Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής - Περιφερειακής ενημέρωσης Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής - Περιφερειακής ενημέρωσης :
Τρίτη  17 Ιανουαρίου  2012  .

***

Η Ντόρα στην Καλαμάτα για τα εγκαίνια του γραφείου της
Image
* Την Καλαμάτα πρόκειται να επισκεφθεί η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθοδός της αναμένεται στις 27 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ακόμα το πρόγραμμα.
* Πέρα από τις συναντήσεις της με εκπροσώπους τοπικών αρχών, φορέων και φίλων του κόμματος, η κα Μπακογιάννη θα εγκαινιάσει και το γραφείο του κόμματος στην οδό Αναγνωσταρά 34, στον 1ο όροφο. Στο συγκεκριμένο κτήριο έχει ήδη τοποθετηθεί ενημερωτική ταμπέλα και από την ερχόμενη Παρασκευή, το αργότερο την προσεχή Δευτέρα, θα έχει τεθεί σε λειτουργία.
Από την άλλη πλευρά, σε κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός του κόμματος και στη Μεσσηνία εν όψει των εκλογών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει και οι πρώτες συζητήσεις για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.
* Από τα πρώτα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά του πρώην αντιδημάρχου Άριος Μπ. Σταθόπουλου και του πρώην δημάρχου Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλου, ενώ προτάσεις έχουν ήδη γίνει και σε άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν απαντήσεις.
* Από την πλευρά, πάντως, των στελεχών της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» εκφράζεται αισιοδοξία για μια καλή παρουσία του κόμματος και στη Μεσσηνία, παρά το γεγονός ότι στο νομό η δύναμη της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα του αρχηγού της, Αντώνη Σαμαρά, κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι που αποδείχθηκε, άλλωστε, και στις εσωκομματικές εκλογές του 2009.-

*** ΠΑΣΟΚ  Μεσσηνίας
Έγινε ένα βήμα, αλλά…

Image* Ως απαρχή «επανίδρυσης» του ΠΑΣΟΚ, σε νέες βάσεις και με νέα υλικά, βλέπουν οι τρεις βουλευτές Μεσσηνίας τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο προχθεσινό Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.
* Χαρακτηρίζουν ως πολύ θετικό γεγονός ότι ξεκαθαρίστηκαν οι διαδικασίες με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην εκλογή νέου αρχηγού, αλλά σημειώνουν ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να συνδυαστεί με σειρά άλλων, προκειμένου το κόμμα να βρει και πάλι το βηματισμό του και να εκφράσει τη μεγάλη εκλογική του βάση.
* Το «Θ» έθεσε το ερώτημα «της επόμενης ημέρας από το Εθνικό Συμβούλιο» στους τρεις βουλευτές Μεσσηνίας και ακολουθούν οι απαντήσεις τους:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ
* «Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που μπήκε στην κρίση του Εθνικού Συμβουλίου ήταν στη λογική της ενότητας και για αυτό έγινε αποδεκτή. Έβαλε τέλος στην προοπτική της δυαρχίας, που, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν μεγάλο λάθος, και σηματοδότησε την εκλογή προέδρου από τη βάση πριν από τις εθνικές εκλογές. Όμως, για να έχει νόημα αυτή η απόφαση, θα πρέπει το Πολιτικό Συμβούλιο να αποφασίσει άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής.
* Έγινε, επίσης, μια πρώτη συζήτηση γύρω από τον απολογισμό και ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης- επανίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, που όμως ήταν στον αέρα, γιατί δεν υπήρχαν σχετικές εισηγήσεις. Επομένως, το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να ξανασυνεδριάσει με τα θέματα αυτά μετά από ολοκληρωμένη επεξεργασία και σχετικές εισηγήσεις.
* Κατά τα λοιπά η συζήτηση έγινε σε κλίμα ενότητας, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την ωριμότητα και υπευθυνότητα των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Υπάρχει ένας πλούτος ιδεών και απόψεων για το πώς πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πορευτεί από εδώ κι μπρος.
~ Αυτός ο διάλογος πρέπει να ανοίξει με τη συμμετοχή  και της βάσης του κινήματος.
* Το στοίχημα είναι η επανασύνδεση των σχέσεων και δεσμών του ΠΑΣΟΚ με τα μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας, ο προσδιορισμός του ιδεολογικού-πολιτικού του στίγματος, για το οποίο υπάρχει σύγχυση μετά τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει, και η οργανωτική του ανασυγκρότηση».
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
* «Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου διεξήχθη σε μια δραματική περίοδο για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα. Ήταν μια χρήσιμη διαδικασία και ήταν λάθος που το προηγούμενο διάστημα δε συνεδριάζαμε τακτικότερα. Αν συζητούσαμε περισσότερο, πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερα...
* Οι εντυπώσεις ήταν ανάμεικτες. Είδα συντρόφους με ειλικρινή αγωνία για το μέλλον του κινήματος και της χώρας να κάνουν συγκροτημένες τοποθετήσεις.
Στα θετικά της συνεδρίασης είναι, επίσης, ότι υπάρχει ευρεία συναίνεση σχετικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, σύμφωνα με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου.
* Είδα, όμως, και στελέχη που μου δημιούργησαν την αίσθηση ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το τι έχει συμβεί στη χώρα. Στελέχη που ζουν στο δικό τους κόσμο και πιστεύουν ότι μπορούμε να απευθυνθούμε στην κοινωνία με όρους και συνταγές του παρελθόντος.
* Στη δική μου τοποθέτηση τόνισα τρία πράγματα. Πρώτον, ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να κάνει μια γενναία αυτοκριτική. Χωρίς αυτομαστιγώματα και υπερβολές που ακυρώνουν το έργο και τη διαδρομή του, αλλά με μεστό και ειλικρινή τρόπο. Τα τελευταία χρόνια κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια με δύσκολες αποφάσεις και τεράστιο κόστος και αυτό δεν πρέπει να το απαξιώνουμε. Παράλληλα, όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι σε πολλούς στόχους πέσαμε έξω, με βασικότερες τη φοροδιαφυγή και τις δαπάνες που δεν περιορίστηκαν, ενώ οι οριζόντιες περικοπές δημιούργησαν αίσθηση κοινωνικής αδικίας.
* Δεύτερον, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Η μείωση μισθών και συντάξεων, καθώς και η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, εκτός από κοινωνικά άδικα μέτρα, είναι και οικονομικά ατελέσφορα, καθώς η συσχέτισή τους με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας είναι μικρή.
* Τρίτον, ότι η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ είναι όρος για την επιβίωσή του. Ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Σε θέσεις, σε πρόσωπα, σε ιδέες. Δεν μπορεί στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής μας ζωής να βρίσκονται τα ίδια άτομα επί 30 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποκτήσει δεινόσαυρους. Και οι δεινόσαυροι αυτοί, που έφτιαξαν όνομα και καριέρες μοιράζοντας δημόσιο χρήμα και χτίζοντας πελατειακά δίκτυα, είναι πλέον μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης.
* Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να προβάλλει άμεσα μια πειστική πρόταση – συμβατή με τις αρχές της σύγχρονης ευρωπαϊκής και όχι της τριτοκοσμικής σοσιαλδημοκρατίας. Να επαναπροσδιορίσει το πολιτικό του στίγμα και την ατζέντα του στην κατεύθυνση της σύγχρονης ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.
* Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για όλους. Όλοι πρέπει να δείξουν γενναιότητα, υπευθυνότητα και αυτογνωσία. Αν δεν το κάνουμε, τα γεγονότα θα μας ξεπεράσουν...».
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ
* «Το πρώτο θετικό στοιχείο είναι ότι υπήρξε μία συναινετική λύση. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει νέο πρόεδρο πριν από τις βουλευτικές εκλογές και αυτή η διαδικασία προσδιορίζεται να γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
* Από εκεί και πέρα, το μεγάλο θέμα είναι το εξής: Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αλλαγές στην ηγεσία, το 1996 και το 2004, σήμερα δεν είναι ορατό ποιο είναι το πολιτικό περιεχόμενο των όποιων υποψηφιοτήτων. Το 1996, όταν ανέλαβε ο Κώστας Σημίτης, είχε ένα πολιτικό εγχείρημα, τον εκσυγχρονισμό, που κινητοποιούσε κόσμο και κοινωνικές δυνάμεις πολύ πιο πέρα από τα σύνορα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν πραγματικά ένα πολύ δυνατό πολιτικό εγχείρημα και βάσει αυτού εκλέχτηκε. Το ίδιο συνέβη και το 2004. Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για ανοικτό κόμμα, για διαφάνεια, για λογοδοσία, ήθελε ένα κράτος κοντά στον πολίτη. Σήμερα όχι μόνο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά υπάρχει το αντίστροφο. Δηλαδή, υπάρχει μια πολιτική κατάρρευση, η οποία δεν είναι εκλογική, αλλά κυρίως πολιτική. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος στην ηγεσία που να μεταφέρει ένα ορατό, δυνατό, διακριτό πολιτικό μήνυμα. Συμπεραίνω έτσι ότι τα χαρακτηριστικά της εκλογής του επόμενου προέδρου είναι ότι αυτός θα πρέπει να είναι, κυρίως, ένας συντονιστής, ένας μαιευτήρας θα έλεγα, ο οποίος σε μία μεταβατική φάση θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να γεννήσει αυτό το πρόγραμμα και να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του.
* Θα πρέπει, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουμε ότι, όπως και να το κάνουμε, το κόμμα θα έχει μια μεταβατική φάση και η νέα ηγεσία του θα πρέπει να έχει ένα πολύ δυνατό συλλογικό χαρακτήρα. Διότι ο στόχος δε θα είναι να εφαρμοστεί ένα πολιτικό εγχείρημα το οποίο έχει διακηρυχτεί, αλλά το κόμμα να βρει αυτό το εγχείρημα.  Κι εδώ πρέπει να σημειώσουμε κι ένα λάθος, κατά την άποψή μου. Αυτό είναι ότι στο καταστατικό προβλέπεται πρώτα να εκλέξουμε πρόεδρο και μετά να πάμε σε συνέδριο, ενώ θα έπρεπε, υπό τις παρούσες συνθήκες, να συμβεί το αντίθετο.
* Σε κάθε περίπτωση, από το τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο απουσίασαν οι απαντήσεις στα ουσιαστικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια πολύ σημαντική αποξένωση του ΠΑΣΟΚ από την εκλογική του βάση, χωρίς να έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις. Επιπλέον, οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι υπουργοί, μέρος δηλαδή αυτού του πολιτικού συστήματος που έχει οδηγήσει στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Με ποιο επιχείρημα, λοιπόν, αυτό το εγχείρημα θα γίνει πιστευτό υπό αυτές τις συνθήκες; Είναι ένα ερώτημα…».
*** ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :
Οι απαντήσεις της Δημ.Αρ. στην κρίση σε εκδήλωση χθες
ImageΕκδήλωση με θέμα «Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στην οικονομική και πολιτική κρίση» οργάνωσε χθες βράδυ στην αίθουσα της Φιλαρμονικής η οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Μεσσηνίας.Ομιλητές ήταν ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γιάννης Πανούσης, μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, οι ομιλητές τόνισαν: «Η “Δημοκρατική Αριστερά” κρίνει εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη να εφαρμοστούν αλλαγές στην ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, με κύριους άξονες:
-Προτάσεις οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης (δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης και δημοσιονομική εξυγίανση με ισοδύναμα διαφορετικά μέτρα, πολιτικές αντιμετώπισης της ύφεσης και προώθησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου με εξωστρέφεια, δημιουργική σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενδογενής ανάπτυξη με την παραγωγή υψηλού ποσοστού εμπορεύσιμων αγαθών με προστιθέμενη αξία, δημιουργία θέσεων εργασίας σε νέους τομείς και άνοιγμα εργασιακών προοπτικών για τη νεολαία)
-Αλλαγές στο κράτος και ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα για τη μετατροπή του σε αποτελεσματικό επιτελικό μηχανισμό ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας
-Προστασία και ασφάλεια στην καθημερινότητα του πολίτη.
-Ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος (βουλευτικά προνόμια, κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, αλλαγή των κοινωνικών στάσεων και συσπείρωση δυνάμεων για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών εξυγίανσης).
-Ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου (επανίδρυση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, μέτωπο στο νεοφιλελευθερισμό και τον αριστερισμό).
Για να υποστηρίξει την προώθηση μιας νέας πορείας για τη χώρα και τη γέννηση μιας νέας ελπίδας για το λαό, η “Δημοκρατική Αριστερά” καταθέτει εναλλακτικές προτάσεις και αντιμετωπίζει με ευθύνη το θέμα μιας νέας διακυβέρνησης της χώρας, που θα μετακινήσει τον άξονα της πολιτικής ζωής προς τα αριστερά.
Πορευόμαστε με πλήρη επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας και της ανάγκης συστράτευσης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την προώθηση πολιτικών μακριά από τη συντηρητική νεοφιλελεύθερη λογική, τις οριζόντιες προσεγγίσεις που καταργούν τη σύγχρονη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά, την πρόοδο και τη συντήρηση, αλλά και τη ρητορική μιας Αριστεράς που με ταχύτητα επιστρέφει στο παρελθόν.
Η “Δημοκρατική Αριστερά” θεωρεί ότι την αφορά ευθέως η ανταπόκριση σε αυτή την αναγκαιότητα. Αναδεικνύουμε την ανάγκη για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου».- Πηγή  ενημέρωσης και ειδήσεων Εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας 2012 .-
Α.Π.

***   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ :
«Με δική της πολιτική για την ανακύκλωση η Περιφέρεια»
Image
* Τη δική της πολιτική για την ανακύκλωση θα ακολουθήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας πως θα την ανακοινώσει ίδιος μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.
* Επίσης, χθες συζητήθηκαν τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα τεθεί η κατασκευή λιγνιτωρυχείου στη Μεσσηνία, θέμα για το οποίο εξ αρχής εκφράσθηκε αντίθετη άποψη και από τον περιφερειάρχη.
~* Ελαιόλαδο
*Η συνεδρίαση άρχισε με την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου τυχερός βρίσκοντας το φλουρί στάθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Λάμπρος Μπούκλης.
* Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης τόνισε ότι, εάν το 2011 ήταν ένας χρόνος εξαιρετικά ανώμαλης προσγείωσης για όλους τους Έλληνες, το 2012 αναμένεται να είναι σκληρότερο και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπισθεί είναι η σκληρή εργασία. Μάλιστα, παρατήρησε ότι ο άδολος και ακομμάτιστος πατριωτισμός είναι τα μόνα που μπορούν να βγάλουν τη χώρα και την Πελοπόννησο από την κρίση.
* Με την έναρξη της συνεδρίασης, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, κ.κ. Δημήτρης Δράκος και Θανάσης Πετράκος, ζήτησαν να συζητηθεί η νέα επενδυτική πρόταση κατασκευής λιγνιτωρυχείου στη Φαλάνθη, υπενθυμίζοντας πως με αγώνα πριν από μερικά χρόνια απετράπη μια τέτοια καταστροφή για τη Μεσσηνία. Συμφωνήθηκε δε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, αφού κάποια μέλη του Περιφερειακού δε γνώριζαν την ουσία του θέματος. Ωστόσο, σε σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Τατούλης τάχθηκε κατά, λέγοντας ότι είναι αντίθετος στη δημιουργία τέτοιου εργοστασίου και σημειώνοντας πως η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα εκφράσει την άποψή της και τότε νηφάλια το Συμβούλιο θα αποφασίσει.
* Μάλιστα, γενικεύοντας την τοποθέτησή του, είπε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρέπει να έχει μόνο τον έλεγχο νομιμότητας και η αιρετή Περιφέρεια όλες τις αρμοδιότητες.
* Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκαν τα προβλήματα του ελαιολάδου και των ελαιοπαραγωγών. Εισηγούμενη το θέμα, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι από την Περιφέρεια για να αυξηθεί η τιμή του ελαιολάδου, υποστηρίζοντας πως υπάρχει έλλειψη κεντρικού στρατηγικού σχεδιασμού. Επίσης, είπε ότι στις 4 Ιανουαρίου ο περιφερειάρχης έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό, αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί της Πελοποννήσου.
* Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δράκος τόνισε πως η πολιτική που ακολουθείται είναι ανεπαρκής: «Η στήριξη που υπάρχει καλύπτει τα μεγάλα αγροκτήματα, τις μεγάλες “βιομηχανοποιημένες” παραγωγικές διαδικασίες. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε αγροτική πολιτική πάνω στο “κουστούμι” του μεγαλοπαραγωγού Ισπανού. Χρειαζόμαστε πολιτικές που θα στηρίζουν και το μικρομεσαίο αγρότη».
* Με τη σειρά του, ο επικεφαλής Θανάσης Πετράκος είπε ότι με τις τέσσερις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ διαλύθηκαν τα πάντα και πρέπει να τεθούν στόχοι για κάθε επίπεδο.
* Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης ανέφερε ότι πρέπει να αποφευχθεί η θεωρητικολογία, ενώ υπογράμμισε ότι επιδοματικές πολιτικές κατέστρεψαν την αγροτική οικονομία και διέφθειραν την ψυχή και τη φρόνηση του αγρότη. Πρόσθεσε δε, ότι οι αγρότες παρέμειναν μόνο στη λογική των επιδοτήσεων και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων και των καλλιεργειών, ενώ δεν υπήρξε καμία πολιτική για την εξεύρεση αγορών στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
* Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι το νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας προβλέπει 30% για υποδομές στον πρωτογενή τομέα, και κατέληξε: «Για το ελαιόλαδο χρειάζεται μια σταθερή και συγκροτημένη πολιτική. Όμως, να δημιουργήσουμε Brand Name στο ελαιόλαδο Πελοποννήσου δεν αρκεί. Χρειάζεται μια συστηματική εργασία, η οποία θα περάσει σε όλες τις αγορές ότι το δικό μας λάδι είναι διαφορετικό. Πρέπει να δούμε την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όσο μεγαλύτερες περιοχές της Πελοποννήσου. Και κυρίως, να εξασφαλίσουμε αγορές. Αυτά είναι μακρόπνοες πολιτικές»
~* Ανακύκλωση
* Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου Λάμπρου Μπούκλη με θέμα «Χώροι δεματοποίησης στη Μαραθόλακκα Μεσσηνίας και τα Δίδυμα Αργολίδας».
* Ο κ. Μπούκλης παρουσίασε φωτογραφίες από τις δύο περιοχές, λέγοντας ότι στα δεματοποιημένα υπάρχουν επικίνδυνα υλικά, αυτά είναι εκτεθειμένα και τα δέματα σκισμένα και κατεστραμμένα. Είπε δε χαρακτηριστικά ότι η συνολική εικόνα είναι απογοητευτική, τονίζοντας πως το σοβαρότερο όλων είναι τα στραγγίσματα που μπορούν να μπουν στον υδροφόρο ορίζοντα.
* Απαντώντας ο κ. Τατούλης τόνισε ότι χρειάζεται άμεση παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας του δεματοποιητή, ιδιαίτερα στην Αργολίδα, επισημαίνοντας ότι θα γίνει αυτοψία από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.
* Ανακοίνωσε δε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα εξαγγείλει την πολιτική της Περιφέρειας για την ανακύκλωση και ότι η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα έχει δικό της μηχανισμό που θα παράγει ανακύκλωση, ώστε - όπως είπε - να μην είναι δεσμευμένη σε κανέναν.
* Και κατέληξε: «Σπάμε την πρωτοκαθεδρία των γνωστών συμφερόντων που ασχολούνται με τη μη κερδοσκοπική ανακύκλωση».- Της  Βύκης Βετουλάκη .

***


****
 ANAΡTHΣEIΣ  IANOYAΡIOY  2012 :
 ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-

**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης   ! .-

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  ,  Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012  , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ  2011 : Παρασκευή  6 Ιανουαρίου  2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html ,  Στο  αγιάζι της καθημερινής  ενημέρωσης , Παρασκευή  6 Ιανουαρίου 2012.-   .-

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-

 **  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας  Δευτέρα  , 9-1-2012 .-

** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html ,  Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012  

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html   , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012  , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012   .-                                                                                     

  * * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012  .-
**  http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html , Ηλεκτρονική  ενημέρωση  στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/14-15.html , Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html , ΌΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ  : Κυριακή  15  Ιανουαρίου  2012 .-
**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/16012012.html ,Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012 .-
** Φωτογραφίες  για σήμερα :
ΕΛΛΑΔΑ=ΠΑΤΡΙΔΑ ~ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ = ΘΡΗΣΚΕΙΑ  ~ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ = ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ !!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου