Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

 Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας  .- 
Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~


 **** Προσευχή μας καθ’  εκάστη πρωινή 15-10-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10216463207106198/  .-
 ~**  Από ημερήσια εκδρομή στο Βαλτετσινίκο  Αρκαδίας Κυριακή 13  Οκτωβρίου 2019 :                                                                              https://www.facebook.com/efi.polychronopoulou.7/videos/966799650320868/  .-

~ Ελληνική Βουλή Κυριάκος Βελόπουλος  :   https://youtu.be/2nWvX0tO14Q  .- 
 ~*  Σάμος  ,… έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια  ! : https://youtu.be/eoDiKYoPdbo  .- 


~** Αλώνισμα σε χωριό της κοινουρίας :   https://www.facebook.com/amy.haun.3/videos/2493058474068429/  .- 
~**  Ακούσματα με συναίσθημα κοντά στη φύση! Ζωή Στο Χωριό  https://www.facebook.com/ZoiStoHorio/videos/353775868682893/    .-      


~**  Αγιος Ανδρέας ο Εν Κρίσει – Γιορτή σήμερα 17 Οκτωβρίου – Ποιοι γιορτάζουν
~ Γ – Τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Εν Κρίσει τιμά σήμερα, 17 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Ο τολμηρός και ελεύθερος στο φρόνημα και το λόγο Οσιομάρτυρας Ανδρέας, καταγόταν από την Κρήτη και έζησε τον 8ο αιώνα μ.Χ. επί αυτοκράτορας Κωνσταντίνου Ε’ του Κοπρώνυμου.
~   Όταν αυτός ξεκίνησε διωγμό κατά των αγίων εικόνων, ο Ανδρέας πληροφορήθηκε τα έκτροπα που γίνονταν εναντίον εκείνων που τις προσκυνούσαν, γι’ αυτό άφησε την Κρήτη και πήγε στην Κωνσταντινούπολη.

Και όταν είδε από κοντά τη βία κατά των ορθοδόξων, αισθάνθηκε την ανάγκη από Ιερή αγανάκτηση να ελέγξει τον ίδιο τον αυτοκράτορα.
Και η ευκαιρία του δόθηκε όταν ο Κωνσταντίνος ο Ε’ βγήκε από το παλάτι, στην επιστροφή ο Ανδρέας παραφύλαξε και με θάρρος τον πλησίασε και τον ρώτησε: «άρα χριστιανός ει, βασιλεύ;».   Ο Κωνσταντίνος έμεινε εμβρόντητος στην αρχή. Αλλά έπειτα εξοργισμένος διέταξε να τον συλλάβουν. Η διαταγή εκτελέστηκε και μάλιστα ένας από τους υπασπιστές κτύπησε τον Ανδρέα και συγχρόνως τον ρώτησε: «ούτως εδιδάχθης ατιμάζειν τόν βασιλέα;».  Και ο Ανδρέας του απάντησε με τον εξής αθάνατο λόγο: «ουδείς αμαρτάνει βασιλέα ελέγχων παρανομούντα». Θυμωμένος τότε ακόμα περισσότερο ο βασιλιάς, διέταξε και μαστίγωσαν άγρια τον Ανδρέα. Έπειτα τον παρέδωσαν σε όχλο εικονομάχων, που τον έσυραν επάνω σε κοφτερές πέτρες.  Κατόπιν κάποιος αγροίκος ψαράς με κοφτερό τσεκούρι, έκοψε το πόδι του αγίου και έτσι μετά από λίγο πέθανε.  Το λείψανό του το έριξαν σε ακάθαρτο τόπο, αλλά ορθόδοξα χέρια το πήραν νύκτα και το έθαψαν ευλαβικά σε τόπο ονομαζόμενο «τής Κρίσεως».  Η μνήμη του Αγίου Ανδρέα επαναλαμβάνεται και την 21η Οκτωβρίου, μετά των Άγιων Στεφάνου, Παύλου και Πέτρου.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ.  Ασκητικώς προγυμνασθείς εν τω όρει, τας νοητάς των δυσμενών παρατάξεις, τη πανοπλία ώλεσας παμμάκαρ του Σταυρού, αύθις δε προς άθλησιν, ανδρικώς απεδύσω, κτείνας τον Κοπρώνυμον, τω της πίστεως ξίφει, και δι’ αμφοίν εστέφθης εκ Θεού, Οσιομάρτυς, Ανδρέα αοίδιμε.

~**  Η χάρη της Θείας Κοινωνίας την κρατούσε όλη την βδομάδα χωρίς ανάγκη τροφής Ζούσε κάποτε μια ενάρετη και αγία γυναίκα, η οποία κοινωνούσε κάθε Κυριακή με ευλάβεια και ταπείνωση. Το θαυμαστό ήταν ότι μετά την χάριν της αγίας αυτής Μεταλήψεως ήτο υγιής όλη την εβδομάδα, χωρίς καθόλου να δοκιμάζει τροφή επίγεια, παρά μόνον την αγία Αναφορά.
~  Κάποιος ενορίτης, ανέφερε το θαύμα στον επίσκοπο κι αυτός του ζήτησε να της δώσει να φάει απλό άρτο, για να δουν αν από τη Θεία Χάρις είχε τόσο μεγάλη βοήθεια ή από φαντασία και πλάνη του δαίμονα.

Η γυναίκα έφαγε τον άρτο, νομίζοντας ότι είναι σώμα Κυριακό, όπως τις άλλες φορές και μόλις επέστρεψε στην οικία της, πείνασε τόσο πολύ που δεν κατάφερε να κρατήσει νηστεία. Πήγε τότε στον Πνευματικό και είπε ότι για τις αμαρτίες της, ο Θεός της στέρησε την προτέρα Χάρη κι έτσι δεν μπορούσε να κάμει νηστεία ούτε μια ώρα.  Μόλις πληροφορήθηκε αυτά ο Επίσκοπος, την κοινώνησε τον άγιο Άρτο και ευθύς εξαφανίστηκε η πείνα και κάθε ανάγκη του σώματος. Έτσι έγινε φανερό ότι με την χάριν της φυλάγονταν όλη την εβδομάδα χωρίς να φάει τίποτε, και πλέον δεν την εμπόδισε ο Αρχιερέας από την Θεία Μετάληψη.  ΑΓΑΠΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΕΝ ΒΕΝΕΤΙΑ 1851, σ.198
~**  Άνω – κάτω η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Ενόψει ιστορικής αντίδρασης από Μόσχα για ουκρανικό – Στο Αγιον Ορος ο Βαρθολομαίος
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί η τις κινήσεις που γίνονται με φόντο το ουκρανικό και την αναγνώριση της ουκρανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας από την .
~  Αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας και αναμένεται να συζητήσει την απόφαση που έλαβε το Σάββατο η Αθήνα. Θα πράξει αναλόγως όπως με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιλέγοντας να διακόψει την κοινωνία ή θα κινηθεί διαφορετικά; Αυτό είναι το ερώτημα που όλοι αναμένουν με αγωνία.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων τόνισε μεταξύ άλλων πως η κατάσταση θα συζητηθεί λεπτομερώς. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι η διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αποφάσισε το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν είχε καμία αρνητική επίδραση στην εσωτερική ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.   Την Παρασκευή φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που μεταξύ άλλων θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Αχειροποίητο και πληροφορίες αναφέρουν πως το παρών θα δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Εκεί για πρώτη φορά να μνημονευτεί ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος. Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Αγιο Ορος.
~**  Ο Όσιος Ιωάννης ο Σιναϊτης για την πολυλογία
~  Όσιος Ιωάννης ο Σιναΐτης: Οι ρίζες, τα αίτια και οι επιπτώσεις από την πολυλογία στον άνθρωπο, όπως τα βλέπει ο Όσιος Ιωάννης ο Σιναΐτης.
~   «Πρέπει να δούμε την αιτία απ’ όπου μπαίνει και βγαίνει το αμάρτημα της πολυλογίας.

Η πολυλογία είναι θρόνος της ματαιοδοξίας, καθισμένη πάνω της η κενοδοξία προβάλλει και διαφημίζει τον εαυτό της.  Η πολυλογία είναι σημάδι αγνωσίας, είσοδος στην κατάκριση, οδηγός στην ανοησία, πρόξενος του ψεύδους, διάλυση της πνευματικής ευφορίας της προσευχής. Είναι αυτή που προκαλεί και δημιουργεί την αδιαφορία για τις αμαρτίες, που εξαφανίζει την προφύλαξη του νού κατά των παθών, που ψυχραίνει την πνευματική θερμότητα και σκοτίζει την προσευχή.»
***   ΧΑΜΟΣ με τον Κ. Βελόπουλο στην ΕΡΤ: «Έχουμε ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ – Αλλοιώνεται η εθνολογική σύσταση της Ελλάδος»… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΑΜΟΣ με τον Κ. Βελόπουλο στην ΕΡΤ: «Έχουμε ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ – Αλλοιώνεται η εθνολογική σύσταση της Ελλάδος»… (ΒΙΝΤΕΟ)





Λάβρος ήταν σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, στην ΕΡΤ και μίλησε έξω από τα δόντια για όλα τα θέματα. Μεταξύ άλλων ο Κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στον αντικαπνιστικό νόμο και τους λόγους που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τάσσεται κατά της νέας ρύθμισης.  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τόνισε ότι ο Ερντογάν έχει υψηλή στρατηγική και προειδοποίησε ότι όσο η Ελλάδα επικαλείται το διεθνές δίκαιο θα κινδυνεύει.  Τέλος, στο θέμα του λαθρομεταναστευτικού ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ υποστήριξε ότι η Ελλάδα εποικίζεται και ότι χρειάζεται σκληρή πολιτική ώστε η Ελλάδα να μην αφελληνιστεί.  Δείτε παρακάτω τα όσα είπε σήμερα ο κ. Βελόπουλος:





Αναλυτικότερα, δείτε τί είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος για… τον Ντόναλντ Τραμπ:




την Τουρκία και το Συριακό:



τους λααθρομετανάστες και τον εποικισμό:




τη Νέα Δημοκρατία: 
***  ΕΛΑΣ και ΕΥΠ σε άσκηση ετοιμότητας «για ριζοσπαστικοποίηση τζιχαντιστών» στα νησιά του Αιγαίου κατόπιν εξεγέρσεως….~  Οι ελληνικές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες εξεγέρσεις και πυρκαγιές στα hot spot των αλλοδαπών και ιδιαίτερα από τα απειλητικά μηνύματα τα οποία αναρτώνται στο διαδίκτυο με προτροπές «να καεί η Ελλάδα» από τους αλλοδαπούς. «Παρείσφρηση επιστρεφόντων αλλοδαπών τρομοκρατών μαχητών σε μεικτές μεταναστευτικές ροές σε ελληνικό νησί» και «Ριζοσπαστικοποίηση προσφύγων σε hotspot σε ελληνικό νησί».  Αυτά είναι τα δύο βασικά σενάρια ειδικής άσκησης ετοιμότητας, που προετοιμάζει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) σε μία χρονική στιγμή διάχυτης ανησυχίας για το ενδεχόμενο να περάσουν τζιχαντιστές στην χώρα μας μετά την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και την ώρα που η κατάσταση στα hotspot των νησιών του βόρειου Αιγαίου είναι εκρηκτική.  Στην άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και των Σωφρονιστικών Καταστημάτων με στόχο την αναγνώριση και τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης, που σχετίζονται με ριζοσπαστικοποιημένα άτομα και τρομοκράτες. Ζητούμενο της άσκησης είναι να δοκιμαστεί ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης όπως αυτή θα εξελίσσεται μέσα από ειδικά σενάρια, που θα έχουν οπτικοποιηθεί.  Το ΚΕ.ΜΕ.Α είναι επιστημονικός και συμβουλευτικός φορέας, που στελεχώνεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και ερευνητές με εξειδίκευση στη διαχείριση κρίσεων και εκτάκτων αναγκών και εποπτεύεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Η συγκεκριμένη διυπηρεσιακή άσκηση ετοιμότητας εντάσσεται στην υλοποίηση της δράσης, «Ενίσχυση των φορέων επιβολής του Νόμου για την αναγνώριση και την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού».  Η προετοιμασία της άσκησης ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 και περιλαμβάνει 4 φάσεις: α) Προετοιμασία της άσκησης, β) Δημιουργία οπτικοποιημένων σεναρίων κρίσης, γ) Δημιουργία Οδηγού άσκησης και δ) Διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας. «Ειδική άσκηση ετοιμότητας εκατό (100) συμμετεχόντων με σενάρια κλιμακούμενων περιστατικών για την αναγνώριση και τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης που σχετίζονται με ριζοσπαστικοποιημένα άτομα και τρομοκράτες. Σκοπός της άσκησης θα είναι να δοκιμαστεί η δυνατότητα ανταπόκρισης με έμφαση στη διυπηρεσιακή συνεργασία και κυρίως στο συντονισμό και στην ανταλλαγή πληροφοριών, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης».  Η κρίση που θα προκύπτει από τρομοκράτες ή ριζοσπαστικοποιημένα άτομα θα αποτυπωθεί σε ταινίες μικρού μήκους. «Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί επί χάρτου και θα αξιοποιηθεί ειδικό οπτικοακουστικό υλικό με σενάρια εξέλιξης. Τα οπτικοποιημένα σενάρια που θα αξιοποιηθούν, θα αφορούν: α) Τη παρείσφρηση επιστρεφόντων αλλοδαπών τρομοκρατών μαχητών σε μεικτές μεταναστευτικές ροές σε ελληνικό νησί. β) Ριζοσπαστικοποίηση προσφύγων σε hotspot σε ελληνικό νησί. γ) Ριζοσπαστικοποίηση και στρατολόγηση σε κεντρικό σωφρονιστικό κατάστημα στην Αττική. δ) Όσμωση ποινικών κρατουμένων και τρομοκρατών».  Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται η δημιουργία και συγγραφή «οδηγού άσκησης παρουσιάζοντας με συνεκτικό τρόπο τη φιλοσοφία, τη μεθοδολογία εξέλιξης των σεναρίων, τα στοιχεία πλοκής και τα βασικά σημεία των σεναρίων. Ο οδηγός άσκησης θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τα οπτικοποιημένα σενάρια προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο μαθησιακό πλαίσιο». Για το σκοπό αυτό «θα πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των φορέων επιβολής του νόμου (Ελληνική Αστυνομία, Σωφρονιστικά Καταστήματα, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, Ε.Υ.Π., Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) εκπρόσωποι/στελέχη των οποίων θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά στη διεξαγωγή της Άσκησης καθώς επίσης χαρτογράφηση των εκπαιδευτικών και υπηρεσιακών αναγκών των στελεχών».  Συντονιστής της άσκησης ετοιμότητας είναι ο καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Καραμπελιάς. Μεταξύ των καθηκόντων του, είναι και ο συντονισμός της οπτικοποίησης των κειμένων των σεναρίων. Η διάρκεια των ταινιών, στις οποίες θα αναπαριστάται η παρουσία τζιχαντιστών στα ελληνικά νησιά ή προπαρασκευή τρομοκρατικών ενεργειών εντός των φυλακών, θα είναι 15 λεπτά. Για την παραγωγή τους προβλέπεται σκηνοθεσία, αφήγηση σεναρίου, συμμετοχή κομπάρσων, εξωτερικά γυρίσματα και ειδικά εφέ όπου απαιτείται.  Τη θέση του ειδικού προετοιμασίας και υποστήριξης ασκήσεων έχει αναλάβει ο αστυνομικός υποδιευθυντής Βασίλειος Μπερτάνος, πρώην προϊστάμενος στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο κ. Μπερτάνος έχει την ευθύνη της προετοιμασίας του ολοκληρωμένου πλαισίου ενεργειών σχεδιασμού, υποστήριξης και υλοποίησης της άσκησης αναφορικά με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, στελέχη των οποίων θα συμμετάσχουν ενεργά κατά τη διεξαγωγή της. Την ειδική ομάδα άσκησης συμπληρώνει ο εντεταλμένος λέκτορας Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Ιωάννης Ραγιές, ο οποίος ως ειδικός μεθοδολογίας θα συντάξει τον οδηγό της άσκησης.
***  Eυτυχώς που επιβάλλουν… κυρώσεις: Ρεκόρ στην πώληση στρατιωτικού υλικού από την Γερμανία στην Τουρκία…
Ο ρόλος της Γερμανίας σε ότι αφορά την ενίσχυση της Τουρκίας αλλά και την υποστήριξή της ακόμα και ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα είναι διαχρονικά γνωστός και οι εξαγωγές στρατιωτικού υλικού προς την Άγκυρα  πάντα υψηλές    
Στρατιωτικό υλικό που φυσικά η Άγκυρα το χρησιμοποιεί εναντίον των Κούρδων για τους οποίους υποτίθεται πως ανησυχεί το Βερολίνο.
Κι όλα αυτά ενώ υποτίθεται ότι απεχθάνονται στην Γερμανία (όπως και στις ΗΠΑ και στην Γαλλία) τον Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά… business  is business, nothing personal.  Οι εξαγωγές όπλων και άλλου στρατιωτικού υλικού της Γερμανίας στην Τουρκία τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 είχαν αξία 250 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δεδομένα τα οποία περιήλθαν σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η εισβολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία έχουν θέσει εκ νέου τις πωλήσεις αυτής της φύσης στο μικροσκόπιο.  Το ποσό (250,4 εκατ. ευρώ) είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί σε ετήσια βάση από 2005 παρότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα δεδομένα αυτά τέσσερις μήνες της χρονιάς. Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών κατόπιν ερωτήματος του κόμματος Η Αριστερά.  Το 2018, οι εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, σύμμαχο της Γερμανίας στο NATO, είχαν συνολικά αξία 242,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή αντιπροσώπευαν σχεδόν το ένα τρίτο του τζίρου της γερμανικής βιομηχανίας. Η Τουρκία κατατάσσεται μακράν πρώτη ως προς τις εισαγωγές γερμανικών όπλων.  
Παρότι αποφασίστηκε σε επίπεδο ΕΕ να παγώσουν οι πωλήσεις όπλων, πυρομαχικών και άλλου στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία, μετά την έναρξη της ευρείας κλίμακας επιχείρησης του τουρκικού στρατού εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία που έχει ήδη εκτοπίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, η Άγκυρα αναμένεται να παραμείνει στην πρώτη θέση της κατάταξης των κρατών που αγοράζουν γερμανικό στρατιωτικό υλικό.  Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως οι εξαγωγές αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους το ναυτικό: πρόκειται για υλικό προοριζόμενο για τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων τύπου 214 στην Τουρκία με τη συμμετοχή της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS). Η πώληση είχε εγκριθεί το 2009. Το ζήτημα που προκύπτει είναι το εξής: Όταν το Βερολίνο κερδίζει από την «συνεργασία» του με την Άγκυρα τόσα χρήματα πως δεν θα την υποστηρίξει σε κάθε γεωπολιτική της επιδίωξη όσο παράλογη κι αν είναι αυτή;  Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας τόνισε το Σαββατοκύριακο ότι η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ δεν σκοπεύει να εγκρίνει νέες αιτήσεις για την εξαγωγή στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία όσο συνεχίζεται η τουρκική εισβολή, αλλά ας μην γελιόμαστε στην Ελλάδα, αυτά είναι μικροκαβγαδάκια.  Σύντομα Τουρκία και Γερμανία θα είναι πάλι αγαπημένες όπως και το ίδιο πιθανό να γίνει αυτό και με τις ΗΠΑ. Μην τρέφει αυταπάτες το εγχώριο πολιτικό σύστημα.  Οι «έξω» σέβονται μόνο τα συμφέροντα και αυτή την στιγμή οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν καταφέρει να δείξουν σε όλους πως δεν έχουν κάτι να προσφέρουν και να ζητήσουν αντάλλαγμα για αυτό.  Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  ΠΗΓΗ
***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ «ΣΕΙΣΜΟΣ»: Φωτογραφική ρύθμιση για τα ΧΡΕΗ γνωστού εκδότη…
Έντονες φήμες θέλουν την κυβέρνηση με φωτογραφική διάταξη να “καθαρίζει” τα χρέη εκδότη με τεράστια ανοίγματα!  
Συγκεκριμένα ακούγεται ότι η ρύθμιση που τακτοποιεί τα χρέη του γνωστού εκδότη πέρασε σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή.  
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η φωτογραφική ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών φθάνει τις έξι δεκαετίες!  enomerosi24.gr
***  Η ψήφος των αποδήμων φέρνει παράταση των εργασιών της Συνταγματικής Αναθεώρησης…


Την πρόθεσή της να κάνει αποδεκτές προτάσεις της αντιπολίτευσης για την ψήφο αποδήμων επιχειρεί να ενισχύσει η Νέα Δημοκρατία ζητώντας παράταση των εργασιών της Συνταγματικής Αναθεώρησης ώστε να ενσωματωθούν πιθανές τροποποιήσεις που αφορούν το επίμαχο ζήτημα.  
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με παρέμβαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εξήγησε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στο επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Τόνισε ότι η πλειοψηφία έδειξε εμπράκτως την διάθεση να ενσωματώσει προτάσεις της αντιπολίτευσης, ωστόσο εξήγησε ότι ορισμένες από τις προτάσεις ενδεχομένως να θέλουν να απαιτούν την αναθεώρηση του άρθρου 54 του Συντάγματος.
«Προϊόντος της διαβούλευσης που γίνεται θα ήταν κατά την γνώμη μου άτοπο ή υποκριτικό να βρεθούμε σε περιβάλλον κατά το οποίο οι θέσεις που θα παραχθούν να μην ενταχθούν στο διάλογο της αναθεώρησης. Οι σκέψεις που αναπτύσσονται έχουν προεκτάσεις στην αναθεώρηση. Η πλειοψηφία της ΝΔ δια του πρωθυπουργού διατύπωσε τις θέσεις για την ψήφο των απόδημων. Μετά τις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής των πολιτικών αρχηγών που είχαν και συνταγματική ουσία, από αυτές τις συζητήσεις προέκυψε ότι υπάρχει διάθεση και εκ μέρους της πλειοψηφίας να επιτευχθεί ευρύτατη συναίνεση για ένα κορυφαίο ζήτημα, υπάρχει γνήσια διάθεση για αμοιβαίες συνθέσεις για να βρεθεί κοινός τόπος και το νομοσχέδιο που θα έρθει να απηχεί τις απόψεις όλων των πολιτικών δυνάμεων.  Στο πλαίσιο να έρθουμε σε κοινό τόπο ζητήσαμε μετάθεση του χρόνου συζήτησης, ώστε η πιθανή αναθεώρηση του άρθρου 54 που θα δώσει ερέθισμα στην όποια πρόταση συμφωνηθεί από τους αρχηγούς να διευκολύνει την διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Στον διάλογο προσερχόμαστε με πνεύμα συναίνεσης. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα αναγκαία η μετάθεση της συζήτησης του άρθρου 54 σε χρόνο που όλα τα κόμματα θα έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για την ψήφο των αποδήμων».  Να σημειωθεί ότι μετά και από πρόταση του προέδρου της επιτροπής για την Συνταγματική Αναθεώρηση Ευριπίδη Στυλιανίδη οι εργασίες της επιτροπής παρατείνονται εως 11 Νοεμβρίου – αντί 22 Οκτωβρίου – ενώ η επεξεργασία του άρθρου 54 μετατίθεται για τις τελευταίες συνεδριάσεις.  protothema.gr
***  24/10/19: Ο Κ. Βελόπουλος θα μιλήσει σε Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωστρατηγικών Μελετών στην Κόρινθο…
~  Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών, Γεωστρατηγικών και Γεωοικονομικών Μελετών «Η Λύση» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κορίνθου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.  
Η ημερίδα θα έχει θέμα: «Πρωτογενής τομέας – Παγκοσμιοποίηση και Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας» και θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 17:30 – 21:00.  Ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών, Γεωστρατηγικών και Γεωοικονομικών Μελετών «Η Λύση» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κορίνθου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019.  
Η ημερίδα θα έχει θέμα: «Πρωτογενής τομέας – Παγκοσμιοποίηση και Εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας» και θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 17:30 – 21:00.
Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Ευάγγελος Φανίδης, Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. 
Οι ομιλητές θα αναπτύξουν τα θέματά τους σε 15 λεπτά. Ο κατάλογος είναι ο εξής: -Γρηγόριος Κανλής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών : «Μικρό κόστος κτηνοτροφικής εγκατάστασης με μέγιστη οικονομική απόδοση»  -Βασίλειος Βιλιάρδος, βουλευτής Επικρατείας: «Το Γερμανικό πρόβλημα της Ελλάδος» -Ησαΐας Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφος-εκδότης: «Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος – Χάραξη κοινής ΑΟΖ και το παιχνίδι των υδρογονανθράκων»   -Πέτρος Χασάπης, Νομικός Σύμβουλος Ελληνικής Λύσης: «Παγκοσμιοποίηση και Εθνικό Κράτος»  -Χαιρετισμός του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Ευάγγελος Φανίδης, Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. 
***   Στημένα ρεπορτάζ με λεφτά του Ερντογάν! Έλληνες δημοσιογράφοι στα τουρκοσυριακά σύνορα με χρηματοδότη την τουρκική πρεσβεία; – Πέφτουμε από τα σύννεφα…
Τεράστιο θέμα με δημοσιογραφική αποστολή τριών μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ
Η βαρύτατη καταγγελία του έγκυρου Νίκου Μελέτη (της ΕΡΤ) για πληρωμένο ταξίδι προπαγάνδας και η κυνική επιβεβαίωση από την πρεσβεία της Τουρκίας  
Mείζον θέμα προκύπτει από τη δημοσίευση στημένων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ρεπορτάζ στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, την ώρα που ο τουρκικός στρατός εξολοθρεύει τους Κούρδους – θέμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ελληνική δημοσιογραφία, την Ελλάδα, αλλά και την κυβέρνηση. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες πως τα ρεπορτάζ αυτά όχι μόνο είναι στημένα, αλλά και «πληρωμένα» από την τουρκική προεδρία.
Η ΕΣΗΕΑ, το υπουργείο Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να παρέμβουν εδώ και τώρα, προκειμένου να σταματήσουν τον διασυρμό της χώρας από τα συγκεκριμένα τρία (τόσα φαίνονται προς το παρόν) μέσα ενημέρωσης, που έστειλαν απεσταλμένους στον τόπο του εγκλήματος, εκεί δηλαδή όπου ο Ταγίπ Ερντογάν βομβαρδίζει και σφάζει τους Κούρδους, μεταξύ των οποίων αμάχους και γυναικόπαιδα, αλλά και την ώρα που η Τουρκία κάνει εισβολή στην ΑΟΖ της Κύπρου και απειλεί στο Αιγαίο.  Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν καταγράφουν την εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία που συντελείται από τον τουρκικό στρατό, αλλά το πόσο… καλά είναι τα κέντρα φιλοξενίας που στήνει ο Ερντογάν για τους πρόσφυγες. Κέντρα φιλοξενίας πάνω στα πτώματα των Κούρδων και σε έδαφος της Συρίας που έχει καταπατήσει η Άγκυρα, παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου.  Με λίγα λόγια, τα συγκεκριμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ηθελημένα ή μη, παίζουν το παιχνίδι του Τ. Ερντογάν και ενισχύουν την προπαγάνδα του ότι «εισέβαλε στη Συρία για το καλό των προσφύγων». Δικαιολογούν και ξεπλένουν το αίμα από τα χέρια του με τη σφαγή που συντελείται σε βάρος ενός δοκιμαζόμενου λαού, του κουρδικού, τη στιγμή που όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί από τις θηριωδίες του Τούρκου προέδρου.  
Το θέμα ανέδειξε πρώτος, με καταγγελία «φωτιά», ο γνωστός, έμπειρος και έγκυρος διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης, γράφοντας στο twitter: «Μα είναι δυνατόν τις ημέρες αυτές να είναι ελληνική δημοσιογραφική αποστολή οργανωμένη και πληρωμένη από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία;» Κι όμως, όπως φαίνεται, είναι…
Δυστυχώς, αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα-αποκάλυψη του δημοσιογράφου. Και, για του λόγου το αληθές, υπάρχει και η ανάρτηση που έκανε η σύμβουλος Τύπου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα Duygu Leloglu.
Ανέβασε, συγκεκριμένα, φωτογραφία με δημοσιογράφο τού ενός από τα τρία ελληνικά ΜΜΕ που βρίσκονται στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας με δύο πρόσφυγες και έγραψε στη λεζάντα ότι «πρόκειται για ταξίδι που οργάνωσε η τουρκική προεδρία για ελληνικά media, με πρώτο σταθμό το κέντρο προσφύγων».  Ποιος πλήρωσε τα έξοδα αυτού του ταξιδιού; Για ποιον λόγο έγινε και ποιος είναι ο επόμενος σταθμός; Οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία» μιλούν για δύο μεγάλες -πανελλαδικής κυκλοφορίας- εφημερίδες και για έναν μεγάλο -εθνικής πάντα εμβέλειας- τηλεοπτικό σταθμό. Τα στοιχεία περί στημένων και κατά παραγγελία ρεπορτάζ είναι αδιάψευστα. Μιλούν, άλλωστε, τα πρωτοσέλιδα…  Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και της έθεσε το ερώτημα αν η αποστολή των Ελλήνων δημοσιογράφων είναι πληρωμένη, αν γνωρίζει κάτι σχετικά και τι εξυπηρετεί. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει και εμείς περιμένουμε…  Υπάρχει δε ακόμη ένα μεγάλο θέμα: Γιατί τα εν λόγω ΜΜΕ δεν ζήτησαν να πάνε να κάνουν ρεπορτάζ στα τουρκικά παράλια, εκεί όπου καθημερινά επιβιβάζονται από τους Τούρκους δουλεμπόρους μετανάστες και πρόσφυγες για να περάσουν παράνομα στα ελληνικά νησιά;  Μάλλον ένα τέτοιο ρεπορτάζ δεν τύγχανε της έγκρισης του Ταγίπ Ερντογάν… Αντ’ αυτού, μας παρουσίασαν μια ειδυλλιακή εικόνα από τα hot spots στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, εκεί όπου πήγαν δήθεν ως… πολεμικοί ανταποκριτές.  
Iletişim Başkanlığının düzenlediği Yunan basını için hazırlanan gezinin ikinci günü. Türkiye, Kilis'deki kampta 10 bin sığınmacıya kucak açıyor. Directorate of Communications organized a Press Trip for the Greek Media. Today we were at the Kilis Refugee Camp.



***  Στα «μαλακά» με τον καινούργιο νόμο Ρομά για κλοπές
Εκτός φυλακής θα βρεθούν σύντομα δύο Ρομά, οι οποίοι από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχαν καταδικασθεί σε πολυετείς καθείρξεις για διακεκριμένες κλοπές, αλλά σε δεύτερο βαθμό, λόγω της αλλαγής το καλοκαίρι του Ποινικού Κώδικα, οι κακουργηματικές κατηγορίες μετατράπηκαν σε πλημμέλημα και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση μηνών.
Πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί ο ένας σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπή σιδερένιων βιδών από σκαλωσιές και ο δεύτερος σε 7 χρόνια κάθειρξης για κλοπές σε δύο σούπερ μάρκετ, ενώ είχαν οδηγηθεί στη φυλακή.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τούς καταδίκασε για απλή κλοπή και επέβαλε φυλάκιση 18 μηνών στον καθένα.
 Στα σούπερ μάρκετ
Η πρώτη μάρτυρας κατέθεσε ότι το Σεπτέμβριο του 2012 είχαν σπάσει την τζαμαρία από το σούπερ μάρκετ που διατηρεί στο Ασπρόχωμα και είχαν πάρει την ταμειακή μηχανή, κάρτες και διάφορα είδη. Το ίδιο είχε γίνει και σε σούπερ μάρκετ στη Θουρία. Εκεί, όμως, υπήρχε κάμερα, αλλά η καταγραφή ήταν κακής ποιότητας και μόνο σωματότυπο δράστη μπορούσαν να δουν και όχι χαρακτηριστικά.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι από το περπάτημα αναγνώρισαν τον πρώτο κατηγορούμενο τσιγγάνο, τον οποίο προσήγαγαν.
Άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε δει κοντά στο σπίτι του το αυτοκίνητο του πρώτου κατηγορούμενου Ρομά με τρία άτομα και του ζήτησαν να τους σπρώξει για να πάρει μπροστά. Αυτός πήγε να πάρει τα παιδιά του, επέστρεψε στο σπίτι και κάποια στιγμή η γυναίκα του τού είπε ότι κάποιος παίρνει πράγματα από το οικόπεδό τους. Κοίταξε από το παράθυρο και τον είδε να παίρνει βίδες από σκαλωσιές. Προσπάθησε να τους κυνηγήσει, αλλά έφυγαν, ενώ σε μεταγενέστερη επίσκεψή τους στο χωριό τούς αναγνώρισε και συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.
 Απειλές
Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι λίγες ημέρες πριν από το πρώτο δικαστήριο ο τσιγγάνος που έκλεψε τις βίδες επισκέφθηκε το σπίτι του πατέρα του, ζητώντας του να ανακαλέσει την κατάθεσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι τα παιδιά του που είναι φυλακή μπορεί να στενοχωρηθούν, αλλά μπορεί και να τσαντιστούν»!
Κατά τις απολογίες τους ο πρώτος τσιγγάνος ισχυρίστηκε ότι τη νύχτα που έγιναν οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ τού είχε πάρει το αυτοκίνητο ο άλλος κατηγορούμενος, ενώ για τις βίδες από τις σκαλωσιές, είπε πως ήταν παλιοσίδερα. Δικαιολογήθηκε ότι ο γιος του είναι φυλακή, του έχει αφήσει να μεγαλώσει 5 παιδιά και έτσι έκλεψε τις βίδες, για να τις πουλήσει και να ψωνίσει. Τέλος, αρνήθηκε ότι απείλησε το μάρτυρα και υποστήριξε ότι πήγε στο σπίτι του πατέρα του για να πληρώσει τη ζημιά που είχε κάνει.
Ο δεύτερος παραδέχτηκε ότι αυτός έκανε τις κλοπές στα σούπερ μάρκετ, ενώ δικαιολογήθηκε αναφέροντας ότι ήθελε να πάρει φάρμακα για την κόρη του. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε προγραμματίσει τις κλοπές.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πολύτεκνος πλέον ο δήμαρχος Καλαμάτας  
«Έλαμπε» από χαρά χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μιας και η σύζυγός του Εύη Παπαγεωργίου έφερε στον κόσμο τα δίδυμά τους.
Όταν, δε, έγινε γνωστό ότι όλα πήγαν καλά, το τηλέφωνο του δημάρχου «πήρε» φωτιά από κόσμο που ήθελε να ευχηθεί, με εκείνον να τους ευχαριστεί για τις ευχές και να δηλώνει χαρούμενος πολύτεκνος, αφού είχε ήδη δύο παιδιά. Εμείς ευχόμαστε στο ζευγάρι να είναι τα παιδιά τους γερά και καλότυχα.  Π.Μπ. 

***  Σε εξέλιξη η τοποθέτηση λαμπτήρων LED στην Καλαμάτα  
Στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας, έπειτα από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, το μέλος και αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας ενημέρωσε για την πορεία του έργου αντικατάστασης των λαμπτήρων συμβατικής τεχνολογίας του δημοτικού φωτισμού με νέους τύπου LED.
Όπως σημείωσε, το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση 7.000 περίπου λαμπτήρων (50% της εργολαβίας), ενώ η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές της άνοιξης του 2020.
Η παρέμβαση θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, με προφανή περιβαλλοντικά οφέλη. Έχουν ήδη αντικατασταθεί λαμπτήρες στην περιοχή του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας στις παρυφές του Κάστρου, στις Εργατικές Κατοικίες Αγίας Τριάδος, σε δύο πλατείες στην Αγία Τριάδα, στο Δυτικό Κέντρο, στην περιοχή της Ράχης κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, στη Θουρία, στο Ανατολικό Κέντρο, στη Φραγκόλιμνα, στην Ανάληψη, στη Νέδοντος (πλησίον ΣΕΗΜ) και στη Νέα Είσοδο. Εκτός από λαμπτήρες, εγκαθίστανται φωτιστικά σώματα τύπου LED, που συνιστούν τεχνολογική πρωτοπορία.
Ανάδοχος εταιρεία κατόπιν διαγωνισμού είναι η «Πρωτεύς» ΑΤΕΕ, ενώ η σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Δήμο Καλαμάτας αντιστοιχεί σε 5.798.710 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για την πραγματοποίηση του έργου «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση κόστους λειτουργίας».
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εισάγει καθολικά την τεχνολογία των LED. Έτσι, σε λίγους μήνες όλα τα φωτιστικά σώματα του Δήμου, περί τα 15.000, θα έχουν αντικατασταθεί.
Σημειώνεται πως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ανέλαβε την ευθύνη πριν τρία περίπου χρόνια να οργανώσει, να διακηρύξει και να φέρει εις πέρας ένα διαγωνισμό πρωτόγνωρο, πρωτοπόρο και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Η διαδικασία ήταν περίπλοκη, αλλά με αίσιο τέλος, ενώ η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο χωρίς καμία παρατήρηση. Επισημαίνεται δε ότι υπήρξε συμμετοχή πολλών εταιρειών και ο διαγωνισμός τελεσφόρησε παρά τις πολλές ενστάσεις που είχαν κατατεθεί.
Ο Δήμος Καλαμάτας προσδοκά ότι, μετά την αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων σε όλη σχεδόν την περιφέρειά του, η εξοικονόμηση θα ανέλθει σε πάνω από 70% της καταναλισκόμενης σήμερα ηλεκτρικής ενέργειας. Η ανάδοχος εταιρεία θα έχει καθολικά την ευθύνη λειτουργίας και παρακολούθησης του όλου έργου επί δεκαετία και ο Δήμος θα γλιτώσει από τις δαπάνες για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού. Α.Π.

***  Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο στον Θανάση Τσαμούλη
Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στο ναό Αγίου Γεωργίου στην Αυλώνα Τριφυλίας, θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του εκδότη- δημοσιογράφου Θανάση Τσαμούλη. 

***   Στις φυλακές Κορυδαλλού η 68χρονη για το θάνατο του άντρα της  
Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη
Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες μετά την απολογία της η 68χρονη από το χωριό Σκάλα Οιχαλίας για το θάνατο του 73χρονου συζύγου της ύστερα από σοβαρά χτυπήματα που του κατέφερε κυρίως στο κεφάλι με έναν ξύλινο πλάστη και αφού του είχε ρίξει μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
Η δικηγόρος υπεράσπισής της, η οποία έχει διορισθεί αυτεπάγγελτα, Αγλαΐα Κουμάντου, σημείωσε μιλώντας στο «Θ» ότι ζητήθηκε και έγινε δεκτή η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την 68χρονη, ενώ εκτίμησε ότι η γυναίκα βιώνει μετατραυματικό σοκ.
 Συγκλονισμένο το χωριό
Οι κάτοικοι του χωριού Σκάλα εξακολουθούν να είναι συγκλονισμένοι από το φονικό και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτό έγινε από το χέρι της γυναίκας του. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με όσα έχει περιγράψει στην ομολογία της η 68χρονη, μην αντέχοντας τη χρόνια κακοποίηση από το σύζυγό της, αρχικά του έριξε βραστό νερό, ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι τους, και στη συνέχεια τον χτύπησε πολλές φορές με τον ξύλινο πλάστη. Αμέσως μετά έφυγε από το σπίτι, ζήτησε από συγχωριανό της να την πάει στο Μελιγαλά και εκεί παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, ομολογώντας την πράξη της.
Ο 73χρονος βαριά τραυματισμένος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.
 Μετατραυματικό σοκ
Χθες, κατά την απολογία της στην ανακρίτρια, η 68χρονη είπε πως από τότε που παντρεύτηκαν δεχόταν συνεχώς λεκτική και σωματική βία από το σύζυγό της. Μάλιστα, η δικηγόρος της κα Κουμάντου ζήτησε να γίνει ψυχιατρική εξέταση, ενώ μετά την απολογία σημείωσε σε δηλώσεις της ότι η κακοποίησή της 68χρονης ήταν παρατεταμένη όλα αυτά τα χρόνια.
Μάλιστα, η ίδια η γυναίκα περιέγραψε ότι υπήρξε ένα επεισόδιο εκείνη την ημέρα, το οποίο «ξεχείλισε το ποτήρι» και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «τρελάθηκε» και δεν κατάλαβε τι έκανε.
Ακόμα δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει γίνει και όπως είπε η δικηγόρος της, φαίνεται να βιώνει μετατραυματικό σοκ, έχει δηλώσει μετανιωμένη, ενώ δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα.
Μετά την απόφαση προφυλάκισής της η 68χρονη θα οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   Κουμπαράδες αγάπης για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ από το Δήμο Τριφυλίας  
«Ελάτε, να αποδείξουμε και στην πράξη, πως Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ το καλύτερο ΦΑΡΜΑΚΟ»
«Ο Δήμος Τριφυλίας αγκαλιάΖΕΙ και στηρίΖΕΙ το μικρό μας "ήρωα" Παναγιώτη-Ραφαήλ» με κουμπαράδες αγάπης στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κυπαρισσίας και στα σχολεία και με ενημερωτική εκστρατεία για τους πολίτες ώστε όλοι να συνδράμουν στον αγώνας δρόμου και προσφοράς, έτσι ώστε το μικρό αυτό αγγελούδι, να μεταβεί έγκαιρα στη Βοστώνη των Η.Π.Α., για να λάβει την εγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία, που του υπόσχεται το δικαίωμα στη ζωή!
Σε σχετική ενημερωτική επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη σελίδα του συνδυασμού του «Άνοδος Τριφυλίας» στο facebook, αναφέρεται: «Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, του Δήμου Τριφυλίας.
Πριν από λίγες ημέρες, σε σχετική ανάρτησή μας εδώ, αναφερθήκαμε στην ιστορία ζωής του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ. Του μικρού αυτού “ήρωα”, που παλεύει καθημερινά για το αυτονόητο. Να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Ο Παναγιώτης - Ραφαήλ Γλωσσιώτης, είναι το μωρό του Γιώργου και της Ρίας, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το δικό μας παιδί.
Η ιστορία του έχει συγκινήσει το Πανελλήνιο και έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου και προσφοράς, έτσι ώστε το μικρό αυτό αγγελούδι, να μεταβεί έγκαιρα στη Βοστώνη των Η.Π.Α., για να λάβει την εγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία, που του υπόσχεται το δικαίωμα στη ζωή.
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ και εγώ προσωπικά, δε θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες από αυτόν τον αγώνα.
Γι’ αυτό το λόγο ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ν’ ανοίξουμε και τη δική μας μεγάλη αγκαλιά στο μικρούλη Παναγιώτη - Ραφαήλ και να του δείξουμε την αγάπη και τη στήριξή μας.
Να του αποδείξουμε και έμπρακτα, πως Η ΖΩΗ του ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, αλλά πως η ζωή του είναι πολύτιμη και ΑΞΙΖΕΙ πολύ παραπάνω από τα 3.000.000 €, που απαιτούνται για τη θεραπεία του.
Έτσι λοιπόν, απευθυνθήκαμε στο Σύλλογο “Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη - Ραφαήλ” και από τη Δευτέρα 21-10-2019 έως και τη Δευτέρα 28-10-2019, ένας μεγάλος κουμπαράς του συλλόγου θα βρίσκεται στην έδρα του Δήμου μας και στο Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας, προκειμένου όσοι από εσάς το επιθυμούν, να βοηθήσετε σ’ αυτή την προσπάθεια.
Επίσης, σε συνεννόηση που είχαμε με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας (όλων των βαθμίδων), αποφασίστηκε να τοποθετηθούν αντίστοιχοι κουμπαράδες και στα σχολεία, όπου μετά από ενημέρωσή τους, θα μπορούν και οι μαθητές να βοηθήσουν το μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ.
Ακόμα, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Βλάχος, κ. Δημήτρης Στριμπάκος, κ. Αλέκος Κουτρουμπής και κ. Νίκος Φρούσος, θα βοηθήσουν, εθελοντικά, αυτή την προσπάθεια και θα βρίσκονται τα Σάββατα (19-10-19 και 26-10-19) και τις Κυριακές (20-10-19 και 27-10-19) στις Λαϊκές Αγορές Κυπαρισσίας και Κοπανακίου αντίστοιχα, προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον καλέσουν να βοηθήσει το μικρό αυτό πλάσμα, που μας χρειάζεται.
Τέλος, ο δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας κ. Νίκος Αγγελόπουλος θα στηρίξει και αυτός, εθελοντικά, την όλη προσπάθεια, έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για το κλείσιμο – άνοιγμα των κουμπαράδων, καθώς και για την καταμέτρηση του χρηματικού ποσού που θα συγκεντρωθεί.
Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στην πρεσβυτέρα κυρία Δήμητρα Αρβανίτη - Νικολακοπούλου, η οποία έχει ευαισθητοποιηθεί και σε συνάντηση που είχε μαζί μου, εξέφρασε την επιθυμία της να στηρίξει, έμπρακτα, την όλη προσπάθεια.
Ελάτε λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να γίνουμε ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα ζωής για τον Παναγιώτη - Ραφαήλ και να τον “φυλακίσουμε” στη σκέψη, στην καρδιά και στην προσευχή μας.
Ελάτε να σταθούμε δίπλα στους γονείς του, που αγωνιούν αλλά δε χάνουν την ελπίδα και την πίστη τους.
Ελάτε, να αποδείξουμε και στην πράξη, πως Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ το καλύτερο ΦΑΡΜΑΚΟ.
Ελάτε να δώσουμε στο “δικό μας” Παναγιώτη - Ραφαήλ από ένα μεγάλο φιλί. ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...
Κυπαρισσία 16-10-2019 Ο Δήμαρχος Τριφυλίας ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ». Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Φυλάκιση 12 μηνών γιατί έκλεβε παγκάρια εκκλησιών  
Σημαντικά μείωσε την ποινή του ένας άντρας, ο οποίος πρωτόδικα για κλοπές σε εκκλησίες είχε δικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 5 ετών. Συνολικά καταδικάστηκε για έξι περιπτώσεις, τέσσερις απόπειρες και δύο κλοπές. Σε δεύτερο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή.
 Κατάθεση ιερέων
Σύμφωνα με ιερείς και επιτρόπους που κατέθεσαν ως μάρτυρες, το Μάρτιο του 2016 είχαν σημειωθεί κλοπές σε Ιερούς Ναούς στον Αετό Τριφυλίας, στο Κρυονέρι, στην Τριπύλα και αλλού. Οι ίδιοι δε γνώριζαν το δράστη, όμως ειδοποιήθηκαν από την Αστυνομία ότι εξιχνιάσθηκαν οι κλοπές.
Συνήθως έβρισκαν σπασμένο κάποιο παράθυρο ή την πόρτα και ακολούθως σπασμένο και το παγκάρι, απ’ όπου έλειπαν τα χρήματα.
Μάρτυρες είχαν δει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο δράστης και το δήλωσαν στην Αστυνομία. Όταν αστυνομικοί τον προσήγαγαν στην υπηρεσία, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο, ομολόγησε τις πράξεις του.
Μία εκκλησία στο Δώριο μόνο τη γλίτωσε, καθώς χτύπησε ο συναγερμός, ο δράστης φοβήθηκε και έφυγε χωρίς να επιχειρήσει να τη διαρρήξει.
 Απολογία
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι χρόνιος χρήστης σκληρών ναρκωτικών. Επίσης, ότι δε θυμάται τίποτα από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ή τις εκκλησίες, σημειώνοντας ότι μάλλον έχει κάνει όσα τον κατηγορούν. Παράλληλα, ανέφερε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών και πως από τη χρόνια χρήση ναρκωτικών το μυαλό του δε λειτουργεί.
Ζήτησε, τέλος, συγγνώμη και από τα δικαστήριο και από τους ιερείς.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***    “Democracy & Spirituality Weekend” στην Costa Navarino
-Οι Brunello Cucinelli, Angie Hobbs, Rana Mitter και Khalil Osiris μίλησαν για τη σχέση πνευματικότητας και δημοκρατίας
«Οι σπουδαίοι φιλόσοφοι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πριν από 2.500 χρόνια διαφώτισαν το δυτικό αλλά και τον ανατολικό πολιτισμό και σκέφτονταν πάντα την αιωνιότητα, όχι το παρόν. Σήμερα έχουμε χάσει την έννοια πώς ό,τι κάνουμε αφορά στην αιωνιότητα. Πρέπει να σκεφτόμαστε όχι για τα επόμενα 3 χρόνια, αλλά για τα επόμενα 1.000».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η ομιλία του Brunello Cucinelli, επιχειρηματία και ανθρωπιστή, στο πλαίσιο του “Democracy & Spirituality Weekend” στην Costa Navarino. Σε ένα καταπράσινο σκηνικό με φόντο τα αιωνόβια ελαιόδεντρα, συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του κόσμου άκουγαν με προσοχή τον Cucinelli να αναπτύσσει με πάθος και με σοφία τις ιδέες του για τον ανθρωπιστικό καπιταλισμό, αλλά και τους υπόλοιπους ομιλητές να εμβαθύνουν στη σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα.
Στο “Democracy & Spirituality Weekend”, το οποίο διοργανώθηκε για 5η χρονιά στις 11-13 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με το “Athens Democracy Forum”, παρευρέθηκαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, o πρόεδρος των New York Times International Stephen Dunbar-Johnson, σύνεδροι του φόρουμ της Αθήνας, αλλά και πλήθος κόσμου που θέλησε να λάβει μέρος σε μια πολύ επίκαιρη συζήτηση για τη δημοκρατία.
Ο Brunello Cucinell, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Brunello Cucinelli S.p.A, μίλησε επίσης για το πώς τον ενέπνευσαν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι φιλόσοφοι για τη στάση ζωής που επέλεξε: «Το πρώτο ερέθισμα που μου έδωσαν είναι η ιδέα ότι είμαστε οι προσωρινοί θεσμοφύλακες της ανθρωπότητας. Αν σκεφτόμαστε ως κηδεμόνες και όχι ως ιδιοκτήτες, θα λειτουργούμε πολύ διαφορετικά στη ζωή μας».
«H δημοκρατία θέτει το ερώτημα: σε τι είδους κοινωνία θέλουμε να ζούμε; Η πνευματικότητα διερωτάται: τι είδους άνθρωπος επιλέγω να είμαι; H σχέση μεταξύ δημοκρατίας και πνευματικότητας έγκειται στην παραδοχή ότι κάθε είδους δύναμη ξεκινά από το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας», τόνισε ο Khalil Osiris, CEO της Reflecting Freedom και μέλος Δ.Σ. στο House of Mandela Family Foundation.
Στο «Διάλογο Σωκράτη-Κομφούκιου», η Angie Hobbs, καθηγήτρια Δημόσιας Κατανόησης Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, και ο Rana Mitter, καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικής της Σύγχρονης Κίνας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετέφεραν μια φανταστική αλληλεπίδραση των δύο σπουδαίων φιλοσόφων, από τον 5ο αιώνα π.Χ., στο παρόν, με επίκεντρο τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες του ανατολικού και δυτικού τρόπου σκέψης.
Την κεντρική συζήτηση συντόνισαν στελέχη των New York Times: η Katrin Bennhold, διευθύντρια του Γραφείου Βερολίνου και ο Serge Schmemann, μέλος του Editorial Board των New York Times και διευθυντής Προγράμματος του Athens Democracy Forum.
O Αχιλλέας Τσάλτας, πρόεδρος του Athens Democracy Forum, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες σημειώνοντας: «Η εκπαίδευση και η δικαιοσύνη αποτελούν τα θεμέλια της δημοκρατίας, αλλά υπάρχει κι ένας τρίτος πυλώνας, η αμοιβαιότητα, που συνδέεται με την έννοια της πνευματικότητας. Είναι απαραίτητο να συνδέουμε την πνευματικότητα με τα ιδανικά και τις βασικές αξίες της δημοκρατίας, αυτό είναι που τόνισαν και οι ομιλητές μας: την ιδέα του ανθρωπιστικού καπιταλισμού, τις προσωπικές μας ιστορίες και το πώς η ευγένεια του πνεύματος τροφοδοτεί τη δημοκρατία, αλλά και τις γέφυρες που χρειαζόμαστε για να ενώσουμε τον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία, μεταξύ Δύσης και Ανατολής».
Την κεντρική συζήτηση του “Democracy & Spirituality Weekend” πλαισίωσαν παράλληλες δράσεις: ο Brunello Cucinelli διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του «Το όραμα του Solomeo» και μίλησε με το κοινό για την προσωπική του φιλοσοφία, τον «ανθρωπιστικό καπιταλισμό». Αποσπάσματα από το βιβλίο της «H Δημοκρατία του Πλάτωνα: A Ladybird Expert Book» διάβασε και η καθηγήτρια Angie Hobbs, συζητώντας με το κοινό για το αιώνιο δίλημμα της δικαιοσύνης στη δημοκρατία.
Οι συμμετέχοντες του τριημέρου έλαβαν, επίσης, μέρος στις πολιτιστικές και μεσσηνιακές εμπειρίες που προσφέρει η Costa Navarino, όπως τους Φιλοσοφικούς Περιπάτους με θέμα την πνευματικότητα, τις ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και τη γευσιγνωσία ελαιολάδου, ανακαλύπτοντας τη διατροφική παράδοση της Μεσσηνίας.

***   Στην Αθήνα οι Ηλείοι διαμαρτύρονται αύριο για το Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία – Τσακώνα  
Διαμαρτυρία για τη μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού (Πάτρα - Πύργος - Ολυμπία – Τσακώνα) οργανώνουν αύριο Τετάρτη το απόγευμα στο Σύνταγμα οι Ηλείοι, οι Ζακύνθιοι και οι Κεφαλλήνιοι της Αθήνας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά από παρόμοιες ενέργειες και δράσεις λείπει η φωνή των Μεσσηνίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε δράσεις, συσκέψεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στο συγκεκριμένο οδικό έργο να μη συμμετέχει η περιοχή μας.
 Συγκέντρωση
Η Επιτροπή Αγώνα των Ηλείων για το δρόμο «Πάτρα – Πύργο – Ολυμπία – Τσακώνα», με σύνθημα «ΟΧΙ άλλα θύματα, ΟΧΙ άλλους θανάτους, ΟΧΙ άλλα τροχαία ατυχήματα στο δρόμο καρμανιόλα, την Ολυμπία Οδό», καλεί τα σωματεία και τους συλλόγους των Ηλείων, καθώς και όλους τους Ηλείους, τους Ζακύνθιους και τους Κεφαλλήνιους που διαμένουν στην Αθήνα, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος αύριο το απόγευμα στις 5.00, στο σιντριβάνι, στην έξοδο του Μετρό!
Τη διαμαρτυρία διοργανώνουν οι Σύλλογοι Γουμεριωτών Ηλείας «Η Αγία Παρασκευή», η Ένωση Κουμανιωτών Ηλείας και ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργιων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, «η συγκέντρωση είναι διαμαρτυρία για την κοροϊδία διαχρονικά σε βάρος όλων των Ηλείων από την κυβέρνηση από τα κόμματα εξουσίας, για το νέο Εθνικό Δρόμο Πάτρα - Πύργου - Τσακώνα (Ολύμπια οδός) που συνεχώς δημοπρατείται χρόνια τώρα και ποτέ δεν ξεκινάει!».
 Διαμαρτυρία
Και το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία συνεχίζει: «Επιτέλους, σεβασμό στους 300.000 Ηλείους και στους πάνω από 100.000 Ηλείους της Αθήνας. Έχουν αφήσει χωρίς έργα υποδομής την Ολυμπιακή γη (χωρίς δρόμους, αεροδρόμιο, χωρίς σιδηροδρομικό δίκτυο, 6 κρατικές ιαματικές πηγές αναξιοποίητες, ούτε μία μαρίνα, δεκάδες μνημεία χωρίς δρόμο πρόσβασης, 120 χιλιόμετρα παραλίες αναξιοποίητες κ.λπ.), με συνέπεια ο νομός να είναι τελευταίος σε ανάπτυξη!
Η ΔΟΕ μας έκλεψε τη Γιορτή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Δε γίνεται στο Ιερό της Ολυμπίας, στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως επιβάλλεται, αλλά γίνεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.
Η γη με το ισχυρότερο όνομα στον κόσμο, το “Ιερό της Ολυμπίας”, με δρόμους καρμανιόλες, με καθημερινά θανατηφόρα ατυχήματα!
ΟΧΙ άλλα εκατοντάδες θανατηφόρα ατυχήματα, ΟΧΙ άλλους χιλιάδες τραυματισμούς κάθε χρόνο στο δρόμο Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα! Ας κάνουμε ένα μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα. Ας κάνουμε κάτι εμείς οι πάνω από 100.000 εκτός Ηλείας, Ηλείοι».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους καλούν όσους γνωρίζουν ονόματα θυμάτων στο δρόμο Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα να τους τα στείλουν για να τα διαβάσουν στη συγκέντρωση.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη  
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη.
Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998. Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό «Γυναίκα» σε θέματα μόδας, ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.
Τα ρούχα της έχουν χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία που διατηρούν ταυτόχρονα ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

***

~**  ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :


Έτσι «σφυροκόπησε» και λύγισε τη Βοσνία η Εθνική μας! (video)    
~**  https://youtu.be/m7MwThO_SHI  .-   
Ελλάδα (Γιον Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (83΄Φετφατζίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος (60΄Μασούρας), Παυλίδης (71΄Κουλούρης).                     Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπιτσάκσιτς, Κρβζιτς, Κολάσινατς, Πιάνιτς, Χόντζιτς (71΄Μπάγιτς), Τσίμιροτ (46΄Γιάγιαλο), Γκόγιακ, Κοβάσεβιτς, Χαΐροβιτς, Σάριτς (63΄Ντούλιεβιτς).

*** Σήμερα  Πέμπτη 17/10/2019   Europeleague  στο Ευρωμπάσκετ  :
* ΤΣΣΚΑ -  ΚΙΜΚΙ   99-86  , (54-44).-^
Τα  δεκάλεπτα : 29-20 , 25-24 ,  22-16 , 23-26 .- ^
* ΚΑΟΥΝΟ ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΡΕΑΛ Μαδρίτης   86-73  , (38-34) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 18-15 , 20-19 , 19-26 , 29-13 .- ^
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  87-80 , ( 40-36 ) .-^
Τα  δεκάλεπτα 22-22, 17-14 ,  24-22, 24-22.- ^ 
* ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ κ.α 67-67, (39-30 ).-^ Παρ. : 84-69 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-13 , 15-17 ,  16-17  , 12-20  Ο.Π : 17-2 .- ^  
* ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου -  ΛΥΟΝ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 104-63  , (57- 35 ) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 30-13 , 27-22  , 26-16 , 21-12 .- ^
* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  -ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ  78-79  , (38-38 ) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-24 , 18-14, 19-23 , 21-18  .- ^

  ~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2019  : 
 ~1 .-  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ  !  Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας  .- Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara.blogspot.com/2019/08/blog-post_31.html  .- 
2.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Μεσσηνίας 
Δευτέρα  02 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :                                                 https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/09/02-2019.html   .-
3.- Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  .- 
Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post.html  .-
4.-  Site:   Κ.  Βελόπουλου http://velopoulos.gr/  .- 
 31.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/09/blog-post_24.html  .-32.- Η  Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών  Ν. Μεσσηνίας .- Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/09/blog-post_26.html  
33.- Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/09/blog-post_27.html  .-
 34  - Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post_28.html .-
35.-  .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά  Μεσσηνίας Καλαμάτας  Κυριακή  29 Σεπτεμβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης    :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/09/29-2019.html .-  
36  .-Η  Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών  Καλαμάτας  .- Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/09/blog-post_30.html   .- 

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019 
1,.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαµάτας .- Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ~ ΚΑΛΟ με Ευλογία Κυρίου μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ   για όλους μας !   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
2.-   Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας . Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
3..- H  Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Πέμπτη  03 Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/h.html  .- 
4. -Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή  04 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html   .-
5.-Η  Εφημερίδα μας Τα  Νέα  των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html     .-
6.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
7.-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας   .-  Δευτέρα 07 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .-
8.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
9.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-  Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2019/10/blog-post.html .- 
10.- .- Η Εφημερίδα  μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .-  Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/10/blog-post.html  .- 
11.-.- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .- Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/10/blog-post_11.html  
12.-Η Εφημερίδα μας  Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας  .-Σάββατο  12 Οκτωβρίου  2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/10/blog-post_12.html  .- 
13.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Ν. Μεσσηνίας .- Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html    .-
14.-Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Καλαμάτας Μεσσηνίας  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/10/14-2019.html    .-
15.- .-  Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα των Αρφαρών  Καλαμάτας Μεσσηνίας  .- Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2019  Στό  αγιάζι  της  ενημέρωσης  : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/10/blog-post_15.html   .-
16 .- Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών Μεσσηνίας  . Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : 
https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/10/blog-post.html    .-

 



~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου