Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Αρφαρά Η Εφημερίδα μας 
Στο αγιάζι της ενημέρωσης 
Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020  .-
~
~TO  ARFARA  MESSHNIAS  :
 https://www.youtube.com/watch?v=RDE7wlF71Ns&feature=youtu.be .- 





1.-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ  2020 ,Βελόπουλος= Οικογένεια -ΠΑΤΡΊΔΑ -Θρησκεία :  https://youtu.be/1IXJDpQKKSw    .-
2.-Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα … 26-01-2020  : https://www.facebook.com/dimitris.mprovas/videos/2924572827556705/   .- 
3.- Μακεδονία ξακουστή …. Μακεδονία Γη Ελλήνων: https://www.facebook.com/madoniaghellinon/videos/733336017136042/   .-




~ **  Αγία Αγάθη – Γιορτή σήμερα 5 Φεβρουαρίου –
Τη μνήμη της τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Η Αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο ή την Κατάνη της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δέκιου (249 – 251 μ.Χ.). Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε Αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη.
~   Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, μένει ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη.

O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η Αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι’ αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό που την αξίωσε της τιμής του μαρτυρίου.  Παρέδωσε το πνεύμα της το 251 μ.Χ. μετά από φρικτά βασανιστήρια και ενώ βρισκόταν στη φυλακή, λαμβάνοντας έτσι το στέφανο του μαρτυρίου.  Η Σύναξη της Αγίας Μάρτυρος Αγάθης ετελείτο στο Μαρτύριό της, το οποίο βρισκόταν στο έβδομο του Βυζαντίου (Σικελία). Τα ιερά λείψανά της μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο των αυτοκρατόρων Βασιλείου Β’ (976 – 1025 μ.Χ.) και Κωνσταντίνου Η’ (1025 – 1028 μ.Χ.).  ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ – ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Αγαθή, Αγαθούλα, Αγαθώ, Αγαθία, Αγαθίτσα  Απολυτίκιο:   Ήχος γ’. Θείας πίστεως.   Ρόδον εύοσμον της παρθενίας, νύμφη άφθορος του Ζωοδότου, ανεδέδειξαι Αγαθή πανεύφημε, των αγαθών την πηγήν γαρ ποθήσασα, μαρτυρικώς εν τω κόσμω διέπρεψας, μάρτυς ένδοξε, λιταίς σου θείαις αγάθυνον τους πόθω μεγαλύνοντας τους άθλους σου.


~**  «Δόξα τη φιλανθρωπία Σου, Κύριε»
 
~Ευλογημένα μου παιδιά,
Ο μας είναι αγάπη και «ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ» (Α΄ Ιωαν. 4,16).
*   Όποιος Χριστιανός δεν έχει την αγάπη του μέσα στην καρδιά του, δεν έχει ζωή Χριστού στην ψυχή του. Αυτό το μεγάλο έργο της φιλανθρωπίας του Θεού, το να κατεβή ο Θεός, ο Λόγος του Θεού, να γίνη άνθρωπος, να λάβη σάρκα, να κατοικήση ανάμεσά μας, να μας πλησιάση, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η απέραντη φιλανθρωπία της θείας αγάπης. Η αγάπη του Θεού είναι αυτή, που μας προστατεύει και μας φροντίζει για όλα.

Εμείς οι άνθρωποι αμαρτάνουμε και λυπούμε τον Θεόν. Ασεβούμε πολλάκις, αλλά η φιλανθρωπία Του είναι απέραντη και όλα τα συγχωρεί. Όλοι μας, και πρώτος εγώ, έχουμε λυπήσει αυτήν την μεγάλη καρδιά του Θεού που λέγεται αγάπη προς τον άνθρωπο. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουμε την ζωή μας στην συνέχεια, να μη Του δώσουμε ξανά την πίκρα της αμαρτίας. Η παραβολή του ασώτου υιού στο Ιερόν Ευαγγέλιον, είναι μία, όσον γίνεται, ακριβής έκφρασις την αγάπης του Θεού Πατέρα προς τον αμαρτωλόν άνθρωπο. Εκεί βλέπουμε ότι ο άσωτος υιός, που απεικονίζει κάθε αμαρτωλό άνθρωπο επάνω στη γη, ζήτησε από τον πατέρα του να του δώση το μέρος που του ανήκε από την πατρική περιουσία. Βέβαια, πάρα πολύ άφρονα και άμυλα ζήτησε να πάρη το μερίδιό του και να αποσπασθή από την πατρική στέγη, από την πατρική αγάπη, από την πατρική φροντίδα. Και νομίζοντας ότι είναι ικανός μόνος του να φροντίση τα περί της ζωής του, έφυγε, αλλά η αμυαλοσύνη του πληρώθηκε πάρα πολύ ακριβά. Όπως διαλαμβάνει το Άγιον Ευαγγέλιόν μας, ο άσωτος αυτός υιός κατεσπατάλησε όλην αυτήν την περιουσία, ζώντας μια πολύ-πολύ αμαρτωλή ζωή. Η αμαρτία όμως γεννά θάνατο. «Τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος» (Ρωμ. 6, 23). Ο μισθός της αμαρτίας είναι ψυχικός θάνατος, αλλά πολλάκις γίνεται αιτία να πεθάνη κανείς και σωματικά. Ο άσωτος υιός, αφού εσπατάλησε ό,τι είχε πάρει σαν περιουσία, κατήντησε να βόσκη χοίρους και να ζη με τα ξυλοκέρατα. Έτσι και ο άνθρωπος, ο Χριστιανός όταν πάρη την περιουσία της Χάριτος του Θεού δια του Αγίου Βαπτίσματος και μετά απομακρυνθή από αυτήν την Χάρι, διότι διέκοψε κάθε επαφή με τον Θεό Πατέρα, καταντά να γίνη σκεύος του διαβόλου, σκεύος της αμαρτίας, «ζων ασώτως» μακράν του Θεού και κυλιόμενος συνεχώς από αμαρτίας εις αμαρτίαν. Βλέπουμε πάλι στην παραβολή ότι ο άσωτος κάποια στιγμή ήρθε στον εαυτόν του και κατάλαβε το λάθος του. Όταν έπραττε την αμαρτία, φαίνεται ότι ήταν εκτός εαυτού, εκτός λογικής , εκτός συνέσεως και σωφροσύνης. Ήρθε στον εαυτόν του, λέγει ο Χριστός μας και σκέφθηκε, συλλογίστηκε: «Πόσοι μίσθιοι του πατρός μου περισσεύουσιν άρτων, εγώ δε λιμώ απόλυμμαι!» (Λουκ. 15, 17). «Εγώ εδώ στα ξένα χάνομαι. Καλύτερα να γυρίσω πίσω και δεν θα ζητήσω από τον πατέρα μου να με αποκαλή παιδί του, διότι δεν είμαι άξιος, αλλά θα του πω να με κάνη ως έναν από τους μισθίους του, απ τους υπηρέτες του. Αυτοί περνούν τόσο καλά εκεί∙ να γίνω κι εγώ ένας τέτοιος μου είναι αρκετό. Δεν έχω πρόσωπο να του ζητήσω υιοθεσία, διότι απώλεσα την αξιοπρέπεια της υιοθεσίας.
Σπατάλησα ό,τι είχα σαν κληρονομία από τον πατέρα μου∙ τώρα μου αρκεί να επιστρέψω και να γίνω ένας υπηρέτης του»…
..Έρχεται ο άλλος, ο εχθρός του άνθρωπου, ο Διάβολος, με την μεγάλη του πονηρία, με την τέχνη του, με την μαστοριά του και σφυρίζει στο αυτί του αμαρτωλού και λέει: «Ο Θεός δεν σε συγχωρεί, είσαι πολύ αμαρτωλός. Έκανες εγκλήματα. Τώρα σε περιμένει μεγάλη τιμωρία και κόλασι. Μην πλησιάζης τον Θεό καθόλου. Δεν είσαι άξιος να σηκώσεις τα μάτια σου να προσευχηθής και να ζητήσης συγνώμη. Ο Θεός είναι ωργισμένος», και τόσα άλλα… … Ο αμαρτωλός δεν πρέπει να πιστέψη σε όλα αυτά. Ένας πατέρας ή μία μητέρα, όταν επιστρέψη το παιδί τους από μία αμαρτωλή, άσωτη ζωή, και αν ακόμη τους είχε προηγουμένως υβρίσει, τους είχε δείρει, τους είχε σπρώξει, τους είχε «μουντζώσει», αφ’ ης στιγμής επιστρέψη, αμέσως θα το αγκαλιάσουν, θα του δώσουν συγγνώμη και δεν θα λογισθούν τίποτε κακό∙ αρκεί που το παιδί τους γύρισε στο σπίτι μετανιωμένο.  Εάν μια μητέρα με την ανθρώπινη καρδιακή αγάπη, που δεν συγκρίνεται με την αγάπη του Θεού, δίνη τόση συγνώμη και τόσο έλεος στο παραστρατημένο και επιστρέφον παιδί της, πόσο μάλλον ο Θεός, ο Άπειρος στην αγάπη και στην ευσπλαχνία θα δώση συγγνώμη και έλεος και φιλανθρωπία!  Δεν πρέπει να δώσουμε ακρόασι στους ψιθυρισμούς του αποστάτου διαβόλου. Αυτός δεν έμαθε την ταπείνωσι, γι’ αυτό και είναι μακράν του Θεού. Από την στιγμή που θα σκηνώση στον λογισμό του ανθρώπου η ταπείνωσις, αμέσως αρχίζει και η επιστροφή του. Άρα ο εγωισμός και η υπερηφάνεια είναι εκείνα τα κακά που μας κρατάνε μακρυά από τον Θεό. Την εικόνα του ασώτου υιού, αν την ζήσουμε μέσα στην σκέψι και στην καρδιά μας, θα αντλούμε συνεχώς μετάνοια και επιστροφή και θα πλουτίζουμε την ψυχή μας με αγάπη Θεού. Θα νοιώθουμε τον Θεό Πατέρα μας στοργικό, με μία αγάπη που δεν έχει μέτρο. Μέσα σ’ αυτήν την αγάπη είναι αδύνατον να αστοχήσουμε. Όσο κι αν μας ψιθυρίζη ο εχθρός διότι εγκληματήσαμε στην ζωή, όταν δούμε στον καθρέπτη του ασώτου υιού το Πρόσωπον του Ουρανίου πατρός μας, αμέσως όλοι οι λογισμοί του διαβόλου θα διασκεδασθούν… Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ  ΟΜΙΛΙΑ ΚΖ΄ 
***  ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ! Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ…
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος θα εμφανιστεί στην τηλεόραση της ΕΡΤ.  Συγκεκριμένα ο Κ.Βελόπουλος θα δώσει συνέντευξη την Παρασκευή 7/02 στην τηλεοπτική εκπομπή ”Από τις έξι” με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά στην τηλεόραση της ΕΡΤ στις 8 και μισή το πρωί. 

Συντονιζόμαστε όλοι για να ακούσουμε όσα έχει να πει ο Κ.Βελόπουλος ενόψει των εξελίξεων σε πολιτικό και παγκόσμιο επίπεδο.
***  ΠΡΟΣΟΧΗ! Ερχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας -ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΥ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Ερχεται σφοδρό κύμα -ΚΑΙΡΟΣ ΕΜΥ – Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αργά τη νύχτα της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με  που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας
Τις επόμενες ημέρες ο καιρός στην Αττική θα κυλήσει με νεφώσεις και βροχές ή χιονόνερο την Τετάρτη και Πέμπτη. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη στους 8 βαθμούς Κελσίου.


Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας θα είναι:  1. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:  α. Από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης (05-02-2020) στα ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το μεσημέρι βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Οι χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βόρεια.  β. Την Πέμπτη (06-02-2020), οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές (της παρ 1α) ενώ παράλληλα αναμένεται να σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς πρόσκαιρα από το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές) στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές.  2. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ  α. Την Τετάρτη (05-02-2020) θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ που γρήγορα (από τις πρωινές ώρες) στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και στο Ιόνιο θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ.  β. Την Πέμπτη (06-02-2020) αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία έως το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 7 και στα πελάγη έως 8 μποφόρ.  3. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ   που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:  α. Την Τετάρτη (05-02-2020) από τις πρώτες πρωινές ώρες και έως το μεσημέρι το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία από το απόγευμα την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα και από αργά το βράδυ τις Κυκλάδες και την Κρήτη.  β. Την Πέμπτη (06-02-2020) έως τις πρωινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, έως το μεσημέρι την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και έως τις βραδινές ώρες την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.  4.ΠΑΓΕΤΟΣ  Θα σημειωθεί την Πέμπτη (06-02-2020) στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Καιρός Live ΕΔΩ – Ο Καιρός Τώρα    Σε πλήρη ετοιμότητα  Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της προβλεπόμενης επιδείνωσης του , σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημειώνει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.  Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.  Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, συνιστά:  *Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.  *Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.  *Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. *Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).  *Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.  *Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (πχ γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ κάτω από μπαλκόνια).  *Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.  Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:  Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:  *Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου  *Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα  *Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους  *Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν  *Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων  *Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.  Αν μετακινούνται πεζή:  *Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας  *Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).


***  Οι λαθρομετανάστες απειλούν την Ελλάδα ; – Ξεσηκωμός Ελλήνων !
 
~  Αυτό που συμβαίνει, αυτή την στην στιγμή στην της Λέσβου, είναι πάρα πολύ σοβαρό. Χιλιάδες μουσουλμάνοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, άναψαν φωτιές, μπήκαν σε χωριό με τους κατοίκους να χτυπούν τις καμπάνες.


Τι θα γίνει, αν τους δοθούν όπλα; Αποκλείεται να συμβεί; Φανταστείτε την εικόνα και δείτε μια άλλη. Αλλοδαπή προσπάθησε να αρπάξει όπλο αστυνομικού κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Μόρια μεταξύ των παράνομων μεταναστών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ταλαιπωρημένοι και έτοιμοι για όλα. Την απόγνωσή τους αυτή, μπορεί να εκμεταλλευτούν κύκλοι που στρέφονται κατά της ελληνικής κοινωνίας (πράκτορες άλλων κρατών, ύποπτες ΜΚΟ κτλ.).   «Είναι καζάνι που βράζει -η αγανάκτηση που συσσωρεύεται σε 25.000 – 30.000 ξένους- εάν εκτοξευθεί … θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε μια εξέγερση, που δεν θέλουμε να βάλουμε στο μυαλό μας, θα γίνει μακελειό», ανέφερε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ». «Τριακόσιες ΜΚΟ λυμαίνονται το κομμάτι αυτό που λέγεται λαθρομετανάστευση, μετανάστευση, προσφυγικό, όποτε και εκεί κρύβονται οικονομικά συμφέροντα που μπορούν να δημιουργούν κλίμα απειλής. Ίσως κάποιοι να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στην εξουσία χρησιμοποιώντας αυτούς τους ανθρώπους», κατέληξε σε μία πάρα πολύ σημαντική δήλωση, που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

***  Ο Πούτιν «απάντησε» στον Ερντογάν: Καταιγιστικές ρωσικές επιθέσεις με θερμοβαρικά όπλα στην Ιντλίμπ…
~  Πληθαίνουν οι πληροφορίες για μαζικές, σχεδόν καταιγιστικές αεροπορικές επιθέσεις της ρωσικής Αεροπορίας στα περίχωρα της Ιντλίμπ κατά των ισλαμιστών ανταρτών της Άγκυρας.  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ρωσική Αεροπορία χρησιμοποίησε θερμοβαρικά όπλα.
Όλα αυτά ελάχιστη ώρα  μετά το πέρας της  τηλεφωνικής συνομιλίας Πούτιν με Ερντογάν, όπου Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε τον Πούτιν ότι ο τουρκικός Στρατός θα απαντήσει με τον πιο σκληρό τρόπο σε κάθε επίθεση εναντίον του, κατηγορώντας παράλληλα την Ρωσία ότι επιτρέπει και βοηθά στην προώθησή του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ. 
Εντελώς…  συμπτωματικά το ρωσικό RT είχε σήμερα δημοσίευμα για την καταστρεπτικότατα των θερμοβαρικών όπλων με τίτλο:  
Feel the ‘Sun Heat’: WATCH Russia’s fearsome heavy thermobaric flamethrower system in action — RT Russia News https://www.rt.com/russia/480062-russian-heavy-flamethrower-video/ 

BREAKING: Russian warplanes targeted outskirts of city with thermobaric bombs.

*** O Ντ. Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στη Ν. Πελόζι: Δεν της έδωσε το χέρι και αυτή έσκισε την ομιλία του… (βίντεο)
~  Ο Ν.Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στην Νάνσι Πελόζι αφού δεν της έτεινε το χέρι προς χειραψία και αυτή εν συνεχεία έσκισε τον λόγο του Αμερικανού προέδρου. 
Οι εικόνες που κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την «κατάσταση του έθνους», επιβεβαίωσαν τον διχασμό που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ εν μέσω της καταδικασμένης από την αρχή, σε αποτυχία, παραπομπής σε δίκη του προέδρου της χώρας.  Πρωταγωνιστής – εκτός από τον Τραμπ – η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων Νάνσι Πελόζι.  Την αρχή έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος πριν ξεκινήσει την ομιλία του και ενώ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του έτεινε το χέρι, αυτός της έριξε ένα μεγαλοπρεπές «άκυρο» αποφεύγοντας επιδεικτικά να κάνει μαζί της χειραψία.

Η Πελόζι όταν ο Τραμπ τελείωσε την ομιλία του, 80 λεπτά αργότερα, έδωσε την δικής της απάντηση αποφασισμένη να συνεχίσει την σύγκρουση με τον Αμερικανό πρόεδρο. Αφού ο Τραμπ εκφώνησε τις τελευταίες λέξεις της ομιλίας του «αγαπημένοι μου Αμερικανοί, τα καλύτερα έρχονται», η Πελόζι επιδεικτικά σήκωσε τις σελίδες της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ και τις έσκισε.

Εξερχόμενη από την αίθουσα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο για ποιον λόγο προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων έδωσε τη σιβυλλική απάντηση: «Διότι αυτό ήταν το πιο ευγενικό πράγμα που μπορούσα να κάνω, σε σύγκριση με τις εναλλακτικές». Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε μέσω Twitter κατηγορώντας την Πελόσι ότι «έσκισε» συμβολικά έναν βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα βρέφος που επέζησε μετά την πρόωρη γέννησή του έπειτα από 21 εβδομάδες, ή ακόμη την οικογένεια της Κέιλα Μάλερ, που θρηνεί τον θάνατό της στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και ήταν προσκεκλημένη στην ομιλία.
***  Επιτελικό κράτος: Ξεκινά ο θεσμός των υπηρεσιακών γραμματέων των υπουργείων -Πώς θα επιλεγούν…
~  Ένας νέος θεσμός του επιτελικού κράτους, οι υπηρεσιακοί γραμματείς 13 υπουργείων, θα τεθούν σε περίπου έναν μήνα σε εφαρμογή… 
Θα είναι προϊστάμενοι όλων των υπηρεσιών που ασκούν τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την οργανωτική και την οικονομική διαχείριση των υπουργείων τους και θα έχουν ως αποστολή τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των φορέων τους.
Πώς επιλέγονται οι υπηρεσιακοί γραμματείς  Επιλέγονται από πενταμελή Επιτροπή Επιλογής Στελεχών του Δημοσίου, στην οποία μετέχουν τρεις αντιπρόεδροι του ΑΣΕΠ, ένας πρώην δικαστικός λειτουργός του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.  Η εν λόγω Επιτροπή κατάρτισε σήμερα τους προσωρινούς πίνακες επιλέξιμων υποψηφίων και των αποκλειομένων, ενώ πηγές του υπουργείου Εσωτερικών προσδιορίζουν την τοποθέτησή τους στα υπουργεία περί τις αρχές Μαρτίου.  Η θέση των υπηρεσιακών γραμματέων προβλέπεται στον νόμο 4622/19 για το επιτελικό κράτος και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που συνόδευε το νομοσχέδιο, με τη ρύθμιση επιδιώκεται η αποκομματικοποίηση της διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των υπουργείων, καθώς τη θέση δεν θα την καταλαμβάνει κομματικό στέλεχος.  
Με τον τρόπο αυτό «διαρρηγνύεται οριστικά η διαπλοκή πολιτικής και διοικητικής σφαίρας στα αμιγώς διοικητικά ζητήματα που εισήχθη στην ελληνική δημόσια διοίκηση με το ν. 1232/82 και είχε ως αποτέλεσμα την ενασχόληση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας με θέματα όπως η τοποθέτηση των υπαλλήλων στις διοικητικές μονάδες, η συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού, η πληρωμή των δαπανών κτλ», σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση. Ο νέος θεσμός αφορά τα υπουργεία: Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πώς γίνεται η επιλογή των υπηρεσιακών γραμματέων  Για την επιλογή των υπηρεσιακών γραμματέων λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά εκπαιδευτικά προσόντα, η προϋπηρεσία στον δημόσιο τομέα και ειδικά σε θέσεις ευθύνης, καθώς και η μοριοδότηση κατόπιν δομημένης συνέντευξης.  Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση από αύριο Τετάρτη έως και την ερχόμενη Δευτέρα, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).  Οι ενστάσεις θα εκδικαστούν από την πενταμελή Επιτροπή εντός προθεσμίας 15 ημερών και στη συνέχεια θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες. Οι επτά πρώτοι σε βαθμολογία θα κληθούν από την Επιτροπή για συνέντευξη, από την οποία θα αναδειχθεί το πρόσωπο που θα διοριστεί για τριετή θητεία με δυνατότητα ανανέωσης άλλων τριών χρόνων.  Πηγή: iefimerida.gr
***  Προανακριτική Novartis: Το ΚΙΝΑΛ ζητά να καταθέσει ανωμοτί η Ελένη Τουλουπάκη…
~  Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε γραπτό αίτημα προκειμένου η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή της Novartis σε ανωμοτί κατάθεση, «διότι έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων»… 
Το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής βρήκε σύμφωνη τη ΝΔ. Προκάλεσε όμως την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα. «Ό,τι θέλουμε θα λέμε; Εξοργίζομαι. Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ως μάρτυρα, σκέφτεται αν θα καλέσει την Εισαγγελέα, ως κατηγορουμένη;», σχολίασε ο βουλευτής.
Aλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο να μειωθεί η αξιοπιστία της Ελένη Τουλουπάκη, διότι «υπάρχει ανησυχία» για όσα θα πει, αν τελικά αποφασίσει προσέλθει στην επιτροπή, αντί να περιοριστεί σε υπόμνημα. Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προσέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη, ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η Γεωργία Τσατάνη έχει κατηγορήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο της, στην υπόθεση του εκλιπόντα πλέον Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδει. Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως το Βατοπέδι, την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία και έθεσε στο αρχείο, δεχόμενη επικρίσεις για την ενέργειά της αυτή, καθώς και υποθέσεις εξοπλιστικών, έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης το 2016.  Πηγή: iefimerida.gr
***

Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κλειδώνει» μέσα στον Φεβρουάριο το μνημόνιο…




Η κυβέρνηση έχει βάλει ως προτεραιότητα της την επανεκκίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για αυτό και προχώρησε άμεσα στις επαφές της με UEFA-FIFA… 
Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε για δύο ημέρες στην Ελβετία προκειμένου να έχει επαφές με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες, με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους ξένους αξιωματούχους σε ένα «μνημόνιο» για την ανασύσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Σε πρώτη φάση η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει την τεχνική βοήθεια από πλευράς UEFA για το σχέδιο της. Στην συνάντηση με τον Αλεξάντερ Τσεφέριν αναλύθηκε η κατάσταση και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας θα ταξιδέψει άμεσα στην χώρα μας για επίσημη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο κ.Γεραπετρίτης δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον Τζάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της FIFA να απουσιάζει στην Πολωνία. Οι επαφές του με στελέχη της FIFA ήταν μια πρώτη εισαγωγή στο «ελληνικό πρόβλημα», αλλά ο υπουργός Επικρατείας θα χρειαστεί να ταξιδέψει ξανά στην Ζυρίχη για να συναντηθεί επίσημα με τον κ.Ινφαντίνο. Εκεί αναμένεται να δούμε και την απάντηση του 50χρονου Ελβετού με ιταλικές ρίζες στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Και ακολούθως θα καλέσει επισήμως ο κ.Γεραπετρίτης και τον πρόεδρο της FIFA στην Ελλάδα για την πιο κρίσιμη συνάντηση από όλες, αυτή με τον πρωθυπουργό. «Κλείνει» το ποδοσφαιρικό μνημόνιο τον Φεβρουάριο Ημερομηνίες για τις επόμενες συναντήσεις ακόμη δεν έχουν καθοριστεί, καθώς ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει στις 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ομως σκοπός είναι μέσα στον Φεβρουάριο η κυβέρνηση να έχει καταφέρει να συντάξει το ποδοσφαιρικό μνημόνιο μαζί με τις δύο Διεθνείς Συνομοσπονδίες. Με την UEFA υπάρχει μια πρώτη συμφωνία, αλλά με την FIFA ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. 
Στόχος είναι βεβαίως το ποδοσφαιρικό μνημόνιο να έχει το νέο μείγμα των αλλαγών που απαιτούνται για την επανεκκίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτά να γίνουν με σύννομο τρόπο, σε συνεργασία με την ΕΠΟ και με οργάνωση στο νομικό πλαίσιο. Από την ελληνική πλευρά υπήρξε στις επαφές πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μένει πίσω η ΠΔΕ για το ποδόσφαιρο Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida.gr η λύση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής δεν προχωρά (άρα δεν υφίσταται θέμα να μπει επικεφαλής ο Ντέμης Νικολαΐδης σε Επιτροπή). Διότι «σκοντάφτει» πάνω στα «θέλω» της UEFA και της FIFA που απαιτούν συμμετοχή της ΕΠΟ στις αποφάσεις και τις διεργασίες του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι ακύρωση της παρουσίας της. Οπότε αναμένεται να συζητηθεί ένα άλλο πλαίσιο παρέμβασης για το καλό του ποδοσφαίρου, κάτι που σημαίνει ότι οι εκλογές το προσεχές καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν κανονικά στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Παράλληλα, δεν έχει αποσαφηνιστεί και τι ακριβώς θα ισχύσει με τη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση και μετέτρεπε την ποινή του υποβιβασμού για παραβάσεις όπως η πολυϊδιοκτησία (δηλαδή για ΠΑΟΚ-Ξάνθη και την επίμαχη υπόθεση τους) και το μετοχολόγιο σε αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο.  Για να αλλάξει ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ που κάνει λόγο για υποβιβασμό, θα πρέπει να παρέμβουν FIFA και UEFA και να το ζητήσουν από την Ομοσπονδία, αλλιώς ακόμα και να υπάρξει αλλαγή, θα ισχύει από τη νέα αγωνιστική περίοδο.  Πηγή: iefimerida.gr
***  Αυτό είναι το υπερόπλο του ΝΑΤΟ που φοβίζει τη Ρωσία! Ο «εφιάλτης» κάθε τεθωρακισμένου…(ΦΩΤΟ)

Το FGM-148 Javelin είναι το πρωταρχικό φορητό αντιαρματικό σύστημα με δυνατότητα fire and forget του στρατού των ΗΠΑ…

Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τον προγενέστερο αντιαρματικό πύραυλο M-47 Dragon. Από την απαρχή της επιχειρησιακής του ζωής, το FGM-148 Javelin έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό, φορητό αντιαρματικό σύστημα στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.
Το Σώμα Πεζοναυτών και στρατός είναι εξοπλισμένοι με αυτά τα συστήματα. Οι FGM-148 Javelin έχουν εξαχθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ καθώς και σε συμμάχους όπως η Σαουδική Αραβία, η Αυστραλία για να αναφέρουμε μερικούς από αυτούς.  Σε αυτό το βίντεο, αναλύουμε γιατί η Ρωσία πρέπει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μίας ένοπλης σύρραξης όπου μονάδες των ΗΠΑ θα χρησιμοποιούσαν το σύστημα javelin κατά των ρωσικών τεθωρακισμένων.
Η ανάπτυξη του FGM-148 Javelin ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, όταν στρατιωτικοί των ΗΠΑ φοβούνταν ότι οι τεράστιες συγκεντρώσεις αρμάτων μάχης του Σοβιετικού στρατού θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν σχετικά εύκολα τις δυνάμεις αρμάτων των ΗΠΑ και των υπόλοιπων χωρών του ΝΑΤΟ στην κεντρική Ευρώπη. Ο πύραυλος κατά αρμάτων M-47 Dragon που ήταν διαθέσιμος στις αμερικανικές δυνάμεις εκείνη την εποχή δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστος και το γεγονός αυτό οδήγησε σε προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός εντελώς νέου συστήματος. Το Javelin τέθηκε τελικά σε υπηρεσία με τον αμερικανικό στρατό το 1996, αλλά μέχρι τότε η Σοβιετική Ένωση είχε καταρρεύσει. Τελικά το FGM-148 Javelin χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ.

Το σύστημα αποτελείται βασικά δύο μέρη, έναν εκτοξευτή που έχει τα συστήματα στόχευσης και τους πυραύλους με πολεμική κεφαλή. Ο εκτοξευτής διαθέτει αισθητήρα υπερύθρων υψηλής τεχνολογίας με πολλαπλές λειτουργίες προβολής, συμπεριλαμβανομένου οπτικού ζουμ 4x και θερμικής προβολής 4x. Σε αντίθεση με το σύστημα M-47 Dragon, το FGM-148 Javelin έχει αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, στη Μάχη του Debecka Pass στο Ιράκ, μια δύναμη μερικών δεκάδων ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που είχαν μόλις 4 εκτοξευτές FGM-148 Javelin κατόρθωσαν να καταστρέψουν μία μηχανοκίνητη ομάδα με πάνω από εκατό στρατιώτες. 17 από τους 19 πυραύλους που εξαπολύθηκαν βρήκαν τους στόχους τους εξουδετερώνοντας 2 άρματα μάχης T-55, 8 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού MT-LB και διάφορα φορτηγά. Επιπρόσθετα, όταν η κυβέρνηση Τραμπ πέρυσι ενέκρινε σχέδιο για την παροχή αυτού του θανατηφόρου όπλου στην Ουκρανία, η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Η 127 mm πολεμική κεφαλή του FGM-148 Javelin μπορεί να διεισδύσει σε περίπου 600 έως 800 mm ενισχυμένης θωράκισης – Rolled Cured Armor (RHA). Ενώ ένας τέτοιος βαθμός διεισδυτικότητας θεωρείται ανεπαρκής και το Javelin θα αποτύχει να διεισδύσει σε μια σύγχρονη θωράκιση, το σύστημα διαθέτει ένα άλλο άσσο στο μανίκι. Το FGM-148 Javelin έχει μια μοναδική λειτουργία, κατά την οποία δεν πλήττει την θωράκιση ενός άρματος κατά μέτωπο ή στα πλαϊνά τμήματά της, αλλά στοχεύει στην άνω θωράκιση, η οποία τείνει να είναι πολύ λεπτότερη.  

 Με πληροφορίες από: The National Interest/onalert.gr
*** ΕΞΑΛΛΟΣ ο Κ.Βελόπουλος με τους Τούρκους που καίνε τις Ελληνικές σημαίες…(ΒΙΝΤΕΟ)
~  «Βγήκε» από τα ρούχα του ο Κ.Βελόπουλος… 
”Στάζουν” μίσος οι Τούρκοι  
Σε μία προκλητική κίνηση προχώρησαν πριν λίγες ημέρες Τούρκοι πολίτες σε χωριό που βρίσκεται στα Άδανα. Όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο, το οποίο προκάλεσε την οργή του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, σε μια αισχρή και κατάπτυστη προκλητική και επιθετική πράξη προς τον ελληνικό λαό, καίνε ελληνικές σημαίες και μάλιστα εξαπολύουν και ύβρεις προς το Έθνος μας.  Οι Τούρκοι δείχνουν για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, στάζοντας μίσος. Το όλο θέμα, παραμένει βέβαια στην επικαιρότητα, με τουρκικό δημοσίευμα να κάνει λόγο για την ελληνική σημαία που ξηλώθηκε από τα Ίμια και η οποία φυλάσσεται σε μουσείο! 
Συγκεκριμένα αναφέρουν:  Στις 31/1/2020 κατά την στρατιωτική επιχείρηση Ίμια, η ελληνική σημαία που πάρθηκε από τις βραχονησίδες Ίμια, βρίσκεται υπό τουρκική στρατιωτική προστασία.  Η σημαία εκείνη ακόμη και σήμερα εκτίθεται σε ειδικό κουτί στο Μουσείο Πολεμικών Όπλων της Ναυτική Διοίκηση του Γκόλτζουκ.  Δείτε το εξοργιστικό βίντεο:
με πληροφορίες από pentapostagma
***  H ερώτηση της Ελληνικής Λύσης σχετικά με την επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Μαυροβουνίου…
~  Στην επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου – Μαυροβουνίου, με αφορμή αίτημα κατοίκων του Δήμου Αγιάς αφορά ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» Κόμματος και βουλευτή Λάρισας, Κυριάκου Βελόπουλου στην υπουργό Παιδείας… Μετά από δημοσίευμα της «Ε» «με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς αποφάσισε κι απαιτεί, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την επαναλειτουργία στην Αγιά του ΚΠΕ Κισσάβου – Μαυροβουνίου
Το ΚΠΕ Κισσάβου – Μαυροβουνίου ιδρύθηκε το 2006. Ακολούθησε μετά από δύο χρόνια η ίδρυση ενός δεύτερου Κ.Π.Ε. στον νομό Λάρισας με έδρα την Ελασσόνα. Το 2011 τα δύο Κ.Π.Ε. συγχωνεύτηκαν σε ένα με έδρα την Ελασσόνα και με ονομασία Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας. Το νέο Κέντρο λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια με δράσεις κυρίως στην περιοχή της Ελασσόνας και με λιγότερες στην Αγιά, δημιουργώντας τέτοια προβλήματα στην περιοχή της Αγιάς που ώθησαν τους Αγιώτες στο αίτημα αποσυγχώνευσης και επαναλειτουργίας του Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου ως ανεξάρτητο Κέντρο.   Τα προγράμματα που υλοποιούνταν πριν τη συγχώνευση στο Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Μαυροβουνίου ήταν έξι, ενώ μετά τη συγχώνευση έμεινε μόνο ένα. Μετά τη συγχώνευση μειώθηκαν και σχεδόν εξαλείφθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια στην περιοχή της Αγιάς. Παράλληλα, μειώθηκαν δραματικά οι επισκέψεις μαθητών, εκπαιδευτικών και ενηλίκων στην περιοχή της Αγιάς. Επίσης, πριν τη συγχώνευση το Κ.Π.Ε. εξυπηρετούσε τις εκπαιδευτικές ανάγκες τουλάχιστον δύο χιλιάδων επισκεπτών στην περιοχή της Αγιάς. Μετά τη συγχώνευση ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από εκατό έως διακόσιους επισκέπτες ετησίως. Η απόσταση που συνδέει τα κτίρια των δύο συγχωνευμένων Κ.Π.Ε. ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο Κ.Π.Ε. με έδρα την Ελασσόνα να εξυπηρετούν και τις ανάγκες του συγχωνευμένου Κέντρου στην Αγιά».  Ερωτάται η κ. υπουργός «τι σκοπεύει να κάνει το υπουργείο με το αίτημα των κατοίκων του Δήμου Αγιάς, για την επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Μαυροβουνίου ;» καταλήγει ο βουλευτής.  eleftheria.gr
*** Φορολογική δήλωση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μειώσεις φόρων στο φετινό εκκαθαριστικό…
~  Από την 1/1/2020, ισχύει μείωση φόρων για τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, με πολλούς μάλιστα, να περιμένουν να δουν διαφορά στα όσα πληρώνουν στην εφορία. Όμως, στην φετινή φορολογική δήλωση δεν θα υπάρξει καμία διαφορά.  
Έτσι λοιπόν η νέα φορολογική κλίμακα με τους μειωμένους συντελεστές και τα αυξημένα αφορολόγητα όρια για τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες όμως σχεδόν 9 εκατ. φορολογούμενοι – φυσικά πρόσωπα δεν πρόκειται να σημάνει καμία ελάφρυνση στα φετινά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος.
Βέβαια παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης για την οποία δεν είναι ξεκάθαρο για ποια εισοδήματα θα εφαρμοστεί. Έτσι δεν είναι απίθανο να ισχύσει από τα φετινά εκκαθαριστικά, δηλαδή για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι.  Τα ίδια με πέρυσι  Πιο συγκεκριμένα με βάση τις διατάξεις με τις οποίες θα υπολογιστούν οι τελικές φορολογικές επιβαρύνσεις επί των εισοδημάτων του 2019 δεν θα έχουν αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που ίσχυσαν φέτος, κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2018. Οι αλλαγές που έχουν νομοθετηθεί στη φορολογία των φυσικών προσώπων, θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2020 και θα φορολογηθούν το 2021, με εξαίρεση την πρώτη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης η οποία θα εφαρμοστεί φέτος όπως έχει υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ειδικότερα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν εντός του 2019 θα φορολογηθούν με βάση το πλαίσιο που ίσχυε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και ο φόρος που θα περιέχουν τα εκκαθαριστικά του 2020 θα κυμαίνεται στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, εφόσον δεν έχουν μεταβληθεί τα εισοδήματα.  Τι ισχύει για τις φετινές δηλώσεις  Συγκεκριμένα, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβληθούν φέτος ισχύουν τα εξής:  1. Εφαρμογή φορολογικής κλίμακας με συντελεστές 22%-45% για τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ατομικές επιχειρήσεις και αγροτικές δραστηριότητες. Τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και τα εισοδήματα από ατομικά ασκηθείσες επιχειρηματικές δραστηριότητες θα φορολογηθούν με ενιαία κλίμακα, αφού προηγουμένως αθροιστούν.  ​Στην κλίμακα αυτή, ο κατώτατος συντελεστής φόρου ανέρχεται στο 22% και επιβάλλεται μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ.  ​Πάνω από το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ και μέχρι τα 30.000 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής φόρου 29%, ενώ πάνω από τα 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ εφαρμόζεται συντελεστής φόρου 37%.  
​Για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος άνω των 40.000 ευρώ προβλέπεται συντελεστής φόρου 45%. 2. Έκπτωση φόρου εισοδήματος έως 1.900-2.100 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες: Ειδικά για τα ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ από μισθούς και συντάξεις, καθώς επίσης και για τα ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ από αγροτικές δραστηριότητες που αποκτούν οι κατ’ επάγγελμα αγρότες προβλέπεται έκπτωση φόρου: 1.900 ευρώ, εάν δεν υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα.  1.950 ευρώ, εάν υφίσταται ένα προστατευόμενο τέκνο.  2.000 ευρώ, εάν υπάρχουν δύο προστατευόμενα τέκνα. 2.100 ευρώ εάν υφίστανται 3 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα. Κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου Οι φορολογούμενοι για να δικαιούται την έκπτωση φόρου έως 1.900-2.100 ευρώ θα πρέπει κατά τη διάρκεια του 2019 να έχει εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω e-banking) δαπάνες για αγορές αγαθών ή παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους ίσου με ποσοστό: 10% του ετησίου εισοδήματός του, πραγματικού ή τεκμαρτού, εφόσον το εισόδημα αυτό ανέρχεται έως 10.000 ευρώ, 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ και 15% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- ατομικό του εισόδημα ανέρχεται σε 10.001 έως 30.000 ευρώ και 10% επί των πρώτων 10.000 ευρώ, 15% επί των επόμενων 20.000 ευρώ και 20% επί του υπερβάλλοντος ποσού, εφόσον το ετήσιο -πραγματικό ή τεκμαρτό- εισόδημά του ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Το «ακάλυπτο» ποσό θα φορολογείται με 22%. Αυτοτελής κλίμακα3. Εφαρμογή αυτοτελούς κλίμακας φορολογίας για τα εισοδήματα από ακίνητα, με συντελεστές από 15% έως 45%: Προβλέπεται αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας με κλίμακα στην οποία ισχύουν συντελεστές φόρου: 15% μέχρι το επίπεδο ετησίου εισοδήματος 12.000 ευρώ. 35% στο τμήμα ετησίου εισοδήματος από τα 12.001 έως τα 35.000 ευρώ. 45% στο τμήμα ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 35.000 ευρώ. 4. Επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κλιμακωτά, με συντελεστές από 2,2% έως 10%, σε ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. 5. Επιβολή προκαταβολής φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους με συντελεστή 100% επί του κυρίου φόρου εισοδήματος, σε όσους δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματικές ή και αγροτικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και σε όσους φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. 6. Επιβολή τέλους επιτηδεύματος από 400 έως 650 ευρώ σε κάθε φορολογούμενο που έχει ασκήσει επιχειρηματική δραστηριότητα: Οι φορολογούμενοι που ασκούν ατομικά επιχειρηματικές δραστηριότητες θα πληρώσουν και για τη χρήση του 2019 το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος το οποίο ανέρχεται σε 650 ευρώ και σε επιπλέον 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.
***  Έργα υγείας ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας

~Ένα μελετημένο σχέδιο σημαντικών έργων υγείας συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει καταφέρει και έχει ωριμάσει η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργα υγείας που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Διοίκησης και βρίσκονται πια ένα βήμα πριν από την ένταξη και υλοποίησή τους.  

Κάποια από αυτά έχουν ήδη ενταχθεί, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, προϋπολογισμού 4.500.000 προϋπολογισμού, έργο ενταγμένο στο ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ που κινείται πια σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που συνθέτουν 15 υποέργα και που στόχο έχουν να οδηγήσουν το Νοσοκομείο Καλαμάτας ενεργειακά στη κατηγορία Β+. Το δεύτερο μεγάλο έργο, που εντάσσεται στο ΠΕΠ Πελοποννήσου στα τέλη του Μάρτη, αφορά στην προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ, που έρχεται να δώσει λύσεις στη χρονίζουσα χωροταξική ασφυξία του ιδρύματος, αλλά και να ανοίξει προοπτικές για νέες υπηρεσίες υγείας. Ο τρίτος άξονας αφορά πρόταση που την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλεται στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣ και αφορά στην προμήθεια νέου εξοπλισμού πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. Ο τέταρτος άξονας ώριμων έργων αφορά στον τομέα της ψυχικής υγείας και περιλαμβάνει την παροχή νέων υπηρεσιών μέσα από τη δημιουργία τεσσάρων (4) νέων δομών, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Πρόκειται για: α) την ανάπτυξη και παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στο ΚΨΥ (ιατροπαιδαγωγικό κέντρο), β) τη λειτουργία κινητής μονάδας για κατ’ οίκον νοσηλεία, γ) τη δημιουργία ενός οικοτροφείου με 15 ωφελούμενους που θα απευθύνεται σε ασθενείς μέσης ηλικίας μετά την νοσηλεία τους στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου και δ) τη δημιουργία ενός κέντρου ημέρας. Οι ανωτέρω δομές ψυχικές υγείας, εκτός από τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν, θα δημιουργήσουν 35 νέες θέσεις εργασίας, ενώ μετά τη λήξη του προγράμματος οι συμβάσεις των εργαζομένων μετατρέπονται σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Τέλος, για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας υπάρχει ώριμη πρόταση που θα υποβληθεί τέλη Φλεβάρη για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανακεφαλαιωτικά, λοιπόν, τα έργα που είναι ενταγμένα ή υπό ένταξη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι τα παρακάτω: -Προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ και αναδιαρρύθμιση των ΤΕΠ στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, π/υ 3.800.000 ευρώ -Ενεργειακή αναβάθμιση και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, π/υ 4.500.000 ευρώ  -Εξοπλισμός Πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, π/υ 220.000 ευρώ  -Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας, 300.000 ευρώ  -Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών-Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο -Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας για κατ’ οίκον νοσηλεία -Δημιουργία οικοτροφείου για 15 ωφελούμενους  -Δημιουργία Κέντρου Ημέρας.  Με αφορμή τα παραπάνω ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, δήλωσε σχετικά: «Μέσα τη συστηματική δουλειά μαζί με τους συνεργάτες μου όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε και ωριμάσαμε προτάσεις που αφορούν σημαντικά έργα υγείας για τις δύο Νοσηλευτικές μας Μονάδες, Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια τεράστια συλλογική δουλειά με αρκετά έργα και υποέργα, που με βάση το σχεδιασμό μας ευελπιστούμε μέχρι τα τέλη του Μάρτη να έχουν ενταχθεί όλα. Από εκεί και μετά, πρέπει να ξεκινήσουμε στην κυριολεξία έναν αγώνα δρόμου ταχύτητας για να προλάβουμε να υλοποιηθούν όλα αυτά, μέσα στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρόκειται πραγματικά για ένα μεγάλο στοίχημα που δεν επιτρέπει ούτε μέρα να πηγαίνει χαμένη.  Έχουμε, όμως, την εμπειρία και τη γνώση από τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, αλλά κυρίως έχουμε τη βούληση να μην αφήσουμε ούτε 1 ευρώ να πάει χαμένο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα τα καταφέρουμε». 
***  

~** Αθλητικά   :

~ ** ΣΗΜΕΡΑ ,  05-02-2020  για το Κύπελλο Ελλάδας 1ος αγώνας  :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ Αθηνών  1-1  .-^ {32΄ Σβάρνα , 60 ΄ Ντάουντα ,  } .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-0  .-^ {34΄πεν. Βιερίνια , 72΄ Βαρέλα , } .- ^

***  Σήμερα  05/02/2020  Για την 23η  αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ στην   Euroleague :
ΖΕΝΗΘ Αγίας Πετρούπολης -  Φενέρ Μπαχτσέ   68-73 , (32-41).-^
Τα  δεκάλεπτα : 15-19, 17-22, 18-13 , 18-19 .- ^
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  78-73 , (35-32) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 9-21 , 26-11 , 11-25 , 32-16 .- ^ 
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΚΙΜΚΙ  Μόσχας  80-77 , (36-47) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :20-28 , 16-19 , 24-13 , 19-17 .- ^
ΒΑΛΕΝΘΙΑ -  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ   76-77 , (43-37) .- ^
Τα  δεκάλεπτα :21-18 , 22-19 , 23-16 , 10-24 .- ^ 

*** Για το Ευρωμπάσκετ στο  Eurocup   σήμερα 05/02/2020 :
 ~* ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Πάτρας - ΜΠΡΕΣΙΑ Ιταλίας  67-56 .- ^
  *** Για το  Champion League  στο Ευρωμπάσκετ σήμερα :
 Β :  ΑΕΚ Αθηνών - Άνγουιλ Φοκλαγουεκ Πολωνίας  83-72 .-^

*** Για το κύπελλο Ελλάδας στο βόλε¨Α1΄ανδρών 
Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός  3-1 σετ .-^ {25-23 ,25-22 ,23-25, ,25-22  , }.-^
 Ηρακλής Θεσ/νίκης Α.Ο. Κιφησιάς  0-1 σετ .- { 23-25 , 14-17 ,    }.-

***  Στο Ευρωπαϊκό γυναικείο βόλεϊ σήμερα 05-02-2020 :
~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - Γενισέι Κρανσγιαρκ  3-1 σετ .-  ^{25-21, 25-17, 23-25, 26-24 }.- ^

***  ΧΘΕΣ ,...  Για το Κύπελλο Ελλάδας 1ος  αγώνας σήμερα Τρίτη  04/02/2020 
ΠΑΣ  ΛΑΜΙΑ 1964  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  0-0  .- ^

*** ΧΘΕΣ ,...  Για την 23η  αγωνιστική στο Ευρωμπάσκετ στην  

Euroleague  Τρίτη 04/02/2020 : 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ     80-82 , (37-41) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 16-25 , 21-16 , 20-17 , 23-24 .-^  
ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 94-69 ,(46-37).-^ 
Τα  δεκάλεπτα : 22-17 , 24-20 , 23-11 ,  25-21.- ^
ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟΥ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ   96-102  , (45-45)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 25-27 , 20-18 , 28-30 , 23-27 .-^
ΛΥΟΝ ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ   75-65 , ( 32-35)  .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα :16-18 , 16-18 , 18-17 , 20-16 , 21-14 .- ^ 
 ΡΕΑΛ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ -  ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ   70-69 , ( 24-30 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 14-19 , 23-19 , 16-11, 17-20 .- ^ 

******  Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ στην Euroleague στο μπάσκετ  σε 22 αγων.  :
1.-  ΑΝΑΤΟΛΟΥ  ΕΦΕΣ          20-3  ^
2.- ΡΕΑΛ Μαδρίτης               17-6 ^
3.- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ               17-6 ^ 
4.- ΤΣΣΚΑ Μόσχας                16-7  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
5.-ΜΑΚΑΜΠΙ Τ. Α.           15-8  ^
6.- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ       13-10 ^ 
7.- ΜΙΛΑΝΟ                     11-12 ^ 
8.- ΒΑΛΕΝΘΙΑ                   11-12  ^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
9.- ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ                11-12 ^
10.-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ             10-13^  
11.-ΚΙΜΚΙ Μόσχας                       9-14 ^ 
12.- ΟΛΥΜΠΙΚΑΟΣ Π                9-14^  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
13.-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ                    8-15^ 
15.- ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ                 9-14 ^
16.- ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ Καουν.          9-14 ^
17.- ΜΠΑΓΕΡΝ Μον.               7-16 ^ 
18.- ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρ              7-16^ 

19.- ΑΛΜΠΑ Βερολ.                
8-15 ^

***  Αγώνες και αποτελέσματα Παναθηναϊκού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ περιόδου 2019-2020
1.- 03-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ  89-83  .- ^
2.- 10-10-2019: ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  79-78  .- ^
3.- 17-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ 78-79  .- ^
4.- 24-10-2019 : ΖΕΝΙΘ Αγίας Πετρούπολης - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-89 .- ^
5.- 29-10-2019 : ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 103-86 .- ^
6.- 31-10-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  86-70 .- ^
7.- 08-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ  91-80 .- ^
8.- 14-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΛΜΠΑ Βερολίνου 105-106 .- στην παρατ. κ.α. 88-88 9.- 19-11-2019 : ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  85-86 .- ^
10.- 22-11-2019 : ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75-87 .- ^
11.- 28-11-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  100-68 .- ^
12.- 06-12-2019 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  99-73  ..- ^ Παράταση 
13.- 13-12-2019 : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  98-86 .- ^ 
14.- 17-12-2019 : Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 81-78  .- ^ 
15.- 19-12-2019 : Μακαμπί Τ.Α. - Παναθηναϊκός  88-79 .- ^
16.- 26-12-2019: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΡΕΑΛ Μαδρίτης  75-87.- ^
17.- 03/01/2020: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Παναθηναϊκός  102-106 .-^ Παράταση
18.- 09/01/2020 :  Ολύμπια Μιλάνο - Παναθηναϊκός  96-87 .-^

19.- 15/01/2020 : Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου  98-83 .- ^
20.- 17-01-2020: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 96-94  .- ^
21.- 24-01-2020 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΛΥΟΝ ΒΙΛΛΕΡΜΠΑΝ  100-88 .- ^

22.- 31-01-2020 : ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  94-87 .-^
23.- 05-02-2020 : ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  78-73 .- ^ 




~** Αγώνες και αποτελέσματα  Ολυμπιακού στην Euroleague στο Ευρωμπάσκετ   περιόδου 2019-2020
1.- 4-10-2019 : Βίλλερμπαν - Ολυμπιακός Π.  82-63 .- ^
2.- 11-10-2019 : Ολυμπιακός Π.   Βαλένθια  82-63  .- ^
3.- 18-10-2019 : Ολυμπιακός -Ζενίθ Αγίας Πετρούπολης 68-77 .- ^
4.- 25-10-2019 : Μπασκόνια - Ολυμπιακός  82-66 .- ^
5.- 30-10-2019 : ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός Π. 79-84  .-^
6.- 1-11-2019 :  Ολυμπιακός Π. - Μακαμπί Τ.Α. 65-90 .-^
7.- 7-11-2019 :   Ολυμπιακός Π. - Ανατολού Εφές   67-86 .- ^
8.- 15-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ζαλγκίρις Κάουνο   83-74 .- ^
9.- 19-11-2019 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π.  85-82 .- ^
10.- 21-11-2019 : Αλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός Π. 80-99 .- ^
11.- 29-11-2019 : Ολυμπιακός Π. - Ολύμπια Μιλάνο   91-70 .-^
12.- 6-12-2019 :  Παναθηναϊκός  - Ολυμπιακός Π.  99-73  ..- ^ Παράταση .-
12-12-2019 : ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   93-77 .- ^
13.- 18-12-2019 : Ολυμπιακός Π. - Κίμκι Μόσχας 109-98 .-^ Παράταση .-
14.- 20-12-2019 : Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός Π.  88-81 .- ^
16.- 15.- 27-12-2019 : ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.  90-80 .-^
17.- 02/01/2020 : Ολυμπιακός Π. - Φενέρμπαχτσε  87-96 .-^
18.- 10/01/2020 : Βαλένθια - Ολυμπιακός Π.  91-93 .-^

19.- 14/01/2020 : Ολυμπιακός Π. - Άλμπα Βερολίνου  86-93 .-
20.- 17-01-2020 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΠ. - ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου  89-72 .- ^
21.- 23-01-2020 : ΖΕΝΙΘ Αγ. Πετρούπολης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . 91-87 .- ^
22.-30-01-2020 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  80-70.- ^ 

23.- 04-02-2020: ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π .  94-69 .- *


 *** ΧΘΕΣ ,... Στο Ευρωμπάσκετ σήμερα για την Champions League 
 C  :  ΝΥΜΠΟΥΡΓΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ    84-72  .- ^
D :   ΠΑΟΚ Θεσσ/νίκης -  ΤΕΛΟΚΟΜ ΜΠΟΝΝ  103-84.- ^
Β :  ΒΕΧΤΡΑ ΡΑΣΤΑ  - ΑΕΚ Αθηνών   70-81 .- ^


***

~*   ~* ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
 33.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/01/27-2020.html   .-

34 .- Αρφαρά Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 : https://snsstamoskal.blogspot.com/2020/01/28-2020.html   .-
35.-.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 29 Ιανουαρίου  2020  :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/01/29-2020.html   .-
36.- ΑΓΙΟΣ   ΚΟΣΜΑΣ   Ο  ΑΙΤΩΛΟΣ  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ  : Αρφαρά  Ενημερώσεις  ..  Γνώσεις - Αναγνώσεις   29-01-2020 .  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/blog-post.html   .- 
37.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης   Πέμπτη 30 Ιανουαρίου  2020 :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/30-2020.html   .- 
38.-  .-  Αρφαρά  Η  Εφημερίδα μας  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  παρασκευή  31 -Ιανουαρίου  2020  : https://snsarfara.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .-  
39.-   ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ    Παρασκευή 31 Ιανουαρίου  2020   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Το  Α-..και το Ω ..! :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2020/01/31-2020.html  .- 
~

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2020  :
1.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας   Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  01 Φεβρουαρίου  2020  .-~   ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2020/01/01-2020.html  .-   
2.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 02  Φεβρουαρίου 2020    : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2020/02/02-2020.html   .- 
3.- Αρφαρά  -2-  Η Εφημερίδα μας . Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  02 Φεβρουαρίου 2020  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2020/02/2.html    .- 
4.- Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας .  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .  Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου  2020   :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2020/02/blog-post.html  .- 
 5.-Αρφαρά  Η Εφημερίδα μας  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020 :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2020/02/04-2020.html  .- 
6.- ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης  (2)  Τρίτη 04 Φεβρουαρίου 2020  . :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2020/02/arfara-news-2-2-04-2020.html   . 
7.-  Αρφαρά Η Εφημερίδα μας Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020   : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2020/02/05-2020.html   .- 
8.- 

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου