Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

 ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Παρασκευή 08-03-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .
~



 ~***   8 Μαρτίου- Γιορτή σήμερα: Του Οσίου Θεοφυλάκτου του Επισκόπου Νικομήδειας

~   Τη μνήμη του  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Θεοφύλακτος καταγόταν από την Ανατολή και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Λέοντος του Δ’ (775 – 780 μ.Χ.).
Λόγω της μεγάλης του παιδείας και προς συνέχιση των σπουδών του ήλθε στην Κωνσταντινούπολη, όπου γρήγορα απέκτησε φήμη σοφού και εδημιούργησε φιλικές σχέσεις με ανώτερους κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους, καθώς και με τον μετέπειτα Πατριάρχη Ταράσιο, που ήταν τότε πρωτοσκρίτης (Πρώτος των δημοσίων υπηρεσιών της αυτοκρατορίας).  Όταν το έτος 784 μ.Χ. εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Ταράσιος, εις διαδοχήν του Πατριάρχου Παύλου, ο Όσιος Θεοφύλακτος μαζί με τον Μιχαήλ, που αργότερα έγινε επίσκοπος Συνάδων, απεστάλησαν από τον Ταράσιο σε κάποια μονή του Ευξείνου Πόντου. Λίγο αργότερα, πιθανόν περί το έτος 800 μ.Χ., εξελέγη Επίσκοπος Νικομηδείας.  Από τη θέση αυτή ο Όσιος Θεοφύλακτος διέπρεψε σε έργα εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας και κοινωνικής πρόνοιας. Ανήγειρε ναούς, το μέγα νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, γηροκομεία, πτωχοκομεία και εδημιούργησε λογία για τις άπορες χήρες και τα ορφανά. Μάλιστα δε ο ίδιος διακονούσε και περιποιόταν τους πάσχοντες αδελφούς του.  Όταν απέθανε ο Πατριάρχης Ταράσιος, εξελέγη στον πατριαρχικό θρόνο ο Άγιος Νικηφόρος Α’ (806 – 815 μ.Χ.). Στη βασιλεία υπερίσχυσε ο Λέων ο Ε’ ο Αρμένιος (813 – 820 μ.Χ.), ο οποίος εκινήθηκε κατά των αγίων εικόνων.  Τότε παρέλαβε ο Άγιος Νικηφόρος τον Όσιο Θεοφύλακτο, τον Άγιο Αιμιλιανό Κυζίκου, τον Άγιο Ευθύμιο Σάρδεων, τον Ευδόξιο Αμορίου, τον Άγιο Μιχαήλ Συνάδων και τον Άγιο Ιωσήφ Θεσσαλονίκης, ανέβηκε στο παλάτι και έλεγξε με αγιογραφικά χωρία τον αυτοκράτορα για τα δυσσεβή διδάγματα και την εικονομαχική του διάθεση. Επειδή ο αυτοκράτορας έμενε αμετάπειστος, ο Όσιος Θεοφύλακτος έλαβε το λόγο και του είπε με παρρησία: «Γνωρίζω ότι καταφρονείς την ενοχή και μακροθυμία του Θεού. Αλλά θα έλθει σε σένα ξαφνικά όλεθρος και η καταστροφή θα είναι όμοια με καταιγίδα». Ο αυτοκράτορας εξαγριώθηκε και τους κατεδίκασε όλους σε εξορία. Τον μεν Πατριάρχη Νικηφόρο στη Χρυσούπολη, τους άλλους Αρχιερείς σε διαφορετικά μέρη και τον Όσιο Θεοφύλακτο στο Στρόβιλο, όπου επί τριάντα έτη παρέμεινε με καρτερία και εκεί εκοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 840 μ.Χ. Μετά την κατάπαυση του διωγμού, επί της ευσεβεστάτης βασιλίσσης Θεοδώρας (842 – 857 μ.Χ.) και του Πατριάρχου Μεθοδίου (842 – 846 μ.Χ.), το ιερό σκήνωμα αυτού ανακομίσθηκε στη Νικομήδεια, το 846 μ.Χ., και εναποτέθηκε στο ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που ο ίδιος είχε οικοδομήσει. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης αποκαλεί τον Όσιο Θεοφύλακτο στύλο αληθείας, Ορθοδοξίας εδραίωμα, φύλακα της ευσεβείας, στήριγμα της Εκκλησίας. Μικρός ναός του Οσίου Θεοφυλάκτου ανηγέρθη στο παλάτι κατά τον 10 αιώνα μ.Χ., ίσως επί αυτοκράτορος Ρωμανού Α’ του Λεκαπηνού (920 – 944 μ.Χ.), πατέρα του πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Θεοφυλάκτου (931 – 956 μ.Χ.). Απολυτίκιο:  Ήχος γ’. Θείας πίστεως.  Φύλαξ άγρυπνος, της Εκκλησίας, και καθαίρεσις, της δυασεβείας, Ιεράρχα Θεοφύλακτε πέφηνας, του γαρ Χριστού την Εικόνα σεβόμενος, υπερορίας και θλίψεις υπέμεινας, Πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημιν το μέγα έλεος. 
~***   Ύμνος στην συγχώρηση

~  Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς   Γιά να μάς συγχωρήσει ό Θεός, ας συγχωρούμε κι εμείς τούς ανθρώπους.   Είμαστε όλοι σ’ αυτή τη γή προσωρινοί, ως φιλοξενούμενοι. Ή παρατεταμένη νηστεία και ή βαττολογία στην προσευχή είναι ματαιοπονία, χωρίς τη συγχωρητικότητα και το αληθινό έλεος.  Ό Θεός είναι ό αληθινός Ιατρός οι αμαρτίες είναι ή λέπρα. Όποιον ό Θεός καθαρίζει, επίσης και τον δοξάζει.
Κάθε ελεήμονα πράξη των ανθρώπων ό Θεός με έλεος τήν ανταμείβει.
Εκείνος πού ανταποδίδει τήν αμαρτία με αμαρτία, χωρίς έλεος απόλλυται.
Το πύον δεν καθαρίζεται με πύον από μολυσμένες πληγές.  Ούτε το σκοτάδι της υπόγειας φυλακής διαλύεται με σκοτάδι.  Το αγνό βάλσαμο επουλώνει τα έλκη των πληγών και το φως διαλύει το σκοτάδι της υπόγειας φυλακής. Στους βαριά τραυματισμένους το έλεος είναι σαν βάλσαμο  Με το έλεος όλοι αγάλλονται, όπως με το φως στο σκοτάδι.  Ό τρελός λέει: «Δεν έχω ανάγκη από έλεος!».  Όταν όμως συγκλονίζεται από τη δυστυχία, τότε κραυγάζει για έλεος!  Οι άνθρωποι κολυμπούν μέσα στο έλεος του Θεού- αυτό, το έλεος του Θεού, μάς ξυπνάει στη ζωή!  Γιά να μάς συγχωρήσει ό Θεός,ας συγχωρούμε κι εμείς τούς ανθρώπους,είμαστε όλοι σ’ αύτή τη γη προσωρινοί, ως φιλοξενούμενοι.  Από το βιβλίο ο »Ο πρόλογος της Αχρίδος» Μήνας Φεβρουάριος
~***  Προφητείες για την αναγέννηση της Ορθοδοξίας

~   Πολλοί είναι οι Άγιοι,αλλά και οι Πατέρες, όπως ο Γέροντας Παΐσιος ή π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός, οι οποίοι μίλησαν προφητικά τόσο για την αναγέννηση της Ορθοδοξίας, όσο και της Ελλάδας. Διαβάστε τα λόγια τους…  Άγιος Παΐσιος: «Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο.
Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους», «Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών». π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Ακολούθως αυτής της μεγάλης κλίμακας κάθαρσης, θα γίνει τέτοια αναγέννηση της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοια αναλαμπή της Ορθοδοξίας!!!» π. Σίμων Αρβανίτης: «Η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη. Όχι μόνο θα δείτε, θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα εις όλη την οικουμένη». Όσιος Ιωάννης Χοζεβίτης: «Τότε η Ορθοδοξία εις όλον τον Κόσμον θα ακτινοβολήσει, θα αφανισθεί η κακία και μεγάλη Αγάπη θα υπάρχει!». π. Εφραίμ Αριζόνας: «Η ζωή αυτών των χρόνων, θα είναι μια παραδεισένια πάνω στη γη από απόψεως αγαθών και από απόψεως πίστεως». Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος: Το Άγιο Όρος (θα το δείτε αυτό, εγώ δεν θα ζω), με τις πρεσβείες της Θεοτόκου, μια μέρα θα «δώσει» τούς Ευαγγελικούς κήρυκες, προκειμένου να Ευαγγελίσουν όλη την ανθρωπότητα, ύστερα από τον μεγάλο σπαραγμό και την μεγάλη καταστροφή, πού μας περιμένει και την οποία θα φτιάξουμε μόνοι μας…
*** ΑΡΦΑΡΑ  Σήμερα .....:


Η εικόνα ίσως περιέχει: λουλούδι, φυτό και κείμενο


***  Αίρεται το πρόβλημα εκλογιμότητας του Βασίλη Τζαμουράνη 
Με το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή προς ψήφιση και αφορά στις επερχόμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές και ειδικότερα στο άρθρο 51, υπάρχουν μια σειρά από αναθεωρήσεις στη διάταξη που ίσχυε μέχρι πρότινος για τα κωλύματα υποψήφιων δημάρχων.
Με την πρόταση που κατατίθεται ο διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Βασίλης Τζαμουράνης, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητά του, αρκεί να υποβάλει έγκαιρα την παραίτησή του.

***  Εκδήλωση από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με τίτλο: Εκπαίδευση-Παιδεία-Δεξιότητες η επόμενη μέρα! 
    
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση και πώς αυτή επηρεάζει τους μαθητές διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.
Μιλώντας ο κ. Μπουγάς, είπε ότι το σχολείο είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στόχο έχει να παρέχει στα παιδιά παιδεία και όχι απλά εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό υιοθέτησε την αξιολόγηση, ένα θεσμό πάρα πολύ σημαντικό, που λειτουργεί εδώ και καιρό.
Πέραν, όμως, της αξιολόγησης έγινε και ομιλία για τα Αρχαία Ελληνικά, όπου οι μαθητές του σχολείου μέσα από παιχνίδια εμβαθύνουν στην ελληνική γλώσσα  και την κατανοούν καλύτερα.
Αναφερόμενος δε στα Αρχαία Ελληνικά, ο κ. Μπουγάς είπε ότι μιλιούνται και διδάσκονται σε πολλές χώρες, αλλά στην Ελλάδα ελάχιστα.
Ένα άλλο κομμάτι που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση αφορούσε στις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων με τη συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα, ώστε οι μαθητές να γίνουν πολίτες του κόσμου.
Τέλος, ο κ. Μπουγάς αναφέρθηκε στο θέμα του εθελοντισμού, χαρακτηρίζοντάς το ως κάτι πολύ σπουδαίο, διότι ουσιαστικά προσφέρεις χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα, αλλά και στις τέχνες. Όπως παρατήρησε, δεν είναι «να κάνεις το παιδί καλλιτέχνη», αλλά να το μυήσεις σε αυτές και να το έχει ως βίωμα για όλη του τη ζωή.
Με τη σειρά της η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλεξάνδρα Κουλουμπαρίτση, αναφερόμενη στην περιγραφική αξιολόγηση είπε ότι είναι πολύ σημαντική, αφού έχει ως στόχο να μεταφέρει στους μαθητές ένα αξιακό πλαίσιο. Το ίδιο το σχολείο δε, κομίζει αξία στην προσπάθεια και την επίδοση των μαθητών.
Όπως συμπλήρωσε, αυτό το σύστημα έχει θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία, με τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά να καινοτομούν, μιας και «τα εργαλεία» έχουν δημιουργηθεί και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Έτσι όλοι μαζί προχωρούν, ώστε να δώσουν συγκεκριμένη υπόσταση στην περιγραφική αξιολόγηση, με σαφή κριτήρια σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, και εκπαιδευτικοί και μαθητές να είναι συνειδητοί στη μαθησιακή διαδικασία και οι τελευταίοι συνυπεύθυνοι της διαδικασίας μάθησης.
Σε ερώτηση για το αν σταδιακά εγκαταλείπεται η μέχρι σήμερα βαθμολογία, η κα Κουλουμπαρίτση απάντησε ότι αυτό γίνεται παράλληλα, μιας και το θεσμικό πλαίσιο την επιβάλλει, οπότε δεν είναι εφικτό να εγκαταλειφτεί.
Τέλος, η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Ελένη Βολονάκη, αναφερόμενη στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία –Αρχαία Ελληνική Πεζογραφία, είπε ότι τα Αρχαία Ελληνικά από το Δημοτικό ουσιαστικά είναι τα Ελληνικά, αφού όλοι μας μιλάμε με μικρά παιδιά που εύκολα μπορούν να τα μάθουν, αρκεί να τα ακούσουν και να καταλάβουν.
Μάλιστα, η κα Βολονάκη έκανε ένα πείραμα σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και μέσω ενός μύθου του Αισώπου πέρασε τα Αρχαία Ελληνικά, με τους μαθητές να τον καταλαβαίνουν και να τον επεξεργάζονται. Πρόσθεσε, δε, ότι σκοπός δεν ήταν να κάνουν τα παιδιά σοφά ούτε να τα βάλουν να κλίνουν ρήματα, αλλά να καταλαβαίνουν και να διασκεδάζουν με τη γλώσσα μας.
Είναι η γλώσσα μας, σχολίασε η κα Βολανάκη, απλά σε μια παλιότερη μορφή με τις λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά να είναι πάρα πολλές, και όχι μόνο στα Νέα Ελληνικά, αλλά παγκοσμίως.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν φοβάται ότι τα Αρχαία Ελληνικά μια μέρα μπορεί να εξαφανιστούν, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, αφού αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθούν και τα Νέα Ελληνικά που μιλάμε σήμερα.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  «Ντου» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κατάστημα στην Τρίπολη 
Παράνομα τυχερά παιχνίδια και διαδικτυακός στοιχηματισμός μέσω ιστοσελίδας διενεργούνταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Τρίπολη και μια καταγγελία ενεργοποίησε τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Για την υπόθεση συνελήφθη ο 64χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια.
 Καταγγελία
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία σε κατάστημα στην Τρίπολη διοργανωνόταν παράνομος διαδικτυακός στοιχηματισμός, μέσω ιστοσελίδας, στην οποία η είσοδος πραγματοποιούταν με τη χρήση ονόματος χρήστη (username) και κωδικού (password), τα οποία παρείχαν αυτοπροσώπως οι διαχειριστές της σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων.
Ακολούθησε ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα καθώς και αλληλογραφία με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και διαπιστώθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου καταστήματος και του ιδιοκτήτη. Μάλιστα, για την επίμαχη ιστοσελίδα προέκυψε ότι είχε κατοχυρωθεί μέσω εταιρείας - καταχωρητή με έδρα τις ΗΠΑ.
 Κλειστό πελατολόγιο
Έτσι, την Τρίτη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης πραγματοποίησαν έρευνα στο κατάστημα. Κατά την έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 64χρονου ιδιοκτήτη στην υπόθεση, καθώς κατελήφθη να προβαίνει σε στοιχηματισμό μέσω της επίμαχης ιστοσελίδας, κατέχοντας λογαριασμό χρήστη με ρόλο διαχειριστή, που του επέτρεπε να διαχειρίζεται και να ελέγχει τα στοιχήματα των παιχτών – πελατών.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος διαχειριζόταν τουλάχιστον 10 ενεργούς χρήστες, λειτουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο με κεκαλυμμένο τρόπο και προσφέροντας υπηρεσίες στοιχηματισμού σε ελεγχόμενο αριθμό ατόμων, κλειστό πελατολόγιο.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό πόσο των 325 ευρώ.
Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ το χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο 64χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, προκειμένου ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Black list).
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Προς ολοκλήρωση η αναβάθμιση του βορείου τμήματος στην οδό Αρτέμιδος 
Λίγες «πινελιές» απομένουν για την αποπεράτωση του έργου με τίτλο «Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (Β΄ φάση)», που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του βορείου τμήματος της οδού αυτής. Η συγκεκριμένη παρέμβαση, κατόπιν διαγωνισμού, κατακυρώθηκε στην εταιρεία Ικτίνος ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 52,58%. Το έργο έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ με το ΦΠΑ και πηγές χρηματοδότησης είναι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η εν λόγω παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας στην περιοχή ολοκληρώνει την α΄ φάση επεμβάσεων, που συνίστατο στο έργο «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από Λεΐκων έως οδό Σπάρτης», με σκοπό τη μετατροπή της οδού Αρτέμιδος σε βασική είσοδο και έξοδο της πόλης, σε συνάρτηση με τον περιμετρικό Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητόδρομου.
Το έργο αναβάθμισης του βορείου τμήματος της Αρτέμιδος, από τον κυκλικό κόμβο που οδηγεί από την Αρτέμιδος στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ μέχρι τον κυκλικό κόμβο του περιμετρικού, συνίσταται στις εξής παρεμβάσεις:
-αποπεράτωση της κεντρικής νησίδας και τμήματος του ανατολικού ρειθροκρασπέδου, που λόγω της κατασκευής του βορείου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή με την παλιά εθνική οδό προς Σπάρτη, από την Κοινοπραξία «Μορέας», δεν ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη φάση
-επίστρωση με κυβόλιθους τεχνητής παλαίωσης στο ανατολικό πεζοδρόμιο
-ηλεκτροφωτισμός (ιστοί και φωτιστικά σώματα) στο ανατολικό πεζοδρόμιο
-διατήρηση και συντήρηση της ζώνης φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης του Νέδοντα. Περιλαμβάνονται φύτευση νέων δένδρων (πλατάνια, σφενδάμια, κουκουναριές και κουτσουπιές) και μικρών καλλωπιστικών φυτών, καθώς και κατασκευή νέου δικτύου άρδευσης
-διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση καταλλήλων πινακίδων σήμανσης.
Για την ολοκλήρωση του έργου απομένει η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, ενώ έχουν εγκατασταθεί οι ιστοί. Θα πραγματοποιηθούν και ασφαλτοστρώσεις – διαγραμμίσεις στο χώρο του έργου.
Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει σχετικά και δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, μέσω της παρέμβασης αυτής αντικαταστάθηκαν οι πεπαλαιωμένες καλωδιώσεις του δικτύου οδοφωτισμού από τη διασταύρωση Μακεδονίας και Αρτέμιδος και επί της Νέας Εισόδου προς δυσμάς μέχρι τη διασταύρωση με την Κωστοπούλου, από Μακεδονίας μέχρι Ευαγγελιστρίας επί της Αρτέμιδος και από το Μέγαρο Χορού μέχρι τη διασταύρωση Αρτέμιδος και Μεσσήνης.

***  Συζήτηση με κατοίκους στην περιοχή του «λιμανιού» είχε η Μαρία Οικονομάκου 
Στο «Καφενείο», στη συμβολή των οδών Κρήτης & Κανάρη, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου.
Η κα Οικονομάκου, παρουσία και υποψηφίων του συνδυασμού της «Καλαμάτα Ξεκινάμε», είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής, να ακούσει τα προβλήματα τους και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της πόλης.
Ανάλογες επισκέψεις και συζητήσεις θα ακολουθήσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Καλαμάτας, τις επόμενες ημέρες και μήνες, μέχρι τις εκλογές του Μαΐου. Κ. Γαζ.


***   Γρήγορα περαστικά και… «σιδερένιος» 
Μια περιπέτεια με την υγεία του έχει το τελευταίο διάστημα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, που έχει πάει για λίγο πίσω… τις δημόσιες εμφανίσεις του και το προεκλογικό πρόγραμμά του. Ευτυχώς το πρόβλημα υγείας, αν και τον ταλαιπώρησε αρκετά  και συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί, είναι παροδικό και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και να γυρίσει το συντομότερο «σιδερένιος» στην «προεκλογική μάχη» που τον περιμένει…  Κ. Γαζ.

***  Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Παλαμάρας 
Όποιος αφήνει σοβαρό αποτύπωμα κατά την πορεία του στη ζωή, οφείλουμε όσοι με σεβασμό τον αποχαιρετούμε να το κάνουμε με τους δικούς του κανόνες. Είναι το ελάχιστο από μέρους μας.
Ο Χρήστος Παλαμάρας από χθες δεν είναι ανάμεσά μας. Μια προσωπικότητα που από πολύ νωρίς επιδόθηκε στον κοινωνικό αγώνα, με δράση και βαθιά πιστεύω.
Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί, συνεχίζοντας το διάβασμα και επαναπροσδιορίζοντας τη στάση ζωής του.
Είχε όμως και τη δύναμη να προχωράει σε ανατροπές και το σθένος αυτές να μην τον φοβίζουν.
Τα μεγάλα αποθέματα αγάπης του είχαν διοχετευθεί στη Δοξούλα, τον Αριστείδη και την Ελένη.
Που του την ανταπέδιδαν στο ακέραιο… Πλούσια η ζωή του με όσα πραγματικά μετρούσαν για τον ίδιο…  Α.

***   Σούπερ παρκάρισμα 
Δεν έχει παρκάρει μόνο πάνω στη διάβαση των πεζών, αλλά είναι και ακριβώς στη γωνία.
Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας βρισκόταν χθες στη διασταύρωση των οδών Ηροδότου και Μαιζώνος. Β.Β.

***  Ζευγάρι από τη Μεσσήνη έφερνε λαθραία τσιγάρα από την Αθήνα με το ΚΤΕΛ 
Συνελήφθησαν 3 άτομα από την υποδιεύθυνση ασφάλειας 
 Λαθραία πακέτα τσιγάρων από την Αθήνα προμηθευόταν ένα ζευγάρι από τη Μεσσήνη και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε σε τρίτους, προς 1,5 ευρώ το πακέτο, σύμφωνα με μαρτυρίες. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας που τη χειρίζεται είχε πληροφορίες εδώ και καιρό για τον 36χρονο και την ενασχόλησή του με λαθραία τσιγάρα.
Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα ομάδα που διακινούσε σημαντικές ποσότητες τσιγάρων και καπνού, μέσα από δύο μεγάλες αποθήκες, χωρίς πάντως να φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία να υπάρχει διασύνδεση των δύο υποθέσεων.
 Με το ΚΤΕΛ
Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας είχαν τον τελευταίο καιρό πληροφορίες για διακίνηση λαθραίων πακέτων τσιγάρων από ζευγάρι στη Μεσσήνη. Το απόγευμα της Τρίτης, λοιπόν, παρακολούθησαν μια 40χρονη, η οποία πήγε στο ΚΤΕΛ Μεσσήνης και παρέλαβε ένα δέμα που είχε σταλεί  από Αθήνα. Οι αστυνομικοί την πλησίασαν και πραγματοποίησαν έλεγχο. Στο δέμα που μόλις είχε παραλάβει περιέχονταν συνολικά 90 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.
Μαζί με την 40χρονη οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι όπου διέμενε με τον 36χρονο σύζυγό της και ξεκίνησαν έρευνα. Εκεί βρήκαν άλλα 10 πακέτα που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
 1,5 ευρώ το πακέτο
Όση ώρα διαρκούσε ο έλεγχος των αστυνομικών στο σπίτι του ανδρόγυνου, το κινητό τηλέφωνο του 36χρονου χτυπούσε συνεχώς και με επιμονή. Διαπίστωσαν ότι οι κλήσεις γίνονταν από μια 47χρονη, ενώ σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της βρήκαν επίσης στην κατοχή της 11 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Τελικά, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας συνελήφθησαν τόσο ο 36χρονος με την 40χρονη σύζυγό του όσο και η 47χρονη και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή πώλησης ήταν 1.5 ευρώ το πακέτο.
Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων εστάλησαν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, όπου υπολογίσθηκε το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, οι οποίοι είναι περίπου 419 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Τροχαίο στο Καλογερικό: Νεκρός ο οδηγός, σε σοβαρή κατάσταση ο 58χρονος συνοδηγός από την Κυπαρισσία 
Χθες το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας- Κορίνθου, στο ύψος του Καλογερικού, αυτοκίνητο συγκρούστηκε με προπορευόμενο φορτηγό.
Η σύγκρουση ήταν ισχυρή, με τον 67χρονο οδηγό του οχήματος να χάνει τη ζωή του, ενώ ο 58χρονος δημοσιογράφος Γιάννης Τασσιόπουλος από την Κυπαρισσία, που ήταν συνοδηγός, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Τρίπολης.

***  Το ΠΑΜΕ «αφισοκόλλησε» όλη την πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου 
Μυρίζει «μπαρούτι» εν όψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα
Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του Πανελληνίου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, παρουσία 600 ατόμων, η «ατμόσφαιρα» έχει αρχίσει να «δυναμιτίζεται» επικίνδυνα. Το βράδυ της Τετάρτης μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε μια «αφισοκόλληση» άνευ προηγουμένου, καθώς «έντυσαν» με αφίσες όλη την πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με σύνθημα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».
Αυτή τους η ενέργεια προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο οποίος προχώρησε σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατηγορώντας το ΠΑΜΕ για λαϊκισμό, αντιδημοκρατικές διαδικασίες και ανευθυνότητα.
IMG_0192.JPG
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε την «αφισοκόλληση» του Εργατικού Κέντρου ως ένα λυπηρό φαινόμενο που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία του. Πρόσθεσε ότι οι ιδέες δεν προβάλλονται με τον τρόπο που επέλεξε το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν έχει «χρώμα», είναι χώρος «ιερός» και μέσα σε αυτό γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Συμπλήρωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη παράταξη ό,τι ζήτησε πάντα το είχε, κατηγορώντας παράλληλα την κομματικοποίηση του συνδικαλισμού και τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι αυτή την περίοδο στο συνδικαλιστικό κίνημα υπάρχουν δύο φωνές, μία αυτή του λαϊκισμού, της υποκρισίας, των αναχρονιστικών ιδεών και της ανευθυνότητας, και μία του ρεαλισμού, της προόδου και της αντικειμενικότητας, που εκφράζει αυτή τη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Σε ερώτηση για το αν ύστερα και από αυτό το γεγονός ανησυχεί για το τι μπορεί να συμβεί τις ημέρες του συνεδρίου (14-17 Μαρτίου) στην Καλαμάτα, ο κ. Τσώνης συμφώνησε ότι το κλίμα δεν είναι καλό και προέτρεψε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουμε την πλευρά του ΠΑΜΕ για το τι έχουν στο «μυαλό τους». Ωστόσο, σημείωσε ότι δε φοβάται, ενώ θα εισέλθουν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κατά την έναρξη του συνεδρίου, αυστηρά όσοι κατέχουν «πρόσκληση».
Λίγη ώρα αργότερα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, απάντηση στον κ. Τσώνη εξέδωσε το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, όπου αναφέρει αναλυτικά:
«Ο πρόεδρος του Ε.Κ. Καλαμάτας Τσώνης Σωτήρης, πρωταγωνιστής των συνδικαλιστικών μεταγραφών  - στέλεχος της Ν.Δ., εκλεγμένος με την ΔΑΚΕ και πλέον υποψήφιος με την  ΠΑΣΚΕ - για άλλη μια φορά απέδειξε ποιους εκπροσωπεί.
Καθαρά και ξάστερα μίλησε για κοινωνική συναίνεση επικαλούμενος τον κοινωνικό διάλογο. Τον κοινωνικό διάλογο με την κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, που οδήγησε τους μισθούς στα 586 και 511 ευρώ, που κατάργησε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Που άνοιξε τον δρόμο στην κυβέρνηση, ώστε να βάλει εμπόδια και δυσκολίες στην κήρυξη της απεργίας.
Ο κ. Τσώνης μαζί με το “ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ” και τον Καραγεωργόπουλο (γνωστό επιχειρηματία και εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ),  για την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, προγραμματίζουν να ολοκληρώσουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και του 8ώρου με πλήρη απελευθέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Αυτές είναι οι εντολές της εργοδοσίας και του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετούν αυτοί οι “συνδικαλιστές”.
Για να πετύχουν αυτούς τους σχεδιασμούς, οι εργοδότες θέλουν να έχουν φυσική παρουσία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλουν να έχουν φυσική παρουσία και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται σε λίγες μέρες στην πόλη μας.
Οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν νοθείες στις εκλογές των σωματείων με σκοπό να αλλοιώνουν τους συσχετισμούς, φτιάχνουν σωματεία σφραγίδα για να εκλέγονται σε "καρέκλες", είναι σε συνεννόηση με την εργοδοσία ώστε να στέλνει η εργοδοσία με το ζόρι τους εργαζομένους να ψηφίζουν στα σωματεία τους (που ακόμα και αν δεν πηγαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πάνε τα αφεντικά με τις ταυτότητες των υπαλλήλων τους). Σε αυτό το σχέδιο έχει προσωπική συμβολή και  ο συγκεκριμένος πρόεδρος του Ε.Κ Καλαμάτας!
Τέτοιο συνέδριο θέλουν να κάνουν στην Καλαμάτα. Νόθων αντιπροσώπων, εργοδοτών, ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Θέλουν τους εργαζόμενους "σκυμμένους" απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εκμετάλλευση.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, οι εργατοϋπάλληλοι της Καλαμάτας να μην τους κάνουν την χάρη. Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να οργανώσουν τις διεκδικήσεις μας, να παλέψουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Σε αυτό τον αγώνα οι συνδικαλιστές και τα σωματεία που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, δίνουμε και θα δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους και θυσίες. Μας ξέρεις και μας βλέπεις καθημερινά, στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις απληρωσιές, την εργοδοτική αυθαιρεσία κ.τ.λ.
Η αηδία που νιώθεις από τη "βρωμιά"  που κυριαρχεί στις ηγεσίες που κυριαρχούν στο εργατικό κίνημα να γίνει δύναμη για την αλλαγή της κατάστασης, την αλλαγή των συσχετισμών, για την απαλλαγή από τους εργατοπατέρες. Αυτό κρίνεται από τη δικιά σου συμμετοχή!
Σήμερα όλοι πρέπει να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την ημέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Κανένας να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα συνέδριο νόθων και εργοδοτών
Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτα.

Του Κώστα Γαζούλη

***   Ο καιρός  σήμερα  Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 8/3/2019 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.          
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***   Ημερίδα από Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση 
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση» θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι:
-Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τ. πρύτανης, βουλευτής Αχαΐας
-Χαράλαμπος Aνθόπουλος, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο ΕΑΠ
-Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής Θεολογίας στο ΕΚΠΑ.
Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και την ευχή του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα ο Κλήρος και ο Λαός της τοπικής Εκκλησίας για ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα.

***   Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Αύριο η ημερίδα για «Ελληνορωσικές σχέσεις» 
Αύριο Σάββατο, στις 9.30 το πρωί, θα διεξαχθεί η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ελληνορωσικές σχέσεις – Οικονομία, Εμπόριο, Επενδύσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες», στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort στην Καλαμάτα.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας με τη συνεργασία με των Επιμελητηρίων Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και τη στήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.

***  Εθνικός Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 
Το προσεχές Σάββατο 9 Μαρτίου το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το διεθνή οργανισμό International Extra Virgin Olive Oil Savantes, διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου - Ελλάδα 2019. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, "στην Τεχνική Επιτροπή έχουμε την τιμή να συμμετέχουν οι Επικεφαλής Ομάδων των τριών εργαστηρίων της Ελλάδας που είναι αναγνωρισμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για τη γευσιγνωστική ανάλυση του παρθένου ελαιολάδου:
Αλίκη Γαλή, δρ. χημικός – προϊσταμένη Τμήματος Χημικών Αναλύσεων – επικεφαλής Ομάδας Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου – Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής Ομάδας Εργαστήριο Οργανοληπτικών Δοκιμών ΣΕΒΙΤΕΛ – χημικός Εμπειρογνώμονας Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου, Βασίλης Δημόπουλος, επικεφαλής Ομάδας Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας. Βασικός χορηγός του διαγωνισμού είναι ο Δήμος Καλαμάτας
Οι δύο πρώτες ομάδες γευσιγνωστών με την υψηλότερη βαθμολογία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ομάδων Γευσιγνωστών Ελαιολάδου που θα διεξαχθεί στον Οκτώβριο 2019 στην Ισπανία. Τα εισιτήρια των νικητριών ομάδων είναι ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Στο διαγωνισμό θα διαγωνιστούν 45 γευσιγνώστριες και γευσιγνώστες σε ομάδες των τριών. Εκτός του διαγωνιστικού μέρους θα συμμετέχουν γευσιγνώστριες από την Τουρκία και τη Σουηδία. Οι δοκιμές στις οποίες θα διαγωνιστούν οι ομάδες είναι:
 Ατομικές Δοκιμές
-Κατάταξη σε σειρά δείγματα ανάλογα με την ένταση του ελαττώματος «ταγγισμένο»
-Κατάταξη σε σειρά δείγματα ανάλογα με την ένταση των θετικών χαρακτηριστικών: φρουτώδες, πικρό, πικάντικο
-Επιλογή διαφορετικού δείγματος σε σειρά τριών δειγμάτων
-Αναγνώριση των κυρίων ελαττωμάτων σε δείγματα
-Αναγνώριση ελληνικών και ξένων ποικιλιών
 Ομαδικές Δοκιμές
-Αναγνώριση των ποικιλιών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολυποικιλιακό δείγμα
-Αναγνώριση των δειγμάτων που είναι ίδιας ποικιλίας αλλά από διαφορετική περιοχή/χώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε: Άννα Μηλιώνη, υπεύθυνη Ποιότητας & Επικοινωνίας- 27210 45304- 6944675764.

***   O διαγωνισμός Deja vu ξεσήκωσε το κοινό 
Για άλλη μια χρονιά ο διαγωνισμός μίμησης, μεταμφίεσης και τραγουδιού Deja vu, στο πλαίσιο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ξεσήκωσε το κοινό στο κατάμεστο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, καθώς κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούσαν, ενώ προκάλεσε γέλιο μέχρι δακρύων!
Ο διαγωνισμός έγινε το βράδυ της Δευτέρας και έλαβαν σ' αυτόν, σύμφωνα με την οργανωτική αρχή, μέρος τα μέλη των γκρουπ και φίλοι του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Α.Π.

***  Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για το καρναβάλι 
Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Καλαμάτα το Σάββατο και την Κυριακή λόγω των εκδηλώσεων του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Οι ρυθμίσεις που εκδόθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αφορούν στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής.
 Ρυθμίσεις
Για το Σάββατο:
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
-Αριστομένους από Βασ. Όλγας έως Μακεδονίας από 18.00 έως 19.30
-Αριστομένους  από  Κροντήρη  έως   Βασ.  Όλγας  από  18.30 έως 20.00
-Σταδίου από Νέδοντος έως Αριστοδήμου από 18.30 έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου 22.00).
Απαγορεύεται η κυκλοφορία, από 18.00 έως 19.30, παντός είδους οχημάτων στις οδούς: Σωκράτους από Αριστοδήμου έως Αριστομένους και Σόλωνος από Ψαρών έως Αριστομένους
Απαγορεύεται η κυκλοφορία από 18.30 έως 20.00 παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
-Βασ. Σοφίας από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους
-Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους
-Παυσανίου
-Κροντήρη
-Βαλαωρίτου από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους
Απαγορεύεται η  κυκλοφορία  από  18.30 έως το  τέλος  των εκδηλώσεων (περίπου την 22.00), παντός είδους οχημάτων, στις οδούς: Σταδίου από Φαρών έως Αριστοδήμου και Υπαπαντής από Χρυσοστόμου Θέμελη έως Σταδίου.
 Οι οδοί Κολοκοτρώνη, Ξενοφώντος και Βασ. Γεωργίου θα κλείσουν στη διασταύρωσή τους με την οδό Αριστομένους την ώρα διέλευσης της «Νυχτερινής Παρέλασης».
 Καρναβαλική παρέλαση
Για την Κυριακή:
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχήματος από 13.30 έως την 16.00 στις οδούς:
-Υπαπαντής από Χρυσοστόμου Θέμελη έως Σταδίου
-Χρυσοστόμου Θέμελη από Υπαπαντής έως Φάριος
-Μητροπολίτη Μελετίου από Φαρών έως Υπαπαντής
-Σταδίου από Αρτέμιδος έως Αριστοδήμου
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχήματος από 14.30 έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου 19.30) στις οδούς: Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασ. Γεωργίου και Κροντήρη.
Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος από 13.30 έως 16.00 στην οδό Σταδίου από Φαρών έως Αριστοδήμου.
Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχήματος από 14.30 έως το τέλος των εκδηλώσεων (περίπου 19.30) στις οδούς:
-Γεωργούλη από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους, Παυσανίου και Βαλαωρίτου από Αναγνωσταρά έως Αριστομένους.
Η οδός Κολοκοτρώνη θα κλείσει στη διασταύρωσή της με την οδό Αριστομένους την ώρα διέλευσης της «Καρναβαλικής Παρέλασης».

***  Ψήφισμα σχετικά με τα κρούσματα απόπειρας εξαγοράς ψήφων σε κοινότητες Ρομά 
Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ καταδικάζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πρακτικές του παρελθόντος με γενικευμένα κρούσματα δωροδοκίας πληθυσμών Ρομά κατά τις αναμετρήσεις εθνικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών με χρηματοροή και εξαγορά ψήφων.
Οι πιο πάνω πρακτικές δεν τιμούν το νομικό μας πολιτισμό, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα των πολιτών Ρομά και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα.
Δηλώνουμε πως θα είμαστε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και καλούμε τους Έλληνες τσιγγάνους, πάρα τις τρομακτικές δυσκολίες για την καθημερινή τους επιβίωση, να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοια περιστατικά και να καταγγέλλουν αμέσως τέτοιες απόπειρες τόσο στη νομική υπηρεσία της Συνομοσπονδίας όσο και στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της χώρας.
Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα επισκεφθεί σύντομα την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ενημερώσει σχετικώς και να επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης της Δικαιοσύνης σε τέτοια συμβάντα.
Στο ύψος των περιστάσεων καλούμε να σταθεί και το πολιτικό σύστημα της χώρας, επιδεικνύοντας τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να γυρίσουμε οριστικά σελίδα στις παθογένειες του παρελθόντος.
Το Δ.Σ.

***   Μειωμένη έως και κατά 50% η φετινή παραγωγή ελαιολάδου 
Για μείωση της παραγωγής ελληνικού ελαιολάδου, που σε κάποιες περιοχές και περιπτώσεις θα αγγίξει και το 50% τη φετινή χρονιά, σε σχέση με πέρυσι, κάνουν λόγο οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεων Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), Γρηγόρης Αντωνιάδης, «η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα κλείσει γύρω στους 140.000 τόνους ελαιολάδου».
Οι λόγοι πολλοί. Μεταξύ αυτών είναι καιρικές συνθήκες, καθώς φέτος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και η κόπωση των δένδρων, καθώς όπως είπε ο κ. Αντωνιάδης, «το να πηγαίνει μια χρονιά καλά η παραγωγή και την επόμενη όχι, είναι και στην ιδιότητα του δένδρου. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό, το δένδρο δεν μπορεί να κάνει πολλές φορές συνεχόμενα καλές παραγωγές».
Επίσης, πέρα από τη μειωμένη παραγωγή, υπάρχει ποιοτικό πρόβλημα λόγω του δάκου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΤΕΛ, «στην Ελλάδα δεν έγινε σωστή καταπολέμηση του δάκου την περασμένη χρονιά, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν αρκετά από τα ελαιόδεντρα» και προσθέτει ότι η ποιότητα μπορεί να προστατευθεί, αλλά και να βελτιωθεί, «εάν και εφόσον η δακοκτονία γίνει στο σωστό χρόνο και με το σωστό τρόπο, κάτι που δεν έγινε πέρυσι».
 Μεγάλη μείωση και στην Ιταλία, 
εξαιρετική η παραγωγή στην Ισπανία
Μεγάλα είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά της Ιταλίας, καθώς και εκεί η απώλεια αναμένεται να φτάσει τα επίπεδα του 50%, όπως και στην Ελλάδα. Αντίθετα, η παραγωγή στην Ισπανία είναι εξαιρετική, όπως λέει ο κ. Αντωνιάδης, και σημειώνει πως αυτό το γεγονός «ασφαλώς και πιέζει την τιμή στα επίπεδα τα σημερινά που είναι γύρω στα 3 ευρώ για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο».
Τέλος, όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Πιστεύουμε ως ΣΕΒΙΤΕΛ ότι η εξαγωγή τυποποιημένου επώνυμου προϊόντος έχει δυνατότητες να προχωρήσει, διότι τα τελευταία χρόνια έχει πάει καλά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε ξεπεράσει τους 30.000 τόνους λαδιού τυποποιημένου προϊόντος» και υπογράμμισε πως στόχος «μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια είναι να ξεπεράσουμε τους 50.000 τόνους. Η δυναμική υπάρχει και είναι ικανοποιητική και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα σε 2-3 χρόνια θα πετύχουμε το στόχο μας. Άλλωστε, η αγορά και οι εξαγωγές του ελαιολάδου μεγαλώνουν συνέχεια, ενώ αντίθετα στην εσωτερική αγορά υπάρχει μείωση».  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Μείωση στην πρώιμη πατάτα στη Μεσσηνία 
Η κακοκαιρία έφερε ανατροπή σκηνικού 
 Άλλη μια χρονιά με απώλειες θα μετρήσει η πρώιμη ανοιξιάτικη πατάτα Μεσσηνίας, λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Οι παγετοί που καταγράφηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που ακολούθησαν, μείωσαν την παραγωγή για μία ακόμη χρονιά.
Ο εκπρόσωπος της εξαγωγικής εταιρείας AGREXPO, Γιώργος Γκούμας, δήλωσε στον Γιώργο Αργυρίου και στην εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα" ότι «οι απίστευτες βροχοπτώσεις, μαζί με μία αστοχία ενός ολλανδικού πατατόσπορου, δημιούργησαν προβλήματα που αγγίζουν τα 800 περίπου στρέμματα.
Αυτό για την περιοχή μας, που σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει σε καλλιέργεια πατάτας τα 4.000 στρέμματα, σημαίνει μια απώλεια αναμενόμενης παραγωγής που φθάνει το 25% περίπου. Αν υπολογίσουμε ότι χαθήκαν 3.000 τόνοι, τότε με τις τρέχουσες τιμές μετράμε μία απώλεια 2 εκατ. ευρώ».
Παράλληλα, όπως τονίζει, «θα πρέπει να υπολογίσουμε και την καθυστέρηση που θα καταγραφεί στο μάζεμα της πατάτας κατά δύο εβδομάδες. Η αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης μεταφέρεται από τις αρχές στα μέσα Απριλίου».
Με δεδομένο ότι η πατάτα παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση, η καθυστέρηση δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην αγορά, αν και η κατάσταση θα ήταν καλύτερη εάν η διάθεση γινόταν νωρίτερα.
 Εξαγωγές
«Το κυριότερο πρόβλημα για να γίνει ανταγωνιστική η πατάτα στις ξένες αγορές είναι το υψηλό κόστος καλλιέργειας», επισημαίνει ο κ. Γκούμας. «Η αιγυπτιακή πατάτα παραμένει ένα πρόβλημα, αφού εισβάλλει στις εγχώριες αγορές σε μεγάλες ποσότητες και με ανταγωνιστικές τιμές. Οι εξαγωγές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των πρώιμων καλλιεργειών, αφού οι αγορές της Κεντρικής Ευρώπης προτιμούν τα μικρά μεγέθη και έτσι γίνεται μια ισορροπημένη προώθηση της πατάτας σε όλες τις αγορές».
Τέλος, αναφερόμενος στις εξαγωγές και την προοπτική τους, επισημαίνει ότι «η μεγάλη πρόκληση θα ήταν να επανακατακτήσουμε την αγορά της Γερμανίας και ίσως και της Αγγλίας».

***  Κτηματολόγιο: «Δήλωσέ το, για να το σώσεις» 
«Δήλωσέ το, για να το σώσεις». Αυτή είναι η παρότρυνση του Κτηματολογίου προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Η διαδικασία ένταξης στο Κτηματολόγιο έχει προκαλέσει πανικό στους χιλιάδες ιδιοκτήτες που τρέχουν και δε φτάνουν για να μην χάσουν τις περιουσίες τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και 40.000 ακίνητα συνολικά σε όλη τη χώρα εκτιμάται ότι θα περάσουν στο Δημόσιο αυτή και την επομένη χρονιά, αν οι ιδιοκτήτες τους δεν τα δηλώσουν στο Κτηματολόγιο.
Από το Κτηματολόγιο είναι ξεκάθαροι λέγοντας ότι όσοι δε συμμετέχουν στη διαδικασία κτηματογράφησης, δηλαδή δεν προσκομίζουν κανένα χαρτί και δεν εντοπίζουν το ακίνητό τους, τότε το χάνουν.
Ήδη τη διετία 2017-2018, για 15.000 – τουλάχιστον – ακίνητα ξεκίνησε η διαδικασία για να περιέλθουν στο Δημόσιο σε 35 περιοχές σε όλη τη χώρα, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τις τελευταίες ρυθμίσεις του περασμένου Δεκεμβρίου που προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η αντίστροφη μέτρηση, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, έχει ήδη αρχίσει και όσα ακίνητα δε δηλωθούν θα χαρακτηρίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Σε αυτήν την περίπτωση οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να ανακτήσουν το ακίνητο, εκτός αν το ίδιο το Δημόσιο προκρίνει και μπορεί να τους το επιτρέψει.
 Οι παρατάσεις
Σε ό,τι αφορά το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης που είναι σε εξέλιξη, σε αυτή τη φάση γίνεται η συλλογή δηλώσεων. Η διάρκεια της συλλογής δηλώσεων είναι τρεις μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και έξι για τους κατοίκους εξωτερικού. Το εξάμηνο, όμως, έχει στην πράξη γίνει κανόνας για όλους.
Η τελευταία παράταση που δόθηκε έως τις 5 Απριλίου 2019 αφορά στη συλλογή δηλώσεων στα Δωδεκάνησα. Σε ό,τι αφορά τις νεότερες παρατάσεις: στις 12 Μαρτίου λήγει η συλλογή δηλώσεων για τις περιοχές Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής. Έξι ημέρες αργότερα, στις 18 Μαρτίου, λήγει η προθεσμία για τη συλλογή δηλώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Λασιθίου, Πιερίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας και Αρκαδίας.
Οι προαναφερόμενες περιοχές αναμένεται και αυτές με τη σειρά τους να πάρουν παράταση. Η συνήθης πρακτική είναι να δοθεί αρχικά ένας με ενάμιση μήνα παράταση και μετά σταδιακά η παράταση θα ανέβει στο τρίμηνο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία, όπως προαναφέρθηκε, είναι έξι μήνες, αλλά υπάρχουν σκέψεις (και αιτήματα) με την παράταση να φτάσει τους εννέα μήνες ώστε να συμπεριληφθεί ολόκληρο το καλοκαίρι.
Για το Νομό Μεσσηνίας έχουν ολοκληρωθεί οι ημερομηνίες για την Κοινότητα Θουρίας και Σπερχογείας, ενώ για το Δήμο Μεσσήνης οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να προχωρήσουν σε δηλώσεις  μέχρι 11 Απριλίου του 2020.
 Σε ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία 
για το α' εξάμηνο του 2019
Ισχύει μόνο για την πόλη της Καλαμάτας και η ημερομηνία είναι μέχρι 10 Μαΐου 2019.

***  Μείωση τζίρου για επτά στις δέκα επιχειρήσεις στις χειμερινές εκπτώσεις 
Από τον... ιό των προσφορών φαίνεται ότι έχει προσβληθεί πλέον και το παραδοσιακό λιανεμπόριο, με συνέπεια ο θεσμός των τακτικών εκπτώσεων να αποβαίνει για τα καταστήματα, ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου, ολοένα και λιγότερο αποδοτικός για τις πωλήσεις και τα κέρδη τους.
Μπορεί, λοιπόν, συνολικά οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο να εμφανίζουν αυξητική τάση τη διετία 2017-2018, όμως την αύξηση καρπώνονται κατά βάση οι μεγαλύτερες αλυσίδες του κλάδου, οι οποίες μπορούν και να χρηματοδοτούν με μεγάλη διάρκεια προσφορές.
Οι μικρομεσαίοι ζητούν κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ φέρεται να υπάρχουν διαφωνίες ακόμη και μεταξύ τους για το ενδεχόμενο αλλαγής των χρονικών περιόδων κατά τις οποίες πραγματοποιούνται οι τακτικές θερινές και χειμερινές εκπτώσεις.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ), κατά τις χειμερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν στις 14 Ιανουαρίου 2019 και ολοκληρώθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2019, επτά στις δέκα επιχειρήσεις δήλωσαν ότι ο τζίρος τους ήταν μικρότερος σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Μάλιστα, μία στις τρεις από αυτές που δήλωσαν ότι υποχώρησε ο τζίρος τους, είχαν απώλειες από 21% έως 40%. Βελτίωση του τζίρου σημείωσε το 8% των επιχειρήσεων, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι διαμορφώθηκε ο τζίρος κατά τις χειμερινές εκπτώσεις για το 24% των εμπορικών καταστημάτων.
Ελαφρώς καλύτερη ήταν η εικόνα ειδικά στην Αθήνα. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), 63,5% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι οι πωλήσεις τους στις πρόσφατες εκπτώσεις ήταν μικρότερες σε σύγκριση με πέρυσι. Βελτιωμένο τζίρο είχε το 11%, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ήταν οι πωλήσεις επίσης για το 24% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα.
Μικρά, εξάλλου, ήταν τα κέρδη για τους εμπόρους από το γεγονός ότι τα καταστήματα λειτούργησαν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Σε πανελλαδικό επίπεδο, βάσει της έρευνας της ΕΣΕΕ, θετικά επέδρασε στις πωλήσεις μόλις για το 6%, αρνητικά για το 26%, ενώ το 64% υποστήριξε ότι η επίδραση ήταν ουδέτερη.
Ειδικά στην Αθήνα ο τζίρος στις 20 Ιανουαρίου ήταν χειρότερος από πέρυσι για το 62,5% των επιχειρήσεων, κάτι το οποίο σχετίζεται και με το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
«Παρατηρείται κόπωση στον θεσμό των εκπτώσεων», υποστήριξε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δύο ερευνών, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γ. Καρανίκας.
Ο κ. Στ. Καφούνης, πρόεδρος του ΕΣΑ, από την πλευρά του απέδωσε την υποχώρηση του τζίρου στην παρατεταμένη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Νοεμβρίου, καθώς και στη μετατροπή της «Black Friday» ουσιαστικά σε «Black Week».
Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, το αίτημα για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς για πρώτη φορά φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε αυτό το ζήτημα. Ερωτηθείς δε, για το εάν η ΕΣΕΕ προτίθεται να προτείνει να αρχίζουν, για παράδειγμα, εν μέσω εορταστικής περιόδου οι χειμερινές εκπτώσεις, ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις και εντός του διοικητικού συμβουλίου της συνομοσπονδίας.

***   Σειρά προτάσεων από τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη Μεσσηνία 
Από τα δεξιά ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος ΤEMES S.A., η κα Μαρία Νικόλτσιου, συντονίστρια της συζήτησης, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου SANI S.A. και ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος της Aegean Airlines, διευθύνων σύμβουλος της Autohellas
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Αθήνα», είπε για την επένδυση στο «Hilton» 
  «Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Αθήνα»… Αυτή ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, προέδρου της ΤΕΜΕΣ, όταν ρωτήθηκε το «τι σημαίνει η πρόσφατη επένδυση της εταιρείας στο Hilton», όπου ο όμιλος αύξησε τη συμμετοχή του στο 51%, με τον όμιλο Olayan, εκ των μετόχων της TEMEΣ να αποκτά το υπόλοιπο 49% από την τουρκική Dogus.
O κ. Κωνσταντακόπουλος έδωσε το «παρών» το περασμένο Σάββατο στους Δελφούς, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, όπου ο ίδιος μαζί με τον Ευτύχη Βασιλάκη, πρόεδρο της Aegean Airlines και διευθύνοντα σύμβουλο της Autohellas και τον κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου SANI, μίλησαν για τον ελληνικό τουρισμό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούλη στην ιστοσελίδα newmoney.gr, «η ελληνική πρωτεύουσα έχει μεγάλα περιθώρια αύξησης, σε σύγκριση και με άλλες πρωτεύουσες. Το Hilton Aθηνών είναι ένα σημαντικό ακίνητο στην Αθήνα και στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προορισμό πόλης. Προφανώς εξηγείται γιατί έχουμε καθυστερήσει λίγο ως προς τα επόμενα βήματα, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα εξελισσόταν η συζήτηση με την Dogus, ωστόσο πλέον μπαίνουμε στο στάδιο του σχεδιασμού».
Σημειωτέον ότι ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ από κοινού με τον αραβικό όμιλο Οlayan προγραμματίζουν επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ στο εμβληματικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν, κατά τις πληροφορίες, στον ορίζοντα των επόμενων 12 με 18 μηνών, για τη μετατροπή μέρους του ξενοδοχείου σε πολυτελείς κατοικίες, την προσθήκη εμπορικών χώρων, γνωστών εστιατορίων, ιδιωτικού club κ.ά.
Για τη διαχείριση της τουριστικής κίνησης σε περιόδους αιχμής ανέφερε το παράδειγμα των κρουαζιερόπλοιων τα οποία δε θα πρέπει να πληρώνουν το ίδιο αν έρχονται Μάρτιο ή Αύγουστο, όπως συμβαίνει, εξήγησε, όταν κάποιος κλείνει θέση στο αεροπλάνο Παρασκευή ή μια μέρα της εβδομάδας με χαμηλή κίνηση.
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η οποία είναι πολύ σημαντική, όπως ανέφερε, για τον ελληνικό τουρισμό: «Στην Costa Navarino έχουμε δει πόσο βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση η λειτουργία των γκολφ. Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιμήκυνσης μπορεί να επιτευχθεί με το γκολφ κι εκτιμάμε ότι με τα δύο νέα γήπεδα (σ.σ. που ήδη κατασκευάζονται και πρόκειται να λειτουργήσουν έως το 2021) μπορεί να τριπλασιάσουμε τους επισκέπτες».
Προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης, ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε και στις προοπτικές του κλάδου της εξοχικής κατοικίας στην οποία επενδύει πλέον πιο εντατικά η ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino, προτείνοντας μάλιστα να υπάρξει ένα σύστημα ειδικής φορολογικής μεταχείρισης (‘’non dom’’) για τους ξένους που αγοράζουν κατοικία στην Ελλάδα, όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, τη Μάλτα αλλά και στην Κύπρο.
«Υπάρχουν πολλοί ξένοι που μπορεί να ζουν κατά τη διάρκεια του έτους σε δύο διαφορετικές χώρες και σε αγορές, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία, ο τουρισμός διαχέεται πιο ισομερώς, όχι μέσα από τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων αλλά λόγω της αγοράς κατοικιών από Γερμανούς ή Βρετανούς».

*** Τα  βίντεο μας για σήμερα :
1~* Το προεδρικό αεροσκάφος του Μαδούρο Βενεζουέλας την 28-02-2019 που προσγειώθηκε στην Αθήνα...: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214933605907124/ .- 
2~* Ρ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ... 04-03-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214933689669218/ .- 
3~* Αχτσιόγλου για Ευρωβουλευτης τ άκουσε στη Θεσσαλονίκη 05-03-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214936023287557/  .- 
4~* Η περίφημη τρελή Μεγαλοοικονόμου 05-03-2019 και Ποιήτρια...: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214936132210280/ .-
5~* Ο ηλίθιος Νενέκος Ν. Κοτζιάς : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214936213732318/ .- 
6~* Μηνύσεις για προσαγωγές στα Γιαννιτσά...: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214936329495212/ .- 
7~* Για Μητσοτάκη : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214936658743443/ .- 
8~* Σύλληψη στα Γιαννιτσά προληπτικά 18 πολιτών: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214936851388259/ .- 
9~* Η δικαιοσύνη για πυρκαγιές στο Μάτι, 05-03-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214936972991299/ .-
10~* Κατερίνα Παπακώστα στον Παπαδάκη 05-03-2019: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214937160675991/ .-
11~* Συριζέοι και Ν.  Κοτζιάς : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214937311359758/ .-
12~* Αγανακτισμένη κάτοικος από Μάτι: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214942100479483/ .-     

**

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  ΣΗΜΕΡΑ  ,..  Παρασκευή 08-03-2019 ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΆΣΚΕΤ  Euroleague   :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΟΛΥΜΠΙΑ Μιλάνο  101-95 ,(51-43) .-
Τα  δεκάλεπτα :27-24 , 24-19 , 25-23 , 25-29 .-^
ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  92-70 ,(42-31).-^ 
Τα  δεκάλεπτα : 24-12 , 18-19, 22-22, 28-17 .- ^ 
ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . 76-89,(34-51) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 21-27, 13-24, 20-22, 22-16 .- ^
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  -  ΧΙΜΚΙ  104-86 ,(40-41) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 22-17 , 18-24 , 38-16 , 26-29  .- ^ 


*** ΧΘΕΣ , ....07-03-2019  ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΆΣΚΕΤ  Euroleague  
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-91 , (37-46).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-20 , 20-26 , 16-20  , 8-21  .- ^
Παναθηναϊκός : Παπαπέτρου Ι. 18 , Τόμας  12 , Παπαγιάννης  14 , Καλάθης 10 , Γκίστ  9 , Λάνκφορντ  8 , Κίλπάτρικ 6 , Αντεντοκούμπο 6 , Πέιν 4 , Βουγιούκας 2 , Λεκαβίτσιους 2 , Καλαϊτζάκης 0 .- Videohttps://youtu.be/RZQeaHUTe5I  .-  
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  98-64 ,  (46-27).-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-10 21-17 , 31-18 21-19 .- ^
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  70-77 , (31-33) .-^
Τα  δεκάλεπτα 17-18 ,  14-15 16-25 , 23-19 .-^
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  101-86 ,(52-45)  .- ^
Τα  δεκάλεπτα :27-2525-20 25-16 , 24-25  .- ^


~**  Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 67-91: Με το μάτι να γυαλίζει…
Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός (91-67) στην έδρα της Νταρουσάφακα και πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στη Euroleague.

~

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΣΕ 24/25 ΑΓΩΝΕΣ)

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΡΕΚΟΡ
1Φενέρμπαχτσε21-4
2ΤΣΣΚΑ Μόσχας20-5
3Ρεάλ Μαδρίτης19-6
4Αναντολού Εφές16-9
5Μπαρτσελόνα15-10
6Αρμάνι Μιλάνο13-11
7Ολυμπιακός13-12
8Μπασκόνια13-12
9Μπάγερν Μονάχου12-13
10Μακάμπι Τελ Αβίβ12-13
11Παναθηναϊκός12-13
12Χίμκι9-16
13Ζάλγκιρις Κάουνας10-15
14Μπουντούτσνοστ6-19
15Γκραν Κανάρια6-19
16Νταρουσάφακα3-22


 *** Οι  προσεχείς αγώνες για τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ  Euroleague  στο μπάσκετ :
26η  αγωνιστική με ΤΣΣΚΑ Μόσχας  εκτός , 27η αγωνιστική με ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  εντός  , 28η αγωνιστική με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  εκτός , 29η  αγωνιστική με ΡΕΑΛ Μαδρίτης  εντός  ,  30η αγωνιστική με ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ  εντός ,.- ^

*** Οι προσεχείς αγώνες για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Πειραιώς στο  Euroleague  στο μπάσκετ : 
26η αγωνιστική με ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ εκτός , 27η αγωνιστική  με ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου  εντός , 28η αγωνιστική με ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ  εκτός , 29η αγωνιστική με ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ  εντός , και 3οη αγωνιστική με ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ  εντός .- ^

***


~  ***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2019  : 
1.- ARFARA NEWS ,  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας και σχόλια .  Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης ! ~* ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας  :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html . - 
2.-ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  ~ ~*  Η ΕΙΔΗΣΗ  ΕΙΝΑΙ  ΙΕΡΗ ,  ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .
3.-.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Κυριακή 03-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .- 
4 . ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Δευτέρα 04-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
5.-ARFARA NEWS -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news-2.html   .- 
6.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 05-05-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html .-
7.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Τετάρτη 06-03-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/03/arfara-news.html  .-
8.-  ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας , Πέμπτη 07-03-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/03/arfara-news-07-03-2019.html .  
9.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 08-03-2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/03/news.html .- 
 10.-
~   ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :                                       1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .-   
 2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .- 
 3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.-  . ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .-                                                                                  
  **    31.-  ARFARA NEWS, Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας. Τρίτη 26-02-2019,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html  .- 
32.- ARFARA NEWS ,Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 27-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news_27.html     .-  
33.-    ARFARA NEWS  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 28-02-2019  .Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/02/arfara-news_28.html .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~  ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:    ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 
~1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,                                                            http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009   
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον   14.444   βίντεο   .
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -    https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
 Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas    
7.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100030595474438   =Αρφαρά Μεσσηνίας Καλαμάτα 4.-    Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου