Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση και καθημερινότητα

Ενημέρωση  και καθημερινότητα  ,
Μεσσηνιακά  και  Άλλα στο  αγιάζι  της ενημέρωσης ,
Πέμπτη  18  Οκτωβρίου  2012  .


Το ποντικάκι  κοντά μας !*** Το "τελευταίο αντίο" στο Χρήστο Καπερνόπουλο  :
Το "τελευταίο αντίο" στο Χρήστο Καπερνόπουλο
*  Χιλιάδες καλαματιανοί αποχαιρέτησαν νωρίς το απόγευμα, το γιατρό Χρήστο Καπερνόπουλο, χειροκροτώντας τον και ευχαριστώντας τον για την προσφορά του. Στη νεκρώσιμο ακολουθία, στον ιερό ναό της Ανάστασης στην Παραλία, στην οποία προέστη ο επίσκοπος Χαρτούμ Εμμανουήλ, γιατροί, άνθρωποι του αθλητισμού, φίλοι του από το μπριτζ, άτομα κάθε ηλικίας και από πολλούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, που είχαν κατακλύσει και τους χώρους έξω από την εκκλησία, είπαν το ύστατο χαίρε στο γιατρό, το φίλο, τον άνθρωπο της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληκεγγύης. Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο γιος του Χάρης, κλαίγοντας, τόνισε πως είναι τυχερός που είναι γιος του, όπως τυχερή είναι και αυτή η πόλη που τον τιμάει για την προσφορά του.
Ο Χρ. Καπερνόπουλος ετάφη στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη στην Παλιόχωρα Αβίας.

***  Σύλληψη 48χρονου στη Μάνη για χασίς όπλο και… βεγγαλικά :
Σύλληψη 48χρονου στη Μάνη για χασίς όπλο και… βεγγαλικά
*  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας: "Συνελήφθη, χθες (17-10-2012) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, ένας (1) 48χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου, εκρηκτικών, βεγγαλικών – κροτίδων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, έγινε έρευνα στην οικία του 48χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
Ένα (1) μασούρι δυναμίτη.
Δύο (2) κροτίδες.
Πενήντα εννέα (59) φυσίγγια διαφόρων τύπων.
Μικροποσότητα κάνναβης.
Ο 48χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης" .

*** Αλλα λόγια ν' αγαπόμιαστε, η απάντηση για την Ολυμπία Οδό :
Αλλα λόγια ν' αγαπόμιαστε, η απάντηση για την Ολυμπία Οδό
*  Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου για την Ολυμπία Οδό. Αναλυτικά η συζήτηση:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των
ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Η με αριθμό 442/15-10-2012 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α’ Αθήνας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου κ. Νικολάου Βούτση προς τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού της ΕΡΤ Α.Ε., δεν συζητείται λόγω κωλύματος του κυρίου Υπουργού.
Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 435/15-10-2012 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την κατασκευή της Ιονίας Οδού.
Ο κ. Λαμπρόπουλος έχει το λόγο για δύο λεπτά, προκειμένου να αναπτύξει την ερώτησή του.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζουμε όλοι το 2007 κυρώθηκε στη Βουλή η σύμβαση για την εκτέλεση, την κατασκευή του μεγάλου οδικού άξονα από την Κόρινθο, την Πάτρα, τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα της Μεσσηνίας.
Αν δεν κάνω λάθος το 2013 έπρεπε αυτός ο δρόμος να έχει τελειώσει. Από το 2008 που ξέσπασε η οικονομική κρίση διεθνώς, οι τράπεζες –απ’ ό,τι γνωρίζω συμμετείχαν και ξένες τράπεζες- αφού είδαν ότι δεν κέρδιζαν αυτά που είχαν προβλέψει και με τα προβλήματα που άρχισαν να αντιμετωπίζουν, έβαλαν πια προσκόμματα στην εκτέλεση του έργου, κωλυσιεργούσαν, συζητούσαν γιατί ήθελαν να μην το χρηματοδοτήσουν, ήθελαν να το ακυρώσουν.
Δυστυχώς ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό έργο για ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο για τη Δυτική Ελλάδα απ’ ό,τι ακούγεται, απ’ ό,τι γράφεται και απ’ ό,τι φαίνεται θα σταματήσει στο Κόρινθος-Πάτρα.
Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι. Απαιτούμε και θέλουμε και ως Μεσσηνία και ως Ηλεία, απ’ ό,τι πληροφορούμε και εκεί έχουν ξεσηκωθεί, να τηρηθεί η σύμβαση. Να μην περάσει αυτό που θέλουν οι τραπεζίτες. Περιμένουμε, λοιπόν. Από το 2009 ο κ. Μαγκριώτης, ο κ. Ρέππας, μας έλεγαν ότι συζητούν και ξανασυζητούν. Έχουμε 2012, τρία χρόνια τώρα τι συζητάνε; Να μας επιβάλλουν οι τράπεζες αυτό που θέλουν;
Περιμένουμε λοιπόν, από εσάς, κύριε Υπουργέ και από την Κυβέρνηση και από τα τρία κόμματα και απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής να στηρίξουν την εκτέλεση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.  (ML)


**** Στην Τρίπολη και όχι στην Καλαμάτα το Μεικτό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων  :
 Στην Τρίπολη και όχι στην Καλαμάτα το Μεικτό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων
* Κοινή θα είναι πλέον η εκπαίδευση νεοσυλλέκτων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Τρίπολη που μετατρέπεται σε Μεικτό Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης.
Στην γνωστή 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ), θα καταταγούν από την επόμενη σειρά κατάταξης - από 5 έως 13 Νοεμβρίου - 2.000 από το σύνολο των νεοσύλλεκτων! Αναλυτικά θα είναι 1.000 του Στρατού Ξηράς και από 500 της Αεροπορίας και του Ναυτικού .Οι νεοσύλλεκτοι θα φορούν την στολή του κλάδου που ανήκουν, οι εκπαιδευτές θα είναι και των 3 Κλάδων (κοινοί), ενώ ο διοικητής της Αεροπορίας .
Η ίδρυση μεικτού διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο αεροδρόμιο Τρίπολης είναι μία από τις κινήσεις για περιορισμό των κέντρων κατάταξης σε μόλις 8 (και ένα εφεδρικό) όπου θα κατατάσσονται οι υπόλοιποι του Στρατού Ξηράς.
Στα χαρτιά το υπουργείο Αμυνας εμφανίζει να κλείνουν 15 κέντρα νεοσυλλέκτων, ωστόσο όπως έχει επισημανθεί από ΤΑ ΝΕΑ. κάποια από αυτά έχουν ήδη κλείσει στην πράξη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Άλλο μέτρο στο πλαίσιο των αλλαγών είναι ότι οι κατατάξεις θα γίνονται ξανά κάθε 2 μήνες.
Ήδη από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γνωστοποιείται ότι με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με την 2012 Δ΄/ΕΣΣΟ, στις 05 Νοεμβρίου 2012 και 13 Νοεμβρίου 2012 οι παρακάτω:
α. Από τις Κλάσεις 1989 μέχρι και 2013 (γεννηθέντες από το έτος 1968 μέχρι και το έτος 1992) από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την κλάση 2014 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαΐου 2012 μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.
β. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1989 μέχρι και 2014 που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Αυγούστου 2012 έως και 31 Οκτωβρίου 2012.
2. Οι καλούμενοι θα καταταχθούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ), στην Τρίπολη.
3. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Πηγή: http://www.onalert.gr/

**** Εξόρμηση του ΕΟΣ Καλαμάτας στην ορεινή Κορινθία :
Εξόρμηση του ΕΟΣ Καλαμάτας στην ορεινή Κορινθία
* Το Σάββατο 13/10 πραγματοποιήσαμε με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας την καθιερωμένη για το Σαββατοκύριακο εξόρμησή μας. Το πρόγραμμα προέβλεπε διανυκτέρευση στην Λίμνη Δόξα και ανάβαση στην Ντουρντουβάνα, ένα από τα ομορφότερα ορεινά μέρη της Πελοποννήσου, εκεί που συναντά κανείς λίμνες, ποτάμια, απέραντα δάση και ψηλές βουνοκορφές. Η Ντουρντουβάνα βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αχαΐας, Κορινθίας, Αρκαδίας. Στην ευρύτερη περιοχή ορθώνονται δύο από τα μεγαλύτερα βουνά της Πελοποννήσου, η Ζήρια και ο Χελμός και ανάμεσά τους βρίσκεται η κοιλάδα του Φενεού. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει την θέση της εκεί και η λίμνη Δόξας, μια τεχνητή λίμνη που τροφοδοτείται από τον χείμαρρο δόξας και από μικρότερα ποτάμια που πηγάζουν από τα γύρο βουνά. Το πανέμορφο αυτό τοπίο της λίμνης σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση από πεύκα και έλατα συμπληρώνει και η εντυπωσιακή κάθετη κορυφή της Ντουρντουβάνας. Είναι σχετικά ένα μικρό βουνό, σχηματίζει μία κορυφογραμμή πάνω στην οποία βρίσκονται δύο κορυφές, η Τριανταφυλλιά και η Ντουρντουβάνα.
 Ξεκινήσαμε με ευχάριστη διάθεση και λίγη συννεφιά από τα γραφεία του Συλλόγου το Σάββατο στις 16:30 και ύστερα από τρεις ώρες φτάσαμε στον προορισμό μας, αφού περάσαμε μέσα από μερικά όμορφα χωριά της Κορινθίας, στις 19:30 . Εκεί συναντήσαμε 3 ακόμα άτομα του συλλόγου μας τα οποία είχαν πάει από το πρωί του Σαββάτου με μια ομάδα από την Αθήνα για συλλογή μανιταριών. Αφού βρήκαμε το σημείο που θα κατασκηνώσουμε πάντα δίπλα στη λίμνη πιάσαμε όλοι δουλειά στήσαμε τις σκηνές μας κ ταχτοποιήσαμε τα πράγματα μας. Ύστερα καθίσαμε όλοι για φαγητό αφού φάγαμε και ήπιαμε το κρασάκι μας η ώρα πέρασε ευχάριστα αναπολώντας παλιές διαδρομές του συλλόγου λέγοντας αστεία , ανέκδοτα και με την ευχάριστη απαγγελία ποιημάτων του Βρεττάκου από την Βαρβάρα. Η ώρα πέρασε και πήγαμε ο καθένας στην σκηνή του για ύπνο. Κατά τις 4 τα ξημερώματα πέσανε μερικές σταγόνες βροχής και αγχωθήκαμε μήπως δυναμώσει και μας χαλάσει την εκδρομή! Ευτυχώς, κράτησε πάρα πολύ λίγο και δε δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με τις σκηνές μας και με την πεζοπορία μας το πρωί. Το πρωί ξυπνήσαμε μαζέψαμε τις σκηνές μας και τοποθετήσαμε τα πράγματα μας στο βαν του συλλόγου συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί και με αρχηγό τον Γιάννη ξεκινήσαμε για την κορυφή. Η διαδρομή ξεκινά από την δυτική πλευρά της λίμνης ακολουθώντας τον χωματόδρομο και στη συνέχεια το σηματοδοτημένο μονοπάτι σκεπασμένο από έλατα ανεβαίναμε στην κορυφή με την εντυπωσιακή θέα της λίμνης. Σε κάποιο σημείο συναντήσαμε μια πηγή και εφοδιαστήκαμε όλοι με νερό, καθίσαμε πέντε λεπτά ξεκουραστήκαμε και ξεκινήσαμε πάλι για τον στόχο μας την κορυφή! Από κει και μετά τον δρόμο τον συναντάμε άλλες δύο φορές με την δεύτερη να βρισκόμαστε στο περίφημο Διάσελο Κυνηγού, που χωρίζει την Ντουρντουβάνα από την οροσειρά του Χελμού. Από το διάσελο του κυνηγού η διαδρομή συνεχίζει ανάμεσα σε πιο αραιό δάσος με υπέροχη θέα προς τις κορυφές του Χελμού. Όσο συνεχίζουμε η κλίση του εδάφους αυξάνεται μέχρι που βγαίνουμε στο διάσελο ανάμεσα στις 2 κορυφές, την Ντουρντουβάνα στα αριστερά μας και την Τριανταφυλλιά στα δεξιά μας .Η απόσταση για τις 2 κορυφές από αυτό το σημείο είναι η ίδια. Εκεί κάναμε ένα ακόμα 5λεπτο διάλυμα και συνεχίσαμε την πορεία μας για την κορυφή, σε αυτό το σημείο η ανάβαση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη λόγω του εδάφους μεγάλη κλίση και αρκετή σάρα η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγω τις ολισθηρότητας . Ύστερα από αρκετή ώρα και κούραση επιτέλους φτάσαμε κορυφή! Καθίσαμε όλοι να ξεκουραστούμε για λίγο και να κολατσίσουμε. Η θέα από ψηλά δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, καταπληκτική θέα απέραντη η ομορφιά των υπόλοιπων κορυφών τόση που ξεχνάς την κούραση .Από την κορυφή έχεις θέα προς όλες τις κορυφές της βόρειας και κεντρικής Πελοποννήσου, έχεις την τύχη να απολαύσεις από ψηλά όλη την μεγαλοπρέπεια της λίμνης Δόξα. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Παλαιότερα υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την αρχική της θέση, σε διπλανό ύψωμα. Από αριστερά όπως κοιτάζουμε τη λίμνη βλέπουμε τα βουνά Χελμός, Ζήρεια, Ταύγετος (στο βάθος) Αρτεμίσιο, Μαίναλο και την πεδιάδα του Φενεού που κάποτε ήταν λίμνη, η οποία εξαφανίστηκε κυριολεκτικά σε μια νύχτα. Αιτία υπήρξε η δημιουργία μιας καταβόθρας, ενός εντυπωσιακού ανοίγματος διαμέτρου περίπου 10 μ., που βρίσκεται στο νότιο κομμάτι του οροπεδίου στο δρόμο Μοσιά - Μάτι. Ακόμη και σήμερα τα νερά της βροχής που καταλήγουν στο οροπέδιο από τα γύρω βουνά, πέφτουν στην καταβόθρα και αφού διανύσουν μια υπόγεια διαδρομή 10 χλμ. περίπου, αναβλύζουν κοντά στο χωριό Λυκουριά, σχηματίζοντας τον ποταμό Λάδωνα. Αφού θαυμάσαμε όσα ανέφερα μαζευτήκαμε για την αναμνηστική φωτογραφίας μας και ετοιμαστήκαμε για την κατάβαση μιας και ο ουρανός άρχισε να συννεφιάζει επικίνδυνα!! Ακολουθήσαμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι και άρχισε η πολύωρη κατάβαση από την πιο όμορφη και εντυπωσιακή κορυφή που έχω ανέβει με τον ΕΟΣ Καλαμάτας!!! Ύστερα από μερικές ώρες φτάσαμε στο σημείο όπου είχαμε τα αυτοκίνητα δίπλα στην λίμνη καθίσαμε λίγο να ξεκουραστούμε (η διάρκεια της πορείας ήταν κοντά 8 ώρες) μέχρι τη στιγμή που έπιασε μια μπόρα και τρέξαμε όλοι στα αυτοκίνητα και έτσι ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής. Κατά την επιστροφή θαυμάσαμε από κοντά την πεδιάδα του Φενεού περάσαμε και από την Στυμφαλία λίμνη εκεί που κατά τη μυθολογία ο Ηρακλής σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες δυστυχώς η ώρα ήταν περασμένη, είχε νυχτώσει και δεν μπορέσαμε να τη δούμε. Περάσαμε επίσης και από την Νεμέα. Η Νεμέα είναι γνωστή από τον άθλο του Ηρακλή που σκότωσε το λιοντάρι το οποίο ρήμαζε την περιοχή, αλλά και από τα κρασιά Νεμέας που παράγονται στην περιοχή. Κάναμε μια στάση για να ποιούμε καφέ ή τσάι και επιστρέψαμε στην Καλαμάτα στις 10:30 το βράδυ κουρασμένοι αλλά όλοι ικανοποιημένοι και πλουσιότεροι σε εμπειρίες και συναισθήματα!
Νικήτας Καλόμαλος
Μέλος Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας

*** Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματέμπορων στην Μεσσηνία. :
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματέμπορων  στην Μεσσηνία.
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας: "Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας . Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) μελών του κυκλώματος, τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 46,40 και 60 ετών, καθώς και σε βάρος μίας αλλοδαπής, υπηκόου Ρωσίας, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 46χρονος μαζί με την αλλοδαπή, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας. Αφού τις μετέφεραν στην χώρα στη συνέχεια τις παρέδιδαν, παρά την θέληση τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Χθες (15-10-2012) το πρωί, στην Καλαμάτα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εντοπίστηκε οικία, την οποία είχε μισθώσει ο 40χρονος, η οποία επιτηρούνταν με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Εντός της οικίας, βρέθηκαν δύο (2) αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρωσίας και Ουκρανίας, εκ των οποίων η δεύτερη, όπως προέκυψε από την έρευνα είναι θύμα του κυκλώματος.
Επιπλέον, από την μεθοδική έρευνα προέκυψε ότι, ακόμα μία αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, είχε μεταφερθεί από την συγκεκριμένη οικία, στην Λαμία Φθιώτιδας, όπου την παρέλαβε ο 60χρονος, με σκοπό να την εκδίδει αντί χρηματικού ποσού. Η αλλοδαπή εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Στις δυο γυναίκες θύματα, γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών του κυκλώματος

 ***Από την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας  :
Βίντεο από την απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
*     Σε μια μεγάλη συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας εργαζόμενοι της Μεσσηνίας διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να μην περάσουν τα νέα σκληρά, που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα. Τόνισαν ότι «αν δεν τους σταματήσουμε, δε θα σταματήσουν» και σημείωσαν πως οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν σε εξαθλίωση εργαζόμενους και κοινωνία και ξεπουλούν τη χώρα.
Ακολούθησε πορεία μέσω της οδού Βασ. Γεωργίου και της Φαρών στο μνημείο των πεσόντων λιμενεργατών στο λιμάνι της Καλαμάτας. Στις απεργιακές εκδηλώσεις συμμετείχαν κι επαγγελματοβιοτέχνες, καθώς κλειστά παρέμειναν τα καταστήματα και μηχανικοί, οι οποίοι νωρίς το πρωί είχαν αποκλείσει το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Αριστομένους.  

***  ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ : 2η  αγωνιστική :
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  - ΚΑΝΤΟΥ   ΙΤΑΛΙΑΣ    78-76 ,  44 -43  .- ^
Τα δεκάλεπτα : { 23-17, 21-26 , 17-12, 19-25 }                                       
ΑΡΜΑΝΗ – ΕΦΕΣ  ΤΟΥΡΚΟΥ   80-75.-^
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ  71-86 .- ^
ΑΣΕΚΟ ΠΡΟΚΟΥΜ –ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ  75-77.- ^
ΛΙΕΤΟΥΒΑΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 49-67.-^
 ΟΥΝΙΟΝ ΟΛΙΜΠΙΑ –ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  80-92 .-^  
ΠΑΡΤΙΖΑΝ – ΤΣΣΚΑ   71-76 .- ^
ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΕΛΑΝ ΤΣΑΛΟΝ   71-68 .- ^
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. – ΣΙΕΝΑ   70-68 .- ^
ΚΙΜΚΙ – ΡΕΑΛ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς
ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ – ΜΙΛΑΝΟ
ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛΕ – ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  ΜΙΑ  ΟΜΟΡΦΗ  ΙΣΤΙΣΕΛΙΔΑ !!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ !!!!!!  http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3666665882673385054#editor/target=post;postID=1678062635559781179  ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ  …και  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ !!!!  ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html , Ιστρορία μας (μέρος της ) μέσα από Βιντεοπαρουσιάσεις 2012 , Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ , Τρίτη 02 Ο τωβρίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αθλητική Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ σε VIDEO 2012 , Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης
Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 .-

 ~**http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , ΕΛΛΑΔΑ μέσα από ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε Βλέπουμε και Ζούμε Ελλάδα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html , Μεσσηνιακή ενημέρωση και Άλλα , Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012.
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά μας , Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Μεσσηνιακά και Άλλα από το ποντικάκι μας , Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 .-
~***
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-
~***  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ  , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-
~** ~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης , Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 , .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ , Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 .-
   ~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/m.html , MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης : , Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 .-
~* http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html ,. Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο ποδόσφαιρο , Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 .- 
Στο αγιάζι της  καθημερινότητας στην ενημέρωση .-
~**

~** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  :

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17/10/2012 P1030261.MP4 : http://youtu.be/oyz-CsIzfyc  , Η Ροδιά μας 2012 P1030262.MP4 : http://youtu.be/LGnqCpX7iBs  , Αρφαρά ρόδια και ροδιές 2012 P1030263.MP4 : http://youtu.be/WpPZ3-EC-OA  , Ρόδια και Ροδιές 2012 P1030264.MP4 : http://youtu.be/zkmJvUNaRkg  ,


***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01   , =2040 video.-
~*** Ευρωπαίοι Ηγέτες 2012 P1030265.MP4 : http://youtu.be/w_F68rvaWPQ  ,


~*** Στη σύνοδο κορυφής 2012 P1030266.MP4 : http://youtu.be/wAgjj0Ze6Sw  ,

~** Βρυξέλλες συνοδος κορυφής 2012 P1030267.MP4 ¨ http://youtu.be/RSvGyZje-X8  ,***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου