Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Οκτωβρίου  2015 :
~
~ 29 Οκτωβρίου
Οσιομαρτύρων Αναστασίας της Ρωμαίας (γ΄αι.) και Τιμοθέου του Αγιορείτου (†1820). Μαρτύρων: Βάσσης, Κυρίλλου, Μελιτηνής (1), Μιναίου, Μίνη και Σάβα του στρατηλάτου. Οσίων Αβραμίου και Μαρίας (†360). Διομήδους, του εν Λευκωσία. Στεφάνου, Αβραμίου του Ρώσου. Ανάμνησις της καταθέσεως της τίμιας κεφαλής του Προδρόμου και βαπτιστο Ιωάννου.
(1)Η αγία Μελιτήνη κατηγορήθηκε ως Χριστιανή και οδηγήθηκε στον τοπικό άρχοντα όπου ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό. Ο άρχοντας εξοργίστηκε και πρόσταξε να τη χτυπήσουν βάναυσα στο πρόσωπο. Στη συνέχεια τη γύμνωσαν και την οδήγησαν στο δικαστήριο, όπου την ανέκριναν πολλές ώρες. Μετά από την ανάκριση υποβλήθηκε σε πολλά βασανιστήρια. Τελικά της επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου δια αποκεφαλισμού.
~ Απολυτίκιο Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας - 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  , https://youtu.be/GX5E95QB51A?list=PL8B79C6FF1DA9FFD5 .-

~
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς, Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του, Αγία Μελιτίνη
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
Όσιος Δημήτριος ο Νέος (Μπασαράμπης)

Όσιος Δημήτριος ο Νέος (Μπασαράμπης)
 
Αγία Πρόκλα σύζυγος του Πιλάτου

Αγία Πρόκλα σύζυγος του Πιλάτου
 
Άγιος Νέστωρ

Άγιος Νέστωρ
 
Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του  
~ Βιογραφία
Η όσια Αναστασία έζησε στα χρόνια του Δεκίου (κατ' άλλους του Διοκλητιανού) και Bαλλεριανού και καταγόταν από τη Ρώμη. Όταν πέθαναν οι πλούσιοι γονείς της, διαμοίρασε την περιουσία που κληρονόμησε στους φτωχούς και αποσύρθηκε σε μοναστήρι.
Όταν τη συνέλαβε ο ηγεμόνας Πρόβος (περί το 256 μ.Χ.), υπενθύμισε στην Αναστασία την ανθηρή νεότητα της, για την οποία θα έπρεπε να αρνηθεί το Χριστό. Τότε, δυναμική υπήρξε η απάντηση της Αναστασίας: «Εγώ, είπε, μία ωραιότητα και νεότητα γνωρίζω, εκείνη που δίνει ο Χριστός στις πιστές και γενναίες ψυχές, που προτιμούν γι’ Αυτόν το θάνατο αντί άλλων εγκόσμιων αγαθών, όταν αυτά προτείνονται για την προδοσία του Θεού τους. Πλούτη είχα άφθονα. Δεν τα θέλησα. Αλλά το Χριστό μου τον θέλω και απ' Αυτόν καμία δύναμη δε θα μπορέσει να με χωρίσει. Αν αμφιβάλλεις, δοκίμασε». Εξαγριωμένος από την απάντηση ο Πρόβος, τη μαστίγωσε στο πρόσωπο και την άπλωσε σε αναμμένα κάρβουνα. Έπειτα, την κρέμασε και της έσκισε το σώμα. Μετά έκοψε τους μαστούς της, ξερίζωσε τα νύχια της και τελικά την αποκεφάλισε. Έτσι, η Αναστασία πήρε τον αμαράντινο στέφανο του μαρτυρίου.
~ Βιογραφία
Αριστεύς της εγκράτειας και των πνευματικών ασκήσεων ο όσιος Αβράμιος, άφησε τη μεγάλη περιουσία που κληρονόμησε στους φτωχούς και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη διακονία του Θεού και του πλησίον. Ζούσε σε ερημικό τόπο, όπου προσευχόταν και μελετούσε τα Ιερά γράμματα. Από εκεί πήγαινε σε διάφορες πόλεις, για να κηρύξει το λόγο του Θεού και να διακονήσει τη βασιλεία της αλήθειας και της ειρήνης του Ευαγγελίου. Η πίστη, η αγάπη και η υπομονή του κατόρθωσαν πολλές φορές να καταπραΰνουν βάρβαρες καρδιές και να ελκύσουν στο σταυρό ψυχές υπερβολικά εξαγριωμένες.
Πάνω από 70 ετών ο Αβράμιος, διατηρούσε όλη τη ζωντάνια της Ιεραποστολικής δράσης του. Προστατευόμενος μάλιστα και από την ηλικία του, μπόρεσε να αφοσιωθεί στη σωτηρία αμαρτωλών γυναικών. Κάποτε ευτύχησε να ανασύρει από το βόρβορο της αμαρτίας και την κόρη του αδελφού του, τη Μαρία. Την είδε σε κάποιο πανδοχείο, χωρίς να τη γνωρίζει, φορτωμένη με κοσμήματα και συντροφιά με ακόλαστους νέους. Η παραστρατημένη όμως νεαρή, δεν είχε αποβάλει εντελώς τις ευσεβείς αναμνήσεις της. Την επομένη, πήγε στο γέροντα ασκητή και ζήτησε την ευλογία του. Εκείνος της απάντησε ότι δεν ωφελεί σε τίποτα η ευλογία των ανθρώπων, όταν ο Θεός είναι αναγκασμένος να μη παρέχει τη δική Του. Τα λόγια αυτά συντάραξαν τη Μαρία, μετανόησε, εξομολογήθηκε και από τότε έζησε ζωή αγία. Ο δε Αβράμιος πέθανε υπέργηρος, υπηρετώντας πιστά μέχρι τέλους το Θεό.
*** Στην Καλαμάτα Αντιτρομοκρατική, Κρατική Ασφάλεια και ΕΥΠ για τους βομβιστές          
     
Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Ασφάλειας και της ΕΥΠ επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, συλλέγοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν στις βομβιστικές επιθέσεις, τα ευρήματα και τους πέντε συλληφθέντες.
Χθες και οι πέντε απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Καλαμάτας και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίσθηκαν.
  Υψηλόβαθμα κλιμάκια
Αν και την Παρασκευή, όταν εξερράγησαν οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά, δεν κρίθηκε απαραίτητο να έρθει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, μετά τις συλλήψεις και τα ευρήματα θεωρήθηκε επιβεβλημένο.
Έτσι, στην Καλαμάτα έφτασαν κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική), της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της ΕΥΠ. Ενημερώθηκαν για κάθε πτυχή της υπόθεσης και πήραν ό,τι υλικό χρειαζόταν.
Οι έρευνες θα συνεχισθούν σε βάθος από αυτές τις υπηρεσίες πλέον, ενώ θα εξετασθεί τυχόν εμπλοκή κι άλλων ατόμων.
  Προφυλακίσθηκαν
Χθες αργά το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας άρχισαν να οδηγούνται ένας ένας από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας οι πέντε συλληφθέντες, προκειμένου να απολογηθούν στην ανακρίτρια για τις πράξεις τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι πέντε είναι: Ο 52χρονος Καλαματιανός που κατηγορείται ότι είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα, την οποία δημιούργησε το 2009, ένας 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Δράμα, ένας 25χρονος από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που έχει κάνει και ειδικός φρουρός και τώρα εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας, ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και ένας 34χρονος κτηνοτρόφος από το Καλλίφυτο Δράμας.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι οι βαρύτερες του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα για τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για την τέλεση των εγκλημάτων της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από 3 άτομα που επιδίωκαν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, κατοχή όπλων κ.ά.
Στις απολογίες τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε καταφέρθηκαν εναντίον του συστήματος και των μασόνων, κάνοντας λόγο για πόλεμο που πρέπει να ξεκινήσουν οι Έλληνες στο όνομα του Δία.
Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες και προφυλακίσθηκαν.
Σημειώνεται ότι παρουσιάζονται ως μέλη της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ», ενώ ηγετικός ρόλος, όπως προαναφέραμε, αποδίδεται στον 52χρονο Καλαματιανό που θα απολογήθηκε χθες.
Της Βίκυς Βετουλάκη  

***  Νέες απόπειρες εξαπάτησης στην Καλαμάτα          
      
Δεν έχουν όρια οι απατεώνες, οι οποίοι πλέον σκαρφίζονται χίλια δύο σενάρια για να ξεγελάσουν τα θύματά τους. Όπως αυτοί που έκαναν την εμφάνισή τους στην Καλαμάτα τη Δευτέρα, κρατώντας φυλλάδια της Greenpeace και ζητώντας ταυτότητες, αριθμούς φορολογικών μητρώων και, φυσικά, πιστωτικές κάρτες.
Δυστυχώς, ένα από τα υποψήφια θύματα επικοινώνησε με την οικολογική οργάνωση, προσπαθώντας να διασταυρώσει πράγματα και να ενημερώσει, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει άκρη.
  Για τα νεκρά ψάρια της Σάμου
Νεαρός άντρας, μέχρι 30 ετών, αρκετά καλοβαλμένος και φορώντας πράσινο φωσφοριζέ νάιλον γιλέκο εμφανίσθηκε σε πολυκατοικία της Καλαμάτας και άρχισε να χτυπά τα κουδούνια στα διαμερίσματα. Συστηνόταν ως άνθρωπος της Greenpeace και έδειχνε στα υποψήφια θύματά του φάκελο της οργάνωσης, η οποία περιείχε φυλλάδια.
Τα φυλλάδια απεικόνιζαν νεκρά ψάρια και ο νεαρός εξηγούσε ότι στη Σάμο οι ψαράδες κάνουν μεγάλη καταστροφή και πρέπει ο κόσμος να βοηθήσει για να σταματήσει η υπεραλίευση μικρών ψαριών.
Δε ζητούσε χρήματα, αλλά προσπαθούσε να πείσει τα υποψήφια θύματά του να γίνουν υποστηρικτές και μέλη – υποτίθεται – της Greenpeace.
  Πιεστικός
Επίσης, ζητούσε από τους ενοίκους των διαμερισμάτων με πολύ πιεστικό τρόπο τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου και τον αριθμό μιας πιστωτικής κάρτας. Εάν το υποψήφιο θύμα τού έλεγε ότι δεν έχει πιστωτική κάρτα, ζητούσε τον τραπεζικό αριθμό ενός λογαριασμού του.
Μάλιστα, όταν κάποιος για να τους αποφύγει είπε του νεαρού ότι δεν έχει όλα τα στοιχεία και να περάσει την επόμενη ημέρα, αυτός είπε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει, διότι δε θα μείνουν πολύ στην Καλαμάτα.
Η Αστυνομία συνιστά στον κόσμο να μην εμπιστεύονται ξένα άτομα και, προπάντων, να μην αποκαλύπτουν προσωπικά τους στοιχεία. Εάν σε κάποιον έτυχε η παραπάνω περίπτωση τις τελευταίες ημέρες και έδωσε προσωπικά του στοιχεία, καλό είναι να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)          
     
Χωρίς παρατράγουδα και με σύμμαχο τον καιρό και η Καλαμάτα τίμησε το "ΟΧΙ", οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Αριστομένους.
Η φετινή παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα ενώ η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη αλλά διακριτική.
Εκπρόσωπος της  κυβέρνησης ήταν ο Υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος. 
 


Βίντεο 1  : Φιλαρμονική παρέλαση , https://youtu.be/7GDUlDz3iXQ .-
Βίντεο 2 :Λύκειο Ελληνίδων Παρέλαση Καλαμάτα   , https://youtu.be/E7JboSzO5bE .-
Βίντεο 3 : Αεροπορία παρέλαση  , https://youtu.be/vbBCx6wODtg  .-

***  Ένας συλλογικός λαχανόκηπος στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 
Η ιδέα ενός συνοικιακού συλλογικού λαχανόκηπου στο δημόσιο χώρο της πόλης ήταν το θέμα της εκδήλωσης που έγινε χθες το απόγευμα στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Φαρών. Η δράση (Free food Project @ Community) υλοποιείται από το Re:Τhink / Αγρόκτημα Φοίφα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτας 2015»...Περιληπτική περιγραφή «Η δυνατότητα παραγωγής τροφής και διαχείρισης ενέργειας στην πόλη συλλογικά αποτελούσε και αποτελεί πρόκληση μέσα σε ένα αποσιτισμένο ενεργειακά καταναλωτικό αστικό περιβάλλον. Γι’ αυτό και δίπλα σε έναν από τους συνοικιακούς κομποστοποιητές του Δικτύου Συνοικιακής Κομποστοποίησης, που έχει εγκαταστήσει το RE:Think Project σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός συνοικιακού συλλογικού λαχανόκηπου στο δημόσιο χώρο. Η ιδέα και ο σκοπός είναι αρκετά απλά: Η δυνατότητα παροχής ενός χώρου, όπου θα μπορεί κανείς να καλλιεργήσει και να συλλέξει οποιοδήποτε λαχανικό προσφέρει ο κήπος. Δεν πρόκειται απλά για έναν Ανοιχτό Κήπο Καλλιέργειας Τροφής, αλλά και για έναν τρόπο να έρθουν τα μέλη της τοπικής κοινότητας πιο κοντά και να επαναχρησιμοποιήσουν ένα κομμάτι γης που ως τώρα δεν προσέφερε τίποτα». Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ομάδας Re:Think /Αγροκτήμα Φοίφα και βασίζεται στο προσωπικό πρόγραμμα εργασίας εθελόντριας από την οργάνωση ΚΑΝΕ. Συντελεστές δράσης: Σωκράτης Κλαμπατσέας- αρχιτέκτονας, Μυρτώ Φοίφα-εκπαιδευτικός, Κώστας Δημητρόπουλος, Χριστίνα Καραλέκα-βιοκαλλιεργήτρια, Lilliana Correia-εθελόντρια ΚΑΝΕ. - 

***  Σύγκρουση τριών οχημάτων στην οδό Λακωνικής (φωτογραφίες)

 
 
Λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ συγκρούστηκαν στη διασταύρωση των οδών Λακωνικής και Ηρώων. Το ατύχημα συνέβη όταν το ένα αυτοκίνητο επιχείρησε να προσπεράσει άλλο όχημα ενώ το τρίτο ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα και έτσι συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά. Η σύγκρουση ήταν τόσο ισχυρή που το ένα αυτοκίνητο ανατράπηκε. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός αλλά μόνο υλικές ζημίες. - 
***  "Ράγισαν και οι πέτρες" στην κηδεία του Δημήτρη Νινιού

"Δημήτρη μαζί" έγραφαν οι μπλούζες όσων συμμετείχαν στο φιλικό αγώνα που δόθηκε για τον Δημήτρη Νινιό τον περασμένο Μάιο, έτσι λοιπόν και έγινε μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν όλοι μαζί. Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, φίλοι αλλά και συγγενείς του Δημήτρη Νινιού είπαν στον 31χρονο το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κοκορόγιαννη. - 

***  Έλεγχος για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί κλιμάκιο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελούμενο από τα στελέχη της Μονάδας Γ΄, Κων. Καρμπέρη και Φίλ. Τσιάντη. Τα δύο στελέχη αποτελούν ομάδα επιτόπιας επαλήθευσης, που θα διενεργήσει, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, επαλήθευση για το έργο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Καλαμάτας», που έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 8 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι 2007 - 2013». Η επαλήθευση θα διενεργηθεί αρχικά στον τόπο του έργου και εν συνεχεία στην έδρα της Διευθύνουσας Υπηρεσίας. Έργο της ομάδας είναι η επιβεβαίωση: της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της Πράξης, της ακρίβειας των πληροφοριών που παρέχει ο Δήμος σχετικά με τη φυσική και οικονομική πρόοδο των υποέργων και της πράξης, της τήρησης των εθνικών και κοινοτικών κανόνων, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων δημοσιότητας, καθώς και ότι η δηλωθείσα δαπάνη είναι πραγματική, αντιστοιχεί σε υλοποιημένο φυσικό αντικείμενο και τεκμηριώνεται η ύπαρξη επαρκούς διαδρομής ελέγχου. Η ομάδα θα ολοκληρώσει το έργο της με τη σύνταξη αντίστοιχης έκθεσης. - 

***  Χωρίς τηλεοπτικό σήμα στον Ταΰγετο

Συνεχή προβλήματα παρουσιάζει το τηλεοπτικό σήμα στον Ταΰγετο, καθώς στη Νέδουσα δε λαμβάνουν οι κάτοικοι σήμα κανενός καναλιού, ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στα υπόλοιπα χωριά. Αυτή η κατάσταση δημιουργείται εξαιτίας του θεσμικού πλαισίου και της γραφειοκρατίας, που δεν επιτρέπουν στο Δήμο να παρέμβει. Είναι γνωστό ότι από το νόμο η αρμοδιότητα για τη μετάδοση ψηφιακού σήματος ανήκει στην DIGEA και εποπτεύουσα αρχή είναι η ΕΕΤΤ. Σύμφωνα με το νόμο, υπάρχουν "γκρίζες ζώνες", στις οποίες εντάσσεται ο Ταΰγετος, όπου η DIGEA δεν έχει υποχρέωση μετάδοσης. Μέχρι τώρα, η κατάσταση εξυπηρετείτο και εν μέρει εξυπηρετείται ημιπαράνομα (γιατί συνεχίζεται το παλιό καθεστώς του αναλογικού σήματος) από το Δήμο και με την ανοχή της DIGEA. Όμως, είναι προφανές ότι καμία συντήρηση, καμία επισκευή, ούτε μετάβαση στο ψηφιακό σήμα είναι δυνατόν να γίνουν χωρίς την άδεια της DIGEA και χωρίς έγκριση σχετικής δαπάνης από τον Επίτροπο. Σε επικοινωνία με την DIGEA, δηλώθηκε προς το Δήμο ότι μέσα σε 15 ημέρες και ύστερα από συνεννόηση με την ΕΕΤΤ θα έχει αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, το οποίο υπάρχει σε πολλές ορεινές και γενικά ολιγάνθρωπες περιοχές της χώρας. Η κυβέρνηση προφανώς γνωρίζει το πρόβλημα, το οποίο έχει ενταχθεί στην ατζέντα των συζητήσεων με την DIGEA και σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών. - 

***   Ζητείται εθελοντής για ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο Βρότσλαβ της Πολωνίας          
     
Την ευκαιρία σε ένα άτομο ηλικίας 18 -30 ετών να συμμετάσχει σε ήδη εγκεκριμένο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, προσφέρει η οργάνωση νεολαίας Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων.
Πρόκειται για το πρόγραμμα ERASMUS+/KA1 MOBILITY OF YOUNG PEOPLE/EUROPEAN VOLUNTARY SERVICE, που έχει τίτλο: Multicultural Language Cafe in Semper Avanti. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μήνες. Θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2016.
Οργανισμός υποδοχής είναι: Semper Avanti (semperavanti.org/) και η σελίδα του οργανισμού στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-Semper-Avanti/259497943629....
Γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά και θέμα: Εθελοντισμός / Ενεργή συμμετοχή / Πολιτισμός / Νεολαία.
Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τα έξοδα διαμονής και διατροφής, συντονισμού, εσωτερικών μετακινήσεων, δραστηριοτήτων κ.λπ., καθώς και 275 ευρώ από τα έξοδα του ταξιδίου από την Ελλάδα στην Πολωνία με επιστροφή.
Επιπλέον, οι εθελοντές καλύπτονται με πλήρη ιδιωτική ασφάλιση, καθώς εντάσσονται στο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ατόμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να επισκεφθούν το σύνδεσμο: http://www.ngokane.org/index.php/el/europeanunionprogramsgr/item/29-pros....
 
*** Προσοχή στα κινητά… 

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που είχαμε γράψει για τη λήψη μηνύματος από εφαρμογή σε «έξυπνο» τηλέφωνο, που γνωστοποιούσε στον κάτοχο πως είχε επιλεγεί για να παραλάβει ένα iphone 6, αρκεί να συνδεόταν με άλλον σύνδεσμο. Είχαμε τότε αναφέρει ότι ο παραλήπτης του μηνύματος αντέγραψε το σύνδεσμο και τον πληκτρολόγησε σε υπολογιστή και η διεύθυνση τον παρέπεμψε σε ιστοσελίδα γνωριμιών. Για το συγκεκριμένο θέμα έβγαλε ανακοίνωση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Αφού περιγράφει όσα συμβαίνουν, σημειώνει πως «εφόσον οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης», ενώ συμβουλεύει τους χρήστες, που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά. Αναφέρεται, τέλος, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88, στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, έσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - Android: CYBERKID, μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert». Χ.Χ.

~

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Livescore: ΠΑΣ - Ηρακλής (0-0), σούζα η ΑΕΛ, Χανιώτικη ανατροπή στο Βόλο
 *** Το πρόγραμμα για  το Κύπελλο Ελλαδας με σημειωθέντα  αποτελέσματα :
Livescore: Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός (2-0), ΠΑΟΚ - Πανθρακικός (0-0), Παναιτωλικός - Πανιώνιος (0-2)
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αχαρναϊκός 0-1 .- ^

«Χ» για ΠΑΣ και «Ήρα», σούζα η ΑΕΛ, Χανιώτικη ανατροπή στον Βόλο
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής  1-1  , (0-0) .- *  {75' Τσάβες , 77'  Λουκίνα}
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Αχαρναϊκός 1-0-0 1-0 3
2. Ηρακλής 0-0-0 0-0 0
3. ΠΑΣ Γιάννινα 0-0-0 0-0 0
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0-1 0-1 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζάκυνθος- Εργοτέλης 2-2  .- ^
Τον έπιασε… «πελάτη»
Παναιτωλικός-Πανιώνιος  1-2 , (0-2) .- ^
Τα  γκόλ : 10’ με τον Ανσαριφάρντ,  31΄ Χαλκιαδάκη,  .-
Παναιτωλικός (Γ. Ματζουράκης): Κυριακίδης, Καμαρά (17' Μαρκόβσκι), Κουτρομάνος, Κούσας, Βιγιαφάνιες, Παπάζογλου, Μπεχαράνο (59' Ρουσκουσέδα), Πάουλο, Ρομέρο (59' Κάπελ), Μύγας, Ουάρντα.
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Ρισβάνης (83' Οικονόμου), Μητρόπουλος, Βιγιάλμπα, Χαλκιαδάκης, Τασουλής, Ανσαριφάρντ (72' Καραμάνος), Καθάριος (63' Σιώπης), Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Μασούρας.       
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Πανιώνιος  1-0-0 2-1 3
2. Εργοτέλης 0-1-0 2-2 1
3. Ζάκυνθος 0-1-0 2-2 1
4. Παναιτωλικός 0-0-1 1-2  0
 
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Δεν την… πάτησε ο ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός   2-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : 72΄Πέλκας , 86΄Μάκ  .-
Διαιτητής του αγώνα   είναι ο Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τους Ευθυμιάδη και Γκάγκα, ενώ τέταρτος είναι ο Τζήλος.
ΠΑΟΚ : Ο Ιγκόρ Τούντορ επιλέγει τους Γλύκο, Βίτορ, Μαλεζά, Σκόνδρα, Σάμπο, Χαρίση, Γκολάσα, Κοροβέση, Ζάιρο, Πέλκα, Αθανασιάδη.
Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με τους Πασχαλάκη, Χρήστου, Πουτουρίδη, Μπουγαίδη, Παπαγεωργίου, Ηλιάδη, Σέττι, Παπαχρήστο, Ροτζέριο, Μπαϊκαρά, Νικόλτση.
Αναπληρωματικοί για το "Δικέφαλο του Βορρά" είναι οι Σιαμπάνης, Μακ, Κόστα, Ροντρίγκες, Σαββίδης, Αντόνις.
Στον πάγκο του Πανθρακικού κάθονται οι Τζελέπης, Ψάλτης, Μουδούρογλου, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Φερνάντες, Ρίζος.-
Ολυμπιακός Βόλου-Χανιά  1-2 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΠΑΟΚ   1-0-0  2-0 3
2. Χανιά 1-0-0 2-1 3
3.-Πανθρακικός 0-0-1  0-2  0
 4. Ολυμπιακός Βόλου 0-0-1 1-2  0
 
4ος ΟΜΙΛΟΣ

Κέρκυρα-Παναχαϊκή 1-1  .- ^
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός   3-0  , (2-0) .- ^
Τα  γκόλ  : 24΄ πεν.  Νίνης , 26΄ Ταυλαρίδης , 77΄ Κλωναρίδης ,
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λαγός, Λουντ, Νίνης, Πράνιτς, Πέτριτς, Κλωναρίδης .-
Λεβαδειακός: Βερέμκο, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Μάγκας, Μίνγκα, Ρομέου, Θέος, Μάρκοβιτς, Χατζηλάμπρος, Έντουιν, Μουλόπουλος.
Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό είναι οι: Γιαννακόπουλος, Βέμερ, Αγγελόπουλος, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Καλτσάς, Λάμπρου.
Στον πάγκο για τον Λεβαδειακό είναι οι: Μοσχονάς, Μανωλάς, Γιάχιτς, Μάντζιος, Καψάσκης, Ντομοβτσίσκι, Παππάς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1.Παναθηναϊκός   1-0-0  3-0  3
2. Κέρκυρα 0-1-0 1-1 1
3. Παναχαϊκή 0-1-0 1-1 1
4. Λεβαδειακός 0-0-1 0-3 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος 3-1 .- ^
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός-Πλατανιάς  2-2   , (0-1) .-
Τα  γκόλ  : 29΄Ράμος , 47΄Ερνάνι , 78΄Μπανανά , 91΄ Ερνάνι .-
Διαιτητής ο Θεσπρωτός Κομίνης, με βοηθούς τους Καλφόγλου και Βλάσση.
Η ενδεκάδα για τους νταμπλούχους: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Τζανδάρης, Τσόρι, Ερνάνι, Κολοβός, Φινμπόγκασον   .-    
Η ενδεκάδα για τον Πλατανιά: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος, Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Ζίλβαν, Ράμος, Τσουράκης, Πάγκαλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Απόλλων Σμύρνης 1-0-0 3-1 3
2. Ολυμπιακός 0-1-0 2-2  1
3. Πλατανιάς 0-1-0  2-2   1
4. Παναιγιάλειος 0-0-1 1-3 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Καλλιθέα-Λαμία 2-1  .- ^
Ατρόμητος-Βέροια 2-2  .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Καλλιθέα 1-0-0 2-1 3
2. Ατρόμητος 0-1-0 2-2 1
3. Βέροια 0-1-0 2-2 1
4. Λαμία 0-0-1 1-2 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Ξάνθη-ΑΕΚ 0-1  .- ^
Πανελευσινιακός-Λάρισα   1-4 .- ^
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΑΕΚ 1-0-0 1-0 3
2. Λάρισα  1-0-0  4-1  3
3. Πανελευσινιακός 0-0-1 1-4 0
4. Ξάνθη 0-0-1 0-1 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Πανσερραϊκός-Κισσαμικός 0-0  .- ^
Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή  4-0  , (1-0) .-
Τα  γκόλ  :  21΄ Λανθαρότε ,  49΄  και 71΄ πεν. Σκούρτη , 87΄ Φερνάντες .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. Αστέρας Τρίπολης  1-0-0 4-0  3
2. Κισσαμικός 0-1-0 0-0 1
3. Πανσερραϊκός 0-1-0 0-0 1
4. Καλλονή 0-0-1  0-4  0

Θρίαμβος του Άρη στο Καζάν, βαριά ήττα ο ΠΑΟΚ
***  ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ - ΑΡΗΣ 73-74 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ραντοϊκοβιτς (Κροατία), Μπαουμάνις (Λετονία)
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 31-31, 42-50, 64-64κ.α., 73-74
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (Πασούτιν): Λάνγκφορντ 19, Πονκρασόφ 2, Παραχούσκι, Κόλομ 12, Λικχόντεϊ 2, Μπάνιτς, Γκουμπάνοφ 9, Πάνιν, Καϊμακόγλου 14 (2), Γουίλιαμς 4, Μιλάκινς 11 (3).
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 6 (2), Γουάιτ 10 (2), Γουότερς 10, Ζάρας, Χάγκινς 16, Κόεν 5 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝίλ 20 (2).
*
** ΠΑΟΚ - Μπεσίκτας 80-100  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-27, 28-55, 61-72, 80-100
Διαιτητές: Περέα (Ισπανία), Μάκιτς (Σλοβενία), Μπάλακ (Ισραήλ)
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 14, Λιάπης 2, Βασιλειάδης 11 (3), Κακαρούδης 4, Τσόχλας 2, Δέδας 5 (1) Μαργαρίτης 8, Κώττας 2, Ντούβνιακ, Μάρκοβιτς 17 (2), Χάτσερ 15 (2), Μπάλαμπαν
 ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Γιαγκιζέρ Ουλούγκ): Σίλει 6 (1), Γουόλτερς 27 (3), Ακιόλ 12 (2), Ατσούρ 12 (4), Ντάρντεν 10, Λάμπε 18 (3), Μέρφι 15 (3), Ραντόσεβιτς
***  ΑΕΚ - Νίζνι 87-70  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-26, 47-46, 66-60, 87-70
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαντζαρίνι (Ιταλία), Ρέιτερ (Γερμανία), Λόπες (Πορτογαλία)
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε 6, Παπαντωνίου 3 (1), Χέρστον 12, Μιλόσεβιτς 17 (2), Μαυροκεφαλίδης 19 (1), Κάρτερ 5, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 5, Καλαμπόκης 2, Ουόρεν 14 (2).
ΝΙΖΝΙ (Μπαγκάτσκις): Ραντ 7 (2), Γκριγκόριεφ 13 (2), Μπαμπούριν 10 (1), Βικτόροφ, Ίβλεφ 2, Μαχαλμπασιτς 10, Κβοστόφ 11 (2), Μπέρζινς 1, Στρέμπκοφ 13 (4), Ποπόφ, Κιρντιάσκιν 3.

*** Δύο πρωτιές στη Ρωσία και συνεχίζει ο Λαζαρίδης

Εξαιρετική παρουσία έχει στη Ρωσία ο Γιώργος Λαζαρίδης. Ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Ίσκαρ όπεν με πρωτιά στο μονό της δεύτερης ευκαιρίας και πρωτιά στο διπλό, με παρτενέρ το Γιούρι Γκολόβιν. Ο Λαζαρίδης συνεχίζει την προσπάθειά του εκεί, καθώς λαμβάνει μέρος και στο Ρωσία όπεν. - 

***To πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Euroleague 2015-16 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα με 77-52
Α' όμιλος
Χίμκι-Ερυθρός Αστέρας (30/10, 19:00)
Φενέρμπαχτσε-Ρεάλ Μαδρίτης (30/10, 19:00)
Μπάγερν Μονάχου-Στρασβούργο (30/10, 21:00)

Β' όμιλος
Αναντολού Εφές-Τσεντεβίτα    75-81 .- ^
Λιμόζ-Λαμποράλ Κούτσα 71-107 .- ^
Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός (30/10, 21:45)

Γ' όμιλος
Livescore Μπαρτσελόνα - ΠΑΟ (38-22 16') στην Ευρωλίγκα
Καρσίγιακα-Ζαλγκίρις 66-68
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός  77-52 .-
Τα  δεκάλεπτα  : 17-11    , (42-28) , 55-43 , 77-52 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-11, 42-28, 55-43, 77-52
Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία) , Βιατόρ (Γαλλία), Λάτισεφς (Λετονία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 13 (1), Ρίμπας 1, Λαγουάλ 2, Αμπρίνες 11 (3), Ναβάρο 8 (1), Σατοράνσκι 7, Σάμιουελς 5, Όλεσον 2, Αρόγιο 6 (2), Περπέρογλου 11 (3), Τόμιτς 11
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 10 (1), Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης, Λούντζης
Ζιέλονα Γκόρα-Λοκομοτίβ Κουμπάν (30/10, 21:00)

Δ' όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπάμπεργκ 83-77
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Σασάρι  79-63 .- ^
Ουνικάχα Μάλαγα-Νταρουσάφακα (30/10, 21:00)

*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-                                                                                                              
~Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  22 Οκτωβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-22-2015.html ,.-                 
~   ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ Πέμπτη  22  Οκτωβρίου  2015     Εκδρομές - Διαδρομές - Διασκέδαση στις  Ελληνικές Ομορφιές !!  Φωτογραφίες  και Βίντεο !! :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/10/22-2015.html .-                                                                                                                            
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA NEWS  το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 23  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-23-2015.html .-                                                                                                                   
~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-        
~ Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html   .-                                           
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  24  και 25  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr  .=                                                   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  24  Οκτωβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-24-2015.html .-                                                                                                
~ Η  Εφημερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  25  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-25-2015.html .-                                                                                                        
~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-26-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-                       
  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  27  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-27-2015.html .-
~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015 : ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .-    
  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  28η  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-28-2015.html .-                              
~ ~ Η  Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-29-2015.html  .-
~
***    Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios ,

11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
 https://www.facebook.com/panathinaikokoinima ,
 ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,
stamos-dynami  ,
^ Arfara-Messinias  ,
^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
 Arfara-Messinias 2  ,  

*** 
   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4434  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2635   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2618 video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9690   βίντεο   .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4593 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 559 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.404   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  476. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
~
   

Φωτογραφία της Sandra Grigori.

Sandra Grigori                                                         
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου