Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Το   αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  21  Ιουνίου  2013 :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Προς δικοματική κυβέρνηση  Ν.Δ.  - ΠΑΣΟΚ ..:
Αποφεύφθει  πρός το παρόν η προσφυγή  στης εκλογές τέλη  Ιουλίου με αρχές  Αυγούστου .- Σε  συμφωνία  Ν.Δ.  -ΠΑΣΟΚ  γιά συνέχιση της  διακυβέρνησης της χώρας .- Την αποχώρηση από την κυβέρνηση διαφαίνεται από Φήτη Κουβέλη  της ΔΗΜΑΡ .- \
Ακολουθούν σχετικά  βίντεο  από χθεσινοβραδυνές δηλώσεις  αρχηγών κομμάτης  της τρικομματικής διακυβέρνησης μετά  από την τρίτη συνάντησή τους :
*** Δηλώσεις Φώτη  Κουβέλη   20 06 2013: http://youtu.be/iD7d4hHeklo ,

*** Δηλώσεις  Ε  Βενιζέλου    20 06 2013: http://youtu.be/-Esut39LeLE

*** Διάγγελμα Α Κ  Σαμαρά  21 06 2013: http://youtu.be/AQTt5yWoaiQ


*** Έτοιμο να λειτουργήσει το αιολικό πάρκο στην Πύλο
            Σε λειτουργία ετοιμάζεται να τεθεί σε λίγες ημέρες, στη θέση «Άγιος Νικόλαος» του Δήμου Πύλου – Νέστορος, το πρώτο αιολικό πάρκο της Μεσσηνίας με 8 ανεμογεννήτριες, αντί των 18 αρχικώς προβλεπόμενων, δυναμικότητας 6,8 MW.
Το πάρκο είναι της εταιρείας «Ενεργειακή Πύλου – Μεθώνης Α.Ε.» και, σύμφωνα με όσα αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος, θα γίνει ανάκληση αποφάσεων των Δ.Σ. Μεθώνης και Πύλου του 2006 και του 2007, αντίστοιχα, αλλά και θα κατατεθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας δήλωση παραίτησης από την αίτηση ακύρωσης που είχε κατατεθεί το 2009 και την αίτηση αναστολής του τέως Δήμου Πύλου το 2009.
 Στο Δημοτικό Συμβούλιο
Εισηγούμενος το θέμα ο αντιδήμαρχος Παν. Καρβέλας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ τέθηκε σε ισχύ μετά την έκδοση των αδειών του έργου και, συνεπώς, δεν εφαρμόζεται επ’ αυτού.
Το έργο στο σύνολό του κρίθηκε ad hoc από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το 2004 που, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής έλαβε θετική απόφαση, άρα έχει εξετασθεί πλήρως η συμβατότητα του έργου με τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής.
Η περιοχή εγκατάστασης του αιολικού πάρκου δε βρίσκεται σε NATURA 2000 και επιπλέον η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου εξετάζει αναλυτικά τη μη ύπαρξη επιπτώσεων του έργου στη γειτνιάζουσα περιοχή NATURA 2000, στον περιορισμένο αριθμό ατόμων αγρίων πτηνών και στο καταφύγιο θηραμάτων.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης ανέφερε: «Σύμφωνα με τα παραπάνω ευρισκόμαστε προ τετελεσμένου γεγονότος και ο Δήμος διαφαίνεται ότι έχει συμφέρον από την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου, χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στους δημότες, στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στον πολιτισμό.
Από την εν λόγω εγκατάσταση θα προκύψουν οφέλη για το Δήμο και τους δημότες».
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, δεδομένου ότι η σύμβουλος Σοφία Αποστολοπούλου τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών ενέργειας αλλά από το κράτος και καταψήφισε.
 Το 3% στο Δήμο Πύλου - Νέστορος
Όπως είπε στο «Θ» ο κ. Καρβέλας, πρόκειται για ένα θέμα που χρόνιζε, καθώς η σχετική επένδυση είχε κριθεί αρνητικά από το Δ.Σ. Μεθώνης και το Δ.Σ. Πύλου.
Η τοποθεσία εγκατάστασης βρίσκεται στα όρια των πρώην Δήμων Πύλου και Μεθώνης και, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος δικαιούται το 3% του ετήσιου τζίρου, ενώ στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης η εταιρεία μπορεί να αναλάβει δράσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.     Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Πορεία προς σύντομη ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης της Βέργας
            Την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας συναντήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος με το γενικό γραμματέα, αρμόδιο για πολεοδομικά θέματα, Σωκράτη Αλεξιάδη, καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό, Σταύρο Καλαφάτη.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, όσον αφορά στην πολεοδομική μελέτη της Παραλίας Βέργας, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ ελέγχουν τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας και εκείνη για την οριοθέτηση των ρεμάτων. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα θετικών εξελίξεων πολύ σύντομα.
Για την πολεοδομική μελέτη Μικρής Μαντίνειας, απομένει μόνο γραφειοκρατική διαδικασία μέχρι την έγκρισή της, δεδομένου ότι συντελέσθηκε αποφασιστικό βήμα με την πρόσφατη έγκριση της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη του ζητήματος, «ύστερα από αγώνες και προσπάθειες πολλών ετών», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.  Α.Π.

***  Διαφοροποίηση Νίκα στην παρέμβαση Λαμπρόπουλου για το Ριζόμυλος-Καλαμάτα
Αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
 Διαφοροποίηση του δημάρχου Παν. Νίκα από την παρέμβαση του βουλευτή Ι. Λαμπρόπουλου
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Σε μείζον πολιτικό θέμα τείνει να εξελιχθεί ο δρόμος Καλαμάτας- Ριζόμυλου. Μετά την προχθεσινή παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ι. Λαμπρόπουλου, ο οποίος κατόπιν συνάντησής του με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Στ. Καλογιάννη ζήτησε να κατασκευαστεί ο δρόμος κατά μήκος του υπάρχοντος και όχι από την παραλιακή περιοχή, με βάση την υπάρχουσα μελέτη και τις τροποποιήσεις που έγιναν δεκτές, χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας εξέφρασε τελείως διαφορετική άποψη.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, εντός των ημερών αναμένεται η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το δρόμο Καλαμάτας – Ριζομύλου. «Θα αποτελέσει ευλογία ο δρόμος αυτός για τη δυτική περιοχή της Καλαμάτας, από τη Διασπορά μέχρι τον Πάμισο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε, δε, ότι το αναπτυξιακό αυτό έργο θα αποτελέσει βασική υποδομή, όχι μόνο για το δυτικό τμήμα της Καλαμάτας, αλλά και για όλο το τουριστικό τόξο του μυχού του Μεσσηνιακού Κόλπου, καθώς θα ενοποιεί και θα διευκολύνει την πρόσβαση στις μονάδες φιλοξενίας επισκεπτών, με οφέλη για την ανάπτυξη – ενδεικτικά – του συνεδριακού τουρισμού.
Για τη διαφοροποίησή του από τις απόψεις του Ι. Λαμπρόπουλου σημείωσε ότι σέβεται τις θέσεις των βουλευτών του νομού, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. «Ανάπτυξη στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, χωρίς το συγκεκριμένο δρόμο, δεν πρόκειται να υπάρξει», επισήμανε χαρακτηριστικά.
Σημειώνουμε ότι η πρόταση του κ. Λαμπρόπουλου είναι η εξής: Ο δρόμος να ξεκινήσει από το Ασπρόχωμα, να συναντάει τον άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας, να εφάπτεται του αεροδρομίου, να φθάνει στη Μεσσήνη και το Ριζόμυλο, με τον τρόπο της μελέτης - κατασκευής.
Η λύση αυτή επιλέγεται, γιατί, σύμφωνα με τη μελέτη, το κόστος της χάραξης θα κοστίσει από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, οι απαλλοτριώσεις θα κοστίσουν, σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου, πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν από τα κρατικά ταμεία που δεν τα έχουν, ενώ οι απαλλοτριώσεις από τον πάνω δρόμο θα είναι ελάχιστες.
Οι αντιδράσεις από θιγόμενους από την παραλιακή είναι μεγάλες και θα προκαλέσουν πιθανότατα πλήθος ενστάσεων στο Συμβούλιο Επικρατείας, με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος και το έργο να μη γίνει μέχρι το τέλος του 2015.
Η παραλιακή χάραξη πιθανότατα θα προκαλέσει ζημιά σε ιδιοκτησίες και ίσως αποτρέψει περαιτέρω επιχειρηματική και όχι μόνον αξιοποίηση του πανέμορφου και πολλά υποσχόμενου τμήματος από τη Δυτική Καλαμάτα μέχρι τη Βελίκα. Έστω και να βρεθεί δυνατότητα χρηματοδότησης της παραλιακής, για τους ειδικούς θα είναι ακατόρθωτο να τελειώσει και, μάλιστα, μέχρι το 2015.
Το μειωμένο κόστος κατασκευής και απαλλοτριώσεων από την πάνω χάραξη θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση κατασκευής και απαλλοτριώσεων του υπόλοιπου τμήματος από το Ριζόμυλο μέχρι τη Μεθώνη, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει.
Από την πάνω χάραξη, θα υπάρξει συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Αεροδρόμιο χωρίς να χρειάζονται κάθετοι που θα οδηγούν από το αεροδρόμιο και τη Μεσσήνη προς την παραλιακή χάραξη. Δεν απομονώνεται η Μεσσήνη και η ευρύτερη περιοχή.

*** Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών: Ελεύθερος ο επιχειρηματίας από την Καλαμάτα
 Στον ανακριτή Αθηνών απολογήθηκε χθες ο επιχειρηματίας ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στην Καλαμάτα κατηγορούμενος για συμμετοχή σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από το εξωτερικό στην Ελλάδα.
Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής διαμονής του.
Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ένας 46χρονος άντρας που έχει συλληφθεί ως εγκέφαλος και κρατείται στις φυλακές είναι αυτός που, επίσης, έχει κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της άγριας δολοφονίας στην Καλαμάτα του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα το Φεβρουάριο του 2011.
Οι υποθέσεις, τόσο των ναρκωτικών όσο και της δολοφονίας, είχαν προκύψει μετά από αξιοποίηση υλικού από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών. Βάσει αυτών εκδόθηκαν δύο εντάλματα για τις υποθέσεις ναρκωτικών κατά των δύο Καλαματιανών.
Η πρώτη σύλληψη έγινε πριν από περίπου 20 ημέρες στην Καλαμάτα. Ο συλληφθείς κατηγορείται για αγορά ναρκωτικών ουσιών και μετά την απολογία του στον ανακριτή Αθηνών αφέθηκε ελεύθερος.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Καλαμάτα τον επιχειρηματία και χθες, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, απολογήθηκε στον ανακριτή στην Αθήνα, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Β.Β.

*** Σαμαράς: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία για το καλό του ελληνικού λαού
           «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία για το καλό του ελληνικού λαού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του προς τον ελληνικό λαό μετά τη διάσταση που σημειώθηκε στη σύσκεψη των αρχηγών και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη: Έγιναν τον τελευταίο χρόνο πολλά και τίποτε δεν θυμίζει το σημείο που είμαστε πέρυσι. Αυτό που προέχει είναι να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητο στοιχείο. Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε διαφωνία για ΕΡΤ. Έκανα προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα στην κυβέρνηση και να βρεθεί λύση. Υπήρξε χθες συμφωνία να αποκατασταθεί η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσλαμβάνονταν όλοι οι απαραίτητοι για να εκπέμψει πλήρες πρόγραμμα. Έμενε να προσδιορίσουμε πόσοι θα ήταν.
Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς: «Δέχθηκα σήμερα ο αριθμός αυτός να φθάσει στις 2.000 και μέσα στις επόμενες 10 μέρες να ψηφιστεί το νομικό πλαίσιο. Δέχθηκα ακόμη να ορίσουν ακόμη και τον αρμόδιο υφυπουργό για τη νέα δημόσια τηλεόραση και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με διαφάνεια και αξιοκρατία και να έχουν επιπλέον μόρια οι προερχόμενοι από την ΕΡΤ». Ωστόσο, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, «ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε σήμερα έξω από το πλαίσιο με το οποίο χθες συμφώνησε και ζήτησε να γίνει η αναδιοργάνωση εν λειτουργία, να επιστρέψουμε στο παρελθόν».
 Το μαύρο από τις συχνότητες θα φύγει αλλά στο αμαρτωλό παρελθόν δεν θα επιστρέψουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι η ΕΡΤ έχει κλείσει. «Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν τη λύση αυτή. Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα -και θαρραλέα - αποδέχθηκαν τη λύση αυτή» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Μήνυμα σταθερότητας και ευθύνης έστειλε, προς κάθε κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Το μήνυμα απευθύνθηκε και προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προς τους οποίους απηύθυνε και το ερώτημα αν οι εκλογές, πιθανόν διπλές, θα βοήσουν την υπόθεσή τους. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές και τόνισε ότι δεν τις θέλει ούτε ο ελληνικός λαός. Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν έκανε ποτέ τρύπες στο νερό και δεν θα κάνει ούτε τώρα. Επίσης τόνισε ότι δεν δέχεται συνεργασία αλά καρτ. Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει τετραετή θητεία, χωρίς εκπλήξεις μεταξύ των εταίρων και μικροκομματικές συμπεριφορές, τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης και λειτουργίας μιας τρικομματικής κυβέρνησης και κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στην προσπάθεια.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε αναφέρει ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος στο ζήτημα της ΕΡΤ. Για τη ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε, είναι ζήτημα δημοκρατίας η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με παρόντες τους εργαζόμενους και να γίνει η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της εν λειτουργία. Ο κ. Κουβέλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επέκρινε την κυβέρνηση, ότι η παραμονή του «μαύρου» και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων ήταν συγκεκριμένη επιλογή. «Δεν έχουμε εμείς την ευθύνη» συμπλήρωσε. «Για μας δεν είναι τυπικό ζήτημα, αλλά αφορά στην ουσία. Το "μαύρο" είναι συγκεκριμένη επιλογή όπως και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων», ανέφερε στις δηλώσεις του και υπογράμμισε πως για τη ΔΗΜΑΡ «είναι πρόβλημα Δημοκρατίας». Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν έχει ευθύνη για την αδυναμία συμφωνίας και πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο ότι παρά την απόφαση του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες , το «μαύρο» παραμένει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος θα έπρεπε να γίνει δεκτή από τον κ. Σαμαρά, γεγονός που δεν θα έβλαπτε την ουσία του ζητήματος , δηλαδή, όπως είπε, να εξορθολογισθεί και να αναδιοργανωθεί ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.
Σημείωνεται ότι τη σύγκληση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ έχει συγκαλέσει για την Παρασκευή ο Φ. Κουβέλης. 
Απαιτούνται καθαρές λύσεις και ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας πως η «τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της αποτυχίας της πολιτικής της». «Ήρθε η ώρα το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή του μνημονίου να γίνει πραγματικότητα» σημείωνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «δεν μπορεί για δέκατη μέρα να καταπατάται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας».
Αντιπερισπασμό ενόψει νέου μνημονίου, θεωρεί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις αποψινές ραγδαίες εξελίξεις. πηγή: ΑΜΠΕ

***  Σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων
ρτώνται σήμερα στα Λύκεια οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο θα είναι προσβάσιμες και μέσω διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ-Β΄ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία - πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία. Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α' θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουλίου.  Επίσης, σήμερα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση   www.minedu.gov.gr  ,   αναρτώνται τα πρότυπα των Μηχανογραφικών Δελτίων των ΓΕΛ / ΕΠΑΛ-Β' και των ΕΠΑΛ-Α', ώστε οι υποψήφιοι να προετοιμάζονται για την ηλεκτρονική υποβολή.  Έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όσοι υποψήφιοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ δεν απέκτησαν προσωπικό κωδικό ασφάλειας  (password)   ή δε χαρακτηρίστηκαν ως υποψήφιοι ειδικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας,   ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉ  ΔΙΕΎΘΥΣΗ . http://exams.minedu.gov.grόλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο και σε αποκλειστική προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

***  Γεωργιανοί πρωταθλητές του τζούντο καταδικάσθηκαν για κλοπή σε σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα
Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Αθλητές του τζούντο οι δύο Γεωργιανοί, με τον έναν, μάλιστα, να έχει κατακτήσει πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, οι οποίοι χθες κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενοι για κλοπές καλλυντικών από σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας και διάρρηξη δύο διαμερισμάτων.
Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κλοπές στα διαμερίσματα και ο ένας μόνο παραδέχθηκε την κλοπή 2-3 καλλυντικών μία φορά από σούπερ μάρκετ, για να τα κάνει δώρο στη γυναίκα του.
Τελικά, το δικαστήριο τους καταδίκασε μόνο για μία κλοπή από σούπερ μάρκετ, ενώ τους αθώωσε λόγω αμφιβολιών για τα υπόλοιπα.
  Μετανιωμένοι
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, ομάδα ΔΙΑΣ μετά από κλήση πήγε σε σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας, όπου οι υπεύθυνοι τους υπέδειξαν τους δύο Γεωργιανούς, τους οποίους είχαν κρατήσει στο κατάστημα, διότι είχαν κλέψει από άλλο υποκατάστημα τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως κατέθεσαν υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων, στις 23 Οκτωβρίου 2012 ενημερώθηκαν από υπάλληλο ότι έλειπαν πολλά καλλυντικά από το σχετικό ράφι (αξίας άνω των 1.000 ευρώ). Ελέγχοντας τα βίντεο, είδαν τους δύο Γεωργιανούς να γεμίζουν ένα καλάθι με καλλυντικά, να απομακρύνονται, να τα βάζουν στα ρούχα τους και να φτάνουν στο ταμείο με δύο άλλα προϊόντα, τα οποία και πλήρωσαν.
Αμέσως ενημέρωσαν τα υπόλοιπα καταστήματα της εταιρείας στην Καλαμάτα και στις 27 του μήνα οι υπεύθυνοι τους εντόπισαν σε άλλο κατάστημά τους. Πριν φθάσουν ταμείο, τους σταμάτησαν, χωρίς ωστόσο να έχουν κλέψει κάτι, και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Επίσης, μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον έναν κοντά σε πολυκατοικία, στην οποία την ημέρα εκείνη είχε γίνει διάρρηξη σε 2 διαμερίσματα και είχαν αφαιρεθεί χρυσαφικά συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.
Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είπαν πως είχαν έρθει Καλαμάτα αναζητώντας δουλειά και δεν έχουν κάνει τις κλοπές στα διαμερίσματα και στο σούπερ μάρκετ. Μόνο ο ένας παραδέχθηκε ότι μπήκαν στο σούπερ μάρκετ στις 23 του μήνα για να αγοράσει τρόφιμα και επειδή δεν του έφταναν τα χρήματα έκλεψε δύο καλλυντικά, τα οποία και έκανε δώρο στη γυναίκα του. Μάλιστα, είπε ότι ντρέπεται πολύ γι’ αυτό που έκανε και το έχει μετανιώσει.
Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους μόνο γι’ αυτή την κλοπή, τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κυρίως λόγω της αθλητικής τους δραστηριότητας, και επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

*** Σε… κώμα η Υγεία στη Μεσσηνία
           Επίσκεψη του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών του νομού στο Δημαρχείο
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερη ένταση μάλιστα, ο πρωθυπουργός, οι δύο άλλοι εταίροι της τρικομματικής κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και οι προσκείμενοι προς αυτούς βουλευτές, προσπαθούν να μας πείσουν σε κάθε ευκαιρία ότι εμφανίστηκε φως στο βάθος του οικονομικού τούνελ που βρίσκεται η χώρα και πολύ σύντομα θα μιλάμε για ανάπτυξη!
Μόνο που η πραγματικότητα συνέχεια τους διαψεύδει…
«Το λίπος στο χώρο της Υγείας έχει τελειώσει. Τώρα τρώμε τις σάρκες μας». Με τον τρόπο αυτό περιέγραψαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας, Μαν. Μάκαρης, την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια περίθαλψη στη Μεσσηνία και ειδικότερα στα δύο Νοσοκομεία, Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
«Ειλικρινά λυπούμαι για το γεγονός ότι η υγεία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση ή είναι στη χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια», είπε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντηση στο γραφείο του με τον καρδιολόγο Μανώλη Μάκαρη.
Ο κ. Μάκαρης επισκέφθηκε το δήμαρχο προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα στο νοσοκομείο και στην υγεία. Όπως δήλωσε ο ίδιος, υπάρχουν τεράστια κενά ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με τουλάχιστον το 35% των θέσεων να είναι κενές. Επίσης, σημείωσε ότι οι εφημερίες «δεν είναι ασφαλείς», διότι υπάρχουν κλινικές που εφημερεύουν χωρίς γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Άλλο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο κ. Μάκαρης, είναι οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε μια προσπάθεια, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο να υποστηρίξει ένα άλλο ακόμη πιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο.
Αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της ασφάλειας και των κλοπών που σημειώνονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο θέμα του μικρού αριθμού συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να κατευθύνεται όλο και περισσότερος κόσμος στο νοσοκομείο, όπως και στην αναγκαιότητα κατασκευής και λειτουργίας Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην πόλη της Καλαμάτας.
Κατά τον κ. Μάκαρη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη κατάσταση, παρ’ ότι, όπως αναγνώρισε, δεν της έχει εκχωρηθεί η θεσμική αρμοδιότητα που θα έπρεπε.
Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας, αφού τόνισε ότι τον λυπεί η κατάσταση που παρουσιάστηκε, σημείωσε πως οι Δήμοι δεν έχουν ούτε λόγο ούτε ρόλο στα θέματα της υγείας, αν και επισήμανε πως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε αποδεκτό το αίτημά του για συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων και ενός εκπροσώπου των ΟΤΑ.
Τέλος, παρατήρησε ότι υπάρχουν τομείς, όπως η υγεία, που πρέπει να προστατεύονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ ανακοίνωσε πως θα θέσει τα ζητήματα που παρουσίασε ο Μανώλης Μάκαρης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

*** Απλήρωτοι 6 μήνες όσοι δουλεύουν με stage στο Δήμο Καλαμάτας
           Όπως έγινε γνωστό, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου οκτώ (8) εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας οι οποίοι τελούσαν υπό το καθεστώς stage από το 2007 και από το 2010 μέχρι σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται με οριστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, είναι απλήρωτοι.
Αυτό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, συμβαίνει διότι ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Καλαμάτας, Σταύρος Κωνσταντινίδης, αιφνιδιαστικά και αναίτια διέκοψε τη μισθοδοσία των παραπάνω υπαλλήλων, επικαλούμενος παραίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, κάτι που δεν ισχύει, όμως, διότι σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, οι εργαζόμενοι καλύπτονται νομικά.
Συνεπώς, ισχύουν τα ασφαλιστικά μέτρα και δεν έχει γίνει ανάκλησή τους. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται κανονικά σαν μόνιμοι υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του Δήμου Καλαμάτας και η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους δημιουργεί για τους ίδιους, όπως είναι φυσικό, σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.
Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με ανακοίνωση που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα, απευθυνόμενοι στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ρωτούν: Πού στηρίζεται νομικά η απόφασή του περί με πληρωμής τους; Τελικά, είναι ή όχι νομικά καλυμμένοι οι εργαζόμενοι; Θεωρεί ότι η απόφασή του είναι σωστή απέναντι σε ανθρώπους που πληρώνονται 500 ευρώ και οι οποίοι έχουν κάθε νομική κάλυψη; Γιατί ενώ ο Δήμος Καλαμάτας δέχεται να πληρώσει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αποδεχόμενος τις υπηρεσίες τους, αυτός αρνείται να προχωρήσει η διαδικασία;  Α.Π.

*** Πνιγμός γυναίκας στην παραλία της Καλαμάτας
           
Μια 78χρονη έχασε τη ζωή της σήμερα το μεσημέρι, στην παραλία της Καλαμάτας.
Αφού της παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.  
*** Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί στα σχολεία της Καλαμάτας
            Νωρίτερα τελικά ανακοινώθηκαν οι βαθμοί στα σχολεία της Καλαμάτας.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τεράστια θα είναι φέτος τα ποσοστά αποτυχίας στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για μεγάλη πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές Σχολές της χώρας.
Μοναδική εξαίρεση στην γενική εικόνα πτώσης των βάσεων στα πανεπιστήμια φέτος είναι το πρώτο επιστημονικό πεδίο (νομικές, ανθρωπιστικές σπουδές) όπου δεν μειώθηκαν τελικά οι εισακτέοι στις σχολές της «κορυφής». Προκύπτει, έτσι, το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει μικρή άνοδος βάσεων από τις βαθμολογίες των 16.000 μορίων και κάτω, λόγω της συνολικής μείωσης των εισακτέων στο πεδίο αυτό.
Πάντως στα ΤΕΙ, αντίθετα, λόγω της μείωσης των εισακτέων αναμένονται ανοδικές τάσεις στα περισσότερα επιστημονικά πεδία (1ο, 2ο, 4ο και 5ο).   Newsroom ΔΟΛ

*** Το υπ. Οικονομικών καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής
            Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για την λειτουργία του μεταβατικού φορέα, της πρώην ΕΡΤ, προχωρά η κυβέρνηση, σε συνέχεια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών για την προσωρινή λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης. Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.
Τέλος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. πηγή: enikos.gr

***Ο τυχερός που κερδίζει το iPhone 5
   

Η κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού που κέρδισε ένα Apple iPhone 5, προσφορά των ΔΟΜΙΚΩΝ – ΜΟΝΩΤΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ, πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του «ΘΑΡΡΟΥΣ». Τυχερός αναδείχθηκε ο Δημήτρης Χουντάλος, κάτοικος Καλαμάτας.  ***Σαν σήμερα ...στις 21 Ιουνίου         
   
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΧΘΕΣ το εσπέρας αφίκετο εκ Πατρών ο Υποστράτηγος Κονταράτος, διοικητής της αναπληρωματικής Διοικήσεως του Σώματος Πατρών. Ο Κονταράτος θα επιθεωρήση σήμερον την 9 π.μ. το ενταύθα Μόνιμον Έμπεδον παρατασσόμενον εις το πεδίον του Άρεως. 
-Ο τραυματισθείς την παρελθούσαν Κυριακήν παρά την Σελίνιτσην κρεοπώλης Παναγιώτης Κούτρος εξέπνευσε χθες την πρωίαν εκ του τραύματός του. Ο δράστης του τραυματισμού ονομάζεται Γεώργιος Κωνσταντόπουλος ηλικίας 12 ετών, συλληφθείς δε οδηγήθη εις την Εισαγγελίαν και αφέθη ελεύθερος αμέσως υπ’ αυτής βεβαιωθέντος του εξ αμελείας του τραυματισμού υπ’ αυτού του Παν. Κούτρου. 
-Ο Αριστείδης Τσαμούλης κάτοικος Ανδριτσαίνης ετραυμάτισε δια περιστρόφου εις την αριστεράν χείρα τον Χρήστον Π. Τασιόπουλον. Ο δράστης συνελήφθη.
  -ΕΙΣ το χωρίον Λούρα της Αυλώνος ο Ηλίας Κατσίρος επυροβόλησεν άπαξ ανεπιτυχώς δια κυνηγετικού όπλου κατά του συγχωρίου του Β. Κωστάντου. 
-ΑΓΝΩΣΤΟΙ αφήρεσαν 13 κουνέλια του Ν. Καφοπούλου κατοίκου Αγουλινίτσης.\
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"Γεγονότα
1813: Ο Δούκας του Ουέλινγκτον, επικεφαλής αγγλικής δύναμης, νικά τον Ιωσήφ Βοναπάρτη και τους Γάλλους στη Μάχη της Βιτόρια και τους εκδιώκει από την Ιβηρική Χερσόνησο. Ο Μπετόβεν χαιρετίζει το γεγονός, γράφοντας τη σύνθεση Wellington’s Victory, op. 91.
1851: Ο γερμανός μετρ του σκάκι Άντολφ Άντερσεν νικά τον Λάιονελ Κιζερίτσκι, σε μία παρτίδα, μοναδική στη σκακιστική βιβλιογραφία, όπου ο Άντερσεν θυσιάζει τους δύο πύργους, τον αξιωματικό και τη βασίλισσά του, κάνοντας ματ με τα εναπομείναντα τρία μικρά κομμάτια. Η παρτίδα παίζεται σε διακοπή του Πρώτου Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι στο Λονδίνο και θα μείνει γνωστή ως η «Αθάνατη Παρτίδα» (Immortal Game) του Άντερσεν.
1942: Ένα γιαπωνέζικο υποβρύχιο επιχειρεί μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αναδύεται στην επιφάνεια και βάλλει με 17 οβίδες κατά του οχυρού Στίβενς, που κατοπτεύει το στόμιο του ποταμού Κολάμπια στο Όρεγκον, προκαλώντας ελαφρές ζημίες.
1961: Ο χημικός κολοσσός Dow Chemical κατασκευάζει την πρώτη πρακτική συσκευή αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος.
1970: Η Βραζιλία νικά την Ιταλία με 4-1 στο Αζτέκα της Πόλης του Μεξικού και κατακτά το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
1976: Οι ευρωκομουνιστές του Ενρίκο Μπερλίνγκουερ κερδίζουν τις εκλογές στην Ιταλία.
Γεννήσεις
1905: Ζαν Πολ Σαρτρ, γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας, που αρνήθηκε να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε το 1964. (Θαν. 15/4/1980)   [Αποφθέγματα]
1950: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τραγουδιστής, ο επονομαζόμενος και «Μπρους Σπρίνγκστιν της Ελλάδας».
1955: Μισέλ Πλατινί, γάλλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, από τα κορυφαία «δεκάρια» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, και πρόεδρος της UEFA από το 2007.
Θάνατοι
1874: Άντερς Γιόνας Άνγκστρομ, σουηδός φυσικός, θεμελιωτής της φασματοσκοπίας. Το επίθετό του δόθηκε στη μονάδα μέτρησης του φάσματος (1A = 1/100.000.000 του εκατοστού). (Γεν. 13/8/1814) n 1940: Τζον Τόμσον, αμερικανός στρατιωτικός, που ανακάλυψε το αυτόματο πολυβόλο Thompson. (Γεν. 31/12/1860)
1958: Έντουαρντ Έρντμαν, γερμανός πιανίστας και συνθέτης. (Γεν. 5/3/1896) πηγή: www.sansimera.gr
 


*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-

~  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :


~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 .-
~
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 07Ιουνίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 10 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/12-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013, ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/14-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πάρασκευή 14 Ιουνίου 2013  .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/15-2013.html, Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/06/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 18 Ιουνίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/6-19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013 ~
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/20-2013.html , ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/21-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  21  Ιουνίου  2013.-
 *
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου