Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
 Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020
~



Όσιος Αυξέντιος ὁ ἐν τῷ Ὄρει, Όσιος Μάρων, Άγιος Νικόλαος ο Τραπεζούντιος
Το κόψιμο του τσιγάρου με στραγάλια
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Για να κόψεις το τσιγάρο πρέπει να κάνεις πολλή προσευχή. Επίσης να γεμίσεις στραγάλια ένα άδειο πακέτο και κάθε φορά που θα αισθάνεσαι την ανάγκη να καπνίσεις, να βάζεις ένα στραγάλι στο στόμα σου.

Πολλά λόγια να μη λέτε, λίγα και ευλογημένα. Να αγαπάτε τον Θεόν και η καρδιά σας να λάμπει ωσάν τον ήλιον.
Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα

~**   Όσιος Αυξέντιος ο εν τω Ορει – Γιορτή σήμερα 14 Φεβρουαρίου


: Τη μνήμη του  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Αυξέντιος καταγόταν από την Συρία. Έζησε στην Κωνσταντινούπολη επί αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’ του Μικρού (408 – 450 μ.Χ.) και κατείχε το αξίωμα του σχολαρίου του στρατηλάτου.
*  Η φιλήσυχη και φιλομόναχη διάθεσή του και η αγάπη του για τον ασκητικό βίο, τον οδήγησε στο να γίνει μοναχός. Εγκατέλειψε λοιπόν τις τιμές και τα αξιώματά του και αποσύρθηκε σε όρος πετρώδες της Χαλκηδόνος, την Οξεία Πέτρα, όπου και ασκήτευε, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και σπουδή της Αγίας Γραφής.
Τόση δε ήταν η φήμη του για τις σπάνιες αρετές και την βαθιά θεολογική μόρφωσή του, ώστε προσκλήθηκε στην Δ’ Οικουμενική Σύνοδο, που συνεκλήθη το έτος 451 μ.Χ. στην Χαλκηδόνα για να καταδικάσει τις κακοδοξίες του Ευτυχούς. Στο ασκητήριό του καθημερινά προσέρχονταν πολλοί, για να λάβουν την ευλογία του, μεταξύ των οποίων και πολλοί πλούσιοι που του έφερναν τροφές και δώρα.  Αλλά εκείνος χρησιμοποιούσε για τον εαυτό του λίγο ψωμί για τη συντήρησή του και κερί για το παρεκκλήσι του. Τα υπόλοιπα τα διαμοίραζε στους πτωχούς. Ο σεβασμός προς τον Όσιο έγινε αιτία να ιδρυθεί στους πρόποδες του βουνού γυναικεία μονή.  Ο Άγιος Θεός αξίωσε τον Άγιο Αυξέντιο του χαρίσματος της θαυματουργίας και έτσι επιτέλεσε πολλά θαύματα. Ο Όσιος κοιμήθηκε με ειρήνη μεταξύ των ετών 470 – 472 μ.Χ. Στο Συναξάριο της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται ότι το τίμιο λείψανο του Αγίου κατατέθηκε στον ευκτήριο οίκο της γυναικείας μονής που ίδρυσε και η οποία ονομαζόταν Τριχιναρία. Η Σύναξη αυτού ετελείτο στη μονή του Καλλιστράτου εντός της Κωνσταντινουπόλεως. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Βαλεντίνος, Βαλεντίων, Βαλεντίνο, Ντίνος, Βαλεντίνη, Βαλεντίνα, Ντίνα Απολυτίκιο:  Ηχος πλ. α’. Τον συνάναρχον Λόγον.  ‘Ώσπερ φοίνιξ ηυξήνθης Πάτερ υψίκομος, δικαιοσύνης εκφέρων τους ψυχοτρόφους καρπούς, συ γαρ βίον ιερόν πολιτευσάμενος, της Εκκλησίας στηριγμός, και θαυμάτων αυτουργός, Αυξέντιε ανεδείχθης, διά παντός ικετεύων, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.

~**  Έρχεται η Καθαρά Δευτέρα 2020 – ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΠΑΣΧΑ

~ Ερχεται η  – ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΠΑΣΧΑ – Δείτε όλες τις αργίες τους έτους.   Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Τριωδίου και σταδιακά οδεύουμε προς την Καθαρά Δευτέρα που σημαίνει και ότι πλησιάζουν οι  και όλα τα τριήμερα του 2020.
Πρόκειται για μία από τις πλέον αγαπημένες λέξεις όλων, καθώς αποτελούν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και τις δουλειές. Αν, μάλιστα, συνδυάζονται με κάποια σαββατοκύριακα και “δημιουργούν” έτσι τριήμερα, τότε… ακόμα καλύτερα! Μιας και πέρασε η Πρωτοχρονιά, το μυαλό των περισσότερων πάει στις… αργίες του 2020 και τα τριήμερα.  Αναλυτικά οι δημόσιες αργίες του 2020                                                                            Καθαρά Δευτέρα: 2 Μαρτίου του 2020                                                                                 Ευαγγελισμός Θεοτόκου: 25 Μαρτίου του 2020, ημέρα Τετάρτη.                                      Μεγάλη Παρασκευή: 17 Απριλίου του 2020.                                                                    Μεγάλο Σάββατο: 18 Απριλίου του 2020.                                                                          Κυριακή του Πάσχα: 19 Απριλίου του 2020.                                                                      Δευτέρα του Πάσχα: 20 Απριλίου του 2020.                                                                      Οι υπόλοιπες αργίες του 2020 μετά το Πάσχα                                                                   Εργατική πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2020, ημέρα Παρασκευή                                                   Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα                                                               Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2020, ημέρα Σάββατο.                                      28η Οκτωβρίου του 2020, ημέρα Τετάρτη.                                                                                17 Νοεμβρίου του 2020, ημέρα Τρίτη.                                                                                   Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου του 2020, ημέρα Παρασκευή (σ.σ. κι άλλο τριήμερο).              Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου του 2020.
Ερχεται η Καθαρά Δευτέρα 2020 – ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΠΑΣΧΑ – Ποιες είναι υποχρεωτικές αργίες και ποιες… κατ’ έθιμο

Να σημειωθεί πως στην χώρα μας, υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες εξ αυτών είναι σταθερές ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του  για το κάθε έτος.  Επίσης, από τις αργίες στην Ελλάδα άλλες είναι υποχρεωτικές από το νόμο, και άλλες είναι αργίες κατ’ έθιμο. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο αργιών είναι ότι στις υποχρεωτικές αργίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών ενώ κατά την προαιρετική αργία εξαρτάται από την κρίση (βούληση) του εργοδότη αν θα λειτουργήσει την επιχείρηση.  Ερχεται η Καθαρά Δευτέρα 2020 – ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΠΑΣΧΑ – Οι υποχρεωτικές ημέρες αργίας  25 Μαρτίου (εθνική εορτή)  Δευτέρα του Πάσχα  15 Αυγούστου, Κοίμηση της Θεοτόκου  28 Οκτωβρίου, (εθνική εορτή)  25 Δεκεμβρίου, Χριστούγεννα   Ερχεται η Καθαρά Δευτέρα 2020 – ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΠΑΣΧΑ – Οι αργίες κατ’έθιμο  1 Ιανουαρίου, Πρωτοχρονιά  6 Ιανουαρίου, Θεοφάνεια  Καθαρά Δευτέρα  Μεγάλη Παρασκευή  1 Μαΐου, Πρωτομαγιά (βάσει του Α.Ν 380/68 μπορεί να καθορίζεται και σαν ημέρα υποχρεωτικής αργίας με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, αυτό γίνεται μέχρι και σήμερα.)  Αγίου Πνεύματος  26 Δεκεμβρίου, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων  Τη Μεγάλη Παρασκευή η λειτουργία των καταστημάτων απαγορεύεται μέχρι τις 13:00.  Είναι ακόμη δυνατό να καθοριστούν και άλλες αργίες, μέχρι πέντε το χρόνο, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.  Τέλος, η 17η Νοεμβρίου επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί αργία μόνο στους χώρους της παιδείας (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια & τριτοβάθμια εκπαίδευση).

***   Πότε είναι αλήθεια η αλήθεια μου;












  π.

Το δικαίωμα της γνώμης είναι αδιαπραγμάτευτο στην εποχή μας. Ο καθένας έχει άποψη και ζητά την ελευθερία να την εκφράζει. Κάποτε ζητά από τους άλλους να την ενστερνιστούν, καθότι θεωρεί τον εαυτό του αυθεντικό εκφραστή της αλήθειας.  
Του είναι δύσκολο να κάνει πίσω, να θέσει τη γνώμη του στη κριτική των άλλων, να επιχειρηματολογήσει υπέρ της και να αποδομήσει τα επιχειρήματα των άλλων. Και αυτό διότι η γνώμη συνήθως έχει έναν χαρακτήρα αποσπασματικό.
Δεν στηρίζεται στη συνολική θεώρηση των πραγμάτων, αλλά σε μία πλευρά τους, με αποτέλεσμα ούτε αυτός που την εκφράζει ούτε αυτοί που έχουν ανάλογη αποσπασματικότητα στη σκέψη τους να μπορούν να σχηματίσουν ολοκληρωμένη άποψη περί του τι είναι αλήθεια. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όσοι ταυτίζουν την αλήθεια με την έννοια της γνώμης παραθεωρούν ή αγνοούν ότι η αλήθεια είναι εμπειρία, βίωση του αυθεντικού. Τη ίδια στιγμή αλήθεια είναι η μη λήθη, η διατήρηση στη μνήμη του αυθεντικού που είναι πλήρες και όχι μερικό. Και επειδή οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι πεπερασμένες, η αλήθεια του καθενός όταν περιορίζεται στο μερικό, στο μη βιωματικό και δεν αναδεικνύει τα όρια της μνήμης γίνεται δογματισμός και όχι αυθεντικότητα. 
Η απολυτοποίηση της  μας γίνεται όταν δεν υπάρχει αγάπη και ταπείνωση. Γιατί η αλήθεια γνωρίζεται από αυτόν που αγαπά, δηλαδή κάνει έξοδο από τον εαυτό του, από το εγώ του, αποφασίζει να δει τα πράγματα όχι μόνο με τις λέξεις, αλλά με τα νοήματά τους. Και την ίδια στιγμή, έχει την ταπείνωση να μην θεωρήσει τον εαυτό του κριτήριο της αυθεντικότητας των όσων πιστεύει και βιώνει, αλλά να τον εντάσσει στο εμπειρικό σώμα που έχει πιστέψει και βιώσει το ίδιον ή ό,τι το πιστοποιεί. Σε ό,τι αφορά τον Θεό και την πίστη αυτό το εμπειρικό σώμα είναι η Εκκλησία.
Η ζώσα κοινότητα. Αυτή που ξεκινά από το μυστήριο της Ευχαριστίας, αλλά και την ίδια στιγμή αναβαπτίζεται στην παράδοση τόσο των λόγων όσο και των βιωμάτων των Πατέρων και των Αγίων. Η Εκκλησία η οποία δεν είναι έτοιμη να κατακρίνει, αλλά να αγαπήσει. Ζητά την αλήθεια που ελευθερώνει από το γράμμα, χωρίς να το καταργεί, και οδηγεί στο πνεύμα. Και η Εκκλησία είναι χώρος σύνθεσης που οδηγεί στην ενότητα. Ακόμη και όσα απορρίπτει ως μη αυθεντικά η Εκκλησία, δεν έχει ως κριτήριό της την έπαρση ή την αυτοδικαίωση, αλλά την κατάδειξη ότι δεν συμφωνούν με την εμπειρία και την πίστη της. Και έτσι δεν κηρύττει η Εκκλησία αφορισμό των ανθρώπων που ο δικός τους τρόπος προσέγγισης της αλήθειας είναι μη αυθεντικός, αλλά τους προσκαλεί σε μετάνοια. Σε επαν- ένταξη στο σώμα της. Εκεί όμως όπου υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, κυρίως στο λεκτικό επίπεδο ή στον τρόπο βίωσης της αλήθειας, η Εκκλησία αφήνει την διαφορετικότητα να στολίσει με ποικιλία τη ζωή της.
Γι’ αυτό και στην ίδια Εκκλησία συνυπάρχουν η ακρίβεια με την οικονομία, η αυστηρότητα με την επιείκεια, η ομολογία του Συμβόλου της πίστεως που είναι η αυθεντική έκφραση της εκκλησιαστικής αλήθειας και παράδοσης και την ίδια στιγμή η δυνατότητα ερμηνειών που όταν δεν είναι αντίθετες αλλά συμπληρωματικές της παράδοσης, είναι καλοδεχούμενες, διότι εκφράζουν την εμπειρία και τη χαρισματικότητα των προσώπων που ερμηνεύουν και ζούνε. Γι’ αυτό και η Εκκλησία απολαμβάνει την πληθωρικότητα των πατερικών ερμηνειών στον λόγο του Ευαγγελίου και στη διδασκαλία της.
Όταν οι Πατέρες διατύπωναν τις ερμηνείες και τις γνώμες, οι ίδιοι και οι ερμηνείες τους κρίνονταν από το σώμα του Χριστού που ζούσε στο παρόν τους. Οριστικά όμως καθιερώθηκαν μετά τον θάνατό τους, όταν το έργο τους μπορούσε πλέον να ιδωθεί συνολικά και όχι αποσπασματικά.
Γι’ αυτό και πατερικές διδασκαλίες και συμπεριφορές, παρότι απορρίφθηκαν εκ των υστέρων, δεν έκαναν την Εκκλησία να απορρίψει τα πρόσωπα, αλλά την άφησαν να συμπεριλάβει στις δέλτους της ως αγίους αυτούς που διατύπωσαν και έζησαν εν αγάπη και αληθεία. Τα παραδείγματα των αγίων Γρηγορίου Νύσσης και του ιερού Αυγουστίνου είναι χαρακτηριστικά.
Στο παρόν ζούμε τον πειρασμό του σχίσματος. Βλέποντας αποσπασματικά και μονομερώς, χωρίς να έχουμε την αγάπη και την ταπείνωση αυξημένες και καλλιεργούμενες, νομίζουμε ότι η αλήθεια μας είναι το παν και θεωρούμε ότι έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα.
Να διαγράφουμε πρόσωπα, να απολυτοποιούμε τους τρόπους μας, να εκμεταλλευόμαστε τα χαρίσματά μας για να αποκτήσουμε οπαδούς, να υποσχόμαστε παράδεισο και να απειλούμε με κόλαση, να ειρωνευόμαστε και να αδιαφορούμε και την ίδια στιγμή να παύουμε να λειτουργούμε με αγάπη στο όνομα του Χριστού.
Ερμηνεύοντας τον λόγο του αποστόλου Παύλου «παρακαλώ υμάς, αδελφοί, δια του ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ίνα το αυτό λέγητε πάντες και μη η εν υμίν σχίσματα, ήτε δε κατηρτισμένοι εν τω αυτώ νοί και εν τη αυτή γνώμη» (Α’ Κορ. 1, 10), «σας ζητώ, αδελφοί, στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού να είστε όλοι σύμφωνοι μεταξύ σας και να μην υπάρχουν ανάμεσά σας διαιρέσεις, αλλά να είστε ενωμένοι, με μία σκέψη και με ένα φρόνημα», ως απαίτηση να είναι όλοι σύμφωνοι με αυτό που εμείς πιστεύουμε και όχι με αυτό που αποδέχεται, ζει ή και ανέχεται η Εκκλησία, είμαστε έτοιμοι να καταδικάσουμε ή να διασπάσουμε το σώμα του Χριστού, κατηγορώντας τους άλλους ως λιγότερο αυθεντικούς ή ως χαλασμένους και αιρετικούς. Όμως ο λόγος του Παύλου είναι λόγος αγάπης και καταλλαγής.
Θέλει να καταδείξει ότι κέντρο της ζωής όλων είναι ο Χριστός, ο Οποίος δεν χωρίζεται και σημείο αυθεντικής βίωσής Του είναι ο σταυρός, δηλαδή η θυσία της αγάπης και η αλήθεια που γίνεται θάνατος για εμάς και όχι για τους άλλους.
Θέαση της ζωής και των πάντων με γνώμονα τον Χριστό, τη διδασκαλία και την εμπειρία Του, αγάπη και ταπείνωση στον τρόπο που βλέπουμε την αλήθεια και σεβασμός στους άλλους και την δική τους αλήθεια είναι τα κριτήρια που θα μας βοηθήσουν να είμαστε εντός της Εκκλησίας. Η άρνηση της αυθεντοποίησης του εαυτού μας, η άρνηση του να θεωρούμε τους εαυτούς μας σωτήρες, η άρνηση να αυτοδιακρινόμαστε σε καθαρούς, αγίους και αυθεντικούς είναι τελικά το κλειδί για να μη γίνεται η αλήθειά μας ολοκληρωτισμός, φανατισμός και τελικά αιτία σχισμάτων, τα οποία και διαμοιράζουν τα ιμάτια του Χριστού και οδηγούν στην απώλεια.

 ***   Ο χάρτης της εγκληματικότητας στην Αθήνα: Ποιοι αλλοδαποί ελέγχουν τι – Πώς η πρωτεύουσα έγινε «Μπογκοτά»…
~  Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στα επίπεδα «Ελ Σαλβαδόρ» λόγω της αθρόας εισροής παράνομων μεταναστών από χώρες που κοινωνικά είναι πολύ σκληρότερες από την δική μας. 
Η ΕΛ.ΑΣ έχει καταρτίσει χάρτες στους οποίους έχει προσδιορίσει που δρα η κάθε συμμορία αλλοδαπών και τι εθνικότητας είναι.
Βλέπετε έχουμε το παράδοξο τα επίσημα κράτη να προσπαθούν να επιβάλουν μια πολυπολιτισμική κοινωνία στους πολίτες τους με την απάλειψη της εθνικότητας στις συνειδήσεις τους, αλλά οι αλλοδαποί που εισρέουν σε αυτές έχουν πλήρη αίσθηση της εθνοτικής τους καταγωγής και δημιουργούν συμμορίες αμιγώς εθνικής φύσεως, ούτε καν θρησκευτικής.  Για παράδειγμα οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί που συγκρούστηκαν χθες στην Αθήνα είναι πιστοί σουνίτες μουσουλμάνοι, αλλά έχουν δημιουργήσει εγκληματική ομάδα με βάση το εθνικό κριτήριο. Αυτά θα πρέπει να τα καταλάβει κάποια στιγμή ο σύγχρονος Έλληνας «κοσμοπολίτης». H μια συμμορία αντιμάχεται και εκβιάζει την άλλη για τα πόστα διακίνησης ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ειδών παρεμπορίου ακόμα και τα σημεία πορνείας και ληστειών δρόμου και διαρρήξεων ΙΧ. Μέρα μεσημέρι καταγράφονται συμπλοκές επικυριαρχίας, ακόμη και δολοφονίες παραδειγματισμού. Το σημείο της δολοφονίας του Αφγανού το μεσημέρι της Πέμπτης για το λαθρεμπόριο τσιγάρων εντοπίζεται στο κέντρο τετραγώνου ανάμεσα σε Ομόνοια, Κεραμικού και Μοναστηράκι. Περικλείει οδούς:  Μενάνδρου, Γερανίου, Νικηφόρου, Σοφοκλέους, Αναξαγόρα, Ζήνωνος, Ακομινάτου, Κουμουνδούρου, Αγησιλάου, Κολοκυνθούς, Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικού, Πλατεία Βάθη, Σατωβριάνδρου και Μάρνη. Εθνικότητες που δραστηριοποιούνται: Αφγανοί, Πακιστανοί, Μαροκινοί, Αλγερινοί ακόμα και Ιρανοί και Ιρακινοί.  Αδικήματα που έχουν απασχολήσει τις αρχές: Ναρκωτικά, Λαθραία τσιγάρα, Παρεμπόριο, Ληστείες οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με οδοφράγματα από καφάσια και κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα υπάρχει ακόμα ένα παραλληλόγραμο της εγκληματικότητας, ανάμεσα στις παράλληλες οδούς Γ’ Σεπτεμβρίου και Πατησίων και φτάνει μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα. Αναλυτικότερα, τοποθετείται στις οδούς: Ιουλιανού, Χέυδεν, Ηπείρου, Αντωνιάδου, Βερανζέρου, Ιουλιανού, Δεριγνύ, Κοδριγκτώνος, Πιπίνου, Φυλής, Μηθύμνης, Λέλας Καραγιάννη, Πλ. Αμερικής, Πλ. Κολιάτσου, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Αγίου Παντελεήμονα και Πεδίο του Άρεως.
Εκεί δρουν εθνικότητες: Νιγηριανοί, Σομαλοί, Σιέρα Λεόνε, Αφγανοί, Αλγερινοί, Μαροκινοί. Αδικήματα που έχουν απασχολήσει τις αρχές: Ναρκωτικά, Μαστροπεία (κυρίως σε Πατησίων και Γ’ Σεπτεμβρίου), Πλαστά έγγραφα.

Το άλλο τετράγωνο είναι αυτό των Εξαρχείων στις οδούς:  Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη, Τζώρτζ  Δρουν οι εθνικότητες: Αλγερινοί, Μαροκινοί, Σύροι, Αλβανοί, Έλληνες  Αδικήματα που έχουν απασχολήσει τις αρχές: Ναρκωτικά, κλοπές-ληστείες, διαρρήξεις Ι.Χ., Πλαστά έγγραφα.
***  Η Ελλάς σε διαδικασία διαμελισμού…
~  Ήταν ημέρα Κυριακή στις 27 Απριλίου 1941, όταν τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής έμπαιναν στην Αθήνα! Όταν η γερμανική – φασιστική μπότα ποδοπατούσε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό! Όταν τα άθλια τέκνα του ναζισμού έσπερναν το θάνατο στο πέρασμά τους, ξεκληρίζοντας ολόκληρα χωριά και πόλεις. 
Όταν οι υπάνθρωποι Γερμανοί βίαζαν γυναίκες και παιδιά. Όταν λεηλατούσαν τα προϊόντα και άφηναν τον ελληνικό λαό να λιμοκτονεί και όταν επέτασσαν τις κατοικίες των Ελλήνων πολιτών για τις δικές τους ανάγκες!
Αντέγραψε τα ναζιστικές μεθόδους η Κυβέρνηση…  Ποιος θα πίστευε λοιπόν, ότι μετά από 79 χρόνια θα βρισκόταν ελληνική κυβέρνηση να θεσπίσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επίταξη ακινήτων, οικοπέδων και χωραφιών στα νησιά του Αιγαίου μας, με την οποία επιβάλλεται ως έκτακτη ανάγκη για την αντιμετώπιση της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης ή υγείας, που προκαλείται από τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση η επίταξη των ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στα νησιά υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και σε ΟΤΑ πρώτου ή δευτέρου βαθμού ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου! Η δημοσίευση της κυβερνητικής επίταξης (10/2/2020) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α΄ 28/10.02.2020) με τίτλο: “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας”! Με απόφαση δε, του Υπουργού Μετανάστευσης προσδιορίζονται συγκεκριμένα τα προς επίταξη ακίνητα και η χρήση τους, καθώς και η χρονική διάρκεια της επίταξης, ενώ με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθορίζεται εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ιδιοκτητών (σ.σ. από πού θα βγούν τα κονδύλια της αποζημίωσης; Από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών;)!  Να θυμίσουμε εδώ, πως ΠΝΠ ονομάζεται το νομοθέτημα που θεσπίζεται από τον ΠτΔ μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά διευθέτηση εκτάκτων αναγκών!  Σφοδρή αντίδραση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου…  Ωστόσο, αυτή η κυβερνητική απόφαση δημιούργησε σφοδρές αντιδράσεις στη νησιωτική κοινωνία του Αιγαίου μας. Έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση, θυμό, οργή. Ζητούν, εδώ και τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ την ΠΝΠ, δηλώνοντας πως δεν θα ανεχτούν ποτέ την επίταξη περιουσιών τους προκειμένου να δημιουργηθούν νέα κέντρα – κολαστήρια “μεταναστών”!  Αυτή η αντίδραση ξεκινάει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της και με την οποία διακόπτει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση! Τουλάχιστον μέχρι να γίνει η ανάκληση της ΠΝΠ! Καταγγέλλοντας την ΠΝΠ ως πράξη αντιδημοκρατική και δηλώνοντας την προσφυγή της Περιφέρειας στη Δικαιοσύνη! Όταν, τοπικές αυτοδιοικήσεις των νησιών μας απειλούν να φτάσουν και μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας!  Στο ψήφισμα αυτό, γίνεται γνωστό ότι θα ενημερωθούν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Βουλής, αλλά και του Ευρωκοινοβουλίου, όπως επίσης ότι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει τις αποφάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών μας, που έχουν ξεσηκωθεί και κηρύσσουν αγώνα υπέρ βωμών και εστιών! Σφοδρή αντίδραση και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών μας…  Ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας:  «Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι δεσμευτική. Επιμένουμε για μαζική και άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, καλύτερη φύλαξη συνόρων, επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο. Θέλουμε να κλείσουν όλες οι υφιστάμενες δομές και λέμε όχι σε νέα δομή στο νησί της Λέσβου»!  Ο Δήμαρχος της Λέρου Μιχάλης Κόλλιας είπε:  «Από το νησί πέρασαν χιλιάδες πρόσφυγες από το 2015 και έρχεται η κυβέρνηση η οποία προεκλογικά εξήγγειλε αποσυμφόρηση, έρχεται σήμερα με αστραπιαία κίνηση να δεσμεύσει κάτι, να το περάσει με τον χειρότερο τρόπο στη χώρα της δημοκρατίας για να κατασκευάσουν κλειστή δομή. Θέλουν να επαναφέρουν τις φυλακές στη Λέρο και τα νησιά;»!  Στο ίδιο μήκος κύματος οργής και αγανάκτησης κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις άλλων Δημάρχων των νησιών μας!  Μαζεύουν υπογραφές στο Πυλί της Κω…  Αλλά η ελληνική κοινωνία στα νησιά μας, αντιδρά και εκείνη οργισμένα και επιθετικά κατά της αντιδημοκρατικής – τουλάχιστον – απόφασης της κυβέρνησης της ΝΔ! Αντλούμε από την τοπική εφημερίδα “Το Βήμα της Κω” το παρακάτω δημοσίευμα: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ως τοπικοί σύμβουλοι στο Τοπικό Συμβούλιο Πυλίου, οι απόψεις και οι τοποθετήσεις μας για το χωριό μας ήταν κοινές από όλους τους συνάδελφους αν και διαφορετικών παρατάξεων.   Γι αυτό λοιπόν από την πρώτη στιγμή λειτουργήσαμε ενωμένοι όλοι μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο που εκπροσωπεί εμάς και όλο το χωριό μας κ. Πάχο Θεόδωρο. Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με θέμα την εγκατάσταση νέας κλειστής δομής δίπλα στις ήδη υπάρχουσες δομές (ΚΥΤ & ΠΡΟΚΕΚΑ) ή αλλιώς ως γνωστών (Hot Spot) καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση που δηλώνει την παραίτηση μας ως Τοπικό Συμβούλιο Πυλίου! Η πρόταση είναι ΟΧΙ στην νέα αυτή κλειστή δομή. Ναι, στην άμεση αποσυμφόρηση στις δυο υπάρχουσες και να φύγει η δομή από το χωριό μας και από το νησί μας. Μετά την πρώτη εξαγγελία της Κυβέρνησης και την παρουσία του κ. Υπουργού στο νησί μας για να μας πει τον τρόπο λειτουργίας της νέας αυτής δομής, εμείς ως τοπικό Πυλίου αποφασίσαμε ομόφωνα να βγούμε και να μαζέψουμε υπογραφές από τους κατοίκους του χωριού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης στον τρόπο ζωής μας που πάνε άλλοι να μας επιβάλλουν. Αρκετά έχουμε υποστεί ως τοπική κοινωνία, αρκετά έχουμε σκύψει το κεφάλι, αρκετά έχουμε κάνει υπομονή για όλο αυτό το τεράστιο θέμα. Δεν πάει άλλο, αυτή η κοινωνία πρέπει να ζει ξανά ελεύθερη και όχι με το φόβο που επικρατεί τα τελευταία χρόνια»! Να σημειωθεί, πως στα Hot Spot του Πυλίου, επανειλημμένα έχουν γίνει ακραία επεισόδια με τραυματίες!  Να εκδιωχθούν από τα νησιά όλες οι ΜΚΟ…   Επίσης, από το “Το Βήμα της Κω” ενημερωνόμαστε, ότι: «18 διαφορετικοί Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί έχουν χρηματοδοτηθεί απευθείας από την Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση. Αφού, ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 2,34 δισεκατομμύρια ευρώ έχει εισρεύσει στην Ελλάδα από το 2015, με σκοπό την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιουργεί η προσφυγική κρίση.  Όπως δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Κομισιόν (στοιχεία Ιανουαρίου 2020), από τα χρήματα αυτά, περισσότερα από 1,285 δισ. ευρώ έχουν κατευθυνθεί σε διεθνείς οργανισμούς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ). Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, τα μεγαλύτερα ποσά έχουν διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η οποία έχει λάβει συνολική χρηματοδότηση ύψους 723 εκατ. ευρώ έως σήμερα, καθώς και στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (International Organization for Migration – IOM), ο οποίος έχει λάβει 336,3 εκατ. ευρώ. Αυτοί οι δύο διεθνείς οργανισμοί, μάλιστα, είναι και οι μοναδικοί που έχουν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα projects σε εξέλιξη, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση»!  Φαντάζομαι, ότι όλοι αντιλαμβάνεστε το ύποπτο παιχνίδι που παίζουν οι διάφορες ΜΚΟ στα νησιά μας, που διακηρύττουν δεξιά και αριστερά, πως παράγουν ανθρωπιστικό έργο με πολύ υψηλές χρηματικές απολαβές για τα στελέχη τους και τα οποία κρύβονται στην ανωνυμία τους!  Οι πολιτικάντηδες του Συστήματος…  Πολλοί σημερινοί Βουλευτές της ΝΔ, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση βυσσοδομούσαν κατά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΑΝΕΛ και πρότασσαν το πατριωτικό τους αίσθημα για τις αντεθνικές επιλογές της!  Ένας εξ αυτών, είναι ο Γιάννης Λοβέρδος Βουλευτής της ΝΔ Δυτικού Τομέα Αθηνών και δημοσιογράφος – τηλεαστέρας!  Κάποτε λοιπόν στο “μακρινό 2017” έγραφε στο λογαριασμό του στο twitter:  «Ο Μουζάλας είναι ή πανηλίθιος, ή εντελώς φασίστας. Και στις δυο περιπτώσεις είναι άκρως επικίνδυνος. Επιτάξεις κάνουν οι Ναζί»!  Το συμπέρασμα από όλα τα παραπάνω, που βγαίνει αβίαστα από μόνο του, είναι πως η Ελλάς βρίσκεται ναρκωμένη στο χειρουργικό κρεβάτι, λίγο πριν ο “χειρουργός” την ακρωτηριάσει!  Μετά την επίταξη ελληνικής γης, έρχονται και φυλακές υψίστης ασφαλείας…  Αλλά, πηγή μας υψίστου ασφαλείας μας είπε ότι αυτή η απόφαση ΠΝΠ περί επίταξης γης στα νησιά μας, ήταν προαποφασισμένη από την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Την Ανατολικογερμανίδα Άγκελα Μέρκελ! Την Γερμανοπολωνέζα Άγκελα Μέρκελ! Του μέλους της επίσημης νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος του Προέδρου της κομμουνιστικής Ανατολικής Λαϊκής Γερμανίας Έριχ Χόνεκερ, με τις σταλινικές αντιλήψεις!  Έτσι – σύμφωνα με την πηγή μας – στις 20 Νοεμβρίου 2019 στο Ζάγκρεμπ με την συμμετοχή όλων των ηγετών της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες του καταστατικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την εκλογή νέας ηγεσίας του, συνευρέθηκαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα είπαν και κατ΄ ιδίαν! Στην κατ΄ ιδίαν αυτή συνάντηση – πάντα σύμφωνα με την πηγή μας – δόθηκε η “εντολή” δημιουργίας ανοικτών και κλειστών κέντρων στην Ελλάδα, προκειμένου όλοι αυτοί να μείνουν μόνιμα στην χώρα μας!  Ταυτόχρονα να δημιουργηθούν φυλακές υψίστης σημασίας, με γερμανική τεχνογνωσία για να βάλουμε σε αυτές, τους συλληφθέντες τζιχαντιστές, τους οποίους μας στέλνει ο Ρ. Τ. Ερντογάν από τη Συρία και για να μην πάνε αυτοί στην Γερμανία. Μας είπε βέβαια η πηγή μας, ότι ως αντάλλαγμα αυτών των “πρωτοβουλιών” της ελληνικής κυβερνήσεως θα είναι η παραχώρηση τριών δις ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια!  Αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες που μας εμπιστεύθηκε η εξέχουσα και υψηλοτάτης πληροφόρησης πηγή μας;;  Οψόμεθα!!
*** Η ελληνική «ατζέντα» στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου – Ποιους θα συναντήσει ο Νίκος Δένδιας….
~  Στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας μετατρέπεται από σήμερα ως την Κυριακή το Μόναχο, όπου διεξάγεται η 56η Διάσκεψη για την Ασφάλεια (MSC), με την συμμετοχή περισσότερων από 500 αξιωματούχων από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περίπου 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και διεθνών σχέσεων. 
Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η «φθίνουσα αντίληψη της έννοιας της ‘Δύσης’» («Westlessness»), ενώ θα συζητηθούν ακόμη ανοιχτές διενέξεις, θέματα κυβερνοασφάλειας και δημόσιας υγείας.  Την έναρξη της Διάσκεψης θα κηρύξει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζουν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, της Κίνας Γουάνγκ Γι, του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, της Ιαπωνίας Τοσιμίτσου Μοτέγκι και της Ινδίας Σουμπραχμανγιάμ Γιαϊσανκάρ, οι αμερικανοί υπουργοί Άμυνας και Ενέργειας Μαρκ Έσπερ και Νταν Μπρουϊγιέτ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αλλά και ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.  Το αμερικανικό Κογκρέσο θα συμμετάσχει στην Διάσκεψη με πολυάριθμη αποστολή, επικεφαλής της οποίας θα είναι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, η οποία θα συμμετάσχει σήμερα σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παρών θα είναι και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνι.   Εν μέσω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα, στο Μόναχο για την Διάσκεψη θα δώσει το παρών επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. Την Κυριακή, μετά τη λήξη της Διάσκεψης, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας έχει συγκαλέσει την πρώτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη. Από την γερμανική κυβέρνηση ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι η συνάντηση δεν εντάσσεται υπό καμία έννοια στο πρόγραμμα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα την Ασφάλεια στα Βαλκάνια, ενώ στο περιθώριο της Διάσκεψης θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Βόρεια Μακεδονία, το Κουβέιτ και την Λιθουανία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Θα συναντηθεί επίσης με την Συμπρόεδρο των γερμανών Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Γιόχαν Βάντεπουλ. Στο πλαίσιο, ακόμη, συνάντησης του κ. Δένδια με τον ομόλογό του από την Μογγολία πρόκειται να υπογραφούν Μνημόνια Συνεργασίας για τον τουρισμό και την άρση των θεωρήσεων εισόδου. Κατά την διάρκεια της Διάσκεψης το κέντρο του Μονάχου προβλέπεται πως θα είναι απροσπέλαστο, καθώς, πέρα από τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας και τον αποκλεισμό τομέων της πόλης, προγραμματίζεται να γίνουν διαδηλώσεις εναντίον του ΝΑΤΟ καθώς και των στρατιωτικών εξοπλισμών. Επί ποδός έχουν τεθεί περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων μικρών ιδιωτικών αεροσκαφών, αλλά και drones.  Πηγή: ΑΠΕ
***  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14/02/2020): Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές…
~  ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14-02-2020) από ΕΜΥ (emy.gr) 
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και
τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατα τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.                                      
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα και απο τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και το βράδυ 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ                                 Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές, μετά το μεσημέρι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.                                                       Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.                                                                                                      Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ                           Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα βόρεια τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.                                                                                    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.                   Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.      ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ                                                                                                                    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.                                                                    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.                                                                      Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.                                                                                                                ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ                                                                      Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.                                      Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.                                        Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.                 ΑΤΤΙΚΗ                                                                                                                                     Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μεμονωμένες καταιγίδες.                                                                                             Aνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.                                                                         Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.                                                                      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                                                                       Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.                                                                                               Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.  Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
*** Εκτός ελέγχου η εγκληματικότητα: Πακιστανοί λήστεψαν, ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν Έλληνα στρατιώτη…
~  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, 12.02.2020 στην Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του 28ου χιλιομέτρου.  

Οι άγνωστοι από το Πακιστάν, τον ξυλοκόπησαν του κατάφεραν μαχαιριές και τον λήστεψαν! Ο στρατιώτης υπηρετεί στο στρατόπεδο του Αυλώνα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια
***  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ…
Τηλεοπτική εμφάνιση του πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλου  στον ΑΝΤ1.  
Συγκεκριμένα ο Κ.Βελόπουλος το Σάββατο (15/02) θα εμφανιστεί στην ενημερωτική εκπομπή του Αντ1 Πρωινοί τύποι με τον Παναγιώτη Στάθη και τον Νίκο Ρογκάκο στις 8 και μισή.   Tη Δευτέρα θα δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γ. Πρετεντέρη και το ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος 104,6 στις 9 το πρωί.  Συντονιστείτε για να ακούσετε όσα έχει να πει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
 *** ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ προς ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρετε ούτε τα βασικά για την ΑΟΖ- Προς ΝΔ έχετε γίνει Νέα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τους μετανάστες. Τους πάτε από δω κι από κει… ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ…
~  Παρέμβαση του Κ. Βελόπουλου Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με αφορμή την κύρωση περιβαλλοντικής σύμβασης για τον υδράργυρο. Ανέπτυξε τα ζητήματα του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα και την χαμένη ευκαιρία του ελληνισμού.
Δείτε το βίντεο


 Αν με ακούγατε από το 2007, 2008, 2009 σήμερα θα είχαμε κάνει εξόρυξη φυσικού πετρελαίου. Το φώναζα τότε. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει ο ποταμός Εχέδωρος (σημαίνει ο έχων δώρα) ο σημερινός Γαλλικός ποταμός. Το δώρο που έφερνε ήταν ο χρυσός. Γι’ αυτό το λόγο οι Γάλλοι έστησαν εκεί στρατόπεδο και έκαναν εξόρυξη χρυσού. Όμως εμείς δεν κάναμε ποτέ τίποτα. Δεν μας επέτρεψαν γιατί ήθελαν μια Ελλάδα πάντα ελεγχόμενη και μη ανεξάρτητη. Ήθελαν μια Ελλάδα εξαρτημένη. Το λέω γιατί εδώ σε αυτό το κοινοβούλιο επιχειρείται η υποβάθμιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Υπάρχει επιστολή από Νορβηγική εταιρεία στην Ελλάδα, που ζητά να της επιτρέψουμε να κάνει εξορύξεις ουρανίου στην περιοχή των Σερρών. Υπάρχει συνομιλία του Κίσινγκερ με την Standard Oil, στην οποία επισημαίνεται ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να εξορύξει πετρέλαια. Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Σύμβουλος Οικονομικής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμι Uppsala Σουηδίας κ. Ανέστης Φιλιππίδης είπε ότι η αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας μας εκτιμάται στα 2,4 τρισ. Από το σύνολο αυτού του πλούτου η Ελλάδα εκμεταλλεύεται το 0,15%.Το είπε ο καθηγητής της γεωλογίας. Και όπως είπε επίσης, το νούμερο αυτό είναι εκπληκτικό (τα 2,4 τρισ.) γιατί η Ελλάδα είναι μικρή σε εύρος. Δυστυχώς έως το 1974 ο μόνος που τόλμησε να κάνει εξόρυξη φυσικού αερίου ήταν ο Παπαδόπουλος. Όσο κι αν είναι επαίσχυντη η χούντα γιατί είναι αντιδημοκρατικό καθεστώς, γεννάται το ερώτημα γιατί οι επόμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις σώπασαν. Αν βγάζαμε τα ορυκτά που έχει η χώρα μας, η Ελλάδα θα ήταν πλούσια. Δεν το κάναμε ποτέ. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε αγώνα για τον χρυσό και μετά σωπάσατε. Ο χρυσός είναι πολύ σημαντικό μέταλλο. Μπορεί να πάρει λεφτά η Ελλάδα. Όμως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνατε τίποτα για να αποκομίσει οφέλη η Ελλάδα. Τα ορυκτά δεν έχουν μόνο οικονομικό όφελος για την χώρα αλλά της δίνουν και οικονομική ισχύ. Όταν μία χώρα έχει φυσικό αέριο και ορυκτό πλούτο καταλαμβάνει σημαντική θέση στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.
Η κυβέρνηση όμως δεν έχει εκφράσει την πολιτική βούληση να καθήσουμε και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί και να αντλήσουμε με προσοχή από το περιβάλλον τα αποθέματα που υπάρχουν. Για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Με τα 2,4 δισ. θα μπορούσαν να φάνε ψωμί όλοι. Η Χαλκιδική έχει 160 τόνους χρυσό, 2 χιλιάδες τόνους άργυρο και 1,5 τόνο μόλυβδο. Το λέει ο κ. Μέλφος, καθηγητής γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος λέει ότι το ρήνιο, είναι ένα από τα υλικά που χρειάζεται κάθε κινητό τηλέφωνο. Το ρήνιο χρησιμοποιείται επίσης στους καταλύτες των αυτοκινήτων. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστια αποθέματα σε 4 – 5 περιοχές της Θράκης. Κανείς δεν έκανε τίποτα για να εξορυχθεί και να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνατε τίποτα. Δεν ξέρω γιατί. Αν αυτό δεν λέγεται δόλος λέγεται ανικανότητα. Και είτε το ένα είτε το άλλο είναι επικίνδυνο για την χώρα.
Αν από το 2007, το 2008, το 2009 είχαμε ξεκινήσει να οριοθετήσουμε ΑΟΖ, τότε που φώναζα και με κοροϊδεύατε όλοι μαζί, μέχρι το 2012 θα είχαμε βγάλει φυσικό αέριο. Και δεν βγήκε κανένας μετά να πει «κάναμε λάθος». Έφερνα έγγραφα και μελέτες. Φώναζα για το όσμιο που υπάρχει στα Ίμια. Δεν τα έβγαζα από το μυαλό μου. Αλλά εσείς με κάθε τρόπο θέλατε να απαξιώσετε τη χώρα. Εγώ περιμένω ένα συγγνώμη. Δεν κάνατε κάτι σωστά. Μονίμως τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις. Δεν κάνατε τίποτα είτε γιατί είστε ανίκανοι είτε από δόλο. Εδώ ήταν ο Πάγκαλος και με ειρωνευόταν όταν φώναζα. Και την επόμενη μέρα βγήκε ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και έλεγε ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος στην χώρα. Όλα αυτά δείχνουν κάτι. Κάτι δεν κάνουμε καλά. Και ό,τι δεν κάνουμε εμείς καλά το πληρώνουν οι επόμενες γενιές. Δεν μπορεί η ΝΔ να μην είναι δυνατόν να βρει κάποιον άλλο να βάλει υπεύθυνο για τις εκδηλώσεις για το 1821. (δείχνει το σήμα των εκδηλώσεων) Αυτό το σήμα σας θυμίζει 1821; Σας θυμίζει ελληνική σημαία; Αυτό το σήμα θυμίζει καμπαρέ. Να βρείτε σοβαρούς ανθρώπους. Όπως τον κ. Κωστή που είπε ότι η επανάσταση δεν έγινε από όλο τον λαό αλλά από μία περιθωριοποιημένη ελίτ. Ο ίδιος άνθρωπος που συνεργάζεται με την κ. Αγγελοπούλου δεν αναγνωρίζει τον ελληνισμό και την ορθοδοξία.
Δυστυχώς με τις επιλογές σας γίνατε για γέλια και για κλάμματα. Εσείς είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Δεν δίνετε σήματα στην Ελλάδα για να ενωθούμε. Γιατί το 1821 ήταν μια επανάσταση που ένωσε τους Έλληνες. Κάνετε επιτάξεις κτηρίων και εκτάσεων για να εγκαταστήσετε λαθρομετανάστες. Όταν όμως επιτάσσεις δεν ρωτάς τους πολίτες. Αποφασίζεις μόνο. Και στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν επιτάξεις. Η ΝΔ είχε πει επίσης ότι οι δομές που θα γίνουν για τους λαθρομετανάστες θα είναι κλειστές και τελικά θα είναι μισάνοιχτες και θα μπαινοβγαίνουν οι λαθρομετανάστες. Επίσης για τις ΜΚΟ. Εχουν καταγραφεί μόνο 86. Περιμένω από τον Υπουργό να μας πει τι θα κάνει με τις υπόλοιπες ΜΚΟ. Θα τις κλείσει; Εμείς, κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης, πήγαμε στην Μόρια και θέλω να σας πω ότι το 80% είναι Αφγανοί. Δεν είναι πρόσφυγες. Και η κυβέρνηση τους μεταφέρει από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι Νέα Τουριστική Βιομηχανία.
 ***   ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για τη ‘λυκοφιλία’ Ρωσίας-Τουρκίας-Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου λέει ο Ρώσος Πρέσβης στην Αγκυρα…
~  Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Ρώσος Πρέσβης στην Αγκυρα Αλεξέι Γέρκοφ, ισχυριζόμενος ότι η όξυνση στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο ίδιος δέχεται απειλές κατά της ζωής του. 
Σε δηλώσεις του, τις οποίες μεταδίδει το Sputnik, ο Γέρκοφ σημειώνει ότι το μίσος εναντίον της Ρωσίας (στην Τουρκία) έχει αυξηθεί τώρα στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Χαλέπι. Τότε, θυμίζει ο ίδιος, πρώτα είχε καταρριφθεί ένα αεροσκάφος από την Τουρκία και έπειτα δολοφονήθηκε ο Ρώσος Πρέσβης.  «Δέχομαι απειλές κατά της ζωής μου», καταλήγει.  Να θυμίσουμε εδώ πως πάρα πολλές φορές ο Κ.Βελόπουλος έχει τονίσει πως  η ‘φιλία’ Ρωσίας-Τουρκίας είναι λυκοφιλία και με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα.

***  Σύνοδος των υπουργών Άμυνας- ΝΑΤΟ: Ο Παναγιωτόπουλος ζήτησε ενίσχυση της δραστηριότητας του NATO στο Αιγαίο…
~  Την περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχικής δραστηριότητας στο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, ζήτησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε παρέμβασή του στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες… 
Αντικείμενο της διήμερης συνόδου, ήταν οι εξελίξεις στο στρατηγικό περιβάλλον της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένης της Βόρειας Αφρικής, η κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν (συζήτηση στην οποία συμμετείχε ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών) η εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ και επιχειρησιακά θέματα της Συμμαχίας.
Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον  Τούρκο ομόλογό του, Χουλούσι Ακάρ, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις, για το πώς οι συζητήσεις μεταξύ στρατιωτικών αντιπροσωπειών, που ξεκινούν τη Δευτέρα στην Αθήνα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θα συνδράμουν στη μείωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις.  Όπως επεσήμανε ο υπουργός, κατά τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, κατέστησε σαφές ότι «για να έχει επιτυχία ο στρατιωτικός διάλογος, θα πρέπει να αποφεύγονται ταυτόχρονα προκλητικές συμπεριφορές που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια οικοδόμησης εμπιστοσύνης».  Ο κ. Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε περαιτέρω με τους ομολόγους του, της Εσθονίας, Γιούρι Λούικ, της Πορτογαλίας, Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνχο, και της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα. Στις παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από το σύνολο των συμμάχων, να συμβάλει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, στην περαιτέρω ενίσχυση της συμμαχικής δραστηριότητας στο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία. Επανέλαβε επίσης, ότι «στρατιωτικές ενέργειες, όπως αυτές στην Βόρειο Συρία, και συμφωνίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, αποτελούν παράγοντες μεγάλης ανησυχίας για μας, καθώς συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου». Όσον αφορά στη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ, ο κ. Παναγιωτόπουκις επικεντρώθηκε στη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην εμβάθυνση των σχέσεων των δύο οργανισμών, «χωρίς αυθαίρετους αποκλεισμούς κρατών-μελών, με σεβασμό στην θεσμική τους ανεξαρτησία και την αυτονομία στη λήψη αποφάσεων»,  ενώ «στη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό μας, επανέλαβα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας μας για την ασφάλεια της ελληνικής ομογένειας, που κυρίως διαμένει κοντά στη Μαριούπολη και επηρεάζεται άμεσα από την τρέχουσα κατάσταση στα ανατολικά της χώρας», όπως ο ίδιος  τόνισε στη δήλωση του.  Πηγή: iefimerida.gr
*** Το Υπουργικό Συμβούλιο ανέδειξε τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ
 
~ Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο αντιπρόεδρό του, κ. Αθανάσιο Ράντο, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.
Ο κ. Ράντος θα καταλάβει τη θέση της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, η οποία είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι επιλέγει από υπουργικό συμβούλιο για το ανώτατο αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Αθανάσιος Ράντος, δήλωσε τα εξής:  «Ευχαριστώ την Πολιτεία που, με το κατά το Σύνταγμα αρμόδιο όργανό της, το υπουργικό συμβούλιο, με τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ο,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: Κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο Ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του».   Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ    Ο Αθανάσιος Ράντος γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1953. Έλαβε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1976) με Άριστα καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (1990) με μεγάλη διάκριση. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1978 και μεταξύ των σημαντικότερων θέσεων που έχει υπηρετήσει είναι οι εξής:  Εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1979.  Πάρεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 1984.  Σύμβουλος της Επικρατείας, 1996.  Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, 2009.  Ήδη, Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Δικαστηρίου.  Προήδρευσε επί σειρά ετών του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας και του Πειθαρχικού Συμβουλίου των μελών ΔΕΠ ΑΕΙ. Προεδρεύων επί σειρά ετών του Συμβουλίου Συμμόρφωσης της Διοικήσεως στις δικαστικές αποφάσεις. Διετέλεσε για τρεις θητείες μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και προήδρευσε σε συνεδριάσεις του. Επίσης, υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης.  Δίδαξε επί 21 έτη στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο) καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Μελέτες και εισηγήσεις του σε επιστημονικά συνέδρια δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσε πρόεδρος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της Επετηρίδας Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών, που εκδίδεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς και άλλων επιστημονικών περιοδικών και σωματείων. Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά.  
***   Νίκη των Βορειοηπειρωτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο: Έσυρε ο Βελόπουλος τη Νέα Δημοκρατία για τις συντάξεις τους…
~ Mετά την απόφαση του Κ.Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδας να μιλήσει στο Κοινοβούλιο, δεν θα μπορούσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κ.Βελόπουλος να μην απαντήσει.
Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή τα εργασιακά, ωστόσο η τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κάλυψε το ευρύτατο φάσμα της ελληνικής οικονομίας κι ανάπτυξης.

 ~ 
Κι άλλες αποδείξεις του @velopky για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! Είστε ίδιοι κι απαράλλαχτοι! Μαζί ψηφίζετε ... μαζί εφαρμόζετε! Το έχει αποδείξει άλλος πολιτικός αρχηγός αυτό; ΌΧΙ...

Είστε υποκριτές: Κάνετε πώς λυπάστε τους Έλληνες με δάκρυα “Μεγαρέων”! @velopky @ellinikilisi

Ο μοναδικός που απέδειξε ότι #.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι ίδιοι! Είστε ίδιοι και απαράλλαχτοι! @velopky

Ξεφτίλισε τους στη ο : Πολλά λαλούν με θράσος @velopky @ellinikilisi

ΒΟΜΒΑ στην για ΝΔ:ανταλλαξατε κατασχέσεις και πλεονάσματα με Χάγη! Μην τολμήσετε...

στο : Θέλετε να μειώσετε τους μισθούς των Ελλήνων; Μειώστε πρώτα τους δικούς σας  @velopky @ellinikilisi

στη : Σφάζονται μεταξύ τους οι λαθρομετανάστες μαφιόζοι για τον έλεγχο της Ελλάδος! Ντροπή σας! @velopky @ellinikilisi

Ράπισμα @velopky σε Τσίπρα! Με αυτά που λές... ΣΦΥΡΙΞΕ ΚΙ ΕΛΗΞΕ η Λογική... Φτάνει πια...

Είναι δυνατόν να δίνεται 128.000 ευρώ σε έναν πρόεδρο ΔΕΚΟ; Ντροπή σας... @velopky @ellinikilisi

Κραυγή στη : Δεν ντρέπεστε; Καταντήσατε την Ελλάδα Ρουμανία και τους Έλληνες Ρουμάνους ... @velopky @ellinikilisi

Κραυγή στη : Δεν ντρέπεστε; Καταντήσατε την Ελλάδα Ρουμανία και τους Έλληνες Ρουμάνους ... @velopky @ellinikilisi

7, Δηκτικός ο Βελόπουλος στον πρωθυπουργό: Είναι ανοησία να λες ότι το κράτος δεν γίνεται επιχειρηματίας... @velopky https://twitter.com/apokalyptikodel/status/1228285534809808901 

Απίστευτο άδειασμα σε , , : Είναι ντροπή να λείπετε από το Κοινοβούλιο! @velopky https://twitter.com/apokalyptikodel/status/1228277733693775873 

Nίκη των Βορειοηπειρωτών στο ελληνικό - Έσυρε ο @velopky τη για τις συντάξεις τους... @ellinikilisi

Aπίστευτη δήλωση @velopky σε Τουρκία κι Ερντογάν! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΣΚΑΣΕ.... @ellinikilisi

Δήλωση – βόμβα για τα λεφτά στις ντουλάπες και τα στρώματα των Ελλήνων... @velopky @ellinikilisi

Ο μόνος πολιτικός που μίλησε στη Βουλή για την Παιδεία και τον εκσυγχρονισμό της! Δείτε τις προτάσεις του… @velopky @ellinikilisi

Πρόταση – βόμβα στη , στον : Διακομματική Επιτροπή για να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας από το εξωτερικό! @velopky @ellinikilisi

ΚΑΤΗΓΟΡΩ @velopky -Είστε ρατσιστές και ελληνοφοβικοί έναντι των Ελλήνων... @ellinikilisi

σε : Είσαι Ιανός! Είσαι διπρόσωπος.. @velopky @ellinikilisi

Απίστευτη ομίλια για την : Λέτε ψέματα για τον ! Θα πληρώσουν περισσότερα οι Έλληνες... @velopky @ellinikilisi

Η αποκάλυψη του @velopky για το Δημογραφικό και τα 2000 επίδομα-Το παιρνουν τα μουσουλμανάκια και τα λαθρομεταναστάκια...Αφού οι αλλοδαποί γεννούν μόνο... υπάρχει λύση... @ellinikilisi

Σε μισό λεπτό ο @velopky εξήγησε τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ της Κυβέρνησης με τις ΕΞΑΓΩΓΕΣ-Αφού λείπει η πρώτη ύλη... τι μας λέτε κκ της ΝΔ;..@ellinikilisi

Ράπισμα @velopky σε Κυβέρνηση στη -Οι Πρωθυπουργοί πρέπει να λειτουργούν ως dealers- Αλλά εσείς ακούτε την ΕΛ.ΣΤΑΤ- Θυμόμαστε τι έκανε ο Γεωργίου... @ellinikilisi

MONO O @velopky είπε την Αλήθεια για την ΠΤΩΧΕΥΣΗ των ΔΕΚΟ- Διορίζετε τους αποτυχημένους πολιτικούς Προέδρους.... ΝΤΡΟΠΗ να καταστρέφετε έτσι την κρατική περιουσία.... @ellinikilisi

στη - Κανένας από εσάς δεν έκανε προτάσεις-Όλα ήταν κομματικές εκθέσεις ιδεών... @velopky @ellinikilisi

Απογοητευμένος ο @velopky με το πολιτικό προσωπικό! Λείπετε από το Κοινοβούλιο-Δεν κάνετε τη δουλειά που πρέπει-Τι παράδειγμα δίνετε στα παιδιά;..
ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : “ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 142Α ΤΟΥ Κ.τ.Β ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΔΡΑΝΑ
Είμαστε εδώ μέσα 70 άτομα. Προηγουμένως μιλούσε ο πρωθυπουργός ήταν 250  άτομα τώρα έφυγε και ο πρωθυπουργός. Λείπουν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Έχουμε ένα θέμα πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία, τα εργασιακά, και από ευγένεια θα έπρεπε να είναι όλοι εδώ. Μία ημέρα είναι που θα μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό πληρωνόμαστε εδώ μέσα. Θα διαφοροποιηθώ από τους άλλους αρχηγούς. Άκουσα εκθέσεις ιδεών. Δεν άκουσα προτάσεις. Άκουσα θεωρίες και εικοτολογίες. Λυπάμαι, κύριε πρωθυπουργέ, αλλά σήμερα αναμείξατε την αλήθεια με το ψέμα. Είπατε μισές αλήθειες Και αυτό που μένει είναι πως η μισή αλήθεια είναι ψέμα.  Λέτε ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ. Ποιος τον επέβαλε; Εσείς! Ο πρωθυπουργός μίλησε για παραγωγή πλούτου. Για την ακρίβεια είπε για παραγωγή νέου πλούτου. Όπως λέμε Νέα Δημοκρατία. Αυτό όμως δεν γίνεται με ισχυρή φορολόγηση. Είπε ότι αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις. Αν εσείς θεωρείτε ότι επιχειρήσεις είναι τα καφέ μπαρ και τα σουβλατζίδικα κάνετε λάθος. Αυτό είναι παροχή υπηρεσίας. Πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις. Το 80% των νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι καφέ μπαρ. Δηλαδή θα κάνουμε τα παιδιά μας κόφτες γύρου και ντηλιβεράδες! Κάνατε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έκανε τους περισσότερους ελέγχους στην καταβολή των εισφορών. Δηλαδή ποιος είχε την καλύτερη αστυνομία. Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο εργοδότης αποφεύγει να πληρώνει τις εισφορές; Τα χρήματα της ασφάλισης είναι υψηλά και δεν παρέχουν την ανάλογη ποιότητα υπηρεσιών στον ασφαλισμένο. Αν εγώ έδινα τα χρήματα της ασφάλισης για έναν εργαζόμενό μου σε μία ιδιωτική εταιρεία, ο υπάλληλός μου θα είχε καλύτερη ασφάλιση.  Το 2009 η Ελλάδα κυριαρχούσε στα Βαλκάνια. Η χώρα μας είχε 120 δισ. ευρώ ΑΕΠ παραπάνω από την Ρουμανία. Σήμερα έχει 20 δισ. λιγότερο από την Ρουμανία. Και μιλούν οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υπουργοί για ανάπτυξη. Και αυτή την ώρα δεν είναι εδώ. Πολλοί από εσάς ήσαστε υπουργοί και ευθύνεστε γιατί εσείς οδηγήσατε την χώρα στον γκρεμό. Κανείς δεν μιλά για το πρόβλημα της οικονομίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ιδιωτικό χρέος. Γιατί δημόσιο χρέος έχουν όλες οι χώρες. Σήμερα λοιπόν το ιδιωτικό χρέος είναι 170 εκατ. ευρώ. Χρωστούν πολλοί. Χρωστά και το κόμμα σας κ. Χατζηδάκη. Και εσείς προχωράτε σε πώληση της ΛΑΡΚΟ γιατί η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε το δάνειο της εταιρείας. Αν δεν κάνω λάθος κατήγγειλε και το δάνειο της ΝΔ. Τι θα κάνετε; Θα την εκποιήσετε; ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ  Είπατε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επενδυτής και επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Μα η Cosco, η Fraport η ΕΝΙ είναι κρατικές! Αυτοί μπορούν να είναι επιχειρηματίες και μόνο η Ελλάδα δεν μπορεί; Όταν όμως βάζετε όλους τους κομματικούς σας σε θέσεις συμβούλων και προέδρων πώς να μην χρεωκοπήσουν οι ΔΕΚΟ; Δεν χρεωκόπησαν ξαφνικά.  Το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας, αρκεί να έχει ηγεσία που στο μυαλό της μπορεί να αυξήσει το ΑΕΠ της χώρας. Έρχονται οι κρατικές εταιρείες των άλλων χωρών και αγοράζουν τις επιχειρήσεις μας και εμείς λέμε ότι δεν μπορεί το κράτος να είναι επιχειρηματίας. Αλλά τι μπορεί να είναι διαχειριστής της πολυκατοικίας;  Δυστυχώς από το ’74 και μετά όλα τα πολιτικά κόμματα ασχοληθήκατε με το βόλεμα της κομματικής πελατείας σας στις ΔΕΚΟ με υπέρογκους μισθούς και έτσι κατέρρευσε η οικονομία.  Τώρα έχουμε την τελευταία μας ελπίδα. Αν δεν αλλάξουμε τις παθογένειες του παρελθόντος δεν θα πάμε μπροστά. Όταν ήρθε εδώ η κ. Μέρκελ είχαν έρθει μαζί της 30 επιχειρηματίες. Έτσι λειτουργούν τα κράτη. Οι πρωθυπουργοί και οι πρόεδροι είναι οι dealers για να αυξάνονται τα ΑΕΠ των χωρών τους.  ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ – ΜΝΗΜΟΝΙΑ  Πάμε στην ανεργία. Επικαλείστε τις καταγραφές της ΕΛΣΤΑΤ. Μα η ΕΛΣΤΑΤ μας οδήγησε στα μνημόνια. Ο κ. Γεωργίου. Όποιος δουλεύει έστω μία ώρα την εβδομάδα δεν είναι άνεργος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Μόνο ο ΟΑΕΔ μπορεί να σας δώσει αληθινά στοιχεία για την ανεργία.  Διόρισε, λέει, ο ΣΥΡΙΖΑ 5.000 εργαζόμενους, έκανε ένα εγκληματικό λάθος και εσείς θα το συνεχίσετε; Δεν γίνεται να μιλάτε για διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ όταν έχετε βολέψει τον σεκιουριτά έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία που τον κάνατε αρχηγό της ΕΥΠ.  Και έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός και μας λέει ότι τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για την οικονομία μας είναι διθυραμβικά.  Μιλάτε για αύξηση των εξαγωγών. Μα δεν λέει τίποτα η αύξηση των εξαγωγών γιατί οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες. Αν δεν έχεις την πρώτη ύλη εσύ δεν πρόκειται ποτέ οι εξαγωγές να σου προσθέσουν στο ΑΕΠ. Αυτό είναι ψεύτικη λογιστική. Δημιουργική λογιστική.  Δημογραφικό. Δεν λύνεται το πρόβλημα με 2.000 ευρώ δώρο για να γεννήσει μία γυναίκα. Ούτε για pampers δεν φθάνουν. Αντιγράψτε πετυχημένες συνταγές. Αντιγράψτε το πρόγραμμα της Ουγγαρίας, που πέτυχε την αύξηση των γεννήσεων σε 5 χρόνια. Κι εμείς δίνουμε επιδόματα στον κάθε Ιμπραήμ και τον κάθε Χασάν, που γεννούν 7 παιδιά όταν ο Έλληνας κάνει ένα. Πάμε στην πραγματική οικονομία. Μιλάτε για παραγωγή πλούτου και προαναγγέλετε νέες θέσεις εργασίας στους δήμους και το δημόσιο. Το βόλεμα των δικών μας μέσω προγραμμάτων δεν είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αυτά τα προγράμματα είναι παροχή υπηρεσίας. Άλλο πράγμα είναι η παραγωγή πλούτου και άλλο η παροχή υπηρεσίας.  ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ  ΕΝΦΙΑ – λέτε στους Έλληνες ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ αλλά δεν τους λέτε ότι με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών τελικά θα έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση ο ΕΝΦΙΑ και ότι θα επηρεάσει άλλους 20 φόρους. Δεν λέτε στον Έλληνα ότι αυξάνετε τις αντικειμενικές αξίες. Λέτε ότι μειώνετε τον ΕΝΦΙΑ.  Παίζετε με τις λέξεις.  Η δική μας πρόταση είναι να τεθεί ανώτατο όριο στους μισθούς σε όλους τους Έλληνες αξιωματούχους όπου κι αν εργάζονται. Να είναι διπλάσιο του βασικού μισθού. 1.200 ευρώ. Δεν μπορεί να παίρνει ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ 128.000 ευρώ μισθό. Και τότε θα δούμε πόσοι από αυτούς τους κομματικούς θα θέλουν να πάνε και να πάρουν θέση.  Το κράτος έχει πτωχεύσει. Το κράτος που έφτιαξαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα δεν πτωχεύει, γιατί έχει ανεξάντλητους πόρους που ποτέ δεν ψάξατε. Στον ΣΥΡΙΖΑ λέτε ότι διαφωνείτε με την πολιτική της ΝΔ. ¨Όταν είστε στην αντιπολίτευση τα λέτε ωραία. Όταν κυβερνάτε όμως είστε ίδιοι. Ήρθατε στην κυβέρνηση και υπογράψατε κι εσείς μνημόνια, φορολογήσατε τους Έλληνες. Κάνατε τα ίδια. Μπορεί να ήταν λιγότερο κακά αυτά που κάνατε αλλά δεν ήταν καλά. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν ξέρετε αν διοικείτε.  ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ  Είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι ο φορολογικός συντελεστής πήγε στο 9%  έως 10.000 ευρώ εισοδήματα και όλοι από κάτω χειροκροτήσατε, όταν μέχρι 8.500 ευρώ εισόδημα ήταν αφορολόγητο. Μα ως πότε ο πρόεδρος θα είναι πάνω από την λογική μας; Όταν εγώ κάνω ένα παιδί και μου δίνετε 2.000 ευρώ αυτά δεν φτάνουν. Χρειάζονται κι άλλα. Την ίδια ώρα οι λαθρομετανάστες παίρνουν τα χρήματα, παίρνουν και επιδόματα, παίρνουν και σπίτι δωρεάν. Για τον Έλληνα το σπίτι δεν είναι δωρεάν, δεν παίρνει επιδόματα και αν δεν μπορεί να πληρώσει του κατάσχετε το σπίτι. Γιατί δεν διεκδικούμε από την ΕΕ να πληρώσει τα έξοδα των λαθρομεταναστών; Γιατί να πληρώνουμε εμείς; Ξέρετε πόσο στοιχίζει η δωρεάν περίθαλψή τους στο κράτος; Εκατομμύρια ευρώ. Ξέρετε τι έγκλημα κάνετε; Θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα 10 χρόνια το πολύ. Απαιτείστε χρήματα από την ΕΕ.  Έρχεται ο πρωθυπουργός και λέει ότι η ανάπτυξη έφθασε στο 2,4% και τρέχει. Ξέρετε τι ανάπτυξη έχει το Μαυροβούνιο; 5,1%! Γιατί; Γιατί τα πούλησαν όλα! Αυτή όμως δεν είναι ανάπτυξη. Είναι ψεύτικη ανάπτυξη γιατί σε 10 χρόνια που δεν θα υπάρχει τίποτα για να πουλήσουν θα καταρρεύσουν όλα. Ανάπτυξη σημαίνει παράγω πλούτο, έχω δικές μου πρώτες ύλες, κάνω εξαγωγές. Κάντε μεγάλο λάθος όταν λέτε ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας. Μπορεί η  Γερμανία με την Fraport, μπορεί η Κίνα με την Cosco, μπορεί η Ιταλία με την ΕΝΙ να είναι επιχειρηματίες και δεν μπορούμε εμείς να έχουμε κρατικές εταιρείες που αποφέρουν κέρδος;  ΓΙΑ ΔΕΗ   Στο μόνο που πάτε καλά είναι να χρεωκοπείτε εταιρείες και μετά να τις πουλάτε. Αντί να λέτε συγγνώμη που δεν διαχειριστήκατε καλά την ΔΕΗ, δεν την αναπτύσσετε, μια εταιρεία κεφαλαιώδους σημασίας, πάτε τώρα να την πουλήσετε. Ξεκινά ένας (ο ΣΥΡΙΖΑ) το λάθος και ο επόμενες έρχεται και το συνεχίζει, για να υπάρχει διασπορά της ευθύνης.  ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ   Πάμε στην ανεργία των νέων. Είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Φθάνει το 15,8%. Όλα τα παιδιά που σπούδασαν, πλήρωναν οι πατεράδες τους και τώρα δεν έχουν δουλειά. Αντί να οργανωθούμε όλοι μαζί και να δημιουργήσουμε παραγωγή πλούτου και να μένουν τα παιδιά στην Ελλάδα, εσείς τους καλείτε να αφήσουν τώρα τη δουλειά που έχουν στο εξωτερικό, να έρθουν εδώ να εργαστούν για 8 μήνες με μισθό με 3.000 ευρώ. Αν μου βρείτε νέους που θα το κάνουν αυτό γράψτε μου. Έφυγαν 500.000 Έλληνες από τη χώρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μια ειδική επιτροπή από όλα τα κόμματα και να σχεδιάσουμε τρόπους για να γυρίσουν τα παιδιά στην Ελλάδα. Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα σκεφθεί δράσεις και λειτουργίες. Αυτά τα παιδιά μπορούν να είναι η μαγιά για το αύριο, για τις επόμενες δεκαετίες.  Όμως στην Ελλάδα έχουμε μια παρασιτική παιδεία. Που δεν είναι συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας. Παράγουμε συνεχώς πολιτικούς επιστήμονες και φιλόσοφους. Πού θα τους βάλουμε; Άρα πρέπει να συνδεθεί ο πρωτογενής τομέας, η εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου με την παιδεία, να κάνουμε νέες σχολές. Δεν μπορεί να μην έχει πανεπιστημιακή παιδεία ο βοτανολόγος  ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  . Όλοι σήμερα γίνονται δημοσιογράφοι, τραγουδιστές, σεφ και ποδοσφαιριστές. Ας δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά μας να διαλέξουν επαγγέλματα του μέλλοντος. Έχουν πανεπιστημιακή βοτανολογία στην Ρωσία, στην Γερμανία, στην Σκωτία και στην Ελλάδα με τόσα βότανα δεν έχουμε. Το πρόβλημα της χώρας μας είναι το παραγωγικό μοντέλο της. Δεν στηρίζετε την πρωτογενή παραγωγή, την εξόρυξη πετρελαίου. Ο τουρισμός δεν είναι πηγή πλούτου. Αν αύριο γίνει μια εχθρική κίνηση από την Τουρκία όλοι θα ακυρώσουν τις κρατήσεις στην Ελλάδα. Ο τουρισμός έχει παθογένεια λόγω της επικίνδυνης συμπεριφοράς της Τουρκίας. Άρα πρέπει να στραφούμε σε άλλους τομείς. Ας πούμε στην εξόρυξη πετρελαίου. Το πλαστικό που χρησιμοποιούμε έχει σαν πρώτη ύλη το πετρέλαιο. Κάνετε νέες δομές για να έχουν δουλειά τα παιδιά μας.  Πάμε στον πρωτογενή τομέα. Επιβάλετε στους καθηγητές της γεωπονικής να πηγαίνουν στα χωράφια. Στην Ολλανδία καθηγητές της γεωπονικής μαζί με τους φοιτητές και τους αγρότες δουλεύουν στο θερμοκήπιο. Αλλάξτε τη γεωπονική. Ξεκινήστε από κάπου.  Πάμε στον πλούτο της χώρας. Αν αύριο πάω σε μια γερμανική τράπεζα 300.000 ευρώ δεν θα με ελέγξει. Η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει να πάω τα λεφτά μου στην τράπεζα.  ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ – ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ   Αφήστε τον Έλληνα να βγάλει τα λεφτά του από τα σεντούκια και τα στρώματα και να τα μεταφέρει στις τράπεζες για να δοθούν δάνεια για επενδύσεις. Βγάλτε από το μυαλό σας την λογική του αστυνομικού. Εμείς εδώ έχουμε την τραπεζική αστυνομία. Δεν μπορεί η Γερμανία να μην έχει τέτοιο σύστημα και να έχουμε εμείς. Εμείς γιατί κάνουμε τους αστυνομικούς και κυνηγάμε αυτόν που πάει τα λεφτά του στην τράπεζα; Αυτός είναι ο πόνος του Έλληνα. Να έχει στην άκρη 5.000 – 10.000 ευρώ. Αυτό δεν είναι μαύρο χρήμα. Το μαύρο χρήμα προέρχεται από ναρκωτικά, από όπλα, από εμπόριο γυναικών. Σταματήστε να λειτουργείτε αστυνομικά. Δεν μπορείτε να κυνηγάτε τους ξένους επενδυτές με το ντουφέκι για επενδύσεις που ποτέ δεν έρχονται και να επιβάλλετε υψηλή φορολόγηση στους Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν στην χώρα. Αύριο το πρωί μπορείτε να φέρετε 6 δισ. ευρώ από την Βουλγαρία. Είναι οι Ελληνικές επιχειρήσεις που είναι στην γείτονα. Να τις φέρετε εδώ και να φορολογηθούν με 10% και να σας φέρουν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ.  Μπορείτε να κάνετε πράγματα αλλά δεν λειτουργείτε με βάση τη λογική την τεχνοκρατική. Λειτουργείτε με την διαχειριστική λογική. Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχετε σοβαρούς πολιτικούς δίπλα σας. Κάνετε ακριβώς τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα έχετε την τύχη του.  ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : “ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 142Α ΤΟΥ Κ.τ.Β ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ   ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ  Προβληματίζομαι με αυτό που έγινε τώρα (κατάθεση ηχογραφημένων συνομιλιών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ). Αν αρχίσουμε να ηχογραφούμε τις ομιλίες μας εδώ μέσα…Να το ακούσουμε αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Κατά την άποψή μου έπρεπε τότε να μιλήσουν κάποιοι. Τώρα ίσως είναι αργά. Άλλωστε στην 5ετία παραγράφονται τα σκάνδαλα κυρίως τα οικονομικά. Είδαμε εδώ προ ολίγου μια αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για μία ψεύτικη αντιπαράθεση. Όσο θέλετε εσείς οι δύο (ΝΔ  – ΣΥΡΙΖΑ) να συντηρείστε θα κάνετε ψευτοαντιπαραθέσεις και ψευτοδιαφωνίες για να υπάρχετε την επόμενη μέρα. Όταν ακούω αρχηγό κόμματος να λέει ότι σφύριξε κάποιος σε μία τράπεζα…τότε σφύριξε η λογική. Πώς τα λέτε αυτά χωρίς στοιχεία; Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα αν δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν λέω ότι δεν συνέβη αλλά ο θεσμικό ρόλος ενός αρχηγού κόμματος δεν του επιτρέπει να λέει τέτοια πράγματα χωρίς στοιχεία. Αν είναι έτσι, να πω κι εγώ ότι μου σφύριξε ένα αηδόνι και ένα χελιδόνι ότι τα έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γίνονται αυτά.  ΓΙΑ ΑΝΟΜΙΑ  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλάτε για αστυνομοκρατία όταν η παρανομία θριαμβεύει. Κάτω από την Ομόνοια δεν μπορεί να περάσει κανένας Έλληνας ελεύθερα γιατί σφάζονται μεταξύ τους οι λαθρομετανάστες.  ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ   Ακούσαμε για πλειστηριασμούς, ακούσαμε για τον κατώτατο μισθό. Δεν θα τα δώσετε εσείς αυτά. Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που θα μπορούσατε να δώσετε είναι δουλειά στους Έλληνες αλλά με αυτά που κάνετε δίνετε ανεργία στους Έλληνες και ψεύτικη ανάπτυξη.  ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΕΚΟ – ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ   Όταν μιλάτε για μειώσεις μισθών εδώ μέσα θέλω να καταλαβαίνετε και να σκέφτεστε γιατί πράγμα μιλάτε. Γιατί εδώ έχουμε εργαζόμενους που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Σκεφτείτε τις μειώσεις των δικών σας μισθών ή των επικεφαλής των ΔΕΚΟ. Γιατί δυστυχώς ζούμε εκτός κοινωνίας. Μιλάμε για την τύχη του ελληνικού λαού αλλά δεν έχουμε σοβαρό σχέδιο για να τον βγάλουμε από την κρίση. Να μάθουμε να σκεφτόμαστε και να σεβόμαστε τον Έλληνα. Τον Έλληνα που από τα 2.000 ευρώ ο μισθός του πήγε στα 800 ευρώ, στα 700 και στα 400 ευρώ.  ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΣΥΡΙΖΑ   Ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τα εργασιακά και τον κατώτατο μισθό με το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτά είχαν ακουστεί και για την Συμφωνία των Πρεσπών. Επειδή ακούγονται διάφορα τώρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, φροντίστε τώρα στη ΝΔ να μην κάνετε το ίδιο με τα Ελληνο – τουρκικά.  ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΥΡΙΖΑ   Και επιτέλους κάντε μια προανακριτική ή εξεταστική επιτροπή για τα εκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική ή την ακούσια ή την εκκούσια συνδρομή ή αμέλειά τους. Να ψάξουμε και να δούμε ποιος πραγματικά φταίει και αυτά τα χρήματα δεν τα έχει ο Έλληνας και ο Ελληνικός προϋπολογισμός. Γιατί πολλά λέγονται εδώ και το θράσος περισσεύει.  Και τώρα θέλω να αποδείξω πόσο ίδιοι είστε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πόσα κοινά έχετε: Σκοπιανό (το κράτος έχει συνέχεια), βιβλία θρησκευτικών, κατάργηση θρησκευτικού όρκου από ΣΥΡΙΖΑ που το διατηρεί η ΝΔ, ο νόμος για τα δάνεια, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η μη προστασία της πρώτης κατοικίας, το λαθρομεταναστευτικό, οι μπαχαλάκηδες, ο δρόμος στην Κρήτη (στον οποίο θέλετε να βάλετε διόδια. Αν τα δεχθούν οι Κρητικοί, τότε οι Έλληνες έχουν χαλάσει οριστικά και αμετάκλητα. Όταν πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας δεν μπορεί να έχεις και διόδια. Πληρώνω τέλη κυκλοφορίας για να κυκλοφορώ ελεύθερα στους δρόμους. Δεν μπορεί να πληρώνω και τα δύο), ΔΕΗ, Ελληνικό, Κασσιόπη, Ασφαλιστικό, ΛΑΡΚΟ, Σακελλαροπούλου, φορολογία, αύξηση συντελεστών για εισοδήματα από ενοίκια, ακριβά τέλη κινητής τηλεφωνίας, ειδικός φόρος στα καύσιμα, επιβολή τέλους στα tabletsΟ ΣΥΡΙΖΑ θεσπίζει και η ΝΔ εφαρμόζει.  Και μετά μιλάτε για το πόσο δύσκολα ανταπεξέρχονται οι Έλληνες στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Μεγαρέων δάκρυα. Ξέρετε τι είναι αυτό; Έτσι έλεγαν γι’ αυτούς που έκλαιγαν στα ψέμματα, γιατί οι Μεγαρείς καλλιεργούσαν κρεμμύδια. «Κλαίτε» και «πονάτε» τους ¨Ελληνες αλλά δεν κάνετε τίποτα σοβαρό για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.  ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ  Και έχουμε τους μεν του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι είναι δίκαιοι άνθρωποι -«ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»- και τους δε της ΝΔ να λένε ότι είναι ικανοί. Αν είναι έτσι οι δίκαιοι και οι ικανοί δεν υπάρχει σωτηρία στην χώρα.  ΓΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ  Πάμε και στο Μάστορα, τον τραγουδιστή. Είπε λοιπόν ότι η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη της λέξης Νοτιοαλβανός. Οι Βορειοηπειρώτες δεν λαμβάνουν την σύνταξη που πρέπει να λάβουν. Παίρνει ο κάθε Ιμπραήμ και ο κάθε Χασάν τα επιδόματα. Τα δίνετε. Και δεν τα παίρνει ο Βορειοηπειρώτης. Τα λέω ξανά και ξανά για όσους δεν μαθαίνουν εύκολα από εδώ μέσα. Έγινε η σφαγή κάτω από την Ομόνοια και σήμερα η αστυνομία ψάχνει να βρει το δολοφόνο. Μα σημασία έχει η πρόληψη όχι η καταστολή. Κι εσείς το μόνο που καταστέλλετε είναι η δύναμη και η λογική του ελληνικού λαού και η τσέπη του Έλληνα πολίτη. Και σας τα λέω γιατί όσο σύντομα ήρθατε στην εξουσία τόσο σύντομα θα φύγετε. 


~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :

~

***  ΧΘΕΣ ,...

*** Για το κύπελλο Ελλάδας 2ος αγώνας  13/02/2020 :
Ατρόμητος Αθηνών - Άρις Θεσ/νίκης  0-1 .- ^ { 15΄  Λάρσον } .-^  (1ος αγώνας 0-0 ).- ^
*** Για το κύπελλο στο βόλεϊ ΤΕΛΙΚΟΣ 1ος αγώνας 13/02/2020  για τη Volley League.:
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-3 σετ .- ^
{25-21 ,25-21 ,23-25, 24-26 , 10-15}.-^  {Μάγκα Ράπτη, τους το χρώσταγες!}.-
19/02/2020 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .

~*

 ~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020  : 33.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/01/27-2020.html   .-
34 .- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 : https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/01/28-2020.html   .-
35.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29 Ιανουαρίου  2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/01/29-2020.html   .-
36.- ΑΓΙΟΣ   ΚΟΣΜΑΣ   Ο  ΑΙΤΩΛΟΣ  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ  : Αρφαρά  Ενημερώσεις  ..  Γνώσεις - Αναγνώσεις   29-01-2020 .  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/blog-post.html   .- 
37.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Πέμπτη 30 Ιανουαρίου  2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/30-2020.html   .- 
38.-  .-  Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  παρασκευή  31 -Ιανουαρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-  
39.-   ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ    Παρασκευή 31 Ιανουαρίου  2020   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Το  Α-..και το Ω ..! :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .- 
~

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  01 Φεβρουαρίου  2020  .-~   ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/01-2020.html  .-   
2.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 02  Φεβρουαρίου 2020    : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/02-2020.html   .- 
3.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  02 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2.html  4.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .  Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  .- 
 5.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/02/04-2020.html  .- 
6.- ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  (2)  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020  . :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/02/arfara-news-2-2-04-2020.html   .- 
7.-  Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020   : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/02/05-2020.html   .- 
8.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020 : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/06-2020.html    .- 
9.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020 :   https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/07-2020.html   .-
10.-.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020 : https://snsarfara.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  .- 
11.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2020 .- ~ Στο Άγιο Όρος   : 
https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/02/09-2020.html  .-
12.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 10- Φεβρουαρίου  2020  :    https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/10-2020.html   .- 
13.-  Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  (2)  Στο αγιάζι της ενημέρωσης -2-  Δευτέρα  10 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2-2-10-2020.html   .- 
14.- .- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/02/11-2020-08022020-1-09022020-httpswww.html  .-
15.-.- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/02/12-2020.html   .-
16.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020    :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/02/13-2020.html   .- 
17.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 202  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/02/14-2020.html   .-
18.- 

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου