Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ARFARA NWES  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  ,
Τρίτη  05/02/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- 
~



 


~**  5 Φεβρουαρίου- Γιορτή σήμερα: Της Αγίας Αγάθης

~  Τη μνήμη της  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Η Αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο ή την Κατάνη της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δέκιου (249 – 251 μ.Χ.). Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε Αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, μένει ορφανή και μοναδική κληρονόμος της μεγάλης περιουσίας των γονέων της και τότε αναδείχθηκε η υπέροχη προσωπικότητα της Αγάθης. Αγνοώντας τις προσκλήσεις και τις κολακείες του κόσμου, διέθεσε όλη της την περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς βοηθώντας όλους όσους είχαν ανάγκη.
O Θεός όμως έκρινε ότι η Αγία έπρεπε να δοκιμαστεί περισσότερο. O έπαρχος Κιντιανός προσπάθησε χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα, να την πείσει να τον παντρευτεί. Η Αγία όμως όχι μόνο δεν απαρνήθηκε την πίστη της, αλλά θέλησε να μαρτυρήσει γι’ αυτήν. Έτσι υπέμεινε με θαυμαστή καρτερικότητα όλα τα βασανιστήρια και μάλιστα δοξολογώντας τον Θεό που την αξίωσε της τιμής του μαρτυρίου. Παρέδωσε το πνεύμα της το 251 μ.Χ. μετά από φρικτά βασανιστήρια και ενώ βρισκόταν στη φυλακή, λαμβάνοντας έτσι το στέφανο του μαρτυρίου. Η Σύναξη της Αγίας Μάρτυρος Αγάθης ετελείτο στο Μαρτύριό της, το οποίο βρισκόταν στο έβδομο του Βυζαντίου (Σικελία). Τα ιερά λείψανά της μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη κατά την περίοδο των αυτοκρατόρων Βασιλείου Β’ (976 – 1025 μ.Χ.) και Κωνσταντίνου Η’ (1025 – 1028 μ.Χ.). Απολυτίκιο: Ήχος γ’. Θείας πίστεως. Ρόδον εύοσμον της παρθενίας, νύμφη άφθορος του Ζωοδότου, ανεδέδειξαι Αγαθή πανεύφημε, των αγαθών την πηγήν γαρ ποθήσασα, μαρτυρικώς εν τω κόσμω διέπρεψας, μάρτυς ένδοξε, λιταίς σου θείαις αγάθυνον τους πόθω μεγαλύνοντας τους άθλους σου.  
~** Ο Γιώργος Τράγκας ξετυλίγει το κουβάρι των πληροφοριών που του έφτασαν από το Ντουμπάϊ (4/2/18):    https://youtu.be/Mzpp90R3ikQ .-

~**  Προσευχή στον Αρχάγγελο Μιχαήλ για προστασία και για απαλλαγή από προβλήματα

~  Αρχάγγελε Μιχαήλ, Βοήθησέ με! Βοήθησέ με! Βοήθησέ με! Αρχάγγελε Μιχαήλ! Έλα στη ζωή μου…  Αρχάγγελε Μιχαήλ! Απομάκρυνε τα προβλήματά μου και ελευθέρωσέ με από τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής μου.
Απάλλαξέ με τώρα από …………………………,  Απάλλαξέ με από την έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μου και ενίσχυσε την πίστη μου στη Δύναμη του Θεού, να σώσει τη ζωή μου και να μου δώσει τη νίκη.  Αρχάγγελε Μιχαήλ, Βοήθησέ με! Βοήθησέ με! Βοήθησέ με!  Αρχάγγελε Μιχαήλ, έλα στη ζωή μου  Αρχάγγελε Μιχαήλ, στάσου μαζί μου!  Προστάτεψε τα παιδιά όλου του κόσμου.  Προστάτεψε τα σπίτια όλου του κόσμου.  Προστάτεψε την πατρίδα μου και απομάκρυνε τους εχθρούς της ελευθερίας.  Εγώ είμαι εδώ. Είμαι το όργανο των επτά Αρχαγγέλων και δεν θα υποχωρήσω.  Θα σταθώ στο ύψος μου και δεν θα φοβηθώ να …  Θα γίνω όργανο του θελήματος του Θεού ότι και αν είναι αυτό.  Είμαι εδώ γι αυτό βοήθησέ με Θεέ μου.  Εις το όνομα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και των Στρατιών του, είμαι ελεύθερος/η και θα παραμείνω ελεύθερος!  Και δεν θα σκλαβωθώ από κανέναν εχθρό, από μέσα ή από έξω.  Αμήν.
***   Στο συνδυασμό Καφαντάρη ο πρώην δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος 
Στο συνδυασμό «Δύναμη ελπίδας» του Δημήτρη Καφαντάρη προσχώρησε ο πρώην δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος.
Όπως αναφέρεται σχετικά από τον κ. Καφαντάρη: «Με χαρά και τιμή καλωσορίζουμε τον πρώην δήμαρχο Πύλου κ. Χρονόπουλο στη μεγάλη αυτοδιοικητική μας ομάδα, στη μεγάλη μας οικογένεια. Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς άνθρωποι με εμπειρία αυτοδιοικητική, άνθρωποι καταξιωμένοι, με έμπρακτη προσφορά στον τόπο και στους πολίτες, να συνασπίζονται μαζί μας, ενστερνιζόμενοι το όραμά μας για το Δήμο Πύλου- Νέστορος.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο κ. Χρονόπουλος έχει και θα προσφέρει πολλά στο συνδυασμό μας, αλλά και στον τόπο μας. Το γεγονός ότι παραμερίζει τις όποιες προσωπικές του φιλοδοξίες για να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον αποτελεί απόδειξη του χαρακτήρα, του ήθους και της προσωπικότητάς του. Άνθρωπος με αρχές και αξίες, ο οποίος έχει θέσει τον εαυτό στην κρίση του κόσμου και κατέχει εξέχουσα θέση στην εκτίμηση των πολιτών.
Στη μεγάλη αυτή προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια, τα χρόνια που εσείς μας αναθέσατε τη διοίκηση του Δήμου Πύλου- Νεστορος, και την οποία επιθυμούμε να συνεχίσουμε την επόμενη ημέρα, κάθε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας, κάθε αυτοδιοικητικός με γνώσεις, πορεία, συνέπεια λόγων και έργων, είναι απαραίτητος και περισσότερο χρήσιμος από ποτέ. Κανείς δεν περισσεύει στην αυριανή εποχή του Δήμου μας.
Μαζί μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα.
Ευχαριστώ τον κ. Χρονόπουλο που μας τιμά προσωπικά, αλλά και ως συνδυασμό, και συνασπίζεται μαζί μας».

***   Εγκαινιάστηκε το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 
Ένα πολιτιστικό οικοδόμημα πολυλειτουργικό, με δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων, διεθνών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, το οποίο περιλαμβάνει στην εμβέλειά του όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και την Αθήνα και ακόμη παραπέρα, εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν ανήμερα την εορτή της Υπαπαντής, λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι.
Αναφερόμενος στο κτήριο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι για να ολοκληρωθεί απαιτήθηκαν προσπάθειες 20 χρόνων, από πέντε δημάρχους, με τη βοήθεια πέντε κυβερνήσεων, καθώς και Περιφερειακών Αρχών. Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στοίχισε περί τα 15 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση ήταν κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό και από δημοτικούς πόρους - οι τελευταίοι για την αγορά του χώρου αυτού στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.
Εδώ πρόκειται να στεγασθεί η Δημοτική Σχολή Χορού και, βεβαίως, μπορεί να λέγεται Μέγαρο Χορού, αλλά θα φιλοξενεί μεγάλες εκδηλώσεις, ποιοτικές εκδηλώσεις, όλων των μορφών της τέχνης. Η διοίκηση θα ασκείται από καλλιτεχνικό διευθυντή, για τον οποίο προκηρύσσεται πανελλήνιος διαγωνισμός.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με σύντομη δήλωσή του, εξέφρασε ικανοποίηση και βαθιά συγκίνηση για την ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, επισημαίνοντας πως «είναι μία προσπάθεια πολλών δημάρχων, πολλών κυβερνήσεων και αυτό δείχνει κάτι: μόνο μέσα από τη συνέχεια των σημαντικών βημάτων που μπορούμε να κάνουμε, είναι δυνατόν να προχωρήσει τούτος ο τόπος, μέσα από την προσήλωση καθενός στο θετικό που αφήνει πίσω του ο προηγούμενος. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις δημιουργίας για το λαό μας και για το έθνος μας».
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το Μέγαρο Χορού «κόσμημα πολιτισμού», του οποίου οι πολυσχιδείς δραστηριότητες «θα συμβολίζουν εφεξής, και μάλιστα με τρόπο εμβληματικό, ότι η Καλαμάτα μας ήταν και θα είναι πάντα και κατ' εξοχήν πόλη του Πνεύματος, πόλη του Πολιτισμού, πόλη της Φιλίας, πόλη της Ειρήνης».  

***
***  Ταβέρνα Διόνυσος: Φωτιά και θάνατο σκόρπισε μια «τυπική» αλλαγή φιάλης υγραερίου 
Σήμερα οι κηδείες των τριών γυναικών  
Η τελευταία σκηνή της τραγωδίας που γράφτηκε στην πιο γιορτινή μέρα της Καλαμάτας θα διαδραματισθεί σήμερα στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας και στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην παραλία, με τις κηδείες της 53χρονης Ελένης Κουβάτσου, της 52χρονης Ελένης Πανουσοπούλου και της 46χρονης Αδαμαντίας Βουγιούκλη, οι οποίες έχασαν απρόσμενα τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά το βράδυ του Σαββάτου στην ταβέρνα «Διόνυσος».
Το πανελλήνιο και ακόμα περισσότερο η κοινωνία της Καλαμάτας δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν πώς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα συνέβη τόσο μεγάλο κακό.
Οι τρεις γυναίκες, που βρίσκονταν τη μοιραία στιγμή στην κουζίνα του καταστήματος, έχασαν ακαριαία τη ζωή τους από εσωτερικά εγκαύματα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα εξωτερικά εγκαύματα που έφεραν ήταν από ελάχιστα έως μηδενικά.
Οι έρευνες από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καλαμάτας συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, προκειμένου να εξακριβωθούν όλες οι λεπτομέρειες για το τι και πώς συνέβη η τραγωδία.
Να σημειωθεί ότι το κατάστημα, που λειτουργούσε πάνω από δύο δεκαετίες και ήταν από τις πιο παλιές ταβέρνες της Καλαμάτας, πληρούσε όλους τους όρους λειτουργίας και ασφαλείας.
 Φιάλη «φλογοβόλο»
Η αντίστροφη μέτρηση για την τραγωδία ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 9.00, με τις πρώτες παρέες να έχουν φτάσει στην ταβέρνα για τη γιορτινή βραδιά της Υπαπαντής. Μέσα στην επόμενη ώρα το μαγαζί θα γέμιζε ασφυκτικά από τον κόσμο που αναμενόταν. Όμως, η μοίρα είχε αποφασίσει διαφορετικά, με όλα τα αρνητικά στοιχεία να συνωμοτούν σε βάρος των τριών θυμάτων.
Η κουζίνα είχε αρχίσει να δουλεύει κανονικά και εκεί βρίσκονταν η 53χρονη ιδιοκτήτρια και οι δύο εργαζόμενες. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, επιχείρησε να αλλάξει τη μία φιάλη υγραερίου. Το άνοιγμα της στρόφιγγας προκάλεσε διαρροή υγραερίου και η ανάφλεξή της, από τις εστίες της κουζίνας που ήταν αναμμένες, ήταν θέμα ελάχιστων χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η μοιραία φιάλη μετατράπηκε σε «φλογοβόλο» άνευ προηγουμένου, ενώ ο εξαερισμός που βρισκόταν σε λειτουργία «βοήθησε» τη φωτιά να κινηθεί στα υψηλότερα σημεία του καταστήματος. Ευτυχώς, καμία από τις άλλες φιάλες που βρίσκονταν στο χώρο δεν πειράχτηκε από τη φωτιά.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν η μοιραία φιάλη, «ξερνώντας» πια φωτιά, να σφηνώνεται στην πλαϊνή πόρτα της κουζίνας, εγκλωβίζοντας τις τρεις άτυχες γυναίκες στο εσωτερικό. Βρήκαν, δε, ακαριαίο θάνατο, χωρίς, όπως λένε οι πληροφορίες, να έχουν υποστεί εξωτερικά εγκαύματα.
 Σαν αγρίμι προσπάθησε
Ο 53χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας βρισκόταν στην αίθουσα της ταβέρνας και όταν είδε τις φλόγες να ξεπετάγονται, προσπάθησε να μπει στην κουζίνα, αλλά ήταν αδύνατον. Μάταιες οι προσπάθειές του, ενώ έπαθε και ο ίδιος εγκαύματα.
Επικράτησε πανικός, αλλά ευτυχώς οι θαμώνες και το υπόλοιπο προσωπικό κατάφεραν, και με τη βοήθεια περίοικων, να βγουν από το κατάστημα, με τις φλόγες να ξεπετάγονται απ’ όπου έβρισκαν. Όλη γειτονιά ήταν στο πόδι από την πρώτη στιγμή, ενώ οι ένοικοι εκκένωσαν την πολυκατοικία που βρίσκεται πάνω από το κατάστημα.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σαν αγρίμι προσπαθούσε να βρει τρόπο να απελευθερώσει τις τρεις γυναίκες. Επιχείρησε να μπει από την πλαϊνή πόρτα, από την οδό Σανταρόζα, αλλά η φιάλη που την έχει σφηνώσει και οι φλόγες που ξεπετάγονταν από τα σπασμένα τζάμια δεν του άφηναν κανένα περιθώριο.
Μέσα στην απελπισία του πήγε σε διπλανή αποθήκη, έσπασε με τα χέρια του τα τζάμια για να μπει και άρπαξε μια βαριοπούλα. Επέστρεψε στο μαγαζί και προσπάθησε να σπάσει τον τοίχο της κουζίνας για να σώσει τις γυναίκες. Όμως και πάλι μάταια. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μπει στις φλόγες και με κόπο τον συγκράτησε ο κόσμος.
 Θρήνος
Στα επόμενα λεπτά οι πυροσβέστες που έφτασαν ανέσυραν τις τρεις γυναίκες νεκρές, ενώ με ελαφρά εγκαύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης και μια 27χρονη εργαζόμενη. Ο 53χρονος από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, παρά τη στήριξη από το ιατρικό προσωπικό και το οικογενειακό του περιβάλλον.
Τραγικές φιγούρες τις επόμενες ώρες οι δύο κόρες της ιδιοκτήτριας, που ειδοποιήθηκαν και επέστρεψαν άρον άρον από την Αθήνα, ο σύζυγος της άτυχης 46χρονης που άφησε πίσω της τέσσερα κορίτσια και οι συγγενείς της άλλης εργαζόμενης. Μάλιστα, ο σύζυγος της 46χρονης ήταν και από τους πρώτους που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας, με σκηνές αρχαίου δράματος να εκτυλίσσονται όταν συνειδητοποίησε το κακό που έχει βρει την οικογένεια του.
Από την Κυριακή ο κόσμος αφήνει λουλούδια και σημειώματα έξω από την ταβέρνα, λέγοντας αντίο στις τρεις γυναίκες. Ο σύζυγος της 46χρονης μητέρας άφησε ένα χειρόγραφο σημείωμα: «Έφυγες, καρδιά μου, και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σ’ αγαπώ. Καλό ταξίδι». Σπαρακτικά και τα μηνύματα συγγενών όλων των θυμάτων στο διαδίκτυο.
Η κηδεία της 53χρονης Ελένης Κουβάτσου θα γίνει σήμερα στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου της Καλαμάτας στις 2.00 μετά το μεσημέρι και τρεις ώρες μετά, στις 5.00 το απόγευμα, από τον ίδιο ναό της 52χρονης Ελένης Πανουσοπούλου. Η κηδεία της 46χρονης Αδαμαντίας Βουγιούκλη, πρώτης εξαδέλφης του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, θα γίνει από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως στην παραλία στις 3.00 μετά το μεσημέρι. -                             ~* ΘΡΗΝΟΣ στην Καλαμάτα 3 νεκροί 2 σοβαρά σε φωτιά σε Ταβέρνα στην Ηρώων 02-02-2019 21.00 ώρα : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214745531685386/  .- 
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πλημμύρισε σπίτι στα Μυραίικα Κυπαρισσίας από «κλειστά» γρανιά απορροής υδάτων 
“Βιβλική” είναι η καταστροφή που υπέστη σπίτι στα Μυραίικα Κυπαρισσίας από νερά που πλημμύρισαν τον τόπο. Οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα, μεγάλος όγκος υδάτων να κατευθυνθεί μέσα στο σπίτι που βρίσκεται ανατολικά του οικισμού Μυραίικα στα όρια με τον οικισμό των Μύλων. Νερά από την ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας «κλειστών» γρανιών – χανδάκων απορροής τους, μέσα από χωράφια κατέληξαν στο σπίτι και μάλιστα σε ημιυπόγειό του, όπου έφτασαν σχεδόν τα δυόμιση μέτρα προκαλώντας καταστροφή.
Για την απάντλησή τους κλήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και ο δήμος Τριφυλίας, όπου στο σημείο έσπευσε χωματουργικό μηχάνημα του δήμου μήπως και μπορούσε να ανοίξει κάποιο αυλάκι, έστω για να αλλάξουν κατεύθυνση τα νερά, που σαν ποτάμι κατέληγαν στο σπίτι.
Κάτι τέτοιο ωστόσο, δε μπορούσε να γίνει και για να σταματήσει η ροή των υδάτων έκαναν μόνοι τους οι ιδιοκτήτες με συγγενικά τους πρόσωπα και άνδρες του Π.Κ. Κυπαρισσίας, μικρά αυλάκια.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***
***  Σεισμός αναστάτωσε την Ηλεία, αισθητός και στη Μεσσηνία 
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την Ηλεία στις 19:41 τη Δευτέρα (04/02), σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χλμ νότια της Κυλλήνης και 21 χλμ ανατολικά - νοτιοανατολικά της πόλης της Ζακύνθου.
Η δόνηση είχε εστιακό βάθος μόλις 1,7 χιλιόμετρα και έγινε αισθητή εκτός από τη Ζάκυνθο και σε περιοχές της Πελοποννήσου. Από τη δόνηση, δεν υπάρχουν πάντως αναφορές για ζημιές.  cnn.gr

*** Πέθανε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος 
Ο Περικλής Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Δεκεμβρίου 1935.
Πατέρας του ήταν ο Μεσσήνιος Σταύρος Παναγόπολος, ο οποίος στις αρχές του περασμένου αιώνα είχε μεταναστεύσει στην Αμερική ενώ η μητέρα του, προερχόταν από την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.
Ο Παναγόπουλος έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία αφού ο πατέρας του Σταύρος είχε αντιστασιακή δράση στην περίοδο της Κατοχής και πέθανε από βασανιστήρια από τους Γερμανούς και κατά άλλους στην περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου.
Παρόλα αυτά η γνωριμία και η συγγένεια της μητέρας του με τον αείμνηστο εφοπλιστή και εθνικό ευεργέτη Ευγένιο Ευγενίδη (οποίος καταγόταν και αυτός από την Κωνσταντινούπολη), ο οποίος ίδρυσε την παγκοσμίως γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία Home Lines Inc. έμελε να στιγματίσει την επαγγελματική του καριέρα.
Σπούδασε στην Ελβετία, φοίτησε στην Ecole Superiense de Commerce, από όπου πήρε το πτυχίο του.
Αμέσως μετά εργάσθηκε στην εταιρεία του Ευγένιου Ευγενίδη. Όταν πέθανε ο Ευγένιος Ευγενίδης το 1954, ο Παναγόπουλος εργαζόταν ως εκπαιδευόμενος σε θυγατρική εταιρεία του συγκροτήματος στο Λονδίνο. Τον επόμενο χρόνο μετατέθηκε στα γραφεία της εταιρείας στη Γένοβα
Εκεί εργάσθηκε σε όλα τα τμήματα της εταιρείας και απόκτησε εμπειρία και ειδίκευση για τον τρόπο διαχείρισης ναυτιλιακής εταιρείας. Στη Γένοβα ασχολήθηκε με το σχεδιασμό του κρουαζιερόπλοιου Oceanic, το οποίο κατασκευάσθηκε τη διετία 1964-65. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εργάσθηκε στα γραφεία της Home Lines στη Γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι. Το 1962 ορίσθηκε passenger manager της εταιρείας στο γραφείο του Λονδίνου. Το 1965 επέστρεψε στον Πειραιά και ανέλαβε director και general manager της Sun Line του εφοπλιστή Μπάμπου Κιοσέογλου. Στη θέση αυτή παρέμεινε για έξι χρόνια. Το 1971, αποχώρησε από την Sun Line και ίδρυσε τη δική του εταιρεία, τη Royal Cruise Line. Η Royal Cruise Line ανεκηρύχθη επανειλημμένα η καλύτερη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο. Η εταιρεία του ναυπήγησε δύο κρουαζιερόπλοια με υψηλές προδιαγραφές. To Golden Odyssey και το Crown Odyssey. Επίσης η εταιρεία διέθετε και τρίτο κρουαζιερόπλοιο, το Royal Odyssey. To 1989 πώλησε την εταιρεία του, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο καλύτερο σημείο της ιστορίας της και τα πλοία της είχαν μεγάλη πληρότητα. Οι αγοραστές της Royal Cruise Line ήταν Νορβηγοί. Η εταιρεία Kloster, λέγεται ότι κατέβαλε στον Περικλή Παναγόπουλο το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση αυτή χαρακτηρίσθηκε από πολλούς ως «η πώληση του αιώνα».
Το 1992 συμμετέχοντας μαζί με τον Γεώργιο Βερνίκο, τον Κωνσταντίνο Ματαράγκα και τον Διονύσιο Μελισσηνό, αγοράζουν την πλειοψηφία των μετοχών του Ελληνικού Νηογνώμονα. Αμέσως ανέλαβε πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα. Μετά από ένα χρόνο αποχώρησε, πουλώντας στους συνεργάτες του το πακέτο των μετοχών του στον Ελληνικό Νηογνώμονα.
Την ίδια περίοδο αγοράζει το 30% των μετοχών της μεγαλύτερης οικογενειακής ακτοπλοϊκής εταιρείας της χώρας, της Strintzis Lines. Μετά από ένα χρόνο αποχώρησε, από την εταιρεία. Το 1993 αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών των «Κυλινδρόμυλων Αττικής», που μετονομάσθηκε σε Επιχειρήσεις Αττικής. Η εταιρεία Vernicos Yachts επέστρεψε το 1994 στον ιδρυτή της Γιώργο Βερνίκο και οι Επιχειρήσεις Αττικής διέθεταν μόνο τα καταστήματα Άκρον- Ίλιον- Κρυστάλ, τα οποία πώλησε και αυτά το ίδιο έτος. Τότε, ο Περικλής Παναγόπουλος παράγγειλε για λογαριασμό των Επιχειρήσεων Αττικής, δύο επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία με σκοπό να τα δρομολογήσει στη γραμμή Πάτρας - Ιταλίας. Τα ονόμασε Superfast Ι και Superfast II. Τα δύο αυτά πλοία κάλυπταν την απόσταση Πάτρα - Αγκόνα, μέσα σε 20 ώρες, δημιουργώντας νέες συνθήκες στην Αδριατική, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της γραμμής της Ιταλίας.
Το πρώτο πλοίο, το Superfast Ι ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Πάτρα στις 15 Απριλίου και το δεύτερο Superfast II στις 16 Ιουνίου του 1995 Αμέσως με τα δύο πλοία, κατέκτησε το 20% των μεταφορών από και προς την Ιταλία.
Ο Περικλής Παναγόπουλος απέκτησε δύο παιδιά με την πρώτη γυναίκα, Μπρούνα, τον και την Ειρήνη.
Η πρώτη μεγάλη επιχειρηματική κίνηση έγινε το έτος 1989, όταν η Ελλάδα πέρναγε κρίσιμες στιγμές δεδομένου ότι όλοι οι πολίτες και οι πολιτικοί ασχολούνταν με τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και τις κατηγορίες εναντίον του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, από σύσσωμη την αντιπολίτευση.
Ωστόσο, ο Π. Παναγόπουλος διαβλέποντας τις εξελίξεις στο χώρο της παγκόσμιας κρουαζιέρας, κατόρθωσε και πώλησε την εταιρεία Royal Cruise Line, που διέθετε τότε τρία πλοία, στους Νορβηγούς της Closter στο αστρονομικό ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τον Αύγουστο του 1999 εξασφάλισε το 38,8% των Γραμμών Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε το 48,8%. Αποκτώντας την απόλυτη κυριαρχία από την οικογένεια Στρίντζη σταδιακά άλλαξε το όνομα της εταιρεία η οποία μετονομάσθηκε σε Blou Star Ferries.
Σε λίγο καιρό παρέλαβε και πέντε νεότευκτα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία, το Blue Star Ι, το Blue Star II, το Blue Star Paros, το Blue Star Naxos και το Blue Star Ithaki.
Τα τελευταία τρία χρόνια ξάφνιασε και πάλι τους ανταγωνιστές του και απέκτησε μεγάλα μερίδια στην Hellenic Seaways, αρχικά και στις Μινωϊκές Γραμμές σε επόμενη φάση.
Ωστόσο, πώλησε τα πακέτα των μετοχών του σε αυτές τις εταιρείες στον κυριότερο ανταγωνιστή του τον κ. Πάνο Λασκαρίδη.
Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2007 πώλησε έναντι του ποσού – ρεκόρ για την ιστορία της ελληνικής ακτοπλοΐας στην MIG, την Attica Group.
Συνολικά εισέπραξε το το εκπληκτικό ποσό των 286,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Η απαγωγή του το 2009
Τον Ιανουάριο του 2009 ο Περικλής Παναγόπουλος πέφτει θύμα απαγωγής από σπείρα.
Ο ίδιος ο εφοπλιστής στο βιβλίο του «Περικλής Παναγόπουλος Βίος και Ναυτιλία» είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τις στιγμές που είχε περάσει στα χέρια των απαγωγέων του.  «Εκείνο το πρωινό ξεκίνησα με το οδηγό μου για το γραφείο μου στη Βούλα όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο.
Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος», έγραφε στο βιβλίο του.
 Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. protothema.gr

***  Αδέλφια Ρομά έκλεβαν 89χρονο 
Έναν ηλικιωμένο στην Πιλαλίστρα είχαν βάλει «στο μάτι» δύο αδέλφια Ρομά και δύο φορές με τη μέθοδο της απασχόλησης τον έκλεψαν. Την Κυριακή το πρωί, όμως, ο 24χρονος και ο 16χρονος αδελφός του έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Μεσσήνης.
Το προηγούμενο μεσημέρι τα δύο αδέλφια πήγαν στην Πιλαλίστρα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 89χρονο 30 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του σπιτιού του.
Όπως προέκυψε, ο 24χρονος στις 5 Ιανουαρίου, πάλι με τη μέθοδο της απασχόλησης, είχε αφαιρέσει από τον ίδιο 89χρονο 45 ευρώ.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου ανήμερα της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την καταγγελία του 52χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος, 33χρονος το αφαίρεσε από τον αύλειο χώρο του σπιτιού του.  Β.Β.

*** Έχουν χάσει επεισόδια στο Δήμο Καλαμάτας… 
Συνεχίζεται το δρομολόγιο με το καράβι για Κρήτη, ακόμα δεν έχει τελειώσει ο περιμετρικός κ.λπ.
Στο παρελθόν είχαμε ασχοληθεί πολλές φορές με την ακριβοπληρωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, αλλά το όλο θέμα έχει περάσει στην ιστορία, διότι παραδόθηκε και λειτουργεί.
Το ζήτημα είναι πώς λειτουργεί και κατά πόσο ανανεώνεται.
Το παρόν ρεπορτάζ ξεκίνησε ύστερα από τηλεφώνημα αναγνώστη ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχει το δρομολόγιο του Αστικού για Μαντίνεια, ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται.
Μπήκαμε, λοιπόν, στη διαδικασία να κάνουμε μια γρήγορη περιήγηση στην ιστοσελίδα.
Τελικά, ήταν σαν να κάνουμε ένα ταξίδι στο χρόνο, καθώς κάπου εκεί έχει κολλήσει η ενημέρωση σε αρκετά σημαντικά άρθρα. Ειδικά αυτά που αφορούν στους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.
Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε την περηφάνια της Δημοτικής Αρχής για την αύξηση του τουρισμού και τις παροχές της προς τους τουρίστες.
Βέβαια, όπως έχουμε ξαναγράψει, «τουρισμός μόνο για Έλληνες», αφού η ιστοσελίδα δε διαθέτει για περιήγηση την αγγλική ή άλλη γλώσσα. Μάλλον οι του τουρισμού στο Δήμο το θεωρούν περιττό ή πιστεύουν ότι οι ξένοι γνωρίζουν ελληνικά…
Το χειρότερο, βέβαια, όλων είναι η παραπληροφόρηση, μιας και, για παράδειγμα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας υπάρχει ακόμα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη, όπως και άλλα «διαμαντάκια».
Ξεκινάμε λοιπόν…
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ»
-Υποκατηγορία: «Πρόσβαση στην πόλη»…
Πρόσβαση με αυτοκίνητο: Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο Περιμετρικός Δακτύλιος Καλαμάτας (τμήμα Θουρία έως οδός Λακωνικής).
Πρόσβαση με πλοίο: Το λιμάνι της Καλαμάτας συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα λιμάνια των Κυθήρων και της Κισσάμου Χανίων, μία φορά την εβδομάδα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 9 ώρες περίπου.
Πρόσβαση με λεωφορείο: Νομίζουμε πως δε χρειάζεται να γράψουμε τι δρομολόγια αναφέρει. Απλά να σημειώσουμε ότι η τελευταία ενημέρωση έγινε στις 22 Απριλίου 2015. Οπότε μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι τα δρομολόγια έχουν αλλάξει…
 Πρόσβαση με αεροπλάνο: Τελευταία ενημέρωση στις 22 Απριλίου 2015. Τελευταίο πρόγραμμα δρομολογίων του 2015.
 -Υποκατηγορία «Εκδηλώσεις - εορτές»
Υπάρχουν μόνο αθλητικές εκδηλώσεις, ούτε καν το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού!
 -Σημεία Ενδιαφέροντος: Έχει μέχρι και τα Νηπιαγωγεία, οπότε η λίστα είναι τεράστια, ενώ έπειτα από ένα σημείο ακολουθούν μόνο αριθμοί.
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΚΑΤΟΙΚΟΙ»
-Υποκατηγορία «Μετακίνηση στην πόλη»
Αστικές Συγκοινωνίες: Τελευταία τροποποίηση 21 Ιουλίου 2014, οπότε για τη γραμμή προς Μ. Μαντίνεια ή νοσοκομείο ούτε λόγος, όπως και το πρόγραμμα των δρομολογίων έχει αλλάξει. 
-Υποκατηγορία «Εκπαίδευση»: Για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναφέρει δύο Μεταπτυχιακά. Μάλιστα, το ένα σταματήσει, ενώ τα υπόλοιπα που λειτουργούν εδώ και χρόνια, δεν αναφέρονται.
ΑΤΕΙ Καλαμάτας: κανένα μεταπτυχιακό, ενώ «τρέχουν» αρκετά.
 -Υποκατηγορία «Αθλητικές εγκαταστάσεις»: Μεταξύ άλλων, η Καλαμάτα παίζει ακόμα στο Στάδιο της παραλίας. Λογικό να το γράφει, αφού το 2013 που έγινε η τελευταία ενημέρωση αυτό είχε ως έδρα.
-Υποκατηγορία «Δίκτυο Οπτικών Ινών»: Τελευταία ενημέρωση Νοέμβριος 2013. Πρόκειται για δίκτυο που δε λειτούργησε ποτέ όπως είχε σχεδιαστεί, ενώ το άρθρο κάνει λόγο και για επέκτασή του
 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Ο ΔΗΜΟΣ»
Περιληπτικά βρήκαμε στις υποκατηγορίες τον Χάρη Βγενή (που δεν ανήκει καν πλέον στην παράταξή Νίκα) πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον Παναγιώτη Καρατζέα, μέλος στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.
 Επίλογος
Κλείνοντας να σημειώσουμε ξανά ότι τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από αυτά που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, την επίσημη.
Καλό θα είναι, λοιπόν, είτε να καταργηθούν κάποιες κατηγορίες είτε- όπως είναι φυσιολογικό- να ενημερωθούν…
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***   ΚΥΝΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! «Με τον Α.Τσίπρα θα διαπραγματευθούμε Αιγαίο, Θράκη, υφαλοκρηπίδα, κοιτάσματα – Θα τα βρούμε»…

Τι και εάν σε lλίγες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο φαραωνικού τύπου «παλάτι» του στην Άγκυρα, η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλητικές της δηλώσεις, δηλώσεις που παραπέμπουν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα:  Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάει εκεί για να συζητήσει τα πάντα, δηλαδή αυτά που οι Τούρκοι βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό επιβεβαίωσε και πριν από λίγο ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Iμπραχιμ Καλίν ο οποίος είπε ότι αναμένουμε τον Τσίπρα για να τα βρούμε αναφέροντας ακόμη και την «τουρκική», όπως την αποκαλεί μειονότητα της Δυτ. Θράκης.
«Mε την Ελλάδα έχουμε πυκνή ατζέντα. Αύριο θα έχουμε μια πυκνή ατζέντα , όπως διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, ενεργειακά, ο TAP, Turkısh Stream, την “τουρκική” μειονότητα στη δυτική Θράκη, τη μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου.  Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Iμπραχιμ Καλίν μια ημέρα πριν την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και μετά την συνέντευξη του στο πρακτορείο Anadolu, ανέφερε: «Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά. Οι δηλώσεις που έκανε ο κύριος Τσίπρας στο πρακτορείο Ανατολή πριν έρθει μας χαροποιούν. Αυτό δείχνει πως έχουν καλή και θετική πρόθεση. Kαι πιστεύουμε πως θα μιλήσουμε σε αυτά τα πλαίσια.» Μετά δεν παρέλειψε για να μην ξεχνιόμαστε, και τις γνωστές απειλές της, για να υποδεχθεί πιο θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαίωματα με την ίδια αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο από όπου και να γίνει. Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους(!). Η Τουρκία σήμερα στην περιοχή της Κύπρου πραγματοποιεί έρευνες στις περιοχές που τις έχουν παραχωρηθεί, προβλέπουμε πως θα ξεκινήσουν και γεωτρήσεις. Δεν θα δεχθούμε καμία ενέργεια που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει την Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου. Με λίγα λόγια η Άγκυρα έβαλε το περίγραμμα των συνομιλιών με ένα πρόθυμο Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος χαροποιεί την τουρκική πλευρά…
***   Η Παπακώστα κάνει διαγωνισμό για… καπάκια τουαλέτας! ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ… ΜΑΛΛΙ;..

Αν και είχαν αλλαχθεί πριν δύο χρόνια με κόστος 186 ευρώ έκαστο, η κυρία Παπακώστα αγόρασε καινούρια, με δαπάνη του υπουργείου ύψους 89,28 ευρώ
Οι τέσσερις «υπηρεσιακές» ομπρέλες βροχής των 125 ευρώ έκαστη για την κάλυψη των αναγκών της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα ομολογουμένως καταγράφονται στις πλέον ενδιαφέρουσες προμήθειες της πολιτικής ηγεσίας του συγκεκριμένου υπουργείου.

Μία όμως καινούργια δαπάνη της κυρίας Παπαπώστα έρχεται να δημιουργήσει εκ των πραγμάτων συγκρίσεις με τους προκατόχους της προσδίδοντας στοιχεία «ταξικότητας» μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών ακόμα και στα χαρακτηριστικά της… υπουργικής τουαλέτας! Αυτό άλλωστε προέκυψε από την πρόσφατη κινητοποίηση ολόκληρου του υπηρεσιακού μηχανισμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για να αγοραστούν προστατευτικά καπάκια τουαλέτας για το γραφείο της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Προηγήθηκε η σχετική απόφαση ανάληψης υποχρέωσης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ (02) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ (ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 43cm x 36cm),ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΓΡ. Κ/ΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ» και ακολούθησε η απευθείας ανάθεση της προμήθειας στην εταιρεία “Π.ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε”, από την οποία αγοράστηκαν και οι υπουργικές ομπρέλες, έναντι του ποσού των 89,28 ευρώ ή αλλιώς 44,64 ευρώ το κάθε ένα καπάκι. Στη συνέχεια συγκροτήθηκαν δύο διαφορετικές τριμελείς επιτροπές εκτέλεσης της παραπάνω δαπάνης και παραλαβής των καπακιών.
Δύο χρόνια νωρίτερα όμως το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει στην προμήθεια από την ίδια προμηθεύτρια εταιρεία με απευθείας ανάθεση καπακιών για την τουαλέτα του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα. «Αποφασίζουμε την με απευθείας ανάθεση προμήθεια τριών σετ καπάκια λεκάνης στην εταιρεία με την επωνυμία “Π. ΚΟΥΤΣΟΘΟΔΩΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε” για τις ανάγκες του Γρ. κ. Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, έναντι του χρηματικού ποσού των πεντακοσίων πενήντα οκτώ ευρώ(558,00ευρώ) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ». Δηλαδή, τα καπάκια για την τουαλέτα του κ. Τόσκα, που αγοράστηκαν με την προβλεπόμενη υπηρεσιακή σχολαστικότητα μέσω συγκρότησης επιτροπών από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, κόστισαν 186 ευρώ το κάθε ένα ή αλλιώς 4 φορές περισσότερο από τα καπάκια, που προμηθεύτηκε η κυρία Παπακώστα…        Δείτε αναλυτικά όλες τις αποφάσεις για την έγκριση της δαπάνης και την συγκρότηση επιτροπών της Κατερίνας Παπακώστα και ακολούθως του Νίκου Τόσκα:

kapakia01

kapakia01
kapakia02
kapakia03
kapakia04
kapakia05
kapakia06






































































































































































































































































***   Αυτή η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ αποδεικνύει ότι ο Σόρος ΦΟΒΑΤΑΙ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ…

Μια δημοσκόπηση που προκαλεί τρόμο σε εγχώριους και ξένους εχθρούς της Ελλάδος δημοσίευσε σήμερα η εταιρία Metron Analysis σε συνεργασία με την εφημερίδα «Τα Νέα».  Μεταξύ άλλων, εντύπωση η μεγάλη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει φτάσει πλέον πάνω από τις 12 μονάδες.  Την ίδια στιγμή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κι ο Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκονται πολύ πάνω από κόμματα που βρίσκονται στη βουλή, κάτι που δείχνει τη μεγάλη δυναμική που έχει.
Όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,8% και φτάνει πολύ κοντά στο όριο για την είσοδο στη βουλή ενώ αφήνει πίσω της τους Ανεξάρτητους Έλληνες (1,3%), το Ποτάμι (1,9%) και την Ένωση Κεντρώων (2,7%).  Αναλυτικά η δημοσκόπηση είχε τα εξής αποτελέσματα: 
ΝΔ 37,2%
ΣΥΡΙΖΑ 25,1%
Χρυσή Αυγή 9,1%
Κίνημα Αλλαγής 7%
ΚΚΕ 6,1%
Ελληνική Λύση 2,8%
Ένωση Κεντρώων 2,7%
Ποτάμι 1,9%
​ΛΑΕ 1,5%
ΑΝΕΛ 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%
Άλλο κόμμα 4%
Η μεγάλη έκπληξη της δημοσκόπησης ήταν αναμφισβήτητα η μεγάλη άνοδος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σε σχέση με την προηγούμενη. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2018 η ίδια εταιρία εμφάνιζε τον Κ. Βελόπουλο με 2% και τώρα παρουσιάζει 40% άνοδο(!) με το 2,8%.                                    Ζητήσαμε από το περιβάλλον του κ. Βελόπουλου σχόλιο για τα αποτελέσματα αλλά αρνήθηκαν ευγενικά. Μας τόνισαν ότι είναι πάγια θέση του κόμματος να μην σχολιάζονται δημοσκοπήσεις, τις οποίες άλλωστε δεν εμπιστεύονται.                                                                                             Πάντως η άνοδος του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι ακόμη πιο θεαματική εάν σκεφτούμε τον πόλεμο που δέχεται από τα συστημικά ΜΜΕ και το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος.                 Δείτε το παρακάτω άρθρο για να μάθετε γιατί η παγκοσμιοποίηση φοβάται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ:
***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

***



*** ΧΘΕΣ ,..  Για την Α1 ΄ στο Ελληνικό μπάσκετ Δευτέρα 04-02-2019:
Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 55-80  ,(31-41).- 
Τα  δεκάλεπτα : 19-23 , 12-18 ,  21-12-24 , 12-15 .- ^

***

~  **   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2019  :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/02/arfara-news.html .- 
2.- ARFARA NEWS -2- Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας ,. Παρασκευή  01  Φεβρουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html .-
3.-ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-02-2019.html  .- 
4.- .- Ο πλωτός διάδρομος από το Αιγαίο ως τον Δούναβη. ~ Σάββατο  02  Φεβρουαρίου 2019 ....Σ.Ν.Σ. ARFARA GREECE ..  Αλήθειες που δεν λεγόντουσαν ...και το ξεπούλημα της Ελλάδας μας  ...από τους .... :https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/blog-post.html .- 
5.-ARFARA NEWS Νέα  από Αρφαρά  Μεσσηνίας Κυριακή  03-02-2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/02/arfara-news-03-02-2019.html .-                                       6.- ARFARA NEWS Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Δευτέρα 04-02-2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-04-02-2019.html  .-                                                            7.-ARFARA NEWS  -2-  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 04-02-2019, Στο αγιάζι της ενημέρωσης    https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/02/arfara-news-2.html  .-                                           8.-.- ARFARA NWES  Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας  , Τρίτη  05/02/2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-  :    https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/02/arfara-nwes-05022019.html .-                                 9.-

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

~~** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
    Αναρτήθηκε από Vlasis Skoulikas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου