.
Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Μητρόπολης Μεσσηνία. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας.
 ***  Πάγωμα εισφορών για τους πλημμυροπαθείς ζητεί ο Μανιάτης 
 Πάγωμα εισφορών για τους πλημμυροπαθείς ζητεί ο Μανιάτης 
~ Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ζητεί από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο το πάγωμα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα χρόνο. Το αίτημα αφορά στην ανακούφιση των πληγεισών επιχειρήσεων του νομού από την θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά η επιστολή του Δημ. Μανιάτη αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Σε συνέχεια των πιο πάνω σχετικών επιστολών μας και δεχόμενοι καθημερινά οχλήσεις από τις επιχειρήσεις-μέλη μας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε (καθ’ όσον αύριο είναι τέλος του μήνα) τι θα ισχύει για το θέμα της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για τις πληγείσες περιοχές του Ν. Μεσσηνίας, καθώς σχετική απόφαση για 6μηνη παράταση όσον αφορά τα φορολογικά έχει ήδη ληφθεί από τον αρμόδιο υπουργό.
Επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων:
Πάγωμα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ και ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα (1) έτος.
Οσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να γίνει πάγωμα καταβολής των για ένα (1) έτος και μετά την λήξη του παγώματος να ρυθμιστούν σε μηνιαίες δόσεις.
Ενημέρωση των ασφαλιστικών φορέων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ να εκδίδουν ασφαλιστικές ενημερότητες στις επιχειρήσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παράταση.
Αναμένοντας άμεσα τις ενέργειές σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων». 

***Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για προσφυγικό και μεταναστευτικό
 Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για προσφυγικό και μεταναστευτικό
~ Επικίνδυνη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μια επιχείρηση βίαιης απομάκρυνσης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, κατά τη συζήτηση επερώτησης της ΝΔ, που γίνεται αυτή την ώρα στη Βουλή.
«Η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά και βίαια διότι θα γίνουν εξεγέρσεις και γιατί μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για μαζικές ροές», είπε ο κ. Μουζάλας ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να πιέσουν στα ευρωπαϊκά κόμματά τους για τη διατήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αντί να στηρίζουν την εύκολη λύση της μαζικής βίαιης απομάκρυνσης.
«Στα νησιά μας, ο νησιωτικός λαός δοκιμάζεται. Δοκιμάζονται από υπερπληθυσμό. Τι άλλαξε; Ο πληθυσμός εγκλωβίζεται. Μένει καιρό, ενώ θέλει να φύγει από τη χώρα, τελειώνουν τα λεφτά του, είναι θυμωμένος, απελπισμένος», είπε ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αν και δεν αρνήθηκε ότι «οι νοικοκυραίοι δοκιμάζονται», προειδοποίησε ότι είναι μια εύκολη λύση να φύγουν βίαια από τα νησιά οι άνθρωποι αυτοί και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «να πέσει η συμφωνία». «Αν τους πάρουμε, πέφτει η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.
«Να φύγουν από τα νησιά; Να φύγει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας από τη μέση; Αυτό θα σώσει τα νησιά, θα σώσει τη Χίο; Θα σώσει τη Σάμο; Αυτό θα σώσει τη χώρα μας;», είναι η αναφορά που έκανε ο Γιάννης Μουζάλας, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί για την αποσυμφόρηση των νησιών που δοκιμάζονται από πληθυσμό. «Από τα νησιά μπορούμε να πάρουμε αυτούς οι οποίοι κρίνονται ότι απαγορεύεται να επιστραφούν στην Τουρκία» είπε και ενημέρωσε ότι εδώ και 20 ημέρες έχουν ξεκινήσει σχετικές προσπάθειες και «μαζεύονται προς τα κάτω».
Η μετακίνηση δεν μπορεί να γίνει μαζικά και βίαια διότι θα γίνουν εξεγέρσεις και γιατί μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για μαζικές ροές. Αυτή η μετακίνηση θα γίνει σιγά -σιγά και διακριτικά, με βάση το νόμο.
Ο κ. Μουζάλας είπε ότι είναι δυνατό να μετακινηθούν και ασυνόδευτα ανήλικα, αλλά η κυβέρνηση παρέλαβε 300 θέσεις για ασυνόδευτα ανήλικα και αυτή τη στιγμή οι θέσεις είναι 850. Το επόμενο δίμηνο, η εκτίμηση είναι ότι οι θέσεις αυτές θα έχουν γίνει περίπου 1200 και θα συνεχιστεί η προσπάθεια, αλλά σημείωσε πως όποιος πει ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα λυθεί το πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων, θα είναι ψέμα.
«Δεν μπορώ να λύσω το πρόβλημα μέσα σε έξι μήνες και το ξέρετε. Σε 300 θέσεις τα είχατε και τα υπόλοιπα ήταν στο δρόμο», είπε ο Γιάννης Μουζάλας και πρόσθεσε: «Δεν έχει νόημα να σας κουνήσω το δάχτυλο, αλλά προσπαθώ να σας πω ότι το έχετε ζήσει το πρόβλημα, το ξέρετε και απλά το λέτε για να κατηγορήσετε την κυβέρνηση».
Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση κάνει μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια για την υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και την μεταφορά από τα νησιά. Ήδη, σε ενάμισι μήνα υπήρξαν επαφές με 13 υπουργούς της ΕΕ, είπε ο κ. Μουζάλας, επισήμανε όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπουργών αυτών ανήκει, είτε στο Λαϊκό κόμμα, είτε στην σοσιαλδημοκρατία.
«Προσπαθούμε να πετύχουμε να διευρυνθεί η συμφωνία ώστε να μπορεί υπό κράτηση, σε κλειστά κέντρα, ένας αριθμός μεταναστών να μεταφερθεί στην ενδοχώρα», ανέφερε και μάλιστα για το λόγο αυτό υπήρξε η επίσκεψη του κ. Μουζάλα στην Τουρκία, ενώ αυτό το θέμα συζητήθηκε -όπως είπε- και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ χθες συντάχθηκε και επιστολή προς τον κ. Τσαβούσογλου.
«Προχωράμε και προσπαθούμε. Αντί για κριτική πιέστε λοιπόν μέσα στο κόμμα σας, το Λαϊκό κόμμα, πιέστε στη σοσιαλδημοκρατία, αν θέλετε να μην πέσει η συμφωνία», είπε ο Γιάννης Μουζάλας και τόνισε ότι το αίτημα της Ελλάδα δεν είναι ευμενώς αποδεκτό, υπάρχουν δυσκολίες.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα κενά της EASO και τόνισε ότι απαιτείται η αύξηση του δυναμικού, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι επιστροφές από τα νησιά με σχέδιο από το Νοέμβριο να επιστρέψουν στην Τουρκία 250 άτομα.
Ο Κώστας Κατσαφάδος(ΝΔ) κατήγγειλε ότι οι αβελτηρίες της πολιτικής της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στο μεταναστευτικό και τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν προσεγγίσει με μεγάλη υπευθυνότητα το μεταναστευτικό και δεν το είδαν ποτέ ως ευκαιρία για αλίευση δυσαρεστημένων ψηφοφόρων.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε όχι μόνο στις οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις του προβλήματος, αλλά και στις προεκτάσεις εθνικής ασφάλειας. Η κυβέρνηση είπε, απέτυχε και στην ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανη για τους καταυλισμούς που έχει κάνει και κατέθεσε και την πρόσφατη έκθεση της διεθνούς αμνηστίας που αναφέρει σοβαρές παραλείψεις από την κυβέρνηση.
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχωρούν οι μετεγκαταστάσεις με τους ρυθμούς που διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις. «Τι κάνετε εσείς γι’ αυτό; Πώς απάντησε ο κ. Τσίπρας όταν η κ. Μέρκελ τον επέπληξε για το προσφυγικό;» είπε ο βουλευτής και ζήτησε να ενημερωθεί αν ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα αυτό στη διάσκεψη των Αθηνών και γιατί δεν το συμπεριέλαβε στην κοινή διακήρυξη.
Ο Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ) προειδοποίησε ότι οι νέες ροές θα είναι αμιγώς μεταναστευτικές και όχι προσφυγικές. Μίλησε επίσης για την αποτυχία του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων. «Από την αρχή είχαμε τονίσει την ανάγκη διαχωρισμού των μεταναστών από τους πρόσφυγες για να κατηγορηθούμε για ιδεοληπτική εμμονή. Αντιτάσσατε τον ανθρωπισμό της αριστεράς, αλλά το κακό είναι ότι ο ανθρωπισμός αυτός δεν αναγνωρίζεται από τις άλλες χώρες», είπε ο Στ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι τελικά σήμερα η Ελλάδα δέχεται επικρίσεις για την αδυναμία της να απορροφήσει κονδύλια για τη στήριξη των προσφύγων.
Ο Μανώλης Κόνσολας (ΝΔ) προειδοποίησε ότι το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με τραγικές και δραματικές επιπτώσεις για τα νησιά. Η κυβέρνηση με απόλυτη ανευθυνότητα δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου είπε, και αναρωτήθηκε ποιος έδωσε στην κυβέρνηση το δικαίωμα να δημιουργήσουν hot spots στους τουριστικούς προορισμούς. Είστε ενταγμένοι στη λογική ξέφραγο αμπέλι, είπε ο κ. Κόνσολας και τόνισε ότι αυτά τα κέντρα είναι τελείως ανεξέλεγκτα.
Ο Νότης Μηταράκης (ΝΔ) αναφέρθηκε στην ασφυκτική κατάσταση στη Χίο και πρόσθεσε για την τελευταία κινητοποίηση στο νησί ότι κάποιοι προσπάθησαν να την αμαυρώσουν αλλά ο κόσμος της Χίου προειδοποιεί ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει το όριο αντοχής του νησιού να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες με ασφάλεια. Η Χίος αγκάλιασε αυτούς τους ανθρώπους στήριξε την προσπάθεια δημιουργίας hot spot και τώρα εσείς βάζετε ταμπέλα ότι πίσω από κάθε κινητοποίηση υπάρχει σκοπιμότητα, τόνισε ο Ν. Μηταράκης.
Ο Χ. Αθανασίου (ΝΔ) χαρακτήρισε μείζον εθνικό ζήτημα το μεταναστευτικό και μετέφερε την αγωνία των κατοίκων της Λέσβου σημειώνοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι κάτοικοι του νησιού έχουν βοηθήσει 400.000 εν δυνάμει πρόσφυγες. Προειδοποίησε ότι η διαιώνιση της κατάστασης έχει καταστροφικές συνέπειες για το νησί και προέτρεψε την κυβέρνηση να ρωτήσει τους κατοίκους των νησιών που έχουν αγγίξει τα όρια τους. «Τελικά αυτή η κυβέρνηση ποιον εκπροσωπεί; Οι τουριστικές αφίξεις στη Λέσβο μειώθηκαν 70% φέτος» είπε ο βουλευτής.
Η Σοφία Βούλτεψη (ΝΔ) κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προπαγανδιστικά προσπαθεί να εμφανίσει ότι έχει κάνει κάτι καλύτερο από τους προηγούμενους, είτε στο μνημόνιο είτε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, αλλά ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα γιατί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ήταν ένα γονατογράφημα και τώρα φτάνει η Ελλάδα να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της ΕΕ με την Τουρκία αντί να προσπαθεί να λύσει τα δικά της προβλήματα. Η βουλευτής είπε ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι επωφελής για την Ελλάδα και τόνισε ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να πηγαίνει στον ΟΗΕ, στη Βιέννη, στην Μπρατισλάβα και λέει τι πρέπει να κάνει η ΕΕ έναντι της Τουρκίας και αν τα βρίσκουν μεταξύ τους στο θέμα της βίζας. ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Ορκίστηκαν σήμερα 726 νεοσύλλεκτοι  
Ορκίστηκαν σήμερα 726 νεοσύλλεκτοι  
~ Τον όρκο προς την πατρίδα έδωσαν σήμερα οι 726 νεοσύλλεκτοι οπλίτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού της Ε’ ΕΣΣΟ του 2016, στο στρατόπεδο "Παπαφλέσσα", στην Καλαμάτα.
Στην εκδήλωση το ΓΕΣ εκπροσώπησε ο διοικητής ΔΙΚΕ (Διοίκησης Κέντρων Εκπαίδευσης) - υποστράτηγος Βασίλειος Δοκμετζόγλου. Του θρησκευτικού τυπικού προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ την ημερήσια διαταγή ανέγνωσε ο διοικητής του Συντάγματος - συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας. «Να είστε υπερήφανοι, γιατί υπηρετείτε την πατρίδα των ηρώων», επεσήμανε ο κ. Κολέζας, ενώ ο κ. Δοκμεγτζόγλου σημείωσε: «Να τηρείτε με ευλάβεια τον όρκο που δώσατε. Φανείτε δυνατοί σε όποια δυσκολία προκύψει, κατά τη διάρκεια της θητείας σας».  (Φωτογραφία: Γιώργος Τσερεφός)
 ***  Μειώθηκε κατά 30.000 περίπου ο πληθυσμός της χώρας το 2015 Μειώθηκε κατά 30.000 περίπου ο πληθυσμός της χώρας το 2015
~ Μειώθηκε περαιτέρω κατά 29.365 άτομα ο πληθυσμός της χώρας το 2015 λόγω της υπογεννητικότητας και της αύξησης των θανάτων και χωρίς τον συνυπολογισμό της μετανάστευσης των Ελλήνων λόγω της κρίσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού (πηγή τα ληξιαρχεία της χώρας), πέρυσι οι γεννήσεις ανήλθαν σε 91.847 (47.294 αγόρια και 44.553 κορίτσια) και μειώθηκαν 0,3% σε σχέση με το 2014.
Σχετικά με την ιθαγένεια της μητέρας, καταγράφηκαν 79.904 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 87% από 86,8% το 2014) και 11.943 από αλλοδαπές (13% από 13,2% το 2014). Η μέση ηλικία της μητέρας ήταν 31,3 έτη από 31 έτη το 2014. Οι γεννήσεις εκτός γάμου ανήλθαν σε 7.393 (το 8% του συνόλου των γεννήσεων) έναντι 7.165 το 2014.
Οι θάνατοι ανήλθαν σε 121.212 (61.798 άνδρες και 59.414 γυναίκες) και αυξήθηκαν 6,6% έναντι του 2014. Η μέση ηλικία κατά το θάνατο ήταν 76,1 έτη για τους άνδρες (από 75,5 έτη το 2014) και 81,6 έτη για τις γυναίκες (από 81,2 έτη το 2014). Ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) αυξήθηκε στο 3,96 το 2015 από 3,75 το 2014.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γάμοι ανήλθαν σε 53.672 παρουσιάζοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το 2014 (οι πολιτικοί γάμοι ήταν 27.253 και οι θρησκευτικοί ήταν 26.419). Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο ήταν 30,4 έτη (από 30,2 έτη το 2014) και των ανδρών 33,1 έτη (από 32,9 έτη το 2014). Αύξηση, τέλος, κατά 66% σημείωσαν τα σύμφωνα συμβίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ***  Σχεδόν 10.000 νεκροί ο ετήσιος απολογισμός των ρωσικών επιδρομών στη Συρία
Σχεδόν 10.000 νεκροί ο ετήσιος απολογισμός των ρωσικών επιδρομών στη Συρία
~ Περισσότεροι από 9.300 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.800 άμαχοι, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία από την έναρξη --πριν από ένα χρόνο-- της επέμβασης της Μόσχας που υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, οι ρωσικές επιδρομές έχουν προκαλέσει τον θάνατο 9.364 ανθρώπων, εκ των οποίων 3.804 άμαχοι, 2.746 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και 2.814 μέλη διαφόρων οργανώσεων ανταρτών και ισλαμιστών που πολεμούν το καθεστώς, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία και εδρεύει στη Βρετανία.
Νωρίτερα, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν είχε δηλώσει ότι "σχεδόν 10.000 άνθρωποι" έχασαν τη ζωή τους στις ρωσικές επιδρομές που διεξάγονται εδώ και έναν χρόνο.
Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις τις τελευταίες ημέρες για παύση των επιδρομών της, κυρίως στην πόλη του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, η Ρωσία δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιδρομές της για να στηρίξει τον σύρο σύμμαχό της μετά την εκπνοή, στις 19 Σεπτεμβρίου, μιας σύντομης εκεχειρίας που επιτεύχθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
Τι ΑΕΛ... τι ΑΠΟΕΛ: Νέα ήττα για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη
***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΠΟΕΛ  0-1 .- ^
Το  γκόλ : με γκολ του Σωτηρίου στο 10΄ .-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν - Σωτηρίου, Εφραίμ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78΄ Μάρτινς), Φορτούνης (64΄ Ελιουνούσι), Μάριν (78΄ Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε.
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιενσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (65΄ Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82΄ Αστίθ), Βάντερ (68΄ Εφραίμ), Σωτηρίου.

Σέντερ φορ... ίσιο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο Λίμπερετς
*** Σλόβαν Λίμπερετς-ΠΑΟΚ 1-2 .- ^
Τα γκολ :στο 1' μόλις άνοιξαν το σκορ με τον Κομλιτσένκο , στο 10' ισοφάρισε με πέναλτι του Αθανασιάδη, με τον Αθανασιάδη στο 82'
Διαιτητής: Μπογκνάρ (Ούγγρος)
Κίτρινες: Σίκορα (9'), Μπάρτοσακ (72') Λέοβατς (13'), Βαρέλα (22'), Κάνιας (71')
Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κουφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (73' Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46' Eκπάϊ), Μπαρτόσακ (79' Μπάρος), Λάτκα.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (73' Τιάμ), Ροντρίγκες, Κάμπος (59' Μυστακίδης), Αθανασιάδης (86΄Κρέσπο).
 *Τον αγώνα παρακολούθησαν 8.880 θεατές.
Ο ΠΑΟ έχανε τα γκολ, έχασε και το ματς από τη Θέλτα στο Βίγκο
***  ΘΕΛΤΑ ΒΙΓΚΟ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0 .-^
Τα γκολ : Στο 84΄ Γκουϊντέτι, στο 89΄ ο Βας  .-
~ Ο ΠΑΟ έχανε τα γκολ, έχασε και το ματς από τη Θέλτα στο Βίγκο , Πλήρωσε την αστοχία του .-
Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)
Κίτρινες: Καμπράλ - Βιγιαφάνιες, Σάμπα
ΘΕΛΤΑ ΒΙΓΚΟ (Εντουάρντο Μπερίτσι): Άλβαρες, Μάγιο, Φόντας, Ντίας, Ερνάντες, Γκουιντέτι, Ναράνχο (60΄ Σίστο), Τζόνι, Καμπράλ, Σενιέ (71΄ Βας), Ρόσι (78΄ Ιάγκο Ασπας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (88΄ Μποκού), Σάμπα, Μολέδο, Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Λεντέσμα, Κουλιμπαλί.
~ Στο 54΄ ακυρώθηκε γκολ του Μάρκους Μπεργκ ως επιθετικό φάουλ. Μια φάση που -ίσως- θα μπορούσε και να μην είχε καταλογιστεί ως παράβαση.
~Στο 67΄ υπήρξε μια ακόμη αμφισβητούμενη φάση στο μαρκάρισμα του Καμπράλ επί του Ιμπάρμπο μέσα στην περιοχή. Οι «πράσινοι» ζήτησαν Πέναλτι και αποβολή (αφού ο αμυντικός της Θέλτα είχε ήδη κίτρινη κάρτα), όμως ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.
~Χαρίστηκε, ωστόσο, και στον Παναθηναϊκό όταν στο 80΄ ο Σάμπα ανέτρεψε στην περιοχή τον Γκουϊντέτι.


***   ΥΓΕΙΑ :
~** ΕΧΕΙΣ ΘΥΡΟΕΙΔΗ; Μην φας ποτέ αυτές τις τροφές
Ο θυρεοειδής αδένας σχετίζεται με μεγάλο αριθμό φυσιολογικών διεργασιών του οργανισμού όπως, ο… μεταβολισμός υδατανθράκων και λιπιδίων, η θερμορύθμιση, η αναπνοή, τα επίπεδα λιπιδίων του αίματος, το καρδιαγγειακό και νευρικό σύστημα, τα επίπεδα ασβεστίου, ο έμμηνος κύκλος για τις γυναίκες και πολλές ακόμη λειτουργίες.
Η συμμετοχή του θυρεοειδούς αδένα στις εν λόγω διεργασίες διαμεσολαβείται από την έκκριση των ορμονών θυροξίνη (Τ4) και τριιωδοθυρονίνη (Τ3), για τη σύνθεση των οποίων είναι απαραίτητο το ιώδιο.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της συχνότητας εμφάνισης θυρεοειδοπαθειών, – αυτοάνοσων και μη-, οι οποίες χαρακτηρίζονται είτε από αυξημένη είτε από ελαττωμένη έκκριση ορμονών του θυρεοειδούς, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού να λαμβάνει αντίστοιχη αγωγή.
Τόσο η ανεπαρκής όσο και η υπερβολική πρόσληψη ιωδίου, μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές του θυρεοειδούς. Μάλιστα, σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, η ανεπάρκεια ιωδίου αποτελεί την κύρια αιτία εμφάνισης βρογχοκήλης και υποθυρεοειδισμού.
Από την άλλη, σε χώρες όπου η χρήση ιωδιούχου αλατιού είναι διαδεδομένη, η ανεπάρκεια ιωδίου είναι λιγότερο συχνή και η εμφάνιση θυρεοειδοπαθειών οφείλεται συνήθως σε άλλους αιτιολογικούς παράγοντες.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η υπερκατανάλωση όσο και ο αποκλεισμός του ιωδίου από τη διατροφή δε συστήνονται σε άτομα που λαμβάνουν αγωγή για την αντιμετώπιση διαταραχών του θυρεοειδούς.
Οι κύριες πηγές πρόσληψης ιωδίου από τη διατροφή είναι το ιωδιούχο αλάτι, τα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ σε μικρότερες ποσότητες περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αυγό.
Συνεπώς, εάν εμφανίζετε κάποιου είδους διαταραχή της λειτουργίας του θυρεοειδούς και λαμβάνετε αντίστοιχη αγωγή, μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τη χρήση ιωδιούχου αλατιού και την κατανάλωση ψαριού ή/και θαλασσινών 1-2 φορές ανά εβδομάδα, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σας σε ιώδιο, χωρίς να προκαλέσει κάποιο περαιτέρω πρόβλημα.
Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωση τροφίμων όπως τα διάφορα φύκια, ή φαγητά που τα περιέχουν, καθώς ανάλογα με την προέλευση τους, ενδεχομένως να περιέχουν αυξημένη ποσότητα ιωδίου.
Επιπλέον, ορισμένα τρόφιμα, όπως η σόγια και τα κραμβοειδή λαχανικά, δηλαδή μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών, περιέχουν συστατικά που επηρεάζουν τη σύνθεση των θυρεοειδικών ορμονών. Αν και τα συστατικά αυτά “εξουδετερώνονται» κατά το μαγείρεμα, προτείνεται άτομα που εμφανίζουν διαταραγμένη λειτουργία του θυρεοειδούς να μην υπερκαταναλώνουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα.
Πηγή: tonwtiko.com


~**  Υποφέρετε από πονόδοντο; Ιδού η λύσηΑποκαλείται -όχι άδικα- από τους πιο αφόρητους σωματικούς πόνους.


Ωστόσο υπάρχουν μερικά φυσικά γιατροσόφια για τον έντονο πονόδοντο, που θα σας κρατήσουν μέχρι να πάτε φυσικά στον οδοντίατρο.
1. Γαρύφαλλο σε σκόνη
Θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό αλατόνερο. Στην συνέχεια πάρτε μια “πρέζα” από το τριμμένο γαρύφαλλο και εφαρμόστε τη στο σημείο των ούλων του δοντιού που σας πονάει. Μετά από λίγα λεπτά θα νιώσετε ανακούφιση από το μούδιασμα στο συγκεκριμένο σημείο.
2. Ολόκληρα γαρίφαλα
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε και πάλι είναι να ξεπλύνετε το στόμα σας με χλιαρό αλατόνερο. Στην συνέχεια βάλτε δύο ή τρία κλωναράκια γαρύφαλλου στο στόμα σας, κοντά στην περιοχή που πονάει και περιμένετε λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν, μασήστε τα (όσο σας... επιτρέπει ο πονόδοντος) και στη συνέχεια το γαρύφαλλο θα απελευθερώσει τα φυσικά φαρμακευτικά του έλαια.
3. Έλαιο από γαρύφαλλο
Αυτός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το γαρύφαλλο ενάντια στον πονόδοντο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι: έλαιο από γαρύφαλλο, βαμβάκι και μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Τι πρέπει να κάνετε: Χρησιμοποιείστε ζεστό αλατισμένο νερό για να ξεπλύνετε το στόμα σας, διαδικασία που θα προετοιμάσει τα ούλα και τα δόντια για να απορροφήσουν καλύτερα το έλαιο. Ανακατέψτε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με λίγες σταγόνες από έλαιο γαρύφαλλου. Εφαρμόστε το στην περιοχή που αισθάνεστε πόνο χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι. Απλώστε το με αρκετές, αλλά απαλές κινήσεις.

~** Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα στην καρδιακή ανεπάρκεια

Η καρδιακή ανεπάρκεια (γνωστή και ως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια) εμφανίζεται όταν οι μυς της καρδιάς δεν αντλούν αποτελεσματικά το αίμα στο σώμα.
Ορισμένες παθήσεις, όπως η στένωση των αρτηριών στην καρδιά (στεφανιαία νόσος) και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αδυνατίζουν σταδιακά την καρδιά σας.
Αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η σωματική άσκηση, η μείωση του αλατιού στη διατροφή σας, η καλύτερη διαχείριση του άγχους και η απώλεια των περιττών κιλών μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας.
Ένας τρόπος για την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας είναι να έχετε πάντα υπό έλεγχο τις πιθανές συνθήκες που την προκαλούν, όπως η νόσος της στεφανιαίας αρτηρίας, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.
Πώς θα καταλάβετε ότι κινδυνεύετε από καρδιακή ανεπάρκεια
Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να είναι σε μακρόχρονη εξέλιξη (χρόνια), ή να εκδηλωθεί ξαφνικά (οξεία).
Τα σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:
~ Δύσπνοια, ειδικά όταν ασκείστε, ή ξαπλώνετε

 • Κόπωση και αδυναμία
 • Πρήξιμο (οίδημα) στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια
 • Ταχυκαρδία, ή αρρυθμία
 • Μειωμένη ικανότητα για άσκηση
 • Επίμονος βήχας ή συριγμός με φλέγμα που περιέχει λίγο αίμα
 • Αυξημένη ανάγκη για ούρηση τη νύχτα
 • Διόγκωση της κοιλιάς σας
 • Ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους από την κατακράτηση υγρών
 • Έλλειψη όρεξης και ναυτία
 • Δυσκολία στη συγκέντρωση ή μειωμένη εγρήγορση
 • Αιφνίδια, σοβαρή δύσπνοια και βήχας με ροζ, αφρώδη βλέννα
 • Πόνος στο στήθος, εάν η καρδιακή ανεπάρκεια προκαλείται από καρδιακή προσβολή
~** 10 βασικές αρχές για να κρατήσετε σταθερό το βάρος σας
Ξεκινήστε διακρίνοντας την πείνα σας σε βιολογική ή συναισθηματική.
Αν είναι βιολογική πείνα, προσπαθήστε να την αξιολογήσετε σε μια κλίμακα πείνας / πληρότητας από 1-10, με το 1 πολύ πείνα και το 10 πολύ φουσκωμένος.
Προσπαθήστε να τρώτε όταν πεινάτε.
Σταματήστε όταν είστε ευχάριστα πλήρεις, και όχι φουσκωμένοι.
Το «πώς τρώτε» είναι εξίσου σημαντικό με το «τι τρώτε».
Επιλέγοντας τροφές με βάση των δικών σας εσωτερικών αισθημάτων πείνας και κορεσμού, μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα σώματος και την ποιότητα ζωής σας.
1. Απόρριψη της νοοτροπίας της Δίαιτας
Δεν υπάρχει μια δίαιτα που θα λειτουργήσει για σας. Η ενσυνείδητη διατροφή είναι η «αντι-δίαιτα».
2. Σεβαστείτε την πείνα σας
Η πείνα δεν είναι εχθρός σας. Ανταποκριθείτε στα πρώιμα σημάδια της πείνας σας τρέφοντας το σώμα σας. Αν αφήσετε τον εαυτό σας να πεινάσει υπερβολικά, τότε είναι πιθανό να φάτε παραπάνω.
3. Κάντε ειρήνη με την Τροφή
Κάντε ειρήνη με το φαγητό. Απαλλαγείτε από ιδέες για το τί πρέπει ή δεν πρέπει να τρώτε.
4. Προκαλέστε την «αστυνομία» της καθαρής διατροφής
Μη διαχωρίζεται το φαγητό σε «καλό ή κακό» και μη ταυτίζεται τον εαυτό σας ως «καλό ή κακό» ανάλογα με το τί τρώτε ή δεν τρώτε.
5. Σεβαστείτε τον κορεσμό σας
Ακριβώς όπως το σώμα σας σας λέει ότι είναι πεινασμένο, σας λέει επίσης, ότι είναι χορτάτο. Μάθετε να αντιλαμβάνεστε το μήνυμα της «πληρότητας», όταν αισθάνεστε ότι έχετε χορτάσει. Καθώς τρώτε, αντιληφθείτε τη γεύση, την υφή, το άρωμα, το σχήμα που έχει τη τροφή που καταναλώνεται καθώς και πόσο πεινασμένοι ή πλήρεις αισθάνεστε.
6. Ανακαλύψτε τον παράγοντα «Ικανοποίηση»
Κάντε την διατροφική σας εμπειρία απολαυστική. Καθίστε και απολαύστε με όλες σας τις αισθήσεις το γεύμα που σας αρέσει. Όταν τρώτε ευχάριστα, μπορείτε να ανακαλύψετε ότι τρώτε και λιγότερη τροφή για να νιώσετε χορτάτοι. .
7. Τιμήστε τα συναισθήματά σας χωρίς τη χρήση τροφής
Η συναισθηματική διατροφή είναι μια «λανθασμένη» στρατηγική για την αντιμετώπιση των συναισθημάτων. Βρείτε άλλους τρόπους, που δεν σχετίζονται με την τροφή, για να ασχοληθείτε με τα συναισθήματά σας όπως μια βόλτα, ένα βιβλίο, η κουβέντα με έναν φίλο κτλ.
Μάθετε να έχετε επίγνωση, πότε η πείνα θα μπορούσε να είναι ένα «μασκαρεμένο» συναίσθημα
8. Σεβαστείτε το σώμα σας
Αντί να επικρίνετε το σώμα σας για το πώς φαίνεται και για το πώς το αντιλαμβάνεστε, αναγνωρίστε το ως ικανό και όμορφο, ακριβώς έτσι όπως είναι.
9. Άσκηση – Νιώστε τη Διαφορά
Βρείτε τρόπους που σας αρέσουν για να κινήσετε το σώμα σας. Αναδιαμορφώστε τον στόχο από την απώλεια βάρους στο να κρατήσετε το σώμα σας ενεργό, ισχυρό και ζωντανό.
10. Τιμήστε την υγεία σας – Διατροφή
Το φαγητό που τρώτε πρέπει να έχει καλή γεύση και να σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Να θυμάστε ότι το συνολικό μοντέλο διατροφής είναι αυτό που διαμορφώνει την υγεία σας. Ένα μεγαλύτερο γεύμα ή ένα επιπλέον σνακ δεν πρόκειται να επηρεάσει την σιλουέτα σας.
Από την Επιστημονική Ομάδα του Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα και την Κυριακή Απέργη/Διαιτολόγο-Διατροφολόγο (www.diatrofi.gr)
Πηγή: www.boro.gr


~**Πείτε αντίο στην υψηλή χοληστερίνη

Με ποιους τρόπους μπορείτε να μειώσετε τα υψηλά ποσοστά χοληστερίνης που προκαλούν πλείστα προβλήματα υγείας. 

Mειώστε τώρα τα λιπαρά!
Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών. Tο λίπος πρέπει να αποτελεί κάτω από το 30% των συνολικών θερμίδων του καθημερινού σας διαιτολογίου και τα κορεσμένα λίπη κάτω από το 10%. Mε βάση, για παράδειγμα, ένα διαιτολόγιο 1.700 θερμίδων, αυτό σημαίνει πρόσληψη περίπου 57 γρ. λίπους την ημέρα, από τα οποία τα κορεσμένα πρέπει να είναι λιγότερα από 19 γρ. Tα κορεσμένα λιπαρά αποτελούν το βασικότερο διατροφικό συστατικό που επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα της χοληστερίνης. Θεωρούνται «κακά» λιπαρά, γιατί αυξάνουν την ολική και «κακή» (LDL) χοληστερίνη. Yπολογίζεται ότι για κάθε αύξηση της πρόσληψης των κορεσμένων λιπαρών κατά 1%, η χοληστερίνη του αίματος αυξάνεται κατά 2,7 mg/dL. Oι σημαντικότερες πηγές κορεσμένων λιπαρών είναι τα ζωικά λίπη, όπως το λίπος του κρέατος, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος, τα πλήρη γαλακτοκομικά (π.χ. τυρί, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι με πέτσα κλπ.)
Tρώτε πολλές φυτικές ίνες
Oι φυτικές ή διαιτητικές ίνες, όπως ονομάζονται, προέρχονται από φυτικές τροφές που δεν έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία και τις βρίσκετε στα όσπρια, στο αλεύρι πριν γίνει άσπρη φαρίνα, στα λαχανικά, στα φρούτα πριν καθαριστούν, στα πορτοκάλια πριν γίνουν χυμός, στα καρότα, στους ξηρούς καρπούς κλπ. Σύμφωνα με έρευνες, παίζουν ευεργετικό ρόλο στη μείωση της χοληστερίνης. Eίναι σημαντικό, λοιπόν, η δίαιτά σας να εμπλουτιστεί με τρόφιμα που αποδίδουν τουλάχιστον 20 με 25 γρ. φυτικών ινών ημερησίως, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση της χοληστερίνης.
Περιορίστε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε χοληστερίνη
Eκτός από τη μείωση των ζωικών λιπαρών, πρέπει να μειώσετε και την πρόσληψη της διαιτητικής χοληστερίνης, αυτής δηλαδή που περιέχουν τα τρόφιμα, αφού έχει βρεθεί ότι σε μεγάλες ποσότητες επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα της χοληστερίνης. Aυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε εντελώς τα τρόφιμα με χοληστερίνη, όπως τα αυγά, αλλά να τα καταναλώνετε με μέτρο. Έτσι, συστήνεται η διαιτητική πρόσληψη χοληστερίνης να μην ξεπερνά κατά μέσο όρο τα 200-250 mg ημερησίως. Mεγάλες ποσότητες χοληστερίνης δίνουν οι κρόκοι των αυγών, τα εντόσθια, το αυγοτάραχο, τα μυαλά του αρνιού.
Aντικαταστήστε τα κορεσμένα λιπαρά με τα μονοακόρεστα
Σε μια ισορροπημένη διατροφή, τα μονοακόρεστα λιπαρά μειώνουν ελαφρά τη χοληστερίνη, ενώ δεν επηρεάζουν ή, κατά άλλους ερευνητές, αυξάνουν ελαφρώς τα επίπεδα της HDL («καλής» χοληστερίνης). Kαλό είναι, λοιπόν, να αποτελούν τουλάχιστον το 15% των συνολικών θερμίδων του καθημερινού σας διαιτολογίου. Aν, δηλαδή, η ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη πρέπει να είναι 1.700 θερμίδες, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίρνετε τουλάχιστον 28 γρ. μονοακόρεστα την ημέρα. Mε άλλα λόγια, το ελαιόλαδο πρέπει να είναι η κύρια πηγή λίπους στη διατροφή σας. Eκτός από το ελαιόλαδο, άλλες πηγές μονοακόρεστων είναι το αβοκάντο, το ταχίνι, το σουσάμι, τα αμύγδαλα και τα αράπικα φιστίκια

~**
 Τα αυγά εξακολουθούν να συνοδεύονται από μία παλιά φήμη ότι ανεβάζουν στα ύψη την χοληστερίνη. Είναι όμως έτσι; Και τι ακριβώς ισχύει τελικά με την χοληστερίνη; Πόσα αυγά μπορούμε να φάμε χωρίς να ανησυχούμε ιδιαίτερα;
Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι άκουγαν ότι δεν έπρεπε να καταναλώνουν πάνω από 2-6 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα, δηλαδή αυγό μαζί με τον κρόκο του, αφού το ασπράδι είναι ως επί το πλείστον πρωτεΐνες και δεν έχει σχεδόν καθόλου χοληστερόλη. Ωστόσο, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία επιστημονική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτούς τους περιορισμούς.
Τι ισχύει με την χοληστερίνη
Ένα μεσαίου μεγέθους αυγό περιέχει περίπου 186 mg χοληστερόλης, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 62% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης για έναν ενήλικα.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν καταναλώνουν τροφές με χοληστερόλη, τότε αυτόματα αυξάνουν και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο. Αλλά δεν είναι τόσο απλό. Όσο περισσότερο χοληστερόλη καταναλώνουμε, τόσο λιγότερη χρειάζεται να παράγει το σώμα σας.
Η χοληστερόλη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματος. Είναι ένα δομικό μόριο που είναι συμβάλλει καίρια στην  σύσταση κάθε κυτταρικής μεμβράνης. Χρησιμοποιείται, επίσης, από τον οργανισμό για να δημιουργήσει στεροειδείς ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη.
Με δεδομένο το πόσο απίστευτα σημαντική είναι η χοληστερόλη, το σώμα έχει αναπτύξει περίτεχνους τρόπους για να εξασφαλιστεί ότι θα έχει πάντα αρκετή διαθέσιμη. Επειδή το να βρει την χοληστερόλη από την διατροφή δεν ήταν πάντα μια εύκολη επιλογή, όπως σήμερα, όσο εξελισσόταν ο άνθρωπος ως ον, το ήπαρ έμαθε να παράγει από μόνο του την χοληστερόλη που χρειάζεται. Αλλά όταν καταναλώνουμε τροφές πολύ πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ αρχίζει να παράγει λιγότερη ποσότητα.
Έτσι, το συνολικό ποσό της χοληστερόλης στο αίμα αλλάζει μόνο πολύ λίγο, ακόμα και όταν το σώμα βρίσκει την πηγή της από την διατροφή, αντί από το ήπαρ.
Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα
Σε γενικές γραμμές, αν είστε υγιείς, μην καταναλώνετε περισσότερο από 300 mg χοληστερόλης ημερησίως. Εάν έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, ή καρδιοπάθεια, περιορίστε την ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα. Αν σας αρέσουν τα αυγά, καταναλώστε μόνο τα ασπράδια, τα οποία δεν περιέχουν χοληστερόλη.
Σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ενδείξεις, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και 3 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εντούτοις, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση, αφού η παραπάνω εκτίμηση αφορά άτομα που είναι υγιή και σχετικά δραστήρια στην καθημερινότητά τους.
authoritynutrition.com


~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ  2016  : 
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 01  Σεπτεμβρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-01-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  Arfara News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  01  Σεπτεμβρίου  2016   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-01-2016.html .-
~ ΑΡΦΑΡΑ  -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ  για το χωριό μας ΑΡΦΑΡΑ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πέμπτη 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-02-2016.html .-
~Εφημερίδα μας  Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-02-2016.html .-
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016   ~  ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-2016.html .-
~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο-κύριακο 03  και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-03-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-05-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-06-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-07-2016.html .-
~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-nwes-08-2016.html .-

  ~ Η Εφημερίδα μας Arfara News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-08-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-09-2016.html ,-.-  
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10  και 11 Σεπτεμβρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/10-11-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA News 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-2-09-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-10-2016.html .-
~
  Η Εφημερίδα μας    ARFARA NEWS  στο αγιάζι της εςνημέρωσης   Σάββατο  17  Σεπτεμβρίου  2016 : Επιστροφή από Ι. Προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 11  Σεπτεμβρίου  έως 17 /09 /2016 ..... Φωτογραφίες φωτογραφίσεις  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-17-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου  2016   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-18-2016.html .-  
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-19-2016.html  .-

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
  ~ * Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~ Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html .- ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-20-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-21-2016.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22  Σεπτεμβρίου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-22-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 23  Σεπτεμβρίου  2016 Βίντεο από Άγιον Όρος : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-23-2016.html ,-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-24-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 25  Σεπτεμβρίου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-25-2016.html .-
~Επίσκεψη προσκύνημα ΑΙΓΙΝΑ Κυριακή  25/09/2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/09/25092016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  26  Σεπτεμβρίου 2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-26.html .- 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24  και 25 Σεπτεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/24-25-2016.html  .-  ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-27-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News, Πέμπτη  29 Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας:  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
 

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News,  Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .-


  ~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5012  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3123 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3108  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.243  βίντεο   .
~ ~ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 29 Αυγούστου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-29-2016.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 27  και 28  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/27-28-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  Arfara  News  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29  Αυγούστου  2016: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-29-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30  Αυγούστου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-30-2016.html .-
~ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ -ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ  -ΑΘΩΣ Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 ΟΛΑ ΟΣΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/30-2016.html  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο Αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  31 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-31-2016.html .-
~ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ και ΜΟΝΑΧΟΙ από το Αρφαρά Μεσσηνίας Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/…/24-2014.html .-
~~Διήμερη  βόλτα -εκδρομή στη ΕΥΒΟΙΑ Σ/Κ  03 και 04  Σεπτεμβρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/03-04-2016.html .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
  και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου