Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  29  Μαρτίου  2014  :

***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
***  Τα πήρε όλα επάνω του ο 31χρονος «εισπράκτορας»

  5 προφυλακίσεις και 3 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Της Βίκυς Βετουλάκη Το σύνολο της ευθύνης για τους εκβιασμούς σε καταστηματάρχες, ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο 31χρονος «εισπράκτορας», δηλώνοντας στις Εισαγγελικές και Ανακριτικές Αρχές, ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση που αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Ασφάλεια Αττικής. Παρά ταύτα, μετά τις απολογίες τους, εκτός από τον 31χρονο, προφυλακίσθηκαν με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, άλλοι 4 (συνολικά 5 προφυλακίσεις), ενώ άλλα τρία άτομα αφέθησαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Χθες απολογήθηκε και ο τελευταίος κατηγορούμενος, ένας 35χρονος από την Αθήνα. -

***  "Θέλουμε ένα δήμο με δημοκρατία και αλληλεγγύη"         
    
Στη δημοσιότητα χθες η διακήρυξή της από τον Θ. Μπρεδήμα
Ο επικεφαλής, μέχρι σήμερα, της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, αφού περίμενε τους τελευταίους μήνες να ευδοκιμήσουν διάφορες προτάσεις για τη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Μαΐου και βλέποντας ότι αυτές δεν προχωρούν, αποφάσισε να λύσει ο ίδιος το "γόρδιο δεσμό", δηλώνοντας, χθες, ότι η "Αλλαγή" θα είναι και πάλι παρούσα στην εκλογική μάχη.
Μάλιστα, όπως τόνισε, είχε αποφασίσει η διακήρυξη να δοθεί στη δημοσιότητα στις 23 Μαρτίου, συνδυαζόμενη και με το συμβολισμό της ημέρας, αλλά προσωπικοί λόγοι τον ανάγκασαν να το αναβάλλει για χθες.
Στην αρχή των δηλώσεών του τόνισε ότι "ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους οφείλει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο και να αγκαλιάσει το λαό προσφέροντας αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία, κυρίως στους πιο βαριά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας". Αυτό θα είναι και το βασικό μοτίβο του προγράμματός του. Ένας δήμος, που με όποιες δυνάμεις διαθέτει, θα στηρίξει τους πολίτες που πλήττονται από την κρίση.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στα "έργα και τις ημέρες" της σημερινής Δημοτικής Αρχής τόνισε: "Η Καλαμάτα έχει μπροστά της σημαντικές προκλήσεις και μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Ο απερχόμενος δήμαρχος και η δημοτική αρχή, με περίσσευμα αυταρχικότητας, επί επτά και πλέον χρόνια διοίκησης απέτυχαν να ορίσουν και να σηματοδοτήσουν τη νέα ταυτότητα της πόλης μένοντας σε επιδερμικές παρεμβάσεις και έργα βιτρίνας.
Τη δράση τους χαρακτήρισαν οι αναπλάσεις του 'βλέποντας και κάνοντας' οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στην πόλη της Καλαμάτας σε Θουρία, Άρι, Αρφαρά των χωριών του Ταΰγετου και συνολικά σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η απουσία παρεμβάσεων στον τομέα της καθαριότητας και η συνεργασία με 'επιχειρηματίες' που διώκονται ποινικά, καθώς και οι αυτοσχεδιασμοί στον τομέα της κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση τα 8 χρόνια είναι πολύς καιρός για να γίνουν τόσα λίγα και κυρίως τόσο ασήμαντα για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Καλαμάτας".
  Ο οδικός χάρτης της "Αλλαγής" για το δήμο
Ο κ. Μπρεδήμας παρουσιάζοντας ορισμένες από τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματός του είπε: "Η Καλαμάτα μετατρέπεται σε πόλη προορισμό και μια νέα δημοτική αρχή με όραμα θα πρέπει να ενισχύσει αυτή την προοπτική. Να φροντίσει η πόλη να έχει επάρκεια σε νερό και να μην ζούμε με τον εφιάλτη  κάθε καλοκαίρι να μη γίνει ζημιά στον παλιό αγωγό, να είναι καθαρή και φωτισμένη, να μπορούν να κυκλοφορούν σε αυτή με άνεση πεζοί, ποδήλατα και αυτοκίνητα. Να εξασφαλίσει ικανές υποδομές προκειμένου να μην κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές στην πρώτη νεροποντή. Να μην παρουσιάζει έλλειμμα ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής.
Το σημαντικότερο, θα πρέπει να συνδεθεί λειτουργικά το κέντρο της πόλης με την παραλιακή ζώνη η οποία είναι σήμερα στην κυριολεξία εγκαταλελειμμένη στην τύχη της.
Επιπρόσθετα, επειδή δήμος Καλαμάτας δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης αλλά και οι γειτονιές και τα δεκάδες χωριά, θα πρέπει να εκδηλώνεται το αντίστοιχο ενδιαφέρον και να μη δημιουργείται η αίσθηση της εγκατάλειψης.
  Πεπραγμένα μείζονος μειοψηφίας
Προχωρώντας σ' ένα σύντομο απολογισμό του έργου της παράταξής του την προηγούμενη τετραετία, ανέφερε: "Από τη  θέση της μείζονος αντιπολίτευσης  εργαστήκαμε συστηματικά, στα πλαίσια του θεσμικού  μας ρόλου, με  προτάσεις, κριτική, πρωτοβουλίες. Είπαμε αλήθειες, αποφύγαμε τη δημαγωγία, λειτουργήσαμε υπεύθυνα και βάλαμε πλάτη στα δύσκολα.
Αγωνισθήκαμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε, για την καθιέρωση θεσμών λαϊκής συμμετοχής, όπως η ώρα του δημότη στα δημοτικά συμβούλια και δημοψηφίσματα για τοπικά ζητήματα (π, χ. παρέμβαση στην πλατεία). Διεκδικήσαμε την ανέγερση μνημείου εκτελεσθέντων στην Καλαμάτα από τους Γερμανούς κατακτητές, το 1944, καθώς και την καταβολή Γερμανικών αποζημιώσεων, ο δήμαρχος όμως μας αγνόησε επιδεικτικά".   Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Τσιγγάνοι με 1.100 δόσεις ηρωίνης στην Αγία Τριάδα, περίμεναν αγοραστή          
           
«Φορτωμένος» με περίπου 1.100 δόσεις ηρωίνης βρέθηκε από αστυνομικούς  της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 31χρονος τσιγγάνος, στο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος.
Μετά το ρεπορτάζ του «Θάρρους» την προηγούμενη εβδομάδα, πως σημεία στην Αγία Τριάδα έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, άμεση ήταν η αντίδραση της Δίωξης Ναρκωτικών.
Αρχικά συνέλαβε την προηγουμένη εβδομάδα 2 τοξικομανείς σε συναλλαγή, ενώ προχθές το βράδυ συνέλαβε δύο τσιγγάνους με την ηρωίνη.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 31χρονο στο χώρο στάθμευσης και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν στην τσέπη του σακακιού του 110,2 γραμ. ηρωίνης, ενώ λίγο πιο πέρα, σε ρόλο «τσιλιαδόρου», συνέλαβαν κι έναν 44χρονο.
Χθες και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης από κοινού ναρκωτικών ουσιών και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.
Στο μεταξύ, προχθές πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.
Μετά από προσαγωγές, συνελήφθησαν, μία αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας ημεδαπός για φθορές και ένας αλλοδαπός που διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.  Β.Β.

***  Ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά

   Μια ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης www.saferinternet.gr. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. - 

***  Θετικό κλίμα στη συνάντηση Αναστασόπουλου – Μασσέλου για το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης
            
Σε θετικό κλίμα, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, πραγματοποιήθηκε προχθές η συνάντηση του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κων. Μασσέλου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η   συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Πανεπιστημίου, κατόπιν και της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου, με την οποία αναγνωρίστηκε η κυριότητα και η χρήση του φιλοσοφικού κέντρου στο Δήμο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Μεσσήνης, ο πρύτανης δεσμεύθηκε ότι το Πανεπιστήμιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης του Δικαστηρίου και συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας ώστε να υλοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο οι εκπαιδευτικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει τους  δύο χώρους που έχει επισκευάσει το Πανεπιστήμιο για διδακτική χρήση και οργάνωση προγραμμάτων και εκδηλώσεων,  ενώ το αμφιθέατρο του Φιλοσοφικού Κέντρου θα διαχειρίζεται από το Δήμο.
Γνωστοποίησε δε τον προσανατολισμό της Δημοτικής Αρχής να προβεί στην εκπόνηση μελέτης και στην εξεύρεση αντίστοιχης χρηματοδότησης, προκειμένου  να αποπερατωθεί το κτήριο και να καταστεί λειτουργικό στο σύνολό του.
Ο κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που μπαίνουν επιτέλους τα θεμέλια για την αποπεράτωση του ημιτελούς κτηρίου και τη μετατροπή του σε σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο της Μεσσήνης, αλλά και του Δήμου Μεσσήνης.

*** Πρόταση για την ανάπλαση στα "Ουζάκια"         
   
Ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε χθες αίτηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013 και στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη  και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου», για τη χρηματοδότηση της πράξης «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστοµένους από οδό Ξενοφώντος έως οδό Μακεδονίας». Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.925.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, προέβη στην εκπόνηση αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση του τμήματος της οδού Αριστομένους από το ύψος της οδού Βασιλίσσης Όλγας (η συνέχεια της Ξενοφώντος) μέχρι την οδό Μακεδονίας, στο ύψος του Δημοτικού Πάρκου, δηλαδή για την περιοχή που είναι γνωστή με το όνομα «Ουζάκια».
Σκοπός της μελέτης και του έργου που αυτή περιγράφει είναι η ανάγκη να ενοποιηθούν οι μέχρι σήμερα αναπλασθέντες χώροι κυκλοφορίας και ασφαλούς διακίνησης των πολιτών, της Κεντρικής Πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και του Πάρκου Σιδηροδρόμων, σε συνδυασμό με το έργο ανάπλασης για την κατασκευή μεγάλου πεζοδρομίου στις οδούς Φαρών και Πλάτωνος, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται απρόσκοπτη πρόσβαση των πεζών και των ποδηλάτων προς το λιμάνι και αντίστροφα, αλλά και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών στην αγορά.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται ότι θα μειωθεί και η ανάγκη χρήσης του αυτοκινήτου για την πρόσβαση στο κέντρο, αφού η πεζή μετακίνηση γενικά είναι προτιμότερη από άποψη ασφάλειας, ποιότητας ζωής και εν τέλει ταχύτητας.  Α.Π.

***  «Μελωδίας Μονοπάτια» με ήχους από τη Μεσόγειο και Μικρά Ασία         
           
Σήμερα στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Μελωδίας Μονοπάτια», με ήχους από τη Μεσόγειο και τη Μικρά Ασία. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Ο.Α.Ε.Δ., Αριστομένους 95.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει: στο α΄ μέρος τροπικές συνθέσεις του Νίκου Παλαιολόγου και Ταξιάρχη Γεωργούλη στη δομή της μεσογειακής μουσικής, στο β΄ μέρος τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία, από την Κατερίνα Παλαιολόγου και τον Κώστα Σιάχο.
Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος οι μουσικοί: Καρίπης Βαγγέλης – κρουστά, Ευκλείδου Σοφία – τσέλο, Γεωργούλης Ταξιάρχης – ούτι,  Παλαιολόγου Κατερίνα – τραγούδι, Κλάδης Γιώργος – κρουστά, Σιάχος Κώστας – τραγούδι, Παλαιολόγος Νίκος – ούτι, σάζια
Η εκδήλωση οργανώνεται με σκοπό τη στήριξη της προσπάθειας Καλαματιανών καλλιτεχνών για τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής. Για την εκδήλωση δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, παρουσία του προέδρου της "Φάρις" Ν. Μπασακίδη και καλλιτεχνών.
 
***  Εκδήλωση στη μνήμη του Μιχάλη Τούμπουρου         
           
Στη μνήμη του ιατρού, μουσικού και ερασιτέχνη ηθοποιού Μιχάλη Τούμπουρου θα αποκαλυφθεί αναμνηστική πλάκα, η οποία έχει εντοιχισθεί στο φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
 Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» και αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 30 Μαρτίου και ώρα 20.00. Θα ακολουθήσει εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του Μιχάλη Τούμπουρου.
 
***  Παρεμβάσεις για οργάνωση της στάθμευσης στην Καλαμάτα         
            
Ομόφωνα αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου να εγκρίνει την οριστική ένταξη σε σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για το 2014, μεταξύ άλλων, του έργου «Οργάνωση στάθμευσης επί οδών και βελτίωση λειτουργικότητας υφιστάμενων χώρων στάθμευσης», προϋπολογισμού 87.152 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Στόχοι του έργου, που πρότεινε προς υλοποίηση ο Δήμος Καλαμάτας, είναι: η ενίσχυση της ελκυστικότητας του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου, η βελτίωση της προσπελασιμότητας του δημόσιου κοινόχρηστου χώρου από τον πεζό, η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και κυκλοφοριακής ασφάλειας των πεζών.
Με σκοπό την οργάνωση των θέσεων στάθμευσης επί των οδών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης, και με δεδομένο ότι, αφενός, η συντήρηση προκαλεί προβλήματα και δεν είναι δυνατόν να υλοποιείται τακτικά και, αφετέρου, υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης μέτρων με πιο μόνιμο χαρακτήρα, όπως, για παράδειγμα, προεξοχές πεζοδρομίων, πινακίδες σήμανσης με μεμβράνες anti-graffiti, οριζόντια σήμανση με θερμοπλαστικό υλικό και όχι απλό χρώμα διαγράμμισης, εγκρίθηκε η πρόταση για υλοποίηση των παρακάτω παρεμβάσεων:
Κεντρικός χώρος στάθμευσης (πίσω από τον ΟΤΕ): οριζόντια σήμανση 348 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση.
Νότιος χώρος στάθμευσης: οριζόντια σήμανση 59 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση.
Βόρειος χώρος στάθμευσης: οριζόντια σήμανση 127 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση.
Χώρος στάθμευσης Μεγάρου Χορού: οριζόντια σήμανση 85 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση.
Οδός Ακρίτα: οριζόντια σήμανση 370 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση, προεξοχές πεζοδρομίων (12 γωνίες πεζοδρομίων).
Οδός Ναυαρίνου: οριζόντια σήμανση 82 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση.
Ελεγχόμενη στάθμευση: οριζόντια σήμανση 180 θέσεων, κατακόρυφη σήμανση (αναφέρεται στις οδούς Υπαπαντής, Σταδίου, 23ης Μαρτίου, Νέδοντος και Αριστομένους).
Θέσεις μοτοσυκλετών: οριζόντια σήμανση 760 θέσεων (και στάμπες ΜΟΤΟ), κατακόρυφη σήμανση 28 χώρων στάθμευσης μοτοσυκλετών συνολικού μήκους 765 μέτρων (αναφέρεται στο Κέντρο και στην Παραλία).
Ο συνολικός αριθμός των θέσεων στάθμευσης που θα σημανθούν, ανέρχεται σε 2.011.
Επισημαίνεται ότι για την κατασκευή των προεξοχών πεζοδρομίων θα γίνουν εργασίες αποξήλωσης, εκσκαφής, κρασπέδωσης, κατασκευής υπόβασης, διάστρωσης με σκυρόδεμα και πλακόστρωσης. 
 
***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
***~** ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΠΑΟ  84-62   28/3/2014 : http://youtu.be/ppxd7KkX8wQ ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  - ΒΕΡΟΙΑ     0-0 , ( 0-0 ) .-^
Τα  γκολ :  -
Διαιτητές :Διαιτητής ο Θάνος, βοηθοί οι Χαρίσης και Πασχάλης .-
Κάρτες : Καμαρά  , Κούσας ,  .-
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Γοδόι, Τζούνιορ(Σφακιανάκης), Μαρτίνες, Γκάλο, Μπακάκης (Πόϊ ) , Ανέν, Μπικέι, Μπόγιοβιτς (Μπουντιμίρ) , .-
Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Καλί, Πόι, Σφακιανάκης, Μπούντιμιρ και Παπουτσογιαννόπουλος.-
ΒΕΡΟΙΑ (Ρ. Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Μπαργκάν (Κομόλοφ), Σιόντης, Τραπ (Παυλίδης), Βεργώνης, Γκονσάλβες(Μάνος), Μπεν, Βέρτζος, Γεωργιάδης, Σισοκό, Ζεζίνιο.-
Στον πάγκο για τη Βέροια: Λόπεζ, Τζημογιάννης, Κομόλοφ, Ντόγος, Μεληκιώτης, Παυλίδης και Μάνος.-
Βίντεο  από αγώνα :
~ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΒΕΡΟΙΑ  0-0 29/3/2014 : http://youtu.be/cH-3f-RGuuk ,
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ  Τρίπολης  3-0 , (3-0) .- ^
Τα  γκολ :  6΄ Γιάννου ,  29΄ Αραβίδης  , 42΄ Ντούνης ,
Διαιτητές : Σ. Μάνταλος ,Α.  Θανασακούδης , Ν.  Φαντόπουλος ,
Κάρτες :Παντίδης,  Γκοϊάν ,Μουνάφο ,
~ Ανέστης, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος(Ζαχαράκης) , Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Παντίδος, Κολοβός(Λάσνικ), Αραβίδης, Ντούνης και Γιάννου(Καπάνταης) είναι οι έντεκα του Νίκου Αναστόπουλου που ξεκινάνε το ματς...
~ Μπαντής, Παπαχρήστος, Κοντοές (Λούι), Ζησόπουλος,Γκοϊάν, Σέτι (Μπαράλες), Ουσέρο, Μουνάφο, Καράσκο, Ντελγκάδο και Βάλντο(Ντε  Μπλάσης)  είναι οι έντεκα που ξεκινάνε το παιχνίδι για τον Αστέρα .
Βίντεο  από  αγώνα :
 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  1ο  γκολ  1-0  29/3/2014: http://youtu.be/KK_Ft9QzqW8 ,
  ~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ 2ο  γκολ 2-0  29/3/2014 : http://youtu.be/au7BAms8hwI ,
  ~ Πανιώνιος-Τρίπολη 3ο γκολ ημιχρ 3-0  29/3/2014 : http://youtu.be/v5DBn1E6s34  ,
 

~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αθηνών -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  0-0  , (0-0).- ^
Τα  γκολ :  -
Διαιτητές : Γ.Δασκαλόπουλος , Μ. Καρσιώτης , Λ. Δημητριάδης ,
Κάρτες :Δ. Παπαδόπουλος ,  Κουτρουμπής , Μέντες , Αμπέϊντ , Ζέκα , Ταυλαρίδης , Σίλντενφελντ ,
~ Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος (Ναπολεόνι), Δημούτσος, Ουμπίντες, Γκαρσία (Φάμπιο), Καραμάνος, Μπρίτο (Μπάλλας),
~ Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (Μεντί Αμπέιντ ), Μπεργκ, Ζέκα, Ατζαγκούν(Καρέλης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (Λαγός),
* Στον πάγκο για τον Ατρόμητο: Μπάρκας, Φωτάκης, Μπάλλας, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Φάμπιο, Γεωργίου ,
* Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Αμπέντ, Χουχούμης, Λαγός, Καρέλης, Ρισβάνης ,
~ Βίντεο  από  αγώνα  :
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟ  ημίχρονο  0-0  29/3/2014 : http://youtu.be/r_m0oM0GcY0 ,
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΠΑΟ  0-0  φάσεις  γκολ  29/3/2014 : http://youtu.be/fXtDwA61Y1E  ,

Το πρόγραμμα  (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχουν ως εξής:
Σάββατο 29 Μαρτίου

 ~  Παναιτωλικός-Βέροια  0-0 .- ^
 ~  Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0 .- ^
19:30 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός

Κυριακή 30 Μαρτίου
15:00 ΠΑΟΚ - Καλλονή
17:15 Εργοτέλης - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 Λεβαδειακός - ΟΦΗ
17:15 Πανθρακικός - Απόλλων Σμύρνης
19:30 Ολυμπιακός - Αρης

Δευτέρα 31 Μαρτίου
19:30 Ξάνθη - Πλατανιάς

*** Γ΄ Εθνική  6ος  όμιλος  23η  αγωνιστική :
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΑΧΑΪΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ -ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ -ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  Αχαΐας -ΕΝΩΣΗ  ΕΡΜΙΩΝΙΔΑΣ
Α.Ε.ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ -ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ  Σαγέικων -ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ -Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
ΠΑΟ Βάρδας -ΑΡΗΣ  Αιτωλικού

***   Η καρδιά του βόλεϊ χτυπά σήμερα και αύριο στην Πύλο (φωτογραφίες)         
      
  
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (4 μ.μ.) και Πανναξιακός-Ηρακλής (7.15 μ.μ.) για μια θέση στον μεγάλο αυριανό τελικό
Η Καλαμάτα παρέδωσε τη σκυτάλη στην Πύλο και μετά το επιτυχημένο final 4 βόλεϊ κυπέλλου βόλεϊ των ανδρών σειρά παίρνουν οι γυναίκες. Στο Κλειστό Γυμναστήριο της πανέμορφης κωμόπολης της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας χτυπάει σήμερα και αύριο η καρδιά της ελληνικής πετοσφαίρισης, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία στους φίλους αθλήματος και του αθλητισμού να παρακολουθήσουν από κοντά υψηλό θέαμα στο φιλέ και το παρκέ, αλλά και την Πύλο και την ευρύτερη περιοχή να προβληθεί στο πανελλήνιο μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Η δράση θ’ αρχίσει με το φημισμένο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 4 μ.μ., ενώ στις 7.15 μ.μ. θα ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ Πανναξιακού και Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Οι νικήτριες ομάδες θα αναμετρηθούν αύριο στις 7.30 μ.μ. στον μεγάλο τελικό, διεκδικώντας το τρόπαιο του θεσμού για το 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, αγωνίζεται η Καλαματιανή, Ράνια Γκούζου που έχει αναδειχθεί από τον Ακρίτα και τα προηγούμενα χρόνια είχε συνδέσει τ’ όνομά της με την ομάδα της ΑΕΚ.
 ~* Η συνέντευξη Τύπου
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία μίλησαν διαδοχικά εκπρόσωποι των διοργανωτών, οι αρχηγοί και οι προπονητές:
Δημήτρης Καφαντάρης (Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος): Οι καλύτεροι αγώνες final 4…
«Σας καλωσορίσουμε στην Πύλο, στον ιστορικό Δήμο Πύλου Νέστωρος, όπου για πρώτη φορά διεξάγεται στην περιοχή μας μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ. Η πόλη υποδέχεται με ενθουσιασμό αυτό το μεγάλο γεγονός κι όλοι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε χαρούμενοι που έφτασε η ώρα των αγώνων. Ευχαριστώ την ΕΟΠΕ που επέλεξε να μας δώσει τη χαρά να φιλοξενήσουμε αυτό το σπουδαίο θεσμό, τους τοπικούς φορείς, τον ΝΟ Πύλου και τον ΑΟ Τσικλητήρα, καθώς και τους επαγγελματίες που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να έχουμε ετοιμάσει αγώνες υψηλού επιπέδου με φόντο το Ιόνιο, στην περιοχή όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τέλος απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που στήριξαν αυτή τη διοργάνωση, όπως και η Δημόσια Τηλεόραση που είναι κοντά σε κάθε μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στόχος είναι να διοργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες Final 4. Εύχομαι στις ομάδες καλούς αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος».
 ~  Κώστας Βλάσσης (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ, πρόεδρος ΕΣΠΕΠ): Ώθηση στο βόλεϊ της περιοχής
«Εκπροσωπώντας την ΕΟΠΕ θέλω να εκφράσω τη χαρά μας που βρισκόμαστε σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Ήταν μια επιλογή της Ομοσπονδίας να κάνει επίκεντρο το Μάρτιο τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο με τις δυο διοργανώσεις Final 4 σε άνδρες και γυναίκες. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, τον ΝΟΠ και τον ΑΟ Τσικλητήρα για την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα. Οι αγώνες θα είναι υψηλού επιπέδου και θα δώσουν ώθηση στο βόλεϊ της περιοχής και ευχόμαστε όλοι να μείνουν ικανοποιημένοι».
 ~ Γιώργος Αρβανίτης (Γενικός Γραμματέας ΝΟ Πύλου): «Ενθουσιασμένοι που η διοργάνωση διεξάγεται στον τόπο μας»
«Εκπροσωπώντας τον Ν.Ο. Πύλου, πρέπει να σας πω ότι έχουμε δημιουργήσει τμήματα υποδομής δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια της περιοχής να αγαπήσουν το βόλεϊ κι όλοι είναι ενθουσιασμένοι που η διοργάνωση διεξάγεται στον τόπο μας. Ευχαριστώ τις ομάδες για την παρουσία τους κι εύχομαι να μας προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα.
Από κει και πέρα πρέπει να ευχαριστήσω και μια σειρά ανθρώπων και επιχειρήσεων για τη βοήθεια που μας προσέφεραν.
Την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, το Δήμο Πύλου Νέστορος και προσωπικά το Δήμαρχο κ. Καφαντάρη για την συμπαράσταση, το αστυνομικό τμήμα, την οργανωτική επιτροπή των αγώνων, τον σύλλογο μου ΝΟ Πύλου, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων τουριστικής ανάπτυξης Πύλου, τα ξενοδοχεία Καραλής, Galaxy, Νηλέας, Αντζελίνα, Ζόε, τα Αδέλφια, τα εστιατόρια Γρηγόρης, Εν Πλω, Κούκος, La Piazza, Ποσειδωνία, Τέσσερις Εποχές που μας έχουν προσφέρει σημαντική βοήθεια.
Επίσης το Κέντρο Υγείας Πύλου και τους γιατρούς Νίκο Γιουρτούμα, Κώστα Διπλάρη, Παναγιώτη Βλαχογιάννη, τα ινστιτούτα ομορφιάς Αιμιλία Παπαγεωργίου-Τζένη Χρονοπούλου, τη λογίστριά μας Αφροδίτη Ηλιακίδη και τον Λυκειάρχη Πύλου Στέφανο Νικολόπουλου.
Είμαστε ερασιτέχνες, αναλάβαμε μια πολύ σημαντική διοργάνωση και με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα».
  * Οι δηλώσεις των αρχηγών 
Το κοινό στοιχείο των δηλώσεων των αρχηγών των τεσσάρων φιναλίστ του Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών, ήταν η μαγεία του φυσικού τοπίου της περιοχής κι η χαρά της παρουσίας τους στην Πύλο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των αρχηγών:
 ~ Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός): «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους ανθρώπους της Πύλου για τη φιλοξενία. Το Final 4 είναι μια γιορτή κι ελπίζω πως όλες οι ομάδες θα προσφέρουμε ωραίο θέαμα και θα παιχτεί όμορφο βόλεϊ. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάρουμε το 4ο σερί κύπελλο, καθώς είναι πολύ όμορφο να γράψουμε ιστορία για τον σύλλογο μας».
   ~ Ζένια Τσίμα (Παναθηναϊκός): «Είμαστε πολύ χαρούμενες που φιλοξενείται εδώ το Final 4. Ελπίζω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Στόχος μας: να κάνουμε όλες μας αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ούτως ώστε να δει ο κόσμος πόσο ωραίο άθλημα είναι το βόλεϊ. Οι ομάδες που πέρασαν αξίζουν να βρίσκονται εγώ και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος».
 ~ Ελένη Φάρκωνα (Πανναξιακός): «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και θα ήθελα να πω στους ανθρώπους της Πύλου ότι ζούνε πραγματικά σε έναν πολύ όμορφο τόπο. Εύχομαι να είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση κι ο κόσμος να ευχαριστηθεί το βόλεϊ. Οι πόλεις της περιφέρειας πάντα στηρίζουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μέσα λοιπόν στα πλαίσια του fair play εύχομαι να γίνουν όμορφα και καλά παιχνίδια. Αφιερώνω το Final 4 και την πορεία της ομάδας μου στη Νάξο και σε όλους τους Ναξιώτες που μας στηρίζουν».
 ~ Εύη Κυριακίδου (Ηρακλής): «Τόσο εγώ, όσο και η Ζένια με την Στέλλα βρισκόμαστε στην Πύλο για δεύτερη φορά αφού έχουμε φιλοξενηθεί με την Εθνική ομάδα κι όπως και τότε έτσι και τώρα ο κόσμος της Πύλου μας είχε δώσει τα πάντα απλόχερα. Νομίζω ότι θα είναι μια όμορφη διοργάνωση. Είναι μια ευκαιρία να διαφημιστεί η περιοχή, αλλά και το άθλημα μας. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες αλλά στη δική μου ακόμη περισσότερο».
 ~* Οι δηλώσεις των προπονητών
Γιάννης Νικολάκης (προπονητής Ολυμπιακού): «Ξεκινώντας θέλω να ευχαριστήσω το Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές της περιοχής για το ότι αποφάσισαν να αναλάβουν τη διοργάνωση του Final 4. Σαφέστατα είναι πολύ καλό για το άθλημά μας να βγει εκτός πρωτεύουσας και μεγάλων πόλεων ώστε να διαδοθεί παντού. Μακάρι το γήπεδο να ήταν μεγαλύτερο ώστε να δουν και άλλοι τα παιχνίδια. Ωστόσο πρέπει να συγχαρώ τη δημόσια τηλεόραση για τη μετάδοση καθώς θα μπει σε κάθε σπίτι η διοργάνωση. Επίσης να δώσω τα συγχαρητήρια μου σε όλες τις ομάδες που προκρίθηκαν στο Final 4 του Κυπέλλου.
Στο θεσμό του Κυπέλλου, πολλά εξαρτώνται κι από την κλήρωση. Εμείς βρισκόμαστε σ’ αυτό το Final 4 έχοντας διανύσει μια δύσκολη πορεία και όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε για 4η σερί χρονιά στο Κύπελλο.
Η λογική λέει πως από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει την ΑΕΚ και τα Βριλήσσια χρίζεται φαβορί. Ο Ολυμπιακός υπερέχει σε εμπειρία και είναι και ένα κλικ πάνω από τις άλλες ομάδες, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο.
Πρέπει όμως να είμαστε σεμνοί και σοβαροί, να δείξουμε σεβασμό στον Παναθηναϊκό γιατί αυτό είναι πρώτο το παιχνίδι κι αυτό έχουμε στο μυαλό μας.
Σε όλα τα Final 4 υπάρχουν εκπλήξεις όμως είμαστε προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να μη διαψευστούμε.
Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια να παιχτεί ποιοτικό βόλεϊ και την Κυριακή η δική μου ομάδα να πάρει το Κύπελλο».
 ~ Γιώργος Ρούσης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Πύλο και τους τοπικούς φορείς για τη φιλοξενία τους. Είχαμε έρθει εδώ πριν από κάποια χρόνια με την Εθνική ομάδα για κάποια φιλικά και είμαι διπλά ευχαριστημένος που επιστρέφω. Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου να γίνουν καλοί αγώνες και να διαφημιστεί το γυναικείο βόλεϊ. Θα ήθελα το γήπεδο να ήταν μεγαλύτερης χωρητικότητας προκειμένου να μπορέσει περισσότερος κόσμος να παρακολουθήσει τα παιχνίδια, ωστόσο στα υπέρ είναι η προβολή των αγώνων από τη Δημόσια Τηλεόραση.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, που επιστρέφουμε σε ένα Final 4 Κυπέλλου σε συνδυασμό με την είσοδό μας στα πλέι οφ μας που κάνουν επιτυχημένη τη φετινή σεζόν. Θέλουμε να γίνουν θεαματικοί αγώνες και φυσικά να κερδίσει ο καλύτερος. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ και αν το αξίζουμε να πάρουμε το Κύπελλο»!
 ~  Ζόραν Κόβαζιτς (προπονητής Πανναξιακού): «Ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά μου τους διοργανωτές για τη φιλοξενία. Χαίρομαι που θα συμμετέχουμε σε αυτή τη διοργάνωση που είναι διαφήμιση του γυναικείου βόλεϊ. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ και βλέπω όλο αυτό το θαύμα της φύσης μπροστά μου. Όσον αφορά στην ομάδα μου είμαστε ευχαριστημένοι και τυχεροί που φτάσαμε σε αυτό το τουρνουά. Η Νάξος συμμετέχει πρώτη φορά σε Final 4. Είναι μεγάλη στήριξη των ανθρώπων του νησιού και καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολύ καλές συνθήκες δουλειάς στην ομάδα. Ο κόπος αυτός απέδωσε. Εκτός από τα καλά παιχνίδια που παίξαμε στο πρωτάθλημα, είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε στο Κύπελλο. Κάθε νίκη θα είναι μεγάλη επιτυχία. Θέλουμε να παίξουμε καλό βόλεϊ για να κάνουμε τους ανθρώπους της Νάξου υπερήφανους».
 ~ Βαλεντίν Μίλεφ (προπονητής Ηρακλή): «Για άλλη μια φορά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την επιλογή του μέρους που θα γίνει το Final 4. Ελπίζω ότι όλες οι ομάδες θα προσφέρουν πολύ καλό θέαμα και καλά παιχνίδια. Εδώ μπορεί να μην αγωνίζονται οι 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά αυτό είναι που κάνει ξεχωριστό το θεσμό του Κυπέλλου, καθώς δίνει την ευκαιρία και σε άλλες ομάδες να διακριθούν.
Η δική μας ομάδα είχε πολύ δύσκολη εβδομάδα. Υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί βασικών παικτριών σε σχολικούς αγώνες. Οι ερχόμενες 24 ώρες είναι κρίσιμες για το πώς θα αγωνιστούμε, όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο πώς να κάνουμε την ομάδα να λειτουργήσει σωστά και να παίξει καλό βόλεϊ».
 ~ Το πρόγραμμα
Σήμερα
Ημιτελικοί
4 μ.μ.: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
7.15 μ.μ.: Παναξιακός-Ηρακλής
Αύριο, 7.30 μ.μ.
Τελικός
-Οι αγώνες θα καλυφθούν ζωντανά από την Δημόσια Τηλεόραση.
 ~** Οι 12άδες των ομάδων
* ΠANNAΞΙΑΚΟΣ
Ελένη Φάρκωνα, Μαριάννα Τρίβουνιτς, Ξένια Κακουράτου, Κριστίνα Τσέσλαρ, Μίλιτσα Ράντοβιτς, Άννα Καρπουζά, Στέλλα Λαγουδάκη, Δώρα Γκολφινοπούλου, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Κυριακή Βασιλάκη, Ιωάννα Μαυρομμάτη.
 * ΗΡΑΚΛΗΣ
Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Χαρά Βέλλιου, Εύη Κυριακίδου, Αξάρη, Σιμόνα Κομνίνο, Όλγα Στράντζαλη, Νατάσα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Αλτίνη, Ειρήνη Παπαστεφάνου, Παναγιώτα Δαμιανίδου, Μαριαλένα Αρτακιάνου, Άννα Δάρδα.
 * ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κατερίνα Γιώτα, Σοφία Κοσμά, Κάταλιν Κις, Μικαέλα Μονζόνι, Στέλλα Χριστοδούλου, Ράντι Τένεβα, Αρέτα Κονόμη, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Αρετή Τέζα, Τζίνα Λαμπρούση, Ειρήνη Κοκινάκη, Πωλίνα Μπίλια.
 * ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ευγενία Τσίμα, Ανθή Βασιλαντωνάκη, Ευαγγελία  Μερτέκη, Εμιλία Μιλοβάνοβιτς, Αγγελική Καββαδία, Ράνια Γκούζου, Ειρήνη Κελεσίδου, Αποστολία Νούσια, Φωτεινή Μπίσκου, Μαρία Αποστολάκη, Αθηνά Αντούβα, Γεωργία Τσατσούρη.
 ~*  Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
5 ΤΙΤΛΟΙ: Παναθηναϊκός (2005, 2006, 2008, 2009, 2010)
4 ΤΙΤΛΟΙ: Βριλήσσια (1999, 2000, 2003, 2004)
3 ΤΙΤΛΟΙ: Ολυμπιακός (2011, 2012, 2013)
1 ΤΙΤΛΟΣ: ΖΑΟΝ (2002), Πανελλήνιος (2001)
 ~ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
4 ΤΙΤΛΟΙ: Δημήτρης Μπαχράμης (Βριλήσσια: 1999, 2000 - Παναθηναϊκός: 2005, 2006)
3 ΤΙΤΛΟΙ: Τάκης Φλώρος (Παναθηναϊκός: 2008, 2009, 2010)
2 ΤΙΤΛΟΙ: Γιάννης Νικολάκης (Πανελλήνιος: 2001, Ολυμπιακός: 2011), Τέλης Σωτήρχος (Ολυμπιακός: 2012, 2013)
1 ΤΙΤΛΟΣ: Γιώργος Σαμαράς (ΖΑΟΝ: 2002), Μάκης Ξαγοράρης (Βριλήσσια: 2003), Σούλης Τουρσούγκας (Βριλήσσια: 2004)
 ~ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ
8 ΤΙΤΛΟΙ: Ντουμιτρέσκου
7 ΤΙΤΛΟΙ: Γκαραγκούνη Μ.
5 ΤΙΤΛΟΙ: Μυλωνά, Χατζηνικολάου
4 ΤΙΤΛΟΙ: Γκαραγκούνη Ν., Κουτουξίδου, Μεμετζή, Μουρζάκου, Παπαγεωργίου, Σαπαρέφσκα, Τζανακάκη
3 ΤΙΤΛΟΙ: Γιακουμή, Καβαθά, Ντάιμου, Τέζα, Τένεβα, Φραγκιαδάκη
2 ΤΙΤΛΟΙ: Γκάνια, Καρπουζά, Κοσμά, Κρέσσου, Λιχολιέτοβα, Μετβέτεβα, Μητσέλου, Μπουζουνιεράκη, Σάκκουλα, Σιμάνκοβα, Τομάσεβιτς, Φεντότοβα, Χατζηνίκου, Χούντα, Χριστοδούλου Στ.
1 ΤΙΤΛΟΣ: Αγγελάκη, Ανσάλντι, Ανταμς, Βορονίνα, Γιαλένιου, Γκίμπσον, Δηλαβέρη, Θεοδώρου, Θεοχάρη, Ιλίνα, Ιορδανίδου, Καλλιγέρη, Καρακώστα, Κόλεβα, Κοκκινάκη, Κονόμι, Κυριακίδου, Κωνσταντίνου, Λισένκο, Λόζανσιτς, Λούκοβιτς, Μαγγίνα, Μάρκου, Μάσσου, Μόλναρ, Μουρατίδη, Μουστάκη, Μπίλλια, Μπλάμη, Μπούντιμιρ, Νικολακοπούλου, Νικολαΐδου, Νικούλη, Νοσέκοβα, Ογκνιένοβιτς, Ουζούνοβα, Πανουτσοπούλου, Παπάζογλου, Ράλλη, Ρίμπας, Σαββίδου, Σαμοντάχοβα, Σίμανιτς, Σκλαβένα, Τότσκο, Τρατς, Τσιαρτσιάνη, Φερνάντεζ, Χαντάβα, Χριστοδούλου Ελ.
Στον κυριακάτικο τελικό (19:30, Δ.Τ.) οι «ερυθρόλευκες» του Γιάννη Νικολάκη θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια της αναμέτρησης που έπεται, ανάμεσα στον Πανναξιακό και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Αποτελάσματα  σήμερα Σάββατο  29/03/2014 :
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός  3-0  σετ .-
Τα σετ: 25-20, 25-19, 25-23
Ολυμπιακός
(Νικολάκης): Γιώτα 10 (7/10 επ., 3 μπλοκ), Κοσμά 1 (1/14 επ., 76% υπ. – 53% άριστεςι), Κις 21 (17/37 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ), Μονζόνι 8 (7/14 επ., 1 μπλοκ), Χριστοδούλου 7 (2/7 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ), Τένεβα 12 (10/30 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 43% υπ. – 26% άριστες), Κονόμι – λ (78% υπ. – 72% άριστες) / Κωνσταντίνου, Τέζα 1 (1 άσο).
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 5 (3/11 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Βασιλαντωνάκη 11 (9/26 επ., 2 άσοι), Καββαδία 10 (2/9 επ., 8 μπλοκ), Μερτέκη 6 (3/21 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ, 56% υπ. – 44% άριστες), Τσίμα 11 (9/27 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 48% υπ. – 30% άριστες), Μιλοβάνοβιτς, Κελεσίδου –λ (38% υπ. – 33% άριστες) / Νούσια, Τσατσούρη.

Πανναξιακός - Ηρακλής 3-0 σετ

Λίγες ώρες αργότερα, ο Πανναξιακός εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τη παρουσία του στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, καθώς επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 σετ του Ηρακλή, στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ-φορ που φιλοξενείται στην Πύλο.
Η ομάδα των Κυκλάδων θα προσπαθήσει πλέον να ανατρέψει τα προγνωστικά απέναντι στον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό και να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στον τελικό, που θα διεξαχθεί αύριο στις 19:30.
Τα σετ: 25-12, 25-18, 25-20
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Κόβαζιτς): Τρίβουνιτς 7 (4/10 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 75% υπ. – 33% άριστες), Κωνσταντινίδου 7 (6/8 επ., 1 άσο), Τσέσλιαρ 5 (3/3 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ράντοβιτς 14 (13/34 επ., 1 άσο, 44% υπ. – 39% άριστες), Καρπουζά 10 (8/16 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ) Εμμανουηλίδου 9 (4/8 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Κακουράτου –λ (43% υπ. – 43% άριστες)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μίλεφ): Κωνσταντινίδου Λ. 3 (1/3 επ., 2 άσοι), Βέλλιου 8 (7/23 επ., 1 άσο, 46% υπ. – 32% άριστες), Κυριακίδου 7 (3/11 επ., 4 μπλοκ), Κομνίνο 1 (1 άσο), Στράντζαλη 13 (12/27 επ., 1 άσο, 40% υπ. – 35% άριστες), Αλτίνη 7 (6/23 επ., 1 άσο), Αρτακιανού –λ (78% υπ. – 33% άριστες) / Δάρδα, Καλαϊτζίδου, Παπαστεφάνου, Δαμιανίδου.

*** Βαρύ το κλίμα στη Μαύρη Θύελλα για το θάνατο του πατέρα του Αλέξανδρου Καραχάλιου          
           
Στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση στην Αμαλιάδα
 Στην τελική ευθεία κινείται πλέον η προετοιμασία της ομάδας της Καλαμάτας, που έχει επικεντρωθεί στην αναμέτρηση της Αμαλιάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα /Πανόπουλο, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της Ερμιονίδας.
Ο Μίλτος Γκόφας δούλεψε αρκετά χθες πάνω στο κομμάτι της τακτικής και ολοκλήρωσε την προπόνηση με δίτερμα στο μισό γήπεδο. Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Καντούτση και Πούτση, ενώ εξαιρετικά δύσκολη φαντάζει πλέον και η συμμετοχή του Οντβόνγκ, αφού και χθες συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό στον αστράγαλο.
Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζε και ο Αλέξανδρος Καραχάλιος, που λίγο πριν την έναρξή της, ενημερώθηκε από ανθρώπους του οικογενειακού του περιβάλλοντος για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Ο πολυσύνθετος μεσοεπιθετικός της Καλαμάτας έχασε χθες τον πατέρα του από ανακοπή καρδιάς και αναχώρησε αμέσως για την πρωτεύουσα. Η διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές, μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον Καραχάλιο για το χαμό του πατέρα του.

***  Α΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο  ποδόσφαιρο :
(26η αγωνιστική Σάββατο  29/03/2014 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  0-1 , (0-0).-
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   1-0  , (0-0) .-
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  1-0  , (0-0) .-
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ    , (0-0) .- 
 Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Κυριακή 30/03/2014 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ

*** Για  την Β΄ κατηγορία  τοπικού  ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο 29-3-2014 ,24η  αγωνιστική :
Α.Σ.Μάνεση -Ηρακλής Καλαμάτας  1-2 .- ^
Α.Ε.Κυπαρισσίας /Ηρακλής - Αστέρας  Βαλύρας  1-1 .- ^
Α.Σ.Αρις - Α.Ε.Αβίας  2-4 .-
Δόξα  Καλαμάτας  -Νέος  Άρις   0-2 .- ^
Παπαφλέσσας  Άμφειας -Αστέρας Μικρομάνης   0-0 .- ^

*** ΠΡΟ-ΠΑΙΔΙΚΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο  29/03/2014 :
Α.Ο.Διαβολιτσίου -Αστέρας  Αρφαρών  3-0 .- ^
Α.Ο. Μυλτιάδης -Ακρίτας Κορώνης  2-8 .- ^
Τέλος  Άγρας - Α.Ο. Μεθώνης 3-4 .- ^
Θησέας Καλαμάτας -ΠΣ. Η Καλαμάτα  10-1 .- ^
Πάμισος -Πράσινα  Πουλιά  0-0 .- ^
Αίαντας  Καλαμάτας - Α.Ο.Σπερχογίας  8-7 .-^
Α.Ο.Πατίστας -Ηρακλής Καλαμάτας  4-2 .- ^

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3193   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1683   video .-  
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1692  video.-                                                                                                                        
Σύνολον                                                     6568   βίντεο    

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2495    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    523. 

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :

 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/01-2013.html  , Το  αγιάζι  Της  ενημέρωσης  01  Μαρτίου  2014 .-                                                                           ~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/1-2-2014.html , Άρωμα αθλητικής  ενημέρωσης Σ/Κ 1 , 2 Μαρτίου 2014 .-                                                                         
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/02-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2014    .-
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/03-2014.html , Το αγιαζι της ενημέρωσης Καθαραδευτέρα  03  Μαρτίου  2014  .-                                                                                                                                   
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html  , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ  ΕΚΔΛΗΛΩΣΕΙΣ   Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/04-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  04  Μαρτίου  2014 .-
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Μαρτίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Μαρτίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/07-2014.html  , Ενημέρωση την Παρασκευή 07- Μαρτίου – 2014 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/07-03-2014.html , Όμορφα  και  ωραία νέα  και  παλιά   Παρασκευή  07-03-2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/01-2014.html , Επιλογές   Παρασκευή  07  Μαρτίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/08-2014.html , Ενημέρωση του Σαββάτου 08 Μαρτίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/8-9-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σ/Κ 8 και 9 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/10-2014.html , Άρωμα  Δευτέρας  στην ενημέρωση  10 Μαρτίου  2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/11-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης  την  Τρίτη  11  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/12-2014.html , Άρωμα Μεσσηνιακής ενημέρωσης Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 .-
~   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 ,.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/03/14-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 14 Μαρτίου 2014  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-2014.html , Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 15 Μαρτίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/15-16-2014.html , Αθλητικό Σάββατο -Κύριακο 15 και 16 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/16-2014.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  16  Μαρτίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/03/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  17 Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/18-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 18  Μαρτίου  2014.-
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html ,ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ    γράφοντας  και  αντιγράφοντας , Δευτέρα 17/03/2014 .- 
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/03/19-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 19 Μαρτίου 2014 .-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/03/20-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 .-
~http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/03/21-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/03/22-2014.html , Ενημέρωση  Σαββάτου   22  Μαρτίου  2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/03/23-2014.html  , Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης ενημέρωση 23 Μαρτίου 2014  
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/03/24-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/03/25-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 25 Μαρτίου 2014  .-
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/03/26-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  : Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~
Κάστρο Πηδήματος Αρφαρών 2014
***  ΧΘΕΣ  Βίντεο  από Δ΄ Χαιρετισμούς στον Άγιο Δημήτρη  στην Καστρο-πολιτεία  του ΜΥΣΤΡΑ παρουσία  Μητροπολίτου  Σπάρτης  και  Γεωργίου Πάφου  Κύπρου .. :
~** ΜΥΣΤΡΑ  Αγ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δ΄ Χαιρετισμοί  28/3/2014 : http://youtu.be/ysWZIyRHKS0 ,
~**  Δ΄ Χαιρετισμοί  Αγ.  Δημήτριος Μυστρά 28/3/2014 : http://youtu.be/Nkyxt_WNUmc ,
 ~**  Μυστράς  Δ΄ Χαιρετισμοί  28/3/2014 : http://youtu.be/EieLBr1LDqc ,
~**  Ταΰγετος  Καλαμάτα-Σπάρτη  28/3/2014 : http://youtu.be/WxldMkkZPYk ,
~**  ΜΥΣΤΡΑΣ   28/3/2014 : http://youtu.be/pb9NO880yso ,
~** KALAMATA-SPARTH   Διαδρομή 28/3/2014 : http://youtu.be/6GRaFcrUW-E ,
~** Μυστράς  Σπάρτη  διαδρομή  28/3/2014 : http://youtu.be/17Sb3F-olTc ,
Δ΄ Χαιρετισμοί  στην Παναγία  μας  στον  Ι.Ν.Αγίου   Δημητρίου στην καστροπολιτεία  του  ΜΥΣΤΡΑ  Λακωνίας  : http://youtu.be/Gj4RsiprzUM
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου