Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013 Ενημέρωση

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  Τετάρτη  25  Δεκεμβρίου  2013 Ενημέρωση   : Τα Χριστούγεννα (σύνθετη λέξη της δημοτικής Χριστός + γέννα) δηλώνουν την ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ' επέκταση το σύνολο των εορτών από της Γεννήσεως μέχρι των Θεοφανίων ("Γιορτές των Χριστουγέννων"). Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου.
* Χριστιανισμός ονομάζεται το θρησκευτικό σύστημα πίστης το οποίο αναγνωρίζει ως ιδρυτή και κεντρικό πρόσωπο του συνόλου της διδασκαλίας του, τον Ιησού Χριστό, όπως παρουσιάζεται στα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Αυτό σημαίνει, πως πέρα από κάθε άλλη έννοια που περιλαμβάνει η θρησκεία αυτή, οι οπαδοί του Χριστιανισμού εστιάζουν την προσοχή τους και έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού
* Ο Ιησούς (8-2 π.Χ.29-36), είναι το πρόσωπο του οποίου η διδασκαλία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας.
To όνομα "Ιησούς" είναι η μεταγραφή, που εμφανίζεται σε διάφορες γλώσσες και βασίζεται στην ελληνική λέξη "Ἰησοῦς" (Iesous)[1] προερχόμενη από την εβραϊκή λέξη "ישוע" (Yeshua). Οι ακόλουθοι του Ιησού τον προσδιόρισαν ως τον αναμενόμενο «Μεσσία» (Εβρ. μασιάχ), που σημαίνει «χρισμένος». Πίστευαν πως ήταν ο σωτήρας, ο εκλεκτός απεσταλμένος του Θεού που θα ελευθέρωνε το έθνος του Ισραήλ από τους εχθρούς του και θα αποτελούσε ευλογία για όλα τα έθνη. Το όνομα «Ιησούς» (Εβρ. יהושוע‎, Γεχοσούαχ) σημαίνει «η Σωτηρία του Γιαχβέ» ενώ από τον ελληνικό «Χριστός», που αποτελεί απόδοση του εβραϊκού όρου Μεσσίας, προέκυψε η ελληνική ονομασία «Χριστιανός» από την ελληνική λέξη "Χρίσμα" (Πράξεις 11:26, Κείμενο).[2] { Από   Βικιπαίδεια } .-
*
ΜΙΑ    ΚΑΛΗΜΕΡΑ    ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ    ΚΑΙ   .....ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΑΠ΄ ΑΚΡΗ  Σ ΄ΑΚΡΗ !
ΜΕ  ΥΓΕΙΑ , ΕΛΠΙΔΑ ,  ΕΥΗΜΕΡΙΑ ,  ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗ , ΑΓΑΠΗ , ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :


*** Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα φετινά Χριστούγεννα (βίντεο)         
  
Αγαπητά μου Παιδιά,
Σε μία εποχή κρίσης και δοκιμασίας, όπου η ανθρώπινη προσωπικότητα αμαυρώνεται και αλλοιώνεται...
Σε μία εποχή απογοήτευσης και απομόνωσης, όπου ο άνθρωπος ταλαιπωρείται και αμφισβητείται…
Σε μία εποχή αγώνα για επιβίωση και συμβίωση, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις κλονίζονται και δοκιμάζονται,
οι εορτές της Γεννήσεως του Χριστού και της Θείας Επιφανείας δεν πρέπει και πάλι να περάσουν απαρατήρητες, χωρίς να δώσουν και πάλι στον άνθρωπο το μήνυμα, ότι «ετέχθη Ημίν σήμερον Σωτήρ».
Οι εορτές έχουν να δώσουν το μήνυμα της ελπίδας, ότι ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί μία νέα νοηματοδότηση της ανθρώπινης ζωής και μία νέα προσέγγιση της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου, όχι μέσα από μία διαδικασία υιοθέτησης ενός υποκριτικού καθωσπρεπισμού ή μιας εθιμοτυπικής εκδήλωσης της αγάπης, αλλά με την έκφραση και τη φανέρωση της αγάπης ως κένωσης, μετοχής και έμπρακτης πρόσληψης του άλλου, γι’ αυτό και απαιτούν οι εορτές μία διαδικασία αυταπάρνησης και όχι μέσα από μία έκφραση ηθικής συμπεριφοράς ή απλώς ιδεολογικής κατοχύρωσης.
Οι εορτές της Θείας Γέννησης και Επιφανείας, ως το κεφάλαιο της σωτηρίας του ανθρώπου, παρουσιάζουν το γεγονός αυτό ως έναν άλλον τρόπο ύπαρξης, όπου ο καταναλωτισμός και ο ατομικός ευδαιμονισμός δεν έχουν θέση, και η ατομοκεντρική και χρησιμοθηρική κατοχύρωση της ζωής είναι ξένη προς αυτή τη ζωή του Θεανθρώπου Χριστού.
Η σωτηρία, όπως μας την παρουσιάζουν οι εορτές των ημερών, σημαίνει αυτοπροσφορά με όλες τις δυνατότητές μας στον άλλον, για την επιβίωσή του, γεγονός που προϋποθέτει ότι τον αποδεχόμαστε, ενώ του αναγνωρίζει να επιβιώνει με έναν τρόπον ανάλογο και αντίστοιχο με τον αγαπητικό τρόπο με τον οποίον φανερώθηκε και προσφέρθηκε ο Θεάνθρωπος Χριστός προς σωτηρία όλων των ανθρώπων.
Μόνο μέσα από μία διαδικασία συμμετοχής στην εορτή των Χριστουγέννων και της Θείας Επιφανείας θα μπορούσαμε και εμείς να συμβάλλουμε υπαρξιακά στην εμπειρική βίωση του νοήματος της εορτής για την ανθρώπινη ζωή και κοινωνία.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ
ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2014
Με Πατρικές ευχές και ευλογίες,
Ο Μητροπολίτης
+Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Video: 

   

1 σχόλιο:

  1. Ενεργούμε πάντα με την Αλήθεια για να μη ντροπιάσουμε τον εαυτό μας !
    Βλέπουμε πάντα το ΕΙΝΑΙ (ΕΙΜΑΙ) και αποφεύγουμε το ΦΑΙΝΟΜΑΙ (Παρουσιάζομαι) .!
    Αγαπάμε για να μας αγαπούν ! Αποφεύγουμε να κάνουμε εχθρούς αν δεν μπορούμε να κάνουμε φίλους .!
    Πάντα μέσα μας πρέπει να μας διακατέχει ... Αλήθεια στην Σκέψη , Αλήθεια στα Λόγια , Αλήθεια στα Έργα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή