Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Ιουλίου  2014  :



***  Μεσσηνιακά  και  άλλα στο  άρωμα  ενημέρωσης του Σαββάτου  :
 

***  Καταδικάσθηκε οδοντίατρος για τοκογλυφία στην Καλαμάτα         
         :18 
Για τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση καταδικάσθηκε χθες το μεσημέρι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ένας Ιρανός οδοντίατρος (που έκανε και βελονισμό), ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιούνταν στη Μεσσηνία, ενώ τώρα βρίσκεται στο  Λονδίνο.
Τον οδοντίατρο κατήγγειλε και μήνυσε για τοκογλυφία καταστηματάρχης της Καλαμάτας, ενώ η δίκη είχε αναβληθεί τρεις φορές. Χθες, παρά το αίτημα αναβολής που κατατέθηκε από το δικηγόρο του, το δικαστήριο αποφάσισε την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο Ιρανός καταδικάσθηκε σε 16 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.
  Άλλα έδωσε, άλλα ήθελε
Η καταστηματάρχης που κατέθεσε τα όσα έζησε από το 2008 με την υπόθεση αυτή, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη και χρειάσθηκε πολλές φορές το δικαστήριο να την παρακαλέσει να ηρεμήσει.
Όπως εξήγησε κατά την κατάθεσή της, άνοιξε κατάστημα στην Καλαμάτα το 2002.  Κάποια στιγμή προς το 2004 που χρειάσθηκε οδοντιατρικές παρεμβάσεις, πήγε στον κατηγορούμενο Ιρανό, ο οποίος είχε ιατρείο σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα. Από εκεί γνωρίσθηκαν και ανέπτυξαν οικογενειακή σχέση.
Σημείωσε ότι περίπου το 2008 άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με την επιχείρησή της και καθώς είχε «ανοίγματα» σε προμηθευτές για εμπορεύματα, αναζήτησε τράπεζα για να λάβει ένα δάνειο.
Για τη σύναψή του της ζήτησαν εγγυητή και επειδή δεν ήθελε να ενημερώσει τους γονείς της καθώς είναι υπέργηροι, το ζήτησε από τον οδοντίατρο. Όπως κατέθεσε η ίδια, αρχικά της απάντησε καταφατικά, αλλά την επόμενη ημέρα τής είπε πως δε θέλει η σύζυγός του. Ωστόσο, προθυμοποιήθηκε να της δώσει τα χρήματα ο ίδιος. Στην αρχή δίστασε, αλλά μετά, καθώς είχε μεγάλη ανάγκη, δέχτηκε την πρότασή του.
Τη δάνεισε 33.000 ευρώ, όμως, καθώς λόγω δραστηριότητας αυτή διατηρούσε μπλοκ επιταγών, της ζήτησε να του δώσει επιταγές ύψους 43.000 ευρώ, δηλαδή 10.000 ευρώ περισσότερα. Τα χρήματα, όπως διευκρίνισε, της τα έδωσε τμηματικά από το Μάρτιο του 2008. Αρχικά 1.500 ευρώ για τα οποία της πήρε επιταγή 3.000 ευρώ με ημερομηνία είσπραξης 31/10/2008. Ακολούθως: 12.000 ευρώ και πήρε επιταγή για 14.500 ευρώ, 13.500 ευρώ και πήρε επιταγή 16.500 ευρώ, 6.000 ευρώ και πήρε επιταγή 9.000 ευρώ.
  Απειλές και εκβιασμοί
Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, από το καλοκαίρι του 2008 και πριν παρέλθει η προθεσμία της πρώτης επιταγής, ο κατηγορούμενος οδοντίατρος πήγαινε από το κατάστημά της ή της τηλεφωνούσε και την απειλούσε για τα λεφτά, όπως και να μην πει ότι είναι μεγαλύτερες οι επιταγές. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, έπαιρνε πράγματα από το μαγαζί χωρίς ποτέ να τα πληρώσει, ενώ της έλεγε ότι, αν δεν του δώσει τα λεφτά, θα βάλει Γεωργιανούς να τη σκοτώσουν.
Η καταστηματάρχης είπε ότι της δημιούργησε μεγάλες φασαρίες στο κατάστημά της, ενώ είχε τρομοκρατηθεί και τα βράδια φοβόταν να κυκλοφορήσει μόνη της. Εξαιτίας των απειλών και των εκβιασμών του, πριν από τη λήξη της πρώτης επιταγής, του έδωσε άλλη μία με 2.400 ευρώ που έληγε νωρίτερα, προκειμένου να τον βεβαιώσει ότι θα εξοφλήσει το χρέος της. Επίσης, τα Χριστούγεννα του 2008 του έδωσε μια συναλλαγματική 1.200 ευρώ.
Εκείνη την περίοδο ο κατηγορούμενος της έστειλε και συντηρητική κατάσχεση του σπιτιού της για 3.000 ευρώ, ενώ προχώρησε και σε διαταγή πληρωμής.
Ωστόσο, όπως κατέθεσε, το μαρτύριό της δε σταμάτησε. Τον Ιανουάριο ξαναπήγε στο κατάστημά της και την απείλησε ότι για να ξεμπλέξει πρέπει να του δώσει 50.000 ευρώ, αλλιώς θα πάθει ζημιά.
Τελικά, έπειτα από ενημέρωση και του πατέρα της, μέχρι τον Ιούλιο του 2009 κατέθεσαν για τον κατηγορούμενο στο Ταμείο Παρακαταθηκών 33.000 ευρώ, ενώ συνολικά του έχει καταβάλει  37.000 ευρώ.
Επίσης, κατέθεσαν ως μάρτυρες και ο πατέρας της, αλλά και τακτική πελάτισσα του καταστήματός της, η οποία βεβαίωσε ότι είχε ακούσει τον κατηγορούμενο να της ζητά πράγματα, ενώ στη συνέχεια η καταστηματάρχης τής αποκάλυψε όλη την αλήθεια.
Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τοκογλυφία.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Οι αριστούχοι του 3ου Λυκείου Καλαμάτας μίλησαν για το μόχθο και την προσπάθειά τους            
           
Τα συναισθήματά τους, το μόχθο και την προσπάθειά τους, αλλά και την υποστήριξη που είχαν από τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους σε δύσκολες καταστάσεις, κατέθεσαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο χώρο του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, οι αριστούχοι του, πρώην μαθητές, νυν ακαδημαϊκοί πολίτες, αλλά και μελλοντικοί φοιτητές.
Το σχολείο, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Γ. Σταματόπουλος, ενθαρρύνει την πρόοδο και τη μάθηση, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές του. Όσον αφορά στους συγκεκριμένους, είπε πως πρόκειται για «χρυσά» παιδιά.
Δέκα από αυτούς έχουν γενικό βαθμό που ξεπερνά το 17, 26 ξεπερνούν το 18, ενώ 14 συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια, με μεγαλύτερο το 19.603 του Παν. Αναγνωσταρά.
Παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα, οι συγκεκριμένοι μαθητές διεκπεραίωσαν όλες τις σχολικές γιορτές και δραστηριότητες, ενώ «ανέβασαν» και θεατρική παράσταση.
Ο κ. Σταματόπουλος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους μέχρι προχθές μαθητές του. Τους έπλεξε το εγκώμιο, χαρακτηρίζοντάς τους ευφυείς, άξιους και δημιουργικούς με ήθος.
Τους ευχήθηκε να γίνουν χρήσιμοι τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την κοινωνία.
Σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά την απονομή των επαίνων «Νικ. Πολίτης» για το 2014, το 1/3 των βραβείων δόθηκε στους μαθητές του 3ου Λυκείου, που δεν είναι το μεγαλύτερο από άποψη αριθμού μαθητών, αλλά το τρίτο από πλευράς δυναμικότητας. «Τα παιδιά μας», συνέχισε, «είναι χαμηλών τόνων και δεν τους αρέσει η αυτοπροβολή». Έφερε ως παράδειγμα τις αθλητικές επιδόσεις του Κοσμά Τριανταφυλλόπουλου (πανελληνιονίκης αθλητής των 300 μέτρων με εμπόδια), αλλά και τις υπόλοιπες διακρίσεις που έχουν αποσπάσει οι μαθητές κατά τις συμμετοχές τους σε διάφορους διαγωνισμούς. Προέτρεψε δε τα παιδιά να μη διστάζουν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, αφού έτσι ατσαλώνονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, στο πνεύμα των εξετάσεων.
Επίσης, ανέφερε πως το επίπεδο εκπαίδευσης των εκπαιδευτικών είναι υψηλό, αφού υπάρχουν καθηγητές με διδακτορικό και μεταπτυχιακά, ενώ άλλοι φοιτούν προκειμένου να λάβουν και το δεύτερο πτυχίο τους.
  Οι αριστούχοι
Δικαιωμένη από την προσπάθεια που κατέβαλλε, συγκεντρώνοντας 19.329 μόρια, δήλωσε η Ευγενία Μανδηλάρη, μιλώντας για έναν αγώνα που κράτησε πολλά χρόνια, έως ότου εισαχθεί στη Ιατρική. Αισθάνθηκε ανακούφιση και ικανοποιημένη από το 18,9 που συγκέντρωσε στην Έκθεση και με τους βαθμούς της είναι η πρώτη στη Θετική Κατεύθυνση του σχολείου.
Η Βασιλική Χαραλαμποπούλου πρώτευσε στη Θεωρητική Κατεύθυνση συγκεντρώνοντας 19.406 μόρια. Ανέφερε πως δεν έχει καταλήξει τι θα επιλέξει και πρόσθεσε πως δε στερήθηκε κάτι και θα έχει να θυμάται πολύ ευχάριστες στιγμές.
Η Νίκη Σκοπέτου με 18.995 μόρια θέλει να εισαχθεί στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ και ευχαρίστησε καθηγητές και συμμαθητές για την ευχάριστη διάθεση που είχαν καθημερινά.
Η Ιωάννα Ριζά συγκέντρωσε 17.767 μόρια. Ήθελε περισσότερα, όπως είπε, για τη Νομική και πρόσθεσε πως κατέβαλλε κάθε προσπάθεια.
Η Ευαγγελία Αναγιώτου συγκέντρωσε 17.452 μόρια. Οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι σημείωσε και φαίνεται να περνά στη Σχολή Ψυχολογίας –Αγγλικής Φιλολογίας Αθήνας.
Το σκέφτεται αν θα δηλώσει ΤΕΦΑΑ ο Κοσμάς Τριανταφυλλόπουλος, ήδη αθλητής, ο οποίος συγκέντρωσε 17.150 μόρια, ευχαριστώντας καθηγητές και φροντιστές για τη βοήθειά τους.
Στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΕΜΠ θέλει να εισαχθεί ο Παν. Τζώρτζης, ο οποίος συγκέντρωσε 19.242 μόρια και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.
Ο Παν. Αναγνωσταράς με τα 19.603 μόρια που συγκέντρωσε θέλει να εισαχθεί στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης. Ευχαρίστησε τους καθηγητές που τον βοήθησαν και εκείνους που τον έκαναν να πιστέψει ότι θα τα καταφέρει.
Ο Πέτρος Στρέμπας με 19.339 μόρια θέλει την Ιατρική Αθηνών. Ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν και αναφερόμενος σε αυτούς που ακολουθούν, είπε πως πρέπει να θυσιάσουν πολλά, αλλά το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Ο Κων. Στρέμπας συγκέντρωσε 19.277 μόρια, αλλά ακόμη δεν έχει καταλήξει αν θα ακολουθήσει Νομική Αθηνών ή Φιλολογία.
Τέλος, ο Μάριος Κοντόπουλος με 19.200 μόρια θέλει να περάσει στη Σχολή Χημικών – Μηχανικών Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά, αλλά όχι τραγική, και σημείωσε πως «με προσπάθεια και θέληση γίνονται όλα».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου     

*** Οδηγό, εργάτες, πυροφύλακες και ναυαγοσώστες προσέλαβε ο Δήμος Δυτικής Μάνης         
           
Στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας δίμηνης απασχόλησης προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Προσέλαβε τον Θεόδ. Τζανετέα ως οδηγό αυτοκινήτου και τους Παν. Καραβίτη και Ι. Ταβουλαρέα ως εργάτες γενικών καθηκόντων, τους Κυρ. Περδικέα, Παν. Μαυροειδή και Γ. Κουμουτσέα ως πυροφύλακες, καθώς και τους Κων. Λάιο και Σωτ.  Τσουλέα ως ναυαγοσώστες.
Οι δύο τελευταίοι θα εργάζονται στις παραλίες του Δήμου Δυτικής Μάνης Στούπα και Καλόγρια Στούπας, αντίστοιχα, από τις 10.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα καθημερινά, ενώ παραμένουν κενές οι υπόλοιπες τρεις θέσεις που έχουν εγκριθεί.
Όλοι τους θα απασχοληθούν στο Δήμο έως και τις 31 Αυγούστου, ενώ με το πέρας της σύμβασής τους αποχωρούν υποχρεωτικά.  
 
*** Ελικόπτερο ξερίζωσε χασισοφυτεία         
           
Την πρώτη μεγάλη χασισοφυτεία του καλοκαιριού εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στον πρώην Δήμο Νέστορος, ξεριζώνοντας 315 χασισόδεντρα.
Αν και ύποπτος εθεάθη στην περιοχή κοντά στη χασισοφυτεία, δε στάθηκε δυνατό εκείνη τη στιγμή να συλληφθεί, ενώ από τη Δίωξη Ναρκωτικών έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές.
  Το ελικόπτερο
Το ελικόπτερο της Αστυνομίας εξερεύνησε τις προηγούμενες ημέρες ύποπτους χώρους στη Μεσσηνία για καλλιέργεια χασίς. Στον πρώην Δήμο Νέστορος, στη αγροτοδασική περιοχή «Δρακόραχη», ανάμεσα στα χωριά Κούμαρο και Βλάσση, το ελικόπτερο εντόπισε χασισοφυτεία. Κοντά σε αυτή εντόπισε άτομο να κινείται, αλλά εκμεταλλευόμενο το δύσβατο της περιοχής, κατάφερε να διαφύγει. Τελικά, χθες το πρωί οι αστυνομικοί εξερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούνταν 315 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 έως 1,5 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε  εξοπλισμός καλλιέργειας (λιπάσματα, γλάστρες, γεωργικά εργαλεία κ.ά.) και χασίς 175 γραμμαρίων. Επίσης, μια αυτοσχέδια δεξαμενή, κατασκευασμένη με νάιλον και πέτρες, η οποία είχε τοποθετηθεί στο υψηλότερο σημείο της φυτείας. Τα δενδρύλλια ποτίζονταν με λάστιχο και φυσική ροή του νερού.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, από το οποίο έγιναν και προσαγωγές υπόπτων. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
*** Συνυπογράφει τις αντιδράσεις ο μητροπολίτης Μεσσηνίας για τα χημικά της Συρίας          
            
  Εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων
 H Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων Καλαμάτας κατά της «Εξουδετέρωσης» των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή Ευάγγελο Γιδαράκο, την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ., στο χώρο του πατινάζ του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Ο Ευάγγελος Λ. Γιδαράκος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων από το 2002.
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να παραβρεθούν και να λάβουν μέρος στη συζήτηση.
Επιπλέον, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της  Πρωτοβουλίας Πολιτών επισκέφθηκαν χθες το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο και τον ενημέρωσαν για το περιεχόμενο και τις δράσεις της. Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης δήλωσε ότι συνυπογράφει το ψήφισμα και συμπαραστέκεται στον αγώνα κατά της ρίψης των Χημικών στη Μεσόγειο.
Μιλώντας στην ιστοσελίδα Tvxs, ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης κάνει λόγο για «συνωμοσία σιωπής για το θέμα» και «παιχνίδι εκατομμυρίων». Κι ενώ η Ελλάδα έχει άγνοια του κινδύνου, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων παραπέμπει στις αμερικανικές αρχές. Επισημαίνει δε, ότι πρόκειται για μια επιχείρηση «πείραμα» που δε θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια κλειστή θάλασσα όπως η Μεσόγειος.
Όπως σημειώνει, το θέμα έχει γίνει γνωστό από αναφορά του BBC. Μέχρι τότε κανείς δε γνώριζε ότι αυτές οι αποφάσεις είχαν ληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο.
Από εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, όλα τα μέσα ενημέρωσης σε επίπεδο Κρήτης, έχοντας κατά νου ότι για πρώτη φορά μια επιχείρηση υδρόλυσης γίνεται εν πλω στη Μεσόγειο, άρχισαν να ενημερώνονται από δημοσιογραφικές πηγές σε Ιταλία, ΗΠΑ, Ισπανία και μέσω του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Κατόπιν, κάποιοι βουλευτές και ευρωβουλευτές άρχισαν να θέτουν ερωτήσεις, οι απαντήσεις όμως ήταν πάντα γενικόλογες, που έδιναν όμως την εικόνα ότι ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, ο οποίος έχει βραβευτεί και με Νόμπελ, έχει τη μέριμνα και την ευθύνη για τις τελικές αποφάσεις. Από την Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ανακοίνωση.
Εάν έχουμε ατύχημα, δεν μπορούμε να έχουμε αξιόπιστη μεταφορά πληροφοριών. Κυρίως, όμως, όλοι οι επιστήμονες λένε ότι σε τόσο μικρό χώρο, σε τέτοιο πλοίο, χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι αντοχές του ίδιου του συστήματος, παρά μόνο θεωρητικά, και κυρίως με χημικές ουσίες άγνωστης προέλευσης που θα υδρολυθούν, κανείς δε γνωρίζει τι αντιδράσεις μπορεί να προκληθούν.
Κι όμως δεν υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση ατυχήματος ή διαρροής. Οι Αμερικανοί επιμένουν  ότι δεν πρόκειται να γίνει ατύχημα. Πώς το διασφαλίζουν, όταν οι επιστήμονες έχουν πει ότι το συγκεκριμένο πλοίο με κυματισμό πάνω από 3,5 μποφόρ δεν μπορεί να βάλει μπροστά τις διαδικασίες υδρόλυσης;
Θα πρέπει να πάει σε λιμάνι καταφυγής. Λιμάνι καταφυγής οι Αμερικάνοι δηλώνουν ότι είναι κάπου στην Κροατία. Άρα, θα πρέπει εν μέσω θαλασσοταραχής να περάσει από τα χωρικά ύδατα Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για να φτάσει στην Κροατία, με ενδεχόμενο διαρροής. 
 
***  Βράβευση του νεαρού ταλαντούχου μουσικού από την Κυπαρισσία Στυλιανού Καλή
 
Με μία χαρούμενη συναυλία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το φετινό, δεύτερο κατά σειρά, Μουσικό Εργαστήριο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Στο πλαίσιο της συναυλίας έγινε η βράβευση όσων σπουδαστών μουσικής διακρίθηκαν μέσω του προγράμματος της ΚΟΑ «Δικαίωμα στη Μουσική», που υλοποιήθηκε φέτος χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Ανάμεσα στους σπουδαστές που βραβεύτηκαν ήταν και ο ταλαντούχος μουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, Στυλιανός Καλής, ο οποίος έλαβε χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ, που μπορεί να αξιοποιήσει είτε ως ετήσια υποτροφία σε Ωδείο της επιλογής του είτε ως επιδότηση για την αγορά οργάνου και μουσικού υλικού. Ο Στυλιανός διακρίθηκε στο φλάουτο, κατά τη διάρκεια τριήμερου σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία, στις 4, 5, & 6 Ιουνίου, από το κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών & Κρουστών «METALLON» της ΚΟΑ. Ο Στυλιανός Καλής, ένα ιδιαίτερα αγαπητό παιδί, με μοναδικό ήθος, είναι ένας εξαίρετος μουσικός, με ταλέντο τόσο στο φλάουτο όσο και στο πιάνο. Στην τελετή της βράβευσής του βρέθηκαν δίπλα του οι γονείς του, ο ιερέας Ιωάννης Καλής και η εκπαιδευτικός Αιμιλία Βλάχου, καθώς και φίλοι και συνάδελφοί του από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας (οι Σοφία Αλεξανδροπούλου – τρομπέτα, Βάσω Λιακοπούλου – σαξόφωνο, Βάσω Σαραντάρη – φλάουτο και Θεόδωρος – Μιχαήλ Κωνσταντόπουλος – κλαρίνο), οι οποίοι του ευχήθηκαν και μοιράστηκαν μαζί του τη χαρά της διάκρισης. Ευχόμαστε στο νεαρό μουσικό να είναι πάντα γερός και να είναι η ζωή του γεμάτη μελωδίες, επιτυχίες και διακρίσεις. Του Ηλία Γιαννόπουλου -
 
*** Δωρεά αγροτεμαχίου για τις τουαλέτες του Ανοιχτού Θεάτρου Μάνης

 Στο Δήμο Δυτικής Μάνης αναμένεται να περιέλθει σύντομα, μετά την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής, ένα αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλάτσας, με εμβαδόν 233,58 τ.μ., στη θέση «Καμπινάρι» στην Πλάτσα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη συνεδρίαση ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας, το αγροτεμάχιο είναι συνεχόμενο με το χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου Μάνης και είναι κατάλληλο για την κατασκευή σε αυτό των τουαλετών του θεάτρου, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του. Η πρόθεση του Συλλόγου εκφράστηκε με σχετική επιστολή και η μεταβίβασή του στο Δήμο Δυτικής Μάνης θα γίνει με συμβόλαιο δωρεάς σε ζωή. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το εν λόγω αγροτεμάχιο περιήλθε προ μηνός στην κυριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλάτσας. - 
 
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
*** Επιστήμονας δημιούργησε ιό που μπορεί να εξολοθρεύσει την ανθρωπότητα
    
Τέτοιες ιστορίες συνήθως εμφανίζονται στα σενάρια ταινιών δράσης ή τρόμου, ωστόσο αυτή που θα διαβάσετε είναι πέρα ως πέρα πραγματική.
Ένας καθηγητής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Γουισκόνσιν-Μάντισον δημιούργησε πρόσφατα ένα παρακλάδι του ιού της γρίπης H1N1, το οποίο μπορεί να παρακάμψει τα αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού και ουσιαστικά να πολλαπλασιαστεί ανεξέλεγκτο.
  Ο καθηγητής Γιοσιχίρο Καουαόκα υποστηρίζει ότι θέλει να μελετήσει τον ιό ώστε αυτός και οι συνεργάτες του να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο μεταβολής των ιών στη φύση.
Ωστόσο, πιστός στα σενάρια των ταινιών τρόμου, ολοκλήρωση τα πειράματά του σε ένα εργαστήριο με χαμηλά επίπεδα ασφαλείας (επίπεδο 2).
Ο ιός H1N1 σκότωσε περίπου 500.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πριν μερικά χρόνια σπέρνοντας τον πανικό.
Στόχος του Καουαόκα ήταν να επαναφέρει τον ιό στη μορφή που είχε πριν την πανδημία ώστε να καταλάβει γιατί εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα.
 Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απελευθέρωσης του ιού στο περιβάλλον. Προς επίρρωση της άποψής του αναφέρθηκε στη διαρροή του ιού άνθραξ από εργαστήριο πρόληψης νοσημάτων στην Ατλάντα το οποίο είχε επίπεδα βιοασφαλείας 3.
 Παρεμπιπτόντως σήμερα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε κρούσμα της θανατηφόρου νόσου του άνθρακα σε κατεψυγμένο βόειο κρέας στην ανατολική Ουγγαρία.
Πέντε άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο καθώς ενδέχεται να έχουν μολυνθεί, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία υγείας ANTSZ.
 Η ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι το μολυσμένο κατεψυγμένο κρέας προήλθε από την παράνομη σφαγή δύο ζώων σε φάρμα της πόλης Τισζαφούρεντ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων ανατολικά της Βουδαπέστης. Ο άνθρακας ή νόσος του άνθρακα είναι μία οξεία λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο ή βάκιλο του άνθρακα.
 Η νόσος του άνθρακα προσβάλλει συνήθως πρόβατα, χοίρους, βοοειδή και άλογα και γι’ αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε περιοχές με κτηνοτροφική οικονομία, μπορεί όμως να μεταδοθεί και στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος συνήθως μολύνεται από την επαφή με άρρωστα ζώα (ή με την κατανάλωση του κρέατός τους) ή με βιομηχανικά προϊόντα που προέρχονται από αυτά.

*** Φοβάται η Ουκρανία ένα νέο Τσερνομπίλ;
       

Ο κίνδυνος από τα παιχνίδια με την πυρηνική φωτιά στην Ουκρανία είναι δεδομένος. Πόσο μάλλον, όταν έχει καταγραφεί ήδη μια προσπάθεια κατάληψης πυρηνικού σταθμού...
παραγωγής ενέργειας. Ακόμα μεγαλύτερος κίνδυνος όμως, είναι τα παρασκηνιακά παιχνίδια του Κιέβου με τους αμερικανούς.
Στις 16 Μαΐου μια ομάδα από 40 μαχητές του νεοναζιστικού μορφώματος, «Δεξιός Τομέας» επιχείρησε να καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ζαπορόζιε. Αυτοί δήλωσαν στους άντρες του ουκρανικού στρατού και στους φύλακες του σταθμού, οι οποίοι εγκλώβισαν την ομάδα, ότι ήθελαν απλώς να προστατέψουν το σταθμό από τυχόν επίθεση των αυτονομιστών. Οι ένοπλοι συνελήφθησαν, αλλά μετά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αναλυτές δεν αποκλείουν ότι προσπάθειες των ενόπλων «να αναλάβουν τη φύλαξη» ουκρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων (συνολικά στην Ουκρανία υπάρχουν 4 σταθμοί), μπορούν να επαναληφθούν. Η ουκρανική ηγεσία έχει παραδεχθεί ήδη ότι δεν είναι σε θέση να προστατέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της και από τις 2 Μαρτίου η Βουλή της χώρας ζήτησε διεθνή βοήθεια για τη φύλαξη των πυρηνικών της σταθμών.
 
Το τελευταίο που θα ήθελε η Δύση, είναι ένα νέο Τσερνομπίλ. Γι’ αυτό, σύμφωνα με κάποια στοιχεία, για την προστασία των ουκρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων έχει ήδη μεταβεί στη χώρα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ. Επίσης, ευρωπαϊκοί οργανισμοί έχουν διαθέσει σημαντικούς πόρους για την προστασία τους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ατομικών Ερευνών έδωσε στην ουκρανική εταιρία Energoatom (διαχειριστή και των 4 ουκρανικών πυρηνικών σταθμών) πίστωση 300 εκατ. δολαρίων, ενώ το ίδιο ποσό διέθεσε και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Αμερικανικές μπίζνες   

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η απειλή για τους ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς δεν προέρχεται μόνο από τα μέλη του «Δεξιού Τομέα», αλλά και από τις ίδιες τις ουκρανικές αρχές. Εφόσον οι πυρηνικοί σταθμοί παράγουν σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις το 45%-50% της ενέργειας στην Ουκρανία, η κυβέρνηση αποφάσισε να διασφαλίσει την «ανεξαρτησία» του τομέα αυτού από τη Ρωσία. Ειδικότερα, να αγοράζει πυρηνικό καύσιμο, όχι από ρώσο προμηθευτή, αλλά από την αμερικανική εταιρία Westinghouse.
 
Για τους Αμερικάνους το συμβόλαιο έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα αφότου η Γερμανία παραιτήθηκε από την πυρηνική ενέργεια. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Westinghouse, Μάικ Κερστ, «το συμβόλαιο αυτό θα ισοδυναμεί με το 5%-10% των καυσίμων που προμηθεύουμε στην Ευρώπη, ενώ όταν θα αρχίσει ο εφοδιασμός και των 15 αντιδραστήρων (για την ώρα καύσιμο θα προμηθεύεται μόνο σε ορισμένους από αυτούς – RBTH), ο συντελεστής αυτός μπορεί να φτάσει και το 20-25% των ευρωπαϊκών μας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων». Το πρόβλημα όμως, είναι πως το αμερικανικό καύσιμο, απλά δεν κάνει για τους ουκρανικούς αντιδραστήρες. Και αυτό δεν είναι κούφια λόγια, η Ουκρανία έχει ήδη επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το καύσιμο το διάστημα 2012-2013 και οι δοκιμές, παραλίγο να καταλήξουν σε καταστροφή.

Μεγάλος κίνδυνος
Η σύγχυση προκλήθηκε εν μέρει λόγω της κακής ποιότητας του προϊόντος της Westinghouse. Ο σύμβουλος γεν. διευθυντή του Εθνικού επιστημονικού κέντρου «Φυσικό και Τεχνικό Ινστιτούτο του Χάρκοβο» και επίτιμο μέλος του οργανισμού πυρηνικών ερευνών της Ουκρανίας, Μιχαήλ Ουμάνετς, αναφέρει ότι «ο απλός κόσμος πιστεύει πως το να αλλάξεις ένα πυρηνικό καύσιμο με άλλο, είναι το ίδιο με το να αλλάξεις το κάρβουνο του Ντονμπάς με κάρβουνο από την Πολωνία. Όμως η Westinghouse χάνει παντού σε ποιότητα απέναντι στο ρωσικό καύσιμο και μόνο οι ανόητοι μπορούν σήμερα να αμφισβητήσουν αυτό το γεγονός.
 
Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η απουσία συμβατότητας των αμερικανικών συσκευών που προορίζονται για τη λήψη θερμικής ενέργειας στον πυρηνικό αντιδραστήρα μέσω ελεγχόμενης πυρηνικής αντίδρασης, με τους πυρηνικούς σταθμούς σοβιετικού σχεδιασμού. Γεγονός που δημιουργεί κινδύνους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου ελέγχου μερικών τέτοιων αμερικανικών συσκευών που είχαν ενσωματωθεί στους αντιδραστήρες δυο ουκρανικών ενεργειακών μπλοκ, να αποκαλυφθούν ουσιαστικές μηχανικές βλάβες και παραμορφώσεις. Ανάλογα προβλήματα ασυμβατότητας είχαν αντιμετωπίσει και άλλες χώρες που αγόρασαν αμερικανικό καύσιμο, δηλαδή η Σλοβενία, η Τσεχία και η Φιλανδία, οι οποίες αργότερα επέστρεψαν στους ρωσικούς εταίρους τους.
 
Λόγω αυτού του πειράματος, η Ουκρανία έχασε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, απολύθηκαν οι αξιωματούχοι που ήταν υπεύθυνοι για την προμήθεια και απαγορεύτηκε επισήμως η χρησιμοποίηση αμερικανικού καυσίμου στους ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς. Ωστόσο, η σημερινή ηγεσία αποφάσισε για πολιτικούς λόγους να επαναλάβει το πείραμα χρησιμοποιώντας ως αιτιολογικό την ανακοίνωση της Westinghouse ότι αυτή έχει βελτιώσει την ποιότητα του προϊόντος της. 
Οι ειδικοί του κλάδου της πυρηνικής ενέργειας αναφέρουν ότι αυτή η υπόσχεση δεν σημαίνει τίποτα. Η πρόεδρος της Κρατικής υπηρεσίας ρυθμίσεων και επιθεώρησης της Ουκρανίας στον τομέα της ατομικής ενέργειας, Ελένα Μικολάιτσουκ, χωρίς να ταχθεί ευθέως κατά του συμβολαίου με τους Αμερικάνους, απαίτησε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες προσαρμογής και πιστοποίησης του αμερικανικού καυσίμου. Η απάντηση των αρχών, οι οποίες δεν θέλησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στη Westinghouse και να καθυστερήσουν την υπογραφή της σύμβασης, απλά της αφαίρεσαν τα καθήκοντά της και την αντικατέστησαν με έναν πιο συνεννοήσιμο διευθυντή, τον Γιούρι Νεντασκόβσκι από την Energoatom. Αυτός, έκανε λόγο, όχι για πιστοποίηση, αλλά για «απαλλαγή από τη ρωσική εξάρτηση».
 
Αντικαθιστώντας τον προμηθευτή για πολιτικούς λόγους η ουκρανική κυβέρνηση δεν θέτει μόνο υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών της, αλλά και δίνει τη συγκατάθεσή της για τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Το καταναλωμένο αμερικανικό καύσιμο πρέπει κάπου να φυλάσσεται (οι ΗΠΑ αρνούνται να επιστρέφει στο έδαφός τους), γι’ αυτό η αμερικανική εταιρία Holtec International θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός κεντρικού χώρου αποθήκευσης χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου κοντά στο Κίεβο. Φυσικά, με χρήματα από τον ουκρανικό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει έτσι και αλλιώς μια τεράστια τρύπα.    Russia Now      Greek Finance Forum     tro-ma-ktiko

 *** Οι Επιστήμονες Ανακάλυψαν Τι Σκοτώνει Τις Μέλισσες Και Είναι Χειρότερα Από Ότι Νομίζατε!!!
       

 Όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, ο μυστηριώδης μαζικός θάνατος μελισσών που γονιμοποιούν καλλιέργειες αξίας 30.000.000.000 δολαρίων  στις ΗΠΑ έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό των  Apis mellifera της Αμερικής  που ένας κακός χειμώνας θα μπορούσε να οδηγήσει τα χωράφια σε αγρανάπαυση .Τώρα, μια νέα μελέτη έχει επισημάνει μερικές από τις πιθανές αιτίες των θανάτων των μελισσών και τα μάλλον τρομακτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η αποφυγή του beemageddon θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
Οι επιστήμονες παλεύουν για να βρουν το έναυσμα για τη λεγόμενη διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD), που έχει εξαφανίσει περίπου 10 εκατομμύρια μελίσσια, αξίας 2 δισ. δολαρίων, κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Στους ύποπτους έχουν συμπεριληφθεί τα φυτοφάρμακα, τα νοσογόνα παράσιτα και η κακή διατροφή. Αλλά σε μια πρώτη αυτού του είδους μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό PLoS ONE , οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ έχουν εντοπίσει μία ποικιλία φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων που μολύνουν τη γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες για να τροφοδοτήσουν τις κυψέλες τους. Τα ευρήματα ανοίγουν νέους δρόμους για τους οποίους μεγάλος αριθμός μελισσών πεθαίνουν αν και  δεν προσδιορίζουν τη συγκεκριμένη αιτία της CCD, όπου μια ολόκληρη κυψέλη πεθαίνει ταυτόχρονα.
Όταν οι ερευνητές συνέλεξαν γύρη από τις κυψέλες στην ανατολική ακτή, επικονίασης cranberry,  καρπουζιού και άλλων καλλιεργειών και  την τροφοδότησαν  σε υγιείς μέλισσες, αυτές έδειξαν μια σημαντική μείωση στην ικανότητά τους να αντισταθούν σε μόλυνση από ένα παράσιτο που ονομάζεται Nosema ceranae .Το παράσιτο έχει εμπλακεί σε διαταραχή κατάρρευσης αποικίας αν και οι επιστήμονες φρόντισαν να επισημάνουν ότι τα ευρήματά τους δεν συνδέουν άμεσα τα φυτοφάρμακα με διαταραχή κατάρρευσης αποικίας (CCD).
Η γύρη μολύνθηκε κατά μέσο όρο με εννέα διαφορετικά παρασιτοκτόνα και μυκητοκτόνα αν και οι επιστήμονες ανακάλυψαν 21 γεωργικές χημικές ουσίες σε ένα δείγμα. Οι επιστήμονες εντόπισαν οκτώ AG χημικές ουσίες που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από το παράσιτο.
Πιο ανησυχητικό, οι μέλισσες που έφαγαν γύρη που ήταν μολυσμένη με μυκητοκτόνα ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν μολυνθεί από το παράσιτο. Η ευρέως χρησιμοποίηση  μυκητοκτόνων πιστευόταν ότι είναι αβλαβή για τις μέλισσες, καθώς είναι σχεδιασμένα να σκοτώνουν μύκητες και όχι έντομα, σε καλλιέργειες όπως τα μήλα.
"Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα μυκητοκτόνα μπορούν να επηρεάζουν τις μέλισσες  και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η ανάγκη να επανεκτιμηθεί πώς θα γίνεται η επισήμανση αυτών των γεωργικών χημικών ουσιών," δήλωσε στο Quartz ο Dennis vanEngelsdorp, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.
Οι ετικέτες στα φυτοφάρμακα προειδοποιούν τους αγρότες να μην ψεκάζουν όταν οι μέλισσες γονιμοποιούν  στην περιοχή, αλλά τέτοιες προφυλάξεις δεν έχουν εφαρμοστεί στα μυκητοκτόνα.
Οι πληθυσμοί των μελισσών είναι τόσο χαμηλοί στις ΗΠΑ που χρειάζεται επί πλέον ένα 60% των αποικιών που επιβιώνουν της χώρας μόνο για να γονιμοποιήσουν μία καλλιέργεια με αμύγδαλα στην Καλιφόρνια.  Και αυτό δεν είναι απλώς ένα  πρόβλημα της δυτικής ακτής - η California προμηθεύει το 80% των αμυγδάλων στον κόσμο, μια αγορά αξίας 4 δισ. δολαρίων.
Τα τελευταία χρόνια, μια κατηγορία χημικών που ονομάζονται νεονικοτινοειδή έχει συνδεθεί με τους θανάτους των μελισσών και τον Απρίλιο οι ρυθμιστές  απαγόρευσαν τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων για δύο χρόνια στην Ευρώπη, όπου οι πληθυσμοί μελισσών έχουν επίσης πέσει κατακόρυφα. Αλλά ο vanEngelsdorp, ένας βοηθός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Maryland, λέει ότι η νέα μελέτη δείχνει ότι η αλληλεπίδραση πολλών φυτοφαρμάκων επηρεάζει την υγεία των μελισσών.
"Το θέμα των φυτοφαρμάκων από μόνο του είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι μας έχουν οδηγήσει να πιστεύουμε», λέει. «Είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι ένα μόνο προϊόν, το οποίο σημαίνει βέβαια ότι η λύση δεν έγκειται στην απαγόρευση μόνο μίας κατηγορίας προϊόντος."
Η μελέτη διαπίστωσε και μια άλλη επιπλοκή στις προσπάθειες σωτηρίας των μελισσών: Οι Αμερικάνικες μέλισσες, που είναι απόγονοι των ευρωπαϊκών μελισσών, δεν φέρνουν στην κυψέλη γύρη  από τις καλλιέργειες της Βόρειας Αμερικής , αλλά συλλέγουν τροφή  από τα κοντινά ζιζάνια και τα αγριολούλουδα. Αυτή η γύρη, ωστόσο, ήταν επίσης μολυσμένη με παρασιτοκτόνα, ακόμη και όταν τα φυτά αυτά δεν ήταν ο στόχος του ψεκασμού.
«Δεν είναι σαφές κατά πόσον τα φυτοφάρμακα παρασύρονται πάνω σε αυτά τα φυτά, αλλά πρέπει να ληφθεί μια νέα ματιά στις γεωργικές πρακτικές ψεκασμού», λέει ο vanEngelsdorp.   Από qz     Aπόδοση Κειμένου dorieas   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ      THE CURIOSITY OF CAT

 ***   ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ - «Ανατριχιαστικά τα όσα γίνονται στη Μεσόγειο»...

Αναχώρησε από το ιταλικό λιμάνι του Gioia Tauro για τα διεθνή ύδατα της Μεσογείου το Cape Ray σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διεργασία εξουδετέρωσης θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.
Στο μεταξύ, μετά από τρεις ημέρες απόλυτης σιωπής και αφού βέβαια έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του Ράδιο 9,84 και της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, "χτύπησε" αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωσή του αναφέροντας και επίσημα την εξέλιξη της πορείας της επιχείρησης καταστροφής των χημικών όπλων.
Στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός ανέφερε ότι ολόκληρη η παρτίδα των 600 μετρικών τόνων Προτεραιότητας 1 χημικών ουσιών από το συριακό οπλοστάσιο έχει μεταφορτωθεί με επιτυχία από το δανέζικο πλοίο Ark Futura πάνω αμερικανικό Cape Ray.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η μεταφόρτωση πραγματοποιήθηκε χωρίς απρόοπτα στο λιμάνι του Gioia Tauro στη νότια Ιταλία, με την παρουσία επιθεωρητών του OPCW, οι οποίοι παρακολουθούσαν συνεχώς τη διαδικασία.
Την είδηση της μεταφόρτωσης επιβεβαίωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, και ο John Kirby, εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού Πενταγώνου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου , το Cape Ray αναχώρησε από το ιταλικό λιμάνι του Gioia Tauro για τα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, όπου η επιχείρηση εξουδετέρωσης θα ξεκινήσει σύντομα.
Στην ανακοίνωση του OPCW αναφέρεται ότι η εξουδετέρωση των χημικών ουσιών θα γίνει χρησιμοποιώντας δύο Field Deployable Hydrolysis Systems (FDHS).
Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι εργασίες εξουδετέρωσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών.
Σε ό,τι αφορά το Ark Futura, αυτό σύμφωνα με τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων θα συνεχίσει προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα ξεφορτώσει το υπόλοιπο φορτίο του (Προτεραιότητας 1 χημικά της Συρίας) σε μια εμπορική εγκατάσταση στο Ellesmere Port. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθεί προς τη Φιλανδία, όπου θα ξεφορτώσει, για να καταστραφούν σε μια εμπορική εγκατάσταση στο Riihimaki, χημικά προτεραιότητας 2.
Ένα δεύτερο πλοίο, το νορβηγικό σκάφος Taiko, έχει ήδη παραδώσει ένα φορτίο με Προτεραιότητας 2 χημικές ουσίες στη Φιλανδία, προκειμένου να καταστραφούν στην εγκατάσταση Riihimaki.
Το πλοίο είναι τώρα στο Port Arthur, του Τέξας ΗΠΑ, όπου το υπόλοιπο των Προτεραιότητας 2 χημικών ουσιών θα πρέπει να εκφορτωθούν και να καταστραφούν σε μια εμπορική εγκατάσταση εκεί.
Η ανακοίνωση του Οργανισμού κλείνει αναφέροντας ότι «μια ομάδα OPCW επιθεωρητών θα παραμείνει πάνω στο Cape Ray κατά τη διάρκεια των εργασιών εξουδετέρωσης για να βεβαιωθεί ότι οι χημικές ουσίες καταστρέφονται σύμφωνα με τις αυστηρές διατάξεις της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλειας, όπως ορίζεται στο άρθρο IV, παράγραφος 10: "Κάθε Συμβαλλόμενο Κράτος, κατά τη μεταφορά, τη δειγματοληψία, την αποθήκευση και την καταστροφή των χημικών όπλων, πρέπει να δώσει ύψιστη προτεραιότητα στην εξασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος".
Πριν το Cape Ray φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Μεσόγειο προκειμένου να αναλάβει αυτή την αποστολή, εμπειρογνώμονες του OPCW εξασφάλισαν ότι οι μονάδες FDHS, οι ρυθμίσεις για την αποθήκευση, καθώς και μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του πληρώματος και να αποτραπεί οποιαδήποτε πιθανή διαρροή χημικών ουσιών από το πλοίο ικανοποιούν τα υψηλά πρότυπα της Σύμβασης για την ασφάλεια».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Gian Luca Galletti, ανέφερε στο twitter πως νιώθει περήφανος που η χώρα του συμβάλλει στη διεθνή ασφάλεια, μέσω μιας «διαφανούς και περιβαλλοντικά ασφαλούς διαδικασίας».
Την ίδια ώρα, ότι βρίσκονται στο σκοτάδι σχετικά τη διαδικασία, και όχι μόνο, κατήγγειλαν ότι βρίσκονται οι ντόπιοι κάτοικοι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας.
«Μας σκοτώνετε», έγραφε ένα πανό που κρατούσαν παιδιά, με τον κόσμο να εκφράζει την ανησυχία του για τα ποσοστά καρκίνου στην περιοχή, που όπως φοβούνται θα χτυπήσουν κόκκινο σε περίπτωση διαρροών.
Από την πλευρά τους Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύει από τη διαδικασία ούτε η ατμόσφαιρα ούτε η θάλασσα.
Αν. Μήλιου: «Ανατριχιαστικά τα όσα γίνονται στη Μεσόγειο»
«Το ασταθές θαλάσσιο περιβάλλον στη λεκάνη της Μεσογείου δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο πείραμα που ξεκινά», είπε σήμερα στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη η θαλάσσια βιολόγος, υπεύθυνη του "Αρχιπελάγους" Αναστασία Μήλιου.
«Παραγκώνισαν όλους τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που πληρώνει ο Ευρωπαίος πολίτης, εξειδικευμένοι επιστήμονες δε θα παρακολουθούν την υδρόλυση, μέτρα πολιτικής προστασίας δεν πήραν και το όποιο πρόβλημα προκύψει θα το χρεώσουν στο αμερικανικό ναυτικό», επανέλαβε.

***  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η πρώτη των πρώτων στις πανελλαδικές: H μαθήτρια που πέτυχε σχεδόν το απόλυτο άριστα 20

Εχοντας συγκεντρώσει 19.856 μόρια, της λείπουν δηλαδή μόλις 144 μόρια για το απόλυτο άριστα, η Δάφνη Αναγνωστοπούλου, μαθήτρια της Ιονίου σχολής στη Φιλοθέη, φαίνεται ότι είναι η πρώτη των πρώτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Διαβάζοντας με συνέπεια, η Δάφνη Αναγνωστοπούλου κατάφερε να πετύχει το στόχο της και τώρα ετοιμάζεται για το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Για τη νεαρή που... τίναξε τις βαθμολογίες στον αέρα, μας μίλησαν καθηγητές της οι οποίοι και τονίζουν ότι η επιτυχία της Δάφνης τους γέμισε χαρά και υπερηφάνεια. 
Διευκρινίζουν, ωστόσο, ότι ήταν κάτι που δεν τους ξάφνιασε «δεδομένου ότι πρόκειται για μία απίστευτα ώριμη, συνεπή και ακούραστη μαθήτρια. Κυρίως, όμως, καμαρώνουμε διότι πρόκειται για μία εξαιρετικής ευαισθησίας και πληρότητας προσωπικότητα».
Εκτός από τη Δάφνη Aναγνωστοπούλου άλλοι 12 μαθητές του σχολείου ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια. Ο Μάκης Ζαχαρόπουλος συγκέντρωσε 19.618 και η Ελευθερία Σολομωνίδη 19.580 μόρια.


*** ΗΠΑ: Ο Ομπάμα είναι ο χειρότερος πρόεδρος της σύγχρονης εποχής
 ,    

Δύο χρόνια μετά την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτηρίζεται πλέον από τους αμερικανούς πολίτες ως ο χειρότερος πρόεδρος της σύγχρονης εποχής καθώς στην πλειονότητά τους οι ψηφοφόροι δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του σε όλα τα θέματα, από την οικονομία μέχρι την εξωτερική πολιτική.
Σε δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac, στην οποία μετείχαν 1.446 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, το 33% δήλωσε ότι ο Ομπάμα είναι ο χειρότερος πρόεδρος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με ποσοστό 28% ο προκάτοχός του στο αξίωμα, ο Τζορτζ Ου. Μπους.

Ως καλύτερος πρόεδρος των τελευταίων 70 ετών επελέγη από τους ερωτηθέντες ο Ρεπουμπλικανός Ρόναλντ Ρίγκαν (1981-89) με ποσοστό 35%. Ακολουθούν στον κατάλογο ο Μπιλ Κλίντον με 18% και ο Τζον Φ. Κένεντι με 15%.
Μεταξύ 12 προέδρων, σε διάστημα 69 ετών, η δημοτικότητα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται μαζί, με του Τζορτζ Ου. Μπους στο χαμηλότερο επίπεδο, εξήγησε ο Τιμ Μαλόι, ο αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Quinnipiac.
Σχεδόν το 45% των ερωτηθέντων πιστεύουν σήμερα ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα ήταν καλύτερη εάν είχε κερδίσει τις εκλογές του 2012 ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ, ωστόσο ένα ποσοστό 38% θεωρεί ότι με τον Ρόμνεϊ στον Λευκό Οίκο τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα.
Κατά παράδοση, οι πρόεδροι αντιμετωπίζουν έντονη κριτική όσο ασκούν ακόμη τα καθήκοντά τους, όμως η δημοτικότητά τους αυξάνεται μετά την αποχώρησή τους, όπως έγινε με τον Τζορτζ Μπους.
Ορισμένοι όμως, όπως ο Μπιλ Κλίντον, παραμένουν πολύ δημοφιλείς μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας τους.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή μόνο το 13% των Αμερικανών θεωρεί ως τον χειρότερο πρόεδρο όλων των εποχών τον Ρίτσαρντ Νίξον.
Η ίδια δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (54%) θεωρούν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είναι ανεπαρκής.
Μόνο το 40% εγκρίνει τους χειρισμούς της σε οικονομικά θέματα, πάντως ο ένας στους δύο (50%) δίνει «θετικό» βαθμό στην περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθείται.

 tovima

***  Το Facebook διεξήγαγε μαζικό ψυχολογικό πείραμα εν αγνοία των χρηστών του
  ,  

Εξαιρετικά έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει εντός και εκτός του Διαδικτύου η πρόσφατη αποκάλυψη περί έρευνας/ ψυχολογικού πειράματος στο Facebook, στο οποίο συμμετείχαν, χωρίς να το γνωρίζουν, 689.003 χρήστες.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο της έρευνας – συντάκτες της οποίας ήταν οι Άνταμ Κρέιμερ (Core Data Science Team του Facebook), Τζέιμι Γκιλορί (Center for Tobacco Control Research and Education, University of California), Τζέφρι Χάνκοκ (Departments of Communication and Information Science του Cornell University)- στο πείραμα επιδείχθηκε ότι οι συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να μεταφερθούν σε άλλους μέσω «συναισθηματικής μόλυνσης», η οποία μπορεί να λάβει χώρα χωρίς άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ των ατόμων (αρκεί ή έκθεση σε έναν φίλο ο οποίος εκφράζει ένα συναίσθημα).

Κατά το πείραμα, όπως επισημαίνεται στο κείμενο, «χειραγωγήθηκε» ο τρόπος με τον οποίο χρήστες εκτίθονταν σε εκφράσεις συναισθημάτων στα News Feed τους (κοινώς, «χειραγωγήθηκαν» τα News Feed τους), με σκοπό να διαπιστωθεί εάν η έκθεση σε συναισθήματα είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή των συνηθειών και τάσεων δημοσίευσης. Ειδικότερα, ελέγχθηκε το εάν η έκθεση σε δημοσιεύσεις συναισθηματικού περιεχομένου είχε ως αποτέλεσμα τη δημοσίευση υλικού που ήταν πιο «σύμφωνο» με το είδος της έκθεσής τους, δηλαδή εάν υφίστατο ένα είδος συναισθηματικής εξάπλωσης/ μόλυνσης. Για το πείραμα επελέγησαν άτομα που χρησιμοποιούσαν την αγγλική έκδοση του Facebook.
«Δύο παράλληλα πειράματα διεξήχθησαν για θετικά και αρνητικά συναισθήματα: ένα στο οποίο η έκθεση σε θετικού χαρακτήρα συναισθηματικό υλικό (φίλων) μειωνόταν και ένα στο οποίο μειωνόταν η έκθεση σε αρνητικό συναισθηματικό υλικό στα News Feed. Υπό αυτές τις συνθήκες, όταν ένα άτομο ‘φόρτωνε’ το News Feed του, δημοσιεύσεις οι οποίες περιείχαν συναισθηματικό υλικό σχετικού συναισθηματικού σθένους, κάθε συναισθηματικό post είχε μεταξύ 10 και 90% (ανάλογα του User ID) πιθανότητα να παραλειφθεί από το News Feed για τη συγκεκριμένη θέαση. Σημειώνεται ότι αυτό το υλικό ήταν πάντα διαθέσιμο μέσω της άμεσης θέασης του υλικού ενός φίλου στο wall ή timeline του» αναφέρεται σχετικά, ενώ τονίζεται ότι το παραλειφθέν υλικό μπορεί να είχε εμφανιστεί ή να εμφανιζόταν σε παλαιότερες ή μελλοντικές θεάσεις του News Feed, ενώ δεν υπήρξε επηρεασμός των direct messages.

Έντονες αντιδράσεις για το ψυχολογικό πείραμα στο Facebook

Τα πειράματα έλαβαν χώρα μία εβδομάδα στις αρχές του 2012 (11-18 Ιανουαρίου). Συνολικά αναλύθηκαν πάνω από τρία εκατ. δημοσιεύσεις, οι οποίες περιείχαν 122 εκατ. λέξεις, τέσσερα εκατ. εκ των οποίων ήταν θετικές και 1,8 εκατ. αρνητικές. Τα αποτελέσματα της μελέτης υπέδειξαν την ύπαρξη «συναισθηματικής μόλυνσης», καθώς σε άτομα τα οποία έβλεπαν μειωμένο «θετικό» υλικό στα News Feed τους, στα status updates παρατηρούνταν μεγαλύτερο ποσοστό «αρνητικών» λέξεων και μικρότερο θετικών και, στην αντίστροφη περίπτωση συνέβαινε το αντίθετο.
 «Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι τα συναισθήματα που εκφράζονται από φίλους, μέσω online κοινωνικών δικτύων, επηρεάζουν τις διαθέσεις μας, συνιστώντας, από όσο γνωρίζουμε, τα πρώτα πειραματικά στοιχεία για μεγάλης κλίμακας συναισθηματική εξάπλωση μέσω κοινωνικών δικτύων και υποστηρίζοντας προηγούμενους αμφισβητούμενους ισχυρισμούς ότι τα συναισθήματα εξαπλώνονταν σαν μόλυνση μέσω ενός δικτύου», αναφέρεται. 
Επίσης, τονίζεται ότι παρατηρήθηκε «σύνδρομο στέρησης»: άτομα τα οποία εκτέθηκαν σε λιγότερα συναισθηματικού χαρακτήρα δημοσιεύσεις (κάθε είδους χαρακτήρα) στα News Feed τους ήταν λιγότερο «εκφραστικά» τις επόμενες ημέρες.
Όπως υποστήριξε η εταιρεία, δεν σημειώθηκε άνευ λόγου συλλογή δεδομένων χρηστών. Ωστόσο η κατακραυγή είναι έντονη, καθώς, όπως τονίζεται σε δημοσιεύματα ΜΜΕ, ο τρόπος διεξαγωγής της έρευνας δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με τη «δύναμη» του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου και την ηθική της επιλογής του να πραγματοποιήσει τη μελέτη με αυτόν τον τρόπο. Η Κέιτ Κρόφορντ, ερευνήτρια της Microsoft Research και καθηγήτρια των MIT Center for Civic Media και University of New South Wales η οποία ασχολείται με τη μελέτη του τρόπου χρήσης των τεχνολογιών δικτύωσης και τις πολιτικές, νομικές και φιλοσοφικές επιπτώσεις της, έκανε στο Twitter λόγο για ένα πείραμα – «ματιά» σε ένα «παιχνίδι» το οποίο παίζεται σε όλη τη βιομηχανία, το οποίο αποτελεί σύμπτωμα μίας ευρύτερης κλίμακας αποτυχία να εξεταστούν τα θέματα της ηθικής, της ισχύος και της συγκατάθεσης σε πλατφόρμες.
Όπως έγραψε στο Twitter ο Λόρεν  Γουάινσταϊν, συνιδρυτή του PFIR – People For Internet Responsibility, του NNSquad – Network Neutrality Squad και του PRIVACY Forum, «το Facebook κάνει μυστικά πειράματα σε χρήστες για να τους κάνει λυπημένους. Τι μπορεί να πάει στραβά;» ενώ παράλληλα διερωτήθηκε εάν το Facebook «σκότωσε» κάποιον με το πείραμα αυτό: «σε αυτή την  κλίμακα και με ανθρώπους εκεί έξω που βρίσκονται σε κατάθλιψη, είναι πιθανό». Παράλληλα, ο βρετανός βουλευτής Τζιμ Σέρινταν, μέλος αρμόδιας επιτροπής της βουλής του Ηνωμένου Βασιλείου, ζήτησε έρευνα πάνω στο ζήτημα. Όπως ανέφερε στον Guardian, «προβληματίζομαι σχετικά με τη δυνατότητα του Facebook και άλλων να χειραγωγούν τις σκέψεις ανθρώπων σε τομείς όπως η πολιτική και αλλού. Εάν ασκείται έλεγχος σκέψης με αυτόν τον τρόπο πρέπει να υπάρχει προστασία, ή τουλάχιστον γνώση περί αυτού». Παράλληλα, ο Κλέι Τζόνσον, συνιδρυτής της Blue State Digital, της εταιρείας που ανέπτυξε και διαχειρίστηκε την online καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα το 2008, ήταν εξαιρετικά δηκτικός σε μία σειρά από tweets του, χαρακτηρίζοντας «τρομακτικό» το πείραμα «μετάδοσης θυμού» του Facebook, ειδικά στον απόηχο των αποκαλύψεων της υπόθεσης Σνόουντεν.
Παρόλα αυτά, δεν λείπουν και απόψεις όπως της Κάθριν Σλετζ Μουρ, καθηγήτριας ψυχολογίας στο Elmhurst College, η οποία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ανέφερε ότι «βάσει αυτών που κάνει συνέχεια το Facebook με το News Feed του και βάσει αυτών στα οποία συμφωνήσαμε εγγραφόμενοι στο Facebook, αυτή η μελέτη δεν είναι κάτι ασυνήθιστο…τα αποτελέσματα δεν δημιουργούν πολλούς προβληματισμούς ούτε εκπλήσσουν».
Σε γενικές γραμμές ωστόσο, οι αντιδράσεις στο Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά έντονες, με πολλούς να κάνουν λόγο για έναν «Μεγάλο Αδελφό» ο οποίος αποδεικνύει ότι μπορεί να «χειραγωγεί τις μάζες» των χρηστών του, ή να θέτουν ζήτημα συγκατάθεσης από πλευράς των χρηστών που συμμετείχαν στην έρευνα. Από πλευράς του ο πρώτος συντάκτης της έρευνας, Άνταμ Κρέιμερ, έγραψε σε δημοσίευσή του στο κοινωνικό δίκτυο ήταν πως ο λόγος της έρευνας ήταν το ενδιαφέρον σχετικά με τις συναισθηματικές επιπτώσεις της χρήσης του Facebook στους χρήστες. «Νιώσαμε ότι ήταν σημαντικό να διερευνήσουμε τον κοινό προβληματισμό ότι το να βλέπει κανείς φίλους να δημοσιεύουν θετικού χαρακτήρα υλικό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων ή αίσθησης αποκλεισμού».
«Ο στόχος όλων μας των ερευνών στο Facebook είναι να μάθουμε πώς να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Έχοντας σχεδιάσει το πείραμα ο ίδιος, μπορώ να σας πω ότι ο στόχος μας δεν ήταν να ποτέ να αναστατώσουμε οποιονδήποτε. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι έχουν προβληματισμούς, και οι συνεργάτες μου και εγώ λυπόμαστε για τον τρόπο που περιγράφηκε η έρευνα στο paper και τον προβληματισμό που προκάλεσε. Εκ των υστέρων, τα ερευνητικά οφέλη του paper ίσως να μην δικαιολογούν όλη αυτή την ανησυχία».

naftemporiki


***   Αθλητική  ενημέρωση  :
***  ΣΤΗ ΦΑΣΗ  ΤΩΝ  16  ΣΕ   ΝΟΚ-ΑΟΥΤ  ΑΓΩΝΕΣ  :
1.- ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΧΙΛΗ    1-1 , (1-1) .- Στα  πέν.  3-2 .- {Σάββατο 28/06/2014 , ώρα  19.0 }
2.-ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ  2-1   {Σάββατο 28/06/2014 , ώρα 23.00 } .-
3.-ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ 2-0 {Κυριακή 29/06/2014  ώρα 19.00 } .-
4.-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ –ΕΛΛΑΔΑ κ.α. και παράταση  1-1 .- Στα  πεν.  5-3   (Κυρ. 29/06/2014 ώρα 23.00 )
5.-   ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΕΛΒΕΤΙΑ  κ.α. 0-0 .-  0-1  παράταση .  { Δευτέρα 30/06/2014, ώρα 23.00 }
6.-     ΓΑΛΛΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ   2-0     {  Δευτέρα 30/06//2014 ,ώρα 19.00}

7.- ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ  κ.α. 0-0 .- παρατ  2-1  {Τρίτη 01/07/2014 , ώρα 19.00 }

8.-  ΒΕΛΓΙΟ –Η.ΠΑ.  κ.α. 0-0 ,   2-1  παράταση    {Τρίτη 01/07/2014 , ώρα 23.00 } .-

 Στα  προημιτελικά  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014 Φάση  των  8   :

 Παρασκευή 04  Ιουλίου  2014  ώρα  19.00

1.- ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ  0-1 , (0-1).- ^ 

Τα  γκολ : 13΄ Χούμελς  ,
Διαιτητές :N. Pitana  , Η. Maidana  ,
J. Belatti , ....Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή).
Βοηθοί: Ερνάν Μαϊδάνα, Χουάν Πάμπλο Μπελάτι (Αργεντινή).

Κάρτες  : Κετίρα  , Σβαϊνστάιγκερ ,
 ~ Ο αγώνας, θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 74.738 θεατών «Maracana» του Ρίο Ντε Ζανέϊρο, με διαιτητή τον Αργεντινό, Νέστορ Πιτάνα. 26 βαθμοί Κελσίου θερμοκρασία, 86% υγρασία στο Ρίο.  Πρόκειται για ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης, καθώς τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι «τρικολόρ», έχουν δώσει σπουδαία δείγματα γραφής μέχρι τώρα.
* Στις 25 φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο αντίπαλοι, η Γαλλία μετρά 11 νίκες, η Γερμανία εννέα, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.
Συνθέσεις :  Οι ενδεκάδες του αγώνα:
Γαλλία: Γιορίς - Ντεμπισί, Βαράν, Σακχό (Κοσιελνί), Εβρά - Καμπάιγ (Ρεμί), Ματουιντί - Βαλμπουενά (Ζιρούντ), Πογκμπά, Γκριζμάν - Μπενζεμά.
Γερμανία: Νόιερ - Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες - Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα - Μίλερ, Κρόος (Κράμερ), Οζίλ (Γκέτσε) - Κλόζε (Σίρλε ) .-

Video από  τον  αγώνα :

~* Γαλία-Γερμανία  1ο  γκολ  Ημίχρ  0-1 04-07-2014 Μουντιάλ : http://youtu.be/AbevhNyRY14 ,

~*  Γαλλία-Γερμανία  προημιτελικά μουντιάλ  4/7/2014 : http://youtu.be/Zzgdau-mqHE ,
~*  Ο Μίροσλαβ Κλόζε πραγματοποιεί την 22η του εμφάνιση σε αγώνα Μουντιάλ και γίνεται ο δεύτερος Γερμανός με τις περισσότερες συμμετοχές μετά τον Λόταρ Ματέους (25), ξεπερνώντας τον Ούβε Ζέελερ (22) .-      Είναι επίσης  τρίτος σε συμμετοχές συνολικά μετά τον Ματέους και τον Ιταλό Πάολο Μαλντίνι (23).-
1.- ~* Η   ΓΕΡΜΑΝΙΑ  στα  ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ του  Μουντιάλ αντιμετωπίζει  Βραζιλία .-

Παρασκευή  04 Ιουλίου  2014 ώρα  23.00
 ΕΛΛΑΔΑ


2.-  ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ     2-1 ,(1-0) .- ^

Τα γκολ :  7΄  Τ. Σίλβα , 69΄Νταβίντ Λουίζ , 79΄ πεν.  Ροντρίνγκες ,
Διαιτητές  :Carlos Velasco   , Roberto AlonsoJuan Yuste , Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντες και Χουάν Γιούστε.
Κάρτες  :Γιέπες , Τ. Σίλβα , Τζούλιο Σέζαρ , Ροντρίγκες ,
~ Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.342 θεατών «Castelao arena» της πόλης Φορταλέζα, με διαιτητή τον Ισπανό, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.
* Στις 25 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, η Βραζιλία μετρά 15 νίκες, η Κολομβία δύο και οκτώ αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12.Ζούλιο Σέζαρ, 2.Ντάνιελ Αλβες, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίς, 6.Μαρσέλο, 5.Φερναντίνιο, 16. Ραμίρες, 11.Όσκαρ, 7.Χουλκ, 9.Φρεντ, 10.Νεϊμάρ.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1. Νταβίντ Οσπίνα, 2. Κρίστιαν Ζαπάτα, 3. Μάριο Γέπες, 6. Κάρλος Σάντσες, 7. Πάμπλο Αρμέρο, 8. Άμπελ Αγκιλάρ, 9. Τεόφιλο Γκουτιέρες, 10. Τζέιμς Ροντρίγκες, 11. Χουάν Κουαδράδο, 18. Χουάν Ζουνίγκα, 21. Τζάκσον Μαρτίνες.
 Οι συνθέσεις  :Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο ( Ερνάνες) , Όσκαρ, Νεϊμάρ (  Ενρίνκε ), Χουλκ, (Ραμίρες)  Φρεντ.
Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Σάντσες, Ρομέρο, Γκουτιέρες (Μπάκας), Ροντρίγκες, Κουαδράδο (Γκουϊντέρο) , Γκουαρίν , Ιμπάρμπο (Ράμος), Ζουνίνγκα.
VIDEO :

~** Βραζιλία-Κολομβία  1ο  γκολ  1-0  4/7/2014 προημιτελικά  μουντιάλ : http://youtu.be/Sng2xb8mK4I  ,

~* Βραζιλία-Κολομβία  4-7-2014  Μουντιάλ  : http://youtu.be/fl7TTaY5ZG0 ,
~* Βραζιλία-Κολομβία  2-1   2ο  γκολ  4/7/2014  μουντιάλ : http://youtu.be/Z_aApZStASY
, ** Βραζιλία-Κολομβία  2-1  γκολ πεν   4/7/2014  μουντιάλ : http://youtu.be/tcYrGw2iJTM  ,
2.- ~ Η  ΒΡΑΖΙΛΙΑ  στα  Προημιτελικά  του  Μουντιάλ αντιμετωπίζει  Γερμανία  .-

Σάββατο  05  Ιουλίου  2014  ., ώρα 19.00 .-
Live  (19:00) Αργεντινή - Βέλγιο και Ολλανδία  - Κόστα Ρίκα (23:00)
3.-  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ –ΒΕΛΓΙΟ 1-0 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ: 8΄ Ιγκουαϊν ,
Διαιτητές :Νίκολα Ριτσόλι ,
Κάρτες:  Αλντερβάϊρλεντ , Μπίλια ,
*  Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «National stadium», της Μπραζίλια, με διαιτητή, τον Ιταλό, Νίκολα Ριτσόλι.
~ Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ντεμικέλις, Μπασάντα, Σαμπαλέτα, Μασεράνο, Μπίλια, Ντι Μαρία (Πέρες), Μέσι, Λαβέτσι (Παλάσιο), Ιγουαΐν(Γκάκο)
Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρούιν, Αζάρ(Τσαντλί), Μιραλάς(Μέρτενς), Οριζί(Λουκάκου)
VIDEO :

~** Αργεντινή-Βέλγιο  8΄ γκολ Ιγκουαϊν 1-0  5/7/2014 μουντιάλ προημιτελικά : http://youtu.be/JVNCKFreW_c ,

~**Αργεντινή-Βέλγιο  5-7-2014  μουντιάλ : http://youtu.be/GqIuKPyIHhw ,
3.-  Η  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ στα  ημιτελικά του  μουντιάλ ...αντιμετωπίζει ...

Σάββατο  05  Ιουλίου  2014  , 'ώρα  23.00 

4.- ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΚΟΣΤΑ  ΡΙΚΑ κ.α.0-0,(0-0).-
παράταση:0-0 , πέναλτι 4-3 .-
Τα  γκολ :
Διαιτητές :Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ράβσχαν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν, με βοηθούς τους Αμπντουχαμιντούλο Ρασούλοβ (Ουζμπεκιστάν) και Μπακχαντίρ Κοχκάροβ (Καζακστάν).Κάρτες:
* Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova arena» της πόλης Σαλβαντόρ, με διαιτητή τον Ουζμπέκο, Ραβσάν Ιρμάτοφ.
Οι ενδεκάδες:
Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Μάρτινς-Ίντι, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Κάουτ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ντιπέι (Λένς ), Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Γκαμπόα (Μύριε), Ντίας, Μπόρχες, Τεχέντα (Κουπέρο), Ρουίς, Μπολάνος, Κάμπελ(Ουρένα).
~  Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο αντίπαλοι, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς φαν Γκάαλ): 1. Γιάσπερ Σίλεσεν, 7. Ντάριλ Γιάνμαατ, 2. Ρον Φλάαρ, 3. Στεφάν ντε Φράι, 5. Ντάλεϊ Μπλιντ, 4. Μπρούνο Ιντι, 8. Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, 9. Ρόμπιν Φαν Πέρσι, 10. Γουέσλι Σνάιντερ, 11. Αριεν Ρόμπεν, 15. Ντιρκ Κάιτ.
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κρίστιαν Γκαμπόα, 4. Μάικλ Ουμάνια, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 2. Τζόνι Ακόστα, 15. Ζούνιορ Ντίας, 7. Κρίστιαν Μπολάνιος, 17. Γιέλτσιν Τεχέδα , 5. Σέλσο Μπόρχες, 10. Μπράιαν Ρουίς, 9. Τζόελ Κάμπελ.
VIDEO :
~** Ολλανδία-Κόστα  Ρίκα 5-7-2014  Μουντιάλ : http://youtu.be/rlmXZa8lO44 ,

~* Η  ΟΛΛΑΝΔΙΑ  στα Ημιτελικά αντιμετωπίζει  την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ .-

*   Σύνολον  τερμάτων 1ης αγωνιστικής  49  γκόλ .-
*  Σύνολον τερμάτων 2ης  αγωνιστικής  45  γκολ .-
~ ΣΥΝΟΛΟ των δύο (2) πρώτων  αγωνιστικών :94 τέρματα .-
~ ΣΥΝΟΛΟΝ τερμάτων  3ης  αγωνιστικής  42  γκολ
ΣΥΝΟΛΟΝ γκολ Φάσης Ομίλων :  136  τέρματα .-
~*  Σύνολον  τερμάτων στην Φάση    των 16  ….:  18  γκολ .-
ΣΥΝΟΛΟΝ :  154  ΤΈΡΜΑΤΑ
Σύνολον  τερμάτων στα  Προημιτελικά  των  8  :  5 γκολ .- 

**  Χάμες   Ροντρίγκενς (Κολομβίας) 1ος  Σκόρερς  στο Μουντιάλ σε 5 αγώνες ..,   με  6  γκολ  .-

~***  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  :
** 1.-   Τρίτη  08  Ιουλίου ώρα  23.00  :  ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 
** 2.-   Τετάρτη  09 Ιουλίου ώρα 23.00ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 .-

~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/30-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσής Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 .-
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014 :

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-

~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Άρωμα Ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014.-
  ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/03-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Ιουλίου  2014 
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/04-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014 .-
~ . http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014  .-

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
 http://www.youtube.com/stamos01 ,        3487     video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1917    video .-  
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1890  video.- 
Σύνολον                                                      7294  βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2574  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    595.–
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   194
http://www.twitter.com/stamos01/

***
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου