Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας 
Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης
Πέμπτη  13  Αυγούστου  2020 .-
~




~**Αγία Ευδοκία η Βασίλισσα – Γιορτή σήμερα 13 Αυγούστου
~  Τη μνήμη της Αγίας Ευδοκίας της Βασίλισσας τιμά σήμερα, 13 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Ευδοκία ήταν κόρη του αθηναίου φιλοσόφου Λεοντίου και γεννήθηκε το 401 μ.Χ. Σπούδασε κατά τον καλύτερο τρόπο τη γραμματική, τη ρητορική και τη φιλοσοφία.  Όταν πέθανε ο Λεόντιος, άφησε όλη την περιουσία του στους γιους του, και σ’ αυτή άφησε μόνο 100 χρυσά νομίσματα. Όταν, λοιπόν, ήλθε στην Κωνσταντινούπολη για να διεκδικήσει τα κληρονομικά της δικαιώματα, παντρεύτηκε τον Θεοδόσιο τον Β’, μέσω της αδελφής του Πουλχερίας, που είχε κατενθουσιαστεί από τα σπάνια χαρίσματα της αθηναίας κόρης. Έτσι βαπτίστηκε χριστιανή και πήρε το όνομα Ευδοκία, από Αθηναΐδα που την έλεγαν πρώτα. Η Ευδοκία από τη φύση της γυναίκα σεμνή, δεν ανακατεύθηκε καθόλου με τις βασιλικές υποθέσεις. Την είλκυσε περισσότερο η αλήθεια του Χριστού, γι’ αυτό και επεδίωξε να επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους. Όταν ο σκοπός της πραγματοποιήθηκε, αισθάνθηκε την ψυχή της να φτερουγίζει στο θρόνο του Θεού. Η επιστροφή της, όμως, στη Βασιλεύουσα, επεφύλασσε εκπλήξεις. Οι σχέσεις της με τον Θεοδόσιο ψυχράνθηκαν, λόγω συκοφαντιών. Γι’ αυτό, με την άδεια του επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ, όπου ίδρυσε πολλά μοναστήρια. Και με προσευχή, μελέτη και «εν πάση ευσέβεία και σεμνότητι» (Α’ πρός Τιμόθεον, 6.2), τελείωσε τη ζωή της.  Εορτολόγιο: Ευδοκία.

~**  Η μάσκα του φαρισαίου και η μάσκα του xριστιανού
: Ο φαρισαίος κάθε πρωί που ξυπνάει φοράει την αόρατη μάσκα του αγωνιστή της πίστης, κατηγορεί και βρίζει τους πάντες, τρέφει το πάθος του και από την πολλή «πίστη» του, αρχίζει να δημιουργεί δική του πίστη, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με την πίστη της Εκκλησίας.  Δημιουργεί νέα δόγματα από τη φαντασία του και λειτουργεί ως άλλος Ιούδας. Και ενώ ξεκάθαρα στηλιτεύεται ο φαρισαϊσμός από τον Χριστό, ο φαρισαίος, όντας μέσα στο σκότος και ξένος προς τον Χριστό, δεν μπορεί να αναγνωρίσει πως ο Χριστός μιλά για τον ίδιο!   Αντιθέτως, η μάσκα του πραγματικού χριστιανού είναι ορατή, φτιαγμένη από διάφορα υλικά. Ο χριστιανός φοράει την μάσκα του, για ένα προσωρινό διάστημα, όσο χρειαστεί, ακολουθώντας την εντολή του Χριστού να προστατεύει την υγεία, την δική του και του πλησίον του. Δεν ακολουθεί ούτε αυτοκτονικές, ούτε δολοφονικές συμπεριφορές, οι οποίες είναι καταδικαστέες από την Εκκλησία. Δεν δημιουργεί από μόνος του δόγματα, δεν αυτονομείται από τα δόγματα της Εκκλησίας, δεν εκπειράζει τον Κύριο με σκοπό να επιβληθεί στο πλησίον του. Γνωρίζει καλά πως ο Θεός αντιτάσσεται στους υπερήφανους. Ο φαρισαίος είναι μόνο κατ’ όνομα χριστιανός, εμπαίζει τα θεία, ελκύει την οργή του Θεού. Ο φαρισαίος βγάζει τον Χριστό από το κέντρο της ζωής του, ο Οποίος, όπως μας είπε, φανερώνεται μέσω της παρουσίας του Παρακλήτου στο Σώμα Του, την Εκκλησία, και βάζει ως κέντρο την φαντασία του με σκοπό να καθυποτάξει τον πλησίον, που διαφωνεί με τις ιδέες του. Όπως είπαν και οι άγιοι, με την φαντασία εργάζεται ο εχθρός του Ανθρώπου. Ο φαρισαίος απορρίπτει την Εκκλησία, απορρίπτοντας έτσι τον ίδιο τον Χριστό. Είναι «προτεστάντης» με ορθόδοξη αμφίεση. Ο φαρισαίος ζει από τώρα πρόγευση της κόλασης, ως προειδοποίηση για να αλλάξει ρότα. Και ο Ιούδας είχε ευκαιρίες από τον Χριστό να μετανοήσει μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά «οὐκ ἠβουλήθη συνιέναι». Δυστυχώς, όμως, ο φαρισαίος πολλές φορές αποδεικνύεται εθισμένος στο πάθος του, μη θέλοντας να αγαπήσει πραγματικά τον Χριστό.  Αντιθέτως, ο πραγματικός χριστιανός, έχοντας ταπεινή την καρδιά του, ακολουθεί τις εντολές του Κυρίου, και κατανοεί πως σωτηρία εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει. Κατανοεί πως η Εκκλησία είναι κιβωτός σωτηρίας, ενώ σωτηρία χωρίς αγάπη του πλησίον δεν υφίσταται. Ο πραγματικός χριστιανός ζει από τώρα μέρος της επουράνιας δόξας ως πνευματική ενίσχυση στον αγώνα του. Λαμβάνει από τον Κύριο «πνεύμα ηγεμονικό» ως αντίδοτο στις λοιδορίες, τις κατηγορίες και τους εμπαιγμούς των σαρκοφάγων φαρισαίων. +αρχ. Βαρθολομαίος  Καθηγούμενος της Ι. Μ. του Εσφιγμένου

~**  Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2020 – Του Αγίου Προφήτου Μιχαίου
~ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΒ/ 23 – 33 – 23 Εν εκείνη τή ημέρα προσήλθον αυτώ Σαδδουκαίοι, οι λέγοντες μή είναι ανάστασιν, καί επηρώτησαν αυτόν  24 λέγοντες Διδάσκαλε, Μωσής είπεν, εάν τις αποθάνη μή έχων τέκνα, επιγαμβρεύσει ο αδελφός αυτού τήν γυναίκα αυτού καί αναστήσει σπέρμα τώ αδελφώ αυτού. 25 ήσαν δέ παρ ημίν επτά αδελφοί καί ο πρώτος γαμήσας ετελεύτησε, καί μή έχων σπέρμα αφήκε τήν γυναίκα αυτού τώ αδελφώ αυτού 26 ομοίως καί ο δεύτερος καί ο τρίτος, έως τών επτά.   27 ύστερον δέ πάντων απέθανε καί η γυνή. 28 εν τή ούν αναστάσει τίνος τών επτά έσται η γυνή; πάντες γάρ έσχον αυτήν. 29 αποκριθείς δέ ο Ιησούς είπεν αυτοίς Πλανάσθε μή ειδότες τάς γραφάς μηδέ τήν δύναμιν τού Θεού 30 εν γάρ τή αναστάσει ούτε γαμούσιν ούτε εκγαμίζονται, αλλ ως άγγελοι Θεού εν ουρανώ εισι. 31 περί δέ τής αναστάσεως τών νεκρών ουκ ανέγνωτε τό ρηθέν υμίν υπό τού Θεού λέγοντος, 32 εγώ ειμι ο Θεός Αβραάμ καί ο Θεός Ισαάκ καί ο Θεός Ιακώβ; ουκ έστιν ο Θεός Θεός νεκρών, αλλά ζώντων. 33 καί ακούσαντες οι όχλοι εξεπλήσσοντο επί τή διδαχή αυτού. Ερμηνευτική απόδοση Ι. Θ. Κολιτσάρα  ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΚΒ/ 23 – 33  23 Την ιδίαν ημέραν προσήλθαν εις αυτόν οι Σαδδουκαίοι, αυτοί οι οποίοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει ανάστασις νεκρών και τον ηρώτησαν 24 λέγοντες· διδάσκαλε ο Μωϋσής είπε, εάν κάποιος πεθάνη, χωρίς να αποκτήση τέκνα, πρέπει ο αδελφός του να νυμφευθή την χήραν εκείνου, δια να φέρη υιόν, ο οποίος κατά τον νόμον θα εθεωρείτο παιδί του αδελφού του. 25 Ησαν, λοιπόν, μεταξύ μας επτά αδελφοί· και ο πρώτος αφού ενυμφεύθη απέθανε και επειδή δεν απέκτησε τέκνα, αφήκε την γυναίκα του στον αδελφόν του. 26 Ομοίως και ο δεύτερος και ο τρίτος έως και τον έβδομον, όλοι ενυμφεύθησαν την γυναίκα. 27 Υστερα δε από όλους επέθανε και η γυναίκα. 28 Κατά την ανάστασιν λοιπόν των νεκρών εις ποίον από τους επτά θα ανήκη η γυναίκα; Διότι όλοι είχαν αυτήν ως νόμιμον σύζυγον. 29 Απεκρίθη δε ο Ιησούς και είπε εις αυτούς· πλανάσθε, διότι δεν γνωρίζετε τας Γραφάς ούτε την δύναμιν του Θεού. 30 Διότι εις την ανάστασιν ούτε οι άνδρες νυμφεύονται, ούτε οι γυναίκες υπανδρεύονται, αλλά είναι όλοι σαν άγγελοι του Θεού στον ουρανόν. 31 Ως προς δε την ανάστασιν των νεκρών δεν εδιαβάσατε αυτό που σας έχει λεχθή από τον Θεόν, ο οποίος είπε δια τους τρεις πατριάρχας, που είχαν πλέον αποθάνει· 32 Εγώ είμαι ο Θεός του Αβραάμ και ο Θεός του Ισαάκ και ο Θεός του Ιακώβ; Δεν είναι ο Θεός, Θεός νεκρών, που έπαυσαν πλέον να υπάρχουν, αλλά Θεός ζωντανών, όπως είναι και οι πατριάρχαι, οι οποίοι, μολονότι απέθαναν, εξακολουθούν εν τούτοις να ζουν και θα ζουν αιωνίως.(Και τα είπε αυτά, δια να καταδείξη την χονδροειδή άγνοιαν των Σαδδουκαίων και να καταδικάση την μωράν απιστίαν των). 33 Και όταν ήκουσαν τα πλήθη του λαού αυτά, κατελήφθησαν από βαθύν θαυμασμόν δια την διδασκαλίαν του.

***Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο Σημίτης και τα 3 παιδιά
Το ανέκδοτο της ημέρας: Ο Σημίτης και τα 3 παιδιά
~  Περπατούσε ο κ. Σημίτης πάνω σε μια γέφυρα αλλά γλίστρησε και έπεσε στο νερό. Τρία παιδάκια που έπαιζαν στην ακτή βούτηξαν στο νερό και τον έβγαλαν έξω.  - "Μπράβο παιδιά, σώσατε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τι χάρη θέλετε να σας κάνω;", του λέει ο κ. Σημίτης  - "Εγώ θέλω να πάω στην Disneyland", λέει το πρώτο παιδάκι.  - "Εγώ θέλω να έχω εισιτήριο διαρκείας για όλους τους αθλητικούς αγώνες", λέει το δεύτερο παιδάκι. -  "Εγώ θέλω ένα αυτόματο αναπηρικό καροτσάκι με στερεοφωνικό", λέει το τρίτο παιδάκι. - "Μα δεν είσαι ανάπηρος", απαντά ο Σημίτης. - "Θα γίνω αν μάθει ο πατέρας μου ότι σε έσωσα από το ποτάμι".

*** Διάγγελμα Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: “Η Ελλάδα, δεν απειλεί αλλά δεν εκβιάζεται”…
Διάγγελμα Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: "Η Ελλάδα, δεν απειλεί αλλά δεν εκβιάζεται"...~ `“Η Ελλάδα, δεν απειλεί αλλά δεν εκβιάζεται”…

Παρακολουθείστε το διάγγλεμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη γιατο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και ειδικότερα το θέμα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους που βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Αναμένεται να ραγματοποίσει τηλεοπτικό μήνυμα με το οποίο ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην παρουσία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς το εξωτερικό».
Δείτε το μήνυμα εδώ:

 Το μήνυμα του πρωθυπουργού: Η Ελλάδα είναι μία χώρα υπερήφανη και ισχυρή. Μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας και πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και στους κανόνες καλής γειτονίας. Επιδιώκουμε με όλους γέφυρες ειρήνης, καλής πίστης και συνεργασίας. Η πατρίδα μας δεν απειλεί αλλά και δεν εκβιάζεται. Και για αυτό ακριβώς και δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς. Ούτε, όμως, και ανέχεται προκλητικές ενέργειες. Με αυτή την πολιτική αρχών διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε τις συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και, πρόσφατα, με την Αίγυπτο. Συμφωνίες απολύτως συμβατές με το Δίκαιο της Θάλασσας. Συμφωνίες που αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση και κλίμα εμπιστοσύνης μπορούν τελικά να επιλυθούν πολυετείς διαφορές. Που διασφαλίζουν την πρόοδο και την ευημερία των λαών, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Στο ίδιο πλαίσιο νομιμότητας, με αυτοπεποίθηση και χωρίς εκπτώσεις, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με όλους τους γείτονές μας. Δεν φοβόμαστε τον διάλογο, ακόμη και τον πιο δύσκολο, γιατί έχουμε πίστη στο δίκαιο των θέσεών μας. Όμως διάλογος με προκλήσεις και σε κλίμα έντασης είναι, προφανώς, άνευ αντικειμένου. Η αντίδραση της Τουρκίας στην καθ’ όλα νόμιμη συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο δείχνει, δυστυχώς, ότι δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με τις Ευρωπαϊκές αρχές του 21ου αιώνα. Και ότι παραμένει προσκολλημένη στη λογική του εξαναγκασμού και των εκφοβισμών. Λογική που ανήκει σε άλλες εποχές. Με τη στάση της αυτή, όμως, αποδεικνύει και τον προσχηματικό χαρακτήρα της δήθεν ετοιμότητάς της για διάλογο. Γιατί, πώς είναι δυνατόν μια καθόλα νόμιμη συμφωνία ενός κράτους με ένα άλλο να χρησιμοποιείται από ένα τρίτο κράτος ως πρόσχημα αποχώρησης από τις διερευνητικές επαφές πριν αυτές καν επανεκκινήσουν; Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η ίδια η Τουρκία υπέγραψε με τη Διοίκηση της Τρίπολης, στη Λιβύη, ένα ανυπόστατο και παράνομο μνημόνιο. Και η οποία, με τις επανειλημμένες προκλήσεις, δοκιμάζει τις αντοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η στρατιωτικοποίηση της κατάστασης από την πλευρά της Τουρκίας αποτελεί επίσης και παραδοχή ανυπαρξίας νομικά ισχυρών θέσεων. Γιατί η προβολή ισχύος δεν είναι παρά απόπειρα να αντισταθμιστεί η αδυναμία της σε θέματα Δικαίου. Απαντώντας στην ανάπτυξη του στόλου της, αναπτύξαμε και εμείς τον δικό μας, θέτοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε επιφυλακή. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Έλληνες έχουν την ίδια απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεών μας που έχω και εγώ. Στις προκλήσεις διατηρούμε το σθένος που πηγάζει από την ψυχραιμία και τη σωφροσύνη μας. Αλλά, ταυτόχρονα, μένουμε σε απόλυτη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Παράλληλα, ενεργοποιούμε τη διπλωματία μας. Ενημερώνουμε φίλες χώρες και τη διεθνή κοινή γνώμη. Και κινητοποιούμε συμμάχους και εταίρους. Δεν είμαστε μόνοι σε αυτήν την προσπάθεια. Η άμεση ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο αίτημά μας να συγκληθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά και τις σχέσεις όλης της Ευρώπης με την Τουρκία. Συνεχίζοντας, συνεπώς, την πολιτική των επιθετικών προκλήσεων, η Τουρκία τον μόνο δρόμο που ανοίγει είναι αυτός των ισχυρών κυρώσεων εναντίον της. Κι αυτό την ίδια στιγμή που ισχυρά κράτη, με σημαντική παγκόσμια και περιφερειακή ισχύ, συντάσσονται με το δίκαιο των θέσεων μας. Ξανατονίζω: Απαντούμε, δεν προκαλούμε. Και με στιβαρότητα προσβλέπουμε να επικρατήσει, επιτέλους, η λογική στη γειτονική μας χώρα. Ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ένας καλόπιστος διάλογος. Βασισμένος στο Διεθνές Δίκαιο και στον αμοιβαίο σεβασμό για τη μία διαφορά που αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης και ενδεχόμενης προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο: Την οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίας. Υψώνουμε τη στάση της ευθύνης και της νομιμότητας. Γιατί δεν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική με προπαγανδιστικές φωτογραφίες από ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες. Ούτε και με εθνικιστικούς παροξυσμούς προς ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές. Παραμένουμε σταθεροί στην προσήλωσή μας στη Διεθνή Νομιμότητα και στη δύναμη της διπλωματίας να επιλύσει ακόμη και τα πιο σύνθετα ζητήματα. Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί. pentapostagma.gr
***  Ψυχολογικός πόλεμος από την Τουρκία: «Σε περίπτωση πολέμου, πρώτος στόχος τα νησιά»
Ψυχολογικός πόλεμος από την Τουρκία:  «Σε περίπτωση πολέμου, πρώτος στόχος τα νησιά»Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας, μιλάει ανοιχτά για σύρραξη ενώ αναφέρεται στα σχέδια των Ειδικών Δυνάμεων για απόβαση στα νησιά του Αιγαίου!  Στο τουρκικό αφήγημα περί «αποστρατικοποίησης» 16 ελληνικών νησιών- θέμα που θέτει επίμονα τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα, αναφέρεται «πολεμικό» δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία αναφέρει μάλιστα ότι «σε περίπτωση πολέμου, πρώτος στόχος των τουρκικών Ε.Δ. θα είναι τα νησιά του Αιγαίου» .
Η εφημερίδα, προχωρώντας σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δώστε λογαριασμό για το Αιγαίο», παρουσιάζει τα 152 ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που η Τουρκία αμφισβητεί και περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα «EGAYDAAK».













Ψυχολογικός πόλεμος από την Τουρκία:  «Σε περίπτωση πολέμου, πρώτος στόχος τα νησιά»

Το δημοσίευμα, συνοδεύεται από σχετικό χάρτη, προβάλλει τα περί «αποστρατικοποίησης» 16 ελληνικών νησιών, μιλά για πειρατική συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου και κατηγορεί την Αθήνα για τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το protothema.gr, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει : «Χωρίς δικαίωμα λόγου στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει συνάψει μία πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο. Το Ορούτς Ρέις εισήλθε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Τουρκίας, προωθώντας ερευνητικές της δραστηριότητες. Οι Έλληνες, που έχουν γίνει η πηγή έντασης στη Μεσόγειο με τις ενέργειές τους, παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους εδώ και χρόνια. Η Αθήνα εξοπλίζει παράνομα τα νησιά του Αιγαίου, κάτι που απαγορεύεται. Συγκεκριμένα 16 νησιά, «αποστρατικοποιημένα» σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες, είναι βαριά οπλισμένα».













Ψυχολογικός πόλεμος από την Τουρκία:  «Σε περίπτωση πολέμου, πρώτος στόχος τα νησιά»

Αναφορά γίνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και στα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα «EGAYDAAK». Η Yeni Safak, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Αθήνα συνεχίζει τις πειρατικές της πρωτοβουλίες στα νησιά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, σε 152 νησιά, νησίδες και βράχους, των οποίων η ιδιοκτησία δεν έχει μεταβιβαστεί σε αυτήν με διεθνείς συμφωνίες. Με λίγα λόγια, αυτά τα τμήματα της γης που είναι γνωστά ως «EGAYDAAK», κατοικούνται από Έλληνες και έχουν συσσωρεύσει ελληνικό στρατό επάνω τους. Ενώ ο αριθμός των νησιών που δόθηκαν στην Αθήνα στο Αιγαίο με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού ήταν 14, οι Έλληνες αύξησαν τον αριθμό των νησιών σε 32, δημιουργώντας μια de facto κατάσταση. Η Τουρκία, και οι ανησυχίες της για τα «EGAYDAAK», αποκαλύφθηκαν το 1994 με την κρίση στις βραχονησίδες Καρντάκ (Ίμια), που η Ελλάδα επιχείρησε να δημιουργήσει τετελεσμένα  newsbomb
***  ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΙΣΜΟΣ! Μητσοτάκης: Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία…
ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΙΣΜΟΣ!Μητσοτάκης: Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί με την Τουρκία...~ Σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο που αποτυπώνει την ντροπιαστική πολιτική που υποστήριζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τα Εθνικά μας θέματα.Όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη  στον Αλέξη Παπαχελά αναφέρει ότι  από τότε υπήρχε το σχέδιο για  συνεκμετάλλευση με την Τουρκία 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα εξιστορεί στο βίντεο , η ιδέα το να αποκτήσει η Τουρκία μέρος της ΑΟΖ ήταν από τότε δεδομένο. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρεται στα ελληνοτουρκικά και στις δυνατότητες μιας συμφωνίας με την Άγκυρα: “Οι βασικές παράμετροι μιας συμφωνίας είναι απλές, πολύ απλές. Η υφαλοκρηπίδα θα μοιραστεί λογικά. Εμείς θα πάρουμε το μεγάλο μέρος, οι Τούρκοι θα πάρουνε το μικρό. Και περίπου θα έχουμε συμφωνήσει και θα αφήσουμε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να χαράξει τη γραμμή. Ο εναέριος χώρος, τα 10 μίλια, είναι τρέλα, ελληνική τρέλα. Δεν έχουμε κανέναν λόγο. Όσον αφορά τα σχέδια πτήσεως, είναι αστείο να λέμε ότι ζητούμε από τους Τούρκους σχέδια πτήσεως όταν οι Αμερικανοί δεν δίνουν. Κανένας δεν δίνει. Γιατί να δίνουν οι Τούρκοι δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω. Και γιατί πρέπει εμείς να σταματούμε τα τουρκικά αεροπλάνα; Είναι τρελό αυτό που κάνουμε, είναι εγκληματικό αυτό που κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να συμφωνήσουμε. Δεν υπάρχουν διαφορές”. Από ότι φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ήταν ένθερμος υποστηρικτής της προσφυγής στην Χάγη , κάτι το οποίο δεν θα βοηθούσε σήμερα την Ελλάδα αλλά θα επέφερε την καταστροφή. Λάθη επί σειράς ετών κυβερνήσεων ,ανάλογες απόψεις που έφεραν στην σημερινή κατάσταση την Ελλάδα καθώς αν απο πριν η χώρα μας είχε θέσει τα όρια στην Τουρκία δεν θα αντιμετωπίζαμε τις σημερινές εικόνες με το Ocus Reis να βολτάρει εντός ελληνικών υδάτων.
 ***   ΔΗΛΩΣΗ -ΣΟΚ: «ΈΧΟΥΝ αποδεχθεί την συνεκμετάλλευση – Φτιάχνουν ΣΚΗΝΙΚΟ ΦΟΒΟΥ για να συνθηκολογήσουν»…ΔΗΛΩΣΗ -ΣΟΚ: «ΈΧΟΥΝ αποδεχθεί την συνεκμετάλλευση - Φτιάχνουν ΣΚΗΝΙΚΟ ΦΟΒΟΥ για να συνθηκολογήσουν»...
~ Ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του το 2019 είχε αναφερθεί για την κατάσταση με την ΑΟΖ. 
Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι  η γεωπολιτική κατάσταση της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα κακής πολιτικής ή ακόμα κομματικών συμφερόντων. Είχε τονίσει ότι μας οδηγούν σε συνεκμετάλλευση με την Τουρκία , για έναν πολύτιμο ορυκτό πλούτο που είναι μόνο της Ελλάδας η Τουρκία με το έτσι θέλω απαιτεί μοίρασμα της πίτας. Μόνο που αυτό που ετοιμάζουν η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας, είναι η συμφωνία σε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας , με ή χωρίς θερμό, επεισόδιο που θα μας σύρει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για συνεκμετάλλευση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και κυριαρχίας. Όσοι είναι έτοιμοι , σπέρνοντας στην κοινωνία φοβικά σύνδρομα , να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της Τουρκίας , αποκαλούν πολεμοκάπηλους και εθνικιστές με λαϊκισμό, όσους υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία σταματά μόνο αν αντιληφθεί ότι απέναντι της υπάρχει ισχυρή δύναμη αποτροπής που εννοεί ότι αυτά που λέει είναι έτοιμη να τα πραγματώσει. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι δεομένη για κανέναν σύμμαχο και θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ Δυτικών και Ρωσίας, εφόσον αντιληφθούμε πως δεν είναι μόνο πολύτιμη η Τουρκία με τα Στενά αλλά και εμείς με το Αιγαίο σε ρόλο κλειδί για όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε μάλιστα ότι η Κύπρος χωρίς Ελλάδα θα είναι μια «μπουκιά» για την Τουρκία. Αυτό , είπε, η ελληνική ολιγαρχία δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται ούτε τώρα και παρότι στην Ανατολική Μεσόγειο , ο Ερντογάν εμφατικά μας αντιμετωπίζει «πακέτο» .
***  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στο Ισραήλ εκτάκτως αύριο ο Νίκος Δένδιας…
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στο Ισραήλ εκτάκτως αύριο ο Νίκος Δένδιας...
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου, στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu)…  Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi).  

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.  onalert.gr
***   ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στο Ισραήλ εκτάκτως αύριο ο Νίκος Δένδιας…
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στο Ισραήλ εκτάκτως αύριο ο Νίκος Δένδιας...~ Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου, στο Ισραήλ, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu)…  Προηγουμένως, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi). 

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και στη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε διμερές επίπεδο, και στο πλαίσιο του σχήματος 3+1.  onalert.gr
***  «Βόμβα» στα σχολεία – Πρόταση να μην ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου λόγω κορονoϊού….
«Βόμβα» στα σχολεία - Πρόταση να μην ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου λόγω κορονoϊού....~ Μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες 
Νέα «βόμβα» στην ομαλή λειτουργία της Εκπαίδευσης και στο άνοιγμα των σχολείων από Σεπτέμβριο, φαίνεται να βάζει ο κοροναϊός.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει πέσει η πρόταση από την πλευρά των λοιμωξιολόγων, να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως το υπουργείο Παιδείας είχε αποφασίσει. Μια απόφαση που είχε ληφθεί ορθώς αλλά σε μια περίοδο όπου ο κοροναϊός είχε ουσιαστικά εκμηδενιστεί στην Ελλάδα και όλα πήγαιναν καλά με την πανδημία.  Τα νέα δεδομένα, με την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες, αλλάζει το σκηνικό και στα σχολεία.  Οι πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά των επιστημόνων κάνουν λόγο για πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, κι αφού βεβαίως υπάρξει μια καλύτερη εικόνα από το μέτωπο των κρουσμάτων. Η πρόταση συζητήθηκε μάλιστα στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και να γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο σκεπτικό των επιστημόνων είναι ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ομως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι το επόμενο 15νθήμερο θα υπάρξει νέα έκρηξη των κρουσμάτων, θεωρείται δεδομένο ότι η απόφαση για να κτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτέμβριου, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω. Το υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα αναθεωρήσει αν τα κρούσματα του κοροναϊού εκτιναχθούν. Ήδη οι χθεσινές ανακοινώσεις για πάνω από 260 κρούσματα, επιβεβαιώνουν όσους λένε ότι οι εκδρομείς (Ελληνες και ξένοι) επιστρέφουν από νησιά και τουριστικούς προορισμούς και φέρνουν μαζί τους και τον ιό στην Αττική και άλλα αστικά κέντρα. Σε καμιά περίπτωση επιστήμονες και κυβέρνηση δεν θα ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία ενώ η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα και καταγράφονται 200, 300 ή 500 κρούσματα καθημερινά. Μια απόφαση για αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς και για μετάθεσή της 20 ημέρες ή και ένα μήνα μετά ασφαλώς δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Από το πώς θα μπορέσουν τα σχολεία να ξεκινήσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις γονικές άδειες που θα πρέπει να δοθούν σε μητέρες και πατέρες, ειδικά τώρα που οι παππούδες και γιαγιάδες βρίσκονται ουσιαστικά σε καραντίνα υπό το φόβο μήπως νοσήσουν. Είχε αφήσει παράθυρο ο Σύψας Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο καθηγητής Ν. Σύψας είχε αναφερθεί στο άνοιγμα των σχολείων μεταφέροντας δυο άλλα σενάρια για το πως θα μπορούσε να γίνει αυτό: «Όλα είναι επικίνδυνα από τα σχολεία μέχρι τις εκκλησίες για επανάκαμψη επιδημίας», είχε δηλώσει ο κ. Σύψας και για αυτό όπως είπε θα γίνουν προσεκτικά ανοίγματα με τακτικό έλεγχο των επιδημιολογικών δεδομένων. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει πως ουδείς είναι άτρωτος στον SARS-CoV-2 και διεμήνυσε πως οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. «Κανείς δεν είναι άτρωτος και έχουμε και πολλούς θανάτους νέων σε χώρες με πολλά κρούσματα. Στην Ελλάδα μας έσωσε το γεγονός ότι έχουμε πολύ λιγότερα κρούσματα στον πληθυσμό, με αποτέλεσμα να μην προσβληθούν και οι νέοι. Δεν είχαμε κανέναν θάνατο από τις ηλικίες μηδέν έως δεκαοχτώ ετών. Όμως κανείς δεν είναι άτρωτος. Ακόμα και οι νέοι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν διασωληνωμένοι», τόνισε και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στα σχολεία: «Έχουμε κουβεντιάσει με την υπουργό Παιδείας. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απόφαση. Οι αποφάσεις θα ληφθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα. Τα σενάρια είναι δύο. Είτε να ακολουθήσουμε το στιλ του Μαΐου που λειτουργούσαν περιορισμένα, είτε να λειτουργούν κανονικά αλλά οι πάντες να φοράνε μάσκα – και οι μαθητές και οι δάσκαλοι». Αν δηλαδή δεν ληφθεί απόφαση για αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς τότε θα ενεργοποιηθούν τα δύο άλλα σενάρια. Εκ περιτροπής λειτουργία, δηλαδή μια ημέρα στη σχολική αίθουσα, μία στο σπίτι με τον υπολογιστή. Ή υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλους εντός των σχολικών αιθουσών. Τι λέει το υπουργείο Παιδείας Τα σενάρια που μελετά το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων ανέπτυξε πριν από μερικές ημέρες και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου, Αναστασία Γκίκα, στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ. Αλλά δεν αναφέρθηκε σε αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς. «Βεβαίως και θα ανοίξουν τα σχολεία στις 07/09. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα», τόνισε η κ. Γκίκα. «Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από 1η Σεπτεμβρίου 2020 για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά». Τα δύο σενάρια για την επιστροφή στο σχολείο Όπως άλλωστε ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, «πρόθεσή μας είναι με όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά να γυρίσουν στην τάξη». «Η λέξη κανονικότητα σημαίνει πια την νέα κανονικότητα», εξηγεί η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας. «Έχουμε δύο κυρίως σενάρια. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Κρατάμε αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες… Είναι όλα υπό συζήτηση ακόμα, διότι καθημερινά τα πράγματα αλλάζουν. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό… Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης… Τα ολοήμερα θα ανοίξουν σε κάθε περίπτωση και θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου. …Τα παιδιά μας έχουν συνηθίσει την αποστασιοποίηση. Ήταν πολύ σημαντικό που άνοιξαν τα σχολεία, γιατί τα παιδιά μας και έμαθαν τα ίδια, και έκαναν μαθήματα και στην υπόλοιπη οικογένεια».  ΠΗΓΗ
***  ΒΟΜΒΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ για τις μάσκες…
ΒΟΜΒΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ για τις μάσκες...Ο καθηγητής Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Βασιλακόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ  και αναφέρθηκε στο ποια είναι η καταλληλότερη μάσκα η οποία κατά ένα μεγάλο μέρος μας προστατεύει αλλά όχι εντελώς από τον κορωνοϊό   Συγκεκριμένα τόσο καιρό μας επιβάλουν την χρήση μάσκας , αρμόδιοι μας ενημερώνουν ότι πρέπει να φοράμε την μάσκα σε ΜΜΜ,σε κλειστούς χώρους για να μειωθεί η διασπορά του ιού λέγοντας μας συνεχώς ότι η χρήση μάσκας σώζει . Ωστόσο ο καθηγητής αναιρεί κατά ένα τρόπο τα λεγόμενα των αρμόδιων λέγοντας ότι η υφασμάτινη μάσκα δεν σώζει από τον κορωνοϊό καθώς τι φοράμε ή όχι είναι το ίδιο, αντίθετα η χειρουργική μάσκα μπορεί να μας προστατεύσει αλλά χρησιμοποιώντας την σωστά.
Τελικά το τι ισχύει με την μάσκα παραμένει θολό τοπίο.Το γεγονός ότι μας επιβάλλουν να φοράμε μάσκα πρέπει αυτόματα να ενημερώνουν τον κόσμο ποια είναι η σωστή μάσκα. Καθώς αν πάρουμε τα λεγόμενα του καθηγητή Θ,Βασιλακόπουλου τότε ένα μεγάλο ποσοστό που φοράει υφασμάτινη μάσκα η οποία μας λένε τώρα δεν προστατεύει ουσιαστικά την φοράει χωρίς λόγο και ταυτόχρονα διασπείρει τον ιό το άτομο  Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το αδιαχώρητο σε ΔΟΥ από λαθρομετανάστες για την έκδοση ΑΦΜ…
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το αδιαχώρητο σε ΔΟΥ από λαθρομετανάστες για την έκδοση ΑΦΜ...Το αδιαχώρητο για την έκδοση ΑΦΜ… Το αδιαχώρητο έγινε σήμερα για ακόμα μία μέρα στο νησί της Μυτιλήνης όπου οι γνωστοί “επενδυτές” συγκεντρώθηκαν κατά δεκάδες για την έκδοση ΑΦΜ.




Όπως θα παρατηρήσετε και στο βίντεο που πραγματοποιεί το γύρο του διαδικτύου εδώ και μερικές ώρες η συγκέντρωση των λαθρομεταναστών στο νησί της Μυτιλήνης έξω από την ΔΟΥ του νησιού μόνο ασφάλεια δεν προσφέρει, ειδικά και μετά η νέα έξαρση κρουσμάτων στην Ελλάδα. Για ακόμα μία φορά οι λαθραίοι εισβολείς στη χώρα μας, φαίνεται να λειτουργούν κατά το δοκούν, διεκδικώντας στοιχεία νομιμότητας από την χώρα μας, δικαίωμα που πέρα από κάθε αμφιβολία τους παρέχει η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας…
Δείτε το βίντεο

***  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-08-2020): Γενικά αίθριος – Πού θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες…
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13-08-2020): Γενικά αίθριος - Πού θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες...ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (13-08-2020) από ΕΜΥ (emy.gr) 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες…
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ  Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 ως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου. ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και απο το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.  ΑΤΤΙΚΗ  Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
***  Απο τη Χίο στον Λευκό Οίκο: Ο Έλληνας Μιχάλης  Κράτσιος  –  Κοτσακάς που έγινε υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ….
Απο τη Χίο στον Λευκό Οίκο: Ο Έλληνας  Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς που έγινε υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ....
Από το  Βολισσό Χίου στον Λευκό Οίκο ο Μιχάλης Κράτσιος -Κοτσάκας, ο Έλληνας που διέπρεψε και πλέον είναι Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Ο Κράτσιος αναλαμβάνει τη θέση που έμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Mike Griffin, του πρώτου υφυπουργού Άμυνας για την έρευνα και τη μηχανική, την περασμένη Παρασκευή. Ωστόσο  το Συμβούλιο της Κοινότητας Βολισσού με μια συγχαρητήρια επιστολή αναφέρει τα εξής: «Κύριε υφυπουργέ, αγαπητέ Μιχάλη  Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.  Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών. Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σάς απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας, προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή».
***  Δένδιας από Ισραήλ: Κίνδυνος για όλες τις χώρες της περιοχής η τουρκική παραβατικότητα…
Δένδιας από Ισραήλ: Κίνδυνος για όλες τις χώρες της περιοχής η τουρκική παραβατικότητα...~  Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι… 
Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. onalert.gr
***  Σαν σήμερα: 490 π.Χ. Η μάχη του Μαραθώνα…

Σαν σήμερα: 490 π.Χ. Η μάχη του Μαραθώνα...
13 Αυγούστου 490 π.Χ…

Η μάχη στον Μαραθώνα
Η πτώση της τυραννίας στην Αθήνα και το στέριωμα μιας καινούριας μορφής πολιτεύματος επισφραγίστηκαν οριστικά το 508 π.Χ. Απερίσπαστοι οι Αθηναίοι προχώρησαν στην οικοδόμηση των νέων θεσμών που ο εισηγητής τους Κλεισθένης ονόμασε Δημοκρατία. Ο πρώην τύραννος, Ιππίας, βρήκε καταφύγιο στην αυλή του Δαρείου. Εκεί, σε κάθε ευκαιρία, πίεζε τον Μεγάλο Βασιλιά των Περσών να εκστρατεύσει στην Αθήνα και να τον αποκαταστήσει στην εξουσία. Τα γεγονότα, όμως, δεν τον βοηθούσαν. Η επανάσταση των Ιώνων απασχόλησε τον Δαρείο έξι χρόνια ώσπου να την καταστείλει, στα 494 π.Χ. Χρειάστηκε άλλα δυο χρόνια να ετοιμαστεί και, το 492 π.Χ., έστειλε τον γαμπρό του Μαρδόνιο να κατακτήσει την Ελλάδα. Αφορμή, η βοήθεια που πρόσφεραν στους Ίωνες επαναστάτες η Ερέτρια με πέντε πλοία και η Αθήνα με είκοσι. Ο στρατός του Μαρδόνιου πεζοπορούσε από τη Μ.Ασία ως τη Μακεδονία, περνώντας από τη Θράκη όπου οι Βρύγες του έκαναν μεγάλη ζημιά. Ο στόλος ερχόταν, πλέοντας παραλιακά. Περιπλέοντας τον Άθω, συνάντησε μεγάλη θαλασσοταραχή και τσακίστηκε. Η εκστρατεία τέλειωσε άδοξα κι ο Μαρδόνιος γύρισε πίσω. Ο Δαρείος ξεκίνησε νέα προσπάθεια. Το καλοκαίρι του 490 π.Χ., έστειλε πάλι στρατό εναντίον των Ελλήνων. Αρχηγοί ο Δάτις και ο Αρταφέρνης. Μαζί τους και ο Ιππίας που σκόπευε να χτυπήσει και από μέσα τη νεαρή αθηναϊκή δημοκρατία, με επανάσταση των οπαδών του. Αυτή τη φορά, έφτασαν από τη θάλασσα διαπλέοντας τον Αιγαίο, πήραν τη δημοκρατική Νάξο, κυρίευσαν την Κάρυστο και πολιόρκησαν την Ερέτρια που άντεξε έξι μέρες. Κατακτήθηκε με προδοσία και παραδόθηκε στις φλόγες. Έπειτα, οι Πέρσες πέρασαν στην απέναντι παραλία και βγήκαν στην πεδιάδα του Μαραθώνα. Ο περσικός στρατός ειπώθηκε πως έφτανε τους 100 και τους 600.000 άντρες. Αριθμός υπερβολικός για να μεταφερθεί με πλοία της εποχής. Υπολογισμοί με βάση την χωρητικότητα των καραβιών τους κατεβάζουν στους 30.000 και με βάση την παράταξη στη μάχη σε 44.000. Απέναντί τους, οι Αθηναίοι παρέταξαν 10.000 οπλίτες και 8.000 ελαφρά οπλισμένους. Μαζί τους παρατάχτηκαν και χίλιοι Πλαταιείς. Ένας Αθηναίος κήρυκας, ο Φειδιππίδης, στάλθηκε στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια. Έκανε την απόσταση (περίπου 219 χλμ.), σε δυο μέρες. Οι Σπαρτιάτες επικαλέστηκαν κάποιες θρησκευτικές γιορτές και καθυστέρησαν. Όταν έφτασαν, η μάχη είχε τελειώσει. Οι μέρες περνούσαν στον Μαραθώνα, δίχως κάτι το σημαντικό. Ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης φοβόταν το περσικό ιππικό. Οπαδοί του Ιππία το πρόφτασαν στους Πέρσες που σκέφτηκαν να φορτώσουν το ιππικό στα πλοία, να πάνε στο Φάληρο και να το βγάλουν, εκεί, ενώ ταυτόχρονα θα ξεσπούσε κίνημα των φιλοτυραννικών. Ίωνες σκλάβοι κωπηλάτες ειδοποίησαν τους Αθηναίους με φωτεινά σήματα. Για τον Μιλτιάδη, η ώρα της δράσης είχε φτάσει: Ήταν 13 Αυγούστου (κατ’ άλλους, 12 Σεπτεμβρίου) του 490 π.Χ. Η επίθεση των Ελλήνων αιφνιδίασε τους Πέρσες. Με ενισχυμένα άκρα και αδύνατο κέντρο, ο Μιλτιάδης κατάφερε να απλώσει τους άνδρες σε όλο το πλάτος του μετώπου. Με ενισχυμένο κέντρο κι αδύνατα άκρα, οι Πέρσες προχώρησαν στη μέση του μετώπου κι άρχισαν να υποχωρούν στα πλάγια, κινδυνεύοντας να κυκλωθούν και να αποκοπούν από τη θάλασσα. Υποχώρησαν άτακτα και κατασφάχτηκαν. Πάνω από 6.000 Πέρσες σκοτώθηκαν, ενώ οι ελληνικές απώλειες ήταν 192 νεκροί. Ήταν 13 Αυγούστου του 490 π.Χ. Ένας οπλίτης ανέλαβε να φέρει το μήνυμα της νίκης στην Αθήνα. Ξεκίνησε με τα όπλα του κι έκανε τη διαδρομή τρέχοντας. Όταν έφτασε στο άστυ, αναφώνησε «Νενικήκαμεν» κι έπεσε νεκρός. Η μεταγενέστερη παράδοση τον θέλει να περνά από ένα σημείο όπου χωρικοί του φώναζαν «Σταμάτα! Σταμάτα!», για να μάθουν το αποτέλεσμα της μάχης. Έτσι, η περιοχή, κατά την παράδοση, ονομάστηκε Σταμάτα. Σε άλλο σημείο, ο πρώτος μαραθωνοδρόμος κοντοστάθηκε ν’ ανασάνει καθώς κόντεψε να του βγει η ψυχή. Η περιοχή, κατά την ίδια παράδοση, ονομάστηκε Ψυχικό. Στον Μαραθώνα, ο Μιλτιάδης άφησε τον Αριστείδη να φυλάει τα λάφυρα, πήρε τους υπόλοιπους άντρες και, με γοργή πορεία, πήγε στο Φάληρο και παρατάχτηκε. Όταν έφτασαν με τον στόλο τους οι Πέρσες και είδαν τους Αθηναίους να τους περιμένουν, προτίμησαν να φύγουν και να γυρίσουν στην Περσία. Ο Ιππίας έφυγε στη Λήμνο όπου και πέθανε. Ο Δαρείος δεν το έβαλε κάτω. Πεισμωμένος από την ήττα, ανάθεσε στον δούλο που το ξύπναγε, να του λέει κάθε πρωί: «Μέμνησο των Αθηναίων». Πέθανε προτού προλάβει να εκδικηθεί. historyreport.gr
***   ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ -ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ μέσα από Βίντεο  :

~** Το  Ελληνικό  εμβόλιο του κ. Κ. Μητσοτάκη είναι το  φιλότιμο κατά Covid-19 Σχολιασμοί δημοσιογράφων  :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219135637075277/  .-
 ~** Σχολιάζοντας  Covid-19   και συνωστισμού ατόμων  05-08-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219135423509938/  .-
 ~** Covid19   και  εκκλησιασμός πιστών Χ.Ο. ΣΧΟΛΙΑ   05-08-2020  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219135141222881/  .-
~** Ακύρωση σύμβασης με ΓΑΛΙΑ 04-08-2020 από Ν.Δ.  : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219132501876899/  .-
 ~** Δηλώσεις κομμάτων στις δηλώσεις Μητσοτάκη για Covid 19,  05-08-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219132334192707/  .-
 ~** Μειωμένη επήρα του Ν. Δένδια υπουργού Εξωτερικών 04-08-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219127462630921/  .-
~** Δεν αγοράζω Τουρκικά προϊόντα.. Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ! 04-08-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219127249065582/  .-                             
 ~** 3η Παράκληση στην Παναγία μας στο Αρφαρα 04-07-2020 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219125857270788/  .-                        
~**    ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ 05/08/2020: https://youtu.be/RAub6z_FwpA  .- 
 ~** Εξηγήσεις  για την ΑΟΖ   σχολιασμοί Κ  Βελόπουλου  06/08/2020  : https://youtu.be/CcuvweKTVRI  .- 
* *  Δηλώσεις Κομμάτων για σύμβαση Ελλάδας Αιγύπτου Ν  ΔΕΝΔΙΑ  07/08/2020 : https://youtu.be/oo4S3Jp2Te8  .- 
 **  Υπογραφή Σύμβασης Ελλάδας  Αιγύπτου  για δίκαιο θαλάσσης ΑΟΖ   07/08/2020: https://youtu.be/sBYTcrtPFdg  .- 
** Σχολιάζοντας την συμφωνία Ελλάδας  Αιγύπτου για ΑΟΖ  07/08/2020  : https://youtu.be/GbLZ5KrEXEA  .-
** Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗΜΗ  07 /08/2020  : https://youtu.be/ZFVw19A4-SA 
~*  Έλληνες και Λαθρομεταναστες  12-08-2020 :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219191128502528  .-                    
~*   Σχολιάζοντας εμβόλιο κατά  Covid 19   12-08-2020 :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219190881296348 .-   
~*   Για το εμβόλιο κατά του Covid 19    12-08-2020 :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219190802174370/                                         ~* Σχόλια κομμάτων Αντιπολιτευσης για εθνικά θέματα 11-08-2020 :   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10219183603274402/  .-                                   

~** Αθλητική   Ενημέρωση  :

 ~**  Για μια θέση στους τέσσερις της Ευρώπης- Final 8 σε Champions League και Europa League….
Για μια θέση στους τέσσερις της Ευρώπης- Final 8 σε Champions League και Europa League....~ Φουντώνει ακόμα περισσότερο η ποδοσφαιρική δράση τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Σε Πορτογαλία και Γερμανία διεξάγονται τα Final 8 του Champions League και Εuropa League, αντίστοιχα. 

Μέχρι και το Σάββατο, 15 Αυγούστου θα λάβουν χώρα οι αναμετρήσεις που θα αναδείξουν τους κορυφαίους «4» των δύο διοργανώσεων. Το ποδοσφαιρικό μενού ξεκίνησε με Europa League και θα συνεχιστεί με Champions League. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα αναλυτικά ανά ημέρα:  Τρίτη, 11 Αυγούστου  · Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βασιλεία (Final 8 – Εuropa League)
· Γουλβς – Σεβίλλη (Final 8 – Εuropa League)
Τετάρτη, 12 Αυγούστου
· Aταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν (Final 8 – Champions League)
Πέμπτη, 13 Αυγούστου
· Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης (Final 8 – Champions League)
Παρασκευή, 14 Αυγούστου
· Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου (Final 8 – Champions League)
Σάββατο, 15 Αυγούστου
· Μάντσεστερ Σίτυ – Λυών (Final 8 – Champions League)
Πάνω από 200 επιλογές σε κάθε αγώνα Το Πάμε Στοίχημα προσφέρει περισσότερες από 200 επιλογές για κάθε αγώνα του Champions League και του Europa League. Οι παίκτες του Πάμε Στοίχημα μπορούν να ποντάρουν, μεταξύ άλλων, στην πρόκριση, το σκορ οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι, το πέναλτι, το αυτογκόλ, το στοίχημα χωρίς ισοπαλία, τον νικητή των κόρνερ, το πρώτο και το τελευταίο γκολ, την πρώτη κάρτα, την κόκκινη κάρτα, τη διαφορά νίκης, τον παίκτη που θα δεχτεί κάρτα, τον σκόρερ οποιουδήποτε γκολ, τον πρώτο και τον τελευταίο σκόρερ.  Τρεις προωθητικές ενέργειες από το Πάμε Στοίχημα Στα πρακτορεία συνεχίζονται και για το Champions League οι επιβραβεύσεις των παικτών του ΟΠΑΠ, «Στο Παρά 1», «Boost 13» και «Boost Νίκης». Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. Για να μάθετε περισσότερα για τις επιβραβεύσεις ΟΠΑΠ ρωτήστε τον πράκτορά σας. Κάνεις cash-out και πληρώνεσαι στο πρακτορείο  Σε όλα τα παιχνίδια οι παίκτες του Πάμε Στοίχημα, με την εφαρμογή OPAPP, μπορούν να δημιουργούν το δελτίο τους στο κινητό τους, να κάνουν cash-out όπου και αν βρίσκονται και να πληρώνονται σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανά την εξέλιξη των αγώνων μέσω live score και live tracker.
~**   Καλαμάτα ο Μπουσμπίμπα, Κυριακή ο Αναστόπουλος, Δευτέρα η προετοιμασία…
Καλαμάτα ο Μπουσμπίμπα, Κυριακή ο Αναστόπουλος, Δευτέρα η προετοιμασία…
Στην Καλαμάτα επέστρεψε  την Τετάρτη το βράδυ ο Μπουσμπίμπα, ο οποίος ως γνωστόν θα συνεχίσει και φέτος στη Μαύρη Θύελλα, ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και  ο Νίκος Αναστόπουλος,
καθώς την  Δευτέρα  στις 17 του Αυγούστου ξεκινά πια η προετοιμασία της ομάδας.

Τα μεταγραφικά έχουν παγώσει μέχρι την 19η του Αυγούστου όπου η ΕΠΟ θα ανακοινώσει τις τελικές της αποφάσεις για την αναδιάρθρωση στο  ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος, ανακοίνωση για την τραγική επέτειο της απώλειας του Παναγιώτη Μπαχράμη εξέδωσε  και η ΠΑΕ Καλαμάτα.
~**



~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2020  : ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ για όλους μας !!
~ 1.- Αρφαρά  Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Σάββατο  01  Αυγούστου  2020 .- ~ ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ !!! ~ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ  ΚΥΡΙΟΥ ΜΗΝΑ  για όλους μας  !!!  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/07/01-2020.html .- 
2.-   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Το  Α- Ω ...  ,  ARFARA NEWS  THE NEWSPEEPER ARFARA MESSHNIAS GREECE  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Σάββατο  01  ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2020 https://vlasiosarfara.blogspot.com/2020/08/arfara-news-newspeeper-arfara-messhnias.html  .-
3 .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης Κυριακή 02 Αυγούστου  2020 .- ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ να έχουμε ! : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/08/02-2020.html  .-
4.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 03 Αυγούστου  2020   : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/08/03-2020-3-3.html . .-
5.- ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Το  Α- Ω ...  ,  ARFARA NEWS  THE NEWSPEEPER ARFARA MESSHNIAS GREECE  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης    Δευτέρα 03 Αυγούστου  2020   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/08/blog-post.html   .- 
6.-Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη 04 Αυγούστου 2020  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/08/04-2020.html  
 7.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη  05 Αυγούστου  2020 .- : https://snsarfara.blogspot.com/2020/08/05-2020.html  .-
 8.- Αρφαρά  Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη  06 Αυγούστου  2020: https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/08/06-2020.html  .-
9.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Παρασκευή 07 Αυγούστου  2020 :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/08/07-2020.html .- 
10.- .- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της Ενημέρωσης Σαββάτο   08- Αυγούστου  2020 :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/08/08-2020-8-8.html  .11.- Αρφαρά Μεσσηνίας   Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Κυριακή 09 Αυγούστου  2020 :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/08/09-2020.html  .- 
2.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η  Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Δευτέρα 10 Αυγούστου  2020 : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/08/10-2020.html  .-
13.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τρίτη  11 Αυγούστου 2020 : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/08/11-2020.html  .-                                                               14.-  Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι τ5ης Ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Αυγούστου  2020 : https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/08/5-12-2020.html   .-                                                  15.- 





~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ 2020
01.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη  01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2020: https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/06/01-2020-1-1.html .-
02.-Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 02 Ιουλίου  2020  :  https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/07/02-2020-2-2.html  .-
29.-.- Αρφαρά Μεσσηνίας  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/07/29-2020-29-29.html.-
30.- Αρφαρά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Ιουλίου  2020 :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/07/30-2020.html  .- 
 31.- ά Μεσσηνίας Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή  31 Ιουλίου  2020 : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/07/31-2020.html

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου