Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  15 Δεκεμβρίου  2012  :

Που  μας  πάνε ;  Που  πάμε  ;
Κινδυνεύει  το καράβι  της  Ελλάδας ; κύριοι .....
Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΠΟΤΕ   ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !
Το  ποντικάκι  πάντα  δίπλα  μας !
 

~**  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στο κέντρο της Αγοράς! :
* Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, χορωδιών μαθητών Δημοτικών Σχολείων, του δημάρχου Τριφυλίας και αυτοδιοικητικών παραγόντων άναψε πριν λίγο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στο κέντρο της Αγοράς της πόλης, το οποίο είναι γεμάτο με στολίδια από ζυμάρι που έπλασαν και ζωγράφισαν μικροί μαθητές των σχολείων στο Εικαστικό Εργαστήρι! Η Φιλαρμονική έπαιζε τα κάλαντα, ο ουρανός γέμισε βεγγαλικά και μέσα σε αυτή τη γιορτινή ζεστή ατμόσφαιρα το δέντρο άναψε σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους!
 Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτό τον καιρό στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα, η οποία αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή ζωή του καθενός, θα υλοποιήσει αρκετές χριστουγεννιάτικες δράσεις καθώς σε τέτοιες περιόδους το χαμόγελο, η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική αγορά της πόλης αλλά και στο χώρο των καταστημάτων ξεκινώντας απόψε, εξ αναβολής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών την Τρίτη, με το φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο τρίγωνο της αγοράς ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν μουσικά δρώμενα.
Επιθυμία του Συλλόγου είναι να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της Κυπαρισσίας. Να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου και να τον κάνει να ξεχαστεί έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα επιδιώκει να τονώσει την αγορά, η οποία βιώνει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων.  Η.Γ.
 
 
***  Aναδάσωση στον Ταΰγετο από τους οι Φίλους του Ταϋγέτου :

*  Oι Φίλοι του Ταϋγέτου μας καλούν για αναδάσωση, όσοι λοιπόν την Κυριακή μπορούν και αν ο το επιτρέψει ας πάνε σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:
Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι του Ταϋγέτου» ανακοινώνει ότι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 θα κάνει την 1η φετινή αναδάσωση, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας, με φυτά Μαύρης Πεύκης, στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Κεραίες». Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η θέση «Δεξαμενή Δασαρχείου» στο 30ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης και ώρα 9 π.μ.
Οι αναδασώσεις στον Ταΰγετο θα συνεχιστούν και φέτος με φυτά που αγόρασε ο Σύλλογός μας και θα στηριχθεί για την προσπάθεια φύτευσής τους στην αγάπη των εθελοντών για τον πνεύμονα ζωής της ευρύτερης περιοχής μας.
Για την αναδάσωση ζητούμε την βοήθεια της «Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», των μελών μας, των εθελοντών, των Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν εθελοντικά για να συμβάλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους του Ταϋγέτου.
Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.100 μ περίπου) και να έχουν μαζί τους προστατευτικά γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν στη φύτευση.
Πληροφορίες δίνονται από τους κκ. Γ.Χρυσανθακόπουλο τηλ.6975716800, Χ.Ζερίτη τηλ.6978030105 και Π.Μαυρίκη τηλ.6974894724.-

 *** Τραγωδία με οικονομικούς μετανάστες στις ακτές της Λέσβου :

* Τρεις αλλοδαποί εντοπίστηκαν νεκροί τα ξημερώματα του Σαββάτου στην παραλία Θέρμης, στη Λέσβο, ενώ ένα ακόμα ατόμα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδίου, σκάφος με συνολικά 28 μετανάστες είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με στόχο να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό των υπολοίπων 24 ατόμων, σύμφωνα πάντοτε με τη μαρτυρία του διασωθέντα.-  Newsroom ΔΟΛ .-

*** Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης :

* Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας, από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου εισήχθη μετά τη σύλληψή του, την Πέμπτη, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η Proton Bank, σε εταιρείες συμφερόντων του.
Το βράδυ, ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε από τον «Ευαγγελισμό» στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και καθώς δεν εντοπίστηκε παθολογικό πρόβλημα κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο Δαφνί.
Ο επιχειρηματίας θα παραμείνει την Παρασκευή φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό και τις επόμενες μέρες θα ληφθεί απόφαση αν θα μεταχθεί στις φυλακές ή στο νοσοκομείο των φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, απολογούμενος στην ανακρίτρια, επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει και στους οικονομικούς εισαγγελείς να αποδεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί του με 160 εκατ. ευρώ προκειμένου να επιστρέψει χρήματα στην Proton Bank.
Παράλληλα, ο κ. Λαυρεντιάδης αρνείται τις σοβαρότατες κατηγορίες που του αποδίδονται και για το λόγο αυτό επέλεξε να μην λάβει προθεσμία και να απολογηθεί στο νοσοκομείο χωρίς καν να έχει ενημερωθεί για το πλήρες περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.
Φέρεται μάλιστα σε πολλές ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού να την παρέπεμπε σε υπομνήματα που είχε δώσει με την ιδιότητα του υπόπτου στον Εισαγγελέα Ι.Δραγάτση που ερεύνησε την υπόθεση. Φέρεται επίσης να επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό δεν είναι ύποπτος φυγής ενώ τόνισε ότι σε κάθε κλήση της Δικαιοσύνης ήταν πάντα παρών.
Η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέβη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται o κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ενώ αργότερα ενώπιον της θα μεταχθούν οι τρεις συγκατηγορούμενοι του Λαυρεντιάδη που συνελήφθησαν μετά από ένταλμα ως ύποπτοι φυγής, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τη λογοδοσία τους.
Για την υπόθεση των συνολικά 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, επί προεδρίας στο ΔΣ του κ. Λαυρεντιάδη έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για: εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με επιβαρυντικές περιστάσεις για το σύνολο των επισφαλών δανείων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
Η ανακρίτρια της υπόθεσης εξέδωσε για την υπόθεση, έξι εντάλματα σύλληψης συμπεριλαμβανομένου αυτού σε βάρος του επιχειρηματία. Τα υπόλοιπα εντάλματα αφορούν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, που συνελήφθησαν ήδη, ένα που εκδόθηκε σε βάρος γυναίκας κατηγορουμένης, επίσης στελέχους της τράπεζας, που φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση της να εμφανιστεί άμεσα στις Αρχές και, τέλος, το ένταλμα σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει εντοπιστεί από την αστυνομία.
Συνήγοροι πάντως των κατηγορουμένων σχολιάζουν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των εντολέων τους ως «κίνηση εντυπωσιασμού» που στερείται αντικειμενικής ανάγκης, καθώς οι εμπλεκόμενοι εδώ και ένα χρόνο που ερευνάται η υπόθεση είναι απολύτως συνεπείς κάθε φορά που καλούνται από την Δικαιοσύνη.-  Newsroom ΔΟΛ

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :
Αναλυτικά: Για την Σούπερ Λίγκα  στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
~ Πανιώνιος - ΟλυμπιακόςΔιαιτητής: Σπάθας (Πειραιά). Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Γρεβένης (Χαλκιδικής).
~ Άρης - SKODA ΞάνθηΔιαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλ/νίας). Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)
~ Βέροια - ΠαναθηναϊκόςΔιαιτητής: Θάνος (Γρεβενών). Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Χαρίσης (Γρεβενών)
~ ΟΦΗ - Αστέρας ΤρίποληςΔιαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας). Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Θανασακούδης (Μακεδονίας)
Λεβαδειακός - ΠλατανιάςΔιαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας). Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
~ ΑΕΚ - ΑτρόμητοςΔιαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας)
~ Γιάννινα - ΠΑΟΚΔιαιτητής: Παππάς (Αθηνών). Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Γεωργαράκος (Αθηνών)
~ Κέρκυρα - ΠανθρακικόςΔιαιτητής: Γιάχος (Χίου). Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)
 
~**  Αθλητική ατζέντα του Σαββατοκύριακου  γιά  την Μεσσηνία  μας  και όχι μόνο .

 Όλοι οι αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. :
To Σάββατο το σούπερ ντέρμπι Ολυμπιακού Καλαμάτας – Μεσσηνιακού
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακού Καλαμάτας – Μεσσηνιακού, που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπική κατηγορίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΠΣΜ Μεσσηνίας, οι συναντήσεις της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 11ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, της 10ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 7ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος, θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, ως εξής…

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Μεσσηνιακός
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΕ Αβίας
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – ΑΟ Μεθώνης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Ασπρόχωμα – Δώριο

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Αίαντας Καλαμάτας
Γήπεδο Σπερχογείας
Σπερχογεία – Αστέρας Αρφαρών
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – Ομόνοια
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Απόλλων Πεταλιδίου

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου– 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
Πανθουριακός – ΑΟ Πατίστα
Γήπεδο Μάνεσι
Μάνεσι – Νίκη Πλάτης
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Παναθηναϊκός Καλαμάτας
Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – ΑΕ Λογγάς
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Ολυμπιακός Ανάληψης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Χατζή – Θύελλα Χαρακοπιού

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – Ηρακλής Κυπαρισσίας
Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατέως – Ανδρούσα
Γήπεδο Πεταλιδίου
Ακρίτας Κορώνης – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Δόξα Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Στενωσιάς
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – ΠΑΟ Καλλιθέας
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. ΜΠαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Αστέρας Μικρομάνης
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – ΑΟΕΣ Καλαμάτας

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – ΑΟ Διοδίων
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – ΠΑΟ Καλού Νερού

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Θύελλα Παραλίας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας
12.00 μ.
Γήπεδο Αμφείας
Παπαφλέσσας Άμφειας – Νέδουσα Αλαγονίας
Γήπεδο Ανδρούσας
Πανευαϊκός – Δημάκειος Ταϋγέτου
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – ΠΑΟΚ
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΕ Αιθαίας – ΑΣ Αμφιθέας
12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ερμής Καλαμάτας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΠΣ Άρις – Νέστωρ Πύλου
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – Αναγέννηση Παραλίας
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Ερμής Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί
11.00 π.μ.
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Εράνη Φιλιατρών
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Μιλτιάδης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – Απόλλων Πεταλιδίου
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εθνικός Μελιγαλά
12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Μεσσηνιακός – Πάμισος Μεσσήνης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Απόλλων Καλαμάτας – Ασπρόχωμα
1.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Πράσινα Πουλιά
Ρεπό: Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Δόξα Καλαμάτας, ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας και Δωριέας Δωρίου.
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΥΛΟ ΚΑΙ ΤΕΝΤΑ
Με τρία παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της 4ης αγωνιστικής του πολύ ενδιαφέροντος και αμφίρροπου πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, που εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα για το ωραίο θέαμα και τις έντονες συγκινήσεις τις οποίες προσφέρουν τα δώδεκα σωματεία που μετέχουν σ’ αυτό. Τα δύο λοιπόν από τα τρία σημερινά ματς, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, αφού κάθε αποτέλεσμα είναι ανοιχτό, ενώ μονάχα στην αναμέτρηση της Μεσσήνης, μπορεί να δοθεί ο τίτλος του φαβορί στους γηπεδούχους, έστω κι αν ο Δίωνας έχει αποδείξει ότι είναι ικανός για σπουδαία πράγματα. Αναλυτικότερα η ταυτότητα των τριών σημερινών παιχνιδιών και οι διαιτητές που θα σφυρίξουν σε αυτά…

Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Δ.Σ. Μεσσήνης – 5.30 μ.μ.)
Να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών θέλει η ομάδα της Μεσσήνης, η οποία προέρχεται από την αναπάντεχη όπως εξελίχθηκε ήττα από τον Ακάδημο. Το συγκρότημα του Μιχάλη Μπακογιάννη θα επιζητήσει σίγουρα τη νίκη, αλλά και τη θετική εμφάνιση, κάτι που θα βοηθήσει στο να ξεπεραστεί με ιδανικό τρόπο η ήττα της περασμένης αγωνιστικής. Δεν υπάρχουν απουσίες και αυτό είναι στα συν της ομάδας της Μεσσήνης.
Από την άλλη πλευρά, ο Δίωνας Κυπαρισσίας, ο οποίος προέρχεται ως γνωστόν από την ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα, στον εκτός έδρας αγώνα με τους Δρομείς, θα παραταχθεί άγχος, επιζητώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Σπύρος Ψυχογιός δεν υπολογίζει τον Φωτεινό και περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Μπουσιούτα και Μαρούκη, ευελπιστώντας ότι θα τους έχει στη διάθεσή του.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Σχοινάς.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Δ.Σ. Πύλου – 5.30 μ.μ.)
Επιστροφή στην Πύλο για τον ΝΟΠ, που θέλει να ξεπεράσει την ήττα αλλά κυρίως την άσχημη εμφάνιση στον αγώνα με το Γύθειο. Στο σημερινό λοιπόν παιχνίδι ο Σύλλογος Πύλου θα ψάξει τους βαθμούς της νίκης και θα έχει σύμμαχο τον κόσμο του, αλλά και τον Διαμαντή Διακουμή, που επιστρέφει στην ενεργό δράση.
Όσον αφορά την αρκαδική ομάδα, αυτή δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα και θα παραταχθεί με πολύ καλή ψυχολογία, έχοντας κατακτήσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Πολύβιος νίκησε πριν από μία εβδομάδα τον Άτλαντα και θέλει να κάνει ανάλογη αρχή στις εκτός έδρας υποχρεώσεις του.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Λιότσιος και Μαγγαφάς.

ΑΤΛΑΣ – ΚΡΟΝΟΣ (Τέντα – 8.00 μ.μ.)
Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Μεγαλόπολη ο Άτλαντας, που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα στο σημερινό αγώνα με τον Κρόνο Σπάρτης. Ο Αλέξης Κορογώνας υπολογίζει για το σημερινό ματς τον Γιώργο Πουλουπάτη που δεν έπαιξε με τον Πολύβιο και αισιοδοξεί ότι η ομάδα του θα επιστρέψει στις νίκες. Στον αντίποδα ο Κρόνος έρχεται στην Καλαμάτα με αέρα και καλή ψυχολογία μετά την πρώτη του νίκη, στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τη Θουρία και θα επιδιώξει να κάνει το ίδιο κόντρα στον Άτλαντα. Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών και οι συνθήκες είναι ιδανικές για την ομάδα του κ. Σκιαδά.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Μπακετέας.
*************
ΠΟΛΥΒΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Συμμετέχει σε φιλανθρωπικό τουρνουά
Ο Σύλλογος Γονέων των μαθητών του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, διοργανώνει τουρνουά αγώνων μπάσκετ, αλλά και βόλεϊ στο κλειστό της πόλης αύριο το πρωί, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών και την ευαισθητοποίηση των γονέων στο φιλανθρωπικό έργο. Η συγκέντρωση πόρων γίνεται προκειμένου να δοθούν τρόφιμα στους πολίτες του Δήμου, που έχουν ανάγκη, και συμπαραστάτης στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια θα είναι και ο Πολύβιος Μεγαλόπολης, μετέχοντας ενεργά σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Συμπαραστάτες στο συγκεκριμένο εγχείρημα, είναι και ο Δήμος Μεγαλόπολης, αλλά και τα Λύκαια.

*****************
Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Ένα ματς στον Όμιλο Μεσσηνίας και δύο στον αντίστοιχο Αρκαδίας – Λακωνίας
Ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας, το οποίο περιλαμβάνει δράση τόσο στον Όμιλο Μεσσηνίας, όσο και στον δεύτερο, στον οποίο μετέχουν οι σύλλογοι της Αρκαδίας και της Λακωνίας. Πιο αναλυτικά…
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Δ.Σ. Πύλου – 3.00 μ.μ.
Κορώνη – Εθνικός Μελιγαλά (Λιότσιος, Μαγγαφάς)
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Δ.Γ. Σπάρτης – 2.00 μ.μ.
Φιλαθλητικός – Αστέρας Βλαχιώτη (Δούβρης, Χαλουλάκος)
Δ.Σ. Βλαχιώτη – 4.30 μ.μ.
ΑΠΟΕΛ Μολάων – Άρης Σκάλας (Δούβρης, Χαλουλάκος)
Όσον αφορά το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι ανάμεσα στο Νεοχώρι και την Άμιλλα, επίσης για τον Β΄ Όμιλο, αυτό δε θα πραγματοποιηθεί λόγω της αποχώρησης της Άμιλλας από το πρωτάθλημα και του μηδενισμού της στα υπόλοιπα ματς.

***  Για το διπλό στην Ελευσίνα η Μαύρη Θύελλα … :

* ΜΕ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥΤΣΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ
Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να καλυφθεί μέρος του χαμένου εδάφους και να ξεκινήσει η αγωνιστική – βαθμολογική αντεπίθεση της ομάδας, αποτελεί για την Καλαμάτα η αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής του ομίλου νότου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με αντίπαλο τον Αστέρα Μαγούλας, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ελευσίνας. Είναι σαφές ότι με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, η Καλαμάτα μένει πολύ πίσω χάνοντας την επαφή της με τις θέσεις που οδηγούν στη Β΄ Εθνική και το ενδεχόμενο αυτό ενδέχεται ν’ ανοίξει τον «Ασκό του Αιόλου» φέρνοντας σημαντικές αλλαγές στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος.
 Επειδή ο Ζόραν Γέφτοβιτς γνωρίζει καλά ότι τα περιθώρια αυτά έχουν στενέψει, και η Θύελλα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην Ελευσίνα, δείχνει έτοιμος να προβεί σε αλλαγές σχετικά με το σχήμα και την τακτική που θ’ ακολουθήσει η ομάδα στο αυριανό ματς. Ο Σέρβος τεχνικός θα κάνει την Καλαμάτα πιο επιθετική και αυτό ακριβώς έδειξε στη χθεσινή προπόνηση, που έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου στη Μεσσήνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι δοκίμασε στο αρχικό σχήμα το επιθετικό δίδυμο Καούνου – Αθανασόπουλου, επαναφέροντας ταυτόχρονα και τον Θόδωρο Πούτσι, που πλέον θ’ αγωνίζεται κανονικά ως μικρός. Η Καλαμάτα θα παραταχθεί με 4-4-1-1 και την ενδεκάδα ν’ αποτελείται από τους Κοψαχείλη ή Ζαρόπουλο (εφόσον ο πρώτος είναι απόλυτα έτοιμος θ’ αποτελέσει τη βασική λύση για τη θέση του τερματοφύλακα), Σκαρλάτο, Καντούτση, Τριανταφυλλάκη και Τρίψα στην άμυνα, και τους Πασά, Τσαγκαράκη, Ηλιόπουλο, Πούτσι στη μεσαία γραμμή. Ο Αθανασόπουλος δοκιμάστηκε μπροστά από το δίδυμο των μεσαίων χαφ (Πασά, Τσαγκαράκη), και πίσω από τον Βαγγέλη Καούνο, που θα έχει περισσότερες βοήθειες και στηρίγματα σ’ αυτό το ματς. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο και κατόπιν στις 4.00 μ.μ. η αποστολή θα αναχωρήσει οδικώς για τη Γλυφάδα, όπου και θα διανυκτερεύσει. Εκτός αποστολής θα μείνει ο τιμωρημένος Τσιμικλής και κάποιοι από τους παίκτες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας τους.
 «Παρουσιάζεται» τέλος του μήνα ο Πούτσι
Όπως γράψαμε στο χθεσινό φύλλο, η Καλαμάτα έχει πλέον στα χέρια της το νέο δελτίο του Θόδωρου Πούτσι, που θ’ αγωνίζεται ως Έλληνας και ταυτόχρονα ως μικρός. Ο 20χρονος μέσος κλήθηκε μάλιστα να «παρουσιαστεί» στις Ένοπλες Δυνάμεις στα τέλη του μήνα. Το στοιχείο αυτό ενδέχεται ν’ αποτελέσει μέρος της υπερασπιστικής γραμμής του ΤΑΠ στην εκδήλωση της ένστασης της Προοδευτικής, που έχει οριστεί για την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύσκολα θα εκδικαστεί τη συγκεκριμένη ημέρα, και πιθανότατα θα πάει για αργότερα η υπόθεση Πούτσι. Η Διοίκηση της Καλαμάτας έκανε το τελευταίο διάστημα, σίγουρα με μεγάλη καθυστέρηση, αυτά που έπρεπε για να εξασφαλίσει το νέο δελτίο του Πούτσι και πλέον απομένει να μάθουμε εάν μπορεί να παίξει ρόλο στο ενδεχόμενο μιας θετικής για την ομάδα απόφασης.
 Ευχαριστίες σε Δήμο Μεσσήνης και Πάμισο
Την ικανοποίησή τους για τη χρήση των εγκαταστάσεων στον Άγιο Νικόλαο Μεσσήνης, εξέφρασαν οι ιθύνοντες του ΤΑΠ, που θέλησαν να ευχαριστήσουν δημοσίως τόσο τη Δημοτική Αρχή, όσο και ειδικότερα τον Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, αλλά και τον Πάμισο για την παραχώρησή τους στην ομάδα.
 Πληρωμές χθες και έπεται συνέχεια.
Τέλος, μέρα πληρωμών ήταν η χθεσινή αλλά και η προχθεσινή για μερίδα ποδοσφαιριστών, που είδαν τους λογαριασμούς τους να ενσωματώνουν το ποσό το οποίο κατέθεσε σ’ αυτούς η διοίκηση. Είχαν δοθεί κάποια λίγα χρήματα κυρίως στους μικρούς πριν από λίγες ημέρες και θ’ ακολουθήσει στις αρχές της εβδομάδας το τελευταίο γκρουπ.

*** Στην  Ευρωλίγκα  του  μπάσκετ :

Ο Ολυμπιακός νίκησε 82-81 την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ στο φινάλε του 3ου ομίλου της Ευρωλίγκα και τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με τη Ζαλγκίρις που νίκησε 71-53 την Εφές. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» θα τοποθετηθούν στο 6ο όμιλο του Τοπ 16. Αντίπαλοί του θα είναι οι Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Κίμκι, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρ και Κάχα.-
Τα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Λοτερμόσερ (Γερμανία), Κοβάλσκι (Πολωνία):
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 16 (7ριμπ.), Λο 14 (1), Αντιτς, Σπανούλης 18 (1), Περπέρογλου 6, Σλούκας 1, Μαυροειδής, Παόυελ 10, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 12 (2), Μάντζαρης 3 (1).
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Στίπτσεβιτς 3 (1), Χέρστον 7, Φώτσης5 (1), Κουκ 9 (2), Κιότι 2, Μπουρούσης 13 (1), Μέλι 8 (2), Λάνγκφορντ 21 (3), Τζεντίλε 13 (1).
Οι όμιλοι στη φάση των «16»
Ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε από εχθές στον 5ο όμιλο, ενώ ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στον 6ο όμιλο, καθώς «τερμάτισε» δεύτερος στον 3ο όμιλο της κανονικής περιόδου και απεφεύχθη ο ελληνικός «εμφύλιος» (αν καταλάμβανε την 1η θέση θα «έπεφτε» στον 5ο όμιλο μαζί με τον Παναθηναϊκό).
5ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Παναθηναϊκός
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)
6ος Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Κίμκι (Ρωσία)
Ολυμπιακός
Σιένα (Ιταλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)

***  Θετικά σχόλια για το Τμήμα Βιολογικών και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών του ΤΕΙ :

* Ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη η διαδικασία της επιτόπιας επίσκεψης των εξωτερικών αξιολογητών στο Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας και η διοίκηση του ιδρύματος εκφράζει την ικανοποίησή της για τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν από τους αξιολογητές.
Η επιτροπή που βρέθηκε στο ΤΕΙ Καλαμάτας [με απόφαση της Ολομέλειας της Α.ΔΙ.Π. (1727/24-9-2012) και της προβλεπόμενης από το νόμο κλήρωσης για σύσταση Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης] απαρτιζόταν από τους εξής εξωτερικούς αξιολογητές:
-Prof. Sophia Kathariou, North Carolina State University, Raleigh, North Carolina, U.S.A.
-Dr. Eleni Maloupa, Senior Researcher, Agricultural Research Center of Northern Greece, National Agricultural Research Foundation, (NAGREF), Thessaloniki, Greece
-Prof. Thomas Panagopoulos, Research Centre for Spatial and Organizational Dynamics, University of Algarve, Faro, Portugal
-Prof. George Vellidis, University of Georgia, Tifton, Georgia, U.S.A.
Εντυπωσιασμένοι από τις υποδομές
Σε χθεσινή ανακοίνωση του ΤΕΙ και της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας σημειώνεται: «Ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 12 Δεκεμβρίου 2012 η διαδικασία επιτόπιας επίσκεψης της επιτροπής εξωτερικών αξιολογητών του Τμήματος Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας (BIO.ΘΕ.Κ.Α.) της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας».
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η επιτόπια επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών Αξιολογητών χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά επιτυχής, καθώς από τις δηλώσεις των ίδιων των μελών της, στο πέρας της επιτόπιας επίσκεψης, προέκυψε ότι έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, και σε ορισμένα σημεία εντυπωσιασμένοι, από τις υποδομές του Τμήματος ΒΙΟΘΕΚΑ και γενικότερα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, από το εκπαιδευτικό προσωπικό (μέλη Ε.Π. και επιστημονικούς/εργαστηριακούς συνεργάτες), από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, καθώς και από το παρεχόμενο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο».
Προτάσεις για αδυναμίες
«Επιπλέον, τα μέλη της επιτροπής έκαναν εποικοδομητικές προτάσεις για αδυναμίες που διαπίστωσαν και έδωσαν έμφαση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διασύνδεσης του Τμήματος με την τοπική κοινωνία και της ισχυρότερης εμπλοκής του στη διεκδίκηση διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων για την άντληση τεχνογνωσίας και πόρων.
Πρόκειται για το δεύτερο Τμήμα της Σχολής, μετά το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, που ολοκληρώνει με επιτυχία την εξωτερική του αξιολόγηση, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, καθώς το γεγονός αυτό ανοίγει το δρόμο για την οργάνωση αυτοδύναμων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στο άμεσο μέλλον.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 15/12/2012 με την κατάθεση από μέρους της επιτροπής της σχετικής Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος στην ΑΔΙΠ» καταλήγει η ανακοίνωση.
Μ.Ν.

*** Σκληρές οι πρώτες αντιδράσεις από βουλευτές της Ηλείας για την «κουρεμένη» Ολυμπία οδό :

Δεν μπορώ να ψηφίσω τη σύμβαση δηλώνει ο Γιώργος Κοντογιάννης
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Δεν είναι μόνο ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος που πνέει μένεα μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Κ. Χατζηδάκη και Στ. Καλογιάννη για το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού.
Το ίδιο σκληρές είναι και οι πρώτες δηλώσεις από τους βουλευτές του Νομού Ηλείας, οι οποίοι εμφανίζονται εξοργισμένοι από την απόφαση για κατασκευή του τμήματος της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Πάτρα.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης (Ν.Δ.), δήλωσε: «Οι ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού για τα δημόσια έργα επιβεβαίωσαν τους φόβους όλων μας ότι η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τμήμα που έχει σχέση με την Ηλεία, παραπέμπεται στις καλένδες.
Οι διαβεβαιώσεις περί τριετούς χρονικής μετάθεσης του έργου δεν προσφέρουν καμία εγγύηση για ολοκλήρωσή του, πολύ περισσότερο όταν το ίδιο το κράτος έρχεται να αναιρέσει τις ψηφισμένες από το Κοινοβούλιο δεσμεύσεις του, πέντε χρόνια μετά την υιοθέτηση της αρχικής σύμβασης, από τα ίδια κόμματα που σήμερα στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ).
Η κυβέρνηση έχει χρέος να τηρήσει τα υπεσχημένα και να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης ενός έργου που τουλάχιστον έως τον Πύργο έχει προχωρήσει σε ποσοστό 30%.
Η τύχη της Ηλείας θα κριθεί από τις δικές μας αντιδράσεις. Οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές απέναντι στα παιδιά μας, που απαιτούν ασφαλές οδικό δίκτυο, αλλά και απέναντι στο μέλλον ενός τόπου που, για να μπει στην τροχιά ανάπτυξης, το πρώτο που χρειάζεται είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.
Τη σύμβαση, όπως την παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, δεν μπορώ να την ψηφίσω. Προσωπικά αρνούμαι να προσυπογράψω την καταδίκη του τόπου που με γέννησε και των πολιτών που με εμπιστεύονται από το 2004 έως σήμερα. Η Πολιτεία οφείλει να δώσει στην Ηλεία αυτά που της χρωστάει. Η πολύπαθη Ηλεία δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση. Φτάνει πια».
Σε ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση της βουλευτού Ηλείας, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη (ΣΥΡΙΖΑ): «Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, υποκύπτοντας πολύ εύκολα στα διαπλεκόμενα συμφέροντα των τραπεζιτών, ξέχασαν πολύ γρήγορα τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες ότι το έργο της Ολυμπίας Οδού δε θα σταματήσει στην Πάτρα.
Αλήθεια, δε μας είπαν οι κύριοι της συγκυβέρνησης με τι κριτήρια πάρθηκε αυτή η απόφαση που ακούσαμε δια στόματος κυρίου Χατζηδάκη; Με κοινωνικά και αναπτυξιακά; Ή μήπως ο μόνος γνώμονάς τους ήταν τα κέρδη και τα οφέλη των παραχωρησιούχων;
Μάλλον το δεύτερο, καταδικάζοντας έτσι έναν ολόκληρο πολύπαθο νομό σε συγκοινωνιακό και, προπάντων, αναπτυξιακό αποκλεισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί το έργο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.
Αποτελεί πραγματικά μεγάλη ειρωνεία, την ίδια ώρα που ανακοινώνεται η διακοπή του έργο της Ολυμπίας Οδού, οι συγκυβερνώντες να προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των κατοίκων του νομού, “ξεθάβοντας” το Ταμείο Μολυβιάτη. Δε μας είπαν, όμως, πώς βρέθηκαν ξαφνικά αυτά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.
Γεννιέται το ερώτημα τι θα πράξουν οι κάθε είδους αιρετοί του νομού, οι προσκείμενοι στη συγκυβέρνηση, που απειλούσαν είτε να παραιτηθούν είτε να ρίξουν την κυβέρνηση… Αναμένουμε».

*** Πέτρος Τατούλης: Θετική εξέλιξη η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα :

* Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, για τη θετική εξέλιξη της έγκρισης από το ελεγκτικό συνέδριο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, απόφαση μετά την οποία απεμπλέκεται η παράδοσή του σε χρήση από τους πολίτες.
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, που συνδέει το βορρά με το νότο της Πελοποννήσου και είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξή της τοπικής της οικονομίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζοντας όλα τα θέματα με υπευθυνότητα, συνέπεια, προγραμματισμό και, κυρίως, αποφασιστικότητα δικαιώνεται για την επιλογή της να διεκδικήσει δυναμικά την παράδοση του τμήματος αυτού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι με την ίδια αποφασιστικότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί και την υλοποίηση στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα δηλαδή, της Ολυμπίας Οδού.

*** Πόσα έχασαν οι μισθωτοί από το 2009 μέχρι σήμερα; :

* Δραστικότατη αλλαγή στις απολαβές των μισθωτών έφερε η κρίση με τις απολαβές του 2010 να είναι 6.230 ευρώ χαμηλότερες σε σχέση με τα λεφτά που έπαιρναν 3 χρόνια πριν, το 2009. Το «τσεκούρι» γίνεται όλο και πιο έντονο καθώς μόνο τον τελευταίο χρόνο ο μέσος μισθωτός έχασε 3.882 ευρώ λόγω των ατομικών συμβάσεων, των μέτρων του μνημονίου και της χαμηλής δυνατότητάς του να πει «όχι» υπό τον φόβο να βρεθεί στην «δεξαμενή» των ανέργων από την οποία πλέον η επιστροφή σε μία θέση απασχόλησης είναι πολύ δύσκολη...
 Με βάση τα στοιχεία ανά μήνα, οι μέσες αποδοχές μειώθηκαν κατά 230 ευρώ το 2012 συγκριτικά με το 2011 και κατά 455 ευρώ σε σχέση με τις απολαβές του 2009. Σε ποσοστά η πτώση φτάνει στο 15,3% σε έναν χρόνο και στο 22,5% σε επίπεδα τριετίας.
 Τα στοιχεία τα έχει επεξεργασθεί η ΕΛΣΤΑΤ με βάση δικά της δεδομένα ( Έρευνα Εργατικού Δυναμικού) αλλά και στοιχεία από διοικητικές πηγές όπως το ΙΚΑ και αφορούν το τρίτο τρίμηνο κάθε χρόνου.
 Η απώλεια είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή που υπολογίζει η Επιτροπή (εκ μέρους της τρόικας) στο αναθεωρημένο μνημόνιο που χθες συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες: η Κομισιόν φέτος υπολογίζει ότι η μέση αμοιβή των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα θα περιορισθεί κατά 8,9%. Τα ίδια στοιχεία του κοινοτικού οργάνου δείχνουν πάντως ότι η αιμορραγία θα συνεχισθεί το 2013: καταγράφουν εντονότερη πτώση κατά 9,5% καθώς η ανεργία θα θεριεύει και οι παρεμβάσεις στο εργασιακό θα τεθούν σε πλήρη ισχύ...
 Τι δείχνουν οι μετρήσεις του 3ου τριμήνου
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μέσο μηνιαίο κόστος εργασίας το τρίτο τρίμηνο του 2012, δείχνουν ότι:
* Ο μέσος μισθός το 2012 διαμορφώθηκε στο σύνολο της οικονομίας, στα 1.532 ευρώ από 1.977 ευρώ 3 χρόνια πριν. Τα πιο πολλά λεφτά λάμβαναν και συνεχίζουν να παίρνουν όσοι δουλεύουν στον δευτερογενή τομέα. Η μεγαλύτερη απώλεια απολαβών καταγράφεται στις υπηρεσίες (298 ευρώ μηνιαίες σε σχέση με το 2011 και 465 ευρώ συγκριτικά με το 2009).
* Η απώλεια εισοδήματος είναι πιο έντονη στους άνδρες από ότι στις γυναίκες. Και τούτο διότι λάμβαναν – και συνεχίζουν να λαμβάνουν - πιο πολλά. Στο σύνολο της οικονομίας ο μέσος μισθός το 2009 ήταν 2.093 ευρώ, το 2011 έπεσε στα 1.935 ευρώ και φέτος είναι 1.635 ευρώ. Δηλαδή η απώλεια συγκριτικά με το 2011 είναι 301 ευρώ το μήνα και με το 2009 458 ευρώ τον μήνα...
Η αιμορραγία απολαβών όπως την καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν περιλαμβάνει τις πρόσθετες απώλειες πραγματικού εισοδήματος από τα διαδοχικά εισπρακτικά μέτρα. Δεν περιλαμβάνει και την απώλεια από την ακρίβεια.

Μέσο Μηνιαίο Κόστος Εργασίας σε ευρώ
TOMEIΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ200920112012ΔιαφοράΔιαφορά
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑΓ΄ τρίμηνοΓ΄ τρίμηνοΓ΄ τρίμηνο2011-122009-12
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ1.1631.1281.040-88-123
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ1.9361.7351.524-211-413
ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ2.0101.8431.545-298-465
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ1.9771.8091.532-277-445
ΑΡΡΕΝΕΣ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ1.2171.1721.080-92-137
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ1.9681.7641.548-216-420
ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ2.1972.0321.686-346-511
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ2.0931.9351.635-301-458
ΘΗΛΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ1.005947898-49-107
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ1.7801.6201.427-193-353
ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ1.8371.6561.405-251-432
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ1.8221.6471.402-245-420
Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ και δεδομένα από διοικητικές πηγές (ΙΚΑ κλπ).
 capital.gr

 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .- ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 καί 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-
**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html   , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012.-
~***** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html , Στην ενημέρωση της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου 2012 ,-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html  , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**

~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , = 2189 video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , = 441 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , = 409 video.-
Σύνολο  :  3039  βίντεο ανηρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου