Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  21  Μαρτίου  2013  :
Αγάπη - ξεγνιασιά - αθοώτητα - =Ζωή !
Συμμετοχικότητα - Εργατικότητα - Δημιουργικότητα !
Το  ποντικάκι  κοντά μας ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  πολλά  Άλλα  :
video :
**495   ΚΥΠΡΟΣ στη δύνη της κρίσης 21-03-2013  : http://youtu.be/a-tupCCTO7k ,
*** Προχωρεί η κατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα :

* Προχωρεί απρόσκοπτα η κατασκευή της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα, μήκους άνω των 360 μέτρων, με τη μέθοδο της προβολοδόμησης. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει πολύ όσον αφορά στο νότιο (δεξιό με κατεύθυνση προς Μάνη) κλάδο, ενώ έχει ξεκινήσει η κατασκευή του βόρειου (αριστερού). Οι εργασίες προχωρούν από τα μεσόβαθρα προς τα ακρόβαθρα, αλλά και μεταξύ των μεσοβάθρων.
Η κατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα, σύμφωνα με σχετική –νεότερη- ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, κατοχυρώνει την ολοκλήρωση του περιφερειακού της Καλαμάτας, ο οποίος αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.-

*** Πριν Πέσει η Νύχτα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας   :

  *  Την ταινία Πριν Πέσει η Νύχτα παρουσιάζει αύριο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την προβολή της ταινίας θα προλογίσει η Μαρία Κρόμπα, εκπαιδευτικός και μέλος του θεατρικού σχήματος «Συν 1 - Μιχάλης Τούμπουρος»
 Η ταινία αποτελεί αυτοβιογραφία της ζωής και του έργου του ποιητή Ρεϊνάλντο Αρένας, από την αγροτική παιδική ηλικία και τον πρόωρο εναγκαλισμό του με την Επανάσταση, μέχρι την καταδίωξη και τη φυλακή που θα οδηγηθεί ως συγγραφέας και ομοφυλόφιλος στην Κούβα του Κάστρο.
 Από την έξοδό του στο Mariel Harbor της Κούβας το 1980, στην αυτοεξορία και τον θάνατό του στη Νέα Υόρκη, η ταινία παρουσιάζει το πορτραίτο ενός ανθρώπου του οποίου η αναζήτηση για ελευθερία – πολιτική, καλλιτεχνική, σεξουαλική – νίκησε τη φτώχεια, τη φυλακή, την εξορία και το θάνατο.
 Η μεταφορά του βιβλίου στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Χαβιέ Μπαρδέμ, μας ταξιδεύει στην πολύχρωμη και ταραχώδη Κούβα της δεκαετίας του 1970. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφια για Όσκαρ πρωταγωνιστικού ρόλου.
Σκηνοθεσία: Julian Schnabel
Παίζουν: Javier Bardem, Andrea Di Stefano, Johnny Depp
Διάρκεια: 132 λεπτά
 Η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών.
 Χώρος Προβολής – Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας
Ώρα Προβολής -- 21:15
Είσοδος -- 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη – Για νέους κάτω των 18 ετών

***  Το Σχέδιο Β' συζητούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο  :
 *  Μετά το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο σχέδιο διάσωσης και με την τρόικα να έχει απορρίψει αρκετές εναλλακτικές λύσεις, η Λευκωσία φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα Σχέδιο Β', το οποίο θα τεθεί υπόψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Πέμπτης στη διάρκεια σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.
Η κυπριακή Βουλή αναμένεται να κληθεί να αποφανθεί επί του σχεδίου εντός της ημέρας.
Σε κάθε περίπτωση, τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, καθώς η ΕΕ φαίνεται να δίνει περιθώριο έως τη Δευτέρα.
Κύριος στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να βρεθεί από άλλες πηγές μεγάλο μέρος από τα 5,8 δισ. ευρώ τα οποία απαιτεί η ευρωζώνη προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η παροχή πρόσθετης βοήθειας 10 δισ. ευρώ από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Σχέδιο Β' περιλαμβάνει ηπιότερο κούρεμα καταθέσεων, σε συνδυασμό με τη σύσταση ενός επενδυτικού ταμείου.
Δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος αναφέρει ότι στο πλαίσιο της εναλλακτικής λύσης που θα τεθεί ενώπιον των αρχηγών είναι η σύσταση επενδυτικού ταμείου διάσωσης, στο οποίο θα κληθούν να συνεισφέρουν όλοι (Ταμεία Προνοίας, φυσικά πρόσωπα) σε εθελοντική βάση, με στόχο να μαζευτεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό.
Η Λευκωσία προβάλλει ως «άσο» στη διαπραγμάτευση τα μελλοντικά κέρδη από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ δεν αποκλείται κάποιου είδους ρωσική βοήθεια, που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επαφές του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μ.Σαρρή στη Μόσχα.
Οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την ανάμειξη της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις. Ενδεικτική είναι η παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος, αφού άσκησε μεν κριτική στην απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων η οποία προκάλεσε «σημαντικά προβλήματα στην ευρωζώνη», ζήτησε να βρεθεί ευρωπαϊκή και «όχι εξωτερική» (ρωσική) λύση.
Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η σύνοδος κορυφής Ρωσίας και ΕΕ, στην οποία θα λάβουν μέρος ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ολι Ρεν.
Newsroom ΔΟΛ   Video :
 ~*** 490 Κύπρος Μνημόμειο απόψεις 2013:  http://youtu.be/gMtjnaqgq6s    
  
** 489 Γ. Λουκαϊδης ΑΚΕΛ Κύπρος 2013: http://youtu.be/DZDPOtEMStM   ,
   
     ~*** 488 Πρόδρ. Προδρόμου ΔΥΣΙ Κύπρος 2013:    , http://youtu.be/KfQxY3DF7hQ  ,     
~** 492 ΚΥΠΡΟΣ Προεδρικό  ΝΕΟΦΥΤΟΥ 21-03-2013: http://youtu.be/HErL2VWnO78   
   ~**   484   E  Βενιζέλος γιά  Κύπρο  19-03-2013    :
 
http://youtu.be/-vgUiG0KSLc   ,
 ~** 482 ο Ζιρινόφσκι  γιά Κύπρο  19/03/2013  :  http://youtu.be/19NHf5usrCw  ,
~**485   Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  γιά κρίση  Κύπρου  19-03-2013   : http://youtu.be/a5qA3-h8KoI  . ,
~**486  Θέσεις απόψεις  γιά κρίση  Κύπρου  19-03-2013:   http://youtu.be/cL0HIej-6tI  ,
~**487 ΚΥΠΡΟΣ ΚΡΙΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 2013   : : http://youtu.be/uHBfF3VelGQ  ,
~***491  ΚΥΠΡΟΣ μετά  το  ΟΧΙ  20-3-2013 : http://youtu.be/gSctuRaPEC8 
*** Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη «Μυθική Πελοπόννησο» στη ρωσική αγορά  : 
* Έντονο ενδιαφέρον για τη «Μυθική Πελοπόννησο» διαπίστωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας MITT 2013. Εκεί, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει προβάλλοντας το «Μυθικό» τουριστικό της προϊόν σε μια στοχευμένη και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Πελοπόννησο ρωσική αγορά.
 Ο περιφερειάρχης ξενάγησε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Αναστάσιο Λιάσκο, και του παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, όπως επίσης τις δράσεις της Περιφέρειας για την προβολή στις διεθνείς αγορές. «Στόχος μας είναι στο διεθνή χάρτη του τουριστικού προϊόντος η Πελοπόννησος να αποκτήσει διακριτή και αναγνωρίσιμη θέση» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
 Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιωάννη Σταματάκο και τον προϊστάμενο Τουρισμού, Αριστοτέλη Γκανά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα και της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με στόχο την προώθηση, όχι μόνο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της.
** Κραυγή οργής και αγανάκτησης των κατοίκων για την εγκληματικότητα :
 *  Να μπει τέλος στην αυξημένη παραβατικότητα σε Άρι, Μικρομάνη, Πλατύ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ζητούν οι κάτοικοι   Στα χέρια της Αστυνομίας ο τσιγγάνος «καουμπόι» της Καθαράς Δευτέρας    Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 ΛΕΖ… Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας για την παραβατικότητα
 Την έξαρση της παραβατικότητας εκ μέρους ορισμένων αθιγγάνων, που έφτασε μέχρι και σε πυροβολισμούς μέσα στον Άρι με πολεμικά τυφέκια ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, κατήγγειλε σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, παρουσία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Άριος, Γεωργίου Μπρούμα και Μικρομάνης, Χαράλαμπου Κουτσουρόπουλου.
Ο δήμαρχος ζήτησε αστυνομική παρέμβαση με σχέδιο και δράσεις σε βάθος χρόνου, ενώ σημείωσε ότι νυχτερινές περιπολίες θα κάνουν στην περιοχή οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας.
Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων – θύματα οι ίδιοι της παραβατικότητας εκ μέρους ορισμένων αθιγγάνων - περιέγραψαν την πραγματικότητα, η οποία συνίσταται πλέον σε διαρρήξεις οικιών, οι οποίες και λεηλατούνται, πέραν της αρπαγής ζώων και καρπών από στάβλους, κτήματα και αποθήκες, όπως και μεταλλικών αντικειμένων. Σε αυτές τις παράνομες πράξεις προστέθηκαν οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ.
Ειδικότερα, ο κ. Κουτσουρόπουλος υποστήριξε ότι έχει χαθεί στην περιοχή του κάθε έννοια νομιμότητας, από τη δράση μιας μερίδας τσιγγάνων και όχι μόνο. «Έχουν φτάσει στο σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά, «να παρακολουθούν πότε οι πολίτες πάνε στην εκκλησία, για να μπαίνουν στα σπίτια μας και να μας κατακλέβουν. Εάν η Πολιτεία δεν πάρει άμεσα μέτρα, θα πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό».
Από την πλευρά του, ο κ. Μπρούμας σημείωσε: «Είδηση πλέον για την περιοχή μας αποτελεί όταν υπάρξει μια ημέρα που δε θα σημειωθεί κάποια διάρρηξη. Το κακό έχει παραγίνει και πρέπει να υπερασπιστούμε τις περιουσίες μας. Επιπλέον, την ίδια κατάσταση βιώνουν και οι κάτοικοι στο Πλατύ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να κυριαρχούν ο φόβος και η ανασφάλεια πέντε βήματα από την Καλαμάτα» και επισήμανε πως είναι υποχρέωση του κράτους να παράσχει την αναγκαία αστυνόμευση για πρόληψη και αποτροπή τέτοιων φαινομένων, αλλά και για να μην προκύψουν αυτοδικίες.
Τέλος, υπογράμμισε πως οι καταγγελίες δε στρέφονται κατά του συνόλου των αθιγγάνων, αλλά εναντίον όσων έχουν παραβατική συμπεριφορά.
Σε επιστολή του, δε, προς τον επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η αύξηση της παραβατικότητας των Ρομά (κλοπές, λεηλασίες, καταστροφές, καταπατήσεις κλπ.), σε συνδυασμό με την επιθετική συμπεριφορά που επιδεικνύουν (συγκρούσεις, πυροβολισμοί κλπ.), έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και ανασφάλειας στους κατοίκους των χωριών των πρώην Δήμων Αρφαρών, Θουρίας, Άριος, του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμος μας γίνεται καθημερινά δέκτης έντονων παραπόνων αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι, πέραν του κλίματος ανασφάλειας που υπάρχει, αισθάνονται “φυλακισμένοι” εντός των κατοικιών τους, τις περιουσίες τους έρμαιο των Ρομά και την πολιτεία απούσα.
Ασφαλώς γνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά και τις προσπάθειες της Αστυνομίας, όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα πρόληψης και καταστολής, διαφορετικά οδηγούμαστε σε αυτοδικίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Τέλος, να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, συνελήφθη προχθές το απόγευμα, στον Άρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας, ένας (1) 41χρονος Ρομά. Όπως προέκυψε, την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα πυροβόλησε άσκοπα στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα, η οποία κατασχέθηκε.

***   Χόρτασε… καλαμάρι η Κορώνη  :
  *  Πάνω από 30 άνθρωποι γεύτηκαν την Καθαρά Δευτέρα ένα καλαμάρι, το οποίο ψάρεψε έξω από την Κορώνη ο τοπικός ψαράς, Θανάσης Κουτραφούρης, και ζύγιζε έξι (6) κιλά.  Ο Κώστας Χατζηδημητρίου, γνωστότερος και ως «Καγκελάριος», το μαγείρεψε στην ταβέρνα του με τρεις διαφορετικούς τρόπους (με σπανάκι, κοκκινιστό και στο φούρνο με πατάτες). Πριν από το μαγείρεμα, όμως, εκτέθηκε μπροστά από την ταβέρνα, απ’ όπου μικροί και μεγάλοι πέρασαν να το δουν και να το φωτογραφίσουν.
Όπως έλεγαν ψαράδες της Κορώνης στην εφημερίδα «Έθνος», όπου και… αλιεύσαμε την είδηση, οι ψαρότοποι της περιοχής βγάζουν πολλά καλαμάρια, αλλά πολύ σπάνια σαν και αυτό που έβγαλε ο Θανάσης Κουτραφούρης.   Ευχές για μεγαλύτερη ψαριά στο μέλλον!  Α.Π.

*** Φοιτητές Λογοθεραπείας: «Το πτυχίο μας θα είναι υποβαθισμένο»  :
  *  «Πτυχίο από Τμήμα που θα κλείσει θα είναι υποβαθμισμένο στην αγορά εργασίας»   ,   Της Μαρίας Νίκα   Και πάλι βγήκαν χθες στην κεντρική πλατεία με τη μικροφωνική εγκατάσταση οι φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας. Η τελευταία απόφαση να παραμείνει, τελικά, το Τμήμα στην Καλαμάτα μέχρι να πάρουν πτυχίο τα παιδιά που ήδη φοιτούν και στη συνέχεια να κλείσει (θα απορροφηθεί από το Τμήμα της Πάτρας) δεν τους ικανοποιεί. Θεωρούν ότι το πτυχίο ενός τμήματος που οδεύει προς κλείσιμο θα είναι υποβαθμισμένο στην αγορά εργασίας σε σχέση με τα πτυχία αποφοίτων των άλλων αντίστοιχων τμημάτων. «Το απόγευμα της Τρίτης ενημερωθήκαμε από το υπουργείο Παιδείας με δελτίο Τύπου ότι το Τμήμα μας μπαίνει τελικά σε μεταβατικότητα μέχρι το 2018, που σημαίνει ότι σταματά να δέχεται νεοεισαχθέντες και ότι θα μείνουμε μόνο όσοι έχουμε μπει για να τελειώσουμε και να πάρουμε πτυχίο. Αυτό εμάς δε μας καλύπτει, γιατί από την αρχή ζητούσαμε μια Λογοθεραπεία ισχυρή στην Καλαμάτα, για ένα επάγγελμα το οποίο έχει απίστευτα μεγάλη ζήτηση» μας είπε χθες η φοιτήτρια Σταυριάννα Μάντη, εκπροσωπώντας τους συμφοιτητές της, με τους οποίους βρισκόταν σε διαμαρτυρία στο σιντριβάνι της πλατείας. «Το να πάρουμε πτυχίο από ένα τμήμα που θα έχει κλείσει δεν είναι κάτι θετικό. Εξάλλου, στην αγορά εργασίας δεν έχουμε προλάβει ως Τμήμα να δείξουμε το καλό όνομα. Μόνο εμείς και οι συγγενείς μας γνωρίζουμε το πόσο υποδειγματική δουλειά γίνεται εδώ» πρόσθεσε η Σταυριάννα και συνέχισε: «Επίσης, ακούμε για τη βάση του 10. Τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ είναι χαμηλότερων μορίων. Η Λογοθεραπεία είναι το πιο υψηλόβαθμο Τμήμα αυτή τη στιγμή στην Καλαμάτα. Με τη βάση του 10, σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια μπορεί τα υπόλοιπα τμήματα να μην έχουν φοιτητές, να μην καλύπτονται οι θέσεις. Αυτό αυτομάτως οδηγεί στο ότι σε 5 ή 6 χρόνια το ΤΕΙ θα κλείσει τελείως λόγω μικρής ζήτησης. Άρα εμείς, έχοντας τελειώσει μέχρι το 2018 και έχοντας ένα πτυχίο από το ΤΕΙ Καλαμάτας, δε θα έχουμε απλώς πτυχίο ενός τμήματος που θα έχει κλείσει, αλλά πτυχίο ενός ΤΕΙ που θα έχει κλείσει. Δηλαδή, σβηνόμαστε από τον εργασιακό χάρτη, γιατί ο εργοδότης λογικά θα προτιμήσει κάποιον από τα Γιάννενα ή την Πάτρα, όπου τα τμήματα θα λειτουργούν. Άρα, το ΤΕΙ μας υποβαθμίζεται, το πτυχίο μας υποβαθμίζεται, γι’ αυτό κι εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε. Θέλουμε να μείνει η Λογοθεραπεία εδώ, όχι απλά για να τελειώσουμε εμείς, αλλά να μείνει μόνιμα και να παίρνει και καινούργιους σπουδαστές».
 Δημήτρης Πετρόπουλος, προϊστάμενος Τμήματος Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του Τμήματος Λογοθεραπείας, Δημήτρης Πετρόπουλος, σημείωσε χθες στο «Θ»: «Σε πρώτη φάση η εξέλιξη μας ικανοποιεί, γιατί τουλάχιστον θα αντιμετωπιστούν με σεβασμό αυτοί οι σπουδαστές. Όμως, γενικότερα θα θέλαμε, και θα το διεκδικήσουμε στη συνέχεια, το Τμήμα να ενισχυθεί και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό για να παραμείνει μόνιμα στην Καλαμάτα. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό και έχουμε επιχειρήματα ως Τμήμα για να το διεκδικήσουμε. Όσο γι’ αυτό που έγινε, να υπάρξει μεταβατικότητα, είναι επιτυχία αποκλειστικά των σπουδαστών και κανενός άλλου. Οι σπουδαστές ήταν αυτοί που το πέτυχαν με τους αγώνες που έκαναν, αλλά και με την καθημερινή και συνεπή παρουσία τους στα μαθήματα όλα αυτά τα χρόνια».
Για το πώς θα λειτουργήσει κατά τη μεταβατική περίοδο το Τμήμα, ο κ. Πετρόπουλος παρατήρησε: «Το γεγονός ότι μπαίνει σε μεταβατικό στάδιο, δε σημαίνει εκπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία σε σχέση με ό,τι γινόταν μέχρι τώρα. Μέχρι το 2018 έχουμε κάποια χρόνια για να δείξουμε ακόμη καλύτερα το έργο μας. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, σε ακόμη πιο θετική κατεύθυνση».

***  Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση από την Ένωση Συγγραφέων :
  *  Ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Λάζαρης θα είναι προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει απόψε στις 7.30, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Αυτή είναι η πρώτη εκδήλωση της Ένωσης για το 2013, σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της Αριστοτέλης Φράγκος. Για τη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί και άλλες, όπως στις 2 Απριλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ενώ μέσα στον ίδιο μήνα θα διοργανωθεί και ομιλία από την αρχαιολόγο, δρα Ξένη Αραπογιάννη, με θέμα τις τελευταίες ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία.
Ο Οκτώβρης, όπως πρόσθεσε ο κ. Φράγκος, για την Ένωση Συγγραφέων θα περιλαμβάνει τη λογοτεχνική εβδομάδα που θα συνδιοργανωθεί με το Δήμο Τριφυλίας, στην οποία παρουσιάζονται λογοτέχνες της περιοχής. Επίσης τον Οκτώβρη θα λάβει χώρα και η εκδήλωση για το λογοτεχνικό βραβείο στη μνήμη του Νάκου Κληρόπουλου, ενώ για τον ίδιο μήνα έχει προγραμματιστεί ένα αφιέρωμα στον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Η χρονιά του 2013 θα κλείσει με μια ανοιχτή εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS το Δεκέμβριο.
Αναφερόμενη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η γραμματέας της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Γιώτα Σβερκούνου - Τσαούση, σημείωσε ότι επιλέχθηκε γι’ αυτήν η 21η Μαρτίου, «η ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μια και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση συνδυάζει το φωτεινό πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό του πένθους. Η ποίηση, παρατήρησε, είναι η πρώτη νεότητα της γλώσσας, ποιητικά είναι τα πρώτα κείμενα, η ποίηση είναι η αρχή των πάντων».
Το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Αντωνία Παυλάκου - Χριστακοπούλου, τόνισε τη συμβολή του Βασίλη Βασιλικού στην καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης στην Ελλάδα, αλλά και της ποιήτριας Λυδίας Στεφάνου. Σημείωσε ότι η Ένωση Συγγραφέων με μεγάλη χαρά κάθε χρόνο συμμετέχει σε αυτό τον εορτασμό και για απόψε το βράδυ έχει καλεσμένο τον ποιητή και κριτικό ποίησης, Νίκο Λάζαρη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Ποίηση και ποιητικισμός». Θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να καταθέσει σκέψεις και ερωτήματα για την ποίηση και σχετικά ζητήματα.
Ο Νίκος Λάζαρης είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1976 και κρατά τη στήλη «Κριτική» στο περιοδικό «Νέα Εστία», ενώ έχει σπουδάσει Κινηματογράφο και Δημοσιογραφία.
***  Σαν σήμερα ...στις 21 Μαρτίου
   Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΑΦΙΚΕΤΟ χθες εις την πόλιν μας ο Καλλιτέχνης μεταμορφωτής Μάριος Ροτζαϊρόν, ο οποίος θα δώση μίαν συναυλίαν εις την αίθουσαν του Καφενείου «Πάνθεον». Όλοι πρέπει να επωφεληθούν της ευκαιρίας να θαυμάσουν τον Ροντζαϊρόν, του οποίου η εμφάνισις εις την σκηνήν θα σημειώση μίαν από τας σπανίας επιτυχίας, λόγω των περιέργων μεταμορφώσεων και των ποικίλων ασμάτων και χορών.
 -ΕΙΣ την πλατείαν Φραγκολίμνης ανευρέθη υπό του 15ετούς Μιχαήλ Τρουπάκη, υπαλλήλου του υποδηματοποιείου Βαλασσοπούλου, δερματίνη ζώνη μετά δραχ. 50, η οποία παρεδόθη εις την Διεύθυνσιν του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού.
 -ΑΥΞΗΘΕΙΣΗΣ της τιμής των αλεύρων υπό της Εθνικής Τραπέζης εις δραχ. 141 1/2 κατ’ οκάν ο παρασκευαζόμενος υπό των αρτοποιών άρτος εκανονίσθη εις δραχ. 1,20 κατ’ οκάν.
 -ΤΟ Επισκοπικόν Δικαστήριον συνελθόν κατεδίκασε τον Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Γαρδικίου Κύριλλον Νικολακόπουλον εις τρίμηνον αργίαν από πάσης ιεροπραξίας.
 -Η Ιερά Σύνοδος δι’ αποφάσεώς της απεφάνθη υπέρ της καθαιρέσεως του, άνευ αδείας της οικείας Εκκλησιαστικής Αρχής, χειροτονηθέντος Διακόνου του χωρίου Γαβριών της Αιπείας, Γεωργίου Σακελλαροπούλου.
Αρχείο: πηγή "Θάρρους"
Γεγονότα
630: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στην Ιερουσαλήμ.
1800: Υπογράφεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ιδρύεται η Πολιτεία των Επτά Ενωμένων Νήσων (Επτάνησα), το πρώτο ελληνικό κράτος μετά την Άλωση. Το νεοσύστατο κράτος θα είναι ανεξάρτητο, με εγγυητή της ανεξαρτησίας του τη Ρωσία, αλλά φόρου υποτελές στο σουλτάνο.
1872: Η εφημερίδα Παλιγγενεσία δημοσιεύει άρθρο εναντίον της Διεθνούς Εταιρείας, δηλαδή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Η καταδίωξις ίσως είναι το προσφορώτερον φάρμακον κατά της επαράτου εταιρείας, ης τα μέλη εστρατολογήθησαν εκ των κατωτάτων στρωμάτων της ευρωπαϊκής κοινωνίας και εκ φιλοταράχων και διεφθαρμένων». Πρόκειται για εκδήλωση που καταδεικνύει τις προθέσεις της ελλαδικής ιθύνουσας τάξης απέναντι στις σοσιαλιστικές ιδέες.
1935: Η Περσία μετονομάζεται επισήμως σε Ιράν (Η χώρα των Αρίων).
1956: Στην αγγλοκρατούμενη Λευκωσία ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από το κρεβάτι του Χάρντινγκ, στο Κυβερνείο. Την ίδια μέρα, οι Τουρκοκύπριοι κάνουν μεγάλη πορεία, με αφορμή συγκρούσεις στην περιοχή της Κυρήνειας και προκαλούν μεγάλες ζημιές σε εκκλησίες, καταστήματα, αυτοκίνητα και κατοικίες Ελλήνων.
1960: Η Σφαγή του Σάρπβιλ: Η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής, του απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων, πνίγει στο αίμα ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών. Από τα πυρά των αστυνομικών σκοτώνονται 69 διαδηλωτές και τραυματίζονται 180. Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός, ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.
 Γεννήσεις
1685: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, γερμανός συνθέτης. (Θαν. 28/7/1750)
1920: Μανώλης Χιώτης, λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. (Θαν. 21/3/1970)
1960: Άιρτον Σένα, βραζιλιάνος πιλότος της Φόρμουλα 1. (Θαν. 1/5/1994)
Θάνατοι
1727: Ισμαήλ Ιμπν Σαρίφ, δεύτερος άρχοντας του Μαρόκου, που συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανεξαρτησία της χώρας του από τους Οθωμανούς Τούρκους. Έμεινε στην ιστορία για τις 500 γυναίκες και τα 1042 παιδιά του. (Γεν. 1645)
1988: Πάτρικ Στέπτοου, βρετανός ιατρικός ερευνητής, που μαζί με τον συνάδελφό του Ρόμπερτ Έντουαρτς τελειοποίησαν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. (Γεν. 9/6/1913)
2001: Τσουνγκ Τζου-Γιουνγκ, νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai. (Γεν. 25/11/1915)   πηγή: www.sansimera.gr .-

***  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη «Μυθική Πελοπόννησο» στη ρωσική αγορά  ¨:


 

* Έντονο ενδιαφέρον για τη «Μυθική Πελοπόννησο» διαπίστωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας MITT 2013. Εκεί, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει προβάλλοντας το «Μυθικό» τουριστικό της προϊόν σε μια στοχευμένη και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Πελοπόννησο ρωσική αγορά. Ο περιφερειάρχης ξενάγησε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Αναστάσιο Λιάσκο, και του παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, όπως επίσης τις δράσεις της Περιφέρειας για την προβολή στις διεθνείς αγορές. «Στόχος μας είναι στο διεθνή χάρτη του τουριστικού προϊόντος η Πελοπόννησος να αποκτήσει διακριτή και αναγνωρίσιμη θέση» δήλωσε ο κ. Τατούλης.
 Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιωάννη Σταματάκο και τον προϊστάμενο Τουρισμού, Αριστοτέλη Γκανά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα και της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με στόχο την προώθηση, όχι μόνο του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της.

***  Έτοιμο το νέο σιντριβάνι στη νέα Πλατεία της Καλαμάτας :
* Έτοιμο είναι το νέο σιντριβάνι στην υπό ανάπλαση πλατεία Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, το οποίο φέρει μηχανισμούς που μεταβάλλουν τους πίδακες, εκτοξεύοντας το νερό με εντυπωσιακό τρόπο, σε διαφοροποιούμενους συνδυασμούς. Κατά τις νυκτερινές ώρες, η όψη του σιντριβανιού θα ποικίλλει ανάλογα με το φωτισμό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του νερού.
 Ο Δήμαρχος επιθεώρησε σήμερα το νέο σιντριβάνι, συνοδευόμενος από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Παναγιώτη Νασόπουλο και την ηλεκτρολόγο μηχανικό Αγγελική Μπουμποπούλου, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας κι είχε επίσης την ευκαιρία να δει από κοντά τις νέες φυτεύσεις, καθώς και τα φωτιστικά σώματα που έχουν τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία.


***    Πυρκαγιά σε Λαδά και Καρβέλι χθες το βράδυ :

* Χθες, Τετάρτη 20-3-2013 και ώρα 23.30, ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Αμπέλια της τοπικής κοινότητας Λαδά, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν επεκτάθηκε στις περιοχές Άγιος Δημήτριος της ίδιας κοινότητας και Καρβελαίικα Αμπέλια. Η περιοχή είχε πληγεί και κατά τις πυρκαγιές του 2007.
Αφού έκαψε 55 στρέμματα δασικής έκτασης και 5 στρέμματα αγροτικής, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί. Δεν υπήρξαν ζημιές σε καταλύματα ή αποθήκες, παρά μόνον σε λάστιχα άρδευσης. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ανάλογους πυροσβέστες, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και κάτοικοι της περιοχής.

***  Βουβός πόνος και ερωτηματικά για την αυτοκτονία 52χρονου πρώην αντιδημάρχου Νέστορος :
 
*  Βουβός πόνος σήμερα το μεσημέρι στη Χώρα, στην κηδεία του 52χρονου πρώην αντιδημάρχου Νέστορος, Γεωργίου Κανελλόπουλου, ο οποίος προχθές βρέθηκε νεκρός σε κτήμα ιδιοκτησίας του στην περιοχή.
 Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καθώς και τα πρώτα στοιχεία, ο 52χρονος, υπάλληλος του ΚΑΦΚΑ, για άγνωστους λόγους προέβη στο απονενοημένο διάβημα, βάζοντας ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Τα ερωτηματικά σχετικά με το τι οδήγησε τον 52χρονο στην αυτοκτονία είναι πολλά, ενώ οι άνθρωποι που τον γνώριζαν δεν μπορούν να πιστέψουν το χαμό του.
-
***  Το «μάτιασαν» το νέο σιντριβάνι  :

 
"Έτοιμο είναι το νέο σιντριβάνι στην υπό ανάπλαση πλατεία Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, το οποίο φέρει μηχανισμούς που μεταβάλλουν τους πίδακες, εκτοξεύοντας το νερό με εντυπωσιακό τρόπο, σε διαφοροποιούμενους συνδυασμούς. Κατά τις νυκτερινές ώρες, η όψη του σιντριβανιού θα ποικίλλει ανάλογα με το φωτισμό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του νερού." Αυτά διαβάζαμε νωρίτερα για το νέο σιντριβάνι της Πόλης μας στο βόρειο μέρος της καινούριας πλατείας. Μάλλον όμως το "ματιάσαμε" καθώς πριν λίγα λεπτά που βρεθήκαμε στην κεντρική πλατεία(όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) δεν είδαμε ούτε το φωτισμό ούτε τον εντυπωσιακό τρόπο σε διαφοροποιούμενους συνδυασμούς.
 Πρώτη μέρα λειτουργίας του είναι οπότε να φανταστούμε ότι υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα... Ας ελπίσουμε σύντομα να ξεπεραστεί


***  Ο Αλβανός «Νίκο» ομολόγησε τη δολοφονία του Φελίμ Μεσάι, όχι όμως του παιδιού :
  * Ο 49ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ Σ. ΨΥΧΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ «ΝΙΚΟ» ΚΑΙ ΜΕΣΑΪ
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Ξεκίνησε η χθεσινή δεύτερη ημέρα της πολύκροτης δίκης για την εγκληματική οργάνωση με τον κατηγορούμενο Αλβανό, που χρησιμοποιούσε το όνομα «Νίκο», να δηλώνει μέσω της διορισμένης δικηγόρου του, Σ. Εξουσίδου, ότι παραδέχεται πως διέπραξε τη δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεσάι για διαφορές που είχαν μεταξύ τους, όμως και όχι γιατί του το ζήτησε ο 49χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, και ταυτόχρονα να αρνείται τη δολοφονία του μικρού παιδιού, γιου του 35χρονου, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αυτό έγινε από το νεαρό, επίσης κατηγορούμενο, που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε τη στιγμιαία αντίδραση του νεαρού, ο οποίος φώναξε: «Τι λέει αυτός;».
Αργότερα, κατά την εξέταση του πρώτου μάρτυρα, άλλη μία παρέμβαση κατηγορουμένου προσέθεσε νέα στοιχεία στην υπόθεση. Ο 49χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης δήλωσε προς το Δικαστήριο ότι ο Αλβανός «Νίκο», μαζί με τον 35χρονο – θύμα- Αλβανό Φελίμ Μεσάι, έχουν δολοφονήσει τον Σωτήρη Ψυχόπαιδα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία στη Μικρομάνη και στη συνέχεια, το 2011, ο «Νίκο» δολοφόνησε τον Φελίμ Μεσάι.
Η δίκη συνεχίσθηκε μέχρι πολύ αργά χθες και διεκόπη σήμερα το πρωί.-
 
***

***ΑΘΛΗΤΙΚΑ  σήμερα :

***   «Προσπάθεια συγκέντρωσης» με… αποχωρήσεις και δοκιμές :
*
ΦΑΝΤΑΡΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΑΡΑΣ
 ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ
 Να μείνει συγκεντρωμένη, όσο περισσότερο γίνεται στο πρωτάθλημα και τον αγώνα που έρχεται με τον Παναιγιάλειο θέλει η ομάδα της Καλαμάτας, ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται ότι δεν της το επιτρέπουν…
Από τη μία πλευρά είχαμε το «φούντωμα» των φημών περί αποχωρήσεων κάποιου εκ των ξένων παικτών και από την άλλη την «απώλεια» του Βασίλη Χρισταρά που παρουσιάζεται σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Χρισταράς είχε αποκτηθεί τον Γενάρη χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τους προπονητές την ομάδας, γεγονός το οποίο είναι πιθανό να έπαιξε το ρόλο του στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Όσον αφορά τις φήμες για αποχώρηση ξένου ποδοσφαιριστή, από τη διοίκηση δηλώνουν άγνοια και τουλάχιστον επί του παρόντος δεν ασχολούνται!!!
 Δεν προλαβαίνει ο Ηλιόπουλος
Και μέσα σε όλα αυτά αλλά και τον προβληματισμό που εντάθηκε μετά την ήττα στην Κόρινθο, οι κ.κ. Κακαλέτρης, Σακελλαρόπουλος προσπαθούν να προετοιμάσουν την ομάδα για το δύσκολο ματς της Κυριακής με τον Παναιγιάλειο, από το οποίο θα λείψουν οι Πούτσης (τιμωρημένος), Κοψαχείλης, Μπελεβέντης και Ηλιόπουλος. Ο τελευταίος ανεβάζει στροφές αλλά δύσκολα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στους πρωτοπόρους, σε αντίθεση με τον Τσιμικλή που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει.
 Δοκιμάζεται ο Κόλλιας
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την παρουσία νεαρών παικτών του Αίαντα σε προπόνηση της Καλαμάτας ενώ χθες σειρά πήρε ο Νίκος Κόλλιας που ανήκει στην Εράνη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δοκιμάζεται από το τεχνικό τιμ (ο Κακαλέτρης τον γνωρίζει καλά από τη περσινή τους συμβίωση στην Εράνη), που θα κάνει το ίδιο και με τους άλλους νεαρούς παίκτες, μολονότι, η κατάσταση ενόψει καλοκαιριού είναι ασαφής.    Ν. Μπ.

**  ΡΕΑΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   73-74 , (33-38) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 14-17 , 33-38 , 53-49 , 73-74 .-^
Πεδουλάκης ΠΑΟ : * Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Σκορδίλης στην πεντάδα του ΠΑΟ, Μπράμος , Λάσμε, Τσαρταρής , Σχορτσιανίτης(Σόφο) , Μπάνκς , Ξανθόπουλος ,
Φερνάντεθ, Σουάρεθ, Μίροτιτς, Μπέγκιτς και Γιουλ για τη Ρεάλ. Ρούντι , Ρέγιετς ,  Κάρολ ,Ροντρίγκεθ ,
*** Για  την Ευρωλίγκα στο Ευρωμπάσκετ
12η Αγωνιστική
20/03/2013ΜπάμπεργκΑλμπα Βερολίνου72 - 75 .-^
21/03/2013ΖαλγκίριςΑναντολού Εφές79-71 .-^
21/03/2013Ρεάλ ΜαδρίτηςΠαναθηναϊκός73-74 .-^
21/03/2013Ουνικάχα ΜάλαγαΤΣΣΚΑ Μόσχας66-70 .-^
21/03/2013ΜπαρτσελόναΚάχα Λαμποράλ83-74 .-^
22/03/2013ΚίμκιΦενέρμπαχτσε Ούλκερ-
22/03/2013ΜπεσίκταςΣιένα-
22/03/2013ΟλυμπιακόςΜακάμπι-
*
~***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ 
http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2391  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =788  video.-
~  
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      793  video.-
                                             ***Σύνολο  :  3972  βίντεο ανηρτημένα .-
*** AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
~
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
 ~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~**
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~** 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-
~**
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Μαρτίου 2013 .-
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~**  
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html      , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .-
~**  
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html  ,  Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
~**
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα 18 Μαρτίου.-
~**
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~**  
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/20-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 .-
~**    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.-
*** *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* *
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου