Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης 

 ~** ¨ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ , ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΕΣ " 
***  ΤΟ  ΕΡΙΞΑ ΔΑΓΚΩΤΟ

 Οι ευρωεκλογές του Μαΐου έδειξαν ότι όλο και περισσότεροι είναι οι πολίτες εκείνοι που θεωρούν ότι η ψήφος τους δεν έχει νόημα, αρνούνται να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία, επιλέγουν την αποχή η οποία τείνει να γίνει ένα μόνιμο γεγονός. Η καθολική ψηφοφορία, η οποία όμως σήμερα θεωρείται αυτονόητη, δεν ήταν καθόλου αυτονόητη στο παρελθόν.
Το Σύνταγμα του 1864, το πλέον φιλελεύθερο και προωθημένο από όλα τα σύγχρονά του ευρωπαϊκά Συντάγματα, καθιέρωσε το δημοκρατικό πολίτευμα. Η θεμελιώδης αρχής του, η δημοκρατική αρχή, η «αρχή της λαϊκής κυριαρχίας», εφαρμόστηκε και πραγματώθηκε μέσω της καθολικής ψηφοφορίας. Η συνταγματική κατοχύρωση της καθολικής ψηφοφορίας από τη Β' Εθνοσυνέλευση, το 1864, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού. 
Βάσει του άρθρου 66 του Συντάγματος του 1864 «η Βουλή σύγκειται εκ των βουλευτών εκλεγομένων υπό των εχόντων δικαίωμα προς τούτο πολιτών δι' αμέσου καθολικής και μυστικής δια σφαιριδίων ψηφοφορίας κατά τον υπό της Συνελεύσεως ταύτης ψηφισθησόμενον περί εκλογής νόμον, μεταβλητόν όντα κατά τα λοιπάς διατάξεις αυτού. Αι βουλευτικαί εκλογαί διατάσσονται και ενεργούνται ταυτοχρόνως καθ΄όλην την επικράτειαν».  Η ψήφος στην αρχαία Ελλάδα  Ψήφος ήταν το μικρό λειασμένο λιθάρι (όπως και το ψηφιδωτό), το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δικαστές στα δικαστήρια της αρχαίας ελληνικής δημοκρατίας, προκειμένου να δηλώσουν κάθε φορά την επιλογή τους στην υπόθεση που συζητούσαν. Σήμερα, η ψήφος είναι το μέσο που χρησιμοποιείται, σε μια συντεταγμένη πολιτεία, προκειμένου να δηλώσει ο πολίτης - ψηφοφόρος τη βούλησή του, στο πλαίσιο μιας εκλογικής διαδικασίας.  
Από το ψηφοδέλτιο στο σφαιρίδιο  

Στη χώρα μας, ως μέσα ψηφοφορίας έχουν χρησιμοποιηθεί το ψηφοδέλτιο και το σφαιρίδιο, ενώ πριν από την Επανάσταση, κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας, επικρατούσε η προφορική και φανερή ψηφοφορία στις συνελεύσεις των τοπικών κοινοτήτων, των λεγόμενων δημογεροντιών.  
Το ψηφοδέλτιο το εισήγαγαν στην Ελλάδα οι Βαυαροί. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε στις πρώτες δημοτικές εκλογές του 1834, καθώς και στις πρώτες γενικές βουλευτικές εκλογές του 1844, μετά από την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843. Ήταν λευκό και ο ψηφοφόρος σημείωνε χειρόγραφα τον υποψήφιο της επιλογής του. Το χειρόγραφο ψηφοδέλτιο καταργήθηκε με το Σύνταγμα του 1864, επειδή οι περισσότεροι Έλληνες ήταν αναλφάβητοι και συνεπώς ήταν εύκολο να χειραγωγούνται από τους τοπικούς κομματάρχες.  
«Δαγκωτό»  
Η καθιέρωση των σφαιριδίων οφείλεται στην επίδραση της Επτανήσου. Το Ηνωμένο Κράτος των Ιονίων Νήσων, με τον εκλογικό νόμο της 16ης Δεκεμβρίου 1849, καθιέρωνε τη «δια σφαιριδίων μυστική ψηφοφορία» προκειμένου να περιορίσει τις εκλογικές παρεμβάσεις των Άγγλων. Η Ένωση των Ιονίων Νήσων με τη μητέρα Ελλάδα, το 1864, έφερε στην Β' Εθνοσυνέλευση τους πληρεξουσίους της Επτανήσου, οι οποίοι διαθέτοντας μεγαλύτερη πολιτική και κοινωνική ωριμότητα, επιβλήθηκαν στις Συνταγματικές συζητήσεις και πέτυχαν να αναγραφεί στο Σύνταγμα η καθολική «δια σφαιριδίων» ψηφοφορία. 
Το σφαιρίδιο ήταν ένας μολυβένιος βόλος, τον οποίο ο ψηφοφόρος έριχνε σε μια κάλπη χωρισμένη σε δύο χώρους, έναν για το ΝΑΙ, που είχε χρώμα άσπρο, και έναν για το ΟΧΙ, που είχε χρώμα μαύρο, ανάλογα με το αν ήθελε να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει έναν υποψήφιο. Το εσωτερικό της κάλπης ήταν καλυμμένο με μάλλινο ύφασμα για να μην ακούγεται θόρυβος τη στιγμή που έπεφτε μέσα το σφαιρίδιο. Στο πάνω μέρος κάθε κάλπης ήταν τοποθετημένος ένας σωλήνας, μήκους 27 και διαμέτρου 12 εκατοστών, σε γωνία 25 μοιρών σε σχέση με την κάλπη. Πίσω από την κάλπη, η οποία ήταν κατασκευασμένη έτσι που να μην μπορεί κανείς να δει σε ποιο χώρο της έριχνε το σφαιρίδιό του ο ψηφοφόρος, στεκόταν ο αντιπρόσωπος του υποψηφίου. Η συνταγματική κατοχύρωση της «διά σφαιριδίων ψηφοφορίας» είχε σκοπό τη διασφάλιση της μυστικότητας, μετά την εμπειρία των επτά νόθων εκλογών της οθωνικής περιόδου, στις οποίες χρησιμοποιούνταν ψηφοδέλτια. Από την ψηφοφορία με σφαιρίδια, έχουν μείνει μέχρι σήμερα οι φράσεις «τον μαύρισε», «έφαγε μαύρο». Καθώς δε τις εποχές εκείνες κάποιοι φανατικοί ψηφοφόροι δάγκωναν το σφαιρίδιο και άφηναν ίχνη των δοντιών τους, για να δηλώσουν αφοσίωση στον υποψήφιο που επέλεγαν, μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε και τη φράση
«το έριξα δαγκωτό». Ο εκλογέας περνούσε υποχρεωτικά από όλες τις κάλπες και με τη θέση στην οποία έριχνε το σφαιρίδιο, δήλωνε την προτίμηση ή την αποδοκιμασία του σε κάθε υποψήφιο. 
Το Σύνταγμα του 1864 προέβλεπε την ταυτόχρονη, σε όλη την επικράτεια, διεξαγωγή των εκλογών και ο εκλογικός νόμος όριζε τη διάρκειά τους σε τέσσερις «σχολάσιμες» ημέρες, αργίες δηλαδή, εκ των οποίων η μία έπρεπε να είναι Κυριακή. Το 1877, με το νέο εκλογικό νόμο ΧΜΗ', αποφασίστηκε η ψηφοφορία να διαρκεί μία μόνο ημέρα,«ήτις έσται Κυριακή».    
Το έντυπο ψηφοδέλτιο  
Στο Σύνταγμα του 1911, που φέρει τη σφραγίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου, δεν συμπεριλήφθηκε η διάταξη για το σφαιρίδιο και αφέθηκε στον κοινό νομοθέτη η πρωτοβουλία να ορίσει με νόμο το μέσο ψηφοφορίας. Το έντυπο ψηφοδέλτιο επανήλθε στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του 1914 και από τις βουλευτικές εκλογές του 1926 είναι πάγια το μέσο ψηφοφορίας (μαζί με τον σταυρό προτίμησης) που χρησιμοποιείται έως και σήμερα.  
Μιλώντας στη Βουλή το 1910, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είχε πει: «Καθιστά (το ψηφοδέλτιο) περισσότερον ανεπηρέαστον την εκλογήν παρά η δια σφαιριδίου ψηφοφορία, η οποία δια τα μύρια μετερχομένων τεχνάσματα αντιπροσώπων των υποψηφίων, τους οποίους καθιστά αναγκαίους, και δια της δυσκόλου επιβλέψεως όλων των καλπών υπό των δικαστικών αντιπροσώπων, διευκολύνει την νόθευσιν του φρονήματος των εκλογέων». Η συνηθέστερη μέθοδος νοθείας στην ψηφοφορία με σφαιρίδια ήταν η ανατροπή της κάλπης. Αν κάποιος αναποδογύριζε την κάλπη, μπερδεύονταν τα σφαιρίδια με τα «ναι» και τα «όχι» και έτσι όλες οι ψήφοι ακυρώνονταν.  
Το καθολικό δικαίωμα  
Στην Ελλάδα το καθολικό δικαίωμα ψήφου ήταν θεσμική επιλογή, γέννημα ενός πολιτικού κινήματος που ήθελε όχι μόνο την έξωση του Όθωνα αλλά είχε και αντιδυναστικό χαρακτήρα.  
Το καθολικό δικαίωμα ψήφου προχώρησε σε δύο φάσεις: στη διάρκεια του 19ου αιώνα, με τη διεκδίκηση της άρσης των εμποδίων, κυρίως περιουσιακών, προκειμένου όλοι οι ενήλικες άνδρες να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις εκλογές. Κατά τη δεύτερη φάση, από τα τέλη του 19ου αιώνα, και κυρίως κατά τη διάρκεια του 20ού, ταυτίζεται με τη διεκδίκηση για την επέκταση αυτού του δικαιώματος και στις γυναίκες. Οι Ελληνίδες απέκτησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι το 1952. Οι Φινλανδές, απέκτησαν το δικαίωμα της ψήφου το 1906, οι Γερμανίδες, οι Ολλανδές και οι Σουηδέζες το 1919, οι Αγγλίδες χωρίς περιορισμούς το 1928, οι Γαλλίδες, σχετικά καθυστερημένα, το 1944 και οι Ιταλίδες το 1945, ενώ στις Ελληνίδες αναγνωρίζονται πλήρη πολιτικά δικαιώματα με το νόμο 2159/1952. Από το 1930 όμως ορισμένες γυναίκες- εγγράμματες άνω των 30 ετών- είχαν δημοτική ψήφο.  
Στις εκλογές του 1952 δεν συμμετέχουν οι γυναίκες γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους. Για πρώτη φορά στο σύνολό τους ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές του 1956, οπότε και υπερδιπλασιάζεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, στοιχείο ενδεικτικό του ότι μαζικά οι γυναίκες γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους.  
Ήδη πάντως από τον Ιανουάριο του 1953 σε αναπληρωματική εκλογή στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν για πρώτη φορά γυναίκες ψηφοφόροι σε βουλευτικές εκλογές και εκλέγεται η Ελένη Σκούρα, πρώτη Ελληνίδα βουλευτής. 


~ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  07-07-2019 

~*18.-  ARFARA NEWS  Τα  Νέα από το Αρφαρά Καλαμάτας  .
Τρίτη  18-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
~**  19.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Βουλευτικές  ΕΚΛΟΓΕΣ (1)…  07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Υποψηφιότητες από κόμματα  .- :

 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .- 
~** 20.-ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , ~ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  07-07-2019  , ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_18.html   .- 





~**   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ :
~**   Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο
Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο Ανακοινώθηκαν πριν λίγο επισήμως τα ονόματα υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο.

Αναλυτικά:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΗ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΑΤΡΟΣ
ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΙΑΤΡΟΣ (ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ)
ΠΡΟΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ
ΡΟΜΠΟΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΑΝΤΑΡΟΥ-ΚΡΙΓΓΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ (ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ)
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΛΥΤΡΙΒΗ ΙΩΑΝΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΜΑΝΤΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΝΤΙΝΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΣ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΚΟΥΛΙΖΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΙΑΤΡΟΣ (ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ)
ΛΕΚΚΑ ΒΕΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΑΠΟΣΤΡ. ΕΛ.ΑΣ
ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΚΟΝΙΔΑΡΗ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡ. ΕΛ.ΑΣ
ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ
ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΕΠΙΧ/ΤΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ - ΜΑΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
~** ΝΔ: Ανανεωμένα κατά 72% τα γαλάζια ψηφοδέλτια

Τις λίστες των υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ. «Η ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου», τονίζουν από την Πειραιώς.  «Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 "υπολοίπους" υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό Κοινοβούλιο. Έχει, δε, ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική», προσθέτουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. Εκατόν τριάντα εννέα από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του '90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.  Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε τη Δυτική Αθήνα, τη Β' Πειραιά και την Αχαΐα, οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές», καταλήγουν.  ΑΠΕ - ΜΠΕ
Μεσσηνία: Εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ο Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης 

Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τη Μεσσηνία.
Πρώτος λοιπόν έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο ιατρός Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.  
Ειδικότερα έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:
Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι,
ένας όμορφος αγώνας ολοκληρώθηκε και το σίγουρο είναι ότι η Μεσσηνία ήταν και θα παραμείνει η μεγάλη μου αγάπη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλες και όλους για την αγάπη και την στήριξη που απλόχερα μου έδωσαν.   Εύχομαι ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.


*** Εκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία 
Εκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία~ Εκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, καθώς επελέγησαν οι δύο γυναίκες υποψήφιες που ήταν σε εκκρεμότητα.

Πρόκειται για τη Γεωργία (Γιούλα) Ζαχαροπούλου από τους Γαργαλιάνους, υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ που ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το Γιώργο Δέδε, και την Αγγελική Κελεπούρη, αρχιτέκτονα, από τη Μάνη.          Οι άλλοι 5 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Αλέξης Χαρίτσης, Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Νίκος Πατσαρίνος, Στέλιος Σπυρόπουλος (φωτογράφος από την Πύλο).

Εκλογες 2019: Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Ηλεία~   Τους υποψηφίους βουλευτές σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Ηλεία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε σήμερα η Χρυσή Αυγή. 


Αναλυτικά:                                                                                                                    Μεσσηνία
Ρουσσόπουλος Νικόλαος
Αλοίμονος Βασίλης
Κετσέα Φρίντα
Ξενούλη Δέσποινα
Πανουσοπούλου Βασιλική
 Αρκαδία
Κολοκοτρώνης Βασίλειος
Σκαντζός Νικόλαος
Χαρμπής Βασίλειος
Ηλιοπούλου Δάφνη
Βόγλη Δέσποινα
Ηλείας
Δραγώνας Γεώργιος
Κρέσπης Νικόλαος
Κωνσταντίνου Νικόλαος
Λάβδα Διονυσία
Χριστοφόρου Σπυριδούλα


***  Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ σε 31 εκλογικές περιφέρειες - Τα ψηφοδέλτια σε 5 νομούς της Πελοποννήσου   
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ σε 31 εκλογικές περιφέρειες - Τα ψηφοδέλτια σε  5 νομούς της Πελοποννήσου~ Ανάμεσά τους Αργολίδα, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία και Λακωνία:

Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΥΛΑ

ΠΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΑΣΣΑΙΝΑ ΜΑΤΙΝΑ

 Ν. ΑΧΑΙΑΣ

ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΛΟΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΡΟΥΠΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
 Ν. ΗΛΕΙΑΣ
ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ
ΓΙΑΤΡΑ ΖΩΗ
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΣΑΚΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΧΡΟΝΗΣ ΜΕΝΗΣ
 Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΚΙΛΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΚΕΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΧΑΝΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
 Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΓΟΥΡΓΟΥΛΑ ΜΑΝΑΚΟΥ ΒΑΣΩ
ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΑΚΑΒΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΑΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
N. Μεσσηνίας

***  Νέα ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη 
Νέα ονόματα υποψηφίων ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΧΑΪΑ
Μουστρής Γιώργος
Μαγδαληνός Νίκος Ηθοποιός
Διαμαντόπουλος Παναγιώτης
Σκλαβενίτης Γιάννης
Λινάρδου Βενετία
Μέγαρη Ευανθία
Παπαδήμου Ιφιγένεια

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Κόλλιας Ευάγγελος
Μίκροβας Αντώνιος Κτηματίας – Αγρότης
Μιζάλος Βλάσης Ηθοποιός
Μπούρχας Γεώργιος Δικηγόρος
Σιδεράς Λάμπρος Δάσκαλος
Νούλα Χρυσάνθη Δημόσιος Υπάλληλος
Παληού Ελένη

ΗΛΕΙΑ
Ράμμος Νίκος
Φωτόπουλος Γιώργος Δικηγόρος
Σασσάλου Ευγενία Δικηγόρος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Βασιλακόπουλος Θοδωρής
Βουζαναράς Δημήτρης
Κανελλόπουλος Αλέκος
Κυριαζόπουλος Χρήστος
Παπαδοπούλου Ελπίδα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Λάμπρου Δημήτρης Ναυτικός

ΛΑΚΩΝΙΑ
Λασκαρίδης Διονύσης
Κοντομηνάς Θεόδωρος

ΑΡΚΑΔΙΑ
Κουτρή Ελένη Φιλόλογος

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Κακαβάς Μπάμπης
Μανωλακάκη Ελένη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
***  Μεσσηνία: Ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ομφαλοσκοπεί η Ν.Δ Μεσσηνία: Ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ομφαλοσκοπεί η Ν.Δ.
~ Ο ΣΥΡΙΖΑ με λάβαρο τον Αλ. Χαρίτση αρχίζει από σήμερα την προεκλογική, ενώ την ίδια ώρα η Ν.Δ. “μαγειρεύει” τα ονόματα και στερεί προεκλογικό χρόνο από τα καινούργια πρόσωπα του συνδυασμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε μόνος και πρώτος την κάθοδό του στη Μεσσηνία, ενώ μετά από λίγη ώρα ανακοινώθηκαν επίσημα από το κόμμα  και οι άλλοι 4 υποψήφιοι, ωστόσο παραμένουν κενές οι δύο θέσεις γυναικών για τις οποίες υπάρχει προφανώς δυστοκία. Στη Ν.Δ. πέρασε ακόμα μία μέρα στο σκοτάδι και η αγωνία υποψηφίων και ψηφοφόρων κορυφώνεται. Νέο πρόσωπο στην κούρσα των υποψηφιοτήτων η δημοσιογράφος Μαριλένα Γυφτέα, που φέρεται να έχει ήδη δεχθεί κρούση από την Πειραιώς, χωρίς όμως να έχει “κλειδώσει” η υποψηφιότητά της. Πάντως δεν αποκλείεται να μην υπάρξει ανακοίνωση πριν τις αρχές της νέας εβδομάδας.  Αναλυτικά οι υποψήφιοι βουλευτές, που ανακοινώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΩ
***   «Συν Αθηνά και χείρα κίνει»… Ή αλλιώς, μην περιμένεις μόνο από τις εκλογές την ανάκαμψη της δουλειάς σου: Eνεργοποιήσου!
*
~  Συναντήσαμε την Ελλη Γλύτσου λίγο μετά την πρώτη παρουσίαση της ΒΝΙ στην Καλαμάτα πριν τις εκλογές και μιλήσαμε μαζί της για τη νέα αναπτυξιακή πρόταση που φέρνει στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η ΒΝΙ.
 Κυρία Γλύτσου, τι ακριβώς είναι η ΒΝΙ;
 Η ΒΝΙ είναι μια μέθοδος ανάπτυξης και είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες. Αφορά όλα τα επαγγέλματα, αρκεί κάποιος να είναι κάποια χρόνια στην αγορά, να είναι καλός σε αυτό που κάνει, και να θέλει να αναπτύξει το πελατολόγιό του.
Δηλαδή στην παρουσίασή σας ανακοινώσατε ότι θα κάνετε στην πόλη μας την πρώτη ομάδα της Καλαμάτας. Θέλετε να μας εξηγήσετε λίγο περισσότερα για το τι είναι μια ομάδα, και ποιο είναι το σχέδιό σας για την Καλαμάτα;
Μια ομάδα ΒΝΙ είναι περί τους 30-40 επαγγελματίες από διαφορετικά επαγγέλματα, οι οποίοι εκπαιδεύονται στο σύστημα και ακολουθούν μια δομημένη διαδικασία εβδομαδιαίων συναντήσεων συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προκειμένου να ανταλλάσσουν μεταξύ τους επαγγελματικές συστάσεις. Είναι ένα σύστημα που βασίζεται στη φιλοσοφία του «Όποιος δίνει, παίρνει», δηλαδή ο ένας βοηθάει τον άλλο και έτσι όλοι αναπτύσσονται παράλληλα. Για να υποστηριχτεί αυτή η διαδικασία και να είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική για κάποιον που γίνεται μέλος, η ΒΝΙ μας προσφέρει δομή, κανονισμούς, καταγραφή αποτελεσμάτων κλπ, αλλά και μια μοναδική καταπληκτική ιδέα: σε κάθε ομάδα υπάρχει ένας μόνο από το κάθε επάγγελμα, και άρα δεν υπάρχει ανταγωνισμός, παρά μόνο συνεργασία. Παρουσιάσαμε τη ΒΝΙ στην Καλαμάτα, γιατί υπάρχουν κάποιοι εξαιρετικοί επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ενδιαφερθεί σοβαρά και μας ζήτησαν να τους φτιάξουμε ομάδα στη Μεσσηνία.
Ακούγεται απλό και ταυτόχρονα περίεργο, γιατί γνωρίζουμε όλοι διάφορα συστήματα ανταλλαγής υπηρεσιών μεταξύ εταιριών και εκπτωτικά κλάμπ. Η ΒΝΙ είναι κάτι τέτοιο;
Η ΒΝΙ είναι κάτι μοναδικό παγκοσμίως, είναι ένα σύστημα υποστήριξης & ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε 80 χώρες τα τελευταία 35 χρόνια. Προάγει το υγιές επιχειρείν και βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Η ιδέα είναι απλή: άνθρωποι μη ανταγωνιστικών επαγγελμάτων οι οποίοι αποφασίζουν να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιτύχουν. Η ΒΝΙ έχει δώσει σχήμα στην ανάγκη αυτή δημιουργώντας τεχνογνωσία, εκπαιδεύσεις, εργαλεία καταμέτρησης αποτελεσμάτων, και πολλά προγράμματα προσωπικής και επαγγελματικής υποστήριξης, όλα σε μια μόνο συνδρομή. Χωρίς μικρά γράμματα, είναι μια πρόταση για τον επαγγελματία η οποία στηρίζει και αναπτύσσει το επιχειρείν του, παράλληλα με τη δουλειά του, κάθε μέρα.
 Υπάρχουν μέλη στην Ελλάδα, πόσο καιρό λειτουργεί η ΒΝΙ στην Ελλάδα και ποια είναι τα αποτελέσματα των μελών σε τζίρους;
 Ομάδες ΒΝΙ έχουμε δημιουργήσει προς το παρόν μόνο στο νομό Αττικής, και έχουμε αρκετά μέλη από πολλούς κλάδους: ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής, ιδιοκτήτες αλυσίδων franchise, δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, κατασκευαστές, εμπόρους χονδρικής ή λιανικής σε καταναλωτικά προιόντα, παραγωγούς, πανελλαδικούς χονδρέμπορους, λογιστές, συμβούλους, διαφημιστές, κλπ
Η ΒΝΙ είναι μέθοδος και για να έχει κάποιος αποτελέσματα πρέπει να την ακολουθήσει. Δηλαδή δεν είναι μαγική διαδικασία, ούτε γίνεται κάποιος μέλος και σε μερικές εβδομάδες αυξάνει το τζίρο του. Μοιάζει λίγο σαν το γυμναστήριο: αν θέλεις βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης και του σώματος πρέπει να το εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Τα δραστήρια και βοηθητικά μέλη μας δηλώνουν ότι έχουν αύξηση τζίρου ως και 70% ετησίως.
Και τα μέλη σας που ΔΕΝ ακολούθησαν το σύστημα; Γιατί όλοι ξέρουμε πώς ο περισσότερος κόσμος γράφεται στο γυμναστήριο αλλά δεν πηγαίνει:
Η ίδια η ομάδα αποφασίζει ποια μέλη είναι βοηθητικά και ποια όχι. Η ιδέα είναι ότι έρχονται όλοι στη ΒΝΙ για να βοηθήσουν, και από αυτό προκύπτει ότι βοηθούνται. Επειδή όπως ανέφερα και νωρίτερα η ΒΝΙ έχει δομή, υπάρχει μια onlineπλατφόρμα στην οποία το κάθε μέλος καταγράφει τις συστάσεις που έδωσε. Όταν λοιπόν κάποιος δεν δίνει συστάσεις, ή δίνει κακής ποιότητας συστάσεις, τότε τα ίδια τα μέλη αποφασίζουν ότι δεν τον θέλουν στην ομάδα τους.
 Πώς μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για τη ΒΝΙ; Υπάρχει κάποιος επίσημος εκπρόσωπός σας στην Καλαμάτα;
 Δεν έχουμε ακόμη εκπρόσωπο της ΒΝΙ στη Μεσσηνία, άρα όποιος ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση για μέλος στην πρώτη μας ομάδα στην Καλαμάτα μπορεί να μας καλέσει στο γραφείο της Αθήνας στο 2106429994, να ζητήσει εμένα ή τον Πάνο Χρόνη και να μιλήσουμε. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να μας καλέσουν άμεσα γιατί όπως σας είπα επιλέγουμε έναν σε κάθε επάγγελμα στην κάθε ομάδα και για το 2019 έχουμε προγραμματίσει μόνο δύο ομάδες στην περιοχή της Μεσσηνίας. Τις πρώτες πληροφορίες μπορεί ο αναγνώστης σας να τις κοιτάξει και onlineστο www.bni-greece.com


*** Καταφθάνουν τα ηλεκτρονικά βιβλία και τιμολόγια

Στην ηλεκτρονική έκδοση τιμολογίων αλλά και στην ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων προχωράει άμεσα η Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει και στην κατάργηση των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών, μέσα στο 2019. Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά το 2019 και εντός του επόμενου έτους υποχρεωτικά σε ευρεία γκάμα επιχειρήσεων και σταδιακά σε όλες.
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Έτοιμη (προς υπογραφή) είναι και η σχετική απόφαση και η ειδική εφαρμογή για τα ηλεκτρονικά βιβλία.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει το σχεδιασμό της εφαρμογής, η οποία από το 2019 θα χρησιμοποιηθεί για να «τηρεί» τα βιβλία των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή δε θα καταργήσει μόνο τα χάρτινα βιβλία, αλλά και την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ και εισοδήματος, αφού πλέον τόσο ο ΦΠΑ όσο και ο φόρος εισοδήματος θα προκύπτουν αυτομάτως, από τα δεδομένα των βιβλίων, για τα οποία θα είναι ενήμερο το αρχείο κάθε επιχείρησης στο taxisnet.
Η μερίδα που θα τηρεί, στο taxisnet, κάθε υπόχρεος επιτηδευματίας, μέσω ενός υπολογιστή του, θα είναι ο «καθρέφτης», ένα πραγματικό και ζωντανό αντίγραφο των βιβλίων. Οποιαδήποτε εγγραφή εσόδων ή εξόδων, θα εμφανίζεται ταυτόχρονα τόσο στον υπολογιστή του όσο και στο taxisnet.
Η εφαρμογή θα περιέχει:
•Ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρούνται λεπτομερώς όλα τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών.
•Ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρούνται αναλυτικά οι δαπάνες της επιχείρησης.
•Θα υπάρχει σύνοψη (χωριστά) εσόδων και δαπανών, για κάθε ημέρα, καθώς και για κάθε μήνα, για το τρίμηνο και για το σύνολο του έτους ή της χρήσης (δεδομένου ότι ορισμένες εταιρείες τηρούν βιβλία σε υπερδωδεκάμηνη χρήση).
•Στις σχετικές στήλες θα αναγράφονται τα έσοδα ή τα έξοδα, ο ΦΠΑ που αναλογεί, το υπόλοιπο του ΦΠΑ, οι παρακρατούμενοι φόροι (π.χ. μισθωτών υπηρεσιών), λοιποί φόροι, τα τέλη χαρτοσήμου και άλλοι φόροι ή τέλη.
•Ανά μήνα, εφόσον τηρούνται διπλογραφικά βιβλία και ανά τρίμηνο εάν τηρούνται απλογραφικά βιβλία, θα υπολογίζεται αυτόματα ο ΦΠΑ, χωρίς να χρειαστεί να υποβάλει ο επιτηδευματίας περιοδική δήλωση, όπως και οι άλλοι παρακρατούμενοι και αποδιδόμενοι φόροι, όπως π.χ. μισθωτών υπηρεσιών.
•Στη λήξη του φορολογικού έτους θα υπολογίζεται αυτόματα ο φόρος εισοδήματος, με βάση τα δεδομένα των e-βιβλίων, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθεί καν φορολογική δήλωση.
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Έτοιμη είναι και η σχετική απόφαση και απομένουν μόνο οι υπογραφές από υφυπουργό Οικονομικών και διοικητή της ΑΑΔΕ.
Η απόφαση καθορίζει τις τεχνικές προδιαγραφές της εφαρμογής και συγκεκριμένα τη διαδικασία έκδοσης των ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά και τη διαδικασία των φορολογικών ελέγχων επί των τιμολογίων που θα εκδίδονται από τους επιχειρηματίες.
Ακόμη καθορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν οι επιτηδευματίες, μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος, να εκδίδουν χειρόγραφα τιμολόγια. Τα συγκεκριμένα, όμως, θα τίθενται αυτομάτως σε διαδικασία ελέγχου, ώστε να διαπιστωθεί η αυθεντικότητά τους.
Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική «ηλεκτρονική τιμολόγηση», το project του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ προβλέπει τριών ειδών διασταυρώσεις επί των ηλεκτρονικών τιμολογίων και συγκεκριμένα:
•Το πρώτο στάδιο θα είναι η λήψη από την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ, των συναλλαγών και ο πρώτο έλεγχος της ορθότητας των στοιχείων.
•Το δεύτερο στάδιο θα προβλέπει την επιβεβαίωση της συναλλαγής μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων, εάν δηλαδή και οι δύο έχουν δηλώσει τα ίδια στοιχεία για την ίδια συναλλαγή.
•Το τρίτο στάδιο ελέγχου προβλέπει την επιβεβαίωση της πληρωμής της συναλλαγής, με τη μεταφορά του ποσού της αξίας μέσω των τραπεζών με τις οποίες συνεργάζονται οι συναλλασσόμενοι.
Με τον τρόπο αυτό θα καταργηθεί το «χαρτοβασίλειο» και η εφορία θα περάσει εξ ολοκλήρου στην ηλεκτρονική εποχή.
Έτσι, θα αποτελούν παρελθόν τα εικονικά παραστατικά τα οποία προκαλούν τεράστια ζημιά στα δημόσια έσοδα, καθώς επηρεάζουν το ΦΠΑ, το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές.   Επιμέλεια: Παναγιώτης Ξεροβάσιλας 



****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2019:  
1.- ARFARA NEWS Τα Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Σάββατο  01  ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~***  ΚΑΛΟ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για  ΟΛΟΥΣ μας ! ~**  ΟΜΟΡΦΟ  Σαββατοκύριακο επίσης !:  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_94.html .- 
2.-  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 01  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- ΚΑΛΟ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ  ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥ μας !  Χαρούμενο Σαββατοκύριακο !   ~  
: https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .-
    3.- ARFARA NEWS Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .Δευτέρα  03 -06-2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Δευτέρα  03 -06-2019 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .    : 
https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  .- 
4.- ~** ARFARA NEWS - 2 - Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας                                                                 Δευτέρα 03- Ιουνίου 2019 ΣΤΑ ΑΓΙΆΖΙ της ενημέρωσης  : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news-2-03-2019.html  
5.- ~** ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
   Τρίτη 04-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  
6.-   ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Τετάρτη 05-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html .-
7.-  Arfara  News  - 2-  NEA ΑΠΟ ARFARA MESSHNIAS 
TETARTH 05-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/06/arfara-news-2-nea-arfara-messhnias.html  .-  
8.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας   
  Πέμπτη 06-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html .-
  9.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . 
Παρασκευή 07-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html .-  
10.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σ/Κ  08 και 09/06/2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-   news.html   
11.-.-  ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Καλαμάτας . 
  Δευτέρα  10 Ιουνίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/06/arfara-news_9.html  .- 
12.-   ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Καλαμάτας . Δευτέρα  10 Ιουνίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html  
13.- .  ARFARA NEWS Τα  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη 12-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news.html   
14.-ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  .
  Πέμπτη 13-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-news_13.html .-                                                

15.- ARFARA NEWS Τα  Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .
Παρασκευή 14-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :
https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/06/arfara-news_13.html .-  

15.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Σάββατο 15-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://snsarfara.blogspot.com/2019/06/arfara-news_14.html  .- 

16.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .
Κυριακή 16-06-2019 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ  Στο αγιάζι της  ενημέρωσης :
https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/06/arfara-news_16.html  .-
17.- ARFARA NEWS  Τα Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  . Δευτέρα  17-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .,   : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .-
18.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα από το Αρφαρά Καλαμάτας  .
Τρίτη  18-06-2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης :
https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .-
19.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Βουλευτικές  ΕΚΛΟΓΕΣ (1)…  07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 .- :
https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_17.html  .-                                      
20.- ARFARA NEWS  Τα  Νέα μας από Αρφαρά Μεσσηνίας  .-
Τρίτη 18-06-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , ~ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  07-07-2019  , ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ :
 https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/06/arfara-news_18.html  .- 

 21,.-
*** ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ : 

~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    ,  
http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009      
 2. -
Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .-http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,
3. -
Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας
 Σύνολον        14.444   βίντεο   .-
*** 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών
 
https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών
  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like& notif_id=1476255372769279    ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ    https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends  = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .      http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako  .-  
http://www.arfara1964athens.gr/    ARFARA ATHENS ..  www.arfara1964athens.gr 
   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. 
*** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
 2.-   
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  

3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook  4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas   5                         https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—6.- Stamatios Skoulikas: https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.18?sk=wall .-  7.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab . -  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου