Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση

Χειμωνιάτικη  Τετάρτη με συνεφιά  , με  ήλιο  και  ζέστη 23/01/2013  στην ενημέρωση  :

Το  ποντικάκι μας κοντά στο αγιάζι  της ενημέρωσης ! :

****  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Φραστική αντιπαράθεση μειοψηφίας με Θ. Ηλιόπουλο για τον προλιμένα  :
* Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Στο «κόκκινο» λειτούργησε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, καθώς υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των Θόδ. Μπρεδήμα και Δημ. Φαββατά (από τη μειοψηφία) και του αντιδημάρχου Θαν. Ηλιόπουλου, όταν ήλθε προς συζήτηση η έγκριση άσκησης προσφυγής από το Δήμο Καλαμάτας κατά της απόφασης της Λιμενικής Επιτροπής που δεν ενέκρινε τη μελέτη για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας» στον προλιμένα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
Κι ενώ η προσφυγή έχει ήδη ασκηθεί με βάση απόφαση του δημάρχου Παν. Νίκα ενώπιον του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Οικονομική Επιτροπή κλήθηκε να επικυρώσει τόσο την απόφαση όσο και την προσφυγή.
 Θ. Μπρεδήμας
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδ. Μπρεδήμας μίλησε για το πολιτικό πρόβλημα που δημιούργησε το όλο θέμα και χαρακτήρισε απαράδεκτο το να στρέφεται ο δήμαρχος κατά των μελών της Λιμενικής Επιτροπής, μιλώντας ταυτόχρονα για τον αντιδημοκρατικό τρόπο που η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη αρνητική απόφαση. «Πρέπει να μάθει ο κ. Νίκας ότι δε θα είναι αεί άρχων, ότι θα άρχει των θεσμών, αλλά και θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, που αποφάσισε κάτι αντίθετο», είπε χαρακτηριστικά.
Καταδίκασε δε την αυταρχική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και την αντίδραση να μην παραστεί στην κοπή της πίτας του Λιμενικού Σώματος, όπως και τις επιθέσεις εναντίον του λιμενάρχη και κατά παντός άλλου. «Καταδικάζουμε αυτή την τακτική και καταψηφίζουμε την προσφυγή», είπε καταλήγοντας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης επιχείρησε να υπερασπιστεί τις ενέργειες του δημάρχου Καλαμάτας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως ό,τι έπραξε (όσον αφορά στην άσκηση της προσφυγής) ήταν νόμιμο δικαίωμα του Δήμου.
Ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας, Αναστ. Νιάρχος, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία και θα πρέπει να υπάρχει δημόσιος φορέας που να διαχειρίζεται τα κοινωνικά αγαθά (παραλίες, δάση κ.λπ.).
 Η ένταση
Κι ενώ όλα ήταν ήρεμα, οι τόνοι ανέβηκαν στο κατακόρυφο με την τοποθέτηση του κ. Ηλιόπουλου πως «η Λιμενική Επιτροπή απέκτησε δικηγόρο, τη μείζονα μειοψηφία που κάνει μαθήματα δημοκρατίας, κάθε φορά που ο δήμαρχος επιχειρεί να προασπίσει τα συμφέροντα της πόλης».
«Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από εσάς» του ανταπάντησε ο Δημ. Φαββατάς, ενώ ο Θόδ. Μπρεδήμας χαρακτήρισε τον αντιδήμαρχο ως «ανεπαρκή υπερασπιστή του δημάρχου».
Οι φωνές και οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για λίγο και ο Δημ. Φαββατάς διευκρίνισε: «Χαρακτηρίσαμε απαράδεκτη τη στάση του δημάρχου να ζητά εξηγήσεις από τους φορείς τι ψήφισαν οι εκπρόσωποί τους. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές».
Ο Σταμ. Μπεχράκης παρατήρησε πως ο δήμαρχος δεν μπορεί να ζητά εξηγήσεις από τους εκπροσώπους, όταν εκείνος δεν έχει αφήσει να εκφράσει τις απόψεις του το Δημοτικό Συμβούλιο, που με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ψήφισε κατά πλειοψηφία το θέμα, χωρίς να το συζητήσει σε βάθος. Άφησε δε να εννοηθεί πως ίσως να ήταν καλύτερη η μείωση του μεγέθους της παρέμβασης.
Τελικά, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η έγκριση της προσφυγής που ασκήθηκε «πέρασε» μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας, αφού η μείζων μειοψηφία ψήφισε κατά και η ελάσσων λευκό.

***  «Ντου» του ΣΔΟΕ χθες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας :

Το ΣΔΟΕ έλεγξε χθες το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τα σεμινάρια
Στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας βρέθηκε χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελέγξει, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την έκταση που έλαβε το θέμα με τα «αόρατα σεμινάρια» κατάρτισης εργαζομένων, το σχετικό φάκελο.
Το κλιμάκιο δε ζήτησε αντίγραφα στοιχείων, ενώ αποχώρησε σύντομα. Έτσι, οι εκτιμήσεις λένε ότι έλεγξαν συγκεκριμένα στοιχεία.
Αν βρήκαν αυτό που ήθελαν ή όχι, όπως και αν υπάρχει πρόβλημα, θα φανεί με τη σύνταξη του σχετικού πορίσματος. Αν το πόρισμα δεν αποσταλεί στο Επιμελητήριο, σημαίνει ότι δεν υπάρχει ψεγάδι στον έλεγχο. Σε αντίθεση περίπτωση, θα καταγράφονται λεπτομερώς όλες οι παραλείψεις που εντοπίστηκαν.

***  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού   :
 *  Το Λιμεναρχείο εξέδωσε πριν λίγο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, πιο συγκεκριμένα:
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο το πρωί Πέμπτη (24-01-2013) και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά περιόδους θυελλώδεις νοτιάδες (8 μποφόρ) στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά:
Αύριο Πέμπτη (24-01-2013) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στη δυτική Πελοπόννησο. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.
Μεθαύριο Παρασκευή (25-01-2013) τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο.
Ως εκ τούτου ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες μικρών σκαφών που ελλιμενίζονται σε λιμάνια και όρμους της θαλάσσιας περιοχής Μεσσηνιακού κόλπου να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των σκαφών τους . Συνίσταται επίσης να αποφεύγεται ο απόπλους κάθε μικρού σκάφους μέχρι βελτίωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

*** Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Φλώρο με θύμα 21χρονο τσιγγάνο   :

* Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το μεσημέρι ένας 21χρονος τσιγγανος, όταν το φορτηγό που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του. Συγκεκριμένα, το φορτηγό είχε κατεύθυνση προς Αθήνα και στην περιοχή του Αγίου Φλώρου, για άγνωστο μέχρι στιγμής, λόγο εξετράπη της πορείας του δεξιά και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο.
Ο 21χρονος διέμενε στην περιοχή του Μελιγαλά,(στον κόμβο Αρφαρών) ενώ είχε γεννηθεί στην Τρίπολη.- Η κηδεία  του  έγινε  στο  Αρφαρά σήμερα  16,00  ώρα  μ.μ. με  παρουσία  πλήθουν συγκενών τσιγκάνων.-

***  Κλειστό παραμένει το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας  :
* Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας, αφού δεν κατάφερε, όπως και όλα τα αντίστοιχα ΚΤΕΟ σε πανελλαδικό επίπεδο, να αποκτήσει πιστοποίηση, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Δημ. Φαββατάς.
Ο κ. Φαββατάς ανέφερε πως αν και υπήρχε προθεσμία δύο ετών για την απόκτηση της σχετικής πιστοποίησης, δεν έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες και έτσι το ΚΤΕΟ έκλεισε από τις 3 Ιανουαρίου.
Πρόσθεσε πως διατέθηκε ένα ποσό 8 εκατομμυρίων για την αγορά κάποιων μηχανημάτων, καθώς και το γεγονός ότι ενώ και το κράτος και η Περιφέρεια γνώριζαν όσα έπρεπε να γίνουν, δεν έκαναν τίποτε. «Πιστεύουμε πως είναι συνειδητή η απαξίωση των δημοσίων ΚΤΕΟ, προκειμένου να δοθούν σε ιδιώτη», τόνισε και σημείωσε ότι τα δημόσια ΚΤΕΟ είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του Δημοσίου και για το λόγο αυτό υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με τους ιδιώτες.
Κατήγγειλε δε ότι κανένας φορέας του Δημοσίου δεν έχει πιστοποίηση, παρόλα αυτά λειτουργεί, και εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε το αρμόδιο υπουργείο να αναστείλει την πιστοποίηση, προκειμένου να δουλεύει το ΚΤΕΟ έως ότου πιστοποιηθεί.
«Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Έως τις 30 Ιουνίου, αν δεν έχουν αγοραστεί και τα υπόλοιπα μηχανήματα που προβλέπεται, τα δημόσια ΚΤΕΟ θα κλείσουν οριστικά. Η πιστοποίηση θα χρειαστεί περίπου δύο μήνες για να εκδοθεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος να χρειάζεται να εξυπηρετηθεί από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ, να επιβαρύνεται με μεγαλύτερο ποσό για το παράβολο και το δημόσιο ΚΤΕΟ να είναι κλειστό. Οι δε εργαζόμενοι να έχουν πάρει τις κανονικές τους άδειες και άλλοι να κάνουν συντήρηση των μηχανημάτων», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε αναφέροντας: «Μπορεί να έχει ξεκινήσει η διαδικασία της πιστοποίησης, αλλά κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς».

***  Βρήκαν τσάντα στην Αριστομένους και την παρέδωσαν στην Αστυνομία :
 * Ασυνήθιστη πράξη
Από αναγνώστρια της εφημερίδας λάβαμε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα: «Θέλω να δημοσιεύσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ένα ζευγάρι που σήμερα (σ.σ. προχθές) το βράδυ βρήκαν την τσάντα που έχασα στην οδό Αριστομένους, και την πήγαν αμέσως στην Αστυνομία με όλα της τα πράγματα. Είναι κάτι που δε συναντάμε συχνά σήμερα, δηλαδή Ανθρώπους. Και για αυτό θα ήθελα να το εκφράσω όσο πιο δημόσια γίνεται».  Α.Π. -

***  Θέλουν ΠΟΠ «ελιά Καλαμών περιοχής Μεσολογγίου»!  :
 *  Αποσπασματικά φαίνεται πως χειρίζεται ο δήμος Μεσολογγίου, ένα πάγιο αίτημα για την επέκταση του ΠΟΠ ελιάς Καλαμών και στην Αιτωλ/νία.
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι προωθεί ενημερωτικές συναντήσεις για την διεκδίκηση της κατοχύρωσης του ΠΟΠ, μονό για την περιοχή του Μεσολογγίου, σαν να μην υπάρχουν και άλλες περιοχές του νομού, που παράγουν ελιά Καλαμών.
Να θυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια, έχει τεθεί επιτακτικά το θέμα αυτό στις κατά καιρούς ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (τέως Γεωργίας) και μονίμως οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Για το ίδιο θέμα πριν λίγες μόλις μέρες, ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γ. Βαρεμένου, χαρακτήρισε την προοπτική αυτή "πολύ δύσκολη", παρά το δεδομένο πως η περιοχή με την μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς Καλαμών (πάνω από το 50% της πανελλαδικής παραγωγής) είναι η Αιτωλ/νία.
Πριν από μερικά χρόνια, μάλιστα έγινε απόπειρα επέκτασης του ΠΟΠ ελιάς Καλαμών στη Λακωνία, ιδιαίτερη πατρίδα του πρόεδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζ. Καραμίχα, κάτι μάλιστα που είχε περάσει "απαρατήρητο" τότε από τις τοπικές Ενώσεις Συνεταιρισμών και αναδείχθηκε μόνο από κάποιους παραγωγούς, και μερικά τοπικά ΜΜΕ που διαμαρτυρήθηκαν για την προφανή αδικία να εξαιρεθεί δηλαδή η Αιτωλ/νία από μια πιθανή επέκταση του ΠΟΠ ελιάς Καλαμών από τη Μεσσηνία σε άλλες περιοχές της χώρας
Από εκεί και πέρα, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ξεκινά σειρά ενημερωτικών συναντήσεων των ελαιοκαλλιεργητών της περιοχής για το θέμα της διεκδίκησης ΠΟΠ για την Ελιά Καλαμών καθως σύμφωνα με τα στοιχεία από το Καλλιεργητικό πλάνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου έχει την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ελλάδα.
Πηγή: agriniopress

***  Έμπλεξαν τα μητρώα κι έμειναν οι παραγωγοί απ’ έξω από τα προγράμματα της βιολογικής καλλιέργειας   :


*  Της Μαρίας Νίκα
 Σοκ έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας το γεγονός ότι από τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί για τα νέα προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας, απορρίφθηκε το 70% και, μάλιστα, χωρίς να φταίνε οι παραγωγοί! Ο υπεύθυνος γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας, Αριστείδης Παπανικολάου, κάνει λόγο για σοβαρό πρόβλημα στο μητρώο, κυρίως το ελαιοκομικό, μιλώντας για μια «βόμβα» που υπήρχε, αλλά έσκασε τώρα με αφορμή τα βιολογικά.
 Για το ζήτημα πραγματοποιήθηκε και ειδική σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα στο Διοικητήριο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.
«Είναι πλέον θέμα πολιτικής ηγεσίας το τι θα γίνει. Στην ουσία, το πρόβλημα είναι το μητρώο. Έχουν γίνει λάθη. Είναι ένα απίστευτο μπέρδεμα. Στην αρχή το ανέλαβε μια ιδιωτική εταιρεία, κουτσά - στραβά κάτι έκανε. Υπήρχαν λάθη, αλλά θα μπορούσαμε σιγά σιγά να τα διορθώσουμε. Όμως, μετά από τέσσερα χρόνια, είπανε αυτό το μητρώο το πετάμε στο καλάθι των αχρήστων και φτιάχνουμε νέο μητρώο με τις Ενώσεις. Οι Ενώσεις τι έκαναν; Έπαιρναν τις αεροφωτογραφίες της εταιρείας και πάνω σε αυτές προσπαθούσαν να κολλήσουν και να φτιάξουν μητρώο. Για να φτιάξεις μητρώο σοβαρό, πρέπει να πας σε τοπογράφους, ειδικούς, αλλιώς δε γίνεται. Με παιδιά του stage θα γίνει μητρώο;» μας λέει ο Αριστείδης Παπανικολάου.
«Τώρα υπάρχει αντιπαράθεση. Το υπουργείο, η Διεύθυνση Μητρώου, δεν παραδέχεται το μητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ (των Ενώσεων). Μάλιστα, μας στέλνει συνέχεια χαρτιά και μας λέει, θα κάνετε διορθώσεις στο μητρώο το δικό μας (που είχε κάνει η ιδιωτική εταιρεία). Κι εμείς τους λέμε, εδώ φτιάχτηκε άλλο μητρώο από τις Ενώσεις με άλλους κωδικούς. Λένε όχι, εμείς δεν ξέρουμε άλλο μητρώο, εμείς ξέρουμε αυτό που παρέδωσε η εταιρεία στο υπουργείο. Τα πράγματα είναι σοβαρά».
Εν τω μεταξύ, όταν οι Ενώσεις ανέλαβαν να φτιάξουν καινούργιο μητρώο, οι παραγωγοί έκαναν ενστάσεις στο προηγούμενο που είχε φτιάξει η ιδιωτική εταιρεία. «Πλήρωσαν τότε 30 ευρώ για να κάνουν ένσταση στο παλιό μητρώο. Η Ένωση πήρε τα λεφτά - 30 ευρώ από τον κάθε παραγωγό - απλώς για να διεκπεραιώσει τα χαρτιά στο υπουργείο».
 Από το 1990
Ο κ. Παπανικολάου χαρακτηρίζει το μητρώο ως το πιο σημαντικό εργαλείο και τονίζει ότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα: «Απόδειξη τα βιολογικά τώρα. Είναι “βόμβα”. Αποδείχθηκε ότι το 70% είναι λάθος. Σε όλη την Ελλάδα είναι το ίδιο. Αν δε βρεθεί πολιτική λύση, δε βλέπω να γίνεται τίποτα. Το ΟΣΔΕ “παλεύεται” από το 1990. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας βάζει συνέχεια πρόστιμα και μας λέει “φτιάξτε μητρώο”, κι εμείς κάθε χρόνο λέγαμε θα το φτιάξουμε, θα το φτιάξουμε, θα το φτιάξουμε. Και έχουν περάσει τόσα χρόνια και στην ουσία δεν έχουμε κάνει τίποτα.
Το μητρώο είναι ένα σκάνδαλο. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά να το φτιάξει. Εγώ πήρα χθες πάλι χαρτί από τη Διεύθυνση Μητρώου του υπουργείου, που μου λέει να περάσω τους βιοκαλλιεργητές στο μητρώο. Λέω, ποιο μητρώο, μου λένε του υπουργείου. Μα αφού του υπουργείου δεν υπάρχει, εγώ στο σύστημά μου δουλεύω του ΟΠΕΚΕΠΕ, της Ένωσης, με άλλους κωδικούς, δηλαδή καμία σχέση το ένα με το άλλο…».

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
**   Για  τό Κύπελλο Ελλάδας  στο ποδόσφαιρο :
~*  Τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θα βρουν σήμερα, Τετάρτη, τους κατόχους τους. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πλατανιά (17:00), στη ρεβάνς του 2-1 του ΟΑΚΑ. Τρείς ώρες αργότερα (20:00) ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου (το πρώτο ματς είχε λήξει 1-1). -
~* Οι Αρκάδες είχαν νικήσει το Σάββατο 1-0 τον ΠΑΟΚ  ,  ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ηρακλή Ψαχνών .-
** Το πρόγραμμα:
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013  Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 1-0 (1-2)  .-
  Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου   (1-1)  .-
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2012
17:00 Φωστήρας – ΠΑΣ Γιάννινα (0-2)
20:00 ΠΑΟΚ – Καλλιθέα (0-2)
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 201217:00 SKODA Ξάνθη – Βέροια (1-2)
20:00 Καβάλα – Ολυμπιακός (0-2)
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 201214:00 Κέρκυρα – Λεβαδειακός (1-2)
20:00 Πανθρακικός – Απόλλων Σμ. (1-1)
* Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.


* ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    1-0  ,(0-0) .- ^
Διαιτητής : Σταύρος Μάνταλος , Αντώνιος Καρατζίκας , Ιωάννης Ταμπακάρης . , Γιώργος Φουκάκης .-
Τα  γκόλ : 87΄ Αναστασάκος
Κάρτες : Σο , Σεϊταρίδης , Κανακούδης , Μαυρίας , Αναστασάκος ,
~*Στο τρυφίλλι Διαμαρτύρονται γα πέναλτι (οι «πράσινοι») σε ανατροπή του Μαυρία στο 58'.-
* Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τους Καπίνο, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σεϊταρίδη, Σπυρόπουλο, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρία (Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ .-
* Στον πάγκο βρίσκονται οι Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Φουρλάνος, Κουίνσι, Μπαμπαρούσης, Καζιγιάμα.
~ Ο Πλατανιάς θα παραταχθεί με τους Κηπουρό, Αργυρόπουλο, Ποτουρίδη, Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιωτη (Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκη (Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (Δέντσας), Ναζλίδη.-
~ Στον πάγκο κάθονται οι Ζαλουδόκ, Αναστασάκος, Δέντσας, Κανακούδης, Γκονζάλες, Τσοδάκης, Τζάνης.-

***  «Επίθεση» Φάμπρι σε Μάνταλο, επειδόδιο με Κωνσταντίνου :

Έξαλλος με τον διαιτητή Μάνταλο ήταν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φάμπρι, μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Πλατανιά στους «16» του Κυπέλλου. Μάλιστα, για την τελευταία φάση του αγώνα, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε πως ο Έλληνας ρέφερι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Παναθηναϊκό!
Ο Φάμπρι στάθηκε στη φάση, από την οποία ξεκίνησε το γκολ, και για αυτό τον λόγο αποβλήθηκε. Μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε στον Μάνταλο: «Δεν πρέπει να κοιμηθεί το βράδυ ο διαιτητής αν δεν έρθει να μας ζητήσει συγγνώμη», τόνισε μεταξύ άλλων.
«Από ένα λάθος του διαιτητή προήλθε το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του σήμερα και από τότε που ήρθα, έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Δεχθήκαμε ένα γκολ το οποίο προήλθε από ένα πλάγιο το οποίο εκτελέστηκε δεκαπέντε μέτρα πιο μπροστά από εκεί που βγήκε η μπάλα, ενώ κανονικά ήταν αλλαγή.
Και αντί να σφυρίξει ο διαιτητής να πάει την μπάλα πιο πίσω, απέβαλε εμένα που διαμαρτυρόμουν. Πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη ο διαιτητής. Από εκεί και πέρα, δεν έκανα την δεύτερη και τρίτη αλλαγή επειδή θεωρούσα ότι η ομάδα μου ελέγχει τον αγώνα. Δεχθήκαμε ένα ισχυρό σοκ, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα».
Επεισόδιο Κωνσταντίνου με Μάνταλο

Στο μεταξύ. οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού προς τον Μάνταλο, συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια με τον γενικό αρχηγό, Βασίλη Κωνσταντίνου να τα... χώνει στον Τρικαλινό ρέφερι μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών.
Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» διαμαρτύρονται για την φάση του πέναλτι (στον Μαυρία στο 58’) και για το γκολ που δέχθηκαν, αφού η φάση ξεκίνησε από ένα πλάγιο το οποίο εκτελέστηκε αρκετά μέτρα πιο μπροστά από εκεί που βγήκε η μπάλα.
Ο Φάμπρι αποβλήθηκε για τις διαμαρτυρίες του από τον Μάνταλο και ο Κωνσταντίνου, έψαχνε τον διαιτητή στα αποδυτήρια. Με το που τον είδε, άρχισε να τον βρίζει, με τον Τρικαλινό να απαντάει και να ανεβαίνει η ένταση.
Αναστασιάδης: «Δίκαια προκριθήκαμε»Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Πλατανά,, Αγγελος Αναστασιάδης, κράτησε χαμηλούς τόνους μετά την πρόκριση στα Περιβόλια:
«Βαδίζουμε σωστή κατεύθυνση. Δε λέει κάτι για μένα που νικήσαμε κα αποκλείσαμε μια μεγάλη ομάδα. Στόχος μου να επιτελέσω έργο και να βοηθήσω τον Πλατανιά να παίζει καλύτερα», σχολίασε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Κρητικών.
Και πρόσθεσε: «Βασικός στόχος μας είναι η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Η πρόκριση είναι δίκαιη. Και στα δύο ματς καταφέραμε και παίξαμε καλύτερα».
Αναστασάκος: «Και πρόκριση και ψυχολογία»Ο «χρυσός» σκόρερ του Πλατανιά, που χάρισε τη νίκη-πρόκριση, Ηλίας Αναστασάκος, έκανε λόγο για τόνωση ψυχολογίας: «Σε όλα τα παιχνίδια είχαμε ευκαιρίες. Νομίζω ότι είναι σημαντική η πρόκρισή μας που μας ανεβάζει τη ψυχολογία. Δεν ξέρω αν ήμασταν συνολικά καλύτεροι. Σημασία έχει ότι προκριθήκαμε και θα συνεχίσουμε στο θεσμό».


~ ΠΡΟΚΡΙΣΗ    γιά  ΠΛΑΤΑΝΙΑ !!!


* ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ  2-0 ,(0-0) .- ^

*** Σε  αγώνες  της Γ΄ εθνικής  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα
Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 1-1
Ρούβας-Χανιά 1-2
Γλυφάδα-Αστέρας Μαγούλας 3-3
Επισκοπή-Προοδευτική 1-0
Καλαμάτα-Φωστήρας 28/1
Πανηλειακός-Εθνικός Αστέρας 3-0 α.α.
Ρεπό: Κόρινθος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘΜ.
 1.Παναιγιάλειος 11 25
2.Αστέρας Μαγούλας 10 20
3.Επισκοπή 10 20
4.Αχαρναϊκός 11 20
5.Φωστήρας 9 18
6.Πανηλειακός 10 15
7.Χανιά 10 14
8.Κόρινθος 10 13
9.Προοδευτική 10 10
10.Γλυφάδα 10 10
11.Καλαμάτα 9 7
12.Ρούβας 10 7
13.Εθνικός Αστέρας 10 -2
Ο Εθνικός Αστέρας έχει 10 μηδενισμούς και -2 βαθμούς ποινή
Β' ΟΜΙΛΟΣ
Απόλλων Καλαμαριάς-Βατανιακός 1-2
Κασσιόπη-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0
Εθνικός Σιδηρόκαστρου-Ζάκυνθος 3-0
Τύρναβος-Τηλυκράτης 2-1
Ακαδημία Πλαταμώνα-Οδυσσέας Κορδελιού 2-2
Δόξα Κρανούλας-Οικονόμος Τσαριτσάνης 3-0α.α.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
1. Απόλλων Καλαμαριάς 26
2. Κασσιόπη 20
3. Αναγέννηση Καρδίτσας 19
4. Τύρναβος 17
5. Βατανιακός 17
6. Ακαδημία Πλαταμώνα 16
7. Εθνικός Σιδηροκάστρου 16
8. Οδυσσέας Κορδελιού 13
9. Ζάκυνθος 12
10. Δόξα Κρανούλας 12
11. Τηλυκράτης Λευκάδας 6
12. Οικονόμος Τσαριτσάνης 6
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.-

*** Με επιτυχίες γύρισαν από την Αθήνα οι "Τοξότες" της Καλαμάτας :

Τα χαμόγελα δε σταματούν ποτέ στον Αθλητικό Σύλλογο Τοξότες Καλαμάτας!
 Στον Πανελλήνιο Αγώνα κλειστού χώρου (απόστασης 18 μέτρων) της 20/1/2013 διαγωνίστηκαν 12 αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Τοξότες Καλαμάτας στην κατηγορία Ολυμπιακού (Recurve) και 2 στην κατηγορία Σύνθετου (Compound) Τόξου συγκεντρώνοντας μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές συλλόγου σε πανελλήνιο αγώνα.
 Ο Καλαματιανός σύλλογος, κατάφερε να αποσπάσει για δεύτερη φορά, ένα χρυσό μετάλλιο.
- Η αθλήτριά Τζίνα Κακάρογλου με συνολική βαθμολογία 522 βαθμούς, τερμάτισε πρώτη στην Β’ Κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου Γυναικών, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία.
- Στην κατηγορία του Σύνθετου Τόξου Ανδρών ο αθλητής Κων/νος Γάλλος τερμάτισε 5ος στην κατηγορία του, χάνοντας για μόλις 6 βαθμούς την άνοδό του στην Α Κατηγορία.
- Στην κατηγορία Αντίκυρτου Τόξου Ανδρών ο αθλητής Παναγιώτης Δημόπουλος πέτυχε μια πολύ καλή πρώτη εμφάνιση (σειρά 23 στην κατάταξη με 478 βαθμούς).
- Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι αθλητές της Καλαμάτας κατάφεραν να βελτιώσουν τους συνολικούς βαθμούς βολών τους δηλώνοντας έτσι, πως οι επιτυχίες της ομάδας μας δε σταματούν εδώ!
 Αναλυτικά η βαθμολογία:
Recurve Bow - Men (Μετά από 60 βέλη)
23. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιωτης - 478 βαθμούς
46. ΣΓΑΝΤΖΟΣ Παναγιωτης - 427 βαθμούς
48. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αριστειδης - 423 βαθμούς
49. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Αντωνιος - 417 βαθμούς
50. ΤΣΟΥΚΛΕΡΗΣ Παναγιωτης - 417 βαθμούς
61. ΒΛΑΧΟΣ Ιωαννης - 391 βαθμούς
(επί 86 διαγωνιζομένων)
Recurve Bow - Women (Μετά από 60 βέλη)
01. ΚΑΚΑΡΟΓΛΟΥ Γεωργια - 522 βαθμούς
08. ΖΟΥΖΟΥΛΑ Ελευθερια - 440 βαθμούς
22. ΓΟΥΡΓΑΡΗ Παναγιωτα - 323 βαθμούς
23. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ Ελενη - 269 βαθμούς
29. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ιωαννα - 117 βαθμούς
30. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελικη - 116 βαθμούς
(επί 32 διαγωνιζομένων) .-
06. ΓΑΛΛΟΣ Κωνσταντινος - 534 βαθμούς
11. ΣΓΑΝΤΖΟΣ Κωνσταντινος - 521 βαθμούς
(επί 17 διαγωνιζομένων)
 Για άλλη μια φορά, η ομάδα του Αθλητικού συλλόγου Τοξότες Καλαμάτας είχε μια εξαιρετική εμφάνιση η οποία δημιούργησε αίσθηση στους διοργανωτές, αλλά και στους υπόλοιπους συλλόγους, με την άρτια συγκρότησή της και την ομόνοιά της, αναδεικνύοντας το «ευ αγωνίζεσθε».
Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον προπονητή της ομάδας κο Χρήστο Καρμοίρη, του οποίου χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και εμψύχωση, η ομάδα δε θα ήταν σήμερα αυτή που είναι.Οι αθλητές του συλλόγου του εύχονται καλή επιτυχία σε όλους τους νέους στόχους του!

***  «Μάχη» κυπέλλου απόψε με Μεταμόρφωση ...και στο βάθος Λαμία :
 *  Αντιμέτωποι με την πρόκληση που λέγεται Μεταμόρφωση θα τεθούν απόψε οι παίκτες της Καλαμάτας ’80, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης του κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ στο Κλειστό της Παραλίας είναι ο πιο δύσκολος της σεζόν, απέναντι σε μια ομάδα που φιγουράρει στη 2η θέση της Α2, με ένα εντυπωσιακό σερί 9 νικών και μόλις 1 ήττας από την πρωτοπόρο και πανίσχυρη Παναχαϊκή.
 Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η τοπική μας δεν έχει τύχη, δεδομένου ότι υπολείπεται μιας κατηγορίας. Ίσα ίσα αν οι παίκτες που προπονεί ο Γιώργος Κουλιέρης το πιστέψουν και βγάλουν στο γήπεδο τον καλό τους εαυτό, τότε μπορούν να γράψουν μια σημαντική σελίδα στην ιστορία του συλλόγου.
 Σε αυτή την προσπάθεια προβλέπεται ότι θα έχουν στο πλευρό τους πολυάριθμους φίλους του μεσσηνιακού βόλεϊ και ας ελπίσουμε ότι θα φύγουν στο τέλος με το χαμόγελο της ικανοποίησης.
 Αν η ομάδα της Καλαμάτας 80 περάσει το αποψινό εμπόδιο τότε στο δρόμο της στη φάση των 16 του Κύπελλου Ελλάδος θα βρεί την ομάδα της Λαμίας που βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος της Α΄1 !

***  Για τις 6 Φεβρουαρίου ορίστηκε η εκδίκαση της ένστασης για Πούτσι :

* ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣΤΗΡΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Προγραμματισμένη για την προηγούμενη Τετάρτη 17 του μήνα ήταν η εκδίκαση της ένστασης που έχει καταθέσει η διοίκηση της Καλαμάτας σχετικά με την υπόθεση Πούτσι, ωστόσο προέκυψε αναβολή, μεταθέτοντας την υπόθεση για τις 6 Φεβρουαρίου. Στο στρατόπεδο των διοικούντων της Μαύρης Θύελλας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να αλλάξει η απόφαση είναι λιγοστές, ωστόσο, θα τις κυνηγήσουν μέχρι τέλους και όσο το επιτρέπουν οι νόμοι.
Αυτή τη στιγμή κανείς δεν ασχολείται, είναι η αλήθεια, με την ένσταση, κάτι που κρίνεται λογικό λόγω της διεξαγωγής, την προσεχή Δευτέρα, του αγώνα ζωής και θανάτου με αντίπαλο το Φωστήρα. Άπαντες γνωρίζουν ότι αρνητικό αποτέλεσμα ελαχιστοποιεί τις ελπίδες για άνοδο στη Β΄ Εθνική, και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν επικεντρωθεί στο ματς επιδιώκοντας τη δημιουργία ιδανικών προϋποθέσεων. Είναι ευχάριστο γεγονός η επιστροφή του Σκαρλάτου, όπως και η «ενεργοποίηση» του Βασίλιεφ, το δελτίο του οποίου αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις σημαντικές απουσίες των Καντούτση και Πασά.
 Οδεύει προς χειρουργείο ο Πασάς
Ο δεύτερος θα χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αποκατασταθεί η σοβαρή ζημιά στο γόνατο και φαίνεται ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, επιδιώκοντας την ταχύτερη δυνατή επιστροφή του έμπειρου και ποιοτικού μέσου στα γήπεδα.
Μένοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να πούμε ότι οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να πάρουν ανάσες ξεκούρασης, όμως από αύριο το πρωί η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Ζόραν Γέφτοβιτς θα πάρει σταδιακά τις τελικές και σημαντικές αποφάσεις του αναφορικά με το ιδανικό σχήμα.
 Η προσφυγή στο τέλος του χρόνου
Έστω και ετεροχρονισμένα, πρέπει ν’ αναφέρουμε την πίεση που υπάρχει στο οικονομικό κομμάτι και η οποία εξωτερικεύτηκε γι’ ακόμη μια φορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα στα τέλη του 2012. Τότε ο Κώστας Δασκαλάκης κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφυγή, προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα τα οποία του οφείλονταν από πέρυσι. Μπορεί να μην προέκυψαν εμπλοκές στη συνέχεια, ωστόσο η εξέλιξη αυτή φανερώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση, η οποία προσπάθησε και πέτυχε σ’ ένα βαθμό να κατεβάσει το μπάτζετ.

***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :
***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 και 20Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ και μαθαίνουμε ! ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.-
   ~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-


***

 ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2259  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =620  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      625  video.-
                                             ***Σύνολο  :  3502  βίντεο ανηρτημένα .-
** 
~*** Στο μαντρί Αρφαρά  23/01/2013 :

http://youtu.be/vi0b5BgkJqY  ,




~** Άγιος Κωνσταντίνος Αρφαρών 23/01/2013   :

 http://youtu.be/pFCfQkheCAY  ,



**   ΜΕΝΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ :

*
~*** Χαλκίδα κάστρο καράμπαμπα   : http://youtu.be/bXIa_3Q-dkU  ,  ~*** Παγγαίο Καβάλας   : http://youtu.be/ATWkLArbUQc  . ~*** Μεσσολόγγι Αιτωλ-νιας  : http://youtu.be/P3_8qHdwh4A  , ~*** Καναλάκι Πρέβεζας   : http://youtu.be/E0RVgjIlSsY  , ~*** Ζερίκι Βοιωτίας   : http://youtu.be/QBAHbZsdlwI  ,

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου